Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Το νέο κρυφό μεγάλο ταλέντο της Προέδρου Ζωής



Πολυτάλαντη η Πρόεδρος Ζωή. Εκτός από δικηγόρος, βουλευτής, Πρόεδρος της Βουλής και αστυνόμος Α ή για να μην την υποτιμώ αρχηγός της αστυνομίας με πλάκα τα γαλόνια, έχει και ένα άλλο μεγάλο ταλέντο.
Είναι το …μεγαλύτερο φτυάρι εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του newsit.gr συναντήθηκε σε εστιατόριο της πλατείας Κολωνακίου (προσοχή του Κολωνακίου και όχι του Κολωνού ε; Δεν είναι για την Πρόεδρο Ζωή αυτές παρακατιανές περιοχές) με τον Νίκο Δένδια της ΝΔ και τον πατέρα της Νίκο Κωνσταντόπουλο και όπως λένε ορισμένοι που είχαν βάλει κοριό, η κοινωνική κριτική πήγε σύννεφο…

Ούτε η σκόνη από την Αφρική δεν είχε θολώσει τόσο την ατμόσφαιρα.


Κάλχας


Πηγή : newsit.gr


Αυτός είναι ο 68χρονος που αποπλάνησε κοριτσάκι


Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 68χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 5 Ιουνίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Στρατηγέα του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1947 στη Μαγούλα Λακωνίας και κατοικεί στη Σπάρτη Λακωνίας.

Ο άνδρας πλησίασε το κοριτσάκι και με το δέλεαρ χρημάτων κέρδισε την εμπιστοσύνη του ανήλικου και προσπάθησε να το θωπεύσει σε κεντρικό σημείο της Σπάρτης.




Έκθετοι σε κινδύνους υγείας από τη χρήση των σολαριουμ οι Έλληνες



Ανησυχητική είναι η κατάσταση ως προς τη χρήση των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος (σολαριουμ) στην Ελλάδα, λόγω της έκθεσης των χρηστών σε επίπεδα ακτινοβολίας πάνω από τα επίπεδα ασφαλείας. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) επισημαίνει την ανάγκη κάλυψης του νομικού κενού.

Αν και από το 2009 η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) των μηχανημάτων τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) έχει χαρακτηρισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) καρκινογόνος για τον άνθρωπο, και έχει ενταχθεί στην ίδια κατηγορία με το κάπνισμα, τον αμίαντο και τις ιοντίζουσες ακτινοβολίες, παρόλα αυτά η χρήση των σολάριουμ παραμένει δημοφιλής.

Μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας δεν είχε ποτέ πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος στην ακτινοβολία των σολάριουμ. Η ΕΕΑΕ, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος από άποψη ακτινοπροστασίας τόσο των καταναλωτών-πελατών, όσο και των εργαζομένων σε αυτούς τους χώρους, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Πρίσμα», που καταγράφει τη συνολική επιβάρυνση του ελληνικού πληθυσμού από ακτινοβολίες.

Έτσι, για πρώτη φορά, κατέγραψε την κατάσταση των σολάριουμ, κάνοντας δειγματοληπτικές επιτόπιες μετρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Η Επιτροπή επισκέφθηκε τους παρόχους (ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, ξενοδοχεία κ.α.) και έλεγξε τα μηχανήματα, το προσωπικό που τα χειρίζεται και πραγματοποίησε μετρήσεις.

Τα όρια ασφαλείας για την εκπεμπόμενη ακτινοβολία στα σολάριουμ -και γενικότερα για κάθε συσκευή που εκθέτει το δέρμα στην υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία- τίθενται από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση στα 0,3 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο, που αντιστοιχούν σε δείκτη UV 12.

Το όριο αυτό έχει τεθεί και στην Ελλάδα με βάση σχετικό Πρότυπο του ΕΛΟΤ από το 2010. Όταν ο δείκτης UV υπερβαίνει το 11, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επικινδυνότητα της ηλιακής ακτινοβολίας χαρακτηρίζεται «ακραία», με μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης βλάβης στο δέρμα και στα μάτια.
Όμως στην Ελλάδα, στα δύο τρίτα (65%) των μηχανημάτων που μετρήθηκαν, η ακτινοβολία υπερέβαινε τη σύσταση ασφαλείας των 0,3 Watt ανά τ.μ. Η μέση εκπεμπόμενη ακτινοβολία άγγιζε τα 0,5 Watt ανά τ.μ. (από 0,09 έως σχεδόν 1 Watt).

Τα 20 από τα 26 μηχανήματα που μετρήθηκαν, εξέπεμπαν ισχυρότερη υπεριώδη ακτινοβολία από ό,τι ο μεσημεριανός ήλιος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η μέση μέγιστη τιμή του δείκτη UV στην Αθήνα κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου είναι περίπου 10.

Στη σχετική μελέτη των ερευνητών Ασπασίας Πετρή και Ευθύμιου Καραμπέτσου του Γραφείου Μη-Ιοντιζουών Ακτινοβολιών της ΕΕΑΕ, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Ελληνική Επιθεώρηση Δερματολογίας Αφροδισιολογίας, τονίζεται ότι, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της Επιτροπής, η συντριπτική πλειονότητα των μηχανημάτων σολάριουμ στην Ελλάδα εκπέμπει ακραία υπεριώδη ακτινοβολία.

Σημειωτέον ότι μια ανάλογη έρευνα σε σολάριουμ στις χώρες της ΕΕ, έδειξε ότι τα δύο τρίτα παραβιάζουν το όριο των 0,3 Watt, συνεπώς το πρόβλημα έχει διεθνή διάσταση. Επίσης, επισημαίνεται ότι τα περισσότερα μηχανήματα σολάριουμ στην Ελλάδα είναι τέτοιου τύπου, που θα έπρεπε να τα χειρίζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ Δρ Χρήστος Χουσιάδας επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα σολάριουμ στην Ελλάδα, αλλά ούτε εκτός Ελλάδος. Η έρευνά μας δείχνει ότι ο κόσμος που χρησιμοποιεί τα σολάριουμ, πράγμα που είναι προσωπική επιλογή του και δεν μπορεί να απαγορευθεί, θα πρέπει να παίρνει κάποια προφυλακτικά μέτρα. Από την άλλη, όσοι διαθέτουν αυτά τα μηχανήματα, θα πρέπει να έχουν καλύτερη γνώση, ενώ οι χειριστές τους την κατάλληλη εκπαίδευση. Σε όλα αυτά, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ώστε να εξασφαλισθεί μεγαλύτερη ασφάλεια στους πελάτες».

Σύμφωνα με τον κ.Χουσιάδα, «όσον αφορά τόσο την ένταση της ακτινοβολίας των μηχανημάτων, όσο και τον χρόνο χρήσης τους, βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό οφείλεται σε άγνοια, γιατί τα μηχανήματα μπορούν να ρυθμισθούν κατάλληλα. Οι συστάσεις μας είναι να γίνονται λιγότερες συνεδρίες, μικρότερης διάρκειας και με μεγαλύτερα διαλείμματα μεταξύ τους».

Μετά τα ευρήματά αυτά, ο πρόεδρος της ΕΑΑΕ δήλωσε ότι «η Επιτροπή θα εισηγηθεί μια ρύθμιση για τον χώρο των σολάριουμ στην Ελλάδα, ώστε να μπουν πλέον νομικά κάποια όρια, καθώς και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός, προκειμένου να υπάρχει εποπτεία τους, διότι σήμερα υπάρχει νομικό κενό. Πάντως, για να μην αυτομαστιγωνόμαστε, το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν αφορά μόνο την χώρα μας».

Όπως έχουν δείξει οι επιστημονικές μελέτες, το τεχνητό μαύρισμα μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την υγεία, όπως εγκαύματα, φωτοτοξικές και φωτοαλλεργικές αντιδράσεις, βλάβες στα μάτια, κυρίως όμως καρκίνο, μετά από μακροχρόνια χρήση, τόσο μη μελανωματικούς καρκίνους, όσο και το σπανιότερο αλλά πιο θανατηφόρο μελάνωμα. Εκτιμάται ότι άνθρωποι που ξεκίνησαν να κάνουν σολάριουμ σε ηλικία μικρότερη των 35 ετών, έχουν κατά 87% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν μελάνωμα.

Επίσης, το τεχνητό μαύρισμα δεν προετοιμάζει το δέρμα για την ηλιοθεραπεία και δεν προστατεύει από την έκθεση στον ήλιο. Γενικότερα, το μαύρισμα του δέρματος, όσο κι αν θεωρείται σέξι στην εποχή μας, στην πραγματικότητα δεν είναι ένδειξη υγείας, αντίθετα αποτελεί ορατό σημάδι πως το δέρμα έχει υποστεί ήδη βλάβες και προσπαθεί να προστατευθεί από αυτές, αυξάνοντας την ουσία μελανίνη.

Επιπλέον, το σολάριουμ δεν είναι ασφαλής επιλογή για την αύξηση της βιταμίνης D στον οργανισμό. Για μια ηλιόλουστη χώρα όπως η Ελλάδα, αρκούν ελάχιστα λεπτά καθημερινής έκθεσης των χεριών και του προσώπου στον ήλιο για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D.

Οι ειδικοί συνιστούν την απαγόρευση του σολάριουμ σε άτομα κάτω των 18 ετών, σε ανθρώπους με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα που κοκκινίζει εύκολα, σε όσους έχουν πολλούς σπίλους και φακίδες στο δέρμα τους και σε άτομα που από παιδιά καίγονταν εύκολα στον ήλιο ή που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος.

Ο χρόνος μιας συνεδρίας σε σολάριουμ εξαρτάται από τον τύπο δέρματος του καθενός (πόσο ευαίσθητο είναι) και κυμαίνεται από 5,5 λεπτά έως 16 λεπτά το πολύ - και εφόσον το μηχάνημα έχει ρυθμισθεί σωστά, ώστε να μην εκπέμπει υπερβολική ακτινοβολία. Επίσης, κατά τη χρήση του σολάριουμ πρέπει κανείς να έχει αφαιρέσει τα καλλυντικά από το σώμα του, να μην έχει βάλει αντηλιακό, να φορά προστατευτικά γυαλιά και να αποφύγει να εκτεθεί στον ήλιο για 48 ώρες μετά το τεχνητό μαύρισμα.



health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μήνυμα Τσίπρα στους διαφωνούντες: «Το κόμμα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση»




Να στηρίξουν την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάλεσε τα στελέχη του κόμματος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τις ελληνικές αντιπροτάσεις που κατέθεσε εκ νέου η κυβέρνηση στους δανειστές αναφορικά με το δημοσιονομικό ζήτημα και το χρέος.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση «στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων», εκτιμώντας ότι «η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών».

Η Πολιτική Γραμματεία επρόκειτο να συνεδριάσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της συζήτησης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Παρόλα αυτά το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό, καθώς βουλευτές έχουν εξαπολύσει επιθέσεις όχι μόνον εναντίον του σχεδίου των δανειστών αλλά ακόμη και εναντίον του 47σέλιδου κειμένου που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν απεργάζεται εκλογικά σενάρια και δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας.



Πηγή : tanea.gr


Επαναφορά εργασιακών σχέσεων ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ



Καλούν την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο

Παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνηση Σπ. Σαγιά, πραγματοποίησαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού. καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Το αίτημα υπογράφουν οι βουλευτές: Ι. Σταθάς, Δ. Βέττας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κ. Δελημήτρος, Ευ. Διαμαντόπουλος, Ζ. Ζάννας, Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Ευ. Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Αλ. Μεϊκόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Γ. Ουρσουζίδης, Αθ. Παπαδόπουλος, Αθ. Πετράκος, Π. Πολάκης, Αθ. Σκούμας, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα.


Πηγή : tovima.gr


Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η έκδοση στην Ελλάδα της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία



Ανεβλήθη, λόγω έκτακτου νομικού θέματος που προέκυψε, η έκδοση, από τη Βρετανία στην Ελλάδα, της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Τα τελευταία χρόνια, η πρώην δικαστικός διαμένει στο Λονδίνο.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, εγκρίθηκε η έκδοση της πρώην δικαστικού, η οποία επρόκειτο να μεταχθεί στην Ελλάδα αεροπορικώς, σήμερα το μεσημέρι. Γι' αυτόν τον λόγο είχαν μεταβεί στο Λονδίνο δύο έλληνες άστυνομικοί, προκειμένου να τη συνοδεύσουν στην Αθήνα, οι οποίοι θα επιστρέψουν τελικά μόνοι τους, με την προγραμματισμένη πτήση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, οι βρετανικές Αρχές τούς ενημέρωσαν σήμερα το πρωί για την αναβολή της διαδικασίας, χωρίς να αναφέρουν τον λόγο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναβολή της έκδοσης πιθανόν σχετίζεται σε ακυρωτική προσφυγή, που είχε κάνει η κ. Ηλία, στο βρετανικό δικαστήριο, για την απόρριψη αιτήματος για άσυλο που είχε υποβάλει.

Σημειώνεται, ότι για την ξαφνική αλλαγή μέχρι και πριν από λίγη ώρα δεν ήταν ενημερωμένη ούτε η ίδια η πρώην δικαστικός.



Πηγή


Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του!



Το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο - Ο δράστης που υπηρετεί στις δυνάμεις των ΜΑΤ, παραδόθηκε στις Αρχές και ομολόγησε το έγκλημά του - Αυτή την ώρα ανακρίνεται

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, από το έγκλημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πατέρας στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του, στο σπίτι τους, επί της οδού Νεμέας, στον Εύοσμο.

Ο δράστης που υπηρετεί στις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Αυτή την ώρα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και ανακρίνεται από τους επικεφαλής του Τμήματος Εγκληματών Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, ο πατέρας δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, ωστόσο, φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Περίοικοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, έβλεπαν τα παντζούρια του σπιτιού κλειστά, ενώ ανέφεραν πως το παιδί είχε μόλις γυρίσει από το σχολείο, όταν συνέβη το περιστατικό.



Πηγή: thestival.gr


Σαπέν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ζει μόνο με δανεικά - Κανείς δεν μπορεί να δίνει τελεσίγραφα



Στην αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της  Ελλάδας- και των δανειστών, αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να εκβιάζει με τελεσίγραφα, αλλά και και ότι η πίστωση προς την Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί.

«Ο διάλογος συνεχίζεται, είναι δύσκολο, δεν γίνεται να υπάρχουν τελεσίγραφα ή εκβιασμοί, ούτε από την μια πλευρά, ούτε από την άλλη. Οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να υπαγορεύουν ποιά μέτρα θα εφαρμόσει η χώρα...αλλά και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει από την πλευρά της να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει με πίστωση, απλώς περιμένοντας να λάβει το επόμενο τμήμα της βοήθειας από την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο Σαπέν, μιλώντας στην γαλλική βουλή.



Πηγή : imerisia.gr


Ο Πανούσης απαντάει στην Ζωή: «Αρρωστημένες» συμπεριφορές και γκλαμουροαριστερό life style



Συνέχεια στην κόντρα του με την πρόεδρο της Βουλής Ζ.Κωνσταντοπούλου δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Πανούσης, αναφέροντας: «Η "αρρωστημένη" συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας». Παράλληλα, αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη, όταν σημειώνει: «Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε συνεχώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι όμως λόγω γκλαμουροαριστερού life style».

Συγκεκριμένα, σε νέο άρθρο - παρέμβαση στην Καθημερινή, την Τρίτη, για το πώς θα πρέπει να πορευθεί η αριστερή κυβέρνηση της χώρας, ο κ. Πανούσης καταλήγει με ένα υστερόγραφο, στο οποίο αναφέρει: «Η "αρρωστημένη" συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Προσοχή και σ' αυτές τις κόκκινες γραμμές».

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης παρείχε κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ άφησε αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Γ.Πανούση, με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με τη χρήση τουαλέτας από τα ΜΑΤ στη Βουλή.


Παράλληλα, ο Γ.Πανούσης αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, όταν σημειώνει: «Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να είμαστε συνεχώς και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι όμως λόγω γκλαμουροαριστερού life style, αλλά λόγω στρατηγικής θέσης και σταθερής εθνικής στρατηγικής, μέσα στο περίπλοκο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Σε ό,τι αφορά την ουσία του άρθρου, ο Γ.Πανούσης ζητά «ρήξη με το παρελθόν» και μιλά για «ιστορικό σταυροδρόμι εθνικής ανασύνταξης». Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ας επιλέξουμε ως χώρα το μοντέλο ανάπτυξης, τους συμμάχους και τις αναγκαίες κινήσεις και ας πάψουμε να μηρυκάζουμε τα περί θηλιάς, "μοιραίας" λύσης κ.λπ.».

Σε άλλο σημείο του άρθρου του, αναφέρει: «Εδώ δεν πρόκειται για έντιμους (με τους έξω) ή για ιστορικούς συμβιβασμούς (με τους μέσα) αλλά για την επαναφορά της κοινωνικής, κοινοβουλευτικής και πολιτικής ζωής στο πλαίσιο του ορθολογισμού, του διαλόγου, της νηφαλιότητας, της σύνεσης, της σύνθεσης.

»Ξεμείναμε από μύθους και θαύματα. Χρειαζόμαστε αλήθειες και σχέδιο. Το περιούσιον και το εξαιρετικόν (ή και εξαιρέσιμον) δεν μας κάνουν καλό. Προτιμότερη η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, δηλαδή σ’ εμάς τους ίδιους (και όχι στον υπερβατικό εαυτό μας).»

Προσθέτει, δε: «Η ενηλικίωση της κυβερνώσας Αριστεράς θα επιτευχθεί μέσα από το άνοιγμα στους εμπνευσμένους συγγραφείς του μέλλοντος και όχι μέσω της εσωστρέφειας των «μεταφραστών» του παρελθόντος. Η συνωμοσιολογία ότι όλοι είναι «εναντίον της Αριστεράς» δείχνει αδυναμία, αμηχανία και εν τέλει "ναρκισσιστική φοβία" διαχείρισης της πραγματικότητας».

Το άρθρο του κ. Πανούση καταλήγει με τρία υστερόγραφα:

«ΥΓ. 1: Αλλο να προστατεύουμε τις διακηρύξεις μας κι άλλο να κρυβόμαστε πίσω από αυτές.

  ΥΓ. 2: Η χώρα έχει ανάγκη από «σταθερές» (θεσμούς, κανόνες, παραδόσεις) και όχι από ανομικές ασάφειες.

   ΥΓ. 3: Η «αρρωστημένη» συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών μπορεί να προσβάλει την υγεία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Προσοχή και σ’ αυτές τις κόκκινες γραμμές.»


Newsroom ΔΟΛ


Ανακλήθηκε ο τούρκος πρέσβης στη Βραζιλία μετά την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας



Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η ψήφιση νομοσχεδίου στη Βραζιλία, με το οποίο αναγνωρίζεται η σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Τουρκία ως γενοκτονία.

Σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την απόφαση της γερουσίας της Βραζιλίας ως ανεύθυνη και την κατηγορεί ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και παραβλέπει τον νόμο.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας ανακάλεσε τον πρέσβη της χώρας στη Βραζιλία για διαβουλεύσεις. Στις 3 Ιουνίου, είχε κληθεί και ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Άγκυρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ίδιο θέμα.


Πηγή : tanea.gr


Νεαρά κορίτσια - «σκλάβες» πουλά το Ισλαμικό Κράτος για ένα πακέτο τσιγάρα


Ανατριχιαστικές περιγραφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης και βίας

Κορίτσια εφηβικής ηλικίας τα οποία έχουν απαχθεί από ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία πωλούνται ως σκλάβες σε παζάρια δουλοκτητών «για ένα πακέτο τσιγάρα ή και λιγότερο», τόνισε αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για ζητήματα σεξουαλικής βίας τη Δευτέρα.

Η Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα επισκέφθηκε το Ιράκ και τη Συρία τον Απρίλιο και από τότε εργάζεται κατά της τρομακτικής σεξουαλικής βίας στην οποία υποβάλλει νεαρές γυναίκες η τζιχαντιστική οργάνωση.

«Πρόκειται για πόλεμο ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών», ανέφερε η κ. Μπανγκούρα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ισλαμικό Κράτος λειτουργεί το ίδιο αγορές «σκλάβων», τις οποίες απάγει από τα εδάφη τα οποία καταλαμβάνει στις δύο χώρες που αποτελούν το προπύργιό του.

Πολλά κορίτσια πωλούνται σε εξευτελιστική τιμή, για άλλα όμως δαπανώνται δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ανέφερε η αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Ένα 15χρονο κορίτσι, από τη μειονότητα των Γεζίντι του Ιράκ. πωλήθηκε σε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος της έδειξε ένα ραβδί και ένα όπλο και την κάλεσε να διαλέξει τι προτιμά.

«Όταν εκείνη απάντησε "το όπλο", εκείνος της είπε: "Δεν σε αγόρασα για να αυτοκτονήσεις", πριν την βιάσει», δήλωσε η κ. Μπανγκούρα.


Πηγή 


Αντωνία Ηλία: Επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια φυγοδικίας - Τι δηλώνει η ίδια



«Τελικά σε λίγη ώρα επιστρέφω στην Ελλάδα. Από τον Μάιο του 2011 έδωσα έναν σκληρό αγώνα εδώ στη Βρετανία, κάτω από αντίξοες και άνισες συνθήκες, για να αποδείξω ότι η δίωξή μου δεν ήταν δίκαιη. Τώρα θα πρέπει να κάνω το ίδιο και στην Ελλάδα. Και εκεί θα δώσω τη μάχη για να αποδείξω την αθωότητά μου» ανέφερε η πρώην δικαστικός Αντωνία Ηλία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγη ώρα πριν μπει στο αεροπλάνο που θα την μεταφέρει από το Λονδίνο στην Αθήνα, έπειτα από 10 χρόνια φυγοδικίας.

Υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι τέσσερα, από τα πέντε, ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εις βάρος μου έχουν αποσυρθεί», ενώ είπε πως «και το πέμπτο θα έπρεπε να είχε εκπέσει καθώς όλοι οι συγκατηγορούμενοι μου κρίθηκαν αθώοι από τα ελληνικά δικαστήρια».

Ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η δίωξη ξεκίνησε πριν από χρόνια εξαιτίας των πεποιθήσεων της και πρόσθεσε:
«Το μόνο που ζητάω είναι δίκαιη και αμερόληπτη αντιμετώπιση. Γνωρίζω ότι οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Θα παρακαλούσα θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης να σεβαστούν την επιθυμία μου ότι προς το παρόν δεν θέλω να κάνω καμία άλλη δήλωση ούτε εδώ ούτε στην Ελλάδα. Όταν είμαι έτοιμη θα μιλήσω για όλα» είπε η Αντωνία Ηλία.

Η πρώην δικαστικός, το 2005 κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στο τότε λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Λίγο πριν τη σύλληψή της διέφυγε στο εξωτερικό καθώς όπως η ίδια υποστήριξε αργότερα «την εποχή εκείνη πίστευε ότι κινδύνευε η ζωή της». Εις βάρος της είχαν εκδοθεί πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα. Τον Μάιο του 2011, συνελήφθη στο Μπράιτον της Αγγλίας όπου δούλευε ως καθηγήτρια Γαλλικών και κυκλοφορούσε ως Γαλλίδα υπήκοος με το όνομα Αντωνία Ζαμίν.

Στο βρετανικό δικαστήριο αρχικά αρνήθηκε την πραγματική της ταυτότητα. Όταν οι ισχυρισμοί της κατέπεσαν φυλακίστηκε για 19 μήνες στις φυλακές του Χόλουγουεϊ.

Από την αποφυλάκιση της και μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, διέμενε σε ένα μικρό δωμάτιο σε διαμέρισμα του βόρειου Λονδίνου κάτω από αυστηρούς περιοριστικούς όρους, φορώντας παράλληλα το περιβόητο βραχιολάκι. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε να αποτρέψει την έκδοσή της στην Ελλάδα με κάθε ένδικο μέσο. Έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και πολιτικό άσυλο,το οποίο όμως τελικά απορρίφθηκε από τις βρετανικές αρχές. Αυριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ



newsit.gr


Μηλιός: Διακοπή διαπραγματεύσεων και πληρωμών – Καρφιά σε Βαρουφάκη και Φίλη



Η κυβέρνηση πρέπει όχι απλώς να καθυστερήσει τις δανειακές πληρωμές, αλλά και να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς, δηλώνει ο Γ. Μηλιός, που κατηγορεί τον Βαρουφάκη για λάθη και πετάει μπηχτές στον Ν. Φίλη για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

Σύγκρουση μέχρι τέλους είναι ο τίτλος ουσιαστικά της συνέντευξης που δίνει ο Γ. Μηλιός στην ''Απλωταριά'' της Χίου.

Ο πρωην υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι να αποσύρουν τις παράλογες απαιτήσεις τους οι δανειστές, ενώ εκτιμά πως είναι κούφια η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Ακόμα πιο προωθημένος ζητάει την καθυστέρηση πληρωμών προς το ΔΝΤ με το επιχείρημα πως ''η αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα σημάνει αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό Πρόγραμμα και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους''.

Ο Γ. Μηλιός στολίζει με φαρμακερές ατάκες τον Γ. Βαρουφάκη, στον οποίο και καταλογίζει λάθη στις διαπραγματεύσεις.

''Δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι αποδέχεσαι το 70% του Μνημονίου. Στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία στην ουσία αποτελεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, έγιναν λάθη''.

Στο στόχαστρο του Γ. Μηλιού όμως μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για την δήλωση του πως δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση η διατήρηση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά.

''Πρέπει να επιμείνουμε σθεναρά στη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Ο χαμηλός ΦΠΑ απλώς αντισταθμίζει ένα μέρος του αυξημένου κόστους που προκύπτει από τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!''.



Πηγή: newsit.gr


Απόρριψη εξπρές: Οι θεσμοί μας επέστρεψαν τη νέα τρισέλιδη πρόταση – Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ




Με συνοπτικές διαδικασίες οι τρεις θεσμοί απέρριψαν μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, το πρωί της Τρίτης, τη νέα συμπληρωματική τρισέλιδη πρόταση που κατέθεσε στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση.

Και οι νέες προτάσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές δεν είναι αξιόπιστες επισημαίνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης. Αυτό δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στην ελληνική κυβέρνηση για το αν θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, αξιωματούχοι που είδαν την ελληνική πρόταση επισήμαναν πως δεν είναι αξιόπιστη, κάνοντας λόγο για ένα «ασαφές αναμάσημα» προηγουμένων ελληνικών σχεδίων, ενώ και το γερμανικό πρακτορείο MNI τονίζει -επικαλούμενο πηγές της ΕΕ- πως είναι σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, σημειώνοντας ότι περιέχει μόνο μικρές αλλαγές.

Πληροφορίες από το Μέγαρο μαξίμου κάνουν λόγο για συμπληρωματική πρόταση που αλλάζει ορισμένα από τα δεδομένα της αρχικής πρότασης των 47 σελίδων η οποία παραμένει σε ισχύ.

Η πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναμενόταν ήδη από χθες τη νύχτα, φαίνεται πως κατατέθηκε. Σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Le Point η νέα εναλλακτική πρόταση απάντηση της Αθήνας στο σχέδιο των πέντε σελίδων των δανειστών έφτασε στις Βρυξέλλες νωρίς το πρωί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου επιλέγει να στείλει το τρισέλιδο κείμενο μερικές μόνο ώρες μετά το μπαράζ πιέσεων μέσω δηλώσεων των κορυφαίων ηγετών στη σύνοδο G7 στη Γερμανία και λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, για την οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε διαμηνύσει ότι δεν θα έχει κανένα νόημα να γίνει χωρίς την ελληνική πρόταση, ένα νέο πακέτο μέτρων που προτίθεται δηλαδή να λάβει η Αθήνα.

Βέβαια σε όλα αυτά πρέπει να συμπεριληφθεί και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη για την οποία ήδη διαρρέεται ότι στο τραπέζι μπαίνει πιο γερά από ποτέ το “κούρεμα” στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών.

«Η Ελλάδα έχει υποβάλει στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.



Πηγή : koolnews.gr


Έχουν περάσει 4 μήνες και ο τάφος του Ντέμη Ρούσσου άφτιαχτος και εγκαταλελειμμένος



Τέσσερις μήνες και λίγες ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που κηδεύτηκε ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Ντέμης Ρούσσος και οι εικόνες από τον τάφο του στο Α' Νεκροταφείο προκαλούν θλίψη και ντροπή.


Κανείς δε φρόντισε να εξασφαλίσει έναν αξιοπρεπή τάφο για τον τραγουδιστή που δόξασε τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, μόνο ένα ψεύτικο στεφάνι με την εικόνα του Ντέμη Ρούσσου θυμίζει ότι αυτή είναι η τελευταία του κατοικία.


Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ακόμη και για αυτον τον πρόχειρο τάφο και τα λίγα λουλούδια φρόντισαν θαυμαστές του, κάτι που φαίνεται και από τη φωτογραφία με την αφιέρωση στα αγγλικά: "Θα αγαπάμε τα τραγούδια σου για πάντα".




Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη πλήθος σχολίων από θαύμαστές του Ντέμη Ρούσσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Ο Ντέμης Ρούσσος έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε στις 30 του ίδιου μήνα στο Α' Νεκροταφείο. Ετάφη δίπλα στους σπουδαίους "γείτονες" Σωτηρία Μπέλλου, Στράτο Διονυσίου και Θανάση Βενέτη.


Πηγή : enikos.gr



Δεν θα κατέβουν καν στον διαγωνισμό για νέες άδειες τα μεγάλα κανάλια!



Θεωρούν παράνομη την καινούργια διαδικασία και ζητούν ήδη ευρωπαϊκή προστασία - «Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει, να ρίξει μαύρο τύπου ΕΡΤ και να αφήσει άνεργους τους δημοσιογράφους», σχολιάζουν στελέχη τηλεοπτικών σταθμών

Αν δεν μετάσχουν οι καναλάρχες στη διαδικασία αδειοδότησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργώντας «μερικές ΕΡΤ του ιδιωτικού τομέα που θα διακόψουν ταυτόχρονα το πρόγραμμά τους και θα πέσει μαύρο στις οθόνες», αναφέρει στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού.

Μαζικά ετοιμάζονται να στρέψουν την πλάτη οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών στον διαγωνισμό που δρομολογεί η κυβέρνηση για τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου. Το θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και βασικών μετόχων των καναλιών ανεβαίνει σταθερά και οι δύο πλευρές, σιωπηλά, χωρίς να τραβούν την προσοχή, έχουν ήδη πάρει θέσεις μάχης. Οι πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η ελληνική αγορά έχει μικρύνει, όπως και η διαφημιστική αγορά και «άρα θα έχουμε μικρότερο αριθμό αδειών», σε συνδυασμό με την κυβερνητική πρόθεση να μην υιοθετήσει ένα πλαίσιο μοριοδότησης των υφιστάμενων σταθμών, θεωρήθηκε από την άλλη πλευρά ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Οι καναλάρχες, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν σε καθολική βάση έχουν αποφασίσει να αγνοήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τις άδειες.

Θεωρούν ότι πρόκειται για παράτυπη διαδικασία από την πλευρά του Δημοσίου, η οποία στερείται νομικής βάσης. Είναι βέβαιοι για τη νομική κατοχύρωση της λειτουργίας των εταιρειών τους και, όπως λένε, είναι έτοιμοι να προσφύγουν και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ζητώντας την προστασία των επιχειρηματικών τους συμφερόντων. Οσον αφορά στο θέμα της μη μοριοδότησης των υφιστάμενων σταθμών, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, καθώς αγνοούνται επιχειρήσεις που ασκούν επί πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κ.ά. Είναι γεγονός ότι η χορήγηση αδειών από μηδενική βάση δημιουργεί τον κίνδυνο οι επιχειρηματίες να εγκαταλείψουν τις υφιστάμενες επιχειρήσεις στην τύχη τους ώστε να «σκάσουν» και να διεκδικήσουν νέες άδειες για σταθμούς οι οποίοι θα ξεκινήσουν χωρίς να επιβαρύνονται από δάνεια, προσωπικό με συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας κ.λπ.

Με την αποχή από τη διαδικασία των αδειών, οι υφιστάμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί περνούν την μπάλα στο γήπεδο της κυβέρνησης, προκειμένου να αναλάβει το βάρος των αποφάσεων για την πολιτική που τηρεί απέναντί τους. Αν δεν μετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης, η κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αρκετές εκατοντάδες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι κ.ά. θα μείνουν χωρίς δουλειά. «Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κλείσει και να αφήσει τους δημοσιογράφους άνεργους», λένε χαρακτηριστικά στελέχη τηλεοπτικών σταθμών. Ταυτόχρονα, όμως, θα δημιουργηθεί και θέμα δημοσιογραφικού πλουραλισμού, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχουμε «μερικές ΕΡΤ του ιδιωτικού τομέα που θα διακόψουν ταυτόχρονα το πρόγραμμά τους και θα πέσει μαύρο στις οθόνες», όπως αναφέρει στέλεχος τηλεοπτικού σταθμού που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ούτως ή άλλως, όμως, αν η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να περιορίσει τον αριθμό των νέων αδειών -όπως φημολογείται- σε μόλις τέσσερις, επειδή τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια είναι σήμερα οκτώ, τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις είναι αναπόφευκτα.

Οι βασικοί μέτοχοι των καναλιών θεωρούν ότι η κυβέρνηση εγείρει σε βάρος τους αδικαιολόγητες οικονομικές απαιτήσεις σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. Πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια γίνεται συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις να είναι -στην καλύτερη περίπτωση- σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας. Γυρνώντας την πλάτη στον διαγωνισμό για τις άδειες, θα μεταφέρουν την ευθύνη για το βάρος των εξελίξεων στις κυβερνητικές αποφάσεις και τους χειρισμούς.


Αστήρικτες απαιτήσεις

Πέραν της δικαστικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη σε σχέση με τον δανεισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι διαθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους τηλεοπτικούς σταθμούς έγιναν εμφανείς και από την πρόσφατη πρότασή της που κατατέθηκε στους δανειστές.

Σε αυτήν, συνολικά προϋπολογίζονται έσοδα 440 εκατ. ευρώ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ειδικότερα, 100 εκατ. ευρώ αναφέρεται ότι θα προέλθουν από την εφαρμογή του φόρου 20% επί των διαφημίσεων. Είναι απορίας άξιο πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των 100 εκατ. ευρώ, όταν ο ετήσιος τζίρος των διαφημίσεων στην τηλεόραση είναι σήμερα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ποσό 120 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί από τις άδειες τηλεοπτικού περιεχομένου των σταθμών. Επίσης, ποσό 220 εκατ. ευρώ υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα εισπραχθεί από τα καθυστερημένα τέλη συχνοτήτων της αναλογικής περιόδου, που είναι 2% επί του τζίρου. Δεδομένου ότι τα εθνικής εμβέλειας κανάλια έχουν εξοφλήσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις, προφανώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πιέσει τους ιδιοκτήτες των 105 περιφερειακών καναλιών να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Υπάρχει και το θέμα που συνδέεται με τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας να διεκδικήσει αναδρομικά τα τέλη χρήσης συχνοτήτων από το 2011 έως και το 2014, συνολικού ύψους 24.150.633,93 ευρώ από τα πανεθνικής εμβέλειας κανάλια. Ηδη το πρώτο θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε στις δικαστικές αίθουσες, όπου οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατέθεσαν και κέρδισαν αίτηση αναστολής πληρωμής των συγκεκριμένων τελών μέχρι και την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Το αίτημα των καναλιών υποστήριξαν στο δικαστήριο δύο καθηγητές του Διοικητικού Δικαίου που προσέλαβε γι’ αυτόν τον λόγο η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), οι κύριοι Πάνος Λαζαράτος και Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.



Πηγή : protothema.gr


Το θέμα Κωνσταντοπούλου είναι πολύ σοβαρό για την πολιτική ζωή της χώρας γενικότερα




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Εγώ σαν πολίτης ανησυχώ για το φαινόμενο Κωνσταντοπούλου και για την κατηφόρα της πολιτικής ζωής της χώρας γενικότερα.

Άλλο να είσαι ένας απλός βουλευτής ο οποίος λέει το μακρύ του και το κοντό του και άλλο ο τρίτος σε τάξη θεσμικός παράγοντας της χώρας!! Ε δεν σου επιτρέπεται να λες και να κάνεις ότι θέλεις πρέπει να πράττεις και να μιλάς συνετά αλλιώς παραιτήσου από πρόεδρος της Βουλής κάτσε στα βουλευτικά έδρανα σαν απλός βουλευτής και κέντα κάθε ημέρα.

Κάθε εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δημιουργεί και ένα θέμα το οποίο ταράζει τα νερά της πολιτικής ζωής της χώρας.

Η συμπεριφορά της έχει φτάσει στα όρια τους το 80% των βουλευτών του κοινοβουλίου, τους πολίτες που παρακολουθούν άφωνοι αυτά που κάνει και λέει και ειδικά τους αστυνομικούς στους οποίους φέρεται με τον χειρότερο τρόπο σε κάθε ευκαιρία.

Εάν συγκρίνεις, την συμπεριφορά της στην παράνομη και πρωτοφανή εξόρμηση ομάδας αντιεξουσιαστών στο περιστύλιο της βουλής φωνάζοντας συνθήματα και θέλοντας να μπουκάρουν μέσα, με το χθεσινό επεισόδιο με τους αστυνομικούς που τους απαγόρευσε να εισέλθουν στην βουλή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, φαίνεται καθαρά ότι εδώ υπάρχει θέμα μεγάλο απαξίωσης των αστυνομικών και ευαισθησίας στον αντιεξουσιαστικό χώρο και δεν απλό θέμα ορθής όπως την αντιλαμβάνεται μόνο η ίδια η πρόεδρος  λειτουργίας της βουλής.

Το πώς αντιλαμβάνεται τα όσα λέει και κάνει φαίνεται από μια πρόσφατη δήλωση που είχε κάνει στην οποία είχε μπερδέψει το ποδόσφαιρο με την NEΡΙΤ, την αριστερά και είχε δώσει πολιτικό χρώμα σε μια ορολογία που χρησιμοποίησε το αθλητικό τμήμα και δηλώνει κάτι άλλο από αυτό που κατάλαβε η ίδια.

Συγκριμένα στην γνωστή ανάκριση στην οποία υπεβλήθη ο Λάμπης Ταγματάρχης η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να στηρίξει αυτά οποία έλεγε και για τα οποία ζητούσε απαντήσεις αναφέρθηκε σε μία λεζάντα της κρατικής τηλεόρασης πρώην ΝΕΡΙΤ μετά την ήττα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ και όπως είπε η ίδια «το να κάνεις γκρίζα διαφήμιση μέσω ποδοσφαιρικών αγώνων όπως όταν έχασε η εθνική ομάδα και επί μισή ώρα υπήρχε λεζάντα «με το αριστερό… η εθνική στο Μουντιάλ δεν αποτελεί καλό δείγμα» αφήνοντας ξερούς πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλητές και πολίτες για τον τρόπο που σκέφτεται.

Η πρόσφατη ενέργεια της να μην επιτρέψει στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που στέκονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες έξω και έχουν ανάγκες να χρησιμοποιήσουν όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια τις τουαλέτες της βουλής μόνο κακία δείχνει και μικροπρέπεια.

Σίγουρα θα έφερνε αντιδράσεις και από τους αστυνομικούς που την έχουν πλέον κόκκινο πανί και από τους πολίτες οι οποίοι το συζητούν και κατακρίνουν την εντολή ως απάνθρωπη και μικροπρεπή αλλά και από βουλευτές όλων των κομμάτων και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο πολιτικός προϊστάμενος των αστυνομικών κύριο Πανούσης.

Οφείλει η Βουλή, τα υπουργεία και όλες οι υπηρεσίες που φυλάσσονται από αστυνομικούς να προσφέρουν τουλάχιστον για όλες τις ώρες φύλαξης τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν φυλάνε τα δένδρα στην ζούγκλα και τον φύλαρχο ώστε να απελευθερώνονται στην φύση γιατί δεν θα τους δει κανείς και δεν νοιάζει και κανένα.

Ο κύριος Πανούσης φανερά ενοχλημένος για την στάση της κυρίας Κωνσταντοπούλου είπε εχθές σε δηλώσεις του «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλο» και όπως ήταν φυσικό η πρόεδρος της Βουλής το ορμήνεψε όπως αυτή το αντιλήφθηκε και απάντησε για το σχόλιο Πανούση ότι το θεωρεί ως προσπάθεια υποβάθμισης του Κοινοβουλίου «το οποίο αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας» και ταυτόχρονη ανακήρυξη «των αστυνομικών δυνάμεων σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή, στην οποία οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν ελευθέρας χωρίς κανένα έλεγχο και να ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτή την περίοδο έχει εφαρμοστεί ο νόμος ως προς όλους».

Στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «υποδαυλίζεται με δηλώσεις του Αναπληρωτή υπουργού, η εκ μέρους Αστυνομικών Δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής ή της αρμοδιότητας της Φρουράς της Βουλής και τροφοδοτείται αντιπαράθεση της Αστυνομίας προς το Κοινοβούλιο ή και διαρκείς επιθέσεις προς την Πρόεδρο του».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως κάνει πάντα σε κάθε δικαιολογημένη επίθεση που δέχεται συνδέει τις επιθέσεις με τα θέματα έρευνας και δικαιοσύνης που ενεργούνται από την βουλή για να αποπροσανατολίσουν από  τις πρωτοβουλίες που έχει και η ίδια λάβει για την διαλεύκανση υποθέσεων (επιτροπές για το χρέος,  τις γερμανικές οφειλές, για την SIEMENS) και υποστηρίζει ότι ήταν αναμενόμενο ότι θα επινοηθεί και θα κατασκευαστεί μείζον ζήτημα ότι «δεν άφησε να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες της Βουλής οι άνδρες των ΜΑΤ».

Για το ζήτημα η ίδια διευκρινίζει ότι: 

1)      Η Πρόεδρος της Βουλής και η Βουλή δεν ομιλούν μέσω «κύκλων»

2)      Μοναδική αρμόδια αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια της Βουλής είναι η Φρουρά της Βουλής.

3)      Η οπλοφορία οιουδήποτε προσώπου εντός του χώρου της Βουλής, πέραν των εχόντων άδεια μελών της Φρουράς, απαγορεύεται

4)      Η είσοδος προσώπων στο χώρο της Βουλής πραγματοποιείται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες για την Ασφάλεια και δεν εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων αυτών ούτε το αστυνομικό προσωπικό

5)      Πρόσωπα που διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής χωρίς έλεγχο ταυτότητας και οπλοφορώντας προδήλως διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής. 

Αστυνομικοί οι οποίοι διεκδικούν να εισέρχονται στο χώρο της Βουλής ανά δυάδες ή και τετράδες οπλοφορώντας και χωρίς να υποβάλλονται σε έλεγχο ταυτότητας γνωρίζουν ότι διεκδικούν την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής.

Καμία αναφορά δεν είχε γίνει όμως από την ίδια μετά τον πρωτοφανή τρόπο ομάδας αντιεξουσιαστών που μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο της βουλής και έφτασαν έως το περιστύλιο!! Τότε γιατί δεν υπεβλήθηκε έλεγχος στις ταυτότητες σε κανένα; Γιατί δεν συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι για την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής; Ίσως γιατί δεν πήγε κανένας προς ανάγκη του!!!

Το μέγαρο Μαξίμου όπως μου έλεγε φίλος δικηγόρος ενεργά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά ενοχλημένο, είναι εξοργισμένο με την στάση της προέδρου της Βουλής.

Η στάση της και η συμπεριφορά της δημιουργεί πολλά ενδοκυβερνητικά προβλήματα αφού αντί να επιτίθεται η αντιπολίτευση για τα όσα πράττει η Ζωή Κωνστατνοπούλου της επιτίθενται τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι η πρώτη φορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε κόντρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Τσίπρας παίρνει τον μέρος των άλλων και όχι της Ζωής διότι δεν μπορεί να ασχολείται η κυβέρνηση και η πολιτική ζωή γενικότερα με την Ζωή κάθε εβδομάδα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προσωπική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού και τον έχει προβληματίσει πολύ η συμπεριφορά της που και ίσως θα πρέπει να πάρει σοβαρά το μεγάλο αυτό πρόβλημα και να έρθει αντιμέτωπος με τις προσωπικές του επιλογές και όπου έχει κάνει λάθος να το διορθώσει για να μπορεί να ομαλοποιηθεί η εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης εκεί που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Βέβαια εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα Κωνσταντοπούλου να επιλυθεί εύκολα με την όποια πρωθυπουργική πρωτοβουλία, μόνο ο σχηματισμός μιας νέα κυβέρνησης θα μπορούσε να απομακρύνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου από την θέση της προέδρου.



Ο Λεουτσάκος τινάζει τη συμφωνία στον αέρα: Οι 47 σελίδες δεν είναι η πρόταση της κυβέρνησης




Όπως είπε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη το κείμενο των 47 σελίδων είναι «συμπεράσματα που έγιναν με τους τεχνικούς της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης», είπε και προκάλεσε την έκρηξη του πάνελ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «η πρόταση της κυβέρνησης είναι οι προγραμματικές της δηλώσεις» και παραδέχτηκε πως «οι 47 σελίδες απέχουν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις και είναι και σε αντίθεση με αυτές».

Ο κ. Λεουτσάκος κατέληξε πως «δεν διεκδικούμε μια συμφωνία αλλά μια λύση που θα είναι κοντά στις κόκκινες γραμμές».

Η τοποθέτηση Λεουτσάκου αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός μόλις την Παρασκευή από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου δήλωνε πως «η πρόταση αυτή αποτέλεσε την έμπρακτη και ειλικρινή διάθεσή μας για έναν συμβιβασμό, καθώς δεν αποτύπωσε αυτές καθεαυτές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group. Με δυο λόγια το κοινό τόπο των επί τρίμηνο σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων. Και υπό αυτή την έννοια ήταν μια σαφής απόδειξη του σεβασμού μας και στις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης αλλά και στους συνομιλητές μας» και πρόσθεσε πως «η πρόταση αυτή αποτελεί μέχρι σήμερα, τη μόνη ρεαλιστική βάση συζήτησης για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα σέβεται τόσο την λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη, όσο και τους κοινούς κανόνες που διέπουν την νομισματική ένωση.
Βασικό χαρακτηριστικό της πρότασης αυτής είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων την οποία αποδέχονται πλέον και οι θεσμοί».


Πηγή : newpost.gr


Η Apple παρουσίασε το iOS 9!



Στο συνέδριο για τους προγραμματιστές, WWDC 2015, η Apple παρουσίασε το νέο iOS 9
Ads by Google

Το iOS 9, είναι πιο σταθερό, πιο γρήγορο και ασφαλές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις που έχει παρουσιάσει η εταιρία.

Αρχικά το iOS 9 διαθέτει μια πολύ πιο έξυπνη Siri η οποία μπορεί και μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και στη συνέχεια προσαρμόζει τις εφαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ώρα. Έτσι για παράδειγμα μπορεί και γνωρίζει τις ώρες που δεν είναι στην δουλειά προτείνοντάς του διάφορες μουσικές απευθείας από την οθόνη κλειδώματος, εφαρμογές μαγειρικής την ώρα που μαγειρεύει και πολλά ακόμα ανάλογα με τις ανάγκες του.

Επίσης με το Siri ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για την κίνηση στους δρόμους μιας και η Apple πλέον  θα μπορεί να ανιχνεύσει με την ανανεωμένη υπηρεσία χαρτών την κυκλοφορία στους δρόμους ενώ παράλληλα μπορεί να του δώσει πληροφορίες και για τα μέσα μεταφοράς (φυσικά η υπηρεσία αυτή δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στην Ελλάδα)

Εκτός από το Siri το iOS 9 προσθέτει νέες λειτουργίες στο iPad όπως είναι το Quicktype, το οποίο μπορείτε τοποθετώντας τα δύο δάχτυλα του ο χρήστης στην οθόνη την μετατρέπει σε touchpad ενώ φέρνει και την λειτουργία multitasking όπου ο χρήστης μπορεί να έχει στην οθόνη του ανοιχτές 2 εφαρμογές και να δουλεύει παράλληλα ή και ταυτόχρονα (split-screen) με πλήρη έλεγχο multi-touch αν έχει το iPad Air 2.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης και μία νέα εφαρμογή ειδήσεων μέσα από την οποία ο χρήστης θα μπορεί να μαθαίνει όλα τα τελευταία νέα στις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν.

Tέλος το νέο iOS 9 θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο σε όλους του χρήστες  iPhone και iPad που υποστήριζαν το iOS 8 και θα καταλαμβάνει 1.3GB από το διαθέσιμο χώρο της συσκευής.



Πηγή



WSJ: Πρότειναν παράταση έως το Μάρτιο 2016




Οι πιστωτές της Ελλάδας πρότειναν την περασμένη εβδομάδα να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016 με αντάλλαγμα περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και άλλα μέτρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τους όρους και το τι θα συμβεί μετά μπορεί να υπονομεύσουν το σχέδιο.

Το τρέχον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το πώς θα μπορέσει η Ελλάδα να συνεχίσει να αποπληρώνει τα δάνειά της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μία 9μηνη παράταση θα βοηθούσε την Αθήνα να υπερβεί τα τωρινά χρηματοδοτικά της κενά. Θα έδινε επίσης, τόσο στον Αλέξη Τσίπρα, όσο και στους πιστωτές, περισσότερο χρόνο ώστε να διαμορφώσουν ένα νέο πλάνο για την ελληνική οικονομία.

Παρά ταύτα, ερωτήματα παραμένουν για το κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από μόνη της μετά τον Μάρτιο ή εάν θα χρειαζόταν μεγαλύτερη βοήθεια.

Για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα ξεμείνει από χρήματα μέχρι τον επόμενο Μάρτιο προτείνεται να αποκτήσει η χώρα πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, ένα ποσό που έχει μπει στην άκρη στο πλαίσιο του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

"Αυτό που προσφέρουμε θα σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πλήρως χρηματοδοτημένη μέχρι το Μάρτιο του 2016", τονίζει πηγή της Ευρωζώνης, αποκαλύπτοντας ότι το θέμα ετέθη κατά τη συνάντηση Γιούνκερ, Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο επικεφαλής του Eurogroup προσέφεραν την επέκταση υπό τον όρο της εφαρμογής των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων καθώς και των περικοπών στις συντάξεις και των αυξήσεων στους φόρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τους όρους αυτούς ως "απαράδεκτους".

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η 9μηνη παράταση θα ευθυγραμμίσει το πακέτο των ευρωπαίων εταίρων με αυτό το ΔΝΤ, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λήξει τότε.

Η WSJ σημειώνει ότι έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο 9μηνης παράτασης.

* Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που αναμένεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας με Μέρκελ- Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, την προσεχή Τετάρτη.



Πηγή


Αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Στο πρώτο Eurogroup μου είπαν 'Forget It Yanis'



Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία, σε ομιλία του με θέμα "Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ" στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στο Βερολίνο και μίλησε για τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές που είχε με τους πιστωτές από την πρώτη κι όλα στιγμή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με ένταση για την κατηγορηματική άρνηση των Θεσμών να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και νομοσχέδια σχετικά με θέματα στα οποία τόσο οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, όσο και η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν και για τα οποία έχει εξουσιοδοτήσει του Έλληνες πολιτικούς ο ελληνικός λαός. Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης η απάντηση του έλαβε ήταν "Forget It Yanis".
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην και στα αίτια της κρίσης και, χρησιμοποιώντας την ιστορία του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα, τόνισε ότι τζιτζίκια υπάρχουν παντού, όπως και μυρμήγκια και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κρίση, τα τζιτζίκια βρήκαν ασφαλές καταφύγιο, ενώ τα μυρμήγκια εκλήθησαν να πληρώσουν την διάσωση.

"Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δική μας και τη δική σας πλευρά θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί διαφωνούμε με όλα όσα συνέβησαν τα περασμένα πέντε χρόνια" σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ για να περιγράψει το πλαίσιο της συζήτησης. "Όμως συμφωνούμε σε μια σειρά από θέματα: συμφωνούμε στη φοροδιαφυγή, συμφωνούμε στη διαφθορά, στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ότι υπάρχει ολιγαρχία στην Ελλάδα και ολιγοπωλιακές πρακτικές που πρέπει να τελειώσουν. Συμφωνούμε ότι πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατία" συνέχισε.

"Γιατί δεν συμφωνούμε σε τρία τέσσερα νομοσχέδια για αυτά, έχουμε την εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό και στο μεταξύ να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις" ανέφερε από το βήμα ο Έλληνας πολιτικός. "Αυτό που μου είπαν από τους Θεσμούς και το eurogroup είναι 'Ξέχασέ το'. Θα πρέπει να έχουμε πλήρη και κατανοήσιμη αναφορά, όλα να αποφασιστούν από κοινού με τους Θεσμούς και μόνο τότε θα περάσετε ότι θέλετε από το κοινοβούλιό σας".



Πηγή


Εργαστήριο ναρκωτικών εντοπίσθηκε στην Καλλιθέα



Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ηρωίνη, νοθευτική ουσία,  ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός εργαστηρίου

Συνελήφθησαν, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 52 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης καθώς και για εγκατάσταση εντός διαμερίσματος, εργαστηρίου νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και μετά από διερεύνηση υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από αλλοδαπούς, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίσθηκαν οι δύο προαναφερόμενοι, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν.

Εντοπίσθηκε επιπλέον και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή της Καλλιθέας, ως χώρο αποθήκευσης, νόθευσης και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Κατασχέθηκαν:

Ηρωίνη βάρους 4.340 γραμμ.
Νοθευτική ουσία βάρους 4.190 γραμμ.
Το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Εξοπλισμός εργαστηρίου (πρέσα, αναδευτήρες κλπ).
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Πηγή : protothema.gr


Μόνον 130 μεγαλοοφειλέτες από τους 6.500 στη ρύθμιση των 100 δόσεων



Αυστηρή προειδοποίηση Βαλαβάνη: «Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες»

Μόνον 130 μεγαλοοφειλέτες μπήκαν στην ρύθμιση των 100 δόσεων από το σύνολο των 6.500 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην «μαύρη λίστα» της εφορίας. Αυτό έκανε γνωστό η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση ότι θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, ενώ τους κάλεσε να μπουν άμεσα στην ρύθμιση (έως τις 26 Ιουνίου που λήγει). «Προειδοποίησα και παρότι δεν μου αρέσει να απειλώ υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που είχαν μοναδική ευκαιρία να μπουν στην ρύθμιση. Για όσους δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, όσο σοβαρές μπορούν να είναι», δήλωσε η κυρία Βαλαβάνη.

Επίσης, κάλεσε ευθέως τις εφορίες να διευκολύνουν τους οφειλέτες (με τρεις έως πέντε χιλιάδες ευρώ) που επιθυμούν να ενταχθούν στην ρύθμιση των οφειλών τους χωρίς να προχωρούν στις κατασχέσεις των λογαριασμών τους. «Δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε στις ΔΟΥ με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών και πολλοί δεν μπορούσαν να μπουν στην ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους εφοριακούς «που δοκιμάζονται σε δύσκολες συνθήκες, να δείξουν ανοχή μέχρι να τελειώσει η ρύθμιση και να μην συνεχίσουν να ΄΄παγώνουν΄΄ ανθρώπους που πασχίζουν να μπουν στην ρύθμιση και να τους βοηθήσουν».

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυρία Βαλαβάνη στην Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χ. Θεοχάρη, σχετικά με την πορεία της ρύθμισης των 100 δόσεων, μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015 είχαν εισπραχθεί ως προκαταβολές 45,5 εκ. ευρώ, ενώ είχαν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 571 εκ. ευρώ (πριν την τελευταία ρύθμιση το ποσό αυτό ήταν 362 εκ. ευρώ). Το ποσό που διαγράφηκε με το σβήσιμο των προσαυξήσεων φτάνει τα 37 εκ. ευρώ. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν μπει στην ρύθμιση αυτή 45.063 από τους οποίους οι 9.805 ήταν σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Όπως είπε η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον ήταν πέραν κάθε προσδοκίας και προέβλεψε ότι σε βάθος χρόνου «θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πέντε δισ. ευρώ» τα οποία θα ενταχθούν συνολικά στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει. Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες προσδοκώμενες εισπράξεις από όλες τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν ενταχθεί οφειλέτες του Δημοσίου, αυτές φτάνουν τα 933 εκ. ευρώ.




Σταυρόπουλος Λάμπρος

Πηγή : tovima.gr


Πλήρης στήριξη Βούτση σε Πανούση στην κόντρα με Κωνσταντοπούλου



Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι από κάθε άποψη άκαιρο και δεν βοηθάει καθόλου τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης να διατυπώνονται προσωπικές αιχμές απέναντι σε συλλογικά εφαρμοζόμενες κυβερνητικές αποφάσεις, και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της Αστυνομίας, όπου η πολιτική του εκδημοκρατισμού και η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με τους πολίτες αποτελούν υποχρέωση και στοίχημα της κυβέρνησής μας. Ο Γ. Πανούσης υπηρετεί αυτή την πολιτική με όλες του τις δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, απαντώντας ουσιαστικά στην επίθεση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε έπειτα από καταγγελίες ότι με εντολή Κωνσταντοπούλου απαγορεύτηκε σε άνδρες των ΜΑΤ η είσοδος στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, το γραφείο Προέδρου της Βουλής απαντώντας στις δηλώσεις Πανούση ότι «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη δήλωση από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη «αφ’ ενός υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο, που αποτελεί πυλώνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και μία εκ των τριών ανεξάρτητων λειτουργιών της Δημοκρατίας, αφ’ ετέρου αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό με τη Βουλή και εκ τρίτου, δυστυχώς, μεταφράζεται στην πράξη αλλά και μέσω της εξειδίκευσής της ως πλήρης άρνησης σεβασμού στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις διεκδικούν να έχουν "ελευθέρας" χωρίς κανέναν έλεγχο και ενοχλούνται από το γεγονός ότι σε αυτήν την περίοδο έχει εφαρμοσθεί ο νόμος ως προς όλους».


Πηγή


Αυξάνεται ο φόβος των πολιτών για το ενδεχόμενο του Grexit



Ελαφρά αλλά αισθητή άνοδο σημειώνει το ποσοστό όσων αισθάνονται φόβο από τη διεθνή συζήτηση περί Grexit και καταγράφεται στην ποσοτική έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη κατά την περίοδο 3 έως 6 Ιουνίου, το ποσοστό αυτό αγγίζει το 51,5%, μία μονάδα παραπάνω σε σύγκριση με την τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πριν από τρεις εβδομάδες. Σταθερό παραμένει το ποσοστό (28%) όσων θεωρούν ότι πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους. Το 16% (από 13%) αισθάνεται ελπίδα από μια τέτοια εξέλιξη, ενώ όσοι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα έχουν μειωθεί από το 8,5% στο 4,5% (πρόκειται για αυθόρμητη απάντηση).

Ελαφρά κάμψη εμφανίζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αν και το κόμμα διατηρεί το ευρύ προβάδισμά του από τη δεύτερη Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 34,5% (από 36,5%) και η Ν.Δ. φθάνει το 16,5% (από 15,5%). Την τρίτη θέση μοιράζονται το «Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο κόμμα (από 6%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% (από 4%). Στην έκτη θέση καταγράφεται το ΠΑΣΟΚ με 3,5% (από 3%) και τελευταίοι οι ΑΝΕΛ που παραμένουν σταθεροί στο 3%. «Αλλο κόμμα» επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων (από 7,5%), ενώ υψηλότατο ποσοστό της τάξης του 19,5% των ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι (από 18,5%).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς. Σε ερώτημα για την «καλύτερη εξέλιξη για την Κεντροδεξιά», υψηλότατο ποσοστό 55,5% ζητεί δημιουργία νέου κόμματος στη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μόλις 20,5% ζητεί συσπείρωση γύρω από τη Νέα Δημοκρατία. Εχει σημασία ότι υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος τάσσεται το 38% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ενώ το 48% εξ αυτών θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει συσπείρωση γύρω από το υπάρχον κόμμα.

Διάλυση σχηματισμών

Υπέρ νέου κόμματος στην Κεντροαριστερά τάσσεται το 39% των ερωτηθέντων, ενώ υψηλό ποσοστό της τάξης του 30% ζητεί διάλυση των σχηματισμών του χώρου και ενσωμάτωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Ν.Δ.


Καθημερινή


Ισχυρή σεισμική δόνηση βορειοδυτικά της Χαλκίδας



Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04.09 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση σημειώθηκε 77 χλμ. βόρεια - βορειοδυτικά της Αθήνας στο Βόρειο Ευβοϊκό και είχε εστιακό βάθος μόλις 13 χιλιομέτρων

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Χαλκίδα, τη Φθιώτιδα και την  Αθήνα.

Ακολούθησαν μικρότερης έντασης σεισμικές δονήσεις, προερχόμενες από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο, γεγονός, που σύμφωνα με τους σεισμολόγους καταδεικνύει μια λογική μετασεισμική ακολουθία, η οποία λειτουργεί καθησυχαστικά καθώς καταγράφει τάσεις εκτόνωσης του φαινομένου.

Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε η γνωστή επιφυλακτικότητα των δυο πρώτων 24ωρων μέχρι να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Νωρίτερα, στη 01:20 οι σεισμογράφοι του Δικτύου κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 119 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου στην Κρήτη.


Πηγή