Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σε νέες προσλήψεις προχωρά ο ΟΤΕ



Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ και τις απαιτήσεις των θέσεων στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ, www.ote.gr

Ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους ανθρώπους προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ με την ανακοίνωση θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΟΤΕ ενδιαφέρεται να προσλάβει:

Τεχνικούς Πεδίου, στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε Ακαρνανία, Αρκαδία, Καβάλα, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σέρρες, Φθιώτιδα, Χανιά και Χίο
B2B Account Managers, στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης
Τεχνικούς Υπηρεσιών & Υπηρεσιακών Συστημάτων, στο Νομό Αττικής
Πωλητές καταστημάτων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το προφίλ και τις απαιτήσεις των θέσεων στην ιστοσελίδα του ΟΤΕ, www.ote.gr .

Mαζί με τις προσλήψεις του 2013 και 2014, ο Όμιλος ΟΤΕ θα έχει προσλάβει πάνω από 2000 νέους και νέες μέσα σε 2,5 χρόνια.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα υποδοχής

Ο Όμιλος ΟΤΕ υποδέχεται τους νέους εργαζομένους με ένα σύγχρονο πρόγραμμα υποδοχής με κεντρικό μήνυμα «Welcome on Board!» Το πρόγραμμα, που διαρκεί 5 ημέρες, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη στρατηγική, τις αξίες και τις πολύπλευρες δραστηριότητες του Ομίλου ΟΤΕ με επίκεντρο τον πελάτη. Παράλληλα, προωθεί στους εργαζομένους τη φιλοσοφία της συνεργασίας μεταξύ των μονάδων και της σύνθεσης διαφορετικών γνώσεων και εμπειριών, ενώ περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση καθώς και επισκέψεις σε λειτουργίες της πρώτης γραμμής.


Πηγή : protothema.gr


Οι βασικές αιτίες που έχετε πόνους στον αυχένα


Το αυχενικό σύνδρομο περιγράφει την φθορά στους σπονδύλους στο επάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης (αυχένας), η οποία έρχεται με το πέρασμα του χρόνου.
Καθώς οι δίσκοι στους σπονδύλους αφυδατώνονται και συρρικνώνονται, εκδηλώνονται συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας, συμπεριλαμβανομένων των οστικών προεξοχών κατά μήκος των άκρων των οστών.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι πολύ συχνή πάθηση που επιδεινώνεται με την ηλικία. Πάνω από το 85% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών ταλαιπωρείται σε κάποιο βαθμό από προβλήματα στον αυχένα.

Αιτίες εμφάνισης και επιδείνωσης του πόνου στον αυχένα

Όπως μπορείτε ηλικία, τα οστά και οι χόνδροι που συνθέτουν σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σας να αναπτυχθεί σταδιακά φθορά. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Αφυδατωμένοι δίσκοι: Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι λειτουργούν σαν “μαξιλαράκια” ανάμεσα στους σπονδύλους της σπονδυλικής σας στήλης. Περίπου από την ηλικία των 40 ετών και μετά, οι δίσκοι αυτοί αρχίζουν να αφυδατώνονται και να συρρικνώνονται. Αυτό, σταδιακά επιτρέπει περισσότερη άμεση επαφή (και άρα φθορά) οστό-με-οστό μεταξύ των σπονδύλων.

-Δισκοκήλη: Η ηλικία επηρεάζει επίσης το εξωτερικό περίβλημα των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές, κάτι που οδηγεί σε διόγκωση (κήλη) του δίσκου. Αυτή η διόγκωση οδηγεί πολλές φορές σε πίεση στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης και ως εκ τούτου σε πόνους που εκτείνονται μέχρι το χέρι ή το πόδι.

-Οστικά εξογκώματα: Η εκφύλιση του δίσκου οδηγεί συχνά στην αύξηση των οστών της σπονδυλικής στήλης σε μια προσπάθεια του οργανισμού να εξισορροπήσει το πρόβλημα, ενισχύοντας περισσότερο τα οστά της σπονδυλικής στήλης. Αυτό δημιουργεί οστικά εξογκώματα στους σπονδύλους, τα οποία μερικές φορές ασκούν πίεση στα τοπικά νεύρα.

-Δύσκαμπτοι σύνδεσμοι: Οι σύνδεσμοι είναι σας “κορδόνια” ιστού που συνδέονται με τα οστά. Οι σπονδυλικοί αυτοί σύνδεσμοι σκληραίνουν με την ηλικία, καθιστώντας τον αυχένα σας λιγότερο εύκαμπτο.


Πηγή : iatropedia.gr


Ερώτηση στη Βουλή για την Υπηρεσία Ασύλου - Έλλειψη σχεδίου και οργάνωσης καταγγέλουν δύο βουλευτές



Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας και Νίκος Ορφανός σχετικά με την «προσωρινή» παύση λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου. Η έλλειψη σχεδίου και οργάνωσης της μεταναστευτικής

πολιτικής της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά με την Υπηρεσία Ασύλου να κλείνει, καθώς μένει χωρίς προσωπικό και δέχεται πια αιτήματα μόνο ηλεκτρονικά (μέσω skype)!

Την ίδια στιγμή στη χώρα μας έχουν αυξηθεί δραματικά τόσο οι μεταναστευτικές ροές όσο και οι αιτήσεις για άσυλο.
Για Το Ποτάμι η λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα είναι αυτονόητη, καθώς στηρίζει τη δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου, εξαιτίας κακών κυβερνητικών χειρισμών.

Η απουσία οργάνωσης και σχεδίου από τη πλευρά της Κυβέρνησης για τη δημόσια διοίκηση αλλά και ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου για τη μεταναστευτική πολιτική, επιβεβαιώνονται για πολλοστή φορά σε αυτούς τους τέσσερις μήνες.

Οι κακοί κυβερνητικοί χειρισμοί αποδεικνύονται, για ακόμα μια φορά με την ‘προσωρινή’ παύση λειτουργίας της Υπηρεσίας Ασύλου. Οι 30 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν διατεθεί από τον περασμένο Ιανουάριο και στελέχωναν την Υπηρεσία Ασύλου, εξυπηρετώντας τη πληθώρα των αιτημάτων, αποχώρησαν, προκειμένου να μεταταχθούν στους δήμους, όπου υπηρετούσαν πριν την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Ενώ το αρμόδιο Υπουργείο, γνώριζε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα αποχωρήσουν, δεν φρόντισε εγκαίρως να στελεχώσει με επιπλέον προσωπικό την Υπηρεσία Ασύλου και έφτασε μάλιστα στο απίστευτο σημείο να βγάλει ανακοίνωση ότι στο εξής, θα καταγράφονται μόνο όσα αιτήματα ασύλου υποβάλλονται ηλεκτρονικά (μέσω Skype)!

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές και οι αιτήσεις για άσυλο έχουν αυξηθεί δραματικά. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της υπηρεσίας: το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου, καταγράφηκαν 2.992 αιτήματα ασύλου αντί 2.442 που είχαν καταγραφεί το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Τα περισσότερα αιτήματα έχουν υποβληθεί από Σύρους και είναι περίπου 722 αντί 160 που ήταν πέρυσι. Αντίστοιχα, 551 αιτήματα υποβλήθηκαν από Αφγανούς και 395 από Πακιστανούς.

Το Ποτάμι υποστηρίζει τη λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και στηρίζει τη δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Πότε και με ποια διαδικασία το αρμόδιο Υπουργείο προτίθεται να προβεί στην επαρκή στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, προκειμένου να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο της;

2) Για ποιο λόγο, παρόλο που έχει απαντηθεί θετικά, το από τις 8 Δεκεμβρίου 2014 αίτημα της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) για ανανέωση των συμβάσεων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας που έχουν λήξει από τον Απρίλιο του 2015, η προκήρυξη του διαγωνισμού παραμένει σε εκκρεμότητα;

3) Πόσα από τα αιτήματα ασύλου που έχουν κατατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα;

4) Έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία fast-track για τους Σύρους πρόσφυγες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Ιάσονας Φωτήλας – Αχαΐας
Νίκος Ορφανός – Β’ Πειραιά


bloko.gr


"Πραξικόπημα" των ATM! Απίστευτη κι αστεία φήμη περί "εξόδου τεθωρακισμένων για φύλαξη τραπεζών"


Να γελάς ή να κλαις; Δημοσιογράφοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για “περίεργες κινήσεις τεθωρακισμένων στους Αγίους Αναργύρους”! Η φήμη δεν άργησε να … “χτιστεί”. Σε γραφείο πρώην ΥΕΘΑ , άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να ρωτάνε τι συμβαίνει . Η …φήμη έλεγε ότι τα τεθωρακισμένα βγαίνουν για να “φυλάξουν τις τράπεζες εν όψει κραχ και “στεγνώματος” των ATM”!!!

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τους “ανησυχούντες σεναριογράφους” ότι στους Αγίους Αναργύρους βρίσκεται το 301 Εργοστάσιο Βάσης, όπου τα τεθωρακισμένα του στρατού μας πηγαίνουν …για σέρβις! “Έπεσε” απλά πολύ δουλειά σήμερα και κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να …ξαναβγάλουν για πολλοστή σειρά τον στρατό στο δρόμο! Αυτή τη φορά όχι για πραξικόπημα αλλά για φύλαξη ATM!!!

Ψυχραιμία…


Πηγή : onalert.gr


Ν. Δένδιας: «Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι οτιδήποτε κρατά τη ΝΔ στο 15%»


Υπέρ της υπερψήφισης επί της αρχής της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τάχθηκε ο Ν. Δένδιας.

«Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι εθνική υποχρέωση η χώρα να έχει συμφωνία. Δεν πρόκειται εμείς να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, αυτό είναι βέβαιο. Αν η ΝΔ μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, εναλλακτική, χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, τότε τουλάχιστον επί της αρχής η ΝΔ δεν μπορεί να καταψηφίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά στοΝ ραδιοσταθμό Βήμα.

Πρόσθεσε ότι «επί του άρθρου ή των άρθρων η ΝΔ έχει απόλυτη ελευθερία και υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και σε αυτούς που της ψήφισαν να κάνει τις όποιες παρατηρήσεις της, αλλά επί της αρχής, στην ύπαρξη συμφωνίας με την Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να την καταψηφίσει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;».

Επέμεινε ότι η ΚΟ θα πρέπει να αποφασίσει για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα και είπε: «Από εκεί και πέρα, επί της βάσης της απόφασης αυτής, της κοινοβουλευτικής εσωτερικής πλειοψηφίας, ο καθένας να σταθμίσει τη στάση του. Εμείς, τέσσερις μήνες λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ «καταστρέφεις τη χώρα». Εμείς που του τα λέμε αυτά, θα του πούμε αύριο το πρωί «τώρα, δεν ψηφίζουμε»;».

Ο κ. Δένδιας απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά που είχε κάνει λόγο για δεκανίκια που προσφέρουν ορισμένοι από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Κατά τη γνώμη μου, δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ό,τι κρατάει τη ΝΔ στο 15%. Αυτό είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που πρέπει ν' αλλάξουμε».

Ερωτηθείς τι θα κάνει στην περίπτωση που η ΝΔ συντεταγμένα καταψηφίσει τη συμφωνία είπε: "Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό, θα το σκεφτώ. Μέσα σ' ένα κόμμα, η πλειοψηφία το δεσμεύει. Εάν η ΝΔ αποφασίσει να πάψει να είναι η ΝΔ, να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα πάντως, δεν είναι απλό. Αλλά δεν πιστεύω με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πει να μην ψηφίσουμε".

Για το μέλλον της ΝΔ και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είπε: «Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι γοητευτική. Εάν δεν μπορέσει ν΄ αλλάξει συνολικά τον τρόπο που απευθύνεται στην κοινωνία και δεν μπορέσει να κάνει την αυτοκριτική της, αλλά μένει πεισματικά προσδεδεμένη στο ότι εμείς είχαμε δίκιο, «άντε να κάναμε κανένα λάθος επικοινωνίας, αλλά όλα τ΄ άλλα τα κάναμε άριστα», δεν θα δούμε προκοπή. Δύσκολα θα υπάρξει μια τέτοια λογική. Για την αλλαγή ηγεσίας, εξαρτάται από τη φυσιογνωμία, εάν το κόμμα έχει μια πολύ συγκεκριμένη φυσιογνωμία, γιατί να χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας;».


Πηγή 


Στην Ευελπίδων ο Μαρινάκης. Απολογείται μέσα Ιουνίου



Δεν ζήτησε αναβολή για την απολογία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μετέβη στην Ευελπίδων την Τετάρτη, κάτω από άκρα μυστικότητα. Ο Κώστας Καίσαρης έχει το ρεπορτάζ σχετικά με την απολογία του προέδρου του Ολυμπιακού.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού θα προσέλθει να απολογηθεί στον Ανακριτή, Γ. Ανδρεάδη στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας. Τη Δευτέρα 8 ή την Τρίτη 9 Ιουνίου. Η υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Απομένουν τέσσερις κατηγορούμενοι που οι απολογίες τους έχουν προγραμματισθεί με την εξής σειρά: Ο Θ. Κουρίδης την προσεχή Τρίτη, ο Αρ. Σταθόπουλος την προσεχή Τετάρτη κι ο Γιώργος Σαρρής την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Το ενδεχόμενο αναβολής του Β. Μαρινάκη είχε προκύψει από το γεγονός ότι δύο υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκεται, είναι ακόμη ανοιχτές. Το ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος: 2-1 με την κατάθεση του Σα Πίντο να προσδιορίζεται για Σεπτέμβριο, όπως και το ματς Ολυμπιακός-Βέροια όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες των ποδοσφαιριστών της Βέροιας.

Με δεδομένο, δηλαδή, ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία, το αφεντικό του Ολυμπιακού είχε δικαίωμα να ζητήσει αναβολή. Μέχρι να ολοκληρώσει την ανάκριση ο κ. Ανδρεάδης, ώστε να έχει στη διάθεση του όλο το υλικό της δικογραφίας για να ενημερωθεί. Από 'κει και πέρα θα ήταν θέμα του Ανακριτή αν θα έκανε δεκτό το αίτημα ή όχι. Το ενδεχόμενο του αιτήματος αναβολής είχε δει το φως της δημοσιότητας, αλλά δεν υφίσταται.

Δεν ζήτησε αναβολή. Ο Β. Μαρινάκης θα απολογηθεί την ημέρα που θα ορίσει ο Γ. Ανδρεάδης, ώστε η υπόθεση, δηλαδή ότι έχει να κάνει με το στάδιο της ανάκρισης, να τελειώσει στις αρχές του επόμενου μήνα, με την απόφαση που θα πάρουν ανακριτής-εισαγγελέας σχετικά με περιοριστικούς όρους. Σε αντίθετη περίπτωση, η υπόθεση θα ήταν σε εκκρεμότητα και θα σερνόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενδεχομένως και τον Οκτώβριο.

Από εκεί και πέρα όσα ενδεχόμενα προκύψουν για τον Β. Μαρινάκη (απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ή άλλοι περιοριστικοί όροι) θα είναι σε νεκρή αγωνιστική περίοδο, αφού μεσολαβεί το καλοκαίρι Αντίθετα αν η υπόθεση πήγαινε για τον Σεπτέμβριο, οι πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις θα προέκυπταν σε πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει το αφεντικό του Ολυμπιακού στην απόφαση να παρουσιαστεί κανονικά, όταν κληθεί από τον Γ. Ανδρεάδη.



Πηγή : sport24.gr


Παραλίγο τραγωδία με λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που ανετράπη



Εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο - Ιωάννινα και είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας στις 11:45 σήμερα το πρωί

Παραλίγο τραγωδία σήμερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ξέφυγε από την πορεία του και ανετράπη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα vimanews.gr, το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Αγρίνιο - Ιωάννινα και είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας στις 11:45 σήμερα το πρωί με επτά επιβάτες.

Στην περιοχή «Πλατανάκια», λίγο πριν το Χάνι Τερόβου, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχό του, με το όχημα να προσκρούει στα βράχια και να ανατρέπεται στη μέση του οδοστρώματος.

Από θαύμα δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και μόνο μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, Ωστόσο το σύνολο των επιβατών διακομίστηκε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ αυτοκίνητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη και ο οδηγός του ΚΤΕΛ.

Το ατύχημα αποδίδεται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος, καθώς τόσο ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Περιφέρειας Ηπείρου σημείωσαν πως ο οδηγός ήταν έμπειρος, ενώ δεν προκύπτει υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από τον έλεγχο του ταχογράφου.


Πηγή : protothema.gr


Νέα κίνηση όξυνσης από τα Τίρανα


Ενα ακόμη βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της όξυνσης των σχέσεων με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καθώς με δήλωσή του στα Τίρανα υπογράμμισε ότι η Αθήνα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας του “να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα”.

Ο κ. Ράμα επιβεβαιώνει πλήρως συνεχή δημοσιεύματα της “Κ” ότι η Αλβανία έχει ζητήσει “πληροφορίες” για τις έρευνες στο Ιόνιο, για την ακρίβεια τα Τίρανα έχουν ζητήσει τροποποίηση των σχεδίων για έρευνες υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται τα αλβανικά χωρικά ύδατα, θέση που απορρίπτουν ειδικοί επιστήμονες στην Ελλάδα. Ο κ. Ράμα, προσθέτει ότι “εμείς δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον, για τις σχέσεις καλής γειτονίας” και ότι “δεν έχουμε δεσμευθεί να κλείνουμε τα μάτια μας, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε και δεν τροφοδοτούμε εμείς".

Η δήλωση του κ. Ράμα είναι αναληθής, καθώς ενώ η αλβανική κυβέρνηση ήταν εκείνη που  ενώ υπέγραψε την συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες, στη συνέχεια με πρωτοβουλία του ιδίου, ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, κατά συνέπεια δεν είναι ευθύνη της Ελλάδας η μη εφαρμογή της συμφωνίας.

Επίσης, ο κ. Ράμα, υποστήριξε πλήρως την επιλογή του για την υποστήριξη  και  εκλογή του Σπετίμ Ιντρίζι, από το ακραίο εθνικιστικό κόμμα των Τσάμηδων PDIU, ως αντιπροέδρου του αλβανικού κοινοβουλίου,  δηλώνοντας ότι "όπως εμείς δεν φανταζόμαστε να υποδείξουμε στην Αθήνα ποιον να επιλέξει στην ηγεσία του κοινοβουλίου ή της κυβέρνησής της, έτσι δεν φανταζόμαστε την Αθήνα να κάνει το ίδιο σε εμάς". Σημειώενται ότι στην εκλογή Ιντρίζι είχε αντιδράσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με δήλωσή του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα είχε αναφερθεί στο ιστορικό παρελθόν και στην συνεργασία των Τσάμηδων με του ναζί, σημειώνοντας την ενόχληση της Αθήνας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Τίρανα.


Πηγή : kathimerini.gr


Αυστρία: 3 μέλη της ΕΕ μπλοκάρουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων


Τρεις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τορπιλίζουν την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκάλυψε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Οι χώρες αυτές είναι η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Δανία, οι οποίες μπλοκάρουν τις σχεδιαζόμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσοστώσεις στην κατανομή των προσφύγων σε χώρες της ΕΕ, ανέφερε ο καγκελάριος, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική σε αυτή τη στάση, που -όπως τόνισε- δεν είναι «συμπεριφορά αλληλεγγύης».

Πρόσθεσε δε, πως η αυστριακή κυβέρνηση (σ.σ. του μεγάλου συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), η οποία ήδη στο παρελθόν είχε υποστηρίξει τη θέσπιση ενός συστήματος ποσοστώσεων, θα αξιολογήσει την σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα εμφανιστεί κατόπιν με ενιαία γραμμή σε όλα τα επίπεδα.


Πηγή : tovima.gr


Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία


Αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών, της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για τους μισθούς ή τις συντάξεις ούτε για τις τράπεζες και τις καταθέσεις, και κάλεσε όλους να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες και τους κινδυνολόγους, διότι, όπως είπε, μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, και να υπάρξουν πολλοί που μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα κινδύνου.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο και για αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των θεσμών, αλλά και για διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Εδώ και καιρό έχουμε μια συλλογική διεργασία βάσει της οποίας λαμβάνονται αποφάσεις. Προφανώς και η τελική ευθύνη αναλογεί στον πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα.

Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Αυτή η συμφωνία θα είναι θετική για την ελληνική οικονομία. Αυτή η συμφωνία θα αναδιανέμει βάρη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία.
Από εκεί και πέρα εγώ ένα πράγμα θέλω να πω.
Στην τελική ευθεία είναι προφανές ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους. Και κυρίως έχουμε να κάνουμε και με εταίρους, πολλές διαφορετικές χώρες μεταξύ των οποίων υπάρχουν διαφορές, διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και εντός των χωρών διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες.
Ως εκ τούτου, το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, μπορεί να υπάρξουν πολλοί που θα δημιουργήσουν μια ψευδή εικόνα κινδύνου.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας εκ των προτέρων συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ εδώ και τέσσερις μήνες κάποιοι διαρκώς διαβεβαιώνουν μέσα από κινδυνολογία και ψευδείς ειδήσεις, κάθε τρεις και λίγο ότι καταρρέει η ελληνική οικονομία.
Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Χρειάζεται όμως να κλείσουμε όλοι τα αυτιά στις Κασσάνδρες, τους κινδυνολόγους. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ούτε για τους μισθούς ή τις συντάξεις, ούτε για τις τράπεζες, ούτε για τις καταθέσεις. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».

Το μεσημέρι έγινε, υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης και μέλη της Επιτροπής διαπραγμάτευσης.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, ο οποίος του επεσήμανε την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης με τους δανειστές. Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη - όπως είναι η Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι εταίροι της, και το ΔΝΤ - και συνεχίζει να προτρέπει όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.
Επανέλαβε ότι η αποτυχία να συμφωνήσουν σε μια πορεία προς τα εμπρός θα δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και ευρύτατες αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία και προσφέρθηκε να παραμείνει σε επαφή με τον Πρωθυπουργό και άλλα μέρη της Ευρώπης και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιού είπε επίσης στον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση τώρα.

Στος μεταξύ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ξεκινούν σήμερα στο Brussels Group, οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας (Staff Level Agreement), μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμικών εταίρων, ενώ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ηγέτες, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας.


Πηγή : ethnos.gr


«Καθηλώνονται» για 48 ώρες τα αεροπλάνα λόγω απεργίας



Σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία από την Κυριακή 31 Μαΐου ώς τη Δευτέρα 1 Ιουνίου (ανήμερα του Αγίου Πνεύματος), κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), καταγγέλλοντας «απαξίωση της ΥΠΑ απ' όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, σε όλους τους τομείς, αεροναυτιλία και αεροδρόμια».
Σε εξώδικη δήλωση-γνωστοποίηση, προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ζητά «να τεθεί άμεσα η ΥΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της οικονομικής ασφυξίας και της δραματικής έλλειψης προσωπικού».
Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν:
  • την άμεση απαιτούμενη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας, για έργα και συντηρήσεις σε όλο το φάσμα των υποδομών των αεροδρομίων και της αεροναυτιλίας, καθώς και την εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου ανάπτυξης αυτών.
  • την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας, που λειτουργεί με προσωπικό κάτω από τα ελάχιστα απαιτούμενα και την άμεση καταβολή στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων αμοιβών τους, που κάποιες από αυτές οφείλονται από την άνοιξη του 2014.
Την ανησυχία της εξέφρασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDΗΑΤΤΑ) για τις συνέπειες της απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρυχθεί από την ΟΣΥΠΑ.
Με έγγραφό της η FEDHATTA. ενημερώνει την ΟΣΥΠΑ ότι σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία όπως και το δικαίωμα στην εργασία. Παράλληλα εκτιμά ιδιαίτερα το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας και θεωρεί πρώτιστη ανάγκη την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και ασφάλειας από τα αεροδρόμια της χώρας μας.
Στην ανακοίνωση της FEDΗΑΤΤΑ σημειώνεται: «Ταυτόχρονα όμως δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Τουρισμός είναι αγαθό που ανήκει σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του τομέα αυτού. Η χώρα μας διανύει μια μακρόχρονα δύσκολη περίοδο, οι όποιες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της λειτουργίας των επαγγελματικών χώρων και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών είναι απόλυτα σεβαστές, κατανοητές και απαραίτητες.
»Βασική όμως προϋπόθεση παραμένει η προστασία του έργου των κλάδων που μάχονται σε ένα ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένο περιβάλλον για να διατηρήσουν και να αναπτύξουν περισσότερο τομείς της οικονομίας που στηρίζουν τη χώρα».
Κλείνοντας, η FEDΗΑΤΤΑ καλεί την ΟΣΥΠΑ να αναλογιστεί τις συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεών της σε αυτή ειδικά τη χρονική περίοδο.


Πηγή : imerisia.gr


Κύριοι στο Υπουργείο ας το λέμε Παιδείας από εκεί βρήκατε να κόψετε; Ντροπή!!!




Οι λάθος άνθρωποι στην λάθος θέση μιά ζωή σε αυτή την άμοιρη χώρα!!

Ενώ περνάνε τόσα δώρα στην βουλή και στους βουλευτές για να κάνουν τον βουλευτικό τους βίο καλύτερο κόβουν την πενιχρή επιχορήγηση στις προσπάθειες ομάδων μαθητών να διακριθούν στα γράμματα και σε επιστημονικές ομάδες σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και σε ολυμπιάδες!!



Συγχαρητήρια σε αυτόν που το σκέφτηκε και θα έπρεπε να ντρέπεται!!!!


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Πολιτική είναι η τέχνη , να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ
τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ !

Πάρτ' το στεφάνι μας , πάρτ' το γεράνι μας στην Ελλαδίτσα
όπως γίναμε δεν θα έχουμε ψωμί .
Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου
Εμείς εδώ θα μείνουμε κι ας είμαστε φτωχοί !
Χαριτολογώντας αγάπες μου με το τραγούδι (σε παραλλαγή ..δική μου )
που τραγούδησε ο Γ. Μπιθικώτσης σε στίχους Τ.Λειβαδίτη και
μουσική Μ. Θεοδωράκη πάμε να τα πούμε λίγο πιο χαλαρά !
Αναρωτιέμαι ; Πάμε καλά ;
Μήπως κάτι ξέρει η κυβέρνηση , που εμείς δεν το ξέρουμε ; Μήπως όλα
θα πάνε καλά ; Έχουμε και ένα ανάδρομο Ερμή μέχρι 12 Ιουνίου ,
και σωστή απόφαση δεν βλέπω να βγαίνει από τους δανειστές  και την κυβέρνηση .
Κατά τ' άλλα η εβδομάδα που πέρασε είχε απ' όλες τις γεύσεις .
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου τα έβαλε με ανώτατο αξιωματικό της αστυνομίας ,
επειδή λέει ..εμπόδιζε την πορεία των διαδηλωτών . Πώς ; Είχαν βάλει τις ,
κλούβες μπροστά στην βουλή .Ίσως τους περίμενε για καφεδάκι !
Μήπως  την είδε Πρωθυπουργός ; Μήπως πήραν τα μυαλά μας αέρα !
Σε συνέντευξη που έδωσε ο Γ.Βαρουφάκης δήλωσε ότι είναι τρομοκρατημένος !
Αν εσείς Κ. Γ.Βαρουφάκη είστε τρομοκρατημένος , εμείς τι πρέπει να κάνουμε ΟΕΟ ;
Οι ενημερώσεις βουλευτών της κυβέρνησης και κυβερνητικού εκπροσώπου
που διαψεύδει , μου θυμίζει μουσουλμανική προσευχή .
Που προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα , και μετά βγαίνει και φωνάζει ο
ιμάμης στο μιναρέ .Από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαμε
καμία ενημέρωση .Τώρα ζούμε την εποχή της εικονολατρίας .
Όλα έχουν να κάνουν με την εικόνα και το Lifestyle !
Σκέφτομαι ! Μετράω από εδώ ,τα βγάζω από εκεί ...βρέ μπάς και
γίνει κάτι καλό στο τέλος ; Είδαμε και τον Γιουνγκέρ να κάνει πρόβα την
γραβάτα του στον Α. Τσίπρα .Μήπως γίνει η συμφωνία και βάλει την
γραβάτα όπως είχε πεί ;
Το κανάλι της βουλής βλέπω να έχει τρελά νούμερα τηλεθέασης
με όσα γίνονται εκεί . Στο μαγικό κόσμο της βουλής η Ζ.Κωνσταντοπούλου
<< σφάχτηκε >> με τον Α.Μητρόπουλο , για τον Λ.Ταγματάρχη και τον
Δ.Τσακνή  για την ΕΡΤ . Στο χορό των αντιπαραθέσεων μπήκε και η ντίβα
Ρ. Μακρή . Όχι που δεν θα έμπαινε στο χορό της ..προβολής !
Να θυμηθούμε έτσι για την ιστορία ότι το 1953 η αιματοβαμμένη και λεηλατημένη
Ελλάδα από τους Γερμανούς , τους έδωσε δάνειο  για να ορθοποδήσουν !
Τώρα η Γερμανία άλλη μια φορά λεηλατεί την Ελλάδα  !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Και έγινε ..και η Eurovision . Με το τραγούδι μας το One last breath να
παίρνει την 19η θέση ! Μια πίκρα , ένα παράπονο  το έχουμε !
Πολύ καλή η ερμηνεία της Μ. Ε. Κυριάκου αλλά ....
Το πρώτο βραβείο για 6η φορά στη διοργάνωση της Eurovision το
πήρε η Σουηδία .Πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι το τραγούδι είναι
κλεμμένο !Ποια είναι η αλήθεια κανείς δεν ξέρει !

Η βασίλισσα Ε.Μενεγάκη πήγε με τον Ματέο και την κορούλα τους σε
μοναστήρι για να πάρει τις ευχές για τις σαράντα ημέρες .
Μάθαμε ότι στα Μελίσσια έγινε μεγάλος καυγάς ανάμεσα στην Ελένη
και τον Ματέο , για το όνομα της μικρής .
Ο Ματέο θέλει να το βγάλουν Λιλίκα το όνομα της μητέρας του .
Η Ελένη θύμωσε πολύ και έγινε της ...Λιλίκας !
Μα είναι δυνατόν το όνομα της κόρης της βασίλισσας Λιλίκα ;
Ε ! Βρέ προβλήματα που έχει ο κόσμος !

Φωτογράφηση που έκανε γνωστό περιοδικό στη Ν. Γερμανού ,
ξεσήκωσε τα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών .
Μ είναι δυνατόν να έχει τόσο τέλειο κορμί ...έλεγαν ...
Ποια είναι η Ζιζέλ ; Όλοι έλεγαν ότι έχει κάνει πολύ ρετούς στη
φωτογράφηση .Βρέ αφού όλοι κάνετε ρετούς στις φωτογραφίες σας ;
Τι φωνάζετε σαν τις κατίνες ; Όποιος τολμήσει  να κάνει φωτογράφηση χωρίς
ρετούς θα το παραδεχτώ ! Που έχουν τρελαθεί όλες οι γυναίκες
με τα αψεγάδιαστα κορμιά των περιοδικών ! Χαλαρά ! Πάρτε το
αλλιώς γιατί ..χανόμαστε !
Το Tip της εβδομάδας !
Έρχεται το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος  !
Φύγαμε κοντά ή μακριά ας χαλαρώσουμε , και ας γεμίσουμε τις
μπαταρίες μας με ήλιο και Θάλασσα !
Και μην ξεχνάμε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την
άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


To ξέσπασμα της Βίκυς Σταμάτη! - Να υποβληθώ σε τέστ αλήθειας! Μόνο οι Ναζί τιμωρούσαν τους αθώους!


Ακόμα και να υποβληθεί σε τεστ αλήθειας ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να αποφυλακιστεί.  Σε ένα συναισθηματικό ξέσπασμα τόνισε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε στους δικαστές:

"Στερήθηκε και τους δυο γονείς του το παιδί μου σε μια βδομάδα. Τιμωρούμαι γιατι μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ.Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τέστ αλήθειας. Ποιός άλλος κατηγορούμενος το επιθυμεί αυτό; Εχω μείζων κατάθληψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, λόγω της έλλειψης του παιδιού μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όταν συνάντησα στη ΓΑΔΑ τον κ.Φωτόπουλο τον ψυχίατρο, με βρήκε πάνω απο ένα κουβά απο εμετούς λογω της στέρησης. Η φυγή μου ήταν κάτι επικίνδυνο αφού δε σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απέξω, χόρτα, φίδια κλπ. Ήταν μια εν θερμώ κίνηση μετα την απορριπτική απόφαση αποφυλάκισης. Θα μπορούσα να έχω φύγει κι άλλη φορά όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου αλλά επέλεξα να τον περιθάλψω. Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά , ότι αν ειναι να πεθάνω θα πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου".

Πρ: Πήγατε στο παιδί σας;

Σταμάτη: Σκέφτηκα πως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιδί μου μια αιφνίδια εισβολή στο χωριό... Το μόνο που θέλω ειναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του άλλου. Τίποτα αλλο δε θέλω. Όποιον περιορισμό θέλετε βάλτε μου.
Υπάρχουν πρωταγωνιστές εδώ με ευθύνες. Εγώ ειμαι υπεραθώα, είμαι το τέλειο θύμα, το τέλειο εξιλαστήριο θύμα. Φωνάζω αλλά δεν θέλω να προκαλέσω εκνευρισμό. Σ' αυτή την αίθουσα δεν είναι εδώ όλοι οι πρωταγωνιστές. Για πόσες αυτοκτονίες ανθρώπων ευθύνονται αυτοί οι εμπλεκόμενοι; Που δεν μπορούσαν να ταϊσουν τα παιδιά τους. Ειμαι κρυστάλινη άμεμπτη, αθώα. Ας ειμαι αλυσοδεμένη αλλά ας είμαι δίπλα στο παιδί μου. Εχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη το παιδί μου. Έγινα μητέρα μεγάλη σε ηλικία, μετά απο άπειρες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και με τη βοήθεια του κ. Τσοχατζόπουλου, του ανδρα μου και στο κρεβάτι, χωρίς μαλλιά. Χωρίς να μπορώ να πάω τουαλέτα. Είμαστε άποροι και εγώ και το παιδί μου. Άποροι. Ο κ.Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα για το παιδί του εδω και 3 χρόνια. Τρία χρόνια! Ο πατερας μου ταϊζει το παιδί μου. Οχι ο πατερας του!!! Δεν με νοιάζει αν ο κοσμος με μισεί ή αν εχουν καταφέρει τον κόσμο να μισεί. Θα πω την αλήθεια.

ΠΡ: Μη βιάζεστε...

Σταμάτη: Μόνο οι Ναζί τιμωρούσαν τους αθώους κι όχι τους ενόχους. Οι ένοχοι ειναι εντός και εκτός αιθούσης. Εχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Εισαγγελέας: Γιατι ήρθατε μόνο δυο φορές τον τελευταίο καιρό;

Στ: Γιατί υπάρχουν πρόσωπα εδώ που έχουν στραφεί εναντίον μου χωρίς αιτία και δε θέλω να το αντιμετωπίσω..

Εισαγγελέας: Τη νύχτα που φύγατε που πήγατε;

Σταμάτη: 12 παρα τέταρτο βρισκόμουν σε στέγη στο Χαιδάρι. Δεν πήγα στο παιδί μου γιατι δεν ήθελα να παραβιάσω το άσυλο του παιδιού μου.

Εισαγγελέας: Αυτό γιατι δε σας απέτρεψε να το επιχειρήσετε τότε; Αυτο το γνωριζατε ήδη.

Σταμάτη: Τον Απρίλιο του 2012 εισέβαλαν 40 άτομα με την κα Παπανδρέου να συλλάβουν τον άνδρα μου. Αλλά τότε η κα Παπανδρέου επέδειξε σε αυτό πολύ αξιοπρεπή στάση, κυρίως απέναντι στο παιδί μου.Το αποφάσισα εν θερμώ μετά την αποφασή τη δική σας για άλλες μητέρες, να τα χαίρεται τα παιδιά της. Μιλάω για τη θυγατέρα του άνδρα μου απο προηγούμενο γάμο. Να τα χαίρεται τα παιδά της, της δώσατε το δικαίωμα να παει. Γιατί αυτή η επιλεκτική στάση; Αισθάνθηκα απελπισία και πως δεν έχω καμμία ελπίδα. Εν θερμώ. Θέλω να οδηγηθώ στο φως κ. Πρόεδρε, ειναι ο μοναδικός λόγος που με κραταει στη ζωή.

Εισαγγελέας: Δηλαδή λέτε στο δικαστηριο ή θα με βγάλετε ή θα προσπαθήσω να αποδράσω;

Σταμάτη: Ειναι και ο αυτοακατροφικός λόγος μην ξεχνάτε. Ήθελα να πάω με ματωμένα πόδια στο παιδί μου, να βγώ στην εθνική με τα ποδια και να πάω στο παιδί μου. Δνε υπήρχε όμως η δυνατότης. Ειχα στερητικό και έκανα εμετό. Πήρα χάπι για να μπορώ να σταθώ απέναντί σας. Ζητώ συγγνώμη αν ύψωσα το τονο της φωνής μου.


Πηγή : newsit.gr


Καρέ-καρέ κινηματογραφική διάσωση σκύλου από την ΕΜΑΚ


Με κομμένη την ανάσα οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν ποιμενικό σκύλο, δένοντάς τον με σχοινιά.

Ο «Μούρτος» κατάφερε να κάνει άνω κάτω τις δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ στην Πάτρα, με

την... ανυπακοή του.


Το αφεντικό του, που βοσκούσε τα ζώα του στην περιοχή, μάταια φώναξε τον ποιμενικό σκύλο του να επιστρέψει. Εκείνος κατέβηκε τον απόκρημνο γκρεμό, και δεν μπορούσε να επιστρέψει, παρά τα καλέσματα του αφεντικού του.


Οπως αναφέρει το patrisnews.com, οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να περπατήσουν περίπου 1,5 ώρα για να φτάσουν στην περιοχή, αλλά, παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, αφού το δύσβατο του σημείου δυσχέραινε την προσπάθειά τους. Το ζώο είχε εγκλωβιστεί σε απόκρημνα βράχια, σε βάθος 70 μέτρων και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν. Γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η συμβολή της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών.


Με ειδικό εξοπλισμό και μέσα, οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, κατέβηκαν το γκρεμό και κατάφεραν να πλησιάσουν τον ταλαιπωρημένο και φοβισμένο σκύλο, ενώ η επιχείρηση, διήρκεσε περίπου μια ώρα. Οι διασώστες, το έδεσαν και σιγά - σιγά, το ανέβασαν στο σημείο που βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του.



Πηγή : patrisnews.com

bloko.gr


Προσβάσεις σε όλα τα κόμματα είχαν οι επίορκοι της ΕΛΑΣ

΄

O «χοντρός» της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και ο ιδιώτης, που φέρονται να συνεργάστηκαν σε κύκλωμα δουλεμπόρων. Οι συνομιλίες τους για την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση.

Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος του στη Β΄ Πειραιώς είχε δεχθεί ο 67χρονος ιδιώτης, που συνομιλεί με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, οι οποίοι φέρονται συνεργαζόμενοι κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Αυτή η πρόταση είχε γίνει κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του και την αρνήθηκε θεωρώντας ότι ήταν «παγίδα».

Είχε φυλακιστεί από το 2003 έως το 2010, κατηγορούμενος για ακάλυπτες επιταγές και κλοπές αυτοκινήτων, πρωτοστάτησε στις εξεγέρσεις των φυλακών το 2006 μετά τον θάνατο κρατουμένων σε αυτές, ενώ αργότερα ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στο παρατηρητήριο δικαιωμάτων των κρατουμένων.

«Κομματικές προσβάσεις»

Σήμερα, σύμφωνα με την ογκoδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και έστειλαν στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κα. Ελένη Ράϊκου, φέρεται να είναι ο ύποπτος που μαζί με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται να έχουν «πολιτική ισχύ» και προσβάσεις σε «κομματικούς μηχανισμούς», ικανές να απομακρύνουν αξιωματικούς της αστυνομίας από θέσεις κλειδιά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και να τοποθετήσουν άλλους ως «υποχείριά» τους. Σε επικοινωνίες του ιδιώτη με αξιωματικό που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, φέρεται να επιδιώκουν τον «διωγμό» αξιωματικών των «αδιάφθορων», συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού, και τον ίδιο τον κ. Πανούση εντός 4μήνου!

Ο κ. Πανούσης αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση και διάβασε κάποιους από τους διαλόγους ανάμεσα στους υπόπτους, δήλωσε: «Πρόκειται για παρέκκλιση, εκτροπή της δημοκρατίας. Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν το μέσο να παρέμβουν στις δημοκρατικές διαδικασίες και να επιδιώκουν την απομάκρυνσή μου. Αν αληθεύουν όσα λέγονται από ανθρώπους που επικαλούνται πολιτικές διασυνδέσεις προκειμένου να πετύχουν την παραίτησή μου εντός 4μήνου, υπερβαίνουν πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος και μπαίνουν σε ζητήματα συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο αρμόδιος υπουργός έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

«Άδεια» για το Ιράκ

Τον Νοέμβριο του 2014, ο «χοντρός», όπως αποκαλούσαν τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών πήρε ειδική ιδιωτική άδεια για να πάει στο εμπόλεμο Ιράκ! Όταν ρωτήθηκε τι πάει να κάνει εκεί, φέρεται να απάντησε πως πάει να δει κάτι «φίλους», γιατί σκεφτόταν όταν έφευγε από την αστυνομία να κάνει επενδύσεις εκεί. Σημειώνεται, ότι έχει ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

 Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται υποψίες, που φαίνεται να εμπεριέχονται στη δικογραφία, πως αυτό το ταξίδι ενδεχομένως να είχε ως σκοπό την αναζήτηση «υψηλής πελατείας». Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση κάνουν λόγο για περίεργες «εξυπηρετήσεις», όχι σε απλούς παράτυπους μετανάστες, αλλά σε άλλους, ενδεχομένως υπόπτους για τρομοκρατία και εμπόριο όπλων, κάτι που σήμαινε υψηλότερο οικονομικό τίμημα της «διευκόλυνσης». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι φάκελοι με το «παρελθόν» περίεργων παράτυπων μεταναστών, εξαφανίστηκαν…

Συνομιλίες «απομακρύνσεων»

Στις 90 σελίδες περίληψης των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ανάμεσα σε ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τον ιδιώτη, οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να έχουν την ισχύ «πολιτικής παρέμβασης» για την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση, την αποστρατεία «ενοχλητικών» αξιωματικών και τις τοποθετήσεις άλλων.

Ο 67χρονος ιδιώτης κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε και δεν είχε μιλήσει καθόλου με τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που φέρεται να αποτελεί τον «επιχειρησιακό πυρήνα» του ένστολου κυκλώματος. Ωστόσο από την άρση του απορρήτου προέκυψαν δεκάδες συνομιλίες ανάμεσά τους, στις οποίες συνεννοούνταν για την «παράκαμψη» των εμποδίων της δράσης τους.

Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:

Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ………(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ………. και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.

Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση. 

Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.

Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.

Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών.

Ιδιώτης: Ναι, έτσι θα γίνουν τα πράγματα.

Το σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει από αυτές τις συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις επιδιώξεις τους έγιναν πραγματικότητα. Ο προηγούμενος και μη «αρεστός» διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που απομακρύνθηκε στις πρόσφατες κρίσεις, όταν επιχείρησε να απομακρύνει τον αξιωματικό του τμήματος Απελάσεων, δέχθηκε την παρέμβαση του ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Γκρέμισε τα όλα στο Αλλοδαπών, αλλά αυτόν δεν θα τον πειράξει κανείς»...


Πηγή : thetoc.gr


Αριστερή Πλατφόρμα vs Γιούνκερ για ωμή παρέμβαση στον ΣΥΡΙΖΑ


«H έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους» απαντά η Αριστερή Πλατφόρμα στις δηλώσεις Γιούνκερ.

Με κείμενο που αναρτήθηκε στο iskra.gr και τιτλοφορείται «Νέο χτύπημα Γιούνκερ για πλήρη ελληνική αναδίπλωση» η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι επιχειρεί νέο πλήγμα σε βάρος των ελληνικών θέσεων.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ θέτει ως «πρώτη προτεραιότητα το ξεπάγωμα και την επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τα νούμερα αλλάζουν. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα είναι 22 δισ. ευρώ, ενώ μετά υπήρξε μία πρόταση για 17 δισ., τώρα το ποσό είναι χαμηλότερο και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο».
«Δεύτερος άξονας είναι η αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και η συνακόλουθη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών κατά 1,8 δισ. ευρώ» επισημαίνεται στο δημοσίευμα. «Ειδικά σε αυτό το σημείο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ πρέπει να αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ» επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Από την παρέμβαση Γιούνκερ δεν έλειψαν οι αναφορές σε ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, προς την ίδια κατεύθυνση είχε στρέψει τα βέλη του και ο Ολ. Μπλανσάρ του ΔΝΤ».

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατηγορεί, επίσης, τον πρόεδρο της Κομισιόν για «ωμή παρέμβαση» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε «ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνόν κόμμα, γιατί αυτό δεν είναι ένα "κανονικό κόμμα"!!!» αναφέρει το άθρο.


Πηγή : tovima.gr


Τι μας περιμένει σε τέλη κυκλοφορίας και καύσιμα




Του Σπύρου Δημητρέλη

Με τον πιο εμφατικό τρόπο έγινε χθες γνωστό ότι στη φορολογική καταιγίδα που έρχεται στο πλαίσιο της «συμφωνίας» με τους θεσμούς, περιλαμβάνεται και η φορολόγηση του αυτοκινήτου. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ Γιάνης Βαρουφάκης που ρωτήθηκε ευθέως αν στόχος των αλλαγών στη φορολογία του αυτοκινήτου είναι να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα είπε ένα ξεκάθαρο «ναι».

Δυο σημαντικά  πεδία στα οποία η καταιγίδα αναμένεται να χτυπήσει τα αυτοκίνητα είναι τα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα κίνησης. Για το πρώτο πεδίο ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι στο τραπέζι θα πέσει ακόμη και η απαλλαγή που υπάρχει σήμερα για τα αυτοκίνητα τα οποία εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους. Να σημειωθεί ότι για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βασικό κριτήριο τους εκπεμπόμενους ρύπους, ενώ για τα οχήματα που εκπέμπουν έως 99 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα προβλέπεται απαλλαγή από τα τέλη.

Συνολικά το σύστημα των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να αλλάξει αυξάνοντας συνολικά το φορολογικό βάρος για τα οχήματα. Μαζί με τους ρύπους θα αποτελέσει κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας και η σημερινή εμπορική του αξία. Η διαφορά μεταξύ των τελών που βαρύνουν τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και των παλαιότερων οχημάτων είναι σήμερα πολύ μεγάλη (ακόμη και πενταπλάσια τέλη βαρύνουν τα παλαιότερα οχήματα) και η απόσταση αυτή θεωρείται δεδομένο ότι θα κλείσει με αύξηση των τελών για τα νεότερα οχήματα.

Στην πράξη αναμένονται αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για το μεγαλύτερο αριθμό των οχημάτων.
Σήμερα εισπράττονται από τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 1,1 δις ευρώ ετησίως και το ποσό αυτό σχεδιάζεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισμού και να εκπληρωθούν –μαζί με τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα της «συμφωνίας- οι δημοσιονομικοί στόχοι  που θα συμφωνηθούν με τους εταίρους.

Καύσιμα κίνησης

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές και στη φορολογία των καυσίμων κίνησης. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης στο πλαίσιο του σπασίματος της εξίσωσης του φόρου μεταξύ τους πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι όταν τον Οκτώβριο του 2013 εξισώθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης επήλθε μείωση του φόρου στο δεύτερο προκειμένου η εξίσωση να γίνει σε χαμηλότερο επίπεδο και να συγκρατηθεί η αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Τότε η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης μειώθηκε κατά περίπου 10 λεπτά του ευρώ. Με το σπάσιμο της εξίσωσης αναμένεται ο φόρος να επανέλθει τουλάχιστον στο επίπεδο που βρισκόταν τον Οκτώβριο του 2013.

Ερωτηματικό είναι το τι θα γίνει με τον φόρο κατανάλωσης στην αμόλυβδη και το υγραέριο κίνησης. Στη βενζίνη ο φόρος είναι ήδη πολύ υψηλός και στην Ελλάδα η τιμή της είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Στο υγραέριο ο φόρος είναι σήμερα ίδιος με αυτόν του πετρελαίου κίνησης και αν η εξίσωση αυτή διατηρηθεί θα αυξηθεί η τιμή του  μαζί με την αύξηση στο φόρο του πετρελαίου κίνησης.



Πηγή : capital.gr


Συνελήφθη 28χρονος με χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας


Άλλη μια σημαντική υπόθεση παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο ανωτέρω δράστης φέρεται να κατέχει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στην οικία του, αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης.
Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, πρόεκυψε η εμπλοκή του προαναφερόμενου στην υπόθεση και χθες (25-5-2015), κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στην οικία του 28χρονου και συγκεκριμένα στο δωμάτιο του, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, εκ των οποίων και αρκετά με ονομασίες που παρέπεμπαν σε ανήλικα άτομα κάτω των δεκαπέντε (15) ετών.

Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο ανωτέρω νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, από τη στιγμή της κατ’ οίκον έρευνας, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.
Από τη νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Οκτώ (8) φορητές μονάδες αποθήκευσης (USB sticks).
· Επτά (7) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ.
· Έντεκα (11) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
· Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBERKID.
· Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»



Πηγή : imerisia.gr


Ελληνας ανάμεσα στους συλληφθέντες της FIFA για διαφθορά



Κορυφαίοι παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου συνελήφθησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μετά απο έφοδο της ελβετικής Αστυνομίας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης, στο οποίο διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο της FIFA. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας, Γενικός Γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νήσων Κέιμαν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η επιχείρηση έγινε μετά απο αίτημα των ΗΠΑ και οι συλληφθέντες θα εκδοθούν αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ευρύτατη διαφθορά στην FIFA τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και συμφωνίες για υποψηφιότητες για Μουντιάλ, όπως επίσης για εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι μεγάλα ονόματα της FIFA.  O Τζέφρι Γουέμπ, μεγαλοστέλεχος της FIFA και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βορείου και Κεντρικής Αμερικής, ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην μέλος εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ο Ευγένιο Φιγερέδο, στέλεχος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, ο Εντουάρντο Λι, Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα, ο Χούλιο Ρότσα, υπάλληλος της FIFA, ο Ράφαελ Εσκίβελ, Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βενεζουέλας, ο Χοσέ Μαρία Μαρίν, πρώην Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, ο Νικολάς Λεόζ, πρώην πρόεδρος Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής.

«Σήμερα είναι μια ημέρα λύπης για το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Πρίγκιπας Αλί Μπιν αλ-Χουσεΐν, υποψήφιος για την Προεδρία της FIFA - και μοναδικός αντίπαλος του νυν Προέδρου, Σεπ Μπλάτερ. «Είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πληροφορίες έρχονται συνέχεια. Συνεπώς δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε κάποιο παραπάνω σχόλιο τη δεδομένη χρονική στιγμή».

Εφοδος στο ξενοδοχείο

Την ώρα που οι διοικούντες της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πραγματοποιούν το ετήσιό τους συνέδριο στη Ζυρίχη, ομάδα ελβετών αστυνομικών με πολιτικά εμφανίστηκαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Baur au Lac, το οποίο έχει θέα στις Άλπεις και πέρασαν «χειροπέδες» σε αρκετά στελέχη της Ομοσπονδίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα που είχε υποβάλλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Οι κατηγορίες εκδόθηκαν στο Μπρούκλιν, όπως αναφέρουν οι NYT, επικαλούμενοι αξιωματούχους της τοπικής αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί πήραν τα κλειδιά απο την ρεσεψιόν και ανέβηκαν στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους της Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση, οι κατηγορίες αφορούν ευρύτατη διαφθορά στην FIFA τις δύο τελευταίες δεκαετίες, μεταξύ των οποίων ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες και συμφωνίες για υποψηφιότητες για Μουντιάλ, όπως επίσης για εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα. Οπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, οι κατηγορίες αφορούν περισσότερους απο δέκα αξιωματούχους και ορισμένοι απο αυτούς δεν βρίσκονται στην Ζυρίχη.

Εκτός των στελεχών της Fifa, στις κατηγορίες για το σκάνδαλο αναμένεται να κατονομασθούν στελέχη εταιρειών μάρκετινγκ από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική που κατηγορούνται ότι πλήρωσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε μίζες με αντάλλαγμα συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε σχέση με μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Οι συλλήψεις αποτελούν ισχυρότατο πλήγμα σε βάρος της FIFA, έναν οργανισμό εκατομμυρίων ευρώ που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο εν τω μέσω φημών και κατηγοριών για εκτεταμένες δωροδοκίες εδώ και δεκαετίες. Στο δημοσίευμα των NYT μάλιστα φιλοξενούνται δηλώσεις στελέχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτές αναφέρεται πως το FBI έχει μείνει άναυδο με τον τρόπο που η διαφθορά «θεσμοθετήθηκε» στην FIFA.

Σύμφωνα με τον Guardian οι συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή είναι έξι. Οι κατηγορούμενοι ενημερώθηκαν πως εις βάρος τους υπάρχει ένταλμα για συμμετοχή σε δωροδοκίες.

Σε δηλώσεις αξιωματούχου της FIFA στο BBC αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία εξετάζει το συμβάν και ακόμα δεν είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις.

Η επιχείρηση αυτή, έρχεται δύο μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Σεπ Μπλάτερ θα παρέμενε για πέμπτη φορά πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Για να αποτραπεί αυτό, οι υποψήφιοι αντίπαλοί του αποφάσισαν να συμμαχήσουν και έτσι ο μοναδικός αντίπαλος του κ. Μπλάτερ είναι ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν αλ-Χουσεΐν ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει αντιπρόεδρος.


Πηγή


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 44,6% ΣΥΡΙΖΑ, 12,2% ΝΔ, 8,8% Ανεξάρτητοι Έλληνες



Μία νέα δημοσκόπηση, όχι από «κατευθυνόμενες» εγχώριες εταιρίες, αλλά από ανεξάρτητο φορέα, το bridgineurope.net, φέρνει μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνει την πρωτοκαθεδρία, απλά αυξάνει τα ποσοστά του τόσο πολύ που θυμίζει παλαιότερες εποχές. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία δείχνει τελείως αποδεκατισμένη, όπως και Το Ποτάμι, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σβήνει…

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει πουθενά στον «χάρτη» το ΚΚΕ, ενώ αν δημιουργηθεί κάποιο άλλο κόμμα, ή γενικά τα άλλα κόμματα λαμβάνουν ποσοστό 6,3%. Οι αναποφάσιστοι είναι 15,5%.

Όπως εξηγούν οι δημοσκόποι, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τα πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις.

Οι 8/10 θεωρούν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ενάντια στην κυβέρνηση ως «προκατειλημμένες» ή «μη λογικές».

Όσον αφορά την απουσία του ΚΚΕ, τρεις είναι οι λόγοι –σύμφωνα με τους δημοσκόπους- για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καν στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων: είτε οι ψηφοφόροι τους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε γιατί δεν έχει καμία πολιτική «φωνή» τους τελευταίους μήνες, είτε γιατί δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική λύση ή έχει απογοητεύσει αυτά τα τμήματα του εκλογικού του σώματος που περιμένει μια θετική στάση στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Το 6,3% για νέο κόμμα, είναι ένα κόμμα που συγκεντρώνει ψηφοφόρους από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, αναζητώντας κάτι νέο, μακριά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν εμπιστεύονται τους ηγέτες των δύο προαναφερόμενων κομμάτων και τη χάραξη της πολιτικής…
Τέλος, η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει αρκετή από τη «δύναμή» της, αλλά συγκεντρώνει ποσοστό 5,7%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ 44,6%
Νέα Δημοκρατία 12,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,8%
Χρυσή Αυγή 5,7%
Το Ποτάμι 4,7%
ΠΑΣΟΚ 2,2%
Κάποιο άλλο νέο κόμμα 6,3%
Αναποφάσιστοι 15,5%



Πηγή : news.makedonias.gr


Το απάνθρωπο κράτος φορολογεί τα θύματα του Norman Atlantic



Το υπουργείο Οικονομικών μέσω Εφορίας βάζει φόρο 40% στο βοήθημα που είχαν δώσει συνάδελφοι των θυμάτων του Norman Atlantic στις οικογένειες.

Μετά τη μεγάλη τραγωδία του Norman Atlantic οι συνάδελφοι των ανθρώπων που είτε έχουν χαθεί ή αγνοούνται προχώρησαν σε μια κίνηση αλληλεγγύης, δίνοντας βοήθημα στις οικογένειες ύψους 1.000 ευρώ.

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας έδωσε την επιταγή των 1.000 ευρώ το Πάσχα σε μια συμβολική κίνηση βοήθειας. Οπως υποστηρίζει η ΟΦΑΕ, το υπουργείο Οικονομικών μέσω των εφοριών δεσμεύει το 40% αυτού του βοηθήματος, καθώς θεωρείται δωρεά από τρίτο!


Πηγή : thetoc.gr


«Γονείς εν Δράσει»..Συστράτευση κατά της εγκληματικότητας ζητάει ο Γ. Πανούσης


Τη δημιουργία δικτύου «Γονείς (και κυρίως Μανάδες), εν Δράσει», και συμμετοχή κάθε πολίτη και φορέα στην πρόληψη της εγκληματικότητας, προτείνει μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με δήλωση του που αφορά στον σχεδιασμό της «Συμμετοχικής Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Ο κ. Πανούσης επισημαίνει ότι θεωρεί πολύ σημαντική την τακτική και συνεχή ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και των πολιτών για τις αρχές και τους στόχους του υπουργείου, για την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Αστυνομίας και κοινωνία και ζητάει την στήριξη των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια.

Κατά τα άλλα ο αναπληρωτής υπουργός, αναφέρεται στις δράσεις του υπουργείου, που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:
 διεύρυνση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών,
 ενεργοποίηση ευέλικτων πεζών περιπολιών,
 προώθηση του «Τοπικού Αστυνόμου» για τις απομακρυσμένες περιοχές,
 αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ηχορρύπανση απο τα μπαρ το καλοκαίρι, καθώς και το θεσμικό πλαίσιο για την πορνεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.),
 απαλλαγή των αστυνομικών από ξένα καθήκοντα, όπως οι επιδόσεις, που θα γίνονται από πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δήμων και σε άλλες δράσεις,
 αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών που παραμένουν στην ΕΛΑΣ, μετά από σχετική εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε νέους θεσμούς.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενεργοποιήσουν τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας, αλλά κυρίως το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο έχει στείλει σχετικό έγγραφο, να εντάξει στο πρόγραμμα Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης επιμορφωτικά σεμινάρια, σχετικά με τον ηλεκτρονικό σχολικό εκφοβισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τα ναρκωτικά, την προστασία ανηλίκων, την οδική ασφάλεια κ.ο.κ.

Έκκληση κάνει και σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, καθώς και στους γονείς, να ελέγχουν την περιοχή τους για την ασφάλεια των παιδιών και να είναι σε συνεχή επαφή με τις αστυνομικές αρχές.

«Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την καταστολή. Ως εκ τούτου, θεωρώ αναγκαία τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις διαδικασίες αποφυγής τέλεσης εγκληματικών πράξεων», τονίζει ο κ. Πανούσης και καταλήγει:

«Ευχής έργον θα ήταν η δημιουργία Δικτύου με τίτλο «Γονείς (και κυρίως Μανάδες) εν Δράσει», ώστε η γονική επιμέλεια να γίνεται ασπίδα κατά της εκμετάλλευσης των νέων από κυκλώματα κάθε μορφής. Ελπίζουμε ότι και τα ΜΜΕ θα υποστηρίξουν την προσπάθεια αλλαγής της εικόνας, αλλά και της σύννομης συμφιλιωτικής δράσης της Νέας Αστυνομίας με την κοινωνία».



Πηγή : defencenet.gr 


Άγρια καταδίωξη Αλβανού που οπλοφορούσε στα Πατήσια.Προσπάθησε να πυροβολήσει αλλά μπλόκαρε το όπλο του.



Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 24χρονο, ο ο οποίος κινούταν ύποπτα και στη μέση του είχε περασμένο ένα τσαντάκι. Αμέσως κατάλαβαν ότι κουβαλούσε όπλο και του έκαναν σήμα να σταματήσει για να τον ελέγξουν.

Εκείνος έβγαλε το όπλο και πάτησε τη σκανδάλη, αλλά μπλόκαρε και έτσι το πέταξε κάτω από ένα αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει.

Τα μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Πλέον, ο νεαρός Αλβανός ανακρίνεται στην Ασφάλεια, καθώς εκτιμάται ότι έχει εμπλακεί σε παράνομες και εγκληματικές ενέργειες.



Πηγή : eglimatikotita.gr


ΝY Times: Εγκαταλελειμμένη χώρα, στα όρια της χρεοκοπίας, η Ελλάδα. Εξαντλημένοι χειρουργοί... Και πλούσιοι ΠΟΥ χρηματοδοτούν χρεοκοπημένα αστυνομικά τμήματα



Μια ζοφερή εικόνα της Ελλάδας, η οποία ξεμένει από χρήματα, περιγράφει το οδοιπορικό της αμερικανικής εφημερίδας New York Times (NY Times) στη χώρα μας.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεκινά με μια περιγραφή εγκατάλειψης.

«Μπουλντόζες παρατημένες στη μέση του δρόμου,. Εξαντλημένοι χειρουργοί κάνουν επεμβάσεις μέσα στη νύχτα. Και οι πιο πλούσιοι χρηματοδοτούν χρεοκοπημένα αστυνομικά τμήματα».

Η αμερικανική εφημερίδα περιγράφει την Ελλάδα ως μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα η οποία στην απελπισία της κάνει ότι μπορεί για να διαφυλάξει τη ρευστότητα. Μάλιστα στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους η χώρα θα ξεμείνει από ρευστό στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Αναφορά γίνεται και στη δόση προς το ΔΝΤ που πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου την οποία ίσως να μην καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση να καλύψει και όπως τονίζεται στο δημοσίευμα ακολουθούν μέσα στον μήνα άλλες τρεις δόσεις.
Εάν αυτές δεν πληρωθούν τότε «σε αυτό το σημείο όλα θα έχουν τελειώσει», αναφέρει ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος δεν κατονομάζεται από τους New York Times.
«Σε μια κοινωνία που έχει ζήσει από τη γενναιοδωρία των κυβερνήσεων, εδώ και δεκαετίες, η κρίση ρευστότητας έχει ήδη είχε αντίκτυπο.

Τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι δήμοι αγωνίζονται για την παροχή βασικών υπηρεσιών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ενώ στο ίδιο σημείο γίνεται και αναφορά στην ασφάλεια της χώρας λέγοντας πως η χώρα χάνει την μάχη ενάντια στη μαζική εισροή παράτυπων μεταναστών.
«Η Ελλάδα λειτουργεί ήδη ως πτωχευμένο κράτος» αναφέρουν αναλυτές που επικαλείται η εφημερίδα.
Αναφορά γίνεται και στη χρήση των αποθεματικών των ταμείων από την Κυβέρνηση, ενώ η εφημερίδα ΝΥ Τimes σημειώνει πως σχολεία και νοσοκομεία έχουν αυστηρές εντολές να προχωρούν σε προσλήψεις.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αξιωματούχοι στον τομέα της ασφάλειας της χώρας παραπονιούνται πως βρίσκονται υπό πίεση προκειμένου οι εναέριες και θαλάσσιες επιχειρήσεις να γίνονται στο ελάχιστο τη στιγμή που νέα κύματα μεταναστών έρχονται από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
«Από το 2010, οπότε και επιβλήθηκε το πρώτο μνημόνιο, η Ελλάδα αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μειώσεις των δαπανών της κατά 28 δισεκατομμύρια ευρώ» συνεχίζει το δημοσίευμα εκτιμώντας πως πρόκειται για ένα δυσανάλογο μέγεθος σε σχέση με την οικονομία της Ελλάδας.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες τονίζεται στο ρεπορτάζ που κάνει λόγο για μια γενιά πολιτικών που είχαν την αντίληψη ότι οι κρατικές δαπάνες και ο δανεισμός ήταν αναφαίρετο εθνικό δικαίωμα και τώρα βιώνουν κάτι διαφορετικό.

Επίσης οι ΝΥ Τimes μιλούν για ένα πολύ καλό μάθημα, για τους πολίτες που ήθελαν να ξεφύγουν τη λογική του ρουσφετιού και των διασυνδέσεων.
Στην εφημερίδα μίλησε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος σχολίασε πως «δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν βόλτες για τη χώρα.
«Τα παλιά κόμματα δεν είπαν ποτέ την αλήθεια στο λαό. Τώρα πρέπει να ζήσουμε με αυτά που παράγουμε».

Ο κ. Μπακογιάννης κάνει αναφορά στην ανεργία που μαστίζει διάφορες πόλεις της Ελλάδας και φέρνει το παράδειγμα της Θήβας λέγοντας πως το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή είναι υψηλότερο από το μέσο όρο του 25%, και σχολιάζει πως αν και τα σκουπίδια μαζεύονται και οι περικοπές του προϋπολογισμού κατά 50% δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά.

«Εδώ και ένα χρόνο, η Θήβα προσπαθεί να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του κεντρικού δρόμου της πόλης, έργο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ, αλλά από τη στιγμή που η κατασκευαστική εταιρεία εδώ και ένα μήνα δεν έχει λάβει χρήματα, το έργο έχει μείνει στα μισά. Μια εγκαταλελειμμένη μπουλντόζα που μαζεύει σκόνη στην άκρη του δρόμου είναι σημάδι πως οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα» σχολιάζουν οι ΝΥ Τimes.
Αυτό που προβληματίζει τον κ. Μπακογιάννη είναι ότι το συγκεκριμένο έργο, όπως πολλά άλλα που έχουν σταματήσει, συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε..
Το ρεπορτάζ συνεχίζει με αναφορές στον τομέα της ασφάλειας όπου οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν μεγάλο φόρτο εργασίας με περιορισμένους πόρους.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως εύπορες οικογένειες των προαστίων χρηματοδοτούν τα αστυνομικά τμήματα.
Επιπλέον οι NY Times κάνουν αναφορά για σοβαρές περικοπές στον τομέα της υγείας αλλά και στα νοσοκομεία.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο προϋπολογισμός έχει μειωθεί σε 10 εκατομμύρια από 40 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν από την κρίση. Όσο για τα νοσοκομεία, αν και οι ασθενείς έχουν διπλασιαστεί, τα μπάτζετ έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.
Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μιλά στην εφημερίδα ο κ. Θεόδωρος Γιάνναρος, επικεφαλής του νοσοκομείου «Ελπίς».
Από το 2010 που ξεκίνησε να εργάζεται στο νοσοκομείο, όπως λέει ο ίδιος, ο μισθός του έχει πέσει στα 1200 ευρώ από τα 7.400 ευρώ.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει πέσει στα έξι εκατομμύρια ευρώ από 20 εκατομμύρια που ήταν πριν από λίγα χρόνια, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των γιατρών στους 200 από 250.

«Είχαμε μάθει να ζούμε με πολλά χρήματα...ίσως η κρίση μας κάνει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά αυτό οι καλοί άνθρωποι θα πεθάνουν εάν συνεχιστεί η κρίση» λέει.
Ο ίδιος αναφέρει πως από το στρες υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά αυτό που τον ανησυχεί είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι χειρουργοί του νοσοκομείου.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Κένυα: Δικηγόρος δίνει «προίκα» 100 ζώα για να παντρευτεί την κόρη του Ομπάμα!



Ο νεαρός δήλωσε ότι «ενδιαφέρεται» για τη Μαλία από το 2008, όταν εκείνη ήταν μόλις 10 ετών - «Δεν έχω βγει με καμία από τότε και δεσμεύτηκα να της είμαι πιστός», ξεκαθαρίζει

Δικηγόρος από την Κένυα πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να του δώσει για... προίκα 50 αγελάδες, 70 πρόβατα και 30 κατσίκες προκειμένου να παντρευτεί την 16χρονη κόρη του, Μαλία Ομπάμα.

Ο νεαρός δικηγόρος Φέλιξ Κιπρόνο εξήγησε στην εφημερίδα The Nairobian ότι «ενδιαφέρεται» για τη Μαλία από το 2008. Την εποχή εκείνη ο κ. Ομπάμα δεν ήταν ακόμη πρόεδρος, καθώς ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία του, ενώ η μεγαλύτερη κόρη του ήταν μόλις 10 ετών.

«Για να σας τα πω όλα, δεν έχω βγει με καμία από τότε και δεσμεύτηκα να της είμαι πιστός. Το είπα στην οικογένειά μου και είναι έτοιμοι να με βοηθήσουν» προκειμένου να μαζευτεί το «τίμημα» για τη νύφη, συνέχισε.

Ο Φέλιξ ελπίζει ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συνοδεύεται από τη Μαλία όταν θα επισκεφθεί την Κένυα, τον Ιούλιο, καθώς σχεδιάζει να ζητήσει τότε το χέρι της. Ο πατέρας του προέδρου των ΗΠΑ ήταν Κενυάτης ενώ η γιαγιά του, η οποία έχει ξεπεράσει τα 90, ζει ακόμη και σήμερα στο Κογκέλο, στη δυτική Κένυα.



«Κάποιοι μπορεί να νομίζουν ότι μ' ενδιαφέρουν τα χρήματα της οικογένειας Ομπάμα, όμως δεν συμβαίνει αυτό. Η αγάπη μου είναι αληθινή», διαβεβαίωσε ο Φέλιξ.

Όπως είπε, θέλει «να ζήσει απλά» αν καταφέρει τελικά να κερδίσει τη Μαλία. «Θα της μάθω πώς να φροντίζει τις αγελάδες, να μαγειρεύει το ουγκάλι (σ.σ. ένα είδος χυλού από καλαμπόκι) και να ετοιμάζει το μουρσίκ (παραδοσιακό ξινόγαλα) όπως όλες οι γυναίκες (της φυλής) Καλεντζίν», διευκρίνισε.




Πηγή : protothema.gr


Ανεμοστρόβιλος άρπαξε βρέφος από αγκαλιά γονιών



Οι μεξικανικές αρχές συνεχίζουν και σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός βρέφους που το άρπαξε από την αγκαλιά των γονιών του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την Δευτέρα την πόλη Σιουδάδ Ακούνια, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

"Μέχρι τώρα έχουμε 13 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, έναν ανήλικο. Συνεχίζουμε το έργο μας", έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Λούις Φελίπε Πουέντε, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της πόλης, αφού προηγουμένως περιόδευσε στην πληγείσα περιοχή συνοδεύοντας τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

"Ο ανήλικος που αγνοείται είναι ένα μωρό", διευκρίνισε  ο Φρανσίσκο Μαρτίνες, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας Κοαουίλα. Ο ανεμοστρόβιλος, που κράτησε μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αιφνιδίασε τους κατοίκους της Σιουδάδ Ακούνια. Σπίτια καταστράφηκαν, κολόνες έπεσαν στους δρόμους και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν.

Από το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο τραυματίστηκαν 286 άνθρωποι εκ των οποίων οι 44 παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία της πόλης. “Εχουν πληγεί 750 κατοικίες όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια το εύρος της καταστροφής", συνέχισε ο Μαρτίνες. Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε επτά συνοικίες της πόλης, με ταχύτητα που κυμαινόταν μεταξύ 270-300 χιλιομέτρων την ώρα. Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προκλήθηκε από ένα ψυχρό μέτωπο που συναντήθηκε με μια μάζα θερμού αέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι γειτονιές που χτυπήθηκαν είναι φτωχικές και κατοικούνται κυρίως από εργάτες εργοστασίων κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.



 Πηγή : philenews.com


Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στις ιταλικές αρχές 25 κλεμμένες αρχαιότητες


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέστρεψαν την Τρίτη 25 κλεμμένα αρχαία αντικείμενα στην Ιταλία, μεταξύ των οποίων αγγεία, τοιχογραφίες και χειρόγραφα που είχαν αφαιρεθεί παρανόμως και βρέθηκαν σε μουσεία, οίκους δημοπρασιών και ιδιωτικές συλλογές.

Στα 25 αντικείμενα περιλαμβάνονται ένα ετρουσκικό αγγείο ηλικίας 2.500 ετών, διακοσμημένο με δελφίνια, μια μαρμάρινη σαρκοφάγος που επρόκειτο να πουληθεί από γκαλερί της Νέας Υόρκης έναντι του ποσού των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων και τμήματα τοιχογραφιών που πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί από την Πομπηία.

Η ιταλική αστυνομία διευκρίνισε ότι οι αρχαιότητες εντοπίστηκαν και επεστράφησαν στη χώρα σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Κάποια από τα αντικείμενα αυτά φυλάσσονταν σε μουσεία, στο Οχάιο και τη Μινεάπολη ενώ άλλα προωθούνταν για πώληση από γνωστούς οίκους δημοπρασιών, όπως οι Sotheby's και Christie's, στους οποίους είχαν δοθεί ψεύτικες διαβεβαιώσεις για την προέλευσή τους.

Ορισμένα αντικείμενα είχαν εξαχθεί από την Ιταλία από έναν αρχαιοκάπηλο που είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές, τον Τζάκομο Μεντίτσι ενώ άλλα σχετίζονται με μια έρευνα για αρχαιότητες που εξήχθησαν παρανόμως από τον έμπορο έργων τέχνης Τζανφράνκο Μπεκίνα.

Πολλά έργα επεστράφησαν οικειοθελώς από τους ανθρώπους που τα είχαν στην κατοχή τους, όταν διαπίστωσαν ότι ήταν κλεμμένα.

Μια γκαλερί ωστόσο αρνήθηκε να δώσει πίσω τις αρχαιότητες και η υπόθεση οδηγήθηκε σε μια "σκληρή δικαστική διαμάχη", όπως ανέφερε η αστυνομία.



Πηγή : real.gr


Χρυσοχοΐδης και Σγουρός διαψεύδουν ότι προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία


Διαψεύδουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί επικείμενης συνεργασίας τους με την ΝΔ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Για μία ακόμα φορά διαβάζω στον τύπο σενάρια μεταγραφής μου στη ΝΔ. Επαναλαμβάνω και πάλι ότι πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας και μόνο» δήλωσε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Από την πλευρά του, ο Γ. Σγουρός, κάνει επίσης λόγο για ανυπόστατα σενάρια που δεν αξίζουν καν διάψευσης.


Πηγή


Πιέσεις σε φορείς Κεντρικής Διοίκησης



Στους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, δηλαδή των υπουργείων και των οργανισμών που εποπτεύουν, στρέφει τις προσπάθειές της η κυβέρνηση για να αντλήσει κεφάλαια ώστε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της χώρας, δεδομένου ότι από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους δεν υπάρχει σημαντική συμμετοχή στην παροχή των ταμειακών τους διαθεσίμων. Χθες, ο αν. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας εξέδωσε απόφαση με την οποία καλεί τους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης να καταθέσουν έως τις 5 Ιουνίου σε λογαριασμό της ΤτΕ τα διαθέσιμά τους που βρίσκονται σε αδρανείς λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών. Σύμφωνα, δε, με το ΥΠΟΙΚ, εκτιμάται ότι τα έσοδα από τους αδρανείς λογαριασμούς των 1.039 φορέων δεν ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς της Κεντρικής Διοίκησης έχουν γενικότερα ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 500-600 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια τα οποία η κυβέρνηση πιέζει να περάσουν σε λογαριασμό της ΤτΕ, ώστε να χρησιμοποιηθούν για να καλυφθεί η αποπληρωμή της δόσης της 5ης Ιουνίου προς το ΔΝΤ που ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Η στροφή προς τα διαθέσιμα των εν λόγω οργανισμών γίνεται διότι Ταμεία και δήμοι δεν έχουν προχωρήσει έως τώρα στην κατάθεση των δικών τους διαθεσίμων στην ΤτΕ. Χθες, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΑΤ δεν αποφάσισε (για τρίτη φορά) τη μεταφορά 100 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του Ταμείου στην ΤτΕ, καθώς η συνεδρίασή του διεκόπη έπειτα από μαζικό διάβημα των εκπροσώπων της ΟΤΟΕ.

Σε μια προσπάθεια να πείσει τις διοικήσεις των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην κεντρική τράπεζα, ο αν. υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ. Στρατούλης απέστειλε επιστολή προς τις διοικήσεις όλων των Ταμείων, με την οποία ζητεί ενημέρωση για το ύψος των διαθεσίμων που διαθέτουν σε εμπορικές τράπεζες, το επιτόκιο με το οποίο τα τοκίζουν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επελέγη η συγκεκριμένη τράπεζα.



Έντυπη Καθημερινή


Νεαρά κορίτσια οι πιο αποτελεσματικές δολοφόνοι της Μπόκο Χαράμ


Το πώς η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία μετατρέπει μικρά κορίτσια στους πιο ικανούς δολοφόνους της περιγράφει σε εκτενές άρθρο της, η ειδησεογραφική αμερικανική ιστοσελίδα The Daily Beast. «Η Αΐσα εννέα χρόνων και η μεγαλύτερη αδελφή της, Φαλμάτα, 13 χρόνων, απήχθηκαν από το σπίτι τους στο Νταμασάκ, στη βορειοανατολική επαρχία Μπόρνο της Νιγηρίας, στη διάρκεια μίας επιδρομής μαχητών της οργάνωσης τον Μάρτιο. Ο πολύ μεγαλύτερος αδελφός τους, Μπουκάρ, δεν είναι σίγουρος ότι θα τις ξαναδεί. Πιστεύει ότι εντάχθηκαν στον ολοένα αυξανόμενο  στρατό από γυναίκες βομβιστές αυτοκτονίας. Και έχει κάθε λόγο να το πιστεύει» αναφέρει το δημοσίευμα.

Όταν οι μαχητές εισέβαλαν στο Νταμασάκ, έκαψαν σπίτια και απαίτησαν από τους κατοίκους να τους παραδώσουν τα παιδιά τους. Οι γονείς που αντέδρασαν δολοφονήθηκαν και τελικά εκατοντάδες παιδιά, στην πλειοψηφία τους κορίτσια, απήχθηκαν. «Έβαλαν φωτιά στα σπίτια μας και περπατούσαν στους δρόμους απαγάγωντας παιδιά που ήταν κάτω των 15 χρόνων και σκοτώνοντας όσα ήταν μεγαλύτερα. Πιο πολύ ενδιαφερόντουσαν για τα κορίτσια, τα οποία σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας». Είναι γνωστό ότι η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποιεί νεαρά κορίτσια ως βομβιστές αυτοκτονίας. Η πλειοψηφία όσων βομβιστών αυτοκτονίας έχουν αναγνωριστεί ήταν έφηβα κορίτσια, ορισμένα ακόμη και δέκα χρόνων.

Άλλα κορίτσια γίνονται στρατιώτες ή σκλάβες του σεξ. Τον περασμένο χρόνο περισσότερες από 200 νεαρές γυναίκες απήχθηκαν από το σχολείο τους στο Σίμποκ, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας. Έκτοτε ο χρόνος που πραγματοποιήθηκαν κάποιες επιθέσεις αλλά και οι ηλικίες των βομβιστών αυτοκτονίας επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι η Μπόκο Χαράμ χρησιμοποίησε κάποια από αυτά τα κορίτσια στον τζιχάντ του. Πιστεύεται ότι η Μπόκο Χαράμ διατηρεί στρατόπεδα εκπαίδευσης βομβιστών αυτοκτονίας σε διάφορες τοποθεσίες της Νιγηρίας. Όταν η οργάνωση απαγάγει παιδιά, διαχωρίζει τα «νέα και έξυπνα» κορίτσια από τα πιο μεγάλα και τα εκπαιδεύει στο να χρησιμοποιούν όπλα ή να διεξάγουν επιθέσεις αυτοκτονίας ή και τα δύο.

Νιγηριανοί στρατιώτες που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας στη Daily Beast είπαν ότι σοκαρίστηκαν από τον αριθμό των γυναικών που άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων που πήγαν να τις διασώσουν στο δάσος Σαμπίσα. Οι προσηλυτισμένες βομβίστριες αυτοκτονίας πείθονται να γίνουν μάρτυρες πολεμώντας τον τζιχάντ της Μπόκο Χαράμ. Παλαιότερα η οργάνωση προσέφερε οικονομικά κίνητρα στους βομβιστές αυτοκτονίας: το 2011 έγινε γνωστό ότι έδωσε πάνω από 24000 δολάρια σε έναν άνδρα, τα οποία εκείνος παραχώρησε στα τέσσερα παιδιά του πριν πραγματοποιήσει την επίθεση. Στην τελευταία επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν μία γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε στάση λεωφορείου στις 16 Μαΐου στη Νταματούρου στη βορειοανατολική Νιγηρία.


Πηγή


Όλοι στο ΙΚΑ! – Οι αλλαγές που έρχονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία – Τι θα γίνει με συντάξεις και κατώτατο μισθό



Η συμφωνία φαίνεται να είναι κοντά, σύμφωνα τουλάχιστον με το Μαξίμου. Η αισιοδοξία εκφράζεται τα τελευταία 24ωρα καθώς φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ίσως αγκάθι στη διαπραγμάτευση φαίνεται να μετατίθεται για διαπραγμάτευση από το φθινόπωρο.

Το Ασφαλιστικό λοιπόν φαίνεται ότι παίρνει παράταση, ωστόσο τα πρώτα μέτρα φαίνεται ότι έχουν ήδη καθοριστεί.

Το πρώτο δεν είναι άλλο από την άμεση ενοποίηση των Ταμείων. Με βάση το σχέδιο αυτό στο οποίο φαίνεται ότι συμφωνούν και οι Θεσμοί θα απομείνουν μόνο τρία Ταμεία. Το ΙΚΑ, που θα είναι και το μεγαλύτερο όλης της χώρας και εκεί θα συγκεντρωθούν όλοι οι μισθωτοί, αλλά και ο ΟΑΕΕ στο οποίο θα υπαχθούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και ο ΟΓΑ.

Οι λεπτομέρειες για την κατάργηση των Ταμείων που υπάρχουν σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές καθώς ακόμη βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης πριν την οριστική συμφωνία και έτσι επίσης συμφωνήθηκε να δοθεί στο σημείο αυτό χρόνος στην Ελληνική πλευρά.

Παράλληλα φαίνεται ότι η Αθήνα προχωράει σε ισχυρά αντικίνητρα για όσους επιθυμούν να βγουν πρόωρα σε σύνταξη με αύξηση του πέναλτι, της μείωσης δηλαδή που υπάρχει στο ποσό, για κάθε χρόνο που βγαίνει ο ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη.

Έτσι η Αθήνα φαίνεται να κερδίζει χρόνο τουλάχιστον στο επίπεδο της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος η οποία φαίνεται πως μετατίθεται για το 2017 ή για το 2018, τουλάχιστον προς το παρόν, και κάπως έτσι αποφεύγονται (προς το παρόν) και οι άμεσες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Η ενοποίηση των Ταμείων ωστόσο θα φέρει μειώσεις σε αποδοχές οι οποίες ικανοποιούν την πλευρά των Θεσμών καθώς ο υπολογισμός θα είναι ενιαίος και έτσι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στα ποσά
που λαμβάνουν οι δικαιούχοι.

Όλα δείχνουν, πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν και ένα 20σέλιδο κείμενο που είναι έτοιμο, πως η συμφωνία βρίσκεται στην τελική ευθεία με τους δανειστές να συμφωνούν τουλάχιστον ως προς το φορολογικό σκέλος της συμφωνίας, μεταθέτοντας για μερικούς μήνες τις τομές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.


Πηγή : newsit.gr