Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Γελάει όλη η Ελλάδα με την ανάρτηση Τατσόπουλου για Ζουράρι



Η ανάρτηση Τατσόπουλου :

"Ηλικιωμένος άνδρας 78 ετών, μετρίου αναστήματος, πάλαι ποτέ εκπάγλου καλλονής και αστραφτερού πνεύματος, εξαφανίστηκε προ δεκαπενταετίας. Έκτοτε, θρασυτάτη απόπειρα να υποκατασταθεί από έναν θλιβερό σωσία του, ένα ραμολιμέντο που αμολάει τη μία μαλακία μετά την άλλη, απέβη ανεπιτυχής και άκαρπη. Όποιος γνωρίζει πού βρίσκεται ο αγνοούμενος, ας επικοινωνήσει με τις αστυνομικές αρχές. Ευχαριστώ".



Νέα Δημοκρατία : Ο αυτόματος πιλότος της Κυβέρνησης έριξε την κρουαζιέρα στα βράχια



Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε το 2017. Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει»

Πλήρης Δήλωση

«Μεγάλη πτώση, που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, καταγράφηκε το έτος που  πέρασε. Από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016 φτάσαμε στα 3.415 το 2017. Ανάλογη πτώση της τάξης του 11% καταγράφεται και στον αριθμό των επιβατών.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει: να φορολογεί ανηλεώς τους πολίτες. 

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της  καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί, και σε αυτό το ζήτημα, η Kυβέρνηση.

Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει:

την ανάπτυξη υποδομών στα μεγάλα λιμάνια με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται

την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα.

τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων “Cruise & Stay” και “Short Cruising.»


Λαφαζάνης στον «Ε.Τ.»: Η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει κανονικά, θα ανατραπεί!



Η νέα χρονιά βρίσκει την κυβέρνηση με ενισχυμένη την εξ αριστερών απειλή, από τους παλιούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν τον «πολιορκητικό κριό» των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, που εκτιμούν ότι μπορεί το κίνημα που δημιουργείται να προκαλέσει «σοβαρό πολιτικό πρόβλημα» στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα πολιτικά οφέλη για τα αντιμνημονιακά κόμματα.

«Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας είναι αναμφισβήτητα ο ανέλπιστος πρωταγωνιστής της δημόσιας και πολιτικής ζωής και νομίζω ότι είναι ένα κίνημα το οποίο μπορεί να διαμορφώσει μέσα στο 2018 ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις», δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει διαμορφώσει ήδη χαρακτηριστικά «δυναμικότερα από αυτά της Ισπανίας», ενώ εκτιμά πως «η κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει με κανονικό τρόπο, η κυβέρνηση αυτή θα ανατραπεί». Η ΛΑΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει σε μαζικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια, με στόχο να υπάρξει αφόρητη κοινωνική και πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αξιοσημείωτη δυναμική των αντιμνημονιακών κομμάτων (ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ), τα οποία, αν τελικά συγκροτήσουν κοινό μέτωπο, θα μπορούσαν πιθανότατα να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, στερώντας ψήφους προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς επιδιώκουμε με πάθος, χωρίς όρους και χωρίς καμία εξαίρεση να διαμορφωθεί ένα μεγάλο μέτωπο όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων», επισημαίνει ο κ. Λαφαζάνης στον «Ε.Τ.» της Κυριακής και προσθέτει: «Μέχρι τώρα συναντάμε, κυρίως, αρνήσεις σε αυτή την προσπάθειά μας, αλλά εμείς επιμένουμε. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για συναντήσεις με όλα τα αριστερά ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά κόμματα και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με θετικές προοπτικές, εφόσον βρούμε γόνιμο έδαφος».


Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής


Τσακωμός Ερντογάν με Γάλο δημοσιογράφο



Πυρ και μανία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον ενός Γάλλου δημοσιογράφου που τον ρώτησε σχετικά με τις υποψίες ότι η Άγκυρα προμήθευσε όπλα στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2014, 

Η έκρηξη Ερντογάν έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. 

Ο Γάλος δημοσιογράφος, που εργάζεται για την εκπομπή "Envoyé spécial" του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, ρώτησε τον Ερντογάν σχετικά με το περιστατικό του Ιανουαρίου του 2014, που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2015, όταν εμποδίστηκε η διέλευση φορτηγών που ανήκαν στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) και υπήρχαν υποψίες ότι μετέφεραν όπλα για τους μαχητές του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους. 

Ο Ερντογάν εξοργισμένος απάντησε στον δημοσιογράφο :

«Μιλάς (χρησιμοποιώντας) λόγια της FETO (οργάνωση του Γκιουλέν) , όχι ως δημοσιογράφος. Εκείνοι που είχαν κάνει αυτές τις επιχειρήσεις ήταν εισαγγελείς της FETO, τώρα βρίσκονται στη φυλακή. Μου θέτεις αυτό το ερώτημα, όμως γιατί δεν ρωτάς τις ΗΠΑ που έστειλαν 4000 φορτηγά με όπλα στη Συρία. Είσαι δημοσιογράφος, όχι; Οφείλεις να ερευνήσεις κι αυτό επίσης» Και τελείωσε ο Ερντογάν με μια προειδοποίηση : «Δεν έχετε ενώπιόν σας κάποιον που θα το καταπιεί αυτό εύκολα».

Για την ιστορία όταν η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην Τουρκία, η Άγκυρα την είχε χαρακτηρίσει μηχανορραφία με την υπογραφή του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα που βρίσκεται αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ.




Κ. Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς


Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο «Capital.gr»

Μ. Καψής: Διαφαίνεται μια λύση στο Σκοπιανό και μάλιστα στη γραμμή Καραμανλή, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Δεν θα ήταν αμαρτία να χαθεί αυτή η ευκαιρία και πάλι για μια συμφωνία;

Κ. Μητσοτάκης: Για να μπορέσω να τοποθετηθώ για το αν υπάρχει πραγματικά  χαμένη ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση.

Μ. Καψής: Εικάζουμε ότι είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Κ. Μητσοτάκης: Επιτρέψτε μου να μην εικάσω απολύτως τίποτα κ. Καψή. Επαναλαμβάνετε αυτό το οποίο αποτελεί την εθνική γραμμή της χώρας, όπως αυτή καθορίστηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Κατά πόσο αυτή η γραμμή αποτελεί πλαίσιο και των δύο κυβερνητικών εταίρων απομένει να το δούμε. Αν και πρέπει να σας πω, ότι μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μ. Καψής: Εικάζετε ότι ετοιμάζεται μια μεγάλη κωλοτούμπα...

Κ. Μητσοτάκης: Ότι θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα.

Μ. Καψής: Πάντως όσο είναι παράδοξο είναι ο κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί με την κυβερνητική γραμμή και να κατηγορεί την Αντιπολίτευση για μειοδοσία, άλλο τόσο παράδοξο θα ήταν η Νέα Δημοκρατία να αρνηθεί την θέση την οποία έχει υιοθετήσει εδώ και 10 χρόνια. Έτσι δεν είναι;

Κ. Μητσοτάκης: Δεν συνομιλώ με τον κ. Καμμένο. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, όπως σας είπα, να εκφράσει στο σύνολό της την κυβερνητική θέση, απηχώντας τις απόψεις και των δύο εταίρων. Και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή.

Μ. Καψής: Αν η Κυβέρνηση υιοθετήσει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα συναινέσει.

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα. Σας είπα ποιο είναι το πλαίσιο το οποίο δεσμεύει, θεωρώ συνολικά, τη χώρα, αλλά προφανώς και την Παράταξη η οποία το διαπραγματεύτηκε και είναι αυτό το οποίο αναφέρατε. Από εκεί και πέρα, ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η Κυβέρνηση.

Μ. Καψής: Αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στη διαφωνία του;

Κ. Μητσοτάκης: Θα ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα και όχι εμένα.

Μ. Καψής: Υπάρχει εκτός από το Σκοπιανό μια μεγάλη δυσχέρεια για τα ελληνοτουρκικά. Η υπόθεση των 8 αξιωματικών εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα. Οι απειλές Τσαβούσογλου δεν είναι οι συνηθισμένες τουρκικές απειλές. 

Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχει, εδώ και καιρό, μια κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σίγουρα η επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, αντί να αποτελέσει μια ευκαιρία για μια καινούρια αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μάλλον επιδείνωσε ένα κλίμα το οποίο ήταν ήδη προβληματικό. Και αυτό γεννά και κάποια εύλογα ερωτήματα γιατί οργανώθηκε αυτή η επίσκεψη σε αυτή τη χρονική συγκυρία και με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, στο ζήτημα το οποίο θίξατε των 8 αξιωματικών, το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχει ένας ισχυρισμός ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, με κάποιο τρόπο, να στείλει τους αξιωματικούς αυτούς πίσω.

Μ. Καψής: Αισθάνεστε ότι αυτός είναι ο λόγος που τηρεί τόσο επιθετική στάση;

Κ. Μητσοτάκης: Γνωρίζω ότι αυτή είναι η άποψη του Τούρκου Προέδρου, η οποία είναι άκρως προβληματική, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχει διαψευστεί. Από εκεί και πέρα, θέλω να είμαι απολύτως σαφής και ξεκάθαρος ότι η Ελλάδα είναι ένα Κράτος δικαίου το οποίο σέβεται τη διάκριση των εξουσιών, με συγκεκριμένες διαδικασίες, αρκετά λεπτομερείς, οι οποίες ακολουθούνται για να χορηγηθεί, σε οποιονδήποτε το ζητεί, πολιτικό άσυλο ή να απορριφθεί η αίτησή του. Και αυτή είναι δουλειά της Δικαιοσύνης και των αρμοδίων Αρχών και η Κυβέρνηση δεν πρέπει να μπλέκεται σε αυτά τα χωράφια.

Μ. Καψής: Οφείλετε να ομολογήσετε  ότι είναι μια καυτή πατάτα την οποία παρέλαβε η Κυβέρνηση χωρίς να φταίει. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος ή κάποια άλλη Κυβέρνηση θα μπορούσε να το διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά.

Κ. Μητσοτάκης: Όπως σας είπα δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα, αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον χειρισμό του κ. Τσίπρα στην αρχή που προέκυψε το ζήτημα.

Μ. Καψής: Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση φαίνεται να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην υιοθέτηση και στο σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών τις οποίες υπερασπίζεται η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη σε μια προσπάθεια κατευνασμού του Τ. Ερντογάν.

Κ. Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε τελείως ξεκάθαροι. Τα ζητήματα του Κράτους δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα. Κατά συνέπεια καμία παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει είτε στη Δικαιοσύνη είτε
στις ανεξάρτητες Αρχές για να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Η Κυβέρνηση, αν είναι ακριβείς αυτοί οι ισχυρισμοί γιατί δεν έχουμε επιβεβαίωση, αλλά ούτε διάψευση ότι αυτό το οποίο είπε ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ανακριβές, ας το διαψεύσει έστω και τώρα, ο κ. Τσίπρας ή ο λαλίστατος κατά τα άλλα κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από εκεί και πέρα το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες διοικητικές Αρχές και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Μ. Καψής: Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα ήταν ίσως καλύτερη λύση με το που πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα να τους στέλναν αμέσως πίσω με συνοπτικές διαδικασίες.

Κ. Μητσοτάκης: Δε θα μπω καθόλου σε αυτή τη συζήτηση. Δε χειρίστηκα εγώ το θέμα, δεν ήμουν εγώ πρωθυπουργός. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εάν ήμουν πρωθυπουργός, αποκλείεται ποτέ να έλεγα στον κ. Ερντογάν ότι θα σας τους στείλω πίσω.

Μ. Καψής : Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται το success story της εξόδου από τα Μνημόνια. Είναι σίγουρα μια αλλαγή σελίδας και μια επιτυχία ή όχι;

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε να δείτε. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ήταν ένα τρίτο πρόγραμμα, το οποίο έχουμε ισχυριστεί πολλές φορές - και πιστεύω απόλυτα τεκμηριωμένα - ότι ήταν αχρείαστο. Και αμέσως μετά ξεκινάει αυτό που εμείς αποκαλούμε τέταρτο Μνημόνιο. Και θέλω να είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος, γιατί το λέω τέταρτο Μνημόνιο. Διότι υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για το 2019 και το 2020 ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει μειωμένες συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, η οποία έχει ήδη ψηφιστεί για το 2019 και το 2020. Άρα, αυτή η καραμέλα ότι δήθεν βγαίνουμε από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα.

Μ. Καψής: Ας είμαστε ειλικρινείς όμως. Καμία Κυβέρνηση δεν θα έβγαινε από τα Μνημόνια  χωρίς αυστηρή επιτροπεία. Θα είμαστε υπό επιτροπεία έως ότου ξεπληρώσουμε το 75% του χρέους.

Κ. Μητσοτάκης: Είναι άλλο η αυστηρή επιτροπεία, κ. Καψή, και άλλο να έχεις δεσμευτεί σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για 5 χρόνια και 2% μέχρι το 2060, θέτοντας - με άλλα λόγια - ένα πάρα πολύ αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο για τα επόμενα χρόνια. Εάν πραγματικά υπάρχει καθαρή έξοδος - ρώτησα τον κ. Τσίπρα και στη Βουλή, αλλά φυσικά και σε αυτό δεν μου απάντησε - γιατί η Πορτογαλία, γιατί η Κύπρος, βγήκαν από τα Μνημόνια χωρίς να έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για πρόσθετα μέτρα; Γιατί η Ελλάδα παραμένει, για άλλη μια φορά, μια ειδική περίπτωση; Να δώσω μόνος μου την απάντηση. Παραμένει μια ειδική περίπτωση, διότι δεν υπάρχει καμία πραγματική αξιοπιστία στον κ. Τσίπρα και στο τι θα κάνει στην περίπτωση που ο ίδιος πιστεύει ότι έχουν κλείσει οι υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα ότι δεν θα αρχίσει πάλι να διορίζει κόσμο, να χτίζει το καινούριο πελατειακό Κράτος, το οποίο ήδη οικοδομεί - σήμερα, τα θεμέλια έχουν αρχίσει και μπαίνουν - να αυξάνει τις δαπάνες, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στις παλιές κακές εποχές  του παρελθόντος.

Μ. Καψής: Μήπως για αυτόν  το λόγο η καθαρή έξοδος είναι ένα μεγάλο ρίσκο με δεδομένα τα επιτόκια που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται αυτή την στιγμή;

Κ. Μητσοτάκης: Όπως σας είπα, τον όρο «καθαρή έξοδος» τον έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, που ήταν και ο πρώτος που τον χρησιμοποίησε, γιατί γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Τι πρέπει να υπάρχει; Πρέπει να υπάρχει έξοδος της χώρας στις αγορές με το καλύτερο δυνατό κόστος δανεισμού. Το χαμηλότερο δηλαδή κόστος δανεισμού για την Ελληνική Δημοκρατία, για να μπορεί να δανείζεται όπως όλες οι κανονικές χώρες. Για να γίνει αυτό, κ. Καψή, η χώρα πρέπει να έχει ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Ένα σχέδιο αλλαγών το οποίο πηγαίνει πέρα από τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Ένα δικό μας σχέδιο. Ένα εθνικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ένα σχέδιο που σήμερα, κ. Καψή, μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία έχει σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Ένα τέτοιο σχέδιο, εάν εφαρμοζόταν από μια Κυβέρνηση, πραγματικά αποφασισμένη, τολμηρή, ομοιογενή, πράγματι θα μπορούσε εύκολα να πείσει τις αγορές ότι εδώ έχουμε σοβαρευτεί επιτέλους. Ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας, θέλουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις γιατί τις πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι και όχι γιατί μας επιβάλλονται από κάποιους στο εξωτερικό. Και ναι, υπό αυτές τις προϋποθέσεις, πιστεύω ότι θα είχαμε μια πολύ γρήγορη αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού και δεν θα χρειαζόταν τίποτα άλλο να εξασφαλίσουμε για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να το πετύχει αυτό; Έχω σοβαρές αμφιβολίες, γιατί είμαι απολύτως βέβαιος κ. Καψή ότι ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υλοποιήσει τις πραγματικές αλλαγές.

Μ. Καψής: Ο κ. Στουρνάρας το είπε λίγο διαφορετικά: Ότι, με δεδομένη τη δυσπιστία των αγορών, θα ήταν καλύτερα να έχουμε μια προληπτική γραμμή στήριξης, διότι δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτό είναι ένα τεχνικό ζήτημα στο οποίο δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί δεν γνωρίζω ποια θα είναι τα δεδομένα σε κάποιους μήνες από τώρα.

Μ. Καψής: Άλλωστε ξέρω την απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου. «Αυτές είναι οι απόψεις ενός αποτυχημένου Υπουργού μιας αποτυχημένης Κυβέρνησης», θα είναι η απάντηση στον κ. Στουρνάρα.

Κ. Μητσοτάκης: Ένα σχόλιο για αυτό. Ο κ. Τζανακόπουλος - ο οποίος κατά τα άλλα είναι και δικηγόρος εξ’ όσων γνωρίζω, τουλάχιστον έχει σπουδάσει, δεν ξέρω εάν έχει ασκήσει ποτέ αυτό το επάγγελμα - θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, με βάση την ελληνική έννομη τάξη, προστατεύεται απόλυτα η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και ο κεντρικός τραπεζίτης δεν δέχεται, ούτε εκτελεί εντολές της Κυβέρνησης. Το αφήνω, όμως, αυτό στην άκρη και επανέρχομαι στο βασικό ζήτημα, το οποίο είναι το ζήτημα της πολιτικής αξιοπιστίας. Η χώρα θα ξανά γίνει κανονική όταν αποκτήσει μια κανονική και φερέγγυα Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, με άλλα λόγια, η οποία θα έχει σχέδιο, θα έχει πρόγραμμα, θα έχει νωπή λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα. Για αυτό και ισχυρίζομαι, εδώ και πολύ καιρό και εξακολουθώ να ισχυρίζομαι, ότι πραγματική ανάκαμψη στην οικονομία και πραγματική έξοδο από την κρίση θα δούμε μόνο εάν υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, που θα νομιμοποιήσει αυτή την πολιτική και θα φέρει στην Κυβέρνηση μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι θα είναι απολύτως αποφασισμένοι να εφαρμόσουν αυτές τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Μ. Καψής: Το είπατε μόνος σας. Βγαίνουμε από τα Μνημόνια το 2018 το καλοκαίρι. Το 2019 έρχονται τα μέτρα. Η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου. Μήπως δεν πρέπει να πάρουμε τις μετρητοίς τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι θα έχουμε εκλογές το τέλος του 2019;

Κ. Μητσοτάκης: Νομίζω ότι δεν μπορείτε να πάρετε τις μετρητοίς καμία διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα. Από εκεί και πέρα μιλήσατε για μέτρα του 2019 και του 2020. Υπάρχουν και το 2018 μέτρα. Μην το ξεχνάμε αυτό. 900 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετες περικοπές, ΕΚΑΣ το οποίο κόβεται, επίδομα θέρμανσης το οποίο είναι μειωμένο, μέτρα τα οποία θίγουν με άλλα λόγια τους πιο αδύναμους. Αυτούς του οποίους υποτίθεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει βαλθεί να προστατέψει.

Μ. Καψής: Εγώ είμαι στο κεφάλαιο εκλογές. Θα περιμένουμε να μειωθούν οι συντάξεις και να μειωθεί το αφορολόγητο για να πάμε στις κάλπες; Δεν μου φαίνεται πολύ σώφρονα πολιτική.

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές όσο πιο σύντομα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Και επειδή ακούω κάποιους να ασκούν μια κριτική στη Νέα Δημοκρατία, για το γεγονός ότι από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη Προεδρεία του κόμματος έθεσα ζήτημα πολιτικής αλλαγής…

Μ. Καψής: Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε πρόωρες εκλογές.

Κ. Μητσοτάκης: Πρόωρες εκλογές δεν έχουμε, αλλά αυτό το οποίο έχουμε είναι μια Κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να σέρνεται και να σέρνει μαζί της τη χώρα. Αν είχε γίνει η πολιτική αλλαγή νωρίτερα, θα ήμασταν τώρα σε καλύτερη κατάσταση. Δεν είμαι μάντης να προβλέψω το χρόνο των εκλογών. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι, όποτε και αν γίνουν εκλογές, κ. Καψή, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη. Το 2018 θεωρώ ότι θα είναι μια χρονιά πολιτικών εξελίξεων. Είναι η προσωπική μου άποψη.

Μ. Καψής: Δεν βλέπω γιατί μια Κυβέρνηση να πάει σε πρόωρες εκλογές - ακόμη και αν οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις κερδίσει - γιατί να πάει με τον κίνδυνο να τις χάσει;

Κ. Μητσοτάκης: Χρησιμοποιώ τις δημοσκοπήσεις ως εργαλεία διάγνωσης της κοινής γνώμης σε εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν με ενδιαφέρουν, δεν με απασχολούν περισσότερο από αυτό. Σας είπα την εκτίμησή μου. Για αυτό και το Κόμμα εξάλλου είναι, θα έλεγα, σε μια διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Σας θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία επί δικών μου ημερών έχει κάνει δύο Συνέδρια, σε λιγότερο από δυο χρόνια που είμαι Πρόεδρος αυτού του Κόμματος και έχει κάνει 11 συνέδρια συνολικά στα 43 χρόνια τις ιστορίας της. Έχει κάνει δυο τα τελευταία δυο χρόνια. Το τελευταίο συνέδριο ήταν ένα προγραμματικό συνέδριο, το οποίο έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία από τη μια είναι τελείως συσπειρωμένη και από την άλλη ανοίγεται σε πολίτες που δεν την είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν. Γιατί; Διότι είναι σήμερα η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που μπορεί να δώσει διέξοδο και λύση στο μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της χώρας μας, που δεν είναι άλλο από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Καμμένο. Εκεί είναι το πρόβλημα της χώρας σήμερα. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι δομικά οικονομικό πρόβλημα. Είναι πολιτικό το πρόβλημα της χώρας. Έχει ονοματεπώνυμο Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος. Και η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να είναι άλλη από εκλογές και από μια νέα Κυβέρνηση.

Μ. Καψής: Να μην τη ξεχάσω: Απόλυτα συσπειρωμένη η Νέα Δημοκρατία, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έχει φτάσει ταβάνι, δεν πάει παραπάνω….

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε. Εμάς τα πόδια πατάνε πολύ στη γη. Και, όπως σας είπα, κάνουμε μια πολύ συστηματική και μεθοδική δουλειά να διευρύνουμε την απήχηση της Νέας Δημοκρατίας. Και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι έρχονται στη Νέα Δημοκρατία και στις τάξεις μας άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν και που βλέπουν ότι κάτι ουσιαστικά αλλάζει στη Νέα Δημοκρατία.

Μ. Καψής: Δεν σας προβληματίζει ….

Κ. Μητσοτάκης: Τώρα, ποιο είναι το ταβάνι; Αφήστε να το δούμε όταν έρθει η ώρα των εκλογών.

Μ. Καψής: Δεν μπορεί να μην σας προβληματίζει πάντως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κρατάει, παρά τη διάψευση όλων των προσδοκιών, ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής του δύναμης.   

Κ. Μητσοτάκης: Να σας απαντήσω με μια διάθεση χιούμορ. Θα ήμουν πολύ πιο ανήσυχος, κ. Καψή αν η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ήταν στο 60% και όχι στο 90% που είναι σήμερα. Είμαι ευχαριστημένος που το Κόμμα είναι απολύτως συσπειρωμένο και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε τη δική μας εκλογική απήχηση. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ενδιαφέρει τι κάνει η Νέα Δημοκρατία. Με ενδιαφέρει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα προσωπικά, είδαν τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται παταγωδώς, ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε πολιτικά, δεν έχουν πειστεί ακόμα - θέλω να είμαι ειλικρινής - δεν έχουν πειστεί ακόμα, ότι εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους. Είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω, όμως, ότι έχουν αρχίσει και ακούν τον πολιτικό μας λόγο. Και αυτό, για μένα, είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση να μιλήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν θα κουραστώ να το λέω: Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό Κόμμα. Ένα Κόμμα το οποίο δεν έχει ταξικό πρόσημο. Και θέλω να εξηγήσω στην ελληνική κοινωνία, κ. Καψή, γιατί το πρόγραμμά μας, γιατί οι θέσεις μας αφορούν πρωτίστως τους πιο αδύναμους. Αυτούς που δεν έχουν δουλειά σήμερα, τους μακροχρόνια άνεργους. Αυτούς οι οποίοι υποφέρουν από ένα κοινωνικό Κράτος, το οποίο δεν τους προστατεύει. Τα νέα παιδιά, τους νεότερους συμπολίτες μας. Για αυτούς το πρόγραμμά μας έχει να πει πολλά πράγματα. Κυρίως στο κομμάτι της προσέλκυσης επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.  

Μ. Καψής: Το φαντάζεστε ότι οι ψηφοφόροι είναι δύσπιστοι, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι όλες οι υποσχέσεις, όλα όσα έχετε υποσχεθεί - μείωση φόρων, περισσότερες δουλειές, ανάπτυξη, επενδύσεις - όλα αυτά υπόκεινται στον έλεγχο των πιστωτών. Δεν θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη η στάση των πιστωτών.  

Κ. Μητσοτάκης: Όχι, όχι, κ. Καψή, δεν υπόκεινται καθόλου όλα αυτά στον έλεγχο των πιστωτών. Άμα δείτε τα συμπεράσματα από τον προγραμματικό μας λόγο, γύρω στις 70 σελίδες - είμαι σίγουρος ότι λίγοι έχουν μπει στον κόπο να τα διαβάσουν - θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων το οποίο δεν έχει ουσιαστικό δημοσιονομικό αποτύπωμα και το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του Κράτους και το πως να διευκολύνουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων. Η απλοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις επενδύσεις δεν χρειάζεται την έγκριση κανενός πιστωτή, ούτε στοιχίζει χρήματα. Γιατί έπρεπε να περάσουν, κ. Καψή, σχεδόν 3 χρόνια - ο κ. Τσίπρας εξελέγη το 2015 Ιανουάριο, θα κλείσει δηλαδή σε λίγες μέρες  3 χρόνια - γιατί χρειάστηκε 3 χρόνια για να μπορέσει κάπως να αρχίσει να αντιμετωπίζεται το ζήτημα του Ελληνικού; Γιατί; Υπήρχε κανένας λόγος να μην γίνει αυτό νωρίτερα; Ή μήπως ήταν οι συνιστώσες; Ξέρουμε όλοι την απάντηση…..

Μ. Καψής: Ομολογώ στο θέμα αυτό δυσκολεύομαι να κάνω το συνήγορο του διαβόλου.

Κ. Μητσοτάκης: Μα δεν θα τον κάνετε μόνο εκεί. Να τον κάνετε και σε μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες δεν έχουν γίνει και οι οποίες δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος και θα πρέπει να αποτελούν τον πυρήνα ενός ισχυρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.  

Μ. Καψής: Πάντως, άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να λέει ότι η υπόσχεσή σας για λιγότερους φόρους σημαίνει λιγότερο Κράτος, άρα ο Κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει απολύσεις στο Δημόσιο.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτήν την καραμέλα την έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, δυστυχώς, το Κράτος μεγαλώνει, αντί να συμμαζεύεται, με πολλούς διορισμούς, οι οποίοι γίνονται δεξιά και αριστερά. Με πάρα πολλούς συμβασιούχους, τους οποίους ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει. Και όλα αυτά φυσικά γίνονται.

Μ. Καψής: Η αλήθεια είναι ότι και τα παλαιά κόμματα εξουσίας έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν στο θέμα αυτό.

Κ. Μητσοτάκης: Το δικό μου βεβαρυμμένο παρελθόν, το οποίο μου καταλογίζεται δεν είναι αυτό, είναι άλλο. Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και αυτό ανήκει σε μια άλλη εποχή. Αλλά στο ζήτημα των συμβασιούχων, θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Δεν πρόκειται να δεχθούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, οι οποίες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα. Αλλά δεν πρόκειται να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι θα αναγνωριστεί η δουλειά τους. Θα αξιολογηθούν και οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιβραβεύονται και στους προβληματικούς δημοσίους υπαλλήλους να τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Είμαι, λοιπόν, πάρα πολύ ξεκάθαρος. Και απαντώ, για άλλη μια φορά, για πολλοστή φορά, στην κυβερνητική προπαγάνδα με ένα συνεκτικό σχέδιο αλλαγών στο Δημόσιο, που θα το κάνουν πιο φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πολύ μεγαλύτερη έμφαση και έφεση στις νέες τεχνολογίες. Και κυρίως ένα Δημόσιο το οποίο θα μπορεί να αξιολογεί και να αξιοποιεί το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό του.

Μ. Καψής: Δεν έχετε καμία αμφιβολία, ότι εάν κερδίσετε τις επόμενες εκλογές, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι στους δρόμους…  

Κ. Μητσοτάκης: Δυσκολεύομαι, ξέρετε κ. Καψή, να δω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει υπογράψει δύο Μνημόνια, έχει γίνει ο πιο υπάκουος εκτελεστής μνημονιακών εντολών και ένας άνθρωπος ο οποίος ουδόλως διαπραγματεύεται επί της ουσίας αυτά τα οποία κάποιοι του ζητούν, να κάνει άλλη μία μεταστροφή όταν θα βρεθεί στην Αντιπολίτευση, να ξαναγίνει αντιμνημονιακός. Δυσκολεύομαι να δω πως αυτό το πράγμα θα γίνει. Αλλά το μέλημά μου, την επόμενη μέρα, σας διαβεβαιώνω, κ. Καψή δεν είναι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Ας λύσει τα εσωτερικά προβλήματα στο Κόμμα του όταν θα βρεθεί στην Αντιπολίτευση. Εμείς, ξέρετε αποδείξαμε ότι αντέχουμε την Αντιπολίτευση. Κρατηθήκαμε παρ’ ότι πολλοί είχαν προεξοφλήσει ότι οι πορείες των παλαιών κομμάτων ήταν προδιαγραμμένες. Αλλάξαμε Αρχηγό με δημοκρατικές διαδικασίες και δείξαμε ότι στην Αντιπολίτευση μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε και να αλλάξουμε. Ας κάνει και ο κ. Τσίπρας τα ίδια όταν αυτός βρεθεί στην Αντιπολίτευση. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει τότε. Αυτό που με ενδιαφέρει την επόμενη μέρα είναι να έχω μια ισχυρή λαϊκή εντολή, όσο το δυνατόν πιο ισχυρή μπορώ να διεκδικήσω, ώστε να μπορέσω να κάνω πράξη ένα τολμηρό όραμα αλλαγών για αυτή τη χώρα.

Μ. Καψής: Κλείνετε νομίζω  δύο χρόνια στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αισθάνεσθε ότι το Κόμμα ακολουθεί ή δυσφορεί ή αντιστέκεται στις όποιες αλλαγές επιχειρείτε;

Κ. Μητσοτάκης: Κάθε αλλαγή είναι και επώδυνη. Έχουμε κάνει πάρα πολλές αλλαγές και πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα οποία έχουμε κάνει αυτά τα δύο χρόνια στη Νέα Δημοκρατία. Να δώσω ένα παράδειγμα, μόνο. Παρέλάβα τη Νέα Δημοκρατία με λειτουργικές δαπάνες 8,2 εκ. ευρώ και έχουν κατέβει στα 4,2 εκ. ευρώ μέσα στα δύο χρόνια. Ήταν συνθήκη επιβίωσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μία ένδειξη στους πολίτες ότι π΄ρωτα πρέπει να συμμαζέψουμε και να αλλάξουμε το «μαγαζί» μαε και το σπίτι μας, και και στη συνέχεια να διεκδικήσουμε…….

Μ. Καψής:  Πιο δύσκολη απόφαση, νομίζετε;

Κ. Μητσοτάκης: Ήταν μία από τις δύσκολες αποφάσεις, όπως ήταν και αρκετές άλλες.

Μ. Καψής: Πιο δύσκολη απόφαση;

Κ. Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, η ανανέωση. Έχω πάρει δύσκολες αποφάσεις. Έχω επανιδρύσει την ΟΝΝΕΔ από το μηδέν. Έχω πάρει αποφάσεις τολμηρές, όπως το Μητρώο Στελεχών, που καταλαβαίνω ότι κάθε φορά που ανοίγουμε τις πόρτες μας και φέρνουμε νέο κόσμο στη Νέα Δημοκρατία, ταράσσουμε λίγο τις υφιστάμενες ισορροπίες. Για μένα, όμως, η ανανέωση είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Μ. Καψής: Υπέθεσα ότι θα μου λέγατε στις δύσκολες αποφάσεις, την απόφασή σας να αποκλείσετε την οικογένειά σας από τα ψηφοδέλτια.

Κ. Μητσοτάκης: Θα ερχόμουν και εκεί. Από θέσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο. Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις, αλλά η δουλειά μου είναι να κάνω αυτό το οποίο θεωρώ, ανά πάσα στιγμή, σωστό. Και αυτό κάνω. Αυτή ήταν η εντολή εξάλλου που πήρα από τους πολίτες, οι οποίοι με εξέλεξαν σε μία ανοικτή εκλογή. Θυμάμαι πριν από δύο χρόνια, τέτοιες μέρες την ανησυχία και το άγχος για το αποτέλεσμα. Είχα βέβαια μια βαθιά σιγουριά ότι τελικά θα κατάφερνα να κερδίσω. Να σας θυμίσω: Όταν ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, το Σεπτέμβριο του 2015, τότε δεν πίστευε κανείς ότι θα μπορούσα να κερδίσω την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε πετύχει πολλά πράγματα. Έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους για το τι θέλουμε να κάνουμε ακόμα. Δεν σταματάμε. Έχουμε μεγάλες αντοχές. Εάν περιμένει ο αντίπαλος μας ότι θα κουραστούμε, θα εκπλαγεί. Έχουμε πολύ καλή φυσική κατάσταση και θα ασκήσουμε πολύ σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά ταυτόχρονα θα γυρίσω κάθε γωνιά της Ελλάδος και θα εξηγήσω εγώ και όλοι οι συνεργάτες μας, όλα τα στελέχη του Κόμματος, γιατί το σχέδιό μας για την Ελλάδα είναι ένα σχέδιο στο οποίο μπορούν να βρουν θέση όλοι οι Έλληνες. Και αυτός είναι ο στόχος μου για το 2018. Μακάρι να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Και η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2018. Ό,τι και να θέλει ό,τι και να πιστεύει ο κ. Τσίπρας.

Μ. Καψής: Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή των εκπαιδευτικών ταξιδιών των μαθητών στο εξωτερικό, επικαλούμενος - ίσως έχει μια λογική - ότι πολλά παιδιά δεν αντέχουν το οικονομικό κόστος να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κι ότι νιώθουν παραμελημένα από το σύστημα.

Κ. Μητσοτάκης: Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο.

Μ. Καψής: Ο Κύριος Ζουράρις σχολίασε ότι εκμεταλλεύονται αυτές τις εκδρομές για άλλους λόγους, για άλλου είδους δραστηριότητες.

Κ. Μητσοτάκης: Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη χυδαιότητα του κυρίου Ζουράρι και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι οι οποίοι εκφέρουν έναν τέτοιο πολιτικό λόγο έχουν κυβερνητική θέση. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον κύριο Τσίπρα και όχι εμένα.     





Σύγκρουση αεροπλάνων σε αεροδρόμιο του Καναδά



Ένα αεροπλάνο που απομακρυνόταν με ρυμούλκηση από μια πύλη συγκρούστηκε με ένα τζετ που είχε προσγειωθεί και ετοιμαζόταν να σταθμεύσει.

Από την σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το αεροδρόμιο για λόγους ασφαλείας. Τα δύο αεροσκάφη ήταν των εταιρειών Sunwing Airlines και Westjet Airlines.

Την φωτιά έθεσαν αμέσως υπό έλεγχο και την έσβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς, χωρίς να έχει προκληθεί κανένας τραυματισμός.






«Καθάρισαν» την Κάλυμνο από τουρκικό πλοίο λόγω επίσκεψης Τσίπρα -Αντιδράσεις



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων και ήδη ξεκίνησαν αντιδράσεις.

Ο Δήμος Κω σε ανακοίνωσή του, γραμμένη σε σκληρό ύφος, υποστηρίζει πως για να δημιουργηθεί «σωστό ντεκόρ για την επίσκεψη Τσίπρα-Καμμένου στην Κάλυμνο, το λιμάνι της Κω μετατρέπεται σε χωματερή».

Συγκεκριμένα αναφέρει πως με απόλυτα αυταρχικό τρόπο μετέφεραν δεσμευμένο τουρκικό πλοίο από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω. 

«Ο λόγος είναι ότι εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κάλυμνο, το κατασχεμένο τουρκικό πλοίο “χαλάει” το ντεκόρ που θέλουν να στήσουν στο λιμάνι της Καλύμνου και για αυτό το λόγο το στέλνουν στο λιμάνι της Κω», αναφέρει η ανακοίνωση χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Κω 

«Το λιμάνι της Κω δεν είναι χωματερή»
«Κάποιοι θεωρούν την Κω ως μία μόνιμη χωματερή.
Σήμερα με απόλυτα αυταρχικό τρόπο και παρά τις αντιδράσεις του Δήμου Κω και του Λιμενικού Ταμείου μεταφέρεται δεσμευμένο τουρκικό πλοίο από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω.
Παρά την αντίθεσή μας, παρά την επίκληση κάθε λογικού επιχειρήματος. Επιβάλλουν τις αποφάσεις τους μέσω των κρατικών οργάνων.
Ο λόγος είναι ότι εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Κάλυμνο, το κατασχεμένο τουρκικό πλοίο “χαλάει” το ντεκόρ που θέλουν να στήσουν στο λιμάνι της Καλύμνου και για αυτό το λόγο το στέλνουν στο λιμάνι της Κω.
Με τη διαφορά ότι το λιμάνι της Κω δεν είναι χωματερή.
Το λιμάνι της Κω είναι πύλη εισόδου και τουριστικός προορισμός για όσους το έχουν ξεχάσει.
Υπενθυμίζουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο με πολύ μεγάλο κόπο και δικές του δαπάνες καθάρισε το λιμάνι της Κω από τα ναυάγια των δουλεμπορικών σκαφών που κάποιοι επέβαλαν να παραμένουν στο λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να βυθιστούν.
Προκαλεί εντύπωση ο αυταρχισμός και η καθεστωτική λογική με την οποία λειτουργούν ορισμένοι. Επιδιώκουν να δημιουργηθούν εντάσεις και επεισόδια και συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην Κω».



Πηγή: iefimerida.gr 


«Αδειάζει» τον Τραμπ ο συγγραφέας του βιβλίου - Έγινε best seller σε μία ημέρα!



Αποσπάσματα του βιβλίου προκάλεσαν «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, ενώ ακολούθησαν απειλές από τους δικηγόρους του Τραμπ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ένα... μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου, το οποίο αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τον πρώτο χρόνο του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο. 


Ο Μάικλ Γουλφ αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο ενώ το έγραφε, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του μεγιστάνα ότι δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον συγγραφέα αναφορικά με το βιβλίο και δεν είχε επιτρέψει οποιαδήποτε πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Το βιβλίο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» έγινε best seller σε χρόνο μηδέν σήμερα, καθώς η κυκλοφορία του επισπεύστηκε μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων του αυτή την εβδομάδα, τα οποία προκάλεσαν «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, ενώ ακολούθησαν απειλές από τους δικηγόρους του Τραμπ για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και μια ανεπιτυχής προσπάθεια να μη δημοσιευτεί. 

Το βιβλίο, το οποίο απορρίπτει ο Ρεπουμπλικάνος λέγοντας ότι είναι γεμάτο από ψέματα, περιγράφει το χάος, όπως λέει, που επικρατεί στον Λευκό Οίκο. Κι έναν πρόεδρο που δεν ήταν προετοιμασμένος ότι θα κέρδιζε τις εκλογές αλλά και τους συμβούλους του που εκφράζουν περιφρόνηση για τις ηγετικές του ικανότητες. Σήμερα ο Γουλφ είπε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι όλοι οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ τους είπαν ότι τον αντιμετωπίζουν ως παιδί.

«Φυσικά και μίλησα με τον πρόεδρο. Ασχέτως εάν κατάλαβε ότι επρόκειτο για μια συνέντευξη ή όχι, δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά μετά βεβαιότητας δεν ήταν ανεπίσημες» συζητήσεις, επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή "Today". Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που μιλούσαν στον Τραμπ σε καθημερινή βάση, «μερικές φορές λεπτό προς λεπτό».

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοούσε όταν έγραψε ότι το περιβάλλον του μεγιστάνα αμφισβητεί την ικανότητά του να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Γουολφ απάντησε:

«Το 100% των ανθρώπων γύρω του… Όλοι τους λένε ότι εκείνος είναι σαν παιδί».

«Εξουσιοδότησα Μηδέν πρόσβαση στον Λευκό Οίκο για τον συγγραφέα αυτού του ψεύτικου βιβλίου! Δεν του μίλησα ποτέ για βιβλίο. Γεμάτο ψέματα, διαστρεβλώσεις και πηγές που δεν υπάρχουν», έγραψε χθες αργά το βράδυ στο Twitter ο πρόεδρος αναφερόμενος στο βιβλίο. 


Έγινε best seller μόλις σε μία ημέρα

Οι δικηγόροι του Τραμπ κάλεσαν τον εκδοτικό οίκο, Henry Holt & Co, να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου, που αρχικά επρόκειτο να γίνει την προσεχή Τρίτη. Εντούτοις, η κυκλοφορία του επισπεύστηκε για σήμερα και από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων το «Φωτιά και Οργή» σύντομα αναδείχθηκε στο βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Amazon.com.

Στην Ουάσιγκτον, πολλοί αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και σχημάτισαν ουρές για να αγοράσουν ένα αντίτυπο στο KramerBooks, όπου η πώλησή του βιβλίου ξεκίνησε τα μεσάνυχτα. Πολλά βιβλιοπωλεία στην περιοχή της Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών το KramerBooks, ανέφεραν ότι ξεπούλησαν όλα τα βιβλία έως τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Μεταξύ των αγοραστών ο 22χρονος Ντάνιελ Ζανγκ που δήλωσε ότι εκείνος και ο συγκάτοικός του διάβασαν ένα κεφάλαιο διαδικτυακά την Πέμπτη το βράδυ και ο ίδιος σχεδιάζει να διαβάσει το βιβλίο αργότερα σήμερα:

«Θα τελειώσω από τη δουλειά μου και δεν σκοπεύω να βγω έξω. Θα πάω σπίτι και θα διαβάσω το βιβλίο» είπε.


Πηγή : protothema.gr


«Οχι» από Μακρόν σε πρόοδο των διαπραγματεύσων Τουρκίας-ΕΕ



Αρνητικός όσον αφορά την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ λόγω και της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα εμφανίστηκε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση τους στο Παρίσι. 

Οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας, επεσήμανε ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προς τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση τους την Παρασκευή, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία. 

«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ηγέτη έπειτα από συνομιλίες που είχαν στο Παρίσι. 

Ο Ε. Μακρόν πρότεινε  στην Τουρκία τη σύναψη μιας «εταιρικής σχέσης» με την ΕΕ, απουσία μιας συμφωνίας ένταξης αναφέροντας: «Πρέπει (…) να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εάν μπορούμε να επανεξετάσουμε αυτή τη σχέση όχι στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης αλλά πιθανόν μιας συνεργασίας, μιας εταιρικής σχέσης με τελικό σκοπό (…) να διασφαλίσουμε την "αγκίστρωση" της Τουρκίας και του τουρκικού λαού στην Ευρώπη και ότι το μέλλον της (Τουρκίας) θα οικοδομείται με το βλέμμα στην Ευρώπη και μαζί με την Ευρώπη».
  
«Βούλησή μου είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, η Τουρκία να παραμείνει αγκιστρωμένη, δεμένη στην Ευρώπη όμως πιστεύω ότι η διαδικασία (ένταξης), όπως έχει ξεκινήσει δεν θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ετών» τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ε. Μακρόν: «είναι σαφές ότι οι πρόσφατες εξελίξεις και οι επιλογές (της Τουρκίας αναφορικά με το Κράτος Δικαίου) δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία» για την ένταξη της Άγκυρας στην ΕΕ. «Πρέπει να αποφύγουμε την υποκρισία που συνίσταται στο να σκεφτόμαστε ότι είναι πιθανή μια φυσική πρόοδος προς το άνοιγμα νέων κεφαλαίων (διαπραγματεύσεων)» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συμπλήρωσε ότι είχε μια «πολύ ειλικρινή συζήτηση» για αυτό το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του. 

Πρότεινε να διεξαχθεί εντός των επόμενων μηνών «ένας ήρεμος διάλογος» που θα «επανασχεδιαστεί, επαναδιατυπωθεί σε ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες του σήμερα». 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του έχει «κουραστεί» μα περιμένει μια ενδεχόμενη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Εδώ και 54 χρόνια η Τουρκία περιμένει στον προθάλαμο της ΕΕ (…) δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό μας στην ΕΕ» τόνισε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι τα 16 κεφάλαια των διαπραγματεύσεων «έχουν ανοίξει και ποτέ δεν έχουν κλείσει», εκ των συνολικά 35. 

«Νομίζω ότι η ΕΕ δεν ενήργησε πάντα σωστά απέναντι Τουρκία διότι την έκανε να πιστέψει ότι κάποια πράγματα ήταν πιθανά, την ώρα που δεν ήταν απολύτως» είπε ο Μακρόν. 

Ο Ρ. Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι συμβάλλουν στην ενίσχυση των τρομοκρατών μέσω των όσων γράφουν. «Η τρομοκρατία δεν δημιουργείται από μόνη της. Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες έχουν "κηπουρούς"» που τους στηρίζουν, είπε και πρόσθεσε ότι:  «Αυτοί οι "κηπουροί" είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θεωρούνται ως στοχαστές. Εκείνοι τροφοδοτούν (την τρομοκρατία)… από τις στήλες τους στις εφημερίδες» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους. «Κάποια ημέρα, θα το ανακαλύψετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν ως τρομοκράτες μπροστά σας». 

«Τουρκία και Γαλλία μία μακρά φιλία»
Εν τω μεταξύ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro με αφορμή την επίσκεψη του στο Παρίσι ο Ρ. Ερντογάν εξήρε το ρόλο της Γαλλίας ενάντια στην ισλαμοφοβία, καθώς επίσης και την υποστήριξη  της στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. 

«Αν η Ευρώπη παραμείνει μια μεγάλη ελπίδα, σε ένα τεταμένο διεθνές πλαίσιο, ενώ ορισμένες χώρες πέφτουν στην παγίδα της ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, είναι χάρη στη Γαλλία, που επέλεξε να πραγματοποιήσει μια ορθολογική πολιτική, βασισμένη στο σεβασμό των καθολικών δικαιωμάτων. Από την άποψη αυτή, χαίρομαι που διαπιστώνω ότι η Γαλλία, η οποία διαδραμάτισε πρωτοποριακό ρόλο από την αρχή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθεί να διατηρεί σήμερα, εποικοδομητική θέση σχετικά με την ένταξή μας. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τη διαδικασία ένταξής μας, διότι είναι απαραίτητο η Γαλλία και η Τουρκία να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οικοδομήσουν έναν ασφαλέστερο και πιο ευημερούντα κόσμο χωρίς ποτέ να υποκύψουμε στην τρομοκρατία, ούτε στη βία, ούτε σε οποιαδήποτε μορφή πίεσης», τονίζει ο Τούρκος Πρόεδρος στην παρέμβαση του με τίτλο "Τουρκία και Γαλλία, μια μακρά φιλία".

Στο άρθρο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, με αφορμή επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία, εκφράζει την ελπίδα αυτή η επίσκεψη να ενισχύσει «τη συνεργασία μεταξύ των δύο φιλικών και συμμαχικών χωρών μας»,ενώ επισημαίνει ιδιαίτερα την υποστήριξη της Γαλλίας στην Άγκυρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016, και σημειώνει πως «απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή επίθεση στην ελευθερία, την ενότητα, την ακεραιότητα και τη δημοκρατική τάξη της χώρας μας, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο του συνταγματικού πλαισίου και σύμφωνα με τις διεθνείς μας δεσμεύσεις», χάρη στα οποία «πετύχαμε την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και είμαι πεπεισμένος ότι η τουρκική δημοκρατία θα βγει πιο ισχυρή από αυτή τη δοκιμασία».
  
Δηλώνει ευτυχής που διαπιστώνει την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων Γαλλιας-Τουρκίας στον πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται «αποτελεσματικά και αποφασιστικά για την καταπολέμηση των διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η Daesh και το PKK, με συγκεκριμένα αποτελέσματα επί τόπου», προσθέτοντας ότι ελπίζει σε παρόμοια συνεργασία εναντίον της οργάνωσης του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, και επισημαίνει ότι οι πρόσφατες πολιτικές θέσεις που έλαβαν η Γαλλία και η Τουρκία σχετικά με περιφερειακά και διεθνή ζητήματα στη Συρία, αλλά και στην Παλαιστίνη, το Ιράκ και τη Λιβύη έχουν φέρει πολύ κοντά Άγκυρα και Παρίσι. 

«Η Τουρκία και η Γαλλία, που συνδέονται με το παρελθόν όπως και με το μέλλον, έχουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε ένα ρόλο να διαδραματίσουν από κοινού. Ελπίζω ότι η επίσκεψή μου στη Γαλλία θα αποτελέσει την ευκαιρία να συμβάλει στην ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και της συνεργασίας μας σε παγκόσμια κλίμακα» καταλήγει ο Ρ. Ερντογάν.

Στην επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία αναφέρεται και η "Les Echos", η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Ο Ερντογάν βασίζεται στο Παρίσι για να επανασυνδεθεί με την Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «επιλέγοντας τη Γαλλία ως κύριο συνομιλητή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε το καλύτερο του πλεονέκτημα. Το Παρίσι είναι σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 


ΤΑ ΝΕΑ


Ζωή Κωνσταντοπούλου : Η Μπαζιάνα έλεγε πώς «θα χώριζε τον Αλέξη Τσίπρα αν υπέγραφε μνημόνιο»



Σκληρή και αποκαλυπτική επίθεση στην Μπέτυ Μπαζιάνα εξαπέλυσε μέσω twitter η πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την συνέντευξη της τελευταίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπενθύμισε τι έλεγε  κ. Μπαζιάνα και άφησε αιχμές για φωτογραφικές ρυθμίσεις με της οποίες ο πρωθυπουργός «χτίζει την καριέρα της».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Κωνσταντοπούλου:

«Έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον @atsipras αν υπέγραφε Μνημόνιο.
Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις κ γίνεται καθηγήτρια στην...Κίνα.

Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτ.ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της της χτίζει την καριέρα της.
Θα επανέλθω»


Έβαλαν να μιλήσει την πρώην ασυμβίβαστη αριστερή, που θα χώριζε τον @atsipras αν υπέγραφε Μνημόνιο.
Που τώρα πηγαίνει σε δεξιώσεις κ γίνεται καθηγήτρια στην...Κίνα.
Κάπως πρέπει να ξεπληρώσει τις φωτ.ρυθμίσεις με τις οποίες ο άντρας της της χτίζει την καριέρα της.
Θα επανέλθω


Η απόλυτη εξαθλίωση των Ελλήνων χρωστούν πάνω από 100 δισ. στην Εφορία




Ποσό ρεκόρ όλων των εποχών! Ένας στους τρεις δεν μπόρεσε να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος.

Εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων, η κυβέρνηση έχει καταστρέψει τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Παρότι οι εφορίες έκαναν συνολικά 21.001 κατασχέσεις στις 22 εργάσιμες μέρες του μήνα (σχεδόν 2 ανά λεπτό λειτουργίας τους),  οι απλήρωτοι φόροι αυξάνονταν αντί να μειώνονται κατά 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τον μήνα  Οκτώβριο, φτάνοντας ςσυνολικά στα 100,73 δισ. ευρώ

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι αποκαλυπτικά της φορολογικής κόπωσης των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα το 2018 θα κληθούν να σηκώσουν και άλλους φόρους.

Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2017 διαμορφώθηκαν στο τέλος του εντακαμήνου σε 11,631 δισ. ευρώ.

Προστιθέμενες στα 89,108 δισ. ευρώ του παλαιού χρέους (που δημιουργήθηκε έως 31-12-2016) τα συνολικά χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 100,739 δισ. ευρώ.

Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτες οφειλές εμφάνισαν αύξηση περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και σχεδόν όλο το ποσό αφορά φορολογικές υποχρεώσεις που έμειναν απλήρωτες από τους φορολογούμενους (πχ φόρος εισοδήματος, φορολογικά πρόστιμα, ΦΠΑ κλπ).

Σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενος ή 4.207.117 άτομα έχουν χρέη στην Εφορία. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 36.364 άτομα. 

Από τα 4,2 εκατ. οφειλετών με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απειλούνται 1.783.858 φορολογούμενοι, ενώ ήδη βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης 1.035.296 οφειλέτες.

Με χίλιες κατασχέσεις την ημέρα απειλεί να τα μαζέψει η εφορία από 4,2 εκατομμύρια φορολογουμένους εξαθλιώνοντας τους εντελώς.