Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Και όμως ο Τσίπρας αντί να απολογείται για την "αγκαλιά" στους κακοποιούς κάνει και κριτική

 



Δεν φταίει ο Τσίπρας, αυτός είναι ένας ανήθικος πολιτικός απατεώνας που θα εκμεταλλευτεί το πάντα, η κυβέρνηση φταίει που αφήνει τον υπουργό δικαιοσύνης ανεξέλεγκτο και δεν αυστηροποιούνται οι νόμοι για σκληρούς κακοποιούς.

Και ναι είναι γεγονός, ο ενορχηστρωτής του αλλάξτε τον ποινικό κώδικα προς όφελος των κακοποιών και σε βάρος της κοινωνίας Αλέξης Τσίπρας τολμάει και κάνει κριτική.

Αυτός που ευνόησε σκληρούς κακοποιούς για να ευνοήσει συντρόφους ποινικούς, κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση, γιατί μπορεί να το κουνάει, γιατί η εικόνα που υπάρχει έξω είναι εικόνα Κολομβίας.

Η πρώτη δύναμη ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές με ποσοστό 80% που θα ζήλευε κάθε ακροαριστερό και ακροδεξιό καθεστώς, τολμάει να κάνει κριτική. 

Τεράστια ευθύνη στην δικαιοσύνη και προσωπικά στον Υπουργό Κώστα Τσιάρα που αδιαφορεί εδώ και δύο χρόνια για την αυστηροποίηση των νόμων. Τεράστια ευθύνη στην φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που δεν ακούγονται συλλήψεις σκληρών κακοποιών ειδικά νονών της νύχτας.

Τι είπε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας :

Alexis Tsipras
6 ώρες πριν

Μια νέα δολοφονία, στα Σεπόλια αυτή τη φορά, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των στυγερών δολοφονιών, που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Το οργανωμένο έγκλημα αφήνει τα ματωμένα του ίχνη σε δρόμους, πλατείες, και καφετέριες.

Το νόμος και τάξη που έταξε ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ανομία και τάξη της μαφίας, αλλά η κυβέρνηση ασχολείται με το πως θα στήσει αστυνομικά τμήματα μέσα στα ΑΕΙ. 

...Δείτε περισσότερα
3 χιλ.
160
309


ΗΠΑ: Πιλότος έβλεπε γυμνός πορνό κατά την διάρκεια πτήσης, μπροστά στα μάτια γυναίκας συναδέλφου του

 


Ο 60χρονος πιλότος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο αστυνομικής επιτήρησης, ενώ καλείται να πληρώσει  πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Το περιστατικό συνέβη σε αεροσκάφος της Southwest Airlines, που εκτελούσε πτήση από τη Φιλαδέλφεια προς το Ορλάντο, στις 10 Αυγούστου του 2020.

Αφού το αεροπλάνο είχε απογειωθεί και σταθεροποιηθεί στο κατάλληλο ύψος πλεύσης, ο πιλότος, ονόματι Μάιλ Χάακ, εγκατέλειψε την θέση του, αφαίρεσε τα ρούχα του και ξεκίνησε να παρακολουθεί πορνό σε υπολογιστή που βρισκόταν στο πιλοτήριο.

Όσο ο πιλότος συνέχιζε να επιδεικνύει «ανάρμοστη συμπεριφορά», όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, τα «ηνία» του αεροσκάφους είχε αναλάβει η δεύτερη πιλότος, η οποία, όντας φυσικά στο πιλοτήριο, γινόταν παράλληλα μάρτυρας των πράξεων του 60χρονου.

«Ο πιλότος όφειλε να φερθεί με υπευθυνότητα. Αυτού του είδους η αποκλίνουσα συμπεριφορά δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτή από κανέναν», σχολίασε ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μάικλ Κάνινγκχαμ.

Ο ίδιος ο Χάακ, έχοντας συνταξιοδοτηθεί λίγο μετά το συμβάν, δήλωσε «ένοχος» για την κατηγορία της σκοπίμου διενέργειας δημόσιας άσεμνης πράξης.

Ο δικηγόρος του πιλότου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο πελάτης του αναλάμβανε την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις του και δεν προτίθετο να προβάλει «καμιά δικαιολογία» για αυτές.

Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος υποστήριξε επίσης πως ο πελάτης του άξιζε επιεική μεταχείριση λόγω του προηγούμενου «έντιμου» βίου του και της «σκληρής δουλειάς» που επιτέλεσε με αίσθηση του καθήκοντος όλα αυτά τα χρόνια.

«Η ντροπή που βίωσε ο ίδιος και η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν οι πράξεις του αποτέλεσαν, για τον Μάικλ Χάακ, την μεγαλύτερη τιμωρία», είπε ο δικηγόρος του πιλότου, Μάικλ Σάλνικ.

Εκπρόσωπος της Southwest Airlines δήλωσε, σχετικά με το συμβάν, ότι η εταιρεία «Δεν έχει καμιά ανοχή για τέτοιου είδους συμπεριφορές και πάντα θα αναλαμβάνει δράση όταν υπάρχουν τεκμήρια για την διενέργεια παρόμοιων πράξεων στα αεροσκάφη της».

«Ερευνήσαμε το περιστατικό και, ως αποτέλεσμα, ο κ. Χάακ δεν έλαβε την αποζημίωση που κανονικά θα δικαιούταν να λάβει, μετά την αποχώρησή του από το δυναμικό της εταιρείας μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Southwest στην ανακοίνωσή του.


ΠΗΓΗ: New York Post 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Δωρεάν self tests για όλους τους νέους από 18 έως 30 ετών


 

Από σήμερα Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες. Αναλυτικά, από σήμερα έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων

καθώς και όσοι συμπολίτες είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).

Συνολικά, από τις 12 Απριλίου έως σήμερα έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία 18.513.671 self tests σε 4.050.888 πολίτες και έχουν γίνει 12.515.855 ψηφιακές δηλώσεις στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, δηλαδή ένα ποσοστό 68% επί του συνόλου.

Έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί χάρη στα self tests, με δεύτερο pcr ή rapid antigen test, 26.444 θετικά κρούσματα ως επί το πλείστον σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις ημερήσιες αναφορές κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, σχεδόν το 50% των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων προέρχονται πλέον από self tests.



Χαλάρωση μέτρων και νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης

 


Όσον αφορά τα μέτρα που χαλαρώνουν, από σήμερα:

Ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 από ερασιτέχνες αθλούμενους.

Επιτρέπονται από 1/6 οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 300 άτομα, με μπλοκ ανά 50 άτομα χωρίς απονομές χωρίς θεατές με χρήση μάσκας.

Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31/05  με το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο .

Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οι εκλογοαπολογιστικές συνεδριάσεις θα γίνονται δια ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150. Πάνω από αυτόν τον αριθμό θα διεξάγονται ψηφιακά, εξαιρούνται από τα νέα μέτρα, οι αρχαιρεσίες που είναι σε εξέλιξη με επιστολική ψήφο.

Επιτρέπεται η διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης και πιστοποιητικών και θεωρητικών εξετάσεων.

Η τηλεργασία και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μειώνεται από το 50% στο 25% του προσωπικού.

Όσον αφορά το νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης, από σήμερα, ενεργοποιείται νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης που θα είναι διαθέσιμο στο covid19.gov.gr και μέσω των ιστοσελίδων του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Εκεί, θα μπορούν όλοι οι πολίτες να παρακολουθούν τέσσερις κρίσιμους δείκτες:

Τον δείκτη θετικότητας, δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνται

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επταήμερη κυλιόμενη βάση

Την ανοδική, καθοδική ή σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή με τουλάχιστον μία δόση

Οι παραπάνω δείκτες θα αποτυπώνουν μια καθαρή εικόνα για την πορεία της πανδημίας αλλά και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται κάποια τοπική έξαρση που αξιολογείται ως επικίνδυνη από την ομάδα των επιδημιολόγων και των ιχνηλατών της πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ.



Δεν τόλμησε να προκαλέσει Μητσοτάκη - Δένδια ο Τσαβούσογλου


 

Με τον φόβο μην γίνει διεθνώς ρεζίλι, ο Τσαβόσογλου δεν τόλμησε να προκαλέσει ούτε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Οι προκλήσεις έμειναν στην Θράκη, που δεν είχε κανένα δίπλα του για να του αντιπαρατεθεί ,και να του απαντήσει.

Πρίν συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση, έγινε σε θετικό κλίμα και «διαπιστώθηκε η αμοιβαία βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας».

Στη συνέχεια και αφού πήγαν περπατώντας από το Μαξίμου στο  ΥΠΕΞ, έγινε η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου η οποία κράτησε δύο ώρες.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά και των σχέσεων Ε.Ε. – Τουρκίας

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και, σε ορισμένα σοβαρά θέματα, των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι «σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης  συνεννόησης και, αν αυτό καταστεί δυνατόν σταδιακής ομαλοποίησης σε βάθος».



Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τελειωμένος πολιτικά ο Τσίπρας

 


Βελτιώνεται η εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία, και η Νέα Δημοκρατία διευρύνει το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Καλύτερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να παλεύει να κερδίσει τον ΚΑΝΕΝΑ.



Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αύξησε τα ποσοστά της σε 37,3%, από 36,2% τον Απρίλιο, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ, από 16% τον Απρίλιο, σε 17,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 19,9% από 20,2% τον Απρίλιο. 


Το 53% θεωρεί ότι η χώρα προχωράει σε σωστή κατεύθυνση, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 47%. Το ισοζύγιο που είναι 7% είναι το μεγαλύτερο για το 2021. Τον Ιανουάριο ήταν +1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο +5%.


Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζεται στον βαθμό ικανοποίησης από τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την στήριξη Επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας. Το 49% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο με το 47% να έχει αντίθετη άποψη. Η θετική αίσθηση διαμορφώθηκε μήνα με τον μήνα: Ιανουάριος 38%, Μάρτιος 41%, Απρίλιος 40,1%. 

Συνολικά θετική άποψη για το κυβερνητικό έργο δηλώνει το 49% με το 51% να έχει αντίθετη άποψη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίδοση για το 2021. Η ικανοποίηση διαμορφώθηκε μήνα με τον μήνα: Ιανουάριος 45%, Μάρτιος 42%, Απρίλιος 48%. Σημειώνουμε ξεχωριστά τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ικανοποίησης στον χώρο του Κέντρου με 57,8% και του ΚΙΝΑΛ με 69,2%. 


Στην δημοσκόπηση φαίνεται ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα αποδοχής του τρόπου αντιπολίτευσης όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ξεκινώντας από το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει το 12,1%, του ΚΙΝΑΛ το 11,7%, του Κ.Κ.Ε το 12,4%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το 7,8% και του ΜΕΡΑ 25 το 8,3%. Σημειώνουμε ξεχωριστά, ότι ο βαθμός ικανοποίησης από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 10% τον Ιανουάριο και σταθεροποιήθηκε στο 12% σε όλες τις επόμενες μηνιαίες έρευνες. 


Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει με μεγάλη διαφορά την υψηλότερη δημοφιλία από όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς με το 58,8% να έχει θετική άποψη με το 40,3% να έχει αρνητική. Ταυτόχρονα είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο θετικών – αρνητικών απόψεων και μάλιστα της τάξης του 18,5%.

Για τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς τα ποσοστά θετικών απόψεων είναι: Για τη Φώφη Γεννηματά που βρίσκεται στην δεύτερη θέση 31,6%, για τον Α.Τσίπρα 28,8%, τον Δ. Κουτσούμπα 27,5%, τον Κ. Βελόπουλο το 16% και τον Γ. Βαρουφάκη το 18%.

Ειδικά για τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα που είναι περίπου 3% κάτω από την εκλογική επίδοση του 2019 και τις αρνητικές απόψεις που φτάνουν το 70,5%, φαίνεται ότι η επιλογή της οξείας και μετωπικής αντιπολίτευσης με τον τρόπο που την ασκεί, ενώ έχει κάποια μικρά αποτελέσματα στην συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και στον περιορισμό των διαρροών από τον ΣΥΡΙΖΑ απευθείας στην Ν.Δ , δημιουργεί μια τεράστια αντισυσπείρωση. 

Η εκτίμηση του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού διατηρείται σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξης 60%. Με εξαίρεση τον Μάρτιο που εμφάνισε μια μικρή πτώση και συγκέντρωνε 57%, σε όλες τις άλλες μηνιαίες μετρήσεις του 2021η επίδοσή του κινείται στο 60%-61%. Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζει πλήρη συσπείρωση γύρω του του χώρου της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς , αλλά καταφέρνει να συγκεντρώνει το 71.1% των προτιμήσεων του Κέντρου και το 41,9% του χώρου της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα το 81,8% των πρώην ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 27,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετική άποψη γι αυτόν ως πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει τον μικρότερο βαθμό ικανοποίησης για την παρουσία και την δράση του ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απ όλες τις επιδόσεις που είχε σε όλες τις μηνιαίες  έρευνες από μετά τις εκλογές του 2019, συγκεντρώνοντας 19%. Ακόμα και το 51,6% των πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι. Στον χώρο του Κέντρου εμφανίζει αποδοχή της τάξης του 13,8%, ενώ ο ένας στους τρεις όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί είναι ικανοποιημένοι.

Για το ΚΙΝΑΛ


Μόλις το 24% απαντά ότι αισθάνεται ότι τον ενδιαφέρουν οι εκλογές για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και σκέφτονται να ψηφίσουν. Μάλιστα το 16% απαντά καθαρά ΝΑΙ και το 8% μάλλον ΝΑΙ. Από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 73% δηλώνουν ότι σκέφτονται να ψηφίσουν, ωστόσο το 30,7% όσων δηλώνουν κεντρώοι και το 28,3% όσων δηλώνουν κεντροαριστεροί φαίνεται να τους απασχολεί η συμμετοχή στις εκλογές. 

Σε σχετική ερώτηση το 46,9% δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ, όταν αυτό το ποσοστό είναι 38,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ , ενώ το 47% δηλώνει ότι έχει ψηφίσει έστω μια φορά ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ στις εκλογές της τελευταίας εικοσαετίας.

Σχετικά με τον τίτλο του κόμματος, το 26% της κοινής γνώμης, το 55% όσων ψήφισαν ΚΙΝΑΛ και το 40% όσων σκέφτονται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές θα προτιμούσαν να επανέλθει ο τίτλος του ΠΑΣΟΚ , έναντι 6%, 5% και 9% που θα προτιμούσαν να μείνει ο τίτλος ΚΙΝΑΛ γιατί δίνει μια μεγαλύτερη ευρύτητα. Το 51% της κοινής γνώμης, το 33% των πρώην ψηφοφόρων και το 37% όσων σκέφτονται να ψηφίσουν θεωρούν ότι η συζήτηση για το όνομα δεν έχει καμια ιδιαίτερη αξία και ουσία. 

Το 54% της κοινής γνώμης, το 65% των πρώην ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 75% όσων σκέφτονται να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές θεωρούν απαραίτητη την αλλαγή της σημερινής ηγεσίας. 

Σοβαρό προβάδισμα τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και  στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ , αλλά και σε όσους σκέφτονται να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές έχει η υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου με ποσοστά 27.3% , 37.1% και 38.8% αντίστοιχα, ποσοστά που είναι σχεδόν διπλάσια του δεύτερου υποψήφιου. Ουσιαστικά σε όλα τα κοινά ως προς τα οποία μπορεί να γίνει ανάλυση ( φύλο, ηλικιακή κατηγορία, κομματικός και ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός) παρουσιάζει προβάδισμα.

Στην κοινή γνώμη δεύτερη έρχεται η Φ. Γεννηματά με 15% και ακολουθούν οι Ν.Ανδρουλάκης με 11,5%, ο Π. Γερουλάνος με 8,7% και ο Χ. Καστανίδης με 6,7%. 

Στους πρωην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ περνάει στην δεύτερη θέση ο Ν. Ανδρουλάκης με 22% και ακολουθούν Φ. Γεννηματά 19,7%, Π. Γερουλάνος 9,1% , Χ. Καστανίδης 3,8%. 

Ανάμεσα σ΄αυτούς που σκέφτονται να συμμετέχουν στις εκλογές 2ος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης με 17,9% και ακολουθούν Φ. Γεννηματά 15,7%, Π. Γερουλάνος 10%, Χ. Καστανίδης 5,9%. 

Αναφέρεται ότι η επιλογή προσώπου δεν συνδέεται τόσο με προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλα με πολιτικά χαρακτηριστικά και την εκτίμηση ποιος μπορεί να ανεβάσει την Παράταξη. 

Στην δημοφιλία προηγείται και πάλι ο Α. Λοβέρδος στην κοινή γνώμη με 39,4% και ακολουθούν Ν.Ανδρουλάκης με 37,1% Φ. Γεννηματά 34,2%, Π. Γερουλάνος με 28,2% και Χ. Καστανίδης. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά γίνονται Ν. Ανδρουλάκης 69,7%, Α. Λοβέρδος 69%, Φ.Γεννηματά 59,1%, Π. Γερουλάνος 48,5%, Χ.Καστανίδης 33,4%. Ανάμεσα σ΄αυτούς που σκέφτονται να συμμετέχουν η δημοφιλία διαμορφώνεται: Α. Λοβέρδος 58%, Ν.Ανδρουλάκης 54%, Φ.Γεννηματά 42,4%, Π. Γερουλάνος 38,1%, Χ. Καστανίδης 28,2%.




Ο Τάσος Μπερδέσης είναι το θύμα της νέας εκτέλεσης

 


Η εκτέλεση έγινε νωρίς το πρωί στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22 στη Βάρη, την ώρα που ο γνωστός πυγμάχος και άνθρωπος της νύχτας κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στο σημείο.

Λίγο πριν μπει στο κτίριο, τον πλησίασε ένα μαύρο SUV μάσκας Lexus και ο ένας από τους επιβαίνοντες τον εκτέλεσε.

Το θύμα της νέας δολοφονίας είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε κερδίσει το ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret.

Ο 39χρονος πρώην πυγμάχο συνδεόταν με τον χώρο της νύχτας, ενώ το 2008 καταδικάστηκε στην Πάτρα για υπόθεση κυκλώματος της νύχτας. 

Για ένα διάστημα υπήρξε φυγόδικος, μέχρι που συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές.




Εκτέλεση πυγμάχου μπράβου της νύχτας στην Βάρη

 


Μία ακόμα άγρια δολοφονία προστίθεται στον κατάλογο των εκτελέσεων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό. 

Πρίν από λίγο, σήμερα το πρωί, άγνωστοι πυροβόλησαν άνδρα στη Βάρη, και συγκεκριμένα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Έλληνα και παλιό γνώριμο των αρχών, ο οποίος συνδεόταν με τον χώρο της νύχτας, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης. 

Μάλιστα, για ορισμένο χρονικό διάστημα ήταν και φυγόδικος, ενώ κατά το παρελθόν έχει υπάρξει και πυγμάχος. 



Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για το μονοδοσικό της J&J στην Αττική


 

Δεν έμεινε ούτε ένα ραντεβού στην Αττική, αφού έγινε ανάρπαστο το εμβόλιο Johnson & Johnson από την ηλικιακή ομάδα 18 ως 29 ετών.

Χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό κλείστηκαν σε μία ημέρα με τα μονοδοσικά εμβόλια της εταιρείας Johnson & Johnson, να έχουν εξαντληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, αφορούσε 50.000 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson (για τους 18-30) και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.



Αποπειράθηκε να αρπάξει 13χρονο κορίτσι - Στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν υπνωτικά χάπια

 


Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Ραφήνα. 

Ο δράστης ένας 45χρονος άνδρας προσπάθησε να αρπάξει μία 13χρονη την ώρα που έκανε ποδήλατο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας άρχισε να παρενοχλεί λεκτικά την ανήλικη η οποία παρέμεινε ψύχραιμη και προσπάθησε να τον αποφύγει. Μάλιστα επέμεινε και φρέναρε μπροστά της με το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Τότε το κορίτσι πανικοβλήθηκε και άρχισε να φωνάζει. 

Ο 45χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο του και έσπευσε να εξαφανιστεί. Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ δίνοντας τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του δράστη, και αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον συνέλαβαν οδηγώντας τον στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ακολούθησε η εξακρίβωση των στοιχείων του και ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για άτομο που είχε απασχολήσει και πάλι τις αρχές για απάτες.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο του οι αστυνομικοί εντόπισαν υπνωτικά χάπια. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε δίωξη για παρενόχληση ανηλίκου και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου. 



Ρύθμιση οφειλών ανάσα από 1 Ιουνίου με 240 και 420 δόσεις

 


Σε ισχύ θα τεθεί από την 1η Ιουνίου ρύθμιση οφειλών που θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να βάλουν αρκετές δόσεις για να πάρουν ανάσα.

Η διάρκεια αποπληρωμής τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης θα είναι οι 240 δόσεις. Τα εξασφαλισμένα δάνεια με εγγυήσεις και υποθήκες δάνεια, θα έχουν μέγιστο όριο τις 420 δόσεις ενώ τα μη εξασφαλισμένα δάνεια τις 240 δόσεις. Επίσης τα μη εξασφαλισμένα δάνεια νομικών προσώπων θα έχουν όριο τις 180 δόσεις.

Ειδικότερα για τα φυσικά πρόσωπα:

-Θα πρέπει να είναι έως 85 ετών, εκτός αν μπει εγγυητής μικρότερης ηλικίας.

-Το ελάχιστο ποσό της δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.

-Το συνολικό χρέος του οφειλέτη θα πρέπει να είναι αθροιστικά (μαζί με τόκους-προσαυξήσεις) τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

-Οι οφειλέτες θα πρέπει να έχουν χρέη σε τουλάχιστον δύο πιστωτές (Εφορία, ταμεία, τράπεζες κοκ).

-Στη ρύθμιση εντάσσονται και όσοι έχουν χρέη μόνο στην Εφορία ή στα Ταμεία.

Με τον νέο πτωχευτικό νόμο, από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις να ρυθμίζουν τις οφειλές τους με το πλάνο να φτάνει ως και τα 35 χρόνια και να ευνοεί εκείνους που δεν έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.



Εκτέλεσαν σεσημασμένο κακοποιό στα Σεπόλια

 


Εκτελεστές έχοντας σιγουριά ότι στην χώρα μας είναι δύσκολο να συλληφθούν, και εκμεταλλευόμενοι τις ποινές χάδι τις δικαιοσύνης και του ποινικού κώδικα, εκτελούν συμβόλαια ακόμα και ημέρα μπροστά σε κόσμο.

Η Άμεση Δράση στις έξη εχθές το απόγευμα δέχθηκε κλήση από πολίτη, ο οποίος ενημέρωνε ότι μέσα σε κατάστημα, στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, άκουσε πυροβολισμούς. 

Μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικά κατέφθασαν στο σημείο και εντόπισαν αιμόφυρτο στο πάτωμα έναν άνδρα με εμφανή τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στους αστυνομικούς ότι δράστης ήταν ένας μελαχρινός άνδρας, ο οποίος φορούσε καπέλο τζόκεϊ και διέφυγε στην αρχή πεζός, αλλά στη συνέχεια μπήκε σε ένα ταξί.

Το θύμα είναι ένας 32χρονος, υπήκοος Αλβανίας, γνωστός στις αρχές, σε βάρος του οποίου μάλιστα είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας στις 26 Φεβρουαρίου, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, αλλά τότε είχε τραυματιστεί στο πόδι. 

Ο 32χρονος μια ημέρα νωρίτερα, στις 25 Φεβρουαρίου, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οπλοφορούσε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το 2007 συμμετείχε σε μία ομάδα κακοποιών, που διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας, χωρίστηκε στα δύο, και προκλήθηκε ”εμφύλιος” πόλεμος μεταξύ τους με αποτέλεσμα περισσότερες από δέκα δολοφονίες και άλλες τόσες απόπειρες.



Πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID

 



Στο πρώτο κύμα των ευρωπαϊκών χωρών που θα εφαρμόσουν από αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid19 βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς ήδη εκδόθηκε η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να λάβουν το πιστοποιητικό θα μπορούν να το εκδώσουν είτε ψηφιακά είτε να εκτυπώσουν. Μέσα από το gov.gr θα επιλέξουν τον τομέα Υγεία και Πρόνοια και έπειτα θα δούνε την επιλογή «Κορωνοϊός COVID -19». 

Στην λίστα με τις διάφορες βεβαιώσεις είτε εμβολιασμού κατά της πανδημίας, αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κ.ά. θα προστεθεί και η επιλογή για έκδοση του πράσινου πιστοποιητικού. Εκεί θα ζητηθεί να δοθούν οι κωδικοί taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Πώς θα λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα ισχύει σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ και σε Ισλανδία, Νορβηγία και Λιχτενστάιν. Θα συμβάλει στη διασφάλιση της άρσης των ισχυόντων περιορισμών με συντονισμένο τρόπο, καθώς θα επιτρέπει στις αρχές κάθε χώρας να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού είτε έχει υποβληθεί πρόσφατα σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.

Τι θα βεβαιώνει

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID αποτελεί την ψηφιακή απόδειξη ότι ένα πρόσωπο:

- έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από εκείνα που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ ή

- έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή

- έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19.

Σε ποιες περιπτώσεις θα εκδίδεται

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID μπορεί να εκδοθεί:

- αν ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού του ή

- αν ο ενδιαφερόμενος έχει υποβληθεί πρόσφατα σε διαγνωστικό έλεγχο (PCR ή rapid test). Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί σε περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, το πιστοποιητικό εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου ή

- αν ο ενδιαφερόμενος έχει νοσήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι κάθε κράτος έχει την ευχέρεια να προσδιορίζει τους παραπάνω χρόνους. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους ταξιδιώτες να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές ώστε να γνωρίζουν αν το πιστοποιητικό τους βρίσκεται σε ισχύ.

Ποια μορφή θα έχει, ποιος και πώς θα το εκδίδει

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID εκδίδεται δωρεάν σε ψηφιακή μορφή και μπορεί να εκτυπωθεί. Φέρει κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή, ενώ το περιεχόμενό του αναγράφεται τόσο στην εθνική γλώσσα, όσο και στα αγγλικά, ώστε να είναι έγκυρο σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Αρμόδιες για την έκδοση του πιστοποιητικού είναι οι εθνικές αρχές κάθε χώρας. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, αρχικά το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται μέσω του gov.gr και σε λίγες ημέρες θα είναι δυνατή η έκδοσή του μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Πώς θα ελέγχεται η γνησιότητά του

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια πύλη μέσω της οποίας όλες οι υπογραφές των πιστοποιητικών θα μπορούν να επαληθευτούν σε όλη την ΕΕ. Τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID δεν περνούν μέσω της πύλης, αφού αυτό δεν είναι αναγκαίο για την επαλήθευση της ψηφιακής υπογραφής.

Πότε τίθεται σε εφαρμογή

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα τεθεί σε εφαρμογή σε ενωσιακό επίπεδο την 1η Ιουλίου 2021. Η Ελλάδα είναι ήδη έτοιμη και στο μεσοδιάστημα θα μπορεί να εφαρμόζει το πιστοποιητικό σε συνεργασία με όσες ευρωπαϊκές χώρες είναι επίσης έτοιμες.

Η εφαρμογή του σημαίνει ότι χωρίς αυτό δεν μπορώ να μετακινηθώ;

Σκοπός του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID είναι να διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία στο εσωτερικό της ΕΕ. Δεν θα αποτελεί προϋπόθεση για την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ. Εξάλλου, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό δεν είναι κάτι παραπάνω από μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας. Θα καταστήσει τα ταξίδια πολύ ευκολότερα, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού». Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID μπορεί επίσης να αποδεικνύει τα αποτελέσματα εξετάσεων, πράγμα που πολύ συχνά απαιτείται από τους ισχύοντες περιορισμούς για τη δημόσια υγεία.

Ποια προσωπικά μου δεδομένα θα περιλαμβάνει;

Για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID θα περιέχει μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/την εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.



ΥΠΕΞ για τα ψέματα περί "τουρκικής μειονότητας": Διαστρέβλωση της πραγματικότητας

 


Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε αναπάντητες τις τοποθετήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Θράκη και αυτό δείχνει τι τον περιμένει στην συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό και τον Νίκο Δένδια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.

Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.