Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Amazon για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

 


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 20 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ και η Amazon Web Services (AWS).

Στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ΟΑΕΔ και Amazon θα αναλάβουν από κοινού δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες ψηφιακού νέφους (cloud services), την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Μέσω της νέας αυτής πρωτοβoυλίας, ο ΟΑΕΔ διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας (καθώς είχε προηγηθεί η συνεργασία με την Google) και σηματοδοτεί την αυξημένη έμφαση που δίνεται πλέον στις ψηφιακές δεξιότητες.

Η συνεργασία μεταξύ ΟΑΕΔ και Amazon Web Services αποτελεί μέρος του νέου μοντέλου κατάρτισης που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες με τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε ανέργους και εργαζομένους να αποκτήσουν τις πιο σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην εποχή των big data, της τεχνητής νοημοσύνης και του Internet of Things.




Ξεπερνά τα 385 εκατ. ευρώ η στήριξη στους ιδιοκτήτες ακινήτων

 


Πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 269.461 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 182,5 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Από το παραπάνω ποσό, τα 167,6 εκατ. ευρώ αφορούν 265.524 φυσικά πρόσωπα και τα 14,9 εκατ. ευρώ αφορούν 3.937 νομικά πρόσωπα.

Προηγήθηκε, χθες, η πίστωση ποσού συνολικού ύψους 15,7 εκατ. ευρώ σε 99.358 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021.

Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι σήμερα, συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 385 εκατ. ευρώ.




Ο ΣΥΡΙΖΑ με το αφήγημά του προσβάλλει τους επιστήμονες

 


Υπάρχει εδώ και πολύ καιρό από την Αξιωματική Αντιπολίτευση μια συνωμοσιολογία, γύρω από την Επιτροπή και τον ρόλο της. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση χτίζει το αφήγημά της πάνω σε μια χειραγωγούμενη, δήθεν από την Κυβέρνηση, Επιτροπή.

Είναι ένα αφήγημα που προσβάλλει και τους επιστήμονες που έχουν ανεξάρτητη επιστημονική άποψη, η οποία και εκφράζεται εντός της Επιτροπή. Πολλές από αυτές τις απόψεις εκφράζονται από πολλά μέλη της Επιτροπής και δημοσίως στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό.

Είναι προφανές, η Επιτροπή αξιολογεί κάθε φορά τα επίκαιρα δεδομένα, εισηγείται στην Κυβέρνηση και Κυβέρνηση αποφασίζει.

Ο κ. Τσίπρας στις 31 Μαρτίου, μιλώντας σε ανθρώπους της εστίασης, έλεγε ότι ήταν  παράλογο να ανοίξουν. Ήταν η περίοδος που η Κυβέρνηση εισηγείτο -όπως και έκανε- να δοθούν κάποιες βαλβίδες αποσυμπίεσης, ανάσες ελευθερίας στους πολίτες, για καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε τότε ότι ήταν παράλογο και τώρα μιλάει για άνοιγμα στην εστίαση, ενώ λίγα εικοσιτετράωρα πριν κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι αγνοεί τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή η Κυβέρνηση έθεσε ερώτημα στην Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς ραντεβού και των εμπορικών κέντρων και η Επιτροπή είπε όχι.

Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ένα λαϊκίστικο αφήγημα το οποίο δημιουργεί αμφιβολίες και προσβάλλει τους επιστήμονες και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από όλους.

Δεν περιμέναμε την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.  Συζητάμε το οργανωμένο και υπεύθυνο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένουμε τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής.



Ποιός δολοφόνησε τον Μαριούθκια στην Κύπρο; Άλλο ένα συμβόλαιο θανάτου στην νύχτα

 


Η ενέδρα θανάτου στον 34χρονο Μάριο Γεωργίου, γνωστός ως «Μαριούθκιας», ήρθε να προστεθεί στο κάδρο των δολοφονιών που διαπράχθηκαν με φόντο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με τη λίστα πλέον να περιλαμβάνει 18 δολοφονίες, οι οποίες καταγράφηκαν από το 2011 μέχρι σήμερα.

Ο εκτελεστής του «Μαριούθκια» έβαλε για άλλη μια φορά γρίφους στην Αστυνομία, οι οποίοι ενδεχομένως να παραμείνουν άλυτοι, όπως έμειναν σε άλλες τόσες περιπτώσεις, αφού όσο περνάνε οι ώρες, τόσο εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό του δράστη, σε συνδυασμό ότι οι ανακριτές δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να τους οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο κάδρο των υπόπτων της Αστυνομίας βρίσκονται αρκετά πρόσωπα, ωστόσο η σεναριολογία δεν είναι αρκετή για να οδηγήσει τους ανακριτές σε συλλήψεις, ενώ τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος είναι ελάχιστα, με τις ελπίδες να επικεντρώνεται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του θύματος.

Θεωρείται δεδομένο πως ο εκτελεστής ήταν διαβασμένος και γνώριζε τις κινήσεις του στόχο του, εξού και παραμόνευε στο σημείο από όπου θα περνούσε για να μεταβεί στην οικία του. Έτσι, είχε στήσει καρτέρι, κρυμμένος πίσω από τα κυπαρίσσια, στο σημείο όπου ο 34χρονος θα ελάττωνε με το όχημα του για να περάσει το κύρτωμα, και τότε άνοιξε πυρ εναντίον του, φέροντας εις πέρας την αποστολή του.



Η γκανγκστερική δολοφονία του 34χρονου ομοιάζει με άλλες δολοφονίες που διαπράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, όχι ως προς τον τρόπο δράστης, αλλά ως προς την επαγγελματικότητα του εκτελεστή.

Ο «Μαριούθκιας» που καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στη λίστα των νεκρών του υποκόσμου, θεωρείται επίσης «σημαντικό πρόσωπο» για τις Αρχές, αφού ενεπλάκη σε πολύκροτες υποθέσεις, ενώ το 2020 είχε τεθεί και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μετά την έκτιση της ποινής του, η Αστυνομία συνέχισε να τον προστατεύει, αφού εξέφραζε φόβους για τη ζωή του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή, ο οποίος αναμφίβολα ήταν καλά μελετημένος, δείχνει πως ο ηθικός αυτουργός ή οι ηθικοί αυτουργοί τον ήθελαν νεκρό και δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνει στη μέση το συμβόλαιο θανάτου.  

Η Αστυνομία ενημερώθηκε από πολίτη ότι γύρω στις 21:15 το βράδυ, εντόπισε το θύμα της επίθεσης εντός του οχήματός του τραυματισμένο από πυροβολισμούς και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τη σκηνή για εξετάσεις.

Στο σημείο κλήθηκαν και ιατροδικαστές για αυτοψία. Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι το θύμα έφερε τραύματα στην κροταφο-ζυγωματική περιοχή του κεφαλιού και στα δύο χέρια.



Το περίεργο είναι ότι αν και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων είχε αγοράσει την Δευτέρα (19/4) ο 34χρονος και είχε παραλάβει το νέο του όχημα πολυτελείας, την κίτρινη Lamborghini και το βράδυ τον εκτέλεσαν!!!!



Κυπριακό: Λύση μόνο στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας


 

Το πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθούν οι συζητήσεις της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο αυτό είναι απολύτως σαφές και στηρίζεται σε όλες τις προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Η λύση μπορεί να εξευρεθεί μόνο στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Μία κυριαρχία μία ιθαγένεια, μία διεθνής εκπροσώπηση. Και βέβαια με την αποχώρηση των στρατών κατοχής αλλά και την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης συμφώνησε με τον πρωθυπουργό στον καθορισμό του πλαισίου το οποίο καθορίζεται "πρώτον, από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας, αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθορίστηκαν την τελευταία φορά, στις προσπάθειες να επαναρχίσει ο διάλογος, οι παράμετροι, 25 Νοεμβρίου του 2019 στο Βερολίνο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα, του τότε ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κύριου Akinci, και εμού προσωπικά".



Με μέτρα και χρονικούς περιορισμούς οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος

 


Με συγκεκριμένα μέτρα και χρονικoύς περιορισμούς θα τελεσθούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και ο εορτασμός της Ανάστασης με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής των επιστημόνων. Αναλυτικά:

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. 

Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew), περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους πρόκειται να συμμετάσουν στις εν λόγω συγκεντρώσεις.



Οι πολίτες ζητούν προστασία από συνωστισμό στις πλατείες και το ΚΚΕ καλεί σε συγκεντρώσεις

 


Την ίδια ώρα που καταγγελίες των κατοίκων, ζητούν την προστασία της αστυνομίας και αναγκάζουν την ΕΛ.ΑΣ να εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης των απείθαρχων με συνεχείς περιπολίες σε πλατείες, το ΚΚΕ δείχνει πόσο εγκληματικά ανεύθυνο και επικίνδυνο είναι.

Το προσεχές Σάββατο και παρά την άσχημη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η πρωτεύουσα η κομματική οργάνωση Παγκρατίου του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση τους κατοίκους της περιοχής με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία. 

Αστυνομία που έχουν καλέσει με παρακλήσεις και καταγγελίες οι πολίτες για να προστατευτούν από το ΚΚΕ και όλους τους εγκληματικά ανεύθυνους.



Μητσοτάκης: Μείωση προκαταβολής φόρου και ασφαλιστικών εισφορών

 


Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν. Και πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτό τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση, το θεμέλιο, για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, αποτελούν μέτρα τα οποία θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Μειώνεται από φέτος -αλλά πια σε μόνιμη βάση- για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μειώνεται -πάλι σε μόνιμη βάση- για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ‘22. Ειδικά για φέτος όμως μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Τρίτον. Μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ‘21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.

Τέταρτον. Επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

Πέμπτον, επεκτείνεται -μπορούμε πια να το επιβεβαιώσουμε και επίσημα- η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022».





Ο Δ/ντης του avgi.gr παραποίησε όσα είπε ο Πρωθυπουργός στήνοντας fake news

 


Η συνειδητά έκανε πώς δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός για να σπιλώσει στήνοντας fake news; Η απλά δεν έχει το κατάλληλο IQ και δεν μπόρεσε να το καταλάβει, οπότε καλύτερα να μην μιλάει γιατί ξεφτιλίζεται;

Πλήρης διαστρέβλωση όσων ανέφερε χθες στο διάγγελμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρήθηκε από τον διευθυντή του avgi.gr Νίκο Σβέρκο, ο οποίος ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΙ, ότι ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε όσους πέθαναν από κορωνοϊό επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί.

Η αθλιότητα του Σβέρκου : «Έκανε πάρα πολύ κακή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Μητσοτάκης ουσιαστικά κατηγόρησε όσους πέθαναν επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί. Ήταν πολύ ατυχής έκφραση».

Και δεν έμεινε εκεί ο Δ/ντης του avgi.gr, προσπάθησε να περάσει και δεύτερο fake news, μόλις ξεφτιλίστηκε στο πρώτο, ότι δήθεν δεν έχει εμβολιαστεί κανένας και ότι δεν έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων ώστε να καλύψουν τον πληθυσμό, με αποτέλσμα να ξεφτιλιστεί δύο φορές.

Σε όσα είπε ο Σβέρκος, χωρίς ίχνος έκφρασης στο πρόσωπο του ψυχρά, γνωρίζοντας ότι λέει ψέματα και παραπληροφορεί, αντέδρασαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με πρώτο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλου, που διευκρίνησε για να μην διαδίδει ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρωθυπουργός στην πραγματικότητα έκανε έκκληση για να εμβολιαστεί ο κόσμος, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι και ότι άνθρωποι που μπορούν να εμβολιαστούν δεν το επιλέγουν.

Η αθλιότητα :


Και η στιγμή που ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ξεφτιλίζει τον Δ/ντη της avgi.gr:


Το καρακιοζιλίκι του Δ/ντη της avgi.gr ακολούθησε και ο Βαξεβάνης ανaφέροντας κατά γράμμα το fake news του Σβέρκου και για το τι είπε ο Πρωθυπουργός και για το ψέμα με τα εμβόλια.

Η συνέχεια της ξεφτίλας από τους άρχοντες των fake news :





Επίσημα εκτός του προγράμματος F35 η Τουρκία


 

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Τουρκία πως η προμήθεια S-400 θα προκαλέσει προβλήματα στο ΝΑΤΟ, αφού το ρωσικό οπλικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα αντίστοιχα της Συμμαχίας. 

Είχαν εκφραστεί δε φόβοι πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τη Μόσχα για να αντληθούν πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα F-35. Έτσι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να «παγώσει» τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα για τα F-35 Lightning II το 2019.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία αποκλείστηκε από τη νέα συμφωνία για τα F-35 αφού οι ΗΠΑ ανακάλεσαν το μνημόνιο κατανόησης του 2016 το οποίο είχε υπογραφεί το 2016 από συνολικά εννέα χώρες. 

Πλέον η νέα συμφωνία, που υπεγράφη από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Δανία τη Νορβηγία, και τις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνει την Τουρκία η οποία ενημερώθηκε σχετικά, μόλις χθες, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.



Συνεχίζεται η εγκληματικά ανεύθυνη στάση του πατέρα αρνητή self test - Ζητάει και τα ρέστα

 


Δεν του έβαλε μυαλό ούτε η σύλληψη του, ούτε ότι πέρασε ένα βράδυ στα κρατητήρια με αυτόφωρο, ούτε ότι ο γιός του δεν κάνει μάθημα, ούτε ότι γελάει όλη η κοινωνία μαζί του.

Με εξώδικο προς τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Θέρμης απάντησε ο πατέρας του μαθητή της β’ Λυκείου, ο οποίος αρνείτο να προχωρήσει στη διαδικασία του self test, επιμένοντας να παρακολουθήσει το μάθημα, με συνέπεια να προκληθεί διήμερη αναστάτωση στην κοινότητά του σχολείου.

Εχθές ο μαθητής δεν προσήλθε στο σχολείο και σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΓΕΛ Παναγιώτης Μάρκου εκτίμησε πως δεν θα υπάρχει άλλη συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Ο πατέρας στο εξώδικο που έστειλε στον Διευθυντή του ζητά «να τηρήσει το Σύνταγμα», όπως το ερμηνεύει ο ίδιος όμως , και του ζητά εάν είναι δυνατόν χρηματική αποζημίωση την οποία, όπως αναφέρει, θα ορίσει ο ίδιος.







Συνελήφθη εγκληματικά ανεύθυνος καθηγητής πήγε σχολείο χωρίς αρνητικό self test


 

Ένας εγκληματικά ανεύθυνος καθηγητής προσήλθε στο Λύκειο Άνδρου χωρίς να έχει προσκομίσει αρνητικό self test. 

Ο καθηγητής συνελήφθη και όπως ενημερωθήκαμε δεν του έχει επιβληθεί κανένα διοικητικό πρόστιμο.

Το ανησυχητικό είναι ότι τα σχολεία είναι ανοικτά από την προηγούμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, και δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο συγκεκριμένος καθηγητής εδώ και ημέρες έχει αυτή την εγκληματική ανευθυνότητα, χωρίς να τον έχει καταγγείλει κανένας.





Νέο "χαστούκι" Μπάιντεν στην Τουρκία, θα αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων

 


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται εντός ημερών να αναγνωρίσει και επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις των ΗΠΑ με το καθεστώς στην Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, είπε σε δημοσιογράφους χθες ότι η αμερικανική προεδρία θα έχει «περισσότερα να πει» για το ζήτημα αυτό το Σάββατο. 

Ο Μπάιντεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» σε ανακοίνωση που θα δημοσιοποιήσει την 24η Απριλίου, όταν οργανώνονται κάθε χρόνο εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο στη μνήμη των θυμάτων, σύμφωνα με δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά που μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επισημαίνοντας όμως πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση ακόμη.

Πριν από έναν χρόνο, όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν είχε τιμήσει τη μνήμη των 1,5 εκατ. θυμάτων, των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που σφαγιάστηκαν τα χρόνια που η Οθωμανική Αυτοκρατορία πλησίαζε στο τέλος της και είχε υποσχεθεί ότι εάν εκλεγόταν θα αναγνώριζε επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Στην πιθανή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων αναφέρθηκε νωρίτερα χθες Τετάρτη η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν.



Καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις ο DJ των κορωνοπάρτι της Κυψέλης


 

Ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων διασποράς μεταδοτικης ασθένειας, καλείται να δώσει εξηγήσεις ο 55χρονος DJ των «κορωνοπάρτι» που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Ο 55χρονος θα εξεταστεί ανωμοτί τις επόμενες ημέρες από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Αττικής, όπου διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη σχετική δικογραφία, μετά την ταυτοποίηση του υπόπτου.