Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Καμιά φορά η ακατάσχετη μπουρδολογία φέρνει και μηνύσεις αλλά ευτυχώς ζήτησε συγνώμη η κ. Αυλωνίτου



Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Αυλωνίτου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί γιατί ανοίγει το στόμα της και πετάει ότι της έρθει στο κεφάλι να πει.

Σήμερα καλεσμένη στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή των Αταίριαστων, η κυρία Αυλωνίτου κατηγόρησε τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ότι είναι γραφείο τύπου της καναδικής εταιρείας Eldorado.

Ο Άρης Πορτοσάλτε στο άκουσμα αυτής της κατηγορίας απείλησε την κ. Αυλωντίου με μήνυση και ζήτησε εντόνως από την βουλευτή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.

Η κ. Αυλωνίτου στην αρχή μόνο ανακαλούσε την δήλωση της και δεν ζήταγε συγνώμη με το γνωστό ειρωνικό ύφος και την τσιρίδα που την διακρίνει.

«Όχι μόνο να ανακαλέσετε, όχι χαμογελαστά, αλλά να ζητήσετε και συγγνώμη αλλιώς θα σας υποβάλω τώρα μήνυση» συνέχισε να φωνάζει ο Άρης Πορτοσάλτε.

Τελικά η Ελένη Αυλωνίτου ανακάλεσε ζητώντας και συγγνώμη.

Το video από το protothema.gr και ο καυγάς στο 4:46'




Ο Γαβρόγλου κάνει "αβάντα" στους εμπόρους ναρκωτικών και αποδοκιμάζει την απόφαση του ΑΠΘ να ζητήσει αστυνομική συνδρομή για τα ναρκωτικά!



Εάν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην Ελλάδα και ένας υπουργός παιδείας να επικροτεί την ανομία και να κάνει αβάντα σε εμπόρους ναρκωτικών.

Και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και πλέον έχουμε να κάνουμε με πολύ επικίνδυνους ανθρώπους.

Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στην Καθημερινή

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αποδοκίμασε την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ να ζητήσουν δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μέσα στο campus του ιδρύματος.

Ο Γαβρόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».

Μάλιστα, συνέδεσε την απόφαση του ΑΠΘ (δημοσιοποιήθηκε 8/9) με την επίσκεψή του στη ΔΕΘ. Η κ. Κεραμέως σχολιάζοντας το θέμα δήλωσε πως «μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του Ιδρύματος, ο Υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστήμιου.

Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας. Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα ΑΕΙ».

Από την πλευρά της η ηγεσία του ΑΠΘ δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, καθηγητές του ιδρύματος δήλωναν στην «Κ» ότι μόνο στόχος της απόφασης ήταν η προστασία των φοιτητών ενώ επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου για δύο σημεία της δήλωσής του. Πρώτον, επειδή δήλωσε ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα για το πρόβλημα της παραβατικότητας όσο και επειδή συνέδεσε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΑΠΘ με τον χρόνο την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.


Έρευνα της Nielsen: Οκτώ στους δέκα Έλληνες περικόπτουν τα έξοδά τους


Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες αγοράζουν φθηνότερα προϊόντα, μειώνουν τα έξοδα για διασκέδαση και αγοράζουν λιγότερα ρούχα 

Οι Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, περικόπτουν τα έξοδα τους τόσο σε οικογενειακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ υπάρχει μια διάχυτη απαισιοδοξία στη χώρα, καθώς πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα Consumer Confidence της Nielsen, σύμφωνα με την οποία έχει υποχωρήσει κατά μία μονάδα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο 2017, έναντι του επιπέδου στο οποίο είχε διαμορφωθεί στο τέλος του 2016. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες έναντι 53 μονάδων το τελευταίο τρίμηνο του 2016, (τελευταία διαθέσιμη σχετική έρευνα της Nielsen).

Αναλυτικότερα για την Ελλάδα, το 85% των ερωτωμένων πιστεύουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, 4 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους, ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (35%) και τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού (24%), ανησυχίες που ξεχωρίζουν σταθερά οι Έλληνες τα τελευταία 4 χρόνια.

Τέλος, 8 στους 10 Έλληνες προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σημαντικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (56%).

Ειδικότερα, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων, συνεχίζουν να εντοπίζονται στην μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φθηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (68%), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού (66%), και στα έξοδα για ρουχισμό (63%).

Ο παγκόσμιος δείκτης αισιοδοξίας των καταναλωτών ανέρχεται στις 104 μονάδες, αυξημένος κατά τρεις μονάδες σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Αναλυτικότερα, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η Βόρεια Αμερική (117 έναντι 120) παρά τη μείωση του δείκτη κατά τρεις μονάδες, συνεχίζει να αποτελεί τη γεωγραφική περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Στις Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού και την Ωκεανία (114 έναντι 111) ο δείκτης αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες ενώ στη Λατινική Αμερική αυξήθηκε κατά μία μονάδα στις 85. Η μεγαλύτερη αύξηση του δείκτη σημειώθηκε στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στην Αφρική (88 έναντι 83).

Ειδικότερα για την Ευρώπη (85), ο δείκτης συνεχίζει την ανοδική του πορεία για ένατο συνεχές τρίμηνο. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ο δείκτης αυξήθηκε σε 22 από τις 33 χώρες, ενώ έμεινε σταθερός σε τέσσερις από αυτές.

Μεταξύ των ανησυχιών που διέπουν τους Ευρωπαίους πολίτες, ο φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις (27%) για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 ήταν αυξημένος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση από το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Ακολουθείται από τις ανησυχίες για την υγεία (19%), την εργασία (18%) και την οικονομία (18%).

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια έρευνα Consumer Confidence and Spending Intentions της Nielsen δημιουργήθηκε το 2005 και μετράει το βαθμό αισιοδοξίας, τις μεγαλύτερες ανησυχίες και την πρόθεση αγορών περισσότερων από 30.000 καταναλωτών σε 63 χώρες. Η μεθοδολογία είναι on-line ενώ το δείγμα έχει quotas στο φύλο και την ηλικία και επιπλέον σταθμίζεται ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό των χρηστών internet σε κάθε χώρα. Η τελευταία μέτρηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20 Μαΐου – 10 Ιουνίου, 2017.

Ο βασικός δείκτης της έρευνας (Consumer Confidence Index) υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των επιμέρους 3 δεικτών των ακόλουθων μεταβλητών: α) εκτίμηση για την προσωπική οικονομική κατάσταση τους επόμενους 12 μήνες, β) αξιολόγηση περιόδου για την αγορά αγαθών που χρειάζεται το νοικοκυριό, και γ) εκτίμηση για την ανεργία τους επόμενους 12 μήνες. Η τιμή του κυμαίνεται από το 0 έως το 200, με την τιμή 100 να υποδηλώνει ότι υπάρχει ίδιο ποσοστό αισιόδοξων και απαισιόδοξων πολιτών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
protothema.gr


Σε sleeping bags κοιμούνται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί



Σε sleeping bags στις παραλίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στα δυο νησιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αιτία για αυτήν την ταλαιπωρία είναι η έλλειψη ξενοδοχείων και δωματίων που ήταν νοικιασμένα, αλλά και το γεγονός ότι για να βρουν ελεύθερο δωμάτιο έπρεπε να πληρώσουν πολύ ακριβά ενοίκια.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που κοιμήθηκαν στις παραλίες, μέσα στα αυτοκίνητά τους, ή έστησαν σκηνές.

Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε δύο μέρες για να καλύψει να κενά, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το πού θα κοιμηθούν οι άνθρωποι αυτοί που κλήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα την τελευταία στιγμή, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.



 Πηγή: dimokratiki.gr


5.800 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο



Περισσότεροι από 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Στους 5.862 ανέρχεται ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από αυτούς, οι 4.345 διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας που έχει χωρητικότητα μόλις για 2.330. Με αυτό το δεδομένο, στον πολυσυζητημένο καταυλισμό επανήλθαν σκηνές ή και υπνόσακοι στην ύπαιθρο, όταν είχε γίνει κατορθωτό στις αρχές του καλοκαιριού οι πάντες να διαβιούν σε στεγασμένους χώρους (κοντέινερ).

Την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και την επείγουσα μετακίνηση στην ενδοχώρα ευάλωτων ατόμων, οικογενειών με παιδιά και ασυνόδευτων παιδιών και γυναικών, ζητούν με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα τα μέλη της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο».






Σφαγές στη Βραζιλία: Μεταλλωρύχοι ξεκληρίζουν την πρωτόγονη φυλή του Αμαζονίου



Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σφαγή περίπου 10 μελών της φυλής, μετά την καταγγελία που υπέβαλε η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai

Τα μέλη της απομονωμένης και «ανέγγιχτης» από το σύγχρονο πολιτισμό, φυλής ζούνε κατά μήκος του ποταμού σε απομακρυσμένο τμήμα του Αμαζονίου. Η σχετικά πρόσφατη ανακάλυψη της ύπαρξής τους είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μελετητές.  

Ο σύγχρονος κόσμος όμως φαίνεται πως τους ανακάλυψε για να τους αφανίσει, καθώς τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι απειλές για τις αυτόχθονες ομάδες αυξάνονται στη χώρα. 

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα των New York Times και Independent, oι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σφαγή περίπου 10 μελών της φυλής, μετά την καταγγελία που υπέβαλε η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai, στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου. Σύμφωνα με αυτήν, κάποιοι μεταλλωρύχοι πήγαν σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και μάρτυρες αναφέρουν ότι καυχήθηκαν για τις δολοφονίες. Οι μάρτυρες δηλώνουν πως οι μεταλλωρύχοι περιέγραψαν με λεπτομέρεια ότι τεμάχισαν τα σώματα των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι και πως μαζί τους είχαν και τρόπαια. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ανάμεσα στα δολοφονηθέντα μέλη ήταν γυναίκες και παιδιά.

Οι δολοφονίες έγιναν τον περασμένο μήνα. Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας, ο Pablo Luz de Beltrand, επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ενώ ήταν σε εξέλιξη. Είπε ότι το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Javari, στη μακρινή δύση και πως τα στοιχεία είναι σημαντικά. 

«Ερευνούμε, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Αυτές οι φυλές είναι απρόσιτες, ακόμα και η Funai έχει μόνο σποραδικές πληροφορίες γι 'αυτές», δήλωσε ο εισαγγελέας ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται η συνεργασία πολλών φορέων για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο ίδιος ο Beltrand είπε ότι ήταν το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που ερευνούσε φέτος. Η πρώτη αναφερθείς δολοφονία μελών φυλών στην περιοχή συνέβη τον Φεβρουάριο και αυτή η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Η Survival International, μια παγκόσμια ομάδα για τα δικαιώματα των ιθαγενών προειδοποίησε ότι, δεδομένου του μικρού μεγέθους των φυλών του Αμαζονίου, αυτό το τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των «αμόλυντων» φυλών χάθηκε για πάντα ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για γενοκτονία.  

«Αν η έρευνα επιβεβαιώσει τις καταγγελίες, θα πρόκειται για μια σφαγή γενοκτονίας που προκύπτει άμεσα από την αποτυχία της κυβέρνησης της Βραζιλίας να προστατεύσει τις φυλές - κάτι που εγγυάται το Σύνταγμα», δήλωσε η Sarah Shenker, ανώτατη εκστρατεία με την ομάδα δικαιωμάτων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούν την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των φυλών και την επικρίνουν καθώς το τελευταίο χρόνο διέκοψε σημαντικές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη των φυλών. Tην ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση για ασύδοτη παραχώρηση των παρθένων δασών  με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση και σημειώνουν πως εκτός από την οικολογική προσέγγιση στην πολιτική αυτή υπάρχει και η ανθρωπιστική.

Ο εθνικός δρυμός διαθέτει χρυσό, μαγγάνιο, χαλκό, νικέλιο, ταντάλιο και σιδηρομετάλλευμα, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian. H κυβέρνηση του Μισέλ Τεμέρ έχει ήδη μειώσει τους προϋπολογισμούς των οργανισμών που καταπολεμούν την παράνομη αποψίλωση των δασών και εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς νόμους, καθώς και τον προϋπολογισμό του οργανισμού που προστατεύει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων κοινοτήτων.


Πηγή : protothema.gr


106 φοιτητές με κοινή «έμπνευση»



Κατάντια! Σε ελληνικό πανεπιστήμιο –το Πατρών– συνελήφθησαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, και ουδείς...ενοχλήθηκε για τον πυρήνα του προβλήματος. Αντίθετα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να υποστηρίξει τους φοιτητές, το ίδρυμα μάλλον αντιδρά στη λογική του «προς τι η έκπληξη;», ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να επιτεθεί στο ΑΠΘ για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του περί ασύλου. Για το φαινόμενο των μαζικών αντιγραφών στα ΑΕΙ ουδείς μιλάει.

Ειδικότερα, 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Στη συνέλευση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, αφού «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λένε ότι η παράταξη ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα. Μάλλον, δεν έπεισε η διευκρίνιση. Ετσι, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και η ΠΑΣΠ στο Παν. Πατρών φέρεται να αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους στο θέμα της αντιγραφής, από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των μητρικών κομμάτων τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πάτρα εξόργισε και τα υψηλά κλιμάκια της Ν.Δ. Ετσι, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος «άδειασε» τα μέλη της στο Παν. Πατρών, λέγοντας ότι «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή “άφεσης αμαρτιών”, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας». Και πρόσθεσε: «Μου προκαλεί εντύπωση πως πολλοί θυμούνται την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν θέλουν να δώσουν δυσανάλογη έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. Οταν, όμως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, κόντρα σε κοινούς εγκληματίες, ή για ελεύθερη και σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέναντι σε αυτούς που τώρα μας κυβερνούν, όλοι αυτοί σιωπούν».

Βεβαίως, ο πυρήνας του θέματος είναι ότι 106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία, πιθανότατα καταβάλλοντας αντίτιμο. Προβληματίζονται για την κατάσταση των αντιγραφών τα ΑΕΙ, το υπουργείο Παιδείας και οι πολιτικοί;


Απόστολος Λάκασας
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ίχνη του Παλαιοκώστα εντόπισε η ΕΛΑΣ στην Ελλάδα



Ίχνη του νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα, φέρεται να εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ σε χώρα της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι Αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τον δραπέτη, φαίνεται πως τελευταία έχουν στα χέρια τους σοβαρές ενδείξεις για το που μπορεί να κρύβεται ο Έλληνας “Φαντομάς”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικοί Ειδικών Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει το έργο εντοπισμού του Έλληνα “φαντομά”, εδώ και μήνες είχαν πληροφορίες πως ο Παλαιοκώστας είχε διαφύγει στο εξωτερικό, έπειτα μάλιστα από την επιτυχημένη επέμβαση πλαστικής που είχε κάνει στο πρόσωπο του, προκειμένου να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του.

Η πλαστική και η διαφυγή στο εξωτερικό

Αυτή του όμως η αλλαγή δεν έμεινε για πολύ κρυφή από τα “αυτιά” και τα “μάτια” των Αρχών, καθώς τον Οκτώβριο του 2013, κάμερα καφετερίας της Εθνικής Οδού, συνέλαβε των δραπέτη να παραγγέλνει καφέ και φαγητό. Αυτές οι φωτογραφίες έφθασαν στα χέρια τις Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα το νέο πρόσωπο του “Φαντομά” να αποκαλυφθεί.


Έπειτα από αυτή την εξέλιξη η ΕΛ.ΑΣ, αφού πρώτα εξασφάλισε την βασιμότητα της πληροφορίας που ήθελε τον Παλαιοκώστα να έχει διαφύγει από την χώρα, ενεργοποίησε το πληροφοριακό “δίκτυο” που διαθέτουν οι Ελληνικές Αρχές στην Βαλκανική Χερσόνησο, προκειμένου να εντοπίσουν ίχνη του νούμερο ένα καταζητούμενου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφορήσεις, αυτό το “δίκτυο” εντόπισε τελικά ίχνη του δραπέτη, σε κράτος της Βαλκανικής Χερσονήσου και μάλιστα εκτιμάται πως στην ίδια χώρα βρίσκεται και η σύντροφος του Παλαιοκώστα μαζί με το παιδί τους.

Παράλληλα η απόρρητη πληροφορία που διαβιβάστηκε στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, κάνει λόγο ακόμα και για νέα ενδεχόμενη πλαστική εγχείριση που έχει κάνει ο Έλληνας “Φαντομάς”, έπειτα από την αποκάλυψη της πρώτης εγχειρίσεις αλλαγής χαρακτηριστικών, στο πρόσωπο του.

Πλέον η ομάδα των ερευνητών που ασχολείται με τον εντοπισμό και την σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα, πραγματοποιεί ενέργειες διασταυρώσεις της πληροφορίας περί ιχνών του επικηρυγμένου έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ δραπέτη, ώστε να ενεργήσουν σε δεύτερο στάδιο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επόμενη κίνηση των Αρχών είναι η ενημερώσει των εκεί αστυνομικών Αρχών για την ύπαρξη του φυγά, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η αποστολή κλιμακίου, προκειμένου να συνδράμουν τους συναδέλφους τους για την σύλληψη του νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενου.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Πηγή: newsit.gr


Με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αφεθεί ελεύθερος ο δολοφόνος της 19χρονης Μαρία, κόρης υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΕ



Διαβάζουμε στο thetoc.gr

Δίκη Χαβάρι: «Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της»

Ο Χουσείν Χαβάρι δολοφόνησε την 19χρονη Μαρία, κόρη υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΕ. Είχε σπρώξει και φοιτήτρα στο κενό στην Κέρκυρα, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος

.Ο Χουσείν Χαβάρι δολοφόνησε την 19χρονη Μαρία Λαντενμπούργκερ, κόρη ανώτατου στελέχους της ΕΕ. Πριν τη δολοφονία είχε σπρώξει στο κενό και φοιτήτρια στην Κέρκυρα, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου. Τώρα, εμφανίστηκε μετανιωμένος στο δικαστήριο στο Φράιμπουργκ. 

Με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, ενώ διαβάζοντας ένα κείμενο υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και είχε καπνίσει κάνναβη.

Σημειώνεται ότι πριν τη σκοτώσει, είχε βιάσει την κοπέλα.

Όπως είπε συνάντησε τυχαία στο δρόμο του την Μαρία. Η 19χρονη έπεσε από το ποδήλατό της και φώναξε.

"Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της" είπε για το μοιραίο βράδυ περιγράφοντας πώς της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την έπνιξε με ένα μαντίλι. Όσο για την κίνησή του να την ρίξει μέσα σε ένα ποτάμι ο Χαβάρι είπε ότι το έκανε για να ξεπλύνει από πάνω του το αίμα της 19χρονης.

«Σας ζητώ συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όσα έκανα» διάβασε στη δήλωσή του ο Χαβάρι λέγοντας ότι κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες με ό,τι έκανε.

Οι εισαγγελικές αρχές όμως κάνουν λόγο για προμελετημένο έγκλημα.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης το 2016 προκάλεσε σάλο καθώς ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε 10ετη φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το 2015 ο Αφγανός είχε πάει στη Γερμανία και είχε ζητήσει άσυλο. Οι ελληνικές αρχές φαίνεται να μην είχαν ενημερώσει τις γερμανικές αρχές για το παρελθόν του.




Εμφανίστηκε και ο Πολάκης να βάλει το κερασάκι στην τούρτα της παρακμής του ΣΥΡΙΖΑ



Πολιτική παρακμή χωρίς Παύλο Πολάκη δεν γίνεται γιατί απλά ο Παύλος Πολάκης είναι το σύμβολο της πολιτικής παρακμής που περνάει ο τόπος.

Ανεύθυνος και αυτός όπως και οι προηγούμενοι ότι να΄ναι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προβληματιστούν για την  κατάντια τους αποπροσανατολίζουν με αναρτήσεις τους και δείχνουν το πόσο τραγικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι είναι για την Ελλάδα.
.
Μετά το… «στα τσακίδια» από τον Νίκο Καρανίκα, ήρθε το «ώρα καλά» που έγραψε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την Eldorado Gold.

Με άθλια Συριζαίικη ακροαριστερή προπαγάνδα τύπου καθεστώτος ο Παύλος Πολάκης προσπαπεί να εμπλέξει στην υπόθεση από τη Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη λές και κυβερνά η Νέα Δημοκρατία.

Τι έγραψε ο καθεστωτικός ακροαριστερός και γραφικός Παύλος Πολάκης για την Eldorado

Πιάσε μια El Dorado γιατί μας έχει πάει μονότερμα ο Τσίπρας μια βδομάδα με Μακρόν και ΔΕΘ …..

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΔ!!!

Εμείς ΔΕΝ κάνουμε ντιλς άρα ΔΕΝ εκβιαζόμαστε ….

Η τηρεί τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, ή ώρα καλή …


Τον αφήνουμε και αυτών όπως όλες τις στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ στην χλεύη των Ελλήνων πολιτών!!! 



Νέα Δημοκρατία: Με ψέματα και αλχημείες, ο κ. Τσίπρας εξαφάνισε στην Δ.Ε.Θ. 320.000 ανέργους



Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μιλώντας στην 82η Δ.Ε.Θ., ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι δημιουργήθηκαν συνολικά 496.000 νέες θέσεις εργασίας από το Σεπτέμβριο του 2015 έως και το 2017. 

Συγκεκριμένα:
Από το Σεπτέμβριο του 2015 είπε ότι δημιουργήθηκαν  100.000 νέες θέσεις εργασίας
Το 2016 είπε ότι δημιουργήθηκαν                                  136.000 νέες θέσεις εργασίας
Το 2017 είπε ότι δημιουργήθηκαν πάνω από              260.000 νέες θέσεις εργασίας

               Συνολικά: πάνω από 496.000 νέες θέσεις εργασίας

Ας δούμε, όμως, ποια είναι η αλήθεια: 

Η μέτρηση της ανεργίας, του αριθμού των ανέργων και των νέων θέσεων εργασίας απεικονίζεται αποκλειστικά και μόνο στους δείκτες και τα στοιχεία, που - κάθε μήνα - παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

Το Σεπτέμβριο του 2015 η ανεργία ήταν στο 24,8% με 1.193.700 ανέργους

Αν αποδεχθούμε τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα ότι δημιουργήθηκαν συνολικά 496.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία 3 χρόνια (2015 - 2016 - 2017), τότε οι άνεργοι σήμερα θα έπρεπε να είναι 1.193.700 — 496.000 = 697.700.

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μηνός Ιουνίου 2017, το ποσοστό της ανεργίας είναι 21,2% με 1.017.100 ανέργους.

   Συμπέρασμα:
Άνεργοι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ:    1.017.100
Άνεργοι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα:    697.700
Εξαφανισμένοι άνεργοι:                     319.400

Είναι δικαίωμα του κ. Τσίπρα να εκτίθεται και να διασύρεται. Ας μάθει όμως και ας καταλάβει ότι η μείωση της ανεργίας δεν γίνεται ούτε με εκδίωξη των επιχειρήσεων και με ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, αλλά ούτε και με αλχημείες και εξαφάνιση ανέργων».


Από την Eldorado διεκδικούν αποζημίωση 10 δις ευρώ!



Αποζημίωση-ρεκόρ ύψους 10 δισ. ευρώ εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», να διεκδικήσει η καναδική εταιρεία Eldorado Gold από το ελληνικό Δημόσιο, προσφεύγοντας στη διεθνή Διαιτησία. Η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να πληρώσει αυτό το δυσθεώρητο πρόστιμο η χώρα, εφόσον συνεχίσει να αρνείται την έκδοση των αδειοδοτικών διαδικασιών και παρέλθει η 21η Σεπτεμβρίου, οπότε και εκπνέει το τελεσίγραφο που έστειλε χθες ο επικεφαλής της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς.

Η είδηση κάνει από χθες τον γύρο των ξένων μέσων ενημέρωσης προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας και γκρεμίζοντας το επενδυτικό αφήγημα του Πρωθυπουργού που είχε λανσάρει το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη - «να μετατρέψουμε το Grexit σε Grinvest».

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου επιχείρησε να φορτώσει το φιάσκο με την Eldorado στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι σε προ ημερών συνάντησή του «ενθάρρυνε και δρομολόγησε την αντίδραση της εταιρείας», κινούμενο ουσιαστικά στη γραμμή του πρωθυπουργικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα, ο οποίος και ανάρτησε στο facebook τη φράση «στα τσακίδια Eldorado και να μη στεριώσεις πουθενά»!

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση νωρίς χθες το πρωί από την καναδική εταιρεία για τους λόγους που επιβάλλουν την απόφασή της και εν συνεχεία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρός της Τζορτζ Μπερνς, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίασε την Ελλάδα με ειδική περίπτωση χώρας. «Ούτε στην Τουρκία όπου δραστηριοποιούμαστε, ούτε οπουδήποτε αλλού όπου βρισκόμαστε, δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα» ανέφερε ο Μπερνς. Για να προσθέσει ότι «αν η Eldoardo γνώριζε τι προσκόμματα επρόκειτο να συναντήσει στην Ελλάδα, δεν θα προχωρούσε εξαρχής στην επένδυση, όπου μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει 3 δισ. ευρώ». Εφόσον ώς τις 21/9 δεν της έχουν χορηγηθεί οι άδειες - «άδειες ρουτίνας που κανονικά απαιτούν λίγες ημέρες», όπως είπε ο Μπερνς - τότε την επομένη, 22/9, η εταιρεία θα αναστείλει τις εργασίες της στην Ελλάδα, απολύοντας το 90% των 2.400 εργαζομένων που απασχολεί. Αφησε πάντως το παράθυρο ανοικτό προς την κυβέρνηση καλώντας την εκ νέου σε διάλογο, προκειμένου στον χρόνο που απομένει να βρεθεί λύση.

ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΑ... Εντύπωση προκάλεσε η δήλωσή του ότι στους πέντε μήνες που είναι επικεφαλής της Eldorado Gold έχει αποστείλει τρεις επιστολές στον Πρωθυπουργό, ζητώντας του συνάντηση, οι οποίες έμειναν όλες αναπάντητες. Διευκρίνισε ότι η εταιρεία συνεχίζει να αγνοεί το αντικείμενο της Διαιτησίας, όπου ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει διαμηνύσει από τον Ιούνιο ότι θα προσφύγει το Δημόσιο, και εξήγησε ότι η απόφαση για πάγωμα των καναδικών επενδύσεων ελήφθη υπό την πίεση των μετόχων της Eldorado. «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει τις διεθνείς κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Αλλά εγώ πώς μπορώ να εξηγήσω στους μετόχους μας, πολλοί από τους οποίους είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων διεθνώς, ότι όντως αυτό ισχύει, όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται εποικοδομητικά μαζί μας, ούτε υποστηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της εισηγμένης στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο εταιρείας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης χαρακτήρισε απαράδεκτο «οι εγκρίσεις αδειών να καθίστανται όμηροι πολιτικών σκοπιμοτήτων ή των απόψεων μίας ηχηρής μειοψηφίας», προσθέτοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία» της τοπικής κοινότητας στη Χαλκιδική είναι υπέρ των εξορύξεων και οι ενστάσεις όσων εναντιώνονται στην επένδυση έχουν κριθεί ως αβάσιμες». Επικαλέστηκε μάλιστα το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δικαιωθεί μέχρι σήμερα 18 φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ. Των δηλώσεων Μπερνς είχε προηγηθεί δήλωση του Γιώργου Σταθάκη ότι το υπουργείο έχει μέχρι τώρα χορηγήσει το 60% των αδειών για τις Σκουριές, ενώ οι εκκρεμούσες άδειες της Ολυμπιάδας θα δοθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Επιτέθηκε στην εταιρεία λέγοντας πως «προφανώς δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες» και τόνισε ότι το ΣτΕ απέρριψε την πρώτη πρόταση για χρήση κυανίου στην παραγωγή χρυσού, και πως η δεύτερη πρόταση της εταιρείας, που αφορά τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης, έχει επιστραφεί εδώ και έναν χρόνο από το υπουργείο με τεχνικές παρατηρήσεις, επομένως αναμένεται η επανυποβολή της.


Πηγή : TA NEA


Το 82,1% δεν πιστεύει τις εξαγγελίες Τσίπρα - Το ίδιο και το 66% των Συριζαίων




Το 42,4% δεν μπορεί να πληρώσει την Εφορία - «Πυροτέχνημα» το άρθρο για τον Ανδρέα λέει το 65,3% - Πολιτική σκοπιμότητα «βλέπει» ένας στους δύο για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις

Ούτε τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να πείθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης εκφράζει έντονη δυσπιστία για τις πρωτοβουλίες του αλλά και για τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την έρευνα της Marc, μόνο το 15,1% των πολιτών πιστεύει ότι θα εφαρμοστούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες τις οποίες έκανε κατά την παρουσία του αυτό το Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η κοινή γνώμη, σε συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 82,1%, είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται αυτές να εφαρμοστούν. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι στους δύσπιστους περιλαμβάνονται και δύο στους τρεις που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (65,6%), ενώ μόλις στο 30,1% είναι όσοι προσδοκούν υλοποίηση των εξαγγελιών.

Εξίσου δύσπιστοι είναι οι πολίτες -ανάμεσά τους και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ- και ως προς τις πρόσφατες πρωθυπουργικές επισκέψεις σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μόνο ένας στους δέκα Ελληνες πείστηκε ότι το άνοιγμα Τσίπρα συνιστά πολιτική στροφή υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας. Σε αντίθεση ένας στους δύο -συγκεκριμένα το 49,3%- έχει τη γνώμη ότι πρόκειται για πολιτική σκοπιμότητα και το 30,5% ότι είναι αναγκαία αλλαγή στάσης λόγω αδιεξόδων.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν προκαλεί έκπληξη ότι μόνο το 18,6% συμμερίζεται την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι τους επόμενους μήνες η οικονομία της χώρας και η κατάσταση στην αγορά θα εξελιχθούν θετικά. Το 36,3% θεωρεί ότι θα είναι ίδια με σήμερα και το 43,5% ότι μάλλον θα είναι χειρότερα αυτά που επέρχονται. Τα ευρήματα αυτά είναι συμβατά με την απάντηση στο ερώτημα για την ανταπόκριση των πολιτών στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, καθώς το 42,4% δηλώνει ότι έχει αδυναμία έναντι του 54,9% -το οποίο γίνεται 61,3% μεταξύ όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ- που πιστεύει ότι θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Αμφισβήτηση και για τον Ανδρέα   

Εντονα φαίνεται να αμφισβητούνται από την κοινή γνώμη και οι προθέσεις του κ. Τσίπρα έναντι του Ανδρέα Παπανδρέου. Δύο στους τρεις συμμετέχοντες στην έρευνα (65,3%) θεωρούν ότι το επίμαχο άρθρο με τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που έγραψε ο πρωθυπουργός συνιστά σκόπιμη ενέργεια για κομματικό όφελος. Αντιθέτως, στο 12,4% -23,8% μεταξύ των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ- περιορίζονται όσοι θεωρούν ότι συνιστά ειλικρινή αναγνώριση, ενώ το 10,5% το αποδίδει σε τυχαία παρέμβαση.

Αρνητικά, τέλος, αντιμετωπίζονται σε ποσοστό 58,3% και οι αλλαγές για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, οι προθέσεις του οποίου βρίσκουν θετικό έρεισμα μόνο στο 22,2% του συνόλου των ερωτηθέντων και στο 34,9% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. 





Πηγή : protothema.gr


Και άλλη ανεύθυνη στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ : Καραγιαννίδης «Στάσου! Μύγδαλα! - Που πας ελντοράντο?»



Ντροπιάζεται η χώρα και βουλιάζει η οικονομία με αυτό το τσίρκο που μας κυβερνάει.

Ανεύθυνοι, καταστροφικοί χωρίς να αντιμετωπίζουν συνέπειες οι ίδιοι αλλά η χώρα με τις βλακείες τους, αναρτούν ότι τους έρθει για να συναγωνιστούν στην ηλιθιότητα τις υπόλοιπες στελεχάρες του κόμματος.

Μετά τις δηλώσεις του Καρανίκα πήρε την σκυτάλη και ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στη χώρα μας.

Για να συναγωνιστή την ανευθυνότητα και την βλακεία Καρανίκα που ευχήθηκε στην El Dorado να πάει «στα τσακίδια», ο Καραγιαννίδης έγραψε στο Facebook σε ειρωνικό ύφος :  «Στάσου! Μύγδαλα! Που πας ελντοράντο?!».





Αντάρτικο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση για τις Σκουριές



Του Βασίλη Γεώργα

Ενδοκυβερνητική τρικυμία προκαλεί η επένδυση εξόρυξης χρυσού της Eldorado Gold στη Χαλκιδική. Τουλάχιστον δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους δεκάδες που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της ακύρωσης της επένδυσης, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν υπερβεί το όριο και να απειλούν ότι θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση την κυβέρνηση αν προχωρήσουν οι αδειοδοτήσεις της Eldorado Gold στην περιοχή.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν ως σοβαρό το «τελεσίγραφο» των βουλευτών τους και έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν για τον κίνδυνο να κλονιστεί η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία την οποία δεν κατάφεραν να αμφισβητήσουν ούτε τα δύο μνημόνια που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ένα πρόσχημα. Ωστόσο, από τις επίσημες αντιδράσεις του Μαξίμου και των αρμόδιων υπουργών (Σταθάκης, Φάμελλος, παλαιότερα Σκουρλέτης και στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Λαφαζάνης) που χειρίζονται την επένδυση στις Σκουριές, προκύπτει πως η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Και αυτή είναι να συνταχθεί αναφανδόν με τη γραμμή του κόμματος που με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει κάνει σημαία την ακύρωση της επένδυσης χρυσού και την εξώθηση της εταιρείας που την υλοποιεί, σε αποχώρηση από την Ελλάδα.

Είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή μερικοί βουλευτές και στελέχη του, εκμεταλλεύονται την αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σέρνουν από το μανίκι ολόκληρη την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Από τη στιγμή που δεν επικρίθηκε από το Μαξίμου, η περιφρονητική παρότρυνση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού Νίκου Καρανίκα προς την Eldorado («στα τσακίδια, να μην στεριώσεις πουθενά») δεν μπορεί να λογίζεται ως προσωπική τοποθέτηση. Είναι ένα μήνυμα που εκφράζει συλλογικά την κυβέρνηση ενώ έρχεται σε συνέχεια παρόμοιων τοποθετήσεων που έχει κάνει δημόσια ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ. 

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν η υπόθεση με τις Σκουριές έχει τη δύναμη να προκαλέσει ρήγματα ή και να ρίξει την κυβέρνηση. Εξελίσσεται, όμως, σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο χειρισμός του οποίου επηρεάζει με πολλούς τρόπους την ίδια την κυβέρνηση, τα συμφέροντα της χώρας και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. 

Είναι, δε, μια ηχηρή απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να λειτουργεί ως συνονθύλευμα πολιτικών φορέων και προσώπων με μικρό εκτόπισμα, που επένδυσαν σε μεγάλα αφηγήματα για να κερδίσουν την ψήφο των πολιτών και σήμερα είναι παντελώς εκτεθειμένοι. 

Η άοκνη προσπάθεια οριστικής ματαίωσης της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική μπήκε από την πρώτη στιγμή στο πάνθεον των αγώνων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με εκείνες ενάντια στο Ελληνικό, στα ΣΔΙΤ των σκουπιδιών, στην πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων, κ.λπ. 

Έχουν στηθεί πολιτικές καριέρες υπουργών αλλά και βουλευτών και αιρετών της περιοχής, και έχουν κερδηθεί δεκάδες χιλιάδες ψήφοι από την δαιμονοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης μέσα από την παράλληλη εκμετάλλευση των κινημάτων που ανδρώθηκαν την περίοδο 2012-2014 υπό την καθοδήγηση, και εν συνεχεία υπό την κηδεμονία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στις τελευταίες εκλογές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πάνω από 20.000 ψήφους στη Χαλκιδική και λίγο έλειψε να ξαναπάρει την πρώτη θέση από τη Νέα Δημοκρατία (διαφορά 240 ψήφων) όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη όπου θριάμβευσε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολεμική ενάντια στην Eldorado Gold και ο διχασμός της τοπικής κοινωνίας έπαιξαν το ρόλο τους.

Τα κινήματα αποδυναμώθηκαν ή και διασπάστηκαν μετά την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά οι έδρες έμειναν.

Η βουλευτίνα Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη που ηγείται εδώ και πολλά χρόνια των ενεργειών εναντίον της επένδυσης χρυσού είναι ένα τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης στην περιοχή. Η ίδια ήρθε πρώτη στη Χαλκιδική το 2015 με 6.212 ψήφους έναντι 2.382 που είχε πάρει το 2012 και 412 το 2009. Ο κόσμος που δεν θέλει να δει την επένδυση να υλοποιείται στη Χαλκιδική, την εμπιστεύεται και την ακολουθεί. 

Ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος που χειρίζεται από τη θέση του τους φακέλους της επένδυσης της Eldorado, ήταν επίσης ο δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο και πρώτος στη λίστα τον Σεπτέμβριο. Ο Τάσος Κουράκης, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο Μάρκος Μπόλαρης κ.ά, ανήκουν επίσης στους βορειοελλαδίτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Α' Θεσσαλονίκης) που για ψηφοθηρικούς ή ιδεολογικοπολιτικούς λόγους, έχουν εναντιωθεί στην επένδυση της Eldorado στις Σκουριές και εξακολουθούν να βγάζουν πύρινους λόγους για το πως εννοούν τις «αριστερές επενδύσεις» στην Ελλάδα. 

Αντίστοιχες περιπτώσεις βουλευτών και πολιτευτών υπάρχουν αρκετές ακόμη. Στο πρόσφατο παρελθόν μπορεί να βρει κανείς αρκετές ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση της Eldorado με δεκάδες υπογραφές για τις Σκουριές. Πολλούς από αυτούς τους βουλευτές πιθανόν σήμερα να μην τους γνώριζε κανείς αν δεν έχτιζαν πολιτικές καριέρες νακροθετώντας επενδύσεις.

Το γεγονός ότι οι ίδιοι και το κόμμα τους, είναι εκτεθειμένοι σε ομάδες ψηφοφόρων τους οποίους έχουν απογοητεύσει σε όλα τα υπόλοιπα μέτωπα, κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον εαυτό τους και την κυβέρνηση, αλλά δυσκολότερα για όλους τους υπόλοιπους.


Πηγή : liberal.gr


Ειρωνείες και προσβολές Τσακαλώτου στη Βουλή – Μόνο που δεν έβρισε


Με ύφος που θα ζήλευαν ακόμα και οι τοκογλύφοι δανειστές, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με απαξιωτικό ύφος σε μια απλή ερώτηση για την πορεία της οικονομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρώτησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, το περιεχόμενο των 103 προαπαιτουμένων και τις δεσμεύσεις προς το ΔΝΤ.

Πρόκειται για ερώτηση που ο υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει και να απαντήσει μέσα σε λίγα λεπτά ή αν δεν γνώριζε να έλεγε απλά ότι θα ελέγξω τα στοιχεία και θα σας απαντήσω κάποια άλλη μέρα ή θα στείλει γραπτή απάντηση.

Αντιθέτως, ο κ. Τσακαλώτος με ύφος υπεροπτικό, ειρωνικό, που άγγιζε τα όρια του χυδαίου απάντησε προσβλητικά στον κ. Κουτσούκο, υπερηφανευόμενος για την… σπουδαία του καριέρα.

«Όταν άρχισα την ακαδημαϊκή μου καριέρα στο πανεπιστήμιο του Κεντ, η πρώτη έρευνα ήταν για την συναλλαγματική ισοτιμία. Κάθε ημέρα πήγαινα στην βιβλιοθήκη και αναζητούσα στοιχεία, ενώ ανέτρεχα και σε αρχεία με εφημερίδες για να δω τις ισοτιμίες τις εποχής. Τώρα οι νέοι φοιτητές μπορούν να το κάνουν με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Το Internet που παρέχει αυτή την διευκόλυνση μπορεί να παρέχει και τις πληροφορίες στον κ. Κουτσούκο. Αν το έκανε, θα έβρισκε και τα 103 προαπαιτούμενα. Να πάει και στο site του ΔΝΤ να δει τα δικά του προαπαιτούμενα και να συγκρίνει ποια είναι ίδια και ποια διαφορετικά, αν είναι καινούρια κλπ» είπε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος, για να προσθέσει: «Ήταν στο δημόσιο χώρο και δεν χρειαζόταν να γράψετε επιστολές και ερωτήματα. Ξέρετε τι έλεγε ο Κομφούκιος; Αν δώσεις ψάρι σε έναν άνθρωπο, θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ημέρα. Αν τον μάθεις να ψαρεύει θα τον κρατήσεις ζωντανό για μια ζωή, γι' αυτό οι συνεργάτες μου μπορούν να μάθουν στους δικούς σας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο».

«Λυπάμαι για το θράσος σας» απάντησε ο κ. Κουτσούκος. «Μπορεί να μην σπούδασα στην Αγγλία, αλλά πρέπει να μάθετε να μην προσβάλλετε τους συναδέλφους σας στην Βουλή. Αντί να μας εγκαλείτε ότι δεν κάνουμε χρήση του Διαδικτύου και σας κουράζουμε, να ζητήσετε συγγνώμη. Σταματήστε να απαντάτε με ευφυολογήματα για να υπεκφύγετε. Στα αγγλικά μπορούμε να βρούμε αυτά που μας είπατε. Την επιστολή που στείλατε εσείς και ο κ. Τσίπρας στο ΔΝΤ δεν μπορούμε να την βρούμε. Επίσης, θέλω και την υπογραφή σας στο συμπληρωματικό μνημόνιο. Πήγατε την 1η Μάη και βάλατε την υπογραφή σας στο πιο αντεργατικό νομοσχέδιο. Γιατί το κρύβετε;» υπογράμμισε τέλος ο βουλευτής.

Ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος συνέχισε τις προσβολές… «Κάνετε σαν φοιτητής που δεν έχει ετοιμαστεί καταλλήλως και μετά φωνάζει για να βρει το δίκιο του. Ακόμα και το γράμμα μας είναι στο Διαδίκτυο. Είναι ντροπή σας να έρχεστε εδώ και να μην ξέρετε τι ρωτάτε. Καθίστε και διαβάστε το Μνημόνιο. Οι απαντήσεις είναι εκεί».

Όσοι ήταν στην Ολομέλεια έμεινα με το στόμα ανοιχτό ακούγοντας τον υπουργό Οικονομικών να προσβάλει τον βουλευτή Ηλείας. «Μα δεν τον ρώτησε κάτι παράλογο. Για την πορεία της οικονομίας τον ρώτησε», έλεγαν στους διαδρόμους της Βουλής, απορημένοι με την απαράδεκτη στάση του κ. Τσακαλώτου.


Πηγή : newsbomb.gr


Γιατί αφαίρεσαν τη "Γαλάζια Σημαία" από 19 ελληνικές παραλίες


Δεκαεννέα βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία" παραλίες έχασαν το βραβείο τους από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης.

Δεκαεννέα βραβευμένες με "Γαλάζια Σημαία" παραλίες έχασαν το βραβείο τους από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, καθώς κρίθηκε πως δεν πληρούσαν πλέον τα κριτήρια, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Στις συγκεκριμένες ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι 19 ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

· Ακτή Αγιόκαμπος/Golden Beach, Δήμος Αγιάς, Λάρισα

· Ακτή Ελάνη/Elani Bay, Elani Bay Resort, Δήμος Κασσάνδρας, Χαλκιδική

· Ακτή Ποταμός Α, Δήμος Χερσονήσου, Ηράκλειο

· Ακτή Βουρλιά, Δήμος Σητείας, Λασίθι

· Ακτή Ν. Μεσάγγαλα 3, Δήμος Τεμπών, Λάρισα

· Ακτή Βλυχάδα, Δήμος Λοκρών, Φθιώτιδα

· Ακτή Ιεραπέτρα ΙΙ, Δήμος Ιεράπετρας, Λασίθι

· Ακτή Βούλισμα, Δήμος Αγ. Νικολάου, Λασίθι

· Ακτή Αγ. Τριάδα, Δήμος Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκη

· Ακτή Μύρτος, Δήμος Κεφαλονιάς, Κεφαλληνία

· Ακτή Αργάσι/Χρυσή Ακτή, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

· Ακτή Λαγανάς/Κεντρική, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

· Ακτή Λαγανάς/Αη Σώστης 2/Λιμανάκι, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

· Ακτή Λαγανάς/Zante, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

· Ακτή Μπανάνα, Δήμος Ζακύνθου, Ζάκυνθος

· Ακτή Αγία Μαρίνα, Δήμος Αίγινας, Αττική

· Ακτή Καμάρι 1, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

· Ακτή Καμάρι 2, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες

· Ακτή Αγ. Γεώργιος, Δήμος Θήρας, Κυκλάδες



Φωτό: Shutterstock
Πηγή : thetoc.gr


Η αλήθεια είναι χολέρα για την κυβέρνηση και τον Καρανίκα που με μαϊμού φωτογραφία έριξε ευθύνες στην Eldorado Gold



Ο Καρανίκας  σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε μια παλιά φωτογραφία του 2010 σαν πειστήριο της σημερινής επιβάρυνσης στο περιβάλλον από τις εργασίες της Eldorado Gold.

Εκτός από τις κατάρες και τις βρισιές που δεν θα ανέβαζε ένας σοβαρός άνθρωπος στο διαδίκτυο είπε να βάλει και μια μαϊμού φωτογραφία για να ενισχύσει τις κατάρες του.



 Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, τα υποτιθέμενα πειστήρια του οικολογικού εγκλήματος το οποίο αφήνει πίσω της φεύγοντας η Eldorado Gold είναι στην πραγματικότητα είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2010. Και προς επίρρωσιν όσων αναφέρει το σχετικό κείμενο ξεσκεπάζοντας την... «στρατηγική» παραπλάνηση, έρχεται η επώνυμη μαρτυρία του κ. Νίκου Μαυροματίδη, πολύπειρου ερασιτέχνη αεροπόρου, στελέχους της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτή κ.λπ, ο οποίος ήταν κυβερνήτης στο μικρό αεροσκάφος όταν ελήφθησαν οι περί ων ο λόγος εικόνες. 

Ο κ. Μαυροματίδης αναφέρει: «Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την κυρία Δόντση μέσα από το αεροπλάνο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κυβερνήτης του οποίου ήμουν εγώ και η πτήση έγινε κατόπιν αίτησης του τότε Δημάρχου για την αποτύπωση της καταστροφής ύστερα από μία ισχυρή καταιγίδα, με σκοπό να δουν κυρίως τις ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο και να τις αποκαταστήσουν. Παραθέτω αρχικά τη φωτογραφία της ανάρτησης του Καρανίκα, καθώς και μερικές ακόμα από την ίδια πτήση, οι οποίες κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από την ομάδα anti-gold με σκοπό την παραπλάνηση».


Είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης το ψέμα και η απάτη για να στηρίξει τις θέσεις της και να αποπροσανατολίσει από την ανικανότητα της.




«Γκάζι» με 971.429 κατασχέσεις λογαριασμών πατάει το δημόσιο



Οι απλήρωτες υποχρεώσεις ιδιωτών αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα.

Αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο την ώρα όπου ο εισπρακτικός μηχανισμός συνέχιζε να πατάει γκάζι στις κατασχέσεις.

Οι απλήρωτες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα με το πλήθος των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να αυξάνεται κατά 172.704 από τον Ιούνιο στον Ιούλιο.

Τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 7,483 δισ. ευρώ έναντι 5,475 δισ. ευρώ.

Απλήρωτοι φόροι από την αρχή της χρονιάς έχουν μείνει 5,723 δισ. ευρώ ενώ μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου το άλμα προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ (από 4,282 δισ. ευρώ σε 5,723 δισ. ευρώ).

Οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη από 3.805.423 τον Ιούνιο αυξήθηκαν σε 3.978.127 τον Ιούλιο . Πρακτικά, ένας στους δύο φορολογούμενους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία και 1.678.160 φορολογούμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Τον Ιούλιο, οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκαν περαιτέρω σε 971.429 (έναντι 951.114 τον Ιούνιο).

Το «τσουνάμι» των κατασχέσεων έχει αποδώσει από τις αρχές του έτους εισπράξεις πάνω από 2,7 δισ. ευρώ παλαιών και φρέσκων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές Ιουλίου προς το Δημόσιο, διευκρινίζονται τα εξής:

Όπως προκύπτει από το σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε σήμερα, οι φορολογικές υποχρεώσεις, που δεν καταβλήθηκαν εμπροθέσμως, ανέρχονται στο ποσό των 1,441 δισ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κυρίως σε 3 ακραίες υποθέσεις ελέγχου μηδενικής εισπρακτικής απόδοσης, με βεβαίωση 746 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό νέο φορολογικό ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε κατά 695 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι, στατιστικά, οι εν λόγω υποθέσεις αποτελούν ακραίες τιμές και δεν αντικατοπτρίζουν τη γενικότερη πορεία του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους, το οποίο αυξάνεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Σε κάθε περίπτωση, και παρά τις ακραίες τιμές, η εισπραξιμότητα του νέου φορολογικού ληξιπρόθεσμου χρέους βελτιώθηκε, καθώς αυξήθηκε στο 16,4% από 15,8% τον Ιούλιο του 2016.

Η αύξηση του συνολικού νέου ληξιπρόθεσμου χρέους κατά επιπλέον 567 εκατ. ευρώ οφείλεται σε μη φορολογικές κατηγορίες εσόδων, όπως δάνεια, λοιπές εισφορές, μη φορολογικά πρόστιμα.


Πηγή : newsbeast.gr


Χαιρετίζει η Σεούλ τις κυρώσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ κατά της Β. Κορέας




Την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Βόρεια Κορέα, μετά την 6η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, χαιρέτισε η Νότια Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι η προκλητική συμπεριφορά κατά της διεθνούς ειρήνης, μπορεί μόνο να επιφέρει πιο σκληρές διεθνείς κυρώσεις» ανέφερε ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου στη Σεούλ.

Η Σεούλ υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος διαφυγής της Βόρειας Κορέας από την διεθνή απομόνωση και τις οικονομικές δυσκολίες, είναι η εγκατάλειψη του πυρηνικού προγράμματός της.


Πηγή:  Reuters




Πάνε για λουκέτο «Kitchen Bar» και «Θέα»



Mε δικαστική απόφαση μετά από ασφαλιστικά μέτρα του ΤΑΙΠΕΔ, λόγω χρεών του Κακέτση

 Με λουκέτο απειλούνται τα γνωστά κέντρα «Kitchen Bar» και «Θέα», μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τις δυο αυτές επιχειρήσεις.   Όπως δηλώνει ο επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης στην εφημερίδα Espresso, καλείται να αδειάσει τα δυο μαγαζιά του, λόγω των ασφαλιστικών μέτρων από το ΤΑΙΠΕΔ.   

Ο ίδιος λέει στην εφημερίδα: «Τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα μαγαζιά μου - στο παρελθόν ανήκε στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα - τον πήρε το ΤΑΙΠΕΔ που πλέον είναι ο νέος διαχειριστής για χρέη που είχα, αλλά και στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου. Χρωστούσα κάποια χρήματα για τα ενοίκια, αλλά φρόντιζα να αποπληρώνω κάποια χρέη. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας τελεσιδίκησε μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και αναγκαστικά πρέπει να αδειάσω το χώρο».   

Ο επιχειρηματίας σημειώνει ότι από το 2011 τα μαγαζιά έκαναν «κοιλιά» με αποτέλεσμα «να μην μπορώ να πληρώσω 450.000 ευρώ ενοίκιο το χρόνο».   «Είμαι με υπνωτικά χαπάκια για να κοιμηθώ. Σκέφτομαι ότι δεν θα έχω να φάω... Πώς να χωνέψω ότι στα 68 μου χρόνια θα βρεθώ στο δρόμο;» λέει στην εφημερίδα ο Κακέτσης. 


Πηγή : lifo.gr


Σαλαμίνα: Τεράστια ρύπανση στις ακτές από τη βύθιση δεξαμενόπλοιου



Αγώνα δρόμου κάνουν τα συνεργεία απορρύπανσης για να περιορίσουν τη ρύπανση που δημιουργήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου.

Εντατικές προσπάθειες καταβάλλουν από το πρωί ιδιωτικά συνεργεία στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ρύπανση πετρελαιοειδών και πίσσας, που δημιουργήθηκε κατά μήκος 1,5 χιλιομέτρου, μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.

Περιμετρικά από το σημείο όπου έχει βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα, ενώ οι εργασίες στεγανοποίησης στο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ», συνεχίζονται και σήμερα από ιδιώτες δύτες προκειμένου στη συνέχεια ιδιωτικό συνεργείο να προχωρήσει σε απάντληση καυσίμων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, η σφράγιση στο πλοίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, ενώ η ρύπανση που έχει δημιουργηθεί στη θαλάσσια περιοχή θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε όλα τα επίπεδα.

Για την απάντληση των καυσίμων αναμένεται να κατατεθεί επιχειρησιακό σχέδιο στο υπ. Ναυτιλίας από ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση. Τα αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο πληροφορίες που αναμένεται να διερευνηθούν και από τον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει για το ναυτικό ατύχημα το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, κάνουν λόγο για εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες μελών πληρωμάτων πλοίων που έφθασαν στην περιοχή το δεξαμενόπλοιο άρχισε να βυθίζεται με την πρύμνη.

Τη στιγμή του ναυαγίου, στο πλοίο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α μηχανοδηγός από τα συνολικά έντεκα μέλη. Και οι δύο περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και ρυμουλκό σκάφος και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο "Τζάνειο" νοσοκομείο όπου εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

Ο πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του δεξαμενόπλοιου προσήχθησαν χθες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, οι οποίοι συνελήφθησαν για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ενώ στη συνέχεια με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Ανακοίνωση του δήμου Σαλαμίνας

"Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όπως έγινε γνωστό, πλησίον της νησίδας Αταλάντη βυθίστηκε δεξαμενόπλοιο εφοδιαστικό με την επωνυμία Αγ.Ζώνη το οποίο περιείχε μεγάλη ποσότητα μαζούτ προκαλώντας μεγάλη ρύπανση ανοικτά του όρμου των Σεληνίων
Κατά τις απογευματινές ώρες το μαζούτ εξαπλώθηκε από την Κυνοσούρα στις ακτές των Σεληνίων.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν το Λιμενάρχειο, η Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. και ο πρόεδρος της Κοινότητας Σεληνίων.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέθεσε την απορρύπανση στις αντιρυπαντικές εταιρείες Πολυχρονόπουλου και Σπανόπουλου.
Η ζημιά είναι μεγάλη. Το πρωί θα βρίσκονται στις ακτές των Σεληνίων για τις απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού.
Όπως μας διαβεβαίωσαν θα υπάρξει πλήρη αποκατάσταση όμως θα απαιτηθεί χρόνος.
Χρειάζεται ψυχραιμία και σίγουρα εγρήγορση. Ο Δήμος θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες για αποζημιώσεις και πλήρη απόδοση ευθυνών της οικολογικής καταστροφής.
Οι εταιρείες με εμπειρία σε τέτοια περιστατικά μας διαβεβαίωσαν ότι θα επαναφέρουν τις ακτές και την θάλασσα στην πρότερη κατάσταση".


Πηγή : newsbeast.gr