Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επιστολή βόμβα από 15 στελέχη της ΝΔ στον Σαμαρά - Ανάμεσά τους ο Θ. Νταβλούρος


Επιστολή με την οποία ζητούν «ένα συνέδριο ανοικτό χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς», απέστειλαν στον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, 15 στελέχη - πρώην βουλευτές του κόμματος.

Επικεφαλής της κίνησης αυτής ο πρώην βουλευτής, Δάνης Τζαμτζής. Στην επιστολή με τίτλο:

"Συνέδριο επανεκκίνησης της παράταξης" αναφέρουν:

Κύριε Πρόεδρε

Έχουν συμπληρωθεί 41 χρόνια, από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η σύνδεση της Νέας Δημοκρατίας με τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και ο σταθερός Ευρωπαϊκός της προσανατολισμός, της έδωσαν κυρίαρχη θέση στην Ελληνική πολιτική ζωή.

Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε πάντα βασικός πυλώνας της ελληνικής πολιτικής ζωής με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, δύναμη εμπιστοσύνης και ευθύνης, που διαχρονικά μπορούσε να εγγυηθεί την Ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου μας, εξασφαλίζοντας την ευημερία του λαού μας.

Η Νέα Δημοκρατία αποκατέστησε τους δημοκρατικούς θεσμούς στην χώρα μας και εδραίωσε την εθνική συμφιλίωση.

Η παράταξή μας τα τελευταία χρόνια, έχασε το συγκριτικό της πλεονέκτημα στην κοινωνία και άσκησε πολιτικές πρακτικές αντίθετες προς την ιδεολογία της και την ιδρυτική της διακήρυξη.

Επειδή η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη,

Επειδή πρέπει να επαναβεβαιωθεί η ταυτότητα της παράταξης μας και να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη της πλειονότητας των Ελλήνων,

Επειδή όλοι ζούμε από κοντά την αγωνία των συμπολιτών μας για την πορεία της πατρίδας μας, αλλά και της ιστορικής παράταξής μας, αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία, να ζητήσουμε ένα ευρύτατο διάλογο, με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, που οφείλει να εκφράζει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Η κατάληξη του διαλόγου αυτού απαιτεί και επιβάλλει διαδικασίες Συνεδρίου. Ενός Συνεδρίου ανοικτού, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.

Επιβάλλεται και πρέπει να γίνει μία νέα δυναμική επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση της παράταξης μας, μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων και του Συνεδρίου.

Σ αυτή την ενωτική προσπάθεια καλούμε πρώτος να ανταποκριθεί, ο Πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς.

Καλούμε να ανταποκριθούν όλα τα στελέχη που αναδείχθηκαν απ αυτή την παράταξη και της οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη.

Καλούμε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και με γνώμονα την ενότητα του χώρου μας, να εργασθούμε συλλογικά για τη επόμενη μέρα.

Κανείς δεν δικαιούται να αρνηθεί τη συνεισφορά του στο αύριο της παράταξης μας.

Η παράταξη, μας χωράει όλους.

Η παράταξη, μας έχει ανάγκη όλους.

Η παράταξη μας, πρέπει να γίνει ξανά η μεγάλη, σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά.

Η παράταξη των μεγάλων επιλογών.

Η παράταξη του λαού.

Η παράταξη της ελπίδας.

Η παράταξη της Ελλάδας.

Οι υπογράφοντες

1. Βλαχογιάννης Ηλίας

2. Βογιατζής Παύλος

3. Καρυπίδης Αναστάσιος

4. Κόλλιας Κωνσταντίνος

5. Κοντογιάννης Γιώργος

6. Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος

7. Κουτσούμπας Ανδρέας

8. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος

9. Κωνσταντόπουλος Γιώργος

10. Νταβλούρος Αθανάσιος

11. Παπασιώζος Κωνσταντίνος

12. Πατριανάκου Φεβρωνία

13. Σολδάτος Θόδωρος

14. Τζαμτζής Ιορδάνης

15. Τσαβδαρίδης Λάζαρος



Πηγή


Απαγόρευση να διαιτητεύουν σε Ιωαννίδη, Κάμπαξη και Αμπάρκιολη


Νέα απόφαση - βόμβα του ανακριτή καθώς απαγορεύει στους διαιτητές Ιωαννίδη, Κάμπαξη και Αμπάρκιολη να σφυρίξουν μέχρι την δίκη!

Ο ειδικός ανακριτής κατά της διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης περίμενε νέα άτομα για να απολογηθούν. Ο πρώτος που παρουσιάστηκε στην Ευελπίδων ήταν ο διαιτητής Κώστας Ιωαννίδης λίγο μετά τις 9:30.

Ο ρέφερι της Σούπερ Λίγκας που κατηγορείται για δωροδοκία - δωροληψία για το Καλλιθέα - Παναχαϊκή της περιόδου 2011-12, είχε πάρει προθεσμία για σήμερα και πλέον θα πει τι ξέρει, σχετικά με όσα κατηγορείται. Αφού απολογήθηκε για μία ώρα, βγαίνοντας είπε: «Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις στον κύριο Ανδρεάδη, και είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, σε ανθρώπινο επίπεδο. Είπα την πορεία μου, ποιος είμαι και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και θα περιμένουμε».

Επόμενος που μπήκε στο γραφείο του Ανδρεάδη ήταν ο διαιτητής Κάμπαξης που κατηγορείται για το Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 2-1, ο οποίος έμεινε και αυτός περίπου μία ώρα και μετά αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Μετά μπήκε στο γραφείο ο Αμπάρκιολης που κατηγορείται για το ματς της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά, αλλά και για το παιχνίδι Απόλλων - Πανιώνιος...

Κρεμάνε μέχρι νεωτέρας την σφυρίχτρα!

Η απολογία και των τριών ολοκληρώθηκε και μετά πήγαν όλοι τους στο γραφείο του εισαγγελέα, για να δουν τι θα αποφασίσει για το μέλλον τους! Και η απόφαση είναι καταπέλτης καθώς τους απαγόρεψε σε συμφωναία με τον ανακριτή, να διαιτητεύουν σε επίσημο ματς μέχρι να γίνει η δίκη, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι νεωτέρας κρεμάνε τις σφυρίχτρες τους!

Αντιθέτως ο ειδικός ανακριτής συζητώντας με τον εισαγγελέα αποφάσισε να μης τους επιβάλλει περιορισμό για άλλη αθλητική δραστηριότητα, παρά μόνο για τη διαιτησία!



Πηγή : gazzetta.gr



Προκλητικός ο Ντάισελμπλουμ: «Είμαστε έτοιμοι για Grexit, έχουμε plan B»



Προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας με Ολλανδούς βουλευτές, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι έτοιμες για ένα Grexit.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Ανάμεσα σε αυτές και το ελληνικό ζήτημα που «καίει» αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας για την Ελλάδα και στο αν έχει προετοιμαστεί η χώρα (Ολλανδία) για ένα ενδεχόμενο Grexit απάντησε «η Ολλανδία και η Ευρωζώνη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει και plan b για την Ελλάδα. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα».

Μάλιστα, Ολλανδός πολιτικός δημοσίευσε στο Twitter τον ακριβή διάλογο που είχει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Ερώτηση: Είστε έτοιμοι για ένα Grexit;

Απάντηση Ντάισελμπλουμ: Ναι. Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένες για τέτοια ενδεχόμενα. « «Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών».

Εν συνεχεία ο κ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε για την Ελλάδα «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο στο να αποφύγει την άβυσσο. Η χρονοβόρα διαδικασία είναι κακό για τις ελληνικές τράπεζες», ενώ αναφερόμενος στην ΕΚΤ και στα όρια του
ΕLA «η ΕΚΤ αποφασίζει μόνη της για τα ανώτατα όρια του ELA».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.


Πηγή : imerisia.gr


Έκθεση-σοκ από τη Βουλή για τον προϋπολογισμό και τις αμυντικές δαπάνες των 500 εκατ. δολαρίων


Ιδιαίτερη αναφορά στο κόστος εκσυχρονισμού των P3 Orion του πολεμικού Ναυτικού - Οι συντάκτες της έκθεσης μιλούν για επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων - Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,7 δισ. ευρώ

Την επιστροφή στην εποχή των ελλειμμάτων επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, κρούοντας συναγερμό για την οικονομική πορεία της χώρας.


Στη νέα τριμηνιαία έκθεση χτυπά ηχηρό καμπανάκι προς την κυβέρνηση για την πολιτική αβεβαιότητας και προειδοποιεί πως «μόνον η τελική συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρωζώνη θα εξαλείψει τις αβεβαιότητες και θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη».

Οι συντάκτες επισημαίνουν πως η τρέχουσα κατάσταση δεν απειλεί μόνο τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οριακό σημείο, αλλά και τις υγιείς!


Ασαφές πώς θα χρηματοδοτηθούν οι αμυντικές δαπάνες που αποφασίστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2015!

Σε μια ευθεία αναφορά στις αποκαλύψεις από το ΘΕΜΑ για την ακατανόητη απόφαση της κυβέρνησης να εκταμιεύσει 500 εκατ.δολάρια για να ανακατασκευαστούν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού σε μια εποχή που η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επισημαίνει πως υπάρχει ασάφεια για την εξέλιξη των κρατικών δαπανών επειδή οι ανακοινώσεις γίνονται αποσπασματικά.

«Στην πλευρά των δαπανών υπάρχει ασάφεια ως προς την εξέλιξή τους. Οι διάφορες ανα-
κοινώσεις γίνονται αποσπασματικά. Η ασάφεια προκύπτει από ότι πολλά από τα μέτρα τα
οποία έχουν ανακοινωθεί δεν έχουν νομοθετηθεί, αλλά και από τον αποσπασματικό χαρα-
κτήρα πολλών ανακοινώσεων που δεν δημιουργούν πεποιθήσεις για ένα συνεχές και στα-
θερό σχέδιο. Το επίπεδο των δαπανών και, κυρίως, η πορεία των διαφόρων κονδυλίων ε-
ξαρτώνται από τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασισθεί ή εξαγγελθεί και προκαλούν νέες δα-
πάνες: οι νέες αμυντικές προμήθειες, η χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιού-
χους, η κατάργηση της φόρμουλας μηδενικού ελλείμματος στο ασφαλιστικό, η έκτακτη
βοήθεια στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), κ.α» επισημαίνεται και προστίθεται: «κάθε ένα από τα μέτρα αυτά μπορεί να συζητηθεί ως προς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, αλλά όλα μαζί δεν εντάσσονται σε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη ούτε είναι σαφές πώς θα χρηματοδοτηθούν τελικά»!

Η αναφορά αητή για τις αμυντικές δαπάνες αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Με δεδομένο ότι η μοναδική αμυντική προμήθεια που σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ το πρώτο τρίμηνο του 2015 είναι η αναβάθμιση των P-3B του Πολεμικού Ναυτικού είναι προφανές ότι το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ασκεί κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης όχι μόνο γιατί θα εκτοξεύσει τις κρατικές δαπάνες αλλά και διότι ούτε είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος, ούτε όμως και θα ενισχύσουν την προσπάθεια ενίσχυσης των ρυθμών ανάπτυξης!

Δραματικές αναφορές

Χαρακτηριστικές είναι οι δραματικές αναφορές των συντακτών της έκθεσης στο κεφάλαιο με τα συμπεράσματα, το οποίο τιτλοφορούν «Η αβεβαιότητα επισκιάζει την αναζήτηση διεξόδων και την ανάπτυξη».

«Μετά τις εκλογές 25.1.2015 ξεκίνησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» (πρωην τρόικα), ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά κρίση» ξεκινά το κείμενο της έκθεσης, για να συνεχίσει: «Η οικονομία υποτροπιάζει»!

Οι συντάκτες σημειώνουν ότι η οικονομία της χώρας παρουσίασε σημάδια  ανάκαμψης το 2014 για να προσθέσουν «όμως το πρώτο τρίμηνο 2015 άρχισε με πολλές αβεβαιότητες ως προς τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο εκλογικός κύκλος και η παρατεταμενη αδυναμία συμφωνίας κυβέρνησης και θεσμών, η εκκρεμότητα γύρω από τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως είναι οι αμφιταλαντεύσεις σε ζητήματα έννομης τάξης (“rule of law”) και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας ή ρήξης, ενέτειναν την αβεβαιότητα, που με τη σειρά της προκάλεσε επενδυτική υστέρηση στην αγορά και σε συνδυασμό με αντιφατικά χαρακτηριστικά της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης, είχε ως αποτέλεσμα, ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, την επιστροφή της οικονομίας σε υφεσιακή τροχιά.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 καταγράφηκαν αρνητικοί ρυθμοί μεγέθυνσης (-0,4%) σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2014 με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Αρνητικός προβλέπεται να είναι και ο ρυθμός μεγέθυνσης το πρώτο τρίμηνο του 2015, αν και τα στοιχεία θα οριστικοποιηθούν αργότερα. Φυσιολογικά, αυτή η εξέλιξη είχε ως συνέπεια ότι η ανεργία παραμένει σταθερή».

Επισημαίνεται ότι από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 26 δισ. ευρώ, πως το πρώτο τρίμηνο του 2015 ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται σε έντονα πτωτικά επίπεδα, ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιες χρηματοδοτικές δυσκολίες, πως τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,7 δισ. ευρώ και σημειώνουν ότι η τρέχουσα κατάσταση «απειλεί και τις επιχειρήσεις που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης, επένδυσαν, συγκράτησαν μισθούς, κατέβαλαν φόρους απέφυγαν απολύσεις. Απειλεί δηλαδή την υγιή επιχειρηματικότητα».

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η συμφωνία με τους «θεσμούς» αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό.

Αναφορικά με το δημοσιονομικό μέτωπο, σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι «ασαφής» επισημαίνοντας τα προβλήματα τόσο από πλευράς εσόδων όσο και δαπανών.

Ειδικά, δε, για τις δαπάνες, οι συντάκτες συνδέουν την εκτροπή τους με τις νέες αμυντικές προμήθειες, τη χορήγηση 13ης σύνταξης, την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία, την ενίσχυση στην ΕΒΖ.


Δείτε εδώ την έκθεση του προυπολογισμού




Πηγή : protothema.gr


Στα πρότυπα της ΕΛΣΤΑΤ η νέα Ανεξάρτητη Αρχή Είσπραξης Φόρων



Σε Ανεξάρτητη Αρχή θα μετατρέψει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) η κυβέρνηση υιοθετώντας το μοντέλο που εφαρμόσθηκε το 2010 για τη σύσταση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο που θα εξετασθεί σήμερα Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο θα προβλέπει τη μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Είσπραξης Φόρων, πλήρως αποκομμένης από το υπουργείο Οικονομικών.

Για τη θέση του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής Είσπραξης Φόρων θα επιλέγονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με ακαδημαϊκή ή επαγγελματική εξειδίκευση στο αντικείμενο της φορολογίας.

Η επιλογή του Προέδρου της Αρχής θα γίνεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και θα διορίζεται για πενταετή θητεία, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η θητεία του θα μπορεί να ανανεώνεται για μία μόνο φορά, με όμοια απόφαση και την ίδια διαδικασία.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Είσπραξης Φόρων θα απολαύουν προσωπικής ανεξαρτησίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και θα δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Αρχής θα δύνανται να παυτούν, με απόφαση του οργάνου που τους διόρισε, για αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους λόγω κωλύματος, νόσου ή αναπηρίας ή για σπουδαίο λόγο που θα αφορά στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ιδίως η αποκάλυψη εμπιστευτικών θεμάτων, για τα οποία έλαβαν γνώση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ή η κατάχρηση της θέσης τους για ίδιο, προσωπικό ή εμπορικό όφελος.

Το έργο της Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Είσπραξης Φόρων δεν θα εποπτεύεται από τη Βουλή, αλλά από ειδικό πολυμελές συμβούλιο ελέγχου (audit committee) το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες- θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΚΕΠΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, κ.α..

Οι οργανικές μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κεντρικές και περιφερειακές, μαζί με τις οργανικές θέσεις και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές, θα μεταφερθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Είσπραξης Φόρων. Θα μεταφερθούν επίσης οι υφιστάμενες προσωποπαγείς θέσεις, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου.

Το προσωπικό που θα μεταφερθεί θα κατατάσσεται στα ίδια μισθολογικά κλιμάκια και θα διατηρεί το σύνολο των αποδοχών, στις οποίες περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα. Ομοίως, το προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής Είσπραξης Φόρων θα εξακολουθεί να διέπεται από το ίδιο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς κύριας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, που είχε ως προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνισθεί το εάν η μετεξέλιξη της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή συνεπάγεται και τη τοποθέτηση νέας Διοίκησης, δηλαδή εάν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, η οποία έχει ήδη συμπληρώσει 10 μήνες στο «τιμόνι» της Γενικής Γραμματείας. Για το συγκεκριμένο θέμα ενδεχομένως να απαιτείται η κυβέρνηση να έλθει σε συνεννόηση και με την πλευρά των δανειστών.

Θανάσης Κουκάκης




 Newsroom ΔΟΛ


Μέτρα – φωτιά! Μειώσεις στους συνταξιούχους, όχι στη 13η σύνταξη, αυξήσεις ΦΠΑ και φόρων στον τουρισμό


Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που μιλούν για υποχώρηση πίσω από τις κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση.

Τα μέτρα που στέλνει η Αθήνα στους Θεσμούς για την ενδιάμεση συμφωνία ώστε να ανοίξει άμεσα η κάνουλα της χρηματοδότησης και να πάρει ανάσα η χώρα από την ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές περιλαμβάνουν μονάχα αυξήσεις φόρων και μειώσεις αποδοχών.

Κάπως έτσι έπεσε στο τραπέζι η μείωση των επικουρικών συντάξεων για όσους παίρνουν άνω των 300 ευρώ.
Φαίνεται ότι δεν θα δοθεί φέτος τουλάχιστον η 13η σύνταξη σε όσους έχουν αποδοχές μέχρι 700 ευρώ.
Αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, ωστόσο οι αυξήσεις δεν θα αφορούν σε φάρμακα και τρόφιμα.
Μια σειρά από φόροι έρχονται στον τουρισμό και έτσι:
Σε νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων έρχεται φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση
6% φόρος σε 23 νησιά σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία
Φόρος 3% σε μπαρ εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα των νησιών με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων από 1η Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου
Στα νησιά αυτά οι συναλλαγές από 70 ευρώ και άνω θα γίνεται μόνο με κάρτες.

Σε ό,τι αφορά στα φορολογικά έρχεται λοταρία για να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να παίρνουν αποδείξεις, ενώ για να ενισχυθούν τα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν το έκαναν να δηλώσουν ΦΠΑ, εισόδημα ή ΄/ο,τι άλλο και να πληρώσουν μόνο τον φόρο χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ταυτόχρονα επανέρχεται το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με πληροφορίες να αναφέρουν πώληση του 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι πλέον δεν είναι βέβαιο πότε θα υπάρξει η όποια αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον για φέτος μένει, πιθανότατα ως έχει και ο ΕΝΦΙΑ

Τι λέει το υπουργείο Οικονομικών

Με μια ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστή τη δική του θέση σε σχέση με όσα ακούγονται για το ΦΠΑ στα νησιά, τα εργασιακά και όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στις λεγόμενες "κόκκινες γραμμές". Οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο, παραμένουν.

Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, π.χ. ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά. 


Πηγή : newsit.gr


Μια διδακτική ιστορία για τα ακίνητα της κατοχής που χάθηκαν για έναν τενεκέ λάδι. Στην Απελευθέρωση οι πολίτες στράφηκαν εναντίον των μαυραγοριτών που «έραψαν» νόμο στα μέτρα τους


Η φορολογία των ακινήτων και τα δάνεια των τραπεζών βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας και τροφοδοτούν την πολιτική ένταση. Οι υπέρμετροι φόροι και οι παράλογες επιβαρύνσεις δημιουργούν ένα ασφυκτικό συναίσθημα στον πολίτη, που βλέπει να εφαρμόζονται μέτρα στήριξης μόνο του τραπεζικού συστήματος, ενώ αυτός «αιμορραγεί». Την ίδια ώρα, καλείται να μην έχει «κόκκινο» δάνειο, να καταβάλλει κάθε μήνα τις φουσκωμένες δόσεις των δανείων, μαζί με τα χαράτσια. Παράδοξο και εξωφρενικό είναι το γεγονός, ότι το ακίνητό του είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα. Δηλαδή ουσιαστικά δεν του ανήκει....


Κι εδώ ξεκινά η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων. Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες προσεγγίσεις προέρχονται συνήθως από «ειδικούς», με μηδενική γνώση της ελληνικής ιστορίας. Πριν από λίγες μέρες συνάντησα τυχαία ένα ηλικιωμένο δικηγόρο, παλαιό φίλο του πατέρα μου, που ανήκε πάντα στον συντηρητικό χώρο. Ξεφύσηξε όταν με είδε και με εξομολογητική διάθεση με πλησίασε και μου είπε: «Μια ολόκληρη ζωή φοβόμασταν ότι θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές και τώρα μας τα παίρνουν οι δικοί μας». Χαμογελάσαμε, ανταλλάξαμε ευχές και χωρίσαμε.
Την ίδια μέρα, έπεσα πάνω σε μια χιουμοριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο, που με έκανε να γελάσω. Το ποστεράκι έγραφε: «Όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, να αρχίσουν απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές». Πραγματικά ήταν ευφυές και αστείο. Κατάλαβα όμως, ότι έστω και με χιούμορ, οι Έλληνες εκφράζουν το αδιέξοδό τους, αφού βιώνουν μια τεράστια ανατροπή. Και δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και ανατροπή της κοσμοθεωρίας τους. Του τρόπου που βλέπουν τη ζωή. Αυτές οι δύο απρόβλεπτες συναντήσεις με κινητοποίησαν, να αναζητήσω μια έρευνα, που είχαμε κάνει για τα ακίνητα την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Στην ιστορία αυτή, πρωταγωνιστής είναι ένας λησμονημένος δικηγόρος και πολιτικός, ο οποίος μεταπολεμικά ηγήθηκε ενός ισχυρού κινήματος για την επιστροφή των ακινήτων, στα χέρια όσων τα είχαν χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου....

Ο δικηγόρος Αντώνης Αθηνογένης ηγήθηκε της προσπάθειας να πάρουν πίσω τα σπίτια τους, τα θύματα των μαυραγοριτών...

Το κίνημα για την επιστροφή των ακινήτων που εκποιήθηκαν στην κατοχή Πρόκειται για τον Σμυρνιό δικηγόρο και πολιτικό, Αντώνη Αθηνογένη.
Στην κατοχή είχε χάσει το σπίτι του. Το πούλησε έναντι μικρού τιμήματος, ώστε να εξασφαλίσει τρόφιμα για την επιβίωση της οικογένείας του.
Φυσικά δεν ήταν ο μόνος. Μαυραγορίτες, αρπακτικά της νεότερης ιστορίας, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είχαν αποκτήσει τεράστια περιουσία, αγοράζοντας σε εξευτελιστικές τιμές, ότι μπορούσε να ανταλλαχθεί με λίγες οκάδες λάδι, αυγά, ψωμί και κρέας. Η ανθρωπιστική κρίση του φρικτού χειμώνα του 1941 αποδεκάτισε κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κρίση που είχε προκαλέσει η γερμανική κατοχή, είχε πάρει διαστάσεις ολέθρου. Από τη μία, οι Ναζί λεηλατούσαν την αγροτική παραγωγή και από την άλλη, έκλειναν τα μάτια στα εγκλήματα των ληστρικών συνεργατών τους, που αντάλλασσαν έναν τενεκέ λάδι με ακριβές μονοκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. Υπολογίζεται ότι κάτω από αυτό το καθεστώς της αφόρητης πίεσης, 400 χιλιάδες πολίτες πούλησαν μέρος ή το σύνολο της περιουσίας τους.
Ο Αθηνογένης, το 1946, ηγήθηκε της προσπάθειας να επιστραφούν τα σπίτια που είχαν χαθεί. Για αυτό το σκοπό, συνέταξε αναλυτική λίστα των ακινήτων που εκποιήθηκαν, αλλά και ξεχωριστή λίστα με τα ονόματα αυτών που τα είχαν αρπάξει. Η λίστα αυτή είχε 40 χιλιάδες αγοραστές. Δημιουργήθηκε όμως και μια δεύτερη λίστα, με ονόματα μεγαλεμπόρων, που είχαν «αγοράσει» από 10 έως 50 ακίνητα ο καθένας!...

Οι εφημερίδες προέβαλαν το δράμα όσων έχασαν την περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τους 400 χιλιάδες... 

Ο Αθηνογένης ήταν πάντα μαχητής και πραγματικός πατριώτης. Πολέμησε ως εθελοντής στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, αργότερα βρέθηκε στα πεδία των Βαλκανικών πολέμων για την απελευθέρωση της βόρειας Ελλάδας και οργάνωσε μυστικές αποστολές Μικρασιατών εθελοντών. Ταυτόχρονα, ήξερε τις κακοτοπιές της πολιτικής, καθώς πριν από τη δικτατορία του Μεταξά, είχε διατελέσει βουλευτής, αντιπρόεδρος της βουλής και υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας στην κυβέρνηση Κονδύλη.
Δεν ήταν κομμουνιστής. Ούτε καν τους συμπαθούσε. Αλλά όταν είδε ότι η κεντρική πολιτική σκηνή του γύρισε την πλάτη, δεν υποχώρησε και συμμάχησε με όσους είχαν διάθεση να αγωνιστούν στο πλευρό του. Ήξερε ότι θα βρει ισχυρές αντιστάσεις, αλλά οργάνωσε μεγάλες συγκεντρώσεις και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία σε μαζική λαϊκή κατακραυγή. Οι δωσίλογοι, μετά τον πόλεμο, είχαν ενταχθεί με τη δύναμη του χρήματος στην νεοελληνική πραγματικότητα, είχαν πρόσβαση στα κόμματα, επηρέαζαν τη δικαιοσύνη και πίεζαν να μην ψηφιστεί νόμος που θα τους έπαιρνε πίσω την περιουσία που απέκτησαν παράνομα σε βάρος των τίμιων Ελλήνων.
Είχαν καταφέρει, μάλιστα, να φέρουν στη βουλή, μέσω ενός ακροδεξιού σχηματισμού, πρόταση νόμου για νομιμοποίηση όλων των αγορών επί κατοχής, με αντάλλαγμα έναν ειδικό φόρο ακινήτων. Το τρομερό δεν είναι ότι το Κόμμα των Εθνικοφρουρών το προώθησε, αλλά ότι υποστηρίχτηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας. Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά ο Αθηνογένης νίκησε στα σημεία. Το 1949 κατάφερε να φέρει άλλο νόμο στη βουλή, που προέβλεπε την επιστροφή των σπιτιών για 250 χιλιάδες πωλήσαντες, αλλά χωρίς τιμωρία των ενόχων.

Οι μαυραγορίτες έμειναν ανέγγιχτοι και στο απυρόβλητο. Μάλιστα, προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και κατάφεραν να μπλοκάρουν την άμεση επιστροφή των ακινήτων που κατείχαν. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε τότε ότι ο νόμος περί ακύρωσης αγοραπωλησιών επί κατοχής ήταν… αντισυνταγματικός. Από την απόφαση αυτή εξαιρέθηκαν ευτυχώς μόνο οι μικροϊδιοκτήτες. Κάτι ήταν κι αυτό.... 


Ο Αθηνογένης πέθανε το 1963, σε ηλικία 88 ετών. Η μόνη τιμή που του έγινε ήταν να δώσουν το όνομά του σε έναν δρόμο στη Νέα Σμύρνη. Τουλάχιστον οι Μικρασιάτες τον θυμήθηκαν. Η ιστορία αυτή είναι σίγουρα διδακτική για αυτούς που θα επιχειρήσουν να αναλύσουν για μια ακόμα φορά το θέμα των πλειστηριασμών. Γιατί η εκποίηση της στέγης των πολιτών γράφτηκε με μαύρα γράμματα πριν από 70 χρόνια και οι πληγές στην ελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχουν κλείσει. Ας μην ανοίξουν άλλες. Χρίστος Βασιλόπουλος Σημ . πρωτοδημοσιεύτηκε 12 Δεκεμβρίου 2013...



Πηγή : mixanitouxronou.gr



Μείωση πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο το Φεβρουάριο



Πτώση 1,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο εφέτος ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, όπως καταγράφηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε τρόφιµα - ποτά - καπνό (7%), έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακό εξοπλισµό (5,9%), πολυκαταστήµατα (5,3%), καύσιµα και λιπαντικά αυτοκινήτων (2,7%) και φαρµακευτικά - καλλυντικά (2,7%). Στον αντίποδα, αυξημένο τζίρο είχαν οι έμποροι σε ένδυση - υπόδηση (10,3%), βιβλία - χαρτικά - λοιπά είδη δώρων κ.ά. (3,3%) και μεγάλα καταστήµατα τροφίµων (0,1%).

Συγκεκριμένα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιµές) στο λιανικό εμπόριο, σημείωσε μείωση 1,8% τον Φεβρουάριο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιανουαρίου 2015 σηµείωσε αύξηση 0,6 %.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιµές), παρουσίασε μείωση 3,3% τον Φεβρουάριο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2014, ενώ σε σύγκριση µε τον δείκτη του Ιανουαρίου 2015 σηµείωσε µείωση 1%


Πηγή : imerisia.gr


Παραιτείται πριν τον Ιούνιο ο Μαρινάκης


Την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να παραιτηθεί -μια ώρα αρχύτερα- από την προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποκαλύπτει ο Κώστας Καίσαρης.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα GOAL News, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ, μετά την γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου του Γ. Ανδρεάδη.

Οπως αναφέρει, την προηγούμενη Δευτέρα έγινε τετράωρη σύσκεψη στο γραφείο του, με τις πληροφορίες να λένε ότι μοιράστηκε με τους συνεργάτες του την σκέψη του να αποχωρήσει από πρόεδρος της ΠΑΕ, πριν από τις αρχές Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί η απολογία του. Να παραιτηθεί, δηλαδή, για να προλάβει τον ανακριτή.

Ωστε, αν ο Γ. Ανδρεάδης του επιβάλει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο, ο ίδιος να αποτελεί ήδη παρελθόν από πρόεδρος του Ολυμπιακού. Θα είναι δηλαδή εκ των υστέρων και άνευ αντικειμένου, αφού θα έχει αποχωρήσει από το Δ.Σ. της Εταιρείας. Θα το έχει αποφασίσει, δηλαδή ο ίδιος, πριν τον ανακριτή.

Ο περιοριστικό όρος, όμως, θα ισχύει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μπορεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο αν και εφόσον κατατεθεί και εν συνεχεία γίνει δεκτή αίτηση για άρση της ποινής. Ταυρόχρονα θα έχει υπερασπιστικό ατού στην απολογία του, ότι καθώς θα έχει παραιτηθεί δεν θα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για "τέλεση νέων αδικημάτων".

Ολα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ο Μαρινάκης θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Οπως και στην περίπτωση του Γιάννη Κομπότη, την οποία ανέλυσε προ ημερών το Sport24.gr, μπορεί να παραμείνει βασικός μέτοχος και "ηγέτης" του Ολυμπιακού, έστω κι αν δεν έχει άμεση διοικητική ανάμειξη.

Οσον αφορά τα σενάρια διαδοχής του, έχουν ακουστεί τα ονόματα των Γιάννη Βρέντζου, Πέτρου Κόκκαλη και Μιχάλη Κουντούρη.


Πηγή : sport24.gr


Ετοιμάζει παρέμβαση η βάση της Νέας Δημοκρατίας μέσω του "Συνδέσμου 74"



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Ενεργοποιείται μετά από χρόνια η βάση της Νέας Δημοκρατίας που αποτελείται όχι από απλά μέλη η στελέχη αλλά από προσωπικότητες του κομματικού μηχανισμού Γενικοί Διευθυντές και γραμματείς, όπως ο Γεώργιος Βουκελάτος,Θόδωρος Μπεχράκης, Κυριάκος Γριβέας, Κώστας Κωστούλας, Αντώνης Σγαρδέλης και άλλοι ιδρυτικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και επιτυχημένοι στο έργο τους.

Η τελευταία συνάντηση τους στην αίθουσα κήπου της Ρηγίλλης  βοήθησε την Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά το 2012 να γίνει κυβέρνηση αφού κατάφερε να συσπειρώσει αυτούς που δεν ήθελαν να βλέπουν ούτε σε φωτογραφία τον Σαμαρά, να ψηφίσουν υπέρ της Ν.Δ. ώστε να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες μετά τον 18% που είχε λάβει στις εκλογές.

Τώρα πολλά στελέχη τα οποία κρίνονται ως σοβαρά από τους παλιούς και σοβαρούς του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποιούνται με προσωπικές κλήσεις για συνάντηση η οποία έχει άλλο σκοπό και αυτός είναι για να ετοιμάσουν ένα μανιφέστο προς την βάση της Ν.Δ. η οποία είναι διχασμένη και προβληματισμένη.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει την ανησυχία του "Συνδέσμου 74" για την κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει παρέμβαση.

Όλοι αυτοί που ηγούνται του Συνδέσμου 74 έχουν συμμετέχει σε άπειρες εκλογικές διαδικασίες και έχουν φέρει ποσοστά πάνω από 45% στον κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι προσκλήσεις εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία που έχει προηγηθεί έχουν αρχίσει να ταχυδρομούνται σε αυτούς που πρέπει για να συμμετάσχουν στην συνάντηση που θα γίνει στα μέσα Μαΐου σε κεντρικό θέατρο των Αθηνών εκεί θα διανεμηθεί το μανιφέστο το οποίο θα αναφέρεται στην ανάγκη επιστροφής της ΝΔ στις αξίες της, που σύμφωνα με τους εμπνευστές της εκδήλωσης, αλλοιώθηκε τα χρόνια της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. 

Με την προσπάθεια αυτή ο "Σύνδεσμος 74"  θέλει να ξυπνήσει τον κόσμο της παράταξης και της βάσης , ώστε αυτή να  μην καταντήσει ΠΑΣΟΚ.

Tο αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα θα ανέβει και στο διαδίκτυο σελίδα που θα λέει τι ακριβώς επιδιώκει ο «Σύνδεσμος ‘74» και απευθύνεται όχι στα πολιτικά στελέχη , αλλά στην βάση της ΝΔ.

Στόχος είναι όπως λένε τα επιτελικά στελέχη του συνδέσμου η παράταξη να επανέλθει στις προ του 2009 αξίες της και να γυρίσει ο κόσμος που την έχει απαξιώσει ώστε να γίνει και πάλι πόλος έλξης για την κεντροδεξιά.




Ότι θέλει λέει η Κωνσταντοπούλου ανεξέλεγκτη : Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την ΕΡΤ




Νεκρούς ανακάλυψε στον «αγώνα» για την ΕΡΤ η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου –ξεπερνώντας τον κ. Παναγούλη που είχε απλά ζητήσει προτεραιότητα στους «ημέτερους» αγωνιστές και ξεκαθάρισμα των άλλων–  και απαίτησε μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των οικογενειών τους.

Λεπτομερέστερα, η Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο ξανανοίγει η ΕΡΤ, είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη ε ν μέρει στον αρμόδιο υπουργό κ. Νίκο Παππά:

· Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη «ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον».
· «Η αποκατάσταση των ανθρώπων και των συλλογικοτήτων να είναι πλήρης και δίκαιη»
· Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ήταν η χαριστική για την αντίστροφη πορεία της προηγούμενης κυβέρνησης, «για την αποφασιστική διεκδίκηση εκ μέρους του ελληνικού λαού ανατροπής αυτού του συστήματος φαυλοκρατίας και διαπλοκής που καταδυνάστευε τον τόπο»
· Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για «τα μαθήματα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας και αταλάντευτης διεκδίκησης που έδωσαν»
· Συγχαίρω τον υπουργό για το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή «χωρίς ίχνος ρεβανισμού»
· Όσοι μιλούν για «μιλούν για σύγκρουση συμφερόντων» δείχνουν «περισσό θράσος» έφτασαν και σε επίπεδο προσωπικών αναφορών.


Πηγή : m.athensvoice.gr


Ο σεισμός του Νεπάλ κόντυνε το Έβερεστ



Η προκαταρκτική ανάλυση των στοιχείων από δορυφόρους δείχνουν ότι ο καταστροφικός σεισμός της 25ης Απριλίου στο Νεπάλ ανύψωσε τουλάχιστον, κατά ένα μέτρο, όλη την πόλη του Κατμαντού. Από την άλλη, φαίνεται να κόντυνε τις κορυφές των Ιμαλαΐων, μεταξύ των οποίων και το Έβερεστ, κατά περίπου 2,5 εκατοστά.

Τα πρώτα αυτά στοιχεία, σύμφωνα με το Live Science, προκύπτουν κυρίως από τον ευρωπαϊκό δορουφόρο Sentinel-1a και τις μετρήσεις του ραντάρ του. Οι επιστήμονες εντόπισαν την ανύψωση του εδάφους κάτω από το Κατμαντού συγκρίνοντας τις δορυφορικές εικόνες του ραντάρ πριν και μετά τον σεισμό. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται νέα στοιχεία και από άλλους δορυφόρους, καθώς και η ανάλυσή τους σε μεγαλύτερο βάθος.

Η αρχική εκτίμηση είναι ότι μια τεράστια περιοχή μήκους 120 και πλάτους 30 χιλιομέτρων «σηκώθηκε» γύρω στο ένα μέτρο στη διάρκεια του σεισμού, όπως δήλωσε ο βρετανός γεωφυσικός Τιμ Ράιτ του Πανεπιστημίου του Λιντς. Όπως είπε, «αυτή ήταν μία από τις αιτίες που το Κατμαντού υπέστη τόσες ζημιές».

Οι δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν, επίσης, ότι μειώθηκε κατά 2,5 περίπου εκατοστά το ύψος της υψηλότερης κορυφής του κόσμου. Όμως το Έβερεστ δεν θα σταματήσει να ψηλώνει, καθώς τα Ιμαλάια ανυψώνονται κατά τουλάχιστον ένα εκατοστό ετησίως, υπό την πίεση της τιτάνιας σύγκρουσης των δύο γιγάντιων τεκτονικών πλακών, της Ινδικής και της Ευρασιατικής.

Ακόμη, οι δορυφορικές εικόνες επιβεβαιώνουν τις αρχικές ενδείξεις των επίγειων σεισμογράφων, ότι το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό των 7,8 βαθμών, διερράγη από το επίκεντρο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, όπου και υπάρχουν οι περισσότερες ζημιές. Συνολικά επλήγη, λιγότερο ή περισσότερο, μια έκταση άνω των 14.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.



Πηγή: ΑΠΕ, sigmalive.com


Μητρόπουλος: Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις στις συντάξεις


Παράνομες και αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ όλες τις μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από το καλοκαίρι του 2012, αλλά και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Φαίνεται ότι στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων το ανώτατο δικαστήριο θέλησε να αναδείξει ένα ζήτημα, να διεκδικήσει ρόλο και να βάλει ασπίδα προστασίας. Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τόνισε ο κ. Μητρόπυολος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αnt1.
Επίσης, είπε ότι επίκειται σύντομα η δημοσίευση της απόφασης, η οποία θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό και είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αφού το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ολομέλειά του έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση έχει οριστικό χαρακτήρα και το θέμα εξετάστηκε, μετά από την προσφυγή περίπου 100 συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 3 εκατ. ασφαλισμένους, ενώ σχετικά με το ετήσιο κόστος της ο κ. Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολλά, είναι απίθανα πολλά. Είναι πλέον των 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».


Πηγή : ethnos.gr


Ο Λαφαζάνης απορρίπτει τον "έντιμο συμβιβασμό"



«Αδόκιμος και ρευστός είναι ο όρος έντιμος συμβιβασμός» δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο περιοδικό CRASH, ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ότι «στόχος είναι ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

«Συμβιβασμός δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς οι εταίροι ζητάνε νέα μέτρα μείωσης συντάξεων και μισθών, ξεπούλημα της χώρας, νέους φόρους και νέες απορρυθμίσεις» αναφέρει ο υπουργός.

Συγκεκριμένα τονίζει: «Οι λεγόμενοι εταίροι και το ΔΝΤ δεν ζητάνε από την κυβέρνησή μας μια συμφωνία που θα σέβεται στοιχειωδώς την επιβίωση του ελληνικού λαού και την πρόσφατη ριζοσπαστική λαϊκή ετυμηγορία. Τα πιο σκληρά και αδίστακτα κατεστημένα κέντρα σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και ΔΝΤ αυτό που θέλουν από τη χώρα μας είναι «γη και ύδωρ», ζητάνε νέα μέτρα μείωσης συντάξεων και μισθών, ξεπούλημα της χώρας, νέους φόρους και νέες απορρυθμίσεις».

«Αν εταίροι και ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον «μπαμπούλα» της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνη οικτρά. Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους και μπορεί να έχει προοπτική χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ και χωρίς τη ρευστότητα που δίνει με το σταγονόμετρο η ΕΚΤ προς τις τράπεζες», προσθέτει ο υπουργός.

Υποστηρίζει δε ότι η «αν η Ελλάδα μπορεί και έχει εναλλακτικές λύσεις, δεν ισχύει κάτι ανάλογο για την ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ με τις ληστρικές πολιτικές τους» καθώς «τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει μια ΕΕ, η οποία παραπαίει, από μια εναλλακτική προοδευτική Ελλάδα θα είναι πελώρια και μπορεί να αποδειχθούν μη αντιμετωπίσιμα και ανυπέρβλητα», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κάλτσες ξηλώνονται ακόμα και από έναν πόντο».

Σύμφωνα με την ανάλυση του υπουργού, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, συνιστούν τη Νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης, στο σύνορο τριών ηπείρων, το πολιτικό και γεωστρατηγικό βάρος της χώρας μας είναι κρίσιμο και το γεωπολιτικό κενό της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα θα είναι τραγικό.

«Η Ελλάδα θα μπορέσει να αντέξει και σιγά-σιγά να ανορθωθεί από μία ρήξη με την ΕΕ που θα επιβάλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της. Η ΕΕ, όμως, είναι πιθανόν, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράδοξο, να υποστεί βαρύτατο ή και θανάσιμο τραύμα σε μια τέτοια περίπτωση. Η νεοφιλελεύθερη μονεταριστική γερμανική Ευρώπη και μια ευρωζώνη με δογματική αρχιτεκτονική, κατασκευασμένη για το «λόμπι» του Βορρά, δεν έχουν κανένα μέλλον. Η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα μπορεί να είναι το πρώτο βήμα και μιας μεγάλης ανατροπής στην Ευρώπη».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρεται, επίσης, στα ενεργειακά και δημοσιονομικά οφέλη από την κατασκευή αγωγού στο ελληνικό έδαφος, που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στα σύνορα με τη FYROM και ο οποίος θα μεταφέρει ρώσικο φυσικό αέριο με υποθαλάσσιο αγωγό μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Απορρίπτει τέλος τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είτε με τις ΗΠΑ είτε με την Τουρκία, είτε και με τους δύο από κοινού και τάσσεται υπέρ της διευθέτησης των προβλημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.


Πηγή : Nooz.gr


Ερώτηση Μπακογιάννη σε Βαρουφάκη: Πόσα δισ. έχουν φύγει από την Ελλάδα;



Ερώτηση για τις εκροές των καταθέσεων και την πορεία του ΑΕΠ έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας φέρνει ανασφάλεια και κατ’ επέκταση ζημιά στην πραγματική οικονομία, η οποία κινδυνεύει ακόμη και με κατάρρευση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχουν αποσυρθεί πολλά δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες και η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει υποβαθμιστεί. «Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η κατακόρυφη αύξηση του κινδύνου χώρας (country risk), αφού η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις επικινδυνότητας, ανάμεσα σε χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Ουκρανία, γεγονός που συνεπάγεται την περιθωριοποίηση της χώρας από Έλληνες και ξένους επενδυτές» τονίζει η κα Μπακογιάννη.

Στην ερώτησή της η βουλευτής της ΝΔ ζητά να μάθει σε τι ποσό ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς και το ποια είναι η κεφαλαιακή επίπτωση στις συστημικές τράπεζες.

Παράλληλα, ζητά να γίνει γνωστή η πορεία του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.


Πηγή


Η κυβέρνηση επιμένει να πάνε τον Ιούνιο εργασιακά, ασφαλιστικό και ΦΠΑ



Οι «κόκκινες γραμμές» όπως ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου, οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και τα εργασιακά παραμένουν, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία – συμβόλαιο, όπως τη χαρακτηρίζει, με τους εταίρους, που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Για τον Ιούνιο η κυβέρνηση θέλει να παραπέμψει το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τον ΦΠΑ.

Για τα εργασιακά, πηγές του υπουργείου  Οικονομικών λένε ότι το νομοσχέδιο Σκουρλέτη που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση θα κατατεθεί για παρατηρήσεις στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση λέει ότι θα πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή και μεθοδευμένη συζήτηση και να μην τεθεί το θέμα αποσπασματικά στα πλαίσια της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στους θεσμούς κάποιες παρεμβάσεις όπως π.χ. «φρένο» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων και μειώσεις στις υψηλές επικουρικές. Για την 13η σύνταξη παραμένει στο τραπέζι, αλλά θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να δεχθεί παραμετροποιήσεις στο θέμα αυτό.


Για τον ΦΠΑ οι ίδιες κυβερνητικές πληροφορίες ανέφεραν πως δεν εξετάζονται σε αυτή τη φάση παρεμβάσεις, ωστόσο η κυβέρνηση θα συζητούσε έναν ενιαίο συντελεστή 15%, με παράλληλη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία.


Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση εμφανίζεται διαλλακτική στη διάθεση του 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, αλλά και στην πώληση ποσοστού του ΟΣΕ, με διαδικασίες όμως που θα επιφέρουν υπεραξία για το Δημόσιο, ενώ είναι αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Σχετικά με την έκταση στο Ελληνικό βασική θέση είναι πως το τίμημα πώλησης είναι μικρό, αλλά ότι επί του θέματος εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Σχετικά με το τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ειδικά για το εάν η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο αποσαφηνίσθηκε πως «αυτό θα αποφασισθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο».


Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο ανέφεραν πως κατά την χθεσινή σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάσθηκε και ο καλύτερος συντονισμός στην επικοινωνία του Brussels Group και του Athens Group -που βρίσκονται πλέον στις Βρυξέλλες- με τα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, να ενημερώνει σε κάθε διάλειμμα του Brussels Group τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και εν συνεχεία εκείνος να ενημερώνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εν συνεχεία τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Εν τω μεταξύ, συνεδρίασε χθες και το EuroWorking Group με διαδικαστικά κυρίως θέματα, με πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, να δηλώνουν ικανοποιημένες από τη συζήτηση που διεξήχθη για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν «θετικό και ευχάριστο».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.


Πηγή



GPO: Μειώθηκε η στήριξη στην τακτική της κυβέρνησης


Όχι σε δημοψήφισμα, σε περίπτωση κακής συμφωνίας με τους εταίρους λέει το 61,9% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega. «Ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 37%.


Οι 7 στους 10 δεν θέλουν πρόωρες εκλογές στο ενδεχόμενο αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση, καθώς το 72,2%  απαντά όχι και μάλλον όχι στις εκλογές, έναντι του 26,3% που απαντά «ναι» και «μάλλον ναι»


Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 14,5 μονάδες, συγκεντρώνον τας 36.5% έναντι 22% της ΝΔ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και το ΠΑΣΟΚ με 4%.


Όχι σε ρήξη με τους εταίρους λέει η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, καθώς το 78,1% πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους. Τη ρήξη επιλέγει μόλις το 17,9%.


Αισθητή πτώση παρουσιάζει η στήριξη των πολιτών στη στρατηγικής της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, καθώς από το 90,3% περιορίστηκε στο 58,3%.


Το 49,4% πιστεύει ότι υπάρχει κύνδυνος να βγει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ το 48,9% εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.


Πάση θυσία την Ελλάδα στην ευρωζώνη θέλει το 75,6% , έναντι του 22,8% που λέει «όχι» και «μάλλον όχι».


Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο παραπάνω ερώτημα. Συγκεκριμένα το 66,2% θέλουν την Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ, έναντι του 31,4% που απαντούν αρνητικά.


Σταθερά πρώτος σε δημοφιλία παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνον τας θετική άποψη σε ποσοστό 63,9%. Ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος με 41%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 39%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32,5%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28,1% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 20,1%. Ωστόσο, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Πρωθυπουργού, συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές απόψεις απ'ό,τι θετικές.



Μοιρασμένοι στα δύο είναι οι πολίτες για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος συγκεντρώνει 50% θετικές απόψεις και 48,2% αρνητικές.


Αρνητική σε ποσοστό 53,8% είναι η άποψη των ερωτηθέντων για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, έναντι θετικής γνώμης 43,1%.


Για την αποφυλάκιση και τον κατόίκονπεριορισμό του Σάββα Ξηρού απαντούν:


Για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης:


Για την εκκένωση από την αστυνομία της Πρυτανείας για την λήξη της κατάληψης:



Θετικά κρίνει το 57% τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης και αρνητικά το 40,9%


Για την πολιτική της κυβέρνησης στους τομείς Υγείας, Παιδείας και Ασφάλειας




Πηγή : newpost.gr


Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη



Την επίθεση εναντίον του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, αναφέροντας ότι οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης καταδίκασε εκ μέρους του κόμματος τον προπηλακισμό κατά του Γιάνη Βαρουφάκη. Σημείωσε ωστόσο: «Βλέπω μια προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης να πάει στον Βαρουφάκη λες και δρούσε μόνος του... Είναι πολιτικές της κυβέρνησης που εξειδικεύει ο κ. Βαρουφάκης. Η κυβέρνηση αποψίλωσε τον Βαρουφάκη».

Ανεξάρτητοι Ελληνες

«Ο προπηλακισμός του κ. Βαρουφάκη συνιστά μία άκρως φασιστική και αποκρουστική ενέργεια. Δεν έχει την παραμικρή σημασία αν οι δράστες προέρχονται από μία μικρή μειοψηφία ή όχι» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι «η βία και η βαναυσότητα δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, όπου το μόνο μέτρο είναι ο διάλογος και δείκτης πολιτισμού ο σεβασμός στην άποψη του άλλου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών» κατέληξε η εκπρόσωπος του κόμματος.

Το Ποτάμι
Το περιστατικό καταδίκασε με ανακοίνωσή του και το Ποτάμι: «Η επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου χτες βράδυ σε εστιατόριο στα Εξάρχεια αναδεικνύει πόσο επικίνδυνοι είναι αυτοί που προστατεύουν και δικαιολογούν στη δημόσια σφαίρα τη βία των συμμοριών.

» Η Αθήνα δεν θα γίνει άθροισμα γκέτο που τα διαφεντεύουν φασίστες και χούλιγκανς. Είναι και αν δεν είναι -πρέπει να γίνει- μια πόλη ανοιχτή, χωρίς εσωτερικά σύνορα, με τους πολίτες της να μετακινούνται ελεύθερα και χωρίς φόβο από περιοχή σε περιοχή.

» Eίναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στο Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου».

ΚΚΕ
«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ


Πηγή : tanea.gr


Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαταγή για δεκαπέντε εκτελέσεις φέτος


Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, έδωσε φέτος εντολή να εκτελεστούν 15 κυβερνητικοί αξιωματούχοι επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Μεταξύ των εκτελεσθέντων είναι και τέσσερα μέλη της ορχήστρας “Unhasu” τα οποία εκτελέστηκαν το Μάρτιο. Στην ορχήστρα αυτή ήταν κάποτε μέλος η σύζυγος του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Ρι σολ Γιου.

Ο ευτραφής ηγέτης της Βορείου Κορέας έδωσε το πράσινο φως για την εκτέλεση των ατόμων αυτών επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν την εξουσία του. Την πληροφορία μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ¨”Yonhap”, επικαλούμενο τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ.

Μεταξύ των ατόμων που εκτελέστηκαν είναι και ένας υφυπουργός της Β. Κορέας, ο οποίος εξέφρασε τα παράπονά του για την πολιτική που ακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας πληροφορήθηκε επίσης πως ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας θα μεταβεί αυτό το μήνα στη Μόσχα για να παραστεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψη αυτή, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη της εξουσίας το 2011.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Β. Κορέας βγάζει από τη… μέση τους ανεπιθύμητους. Το 2013, εκτέλεσε τον θείο του που κάποτε θεωρείτο το “υπ΄αριθμόν 2″ στους κύκλους εξουσίας της Πιονγιάνγκ με την κατηγορία της προδοσίας. Εκτός από το “αίμα του”, τον αδικοχαμένο θείο Τσανγκ Σονγκ Ταέκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελεστούν και άλλοι αξιωματούχοι.


Πηγή 


Βίντεο - ντοκουμέντο από τον προπηλακισμό του Βαρουφάκη στα Εξάρχεια



Στόχος ομάδας αντεξουσιαστών έγινε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου.

Ο υπουργός βρισκόταν σε εστιατόριο επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πετούν γυάλινα μπουκάλια προς το μέρος του, ζητώντας την απομάκρυνσή τους από τον χώρο.

«Στόχος τους, έχω την εντύπωση δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν, είχαν την ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας την πεποίθησή του ότι ζητούμενο για τους αντεξουσιαστές ήταν η αποχώρησή του από την περιοχή.

«Δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια» φώναζαν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη οι συγκεντρωμένοι νεαροί στα Εξάρχεια, όπου δειπνούσε με τη σύζυγό του.

Βίντεο ντοκουμέντο από τον προπηλακισμό του Γιάνη Βαρουφάκη και της γυναίκας του Δανάης Στράτου το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, όπου και δειπνούσαν σε εστιατόριο, δείχνει περίπου 30 νεαρά άτομα να συνομιλούν σε έντονο ύφος με τον υπουργό Οικονομικών.

«Είσαι πολιτικός και δεν σε πιστεύουμε», «δεν θα ξανακατέβεις στα Εξάρχεια», «φύγε από εδώ και μην ξαναγυρίσεις», «να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν οι συνάδελφοί σου», είναι μόνο μερικά από τα έντονα σχόλια που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τους 30 περίπου συγκεντρωμένους νεαρούς.