Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Κάποιος να πει του Τσίπρα ότι δεν τον υπολογίζει, και δεν τον ακούει κανένας

 


Αμετανόητος ψεύτης, συνειδητά απατεώνας, λαικίζει απο το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθώντας να στηρίξει ένα αφήγημα που δεν του βγαίνει.

Είναι τόσο αισχρός ο Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε χθες για τη «μεγαλύτερη κοροϊδία που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι στη Μεταπολίτευση» αδιαφορώντας για όσα καταστροφικά έκανε ο αποτυχημένος την περίοδο που κυβερνούσε.

Προσπάθησε εξαπατώντας και παραποιώντας την πραγματικότητα, να μηδενίσει και να απαξιώσει, όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός γιατί του χαλούν το αφήγημα της καταστροφολογίας που έχει κάνει σημαία μήνες τώρα, αλλά δεν του βγαίνει.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε στην νέα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να εξαπατήσει όσους μπορέσει λέγοντας "Όταν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να πει κάποια αλήθεια, κανείς δεν θα τον πιστεύει! Ο καταιγισμός των ψεμάτων, στον οποίο κατέφυγε και σήμερα, μιλώντας στο Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμη μία απόδειξη γι' αυτό" επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και αναφέρει αναλυτικά :

"-Ισχυρίστηκε ότι δήθεν έχουν τριπλασιαστεί (!!) οι εκκρεμείς συντάξεις. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις για έκδοση συντάξεων μεταξύ 2019 και 2021 αυξήθηκαν και μάλιστα κατά 83%! Ακόμη περισσότερο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την έκθεση ΑΤΛΑΣ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από εκκρεμείς συντάξεις προς τους συνταξιούχους ήταν 486 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, ενώ τώρα έχουν περιοριστεί στα 220 εκατ. ευρώ! Πώς είναι δυνατόν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ευρωπαϊκή χώρα να επιτρέπει στον εαυτό του τέτοια πολιτική κατρακύλα;

- Ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δήθεν έχει περιορίσει το εισόδημα των συνταξιούχων. Ποιος; Ο κ. Τσίπρας ο οποίος υιοθέτησε τον νόμο Κατρούγκαλου με όλες τις γνωστές επιπτώσεις του. Ο κ. Τσίπρας που προχώρησε σε 17 αλλεπάλληλες μειώσεις για τους συνταξιούχους και άφησε φεύγοντας πάνω από 1.050.000 ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εκκρεμότητες. Ο κ. Τσίπρας ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέρασε ο νόμος Βρούτση, διορθώνοντας κατάφωρες αδικίες για συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, αλλά και τη μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% με προφανές όφελος για τους συνταξιούχους. Όπως και τις έκτακτες ενισχύσεις της κυβέρνησης για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, δηλαδή τους χαμηλοσυνταξιούχους, τα ΑμεΑ, τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

- Ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις των νέων στρέφεται τάχα εναντίον τους. Στρέφεται δηλαδή εναντίον των νέων, ένα σύστημα που ισχύει στην Ολλανδία, στη Σουηδία, στη Δανία! Ενώ δεν στρεφόταν ένα σύστημα που ήταν ελληνική πατέντα με όλα τα γνωστά αποτελέσματα τόσες δεκαετίες και το οποίο οραματίζεται να επαναφέρει.

- Ισχυρίστηκε ότι δήθεν απέτυχε ο θεσμός των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων. Ένας θεσμός που μόλις ξεκίνησε να λειτουργεί και για τον οποίο ήδη υπάρχουν σαφέστατες αποδείξεις ότι συμβάλλει στην έκδοση των συντάξεων σε χρόνο ρεκόρ. Αν αμφιβάλλει, ας ρωτήσει τους ίδιους τους συνταξιούχους που έβγαλαν συντάξεις με αυτήν τη μέθοδο σε μόλις 2 και 3 μήνες!

- Ισχυρίστηκε τέλος ότι, όποτε έρθει στην εξουσία, θα καταργήσει τον νέο νόμο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Τι αλήθεια θα καταργήσει; Θα καταργήσει την επιτάχυνση των προμηθειών; Τη γρήγορη διερεύνηση των καταγγελιών για υπαλλήλους που δεν κάνουν τη δουλειά τους; Την επιβράβευση της παραγωγικότητας των ικανών υπαλλήλων; Ή τη χρησιμοποίηση των καλύτερων στελεχών, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα ενός οργανισμού που μόνος του συγκεντρώνει διαχρονικά τα μισά παράπονα των πολιτών στον Συνήγορο του Πολίτη;

Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα στο θράσος και στην ψευδολογία του και προχωρούμε μπροστά στο δύσκολο έργο της αναδιοργάνωσης του ΕΦΚΑ και της υπηρέτησης των ασφαλισμένων με μια κοινωνική πολιτική στην πράξη" υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας.



Ρωσοτσολιάδες του ΚΚΕ αντί να πετάξουν μπογιές στην πρεσβεία της Ρωσίας πέταξαν σε πλοίο του ΝΑΤΟ

 



ΚΚΕ και ΚΝΕ, αμετανόητοι Ρωσοτσολιάδες, προκαλούν πετώντας κόκκινη μπογιά σε φρεγάτα του ΝΑΤΟ στον Πειραιά.

Στο ΚΚΕ, δεν έχουν κάνει ούτε μία διαμαρτυρία κατά του συντρόφου δικτάτορα Πούτιν, και προκαλούν τους Έλληνες πολίτες μαζί και την διεθνή κοινότητα κάνοντας καραγκιοζιλίκια κατά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Ρωσοτσολιάδες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσέγγισαν το σημείο που είναι δεμένα τα πολεμικά πλοία της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMG2, και πιο συγκεκριμένα η καναδέζικη φρεγάτα «HCMS MONTREAL FFH336» και πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Το ΚΚΕ με το καραγκιοζιλίκι αυτό, χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «συμβολική παρέμβαση» και υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν «συμβολικό μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν»

Φυσικά πουθενά δεν διαβάσαμε στην ανακοίνωση τίποτα κατά του συντρόφου δικτάτορα Πούτιν.

Δείτε το video με τους Ρωσοτσολιάδες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ :





Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο

 


«Η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο» τόνισε στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

«Θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης» διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας. 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη δήλωση θα αναγράφεται η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και οι φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.




ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ : Δίνει άλλοθι στον κατάδικο Δημάκη και ζητά τα ρέστα από την Πολιτεία

 


Το θράσος και η ανηθικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν όρια.

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι υπάρχουν φιλοτρομοκράτες και σκληροί αντιεξουσιαστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματιστεί που στελέχη του έγιναν συνεργοί για να δραπετεύσει ένας επικίνδυνος σύντροφος σκληρός κακοποιός, με θράσος και προκλητικά δίνει άλλοθι στον Βασίλη Δημάκη.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η ΝΔ, την άθλια και προκλητική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άλλοθι στον Βασίλη Δημάκη.

Ο κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλης Δημάκης, με σχέδιο και με συνεργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί καθώς χθες δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο όπου έπρεπε να πάει, ενώ στις 12:17 σταμάτησε να εκπέμπει το βραχιολάκι που είχε προκειμένου να λαμβάνει την εκπαιδευτική άδεια. 

Ο Δημάκης είναι γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ»έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για όλους εκτός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε το προκλητικό θράσος toy ΣΥΡΙΖΑ, συνεργών της απόδρασης Δημάκη :

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό, αλλά και την ανησυχία του για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη. «Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το "βραχιολάκι", εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό γι' αυτήν την απόφασή του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως «αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν -και πολύ καλά έκαναν- τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα "σωφρονιστικό" σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η».

Η απάντηση της ΝΔ: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά φλογερός υπερασπιστής του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα

Σε αυτή την ανακοίνωση απάντηση η ΝΔ λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του σπεύδει ξανά να αναδειχθεί σε φλογερό υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές».

Για να προσθέσει η ΝΔ: «Το ίδιο έκανε όλα αυτά τα χρόνια που είχε πάρει υπό την προστασία του τον καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Το κάνει με κραυγαλέο τρόπο και τώρα που ο κατάδικος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, αναζητείται. Μιλώντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για ‘κόλαφο για την κυβέρνηση και το σωφρονιστικό σύστημα' δεν σπεύδει μόνο να δώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο, άλλοθι στον κατάδικο, αλλά ζητάει και τα ρέστα από την πολιτεία».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τους σκοπούς της έννομης τάξης και την σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από κάποιους μήνες είχε κάνει σημαία και οργάνωσε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προς υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».



Συνελήφθη ο Κορκονέας, και θα οδηγηθεί ξανά στη φυλακή


 

Συνελήφθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σε συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που αναιρούσε την αποφυλάκισή του. 

Ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εντοπίστηκε στη Στούπα της Μεσσηνίας και κρατείται πλέον στην Καλαμάτα. Θα οδηγηθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ΕΡΤ σήμερα το πρωί ξανά στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας η απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας, κατά το μέρος που αναγνώρισε στον κατηγορούμενο Επαμεινώνδα Κορκονέα την ελαφρυντική περίσταση του από το άρθρο 84 παρ 2α του ΠΚ «σύννομου βίου».

Συνακόλουθα αναιρέθηκε η απόφαση και ως προς το κεφάλαιο της ποινής και παραπέμφθηκε η υπόθεση, κατά το αναιρούμενο αυτό μέρος της, για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο, συγκροτούμενο από δικαστές και ενόρκους, άλλους εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.



Σάκκαρη, πέρασε στον τελικό του Indian Wells

 


Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη στην Καλιφόρνια. 

Με νέα σπουδαία εμφάνιση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέκλεισε και την υπερασπίστρια του τίτλου στο BNP Paribas Open, Πάολα Μπαντόσα και προκρίθηκε στον τελικό της WTA 1000 διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την άνοδό της στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η Σάκκαρη ηταν επιβλητική και δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση της Ισπανίδας στο 2ο σετ, κερδίζοντας με 6-2, 4-6, 6-1 την 24χρονη αντίπαλό της, σε 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court του Indian Wells Gardens το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον τελικό της διοργάνωσης, η Ίγκα Σφιόντεκ η οποία στον πρώτο ημιτελικό κέρδισε 7-6(6), 6-4 τη Σιμόνα Χάλεπ.

H Μαρία Σάκκαρη την Κυριακή θα διεκδικήσει το σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της αλλά και την άνοδο στο Νο2 του κόσμου.

“Έχω δουλέψει σε ολόκληρη τη ζωή μου για να φτάσω σε αυτά τα late stages των τουρνουά” είπε με δάκρυα στα μάτια, αμέσως μετά τη σπουδαία επιτυχία της η Σάκκαρη και συνέχισε: “Μπορεί να φαίνεται αστείο σε όλους, δεν είναι ότι κέρδισα και το τουρνουά, είμαι στον τελικό. Αλλά είναι μεγάλη υπόθεση για μένα”



Ο δικτάτορας υποχρέωσε δημόσιους υπάλληλους να πάνε στο στάδιο για να κάνει πολεμική φιέστα

 


Την ώρα που οι Ρώσοι εκτελεστές, μαζί με Τσετσένους ισλαμιστές δολοφόνους σπέρνουν τρόμο και θάνατο στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν εμφανίστηκε σε στημένη μεγάλη φιλοπολεμική φιέστα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας, στο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας.

Παντού υπήρχε το σύμβολο «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία, το οποίο αναλυτές αποκαλούν την «σβάστικα του δικτάτορα Πούτιν». Ακόμη και οι παρουσιαστές φορούσαν κονκάρδες με το γράμμα «Ζ», ενώ άλλοι το σχημάτιζαν με τα χέρια τους.

Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ ο δικτάτορας έβγαζε λόγο, η συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Μια φοιτήτρια έξω από το στάδιο, ερωτηθείσα γιατί είχε έρθει, είπε: «Μας έβαλαν στο λεωφορείο και μας έφεραν» εννοώντας με το ζόρι. Δέν ήταν λίγοι αυτοί που, λίγα λεπτά μετά την έναρξή της ομιλίας του δικτάτορα Πούτιν σηκώθηκαν και έφυγαν.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο στάδιο Λουζνίκι, πληρώθηκε για να κάνει τους χειροκροτητές του δικτάτορα. 



ΥΠΕΞ για την «καταστροφή» οθωμανικού κοιμητηρίου : Προσπάθεια δημιουργίας θέματος από Τουρκία


 

«'Εκπληξη» προκαλεί η προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία θέματος όταν δεν υπάρχει, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας για «καταστροφή» οθωμανικού κοιμητηρίου στον Πετεινό Αβδήρων κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου.

«Προκαλεί έκπληξη η προσπάθεια δημιουργίας θέματος όταν δεν υπάρχει, αφού και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές κινήθηκαν αστραπιαία, και η τουρκική πλευρά αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση των αρμόδιων κρατικών φορέων της χώρας μας, οι οποίοι με δηλώσεις, αλλά και πράξεις επί του πεδίου, απέδειξαν τον σεβασμό μας στην προστασία του συνόλου των μνημείων της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στην επικράτειά μας», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.





Μίλτος Τεντόγλου: Πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με Πανελλήνιο ρεκόρ

 


Ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στο Βελιγράδι, κάνοντας μάλιστα Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο δεύτερο άλμα του κατάφερε να πετύχει μεγάλη επίδοση, όπως στο πρώτο άκυρο άλμα, και με 8,55μ. βρέθηκε στην πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος.

Η προσπάθεια του Έλληνα Ολυμπιονίκη ήταν τέλεια και με την επίδοση αυτή κατέγραψε πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, βάζοντας στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι..

Ο Τεντόγλου έγινε έτσι ο δεύτερος Ευρωπαίος άλτης του μήκους που κατακτά χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού, 31 χρόνια μετά την επιτυχία του Γερμανού, Ντίτμαρ, Χαφ στη Σεβίλλη, με 8.15 μ.

Ο Τεντόγλου έχει πλέον Ολυμπιακό μετάλλιο, τους τίτλους σε Ευρωπαϊκό (ανοικτό και κλειστό στίβο) και την παγκόσμια πρωτιά στον κλειστό. 

Δεύτερος κατετάγη ο Σουηδός, Τόμπιας Μόντλερ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Αμερικανός, Μάρκουις Ντέντι.



Η τελική κατάταξη στο Βελιγράδι:


Μίλτος Τεντόγλου 8,55μ.


Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία) 8,38μ.


Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) 8,27μ.


Τζάριον Λόουσον (ΗΠΑ) 8,19μ.


Τσέσγουιλ Τζόνσον Ν. Αφρική) 8,14μ


Εμιλιάνο Λάσα (Ουρουγουάη) 7,99μ.


Μουραλί Σρισανκάρ (Ινδία) 7,92μ.


Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7,92μ.



Τσετσένοι μισθοφόροι του δικτάτορα Πούτιν κάνουν πλιάτσικο και σκοτώνουν στην Μαριούπολη


 

Δραματική είναι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, με δολοφόνους Ρώσους εκτελεστές και Τσετσένους μισθοφόρους του δικτάτορα Πούτιν να βρίσκονται σε μάχες σώμα με σώμα μέσα στην πόλη.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, ανέφερε την Παρασκευή (18/3) ότι οι μάχες πια διεξάγονται και στο κέντρο της πόλης, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν και άλλες περιοχές.

«Οι μάχες με τανκς και πυροβόλα συνεχίζονται. Όλοι κρύβονται σε καταφύγια» σημείωσε, και πρόσθεσε: «Δεν έχει μείνει τίποτα από το κέντρο. Δεν υπάρχει ούτε σημείο μέσα στην πόλη που να μην υπάρχουν σημάδια του πολέμου».

Η πόλη έχει καταστραφεί ολοσχερώς και μόνο ένα 10% των κατοικιών δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Στην Μαριούπολη, εκτός των Ρώσων εκτελεστών μάχονται και οι 1.000 Τσετσένοι κακοποιοί, σύμμαχοι του Πούτιν.

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην πόλη εδώ και δύο εβδομάδες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό και δεν μπορούν να φύγουν λόγω των βομβαρδισμών.




Μέτρα που αφορούν στην υποδοχή και φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων

 


Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων. Ανάμεσα στα άλλα:

Θέτει σε λειτουργία ειδική σελίδα ευρέσεως εργασίας, στην οποία θα αναρτώνται αγγελίες από εταιρείες που προσφέρουν άμεσα θέσεις σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες. 

Υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες 15 χιλιάδες κλίνες οι οποίες προοδευτικά μπορούν να αυξηθούν έως και τις 30 χιλιάδες χάρη στην αποσυμφόρηση των νησιών και της ενδοχώρας.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή την παροχή καθεστώτος, αρχικά 12μηνης, προσωρινής προστασίας σε εκτοπισθέντες Ουκρανούς πολίτες, και εξέδωσε διαπιστωτική Υπουργική Απόφαση, για την ενεργοποίηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας σε εθνικό επίπεδο, με αναδρομική ισχύ από τις 24 Φεβρουαρίου.

Στη πύλη εισόδου του Προμαχώνα, η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης δημιούργησε ειδική ομάδα υποδοχής αξιοποιώντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις και προσφέροντας, σε 24ωρη βάση, συγκεκριμένες διευκολύνσεις (ενημέρωση -μέσω ειδικού φυλλαδίου, μεταφρασμένου στα ουκρανικά- τρόφιμα, ζεστά ροφήματα, καθώς και ένα χώρο αναμονής).

Η δομή στη Σιντική Σερρών χρησιμοποιείται για ολιγοήμερη φιλοξενία όσων φτάνουν από τον Προμαχώνα. Εκεί, υπάρχει η δυνατότητα πρώτης φιλοξενίας σε ειδικά διαμορφωμένους οικίσκους.

Έχει ήδη προβλεφθεί η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας προ-καταγραφής που θα τεθεί σε λειτουργία την 28/3 και θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους να δηλώσουν τα βασικά τους στοιχεία και να λάβουν εξατομικευμένο ραντεβού προσέλευσης στα Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου.

Η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας θα ξεκινήσει από 4/4 στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου Θεσσαλονίκης, Αττικής, Πάτρας και Κρήτης. Στην άδεια διαμονής θα αναγράφονται και οι αριθμοί ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, απαραίτητοι για την πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην αγορά εργασίας.




Προγράμματα για την πρόληψη του καρκίνου

 



Η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη. Επέλεξε μάλιστα ένα  μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί για την πρόληψη που σχετίζεται με τον καρκίνο.

Ήδη είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου το πρόγραμμα  για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού, που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός και θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά. Για πρώτη φορά, αξιοποιώντας την άρτια λειτουργία της εμβολιαστικής επιχείρησης, θα αποστέλλεται SMS σε πρώτη φάση σε 1.300.000 γυναίκες, προκειμένου να κάνουν δωρεάν μαστογραφία, τα αποτελέσματά της οποίας θα εξεταστούν από γιατρό.

Στη συνέχεια, από τον Ιούλιο και μετά, θα ξεκινήσουν τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Παράλληλα, ο εμβολιασμός του HPV -ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξαλειφθεί μέχρι το 2030 ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας- θα αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9 με 18 ετών, κάτι το οποίο στη χώρα μας δεν γινόταν.

Δημιουργείται επίσης ένα ψηφιακό βιβλιάριο που θα διευκολύνει τον εμβολιασμό των παιδιών.

 



Εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

 


Σε λιγότερες από 90 ημέρες, χρόνος ρεκόρ για τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και χωρίς υπερημερίες, εκδόθηκαν οι πρώτες συντάξεις από τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους, οι οποίοι ξεκίνησαν να εντάσσονται σταδιακά στη διαδικασία απονομής από τα τέλη του 2021. Η  διαδικασία ανάθεσης σε λογιστή ή δικηγόρο της έκδοσης της κύριας σύνταξης:

συνιστά μια εύκολη και φιλική διαδικασία για τον πολίτη, καθώς αυτή ξεκινά μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης κύριας σύνταξης στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, όπου εκεί επιλέγει και τον πιστοποιημένο που θα "τρέξει" τον φάκελο συνταξιοδότησης,

αποτελεί πλέον την πιο γρήγορη διαδικασία στον ΕΦΚΑ, για να εκδοθεί μια σύνταξη και συγκεκριμένα σε λιγότερο από 90 ημέρες. Μάλιστα, υπήρξαν συνταξιοδοτικές αποφάσεις που εκδόθηκαν εντός 60 ημερών ή ακόμα και εντός 45 ημερών,

οι πιστοποιημένοι παρέχουν σε όλα τα στάδια απονομής της σύνταξης άμεση και έγκυρη ενημέρωση στους εν αναμονή συνταξιούχους, λύνοντας παράλληλα τα όποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν (ελλείψεις δικαιολογητικών, συνεννοήσεις με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, κ.λπ.),

η έκδοση των συντάξεων πραγματοποιείται χωρίς λάθη, καθώς υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα ελέγχου τόσο από τους ίδιους όσο και από τους προϊστάμενους των διευθύνσεων απονομής συντάξεων».

Ήδη έχουν αναληφθεί από πιστοποιημένους από όλη την Ελλάδα 648 συνταξιοδοτικές υποθέσεις και αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες και νέες εκδόσεις συντάξεων. Παράλληλα, δρομολογείται η διεύρυνση των κατηγοριών ασφαλισμένων που θα μπορούν να απευθυνθούν σε πιστοποιημένους, καθώς σήμερα αφορά μόνο τους ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ, του τ. ΟΑΕΕ και του τ. ΟΓΑ.