Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Να γιατί ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου (video)




ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΛΙΚ

Ένα ροτβάιλερ παρηγορεί και προστατεύει μια γυναίκα με σύνδρομο Άσπεργκερ που βιώνει κρίση.

Είναι μια συγκλονιστική στιγμή από έναν σκύλο που καταλαβαίνει καλύτερα και ωριμότερα από ένα άνθρωπο.

Η Ντανιέλε Τζέικομπς που έχει αυτισμό, αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση βίαια ξεσπάσματα με θύμα τον ίδιο της τον εαυτό χτυπάει το κεφάλι και τα χέρια της ενώ παράλληλα κλαίει.

Κοντά της σε αυτές τις κρίσεις είναι πάντα ο σκύλος της, Σαμψών ο οποίος γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει αυτές τις στιγμές που βιώνει η Ντανιέλα.

Μια μέρα, η νεαρή, αποφάσισε να καταγράψει την κρίση της και η εικόνα τα λέει όλα, εκείνη αρχίζει να χτυπιέται και να κλαίει, ο Σαμψών προσπαθεί να την προστατεύσει για να μην κάνει κακό στον εαυτό της, ενώ μόλις η κοπέλα λύγισε και έκατσε κάτω να κλάψει… ο σκύλος της έκανε παιχνίδια και την παρηγόρησε.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube και κατάφερε να συγκίνηση μικρούς και μεγάλους, συγκεντρώνοντας μέσα σε λίγες μέρες περίπου 5,5 εκατομμύρια views.





Διαβάστε τι γίνεται μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο internet!



Διαβάστε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο μέσα από ένα infographic και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

Γίνονται

694.445 αναζητήσεις στο Google

Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες

Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών

Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook

Κατοχυρώνονται 70 νέα domains

Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email

Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets

Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone

Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr

Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές

Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές

Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins

Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn

Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com

Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content

Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com

Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις

Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype

Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora

Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.



Πηγή : zougla.gr


Προκαλούν και πάλι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν παράνομη λήψη DNA από τον Γ. Τσιρώνη



Με ερώτηση τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Βασιλικής Κατριβάνου, καταγγέλλουν ότι έγινε παράνομη λήψη γενετικού υλικού του κατηγορούμενου για ληστείες Γρηγόρη Τσιρώνη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, που επικαλούνται δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, η λήψη DNA από τον Γρ. Τσιρώνη έγινε στις 02.06.2015, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του και την απαίτηση του για παράσταση τεχνικών συμβούλων, αμέσως μόλις επέστρεψε στα κρατητήρια μετά την απολογία του ενώπιον του 33ου Ανακριτή, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

«Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί της ΔΕΕ όχι μόνο αγνόησαν τις έντονες αντιρρήσεις του, αλλά αρνήθηκαν ακόμα και να τις καταχωρήσουν στο πρωτόκολλο λήψης DNA το οποίο συνέταξαν», τονίζουν οι βουλευτές.


Πηγή : bloko.gr



Ο τυφλός σκύλος και ο οδηγός του ψάχνουν... σπίτι (ΦΩΤΟ, VIDEO)


Ο Γκλεν και ο Μπαζ είναι το απόλυτο παράδειγμα πως η αφοσίωση των ζώων είναι απαράμιλλη. Ο Γκλεν είναι τυφλός. Και ο Μπας είναι οδηγός και φύλακας άγγελός του!

Ο Γκλεν είναι ένα Τζακ Ράσελ Τεριέ και ο Μπαζ ένα Στάφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ. Οι δυο τους βρέθηκαν παρατημένοι σε ένα τούνελ στο Χάρτπουλ της Βόρειας Αγγλίας.


Είναι αχώριστοι και αν ποτέ χρειαστεί να μείνουν ο ένας μακριά από τον άλλο, είναι ανήσυχοι.


Ο Γκλεν ακολουθεί τον φίλο του παντού. Και ο Μπαζ είναι πάντα εκεί για να τον βοηθήσει να βρει το μπολ με το φαγητό του ή το κρεββάτι του στο σκυλοσπιτάκι του.



Οι δυο φίλοι έχουν βρει καταφύγιο σε ένα άσυλο για αδέσποτα. Πιστεύεται πως είναι 9-10 ετών και πως είναι μαζί για αρκετό καιρό. Οι άνθρωποι του κέντρου ψάχνουν κάποιον για να τους "υιοθετήσει".




Πηγή : boredpanda.com, newsit.gr


Τι αλλάζει στα προνοιακά επιδόματα με το νέο μίνι Ασφαλιστικό



Αλλαγές στην ένταξη δικαιούχων στα προνοιακά επιδόματα των Ατόμων με Αναπηρία κθορίζει στις διατάξεις του, το νέο νομοσχέιδο που ακτέθεσε στην Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης.

Τα ΑμεΑ εντάσσονται συνολικά και σε κάθε στάδιο στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης. Οι αρχικές αιτήσεις θα υποβάλλονται στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και όχι στα ΚΕΠΑ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν το σύνολο της διαδικασίας διεκπεραίωσης μιας αίτησης. Θα υπάρχει τυποποιημένο παραπεμπτικό για κάθε περίπτωση που θα παραπέμπεται στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ. Τα όποια οικονομικά αποτελέσματα για τους αιτούντες, θα ξεκινούν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης στο Δήμο

Συγκεκριμένα με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται η εν όλω και σε κάθε στάδιο διαδικασία ένταξης των ΑμεΑ στα προνοιακά επιδόματα, αλλά και η διαδικασία παράτασης των χορηγούμενων παροχών. Το ως άνω κρίθηκε σκόπιμο δεδομένου ότι έχει καταγραφεί μια σειρά από ζητήματα γραφειοκρατικής φύσης, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει έντονα τον πολίτη με αναπηρία. Στόχος της παρούσας διάταξης είναι η επίλυση των δυσλειτουργιών μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και δομών για την ένταξη των πολιτών με αναπηρία στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, και αυτό ως αναγκαία προϋπόθεση μιας επιγενόμενης προσαρμογής και εκλογίκευσης της εν λόγω διαδικασίας.

Επιπροσθέτως, λαμβάνεται μέριμνα προκειμένου για την ύπαρξη ενιαίας υγειονομικής κρίσης στις περιπτώσεις χορήγησης παροχών αναπηρίας στο ίδιο πρόσωπο από δύο διοικητικές αρχές, εφόσον συντρέχει αρμοδιότητα των Υγειονομικών Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτό διότι, οι μεν αρμοδιότητες των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. προσδιορίζονται από τις διατάξεις του ν.3863/2010, των δε Υγειονομικών Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων από τις διατάξεις του ν.δ.1327/1973, όπως ισχύουν σήμερα.

Από έναρξης ισχύος, όμως, του ν.3865/2010 ορίζεται ότι σχετικά με την υγειονομική κρίση των προαναφερόμενων Υγειονομικών Επιτροπών των Ενόπλων Δυνάμεων το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών, προκαθορίζεται για το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς με εκατοστιαία αναλογία στον Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3863/2010.

Η συγκεκριμένη διάταξη επιλύει κατά συνέπεια το κλίμα της εύλογης ανησυχίας που δημιουργήθηκε στην περίπτωση χορήγησης παροχών αναπηρίας στο ίδιο πρόσωπο από δύο διαφορετικές διοικητικές αρχές, όταν αυτό έχει παραπεμφθεί με βάση την αρμοδιότητα σε δύο διαφορετικές Υγειονομικές Επιτροπές και έχουν εκδοθεί δύο γνωματεύσεις σε ισχύ με την πρόβλεψη προκειμένου για την ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία να γίνονται δεκτές και οι γνωματεύσεις της Α.ΣΥ.Ε. ή της Α.Ν.Υ.Ε. ή της Α.Α.Υ.Ε. ή της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας ή της Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος σε ισχύ που έχουν εκδοθεί από τους αιτούντες για άλλη αιτία, εφόσον πληρούνται με βάση αυτές οι ιατρικές προϋποθέσεις του κατά περίπτωση αιτούμενου προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης. Στη δε περίπτωση που υπάρχουν δύο γνωματεύσεις ή πιστοποιητικά αναπηρίας που πληρούν τις προϋποθέσεις αποδοχής τους από τους φορείς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, λαμβάνεται υπόψη η πιο πρόσφατη.

Ειδικότερα, προβλέπονται διακριτές αρμοδιότητες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία, ΚΕ.Π.Α.), με αποτέλεσμα:

α. Την υποβολή των αρχικών αιτήσεων για την ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ στις καθ” ύλην αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και όχι στα ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εφεξής αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τη διαχείριση κάθε αίτησης από την υποβολή (διοικητικός προέλεγχος) μέχρι τη διεκπεραίωσή της (έκδοση σχετικής απόφασης),

β. τη θέσπιση τυποποιημένου παραπεμπτικού για κάθε εξεταζόμενη από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. περίπτωση, στο οποίο θα περιγράφονται επακριβώς οι ιατρικές προϋποθέσεις επί των οποίων θα πρέπει να αποφανθεί η Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α., συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποφυγή εφεξής επανάκρισης των περιστατικών, στη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης κάθε αιτήματος, άρα και της ταλαιπωρίας των εξεταζομένων, αφού η απόφαση της ΥΕ θα ανταποκρίνεται πλήρως στο σκοπό για τον οποίο εκδίδεται και δεν θα δημιουργούνται νομικά ή άλλα προβλήματα με τις υπηρεσίες απονομής των σχετικών παροχών.

Επιπλέον, αποκαθίσταται το δίκαιο της απαίτησης για έναρξη των οικονομικών αποτελεσμάτων ενιαία για όλους τους αιτούντες, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο Δήμο, μετά τον υποχρεωτικό από την αρμόδια υπηρεσία προέλεγχο της συνδρομής των διοικητικών προϋποθέσεων ένταξης στο κατά περίπτωση πρόγραμμα, καθώς και της ημερομηνίας έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων στις περιπτώσεις παράτασης του σχετικού δικαιώματος, από την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη ισχύος της προηγούμενης γνωμάτευσης.



Πηγή : newsitamea.gr


"Κλειστά" τα δημόσια νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά



Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην όποια τονίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση με τους ανασφάλιστους έχει επιδεινωθεί δραματικά και ζητά "να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών" για τους οποίους παραμένουν κλειστές οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων ,όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα,εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Όπως υποστηρίζουν από τον Ιατρικό Συλλογο Αθηνών, "υπάρχουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους- π.χ. καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούνάμεσα σε στεφανιογραφία -ωστόσο τα δημόσια νοσοκομεία δεν τους δέχονται παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του ασθενή".Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Γεννηματάς...

"Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων,αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών", αναφέρουν από τον ΙΣΑ.



Πηγή : iatropedia.gr



ΓΣΕΒΕΕ: Μεταλλαγμένο υφεσιακό πρόγραμμα η πολυαναμενόμενη συμφωνία



Η πολυαναμενόμενη συμφωνία φαίνεται να καταλήγει σε ένα μεταλλαγμένο υφεσιακό πρόγραμμα που θα παρατείνει την περίοδο «υπανάπτυξης» της χώρας και θα αποδυναμώσει εκ νέου την παραγωγική δυναμική της, εκτιμά η ΓΣΕΒΕΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης Ελλάδας και πιστωτών.

Όπως υποστηρίζει, δυστυχώς, τα μέτρα που κατατέθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, και τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τους εταίρους ως μια «καλή και στέρεη βάση για συμφωνία», αποτελούν  για την πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εργαλείο κατεδάφισης του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ:

- Η αύξηση της φορολογίας κερδών από το 26% στο 29% για τις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100,000€ σε συνδυασμό με την έκτακτη εισφορά 12% σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 500,000€, συντελεί στην αναστολή των επενδυτικών πρωτοβουλιών των επιχειρήσεων, και τις οδηγεί σε άλλες ατραπούς. Πάγια είναι η θέση μας για τη δυνατότητα εφαρμογής και αξιοποίησης του αφορολόγητου αποθεματικού, στο βαθμό που αυτό συνδέεται με νέες επενδύσεις. Επισημαίνουμε ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων σήμερα λειτουργεί στο 60% των παραγωγικών δυνατοτήτων.

- Η μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ χωρίς τη στοιχειώδη παραμετροποίηση του (προσαρμογή αντικειμενικών αξιών, μειωμένη εισφορά για όσους έχουν δάνεια και για όσους έχουν ανοίκιαστα), συνιστά μια επιπρόσθετη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται πλέον σε 100 δισ., δημιουργεί ερωτηματικά η συνέχιση της επιβολής του.

- Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% σε εργαζόμενους και εργοδότες που συνοδεύεται από αύξηση εισφορών στα επικουρικά ταμεία, θα ενισχύσει τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και θα αυξήσει το μη μισθολογικό κόστος. Η αύξηση του κόστους αυτού είτε θα μετακυλισθεί στις τιμές, είτε θα οδηγήσει σε λουκέτα και ανεργία.

- Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης στα υψηλότερα κλιμάκια μπορεί να μοιάζει με δίκαιο μέτρο, όμως παραβιάζει κάθε έννοια καθιέρωσης ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου. Δεν κατανοούμε γιατί δεν εφαρμόζεται ένας ενιαίος φορολογικός συντελεστής.

- Παραμένει ασαφές το τοπίο σχετικά με την αύξηση ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, την εστίαση, τα συσκευασμένα αγαθά και το καθεστώς ΦΠΑ των νησιωτικών περιοχών. Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε αύξηση θα οδηγήσει σε κατάρρευση των επιχειρήσεων στους κλάδους τροφίμων και εστίασης και θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Ποιους άραγε εξυπηρετεί η εμμονή των εταίρων και πιστωτών μας στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στον τουρισμό, την εστίαση και τις νησιωτικές περιοχές, αν όχι τους ανταγωνιστές της χώρας;

Καταλήγοντας, η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για αυτές τις κατευθύνσεις έχουν οι θεσμικοί εταίροι, «οι οποίοι συνεχίζουν να αγνοούν χαρακτηριστικά τις επιπτώσεις των υφεσιακών μέτρων που ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια, δοκιμάζουν με τις αντιφατικές  δηλώσεις τους την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία και δυστυχώς ενισχύουν με αυτή τη συμπεριφορά τις φυγόκεντρες δυνάμεις από το ευρωπαϊκό όραμα».

«Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι ευρωπαϊκό όραμα, αλληλεγγύη και αναπτυξιακή στρατηγική είναι αλληλένδετα και καλεί κυβέρνηση και θεσμικούς φορείς να αντιληφθούν το μέγεθος των επιπτώσεων που θα επιφέρει ένα νέο κύμα μέτρων και να προβούν στις αναγκαίες προσαρμογές».



Πηγή : koolnews.gr


Αίσιο τέλος στο θρίλερ με πτήση της Air Canada πάνω από το Δουβλίνο



Πρόκειται για την πτήση AC 1903 που αναχώρησε από την Αθήνα στις 11:50 με τελικό προορισμό το Mόντρεαλ - Έκανε κύκλους πάνω από το Δουβλίνο αλλά τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της περιοχής

Θρίλερ με πτήση την Air Canada που αναχώρησε από την Αθήνα σήμερα το πρωί με τελικό προορισμό το Μόντρεαλ, αλλά αυτή την ώρα κάνει κύκλους πάνω από το Δουβλίνο.

Πρόκειται για την πτήση AC 1903 που αναχώρησε στις 11:50 από το «Ελ Βενιζέλος» αλλά για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, κινείται πάνω από το Δουβλίνο και κάνει κύκλους πάνω από την περιοχή.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι ένα Boeing 767, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα πρέπει να φθάσει στο Μόντρεαλ στις 15:00 τοπική ώρα.


Πηγή : protothema.gr





Προειδοποιητικές βολές Λεουτσάκου: Κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει




Προειδοποιητικές βολές για την συμφωνία από κυβερνητικούς βουλευτές


Κλίμα αμηχανίας και υποβόσκουσας δυσαρέσκειας επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών για το περιεχόμενο της κυοφορούμενης συμφωνίας με τους δανειστές.

Μεταξύ των βουλευτών που εμφανίζονται σοβαρά προβληματισμένοι για το πλαίσιο και τους όρους της συμφωνίας είναι ο Στ. Λεουτσάκος ο οποίος μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ρυθμίζει ασφαλιστικά θέματα, έστειλε προειδοποιητικές «βολές».

«Όσο επώδυνος να είναι ο δρόμος, όσο ωμοί οι εκβιασμοί και σκληρή η αντιμετώπιση από τους κυρίαρχους κύκλους της Ε.Ε., η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει χωρίς ταλαντεύσεις, στηριγμένη στην λαϊκή κυριαρχία με σταθερά αποφασιστικά βήματα και να το αποδεικνύει αυτό καθημερινά», είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα δήλωσε ότι «κανένας εκβιασμός δεν πρέπει να περάσει ούτε στην κυβέρνηση, ούτε ένας λαός να εκβιαστεί με κανένα ψευτοδίλημμα». «Πάνω από όλα η λαϊκή κυριαρχία», σημείωσε ο βουλευτής.

Νωρίτερα το θέμα της συμφωνίας έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης του βουλευτή της ΝΔ Ι. Βρούτση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλη. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση από την κυβέρνηση καθώς, όπως είπε,  «από διαρροές μαθαίνουμε για ένα σκληρό πακέτο μέτρων» και ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι «υπάρχει μία πρόταση που συζητείται και αν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, εξαρτάται από το χρέος της χώρας και το αναπτυξιακό σχέδιο». Επίσης ανέφερε ότι το προεδρείο της Βουλής θα καθορίσει την διαδικασία ψήφισης στην Ολομέλεια «και εδώ θα είμαστε αν θα επιβεβαιώσουμε ή θα διαψεύσουμε».

«Για συμφωνία αλλά και ρήξη (με τον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ), έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Β. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ωστόσο προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι «δεν θα σας πούμε ούτε προδότες ούτε μερκελιστές». Πάντως τους προειδοποίησε ότι «το φορτίο θα το σηκώσετε μόνοι σας». «Την υπερφορολόγηση δεν θα την στηρίξει κανείς», τόνισε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ.


Πηγή : tovima.gr


Μεγάλη ένταση στη Βουλή - αποχώρηση ΝΔ από τη συζήτηση για το μίνι ασφαλιστικό



«Στο κόκκινο» ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη, κατά τη συζήτηση του «μίνι» ασφαλιστικού που έχει καταθέσει προς συζήτηση ο Δημήτρης Στρατούλης, με σφοδρή αντιπαράθεση των Β.Οικονόμου και Θ.Πετράκου και τελικά αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Το νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικες Έλληνες και ομογενείς, αλλαγή ασφαλιστικών κλάσεων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ και απλοποίηση διαδικασιών για την πιστοποίηση αναπηρίας.



Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να παρουσιάσει φιλολαϊκό πρόσωπο με μέτρα 300 εκατ. ευρώ την ώρα που έχει η ίδια προτείνει στους δανειστές μέτρα των οποίων το κόστος για τους πολίτες είναι 8 δισ. ευρώ. «Αυτό παραπέμπει σε μία διγλωσσία έξω μέτρα, μέσα πρωτοβουλίες παροχολογικές. Ο εμπαιγμός έχει όριο, έχουμε κάθε καλή πίστη να έρθουμε και να συζητήσουμε και να συνεισφέρουμε, όμως με την επιμονή δεν μας δίνετε άλλη εκδοχή από το να αποχωρήσουμε από τη διαδικασία» δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Ν.Δ.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν συνοδεύεται καν από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που να αποτυπώνει το δημοσιονομικό κόστος.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στατούλης υποστήριξε ότι «το κόστος είναι 3-4 φορές μικρότερο από αυτό που αναφέρεται. Δεν αξίζει να κάνετε τέτοια αντιπαράθεση για ένα ν/σ που λύνει τόσα προβλήματα. Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει και η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει».

Με την κλιμάκωση της έντασης και την αποχώρηση των γαλάζιων βουλευτών ο κ.Στρατούλης σχολίασε ότι «Η αποχώρησή σας δείχνει ότι δεν θέλετε να καταργηθούν οι μνημονιακές διατάξεις με το νομοσχέδιο που φέρνουμε» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Νωρίτερα, ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ και ο Θανάσης Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν οξύτατη αντιπαράθεση με σκληρούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, αναφορικά με την πολιτική διαδρομή σε διαφορετικά κόμματα.



Πηγή 


Κομισιόν: Θέλουμε λίστα με τα προαπαιτούμενα από Ελλάδα


Συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις με την μορφή λίστας επιθυμεί να λάβει από την ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί «έξτρα χρόνος» στην χώρα μας. Αν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές, η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκρινιστούν τα εναπομείναντα θέματα.

Επανέλαβε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ελληνική πρόταση αποτελεί ένα ισχυρό βήμα προς τα μπρος και μια «καλή βάση» για επίτευξη προόδου. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε βέβαιος πως είναι εφικτή μια συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι θεσμοί αναμένουν από την ελληνική κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο κατάλογο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που αναφέρονται στην ελληνική πρόταση και στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η χώρα μας ώστε να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα 7,2 δισ. ευρώ του προγράμματος διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να διευκρινίσει αν στην εν λόγω λίστα θα περιλαμβάνεται και ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν τις 30 Ιουνίου.

Ερωτηθείς αν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Επιτροπή εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.

Οι ελληνικές προτάσεις θα πρέπει να εξειδικευτούν μέχρι το αυριανό Eurogroup και στην συνέχεια να τεθούν για έγκριση στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.
Πακέτο 35 δισ. ευρώ

Όσον αφορά τα 35 δισ. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι τα κονδύλια θα αντληθούν από τον τρέχοντα προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020: Τα 20 δισ. ευρώ είναι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 δισ. ευρώ από τα αγροτικά ταμεία.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι τα εν λόγω ποσά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και επιτευχθεί συμφωνία.

O γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος, Πολ Μέισον, σχολιάζει από την πλευρά του ότι το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι η «απορρόφηση», δηλαδή το πώς θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια: «με τρόπο ολιγαρχικό/διεφθαρμένο ή σύγχρονο; Αυτό θα καθορίσει το μέλλον της χώρας» επισημαίνει δηκτικά.



Πηγή : ethnos.gr


Από τις 36 προσαγωγές, 32 έγιναν συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα



Από τις 36 συνολικά προσαγωγές ατόμων που έγιναν χθες το βράδυ από την ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης «Μένουμε Ευρώπη», οι 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται αφορούν σε:

* Προσβολή Συμβόλων Ξένου Κράτους
* Διατάραξη Ειρήνης
* Εμπρησμός
* Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού
* Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού από κοινού
* Παράβαση νόμου περί όπλων και πυρομαχικών
* Η συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων, όλοι νεαρής ηλικίας και ένας ανήλικος μεταξύ αυτών, αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να έδρασε ανεξάρτητα από τη συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, που είχε προηγηθεί. Παραπλάνησαν τους αστυνομικούς αφού το παρουσιαστικό τους ήταν κοινό με αυτό των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση «υπέρ της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.


Πηγή : tanea.gr


Επιβάλλεται η παράταση στις δηλώσεις πέφτει συνέχεια το σύστημα


Αναγκαία είναι η παράταση και για τις δηλώσεις νομικών προσώπων αφού 13 ημέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής και μέχρι  χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί μόλις 1.720.000 εκατομμύρια δηλώσεις δηλαδή περίπου το 28% του συνολικού όγκου των δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής αυτών δεν ξεπερνά κατά μέσο όρο τις 65.000 ημερησίως κατά την διάρκεια της εβδομάδας (Δευτέρα έως Κυριακή).

Δυστυχώς οι γνωστές "αρρυθμίες" του taxis συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους λογιστές αλλά και τους φορολογούμενους, με αποτέλεσμα η υποβολή της δήλωσης να αποτελεί μια χρονοβόρα και ενίοτε εκνευριστική διαδικασία.

Και θα ήταν καλό για να μην φορτώνεται το σύστημα taxis να γίνει η αναγγελία της παράτασης από τώρα σήμερα για να μπορέσει το σύστημα να απεγκλωβιστεί και να λειτουργήσει σωστά χωρίς καθυστερήσεις, αυτό λέει η λογική και η σοβαρότητα.


H λέξη “Σοκ" στο περιοδικό Focus ! Ο Τσίπρας υποκύπτει και υποχωρεί”


Τη λέξη σοκ έχει στον τίτλο του το γερμανικό περιοδικό Focus αναφερόμενο στις εξελίξεις της χθεσινής ημέρας και την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους. Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό αναρωτιέται αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπέκυψε αθετώντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Με ερωτήματα ξεκινάει το άρθρο του Focus που αναρωτιέται αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένας ήρωας στο αγώνα κατά της Ε.Ε. ή μήπως έδειξε αδυναμία και πλέον αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό κάνει εκτενή αναφορά στη στάση των ελληνικών ΜΜΕ που όπως αναφέρει καλούν τώρα τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει και στο κόμμα και στη Βουλή τις προτάσεις που έκανε, με τους Γερμανούς συντάκτες να λένε ότι η συμφωνία θα είναι ένα chrash test για την κυβέρνηση.



Πηγή : newsit.gr


Ο «εγκέφαλος» δικτύου ναρκωτικών γόνος γνωστών οινοποιών



Δικογραφία για 12 άτομα και έρευνες σε Αττική, Τροιζήνα, Μεσσηνία.

O γιος ενός γνωστού ιδιοκτήτη οινοποιίας, ο οποίος διατηρούσε νυχτερινό κατάστημα στα νότια προάστια αλλά ήταν και προμηθευτής κυλικείων, θεωρείται ο «εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Το κύκλωμα προχωρούσε σε εισαγωγή διαφόρων τύπων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία και ακολούθως εξήγε τμήμα αυτών στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως φορτία κρέατος.

Ακόμη φρόντιζε για την εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην κατοχή μελών της σπείρας βρέθηκαν οπλισμός αλλά και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, πολυτελή αυτοκίνητα και άλλα.

Ήδη για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί 12 άτομα και έχουν υπάρξει αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Κορώνης, στην Τροιζηνία αλλά και στην Αττική.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, οι τρεις συλληφθέντες συνδέονται με τις δύο μεγάλες χασισοφυτείες που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κορώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο φυτείες είχαν πάνω από 300 δενδρύλλια και εγκαταστάσεις φυσικής και υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Βρέθηκαν ακόμα 700 γραμμ. αποξηραμένο χασίς και όπλα.


Πηγή : tovima.gr


Μήνυμα στην Ζωή εάν δεν ψηφίσει την συμφωνία «τότε καλό είναι να αλλάξει... δουλειά».



Έρχεται ανασχηματισμός με πρώτο θύμα τον Βαρουφάκη;

Για ανασχηματισμό μετά την ψήφιση της συμφωνίας κάνει λόγο ο σημερινός Βηματοδότης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρώτο «θύμα» είναι πιθανόν να είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καθώς έχουν πληθύνει οι φωνές που πιστεύουν ότι μέχρι τώρα τορπίλιζε τη συμφωνία και θεωρούν απαράδεκτο το πρόσφατο άρθρο του στη FAS.

Σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη που επικαλείται πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να ψηφίσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ορισμένοι διαμήνυσαν στην Πρόεδρο της Βουλής ότι αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία «τότε καλό είναι να αλλάξει... δουλειά».


Πηγή : topontiki.gr


Θεοδωράκης: Στηρίζουμε μια συμφωνία κι ας είναι κακή



«Θέλουμε συμφωνία, κι ας είναι κακή, και όχι ρήξη, γι' αυτό στηρίζουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης

«Θέλουμε συμφωνία, κι ας είναι κακή, και όχι ρήξη, γι' αυτό στηρίζουμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αργά χθες το βράδυ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Διαλόγου του κόμματος, στον Κεραμεικό.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι ταλαντεύεται μεταξύ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προέβλεψε ότι με τη στάση του στη διαπραγμάτευση θα φέρει μεγαλύτερη λιτότητα και πως αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητεί δικαιολογίες για τη στάση της, αντικαθιστώντας το δίλλημα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» με το ψευτοδίλλημα «εμείς ή οι ξένοι». «Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνοδοιπόρος τους» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να βοηθήσουν να βγει η Ελλάδα από το τέλμα, διαγράφοντας, όπως είπε, τη λογική να εκδικηθούν την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον κ. Γιούνκερ να προχωρήσει στη χορήγηση του αναπτυξιακού πακέτου 35 δισ. ευρώ και από τον κ. Ντράγκι να συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Πίστευα ότι η Αριστερά θα είχε μάθει από τη παράδοση του Μπερλιγκουέρ και της Σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος από τον κ. Τσίπρα. «Είχα ελπίδα γι' αυτόν, αλλά είναι Μπολσεβίκος. Δεν τον αδικώ, γιατί ήταν στη ΚΝΕ. Δεν χτύπησε κάρτα και δεν έχει μεροκάματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συγκρουστεί με την ομάδα Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά με τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους εταίρους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης θα είναι, ότι θα πρόκειται για πολιτική συμφωνία. «Δεν πρόκειται να βγούμε από το τέλμα, αν δεν δουλέψουμε και δεν παράγουμε» τόνισε. Ο Γιάννης Μπουτάρης απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, το οποίο, όπως είπε, το στηρίζει αλλά θα πρέπει να ανοιχθεί και να καταθεσει συγκεκριμένη πολιτική πρόσταση.

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στα όρια του διατύπωσε ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, σημειώνοντας ότι η τακτική του δεν είναι συμβατή με την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Η μάχη δεν είναι μόνο να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά να ξαναγίνει ισότιμη» υπογράμμισε, ενώ σχολίασε τις φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, λέγοντας ότι «ήταν κραυγή αγωνίας της παραγωγικής Ελλάδας και με αυτές έσπασε τη σιωπή της». Επίσης, επεσήμανε την υποχρέωση του Ποταμιού να αποτελέσει τη βάση ενός ευρωπαϊκού πόλου. «Είναι δύσκολη η προσπάθεια γιατί απαιτεί ιδεολογικές και πολιτικές διεύρυνσης και οργανωτική διάρθρωση» ανέφερε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες στελέχη και προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Σοσιαδημοκρατίας και του Φιλελευθερισμού, μεταξύ των οποίων η Μαριέττα Γιαννάκου και η Άννα Διαμαντοπούλου.



Πηγή: skai.gr


O Aλέξης Τσίπρας θέλει, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μπορούν;



Το Μαξίμου είναι αντιμέτωπο με το κόμμα και τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για να…περάσει την πρόταση με μέτρα 8δις. ευρώ. Τα 4 εμπόδια που πρέπει να υπερβεί ο Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την χτεσινή Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι η Ελλάδα κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα στην πρόταση των δανειστών και πως τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των Ευρωπαίων.

Το μυαλό όμως του Πρωθυπουργού και των επιτελών του ήταν στην Αθήνα και στην ΚΟ που στηρίζει την κυβέρνηση αφού αμέσως μετά την γνωστοποίηση της ελληνικής πρότασης που περιλαμβάνει μέτρα ύψους 8 δις. ευρώ είχαν ξεκινήσει οι πρώτες αντιδράσεις από κυβερνητικούς βουλευτές με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο να δηλώνει στο Star ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι τα τελικά, δεν περνούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ενώ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης περιοδεύοντας σε μεταμεσονύχτια πάνελ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πει όχι σε αυτόν τον συμβιβασμό.

Το Μέγαρο Μαξίμου σε μία προσπάθεια να μετριάσει τις πρώτες εντυπώσεις από την δημοσιοποίηση της ελληνικής πρότασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε χτεσινό non paper περιγράφει τις επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης όπως αποτυπώνονται στην πρόταση που κατέθεσε χτες η ελληνική αντιπροσωπεία στους δανειστές σε αντιπαράθεση με τα όσα ζητούσαν οι θεσμοί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα επέμεινε ότι η ελληνική πρόταση με τα μέτρα ύψους 8 δις. ευρώ παρά το γεγονός ότι δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, δεν επιβαρύνει τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά τους έχοντες, διατηρώντας στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, αν και έχει εκφραστεί η πρόθεση από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να υπερψηφίσουν την συμφωνία προκειμένου να μείνει η χώρα στο ευρώ, το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται με την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ αφού ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να περάσει η συμφωνία από την βουλή με την πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση και όχι με τα δεκανίκια των άλλων κομμάτων.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα η τελική συμφωνία, ακόμα και η ελληνική πρόταση θα δημιουργούσε προβλήματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για να υπερψηφιστεί από την βουλή αφού οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών κάνουν λόγο για νέο κύμα υφεσιακών μέτρων που αποτελούν συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών και απέχουν πολύ από το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα θα βρεθεί αντιμέτωπος με πέντε εμπόδια στο κόμμα και την κυβέρνηση που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για να περάσει την όποια συμφωνία με τους δανειστές από την βουλή:

Η Αριστερή Πλατφόρμα

Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με πρωτεργάτες το μέλος της Π.Γ. Στάθη Λεουτσάκο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πετράκο, έχουν βομβαρδίσει την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες με τροπολογίες στην βουλή για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πιέζοντας για την εφαρμογή της πολιτικής του κόμματος. Με την χτεσινή ανακοίνωση των μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αιφνιδιάστηκαν ενώ υπήρξε έντονος προβληματισμός για το πώς θα υπερασπιστούν τα μέτρα στην βουλή αφού έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και πλήττουν συνταξιούχους και μισθωτούς είτε με τις εισφορές που κόβουν μισθούς και συντάξεις είτε με την αύξηση του ΦΠΑ σε είδη βασικής ανάγκης. Τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός κόμματος υπάρχει η εκτίμηση ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι οι τελευταίοι που θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυβέρνηση με την ψήφο τους, στον βαθμό που συμμετέχουν ενεργά στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι περιμένει να δει συνολικά τα μέτρα και τι αναφέρεται για χρέος και ανάπτυξη. «Τρέφω μεγάλες επιφυλάξεις για τα προτεινόμενα μέτρα και για το αν θα περάσουν στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιδράσεις αναμένεται να μετριαστούν στον βαθμό που η ελληνική κυβέρνηση εξασφαλίσει την διευθέτηση του χρέους και ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρόγραμμα από τους δανειστές. Όμως οι δηλώσεις Μέρκελ και Ολάντ μετά την χτεσινή Σύνοδο Κορυφής δεν άφηναν πολλά περιθώρια για το χρέος αφού το χαρακτήρισαν και οι δύο βιώσιμο και ζήτησαν πρώτα να ψηφιστούν τα όποια μέτρα συμφωνηθούν από την ελληνική βουλή και μετά από τα ξένα κοινοβούλια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας που θα υποστηρίξουν την νέα συμφωνία θέτοντας ως κόκκινη γραμμή να μείνει η κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία αλλά υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν και διαρροές. Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Λαπαβίτσας στην ΚΟ είχε προτείνει σχέδιο για επιστροφή της χώρας στην δραχμή.

Αρνητική στάση απέναντι στην συμφωνία και την ελληνική πρόταση αναμένεται κρατήσουν οι βουλευτές που προέρχονται από τις πρώην συνιστώσες της ΔΕΑ και της ΚΟΕ όπου επικεφαλής είναι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Αν. Νταβανέλος και Ρούντι Ρινάλντι αντίστοιχα. Πάντως τα τύμπανα του πολέμου στο εσωκομματικό στρατόπεδο έχουν ξεκινήσει με τα στελέχη της Πλατφόρμας να ζητούν την σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα ή αύριο μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέβαλε προσπάθειες στο εξωτερικό να αποτελέσει τμήμα της συμφωνίας η διευθέτηση του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής έχει σηκώσει την σημεία της Επιτροπής Αλήθειας η οποία χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος παράνομο και επονείδιστο.

Σε διαφορετική γραμμή πλεύσης από την ελληνική κυβέρνηση η κ. Κωνσταντοπούλου διαγράφει την δική της πολιτική διαδρομή και για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, η ψήφιση της συμφωνίας στην βουλή θα κρίνει τις σχέσεις της Προέδρου με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλευρό της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχουν ταχθεί βουλευτές όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Μιχελογιαννάκης και Θ. Διαμαντόπουλος οι οποίοι έχουν το χαρακτηριστικό πως δεν προέρχονται από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι πρώτοι βουλευτές στις περιφέρειες τους. Μάλιστα ο Θ. Διαμαντόπουλος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ελληνική πρόταση τόνιζε « Η Αριστερά δεν μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή».

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης

Ο ροκ σταρ της ελληνικής κυβέρνησης τις κρίσιμες ώρες των διαπραγματεύσεων έλαμψε δια της απουσίας του από τον δημόσιο διάλογο. Η τελευταία δήλωσή του αφορούσε την πρόθεση των δανειστών να ταπεινώσουν την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Ο απρόβλεπτος Γιάνης συνοδευόταν από τον Ευκλειδη Τσακαλώτο σε όλα τα Eurogroup προκειμένου να αποφευχθούν νέες συγκρούσεις με τους σκληρούς των δανειστών. Όμως παραμένει ερωτηματικό ποια θα είναι η στάση του στο τέλος των διαπραγματεύσεων και στην προοπτική να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της ελληνικής πρότασης. Η πρόταση του για το χρέος φαίνεται ότι έχει απορριφθεί από τους δανειστές και στο τέλος του δρόμου των διαπραγματεύσεων, αρκετοί στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ο Γ. Βαρουφάκης – που είναι δημοφιλής τόσο στην κοινωνία όσο και στο κόμμα -δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί με μία συμφωνία την οποία δεν έχει διαμορφώσει και είναι σε αντίθετη ρότα από τις προτάσεις και εισηγήσεις του.

Ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ

Η δήλωση βόμβα του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και εάν πέσει η κυβέρνηση, προκάλεσε ανησυχία στο Μαξίμου. Αν και ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν φέρονται διατεθειμένοι να θέσουν υπό αμφισβήτηση την κυβέρνηση, τόσο οι δηλώσεις των ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά που χαρακτήρισαν «κόκκινη γραμμή» όσο και τον όρο που θέτουν για την συμφωνία ότι πρέπει να υπάρξει σαφής δέσμευση για το χρέος προκειμένου να ψηφίσουν, δημιουργούν προβληματισμό στο Μ. Μαξίμου για το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος

Ο γνωστός συνταγματολόγος ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μία αυτόνομη πορεία όπου σε κάθε δημόσια παρέμβασή του καταθέτει ενστάσεις για την ελληνική τακτική στην διαπραγμάτευση και εσχάτως την αντίρρησή του στα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση. Έχει εκτιμήσει ότι η ελληνική πρόταση δεν περνάει από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει και ο ίδιος. Ο Αλέξης Μητρόπουλος χαίρει της εκτίμησης σημαντική μερίδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κομματικά στελέχη προβλέπουν ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το Μαξίμου.


Πηγή :  thetoc.gr


Προειδοποίηση Ρωμανιά: Τα μέτρα μειώνουν μισθούς-συντάξεις


«Τα μέτρα είναι άδικα και συνιστούν έμμεση, αλλά σαφή μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών», είπε το πρωί στον Αντ1 ο Γιώργος Ρωμανιάς, σχολιάζοντας την ελληνική πρόταση για συμφωνία.  

Σημείωσε ότι η Ευρώπη των δανειστών θριάμβευσε αλλά και πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αν θα περνούσαν οι παλιότερες προτάσεις και δεν καταργούνταν η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μέσω της οποίας οι απώλειες για τους συνταξιούχους θα ήταν μεγαλύτερες.  
Όπως είπε επίσης ο γ.γ. του υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων η Ευρώπη προσέγγισε την όλη κατάσταση με καθαρά λογιστική διάθεση.



Πηγή



Ποιοι θα πληρώσουν την καθυστέρηση της κυβέρνησης για συμφωνία και παραμονή στο ευρώ!!



Όλα τα μέτρα ύψους 7,9 δισ με τους δανειστές να ζητούν επιπλέον φόρους και περικοπές. Νέο πακέτο μέτρων θα φέρουν στο Eurogroup οι δανειστές με προαπαιτούμενα για παράταση και χρηματοδότηση. Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα στην Ελληνική Βουλή πριν πουν το “ναι” εταίροι και δανειστές για χρηματοδότηση. Άρχισαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με απειλές για καταψήφιση. Από κομματική πειθαρχία ως ... ανασχηματισμό “βλέπουν” υπουργοί και βουλευτές

48 ώρες – φωτιά ακολουθούν μέχρι αύριο τη νύχτα οπότε και θα πρέπει να υπάρξει η τελική συμφωνία που θα υπογράψει η Ελλάδα με τους δανειστές.

Τις επόμενες ώρες και μέχρι το αυριανό Eurogroup στο οποίο παραπέμπουν όλοι τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών θα πρέπει να καταλήξουν στην οριστικοποίηση των μέτρων καθώς παρά τα μέτρα ύψους 7,9 δισ. που πρότεινε η ελληνική πλευρά, όπως όλοι συμφωνήσαν, αυτά δεν είναι παρά μια καλή βάση για τη συμφωνία. Με λίγα λόγια θα υπάρξουν κι άλλα μέτρα, παρά την αύξηση των φόρων σχεδόν κατά 6,5 δισ. ευρώ όπως προβλέπεται στην ελληνική πρόταση.

Επί της ουσίας οι δανειστές για να δώσουν παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας, μαζί με μια υπόσχεση για τη διευθέτηση του χρέους μέσα στις επόμενες ώρες θα... ράψουν ένα νέο κοστούμι μέτρων.

Σε αυτό το πακέτο θα πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος του θρίλερ.

Το πακέτο αυτό εφόσον όπως όλα δείχνουν συμφωνηθεί θα πρέπει να λάβει (και αυτό είναι προαπαιτούμενο από τη Γερμανική πλευρά και άλλες χώρες) την έγκριση της Ελληνικής Βουλής. Τα μέτρα να γίνουν νόμοι του Ελληνικού Κράτους καθώς οι Θεσμοί θέλουν να διασφαλίσουν την τήρησή τους.

Για να συμβεί αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει το πακέτο μέτρων στη Βουλή και μάλιστα άμεσα καθώς ο χρόνος τρέχει και η χώρα έχει ανάγκη τη χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς τους δανειστές και κυρίως προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Ως τότε δεν απομένουν παρά επτά ημέρες ή μόλις πέντε από την ώρα που αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο αυριανό Eurogroup.

Έτσι όλα δείχνουν ότι το νέο πακέτο μέτρων θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ήδη εδώ και καιρό με τα μέτρα να είναι ακόμη νεφελώδη οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από την πλευρά των ΑΝΕΛ είναι ισχυρές.

Δεν θέλω να προσδιορίσω το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η συμφωνία θα έρθει για ψήφιση, θα έρθει όμως σύντομα, είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σε ότι αφορά στο εάν θα περάσει... βελούδινα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες είπε χαρακτηριστικά ότι η έννοια του βελούδινου δεν υπάρχει. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως δεν γνωρίζει εάν η συμφωνία θα πάει στη Βουλή σε ένα άρθρο. Σε ό,τι αφορά στην ίδια τη συμφωνία τόνισε πως εκτιμά πως δόθηκε μάχη να είναι κοινωνικά δίκαιο το πακέτο και δήλωσε πως η συμφωνία είναι κοντά. Παράλληλα μιλώντας στο Mega ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα, ίσως βελτιώσεις και κάποιες αλλαγές, είπε, αλλά όχι επιπλέον μέτρα.

Ήδη από χθες τη νύχτα και μετά τη διαρροή των μέτρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση υπήρξαν φωνές που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης των μέτρων.

Ανοιχτά μίλησε για καταψήφιση ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ ο Αλέξης Μητρόπουλος επανέλαβε ότι αυτό το πακέτο μέτρων δεν θα περάσει από τη Βουλή.

Από την άλλη πλευρά και με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο να λέει ότι μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα καταψηφιστούν ακόμη και εάν αυτό βάζει σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης το θρίλερ μεγαλώνει καθώς όλα πλέον μοιάζουν ανοιχτά.

Ήδη από χθες η λεγόμενοι προεδρικοί του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν μπροστά στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Φίλη που είπε πως το κόμμα δεν πρέπει να παρουσιάσει εικόνα από σκορποχώρι, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι έχει κουραστεί να ακούει τους προπονητές της εξέδρας. Μάλιστα ο Γιάννης Πανούσης είπε χαρακτηριστικά ότι ίσως είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός στην κυβέρνηση εάν κάποιοι δεν αντέχουν τα μέτρα.

Αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται λίγες ουσιαστικά ώρες πριν οι Έλληνες βουλευτές κληθούν να στηρίξουν ή να καταψηφίσουν τη συμφωνία με εταίρους και δανειστές.

Ήδη το πακέτο που περιλαμβάνει μια πραγματική φοροκαταιγίδα, που στηρίζεται κατά 93% σε αυξήσεις φόρων και ελάχιστες δομικές παρεμβάσεις προκαλεί και κοινωνικές αντιδράσεις στους ήδη γονατισμένους από τους φόρους πολίτες.

Ποιο είναι το πακέτο των μέτρων και ποιους αφορά
Το σχέδιο συμφωνίας περιλαμβάνει ακόμα την χρηματοδότηση της ανάπτυξης, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες, μέσω ενός επενδυτικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η ελληνική πρόταση προβλέπει χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, έναντι 3% και 4,5% που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Μόνο για το 2016 η οικονομία θα απαλλαγεί από μέτρα ύψους 8,2 δισ. ευρώ! Σε βάθος πενταετίας ο συνολικός δημοσιονομικός χώρος που εξασφαλίζεται φτάνει τα 15,4 δισ. ευρώ, πάνω, δηλαδή, από το 8,5% του σημερινού ΑΕΠ!

Η κυβέρνηση τροποποίησε τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης προκειμένου να μην πληρώνουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε εξαγγείλει μείωση κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο αν το 2014 είχε πρωτογενή πλεόνασμα 1,5%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όμως, το 2014 το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν μόλις 0,4%, γεγονός που δεν θα οδηγούσε σε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι:

* 12.000 – 20.000 ευρώ 0,7% [από 1%]
* 20.001 – 30.000 ευρώ 1,4% [από 2%]
* 30.001 – 50.000 ευρώ 2,0% [από 2%]
* 50.001 – 100.000 ευρώ 4,0% [από 3%]
*100.001 – 500.000 ευρώ 6,0% [από 4%]
* Πάνω από 500.000 ευρώ 8,0% [νέα κλίμακα]

Στο ΦΠΑ παραμένουν οι τρεις συντελεστές 23%,13% και 6% [από 6,5%]. Ενέργεια, νερό, εστίαση διατηρούνται στο μεσαίο συντελεστή ενώ μειώνεται, έστω κατά 0,5%, ο ΦΠΑ σε φάρμακα/βιβλία. Οι θεσμοί ζητούσαν δύο συντελεστές [11% και 23%] όπου τα φάρμακα εντάσσονταν στο 11% και ενέργεια, νερό, εστίαση στο 23%.

Οι θεσμοί ζητούσαν:

Την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας εισοδήματος.
Την κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.
Τη διενέργεια μελέτης για την κοινωνική πολιτική με στόχο την περικοπή δαπανών κατά 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή 900 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή των παραπάνω μέτρων. Αντίθετα, τα μέτρα που προτείνει μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα, βρίσκει νέες πηγές εσόδων και μειώνει τις δαπάνες, όχι από τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά από εκεί όπου υπάρχουν περιθώρια.

Συγκεκριμένα:

- Αυξάνεται από το 2016, κι όχι από το 2015, ο συντελεστής φορολογίας των ΑΕ και ΕΠΕ [όχι των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων] από το 26% στο 29%.
- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά 12% στις επιχειρήσεις με κέρδος πάνω από 500.000 ευρώ.
- Αυξάνεται ο φόρος πολυτελείας [αυτοκίνητα άνω των 2500 κ.εκ., πισίνες, αεροπλάνα, ιδιωτικά σκάφη άνω των 10 μέτρων].
- Εφαρμόζεται ο φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων και θα διεξαχθούν διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες και τις άδειες κινητής τηλεφωνίας.
- Επιβάλλεται φορολογία στα ηλεκτρονικά παίγνια (VLTs).
- Μειώνονται οι αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ.

Φορολογική διοίκηση:

Οι θεσμοί ζητούσαν :
Τη μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και την κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία
Την αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών
Η κυβέρνηση με βάση το πρόγραμμά της πέτυχε και θα περιληφθούν στην συμφωνία τα παρακάτω:

Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου, μεταξύ άλλων και μέσω του εντοπισμού των αδήλωτων δεξαμενών.
Εντατικοποίηση των ελέγχων στα τραπεζικά εμβάσματα [π.χ. λίστα Λαγκάρντ] και εφαρμογή μέτρων για την εθελοντική αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων.
Ενίσχυση της διοικητικής επίλυσης διαφορών για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων.
Προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Φοροαπαλλαγές σε μόνιμους κατοίκους νησιών με χαμηλά εισοδήματα.

Οι πρόωρες συντάξεις θα περιοριστούν από το 2016 σταδιακά [και όχι από 30.06.2015] μέχρι το 2025, διατηρώντας τις εξαιρέσεις για ειδικές κατηγορίες [βαρέα και ανθυγιεινά, μητέρες ΑΜΕΑ], χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα.

Το ΕΚΑΣ δεν θα καταργηθεί αλλά θα αντικατασταθεί από το 2020 από ένα νέο πλαίσιο προστασίας των χαμηλοσυνταξιούχων.

Δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που θα μείωνε τις συντάξεις κατά 500 εκατ. ευρώ.

Θα αυξηθεί η σύνταξη ανασφάλιστων του ΟΓΑ.

Παραμένουν οι φόροι υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν αλλάζουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 67 έτη, όπως ζητούνταν για όσους βγουν στη σύνταξη από την 30η Ιουνίου 2015.

Στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση:

Δεν αποδέχθηκε τη διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του 2015, και θα επαναφέρει το προηγούμενο πλαίσιο.
Δεν αποδέχθηκε τις μαζικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο σύμφωνα με τις «καλές πρακτικές» των χωρών της ΕΕ.
Δεν αποδέχθηκε «να μην ανακληθούν οι νομικές παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου στα εργασιακά». Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμη να νομοθετήσει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Αγορές προϊόντων: Η κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πάταξη των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, την πτώση των τιμών των προϊόντων και τη συνακόλουθη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση του διοικητικού κόστους, την προώθηση των εξαγωγών, και την απλοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας των επιχειρήσεων σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς. Περιλαμβάνει επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλειστές αγορές, απορρίπτοντας την προσέγγιση των θεσμών για την εφαρμογή των «υπολοίπων» του προηγούμενου προγράμματος σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, των αρτοποιείων, των φαρμακείων και την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ενέργεια: Η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των θεσμών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, καθώς και τη λειτουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Δημόσιος Τομέας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.

Διαφθορά: Μέχρι το τέλος Ιουλίου, η κυβέρνηση θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Πρόταση ενάντια στη διαφθορά.

Στις ιδιωτικοποιήσεις η συμφωνία προβλέπει:

Ελάχιστο ποσό επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση.
Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Δέσμευση από τη πλευρά των επενδυτών για την προώθηση της τοπικής οικονομίας.
Υποχρεωτική συμμετοχή του δημοσίου στο κεφάλαιο.
Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας.

Εξαιρείται η μεταφορά [πώληση] των μετοχών του ΟΤΕ από τη λίστα των προαπαιτούμενων των θεσμών.




Πηγή: newsit.gr






Οι αντιεξουσιαστές διατεταγμένα προτίμησαν την συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη" για να προκαλέσουν



Ένταση και συμπλοκές σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, όταν περίπου 40 αντιεξουσιαστές "εισέβαλαν" στη συγκέντρωση "Μένουμε Ευρώπη".

Οι... διαθέσεις τους φάνηκαν από το απόγευμα, όταν πραγματοποιούσαν τη δική τους... αντι-συγκέντρωση, μια "ανάσα" από τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στο "Μένουμε Ευρώπη" και μάλιστα κάποια στιγμή πιάστηκαν στα χέρια! Και, τελικά, κατάφεραν να αμαυρώσουν τη φιλειρηνική διαδήλωση υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ.

Οι ενέργειες των αντιεξουσιαστών δημιουργούν ένα νοσηρό κλίμα και μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια, τόσο για τη Δημοκρατία, όσο και για την ευμάρεια των Ελλήνων πολιτών.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πετώντας καδρόνια και φωτοβολίες. Ακολούθησαν συμπλοκές με διαδηλωτές, ενώ τα ΜΑΤ παρενέβησαν με ρήψη χημικών.

Η Αστυνομία έκανε 30 προσαγωγές.


Πηγή : newsit.gr


Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ από τα πρωτοφανή μέτρα 8 δισ. ευρώ



Αφού οι ελληνικές προτάσεις είδαν το φως της δημοσιότητας, άρχισαν και τα όργανα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήδη δύο βουλευτές εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και την πλήρη αντίθεσή τους με τα σκληρά μέτρα που προβλέπονται σε αυτή την πρόταση.

Πρωτός από όλους ο βουλευτής, κ. Μιχελογιαννάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια συμφωνία. Ο κ. Μιχελογιαννάκης μιλώντας στο Channel 9 δήλωσε πως η συμφωνία με βάση τις νέες ελληνικές προτάσεις αποτελούν ταφόπλακα για την Ελλάδα και προέβλεψε πως δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη συμφωνία "μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Star εκτίμησε πως αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή, εννοώντας πως δεν θα μπορέσει να περάσει από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν χαρακτηρίζοντάς τα ακραία και αντικοινωνικά.


Πηγή : newsit.gr


Σπείρα είχε κλέψει οχήματα αξίας 1.000.000 ευρώ



Δρούσε κυρίως σε περιοχές της Αττικής καθώς και σε Αχαΐα και Βοιωτία

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών κυρίως από περιοχές της Αττικής καθώς και της Αχαΐας και της Βοιωτίας, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή και αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας της Βορειανατολικής Αττικής.

Πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τέσσερα μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δύο ημεδαποί ηλικίας 46 και 26 ετών ως αρχηγικά μέλη, ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα, και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση των νόμων περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του προανακριτικού υλικού, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, στοχεύοντας πολυτελή οχήματα και μικρά συγκεκριμένης μάρκας, σε περιοχές κυρίως της Αττικής καθώς και της Αχαΐας και της Βοιωτίας. Στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση αυτούσια ή τμηματικά ως ανταλλακτικά.


Οι δράστες, προκειμένου να επιτύχουν τον σκοπό τους, εντόπιζαν σταθμευμένα οχήματα που τους ενδιέφεραν και στη συνέχεια είτε τα αφαιρούσαν επιτόπου είτε σημείωναν τη διεύθυνση και τα αφαιρούσαν μεταγενέστερα. Στην περίπτωση που τα εντόπιζαν εν κινήσει, τα παρακολουθούσαν μέχρι τον τελικό προορισμό τους και έπειτα προέβαιναν κατά τον ίδιο τρόπο στην κλοπή τους. Ακόμη, αναζητούσαν οχήματα και μέσω διαδικτύου, από ιστοσελίδες με αγγελίες πώλησης οχημάτων, στοχοποιώντας κυρίως επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων στην Αττική.

Περαιτέρω, έχοντας αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο «πελατών», ενεργούσαν κατά παραγγελία και συγκεκριμένα αφαιρούσαν οχήματα συγκεκριμένου μοντέλου και προδιαγραφών, με σκοπό να αντικαταστήσουν προϋπάρχοντα ίδιου τύπου, παλαιότερης κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως είχαν παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίου.

Ως προς τον τρόπο που πραγματοποιούσαν τις κλοπές των αυτοκινήτων, χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με κατάλληλο λογισμικό, που παρέκαμπτε το ηλεκτρονικό σύστημα ακινητοποίησης των οχημάτων. Στην συνέχεια, αφού τα απομάκρυναν από το αρχικό σημείο, τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν αναζητούνται μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και τελικώς τα μετέφεραν σε υπόγεια γκαράζ ή νοικιασμένες αποθήκες.


Ομοίως, για τις μοτοσυκλέτες αφού τις εντόπιζαν, έσπαγαν την κλειδαριά, τις απομάκρυναν και τις στάθμευαν πρόχειρα καλυμμένες, έως ότου βεβαιωθούν ότι δεν αναζητούνται μέσω συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού (GPS). Εν συνεχεία, τις φόρτωναν σε κλειστό φορτηγό με υδραυλική ράμπα και τις μετέφεραν απευθείας σε συνεργεία και καταστήματα ανταλλακτικών είτε για να πωληθούν αυτούσιες με παραποιημένο αριθμό πλαισίου είτε για να αποσυναρμολογηθούν και να πωληθούν ως ανταλλακτικά. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις τις πωλούσαν με παραποιημένα στοιχεία, μέσω ιστοσελίδων αγγελιών του διαδικτύου.

Όπως εξακριβώθηκε, σε αρκετές περιπτώσεις επέστρεφαν τα κλεμμένα οχήματα στους ιδιοκτήτες τους, τους οποίους υποχρέωναν να καταβάλλουν χρηματικό ποσό ανάλογο της αξίας του κλεμμένου οχήματος τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 27 περιπτώσεις κλοπών, μία περίπτωση εμπρησμού καταστήματος στην Γλυφάδα και μία περίπτωση ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ Τραπεζών, με τη χρήση τραπεζικών καρτών που βρήκαν σε αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει.

Η αξία των κλαπέντων οχημάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.


Σε έρευνες σε οικίες, καταστήματα, αποθήκες και γκαράζ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ΕννέαΙ.Χ.Ε αυτοκίνητα, έξι μοτοσυκλέτες, ένα Δ.Χ φορτηγό όχημα, ένα γερανοφόρο - φορτωτικό μηχάνημα, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και κλειδιών οχημάτων και οικιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων, 16 φυσίγγια, μία σιδερογροθιά και το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.


Πηγή : newsbeast.gr



Ασφαλιστικό: Κανείς στη σύνταξη πριν τα 62



Του Στέλιου Παπαπέτρου

Ο «κύβος ερρίφθη» για την κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, από τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των πιστωτών, από το επόμενο έτος θα αυξάνεται σταδιακά κατά έξι μήνες ανά έτος, η ηλικία εξόδου προς τη σύνταξη για τουλάχιστον 200.000 ασφαλισμένους, από τους συνολικά 280.000 που σήμερα καλύπτονται από ειδικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, οι οποίες επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση θα διασφαλισθούν τα ώριμα και θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα περίπου 80.000 ασφαλισμένων οι οποίοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να βγουν στη σύνταξη.

Μάλιστα, ο γ.γ. Κοινωνικής ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανιάς, ανέφερε ότι στο κείμενο που επέδωσε ο κ. Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για την διασφάλιση των θεμελιωμένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Μέχρι τώρα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα όπως εργαζόμενοι στα βαρέα, μητέρες ανηλίκων και άτομα με αναπηρία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται κυρίως ασφαλισμένοι πριν το 1993 οι οποίοι σήμερα μπορούν να βγουν στη σύνταξη πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι πρωτοασφαλίστηκαν μετά την 1-1-1993 μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πρόωρη σύνταξη στα 62 έτη και με πλήρη στα 67 έτη.
Εισφορά περίθαλψης και στις επικουρικές συντάξεις

Για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπάρχει η πρόταση για επιβολή εισφορά ύψους 5% επί των επικουρικών συντάξεων και αύξησης της αντίστοιχης εισφοράς που υπάρχει σήμερα στις κύριες συντάξεις από 45 στο 5%.

Η πρόταση αυτή, αν και οδηγεί σε μείωση του πραγματικού ποσού της σύνταξης, θεωρείται λιγότερο επώδυνη από την οριζόντια μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών που πρότειναν οι πιστωτές, καθώς τα χρήματα από τις κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών θα διοχετευτούν στον ΕΟΠΠΥ και όχι στην αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

Αίσθηση, αλλά και ποικίλα σχόλια, προκάλεσε η πληροφορία ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών - εργαζομένων είναι οι υψηλότερες στην Ε.Ε., ακόμη και μετά την πρόσφατη μείωση τους κατά 5% τα 2 τελευταία χρόνια (3,9% + 1,1%).

Πριν την μείωση το σύνολο των εισφορών για έναν απλό ασφαλισμένο του ΙΚΑ,  αντιστοιχούσε περίπου στο 44% του συνολικού μισθολογικού κόστους ανά εργαζόμενο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σχήμα οξύμωρο να προτείνεται ή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και ταυτόχρονα η σταδιακή αύξηση των μισθών σε μια οικονομία που βρίσκεται επτά χρόνια σε ύφεση. Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου εργασίας οι καθυστερήσεις πληρωμών, λόγω κρίσης, αγγίζουν περίπου 800.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Προκύπτει λοιπόν το λογικό ερώτημα, εάν μια οικονομία μπορεί να αντέξει, ταυτόχρονα, αύξηση εργοδοτικών εισφορών, αύξηση κατώτατων μισθών και να είναι συνεπής με τις πληρωμές των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό η “πρόταση” αύξησης των εργοδοτικών εισφορών θεωρήθηκε «ως μη γενόμενη».


Πηγή : naftemporiki.gr


Πανελλαδικές 2015: Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες


Σήμερα το μεσημέρι οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας θα ξέρουν πώς έγραψαν.
Ετσι, οι περίπου 100.000 μαθητές που έδωσαν Πανελλαδικές, μπορούν να διαπιστώσουν τις επιδόσεις τους πηγαίνοντας στο Λύκειό τους όπου σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα.
Ειδικότερα:
  • Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα) θα αναρτηθούν την Τρίτη 23-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα Λύκεια της χώρας.
  • Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας)  θα αναρτηθούν την Πέμπτη 25-6-2015 περί τις 13:00 μ.μ. σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας. 
  • Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει μέχρι τις 26-6-2015 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).
Μέχρι τις 7 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών
Επισημαίνεται  ότι μέχρι την Τρίτη 7-7-2015 οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.
Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αναμένεται καθοδική πορεία των βάσεων σε όλα τα πεδία με αυξομοιώσεις ανά σχολή . Βέβαιο θεωρείται ότι θα είναι πολύ μεγάλη η «ψαλίδα» μεταξύ σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια.
Μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ
Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το τρέχον διδακτικό έτος.
Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν την έναρξη των μαθημάτων, για όσους λόγω ανωτέρας βίας, δεν πρόλαβαν να εγγραφούν τον Ιούνιο, αλλά και για τους μαθητές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση για τον Σεπτέμβριο.


Πηγή:  iefimerida.gr 


Η διαπραγμάτευση μας κόστισε τώρα 7,9 δις από 2,6 δις τον Ιανουάριο!!!


Καθοριστικής σημασίας για την αξιολόγηση από τους Θεσμούς της ελληνικής πρότασης που περιλαμβάνει μέτρα συνολικής απόδοσης €7,899 δισ. (€2,69 δισ. φέτος και €5,207 δισ. του χρόνου) θα έχουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Οι ελπίδες για θετική κατάληξη και επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών εντός της εβδομάδας αναπτερώθηκαν μετά την ολοκλήρωση χθες νωρίς το απόγευμα του Eurogroup και τις θετικές τοποθετήσεις των πλείστων μελών του, καθώς επίσης και της Συνόδου Κορυφής που ακολούθησε το βράδυ.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν από νωρίς χθες το πρωί με πολλαπλές συναντήσεις μεταξύ των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στην παρουσία και της Επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρτ.  «Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα, είναι θετική εξέλιξη και ευκαιρία να έχουμε συμφωνία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τη λήξη του σύντομου Eurogroup που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεδομένου του λίγου χρόνου που είχαν οι Θεσμοί για να εξετάσουν τις προτάσεις, δεν πρόλαβαν να δώσουν στο Eurogroup μια περιεκτική, εις βάθος αξιολόγηση των προτάσεων αλλά μια αρχική γεύση.

Στις ελληνικές προτάσεις αναφέρθηκε και ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, λέγοντας πως αποτελούν μεν ισχυρή βάση για συζητήσεις, ωστόσο χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά.

Άκρως ικανοποιημένη και αισιόδοξη εμφανίζεται και η ελληνική πλευρά από τις χθεσινές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, καθώς σύμφωνα με κυβερνητική πηγή: «Και οι τρεις Θεσμοί είδαν θετικά τις προτάσεις μας. Δεν υπάρχει πια καμία εμπλοκή, ούτε αγκάθι. Ο λόγος που δεν θα βγει απόψε λευκός καπνός, είναι διαδικαστικός».
Στο μεταξύ, αισιόδοξοι παρουσιάστηκαν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως κάποια πράγματα απομένει να διευκρινισθούν σε σχέση με τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά και μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για μια συμφωνία σύντομα.

«Μετά τη συνάντηση του Eurogroup δεν υπάρχει βάση για κάποια απόφαση, άρα αυτή θα είναι μια συμβουλευτική σύνοδος», δήλωσε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο χρόνος λιγοστεύει όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Το πιο σημαντικό είναι οι ηγέτες να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη της πολιτικής διαδικασίας για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που είναι ένα ανεξέλεγκτο, χαοτικό Grexident», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «οι τελευταίες ελληνικές προτάσεις είναι οι πρώτες 'πραγματικές' προτάσεις σε πολλές εβδομάδες –αν και χρειάζεται περαιτέρω δουλειά και αξιολόγηση των θεσμών».

Προειδοποίησε ότι μένει μια εβδομάδα περίπου πριν τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος και κάλεσε όλα τα μέρη να «σεβαστούμε τους φορολογούμενους όλων των κρατών».
«Όλα τα μέρη των διαπραγματεύσεων θα πρέπει να σεβαστούν ο ένας τον άλλο. Το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών δεν οδηγεί πουθενά. Θέλω όλα τα χαρτιά στο τραπέζι, θέλω να σταματήσει ο πολιτικός τζόγος» υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RAI πριν από την έναρξη της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, τόνισε ότι θεωρεί πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας, η οποία πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της» και πρόσθεσε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να τηρήσει τις ηθικές δεσμεύσεις της προς την Αθήνα.

Αισιόδοξος δήλωσε και ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ. Όπως ανέφερε, είναι οι υπουργοί Οικονομικών και οι θεσμοί, οι αρμόδιοι να εξετάσουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις έτσι ώστε να πιστοποιήσουν ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι αξιόπιστη, βιώσιμη και ρεαλιστική.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

► Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αποστέλλεται στους Θεσμούς η ελληνική πρόταση, αργότερα διαπιστώνεται ότι στάλθηκε λάθος κείμενο και αποστέλλεται άλλο.
► Το πρωί ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου μιλά τηλεφωνικά με τον κ. Τσίπρα και τον καλεί να καταθέσει αξιόπιση πρόταση.
► Το μεσημέρι ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία κρατά μία ώρα.
► Ακολουθεί ευρεία σύσκεψη μεταξύ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Γερούν Ντάισελμπλουμ (Eurogroup).
► Ακολούθως, γύρω στις δυόμιση η ώρα, πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Eurogroup, που διαρκεί μόλις 70 λεπτά.
► Μετά τις έξι η ώρα το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, στην οποία μετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής του ΕWG Τόμας Βίζερ.
► Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στη συνέχεια με τον Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
► Αργότερα το βράδυ πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής.



Πηγή 


Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την παραίτηση του Στουρνάρα



"Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν και είναι βασικός εκπρόσωπος του μνημονιακού καθεστώτος και των κυρίαρχων τραπεζικών και επιχειρηματικών ελίτ"

Παρέμβαση έκανε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με κεντρικό σύνιθημα «Ρήξη με τη λιτότητα τώρα – Στουρνάρα παραιτήσου».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

«Σήμερα, Δευτέρα 22/6, πραγματοποίσαμε παρέμβαση στο κεντικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος με κεντρικό σύνθημα: «Ρήξη με τη λιτότητα τώρα- Στουρνάρα, παραιτήσου».

Ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν και είναι βασικός εκπρόσωπος του μνημονιακού καθεστώτος και των κυρίαρχων τραπεζικών και επιχειρηματικών ελίτ, ένας από τους ενορχηστρωτές των πολιτικών της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Πολιτικών που όλα τα προηγούμενα χρόνια οδήγησαν στην υφαρπαγή του λαϊκού εισοδήματος κατά 50%, τη διάλυση των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων και τη μεταφορά των ζημιών του τραπεζικού συστήματος στις πλάτες του κόσμου της εργασίας. Πολιτικών που οι μόνες «διέξοδοι» που άφηναν για τους νέους και τις νέες κινούνται  μεταξύ επισφάλειας-ανεργίας-μετανάστευσης, χωρίς καμιά δυνατότητα σχεδιασμού της ζωής μας. Πολιτικών που συσσώρρευσαν φτώχεια και επισφάλεια για την κοινωνική πλειοψηφία και ταυτόχρονα τεράστια μεγέθη πλούτου και κέρδους για τον άλλο πόλο.

Ο διοικητής της ΤτΕ κος Στουρνάρας, την προηγούμενη βδομάδα, μέσω ωμών πολιτικών παρεμβάσεων και απειλών για επικείμενη χρεοκοπία, προσπάθησε κι αυτός με τη σειρά του να διαμορφώσει ασφυκτικό πλαίσιο για τη διαπραγμάτευση, ευνοώντας τη μαζική εκροή κεφαλαίων.
Μοναδικός του στόχος, η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, μέσω ανοιχτού σαμποτάζ εις βάρος της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Η παραίτησή του είναι το τελευταίο καθήκον που του έχει απομείνει.

Για μας ο μοναδικός δρόμος να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, είναι η οριστική ρήξη με τη λιτότητα και η σύγκρουση με όλο το πλέγμα εξουσιών, εντός κι εκτός Ελλάδας, που την προωθεί και την επιβάλλει. Η υποτίμηση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, για την ανάκτηση της εργασίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής».


Η φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου

Πηγή