Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Επιστολή υπ. Δικαιοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης



Το ότι το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης «δεν συνιστά εύνοια ή πολύ περισσότερο προτίμηση ενός άλλου τύπου γάμου ή υποτίμηση της οικογένειας» κάνει σαφές σε επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Με αφορμή την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης ο  Αρχιεπίσκοπος εκφράζοντας την αντίθεσή του για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρινίζει ότι «ο γάμος και η οικογένεια αποτελούν πάντοτε βασικά κύτταρα της ιστορίας του τόπου μας και διαχρονικά ρυθμίζονται και προστατεύονται θεσμικά. Μια ένσταση περί προώθησης με το συγκεκριμένο θεσμό της πολυγαμίας ή της παλλακείας θα μπορούσε άλλωστε να διατυπωθεί και για την ίδια τη δυνατότητα διάλυσης του γάμου».

Επισημαίνει ότι «η δυνατότητα αυτή ωστόσο δεν αναγνωρίζεται μόνο από την Πολιτεία αλλά και από την ίδια την Εκκλησία, προκειμένου να μη συνεχίζονται δεσμοί που δεν ανταποκρίνονται πλέον στα αισθήματα των εμπλεκόμενων προσώπων. Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται την επιλογή των ανθρώπων, πιστών ή όχι, να διαμορφώνουν και άλλες μορφές σχέσεων αγάπης και συνύπαρξης, πέραν του γάμου, παρέχοντας ένα πλαίσιο νομικών εγγυήσεων που θα διασφαλίζει την προστασία των ευάλωτων μερών και θα συμβάλλει σε μια αρμονική κοινωνική συμβίωση».

Στην επιστολή, ο κ. Παρασκευόπουλος τονίζει ότι «η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης, δηλαδή η θεσμική κατοχύρωση μιας πιο «χαλαρής» από το γάμο μορφής συμβίωσης δεν προωθεί τον ατομικισμό, αλλά την αυτονομία, δηλαδή την εντός πλαισίων ελεύθερη διαμόρφωση των σχέσεων και την ανάληψη της σχετικής διαπροσωπικής ευθύνης. Υπό την έννοια αυτή, συμβάλλει στη διαμόρφωση πολλών και διαφορετικών «εμείς», συνειδητών, ελεύθερων και συνάμα υπεύθυνων».

Σε άλλο σημείο της επιστολής, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «η πλήρης απουσία ρύθμισης θα ήταν επικίνδυνη για όλους, για την κοινωνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της και ιδίως για το κράτος δικαίου: θα ανέκυπταν διαρκώς δυσκολίες στις επαφές με τις δημόσιες αρχές, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική ασφάλιση, στην εργασία και γενικά αδικίες και ταλαιπωρίες που δεν θα μπορούσαν να γίνονται ανεκτές ουδέτερα ή τιμωρητικά από την οργανωμένη κοινωνία».
Για τον γάμο ομόφυλων και την υιοθεσία

Αναφορικά με τη θέσπιση της δυνατότητας σύναψης γάμου ανεξαρτήτως φύλου και μιας μεταρρύθμισης του θεσμού της υιοθεσίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι «η σοβαρότητα αυτών των ζητημάτων επιβάλλει να μην υπάρξει βιασύνη. Προφανώς θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο μιας συνολικής επανεξέτασης του οικογενειακού δικαίου, όπου η Εκκλησία και όλοι οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς θα μπορέσουν να εκθέσουν αναλυτικά τις απόψεις τους».

Συνεχίζει δε λέγοντας ότι «αντιλαμβάνομαι ότι για την Εκκλησία η επαφή των ομοφύλων συνιστά αμαρτία, γνωρίζω όμως επίσης καλά ότι για την έννομη και δη τη συνταγματική τάξη συνιστά δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και στη διαφορά. Άλλωστε, η χώρα μας σέβεται τους θεσμούς της Ευρώπης και μάλιστα τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δεν είναι καθόλου αμελητέο ζήτημα μάλιστα το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα, ιδίως τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, έχουν αναγνωρίσει ανάλογο θεσμό και καλούν τη χώρα μας να πράξει το ίδιο».




Newsroom naftemporiki.gr


Ολοκληρώθηκε το Eurogroup δυστυχώς χωρίς καμιά συμφωνία



Ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμιά απόφαση σχετικά με την Ελλάδα η συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι "είναι δυστυχές ότι έχει επιτευχθεί πολύ μικρή πρόοδος στις συνομιλίες. Δεν είναι ορατή προς το παρόν μία νέα συμφωνία".

"Ζητήσαμε νέες προτάσεις από την Ελλάδα", είπε για να προσθέσει ότι "λίγες από τις προτάσεις ήταν αξιόπιστες"

Τόνισε πάντως ότι "υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία" και πως "σαφώς η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας", για να προειδοποιήσει ότι είναι "ελάχιστος ο χρόνος που απομένει".

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόφσκις δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά δόθηκε ισχυρό σήμα στην Ελλάδα να ασχοληθεί πιο σοβαρά με τις διαπραγματεύσεις.

Πληροφορίες για προτάσεις εκατέρωθεν

Νωρίτερα, πληροφορίες ξένων δημοσιογράφων ανέφεραν ότι ο Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε σειρά νέων προτάσεων στους ομολόγους του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρουσίασε μία πεντασέλιδη νέα πρόταση.

Λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, κυκλοφόρησε και η πληροφορία με δημοσίευμα της γερμανικής Die Zeit, ότι δίνεται από τους πιστωτές μία τελευταία προσφορά προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, προτείνουν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως τον Δεκέμβριο, παραχωρώντας στην Αθήνα πόρους 10 δισ. ευρώ, συν αύξηση από την ΕΚΤ κατά 2 δισ. της δυνατότητας των τραπεζών να αγοράζουν ελληνικό χρέος.

Τα 10 δισ. ευρώ προέρχονται από το ποσό που είχε απομείνει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εκτιμάται ότι με το ποσό αυτό η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληρωμές της εν μέσω του καλοκαιριού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την τελευταία προσφορά των πιστωτών προκειμένου να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία. Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο σχέδιο.

* Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ευρωπαίοι διπλωμάτες χαρακτήρισαν "ονειροπόληση" την πληροφορία της Die Zeit, ενώ υπήρξε διάψευση και για τη νέα πρόταση Βαρουφάκη.



Πηγή



Όταν προτείνεις την δραχμή και το δελτίο να αναφέρεις και τις συνέπειες




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Είμαστε θύματα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης η οποία αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Θυμάστε τον Τσίπρα με την μεγαλοστομία του χρησιμοποιώντας τους χαρακτηρισμούς προδοσία, εγκληματίες, ξεπούλημα, τσιράκια των Γερμανών και άλλα πολλά κοσμητικά για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Θυμάστε τον Τσίπρα με τις υποσχέσεις του ΘΑ σκίσουμε το μνημόνιο, ΘΑ φέρουμε την ανάπτυξη, ΘΑ παίζουμε τα νταούλια και αυτοί θα χορεύουν και άλλα πολλά ΘΑ…ΘΑ….ΘΑ…ΘΑ…

Κρίμα γιατί πραγματικά πιστεύω στον Τσίπρα και το έχω ξαναγράψει ότι θα έχει μέλλον εάν δεν τον κάψουν οι σύντροφοι του σε αυτόν τον  αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκτός του Τσίπρα και ορισμένων λίγων ικανών οι πλειοψηφία των στελεχών του είναι επικίνδυνοι και ασυνάρτητοι.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των υποσχέσεων είναι ότι σήμερα 5 μήνες μετά είμαστε μια χώρα υπό κατάρρευση και ενώ όλα δείχνουν ότι πνιγόμαστε και κανένας δεν θέλει να μας πετάξει σωσίβιο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον τσαμπουκά και τα λόγια τα μεγάλα παρά την σκληρή στάση της Ευρώπης και τα σκληρά λόγια που είπε ο μοναδικός πριν από λίγα 24ωρα φίλος της χώρας Γιούνγκερ λέγοντας ψεύτη τον πρωθυπουργό και τους διαπραγματευτές του. 

Εδώ και δύο ημέρες Λαπαβίτσας και Στρατούλης προσπαθούν να πλασάρουν την δραχμή και το δελτίο στα τρόφιμα, πλασάρουν με ωραία λόγια την φτώχεια δηλαδή και την εξαθλίωση για τον ελληνικό λαό, προσπαθούν να παρουσιάσουν την αριστερή λύση δραχμή και δελτίο ως « Έλα μωρέ και τι έγινε σε 6 μήνες θα συνηθίσουμε και δεν θα μας πειράζει».

Όλοι αυτοί δηλαδή που με τρόπο απόλυτα συστηματικό και με ξεκάθαρη στόχευση την εξαπάτηση μας υποσχόμενη τον πλήρη διασυρμό των αντιπάλων της χώρας μας κατάφεραν να αποτύχουν και να διασύρουν την χώρας μας τους Έλληνες και παρουσιάζουν την φτώχεια μοναδική λύση και ελπίδα φάρμακο στην αποτυχία τους και την ανικανότητα τους.

Είναι σίγουρο εάν και εφόσον έρθουν σε συμφωνία και δεν προτιμήσουν την δραχμή και το δελτίο ότι αντί να σκίσουν το μνημόνιο θα φέρουν ένα νέο μνημόνιο γιατί δεν γίνεται αλλιώς και εκεί θα πρέπει ο Τσίπρας που έθρεψε με ψέματα ένα λαό ποντάροντας στην αγανάκτηση τους, να αντιμετωπίσει τους συντρόφους του που θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη από την Ευρώπη και τον κόσμο.

Έχω λοιπόν να πληροφορήσω ότι αυτοί που δηλώνουν ότι η φτώχεια και το δελτίο είναι η λύση στην κρίση ώστε να κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας δεν λένε και τις συνέπειες αυτής της λύσης και εγώ θα αναφέρω μόνο μερικές έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα εάν και εφόσον. 

Εάν σταματήσει λοιπόν ο δανεισμός από τους θεσμούς οι αποδοχές της πλειοψηφίας των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μειωθούν σε επίπεδα πλήρους ανέχειας.

Οι νέοι και τα παιδιά μας γενικότερα θα κατανοήσουν καλύτερα από όλους μας που τους οδήγησαν οι επιλογές μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όταν συνειδητοποιήσουν ότι η βενζίνη θα δίνεται με δελτίο για τα μηχανάκια και τα ΙΧ, τέρμα οι εισαγωγές στα κινητά τηλέφωνα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα trendy ρούχα και οτιδήποτε αρέσει στην νεολαία. 

Οι γυναίκες ξεχάστε τα εισαγόμενα καλλυντικά , τα εισαγόμενα ρούχα και παπούτσια και οτιδήποτε εισαγόμενο τους πρόσφερε χαρά.

 Τα super market θα γίνουν συνοικιακά μπακάλικα αφού τα ράφια θα έχουν λίγα και μόνο εγχώρια προϊόντα περιορισμένα και με δελτίο,  στο γάλα το κρέας κ.τλ.π.

Τα φάρμακα θα είναι δυσεύρετα μέχρι εξαντλήσεως το ίδιο και τα αναλώσιμα στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία και αυτό θα είναι θανάσιμο περισσότερο για τις ευπαθείς ομάδες. 

Οι φίλαθλοι μην περιμένετε ξένους παίκτες στις ομάδες σας γιατί κανένας δεν θα δέχεται να πληρωθεί σε δραχμές και να τρώει με δελτίο στην χώρα μας, ξεχάστε τις αποστολές φιλάθλων στο εξωτερικό γιατί με δραχμή ούτε μέχρι τα σύνορα δεν θα μπορούμε να πάμε. 

Και φυσικά μην περιμένετε να αναπτυχθεί τίποτα στην χώρα μας με την δραχμή εκτός του τουρισμού που εάν επιβιώσουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια θα δέχονται τουρίστες η οποίοι θα κάνουν φθηνές διακοπές κάτι που δεν θα τολμούν να κάνουν οι Έλληνες ούτε για μία ημέρα.

Mε την δραχμή όπως καταλαβαίνετε δεν θα τσαμπουκαλευόμαστε θα παρακαλάμε χειρότερα και χωρίς αξιοπρέπεια και με κατεβασμένα παντελόνια για μια χρηματική βοήθεια από τους ξένους και το χειρότερο χωρίς κάποια ελπίδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο και εκεί το κίνημα των αγανακτισμένων θα κυνηγήσει άσχημα όσους και όσες χρησιμοποίησαν τους αγανακτισμένους θρέφοντας τους με ψέματα και κατάντησαν έτσι μια υπέροχη χώρα.

Αυτό είναι ένα lite άρθρο για τις συνέπειες των πράξεων όσων εύχονται και προτείνουν την λύση της δραχμής και του δελτίου γιατί η πραγματικότητα θα είναι πάρα μα πάρα πολύ σκληρή και δυστυχώς δεν έχουμε ούτε σοβαρή αντιπολίτευση γιατί ο Σαμαράς μας κρατάει μούτρα σε εμάς τους πολίτες που δεν τον ξαναβγάλαμε πρωθυπουργό και στον Τσίπρα που έγινε πρωθυπουργός.







Μια θέση ακόμα κατέβηκε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη επιστημονικής έρευνας


Η Ελλάδα κατατάχθηκε 33η χώρα στον κόσμο,χάνοντας μια θέση,στον δείκτη «Nature Index 2015 Global» του περιοδικού «Nature», το οποίο είναι, μαζί με το «Science», τα δύο κορυφαία επιστημονικά περιοδικά διεθνώς. Ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες με βάση τη συμβολή τους στην έρευνα υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια, όπως οι δημοσιεύσεις σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά

Ο δείκτης κατατάσσει τις χώρες με βάση τη συμβολή τους στην έρευνα υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια, όπως οι δημοσιεύσεις σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά.

Πέρυσι, η Ελλάδα είχε βρεθεί μία θέση ψηλότερα, στη 32η. Όμως, παρά τη μικρή αυτή υποχώρηση στην κατάταξη, αριθμητικά η Ελλάδα εμφάνισε οριακή βελτίωση σε «μόρια» το 2014 (91,77) έναντι του 2013 (90,15). Ο αριθμός των κορυφαίων ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων που συμπεριελήφθησαν στον δείκτη το 2014, έφθασε τις 320.

Την πρώτη θέση κατέλαβαν και φέτος οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Κίνα, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ιαπωνία. Από τις γειτονικές χώρες, η Τουρκία βρίσκεται στην 36η θέση (από την 38η πέρυσι), η Κύπρος στην 54η (από την 53η πέρυσι) και η Βουλγαρία στην 60ή (από την 56η).

Όσον αφορά τους κορυφαίους επιστημονικούς φορείς διεθνώς, από όπου προήλθαν οι περισσότερες σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, στην κορυφή του δείκτη βρίσκεται, όπως και το 2014, η Κινεζική Ακαδημία Επιστημών και ακολουθούν, κατά σειρά, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, η επιστημονική εταιρεία Μαξ Πλανκ της Γερμανίας και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ.

Ως βασικό κριτήριο για την κατάρτιση του δείκτη χρησιμοποιείται, πρωτίστως, ο αριθμός των άρθρων που δημοσιεύονται σε 68 αυστηρά επιλεγμένα περιοδικά από διάφορα επιστημονικά πεδία, αναλύοντας την προέλευση (χώρα και ερευνητικός φορέας) των συγγραφέων κάθε επιστημονικής δημοσίευσης και σταθμίζοντας την ειδική βαρύτητα κάθε άρθρου.

Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι δείκτες τέτοιου είδους τείνουν να υποεκτιμούν το ειδικό βάρος των Ελλήνων επιστημόνων, διεθνώς, καθώς πολλοί από αυτούς -αν όχι οι περισσότεροι- δημοσιεύουν άρθρα σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά ως επιστήμονες του εξωτερικού, αφού εργάζονται σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα άλλων χωρών, συνεπώς δεν συμπεριλαμβάνονται στις δημοσιεύσεις της Ελλάδας.



Πηγή: skai.gr


Κλείνει στις 28 Ιουνίου το Athens Lycabettus Hotel



Πουτέτση Χριστίνα

Αιτία το ύψος του μισθώματος - Εξωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Κλείνει στις 28 Ιουνίου το ξενοδοχείο Athens Lycabettus, επί της οδού Βαλαωρίτου 6 και Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας. Το ύψος του μισθώματος είναι η αιτία της ρήξης μεταξύ της διοίκησης του ξενοδοχείου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ιδιοκτήτριας του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση ζήτησε μείωση του μισθώματος για το boutique ξενοδοχείο, δυναμικότητας 25 δωματίων και προχώρησε στη σχετική νομική διαδικασία, όμως εν τω μεταξύ εκδικάστηκε η έξωση που έκανε η Αρχιεπισκοπή, με αποτέλεσμα να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Μετά τη διακοπή λειτουργίας του, το προσωπικό του Athens Lycabettus θα μεταφερθεί στο νέο boutique ξενοδοχείο που διαχειρίζεται η ίδια εταιρία, Ambrosia Suites & Aparts στην Ομόνοια.


Πηγή : tovima.gr




Η θέση ΠΑΟΚ και Σαββίδη για την απόφαση Μαρινάκη!


Το δικό του σχόλιο, για την απόφαση που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έκανε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης!

Ο διοικητικός ηγέτης του Δικεφάλου του Βορρά, τόνισε πως η απόφαση αυτή του ανακριτή για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, επί της ουσίας σηματοδοτεί νέα εποχή στο ποδόσφαιρο. Πάντως έριξε το... καρφί στην ΕΠΟ λέγοντας πως θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές! Αναλυτικά η δήλωση Σαββίδη έχει ως εξής:

«Ελπίζω ειλικρινά η σημερινή απόφαση ανακριτή και του εισαγγελέα να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν ούτε τώρα όμως η ΕΠΟ προχωρήσει άμεσα σε δραστικές αλλαγές και ριζική αναδιαμόρφωση η παρουσία μας σ’ αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί υπό αμφισβήτηση»



Πηγή :  gazzetta.gr



Εκροές ρεκόρ στις καταθέσεις σήμερα Πέμπτη



Αυξάνονται οι εκροές καταθέσεων, με τους πολίτες να «τραβούν» σήμερα ως 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός για αύριο καθώς υπάρχουν ήδη σημαντικά αιτήματα για απόσυρση καταθέσεων. Συνάντηση Δραγασάκη-τραπεζιτών.

Εως 1 δισ. ευρώ ανήλθαν σήμερα οι εκροές καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα, ποσό που έσπασε όλα τα ρεκόρ στο μέτωπο των ημερήσιων εκροών για την περίοδο μετά την 20η Φεβρουαρίου, όταν η Αθήνα και οι πιστωτές συμφώνησαν την τετράμηνη παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκροές αυξάνονται καθημερινά και σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός για αύριο καθώς υπάρχουν ήδη σημαντικά αιτήματα για απόσυρση καταθέσεων.

Χθες, από το σύστημα έφυγαν καταθέσεις ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ, προχθές 700 εκατ. ευρώ και την Δευτέρα οι εκροές είχαν διαμορφωθεί στα 500-600 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκροές των τελευταίων τεσσάρων ημερών έχουν απορροφήσει το άνοιγμα της ρευστότητας του ELA στο οποίο προέβη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όσο για το μαξιλάρι ρευστότητας στον ELA, πηγές υποστηρίζουν ότι κινείται σε οριακά επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΚΤ έδωσε προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ρευστότητα 1,1 δισ. ευρώ ανεβάζοντας το όριο του ELA στα 84,1 δισ. ευρώ από 83 δισ. ευρώ.

Συνάντηση Δραγασάκη-Τραπεζιτών

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών στα γραφεία της Ενωσης.

Στην σύσκεψη μετείχαν οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Πειραιώς, Alpha Bank ΑΛΦΑ -5,31%, Εθνικής, Eurobank και Attica Bank. Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε στους τραπεζίτες ότι «έχουμε φτάσει αρκετά κοντά στη συμφωνία και ευελπιστούμε να πλησιάσουμε περισσότερο προς την επίτευξή της το σαββατοκύριακο», ενώ από την περιγραφή του φάνηκε ότι ορόσημο είναι η Σύνοδος Κορυφής.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες επισήμαναν στον αντιπρόεδρο τα αυξημένα προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται στις τελευταίες ημέρες και διαμήνυσαν ότι τα αποθέματα ρευστότητας εξαντλούνται καθώς αυξάνουν σε καθημερινή βάση οι εκροές.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα των capital controls με τον αντιπρόεδρο να δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στη δική του αντίληψη δεν έχει υποπέσει καμία τέτοιου τύπου συζήτηση.



Πηγή : euro2day.gr


ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 21χρονος που σκόρπισε το θάνατο σε εκκλησία του Τσάρλεστον




Ο Ντίλαν Ρουφ είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων ένα πιστόλι - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Τη στιγμή που η κοινότητα του Τσάρλεστον θρηνεί για τους εννέα πιστούς που έχασαν τη ζωή τους στο εσωτερικό εκκλησίας στην καρδιά της περιοχής, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του δράστη.


Ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, λοιπόν, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που όπλισε το πιστόλι του και ξέσπασε την οργή του εισβάλοντας στην ιστορική εκκλησία του Τσάρλεστον σκορπώντας το θάνατο.

Ο λευκός άνδρας, ηλικίας 21 ετών, που φορούσε φούτερ, τζιν παντελόνι και μποτάκια, αναζητείται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Twitter. Η αστυνομία νωρίτερα έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα που κρατούσε σακίδιο και φωτογραφική μηχανή, αλλά στη συνέχεια οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξακολουθούν να αναζητούν τον νεαρό λευκό άνδρα.




Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται δηλώσεις του θείου του 21χρονου, ο Ρουφ είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων τον περασμένο Μάρτιο ένα πιστόλι. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν το φονικό όπλο με το οποίο αιματοκύλησε την εκκλησία ήταν το ίδιο με το δώρο γενεθλίων του.



Την ίδια ώρα, νέες φωτογραφίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από το προφίλ του στο Facebook, αλλά και μία ακόμα από μία παλαιότερη σύλληψη με την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών.



Σύμφωνα με όσα γράφει στη σελίδα του, ο Ρουφ φοίτησε στο Γυμνάσιο White Knoll και συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού καταβλήθηκε εγγύηση.

Ο νεαρός που κρίνεται από τις αστυνομικές αρχές επικίνδυνος, ενώ φέρει όπλο, λέγεται ότι οδηγεί ένα μαύρο Hyundai Elantra με πινακίδες Νότιας Καρολίνας.

«Είναι ένα έγκλημα μίσους. Δεν μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους ότι κάποιος στην κοινωνία μας σήμερα θα μπει μέσα σε μια εκκλησία όταν άνθρωποι προσεύχονται και θα τους σκοτώσει», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Μόνο οδύνη προκαλεί η ανείπωτη αυτή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε αυτή την πλέον ιστορική εκκλησία. Ένα κακό και μισητό πρόσωπο πήρε τις ζωές πολιτών, οι οποίοι είχαν έρθει για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος του Τσάρλεστον, Τζο Ράιλι.
Αρκετοί άνδρες στέκονται κυκλικά μπροστά από ένα ξενοδοχείο κοντά στην εκκλησία.

«Προσευχόμαστε για τις οικογένειες, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους», είπε ο αιδεσιμότατος Τζέιμς Τζόνσον, ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων στο Τσάρλεστον, κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.


Ο ιστότοπος της Αφρικανικής επισκοπικής εκκλησίας Εμμανουήλ των Μεθοδιστών αναφέρει ότι ο ναός της είναι από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους στην περιοχή. Χτίστηκε το 1891 και θεωρείται κτίριο ιστορικής σημασίας, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πάρκων.


Πηγή : protothema.gr


Συγκέντρωση σήμερα στις 19:30 με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα



Συγκέντρωση με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διοργανώνει στις 7 και μισή σήμερα στο Σύνταγμα ομάδα πολιτών, η οποία καλεί μέσω Facebook, σε διαδήλωση υπέρ της παραμονής της χώρα μας στο ευρώ.

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Facebook για την εκδήλωση:

«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα: Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.

Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.

Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!
Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».


Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη



Τριπλός είναι ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από τη μαραθώνια (7 ώρες) απολογία του, στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα του απαγορεύτηκε η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, του ζητήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ αλλά και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μία φορά το 15ημερο.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ.Μαρινάκης δεν μπορεί να συμμετέχει ενεργά στα διοικητικά των «ερυθρολεύκων». Αντίθετα δεν πρέπει να συνδέεται η συγκεκριμένη απόφαση με την κατοχή μετοχών του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν έχει σχέση με περιουσιακά στοιχεία αλλά μόνο με διοικητικά ζητήματα.

Τέλος να αναφερθεί ότι δεν του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να ταξιδεύει εκτός συνόρων, αν και σε άλλους κατηγορούμενους της ίδιας υπόθεσης έχει επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή.

Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, κράτησε εφτά ώρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν δύο διαλείμματα, ενώ πλέον αναμένεται η γνωμοδότηση από κοινού ανακριτή και Εισαγγελέα, προκειμένου να αποφασισθεί αν θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι και ποιοι θα είναι αυτοί.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μαρινάκης προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00. Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:

1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.



Πηγή



Τα καψόνια της Ζωής στους αστυνομικούς συνεχίζονται: Επιτρέπει μόνο 3 χρώματα – Ειδικοί κανόνες για τα τζιν



Έχει φέρει στα όρια τους αστυνομικούς με την συμπεριφορά της.

Δεν έχουν τέλος τα καψόνια που κάνει η Πρόεδρος της Βουλή τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο και άντρες και γυναίκες.

Ετσι μετά το dress code που επέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους αστυνομικούς, δηλαδή να φορούν πολιτικά και όχι την υπηρεσιακή τους στολή τώρα βγήκε νέο φιρμάνι. Τα χρώματα που επιτρέπεται να φορούν οι αστυνομικοί της Βουλής είτε είναι άνδρες είτε είναι γυναίκες είναι το μαύρο το μπλε και το γκρι είτε πρόκειται για σακάκια είτε για παντελόνια.

Μάλιστα ειδική αναφορά έχει γίνει και για τα τζιν παντελόνια που όσοι τα φορούν θα πρέπει να επιλέξουν σκούρο χρώμα και σε καμία περίπτωση μοντέρνα τζιν,ξεφτισμένα η ανοικτού χρώματος.

Οι νέες στυλιστικές εντολές έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο σε πολλούς αστυνομικούς κυρίως σε γυναίκες οι οποίες είτε δεν έχουν τέτοιου χρώματος ρούχα είτε δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης προκειμένου να αγοράσουν νέα κουστούμια και σακάκια στα χρώματα που θέλει Βουλή.

«Τη μια τους πειράζουν οι στολές που φοράμε ,την άλλη τους πειράζουν τα χρώματα που βάζουμε στα πολιτικά μας ρούχα τι θέλουν επιτέλους από μας» λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις.


Πηγή 




Πρόστιμα-φωτιά για τα ανασφάλιστα οχήματα- πως θα γίνουν οι έλεγχοι



Πρόστιμα - φωτιά με συστημένη επιστολή θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες περίπου 1 εκατ. ανασφάλιστων οχημάτων. Από 250-1.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος.

Με… συστημένη επιστολή θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων αυτοκινήτων να ασφαλίσουν τα οχήματά τους εντός 8ημέρου. Η επιστολή αυτή, εκτός από …ευγενική ειδοποίηση, θα περιλαμβάνει και το πρώτο πρόστιμο ύψους 250 ευρώ. Όποιος δεν συμμορφωθεί μέσα στην προθεσμία που θα του δίδεται, εκτός από το κόστος της ασφάλισης θα τιμωρείται και με βαρύτερο πρόστιμο αλλά και με αφαίρεση των εγγράφων του αυτοκινήτου (άδεια, δίπλωμα κλπ)
Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων που εξήγγειλε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου, με στόχο να εντοπιστούν ένα προς ένα τα περίπου ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα αυτοκίνητα, θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ ενώ θα προηγηθεί η έκδοση σχετικής απόφασης η οποία και θα καθορίζει τους όρους και τις λεπτομέρειες.

Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι θα γίνουν με βάση:

1.Τα αρχεία κυκλοφορούντων οχημάτων που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
2.Τα αρχεία ασφαλισμένων αυτοκινήτων που καταγράφονται στο κέντρο πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου αυτοκινήτων αλλά και των αρχείων που τηρούν άλλες υπηρεσίες (π.χ υπουργείο Μεταφορών)
Στις αρχές του 2014, είχε τρέξει μια αντίστοιχη ηλεκτρονική διασταύρωση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τότε είχε εντοπιστεί ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ήταν περίπου 830.000. Αυτή η διαδικασία θα επαναληφθεί από την ΓΓΔΕ ενώ εκτός από τα πρώτα «ευρήματα» που θα βγάλουν οι διασταυρώσεις θα γίνει και ενδελεχής έλεγχος προκειμένου, για παράδειγμα, να μην σταλούν ειδοποιητήρια σε οδηγούς που έχουν θέσει τα αυτοκίνητά τους σε καθεστώς ακινησίας.

Οι επιστολές

Κατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΓΓΔΕ θα αποστείλει προειδοποιητικές επιστολές –ηλεκτρονικές ή έντυπες- στους οδηγούς. Σε αυτές, θα αναφέρεται ότι οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους χρονικό περιθώριο οκτώ ημερών μέσα στο οποίο θα πρέπει:
1.Είτε να αμφισβητήσουν το «εύρημα» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων προσκομίζοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα αποδεικνύει ότι έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους
2.Είτε να σπεύσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας, εκτός από το κόστος της ασφάλειας και ένα παράβολο υπέρ του δημοσίου της τάξεως των 250 ευρώ.
Οσοι δεν ανταποκριθούν, θα βρουν το όνομά τους σε δεύτερο κατάλογο τον οποίο θα συντάξει η ΓΓΔΕ. Αυτή τη φορά, ο κατάλογος θα αποσταλεί στην Αστυνομία προκειμένου αυτή με τη σειρά της να επιβάλλει πρόστιμο (από 250 έως 1000 ευρώ ανάλογα με το είδος του οχήματος).

Τι προβλέπει ο νόμος

Ο νόμος που προβλέπει τη διενέργεια ηλεκτρονικών διασταυρώσεων με στόχο τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο του 2013.

Πρόστιμα και συνέπειες

Η πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα υποχρεώσει τους οδηγούς των ανασφάλιστων οχημάτων να διαθέσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα στο επόμενο διάστημα. Αν για παράδειγμα προκύψει ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα είναι περίπου 800.000, τότε για την ασφάλιση αυτών των οχημάτων, θα πρέπει να καταβληθούν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Αν προστεθούν και τα παράβολα υπέρ του δημοσίου (250 ευρώ) το ποσό εκτοξεύεται πάνω από τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου τα μισά χρήματα θα καταλήξουν στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών, και τα υπόλοιπα στα ταμεία του δημοσίου.
Για όσους δεν προσέλθουν εντός της προθεσμίας να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους, προβλέπονται οι ακόλουθες ποινές:
Αφαίρεση του διπλώματος, της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για δέκα ημέρες
Αν το όχημα εμπλακεί  σε ατύχημα, οι πινακίδες και η άδεια αφαιρούνται επί τόπου για δύο χρόνια (ή τρία χρόνια σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή). Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της αστυνομίας. Διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, στα πεντακόσια 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα και στα 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Δηλαδή, αν δεν πληρωθεί από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί από την αστυνομία, η οφειλή θα μεταφέρεται στην εφορία προκειμένου να «φορτωθεί» στον ΑΦΜ του οδηγού. 


Πηγή : thetoc.gr


Πακιστανός δάγκωσε νεαρή γυναίκα και αυνανίστηκε μπροστά της!



Ρεσιτάλ ανωμαλίας από Πακιστανό που μαχαίρωσε και αυνανίστηκε!

Η γυναίκα από το Ηράκλειο ζούσε στο ίδιο σπίτι με τον δράστη - Μέχρι πριν από λίγες ώρες, όλα κυλούσαν ομαλά...                                      


Την τραυμάτισε, την απείλησε και στη συνέχεια αυνανίστηκε μπροστά της.

Ο λόγος για έναν Πακιστανό και μια 42χρονη Ηρακλειώτισσα που έμενε στο ίδιο σπίτι και τον κατήγγειλε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν ο αλλοδαπός από το Πακιστάν διαπληκτίστηκε με έναν Βούλγαρο.

Στη φασαρία παρενέβη η 42χρονη, παίρνοντας το μέρος του Βούλγαρου προκαλώντας την οργή του δράστη.

Σύμφωνα με την καταγγελία της εκείνος αρχικά τη εξύβρισε, της πέταξε ένα ποτήρι και τη δάγκωσε ενώ πήρε ένα κουζινομάχαιρο της προκάλεσε ένα τραύμα στο δεξί χέρι και κορύφωσε τις πράξεις του κατεβάζοντας το παντελόνι του για να αυνανιστεί μπροστά της!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι τρεις εμπλεκόμενοι είναι συγκάτοικοι στο διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό και διατηρούν μια ιδιόμορφη σχέση.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Σοβαρό επεισόδιο Μπέου με Παπανδρέου στον Βόλο..«Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου» (Βίντεο)



Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε γνωστό ξενοδοχείο του Βόλου, όταν, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντηση στελεχών του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. με τον πρόεδρο του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στο σημείο εμφανίστηκε και ο πρώτος πολίτης του Βόλου, Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

"Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου...", είπε ο Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου και ξαφνικά, συγκεκριμένα κομματικά στελέχη τα οποία διακρίνονται στα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πλάνα του e-Volos.gr, επιτέθηκαν στον Δήμαρχο, προπηλακίζοντάς τον.

Επικράτησε χαμός, με τους πιο ψύχραιμους, όπως επίσης διακρίνεται στο βίντεο, να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, με την λύση να έρχεται από την επέμβαση των αντρών της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-Volos.gr, ο Δήμαρχος ενδέχεται να καταθέσει μηνύσεις εναντίον όσων προσπάθησαν τον τον προπηλακίσουν, επειδή, όπως υποστηρίζει, τόλμησε να ασκήσει ευθεία κριτική κατά πρόσωπο στον πρώην πρωθυπουργό.



Πηγή: e-volos.gr


Φήμες στην αγορά ότι σταματά τις συναλλαγές στην Ελλάδα η Barclays





Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Barclays έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή της Goldman Sachs private banking Ελβετίας στους πελάτες της με την οποία  αποποιείτο ευθύνη αν υπάρξουν capital controls στην Ελλάδα

Οι φήμες στο Λονδίνο οργιάζουν, ότι η Barclays από χθες το βράδυ, 17 Ιουνίου διέκοψε οποιαδήποτε συναλλαγή με την Ελλάδα, τις τράπεζες, εμπορικές συναλλαγές και οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα, καθώς φοβάται capital controls ακόμη και εντός του επόμενου Σαββατοκύριακου 20 με 21 Ιουνίου.

Επισήμως την πληροφορία δεν την επιβεβαιώνει η τράπεζα, ωστόσο πηγές από το Λονδίνο και την Ελλάδα, επιμένουν ότι η Barclays διέκοψε εσπευσμένα τις συναλλαγές με την Ελλάδα και προχωρά σε άμεση εκκαθάριση τους.

Να σημειωθεί ότι η κίνηση της Barclays έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή της Goldman Sachs private banking Ελβετίας στους πελάτες της με την οποία  αποποιείτο ευθύνη αν υπάρξουν capital controls στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε πως ήδη εδώ και κάποιες ώρες, από χθες το απόγευμα, (δείτε εδώ) ακόμα ένας χρηματοπιστωτικός κολοσσός, η Goldman Sachs, προειδοποίησε με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα τους πελάτες της για το ενδεχόμενο επιβολής capital controls, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Goldman Sachs ειδοποιεί τους πελάτες της πως: «σας ενημερώνουμε σχετικά με την πιθανότητα επιβολής capital controls ή άλλων περιοριστικών όρων στην Ελλάδα, κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει τις εντολές πωλήσεων σε cash equities, ομόλογα ή παράγωγα τα οποία είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. (...) Οποιαδήποτε επιβολή capital controls θα μπορούσε να καθυστερήσει ή να «αναταράξει» την τακτοποίηση πωλήσεων ελληνικών assets».

Επίσης η Goldman Sachs διευκρινίζει προς τους πελάτες της ότι σε περίπτωση επιβολής capital controls η ίδια θα έχει πρόβλημα να μεταφέρει κεφάλαια ή ακόμη και να προχωρήσει στην υλοποίηση εντολών τους.



Πηγή: newmoney.gr



SOS «Βουλιάζει» η Αθήνα από τους μετανάστες: 3000 έφτασαν μέσα σε μια εβδομάδα



Σήμερα αφίχθησαν στον Πειραιά ακόμη 700 από τα νησιά του Αιγαίου και θα μεταφερθούν στην Ομόνοια για να αφεθούν στην τύχη τους - Καμίνης: «Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά» - Εκρυθμη η κατάσταση στην Μυτιλήνη

Το μεταναστευτικό αποτελεί εδώ και μήνες το Νο1 πρόβλημα για τα νησιά του Αιγαίου, καθώς η ροή μεταναστών και προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε όριο και οι τοπικές αρχές έχουν παραδώσει τα όπλα μην ξέροντας πώς να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Ανταπόκριση στις εκκλήσεις των δημάρχων δεν υπάρχει απο τα κυβερνητικά στελέχη και το πρόβλημα συνεχίζει να διογκώνεται αντί να μεθοδεύεται η αντιμετώπισή και η σταδιακή λύση του.

Σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 μετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω, τα νησιά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Αυτό όμως που αποτελούσε μέχρι πρότινος πονοκέφαλο για τους νησιώτες τείνει να δημιουργήσει -αν δεν είναι ήδη γεγονός - μείζον θέμα και για την Αθήνα, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα 3000 μετανάστες, οι οποιοι άμα τη αφίξει τους μεταφέρονται στο κέντρο, όπου αφήνονται στην τύχη τους.

Να θυμίσουμε ότι στις 14 Ιουνίου έγινε η μεγάλη μετακίνηση, καθώς με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, είχαν φτάσει από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής του νησιού.

Ακολούθησε στις 16 Ιουνίου το πλοίο της γραμμής «Χίος-Μυτιλήνη» με το οποίο έφτασαν στον Πειραιά περίπου 400 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Σύροι πρόσφυγες πολέμου.

Η κατάσταση αυτή, παρόλο που δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει, δεδομένου ότι η μεταναστευτική ροή από παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται καθηεμρινά με αμείωτους ρυθμούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ωστόσο με δηλώσεις του την Πέμπτη κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποστηρίξε ότι «στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δείχνουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό και ευρωπαϊκό ανθρωπισμό». «Κάνουμε μαθήματα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτές τις ροές μέσα στην οικονομική κρίση.  Η Ευρώπη κάνει αντιμαθήματα με τον τρόπο που χειρίζεται την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης.

Καμίνης: Δεν υπάρχει οργάνωση για το μεταναστευτικό

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έθιξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: «Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…».


Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη

Στο μεταξύ, η διαιώνιση του προβλήματος και η αδυναμία στην εξεύρεση λύσης έχει εξοργίσει τους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά και δεν μπορούν να ταξιδέψουν για τις χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως σχεδίαζαν ξεκινώντας την Οδύσσειά τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη, όπου τις τελευταίες ημέρες είναι καθημερινό φαινόμενο οι συμπλοκές μεταξύ μεταναστών, αλλά και οι συγκρούσεις με τους λιμενικούς. Μόλις χθες δύο ομάδες μεταναστών ήρθαν σε συμπλοκή μεταξύ τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν μέχρι και τραυματισμοί. Συγκεκριμένα, περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και μία γυναίκα σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Το ίδιο είχε συμβεί και την Δευτέρα 15 Ιουνίου όταν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν νωρίς το απόγευμα τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης και πορεύτηκαν στο λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

Το πρωί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου είχε τηλεφωνική συνομιλία με το Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε τον άμεσο ορισμό Συντονιστή δράσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Λέσβο.


Πηγή : protothema.gr




Το ξεκόβει η Λαγκάρντ! Καμία νέα περίοδος χάριτος για την Ελλάδα! - Αν δεν πληρώσει θα χρεοκοπήσει




Τα σενάρια για νεα παράταση στην αποπληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ διέψευσε μια και καλή η επικεφαλής του ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει οπωσδήποτε τη δόση της 30ής Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά θα βρεθεί σε στάση πληρωμών, διότι δεν υπάρχει "περίοδος χάριτος"», δήλωσε χαρακτηρισρικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

"Εχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, δεν έχει γίνει η πληρωμή", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ είπε ακόμα ότι το ΔΝΤ θέλει η Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της γιατί πρέπει αν προστατευθούν οι συνταξιούχοι και ότι το ταμείο επιθυμεί να συμεμτάσχει εκ νέου σε συνομιλίες με την Ελλάδα.



Πηγή : newsit.gr


ΟΗΕ: Αριθμός ρεκόρ 60 εκατ. εκτοπισμένων και προσφύγων το 2014



Ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων μετά τις πολλαπλές συγκρούσεις στον κόσμο έφθασε το επίπεδο ρεκόρ των 60 εκατομμυρίων ανθρώπων το 2014, επισημαίνει η ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η Ύπατη Αρμοστεία διαπιστώνει "εντυπωσιακά ταχύτατη αύξηση" του αριθμού των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν" από εμπόλεμες περιοχές, "με 59,5 εκατομμύρια ξεριζωμένους στα τέλη του 2014, σε σχέση με 51,2 εκατομμύρια το 2013".

Πριν από μια δεκαετία, ο αριθμός τους ήταν 37,5 εκατομμύρια, υπενθύμισε η UNHCR. Η αύξηση από το 2013 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ μέσα σε μια μόνο χρονιά. Το 2014, κάθε μέρα, 42.500 άνθρωποι γίνονταν πρόσφυγες, εκτοπισμένοι μέσα στη χώρα τους, αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

"Δεν είμαστε πλέον σε θέση να μαζεύουμε τα κομμάτια", είπε στους δημοσιογράφους ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας την αδυναμία των ανθρωπιστικών οργανώσεων. "Δεν έχουμε τις δυνατότητες, τους πόρους για όλα τα θύματα των συγκρούσεων. Αναμένουμε κορύφωση του αριθμού των εκτοπισμένων και των προσφύγων μέχρι το τέλος του έτους", προειδοποίησε ο Γκουτέρες.

Η μεγάλη αυτή αύξηση παρατηρείται από το 2011 με τη συριακή σύγκρουση η οποία προκαλεί πλέον τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο. Η Ύπατη Αρμοστεία καταμετρά αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια τουλάχιστον 14 συγκρούσεις που ξέσπασαν ή ξανάρχισαν: οκτώ στην Αφρική (Ακτή Ελεφαντοστού, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Λιβύη, Μαλί, βόρεια Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Νότιο Σουδάν και φέτος το Μπουρούντι) , τρεις στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Υεμένη), μια στην Ευρώπη (Ουκρανία), τρεις στην Ασία (Κιργιστάν, αρκετές περιοχές της Μιανμάρ και του Πακιστάν).

Το 2014, μόλις 126.800 πρόσφυγες κατάφεραν να επιστρέψουν στον τόπο τους --ο μικρότερος αριθμός που έχει καταγραφεί σε 31 χρόνια.

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού των προσφύγων είναι παιδιά.



Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr



Νέα Δημοκρατία: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει που χρωστάμε στους υπαλλήλους μας



"Ήδη, βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, δεν έχει δοθεί στα κόμματα η προβλεπόμενη τμηματική επιχορήγηση"

Με αφορμή σχετικά σημερινά δημοσιεύματα για τους απλήρωτους υπαλλήλους της Νέας Δημοκρατίας και εν γένει τα χρέη του κόμματος, κύκλοι της Συγγρού ανέφεραν ότι θύματα της εσωτερικής στάσης πληρωμών που κήρυξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και οι εργαζόμενοι των κομμάτων. Ενώ, ήδη, βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς, δεν έχει δοθεί στα κόμματα η προβλεπόμενη τμηματική επιχορήγηση.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι και η καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στη ΝΔ, αναφέρουν χαρακτηριστικά από τη λεωφόρο Συγγρού, τονίζοντας ότι «απόλυτα υπεύθυνα είναι τα κόμματα της συγκυβέρνησης».


Πηγή


Τελευταίοι οι Έλληνες στην Ε.Ε. στις διαδικτυακές αγορές




Μπορεί οι διαδικτυακές αγορές να κερδίζουν διεθνώς συνεχώς έδαφος, εντούτοις στην Ελλάδα ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν αναπτύξει ηλεκτρονικά καταστήματα ή πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου είναι μικρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου για το 2014, μόλις το 18,3% της αξίας των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας γίνεται μέσω διαδικτύου, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση, με τον μέσο όρο της ΕΕ να βρίσκεται στο 25,7%.

Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από το 1/5 των ελληνικών επιχειρήσεων διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα όταν τα αντίστοιχα ποσοστά των χωρών που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης είναι πολλαπλάσια.

Συγκεκριμένα, στο Λουξεμβούργο το 46,4% των επιχειρήσεων πουλά μέσω Διαδικτύου, στη Λετονία το 37,2%, στη Ρουμανία το 36%, ενώ ακολουθούν στην τέταρτη θέση η Πολωνία και η Βουλγαρία με 33,9% και στην Πέμπτη θέση η Βρετανία με 32,5%.

Για τις ελληνικές επιχειρήσεις, το 4% θεωρεί υψηλό το κόστος παράδοσης σε άλλες χώρες, το 45% θεωρεί ως πρόβλημα στη συναλλαγή του το θέμα της αλλαγής ετικέτας του προϊόντος, το 29% πιστεύει ότι η διαφορά των τιμών είναι το κύριο εμπόδιο για πώληση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα όλων αυτών μόλις το 8,9% των ελληνικών επιχειρήσεων να πουλά εκτός Ελλάδας.


Πηγή



Στον ανακριτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης





Αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκεται, ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν τις 8:00, καλείται να λογοδοτήσει στον ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, είχε κεντρικό ρόλο στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η διεύθυνση της οποίας του αποδίδεται.
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού είναι αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που αφορούν:

1) Ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.



Πηγή : tanea.gr


Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέους




ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την ώρα που οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν μαζευτεί στο Λουξεμβούργο για άλλο ένα Eurogroup, κατά το οποίο οι προσδοκίες για οποιαδήποτε πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα είναι πολύ περιορισμένες, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο που αλλά και πότε θα μπορούσε να υπάρξει μία περαιτέρω συζήτηση που θα φέρει και την λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ ( 25.06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως το Grexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική. Συγχρόνως θα έχει περάσει και μία εβδομάδα από το σημερινό Eurogroup χωρίς κάποια άλλη συνάντηση με αποτέλεσμα να ασκήσει  περαιτέρω πίεση στην ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο αυτή την στιγμή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας. Μια ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.

Συγχρόνως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες θα γίνει μόνο αν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες μέρες.



Πηγή : kathimerini.gr


Τσίπρας: Ενα κυρίαρχο κράτος αποφασίζει μόνο του το είδος των περικοπών



Μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς θα εξοικονομήσει χρήματα και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία κακή συμφωνία, στέλνει ο  Αλέξης Τσίπρας, μέσα από συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην αυστριακή εφημερίδα Έστεραϊχ.

«Αυτές τις ημέρες μάθαμε να ζούμε με κίνδυνο και οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν επίσης επικίνδυνοι. Θα συνεχίσουμε μέχρι να βρούμε μία δίκαιη λύση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος που πρέπει να αποφασίζει μόνο του το πώς εξοικονομεί χρήματα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι θέλει μια συμφωνία, η οποία θα έχει μία βιώσιμη μορφή για την οικονομία και την κοινωνία. Όχι απλά μία συμφωνία, αλλά μία συμφωνία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση, όπως σημειώνει.

«Έχω ήδη αποστείλει τις ελληνικές προτάσεις στους θεσμούς της ΕΕ. Θέλουμε μία λύση. Αναμένω την επίσημη απάντηση των θεσμών της ΕΕ» σημειώνει ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς «αν η κ. Μέρκελ πει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΕΕ, διαφορετικά θα υπάρξει το Grexit», ο έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει: «Στην Ευρώπη δεν υπάρχει μόνον η κυρία Μέρκελ. Υπάρχουν πολλοί αρχηγοί κυβερνήσεων στην ΕΕ».

Αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα του αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου, ο πρωθυπουργός παρατηρεί ότι ο Βέρνερ Φάιμαν είναι ένας ειλικρινής φίλος της Ελλάδας, ο οποίος κατανοεί, επίσης, πως η πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να είναι το μέλλον της ΕΕ.


Πηγή : tovima.gr


Bloomberg- Οι νέοι στην Ελλάδα δεν κάνουν παιδιά λόγω κρίσης και επιστρέφουν στο πατρικό τους


Το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων εστιάζει στην έξαρση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και στην τάση των νέων ανθρώπων να επιστρέφουν πίσω στους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που ωθούν τους νέους να επιστρέφουν στο πατρικό τους:

1. Μηδενικές προοπτικές εργασίας

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς νέους κάτω των 25 δεν εργάζονται, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς συμβιβάζονται με το παιδικό τους δωμάτιο.

2. Υπογεννητικότητα

Οι Έλληνες απλά δεν κάνουν παιδιά. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει; Η δημιουργία οικογένειας είναι ακριβή υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός γίνεται όλο και πιο μεγάλος ηλικιακά, γεγονός που οδηγεί στη συρρίκνωση της εργατικής δύναμης η οποία επωμίζεται το κόστος των συντάξεων.

«Όταν ένας νέος φεύγει από το σπίτι που μεγάλωσε για να μείνει μόνος του είναι σαν να ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο της ζωής του. Όταν ξαναγυρνάει στο σπίτι των δικών του είναι σαν να ζητά απελπισμένα βοήθεια. Και στην Ελλάδα, αυτός πλέον είναι ο κανόνας» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανεργία και την ύφεση και τον τρόπο που αυτές οι δύο μεταβλητές επηρεάζουν την καθημερινότητα.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μένουν μόνοι τους έχει εκτοξευθεί από το 2010, όταν η μεσογειακή χώρα χτυπήθηκε από την κρίση. Το ποσοστό των παιδιών που μένουν στο πατρικό τους και είναι 18-34 ετών έχει ανέβει στο 63,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες στις ηλικίες 25-34 ζουν στο σπίτι των γονιών τους» προστίθεται στο άρθρο.

Η μοναδική χώρα με μεγαλύτερα ποσοστά από την Ελλάδα είναι η Ιταλία, όπου -σύμφωνα με το Bloomberg- «η υπέρμετρη αγάπη των παιδιών για της μητέρες τους είναι παροιμιώδης».



Πηγή : zougla.gr


Στο κρατητήριο δύο παίκτες της ΑΕΛ...κατηγορούμενοι για λαθρομετανάστευση



Πρωταγωνιστές σε ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό για παίκτες της ΑΕΛ, Ελιομάρ και Πίντο που σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέληξαν στο κρατητήριο!              


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Λάρισα και την ομάδα της ΑΕΛ, δύο παίκτες της οποίας βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για ένα γνήσιο της υπογραφής και κατέληξαν στο κρατητήριο.

Ήταν λίγο μετά τις 10 όταν δυο Βραζιλιάνοι παίκτες της ΑΕΛ, ο Ελιομάρ και ο Πίντο πέρασαν τις πύλες του Μεγάρου για ένα... γνήσιο της υπογραφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να εξασφαλίσουν το γνήσιο της υπογραφής σε έγγραφα σχετικά με μη οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΛ προς το πρόσωπο τους. Κι αν ως εδώ όλα έμοιαζαν απολύτως φυσιολογικά η κατάληξη της επίσκεψης τους ήταν... απίστευτη.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δυο παίκτες της ΑΕΛ δεν είχαν άδεια παραμονής στη χώρα και έτσι αμφότεροι κατέληξαν στο... κρατητήριο κατηγορούμενοι για παράνομη παραμονή στη χώρα. Πλέον αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με τη διαβεβαίωση πως θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα μέσα σε διάστημα 30 ημερών ειδάλλως θα συλληφθούν εκ νέου.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, ο 25χρονος Πίντο και ο 27χρονος Ελιομάρ είχαν αποκτηθεί από τους "βυσσινί" πριν από 5 σχεδόν μήνες, στην τελευταία μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Επίσης σαν να μη φτάνει η περιπέτεια των δυο παικτών ελλοχεύει ο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΑΕΛ ο εισαγγελέας να της ασκήσει ποινική δίωξη για παράνομη απασχόληση μη νόμιμων μεταναστών, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε εργοδότη σε τέτοια περίπτωση!



Πηγή: eglimatikotita.gr 


Βραζιλιάνος κανίβαλος που έφτιαχνε πίτες με το κρέας των θυμάτων του σπάει τη σιωπή του



Μαζί με την σύζυγο και την ερωμένη του, ο 54χρονος σήμερα άνδρας σκότωνε αθώες γυναίκες και έπειτα μαγείρευε και έτρωγε τη σάρκα τους «για να εξαγνιστεί από το έγκλημα», όπως ο ίδιος υποστηρίζει

Ο Jorge Beltrao Negromonte από τη Βραζιλία έχει γραφτεί στην ιστορία ως ένας από τους πιο αρρωστημένους δολοφόνους όλων των εποχών. Μαζί με την σύζυγο και την ερωμένη του, ο 54χρονος σήμερα άνδρας σκότωνε αθώες γυναίκες και έπειτα μαγείρευε και έτρωγε τη σάρκα τους «για να εξαγνιστεί από το έγκλημα», όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

Μάλιστα, μία ποσότητα από το κρέας των θυμάτων του κατέληγε σε κρεατόπιτες που έφτιαχνε ο ίδιος και πωλούσε σε ανυποψίαστους πελάτες στην μικρή πόλη της βορειοανατολικής Βραζιλίας όπου ζούσε μαζί με τις δύο «γυναίκες της ζωής του».

Ο διαταραγμένος κανίβαλος είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να σκοτώσει μία νεαρή γυναίκα μπροστά στην 18 μηνών κόρη της και έπειτα να ταΐσει το βρέφος με κομμάτια από τη σάρκα της μητέρας του, ένα έγκλημα που είχε προκαλέσει το αποτροπιασμό της κοινής γνώμης όταν αποκαλύφθηκε το 2012.

Στην πρώτη συνέντευξή του από τη φυλακή, την οποία παραχώρησε στον ιστότοπο MailOnline, ο πρώην λέκτορας πανεπιστημίου μίλησε ανοιχτά για τα κίνητρά των αποτρόπαιων εγκλημάτων που διέπραξε και τους στόχους της αίρεσης που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης του MailOnline, ο εμφανώς αμετανόητος κανίβαλος που υποστηρίζει ότι πάσχει από σχιζοφρένεια, χωρίς να έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις του λέγοντας ότι οι γυναίκες που δολοφονούσε ήταν γραφτό να γεννήσουν «κλέφτες και εγκληματίες».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η αίρεση που είχε δημιουργήσει με την γυναίκα του Isabel Pires και τη νεαρή ερωμένη του Bruna da Silva είχε ως στόχο να απαλλάξει τον κόσμο από τους ακαλλιέργητους ανθρώπους και την αρνητική τους ενέργεια.

Υπήρχε όμως και άλλη μία αιτία πίσω από τις πράξεις του: η έντονη απογοήτευσή του από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, η οποία συσσωρευόταν μέχρι που εξερράγη και προκάλεσε όλη αυτή τη φρίκη.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις σοκαριστικές δηλώσεις του Βραζιλιάνου δολοφόνου:

«Το ανθρώπινο κρέας, για μένα, δεν διαφέρει από το βοδινό. Έχει την ίδια γεύση και την ίδια ζουμερή σύσταση. Είναι το ίδιο νόστιμο.»

«Η Isabel είχε χάσει δύο παιδιά με αποβολή. Πήγαμε στον γιατρό και αρχίσαμε θεραπεία αλλά μάλλον δεν λειτούργησε αφού δεν έμεινε ξανά έγκυος. Έπειτα κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ένα σωρό αμόρφωτους ανθρώπους που γεννάνε σαν τα κουνέλια, χωρίς να έχουν τίποτα αξίας να τους κληροδοτήσουν.»

«Η Bruna (η ερωμένη του) ήταν εκείνη που ήθελε να σκοτώσουμε τις γυναίκες. Ήταν δική της ιδέα να τις φάμε, για να εξιλεωθούμε επειδή είχαμε παραβιάσει την εντολή «ού φονεύσεις». Με έπεισε να σταματήσω να παίρνω τα φάρμακά μου (για σχιζοφρένεια) επειδή ήξερε ότι όταν πάθαινα κρίση θα μπορούσε να με εκμεταλλευτεί.»

«Οι γυναίκες ετοίμαζαν το κρέας. Το μαγειρεύαμε συχνά με λαχανικά στην κατσαρόλα, στα πρότυπα μίας μεξικάνικης συνταγής. Δεν θυμάμαι να το ψήσαμε ποτέ σαν μπριζόλα. Είχα αγοράσει μία μηχανή του κιμά στην Bruna αλλά δεν ξέρω αν τη χρησιμοποίησε.»




Πηγή : protothema.gr


Τρόμος στο Τσάρλεστον – Νεαρός εισέβαλε σε εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί – Υπάρχουν θύματα – Αναζητείται ο δράστης



Ο τρόμος επιστρέφει στις ΗΠΑ, όπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας, βράδυ Τετάρτης τοπική) άνδρας 21 ετών εισέβαλε σε ιστορική εκκλησία του Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων.
Η Αφρικανική επισκοπική εκκλησία Εμμανουήλ των Μεθοδιστών είναι μια από τις πιο ιστορικές στο Τσάρλεστον.

Ο δράστης μπήκε στην εκκλησία στις 21:00 το βράδυ και άνοιξε πυρ κατά όσων ήταν μέσα στο Ναό. Σύμφωνα με τον Ερικ Γουάτσον, εκπρόσωπο του σερίφη της κομητείας Τσάρλεστον, υπήρξε απειλή για βόμβα κοντά στην εκκλησία.
Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί περιμετρικά της περιοχής να απομακρυνθεί.

Υπάρχουν θύματα αλλά κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν νεκροί ή μόνο τραυματίες. Κάποιοι μιλούν ακόμη και για εννέα νεκρούς στην ιστορική εκκλησία, όπου οι πιστοί είναι κυρίως Αφροαμερικανοί.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται αξιωματούχους, σοροί κείτονται μέσα στην εκκλησία, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν εννέα άνθρωποι είναι νεκροί.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν επίσης έναν νεαρό --τα χαρακτηριστικά του οποίου ομοιάζουν με αυτού που αναζητεί η αστυνομία-- να φορά χειροπέδες και να κρατείται από δύο αστυνομικούς. Η αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της στο Twitter, συνεχίζει να αναζητεί έναν ύποπτο.

Άγνωστα είναι και τα αίτια της επίθεσης.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Τwitter ότι αναζητεί έναν ύποπτο άνδρα, λευκό, ηλικίας 21 ετών.



Πηγή


Τι κρύβει ο πόλεμος κατά Στουρνάρα: Επικοινωνιακό σόου ή σχέδιο κατά του ευρώ;



Γιατί παρεξηγήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής και πώς την υπερασπίστηκαν οι βουλευτές που θεωρούνται «δορυφόροι» της - Σφοδρή αντίδραση από τη «φιλο-ευρωπαϊκή» αντιπολίτευση

Ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, με κίνητρο την εξασφαλισμένη δημοσιότητα, ή μια νέα απόπειρα να πληγεί ο κεντρικός τραπεζίτης και να πάψει να είναι εμπόδιο στους σχεδιασμούς όσων στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης θέλουν να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα, υπονομεύοντας τις προσπάθειες να βρεθεί έντιμος συμβιβασμός με τους εταίρους και δανειστές της χώρας που να διασφαλίζει την παραμονή στο ευρώ;

Όπως και να έχει ο νέος γύρος της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και παράγοντες του κυβερνητικού χώρου, με προεξάρχουσα την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ρίχνει βαριά σκιά στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επίτευξη συμφωνίας, που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, και διχάζει κάθετα τον πολιτικό κόσμο.

Με την έκθεση, άλλωστε, της Τράπεζας για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15, ο κ. Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές, επισημαίνοντας την ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

«Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και – πιθανότατα – από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, προκαλώντας αρχικώς τη μήνη της Προέδρου της Βουλής, στο γραφείο της οποίας εστάλη, όπως προβλέπεται, η έκθεση.


Το “στικάκι” και τα στοιχεία για το χρέος

Σε μια χωρίς προηγούμενο κίνηση, η κ. Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του κεντρικού τραπεζίτη τόσο επειδή το κείμενο δεν ήταν σε έντυπη μορφή, αλλά σε ηλεκτρονική, δηλαδή σε “στικάκι” όσο και για το περιεχόμενό της.

Επιπλέον η πρόεδρος της Βουλής απέδωσε σκοπιμότητα στην επιλογή του χρόνου αποστολής της έκθεσης, ισχυριζόμενη ότι έγινε για να επισκιαστούν οι διήμερες εργασίες της αποκαλούμενης “Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος” που ετοιμάζεται να ανακοινώσει τα πρώτα συμπεράσματά της.

Από το βήμα της εν λόγω Επιτροπής, εγκάλεσε τον κ. Στουρνάρα ότι επιχείρησε να παρέμβει απαραδέκτως στις εργασίες της αποστέλλοντας «στα κλεφτά» την ενδιάμεση έκθεση και μάλιστα σε «στικάκι». «Άλλοι είχαν τα στικάκια στα γραφεία τους», είπε ζητώντας από τον κ. Στουρνάρα να επανακαταθέσει την έκθεση εγγράφως. Δεν περιορίστηκε, όμως, στο τυπικό, αλλά κορύφωσε την επίθεση της κατά του κεντρικού τραπεζίτη, αφήνοντας υπαινιγμούς για την στάση του στο Δ.Σ της ΕΚΤ, ισχυριζόμενη ότι θα ζητήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου για να διαπιστωθεί ποιες απόψεις εκφράζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα εν συνεχεία λεγόμενα της Προέδρου της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας έχει, εκτός των άλλων, τεθεί στο στόχαστρό της επειδή δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα της Επιτροπής Αλήθειας, που προεδρεύει η κ. Κωνσταντοπούλου, να χορηγήσει στοιχεία για τη διάρθρωση του χρέους. Ο κ. Στουρνάρας, κατά την Πρόεδρο της Βουλής, απάντησε ότι “είναι απόρρητα για το Κοινοβούλιο τα στοιχεία κίνησης των λογαριασμών από τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν περάσει τα χρήματα που φέρεται ότι δόθηκαν ως βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτή η απάντηση εκθέτει τον διοικητή που δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της διαφάνειας και της Δημοκρατίας».


Επίθεση από τους “δορυφόρους” της Προέδρου

Τη σκυτάλη των επικρίσεων κατά του κ. Στουρνάρα πήρε από την Πρόεδρο της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο οποίος πρότεινε να κληθεί «εκτάκτως και κατεπειγόντως» ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «για να δώσει λόγο για όσα έχει κάνει». Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την “πάσα” που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκει μεν στην Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά είναι φίλα προσκείμενος και στην Πρόεδρο της Βουλής, η οποία αμέσως μετά σχολίασε ότι «το ζήτημα της ωμής παρέμβαση πρέπει να εξεταστεί πολλαπλώς και η επιτροπή θα συνεδριάσει για αυτό το θέμα».

Το όλο ζήτημα προσέλαβε... σουρεαλιστικές διαστάσεις όταν μια ακόμη σύμμαχος της Προέδρου της Βουλής, η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή μπήκε στο χορό για να ψέξει τον κεντρικό τραπεζίτη αλλά και να τον απειλήσει με την άσκηση ένδικων μέσων εναντίον του. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι προωθεί το... Grexit, αλλά και πως με τις δηλώσεις του.... “διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα” και γι΄ αυτό το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει μήνυση εις βάρος στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε ανακοίνωσή της, η κυρία Μακρή υπενθύμισε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι «οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες, όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν», ενώ ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του, που «διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού».


Με αποστάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Παππάς

Με επικριτική διάθεση, αλλά χωρίς να ενστερνιστεί τα επιχειρήματα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, τοποθετήθηκε στο ζήτημα που ανέκυψε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι με την έκθεση “ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της ελληνικής κυβέρνησης”. Υπαινικτικά δε προσέθεσαν ότι “είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος”.

Η κυβέρνηση αντέδρασε μάλλον αμήχανα στο ζητήμα με τους περισσότερους υπουργούς να αποφύγουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Εξαίρεση αποτέλεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος επίσης δεν ανέβασε τους τόνους. Ειδικότερα, όπως έγραψε στο Twitter o δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μίλησε στο Channel 4 και αναφερόμενος στο θέμα της ετήσιας έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας είπε πως ο Γιάννης Στουρνάρας «πρέπει να παραμείνει στα όρια της αποστολής του».


 “Μέτωπο” υπέρ του διοικητή από την αντιπολίτευση

Η στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας και με τις τοποθετήσεις τους σχημάτισαν άτυπο μέτωπο υπεράσπισης της ανεξαρτησίας που απολαμβάνει ο κεντρικός τραπεζίτης με βάση το κοινοτικό αλλά και το ελληνικό δίκαιο.

«Ως πότε θα παρατηρεί άφωνος και άβουλος ο κ. Τσίπρας το παραλήρημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σχολιάζοντας την ταυτόχρονη επίθεση και προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ως πότε θα ανέχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων την Πρόεδρο της Βουλής να κατηγορεί με εμπάθεια τον πρόεδρο της Κομισιόν και να προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;», συνέχισε: «Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα σιωπά στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου και στο διασυρμό των θεσμών από την κυρία Κωνσταντοπούλου που ακόμα και υπουργοί του, την έχουν από καιρό αποδοκιμάσει;».

Το Ποτάμι έκανε λόγο για «συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν» και σε ανακοίνωσή του στηλίτευσε τα “κατορθώματα” της Προέδρου της Βουλής “να επιστρέψει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας” και να εξαπολύσει “πρωτοφανή επίθεση κατά του Διοικητή της”. Όπως πρόσθεσε, “το παιχνίδι της εξεύρεσης εσωτερικών εχθρών και διεθνών συνωμοσιών είναι το αγαπημένο σπορ στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αντιγράφουν πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος”.

Ενώ παίρνοντας θέση για την ουσία της έκθεσης, εκτίμησε ότι “οι προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να δει το δάσος και όχι το δέντρο ή μάλλον το δάκτυλο της κυρίας Κωνσταντοπούλου”.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαχωρίσει την θέση του από τις ενέργειες της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Η Πρόεδρος της Βουλής “ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο” και “η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και τον σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της”, σχολίασε σε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τον κ. Τσίπρα “να μην καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της”.

Αναπάντητες άφησε τις προκλήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος όταν δεχόταν τις επιθέσεις ήταν στη Φρανκφούρτη για την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ που έλαβε νέα απόφαση για τη διοχέτευση επιπλέον ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες που δοκιμάζονται σκληρά από το κύμα φυγής καταθέσεων που προκαλούν η αστάθεια και η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών.  Πηγές από την Τράπεζα επεσήμαιναν ότι ο διοικητής της ΤτΕ έστειλε την έκθεση όπως ορίζει το καταστατικό, πρώτα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και μετά τη δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.



Πηγή : protothema.gr


Δόθηκε στη δημοσιότητα η προκαταρκτική έκθεση της Επιτροπής για το χρέος



«Η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει» διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο. Αυτές οι διαπιστώσεις περιλαμβάνονται στα συμπεράσματα της προκαταρκτικής έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους θεωρεί ότι «η Ελλάδα ήταν και παραμένει θύμα μιας προσχεδιασμένης επίθεσης, η οποία οργανώθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

«Αυτό το βίαιο, παράνομο και ανήθικο εγχείρημά τους έχει μοναδικό σκοπό να περάσουν τα ιδιωτικά χρέη στο δημόσιο» αναφέρει.

Η Προκαταρκτική Εκθεση καταλήγει επισημαίνοντας ορισμένα πρακτικά ζητήματα: Εκθέτει ποιες επιλογές υπάρχουν όσον αφορά την ακύρωση του χρέους, και ιδίως τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του να προχωρήσει μονομερώς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, στην αποκήρυξη του χρέους ή στην αναστολή της αποπληρωμής του.

«Μονομερής κήρυξη πτώχευσης»

«Τα νομικά επιχειρήματα που επιτρέπουν σε ένα κυρίαρχο κράτος να αποκηρύξει μονομερώς το παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο χρέος είναι πολλαπλά» αναφέρει η έκθεση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και, επομένως, δεν φέρουν ευθύνη».

Η Επιτροπή «διαπίστωσε επίσης ότι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής προδήλως γνωστή ευθύς στους διεθνείς δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης». 

«Μολαταύτα οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες παριστάνοντας ότι δήθεν η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα» αναφέρει.

Παρουσιάζοντας την Προκαταρκτική Εκθεση η Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους εκφράζει την ελπίδα «πως η Εκθεση θα αποδειχθεί χρήσιμο εργαλείο ώστε να εγκαταλειφθεί η καταστροφική λογική της λιτότητας, και να προστατευθούν από τους κινδύνους που σήμερα τα απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια του λαού και το μέλλον των επερχόμενων γενεών».




Πηγή : tanea.gr


Με ποιους πάει και ποιους θα δει στη Ρωσία ο Τσίπρας



Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου την επομένη θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 16:15, ενώ νωρίτερα ο κ. Τσίπρας θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, με την ομιλία κ. Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους υπουργούς κκ Γίωργο Σταθάκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ησυχο, και Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.



Πηγή: iefimerida.gr






ΗΠΑ: Τροπολογία βάζει τέλος στα βασανιστήρια κρατουμένων



Τροπολογία που απαγορεύει τη χρήση βασανιστηρίων σε κρατούμενους πέρασε χθες με μεγάλη πλειοψηφία η αμερικανική Γερουσία, σε μια ψηφοφορία-σταθμό η οποία θέτει σε εφαρμογή ένα προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το 2009.

Η τροπολογία εισήχθηκε στη Γερουσία από τους γερουσιαστές Τζον Μακ Κέιν (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και Νταϊάν Φάινστιν (Δημοκρατικό Κόμμα) και πέρασε με 78 ψήφους υπέρ και 21 κατά. Μέσα στους 78 που υπερψήφισαν συμπεριλαμβάνονται και περίπου 32 Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ενώ Ρεπουμπλικανοί είναι και οι 21 που καταψήφισαν την τροπολογία.

«Η τροπολογία αυτή παρέχει μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ δεν θα ακολουθήσουν ποτέ πια αυτό το σκοτεινό μονοπάτι όπου θυσιάζουμε τις αξίες μας για βραχυπρόθεσμες ανάγκες ασφάλειας» είπε ο Μακ Κέιν, ο οποίος είχε βασανιστεί τη δεκαετία του '60 στο Βιετνάμ ως αιχμάλωτος πολέμου, και έχει εργαστεί χρόνια για την κατάργηση των βασανιστηρίων.

Για να γίνει νόμος και να εφαρμοστεί η τροπολογία, θα πρέπει το σχέδιο νόμου στο οποίο ανήκει να ψηφιστεί και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου (Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία). Αν περάσει η τροπολογία, θα καταστήσει πολύ πιό δύσκολη την προσπάθεια οποιουδήποτε μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ να επαναφέρει τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν σε κρατούμενους, όπως αυτές που χρησιμοποίησαν οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ με ξένους κρατούμενους, ιδιαίτερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.




Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, naftemporiki