Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Το νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά φτιάχνει βαρκάκια με έγγραφα της εξεταστικής επιτροπής

 


Η σοβαρότητα των νούμερων του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ σε όλο τους το μεγαλείο!!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που εμφανίζει την αναπληρώτρια τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία (Νατάσα) Γκαρά να κατασκευάζει... χάρτινο βαρκάκι με τα έγγραφα της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή.

Στο βίντεο η Γκαρά αφοσιωμένη στην χειροτεχνία της με το καραβάκι, εμφανίζεται να μην δίνει σημασία στην τοποθέτηση του άλλου νούμερου του  ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραφκούση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Έτσι, παίρνοντας ένα από τα χαρτιά της Εξεταστικής Επιτροπής, και επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή νούμερο του θιάσου, κατασκευάζει καθ όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Ραγκούση ένα καραβάκι!

Δείτε βίντεο:





Νίκος Βέρτης: Θετικός στον κορονοϊό – Ακυρώνονται οι εμφανίσεις στο «ΥΤΟΝ»

 



Θετικός στον κορονοϊο βρέθηκε ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης και όπως είναι φυσικό ακυρώνονται οι εμφανίσεις του στο «YTON the music show».

Ο Νίκος Βέρτης κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram το ποστ του νυχτερινού μαγαζιού που εμφανίζεται και που κάνει γνωστό πως δεν θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο.

Αγαπητοί φίλοι, το YTON the music show σας ανακοινώνει πως λόγω της νόσησης COVID-19 του κυρίου Βέρτη δε θα λειτουργήσει αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παρόλο που η κατάσταση του είναι καλή, του ευχόμαστε όλοι γρήγορα περαστικά και να επιστρέψει πολύ σύντομα και πάλι στις μαγικές εμφανίσεις του” αναφέρει η ανακοίνωση του «YTON», την οποία κοινοποίησε ο Νίκος Βέρτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.





Άνδρας στην Εκάλη ξυλοκόπησε τη γυναίκα του και την καταδίωξε


 

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στην Εκάλη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν άνδρας ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, αυτή κατάφερε να πάρει το αυτοκίνητό της για να διαφύγει και εκείνος στη συνέχεια πήρε το δικό του αυτοκίνητο και άρχισε να την καταδιώκει.

Η γυναίκα βρήκε τη δύναμη την ώρα που οδηγούσε για να ξεφύγει από τον άνδρα της, να καλέσει με το κινητό της τηλέφωνο την αστυνομία. Μετά από λίγη ώρα, περιπολικά έφτασαν στο σημείο της καταδίωξης και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον άνδρα, γλιτώνοντας την άτυχη σύζυγό του.




Στον...κόσμο του ο Ερντογάν: Η λίρα δε θα υποκύψει- Δε θα μας καθορίσουν «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη»

 


Δύσκολες μέρες αναμένονται για την τουρκική οικονομία, μετά την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων που ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα και την αδιάκοπη κατάρρευση της τουρκικής λίρας που φέρνει τεράστια ακρίβεια. 

Στο μεταξύ, ο φιλοκυβερνητικός τύπος πανηγυρίζει για την αύξηση του βασικού μισθού κατά 50% χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην υποτίμηση της λίρας κατά 100%, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων σημειώνοντας ότι δε θα καθορίσουν την πολιτική της κυβέρνησης κάποιοι κερδοσκόποι. 

«Στη χώρα αυτή εσείς πληρώνατε τους εργαζομένους σε δολάρια ή σε ευρώ; Δε χρειάζεται τέτοιου είδους κερδοσκοπικές κινήσεις. Εμείς έχουμε το δικό μας νόμισμα κι αυτή είναι η τουρκική λίρα. Δεν θα επιτρέψουμε να υποκύψει το νόμισμα μας. Τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα τις ξεπεράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι το μέλλον του τουρκικού λαού και της χώρα δεν θα το καθορίσουν ούτε οι κερδοσκόποι των ισοτιμιών και των επιτοκίων ,ούτε οι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά ούτε «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη».

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση μιλά για «τρένο αυτοκτονίας». Με διαδικτυακό μήνυμα ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τους συνεργάτες του Ερντογάν να κατέβουν από το τρένο και υποσχέθηκε στο λαό μεγαλύτερη αύξηση του βασικού μισθού από αυτή που έδωσε η κυβέρνηση, στις 4.500 λίρες. 

«Είναι δεδομένη η κατάσταση του Ερντογάν, ο ίδιος είναι η ατμομηχανή του τρένου της οικονομικής αυτοκτονίας. Εσείς οι παρατρεχάμενοι, εσείς οι αυλικοί. Την πείνα του κόσμου δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε με τον καθορισμό της ατζέντας της κοινής γνώμης. Δεν μπορεί να χορτάσει ο κόσμος που πεινάει. Να συνέλθετε!  Στον πρώτο σταθμό, κατεβείτε από αυτό το τρένο της αυτοκτονίας. Αυτή είναι η συμβουλή μου . Άρχισαν να κατεβαίνουν οι άνθρωποι της λογικής, να κατεβείτε κι εσείς», τόνισε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. 

 

skai.gr



Η προσπάθεια δύο εφήβων να ξεφύγουν από διαμέρισμα του 4ου ορόφου που φλέγεται

 


Τις δραματικές στιγμές δύο εφήβων να σωθούν από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα 4ου ορόφου σε κτίριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε ο φακός.

Ένας 13χρονος και μια 18χρονη, επιχείρησαν να σώσουν τη ζωή τους και τα κατάφεραν. Ωστόσο, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν υποστεί εγκαύματα και είχαν εισπνεύσει καπνό.

Τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις φλόγες και τους καπνούς από το παράθυρο του διαμερίσματος. Για να τα καταφέρουν, έκαναν κάτι πολύ παράτολμο, ωστόσο εκείνη τη στιγμή ήταν η μόνη λύση: Πιάστηκαν σε έναν σωλήνα που βρισκόταν εκτός του κτιρίου και από αυτόν γλίστρησαν στο έδαφος.



Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 7 π.μ. την Πέμπτη (16/12), στη λεωφόρο D του Μανχάταν. Οι πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μέσα σε μόλις 4 λεπτά, ωστόσο βρήκαν μια «προχωρημένη κατάσταση πυρκαγιάς» στον τέταρτο όροφο, με πολλούς ανθρώπους παγιδευμένους ανάμεσα στις φλόγες, δήλωσε ο βοηθός επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Αγιέλο.

Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά ερευνάται από τις Αρχές. Από τη φωτιά έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.





Φυλάκιση 5 ετών για έναν υποστηρικτή του Τραμπ που επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο Καπιτώλιο

 



Ένας υποστηρικτής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε την Παρασκευή σε φυλάκιση 5 ετών επειδή επιτέθηκε σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχουν επιβάλει μέχρι σήμερα τα αμερικανικά δικαστήρια για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο Ρόμπερτ Σκοτ Πάλμερ, 54 ετών, φορώντας ένα τζάκετ στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και ένα κασκέτο με το σύνθημα «Η Φλόριντα υπέρ του Τραμπ», θεάθηκε να εκτοξεύει ξύλα, έναν πυροσβεστήρα και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, κοντά στο Καπιτώλιο. Στη συνέχεια επιχείρησε να μπει στο κτίριο, αλλά τον εμπόδισαν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού. Συνέχισε όμως να τους πετάει αντικείμενα, μέχρι που τον έπληξαν με μια πλαστική σφαίρα.


Η ομοσπονδιακή δικαστής Τάνια Τσάτκαν απέρριψε τη χειρόγραφη συγγνώμη του. Στο κείμενο αυτό υποστηρίζει ότι τον «εξαπάτησε» ο πρώην πρόεδρος, τον οποίο χαρακτηρίζει «τυραννικό». «Αντιλήφθηκα ότι μας είπε ψέματα», γράφει, αναφερόμενος στον Τραμπ και τους υποστηρικτές του.

Στις 6 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Κογκρέσο για να εμποδίσουν βουλευτές και γερουσιαστές να επικυρώσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές. Μέχρι σήμερα, η βαρύτερη ποινή που είχε επιβληθεί, ήταν 41 μήνες φυλάκιση (λίγο πάνω από τρία χρόνια) σε δύο άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για παρεμπόδιση της διαδικασίας.

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι διώκονται στις ΗΠΑ για την επίθεση αυτή, οι περισσότεροι για πλημμελήματα, όπως για παράνομη είσοδο στο Καπιτώλιο. Αρκετές δεκάδες ωστόσο κατηγορούνται για επίθεση, χρήση φονικού όπλου και σύσταση συμμορίας.



Αποκάλυψη MEGA – Ποιος παρέλαβε την έρευνα Τσιόδρα εκ μέρους της κυβέρνησης;

 


Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο αναπληρωτής καθηγητής, Θεόδωρος Λύτρας, αναφορικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης, δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας και κατ΄επέκταση ούτε και το Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται σε «τροχιά» απομάκρυνσης από το υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα

Στην ευρύτερη έρευνα που διενεργεί εδώ και καιρό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την κατάσταση στις ΜΕΘ την περίοδο της κρίσης της πανδημίας του κοροναϊού, θα ενταχθεί και η μελέτη των καθηγητών κ. κ. Τσιόδρα και Λύτρα που πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε προκαλώντας και πολιτικές  αναταράξεις.

Όπως είναι γνωστό η Εισαγγελία έχοντας επιδείξει από την αρχή άμεσα αντανακλαστικά  σε κάθε καταγγελία που έχει δει το φως της δημοσιότητας και συνδέεται με την προστασία των πολιτών έχει άμεσα παρέμβει για την πλήρη διερεύνησή τους .

Υπό αυτό το πρίσμα και η πρόσφατη μελέτη των δύο καθηγητών εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου, είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. 


Με πληροφορίες απο το in.gr



Γελάει η υφήλιος - Απαγορεύεται το γέλιο και το αλκοόλ για χάρη του Κιμ Γιονγκ Ιλ


 

Με τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του σημερινού προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν και εμβληματικής μορφής της Πιονγκγιάνγκ, το πένθος… επιβάλλεται στη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες 11 ημέρες, οι πολίτες της Βόρειας Κορέας απαγορεύεται να γελάνε, να πίνουν αλκοόλ ή να διασκεδάζουν με κάποιον άλλο τρόπο!

«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας.

Επίσης εάν σε αυτό το διάστημα του πένθους, πεθάνει κάποιος δικός τους άνθρωπος, απαγορεύεται να τον κλάψουν και να τον θάψουν, θα περιμένουν να τελειώσει το πένθος για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, και μετά θα κλάψουν και θα θάψουν τον δικό τους άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στη μνήμη του άλλοτε ηγέτη της κομμουνιστικής χώρας, με πολίτες και φορείς να αφήνουν λουλούδια στα πόδια των τεραστίων διαστάσεων αγαλμάτων που κοσμούν την κεντρική πλατεία της Πιονγκγιάνγκ.



Πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας

 


Η νέα υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων myergani.gov.gr τέθηκε σήμερα σε πιλοτική λειτουργία και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Το myErgani είναι δύναμη στα χέρια του εργαζόμενου. Αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του, αλλά και των υπερωριών του. Πλέον κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να δει ο ίδιος όσα έχει δηλώσει ο εργοδότης του για εκείνον.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της «μαύρης» και της υποδηλωμένης εργασίας» εφαρμόζει ένα ολιστικό σχέδιο. Σε αυτό το σχέδιο συμπεριλαμβάνονται τρία βασικά εργαλεία, που δίνουν στην δύναμη στον εργαζόμενο:

Πρώτον, η νέα εφαρμογή myergani.gov.gr, που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν για την απασχόληση τους οι εργοδότες/επιχειρήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Δεύτερον, η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία προχωρά. Τις προηγούμενες μέρες όλα τα στάδια του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν και ο ανάδοχος πιάνει άμεσα δουλειά, με στόχο η αξιοποίηση του εργαλείου αυτού να ξεκινήσει σε ορισμένους κλάδους μέσα στους ερχόμενους μήνες. Μέσω της ψηφιακής κάρτας θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο (real time) η καταγραφή της απασχόλησης των εργαζομένων (βασικό ωράριο, υπερωρίες κ.λπ.), κάτι που αποτελεί εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου. Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση που θα αποτρέψει την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, επιβάλλοντας παράλληλα ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Τρίτον, η μετεξέλιξη του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ σε Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ με στόχο την απλοποίηση διαδικασιών και δηλώσεων, την ολιστική αντιμετώπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων και τη μείωση του διοικητικού βάρους των επιχειρήσεων.



Ασπίδα για τα ελληνικά ομόλογα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

 


Ασπίδα που θωρακίζει περαιτέρω τα ελληνικά ομόλογα και θα αποτρέψει την απότομη αύξηση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας σε περίπτωση που οι οικονομικές συνέπειες από την πανδημία επιμείνουν έντονα, προτάσσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόκειται για απόφαση που δείχνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της, που έχει πετύχει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στα συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν μετά την τελευταία φετινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ευρωτράπεζα επαναβεβαίωσε ότι το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP) θα λήξει μεν τον προσεχή Μάρτιο, ωστόσο οι ελληνικοί τίτλοι θα παραμείνουν στο πρόγραμμα των επανεπενδύσεων, που σημαίνει ότι τα κεφάλαια από τα αγορασμένα ομόλογα που λήγουν θα διοχετεύονται και πάλι σε ελληνικούς τίτλους.

Η Ε.Κ.Τ. ανακοίνωσε ότι, εφόσον οι οικονομικές αναταράξεις που προκαλεί η Covid-19 συνεχιστούν, έχει τη δυνατότητα να είναι ευέλικτη στις επανεπενδύσεις της και να αγοράζει μεγαλύτερης αξίας ελληνικούς τίτλους από αυτούς που ωριμάζουν. Με άλλα λόγια, το όλο πρόγραμμα επανεπενδύσεων σε ομόλογα της Ευρωζώνης μπορεί να «γέρνει» σε έναν βαθμό υπέρ των ελληνικών χρεογράφων, θωρακίζοντας την ελληνική οικονομία από την αβεβαιότητα που προκαλούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Μάλιστα, η περίοδος των επανεπενδύσεων -που κανονικά σχεδιαζόταν να λήξει στο τέλος του 2023- παρατάθηκε έως τουλάχιστον το τέλος του 2024. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε καθεστώς υπόγειας ποσοτικής χαλάρωσης για περίπου μία ακόμα διετία στη χειρότερη περίπτωση, ενόσω συνεχίζεται η ταχεία ανάκαμψη από την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε ο ιός.



Παρουσιάστηκε το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών

 


Ένα εργαλείο που θα συμβάλει δραστικά στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση της ευρύτερης λειτουργίας του Δημοσίου παρουσίασε στους Υπηρεσιακούς και Γενικούς Γραμματείς όλων των υπουργείων την Πέμπτη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, ένα έργο που θα οδηγήσει στον μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών έχει ως αποστολή να καταγράφει και να προτυποποιεί όλες τις διοικητικές διαδικασίες του Δημοσίου Τομέα, είτε αυτές είναι φυσικές, είτε ψηφιακές. Θα είναι δημόσια προσβάσιμο σε όλους, ώστε τόσο οι πολίτες όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το σύνολο των δικαιολογητικών και ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση οποιαδήποτε διοικητικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία που προκύπτει από τον διαφορετικό τρόπο που εφαρμόζουν την ίδια διαδικασία οι διάφορες υπηρεσίες, χωρίς να είναι πλέον αναγκαίες ερμηνείες ή εγκύκλιοι.

Μέχρι σήμερα, στο Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών έχουν ενσωματωθεί 1.036 διαδικασίες. Στόχος είναι το να τεθεί σε πιλοτική λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, έχοντας ως τότε διπλασιάσει τον συνολικό αριθμό των δημοσιευμένων διαδικασιών.

Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών αποτελεί, μαζί με το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών και το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας, την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών, μια συνεκτική δημόσια πολιτική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους που στοχεύει στη διαφάνεια, στην οικονομική ανάπτυξη και στην αποτελεσματικότερη και φιλικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

Με το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, καταγράφουμε σε ένα σημείο, κάθε διαδικασία που απαιτείται για οποιαδήποτε αλληλεπίδραση πολίτη-Δημοσίου. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με το Δημόσιο ευκολότερα και αμεσότερα, χωρίς να ταλαιπωρούνται αναζητώντας τι πρέπει να κάνουν και χωρίς να αντιμετωπίζουν διαφορετική ερμηνεία από μια υπηρεσία σε μια άλλη ή ακόμη και από έναν υπάλληλο σε έναν άλλον. Ταυτόχρονα, το Μητρώο αποτελεί εργαλείο για τα στελέχη του Δημοσίου, καθώς έχοντας στη διάθεσή τους όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και κατευθύνσεις, διευκολύνονται σημαντικά, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα τους. Με το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών και τις παράλληλες απλουστεύσεις, καταπολεμάμε τη γραφειοκρατία και εξοικονομούμε χρόνο και κόπο για την καθημερινότητα κάθε Έλληνα.



Για σκόπιμη παραπληροφόρηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σκέρτσος

 


Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μεσημέρι μετά την ομιλία μου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2022, απαντώντας στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα , υπενθυμίζω, ότι είπα επί λέξει :

“ Η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για τα θέματα αυτά, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και έχει υλοποιήσει πολιτικές, που ενισχύουν το σύστημα Υγείας, και προσπαθούν να θεραπεύσουν, ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζει η μελέτη;

(1) ότι όταν δέχεται μεγαλύτερο φόρτο το Σύστημα Υγείας είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και

(2) ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο στο ΕΣΥ. Και τα δύο ζητήματα -πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης -έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Επομένως, το αν γνωρίζαμε ή όχι τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Σας διαβεβαιώ ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία, τα μελετά όλα και τα αξιολογεί όλα”

Είπα, δηλαδή, σαφώς ότι δεν λάβαμε την μελέτη, φράση που αποσιώπησε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο κ. Σκέρτσος στη δήλωσή του».



Αυστηρό lockdown στην Ολλανδία - 93.045 κρούσματα στην Βρετανία

 


Οι ειδικοί του τομέα της υγείας, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην Ολλανδία για την covid-19, συνέστησαν η χώρα να εισέλθει σε ένα «αυστηρό» lockdown, λίγες ημέρες αφότου παρατάθηκε ένα μερικό lockdown έως και τα μέσα Ιανουαρίου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws και η εφημερίδα NRC Handelsblad επικαλέστηκαν πηγές μέσα από την ομάδα των ειδικών και μετέδωσαν ότι συνέστησαν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, εκτός των αναγκαίων.

Ο υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ είπε σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα, όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα, ότι νιώθει «μεγάλη ανησυχία» σχετικά με την ταχεία διασπορά της Όμικρον.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε αναμένεται να συναντηθεί με τους υγειονομικούς συμβούλους της αύριο, ενόψει μιας απόφασης σχετικά με την επιβολή νέων μέτρων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη Νοεμβρίου, θα παραμείνει σε ισχύ έως τη 14η Ιανουαρίου.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Βρετανία που ανακοίνωσε 93.045 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εντοπίστηκαν 3.201 κρούσματα με τη μετάλλαξη Όμικρον, ένας αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τον χθεσινό, που είχαν εντοπιστεί 1.691. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν 14.909 μολύνσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ξεκίνησε να κυριαρχεί σε περιοχές της χώρας, όπως η Σκωτία και το Λονδίνο.

Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα είναι πολύ περισσότερα.




Προφυλακίστηκαν οι δύο ιερείς για τον βιασμό 19χρονου στα Χανιά


 

Ακόμη ένα επεισόδιο στο δράμα του 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων της Κρήτης, που έπεσε θύμα βιασμού, εκτυλίχθηκε σήμερα (17/12).

Μετά την πολύωρη απολογία τους στον ανακριτή, οι δύο ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του νεαρού στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ο ένας από τους δύο ιερείς, ήταν θείος του νεαρού που πάσχει από νοητική στέρηση, και λειτουργεί στην ενορία των Βουκολιών.

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αδελφός του δεύτερου ιερέα, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή του Ταυρωνίτη, άτομο το οποίο επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη.

Οι δύο ιερείς αρνούνται τις κατηγορίες και κατονομάζουν άλλα πρόσωπα ως υπεύθυνα για την κακοποίηση και τον βιασμό του 19χρονου, ενώ την ίδια ώρα με θράσος έχουν καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του παιδιού αλλά και μομφή κατά των προανακριτικών αρχών.

Και οι δύο ιερείς υπάγονται στη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου.

Η ανάκριση συνεχίζεται και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή και άλλα πρόσωπα που έχει κατονομάσει ο νεαρός ως δράστες αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο. Προφυλακισμένοι κρίθηκαν ο πατέρας του 19χρονου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του παιδιού του, καθώς και 67χρονος φίλος του, που κατηγορούνταν για βιασμό σε βάρος του νεαρού.

Και για τους δύο έχει οριστεί δίκη για τον Μάρτιο του 2022. Τόσο ο πατέρας του 19χρονου όσο και ο φίλος του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στις 28 Ιουλίου 2021, με τις κατηγορίες της κακοποίησης, της συνέργειας σε βιασμό και της πράξης του βιασμού.



Νέο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Γλυφάδα με ένα τραυματία

 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου άγνωστοι πυροβόλησαν έναν άνδρα τον τραυμάτισαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν αλλά να το εκφοβίσουν, δίνοντας του ένα μήνυμα τραυματίζοντας τον.

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με την οποία πλησίασαν το θύμα, το πυροβόλησαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Το θύμα, που είναι ένας 43χρονος επιχειρηματίας, και είχε σταματήσει στο φανάρι με το αυτοκίνητό του, ένα Smart, όταν τον πλησίασαν οι δύο άγνωστοι και τον πυρόβόλησαν. Οι δράστες πυροβόλησαν τέσσερις φορές αλλά είναι άγνωστο πόσες σφαίρες πέτυχαν το θύμα. 

Οι αρχές ερευνούν το παρελθόν του θύματος και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για περιστατικό ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, σενάριο προς το οποίο στρέφονται οι έρευνες. 




Οκτώ συλλήψεις από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι

 



Οκτώ συλλήψεις έγιναν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έχουν κάνει άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της κρατικής ασφάλειας στο Ζεφύρι. 

Κατασχέθηκε μισό κιλό ηρωίνη ενώ βρέθηκαν μόνο 5 κάλυκες από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια το βράδυ της Τετάρτης (15.12.2021).

Εχθές Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, και συνελήφθησαν οκτώ Ρομά, οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.

Το ανησυχητικό για την κατάσταση που επικρατεί στο Ζεφύρι και την ανεπάρκεια αστυνόμευσης, είναι ότι οι πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια, έπεσαν μόλις 400 μέτρων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και στα 300 μέτρα από το Αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου.

Ο Σπήλιος Κρικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, μίλησε στους δημοσιογράφους για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς. Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι φοβάται πως «η είδηση θα ήταν αν οι Ρομά δεν πυροβολούσαν». Και συνεχίζει, «ότι πυροβολούν οι Ρομά στην Δυτική Αττική είναι κάτι γνωστό σε όλους, και στην αστυνομία και στους πολίτες. Είδηση αποτελεί το ότι δεν υπάρχει αστυνομία στην Δυτική Αττική, αυτό νομίζω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες αλλά και για εμάς τους αστυνομικούς. Οι λίγοι εναπομείναντες αστυνομικοί είναι ήρωες που προσπαθούν με χίλια μέσα, με νύχια και με δόντια καθημερινά, να αστυνομεύσουν την περιοχή. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό, πρέπει το αρχηγείο πλέον να ρίξει το βλέμμα του στη Δυτική Αττική και να φέρει αστυνομικούς, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Μιλώντας τώρα για την επιχείρηση που έγινε δύο 24ωρα μετά λέει ότι «δυστυχώς κατόπιν εορτής, δεν γίνεται αστυνόμευση. Πρέπει πρώτα να είμαστε μπροστά από το έγκλημα, ειδικά στην Δυτική Αττική. Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί, είμαστε 45 με 50% κάτω από την αστυνομία που πρέπει να υπάρχει εδώ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά πράγματα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί, όπως σας είπα είναι γνωστό ότι παρά πολλοί Ρομά οπλοφορούν και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε και θύματα. Μην ξεχνάμε τον μικρό Μάριο πριν από μερικά χρόνια».




Συνελήφθη 46χρονος που θα έκανε εμβόλιο στη θέση άλλου για 25 ευρώ

 


Ένας 46χρονος τοξικομανής συνελήφθη στο νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, όταν αποπειράθηκε να εμβολιαστεί για λογαριασμό άλλου για 25 ευρώ.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (16/12) στο νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 46χρονος όταν πήγε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του μία ταυτότητα που αντιστοιχούσε σε άλλο πρόσωπο.

Τον μετέφεραν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, όπου ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει να εμβολιαστεί για λογαριασμό κάποιου άλλου και να εισπράξει αντίτιμο 25 ευρώ.

Ο 46χρονος είναι τοξικομανής, ενώ την επομένη Παρασκευή (17/12) βρέθηκε ο Ρομά κάτοχος της ταυτότητας, ο οποίος είναι γεννημένος το 1994 και ισχυρίστηκε πως είχε χάσει την ταυτότητά του.

Αυτό που ερευνάται τώρα είναι κατά πόσο 46χρονος είχε επαναλάβει αυτό που επιχείρησε να κάνει χθες, να εμβολιαστεί δηλαδή στη θέση άλλου ατόμου έναντι αμοιβής.