Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Μητσοτάκης : Το «πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «πρόεδρε έλα με φόρους»

 


Την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι «εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κόρινθο και το Λουτράκι όπου βρέθηκε και συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και τουρίστες.

Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στην Κόρινθο:

«Σας ευχαριστώ, σας ανταποδίδω την αγάπη που μου δίνετε, την εμπιστοσύνη που δείξατε στη Νέα Δημοκρατία, δίνοντάς μας μία συγκλονιστική νίκη στις  εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κρατάμε, όπως είπες Δήμαρχέ μου, ζωντανή  την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Θέλω να σας πω, πόσο χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι στην Κορινθία. Δεν  ξεχνώ, ίσως κάποιοι το θυμάστε, ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή  ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας από το Ξυλόκαστρο.

Κάθε φορά  που έρχομαι εδώ στα όμορφα μέρη σας, βλέπω ολοένα και περισσότερο κόσμο. Βλέπω αυτό το πλατύ ποτάμι, το οποίο συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία  στις προηγούμενες εκλογές και μας έδωσε μία μεγάλη, μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο τολμηρά.

Να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Πρέπει να σας πω ότι για εμένα, για όλους τους συνεργάτες μας, για όλο το εξαιρετικό  ψηφοδέλτιο το οποίο έχετε εδώ στην Κορινθία, ήταν μία μεγάλη επιβράβευση. Μία επιβράβευση μιας δουλειάς τετραετίας.

Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα. Μου έλεγε στο Λουτράκι ένας μικρός επιχειρηματίας, μια κουβέντα που την ακούω πολύ συχνά όταν περιοδεύω σε εμπορικούς δρόμους. Μου είπε: «σας ευχαριστώ που μας κρατήσατε ζωντανούς στη

διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουμε δουλειά και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ήταν, λοιπόν, αυτές οι εκλογές μία επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας. Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, βάλαμε τα θεμέλια για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτό οι πολίτες μάς το πίστωσαν και γύρισαν την πλάτη, ταυτόχρονα, στην τοξικότητα, στο μίσος, στο διχασμό. Κέρδισε η ενότητα, η προοπτική και η ελπίδα σε αυτές τις εκλογές.

Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, φίλες και φίλοι, και για το μέλλον. Διότι μπορεί μεν να πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, που μας δίνει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, θέλω όμως να το ξαναπώ και εδώ από την Κόρινθο: τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα. Kαι την τρίτη έδρα, εδώ στην Κορινθία, να την πάρουμε. Και την τέταρτη.

Αλλά για να γίνει αυτό θα συμπιέσουμε λίγο τους αντιπάλους μας. Δεν μου αρέσει πολύ -καθ’ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου- να μιλάμε πολύ για τους αντιπάλους μας. Εξάλλου, φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το «Πρόεδρε έλα με φόρα» έγινε «Πρόεδρε έλα με φόρους».

Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους.

Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, τότε και το κράτος έχει περισσότερα χρήματα να στηρίξει την παιδεία και την υγεία. Τότε οι επιχειρηματίες θα επενδύουν περισσότερο.

Εδώ, στην Κορινθία, ξέρετε πόσες καινούργιες επενδύσεις γίνονται και μπορούν να γίνουν ακόμα. Είτε μιλάμε για τη μεταποίηση, είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα, είτε μιλάμε για τον τουρισμό, είτε μιλάμε για την υψηλή τεχνολογία. Και ο Δήμαρχος ξέρει ότι στεκόμαστε αρωγοί πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντάς της περισσότερους πόρους από όσους είχε ποτέ διαχειριστεί τις τελευταίες δεκαετίες, για να μπορεί να προχωρά σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Πράγματι, τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου τα είχα προσέξει την προηγούμενη φορά που είχα έρθει. Και λέω, είναι δυνατόν, αυτή η έκταση μέσα στην πόλη να παραμένει έτσι αναξιοποίητη; Προχωράει, λοιπόν, και αυτό το έργο και θα γίνει μια μεγάλη πολύ σημαντική αστική ανάπλαση για την Κόρινθο, από τηνοποία θα ωφεληθείτε όλες και όλοι.

Για όλους τους Δημάρχους οι οποίοι είναι εδώ -ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζει πόσους πόρους πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών και πόσα έργα μπόρεσε να υλοποιήσει.

Γιατί εμείς, ξέρετε, δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μπορούμε να μιλάμε με τα έργα μας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, της υπεύθυνης δύναμης του ρεαλιστικού πραγματισμού και όσων ακόμα ονειρεύονται, ελπίζουν σε μια επιστροφή στο παρελθόν.

Οπότε αυτό το οποίο θέλω να τονίσω και από εδώ, φίλες και φίλοι, είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει όλες και όλοι να πάμε να ψηφίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για τον απλούστατο λόγο -έχετε δει και εσείς την αριθμητική του εκλογικού νόμου- ότι μπορεί, αν έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Θέλω να σας θυμίσω ότι αν δεν ήταν η κάλπη της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε ήδη αυτή τη σταθερή κυβέρνηση. Δεν πειράζει, θα χρειαστούμε μια εκλογή ακόμα, αλλά είναι μια ευκαιρία να πάμε ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Και θα πάμε.

Θα πάμε, γιατί βλέπω σε όλη την Ελλάδα αυτό το πλατύ «γαλάζιο ποτάμι» στο οποίο συντάσσονται όχι μόνο παραδοσιακοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και νέοι φίλοι μας οι οποίοι ήρθαν μαζί μας. Αφενός γιατί μας επιβράβευσαν για τη δουλειά που κάναμε, αλλά αφετέρου γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά μας και στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα.

Γι’ αυτά θέλουμε να μιλάμε αυτές τις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς για την καθεμία και τον καθένα, πώς θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, πώς θα μειώσουμε, προσέξτε, κι άλλο τους φόρους.

Εμείς θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσουμε και τα τεκμήρια κατά 30%. Αλλά θέλω να τονίσω κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό: την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου.

Γιατί το λέω αυτό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, φίλες και φίλοι, είναι η υπογεννητικότητα. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν εύκολα να κάνουν παιδιά, χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Έχουμε σχέδιο και για αυτόν τον τομέα. Έχουμε σχέδιο και για την Παιδεία, έχουμε σχέδιο για την Υγεία, για το πώς θα αναμορφώσουμε τα νοσοκομεία μας, τα κέντρα υγείας, για τις προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες ήδη δρομολογούνται, για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Διάβαζα, σήμερα, μια πολύ όμορφη συνέντευξη ενός φίλου μου, τον οποίον γνώρισα άστεγο -ακούστε την ιστορία, έχει ενδιαφέρον- στο Λιμάνι του Πειραιά. Εμείς για πρώτη φορά δρομολογήσαμε ένα πρόγραμμα για τους αστέγους και ο άνθρωπος αυτός έχει σπίτι και δουλειά.

Και μας λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γιατί για πρώτη φορά κάποιος ενδιαφέρθηκε για αυτούς τους συμπολίτες μας. Το λέω αυτό γιατί έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους άλλους ότι δήθεν αυτοί είναι οι προοδευτικοί. Όχι, φίλες και φίλοι, η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι πάντα είχαμε χρέος να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους και πάντα φυσικά ήμασταν εμείς αυτοί, φίλες και φίλοι, που δίναμε μεγάλη έμφαση στα εθνικά ζητήματα.

Γνωρίζετε τι σημαντική δουλειά έγινε την προηγούμενη τετραετία για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της χώρας. Γνωρίζετε ότι παραλάβαμε μία χώρα «ξέφραγο αμπέλι» και σήμερα η Ελλάδα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στην ξηρά.

Γνωρίζετε την κατάσταση στην οποία είχαν βρεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και μόλις χθες το Αμερικανικό Κογκρέσο πήρε μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση. Απελευθέρωσε και τυπικά, έδωσε την έγκρισή του για την απόκτηση από την πατρίδα μας των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35. Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Έγιναν με σκληρή δουλειά και αυτή η δουλειά πρέπει να συνεχιστεί. Διότι τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο.

Η χώρα χρειάζεται ακόμα μία τετραετία Νέας Δημοκρατίας, για να μπορέσει οριστικά να γυρίσει σελίδα. Για να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε αυτή την υψηλή ανάπτυξη την οποία έχουμε πετύχει και για να είμαστε και σίγουρες και σίγουροι ότι αυτή η ανάπτυξη τελικά έχει αποτύπωμα στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη.

Γι’ αυτό, λοιπόν, η κάλπη αυτή έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ουσιαστικά, μία πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει: μόνο η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, διότι και η αντιπολίτευση φρόντισε να βγει από αυτό το παιχνίδι, αφού μας λένε ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας και διαγωνίζονται ουσιαστικά για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης.

Τους λέμε, «κάντε εσείς τη δική σας τη δουλειά» αλλά θυμηθείτε ότι «στις εκλογές οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση» και κυβέρνηση θα είναι πάλι η Νέα Δημοκρατία με τη δική σας εμπιστοσύνη. Τέλος, σε όσους ισχυρίζονται, ακόμα και σήμερα, ότι «δεν θέλουν τη Νέα Δημοκρατία παντοδύναμη» -είναι το καινούριο αυτό τροπάριο το οποίο ακούμε από την αντιπολίτευση- τους απαντώ πολύ απλά με μία φράση: παντοδύναμος είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός αποφασίζει τελικά, αυτός δίνει την εξουσιοδότηση σε αυτούς οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν την επόμενη μέρα και δεν νοείται κανείς να αμφισβητεί τη βούλησή του.

Φίλες και φίλοι, θέλω πριν κλείσει οριστικά η φωνή μου, διότι είμαστε σε αυτή τη φάση της προεκλογικής περιόδου όπου κουράζονται πολύ οι φωνητικές χορδές, να σας πω και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Όχι μόνο για την παρουσία σας εδώ. Για τον αγώνα σας, για την αγάπη σας, για τον ενθουσιασμό σας, για την αισιοδοξία σας και δεσμεύομαι μετά τις εκλογές να ξαναέρθω. Θα έρθω στον τρύγο στη Νεμέα, λοιπόν, μετά τις εκλογές να πιούμε ένα ωραίο Αγιωργίτικο, να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη και καλό αγώνα.




Έφυγε από τη ζωή η Νόνικα Γαληνέα

 


Η Νόνικα Γαληνέα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών, λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η κοσμικογράφος Χριστίνα Πολίτη μέσα από το Instagram της.

«Αντίο αγαπημένη Nόνικα. Ήσουν πραγματικά one of a kind» έγραψε σημειώνοντας ότι η Νόνικα Γαληνέα ήταν ένας θρύλος.

Η κηδεία της Νόνικα Γαληνέα θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, από το Α΄ Νεκροταφείο. Θερμή παράκληση της οικογένειας να μην εισέλθουν κάμερες στον χώρο του νεκροταφείου.

Επιθυμία της Γαληνέα ήταν, όταν φύγει από την ζωή, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού».

Η Νόνικα (Αντιγόνη) Γαληνέα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου 1938. Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφράστρια και επιχειρηματίας.

Ο πατέρας της ήταν ο Πέτρος Γαληνέας, δικηγόρος από την Καρδαμύλη της Μάνης ο οποίος διετέλεσε διευθυντής των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Αργότερα διατηρούσε γραφείο στην οδό Νίκης όπου διαχειριζόταν περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Μυταράκη από όπου προερχόταν η δεύτερη σύζυγός του.

Μητέρα της η Θεοδοσία (Dorette) Kαραϊωσηφόγλου (1912-2010) η οποία μετά τον χωρισμού της από τον Πέτρο Γαληνέα, παντρεύτηκε τον Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο με τον οποίο απέκτησε ένα γιο. Τρίτος σύζυγός της ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Στρατής Ανδρεάδης (1905-1989).

Η Νόνικα Γαληνέα φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Μακρή και στην ηλικία των 14 ετών μεταγράφηκε στη Φλωρεντία. Τον επόμενο χρόνο πήγε στο αγγλικό σχολείο Montre-Satelard School στην Ελβετία, και στην ηλικία των 18 εγγράφηκε στο Densons Secretarial College στο Λονδίνο. Κατόπιν σπούδασε στο Weber Douglas School of Singing and dramatic art.

Η Νόνικα Γαληνέα είχε παντρευτεί τον νευρολόγο Νίκο Μουτούση. Οι δυο τους έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου απέκτησαν μαζί τρεις κόρες τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα και την Μαρία-Αμαλία. 

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια τόσο στη ζωή όσο και το θέατρο για περισσότερα από είκοσι χρόνια.




Νέες διώξεις 5 στελεχών του ΟΣΕ για το δυστύχημα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα

 


Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας κατά 5 στελεχών του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ πρόκειται για τους 

γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 – 2019 και 2019 – 2020, 

τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017 – 2021 

και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα.

Επίσης στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα. 

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.




Στον ανακριτή ο 19χρονος Πακιστανός που προσπάθησε να αρπάξει 9χρονο μαθητή


 

Στον Ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή (2/6) ώστε να απολογηθεί ο 19χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής 9χρονου στην Πάτρα.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο πατέρας του αγοριού ενώ ο νεαρός κατηγορούμενος πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και αρνείται την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο πατέρας μετέβη στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι ένας άνδρας που οδηγούσε μηχανάκι επιχείρησε να αρπάξει τον γιό του την ώρα που γύριζε από το σχολείο του.

Ολα σύμφωνα με την καταγγελία συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο 9χρονος μαθητής τελειώνοντας το σχολείο του μεσημέρι δεν θέλησε να ακολουθήσει την μητέρα του που είχε πάει για να τον παραλάβει από το δημοτικό σχολείο.

Το αγόρι ζήτησε να πάει με τους συμμαθητές του και να γυρίσει αμέσως μετά στο σπίτι. Στην οδό Αρέθα, στην Αγυιά, τον μικρό αγόρι πλησίασε ένα δίκυκλο και ο οδηγός του έκανε νόημα να τον ακολουθήσει.

Το παιδί έφυγε αμέσως και πηγαίνοντας σπίτι ανέφερε αμέσως το γεγονός στον πατέρα του, που μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση για απόπειρα αρπαγής του παιδιού του.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή εντόπισαν τον άνδρα και τον προσήγαγαν. Με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως βρισκόταν μεν στο σημείο , αλλά δεν επιχείρησε να κάνει καμια κίνηση προς τον 9χρονο.

Την υπόθεση θα κρίνει η δικαιοσύνη.



Ανησυχεί ο Έκτορας Κουφοντίνας για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν του αρέσει η εκλογική επιτροπή Τσίπρα

 



Η ακροαριστερά, είναι κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για 10% στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, έγραψε στο Facebook ο Εκτορας Κουφοντίνας γιός του εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος δεν συμφωνεί καθόλου με τα πρόσωπα που στελεχώνουν την εκλογική επιτροπή του κόμματος. 

Χαρακτήρισε «έκθεση δημοτικού» την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια και με μεγάλη δόση ειρωνείας εκφράζει τη βεβαιότητα του για το ποιος την έγραψε. 

«Μόλις διάβασα τα ονόματα της "εκλογικής επιτροπής" του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πάνε για 10%. Ακούγοντας αυτή την έκθεση δημοτικού που δώσανε στον Τσίπρα για να την διαβάσει σαν "ομιλία" στη Νίκαια νομίζω κατάλαβα και ποιος από αυτούς την έγραψε... Μου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το ναυαγό ο οποίος πνίγεται, και έτσι όπως είναι κάτω από το νερό αποπροσανατολίζεται με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό.» σχολίασε ο γιός του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας Κουφοντίνας.

Ektoras Koufontinas
16 ώρες πριν

Μόλις διάβασα τα ονόματα της «εκλογικής επιτροπής» του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι πάνε για 10%

Ακούγοντας αυτή την έκθεση δημοτικού που δώσανε στον Τσίπρα για να την διαβάσει σαν «ομιλία» στη Νίκαια νομίζω κατάλαβα και ποιος από αυτούς την έγραψε...

Μου φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το ναυαγό ο οποίος πνίγεται, και έτσι όπως είναι κάτω από το νερό αποπροσανατολίζεται με αποτέλεσμα να ξεκινάει να κολυμπά προς τον βυθό.

 — στην περιοχή Αργεντινή.
52
4
2


ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική:....στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα.


 

Σκληρή κριτική της Νέας Δημοκρατίας στο ΣΥΡΙΖΑ για τα περί επαναφοράς της απλής αναλογικής που ανέφερε ο αμετανόητος Γιώργος Τσίπρας σε δηλώσεις του, λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25 Ιουνίου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα. Οι υπαίτιοι για το γεγονός ότι η χώρα δεν διαθέτει, ήδη, ισχυρή κυβέρνηση επαναφέρουν στο τραπέζι το εκλογικό σύστημα που απορρίφθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο από τους πολίτες στις 21 Μαΐου.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, σταθερότητα και προοπτική, τις οποίες εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Έγκλημα της νταντάς που πέρασε με το 3χρονο παιδάκι την Κηφισίας εκτός διάβασης


 

Ο εισαγγελέας, αφότου ενημερώθηκε για την κατάσταση υγείας του ανηλίκου, ζήτησε να γίνει σύλληψη του 35χρονου οδηγού.  Σημειώνεται πως το παιδί είναι στο νοσοκομείο Παίδων και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς βγάζει αρκετό αίμα από το αυτί του.

Διώκεται για την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια, και θα έπρεπε να έχει συλληφθεί και η ηλικιωμένη που πέρασε την Κηφισίας εκτός διάβασης, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή της μικρής, την δικιά της και του οδηγού.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων νοσηλεύεται η 3χρονη η οποία τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας το πρωί της Πέμπτης (31/5) όταν παρασύρθηκε από μηχανή ενώ ήταν μαζί με την νταντά της, που εγκλημάτισε αφού ανεύθυνα πέρασε την λεωφόρο εκτός διάβασης.

Το κορίτσι, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (2/6) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, δίνει «μάχη» για τη ζωή του ενώ η οικογένειά του περνά ώρες αγωνίες.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη στις 09:15 χθες το πρωί λίγο μετά το Χαλάνδρι. Η ηλικιωμένη νταντά κρατώντας από το χέρι το τρίχρονο κοριτσάκι αποφάσισε να διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισίας, από σημείου όπου δεν υπάρχει ούτε διάβαση, ούτε φανάρι. 

Αφού ήταν τυχερές και πέρασαν το ρεύμα της καθόδου, επιχείρησαν το ίδιο και το ρεύμα της ανόδου.

Η ηλικιωμένη μαζί με το 3χρονο κοριτσάκι βρισκόνταν στο διάζωμα με σκοπό να διασχίσουν και να περάσουν απέναντι και ένα διερχόμενο μηχανάκι τις έριξε κάτω.





Αμετανόητοι συνεχίζουν να προκαλούν οι Συριζαίοι - Τσίπρας : Θα επαναφέρουμε την απλή αναλογική


 

Τους καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, λέγοντας τους με την ψήφο τους "σας σιχαθήκαμε", στις νές δημοσκοπήσεις τα ποσοστά τους πέφτουν κάτω απο το 20%, και αυτοί συνεχίζουν να προκαλούν την κοινωνία με τις δηλώσεις τους.

Οι πολίτες καταδίκασαν την απλή αναλογική που φέρνει ακυβερνησία, και η χώρα σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ που θα τα έδινε για άλλες ανάγκες της χώρας. Παρά την καταδίκη οι Συριζαίοι αμετανόητοι και φαιδροί συνεχίζουν να προκαλούν, δηλώνοντας με θράσος ότι θα επαναφέρουν την απλή αναλογική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει διακηρύξει ότι μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου ότι «αποτέλεσε μια στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική», ο εξάδελφός του, Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της και φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνεχίζουν να κοροιδεύουν τον κόσμο.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Εξηγώντας ο αμετανόητος ξάδελφος Τσίπρα το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την "έκαψαν" τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο φαιδρός και προκλητικός Γιώργος Τσίπρας.



Πτώση στο 4,1% του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Μάιο -Στο 6,1% στην Ευρωζώνη

 


Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 6,1% τον Μάιο του 2023, από 7% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (12,5%, έναντι 13,5% τον Απρίλιο), ακολουθούμενα από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,8%, σε σύγκριση με 6,2% τον Απρίλιο), τις υπηρεσίες (5%, έναντι 5,2% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (-1,7%, έναντι 2,4% τον Απρίλιο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να υποχωρήσει στο 4,1% τον Μάιο, από 4,5% τον Απρίλιο.

Τον Μάιο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Λετονία και η Σλοβακία (12,3%), η Εσθονία (11,2%) και η Λιθουανία (10,7%).

Τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν το Λουξεμβούργο (2%), το Βέλγιο (2,7%), η Ισπανία (2,9%), η Κύπρος (3,6) και η Ελλάδα (4,1%).



Ανδρουλάκης εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και ξεφτιλίστηκε κάνοντας τον Τσίπρα - Ψέμα, απάτη και πολιτική ανεπάρκεια

 


Εμμονικός ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, παρασύρει με την ανικανότητα και την ανεπάρκεια του το ΠΑΣΟΚ χαμηλότερα, και δεν αξίζει σε αυτό το κόμμα με αυτή την ιστορία του τέτοιος αρχηγός.

Ο Ανδρουλάκης εμφανίστηκε κάνοντας τον Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με την Σία Κοσιώνη, το βράδυ της Πέμπτης.

Αντί να δείξει την διαφορά του ΠΑΣΟΚ απο τον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να κατηγορεί λέγοντας ψέματα και πλασάροντας fake news, την κυβέρνηση της ΝΔ για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών της χώρας, και ανέφερε σε μιά μεπρδεμένη ρητορική πως «μείον 7% οι πραγματικοί μισθοί και ακούω σήμερα εδώ, από τον ΣΚΑΪ, στο πρωινό, δημοσιογράφο να λέει πως ''δεν έχουν μειωθεί οι μισθοί και αυτό απάντησε η κάλπη''. Δεν απαντάει η κάλπη τίποτα. Ούτε αθωώνει η κάλπη τον κ. Καραμανλή, ούτε αθωώνει η κάλπη αυτά που συνέβησαν στο Αρκαλοχώρι με τους σεισμόπληκτους, ούτε αθωώνει η κάλπη ότι πάμε σε περιπέτειες δημοσιονομικές με επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

Χωρίς ίχνος αλήθειας ο Ανδρουλάκης είπε «Θέλω να πω πως η Νέα Δημοκρατία έχει δημιουργήσει τεράστιο δημοσιοοικονομικό πρόβλημα στη χώρα», με τη Σία Κοσιώνη να υπογραμμίζει πως «πάντως, πάει για επενδυτική βαθμίδα η χώρα», κάτι που δεν άφησε αναπάντητο ο Ανδρουλάκης με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί με την ανεπάρκεια του και να βάλει όπως ο Τσίπρας με τα ΜΜΕ.

Ν.Α.: Θέλετε να σας πω κάτι; Τα ίδια λέγατε και με τον Καραμανλή, το λέω για όλα τα media.

Σ.Κ.: Τα λέγαμε για τον Καραμανλή;

Ν.Α.: Δεν μιλάω προσωπικά σε εσάς, μιλάω για όλα τα media.

Σ.Κ.: Όχι. Τι; Κάτι σας έχει πιάσει με τα media τώρα.

Ν.Α.: Που λέγανε «θωρακισμένη η ελληνική οικονομία», κέρδισε τις εκλογές του 2007 και σε δύο χρόνια είχαμε μνημόνιο.

Σ.Κ.: Μα αυτά τα έλεγε ο Παπαθανασίου, δεν τα έλεγαν τα media, κύριε Ανδρουλάκη.

Ν.Α.: Τα αναπαρήγαγαν.

Σ.Κ.: Ε, τι; Δεν θα αναπαράξουμε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών; Τι είναι αυτό που λέτε;

Ν.Α.: Και όταν έλεγε το ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα πάει στα βράχια, έλεγαν «μην ακούτε τα πράσινα παπαγαλάκια». Εγώ λοιπόν λέω σήμερα με ευθύτητα στον ελληνικό λαό πως σέβομαι τους φόρους σας, όραμά μου είναι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και δίκαιη φορολόγηση, διότι τα χρέη που συσσωρεύει ο Μητσοτάκης είναι χρέη ξανά για τις επόμενες γενιές.





Τα τυπικά έμειναν για την πώληση F35 στην Ελλάδα - Οι ΗΠΑ δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Οι ΗΠΑ δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα σε μια πολύ σημαντική εξέλιξη με γεωπολιτικές προεκτάσεις, καθώς άναψαν το «πράσινο φως» για την απόκτηση από την Ελλάδα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Η διαδικασία έγκρισης των F-35 στην χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς μπήκε και τέταρτη υπογραφή από γερουσιαστή των ΗΠΑ.

Τα υπερόπλα stealth 5ης γενιάς θα κάνουν την χώρα μας ασφαλέστερη και υπολογίσιμη σε κάθε κίνδυνο.

Χθες βράδυ μπήκε η τέταρτη απαιτούμενη υπογραφή για να σφραγιστεί η αγορά των F-35 και πλέον αναμένεται η τυπική και επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  Σε πολιτικό επίπεδο, η νέα σημαντική ενίσχυση της εθνικής άμυνας με ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο πετά στους ουρανούς, ερμηνεύεται ως «ψήφος εμπιστοσύνης» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πολιτική που ακολούθησε και που υπόσχεται να εφαρμόσει στην περίπτωση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Με αυτή τη κίνηση οι ΗΠΑ δείχνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας ενισχύοντας περαιτέρω τις εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Την έγκριση πώλησης των F-35 στην Ελλάδα υπέγραψε την 1η Ιουνίου ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τζίμι Ρις.

Με την υπογραφή, η χώρα μας εξασφαλίζει και τις τέσσερες υπογραφές που χρειάζεται. Απομένει πλέον το ΣΤέιτ Ντιπάρτμεντ να στείλει την επιστολή που χρειάζεται για την επίσημη ειδοποίηση του Κογκρέσου.

Από την πλευρά του Κογκρέσου, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι τέσσερις νομοθέτες που διοικούν την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας αντίστοιχα. Πρόκειται για τους:

Μάικ Μακόλ, Ρεπουμπλικάνος, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Γκρέγκορι Μικς, Δημοκρατικός, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Μπομπ Μενέντεζ, Δημοκρατικός, πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας

Τζιμ Ρις, Ρεπουμπλικάνος, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας




Πέθανε ο αστυνομικός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη

 


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στην Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Ηλιούπολη.

Ένας 43χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Παρά την μάχη των γιατρών, ο άτυχος αστυνομικός κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 22:30 στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Τροχαίας είχαν μεταβεί στο σημείο για να καταγράψουν ένα τροχαίο, που είχε σημειωθεί νωρίτερα. Ένα διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε τον άτυχο αστυνομικό που είχε κατέβει από το περιπολικό.

Επί τόπου έσπευσαν στο σημείο διασώστες του ΕΚΑΒ όπου βρήκαν τον αστυνομικό χωρίς τις αισθήσεις του. Αμέσως τον μετέφεραν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί έδωσαν ολονύχτια μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο πήγαν αργά χθες το βράδυ της Πέμπτης ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος για να ενημερωθούν για την κατάσταση του άτυχου αστυνομικού.




Από 38,2% έως 43,8% η ΝΔ, από 16,9% έως 21,3% ο ΣΥΡΙΖΑ

 


Διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 22 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τάσεις αποσυσπείρωσης καθώς από το 20,1% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές, βρίσκεται πλέον μία μονάδα κάτω στο 19,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα της Metron, η Νέα Δημοκρατία - παρά το γεγονός ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» και το κόμμα «Νίκη» φαίνεται να μπαίνουν στη Βουλή - εξασφαλίζει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία 162 εδρών.



Πιο συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1% το ΠΑΣΟΚ 11,7%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το κόμμα «Νίκη» 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,8% ενώ το ΜέΡΑ25 δεν πιάνει το εκλογικό όριο για την είσοδο στη Βουλή καθώς βρίσκεται στο 2,5%.



Με αυτά τα ποσοστά η ΝΔ εξασφαλίζει  άνετη πλειοψηφία 162 βουλευτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ 51 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 20, η Ελληνική Λύση 12, η «Νίκη» 10 και η «Πλεύση Ελευθερίας» 13 έδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κατώτατο όριο για τη Νέα Δημοκρατία εντοπίζεται στο 38,2% και το ανώτερο στο 43,8%. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 16,9% έως 21,3% και απο όσα λένε έμπειροι δημοσκόποι, το πιθανότερο είναι να κινηθεί στο 17 με 18%.

Εικόνα που δεν αρέσει έχει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, αφού παρά την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να πάρει τίποτα, αντίθετα παραμένει στα ίδια ποσοστά και η ευθύνη είναι η αντιπολιτευτική τακτική του Ανδρουλάκη.



Η διαφορά για την καταλληλότητα μεταξύ Μητσοτάκη - Τσίπρα είναι πάρα πολύ μεγάλη.




Τους έτρεχε το μαγαζί ο Δημητράς; Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Δημητρά που διώκεται για κακουργήματα

 


Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Παναγιώτη Δημητρά. 

Και ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι ότι ο Δημητράς με τις ΜΚΟ του, έτρεχε μπροστινός το μαγαζί μετανάστες που τρώγανε οι σύντροφοι.

Είναι τέτοια η πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε και ανακοίνωση για να πιστοποιήσει την σχέση ΣΥΡΙΖΑ - Δημητρά, μετά την εντολή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, και μετά φρόντισε να την εξαφανίσει.

Ανακοίνωση που στη συνέχεια και αφού καρφώθηκαν ότι είναι συνεργοί του Δημητρά, επιχείρησαν να την εξαφανίσουν, τον έχουν ξανά στηρίξει αλλά τότε δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του κόμματος, στην οποία έκανε λόγο για «ποινικοποίηση της αλληλεγγύης» και σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η εμμονή στη σπίλωση του ονόματος του Παναγιώτη Δημητρά και της δράσης του αποτελεί μελανή κηλίδα, καθώς οδηγεί στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στον εκφοβισμό προσώπων και οργανώσεων που καταγράφουν και καταγγέλλουν παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, όπως οι επαναπροωθήσεις. […]

Στεκόμαστε στο πλευρό του, ενάντια στη σπίλωση του προσώπου του και την ποινικοποίηση του έργου του και της αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το θέμα του Παναγιώτη Δημητρά, επονομαζόμενου και «εθνικού μηνυτή», λόγω των πάνω από 5.000 μηνύσεων που έχει καταθέσει εμφανιζόμενος ως υπερασπιστής μεταναστών και επικριτής όσων κατά τη γνώμη του εκφράζουν ρατσιστικές θέσεις.

Ήταν τόσο προκλητική η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον σύντροφο και συνέταιρο Δημητρά, που αναγκάστηκε να την κατεβάσει και να την εξαφανίσει.