Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στον τελικό ο Ολυμπιακός!!! ΤΣΣΚΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-70



Ένας κακός Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί και νίκησε την ΤΣΣΚΑ 68-70 πηγαίνοντας στον τελικό της Euroleague

Μπράβο στους ερυθρόλευκους και περιμένουμε το κύπελλο!!!


Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε το σύντροφό του!


O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκε σήμερα τον Βέλγο σύντροφό του Γκοτιέ Ντεστενέ και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί μία ένδειξη της εξέλιξης της κοινωνίας, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία.
Ο γάμος τελέστηκε σε ένα ξενοδοχείο της πόλης του Λουξεμβούργου από τη Λιντί Πολφέ, δήμαρχο της πόλης.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, 39 ετών, ήταν μεταξύ των καλεσμένων. «Ήρθα στο γάμο ενός φίλου. Ήταν μια σημαντική στιγμή για εκείνον και έπρεπε να παραβρεθώ» δήλωσε ο ίδιος.

«Το Λουξεμβούργο δίνει την εικόνα μιας προοδευτικής χώρας σε ό,τι αφορά την κοινωνία. Πρόκειται για ένα μήνυμα που στέλνουμε σε μία χρονική στιγμή όπου η ομοφοβία καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.


Οι Ιρλανδοί αναμένεται να αποφασίσουν την επόμενη Παρασκευή μέσω δημοψηφίσματος σχετικά το θέμα του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, που έχει ήδη νομιμοποιηθεί σε 17 χώρες.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, που φόραγαν και οι δύο σκούρα κοστούμια, έφθασαν στο δημαρχείο πεζή, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου. Διακόσιοι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το ξενοδοχείο της πόλης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα αμέσως μόλις έφθασε το ζευγάρι. Μετά την τελετή οι νεόνυμφοι επέστρεψαν στην είσοδο προκειμένου να χαιρετίσουν τους καλεσμένους τους, που τους πέταξαν ρύζι.


Ο νεαρός πρωθυπουργός, ηλικίας 42 ετών, γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2014 την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ, έναν Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίον έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2010.

«Εκείνος μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι» είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Times.


Το ζευγάρι δεν ήθελε να δώσει περαιτέρω δημοσιότητα στο γάμο του, όμως ο γάμος αυτός θεωρείται ως ένα «όμορφο μήνυμα, μία ένδειξη» εξέλιξης της κοινωνίας στο Λουξεμβούργο, μια καθολική χώρα, σχολίασε ο Μπέραρντ Μπομγκάρντεν, διευθυντής του κέντρου χορογραφίας του Λουξεμβούργου, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Μετά την τελετή, ο Ξαβιέ Μπετέλ και ο σύντροφός του μετέβησαν στο Cercle Cité, ένα δημοτικό κτίριο στην καρδιά του Λουξεμβούργου για ένα κοκτέιλ.

Οι εορτασμοί θα συνεχιστούν αύριο σε ένα βραβευμένο εστιατόριο, το La Gaichel, που βρίσκεται στα σύνορα με το Βέλγιο.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ ωστόσο γνωστοποίησε ότι το ζευγάρι δεν θα πάει ταξίδι του μέλιτος λόγως της «φορτωμένης πολιτικής ατζέντας» που έχει ο ίδιος.

Την επόμενη εβδομάδα πρέπει να παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ της Αστάνα στο Καζακστάν και πρέπει να προετοιμαστεί και την ανάληψη της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ από το Λουξεμβούργο που ξεκινά την 1η Ιουλίου, λίγες ημέρες έπειτα από μία σημαντική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με θέμα την μετανάστευση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr



Εκτελέσεις επειδή ήπιαν αλκοόλ, επειδή παραπονιόντουσαν, επειδή τους άρεσαν οι γυναίκες. Οι συνεργάτες του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν



Πέντε από τους επτά ανθρώπους που συνόδευαν το φέρετρο του πρώην ηγέτη της Βορείου Κορέας, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν είτε εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς είτε εκτελέστηκαν με βίαιο τρόπο. Η πάλαι ποτέ πολιτική και στρατιωτική ελίτ επί των ημερών του πατέρα του, οι Jang Song-thaek, Kim Ki Nam, Choe Tae-bok, Ri Yong-Ho, Kim Yong-chun, Kim Jong-gak και U Dong-chuk, στεκόταν δίπλα στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε τον Κιμ Γιονγκ Ιλ στην τελευταία του κατοικία, τον Δεκέμβριο του 2011. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ο θείος του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελέστηκε, ένας θεωρείται νεκρός, αν και δεν έχει βρεθεί, ένας έχει εξαφανιστεί και δύο έχουν εξοριστεί....



Τελευταίο περιστατικό – απόδειξη των διαθέσεών του είναι η εκτέλεση του υπουργού Άμυνας της χώρας, επειδή κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης. Με ταχείες και άκρως δημοκρατικές διαδικασίες!

Εκτέλεση στο απόσπασμα για τον θείο του. 

Η κατηγορία: Χρήση ναρκωτικών και εθισμός στις γυναίκες Τον Δεκέμβριο του 2013, ο 67χρονος Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέστηκε μετά από πολύκροτη δίκη, κατά την οποία το στρατοδικείο τον έκρινε ένοχο για προδοσία. Ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα και εκτελέστηκε λίγες μόλις ημέρες, πριν την δεύτερη επέτειο του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ. «Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια, όπως αυτές που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους. Εδώ και πολύ καιρό ο Γιανγκ είχε μια βρώμικη πολιτική φιλοδοξία. Δεν τόλμησε να σηκώσει το κεφάλι του, όταν ο Κιμ Ιλ Σουνγκ και ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ζωντανοί», ανέφερε τότε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA. Η επίσημη εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν δημοσίευσε μια φωτογραφία του Γιανγκ με χειροπέδες, να κρατείται από ένστολους φύλακες, κατά τη δίκη του....


Ο αρχηγός του Στρατού που «χάθηκε» σε… βροχή από σφαίρες 

Ο αρχηγός του Στρατού, η σύλληψη του οποίου οδήγησε σε καταιγισμό πυρών. Δεκάδες στρατιώτες της Βορείου Κορέας έπεσαν νεκροί, κατά τη «σύρραξη» που ακολούθησε την απομάκρυνση του αρχηγού του στρατού Ρι Γιονγκ Χο, τον Ιούλιο του 2012. Είχε «αποδεσμευτεί» από τα καθήκοντά του, περίπου 6 μήνες μετά την κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, για «λόγους ασθενείας»....


Θεωρείτο πρόσωπο κλειδί στη βορειοκορεατική ηγεσία, που υποστήριξε τον νεαρό Κιμ Γιονγκ-Ουν κατά τη μεταβατική περίοδο, που ακολούθησε τον θάνατο τον πατέρα του.

Ο αρχηγός του στρατιωτικού επιτελείου, πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, είχε οριστεί επικεφαλής του τέταρτου σε μέγεθος στρατού του κόσμου, το 2009. Ο Χο είχε συνοδεύσει τον νεαρό ηγέτη στις περιοδείες του σε στρατιωτικές βάσεις. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχασε τη ζωή του από τα πυρά, κατά την επιχείρηση απομάκρυνσής του από το γραφείο του. Κανείς δεν τον είδε έκτοτε.

Εξορία και εξαφάνιση τριών ηγετικών στρατιωτικών φυσιογνωμιών 

Ο Γιου Ντονγκ Τσακ, ο άλλοτε επικεφαλής του Υπουργείου Ασφαλείας της χώρας, τον οποίο εκτόπισε ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά την άνοδό του στην εξουσία, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, τον Μάρτιο του 2012 και έκτοτε, αγνοούνται τα ίχνη του....


Ο Κιμ Γιονγκ Τσαν, Γραμματέας στο Υπουργείο Άμυνας την περίοδο του θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, έχασε τη θέση του τον Απρίλιο του 2012, για «λόγους υγείας». Μετατέθηκε σε άλλο πόστο στη στρατιωτική ηγεσία, αλλά εξαφανίστηκε επίσης μυστηριωδώς και αγνοείται.

Το 2012, διπλωμάτες στης Πιονγκ Γιανγκ, ανέφεραν ότι ο Κιμ Γιονγκ Γκακ, υπεύθυνος για την οργάνωση του Στρατού, εκτοπίστηκε και τη θέση του πήρε ο Διοικητής των ταγμάτων της Βορείου Κορέας Κιμ Κιοκ Σικ.

Η δηλητηρίαση της θείας, που… παραπονιόταν

 Η σύζυγος του θείου του Ουν, Γιανγκ Σονγκ Τάεκ, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχασε τη ζωή της από δηλητηρίαση, την οποία είχε διατάξει ο ίδιος ο ανιψιός της....


Η 68χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι, σύμφωνα με διαρροές, έχασε τη ζωή της, όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε, να θανατωθεί με δηλητήριο. Μόνο οι πιστοί και σκληροπυρηνικοί σωματοφύλακές του Ουν, η ομάδα Unit 974, φέρεται να γνωρίζει τις λεπτομέρεις εκτέλεσης του σχεδίου . Στον κόσμο έγινε γνωστό, ότι η 68χρονη πέθανε από εγκεφαλικό, κατά τη διάρκεια καβγά για την εκτέλεση του συζύγου της. Ήταν στο πλευρό του αδελφού της, πρώην ηγέτης της Β. Κορέας, για δεκαετίες.

Ο εχθρός του κράτους που εκτελέστηκε με φλογοβόλο 

Ο Σανγκ Ον θεωρήθηκε «εχθρός του κράτους» και εκτελέστηκε με φλογοβόλο, το 2014. Λέγεται, πως τον σκότωσαν οι πιο κοντινοί του συνεργάτες. Κρίθηκε ένοχος για διαφθορά και δράση που υπονόμευε το κράτος....


Η εκτέλεσή του ακολούθησε την καταδίκη του, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ότι μετέτρεψε τη δημόσια υπηρεσία όπου εργαζόταν, σε προσωπικό άντρο διαφθοράς.

Θάνατος, γιατί ήπιε αλκοόλ την περίοδο πένθους 

Το 2012, ένας ακόμη υψηλά ιστάμενος του στρατού της Β.Κορέας, εκτελέστηκε, καθώς κρίθηκε ένοχος για ασέβεια στον νεκρό ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, πίνοντας αλκοόλ κατά τη διάρκεια της 100ήμερης περιόδου πένθους, για τον θάνατό του....


Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε να «σβηστεί» ο Κιμ Τσολ, για αυτό του το ατόπημα. Ως εκ τούτου, φέρεται να τοποθετήθηκε σε σημείο, όπου έγινε στόχος όλμου, με εντολή του νέου ηγέτη....



Πηγή : news247.gr








«Όχι» Κωνσταντοπούλου στη μεταφορά των διαθέσιμων της Βουλής στην ΤτΕ


Αυτό προκύπτει από διάλογο που είχε η πρόεδρος του κοινοβουλίου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Αρνείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Αυτό προκύπτει από διάλογο που είχε η πρόεδρος του κοινοβουλίου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τις παραχωρήσεις που έχει κάνει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως δεν είναι δυνατό να ασκεί τέτοια κριτική όταν η ίδια αρνείται να ενισχύσει τα χρηματικά αποθέματα της κυβέρνησης με την άρνησή της να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής στην ΤτΕ.

Με δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση, και εν μέσω διαρροών για υψηλούς τόνους στην αίθουσα, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του [ΣΥΡΙΖΑ] και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».



Πηγή: skai.gr


Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για την ιθαγένεια


Αναρτήθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Η πρωτοβουλία αυτή διευθετεί ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα: το καθεστώς ιθαγένειας των παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν και ζούνε στη χώρα μας ή μεγαλώνουν σε αυτήν.

Η ελληνική ιθαγένεια, επίσης, απονέμεται:

• Στα παιδιά που έχουν απολυτήριο ελληνικού λυκείου και είναι απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΕΙ

• Στα παιδιά που έχουν πάει 9 χρόνια σε ελληνικό σχολείο –την υποχρεωτική δηλαδή εκπαίδευση που προβλέπει το ελληνικό Σύνταγμα– ή έχουν πάει γυμνάσιο και λύκειο.

• Η βασική καινοτομία του σχεδίου νόμου έγκειται στην διάταξη που δίνει το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας, τη στιγμή της εγγραφής στην πρώτη δημοτικού ελληνικού σχολείου στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονέα που κατοικεί νόμιμα στη χώρα πέντε χρόνια πριν τη γέννηση.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ αναφέρει πως «η κυβέρνηση, πιστή στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, προχωρά σε ένα μέτρο εμβάθυνσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα.  Θέλουμε τα παιδιά να αποκτούν ιθαγένεια, όσο είναι παιδιά, γιατί στην παιδική ηλικία διαμορφώνεται η κοινωνική συνείδηση και επομένως η εθνική ταυτότητα. Με την έννοια αυτή, τα παιδιά αυτά που πάνε στο σχολείο με τα παιδιά μας, κάνουν παρέα μαζί τους και συχνά δεν μιλούν άλλη γλώσσα, δεν ξέρουν ή ενίοτε δεν θέλουν να ξέρουν την πατρίδα των γονιών τους, είναι και αυτά δικά μας παιδιά. Έχουν κάθε λόγο να είναι Έλληνες πολίτες».



Πηγή:capital.gr





Παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σπίτι στην Κατερίνη



Συνελήφθη 39χρονος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Για εμπορία κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται ένας 39χρονος που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 39χρονος χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στην Κατερίνη και σε έρευνα που ακολούθησε παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85,5 γραμμάρια αποξηραμένων παραισθησιογόνων μανιταριών, 34 γραμμάρια χλωρών παραισθησιογόνων μανιταριών, 3 δοχεία ανάπτυξης παραισθησιογόνων μανιταριών, 25,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος εισήγαγε τα προαναφερόμενα δοχεία ανάπτυξης έναντι χρηματικού ποσού, από το εξωτερικό.

Ο συλληφθέντας, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.


Πηγή : newsbeast.gr


Η σημαία το Ισλαμικού Κράτους στο Ραμάντι



Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν σήμερα την πόλη Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ και ύψωσαν τη μαύρη σημαία τους στο κτιριακό συγκρότημα της τοπικής κυβέρνησης, κατοχυρώνοντας έτσι τον έλεγχό τους επί σχεδόν του συνόλου της πρωτεύουσας της σημαντικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν σήμερα την πόλη Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ και ύψωσαν τη μαύρη σημαία τους στο κτιριακό συγκρότημα της τοπικής κυβέρνησης, κατοχυρώνοντας έτσι τον έλεγχό τους επί σχεδόν του συνόλου της πρωτεύουσας της σημαντικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ, σύμφωνα με το ΙΚ και Ιρακινούς αξιωματούχους.

Αξιωματικός της αστυνομίας πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ κατέλαβαν γύρω στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) το κτίριο της κυβέρνησης και ύψωσαν την σημαία τους.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο Ραμάντι χρησιμοποιώντας έξι αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά για να καταφέρουν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό κτίριο, διευκρίνισαν παράλληλα πηγές της αστυνομίας.

Οι μαχητές της οργάνωσης χρησιμοποίησαν μια θωρακισμένη μπουλντόζα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια των τοίχων που απέκλειαν τον δρόμο προς το αστυνομικό τμήμα και ανατίναξαν το όχημα όταν έφτασε εκεί.

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν επίσης ένα Humvee παγιδευμένο με εκρηκτικά το οποίο είχε στόχο το υπουργείο Παιδείας και ένα τρίτο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην δυτική είσοδο του κυβερνητικού κτιρίου στο κέντρο του Ραμάντι.

Στο δυτικό τμήμα της πόλης, οι μαχητές ανατίναξαν άλλα τρία αυτοκίνητα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά κοντά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων της Άνμπαρ.

Νοσοκομειακές πηγές στο Ραμάντι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη στη μάχη στο Ραμάντι (...). Η αστυνομία, ο στρατός και οι δυνάμεις των φυλών υπερασπίζονται την πόλη ακόμη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε για να αποτρέψουν το Ισλαμικό Κράτος να την θέσει ολόκληρη υπό τον έλεγχό του. Μας υποστηρίζουν αεροσκάφη του ιρακινού στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων (υπό τις ΗΠΑ)», δήλωσε ο Άζαλ Ομπέιντ αλ Φαχντάουϊ, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου.

Ο ίδιος και άλλοι Ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μεγάλος αριθμός πολιτών εγκαταλείπει το κέντρο του Ραμάντι για δεύτερη φορά φέτος από τον Απρίλιο που είχε πραγματοποιήσει και πάλι επίθεση το Ισλαμικό Κράτος. «Οι οικογένειες προσπαθούν να φύγουν πεζή, αφήνουν πίσω τους τα αυτοκίνητά τους και τα σπίτια τους καθώς οι περισσότεροι τομείς του Ραμάντι ελέγχονται πλέον από το ΙΚ», δήλωσε ο Τζάμπαρ Άντζαντ αλ Ασάφι, αρχηγός μιας φυλής.

Αν το ΙΚ καταφέρει να κυριεύσει ολόκληρο το Ραμάντι, θα ελέγχει πλέον τις πρωτεύουσες των δύο μεγαλύτερων επαρχιών του Ιράκ. Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, γειτονικής της Αλ Άνμπαρ, βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών από τον Ιούνιο του 2014.


Πηγή: skai.gr


B.B. King: Έφυγε ο βασιλιάς του Μπλούζ


Σήμερα έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Βασιλιάς των Μπλουζ, ο B.B. Κing.

Ο μουσικός που όρισε τα μπλουζ, δίδαξε και επηρέασε γενιές καλλιτεχνών,  Έρικ Κλάπτον, Κιθ Ρίτσαρντς, Τζίμι Χέντριξ και άλλα δυνατά ονόματα.

Το  «The thrill is gone» αποχαιρετιστήριο από εμάς :





Η κυβέρνηση παίρνει τώρα τα λεφτά από τις πρεσβείες και τα προξενεία



Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως η κυβέρνηση ζήτησε σήμερα με έγγραφο προς δεκάδες πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία τυχόν αδιάθετες δαπάνες.

Το «Βήμα» γράφει πως γνωρίζει το περιεχόμενο σχετικού εγγράφου, σύμφωνα με το οποίο οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα), ποσά τα οποία μέχρι σήμερα εν μέρει συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ - και όχι στις ΔΟΥ.

Το έγγραφο, συνεχίζει το ρεπορτάζ του «Βήματος» που υπογράφει ο Αχιλλέας Χεκίμογλου, καλεί τις διπλωματικές μας αρχές να επιστρέψουν άμεσα μέσω ΔΟΥ τυχόν αδιάθετες δαπάνες, που αφορούν κατά βάση έξοδα για γραφική ύλη, καθαριστικά κ.λπ. του τρέχοντος διμήνου. Έμπειροι διπλωμάτες παρατηρούν ότι ουδέποτε έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο στο παρελθόν.

Μάλιστα, όπως επί λέξει αναφέρει το έγγραφο, «σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αποστολή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, η επιστροφή των χρημάτων (ΕΥΡΩ) μπορεί να γίνει σε μετρητά (δεσμίδες μέχρι εκατό τεμάχια ανά χαρτονόμισμα και τυχόν υπόλοιπο σε χωριστή δεσμίδα) με τον διπλωματικό φάκελλο»!

Αναλυτικά το έγγραφο, όπως δημοσιεύθηκε από το protothema.gr


Κύκλοι κυβέρνηση: Υπερβάλλων ζήλος;
Κύκλοι της κυβέρνησης, πάντως, επισημαίνουν ότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν περιλαμβάνονται πρεσβείες και προξενεία.

«Υπερβάλλων ζήλος;» σχολιάζουν χαρακτηριστικά χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν η... ατάκα σχετίζεται με την κυβέρνηση ή τα δημοσιεύματα που έφεραν στο φως το ζήτημα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών υποβαθμίζει το θέμα και τονίζει πως πρόκειται για πάγια διαδικασία.

Ειρωνική αντίδραση από ΠΑΣΟΚ

Με ειρωνικό τρόπο απαντά το ΠΑΣΟΚ στην απόφαση της κυβέρνησης: «Τώρα μαζεύει ότι εισπράξεις έχουν οι πρεσβείες και προξενεία μας από προξενικές πράξεις. Η ενέργεια αυτή - ιδίως τις ημέρες αυτές -  στέλνει σε όλο το κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κολλημένη στο τοίχο λόγω ταμειακών αναγκών. Βοηθάει αυτό την οποία διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;» διερωτάται η Χ. Τρικούπη.



Πηγή: iefimerida.gr 


Aπαράδεκτη σιωπή της ΝΔ, στην επική γκάφα Ξυδάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα



Μυρωδιά δεν πήραν τα τρολ της Συγγρού

 
Δύο 24ωρα έχουν περάσει από την απίστευτη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, ότι η Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει δικαστικά τα γλυπτά του Παρθενώνα. Είναι πρωτοφανές ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, να προβαίνει σε τέτοια δήλωση- αβάντα προς την Βρετανική πλευρά, την ίδια ώρα που το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, αποτελεί παγκόσμιο αίτημα του πολιτισμένου κόσμου.

«Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» είπε ο Ν.Ξυδάκης. «Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», αλλά και ότι απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Το ερώτημα είναι αν τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι «οποιοδήποτε αίτημα» και αν ο υπουργός αντιλήφθηκε πως με αυτή την δήλωση του , δίνει τεράστιο επικοινωνιακό άλλοθι στους Βρετανούς και «σπάει» το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση , πέρασε δυστυχώς απαρατήρητη από την ΝΔ, καθώς τα ….τρολ της Συγγρού δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος της γκάφας του υπουργού, ώστε να βγάλουν μια ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά της υπεύθυνης τομέα... πολιτισμού της ΝΔ Έλενα Ράπτη, ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Για λογαριασμό της κεντροδεξιάς , έσωσε το γόητρο της παράταξης ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης, με παρέμβαση του, όπου έγραψε:

“Όλοι οι Υπουργοί Πολιτισμού από τη Μερκούρη και μετά, προσπαθούσαν με συνέπεια –άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, προκειμένου κάποια στιγμή να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στη χώρα τους.

Στη προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν κορυφαίες προσωπικότητες απ όλο τον κόσμο. Δημιουργήθηκαν επιτροπές διεκδίκησης.

Κατασκευάστηκε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που ακύρωσε το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν έχει τον κατάλληλο χώρο που θα προστάτευε τα γλυπτά στην περίπτωση επιστροφής τους.
Όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας ,σε κάθε περίπτωση έθεταν το θέμα με τον πλέον επίσημο τρόπο.
Διεκδίκησαν και πήραν θραύσματα απ την Ακρόπολη από Πανεπιστήμια και Μουσεία που υπήρχαν σκορπισμένα.

Κανένας Υπουργός, ποτέ δεν είχε δημόσια παραδεχτεί ότι αν η Ελλάδα διεκδικούσε δικαστικά τα γλυπτά, δεν θα τα κατάφερνε.
Κ
αι δεν το έκανε ποτέ κανένας, διότι η στρατηγική που διαμορφωνόταν από την επιτροπή διεκδίκησης ήταν συγκεκριμένη και ομόφωνα δεκτή.

Κανένας Υπουργός ποτέ και για κανένα λόγο δεν έδωσε επιχειρήματα στο Βρετανικό Μουσείο .
Η πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει μια δικαστική διαμάχη τόσο στα Αγγλικά, όσο και στα διεθνή δικαστήρια, είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

Η απάντηση ήταν άμεση : «Η ελληνική κυβέρνηση τελικά αναγνώρισε ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των "Ελγίνειων" Μαρμάρων».

Και όλα αυτά την ώρα που επανειλημμένες δημοσκοπήσεις στη Μ. Βρετανία καταγράφουν την αυξανόμενη τάση των Άγγλων να συναινούν στην επιστροφή τους.

Μια προσπάθεια δεκαετιών ακυρώθηκε σε πολύ λίγο χρόνο.

Δικαίως η διεθνής επιτροπή διεκδίκησης εξέφρασε την απογοήτευση της.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι όσα λένε παράγουν συνέπειες.
Κρίμα… πολύ κρίμα !”


Πηγή : parapoltitka.gr


Ψαριά για Γκίνες: Έπιασε χέλι μεγαλύτερο από διώροφο λεωφορείο!



Δεν πίστευε στα μάτια του ο Scott Govier όταν είδε ένα χέλι 59.5 κιλών να βρίσκεται στα δίχτυα του έξω από τις ακτές της Βρετανίας.
Έπιασε το χέλι με μάκρος μεγαλύτερο από ένα διώροφο λεωφορείο στο Plymouth, στο Devon και όταν ανέβασε φωτογραφία του στο Facebook σημείωσε "τι κτήνος!"



Ο Vic Evans κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, έχοντας πιάσει ένα εξίσου μεγάλο χέλι 6 μίλια από το Brixham στο Devon το 1995.

"Είμαι επαγγελματίας ψαράς και ήταν απλά μια κανονική ημέρα στη δουλεία όπως πάντα. Όταν τραβήξαμε τα δίχτυα, έμεινα άφωνος επειδή ήταν τόσο μεγάλο.

Ήταν ήδη νεκρό όταν το τραβήξαμε επάνω, διαφορετικά θα το είχαμε ρίξει πίσω και θα το αφήναμε να ζήσει.

Ήταν υπέροχο είδος για να το σκοτώσουμε. Το πουλήσαμε στην αγορά του Plymouth για λίγα περισσότερα χρήματα από 40 λίρες", σημείωσε ο 42χρονος.



Πηγή: Telegraph, newsit


Απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκινά η ...στάση πληρωμών; Δεν πληρώθηκαν το δεκαπενθήμερο οι υπάλληλοι



Μπορεί η κυβερνηση τελικά να βρήκε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση προς το Δ.Ν.Τ ωστόσο, συμφωνα με πληροφοριες του newsit, στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εχουν καταβληθεί ακομη οι μισθοί των εργαζομένων για το πρωτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι ίδιες πληροφοριες αναφέρουν οτι η πληρωμή των 630 εργαζομένων του Οργανισμού ήταν να γινει στις 13 Μαΐου.

Ωστοσο διαμηνύθηκε προς τους εργαζόμενους οτι ο μισθός θα καταβληθεί στους λογαριασμούς τους στις 14 Μαΐου ενω σημερα το πρωι ενημερώθηκαν οτι τελικά θα πάρουν τους μισθούς τους τη Δευτερα 18 Μαΐου χωρις ακομη να υπαρχει σαφής εικονα για τον αν και σε αυτη την ημερομηνία θα καταβληθούν οι μισθοί τους,

Αξίζει να σημειωθεί οτι στις αρχές Μαρτίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο πρώτος δημόσιος οργανισμός στον οποιο η κυβερνηση ...έβαλε χέρι στα αποθεματικά του μεταφέροντας πανω απο 200 εκ. απο τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλαδος για να αξιοποιηθούν για χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ειναι Νομικό Προσωπο Ιδιωτικού Δικαιου παρόλα αυτά όμως επειδή οι υπάλληλοι του ειναι μόνιμοι πληρώνονται απο την Ενιαία Αρχή Πληρωμών απο την οποία πληρώνονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της χωρας.

Οπως όλα δείχνουν ειναι η πρώτη φορά που η Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν καταβάλει μισθούς στην ωρα τους σε δημόσιους υπαλλήλους.

Μιλώντας στο Newsit η Πρόεδρος των Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ρένα Αγραφιώτη είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας. Και πρόσθεσε: «Δεν έχει εκταμιευθεί ο προϋπολογισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ ως οφειλόταν μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα κάθε έτους και ευελπιστούμε ότι ίσως σήμερα γίνει μια καταβολή καθώς έχει μπει ένα ποσό από το Υπουργείο που μας εποπτεύει αλλά δε λύνει το πρόβλημα».

Στο ερώτημα αν η καθυστέρηση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ η κυρία Αγραφιώτη απαντησε «όχι δε συνδέεται. Αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα αφορούσαν κοινοτικές επιδοτήσεις και τέλος πάντως ήταν ένα αποθεματικό. Δε συνδέεται με τους μισθούς και τις λειτουργικές δαπάνες».


Ανοιχτή επιστολή των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό απέστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τη διοίκηση του Οργανισμού

Ολόκληρη η επιστολή:

Δεδομένης της διήμερης πλέον καθυστέρησης της καταβολής τόσο της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όσο και της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών, ο Σύλλογος Εργαζομένων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπεύθυνους, καθώς ο Οργανισμός κινδυνεύει από οικονομική ασφυξία.
Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού περιγράφεται από τα κάτωθι:
Η μισθοδοσία, των εργαζομένων δεν καταβλήθηκε στις 13/05/2015.
Από τον Ιανουάριο του 2015, οι αμοιβές καθώς και μέρος των εξόδων των εκτός έδρας μετακινήσεων που απαιτούνται για την έγκαιρη πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων που είναι υποχρεωμένος να διενεργεί ο Οργανισμός, προκειμένου να καταβάλλονται οι κοινοτικές ενισχύσεις, δεν έχουν καταβληθεί.
Η εκπροσώπηση του Οργανισμού και της χώρας στα ευρωπαϊκά Όργανα πραγματοποιείται, μόνο με προκαταβολές, που καλύπτουν μέρος των εξόδων των εργαζομένων.
Έχει «παγώσει» η εξόφληση του συνόλου των προμηθευτών, η πληρωμή των τιμολογίων ΔΕΚΟ και γενικότερα η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού.
Αιτία των προαναφερομένων αποτελεί η μη εκταμίευση του αναγκαίου, για την λειτουργία του Οργανισμού, ποσοστού του εγκριμένου προϋπολογισμού από το Υ.Π.Α.Π.&Ε,  όπως είθισται κάθε χρόνο.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να καταθέσουμε τον προβληματισμό μας για τις παρακάτω ενέργειες του Υπουργείου:
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει σε γνώση μας, διαφαίνεται να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σχετικά με την εκταμίευση των προϋπολογισμών των εποπτευόμενων από το Υ.Π.Α.Π.&Ε Οργανισμών.

Με την 11/05/2015 ΑΔΑ: ΒΝ0546ΦΘΗ-6Φ7, απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού, έγινε ανάκληση της απόφασης ανάληψης πίστωσης του προϋπολογισμού του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιτιολόγηση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό. Ήταν βέβαιο ότι αυτή η ενέργεια θα οδηγούσε σε οικονομική ασφυξία τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφού δεν διαθέτει δικούς του πόρους και η λειτουργία βασίζεται στην ανάληψη των δαπανών του από τον προϋπολογισμό του Υ.Π.Α.Π.&Ε  .

Η οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός απειλεί τις πληρωμές των Ελλήνων παραγωγών του έτους 2015, ύψους που ξεπερνά τα τρία (3) δις ευρώ, και θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις της Νέας Προγραμματικής Περιόδου. Διότι η μη εκταμίευση του σχετικού ποσού, θα οδηγήσει στην αδυναμία τήρησης:
του προγράμματος των επιτόπιων ελέγχων των οποίων η έγκυρη και έγκαιρη ολοκλήρωση τους αποτελεί σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, προϋπόθεση της πληρωμής των αγροτών
σειράς Κανονιστικών δεσμεύσεων που αποτελούν προϋποθέσεις για την εκταμίευση των Κοινοτικών Ενισχύσεων.

Είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος λόγω της αδυναμίας του οργανισμού να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με όσα ορίζει το κοινοτικό και ο εθνικό πλαίσιο , να τεθεί υπό επιτήρηση και να ανασταλεί η Διαπίστευση του και επομένως να μην είναι δυνατή η καταβολή των ενισχύσεων που προέρχονται από κοινοτικούς πόρους στους δικαιούχους με δυσμενή αποτελέσματα στους αγρότες και την αγροτική οικονομία.

Καλούμε τόσο τον Πρωθυπουργό την ηγεσία του Υ.Π.Α.Π.&Ε όσο και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ , να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού και η εύρυθμη λειτουργία του, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις πληρωμές των 800.00 και πλέον Ελλήνων παραγωγών, οι οποίοι κινδυνεύουν να περιέλθουν σε οικονομική δίνη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Προχωρούν οι συζητήσεις για ιδιωτικοποιήσεις ΟΛΠ και αεροδρομίων


Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την Cosco για επέκταση της συνεργασίας στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται "σε προχωρημένο στάδιο" και θα συνεχιστούν, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση συμβιβασμού της κυβέρνησης με στόχο την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχισθούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στην Τιφλίδα της Γεωργίας, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο». Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Καμμένος, απο την πλευρά του, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με την Cosco βρίσκονται "σε προχωρημένο στάδιο".

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης. Είναι οριστικό, είπε ο υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων - από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση - όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» και η Ελλάδα εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός. Για την πώληση του Ελληνικού, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», προσθέτοντας: «Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».




Πηγή : kathimerini.gr



Λαφαζάνης: Ε.Ε.-ΔΝΤ επιδιώκουν να στραγγαλίσουν το αριστερό πείραμα


Η ομιλία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο συνέδριο Economist

Ισχυρούς κύκλους στην ΕΕ και το ΔΝΤ που υιοθετούν αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, επιδιώκοντας να «στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα» κατήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας σήμερα Παρασκευή σε συνέδριο του Economist.

«Δεν είναι η καταραμένη Αριστερά το πρόβλημα για την Ευρώπη. Οι ευρωενωσιακές αδιαλλαξίες είναι που προκαλούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις και όχι οι δήθεν αναχρονιστικές εμμονές της χώρας μας», τόνισε ο υπουργός  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε: «Είναι πολλοί και ισχυροί οι κύκλοι στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτήν την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη, θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης διατύπωσε πρόταση προκειμένου να υπάρξει δίκαιη οριοθέτηση των θαλάσσιων και υποθαλάσσιων δικαιωμάτων σε όλη τη Μεσόγειο, αρχής γενομένης από το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική πλευρά της. Η πρόταση προβλέπει να υπογραφεί ένα συμβόλαιο των κρατών που βρέχονται από τη Μεσόγειο το οποίο θα προβλέπει μία και μόνο δέσμευση, την απόλυτη τήρηση και πλήρη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

«Ένα τέτοιο συμβόλαιο θα στιγμάτιζε κατοχές και αυθαίρετες θαλάσσιες διεκδικήσεις και θα απομόνωνε τα υπόλογα κράτη», ανέφερε ο υπουργός. Περιέλαβε δε στις περιπτώσεις που δεν εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο την Τουρκία στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ στη Γάζα και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να ακολουθήσει ανεξάρτητη και πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική καθώς και τη στήριξη στους αγωγούς ΤΑΡ, Ελλάδας - Βουλγαρίας, στον Greek Stream που σχεδιάζεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη αλλά και τον East Med, όπως επίσης στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην περιοχή. «Δεν θα είμαστε πιόνι και δορυφόρος κανενός», τόνισε ενώ χαρακτήρισε προϋπόθεση για την ανάπτυξη την ύπαρξη ισχυρού, παρεμβατικού και ανασυγκροτημένου δημόσιου τομέα ενέργειας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε για τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού αερίου ότι υπάρχουν συμβόλαια και διαθέσιμοι καταναλωτές για το αέριο αυτό καθώς και ότι η Ελλάδα δεν θα είχε αντίρρηση πέρα από τη διέλευση του αγωγού προς τα Σκόπια, να επεκταθεί και προς την Ιταλία. Για την απελευθέρωση αγορών τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι υπέρ της απελευθέρωσης των αγορών, του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού, πρόσθεσε όμως ότι απελευθέρωση δεν σημαίνει υποβάθμιση και κατάργηση του Δημοσίου στο χώρο της ενέργειας, ούτε διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΠΑ. «Αυτό δεν θα γίνει γιατί δεν είναι εθνικά ωφέλιμο. Δεν σημαίνει ασυδοσία των ιδιωτικών συμφερόντων και προνομιακή μεταχείρισή τους σε βάρος του δημοσίου, όπως συμβαίνει στη χώρα μας και αυτό θα σταματήσει», υπογράμμισε.

«Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρα μας όφειλαν να θέσουν προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο. Από τη δυνατότητα τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης»», κατέληξε ο υπουργός.



Πηγή : tovima.gr


Τα γυρίζει ο Ήσυχος: Θα ξανασυζητήσουμε το θέμα των 500 εκατ. σε νέο ΚΥΣΕΑ



«Πρέπει να σταθμιστεί η οικονομική συγκυρία της στιγμής» δήλωσε στο MEGA - «Να δούμε αν πρέπει να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες» - «Έχω εκφράσει τους προβληματισμούς μου για τα P-3Β Orion»

Προσπάθεια αναδίπλωσης όσον αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλει 500 εκατ. δολάρια για να «εκσυγχρονίσει» αεροσκάφη-«σαπάκια» 50 ετών επιχείρησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Μετά τις σαρωτικές αποκαλύψεις του ΘΕΜΑτος, ο κ. Ήσυχος μιλώντας σήμερα στο MEGA άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο η συμφωνία να «παγώσει» επικαλούμενος την ανάγκη «να σταθμιστούν οι οικονομικές συγκυρίες της στιγμής, αν πρέπει, δηλαδή, να υλοποιηθεί ή να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες».

«Το αν θα παγώσει, είναι κάτι που θα συζητήσουμε στο επόμενο ΚΥΣΕΑ ή το επόμενο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο κ. Ήσυχος μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Υπονόησε, επίσης, ότι ο ίδιος έχει εκφράσει ενστάσεις για την ανάγκη υλοποίησης αυτής της συμφωνίας για τα P-3Β Orion αναφέροντας ότι «δεν θα μπω στην ουσία αν τα αεροπλάνα αυτά είναι τα καλύτερα ή τα χειρότερα, εγώ ως αναπληρωτής έχω θέσει τους προβληματισμούς μου σε αυτά τα ζητήματα», ενώ όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους για το αν η φράση αυτή υποκρύπτει διαφωνία είπε «δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Υποστηρίξε, επίσης, ότι μένει να αποφασιστεί αν πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή την οποία υπολόγισε σε 75 εκατ. δολάρια ενώ πρόσθεσε ότι ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου «προχωρούμε σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες που αφορούν τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων και τίποτα άλλο».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ήσυχος εκφράζει δημόσια ενστάσεις για την υπόθεση αυτή καθώς στις 5 Μαΐου με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε πει ότι πρέπει να επανεξεταστεί ο δημοσιονομικός αντίκτυπος της απόφασης για αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που αναμένεται να κοστίσει στους φορολογούμενους 500 εκατ. δολάρια, άποψη που ωστόσο ανακάλεσε με ακραίο τρόπο λίγες ώρες αργότερα προχωρώντας σε μία ανακοίνωση-παραλήρημα ενάντια στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που εμφανώς αποτύπωνε τις πιέσεις που ασκούνται για το συγκεκριμένο θέμα από την πλευρά του επισπεύδοντος υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.


Πηγή


ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXISNET : Τι αλλάζει φέτος στις φορολογικές δηλώσεις


Aνοιξε, αργά χθες το βράδυ, η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μέσω αυτής να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ώς και τις 30 Ιουνίου, που λήγει η σχετική προθεσμία.

Με την είσοδο του φορολογούμενου στην ειδική εφαρμογή, τού ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ, καθώς και η επιβεβαίωση των λοιπών προσωπικών στοιχείων που είναι προσυμπληρωμένα. Προσυμπληρωμένα είναι, επίσης, τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που εισπράχθηκαν το 2014, οι τόκοι καταθέσεων που ζητούν επιβεβαίωση ότι είναι σωστοί, όπως και τα ποσά των δόσεων που έχουν καταβληθεί για εξόφληση δανείων στις τράπεζες.

Ο φορολογούμενος μπορεί να ελέγξει, επίσης, την ορθότητα των στοιχείων των ακινήτων και των αυτοκινήτων που έχει στην κατοχή του και εμφανίζονται στο έντυπο Ε1.

Οι επιτηδευματίες πριν συμπληρώσουν το Ε1 θα πρέπει να επιλέξουν και να συμπληρώσουν το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττουν ενοίκια.

Στο μενού επιλογής της δήλωσης εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων για τους φορολογούμενους που το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, οι φορογούμενοι αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.

Τι αλλάζει
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εφέτος είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με ανασχεδιασμένο και δομημένο έντυπο Ε1.
Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσα από τη σχετική εφαρμογή στο TAXISnet.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, της απλούστευσης των διαδικασιών καθώς και της μείωσης της γραφειοκρατίας, έχουν επέλθει αλλαγές, όπως:


  • Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτόματα στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1, λαμβάνοντας υπόψη και την πιθανή εκχώρηση μισθώματος στον αρμόδιο Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ..



  • Τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία, συντάξεις και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα. Το ίδιο ισχύει για τα στοιχεία αυτοκινήτων και κατοικιών στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.



  • Σε πληροφοριακό πίνακα, έχουν αναρτηθεί οι τόκοι καταθέσεων και στις επόμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα ενημερωθούν κατ΄ αντίστοιχο τρόπο και για τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.


Σημειώνεται ότι, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης, εκπνέει την 31η Ιουλίου.

Παράλληλα με την εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ξεκίνησε και η λειτουργία της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων (έντυπο Α21).


Πηγή





Τόμσεν: Πρόοδος στα διαδικαστικά, όχι στα σημαντικά θέματα


«Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης», φέρεται να είπε o επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ

Για πρόοδο στα διαδικαστικά, αλλά όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα έκανε λόγο – σύμφωνα με πληροφορίες – ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν ενημερώνοντας τα μέλη του δ.σ. του Ταμείου.

«Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης», φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν, ενώ χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την ανάληψη του ελέγχου της διαπραγμάτευσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος φέρεται να είπε ότι δεν έχει εικόνα για την πραγματική κατάσταση της ρευστότητας και αυτό δεν του επιτρέπει να τοποθετηθεί στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Εξέφρασε δε παράπονα για το γεγονός ότι «οι εμπειρογνώμονες του Brussels Group δεν έχουν πρόσβαση στους υπουργούς». «Δεν μπορούν να δουν τους αρμόδιους υπουργούς. Οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτά που τους λένε οι αξιωματούχοι από την Αθήνα αντικατοπτρίζουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι υπουργοί ή είναι θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ίσως να μην έχουν πολιτικό αντίκρισμα» φέρεται να είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία στην αναθεώρηση και στα κόκκινα δάνεια, ενώ οι δύο πλευρές έχουν διαφωνήσει στα εργασιακά και στις συντάξεις, στη δημοσιονομική πολιτική για το 2015 και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Τόμσεν απέρριψε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ζήτησε κούρεμα του χρέους από τους Ευρωπαίους. Δεν τους πίεσα για αναδιάρθρωση του χρέους είπε και τόνισε ότι δεν έχει γίνει μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Χαρακτήρισε ακόμη καλή εξέλιξη την πληρωμή από την Ελλάδα της δόσης, την περασμένη Τρίτη και υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Θύμισε μάλιστα ότι η Αθήνα χρωστά στο Ταμείο για το μήνα Ιούνιο 1,23 δισ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πληρώσει.

Τέλος ο κ. Τόμσεν εξέφρασε την ελπίδα ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει το Brussels Group και θα υπάρξει πρόοδος.


Πηγή 


Μεταθανάτιο φιλοδώρημα 100.000 δολ. στην αγαπημένη του σερβιτόρα


Ο 85χρονος Ρόμπερτ Ελσγουορθ τίμησε με αυτόν τον τρόπο τις δύο γυναίκες στο εστιατορίο των οποίων έτρωγε για περισσότερο από μισό αιώνα

Επί τουλάχιστον 50 χρόνια, ένας πλούσιος Αμερικανός συλλέκτης έργων ασιατικής τέχνης γευμάτιζε και δειπνούσε στο ίδιο νεοϋρκέζικο εστιατόριο. Ο 85χρονος Ρόμπερτ Ελσγουορθ που πέθανε τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από πτώση, άφησε 100.000 δολάρια στην ιδιοκτήτρια του Donohue's Steak House και στην ανιψιά της.

«Είπα 'Ω Θεέ μου!' Δεν περίμενα τίποτε". Ηταν ένας άνθρωπος πολύ γενναιόδωρος και πολύ καλός με όλο τον κόσμο», αναφέρει η 53χρονη Μορίν Ντόνοχιου-Πίτερς, η οποία διευθύνει το οικογενειακό εστιατόριο στην κοσμοπολίτικη συνοικία της Άνω ανατολικής πλευράς του Μανχάταν.

Είχε λάβει τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του θανόντα, ο οποίος της είπε πως ο πελάτης του άφησε «κάτι» στη διαθήκη του: 100.000 δολάρια γι αυτήν και την ανιψιά της, την 28χρονη Μορίν Μπάρι η οποία εργάζεται στο εστιατόριο το βράδυ.

Ο Ελσγουορθ ήταν γνωστός συλλέκτης και έμπορος έργων ασιατικής τέχνης, τον οποίο αποκαλούσαν «βασιλιά του Μινγκ» και ο οποίος είχε ένα διαμέρισμα 20 δωματίων στη λαμπερή 5η λεωφόρο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

«Τον γνώριζα από τότε που γεννήθηκα, 53 χρόνια. Hταν πελάτης εδώ επί 54, 58 χρόνια. Πάντα χαμογελαστός. Παράγγελνε πάντα το ίδιο φαγητό και το ίδιο ποτό», εξήγησε η Μορίν, της οποίας ο πατέρας, Μάικ Ντόνοχιου, είχε ανοίξει το εστιατόριο τη δεκαετία του 1950 και το οποίο αυτή κληρονόμησε μετά το θάνατό του το 2000.

Για περισσότερο από μισό αιώνα, όταν ήταν στη Νέα Υόρκη, ο Ελσγουορθ έτρωγε κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μπριζόλα το βράδυ, τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.

Το εστιατόριο των Ντόνοχιου είναι τυπικό νεοϋορκέζικο, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει, με τις περσίδες του κλειστές τόσο όσο να αφήνουν λίγο φως να μπαίνει, οι τοίχοι με ξύλινη επένδυση κοσμούνται από θαλασσογραφίες, ένα μεγάλο μπαρ, και μια αίθουσα εντυπωσιακά απλή.

Το 1986 ο συλλέκτης είχε δωρίσει 480 πίνακες ζωγραφικής ασιατών καλλιτεχνών στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες.

Ο «Μπόμπι» ήταν ένας αυτοδίδακτος, ο οποίος δεν είχε τελειώσει το γυμνάσιο, σύμφωνα με τη νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους New York Times μετά το θάνατό του, στις 3 Αυγούστου.


Πηγή : protothema.gr


Νέο κρούσμα : Μυστήριο με το θάνατο αλόγων στο Πάπιγκο


Λόγω του γεγονότος ότι είχαν περάσει πολλές ημέρες, δεν μπορούν να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος δύο άγριων αλόγων κοντά στο Πάπιγκο Ζαγορίου στα Ιωάννινα. Τα δύο ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από κατοίκους της περιοχής σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον οικισμό, ωστόσο λόγω των πολλών ημερών που είχαν περάσει, δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή της περιοχής, είναι πιθανό να κατασπαράχθηκαν από λύκους ή αρκούδες, ωστόσο υπάρχουν και καταγγελίες από κατοίκους περί σκοπίμου θανάτου τους από αγρότες.

Σύμφωνα με αυτές, η παρουσία των περίπου 20 αλόγων στην περιοχή που ζουν ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση, προκαλεί προβλήματα σε αγρότες, καθώς προξενούν ζημιές σε καλλιέργειες.


Πηγή


Πυρά Λοβέρδου κατά Λαφαζάνη: Περιφρονεί το κοινοβούλιο, έπαθε απώλεια μνήμης


Την έντονη διαμαρτυρία του για την απουσία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, από τη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του για τη ΡΑΕ, εξέφρασε τόσο από το βήμα της Ολομέλειας όσο και με επιστολή του προς την πρόεδρο του Σώματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης επικαλούμενος ομιλία του, την ίδια ώρα, στο συνέδριο του Economist, για έλλειψη σεβασμού και προσβολή του Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, με επιστολή του προς την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, την καλεί να τον ανακαλέσει στην κοινοβουλευτική τάξη.
«Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο κ. Λαφαζάνης είχε καταγγείλει με έντονο τρόπο αυτές τις κοινοβουλευτικές πρακτικές, ως υπουργός, όμως, φρόντισε να τις αντιγράψει» υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που δεν προσέρχεται να απαντήσει στην ερώτησή του για τη ΡΑΕ.

«Ο κ. Λαφαζάνης φυγομαχεί και περιφρονεί το Κοινοβούλιο, έχει πάθει απώλεια προσφάτου μνήμης» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.


Πηγή




Έχει χαθεί η μπάλα : Εισβολή «Πυρήνων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεχίζεται σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων» εισέβαλαν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη.

Το επεισόδιο συνέβη όταν κάποιοι από τους «Πυρήνες» που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και παρά την παρουσία αστυνομικών, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».

Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Το επεισόδιο επιβεβαίωσε τις αρχικές ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από το πρωί για τη συνύπαρξη των δύο υποθέσεων στον περιορισμένο χώρο των φυλακών, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται για μεταφορά της δίκης εντείνονται, τόσο από συνηγόρους όσο και από τους φορείς της πόλης που τονίζουν πως η αίθουσα βρίσκεται πλησίον σε σχολικές μονάδες όπου την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές.

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής άρχισε εκ νέου σήμερα στις 11 το πρωί, εν μέσω νέων αντιφασιστικών διαδηλώσεων.

Έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχουν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό που γράφει «Ο Παύλος ζει. Τσακίστε τους Ναζί», ενώ κατά διαστήματα φωνάζουν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Η αστυνομία έχει λάβει και σήμερα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά των φυλακών Κορυδαλλών, ενώ έως τώρα δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Αυτή τη φορά εν αντιθέσει με τις άλλες δεν έχει κλείσει η λεωφόρος Γρηγορίου Λαμπράκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και στα δυο ρεύματα.
Εν τω μεταξύ, δύο απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού έγιναν λίγο μετά τις 11 το πρωί σε μέσα ενημέρωσης. Το ένα έγινε στις 11:03 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το άλλο στις 11.05 στο ειδησεογραφικό site «Zougla.gr».


Πηγή : ethnos.gr



Κανέλλη: «Θα κάνω στριπτίζ στο βήμα της Βουλής αν...»


Σε περίπτωση που στη Βουλή φτάσει φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς να περιέχει φόρους, η Λιάνα Κανέλλη υποσχέθηκε πως θα κάνει στριπτίζ ...

Να κάνει στριπτίζ στο βήμα της Βουλής ορκίστηκε η Λιάνα Κανέλλη, σε περίπτωση που  η κυβέρνηση φέρει στην Ολομέλεια κάποιο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν θα περιέχει φόρους.

Τάδε έφη με καυστικό χιούμορ η κα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής ONline του Mega με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Τα αίματα άναψαν για τα καλά, κατά τη συζήτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και στις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Η κυρία Κανέλλη διερωτήθηκε αν γνωρίζει κανείς ένα φορολογικό νομοσχέδιο που να μην φέρνει φόρους.

Στη συνέχεια η  βουλευτής του ΚΚΕ απείλησε να κάνει στριπτίζ στο βήμα της Βουλής σε περίπτωση που η κυβέρνηση παρουσιάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
"Άμα το φέρουν, εγώ σας ορκίζονται μπορεί να κάνω και στριπτίζ στο βήμα της Βουλής", είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σημείωσε ότι μπορεί να μην περνάει η "μπογιά" της αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, "τώρα που έχουν βγει τα σώβρακα και έχουν βγει τα βρακιά", μπορεί ακόμη κι αυτό να το υποσχεθεί.


Πηγή


Άνοιξε πυρ στους ληστές που μπήκαν σπίτι της [βίντεο]



Ενα ανεπανάληπτο περιστατικό συνέλαβε κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε σπίτι στη Νότια Αφρική. Η Alwin Labans λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα άκουσε θορύβους στο σπίτι της και αποφάσισε να

σηκωθεί από το κρεβάτι για να δει τι συμβαίνει.

Τότε ήταν που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις ληστές, από τους οποίους ο ένας είχε μαχαίρι. Η Alwin δεν δίστασε στιγμή και άνοιξε πυρ εναντίον των εισβολέων, με το αγόρι της να κοιμάται στην κρεβατοκάμερα και να μην αντιλαμβάνεται το παραμικρό.

«Η γυναίκα βρισκόταν στο διάδρομο με τους ληστές να έρχονται κατά πάνω της. Τους είπε να σταματήσουν αλλά εκείνοι συνέχιζαν. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να πυροβολήσει δύο φορές προς το μέρος τους», αναφέρει ένας αστυνομικός.

Οι ληστές έφυγαν από το σπίτι αρπάζοντας το πορτοφόλι της γυναίκας, το οποίο είχε χρηματικό ποσό και όλες τις πιστωτικές της κάρτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν χτυπήθηκε, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.









Πηγή


Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που κατάρτιζαν και διακινούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα



Κατασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου, πλήθος ταξιδιωτικών εγγράφων και το χρηματικό ποσό των 4.490 ευρώ

Δύο υπήκοοι Αλβανίας, συνελήφθησαν στην Καλλιθέα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για πλαστογραφία καθώς και για κατοχή και διάθεση ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.

Για το σκοπό αυτό, είχαν εγκαταστήσει σε οικία, εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθεταν σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους ένα διαβατήριο Αλβανικών Αρχών, μία άδεια οδήγησης Ελληνικών Αρχών, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου διαφόρων ατόμων και το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ.

Επίσης, στα έξι κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκε αποθηκευμένο φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν κενά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως δειγματολόγιο στους ενδιαφερόμενους.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων στο Ν. Κόσμο και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

Ένα πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, αποτελούμενο από:

Δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Έναν υπολογιστή παλάμης ( tablet)
Έναν (1) εκτυπωτή

Δύο CD και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( usb )

Διάφορες σφραγίδες εκ των οποίων δύο (2) με εντύπωμα εισόδου – εξόδου στη Χώρα, από το σταθμό Διαβατηριακού ελέγχου στην Κακαβιά

Πλήθος λευκών καρτών και ιριδιζόντων αυτοκόλλητων

Είκοσι ένα διαβατήρια Ελληνικών και Αλβανικών Αρχών

Τέσσερα δελτία ταυτοτήτων Ελληνικών και Αλβανικών Αρχών

Σαράντα άδειες ικανότητας οδήγησης Ελληνικών και Αλβανικών Αρχών

Είκοσι δύο άδειες διαμονής Σουηδίας

Είκοσι εννέα κενές Προξενικές Θεωρήσεις Εισόδου διαφόρων Χωρών

Το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ

Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι, τριάντα τέσσερα (34) εκ των ανωτέρω κατασχεθέντων ταξιδιωτικών εγγράφων, έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα – απολεσθέντα, ενώ τα υπόλοιπα τυγχάνουν αμφιβόλου γνησιότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή : protothema.gr


Βρετανοί πλήρωσαν ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και όταν έφθασαν αντίκρισαν μία οικοδομή



Πολλοί Βρετανοί τουρίστες έπεσαν θύματα απάτης καθώς πλήρωσαν για να πάνε διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και μόλις έφθασαν στον προορισμό τους αντίκρισαν μία οικοδομή.

Βρετανοί απευθύνθηκαν στο πρακτορείο Thomspon Holidays, που διαφήμισε ειδυλλιακές διακοπές σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική που ξεκινούσαν από 419 λίρες. Όταν όμως πολλοί από εκείνους που πίστεψαν το πρακτορείο έφτασαν στην Ελλάδα και τη Χαλκιδική, δεν αντίκρισαν αυτό που τους είχαν περιγράψει. Κάθε άλλο. Βρήκαν εργάτες να δουλεύουν, βρήκαν πόρτες χωρίς τζάμια, έπιπλα ακόμη στις συσκευασίες τους. Βρήκαν με λίγα λόγια ένα ξενοδοχείο μισοτελειωμένο.

Κάποιοι πλήρωσαν 1000 λίρες την εβδομάδα για αυτές τις διακοπές. Και φυσικά άρχισαν τα tweets της οργής. Τα οποία συνοδεύονταν και από φωτογραφίες που αποδείκνυαν τις καταγγελίες.

Η Τζες Γουντχάους από το Ντέρμπισαϊρ έγραψε: «Φτάσαμε σε αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, all inclusive το οποίο ήταν το απόλυτο αίσχος. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι το ξενοδοχείο θα είχε τελειώσει. Υπάρχουν σοβαρά θέματα υγιεινής και ασφάλειας! Το ξενοδοχείο δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει. Όποιος το σκέφτεται να το αποφύγει». Ένας άλλος τουρίστας, ο Σαμ Πάσκο, έγραψε πως είχε κλείσει στο ίδιο ξενοδοχείο για το μήνα του μέλιτος αλλά βρήκε... οικοδομή!






Πηγή




Αμνήστευση - νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων στο φορολογικό νομοσχέδιο



Με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στους δανειστές και την κυβέρνηση, η τελευταία προωθεί ένα ευρύ φορολογικό πακέτο θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι έχει τη βούληση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν χθες στο κυβερνητικό συμβούλιο, αλλά και νωρίτερα σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, είναι και η αμνήστευση - νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ομως, τέτοιου είδους χαριστικές ρυθμίσεις έχουν στο παρελθόν επικριθεί εντόνως από τους δανειστές και μάλιστα η άρνησή τους είχε συμπεριληφθεί και στις εκθέσεις προόδου.

Στις προθέσεις πάντως της κυβέρνησης είναι σε αυτή τουλάχιστον τη φάση να καταθέσει στη Βουλή ένα «ανώδυνο» σχέδιο νόμου που θα επικεντρώνεται στη βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αύξηση της εισπραξιμότητας, ευελπιστώντας ότι με τα μέτρα αυτά θα «ξεκλειδώσει» τις χρηματοδοτικές «γραμμές» των δανειστών. Ταυτόχρονα, θα συμπεριληφθούν και διατάξεις που θα προβλέπουν τη μεγαλύτερη ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Πάντως στο χθεσινό κυβερνητικό συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, όπου απλώς εισακούσθηκαν οι απόψεις των μελών του συμβουλίου. Και αυτό, διότι κυβέρνηση και δανειστές φαίνεται να έχουν καταλήξει στο πώς θα εξορθολογισθούν οι συντελεστές ΦΠΑ.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει:

1. Αμνήστευση εισοδημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ενός συντελεστή ο οποίος θα κυμαίνεται μεταξύ 15%-20% για τη φορολόγηση των εισοδημάτων αυτών, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα αρθούν οι ποινικές διώξεις για όσους προχωρήσουν στη νομιμοποίησή τους. Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί τόσο για όσους έχουν αποκρύψει εισοδήματα τα οποία διατηρούν στην Ελλάδα όσο και για αυτούς που έχουν βγάλει αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό. Οσοι δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και εντοπισθούν με αδήλωτα εισοδήματα θα φορολογηθούν με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ενώ θα καταβάλουν και ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. Για αυτούς που θα εντοπισθούν προφανώς θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ οι ποινικές διώξεις.

2. «Λοταρία» με αποδείξεις. Εφαρμογή ενός συστήματος «λοταρίας» για την επιβράβευση με δώρα των φορολογουμένων που μαζεύουν αποδείξεις για τις αγορές τους.

3. Συναλλαγές με κάρτες. Πιλοτική εφαρμογή καρτών (χρεωστικών και πιστωτικών) στις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ που πραγματοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές. Στόχος είναι το μέτρο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

4. Ηλεκτρονική παρακολούθηση κυκλωμάτων φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ θα επιδιωχθεί να αντιμετωπισθεί με τη χρησιμοποίηση ενός ειδικού «λογισμικού ανάλυσης των κοινωνικών δικτύων» (social network analysis software), μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές που θεωρούνται ύποπτες για εξαπάτηση του Δημοσίου για την αποφυγή καταβολής του ΦΠΑ. Το σύστημα αυτό θα παρακολουθεί, μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ, την οικονομική δραστηριότητα των ύποπτων επιχειρήσεων και θα ενημερώνει αυτόματα τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για κάθε συναλλαγή τη στιγμή της πραγματοποίησής της.

5. Ανεξάρτητη η ΓΓΔΕ. Στη δημιουργία ενός συμβουλίου διοίκησης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, προκειμένου να προστατευθεί η ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από πολιτικές παρεμβάσεις, προχωρεί η κυβέρνηση, ύστερα από πιέσεις των θεσμών. Το συμβούλιο αυτό θα έχει ως αρμοδιότητα τη λήψη αποφάσεων που σήμερα λαμβάνονται από κεντρικούς φορείς της κυβέρνησης, ενώ, επίσης, θα εγκρίνει διοικητικές πολιτικές που αφορούν κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό (επιλογές, προαγωγές κ.λπ.), θα παρακολουθεί την υλοποίηση στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων, θα παρακολουθεί την απόδοση της διοίκησης, θα εγκρίνει οργανωτικές αλλαγές, ενώ θα εγκρίνει και τη χρήση του προϋπολογισμού. Επιπροσθέτως, θα επιλέγει τον επικεφαλής και τα ανώτατα στελέχη της διοίκησης εσόδων, ενώ στη σύνθεσή του θα περιλαμβάνονται και ξένοι εμπειρογνώμονες και ίσως ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Οπως προαναφέρθηκε, στο κυβερνητικό συμβούλιο συζητήθηκαν και τα σκληρά μέτρα που θα επιβαρύνουν τους περισσότερους φορολογούμενους, αν και αυτά δεν θα συμπεριληφθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής:

• Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία δύο συντελεστών ΦΠΑ. Ο υψηλός συντελεστής θα μειωθεί από το 23% στο 20% ή στο 18%, ενώ ο χαμηλός συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 10% ή 8%. Το τελικό ύψος των συντελεστών θα διαμορφωθεί αφού πρώτα αποφασισθούν ποια και πόσα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα) θα ενταχθούν στον χαμηλό συντελεστή. Επίσης, δεν έχει αποκλεισθεί το να εφαρμοσθεί ο χαμηλός συντελεστής και στον τουρισμό.

• Εισφορά αλληλεγγύης. Επαναφορά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης με αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ή ακόμη και με κατάργηση της έκπτωσης 30% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2015 για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

• Διατήρηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.


με πληροφορίες από την Έντυπη Καθημερινή


CNBC: Η χρεοκοπία δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα


Αν η χρεοκοπία δεν είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, τότε ποιο είναι; Διαβάστε το άρθρο του CNBC.

Δυσκολοχώνευτες μεταρρυθμίσεις, πιέσεις στην κυβέρνηση τόσο από το εξωτερικό όσο και από εσωτερικό, ο ρόλος της κοινής γνώμης και οι προειδοποιήσεις των ειδικών.

Ισως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από τη χρεοκοπία για την Ελλάδα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστεύει ότι πιέζεται από τους διεθνείς δανειστές της, αλλά αυτό μπορεί να είναι τίποτα σε σύγκριση με την πίεση που αντιμετωπίζει από τους ψηφοφόρους της χώρας, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστεί σε ένα δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινού για τις δυσκολοχώνευτες μεταρρυθμίσεις τις οποίες μπορεί να εισάγει για να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια.

Αλλά οι αναλυτές λένε ότι κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν μπορούν να αποκλειστούν την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει την πτώχευση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία μόλις πριν από λίγους μήνες, είναι υπό την πίεση της κοινής γνώμης για να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές τους για να ξεκλειδώσει η δόση ενίσχυσης ύψους 7 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα διάσωσης που λήγει τον Ιούνιο.

Αλλά οι μεταρρυθμίσεις, όπως το θέμα του συνταξιοδοτικού το οποίο απαιτούν από την Ελλάδα οι πιστωτές, είναι απαράδεκτο για τους αριστερούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τον Τσίπρα σε μια δύσκολη πορεία η οποία μπορεί να είναι κρίσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Η υποστήριξη για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές αρχίοπυν να καταρρέουν απότομα και ουσιαστικά αν με ρωτήσετε η Ελλάδα να βγει από το ευρώ εντός αυτού του έτους, θα σας έλεγα κατηγορηματικά όχι», απαντά ο Nicholas Spiro, στρατηγικός αναλυτής.

Αν με ρωτήσετε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρώσει τη θητεία του, θα σας έλεγα ότι είναι πολύ πιθανό ότι μπορεί να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές»

Προς το παρόν, η ελληνική πολιτική είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από ότι ένα άμεσο Grexit».


Πηγή : thetoc.gr



Άρχισαν τα όργανα : Αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις με πρώτη την Ζώη που έστησε στον τοίχο τον Δραγασάκη


Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Το εχθρικό κλίμα και η δυσφορία που αντιμετώπισε ο κ. Δραγασάκης, ένα από τα φημοφιλέστερα πρόσωπα της κυβέρνησης, ήταν πρωτοφανής και σύμφωνα με πληροφορίες πρωταγωνίστρια στην επεισοδιακή συνεδρίαση ήταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου κυριολεκτικά έστησε στη γωνία τον κ. Δραγασάκη και καταφέρθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των διαπραγματεύσεων, ενώ και εκείνη, αλλά και άλλα στελέχη "πέταξαν φαρμακερά βέλη¨ και κατά της ομάδας διαπραγμάτευσης, χωρίς να αναφερθούν σε ονόματα.

Ωστόσο, η κα Κωνσταντοπούλου δεν έμεινε μόνο σε αυτό αλλά ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο θέμα των διαπραγματεύσεων και των υποχωρήσεων απέναντι στους δανειαστές. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μέσω του κ. Δραγασάκη σαφές μήνυμα στο Μαξίμου ότι εγκαταλείπει το προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το γεγονός πως η κα Κωνσταντοπούλου φέρεται να είναι αντίθετη με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και για αυτό καθυστερεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε οι πρώην εργαζόμενοι να πιάσουν δουλειά, είναι ενδεικτικά των μελλοντικών της προθέσεων.

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν ήταν όμως η μόνη. Εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Μητρόπουλος, για τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης φέρεται να τους ενημέρωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία μέχρι τις 19 Μαΐου, αλλά υπό αυτό το δυσμενέστατο κλίμα περιορίστηκε σε αυτό και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, η οποία ωστόσο συνεχίστηκε.

Και σε όλο αυτό το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με δαμόκλειο σπάθη, έρχεται να προστεθεί και η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εκφράζει αντιρρήσεις σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για συμφωνία και τα πιθανά μέτρα που θα προβλέπει αυτή.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαπαβίτσα, γνωστού για τις απόψεις του περί δραχμής. Ο κ. Λαπαβίτσας στην πρεμιέρα της Εξεταστικής για τα Μνημόνια ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως θα έπρεπε να συμπεριληφθεί και η περίοδος της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Σαφές μήνυμα στο Μαξίμου από την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

  Εκφράζοντας την προσήλωσή της στις κόκκινες γραμμές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πεντάωρη συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών λαών για τις εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί «σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας».

Η Πολιτική Γραμματεία επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΠΓ τονίζει ότι «οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας. Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου».

Η ΠΓ επικρίνει την «επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη». Προσθέτει, ότι η στάση αυτή εκφράζει «την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» και προσθέτει ότι «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων». Επίσης, «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης, υπογραμμίζει η ΠΓ, δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.


Πηγή : newsit.gr