Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Ο Κραουνάκης πήγε να παρακολουθήσει την επιτροπή για το χρέος ντυμένος Χρεοκοπία»,



Βρέθηκε στη Βουλή  για να παρακολουθήσει την επιτροπή ελέγχου του χρέους με τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπουργούς και βουλευτές

Πολλές ήταν οι παρουσίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σήμερα στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους της οποίας προΐσταται η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτή που όμως ξεχώρισε ήταν η παρουσία του γνωστού συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη και του σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι στην επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους μόλις διαπίστωσαν ότι ανάμεσά τους, εκτός από τον πρωθυπουργό, την πρόεδρο της Βουλής, υπουργούς και βουλευτές, βρισκόταν ο γνωστός καλλιτέχνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει εκπομπή και στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ (Στο Κόκκινο 105,5).

Η παρουσία του στην επιτροπή και οι στυλιστικές του επιλογές σχολιάστηκαν έντονα και στο Τwitter.

«Ο Κραουνάκης πήγε να παρακολουθήσει την επιτροπή για το χρέος ντυμένος Χρεοκοπία», γράφει ο χρήστης «Θεόδωρος».

«Ο Κραουνάκης είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το χρέος είναι απεχθές», έγραψε με χιούμορ «aggelosview».









Πηγή : protothema.gr


Χωρίς φρένο το τραίνο : Η Ραχήλ Μακρή μηνύει τον Στουρνάρα για "διασάλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος"!



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, θα καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη, μήνυση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι προωθεί το Grexit και ότι με δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα!

Η Ραχήλ Μακρή εξέδωσε αργά το μεσημέρι ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα ότι "οι Γερμανοί εκτελούσαν τους ταγματασφαλίτες όταν πλέον δεν τους χρειάζονταν" και ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου εκ μέρους του κ. Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεών του που "διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού".

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στις θέσεις του κ. Στουρνάρα ότι "η αποτυχία ενός deal θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και Gretix".

Με τις θέσεις αυτές όπως η ίδια αναφέρει, "ούτε στην ανάσχεση της εκροής καταθέσεων συμβάλει, ούτε στην ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα προάγει, αλλά αντίθετα δύναται να θεωρηθεί ότι προκαλεί αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα".


Πηγή : newsit.gr


Καθηγητές με μπερέ στα σχολεία!!



Οι φαντάροι απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών θα είναι αυτοί που θα καλύψουν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται η κυβέρνηση για την επόμενη σχολική χρονιά.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποδέχθηκε στο υπουργείο του τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι δύο υπουργοί συζήτησαν την πρόταση απόφοιτοι παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών (π.χ. μαθηματικοί, φιλόλογοι κ.ά.), οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές, να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται.

Δεν κοστίζουν οι φαντάροι

Η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους που ήταν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα πόστα τους. Ετσι, απομένουν περί τις 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 22.000 κενά, πολλά εκ των οποίων καλύφθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο, όμως, τώρα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, μέχρι να γίνει ο προγραμματισμός του επόμενου. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για την κάλυψη των κενών είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, την εθελοντική εργασία, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε λόγω αντιδράσεων. Ουσιαστικά, η αξιοποίηση των φαντάρων αποτελεί μια μορφή εθελοντικής εργασίας.



Πηγή


Εξέγερση εργαζομένων στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού!



Στο γραφείο του Τσιμάρα για να ζητήσουν τα δεδουλευμένα

Άνω - κάτω γίνεται αυτή την στιγμή στον τρίτο όροφο της Συγγρού της ΝΔ. Απλήρωτοι εργαζόμενοι του κόμματος, έκαναν ντου στο γραφείο του Τσιμάρα και ζητούν τα δεδουλευμένα 5 μηνών.

Το κλίμα είναι έκρυθμο και οι εκφράσεις που ακούγονται πολύ βαριές. Τσιμάρας και Τσορώνης, διευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής του κόμματος αντίστοιχα, είναι αντιμέτωποι με τον απίστευτο θυμό των υπαλλήλων, οι οποίοι απειλούν με επίσχεση εργασίας.


Πηγή : parapolitika.gr


Ωραία όνειρα κάνει ο Λαπαβίτσας: Να πάμε σε δραχμή και δελτίο στα τρόφιμα



Επαναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας την άποψη περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτή πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Σε συνέντευξή του  στο αμερικανικό περιοδικό Jacobin ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει οτι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έιναι η πιο συμφέρουσα επιλογή.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει το συντομότερο δυνατόν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να υποβάλει αμέσως σε ελέγχους τις τράπεζες. Είναι αυτονόητο. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε η ΕΕ στο θέμα της Κύπρου. Τώρα, πόσο καιρό αυτοί οι έλεγχοι θα διαρκέσουν και τι μορφή θα πάρουν θα είναι ένα θέμα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Και κάποια μορφή των ελέγχων κεφαλαίου θα παραμείνει ασφαλώς, όπως θα έπρεπε. Αυτό θα δημιουργήσει μια σειρά από νομικά ζητήματα - θα χρειαστούμε έναν στρατό από δικηγόρους. Τα συμβόλαια σε ξένο νόμισμα θα είναι προβληματικά», αναφέρει ο κ. Λαπαβίτσας και συμπληρώνει: «Εχουμε τέσσερις μήνες. Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες θα μπορούμε να πάρουμε όλα τα είδη δράσης για να προετοιμαστούμε».

Στην ερώτηση αν αν αναφέρεται σε δελτίο απάντησε: «Ναι, μιλάμε για μια διαδικασία με δελτίο. Αφήστε με να σας πω μερικά πράγματα. Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να φάνε, υπάρχουν εκείνοι που στηρίζονται σε φυλλάδια και στα λεγόμενα κοινωνικά παντoπωλεία, με άλλα λόγια μέρη όπου τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε χαμηλές τιμές και ούτω καθεξής. Ναι, αυτά είναι μηχανισμοί με δελτία, που υπάρχουν ήδη».

Ο βουλευτής ανάφερε πως σε περίπτωση Grexit η Ελλάδα θα χρειαστεί κάθε βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Το επόμενο δύσκολο και άβολο πράγμα είναι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες αγορές και τον αντίκτυπο της εξόδου σε αυτές. Υπάρχουν τρία κλειδιά: ενέργεια, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πετρέλαιο, τρόφιμα και φάρμακα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες δυνάμεις και να φτιάξουμε νέες συμμαχίες. Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι χώρες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Είναι κρίσιμες αυτές οι συμμαχίες. Και υπάρχει λόγος να περιμένουμε καλές απαντήσεις από αυτές τις δυνάμεις. Εάν φέρουν την Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι»», κατέληξε.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Πήρε φόρα στην κατηφόρα: Η Ζωή έστειλε πίσω την έκθεση της ΤτΕ ως απαράδεκτη



Πρωτοφανής επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά όλων των Ευρωπαίων ηγετών σημειώθηκε σήμερα, σε ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό.

Η πρόεδρος της Βουλής απασφάλισε ξανά και προχώρησε σε μία απίστευτη και άνευ προηγουμένου επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα, στέλνοντας πίσω στην ΤτΕ το στικάκι με την έκθεση για την οικονομία, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «απαράδεκτη». Αλλά η επίθεση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η κυρία Κωνσταντοπούλου απαίτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να της φέρει την έκθεση της ΤτΕ τυπωμένη και όχι σε στικάκι.

«Αυτή η Βουλή δεν εχει στικάκια. Αλλοι είχαν στικάκια στα γραφεία και τις τσέπες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της ΤτΕ κατέθεσε στη Βουλή την ετήσια έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015), προκαλώντας την οργή της προέδρου της Βουλής. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως η έκθεση της ΤτΕ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου και κάνει λόγο ακόμα και για Grexit στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα βρει με τους Θεσμούς και δεν υπάρξει συμφωνία.

Κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση»

Από το προεδρείο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κεντρικό τραπεζίτη για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής, καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

Η απάντηση της ΤτΕ στην Κωνσταντοπούλου

Ουδέν σχόλιον από την Τράπεζα της Ελλάδος για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γιάννη Στουρνάρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι ο κ Στουρνάρας δεν σκοπεύει να κάνει κάποιο σχόλιο. Εξάλλου ο διοικητής της ΤτΕ βρίσκεται στη Φρανκφούρτη για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ. Μάλιστα υποστηρίζουν πως σεβόμενος το θεσμό ο κ.Στουρνάρας έστειλε όπως όφειλε την έκθεση πρώτα στην πρόεδρο της βουλής και μετά από δύο ώρες δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.

Η έκθεση της ΤτΕ προειδοποιεί για πτώχευση και έξοδο από το ευρώ

Η ΤτΕ προειδοποιεί πως μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι «η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και –πιθανότατα– από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό», τονίζει η ΤτΕ, προσθέτοντας πως όλα αυτά σημαίνουν βαθιά ύφεση, δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία στα χρόνια της ένταξης στην Ε.Ε. και κυρίως στην περίοδο του ευρώ.

«Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης», προειδοποιεί η ΤτΕ, η οποία υποστηρίζει ακράδαντα ότι «η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε».

Η επίθεση στον Γιούνκερ

Την ώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Βουλή των αποτελεσμάτων της Επιτροπής για το Χρέος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία της προέδρου της Βουλής παρακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, στην οποία άλλωστε ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της επιτροπής και του συντονισμού του έργου της για την έρευνα της νομιμότητας του δημόσιου χρέους, στην εισαγωγική της τοποθέτηση επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Γιούνκερ με αφορμή τις τελευταίες του δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις.

«Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού», είπε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε σε ακόμη υψηλότερους τόνους: «Παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις –πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα– να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».

«Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε, να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους;» αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Βουλής.    

Το «παρών» στην παρουσίαση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους δίνει, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Τσίπρας, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να τον προσφωνεί και να τον ευχαριστεί για την τιμητική του παρουσία. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση σηματοδοτεί πολλά.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Με την κατάλληλη προσοχή δεν υπάρχει κίνδυνος στο τιμόνι για τους διαβητικούς





Έρευνα δείχνει ότι οι ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί έχουν έως 19% περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν τροχαίο λόγω υπογλυκαιμίας ή διαταραχών της όρασης

Η αιφνίδια ελάττωση του σακχάρου στο αίμα, η υπογλυκαιμία, μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση, επιβράδυνση των αντιδράσεων, διαταραχή της όρασης, ακόμη και απώλεια των αισθήσεων. Ωστόσο, η ικανότητα ενός ασθενούς με διαβήτη να οδηγεί δεν διαταράσσεται μόνο από την υπογλυκαιμία καθώς πολλοί ήδη πάσχουν από διαταραχές της όρασης ή νευροπάθεια στα πόδια όταν γίνεται η διάγνωση, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Τα προβλήματα αυτά πιθανώς εξηγούν, έστω εν μέρει, γιατί τα άτομα με διαβήτη έχουν 12-19% περισσότερες πιθανότητες από τους άλλους οδηγούς να προκαλέσουν τροχαίο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες.

Μελέτη με 202 πάσχοντες από διαβήτη που έπαιρναν ινσουλίνη έδειξε ότι σχεδόν το 60% δεν ήλεγχαν ποτέ το σάκχαρό τους προτού οδηγήσουν. Οι περισσότεροι είπαν ότι θα σταματούσαν την οδήγηση εάν ένιωθαν συμπτώματα υπογλυκαιμίας, όμως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τα πρώτα, ηπιότερα «σημάδια», όπως το θόλωμα της όρασης, η εφίδρωση ή το αίσθημα κόπωσης ή οξυθυμίας λέει ο δρ Ντάνιελ Λόρμπερ, διευθυντής του Τμήματος Ενδοκρινολογίας στο Νοσοκομείο Queens της Νέας Υόρκης.

«Αν μειωθεί περαιτέρω το σάκχαρο, τότε παρατηρείται σοβαρή διαταραχή της σκέψης και της κρίσης, και αυτό είναι που μας ανησυχεί» εξηγεί. «Μπορεί ο οδηγός να χάσει τις αισθήσεις του ή να πάθει κρίση πριν προλάβει να αντιδράσει».

Η ενημέρωση για τους πρόσθετους κινδύνους που δημιουργεί το σάκχαρο στην οδήγηση είναι απίστευτα περιορισμένη. Μια μελέτη του 2003 στην οποία συμμετείχαν ασθενείς από επτά αμερικανικές και τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις έδειξε ότι ο ένας στους δύο πάσχοντες από τύπου 1 διαβήτη και τα τρία τέταρτα όσων είχαν τύπου 2 διαβήτη αγνοούσαν παντελώς τους κινδύνους της υπογλυκαιμίας εν ώρα οδήγησης.

Οσοι παίρνουν χάπια

Αν και τα περισσότερα σχετιζόμενα με τις επιπλοκές του διαβήτη τροχαία γίνονται σε ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς, όσοι παίρνουν χάπια για τον τύπου 2 διαβήτη τους επίσης διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Τον Νοέμβριο δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Diabetes, Obesity & Metabolism» μελέτη των αιτημάτων σε αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων, η οποία διεξήχθη σε πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη που δεν έκαναν εγχύσεις ινσουλίνης.

Οπως έδειξε, όσοι είχαν ηλικία άνω των 65 ετών και είχαν χρειασθεί ιατρική φροντίδα λόγω υπογλυκαιμίας διέτρεχαν κατά 40% περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο απ’ ό,τι εκείνοι οι οποίοι δεν είχαν παρουσιάσει επεισόδιο υπογλυκαιμίας. «Ώς τώρα, οι περισσότεροι υπέθεταν ότι τα σχετιζόμενα με τον διαβήτη τροχαία αφορούν όσους κάνουν ινσουλινοθεραπεία, αυτό όμως δεν ισχύει» λέει ο ερευνητής δρ Μπράιαν Φράιερ, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Οπως εξηγεί, τα αντιδιαβητικά φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των σουλφονυλουριών είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν υπογλυκαιμικό επεισόδιο. «Αυτό παρατηρείται πρωτίστως με τις μακράς διαρκείας σουλφονυλουρίες και λιγότερο με τις βραχείας διαρκείας» προσθέτει. 

Συμβουλές

«Οι οδηγοί που διατρέχουν κίνδυνο υπογλυκαιμίας πρέπει να βεβαιώνονται πριν οδηγήσουν ότι τα επίπεδα σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα τους δεν είναι πολύ χαμηλά» λέει ο δρ Νεντ Κένεντι από την Cleveland Clinic.

Σε περίπτωση που η μέτρηση του σακχάρου είναι χαμηλή, ο δρ Κένεντι συνιστά να φάνε κάτι με ζάχαρη και να ξαναμετρήσουν έπειτα από 15 λεπτά το σάκχαρό τους. «Η κίνηση αυτή μπορεί να γλιτώσει τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους από πολλά προβλήματα στον δρόμο» τονίζει.

Πάντως, οι ειδικοί σπεύδουν να διευκρινίσουν πως η πλειονότητα των τροχαίων γίνεται σε μη διαβητικούς και συνεπώς δεν πρέπει να στιγματίζονται όσοι έχουν σακχαρώδη διαβήτη.

«Οι διαβητικοί δεν είναι κακοί οδηγοί, απλώς πρέπει να έχουν τον νου τους» λέει ο δρ Ντάνιελ Κοξ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ο οποίος πραγματοποιεί μελέτη με τίτλο Diabetes Driving που έχει στόχο να καταγράψει και να βρει τρόπους πρόληψης των κινδύνων στους οδηγούς με διαβήτη.



Πηγή : Τα Νέα ένθετο υγείας


Τσίπρας: Δική μας ευθύνη ένα μεγάλο «όχι» αν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό



Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις και θα αξιολογήσει την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με γνώμονα την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποδοχή, δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζεται εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια έντιμη συμφωνία και αν αυτή δεν επιτευχθεί, αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος να πει «όχι» στην συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής.

«Αν πετύχουμε έναν έντιμο συμβιβασμό εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε το μεγάλο βάρος του πολιτικού κόστους να φέρουμε εις πέρας τη συμφωνία. Αν όμως δεν πετύχουμε έντιμο συμβιβασμό, εγώ και η κυβέρνηση θα αναλάβουμε την ευθύνη να πούμε το μεγάλο 'όχι' στη συνέχιση μιας καταστροφικής πολιτικής για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον καγκελάριο ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση καλύπτουν πλήρως τις δημοσιονομικές απαιτήσεις των δανειστών, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την επιμονή οι πόροι να προέλθουν από περικοπές στις συντάξεις.
Η Ελλάδα και η Αυστρία παραδοσιακά έχουν στενές σχέσεις και είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Β. Φάιμαν, πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα και διαβεβαίωσε ότι θα προσφέρει την στήριξή του σε ο,τιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε έναν συμβιβασμό που θα σέβεται και τις δυο πλευρές.

«Δεν βλέπω τη λύση μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι, αν θέλουμε κάτι, έχουμε πολύ καλές δυνατότητες...Είναι κοινό καθήκον για την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της ευρωζώνης, να κοιτάξουμε μαζί το μέλλον».

«Για να βγούμε από την κρίση δεν θα πρέπει να εστιάζουμε στις οριζόντιες περικοπές. Οι μειώσεις δεν είναι το παν. Αντιθέτως θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και είναι δική μας ευθύνη η καταπολέμηση των απατών και των αδικιών, της διαφθοράς γενικότερα», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.


Πηγή



Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις αρχές Απριλίου


Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ στις αρχές Απριλίου 2015 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15 που κατατέθηκε σήμερα Τετάρτη στην Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η έκθεση αναφέρει πως το 2014 ο πιστωτικός κίνδυνος παρέμεινε σε υψηλό επίπεδο παρά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε στο ρυθμό δημιουργίας νέων δανείων σε καθυστέρηση και τη βελτίωση του ποσοστού κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από συσσωρευμένες προβλέψεις (Δεκέμβριος 2014: 55,8%, Δεκέμβριος 2013: 49,3%).

Η έκθεση σημειώνει πως ο βαθμός πιστωτικού κινδύνου αντανακλάται στο υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (39,9%), για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για πρώτη φορά το Δεκέμβριο 2014.

«Σύμφωνα με στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2015 ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων προς το σύνολο των δανείων ανήλθε σε 40,8%, με το ύψος τους να ξεπερνά τα 100 δισ. ευρώ», σημειώνεται στην έκθεση.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει πως στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, οι τράπεζες εφαρμόζουν λύσεις κυρίως βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα (π.χ. κεφαλαιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών) και δευτερευόντως λύσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα (π.χ. παράταση διάρκειας, μείωση επιτοκίου) ή οριστικών διευθετήσεων.

Υπογραμμίζεται δε ως θετική εξέλιξη ο πενταπλασιασμός των διαγραφών δανείων (1,98 δισ. ευρώ το 2014, έναντι 363 εκατ. ευρώ το 2013), καθώς συμβάλλει στη σταδιακή εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου.

Τέλος, η έκθεση ξεκαθαρίζει πως παρά την αυξημένη αβεβαιότητα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών παρέμεινε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών, σε ενοποιημένη βάση, ανήλθε σε 12,5%, περίπου όσο και το μέσο επίπεδο των ευρωπαϊκών τραπεζών, και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε σε 12,7%.


Πηγή 


Απερρίφθη για έκτη φορά η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη



Απερρίφθη - έκτη φορά - η αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η κυρία Σταμάτη, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ζήτησε την εξαίρεση από την έδρα των τακτικών δικαστών και της αναπληρωτού εισαγγελέως, καθώς κρίνει ότι «η δικαστική εξουσία δηλώνει αδυναμία να αποδώσει δικαιοσύνη». «Δεν θα καμφθώ, είναι δίκαιο το αίτημα μου», τόνισε η Βίκυ Σταμάτη παίρνοντας τον λόγο στο τέλος της διαδικασίας.

«Όταν θα είμαι νεκρή από αισθήσεις, κανένα νόημα δεν θα έχει πια να είμαι κοντά στο παιδί μου!» φώναξε προς το δικαστήριο και λίγο αργότερα ξέσπασε: «δυο τάφους ανοίξατε σήμερα...»

Έχοντας χάσει τον έλεγχο, η κυρία Σταμάτη ζητούσε από το δικαστήριο να επιτρέψει στον πρώην υπουργό να παρέμβει (όπως ο ίδιος επίμονα ζητούσε), ως σύζυγος της. "Έλεος πια!", εδώ δικάζομαι ως Τσοχατζοπούλου, όχι ως Σταμάτη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πήρε τελικά τον λόγο, με αποτέλεσμα να σηκωθεί και να καταφερθεί εναντίον των δικαστών: είςτε απάνθρωποι και εκδικητικοί, λειτουργείτε ως διεκπεραιωτές εντολών.

Η Βίκυ Σταμάτη δεν δίστασε να αναφερθεί σε εκείνον ως τον πατέρα του παιδιού της και σύζυγο που «ερωτεύθηκα, λάτρεψα κι ακόμη εμπιστεύομαι. Αντιμετωπίζουμε τη δικαστική και πολιτική εξουσία που εμφανίζει αδυναμία αξιολόγησης της αλήθειας. Οι χειροπέδες είναι στα χέρια, όχι στο στόμα».

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, πάντως, η κυρία Σταμάτη τοποθετήθηκε, τονίζοντας : «η φυγή μου (από το Δρομοκαΐτειο) ήταν το κύκνειο άσμα μου".

Η ίδια εκτίμησε ότι έχει εκτίσει την ποινή της, 1.500 μέρες μόνον στο ψυχιατρείο και 15 μήνες στη φυλακή, χαρακτηρίζοντας την ως ποινή σιωπηλότητας και υπακοής.

Εγώ και το παιδί μου, τελούμε εν αιχμαλωσία, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ο γιος της υφίσταται βίαιη κακομεταχείριση, ενώ αναφέρθηκε και στις σημερινές συνθήκες κράτησης της: έχω να πιω καφέ τρεις μήνες, μου το απαγορεύουν. Δεν προαυλίζομαι, όταν ο παιδοκτόνος έχει ζητήσει άδεια και του επιτρέπεται.

Δεν αισθάνομαι ένοχη, πρόσθεσε. Ήθελα να ξέρω για ποιο λόγο με περιφέρουν στα δικαστήρια, γιατί βρίσκομαι ενώπιον σας. Εξαπέλυσε μάλιστα βολές εμμέσως πλην σαφώς κατά της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μητέρες, ελεύθερες, και να μην έλθουν να συνδράμουν μία μητέρα που έχει να δει το παιδί της τρία χρόνια.

Ηταν ψεύτης και ετερόφωτος ο Ζήγρας, κατέθεσε η πρώην σύζυγός του

Με καρφιά για τον βίο και την πολιτεία της Βίκυς Σταμάτη αλλά και πλήρη αποδόμηση της αξιοπιστίας του Νίκου Ζήγρα, επισφράγισε την κατάθεσή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τα εξοπλιστικά, η μάρτυς κυρία Σώνα Λεοντοπούλου, πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα.

«Αισθανόμουν ότι είχε εκπαιδευτεί για να προστατεύει τον Τσοχατζόπουλο, δεν δεχόταν κουβέντα γι΄ αυτόν, σημείωσε στην κατάθεσή της για τον Ζήγρα, η κυρία Λεοντοπούλου. Η ίδια πρόσθεσε πάντως ότι όσους γνώρισε από το περιβάλλον του πρώην συζύγου της, περίπου οκτώ πρόσωπα, είναι όλοι τους σήμερα κατηγορούμενοι. «Η μόνη που δεν κατηγορούμαι, είμαι εγώ», είπε.

Η μάρτυς χαρακτήρισε τον ίδιο "τσιγκούνη" αλλά και την περίοδο σχέσης της με τον Ζήγρα, ως την πιο μελανή της ζωής της. «Όπως οι γερμανοί κουβαλούν ως μαύρο στίγμα τον Χίτλερ, έτσι κι εγώ αυτήν την περίοδο. Όταν έγινε η δίκη, απελευθερώθηκα. Αισθανόμουν ότι έλεγαν πίσω από την πλάτη μου, πόσα έχω φάει κι΄ εγώ...».

Η ίδια τόνισε επίσης ότι εκτιμά την Αρετή Τοχατζοπουλου, ενώ είχε αρνηθεί επανειλημμένως κοινωνικές προσκλήσεις της Βίκυς Σταμάτη, καθώς της έκανε εντύπωση ο πολυτελέστατος τρόπος με τον οποίο ζούσε.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης Ζηγρα, του κ. Στ. Γκαρίπη, η κυρία Λεοντοπούλου ανέφερε ότι το σπίτι Τςοχατζόπουλου - Σταμάτη στο Κολωνάκι το οποίο και είχε επισκεφθεί ήταν πολυτελώς επιπλωμένο.

«Όπως και το δικό σας», φώναξε στη μάρτυρα ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Αστειεύεστε;», του απάντησε.

«Το σπίτι ενοικιαζόταν επιπλωμένο από την ιδιοκτήτρια του», παρενέβη η κυρία Σταμάτη.

Η κυρία Λεοντοπούλου αποδόμησε πλήρως την αξιοπιστία του Ζήγρα, λέγοντας ότι όταν μαζί, της έλεγε πολλά ψέματα. Συναίνεσε μάλιστα στην εκτίμηση Ραγκούση ότι ο Ζήγρας ως προσωπικότητα, «ζει και βιώνει το ψέμα ως επιστήμη», αλλά και ότι ήταν «ετερόφωτος».

«Γιατί τόσο μένος από τον Ζήγρα για την κυρία Σταμάτη;», ρώτησε τη μάρτυρα ο κ. Ραγκούσης.

«Αυτό δεν το ξέρω...», του απάντησε.

Σε σύγκρουση πάντως με τον κ. Ραγκούση, λίγο αργότερα η μάρτυς πείσμωσε και άρχισε να παραθέτει περιστατικά με την κυρία Σταμάτη πρωταγωνίστρια. Ανέφερε γεύμα στην Αυστρία στη διάρκεια του οποίου η κυρία Σταμάτη διαφήμιζε τα κρυστάλλινα baccarat ποτήρια του σπιτιού της, αλλά και περιστατικό κατά το οποίο η κυρία Σταμάτη χαστούκισε φιλιπινέζα οικιακή βοηθό, αφαιρώντας της το διαβατήριο, με αποτέλεσμα να την κρύβει η κυρία Λεοντοπούλου στο σπίτι της μία εβδομάδα.

Η σύγκρουση της μάρτυρος με τον κ. Ραγκούση έφθασε στο κόκκινο, όταν ο τελευταίος της είπε «είχατε την αγελάδα, τον κ. Τσοχατζόπουλο...», υπονοώντας ότι εκείνη και ο Ζήγρας είχαν οικονομικό όφελος.

"Θα μου ζητήσετε συγγνώμη", φώναζε η κυρία Λεοντοπούλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν για πολλοστή φορά μεταξύ Πολιτικής Αγωγής και Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έφθασε στο σημείο να χαρακτηρίσει συνήγορο του Δημοσίου «ψευδομάρτυρα». Η ένταση προκλήθηκε όταν η κυρία Ουρανία Μενδρινού, συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, είπε στη μάρτυρα ότι «ζούσε ζωή χαρισάμενη με τον Ζήγρα».

Ένταση μεταξύ Λεοντοπούλου – Σταμάτη

Η κατάθεση πήρε στο τέλος της χαρακτήρα προσωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Λεοντοπούλου και της Βίκυς Σταμάτη, με βαρείς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και βολές κάτω από τη ζώνη, επί προσωπικού.

Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις της Σταμάτη προς την κυρία Λεοντοπούλου, με βάση τις οποίες προκύπτει ότι η κυρία Σταμάτη είχε επισκεφθεί το «πολυτελές και υψηλής αισθητικής» σπίτι των Ζήγρα - Λεοντοπούλου, με ηλεκτρικά στρώματα, και ακριβούς πίνακες, και ενώ η κυρία μάρτυς είχε πει προς το δικαστήριο ότι το σπίτι δεν είχε κουρτίνες και μαχαιροπίρουνα.

Η κυρία Σταμάτη επέμεινε στο αν η μάρτυς γνώριζε, όσον αφορά το διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ότι ήταν όρος του συμβολαίου με τη Ντόλλυ Γουλανδρή, να μην πειραχθεί τίποτε από την επίπλωσή του. Εξέφρασε μάλιστα την απορία της γιατί ήταν τόσο λαλίστατη η μάρτυς, με μένος εναντίον της.

Αποχωρώντας από το βήμα του μάρτυρα, και κοντοστεκόμενη στο εδώλιο η κυρία Λεοντοπούλου δέχθηκε τις βολές της Σταμάτη. «Λυπάμαι, είσαι μητέρα και λυπάμαι», της απευθύνθηκε η σύζυγος Τσοχατζόπουλου.

Η πρόταση έγινε θρυαλλίδα, η Βίκυ Σταμάτη επιτέθηκε φραστικά στο παιδί της κυρίας Λεοντοπούλου, ακολούθησε ένταση και χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να επικρατήσει ξανά ηρεμία.


Πηγή : tovima.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Στην πολιτική , ηθική δεν υπάρχει , υπάρχει μόνο σκοπιμότητα !
ΛΕΝΙΝ !
Πάμε να χαριτολογήσουμε αγάπες μου , γιατί είναι το μόνο που μπορούμε
να κάνουμε τέτοιες ώρες που ζεί η Ελλάδα μας .Οι δανειστές μας κάνουν
τα πάντα για να μας εξευτελίσουν στους λαούς της Ευρώπης .
Ο Έλληνας , με τόσους κατακτητές , έχει αυτό που λείπει  απ' όλους
αυτούς τους ..Κυρίους . Έχει Θεό ,πίστη , ελπίδα κι αγάπη στην καρδιά του !
Όλοι μαζί θα το περάσουμε κι αυτό ! Αλλά όλοι μαζί λέμε !
Η θηλιά όλο και πιο πολύ σφίγγει στο λαιμό της Ελλάδας μας !
Αφού το ξέρουν καλά ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει , γιατί τόση πίεση ;
Έρευνες που έγιναν , έδειξαν ότι ήταν λάθος ! Και το καλύτερο
αν ακούσεις δε ...Λιακόπουλο και Βελόπουλο τότε λές ..την πατήσαμε ..!
Πλάκα , πλάκα κάτι ..αλήθειες που λένε...Το ότι μας ψεκάζουν , δεν
μπορεί μας ψεκάζουν ! Δεν εξηγούνται αυτά που ζούμε !Μεγάλα ..γλέντια !
Όσο για τους Εταίρους μας , μήπως θέλουν την Ελλάδα μας ; Ή την
διχοτόμηση της ; Δεν μπορεί να μην βλέπουν ότι ένας λαός ματώνει ,
υποφέρει και επιμένουν . Η φαγωμάρα στην κυβέρνηση , και στα
κόμματα συνεχίζεται . Τι πρωτότυπο ! Άγνωστες λέξεις για τους
πολιτικούς αξιοπρέπεια ,ήθος ,δίκαιο και μπέσα !
Η εβδομάδα που πέρασε , μας τίναξε τα νεύρα στα ..κάγκελα !
Από μέρα ,σε μέρα να περιμένουμε την συμφωνία . Να έχουμε την
απεργία των φαρμακοποιών , πορεία του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ .
Είχαμε και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με νταούλια , χορούς και την
παρέλαση του πρωθυπουργού και βουλευτών . Τώρα αυτό κακό δεν είναι .
Τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων ,και το πάρτυ των τρελών
μισθών να μην ξαναγίνει ! Ο πόλεμος για την σταρούμπα μας τον Γ. Βαρουφάκη
συνεχίζεται . Αλλά σε ομιλία που έκανε στην Γερμανική πρωτεύουσα
τον καλωσόρισαν με τραγούδι του Μ. Θεοδωράκη . Άλλοι τον λατρεύουν . και
άλλοι τρελά τον ζηλεύουν . Σε ομιλία του δε στο βήμα της βουλής , αποκάλεσε
τους δανειστές μας στρατό κατοχής . Άδικο δεν έχει ! Η αλήθεια να λέγεται .
Μια Γερμανία που στο Β' παγκόσμιο πόλεμο γονάτισε, και αιματοκύλισε
την Ελλάδα , που και τότε σήκωσε ανάστημα μπροστά της .
Μήπως εδώ είναι το μυστικό ; Τόσο πολύ θέλει να μας εκδικηθεί ;
Από Eurogroup σε Eurogroup πάμε άντε να δούμε τι θα γίνει !...
Ας το πάρουμε λίγο πιο ανάλαφρα να σκάσει λίγο γέλιο το χειλάκι μας  .
Η πρώην σύζυγος του Β. Πούτιν η ( Πούτενα  ) σε συνέντευξή της
είπε ότι ο πρώην σύζυγός της , έχει δολοφονηθεί και την θέση του έχει
πάρει ..σωσίας ! Λέτε να είναι αλήθεια ; Μήπως όλοι οι πολιτικοί
αρχηγοί μας είναι σωσίες ; Πολύ ψέκασμα πέφτει ...σας λέω !
Και κλείνοντας ας θυμηθούμε  τον μεγάλο μας ποιητή Δ. Σολωμό ,
στον ύμνο προς την ελευθερία  που είναι πάντα επίκαιρος !
Μοναχή το δρόμο επήρες
εξανάλθες μοναχή
Δεν είν' εύκολες οι θύρες
Εάν η χρεία τες κουρταλή  .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Η Showbiz συνεχίζει ακάθεκτη , να γυρίζει και να φωτογραφίζεται
λές και είναι εδώ Hollywood .Πάμε αθάνατη Ελλάδα που ποτέ δεν
πεθαίνεις !Τα κανάλια βρίσκονται σε αναβρασμό με μεταγραφές ,
περικοπές , και συμφωνίες .Ο Γ.Λιάγκας και Φ.Σκορδά θα συνεχίσουν
και την επόμενη σεζόν αφού υπέγραψαν με τον ΑΝΤ1 .
Κ.Σπυροπούλου στον ΑΛΦΑ εκεί που ήταν να κοπεί ..θα συνεχίσει
γιατί φέτος ..ψήθηκε .Όσο για τους συνεργάτες της ....ακούγεται
ότι κανένας δεν θα μείνει . Κ .Σπυροπούλου μας αποχαιρέτησε από
την πανέμορφη Ρόδο απ' όπου κατάγεται, ήταν δε όλο το σόι της
μαζεμένο . Η μαμά της με ξέφρενο χορό έκλεψε την παράσταση !
Όσο για τα πάνελ των εκπομπών είχαν μείνει άφωνα !
Μπορούν να πουν κουβέντα ; είδατε τι κάνουν οι μηνύσεις ;
Κλείνουν στόματα και γουρλώνουν μόνο τα μάτια ! Έτσι έκαναν
όσοι σχολίασαν το θέμα ...!
Το Tip της εβδομάδας
Στις μικρές εξορμήσεις που κάνετε στην θάλασσα , μαζέψτε
κοχύλια ,βότσαλα και άμμο . Έτσι μπορείτε να κάνετε όμορφες
συνθέσεις με κεριά ,για το μπαλκόνι ή την βεράντα σας .
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την
άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !  


Νεκρός βρέθηκε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Αλεξόπουλος



Νεκρός εντοπίστηκε στο σπίτι του, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αυτοκτονία με κυνηγετική καραμπίνα.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη Μαγνησία και την ευρύτερη Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας διερευνούν την υπόθεση στο πλαίσιο της Προανάκρισης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-volos, o Δημήτρης Αλεξόπουλος κάνουν λόγο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα οποία είχαν κακή επιρροή στην ψυχολογία του. Ήταν άγαμος και μετά τον θάνατο της μητέρας του, διέμενε μόνος του στο πατρικό του σπίτι στα Λεχώνια.

Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος είχε εκλεγεί Δήμαρχος Αρτέμιδας επί τρεις τετραετίες, ενώ είχε διατελέσει Διοικητής στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικά χρόνια, ο αδερφός του είχε θέσει τέρμα στη ζωή του, κάνοντας χρήση χειροβομβίδας.


Πηγή : tanea.gr


Πανικός δημοσίων υπαλλήλων με μαζικές υποβολές αιτήσεων συνταξιοδότησης!!



Σχεδόν 1 στους 10 δημοσίους υπαλλήλους με θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα προχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες στην υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης με το φόβο ανατροπών στο

ασφαλιστικό.

Η ανησυχία για το αυξημένο «πέναλτι» (μείωση σύνταξης) για τις πρόωρες αλλά και οι υπό συζήτηση αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα επιφέρουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας, κυρίως για τις γυναίκες, κάνουν τους υπαλλήλους να φεύγουν κατά χιλιάδες ακόμη και με πρόωρη σύνταξη, εκμεταλλευόμενοι τις προβλέψεις του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου έχουν υποβληθεί περίπου 5.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση από τους 60.000 δημόσιους υπαλλήλους που έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα.

Σήμερα σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει τόσο τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας όσο και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και βρίσκονται κοντά στη σύνταξη υπολογίζονται σε 140.000.

Πρέπει να τονισθεί πως το υπουργείο Εργασίας έχει επανειλημμένα καθησύχαση ότι τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα καθώς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των μητέρων με ανήλικα τέκνα, των ατόμων με αναπηρία, των εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και των μητέρων ΑμεΑ θα γίνουν σεβαστά από την κυβέρνηση.



ΤΟ ΒΗΜΑ


Παραιτείται ο Γλέζος από το Ευρωκοινοβούλιο - Στη θέση του ο Μηλιός



Ο γηραιότερος -έως τώρα- ευρωβουλευτής είχε δηλώσει πως θα παραιτηθεί ένα χρόνο μετά την εκλογή του

Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να υποβάλλει ο Μανώλης Γλέζος, μόλις συμπληρωθεί ένας χρόνος θητείας του στις Βρυξέλλες.

Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου.

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν την "παραίτηση" μου διευκρινίζω, ότι όπως είχα υποσχεθεί, αυτή θα γίνει με την συμπλήρωση ενός χρόνου. Έτσι και θα γίνει», αναφέρει σε δήλωση του ο Μανώλης Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς συμπληρώνει ότι «ο χρόνος ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και μέχρι τότε παραμένω ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.



Πηγή : protothema.gr



Τί θα γινόταν σε περίπτωση ελέγχου κεφαλαίων;



Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και τον πόλεμο ευθυνών μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών -και με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα-, φουντώνουν εκ νέου τα σενάρια ενός Grexit.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά -με την μορφή ερωταπαντήσεων- για την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων στη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, λοιπόν:

Πώς θα μπορούσε να συμβεί;

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως εάν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως δεν μπορεί να περιμένει τη συνέχιση της έκτακτης χρηματοδότησης από την ΕΚΤ. Τότε ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία επιλογή: να αφήσει τις τράπεζες να καταρρεύσουν ή να επιβάλλει έλεγχο κεφαλαίων.

Τι θα γίνει αν η Ελλάδα αθετήσει μια υποχρέωσή της;

Πολλές από τις εγγυήσεις της χώρας προς τον ELA αφορούν εγγυημένα κρατικά ομόλογα και άλλους τίτλους, μεταξύ των οποίων έντοκα γραμμάτια. Σε περίπτωση που η Ελλάδα χάσει κάποια προθεσμία πληρωμής, οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης θα αποφάσιζαν κατά πάσα πιθανότητα πως τα πιστωτικά ιδρύματα δεν είναι επιλέξιμα για έκτακτη χρηματοδότηση, αφού ο εγγυητής δεν είναι πλέον φερέγγυος.

Εναλλακτικά, η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιβάλλει μία ιδιαίτερα μεγάλη περικοπή στην ονομαστική αξία των ελληνικών εγγυήσεων, θέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα αυστηρό όριο για μία πιθανή χρηματοδότηση από τον ELA. H Η ΕΚΤ θα μπορούσε μάλιστα να διακόψει άμεσα τον ELA, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει άμεσες αποφάσεις.

Πώς θα λειτουργούσαν οι έλεγχοι κεφαλαίων;

Θα ήταν επώδυνοι. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν ακριβώς στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο συνέβησαν τα ακόλουθα: οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ περιορίστηκαν στα 300 ευρώ το άτομο ανά ημέρα. Οι μεταφορές πάνω από 5.000 ευρώ στο εξωτερικό υπόκειντο σε έγκριση από ειδική επιτροπή. Οι εταιρείες χρειάζονταν έγγραφα για κάθε εντολή πληρωμής, με τις εγκρίσεις για πληρωμές άνω των 200.000 ευρώ να καθορίζονται από τη ρευστότητά τους.

Οι γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν στα παιδιά τους, που σπούδαζαν στο εξωτερικό, πάνω από 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Οι Κύπριοι που ταξίδευαν στο εξωτερικό δεν μπορούσαν να έχουν μαζί τους πάνω από 1.000 ευρώ. Το σπάσιμο των προθεσμιακών καταθέσεων απαγορευόταν, ενώ οι πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν μπορούσαν να υπερβούν τα 5.000 ευρώ. Οι επιταγές δεν μπορούσαν να εξαργυρωθούν.

Πώς θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή;

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού βοηθάει. Στην Κύπρο ξεκίνησε στη διάρκεια μίας μακράς αργίας για τις τράπεζες, μεταξύ της 16ης και 28ης Μαρτίου του 2013. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να διαπραγματευθεί μία συμφωνία με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι τράπεζες άνοιξαν εκ νέου με τους περιορισμούς να έχουν τεθεί σε εφαρμογή μαζί με ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Ποιος αποφασίζει;

Πρόκειται για απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με νόμο του 1993, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς, αλλά απαιτείται η έγκριση του υπουργού Οικονομικών μέσα στην ίδια ημέρα.


Πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει;

Δεν υπάρχει πραγματικό όριο. Στην Κύπρο οι έλεγχοι κεφαλαίων κράτησαν δύο χρόνια, παρ’ ότι είχαν χαρακτηριστεί προσωρινό και έκτακτο μέτρο. Οι περιορισμοί στις συναλλαγές χαλάρωσαν σταδιακά στη διάρκεια της διετίας, πριν την οριστική άρση τον Απρίλιο του 2015.

Η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, δείχνει ότι εφόσον επιβληθούν, μπορούν να αρθούν σταδιακά, μετά από μια μακρά χρονική περίοδο. Η ιρλανδική κυβέρνηση παρουσίασε αυτό το μήνα νομοσχέδιο για την άρση των ελέγχων κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί το 2008.

Ποια άλλη επίπτωση θα μπορούσαν να έχουν στην Ελλάδα;

Θα αγόραζαν χρόνο. Αυτός θα έδινε στην Ελλάδα ανάσα για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που θα ήταν κλειστές οι τράπεζες, αλλά το κόστος θα ήταν μεγάλο. Οι περιορισμοί στις εταιρικές συναλλαγές και στις αναλήψεις καταθέσεων θα έπλητταν τις λιανικές πωλήσεις, τον τουρισμό, τη βιομηχανία , τις εισαγωγές και τελικά κάθε άλλο κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας.

Θα είχε ο Τσίπρας άλλες επιλογές;

Όχι στην πραγματικότητα. Εάν η κυβέρνηση αφήσει τις τράπεζες να υπερβούν τα όρια της έκτακτης χρηματοδότησης, το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα είχε ρευστότητα μέσα σε λίγες ημέρες με τους καταθέτες να σπεύδουν να σηκώσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν, για όσο ακόμη μπορούν. Αυτό θα οδηγούσε με βεβαιότητα την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, καθώς καμία οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρευστότητα. Ακόμη και εάν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ευρωζώνη, οι έλεγχοι κεφαλαίων θεωρούνται μία λογική κίνηση, καθώς με τον τρόπο αυτό θα είχε το χρόνο μέχρι να τυπώσει το νέο νόμισμα της χώρας.

Είναι νόμιμοι οι έλεγχοι κεφαλαίων;

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Παρά το γεγονός πως η ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων είναι μια από τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιορισμοί μπορούν να επιβληθούν για «αυστηρούς λόγους δημοσιονομικής πολιτικής ή δημόσιας ασφάλειας». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Κύπρο να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση – αποτελεί και το μοναδικό σχετικό παράδειγμα – επικαλούμενη υψηλό κίνδυνο για «πλήρη αποσταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος».


Πηγή : Nooz.gr



Βοήθεια για τις ροές μεταναστών ζητά ο δήμαρχος Λέσβου



Επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τούρκους ομολόγους του

Στήριξη για την αντιμετώπιση του ζητήματος των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του προς τον κ. Πατούλη, ο δήμος Λέσβου έχει προβεί στην δημιουργία ενός νέου κέντρου προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στην επέκταση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας, στην περιοχή της Μόριας, καθώς επίσης και στη διάθεση λεωφορείων για την μεταφορά των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων. Ενώ έχει ξεκινήσει μια εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης, κυρίως διεθνών ΜΜΕ, για το πρόβλημα αλλά και μια επιχείρηση να δοθεί ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση στο ζήτημα, απευθυνόμενοι με επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

«Το οικονομικό και υλικό κόστος όλων των δράσεων αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο ήδη περιορισμένος προϋπολογισμός του δήμου Λέσβου», σημειώνει ο κ. Γαληνός, ο οποίος αφού υποστηρίζει πως ο δήμος προχώρησε στις ενέργειες αυτές «θέλοντας να ξεπεράσει την απραξία της κεντρικής κυβέρνησης», τονίζει πως λόγω του συνεχώς αυξανόμενου ρυθμού αφίξεων κινδυνεύει να χαθεί η δυνατότητα διαχείρισης και να κλιμακωθεί το ζήτημα ανεξέλεγκτα.

Ο κ. Γαληνός, και με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου, ζητά να τεθεί προς συζήτηση το μεταναστευτικό ζήτημα στην επόμενη ολομέλεια της ΚΕΔΕ ενώ παρακαλεί και να εξεταστεί το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας, καθώς και αποστολής υγειονομικού κλιμακίου προς όλους τους δήμους των νησιών, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.

Επιστολή και προς τούρκους δημάρχους

Με άλλη επιστολή προς τους τούρκους δημάρχους των απέναντι μικρασιατικών πόλεων, ο κ. Γαληνός τους ενημερώνει σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος. Η επιστολή απευθύνεται στους δημάρχους Αϊβαλί, Rahmi Gençer, Δικελί, Mustafa Tosun, Αϊβάτζικ, Mehmet Ünal Sahin, Αλί Αγά, Sekram Acar και Αδραμυτίου, Kamil Saka.

Με την επιστολή του ο κ. Γαληνός υποστηρίζει πως μέσω του συντονισμού και της συνεργασίας θα μπορέσει να λυθεί το ζήτημα των επιπτώσεων από το μεταναστευτικό «προς όφελος και όπως προστάζει το κοινό συμφέρον των πόλεών μας».



Πηγή : newsbeast.gr


Μπακογιάννη: Δεν συζητάμε με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό




Συνέχεια στην κόντρα με τον πρόεδρο της ΝΔ, με αφορμή τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ενημερώθηκε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη την Τετάρτη.

Ερωτηθείσα από τον ΣΚΑΙ γιατί δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι γνωστό ότι «δεν συζητάμε  με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και καιρό».

Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι -αντιθέτως- ο Κώστας Καραμανλής ήταν ενήμερος. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν μιλά με τον Κώστα Καραμανλή και εάν εκείνος γνώριζε ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Μιλάω με τον Καραμανλή. Νομίζω ότι ήξερε... Δεν τον ενημέρωσα εγώ».

Η Ντόρα Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι με την κίνησή της αυτή «έκαψε» ενδεχόμενη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να καλέσει ο κ. Τσίπρας τον πρόεδρο της ΝΔ για να τον ενημερώσει.

Η ίδια χαρακτήρισε «πολύ μικρό το "με κάλεσες, σε κάλεσα", την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε τόσο σοβαρή κατάσταση» και ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ώστε κάθε ένας να έχει την ευθύνη των λόγων του.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συνάντηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Καραμανλή την Τρίτη, η βουλευτής της ΝΔ τη χαρακτήρισε «χρήσιμη», ενώ άφησε αιχμή για την αντιφατική στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο ενδεχόμενο συμφωνίας, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντηση αυτή «θα συζητήθηκε και η θέση της ΝΔ στη Βουλή για την ενδεχόμενη συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της ΝΔ για τη συμφωνία, παρατήρησε ότι «θα δούμε τη συμφωνία, θα την κουβεντιάσουμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά της ΝΔ και τις προσωπικές της φιλοδοξίες, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: «Δεν κινείται τίποτα. Κανείς δεν κινεί κάτι. Δεν κινούμαι, γιατί δεν μπορώ να ασχοληθώ με τα εσωτερικά της ΝΔ την ώρα που η χώρα είναι σε τόσο κρίσιμη κατάσταση».

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία της για την πορεία των διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την αίσθηση που έχει αποκομίσει η ίδια από τις επαφές της με το εξωτερικό.



Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ


Ανθρώπινες επισκέψεις Φάιμαν στον Ευαγγελισμό και το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας και στήριξη της Ελλάδας



Συμβολική επίσκεψη στον Ευαγγελισμό, το Κοινωνικό Ιατρείο Αθήνας, αλλά και τα παιδικά χωριά SOS στην Κυψέλη πραγματοποίησε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.


Σε δηλώσεις του ο κ. Φάιμαν τόνισε ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αφιερώνουν χρόνο και σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.


«Είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι άνθρωποι εργάζονται εθελοντικά εδώ και είναι εντυπωσιακό να βλέπω ότι οι άνθρωποι δεν δέχονται τη φτώχεια, ότι μάχονται εναντίον της φτώχειας», είπε συγκεκριμέα ο κ. Φάιμαν μετά την επίσκεψή του στο Κοινωνικό Ιατρείο.


Όπως ανέφερε, «είναι σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με άλλους πολιτικούς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να έχουμε στενές σχέσεις με τέτοιες πρωτοβουλίες».


«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πραγματικά υπέροχες και εντυπωσιακές. Σέβομαι απολύτως τη δουλειά αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Στήριξη του ελληνικού ζητήματος
Στο μεταξύ ο αυστριακός καγκελάριος λίγο πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα εξέφρασε την στήριξή του στην Ελλάδα,  σημειώνοντας ότι παρά το τεταμένο κλίμα μεταξύ Αθήνας – θεσμών «αποστολή μας είναι να αποφευχθεί μια καταστροφή».


Μιλώντας στο δίκτυο ORF, ο κ. Φάιμαν επισημαίνει πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά, όπως αναφέρει επίσης, «χρειάζεται να την υποστηρίξουμε για να αποτρέψουμε την έξοδό της από την Ευρωζώνη».


«Ξέρω ότι υπήρξε σειρά προτάσεων και από τους θεσμούς (των πιστωτών), τις οποίες και εγώ επίσης δεν θεωρώ λυσιτελείς», σημειώνει ο κ. Φάιμαν και προσθέτει: «Υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ασφάλεια υγείας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό».


Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο η εναλλακτική λύση είναι να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι Έλληνες πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν.


«Η εκτόξευση προσβολών δεν ήταν ποτέ βοηθητική», συμπληρώνει και διαβεβαιώνει πως βρίσκεται «στο πλευρό του ελληνικού λαού, στον οποίο ενώ βρίσκεται σε αυτήν την δύσκολη θέση, προτείνονται κι άλλα πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία».


Ο κ. Φάιμαν εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι μπορεί να υποστηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την επίτευξη συμφωνίας, χρησιμοποιώντας την Αυστρία ως υπόδειγμα χώρας στην οποία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν υγειονομική περίθαλψη οικονομικά βιώσιμη.


Σε ερώτηση τέλος αν η ελληνική ηγεσία μπορεί να πεισθεί, ο καγκελάριος της Αυστρίας σημειώνει ότι «κάποιος που έχει εκλεγεί πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».



Πηγή: ΑΜΠΕ, Κέρδος


Σκάνδαλο βλέπουν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Πάνος Καμμένος



Οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους είναι μία διαδικασία ογκώδους δουλειάς, αλλά και μία διαδικασία στην υπηρεσία του κεφαλαιώδους δικαιώματος των πολιτών να γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια για το ποιοί μας έφεραν ως εδώ και πως, μέσα από ποιες συμβάσεις μιζών και διαπλοκής μέσα από ποιες υπόγειες διαδρομές διαφθοράς και ιδιοτελούς διαχείρισης, επισήμανε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία θα δημοσιοποιηθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της, ενώ πρόσθεσε η επιτροπή εξακολουθεί να συλλέγει αποδεικτικό υλικό για το λογιστικό έλεγχο και την πλήρη αποκωδικοποίηση του χρέους.
Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τα στοιχεία που παρέχει στην επιτροπή προκειμένου να εξειδικευθεί ο λογιστικός έλεγχος, ειδικά των συμβάσεων διαφθοράς που συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα και είχαν ως αποτέλεσμα να εισπραχθούν τεράστια ποσά μιζών να επιβαρυνθεί το δημόσιο και να διογκωθεί και εκτιναχθεί το δημόσιο χρέος.

Όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Καμμένος παρουσίασε στοιχεία από μια εν εξελίξει έρευνα του υπουργείου και η επιτροπή αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας για να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα της.

"Σε τρεις μόνο συμβάσεις που προλάβαμε και ελέγξαμε, βρέθηκε ότι το δημόσιο χρέος, το 2009, παράνομα και κατά παράβαση των όρων της Eurostat, διογκώθηκε κατά 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να οδηγηθεί στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου η Ελλάδα να μπει στην εποχή των μνημονίων, προκειμένου να εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός", δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι "ότι τα οικονομικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, τα ποινικά στοιχεία πηγαίνουν προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα πάμε και στην αποζημίωση της χώρας".

Τέλος, σχολίασε ότι "είναι τεράστιο το θέμα των εξοπλισμών όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τις άλλες προμηθεύτριες χώρες. Η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται πάντα δύο. Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρξαν συμβάσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν καν τιμολόγια, υπάρχουν συμβάσεις στις οποίες οι διαφθορείς είναι υπό την προστασία των κρατών που σήμερα θέλουν ως δανειστές να ελέγχουν την Ελλάδα για διαφθορά, υπάρχουν τεράστια ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς τον Τύπο, προς συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου, που χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον για να χτυπηθεί η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να αποκαλυφθούν οι μηχανισμοί οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Θα συνεχίσουμε το έργο στην Επιτροπή", κατέληξε.


Πηγή : imerisia.gr


Μέχρι και τα ΣΚΟΠΙΑ ακολουθούν σοβαρή μεταναστευτική πολιτική! Δεν έχουν Χριστοδουλοπούλου!



Τρεις μέρες προθεσμία στους μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στα Σκόπια, για να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς να αντιμετωπίσουν κυρώσεις, δίνουν τα Σκόπια.

Σύμφωνα με νόμο που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, σε περίπτωση που κάποιος μετανάστης θελήσει να παραμείνει πάνω από τρεις ημέρες θα πρέπει να αιτηθεί ασύλου.

Εκτιμάται ότι καθημερινά εισέρχονται στα Σκόπια περισσότερα από 2.000 χιλιάδες άτομα, τα περισσότερα προερχόμενα από την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν προς τις χώρες της κεντρικής και της δυτικής Ευρώπης.

Στο διάστημα των τριών ημερών, οι μετανάστες θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέχρι σήμερα, οι αστυνομικές Αρχές στα Σκόπια επαναπροωθούσαν στη χώρα από την οποία εισήλθαν τους μετανάστες που εντόπιζαν να μπαίνουν παράτυπα.

Πηγή: skai.gr


«Ενοικιαζόμενοι» μπράβοι χούλιγκαν στα γήπεδα

Φώτο- Ο Μιχάλης Φιλόπουλος θανάσιμα τραυματισμένος κείτεται στην άσφαλτο ..


Προεκτάσεις που αγγίζουν τον αθλητικό χώρο είχε η πρόσφατη υπόθεση εξάρθρωσης συμμοριών «νονών της νύχτας» που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά καταστήματα σε Αττική και Βόλο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν άτομα που δούλευαν και ως «ενοικιαζόμενοι» μπράβοι χούλιγκαν που εμφανίζονταν στο πλευρό παραγόντων ποδοσφαιρικών σωματείων της Football League με μεροκάματο 50-100 ευρώ.

«Ο σκοπός τους είναι τα άτομα αυτά να αποτελέσουν τις εκφοβιστικές «στρατιές» απέναντι στους αντιπάλους.

Η πρόσληψη γινόταν κυρίως στους εκτός έδρας αγώνες, προκειμένου να προστατεύσουν τις αποστολές των ομάδων και να… ελέγξουν τυχόν επεισόδια στις κερκίδες», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Πιο συγκεκριμένα, ένας  29χρονος που ήταν ύποπτος για την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το σπίτι της Προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλάνδρι, ένας 45χρονος, από τους βασικούς κατηγορουμένους της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλο στο οπαδικό ραντεβού θανάτου της Λ. Παιανίας το 2007, ένας 45χρονος κατηγορούμενος στο παρελθόν για ανθρωποκτονία, λαθρεμπόριο όπλων, εκβιασμούς και εκρήξεις, μαζί με 30 ακόμη «φουσκωτούς» είχαν κάνει την εμφάνισή τους στις κερκίδες σταδίου της περιφέρειας, όπου «πρωταγωνίστησαν» σε εικόνες έντασης.

Ο 29χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ως πρωταγωνιστής εκβιαστικών ομάδων σε Αθήνα και Βόλο, ενώ από βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες εμφανίζεται στο πλευρό προέδρων ομάδων ποδοσφαιρικών σωματείων, πρωταγωνιστώντας σε συμπλοκές στις κερκίδες των σταδίων.

Η «πληρωμένη» συμμετοχή των εύσωμων ανδρών εμφανίζεται με εικόνες και βίντεο σε τουλάχιστον τρεις αγώνες της περιόδου που πέρασε.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ο 29χρονος φέρεται να συνομιλεί με άγνωστο προς το παρόν άτομο και να το προτρέπει να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν «σίγουρο».

Αυτή η συνομιλία έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω έρευνας από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.



Πηγή: huffingtonpost.gr


Φρίκη! 58χρονος παρθένος βίασε μαθήτρια



Τουλάχιστον 6 χρόνια στη φυλακή θα περάσει ο 59χρονος σήμερα Christopher Bahen για τον βιασμό 17χρονης μαθήτριας.

Ο δικαστής Mark Gamble παρομοίασε την επίθεση σαν σκηνή από ταινία τρόμου, με τον δράστη να έχει σχεδιάσει τη βάναυση πράξη του που πραγματοποίησε υπό την απειλή μαχαιριού.

Λίγες ημέρες πριν από τη φρικτή επίθεση, ο Christopher Bahen βιντεοσκοπούσε μαθήτριες που περνούσαν μπροστά από το σπίτι του, εστιάζοντας με την κάμερα στα πόδια και τις φούστες τους.

Περνούσε τις ώρες του πίνοντας ακόμα και 16 λίτρα κρασία την εβδομάδα και παρακολουθώντας εφηβικό πορνό.

Στο σπίτι του βρέθηκε ένας χάρτης όπου είχε βάλει σημάδια στο τοπικό γυμνάσιο, το σπίτι του και το σημείο όπου τελικά βίασε την ανήλικη.

Βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε τον δράστη την ημέρα της επίθεσης να κυνηγά το θύμα του με ένα μαχαίρι. Την έριξε στο έδαφος, απείλησε να τη σκοτώσει και τη βίασε με την απειλή μαχαιριού.

Ταπείνωνε το θύμα του αποκαλώντης την πόρνη και λέγοντάς της πως "άξιζε ότι παίρνει" και "αυτό σου αρέσει".

Η ανήλικη, όπως σημείωσε ο δικαστής, πίστευε πως θα πεθάνει στα χέρια ενός ξένου, ήταν τρομοκρατημένη και φώναζε σε βοήθεια.

"Δεν πίστευα αυτό που συνέβαινε. Ήμουν τρομοκρατημένη. Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Πραγματικά ένιωθα πως θα πεθάνω", σημείωσε η ανήλικη.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο δράστης δεν είχε κάνει ποτέ σεξ και ζούσε με τους γονείς του μέχρι που πέθανε η μητέρα του το 2005.

"Μεθούσα. Ντρέπομαι για αυτό που έκανα. Ξέρω ότι ήταν πολύ κακό. Μου αξίζει να είμαι στη φυλακή. Δεν μπορείς να κάνεις ό,τι έκανα και να περιμένεις πως θα τη γλιτώσεις", ανέφερε από την πλευρά του ο δράστης.



Πηγή: heraldsun, newsit


ΗΠΑ: 6 φοιτητές νεκροί από κατάρρευση μπαλκονιού



Άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ένας ακόμα κατάφερε να πηδήξει μέσα στο σπίτι την ώρα που το μπαλκόνι έπεφτε

Έξι φοιτητές έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέρρευσε μπαλκόνι σπιτιού, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι ενηλικίωσης. Οι νεκροί είναι τρία αγόρια 21 ετών από την Ιρλανδία, δυο κορίτσια ίδιας ηλικίας από την ίδια χώρα και μια 22χρπνη από την Καλιφόρνια.

Το ατύχημα συνέβη στη φοιτητούπολη του γνωστού πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.

Πέραν των θυμάτων, άλλα επτά άτομα τραυματίστηκαν, κάποια εκ των οποίων σοβαρά, όταν το μπαλκόνι, που βρισκόταν στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας έπεσε στο κενό από τα περίπου 13 μέτρα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα άτομο κατάφερε να πηδήξει μέσα στο σπίτι την ώρα που το μπαλκόνι κατέρρεε.

Όπως διαπίστωσαν όσοι είδαν τις εικόνες του σημείου, το μπαλκόνι έπεσε εν μέρει στο ακριβώς από κάτω μπαλκόνι, ενώ κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Το γεγονός πως το μπαλκόνι ουσιαστικά ξεκόλλησε από το υπόλοιπο κτίριο και έπεσε στο κενό, ανάγκασε την αστυνομία να αποκλείσει όλα τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας και να διατάξει έρευνα για να διευκρινιστεί το κατά πόσο είναι ασφαλή.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, διέκοψε συνεδρίαση που εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη, μόλις έμαθε τα νέα για το θάνατο των Ιρλανδών φοιτητών, ενώ ανέφερε πως στο μπαλκόνι βρίσκονταν 13 άτομα! «Η καρδιά μου σπαράζει για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους» είπε.

Η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα για διατάραξη ησυχίας εξαιτίας ενός πάρτυ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, μόλις μια ώρα πριν συμβεί το μοιραίο. Δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο τηλεφώνημα και το επόμενο, τους ειδοποιούσε πως το μπαλκόνι είχε καταρρεύσει.

Το κτίριο χτίστηκε το 2006 και περιλαμβάνει μαγαζιά στο ισόγειο και διαμερίσματα στου υπόλοιπους ορόφους. Η πόλη βρίσκεται μια ανάσα από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και οι Ιρλανδοί φοιτητές βρίσκονταν εκεί για το καλοκαίρι και όπως ανέφερε και ο σύμβουλος Φίλιπ Γκραντ, πολλοί φοιτητές λαμβάνουν προσωρινές κάρτες Βίζα, με σκοπό να περάσουν το καλοκαίρι τους εργαζόμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.



Πηγή : protothema.gr


Τι θα κοστίσει στις επιχειρήσεις το ελληνικό φορο-πακέτο



Την πεπατημένη ακολούθησε η κυβέρνηση στις προτάσεις που κατέθεσε. Οι ουτοπίες για τα έσοδα και τα 700 εκατ. που οραματίζεται από ελέγχους στις καταθέσεις. Που κάθεται η «μπίλια» στον ΦΠΑ και γιατί οι δανειστές ζητούν κι άλλα μέτρα.


Τρία μέτρα «βαριά» για περίπου 3,7 δισ. ευρώ στη διετία 2015-16 περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση: φέρνει τα πάνω κάτω στον ΦΠΑ (για την ακρίβεια τα περισσότερα πάνω) με τους ίδιους συντελεστές και σαρωτικές μετατάξεις για συνολικά έσοδα που ετησίως φτάνουν κοντά στα 2 δισ. ευρώ, χαράτσι 1,2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ και 450 εκατομμύρια από την αύξηση του φόρου εισοδήματος από το 26% στο 29%.

Η αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία έπεσε στο κενό της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές, στηρίζεται στην κλασική συνταγή της υπερφορολόγησης που ακολουθήθηκε με ευλαβική συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Εύκολες λύσεις, με αυξήσεις φόρων και υποσχέσεις αύξησης των εσόδων με συνταγές στις οποίες πια δεν «τσιμπάνε» οι δανειστές.

Τους είχαμε πει και στο παρελθόν ότι θα πιάναμε έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, από τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα ανασφάλιστα οχήματα και τώρα, ιδίως όταν προβλέπεται ότι θα φέρουν περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ, αλλά τα ακούνε βερεσέ.

Από τα συνολικά 8,564 δισ. ευρώ των «παραμετρικών» και διοικητικών μέτρων στη διετία, κοντά στα 2,1 δισ. ευρώ προέρχονται από τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

500 συν 500 εκατ. ευρώ (φέτος και του χρόνου) από τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων φέτος και του χρόνου, 200 συν 500 εκατ. ευρώ από ελέγχους σε τραπεζικές καταθέσεις (2,5 δισ. ευρώ έλεγε ότι είχε έτοιμα για είσπραξη ο υπουργός Π. Νικολούδης από τις λίστες με την αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας), 75 συν 300 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (1- 1,5 δισ. ευρώ έβλεπε τους προηγούμενους μήνες ο υπουργός Δ. Μάρδας από λαθρεμπόριο σε καύσιμα και τσιγάρα) και 50 συν 700 εκατ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

Οι δανειστές ζητούν μόνιμα μέτρα για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού, ώστε να υπάρξει συμφωνία σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% του ΑΕΠ φέτος και 2% του χρόνου.

Επομένως, αν δεν αλλάζουν τη στάση τους, είτε ο ελληνικός κατάλογος θα πρέπει να εμπλουτιστεί εκ νέου είτε να χαμηλώσει ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Άλλη οδός για να υπάρξει συμφωνία, δεν φαίνεται να υπάρχει.

Το σοκ στις επιχειρήσεις

Οσο περνούν οι ημέρες, το «πακέτο» γίνεται πιο ζόρικο. Από 1,064 δισ. ευρώ που έψαχνε αρχικά η κυβέρνηση μέσω της αναβίωσης της έκτακτης εισφοράς του 2010 για τις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 5 εκατ. ευρώ, ο λογαριασμός ανέβηκε στα 1,2 δισ. ευρώ. Η πληρωμή θα γίνει σε δύο ετήσιες δόσεις, αλλά το χαράτσι θα το μοιραστούν 1.404 επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το φορο-σοκ στην επιχειρηματικότητα, με τις ανάλογες προεκτάσεις στην απασχόληση και τις όποιες επενδύσεις, δεν σταματά εδώ. Έρχεται και το καπέλο της αύξησης του φόρου εισοδήματος σε επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ από το 26% στο 29% για επιπλέον 450 εκατ. ευρώ.

Ο κατάλογος μάλιστα δεν αποκλείεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω. Υπενθυμίζουμε ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει εκτός από την αύξηση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις και αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% (από 55%)…

Τα «ψέματα» του ΦΠΑ

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γ. Βαρουφάκης είχε εκπλήξει τους πάντες –μετά σταμάτησε να μας εκπλήσσει- με την φοβερή δήλωση ότι θα αυξηθεί ένας συντελεστής σε ένα προϊόν, τον οποίο σχεδόν δεν θα τον πάρουμε χαμπάρι (σε ελεύθερη απόδοση). Τελικά, αν περάσει αυτή η πρόταση της κυβέρνησης, το μόνο που δεν θα πάρει χαμπάρι κανείς θα είναι η μείωση του υπερμειωμένου συντελεστή από το 6,5% στο 6%, για φάρμακα, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου. Στον ΦΠΑ έρχονται τα πάνω κάτω, κάνοντας πολλούς να αναπολούν το email Χαρδούβελη στο οποίο μόνο ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αυξανόταν από το 6,5% στο 13%.

Με τη νέα κυβερνητική πρόταση στο 13% παραμένουν «βασικά και φρέσκα» τρόφιμα, εστίαση, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και νερού ενώ διπλασιάζεται ο ΦΠΑ για ξενοδοχεία, εφημερίδες και περιοδικές (σήμερα στο 6,5%). Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες υπάγονται στον συντελεστή 23% μεταξύ των οποίων και ένα στα τρία τρόφιμα (από θαλασσινά, μαρμελάδες και γλυκά έως επεξεργασμένο ψωμί και ζυμαρικά, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, σάλτσες και σοκολάτες).

Και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχουν κι άλλα μέτρα.

Από την αύξηση της έκτακτης εισφοράς για τα φυσικά πρόσωπα (2% για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, 4% άνω των 50.000, 6% πάνω από τα 100.000 ευρώ και 6% πάνω από 500.000, με αμετάβλητους συντελεστές στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια), η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά έξτρα έσοδα της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ φέτος και του χρόνου ενώ η απόδοση της αύξησης του φόρου πολυτελούς διαβίωσης προσδιορίζεται πλέον στα 47 εκατ. ευρώ το χρόνο αγγίζοντας και τα σκάφη αναψυχής.

Αυτά, μέχρι σήμερα...



Πηγή : euro2day.gr


Συγκέντρωση την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος ως απάντηση στην σημερινή συγκέντρωση



Συγκέντρωση οργανώνεται την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος -ως απάντηση στη συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής- με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται- Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Μία ομάδα πολιτών, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», διοργανώνουν την Πέμπτη στις 19:30  συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Facebook:

«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα:

Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.

Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς. Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές»



Πηγή : Nooz.gr


Οι Γουόριορς πανηγυρίζουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στο ΝΒΑ από το 1975



Δεύτερο break στο Κλίβελαντ (97-105) και 4-2 για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου!

Από την αρχή της σεζόν ήταν η καλύτερη ομάδα και τελικά… το πήραν! Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έκαναν το 4-2 στη σειρά με τους Καβαλιερς, αφού επικράτησαν εκ νέου στο Κλίβελαντ, αυτή τη φορά με 97-105.

Ο ΛεΜπρον έκανε ξανά ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, μ’ εξαίρεση ίσως τον Μοζγκόφ, αλλά οι “Πολεμιστές” έβρισκαν λύσεις από… παντού! Από τον Κάρι, μέχρι τον Ιγκουοντάλα κι από τον Λίβινγκστον, στον Εζέλι!

Το άξιζαν, το πήραν! Οι Γουόριορς πανηγυρίζουν το πρώτο τους πρωτάθλημα από το 1975, ενώ οι Καβαλίερς έμειναν ξανά χωρίς τον τίτλο.

Η εξέλιξη του ματς:

Ο 6ος Τελικός ξεκίνησε με τους Καβαλίερς να βρίσκουν ορισμένα εύκολα καλάθια (7-2), ωστόσο οι Γουόριορς επέβαλαν άμεσα τον ρυθμό τους και μπήκαν σε θέση οδηγού (13-20). Η άμυνα των γηπεδούχων είχε αρκετά προβλήματα, η ομάδα του Στιβ Κερ έβρισκε σκορ από όλους σχεδόν τους παίκτες κι εν τέλει το πρώτο δωδεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 15-28!

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι μάζεψαν τη διαφορά με δύο τρίποντα (21-28) κι εν συνεχεία την έριξαν ακόμα περισσότερα (29-34). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, με το ημίχρονο να κλείνει με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Τόμπσον για το 43-45 και το κοινό να παίρνει… φωτιά!


Οι Καβαλίερς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ένα γρήγορο 4-0 έκαναν το σκορ 47-45. Η απάντηση των Γουόριορς, όμως, ήταν -ξανά- άμεση και με κάρφωμα του Ιγκουοντάλα η διαφορά ανέβηκε εκ νέου στο +10 (51-61). Ακολούθησε μία τρομερή φάση από τον Εζέλι για το 54-69, με το σκορ να είναι στο 61-73 στο 36’ και τους Καβαλίερς να ξεμένουν από λύσεις…

Τα πάντα κρίθηκαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν κάποιες άμυνες και μείωσαν σε 68-75 με κάρφωμα του ΛεΜπρον, ωστόσο οι Γουόριορς δεν μπορούσαν να χάσουν. Το σκορ 75-86 με δύο τρίποντες “βόμβες” του Κάρι και 75-89 με τον Κλέι Τόμπσον. Κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν. Οι Καβαλίερς προσπάθησαν, μείωσαν 97-101, αλλά ήταν αργά… Πρωταθλητές οι Γουόριορς!

Τα δωδεκάλεπτα: 15-28, 43-45, 61-73, 97-105
Καβαλίερς (Μπλατ): Τζέιμς 32 (18ρ., 9ασ., 2κλ., 6λ.), Μοζγκόφ 17 (12ρ., 4κοψ.), Τόμπσον 15 (13ρ.), Σάμπερτ 8, Ντελαβεντόβα 1, Τζόουνς 5, Χάρις, Μιλερ, Σμιθ 19 (4/9τρ., 5ρ.).
Γουόριορς (Κερ): Μπαρνς 9 (3/4τρ.), Γκριν 16 (2/5τρ., 10ασ., 11ρ., 3κλ.), Κάρι 25 (3/11τρ., 6ρ., 8ασ.), Ιγκουοντάλα 25 (3/8τρ., 5ρ., 5ασ.), Τόμπσον 5 (5ρ.), Λι, Εζέλι 10 (4ρ.), Λίβινγκστον 10, Μπαρμπόσα 5 (1/3τρ.).

NBA FINALS 2015

ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ - ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ 4-2
Game 1: Γουόριορς - Καβαλίερς 108-100
Game 2: Γουόριορς - Καβαλίερς 93-95
Game 3: Καβαλίερς - Γουόριορς 96-91
Game 4: Καβαλίερς - Γουόριορς 82-103
Game 5: Γουόριορς - Καβαλιερς 104-91
Game 6: Καβαλίερς - Γουόριορς 97-105

*Πολυτιμότερος παίκτης των Τελικών αναδείχθηκε ο Αντρέ Ιγκουοντάλα!






Πηγή : gazzetta.gr


Τζακ Λιου: «Επείγον να κινηθεί η Ελλάδα»




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Είναι επείγον η Ελλάδα να κάνει μία σοβαρή κίνηση ώστε να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές. Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες το απόγευμα. Ο κ. Λιου επανέλαβε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές και επισήμανε ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα και ευρείες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να παραμένει σε επαφή με τον κ. Τσίπρα και τα άλλα μέρη στην Ευρώπη και τους διεθνείς οργανισμούς.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία που δεν θα προκαλεί περιττή αστάθεια και σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, παρά το γεγονός ότι δεν είναι «αμέσως ξεκάθαρος» ο τρόπος που θα επιτευχθεί αυτή. Ερωτώμενος εκ νέου χθες για την αστάθεια που προκαλεί η αποτυχία των διαπραγματεύσεων στις αγορές, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ, τόνισε ότι «η αισιοδοξία που εξέφρασα χθες (σ.σ. προχθές) είναι συμβατή με την αισιοδοξία που εκφράζουμε τις τελευταίες εβδομάδες για την ικανότητα όλων των μερών να λύσουν διαφορές με έναν τρόπο που δεν προκαλεί περιττή αστάθεια».

Οταν δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι «δεν μοιράζονται αυτή την αισιοδοξία στην Ευρώπη», ο κ. Ερνεστ απάντησε χαμογελώντας ότι «δεν ξέρω ποια είναι η εξήγηση γι’ αυτό», και πρόσθεσε: «Αυτό που θα πω είναι ότι ο λόγος για τη δική μας αισιοδοξία είναι ότι πιστεύουμε ότι όλα τα μέρη αναγνωρίζουν πως είναι προς το συμφέρον τους να το επιλύσουν με έναν τρόπο που δεν κλονίζει τις αγορές και, ειλικρινά, που επιτρέπει στην Ελλάδα να ακολουθήσει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει και να επιστρέψει στον δρόμο για την ανάπτυξη, που είναι κάτι για το οποίο προφανώς ενδιαφέρονται οι πολίτες και οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας».

Το «συμφέρον»

Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, μάλιστα, η επιστροφή της χώρας στον δρόμο προς την ανάπτυξη είναι προς το συμφέρον όχι μόνο «του λαού της Ελλάδας» αλλά και των Ευρωπαίων –για την ακρίβεια «όσων συνδέονται τόσο άμεσα με την Ελλάδα»– και αυτό δίνει στην αμερικανική κυβέρνηση αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μία λύση προς αυτή την κατεύθυνση. Οπως είπε, μάλιστα, «όπως συμβαίνει και με κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νομοθετική διαδικασία σε αυτή τη χώρα, ο δρόμος δεν είναι αμέσως ξεκάθαρος, αλλά ελπίζουμε ότι όλα τα μέρη στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα αναγνωρίσουν ότι είναι προς το συλλογικό συμφέρον τους να επιλύσουν την κατάσταση προτού έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία».



Έντυπη Καθημερινή