Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Χρήστος Στυλιανίδης - Υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς

 


Την θέση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε επισήμως ο Χρήστος Στυλιανίδης, όπως ανακοίνωσε στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την θέση του υφυπουργού ανέλαβε ο Ευάγγελος Τουρνάς. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης θα λάβει τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης συμμετείχε από πάντα στα κοινά της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να αποτελεί μέρος κομματικών μηχανισμών, ή να μετέχει σε κομματικές κοκορομαχίες. Είναι από τους ανθρώπους που δεν έχανε το δάσος για το δέντρο και αυτό φαίνεται πως είχε εκτιμήσει ο αείμνηστος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος το 1998 τον διόρισε στην θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ήταν ένας διορισμός που προκάλεσε έκπληξη καθώς ο Χρήστος Στυλιανίδης στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές βρισκόταν απέναντι από τον Γλαύκο Κληρίδη ως εκπρόσωπος του Πασχάλη Πασχαλίδη, ο οποίος είχε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στο Κυπριακό.

Την περίοδο 2014-2019 ήταν επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων. Το ίδιο διάστημα ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Από τις θέσεις του αυτές ήταν ο αρμόδιος για την διαχείριση κρίσεων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής επιτροπής σε ολόκληρο τον κόσμο και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Διαχειρίστηκε υγειονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις. Σχεδίασε και υλοποίησε επιχειρησιακά προγράμματα πολιτικής προστασίας.

Δημιούργησε εργαλεία και κινητοποίησε πόρους για την ανασυγκρότηση περιοχών που επλήγησαν από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Είναι ο «αρχιτέκτονας» του rescEU, της μεγάλης πρωτοβουλίας με την οποία αναβαθμίστηκε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό σύστημα πολιτικής προστασίας. Το rescEU είναι σήμερα το σημαντικότερο ευρωπαϊκό εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων όπως πανδημίες και έχει μετουσιώσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πράξη. Συμπεριλήφθηκε, δε, ανάμεσα στα είκοσι μεγαλύτερα επιτεύγματα της πενταετίας της Επιτροπής Γιούνκερ. Η μεγάλη σημασία και χρησιμότητα του rescEU και του αναβαθμισμένου ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας αποδείχθηκε και στις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Ελλάδα.

Εμβληματική χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του για ενίσχυση της «Εκπαίδευσης σε περιοχές κρίσεων» (Education in Emergencies) καθώς οδήγησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Επιτρόπου, σε δεκαπλασιασμό του προϋπολογισμού ανθρωπιστικής βοήθειας για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση και ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας (Humanitarian andDevelopment Nexus), “κλειδί” για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων και την ανασυγκρότηση των περιοχών που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή.

Είναι από τους ιδρυτές του «Ευρωπαϊκού Ιατρικού Σώματος» (European Medical Corps) το οποίο δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην άμεση κινητοποίηση ιατρικών και υγειονομικών μονάδων και ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.

Η εμπειρία, το κύρος και οι διεθνείς επαφές του μπορούν να οδηγήσουν στην ενεργοποίηση συνολικά της Ευρώπης με αιχμή του δόρατος τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου στην κατεύθυνση μια πιο ουσιαστικής και αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης της κλιματικής κρίσης και της πολιτικής προστασίας.

Μπορεί να εγγυηθεί και να αναλάβει Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Είναι ένας γνήσιος πατριώτης, με διεθνή αναγνώριση για το ανθρωπιστικό του έργο, μα πάνω απ’ όλα ένας Ευρωπαίος πολίτης που θεωρεί την πορεία της Ελλάδας και της Κύπρου άρρηκτα δεμένη με την Ευρώπη και το απέδειξε σε όλη την πολιτική του διαδρομή (Επίτροπος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής, ευρωβουλευτής).

Ως αναγνώριση του έργου του ο Χρήστος Στυλιανίδης έλαβε σημαντικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα. Μεταξύ άλλων, για τη μεγάλη προσφορά του στην αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας τιμήθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας (THW) της Γερμανίας καθώς και από το Γερμανικό κρατίδιο Baden-Wurttemberg. Ανακηρύχθηκε, επίσης, “Global Champion for Education in Emergencies” από τηδιεθνή οργάνωση Education Cannot Wait (ECW) και “Political Champion forEducation in Emergencies” από το Malala Foundation. Για την ανθρωπιστική του δράση και τη συνεισφορά του στην συνύπαρξη και συμφιλίωση τιμήθηκε με το «Βραβείο Ειρήνης και Συμφιλίωσης» της ιστορικής πόλης Γκερνίκα της Ισπανίας.

Πέραν των σπουδών του στην Οδοντιατρική στην Θεσσαλονίκη. έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Αγγλία και Αμερική (JFK School of Government, Harvard University) στις πολιτικές επιστήμες, διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές με ειδικότητα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι νυμφευμένος και έχει έναν γιο.



Ο κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ανέλαβε Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας στις 7 Μαρτίου 2013, την ίδια ημέρα που αναλάμβανε Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και ο… παρολίγον υπουργός Ευ. Αποστολάκης που εξευτελίστηκε και απαξιώθηκε για την στάση του.

Ο νέος υφυπουργός έχει τις προϋποθέσεις που απαιτεί ένα νεοσύστατο υπουργείο, προκειμένου να λειτουργήσει, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης που δημιούργησε ο απόηχος της πύρινης λαίλαπας, αλλά και αυξημένων προσδοκιών ως προς τη διαχείριση της επόμενης ημέρας.

Οργανωτικός, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση αλλά και στη διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων, ηπίων τόνων και εξαιρετικά φειδωλός ως προς τις δημόσιες εμφανίσεις του ο Ευάγγελος Τουρνάς, από το 2015 που αποστρατεύτηκε κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ταυτόχρονα απέφυγε να εμπλακεί σε επιχειρηματικές κινήσεις ή να συνεργαστεί με εταιρείες του χώρου, ενώ ακόμη και το παρόν στις επίσημες εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το έδινε πάντα με μέτρο. Ενδεικτική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν άλλωστε η αποχή του, σε ορισμένες από τις ενημερωτικές συναντήσεις που παραδοσιακά κάνει προς τους πρώην Α\ΓΕΑ, ο εκάστοτε, επόμενος Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι γνωρίζοντες λένε πάντως πως πιθανόν προς την κατεύθυνσή αυτή να μέτρησε και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μετακινούνταν μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, λόγω της εργασίας της συζύγου του στην Πόλη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται επίσης πως η απουσία του Ευάγγελου Τουρνά από τα δημόσια δρώμενα ενδεχομένως να σχετίζεται και με την ενασχόλησή του με το μεγάλο του μεράκι που δεν είναι άλλο από τη ζωγραφική. Στα 40 σχεδόν χρόνια που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, από νεαρός Ίκαρος μέχρι τον αρχηγικό θώκο του ΓΕΑ, η ζωγραφική θα ήταν άλλωστε γι’ αυτόν ένα αποκούμπι.

Οι πίνακες που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του θα αποτυπώσουν όλη την ένταση αλλά και τη μοναξιά των αιθέρων που συνοδεύει τη ζωή ενός πιλότου.

Ο κ. Τουρνάς θα εισέλθει στη σχολή Ικάρων το 1976. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1980, έχοντας το βαθμό του ανθυποσμηναγού θα τοποθετηθεί στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο πετώντας αεροσκάφη F-5Α/B.

Ένα χρόνο αργότερα θα μετατεθεί στην 114 Π.Μ στην Τανάγρα, όπου και θα παραμείνει 8 χρόνια, εκτελώντας υπηρεσία σε αεροσκάφη Mirage F-1. Το 1988 θα είναι ένας από τους πρώτους πιλότους που θα πετάξουν με τα καινούργια Μιράζ -2000 τα οποία θα αποκτήσει τότε η Πολεμική Αεροπορία, μέσω της περιώνυμης «Αγοράς του Αιώνα».

Τον Ιούνιο του 1993 θα αναλάβει διοικητής της 332 Μοίρας «Γεράκι», όπου και θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 1997. Με την ιδιότητα του διοικητή της Μοίρας, θα είναι αυτός που θα πιλοτάρει το διθέσιο Μιράζ-2000. 

Ο ίδιος άλλωστε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 θα φιλοξενηθεί και μάλιστα με φωτογραφία του στο πρωτοσέλιδο, στο ανδρικό περιοδικό Status ( εκδόσεις Λυμπέρη), σε άρθρο που θα δημοσιευθεί τότε υπό τον τίτλο «Ο επισμηναγός Τουρνάς και οι άσοι της Πολεμικής Αεροπορίας». Σαν από ένα ακόμη παιχνίδι της τύχης η 332 Μοίρα «Γεράκι», στην οποία επί σειρά ετών έκανε υπηρεσίας διοίκησης, θα είναι και η πρώτη που θα υποδεχτεί να νέα Rafale της πολεμικής μας Αεροπορίας. Από την Τανάγρα τα επόμενα χρόνια ο κ. Τουρνάς θα υπηρετήσει σε μια σειρά από επιχειρησιακά πόστα της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και σημαντικές θέσεις σε νατοϊκό επίπεδο, συμπληρώνοντας παράλληλα 4000 ώρες πτήσης.

Τον Μάρτιο του 2013 θα αναλάβει επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, έχοντας τότε ως υπαρχηγό τον νυν αντιπτέραρχο ε.α και Διοικητή Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο.



Τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας

 


Τίθενται σε εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του νόμου για την Προστασία της Εργασίας αναφορικά με το χρόνο εργασίας, τις υπερωρίες, τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας μετά από αίτηση του εργαζόμενου στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, τα διαλείμματα αλλά και την ρητή κατοχύρωση του 8ωρου - 40ωρου. Ταυτόχρονα, προβλέπονται δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων και τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας.  Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:


Το πλήρες συμβατικό ωράριο εργασίας είναι οι 40 ώρες εβδομαδιαίως για κάθε εργαζόμενο με εξαρτημένη σχέση εργασίας. Για 5θήμερη εβδομάδα εργασίας έχουμε οκτώ ώρες εργασίας ημερησίως και για 6ήμερη εβδομάδα έξι ώρες και σαράντα λεπτά ημερησίως.

Στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας παρέχεται δυνατότητα 4ημερης πλήρους απασχόλησης διάρκειας 40 ωρών εβδομαδιαίως και 10 ωρών ημερησίως, ύστερα από αίτηση του εργαζόμενου. Δεν επιτρέπεται η απασχόληση πέραν των 10 ωρών ημερησίως και των 40 ωρών εβδομαδιαίως που κατανέμεται σε 4ήμερη βάση.

Ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλει τη συμφωνία για διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», προκειμένου να διευκολύνονται οι έλεγχοι που θα αποτρέψουν τυχόν καταστρατήγηση της νομοθεσίας. Ενδεχόμενη καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του εργοδότη λόγω μη υποβολής αιτήματος του εργαζόμενου για διευθέτηση θεωρείται άκυρη. 

Το διάλειμμα θα χορηγείται μετά από 4 ώρες εργασίας (αντί για 6 που ίσχυε πριν) και θα έχει ανώτατο όριο τα 30 λεπτά την ημέρα.

Καθιερώνεται ενιαία διακοπή χρονικής διάρκειας τουλάχιστον 3 ωρών για τους εργαζόμενους που απασχολούνται κατά πλήρες ημερήσιο, αλλά διακεκομμένο ωράριο.

Το όριο των επιτρεπόμενων υπερωριών αυξάνεται στις 150 ώρες το χρόνο και μέχρι 3 ώρες ημερησίως σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι υπερωρίες αμείβονται  με το ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 40%.

Δίνεται η δυνατότητα εξάντλησης της ετήσιας κανονικής άδειας έως και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου ημερολογιακού έτους.

Θεσμοθετείται για πρώτη φορά άδεια άνευ αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα ύστερα από αίτηση του εργαζόμενου, διάρκειας έως 1 έτους με δυνατότητα παράτασης ύστερα από συμφωνία.

Καταργείται από 1η Ιανουαρίου 2022 η διάκριση μεταξύ υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών ως προς τις αποζημιώσεις απόλυσης. Για τον υπολογισμό της αποζημίωσης, ως μηνιαίος μισθός του εργατοτεχνίτη λογίζονται τα 22 ημερομίσθια, εκτός εάν ήδη αυτός αμείβεται με μηνιαίο μισθό.

Προστίθενται στις επιχειρήσεις που επιτρέπεται να απασχολούν προσωπικό κατά τις Κυριακές ορισμένοι κλάδοι που προβλέπονται από το νόμο όπως: ταχυδρομικές υπηρεσίες, παραγωγή - διανομή υγειονομικού υλικού, φαρμακοβιομηχανία, εφοδιαστική αλυσίδα, data centers, έτοιμο σκυρόδεμα κ.α.

Διευρύνεται η λίστα των περιπτώσεων της άκυρης απόλυσης, η οποία οδηγεί σε επιστροφή του εργαζόμενου στην εργασία του και καταβολή των μισθών υπερημερίας για την περίοδο από την απόλυση μέχρι την επαναπασχόληση.



Επιπλέον 20.000 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

 



Εκτός από τις περίπου 8.100 θέσεις σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, διατίθενται τώρα επιπλέον 20.000 θέσεις.

Οι εγγραφές όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω παράλληλου μηχανογραφικού ξεκίνησαν ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται έως τις 10 του μηνός. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλουν αίτηση - δήλωση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι για τις επιπλέον 20.000 θέσεις.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι να προσφέρει στις νέες και τους νέους μας σύγχρονη Επαγγελματική Κατάρτιση, σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους, που μπορούν τελικά να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση.

Η Κυβέρνηση επενδύει στο στόχο αυτό, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέσπισε, ιδρύοντας Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και διασφαλίζοντας χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό και αναβάθμιση.



Για πρώτη φορά χωρίς «κενά» στα σχολεία πριν χτυπήσει το κουδούνι

 


Για πρώτη φορά με ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους αναπληρωτές καθηγητές ενημερώνονται ότι προσλαμβάνονται σε σχολικές μονάδες, ώστε να βρίσκονται στη θέση τους πριν χτυπήσει το κουδούνι.

Χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες η ψηφιακή ροή τοποθέτησής τους διενεργήθηκε την περασμένη Τρίτη στις 31 Αυγούστου εντός λίγων λεπτών δίνοντας άμεση λύση στο ζήτημα που απασχολεί κάθε Σεπτέμβριο γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο να ξεκινήσει το μάθημα με τους καθηγητές στη θέση τους χωρίς κενά.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπογράφτηκαν 22.387 ψηφιακές συμβάσεις, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δημιουργηθεί ο ψηφιακός φάκελος, όπου θα είναι συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών αποτελεί τμήμα του σχεδιασμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και είχε συμπεριληφθεί στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, στοχεύοντας στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη βελτίωση διαδικασιών στον τομέα της εκπαίδευσης.



Μητέρα αρνήθηκε ιατρική πράξη στο παιδί της και συνελήφθη

 


Στη σύλληψη μιας γυναίκας 43 ετών από τα Χανιά προχώρησαν οι Αστυνομικές αρχές, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – αρνήθηκε να υποβληθεί το παιδί της σε ιατρική πράξη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν πηγές, το 15χρονο παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του και από τα Χανιά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Όταν οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα ότι είναι απαραίτητο να προβούν σε συγκεκριμένη ιατρική πράξη, εκείνη αρνήθηκε με τους γιατρούς να προσπαθούν να της εξηγήσουν την αναγκαιότητα της πράξης και να της ζητούν να συνεργαστεί.

Διαφορετικά θα έπρεπε να ενημερώσουν την αστυνομία, όπως της είπαν. 

Η 43χρονη επέμεινε ωστόσο με αποτέλεσμα να συλληφθεί.


Η γυναίκα θα οδηγηθεί σε λίγο στον εισαγγελέα.


Πηγή: Cretalive.gr



6 συν 1 δεσμεύσεις για την προστασία της Μεσογείου


 

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των χωρών της Μεσογείου ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρύπανσης, να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη και να γίνει η Μεσόγειος «μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης, που έγινε στη Μασσαλία.


Η Ελλάδα έχει ακτογραμμή που ξεπερνά τα 14.000 χιλιόμετρα και η προστασία της Μεσογείου είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας.  Για αυτό  -όπως τόνισε- προσυπογράφουμε το Σχέδιο Δράσης «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», που παρουσιάστηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση. Εστίασε δε σε  έξι δράσεις:


Δεσμευόμαστε στον στόχο να φτάσουν στο 30% οι προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου μέχρι το 2030.

Δεσμευόμαστε να θέσουμε ως προτεραιότητα, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό για τις ελληνικές θάλασσες, στο πλαίσιο του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». 

Δεσμευόμαστε να μειώσουμε την υπεραλίευση τα επόμενα δέκα χρόνια και η αλιεία δεν θα επιτρέπεται στο 10% των ελληνικών θαλασσών, οι οποίες θα κηρυχθούν περιοχές «no-take reserves»

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη θέσπισης ενός σχεδίου δράσης βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας

Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε μία στρατηγική βιώσιμου τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τουρισμού και θα θέτει τη βιοποικιλότητα στο επίκεντρο του σχεδιασμού για το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό

Η Ελλάδα υιοθετεί τον φιλόδοξο στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του νερού μέχρι το 2030 μειώνοντας τα  πλαστικά απορρίμματα στη θάλασσα κατά 50% και τα μικροπλαστικά που απελευθερώνονται στο περιβάλλον κατά 30%

Και μία ακόμα δέσμευση: Η Ελλάδα δεσμεύεται να γίνει πρωταθλήτρια στην πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που δυστυχώς, επειδή δεν πετυχαίνει, κόστισε στη χώρα και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η ανακήρυξη καθεστώτος προστασίας για όλες τις περιοχές Natura 2000 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Η Ελλάδα θα προεδρεύσει το 2023 της πρωτοβουλίας «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», ενώ θα θέσει την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Μεσογείου -αλλά και της προστασίας των δασών- στο επίκεντρο των συζητήσεων του σχήματος EUMED9, που θα συνεδριάσει σε επίπεδο κορυφής τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.



Έφηβος στις ΗΠΑ βασάνισε μέχρι θανάτου 7χρονο επειδή δεν γνώριζε αποσπάσματα της Βίβλου


 

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επιβλήθηκε σε έναν έφηβο Αμερικανό για τον θάνατο 7χρονου που δεν ήξερε στίχους της Βίβλου.

Ένοχος για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού δήλωσε ένας έφηβος Αμερικανός τον περασμένο Ιούνιο. Ο 17χρονος Ντάμιαν βασάνισε μέχρι θανάτου έναν 7χρονο συγγενή διότι δεν γνώριζε 13 στίχους της Βίβλου.

Σύμφωνα με την αναφορά ο πατέρας του Ντάμιαν ήταν αυτός που τον προέτρεψε να τιμωρήσει το 7χρονο αγόρι. Οι εισαγγελείς είπαν ότι η τιμωρία του παιδιού ήταν να μεταφέρει ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου σε ένα μονοπάτι για δύο ώρες κάθε μέρα επί μία εβδομάδα, ενώ τον επέβλεπε ο Ντάμιαν.

Ενώ ο 7χρονος πάλευε να κουβαλήσει το ξύλο, ο Ντάμιαν τον χτύπησε και τον κλώτσησε περίπου 100 φορές, σύμφωνα με τις αναφορές. Μάλιστα, μια από αυτές ανέφερε ότι ο Ντάμιαν «στεκόταν πάνω από το σώμα και το κεφάλι» του 7χρονου ενώ το αγόρι κείτονταν «μπρούμυτα σε μια λακκούβα».

Ο Ντάμιαν έθαψε το παιδί κάτω από περίπου 40 κιλά χιόνι και το άφησε για περίπου 20 έως 30 λεπτά χωρίς παλτό ή μπότες, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο 7χρονος πέθανε από υποθερμία ενώ στη σορό του εντοπίστηκαν και άλλα εκτεταμένα τραύματα.

Η μητέρα του 7χρονου είπε στο δικαστήριο ότι ο 17χρονος δεν είχε καμία δικαιολογία. «Άκουσα ανθρώπους σε αυτήν την αίθουσα του δικαστηρίου να κατηγορούν τους γονείς σου για τον λόγο για τον οποίο σκότωσες τον γιο μου. Άκουσα τους ανθρώπους να μιλούν για τα τραύματα, που έχεις περάσει. Όλοι έχουμε περάσει τραύματα. Αλλά δεν σημαίνει ότι σκοτώνουμε βάναυσα έναν 7χρονο».

Η δικαστής από την πλευρά της είπε: «Ο στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι θα παραμείνετε στην φυλακή για αρκετό καιρό, ώστε να ωριμάσετε και να αναπτυχθείτε, να εργαστείτε πάνω σε θέματα παιδείας, θεραπείας, να εργαστείτε στον έλεγχο αυτής της οργισμένης πλευράς σας».

Ο πατέρας του Ντάμιαν θα δικαστεί τον Δεκέμβριο καθώς τον βαρύνουν οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας, ενώ η μητέρα του καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση αφού ομολόγησε την ενοχή της για αδυναμία πρόληψης σωματικών βλαβών και αδυναμία πρόληψης ψυχικής βλάβης σε παιδί.


Πηγή



Αποχαρακτηρίζονται έγγραφα του FBI για την 11η Σεπτεμβρίου του 2001

 



Σε δύο ημέρες συμπληρώνονται 20χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Τζο Μπάιντεν ζητά να έρθουν στο φως απόρρητα έγγραφα για την επίθεση στους δίδυμους πύργους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, έδωσε εντολή την Παρασκευή για την επανεξέταση του πιθανού αποχαρακτηρισμού εγγράφων από την έρευνα του FBI για τις επιθέσεις στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

«Όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, δεσμεύτηκα να διασφαλίσω τη διαφάνεια όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική» δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «θα συνεργαστεί με σεβασμό» με τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στις επιθέσεις.



Δέν έχουμε τροχαία στην Ελλάδα; Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων για ένα ατύχημα στον Κηφισό

 


Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις φορές, και η κατάσταση με τα μποτιλιαρίσματα στον Κηφισό και όχι μόνο δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην τροχαία.

Μια καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων που έγινε στις 06:30 σήμερα το πρωί στον Κηφισό, ταλαιπώρησε, οδηγούς και εργαζόμενους για τουλάχιστον τρεις ώρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε στον προορισμό τους, στις δουλειές τους.

Συγκεκριμένα στην άνοδο του Κηφισού η κίνηση ξεκινούσε από το ύψος του Περιστερίου και συνεχίζονταν μέχρι την Νέα Φιλαδέλφεια. 

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 06:30 το πρωί, στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων, από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν ευτυχώς υπήρξαν τραυματισμοί συνανθρώπων μας.

Από τις 06:30, τα αυτοκίνητα άκουσον, άκουσον απομακρύνθηκαν μετά από τρεις ώρες σχεδόν, και να δώσουμε μια δικαιολογία ότι υπήρχαν λάδια στο οδόστρωμα και συμφωνούμε ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν ταλαιπωρείς τους οδηγούς, βρίσκεις εάν έχεις την ικανότητα λύσεις.

Σε όλο το μήκος του μποτιλιαρίσματος δεν υπήρχε κανένας της τροχαίας εάν υπάρχει αυτή η υπηρεσία εκτός από το να κόβει κλήσεις!! Κανένας δεν φρόντισε να απομακρύνει τα αυτοκίνητα σύντομα, να κάνει ενέργειες να καθαριστούν τα λάδια και το σημαντικότερο να δώσει διεξόδους στους οδηγούς για να απεγκλωβιστούν.

Κάποιος στην ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα της τροχαίας, την ικανότητα όσων την απαρτίζουν και το πώς μπορεί να γίνει αποτελεσματική για το καλό των οδηγών.




Εκτός από τους μαιμού εμβολιασμούς, έχουμε και τα μαιμού rapid test για 100-200€

 


Η υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, έχει πάρει τον δρόμο της και περιμένουμε αποκαλύψεις, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αποκαλύπτει ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test.

Μιλώντας στο Mega η  κ. Μαστοράκου είπε « έχω καταγγείλει εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες. Tά κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα και αυτό αυτομάτως ενημερώνει και το gov.gr, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο gov,gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής και αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», 

Όσον αφορά στο κόστος για ένα ψευδές θετικό rapid ή μοριακό test, η κ. Μαστοράκου εξήγησε ότι από τις καταγγελίες που έχει υπόψιν της μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα».



40.000 εμβολιασμοί σε περιοχή 6.000 κατοίκων στην Καρδίτσα


 

Στον Παλαμά Καρδίτσας νόμιζαν ότι ήταν πονηροί και ότι είχαν στήσει, το τέλειο κόλπο με τις μαϊμού βεβαιώσεις για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Την ύπαρξη μεγάλου κυκλώματος στην περιοχή εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές.

Η φερόμενη ως δράστης διοικητική υπάλληλος είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το κραυγαλέο είναι ότι στο κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000!

Τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα, φαίνεται  να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας, πόλη καταγωγής της υπαλλήλου γιατί αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. 

47 δήθεν εμβολιασθέντες μέχρι στιγμής, οι οποίοι είναι μόνο για τον Αύγουστο φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, ωστόσο εξετάζεται ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος και πριν από το συγκεκριμένο μήνα. 

Τις επόμενες ημέρες θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47- εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. 

Είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.