Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Συγκλονίζει βίντεο με αστυνομικούς στο Μεξικό να δολοφονούν γυναίκα


 

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από το Μεξικό κάνει το γύρο του κόσμου, το οποίο δείχνει αστυνομικούς να έχουν συλλάβει μια γυναίκα, και να την δολοφονούν εν ψυχρώ, χωρίς να κάνουν καμία κίνηση να βοηθήσουν παρά το ότι κατάλαβαν ότι σκοτώνουν το θύμα.


Η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη και την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (CONAVIM) καταδίκασε το συμβάν και τόνισε μέσω Twitter πως οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ο Αλεχάντρο Ενσίνας, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μίλησε για «κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας».

Η βία από την κεντροαριστερή κυβέρνηση προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κατά των γυναικών και των πολιτών γενικότερα είναι καθημερινή.



Το χρονικό του στημένου fake news απο ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests που ξεφτίλισαν την Κουμουνδρούρου


 

Έχουν εθιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ στο ψέμα και την ξεφτίλα και δεν τους νοιάζει ο διασυρμός.

Πώς ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογράφοι που τον στηρίζουν;

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο το εργαστήριο των fake news που στήθηκε γύρω από τα δωρεάν self test την περασμένη εβδομάδα παρουσιάζονται ανά ημέρα.

«Παρασκευή, 19.3.2021: η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να εντάξει άμεσα στην εθνική στρατηγική ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων του κορωνοϊού και τη συμπληρωματική δυνατότητα των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης, παρέχοντας 4 δωρεάν τεστ το μήνα σε κάθε πολίτη. Η απόφαση έρχεται να υλοποιήσει σχετική εισήγηση της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας για την ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ προκειμένου να υποστηριχθεί η οργανωμένη και πιο ασφαλής επαναλειτουργία κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Αντίστοιχες πολιτικές εφαρμόζονται ήδη τον τελευταίο μήνα με παραλλαγές σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Τετάρτη, 24.3.2021: η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναρτά στην ιστοσελίδα της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπερεπείγουσα προμήθεια 10 εκ. οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ με τριήμερη προθεσμία υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Στη σελίδα 18 της πρόσκλησης αναφέρονται ρητά οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας, οι οποίες δεν ταυτίζονται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένης γερμανικής εταιρίας που παράγει self test.

Πέμπτη, 25.3.2021: η αξιωματική αντιπολίτευση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, προβαίνει σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που κάνει δυο πράγματα.  Πρώτον, αμφισβητεί τη χρησιμότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, άρα και την αξιοπιστία της επιστημονικής επιτροπής που τα εισηγήθηκε. Και δεύτερον, αποκαλεί φωτογραφική την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΓΓΠΠ και τον Πρωθυπουργό της χώρας «πλασιέ» της εταιρίας (που δεν πληροί καν τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης). Η κυβέρνηση σεβόμενη την επέτειο για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας, αλλά και την ανάγκη για εθνική ενότητα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, επιλέγει να μην απαντήσει στις ανυπόστατες κατηγορίες.

Παρασκευή, 26.3.2021: η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται με νέα δήλωση και με περίσσιο θράσος κάνει λόγο για «ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τα self test» ενώ ταυτόχρονα αραδιάζει εκ νέου μια σειρά άλλα ψέμματα που είχαν ήδη διαψευστεί σχετικά με την εγκυρότητα των τεστ, τη δωρεάν διάθεση, την καταγραφή και την επιβεβαίωσή τους. Η κυβέρνηση την καλεί να σοβαρευτεί και να μην εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα όμως εκείνη επιμένει μιλωντας για «πρωθυπουργό που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη». Ταυτόχρονα, τα στελέχη της προεξοφλούν τη «φωτογραφική» ανάθεση στην εταιρία που δεν πληροί τις προδιαγραφές του διαγωνισμού διασπείροντας συνειδητά ψεύδη και πριονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο νέο εργαλείο οικιακής αυτοδιάγνωσης.  

Κυριακή, 28.3.2021: η προθεσμία των τριών ημερών ληγει και τριάντα (30) εταιρίες καταθέτουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, χωρίς να συγκαταλέγεται σε αυτές η συγκεκριμένη εταιρία. Καταρρίπτονται έτσι πανηγυρικά τα fake news περί φωτογραφικής πρόσκλησης. Περιττό να ειπωθεί πως πρώτη από όλους η «αγορά» γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πότε ένας διαγωνισμός είναι φωτογραφικός ή όχι και γι’ αυτό φροντίζει να απέχει από «στημένες» άνευ νοήματος διαδικασίες. Η τεχνική και οικονομική αξιολόγηση από τριμελή επιστημονική επιτροπή καταλήγει τελικά σε 5 εταιρίες που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης και τους κηρύσσει προσωρινούς αναδόχους.

Δευτέρα, 29.3.2021: όπως προβλέπει η νομοθεσία και επιβάλλει η διάφανεια, ο φάκελος του διαγωνισμού αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταστρατηγηθεί κανένας κανόνας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων με έκτακτες διαδικασίες.

Η εταιρία για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία λάσπης επι 4 ημέρες δεν συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό διότι δεν μπορούσε βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν εξαρχής να συμμετάσχει.



Το Facebook παγώνει τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο για παραπληροφόρηση COVID-19


 

Το Facebook έχει παγώσει τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο για παραβίαση πολιτικών κατά της εξάπλωσης παραπληροφόρησης σχετικά με το COVID-19 προωθώντας μια θεραπεία που ισχυρίζεται, χωρίς αποδείξεις, ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο.

Ο Maduro τον Ιανουάριο περιέγραψε το Carvativir, ένα πόσιμο διάλυμα που προέρχεται από το θυμάρι, ως ένα «θαύμα» φάρμακο που εξουδετερώνει τον κοροναϊό χωρίς παρενέργειες, ισχυρίζονται οι γιατροί ότι δεν υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Το Facebook έχει καταργήσει ένα βίντεο στο οποίο ο Maduro προωθεί τη φαρμακευτική αγωγή επειδή παραβιάζει μια πολιτική κατά των ψευδών ισχυρισμών «ότι κάτι μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη από τη λήψη COVID-19 ή μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση από το COVID-19».

«Ακολουθούμε την καθοδήγηση του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters. "Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι μόνο για ανάγνωση."

Ο Maduro στο βίντεο λέει ότι ο Carvativir, τον οποίο αποκαλεί «θαυματουργές σταγόνες» του γιατρού της Βενεζουέλας του 19ου αιώνα, Jose Gregorio Hernandez, ο οποίος έχει εξολοθρευτεί από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προληπτικά και θεραπευτικά κατά του κοροναϊού.

Οι διαχειριστές της σελίδας ενημερώθηκαν για παραβίαση πολιτικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook.

Ο λογαριασμός της Maduro στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κοινής χρήσης φωτογραφιών Instagram, που ανήκει στο Facebook, δεν θα επηρεαστεί.

Το Υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Maduro τον Φεβρουάριο είπε ότι το Facebook "λογοκρίθηκε" βίντεο στα οποία έδειξε τον Carvativir. Έχει στο παρελθόν είπε ότι ο ίδιος και οι σύμμαχοί του αντιμετωπίζονται άδικα από εταιρείες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της αυθαίρετης αναστολής λογαριασμών.

Ο Maduro χρησιμοποιεί συχνά κοινωνικά μέσα, όπως το Facebook και το Twitter, και κατά καιρούς μεταδίδει ομιλίες μέσω του Facebook Live.

Τα επίσημα στοιχεία της Βενεζουέλας από την Παρασκευή έδειξαν 154.905 περιπτώσεις κοροναϊού και 1.543 θανάτους, αν και επικριτές της αντιπολίτευσης λένε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερος λόγω περιορισμένων δοκιμών.


Πηγή : reuters.com



Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χορηγεί δωρεάν τα self tests για περιορισμό της διασποράς και επανεκκίνηση δραστηριοτήτων

 


Η κυβέρνηση υλοποιεί μια νέα δράση στον τομέα των διαγνωστικών ελέγχων που θα επιτρέψει σε συνδυασμό με την πρόοδο του εμβολιασμού του πληθυσμού να επανεκκινήσουν οι δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά από τις αρχές Απριλίου η λειτουργία της διαδικασίας του self-test.

Τα μαζικά self test τα εισηγήθηκε η επιτροπή δημόσιας υγείας ενώ η επιτροπή των ειδικών έθεσε τις προδιαγραφές για τα τεστ και είναι θετική στο πλαίσιο της στρατηγικής, που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση.

Η εφαρμογή αυτού του τεστ δεν διαφέρει πολύ από τα ένα απλό τεστ κύησης. Η λήψη δείγματος γίνεται από το σάλιο στο στόμα κι από το εσωτερικό της μύτης. Έχει υψηλή ευαισθησία που φτάνει το 80%, είναι αξιόπιστο και εύχρηστο και η εκμάθηση της διαδικασίας απαιτεί την παρακολούθηση ενός τρίλεπτου βίντεο.

Το self test θα είναι υποχρεωτικό σε εβδομαδιαία βάση:

Για τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα και την ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, τις επιχειρήσεις στην εστίαση, στο τομέα τουρισμού, στην μεταποίηση και στα δικαστήρια.

Για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για όλες τις λοιπές δραστηριότητες δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση τεστ παρά μόνο η οικειοθελής χρήση και δήλωσή του από τον αυτοεξεταζόμενο πολίτη.

Οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν τα οικιακά αυτοδιαγνωστικά τεστ από το φαρμακείο της γειτονιάς, όπου με την επίδειξη του ΑΜΚΑ, τους χορηγούνται όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την ολοκλήρωση ενός τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2.

Κατά τις πρώτες ημέρες διάθεσης των τεστ και μέχρι να ομαλοποιηθεί ο εφοδιασμός των φαρμακείων και να μην υπάρξει ταλαιπωρία των ηλικιωμένων, θα δοθεί προτεραιότητα στην δωρεάν διάθεση τεστ στους οικονομικά ενεργούς πολίτες έως 67 ετών.

Αν το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι θετικό τότε θα πρέπει να γίνεται είσοδος στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr όπου θα εισέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους και θα δηλώνουν το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης. 

Στη συνέχεια, θα εκδίδεται μια βεβαίωση σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να προσέλθουν σε κάποιο από τα προτεινόμενα σταθερά σημεία δειγματοληψίας ώστε να γίνεται επιβεβαίωση με δεύτερο τεστ από επαγγελματία υγείας και να ενημερώνεται το μητρώο ασθενών με νόσο COVID-19.

Η βεβαίωση αυτή δε δύναται να χρησιμοποιηθεί για εξαίρεση από την εργασία ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση.



Ομολογία Ζαχαριάδη ότι ξεφτιλίστηκε για τα self test ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πάλι ψέματα

 


Πέταξαν λάσπη επίτηδες και τώρα δεν έχουν την αξιοπρέπεια να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6., ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ψέμα που έστησε η Κουμουνδρούρου και οι δημοσιογράφοι του κόμματος, ότι θα ανατεθούν δήθεν τα self test στη Siemens.

Ο Ζαχαριάδης, για να μην ξεφτιλιστεί περισσότερο και φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση την ομάδα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι ίσως να κρίνεται άστοχη αυτή η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



«Κρίνεται αν ήταν εύστοχη ή όχι. Οκ, έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ίχνος ντροπής.

Φυσικά και δεν είναι η πρώτη αστοχία όπως προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Ζαχαριάδης, αλλά συγκαταλέγεται σε πολλές προσπάθειες να στήσει fake news ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξη την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παράλληλα προσπάθησε να δικαιολογήσει την δικιά του ξεφτίλα, για το Ράλλυ Ακρόπολης και απέδειξε και πάλι ότι δεν ξέρει τι είναι το Ακρόπολης και δεν κατάλαβε ότι ο Μητσοτάκης δεν έκανε δήλωση στον Ελληνικό λαό, αλλά στο κανάλι WRC που παρακολουθούν εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

 Είπε ο Ζαχαριάδης, ότι η ανάρτηση του, η οποία καυτηρίαζε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ράλι Ακρόπολις, παρομοιάζοντάς τον σαν Μιστερ Μπιν, δεν είχε σκοπό να προσβάλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξήγησε ότι θεωρεί πως η εικόνα αυτή του πρωθυπουργού προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών και ο ίδιος έκανε έναν παραλληλισμό με τον γνωστό και πετυχημένο κωμικό, καθώς και εκείνος ασχολούνταν με τα αυτοκίνητα. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος σέβεται τους θεσμούς και ποτέ δεν έχει μιλήσει υβριστικά σε κανέναν πολιτικό αντίπαλο. Τόνισε παράλληλα, πως «προφανώς, δεν θεωρώ κανέναν πρωθυπουργό των Ελλήνων ηλίθιο, δεν θεωρώ ηλίθιο τον κ. Μητσοτάκη».

Επιπλέον, υπογράμμισε πως δεν έχει κανένα θέμα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, λέγοντας ότι η κριτική αφορούσε αποκλειστικά την πολιτική της κυβέρνησης.



Πελώνη: Τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα self tests και τη Siemens κατέρρευσαν

 



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ, στήνει ένα ψέμα για να κάνει αντιπολίτευση και τελικά αυτοεξευτελίζεται δείχνοντας το πόσο επικίνδυνο, γελοίο και χωρίς καμία σοβαρότητα κόμμα είναι.

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή τα self tests και τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως μεθοδευόταν απευθείας ανάθεση στην Siemens.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αριστοτελίας Πελώνη:

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει.

Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη.

Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;

Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω.



Η ανθέλληνας Μέρκελ πλήρως αποτυχημένη τελειώνει και η Ευρώπη γλιτώνει

 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η κυρία Μέρκελ απείλησε με... αυστηρότερα μέτρα γιατί έτσι και αλλιώς είναι τελειωμένη πολιτικά και δεν έχει κάτι να χάσει.

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, η καγκελάριος εκλήθη να εξηγήσει πώς χώρες όπως η Βρετανία, το Ισραήλ, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει ήδη πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού τους από ό,τι η Γερμανία, για να επαναλάβει ότι η ίδια εξακολουθεί να θεωρεί σωστή την απόφαση η παραγγελία των εμβολίων να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να τονίσει ότι το βασικό πρόβλημα ήταν από την αρχή οι περιορισμένες δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων εντός ΕΕ.

Ζήτησε πάντως «μεγαλύτερη ευελιξία» στη διαδικασία εμβολιασμού, τονίζοντας ότι στο τέλος κάθε μέρας πρέπει να μην πετάμε ούτε μία δόση.

«Στη Γερμανία είμαστε συχνά υπερβολικά τελειομανείς και αυτό τελικά βλάπτει τα ποσοστά εμβολιασμού. Πρέπει να μάθουμε να ελισσόμαστε», είπε για να χρυσώσει το χάπι της αποτυχίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 61,4% των Γερμανών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση.

Η τελειωμένη πολιτικά Καγκελάριος γνωστή φιλότουρκος και ανθέλληνας, απεύθυνε δημόσια συγγνώμη προς τους πολίτες για την απόφαση που αφορούσε «σκληρό» lockdown τις ημέρες του Πάσχα, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αυτό που μέτρησε περισσότερο και οδήγησε στην ανάκληση της απόφασης ήταν η ανασφάλεια που προκάλεσε, καθώς πολλοί ρωτούσαν ήδη πώς θα έβρισκαν βασικά είδη, όπως βρεφικές τροφές, γάλα ή κρέας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα μέτρα, αλλά το συγκεκριμένο δεν μπορούσε να εφαρμοστεί αυτήν τη στιγμή. Δεν ήθελα λοιπόν να προκαλέσω ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση σε τόσο δύσκολες εποχές», είπε.



Μητσοτάκης :Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει



Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον νέο MEGA εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι:

Η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει.

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.700.000 δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας, μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουμε εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Και καθώς πια θα μπαίνει ο Απρίλιος και θα συζητήσουμε με τους ειδικούς τρόπους με τους οποίους θα ανακατανείμουμε τη δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε σε κάποια είδους κανονικότητα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας: η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή των συνωστισμών, αποτελούν τη μόνη -θα το επαναλάβω- τη μόνη δοκιμασμένη λύση για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και για να μπορέσει να μειωθεί συνολικά και η πίεση στα νοσοκομεία μας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως μία οντότητα συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν εκτιμώ την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε.



Γελάει ο κόσμος με την Νοτοπούλου δεν έχει καταλάβει τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού


 

Σε κάθε εμφάνιση της, σε κάθε δήλωση της προσφέρει γέλιο σε όσους την ακούν και δείχνει το πόσο ανεπαρκής είναι.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, η Κατερίνα Νοτοπούλου, έδειξε ότι δεν έχει καταλάβει τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το συγκρίνει με μία πρόταση να είχαμε να λέγαμε που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για αρνητικό τεστ που φυσικά και δεν είναι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πάγια τακτική για να ταξιδέψεις εδώ και μήνες.

Προσπαθώντας λοιπόν να την πάρουν στα σοβαρά η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έγινε δεκτή απο την Ε. Ε. και την χαρακτήρισε πυροτέχνημα της πρωτοχρονιάς δείχνοντας ότι δεν μπορεί κανένας να την πάρει στα σοβαρά. 

Η τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είναι Χριστούγεννα ούτε Πρωτοχρονιά για να πετάμε πυροτεχνήματα» που σημαίνει ότι δεν έχει καταλάβει τι είναι το πιστοποιητικό. «Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα σχέδιο. Βλέπουμε μία λαθροχειρία από πλευράς του Πρωθυπουργού που δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα να ανοίξει με ασφάλεια τον τουρισμό. Είναι μείζον ζήτημα για την οικονομία» συμπλήρωσε η κυρία Νοτοπούλου δείχνοντας την ακαταλληλότητα της.

Και συνέχισε το παραλήρημα λέγοντας «Είναι σημαντικό ότι τώρα η Ε.Ε., έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αρνητικό τεστ κατά την έξοδο. Να ανοίξουμε με ασφάλεια, να διατηρήσουμε και την ααφάλεια του προορισμού. Ένα ισχυρό brand name, το να είσαι μία ασφαλής χώρα, προσελκύει πολύ περισσότερους τουρίστες και ταξιδιώτες που θα νιώσουν ασφαλείς για το ταξίδι τους». Και δείχνοντας και πάλι ότι δεν έχει καταλάβει τι είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού επισήμανε πως:  «Το υπουργείο Τουρισμού βγάζει ανακοινώσεις μεταφράζοντας εσφαλμένα το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού για να δημιουργεί εντυπώσεις».




Νέες γελοιότητες από τον ηλικιωμένο Τούρκο Μπαχτσελί


 

Νέο εθνικιστικό παραλήρημα του ηλικιωμένο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικού εταίρου του δικτάτορα Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για ανοικτούς λογαριασμούς από την ελληνική Επανάσταση και απείλησε ανοιχτά την Ελλάδα όπως κάνει πάντα.

«Η συμβουλή μου στα εγγόνια των εγκληματιών που ήπιαν το αίμα των Μουσουλμάνων Τούρκων είναι να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας και θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως της προκλήσεις τους και τις παρενοχλήσεις τους. Η ρεβάνς για τη στάση του Μοριά δεν έχει δοθεί ακόμη. Και ο λογαριασμός δεν έχει ακόμα πληρωθεί» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο γελοίος Τούρκος.

Κατά το Τούρκικο μυαλό του «η εξέγερση του Μοριά ήταν η αιματοβαμμένη και η συντριπτική καταστροφή που άφησε το στίγμα της στην ιστορία του τουρκικού έθνους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης μια γενοκτονία με την απόλυτη έννοιά της έλαβε χώρα. Γύρω στους 40.000 Μουσουλμάνοι Τούρκοι σφαγιάστηκαν. Τι παράδειγμα να εξαχθεί από αυτή την γενοκτονία για την ανθρωπότητα!».

«Όταν έρθει η στιγμή, οι αντίπαλοι ασφαλώς θα αναγκαστούν να πληρώσουν το τίμημα για αυτό το αίμα» καταλήγει ο τούρκος ακροδεξιός.



Ποιες εταιρείες κατέθεσαν φάκελο για τα 10 εκατ. self-tests

 



Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για τα 10 εκατ. self-tests.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι παρακάτω 30 εταιρείες:

Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem. 

Θα ακολουθήσει η Τεχνική Αξιολόγηση των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, και σήμερα Δευτέρα θα αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.





Αποκολλήθηκε το Ever Given

 



Στην επιτυχή αποκόλληση του τεράστιου πλοίου Ever Given προχώρησαν οι Αρχές της Αιγύπτου το πρωί της Δευτέρας μετά από έξι μέρες που βρισκόταν μπλοκαρισμένο στη Διώρυγα του Σουέζ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το πλοίο επιπλέει και πάλι, ωστόσο άγνωστο παραμένει πόσο σύντομα θα ανοίξει η κυκλοφορία της πλωτής οδού για τα υπόλοιπα πλοία ή πόσο χρόνο θα πάρει να σπάσει το «μποτιλιάρισμα» που επικρατεί με τα υπόλοιπα πλοία που έχουν κολλήσει στην περιοχή.