Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα θέματα ασφάλειας κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας



Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ιωάννη Κασσαβό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τραγικό περιστατικό, τον θανατηφόρο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή, επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα του Δήμου Αχαρνών αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Επισήμανε ότι, ως Κυβέρνηση, θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. 

Σημείωσε ότι η έξαρση της ανομίας, που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της Κυβέρνησης και ιδίως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, έχει φτάσει στο απροχώρητο. 



Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να χάνουν τη ζωή τους μαθητές με αυτό τον τρόπο και να τρομοκρατούνται φιλήσυχοι πολίτες περιοχών που μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε κέντρα παραβατικότητας και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι εύκολη. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, στη νομοθεσία, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις εν λόγω περιοχές. 



Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν μπορεί να λυθεί με ευκαιριακές επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. 

Τέλος, επανάλαβε τη δέσμευσή του ότι, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα επανέλθουν οι φυλακές τύπου Γ΄, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, που οδήγησε στην αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουμένων, θα επανασυσταθεί η Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχυθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ.





Νέα Δημοκρατία: Καθυστερήσεις επτά ολόκληρων μηνών που εγείρουν υπόνοιες συγκάλυψης


Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τους χειρισμούς της υπόθεσης λαθρεμπορίας τσιγάρων του ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, που βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.

 Οι αρμόδιες Αρχές οφείλουν να ενεργήσουν άμεσα και να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση. 

 Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλα τα στοιχεία της υπόθεσης να δουν το φως της δημοσιότητας άμεσα.

 Ήδη, έχει παρατηρηθεί ανεξήγητη καθυστέρηση επτά ολόκληρων μηνών, που εγείρει υπόνοιες συγκάλυψης».


Ασκληπιείο Βούλας: 20 ημέρες χωρίς αξονικό τομογράφο



Ένας πεπαλαιωμένος αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί κανονικά περί τα 20 άτομα σε μια κανονική μέρα και περί τα 100 σε ημέρα εφημερίας, τελικά σταμάτησε να λειτουργεί εδώ και 20 ημέρες. Ο λόγος για τον αξονικό τομογράφο του Ασκληπιείου της Βούλας.

Δείτε τι καταγγέλλουν από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή: 

Ο αξονικός τομογράφος του "Ασκληπιείου" εξυπηρετεί στην καθημερινή λειτουργία 30-40 περιστατικά ενώ στην γενική εφημερία κάθε τέταρτη μέρα περίπου 80 - 100 ασθενείς. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πολύ καλά :

- Πως το μηχάνημα είναι πεπαλαιωμένο και έπρεπε ήδη να έχει αντικατασταθεί

- Πως  δεν υπάρχει σύμβαση για service εδώ και δύο χρόνια

- Πως είναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να διακομίζονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία που απέχουν 20 ή 30 χιλιόμετρα για να κάνουν μια αξονική.

Το πρόβλημα της διενέργειας αξονικών τομογραφιών σε έκτακτα και τακτικά περιστατικά στο λεκανοπέδιο επιτείνεται γιατί αυτές τις μέρες δυσλειτουργεί και ο αξονικός τομογράφος του «Αττικού».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.

Οι αρμόδιοι να βρουν λύση ΣΗΜΕΡΑ.

Δεν νοείται διοικητής νοσοκομείου να πηγαίνει κάθε μέρα στο γραφείο του και να ασχολείται με άλλα πράγματα ενώ ξέρει πως στο νοσοκομείο που διοικεί υπάρχει τέτοιο μέγιστο πρόβλημα.

Δεν νοείται υπουργοί Υγείας να περνούν την ώρα τους προπαγανδίζοντας το δήθεν "θεάρεστο έργο" της κυβέρνησης ενώ ξέρουν πως μεγάλο νοσοκομείο του λεκανοπεδίου εφημερεύει χωρίς αξονικό τομογράφο εδώ και πέντε (5) γενικές εφημερίες.

Προειδοποιούμε πως οι αρμόδιοι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε ήθελε συμβεί σε ασθενή.




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αιχμές Χρυσόγονου κατά Τόσκα για τα «άβατα»: 20 μήνες είναι υπουργός, να μας πει αν έκανε παρεμβάσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ


Σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Τόσκα άφησε ο Κώστας Χρυσόγονος, για την κατάσταση στη Δυτική Αττική, με αφορμή την τραγωδία στο Μενίδι και τον θάνατο του 11χρονου αγοριού από αδέσποτη σφαίρα.

«Τα άβατα είναι οι χειρότερες εκδηλώσεις μιας γενικότερης αρρώστιας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και αυτό έχει να κάνει με την υπερβολική ανοχή σε κάθε είδους παραβατικότητα, η πολύ χαλαρή σχέση που έχουμε εμείς οι Ελληνες με τους κανόνες», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Real FM.

Ο κ. Χρυσόγονος αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολο να αρθούν αυτές οι καταστάσεις, υπογράμμισε όμως ότι δεν μπορεί να απουσιάζει το κράτος. «Πρέπει να υπάρξει μικρότερη ανοχή στην παραβατικότητα και αυτό δεν γίνεται με μαγκιές και καουμποϊλίκια, αλλά με σχέδιο. Ο κ. Τόσκας είναι υπουργός 20 μήνες και πρέπει να μας πει τις σταδιακές παρεμβάσεις που έκανε και αν έκανε για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τόσκας, σε δηλώσεις του το Σάββατο, είχε αναφέρει ότι τα άβατα δεν μπορούν να καταργηθούν σε 24 ώρες.



Πηγή:  iefimerida.gr 


Σοκαριστικό: Άφησε τα δυο κοριτσάκια της να πεθάνουν στο αυτοκίνητο, ενώ εκείνη διασκέδαζε!



Η 19χρονη άφησε τις κόρες της, ενός και δύο ετών, επί 15 ώρες μέσα στο καυτό αμάξι χωρίς νερό ή τροφή

Μια σοκαριστική υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Τέξας, όπου μια έφηβη μητέρα άφησε τις δύο τις κόρες, ηλικίας ενός και δύο ετών, να πεθάνουν από την ζέστη, ενώ εκείνη διασκέδαζε με τους φίλους της. 

Η 19χρονη Αμάντα Χόκινς άφησε την Αντισον και την Μπριν για περισσότερες από 15 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς φαγητό και νερό. Αγνοώντας τες, πέρασε το βράδυ στο σπίτι φίλου της που έκανε πάρτι στο Κερ Κάουντι. Όταν κάποιος της είπε να φέρει τα παιδιά μέσα, αρνήθηκε. 

Όταν γύρισε στο αυτοκίνητο να τα πάρει, το επόμενο απόγευμα, τα κορίτσια είχαν καταρρεύσει μέσα στο αυτοκινήτο, με την θερμοκρασία να φτάνει έξω τους 33 βαθμούς Κελσίου. Και πάλι όμως, αντί να τις μεταφέρει στο νοσοκομείο απευθείας, τις έκανε μπάνιο και τις άλλαξε ρούχα. Αρχικά ισχυρίστηκε πως λιποθύμησαν αφού μύρισαν κάποια λουλούδια στο πάρκο. 

Τα παιδάκια ήταν σε κωματώδη κατάσταση όταν τελικά έφτασαν στο νοσοκομείο και επιβίωναν μόνο χάρη στην μηχανική υποστήριξη. Καθώς δεν υπήρχε ελπίδα, οι γιατροί τις αποσυνέδεσαν και τα μικρά αγγελούδια πέθαναν λίγες ώρες αργότερα. 

«Αυτή είναι με διαφορά η πιο τρομακτική ιστορία που έχω δει εδώ και 37 χρόνια που είμαι στην υπηρεσία του νόμου», δήλωσε ο σερίφης. 

Η μητέρα συνελήφθη αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, κατηγορείται μόνο για παραμέληση ανηλίκων, που επιφέρει ποινή έως δύο χρόνια φυλακή. Ο σερίφης τόνισε στα μμε πως αυτό μπορεί να αλλάξει, αφού τα παιδιά πέθαναν. 



Πηγή : protothema.gr


Οι ξένοι βλέπουν «μισή λύση» για το χρέος και φθορά της κυβέρνησης



«Μικρές πιθανότητες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές». εκτιμούν

Η νέα  συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης,  στα πλαίσια του Eurogroup , στην οποία θα συμμετέχει και η  Κριστίν Λαγκάρντ, δεν αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο πολυετές ελληνικό δράμα.

Η Ελλάδα μπορεί να κληθεί  να αποδεχθεί  να λάβει τη δόση χωρίς όμως το QE. Τα ερώτημα που τίθεται είναι πλέον κατά πόσο η χώρα μπορεί χωρίς το QE να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Κι αυτό κατά πόσο θα επηρεάσει την οικονομία θα δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα και πιθανά πρόωρες εκλογές.

Ξένες τράπεζες και αναλυτές εκτιμούν πως η αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω κατάρρευση των ποσοστών της κυβέρνησης φέρνοντας ποιο κοντά τις πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο, ο συμβιβασμός ΔΝΤ και Βερολίνου που είχε συζητηθεί σε μεγάλο βαθμό ήδη από τον Μάιο, φαίνεται ότι οδηγεί στο κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ καθώς ψηφίστηκαν και οι «ουρές» των μέτρων που εκκρεμούσαν,  θα εκταμιευτεί εγκαίρως η δόση που αναμένεται να κυμανθεί στα  7,5-10 δισ. ευρω ώστε  η χώρα  να μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις ύψους 7,4 δισ. ευρώ στα μέσα Ιουλίου.

Το Ταμείο θα συμμετάσχει «επί της αρχής» (approval in principle) στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση, καθώς δεν θα καταβάλει δάνεια προτού επιτευχθεί συμφωνία επί μιας κοινής ανάλυσης για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Η πρόταση, που θα συζητηθεί, θα περιγράφει πάντως μεταξύ άλλων ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους όπως η πιθανή παράταση της ωρίμανσης των δανείων από 15 έως 17 χρόνια, που θα εφαρμοστούν όμως μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, ενώ η κυβέρνηση  θέλει κίνητρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης και ξεκάθαρα μέτρα για το χρέος.

Εκθεση Citigroup

Με βάση τη διέξοδο στο αδιέξοδο που προσφέρει στο ελληνικό δράμα η πρόταση του ΔΝΤ για συμμετοχή στο πρόγραμμα χωρίς χρηματοδότηση, η επόμενη δόση θα ξεκλειδώσει, ανέφερε η Citigroup, παρατηρώντας ωστόσο πως η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και, συνεπώς, σχετικά με την πιθανή ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ θα παραμείνουν.

Έτσι εκτιμά πως περιορίζονται  οι πιθανότητες επιστροφής της χώρας στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, ενώ αυξάνονται και οι  πιθανότητες ενός νέου προγράμματος διάσωσης.

 Οι αγορές εξάλλου προεξοφλούν πως η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, όπως εξάλλου και η όποια δοκιμαστική επιστροφή της χώρας στις αγορές, δεν είναι εφικτή σε αυτή την φάση δεδομένου μάλιστα πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ  Μάριο Ντράγκι έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για την ποσοτική χαλάρωση.

Η  HSBC, σημειώνει πως οι  θέσεις των «παιχτών»  ως εξής:

-Η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ αλλά δεν θέλει επιπλέον μέτρα για το χρέος. Το ΔΝΤ θέλει μέτρα για το χρέος προκειμένου να βάλει κεφάλαια. Η Ελλάδα θέλει εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης, πρόσβαση στο QE, καθώς και έξοδο στις αγορές. Η ΕΚΤ χρειάζεται εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος  για να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο QE. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει τρία  σενάρια: Στο πρώτο η Γερμανία και το ΔΝΤ βρίσκουν κοινό έδαφος στο θέμα του χρέους, επιτρέποντας στο Ταμείο να μετάσχει αλλά και χωρίς να χρειαστεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να περά   σει κάποια ρύθμιση από το γερμανικό κοινοβούλιο. Στο δεύτερο η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση του ΔΝΤ για χρηματοδότηση σε επόμενο στάδιο, όταν η ευρωζώνη προσφέρει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους. Το Eurogroup θα αποφασίσει την εκταμίευση δόσης 9-10 δισ. ευρώ, ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις του Ιουλίου και μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών  του  Δημοσίου, χωρίς όμως να εξασφαλιστεί η ένταξη στο QE. Στο τρίτο, η  ΕΚΤ αποδέχεται την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE, ακόμα και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, κάτι που απαιτεί περισσότερη δέσμευση στα μέτρα ελάφρυνσης χρέους.

Η Ελλάδα πάντως μπορεί να κληθεί  να αποδεχθεί  να λάβει τη δόση χωρίς όμως το QE. Έτσι λένε ορισμένοι αν τουλάχιστον η όποια λύση στις 15 Ιουνίου συνοδεύεται από μια μεγαλύτερη δόση (περίπου 10 δισ. ευρώ) και μια στρατηγική για την επιστροφή στις αγορές το  2018, πιθανότατα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, να αισθανθεί ότι έχει ένα στόρι για να «πουλήσει» στο εκλογικό σώμα. Πρόωρες εκλογές αναμένονται στα τέλη του επόμενου έτους - μόλις η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα και πριν ξεκινήσει το νέο πακέτο λιτότητας το 2019.



Πηγή : tovima.gr


Ο «χάρτης» των λουκέτων στα καταστήματα



Σταθεροποίηση παρουσιάζει η αγορά σε ό,τι αφορά στην καταγραφή των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας, όπως προκύπτει από την έρευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Τα βασικά συμπεράσματα από την εικόνα της απογραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καταγραφής των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας, όπως καταγράφεται στην έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ), του πρώτου εξαμήνου 2017, συνοψίζονται όπως παρακάτω:

- Στασιμότητα του ποσοστού των κλειστών επιχειρήσεων στο 28%

- Σταθεροποίηση της εστίασης και ανάσχεση της τάσης επέκτασής της εις βάρος του λιανικού εμπορίου και των υπόλοιπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

- Ελαφρά συρρίκνωση του κλάδου του λιανικού εμπορίου ειδών ένδυσης σε σύγκριση με άλλους υποκλάδους του λιανικού εμπορίου

- Μικρές αυξήσεις στα καταστήματα λιανικού εμπορίου υποδημάτων και στα φαρμακεία

- Ισχνή αύξηση στους λοιπούς κλάδους λιανικού εμπορίου

Απογραφή επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου έχει έντονη παρουσία στην κατανομή της ενεργούς επιχειρηματικότητας στην εμπορική αγορά της Αθήνας, ενώ κατά τον τελευταίο χρόνο, η κατανομή των σημαντικότερων κλάδων της ενεργούς επιχειρηματικότητας, δεν φαίνεται να παρουσιάζει πολύ έντονες διαφοροποιήσεις.

- Το λιανικό εμπόριο ως ενιαίος κλάδος αυξάνεται οριακά, ως ποσοστό επί του συνόλου των ενεργών επιχειρήσεων, έναντι των επιχειρήσεων εστίασης που παρουσιάζουν μια οριακή πτωτική τάση.

- Καταγράφεται σχετική αύξηση του κλάδου της υπόδησης, ενώ αντιθέτως ο κλάδος ένδυσης ο οποίος συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργούς επιχειρηματικότητας παρουσιάζει οριακή μείωση.

Τα «λουκέτα» διαμορφώνουν «πιάτσες»

«Σύμφωνα με τη διαχρονική αποτύπωση της αναλογίας των κλειστών επιχειρήσεων διαπιστώνεται μια σταθεροποιητική τάση μετά την σημαντική καταστροφή επιχειρηματικότητας του 2012» όπως σημειώνει το ΙΝΕΜΥ.

Η χαρτογράφηση των κλειστών επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου αναδεικνύει ότι το φαινόμενο των «λουκέτων» υπακούει και αυτό, όπως και η εμπορική δραστηριότητα, στη λογική των χωρικών προτύπων. Τα «λουκέτα» διαμορφώνουν «πιάτσες», με τα κλειστά καταστήματα να παρουσιάζουν ιδιαίτερες πυκνότητες σε περιορισμένες περιοχές του πεδίου.

Μεταξύ των κεντρικών εμπορικών δρόμων υπάρχουν ορισμένοι στους οποίους διαπιστώνονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης κλειστών επιχειρήσεων. Έτσι, τα υψηλότερα ποσοστά λουκέτων καταγράφονται κατά φθίνουσα σειρά στους δρόμους: Χαριλάου Τρικούπη (45,1%), Ιπποκράτους (39,3%), Σοφοκλέους(38,7%), Σταδίου (34,3%), Πανεπιστημίου (33,9%), Ευριπίδου (29,4%).

Οι εμπορικές ζώνες

Για την Αθήνα έχουν οριστεί 4 ζώνες εκ των οποίων η καθεμία φέρει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γνωρίσματα. Οι υποπεριοχές-ζώνες που επιλέχθηκαν ταυτίζονται λίγο πολύ με τη μέση ανθρωπογεωγραφική αντίληψη που υπάρχει για το κέντρο της πόλης και συμπίπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με επιμέρους γειτονιές της.

Οι περιοχές αυτές είναι: Εμπορικό Τρίγωνο Αθήνας, Κεντρικοί Οδικοί 'Αξονες, Κολωνάκι, Εξάρχεια-Νεάπολη.

Στις 4 ξεχωριστές εμπορικές ζώνες της Αθήνας καθεμία έχει διαφορετική «αντοχή» απέναντι στο φαινόμενο των «λουκέτων». Έτσι, το «εμπορικό τρίγωνο», παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες (23%) ποσοστό που διατηρείται σταθερό σε σχέση με την περσινή καταγραφή. Ακολουθεί το «Κολωνάκι» όπου η εικόνα βελτιώθηκε (23%) σε σύγκριση με την προηγούμενη καταγραφή. Σε χειρότερη θέση εξακολουθεί να βρίσκονται η ζώνη των «Εξαρχείων» με 35% καθώς και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33%, που ωστόσο εμφάνισαν μια ισχνή βελτίωση.

Το εμπορικό τρίγωνο αποτελεί την σημαντικότερη εμπορική ζώνη του κέντρου καθώς στεγάζει σχεδόν το 40% των επιχειρήσεων «ένδυσης-υπόδησης» αλλά και της «εστίασης», ενώ εντός της ζώνης εδρεύουν σχεδόν τα μισά καταστήματα «τροφίμων». Παράλληλα η σημασία του εμπορικού τριγώνου είναι ευρύτερη καθώς αποτελεί την «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η ζώνη που περιλαμβάνει του κεντρικούς οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας, πλήττεται σε μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες καθώς διατηρεί ένα πολύ υψηλό και επίπεδο κλειστών επιχειρήσεων. Η αυξημένη αναλογία των κλειστών στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας είναι ανησυχητική καθώς η ζώνη περικλείει το δεύτερο μεγαλύτερο πλήθος επιχειρήσεων μετά το εμπορικό τρίγωνο. Συμπερασματικά, παρατηρείται ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης όπως αυτές εκδηλώνονται στην αγορά με την επιδημία των «λουκέτων», διαφέρουν σε κάθε εμπορική ζώνη και σημαντικό ρόλο σε αυτό κατέχει η φυσιογνωμία της κάθε ζώνης και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της.

Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης: «Η διατήρηση υψηλών ποσοστών κλειστών επαγγελματικών στεγών σε τόσο υψηλά επίπεδα, στις κεντρικές εμπορικές περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, περιγράφει με ακρίβεια την αβεβαιότητα των εμπορικών επιχειρήσεων. Τα κλειστά καταστήματα αποτελούν πλέον μια οικεία εικόνα ακόμα και για τους πιο σπάνιους επισκέπτες, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, αφού καταδεικνύει μία παγιωμένη αρνητική κατάσταση στην αγορά».



Πηγή : dikailogitika.gr


Σαρωτική η επικράτηση Μακρόν στον α' γύρο των βουλευτικών στη Γαλλία



Η αποχή κινήθηκε στο 51%, όταν στον α' γύρο του 2012 ήταν πολύ κάτω από το 50%.

Σαρωτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η επικράτηση του κόμματος του Μακρόν στον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Με την αποχή σε επίπεδα ρεκόρ, το κόμμα του προέδρου κινείται προς τις 400 με 440 έδρες στον β' γύρο. 

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, το κόμμα La Republique en Marche (REM) του προέδρου και οι σύμμαχοί του πήραν το 32,32%, η Δεξιά και οι σύμμαχοί της το 21,56%, το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν το 13,2%, η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν 11,02%, το ΚΚ Γαλλίας 2,72% και το άλλοτε κραταιό Σοσιαλιστικό Κόμμα το 9,51%.

Σε έδρες (συνολικά 577) τα ποσοστά μεταφράζονται: Το REM από 400 έως 440, η Δεξιά από 95 έως 132, το Σοσιαλιστικό Κόμμα από 15 έως 25, η Αριστερά από 13 έως -23 και η Λεπέν από 2 έως 5 έδρες.

Η αποχή στον α' γύρο κινήθηκε στο 51%, όταν στον α' γύρο του 2012 ήταν πολύ κάτω από το 50%.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν ευφορία στην κυβέρνηση, η οποία εκτίμησε ότι οι πολίτες ζητούν την άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε ο νέος πρόεδρος.

Τα υπόλοιπα κόμματα στάθηκαν στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής. Ο Φρανσουά Μπαρουάν των Ρεπουμπλικάνων (δεξιά) εξέφρασε ανησυχία του για το φαινόμενο.

Η Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας δεν τα πήγε καθόλου καλά, τα έβαλε με το εκλογικό σύστημα (μονοεδρικές περιφέρειες σε δύο γύρους) που ευνοεί τα μεγάλα κόμματα.

Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα που βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης, ο επικεφαλής του Ζαν Κριστόφ Καμπαντελί δεν πέρασε καν στον β' γύρο. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι στη Βουλή δεν θα υπάρχει πλέον αντιπολίτευση.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν, το κόμμα του οποίου δεν τα πήγε καθόλου καλά, έχει πάντως πιθανότητες να μπει στη Βουλή, αφού στον β' γύρο θα δώσει τη μάχη με την υποψήφια του REM στη Μασαλία. Εκείνος συγκέντρωσε 34% και η Κορίν Βερσινί 23%.

Ο ίδιος τα έβαλε με την αποχή και αυτή τη φορά θυμήθηκε να καλέσει τους Γάλλους να μην επιτρέψουν την εκλογή υποψηφίων του Εθνικού Μετώπου.



Πηγή : tovima.gr


Στα 5 δισ. ευρώ οι επενδύσεις των Ελλήνων στην Αλβανία

REUTERS/LEONHARD FOEGER


Σημαντικά υψηλό είναι το ποσοστό των ελληνικών επενδύσεων στην Αλβανία, καθώς το 25% των ξένων άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) προέρχεται από ελληνικές εταιρείες.

Το συγκεκριμένο ποσοστό, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, αντιστοιχεί σε περίπου 5 δισ. ευρώ.

Στη γειτονική χώρα, οι ξένες επιχειρήσεις αριθμούν σε 5.600, απασχολώντας 120.000 Αλβανούς.

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Ιταλία, το μερίδιο της οποίας ανέρχεται σχεδόν στο 50%.

Η Ελλάδα έπεται στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη ακολουθεί το Κόσοβο.




naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


Ερώτηση Λοβέρδου σε Τσακαλώτο-Κουρουμπλή για το πλοίο με τα λαθραία τσιγάρα στα Χανιά

Φωτογραφία: Intime News



Ερώτηση για το πλοίο που πιάστηκε στα Χανιά με 10 εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα κατέθεσε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Γιατί επτά μήνες ακινητοποιημένο πλοίο στα Χανιά με τσιγάρα αμφίβολης νομιμότητας στα αμπάρια του; Ποια είναι η αλήθεια;» αναρωτιέται με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Λοβέρδος.

Στις ερωτήσεις του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει από τις λιμενικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών για το ποιων εταιριών προϊόντα βρέθηκαν στο πλοίο, αν υπάρχουν τσιγάρα της εταιρείας ΣΕΚΑΠ και αν πρόκειται για λαθρεμπόριο.






Πηγή : iefimerida.gr


Υπόθεση μπούλινγκ στην Κομοτηνή: Ο καθηγητής έλεγε στη φοιτήτρια «πρόσεξε μη μας βγάλουν στα μανταλάκια»



Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής από το Πρώτο ΘΕΜΑ για το νέο περιστατικό βίας και λεκτικού εκφοβισμού που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η φοιτήτρια των ΤΕΦΦΑ, Σταματία Παππά κατήγγειλε σε άνδρες του Α.Τ Κομοτηνής ότι ξυλοκοπήθηκε άνευ λόγου και αιτίας από δυο συμφοιτήτριες της σε χώρο του Πανεπιστημιακού ιδρύματος ενώ παράλληλα κατήγγειλε προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από καθηγητή και άλλα στελέχη της Σχολής. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι, άνθρωποι του Πανεπιστημίου, αντί να την ενθαρρύνουν να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό συμβάν που την ανάγκασε σε τριήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο όπου εκεί κρίθηκε αναγκαίο να της χορηγηθεί από τους γιατρούς φαρμακευτική αγωγή για να αντιμετωπίσει το ψυχοτραυματικό στρες, αντιθέτως την προέτρεψαν να αποσιωπήσει το συμβάν «για να μην πληγεί η φήμη της Σχολής και των στελεχών της».

Αν και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου διέταξε αμέσως έρευνα μετά την δημοσίευση της υπόθεσης του ξυλοδαρμού της φοιτήτριας από το ΘΕΜΑ, δηλώνοντας πλήρη άγνοια για όσα άσχημα διαδραματίστηκαν πριν από ενάμιση περίπου μήνα στο αμφιθέατρο της σχολής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το πρωί της Τετάρτης η Σταματία Παππά συνοδευόμενη από τον γνωστό ποινικολόγο, Πέτρο Μαντούβαλο πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης και κατέθεσε νέα μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε καθηγητές και μέλη του Διοικητικού Επιστημονικού Προσωπικού των ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής που φέρονται να απέκρυψαν το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό της, όπως η ίδια κατήγγειλε. 

Οι προειδοποιήσεις του καθηγητή

Στο περιεχόμενο της μήνυσης αποκαλύπτονται νέα στοιχεία σχετικά με την προσπάθεια μερίδας καθηγητών και μελών του Διοικητικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) να αποσιωπηθεί το επεισόδιο του ξυλοδαρμού της.   

Η φοιτήτρια αναφέρει ότι ο καθηγητής της δεν πήρε θέση όταν οι δυο συμφοιτήτριες της, της επιτέθηκαν φραστικά εναντίον της όταν εκείνη τόλμησε να του αναφέρει το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Χτυπώντας μάλιστα τα θρανία και ουρλιάζοντας μπροστά στον εν λόγω καθηγητή μας, ο οποίος δεν πήρε θέση, δε με υποστήριξε, ούτε καν επέπληξε φραστικά τις εν λόγω κοπέλες για την φασαρία που έκαναν εντός της αιθούσης και κατά την διάρκεια του μαθήματος». Και προσθέτει αμέσως παρακάτω: « Κατόπιν δε της λήξης του μαθήματος με εξύβρισαν και με απείλησαν λέγοντας μου « θα σε γα...με, θα δεις τι έχεις να πάθεις μα...νη», «καλύτερα να φύγεις από την Κομοτηνή παλιοπ...α», « να σηκωθείς να φύγεις από την ειδικότητα, είσαι χοντρή!»

Η καταγγέλλουσα φοιτήτρια υποστηρίζει ότι η προαναφερόμενη, στα όρια της νομιμότητας αντίδραση του εν λόγω καθηγητή, έγινε ακόμα πιο ύποπτη, όταν ήλθε σε επαφή μαζί της το χρονικό διάστημα των τριών ημερών που νοσηλευόταν.

Λέει χαρακτηριστικά στη μήνυση της: «Χωρίς να δείξει την παραμικρή έγνοια για την κατάσταση της υγείας μου, με παρακάλεσε να μη δώσω έκταση στο περιστατικό του ξυλοδαρμού μου από συμφοιτήτριες εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, προκειμένου να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση του, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της Σχολής και όλου του Πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ παράλληλα, παντελώς προκλητικά με προειδοποίησε λέγοντας μου χαρακτηριστικά, "Πρόσεξε μην τυχόν μας βγάλουν στα μανταλάκια"».

Στη συνέχεια της μήνυσης της, η φοιτήτρια αναφέρεται στην επαφή που είχε με την Κοσμήτορα της Σχολής, προκειμένου να την ενημερώσει, όχι για το περιστατικό, για το οποίο άλλωστε πίστευε ότι ήδη θα γνώριζε, αλλά για τις απουσίες από τα μαθήματα της λόγω της τριήμερης νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Η Κοσμήτορας από την πλευρά της, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας, αφού αρχικά εξέφρασε την έκπληξη της αναφέροντας ότι δεν γνώριζε το παραμικρό, δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με τον καθηγητή της φοιτήτριας με σκοπό να λάβει πλήρη γνώση του σοβαρότατου συμβάντος που έλαβε χώρα εντός του πανεπιστημιακού χώρου.

Ωστόσο, η Κοσμήτορας δεν επικοινώνησε και με τον Πρύτανη ως όφειλε, όπως άλλωστε προκύπτει και από την αντίδραση του ίδιου καθώς, όπως προαναφέραμε, διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενάμιση μήνα μετά και αφού το θλιβερό αυτό περιστατικό είδε πρώτα το φως της δημοσιότητας.

Το μπουλινγκ από τους συμφοιτητές 

Στη συνέχεια η φοιτήτρια αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν και έζησε κατά την επιστροφή της στα μαθήματα της. Ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα μπουλινγκ από συμφοιτητές της που την έβγαζαν φωτογραφίες χωρίς λόγο, την έφτυναν, την έβριζαν και την μείωναν φραστικά μπροστά σε άλλους, « σε σημείο η ίδια η Πανεπιστημιακή σχολή μου να έχει καταστεί δι εμέ ένα κολαστήριο» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην μηνυτήρια αναφορά της. 
Αναφέρεται δε και σε μια τελευταία προσπάθεια να προσεγγίσει τον καθηγητή της προκειμένου αυτός να παρέμβει και να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη της.

«Κατόπιν όλων τούτων, προέβην σε μια τελευταία επικοινωνία με τον εν λόγω καθηγητή, ο οποίος για άλλη μια φορά αρνήθηκε να μεσολαβήσει και να με υπερασπισθεί λέγοντας μου χαρακτηριστικά, "να τα βρεις με την Αστυνομία που πήγες και τις κάρφωσες", ενώ παράλληλα δέχτηκα απειλές πως από τη στιγμή που πήρα την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσω το περιστατικό, θα μεσολαβήσουν έτσι ώστε να μη δικαιολογηθούν οι απουσίες μου από τα μαθήματα λόγω της νοσηλείας μου με σκοπό να απολέσω το έτος φοίτησης μου».

Και καταλήγει στη μήνυση της : «Εν όψει όλων των ανωτέρω, καθίσταται προφανές πως το ανωτέρω αναφερόμενο περιστατικό βίας που έλαβε χώρα εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος από συμφοιτήτριες μου είχε σαν αποτέλεσμα να δεχτώ σωματική, λεκτική αλλά και ψυχολογική βία, να νοσηλευτώ τρεις μέρες σε νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά έτι περαιτέρω να απομονωθώ, να απαξιωθώ εντός της ίδιας μου της σχολής χωρίς να προκαλέσω ή να φταίω από την πλευρά μου».

Το ΘΕΜΑ επικοινώνησε με μια εκ των δυο φοιτητριών προκειμένου να ζητήσει την άποψη της σχετικά με τις καταγγελίες της συμφοιτήτριας τους, όμως εκείνη αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σχολιασμό, αναφέροντας πως, ότι έχει να πει θα το πει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Προσπάθεια επικοινωνίας έγινε και με τον καθηγητή της φοιτήτριας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 



Πηγή : protothema.gr


Σχέδιο για κατάργηση των συντάξεων πριν τα 62 έτη



Με την ρύθμιση που έχει ετοιμαστεί κλείνουν οι πόρτες για σύνταξη σε όσους δεν έχουν ως 5 έτη διαφορά από το νέο όριο ηλικίας των 67 ετών για πλήρη σύνταξη

Κατάργηση πρόωρων συντάξεων πριν από τα 62 προβλέπει διάταξη-βόμβα που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών και επρόκειτο να περάσει μαζί με τα μέτρα του 4ου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στις 18 Μαΐου (ν. 4472).

Επί της ουσίας λέει ότι οι υπάλληλοι θα μπορούν να αποχωρούν με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη, αλλά η σύνταξη δεν θα καταβάλλεται αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ πλήρους και μειωμένης είναι πάνω από 5 έτη. Με δεδομένο ότι η ηλικία συνταξιοδότησης έχει διαμορφωθεί στα 67 έτη, προκύπτει ότι το σχέδιο είναι να μην καταβάλλονται συντάξιμες αποδοχές προτού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα 62 έτη, ανεξαρτήτως των ετών ασφάλισης που έχει συμπληρώσει!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» που φέρνει στη δημοσιότητα το θέμα, η διάταξη αφορά στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, αλλά ανοίγει το δρόμο για ανάλογη εφαρμογή και στα ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή για το ΙΚΑ, τα ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και άλλους φορείς που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο «παρά πέντε» της κατάθεσης του νομοσχεδίου η διάταξη αποφασίστηκε να μη συμπεριληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα και μένει σε «εφεδρεία» μέχρι νεωτέρας.

Το πρόβλημα, ειδικά για το Δημόσιο, είναι ότι χωρίς αυτή τη διάταξη δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση πρόωρων συντάξεων γιατί η νομοθεσία δεν επιτρέπει την καταβολή σύνταξης, παρά μόνο όταν ο υπάλληλος αποχωρεί έως 5 χρόνια νωρίτερα από το όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης.

Η αρχική εγκύκλιος που είχε βγει το 2015 δεν έλυσε το πρόβλημα, καθώς με τα νέα όρια ηλικίας η έξοδος με μειωμένη επέφερε ποινή περικοπής σύνταξης ως και 60%, γιατί το πέναλτι πρόωρης εξόδου επιβαλλόταν με περικοπή σύνταξης 6% το χρόνο, ακόμη και αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης ήταν μεγαλύτερη των 5 ετών.

Η ερμηνεία αυτής της εγκυκλίου δημιούργησε νομικά ζητήματα καθώς δεν υπήρχε καμία προηγούμενη νομοθετική διάταξη που να ορίζει ότι η ποινή με μειωμένο όριο ηλικίας από το Δημόσιο επιβάλλεται και πέραν των 5 ετών.

Αυτό το πρόβλημα ήρθε να «λύσει» η νέα νομοθετική διάταξη, με την οποία όμως κλείνουν οι πόρτες για σύνταξη σε όσους δεν έχουν ως 5 έτη διαφορά από το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη!

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διάταξης, που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι πρόωρες-μειωμένες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που αποχωρούν ή θα αποχωρήσουν σε ηλικίες που υπολείπονται τουλάχιστον κατά 5 έτη από το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη, δεν θα καταβάλλονται κατά την έξοδο από την υπηρεσία τους, έως ότου η διαφορά ανάμεσα στην πραγματική τους ηλικία και στο όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης φτάσει να είναι 5 χρόνια.



Πηγή : protothema.gr


Παναθηναϊκός ο «λεοντόκαρδος» πρωταθλητής μέσα στο ΣΕΦ

(Φωτογραφία:  Intime )


Πρωταθλητής Ελλάδας, μέσα στο ΣΕΦ, στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, για 36η φορά στην ιστορία του, κάνοντας το 3-2, στο «σπίτι» του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ το ήθελαν πιο πολύ και το απέδειξαν νικώντας 66-51 τους «ερυθρόλευκους». Βρίσκοντας την απάντηση κάθε φορά (ήταν λίγες) που ορμώμενοι από τις ιαχές του κόσμου, οι παίκτες του Ολυμπιακού επιχειρούσαν αντεπίθεση. Καλάθης (12π.) και Τζέιμς (11π.) από την περιφέρεια, ο Ρίβερς απαντώντας με τρίποντα (13π.) και ο Παππάς με 10 πόντους ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού. 

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τύχη, με τον Σπανούλη να μετρά 1/8 τρίποντα (9π.), με 4 λάθη, τον Πρίντεζη (4π. με 2/11 δίποντα και 0/3 τρίποντα) και τον Γκριν να μένει στους 4 πόντους (2/7 δίποντα). Ο Παναθηναϊκός είχε 17 ασίστ. Μόνο 7 είχε ο Ολυμπιακός που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, αδυνατούσε να μπει στη ρακέτα και τα «έσπαγε» έξω από τα 6.75 με 10/35! Μόνο ο Αγραβάνης είχε διψήφιο νούμερο πόντων, με 10 πόντους και ήταν αυτός που με 2 τρίποντα στην 4η περίοδο προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του που βρέθηκε στο -21 (27-48 και 37-55).

Όμως, 1.56’’ πριν τη λήξη, με το σκορ 49-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν καπνογόνα, έκαναν χρήση δακρυγόνων, και η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το παρκέ. Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το ΣΕΦ από τους φιλάθλους για να μην αποφασίσουν οριστική διακοπή, κάτι που έπραξαν οι άνθρωποι των γηπεδούχων. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο για τιμωρία στο επόμενο πρωτάθλημα. 

«Σας θέλουμε μαζί μας του χρόνου. Αποχωρήστε για να μην μηδενιστούμε για του χρόνου και να μην τιμωρηθούμε με -2» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς. Νωρίτερα, στην 3η περίοδο, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε αποσυρθεί στη φυσούνα, όταν δημιουργήθηκε ένταση κάτω από την μπασκέτα, με οπαδούς που δυσαρεστημένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών ωθούσαν τους άνδρες ασφαλείας. «Ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός,» έκανε δήλωση λίγο αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μετά από 23 λεπτά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο παρκέ, με τον Πρίντεζη να διαμορφώνει το τελικό, 51-66.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ, επιλέγοντας δηλαδή τον Παπανικολάου αντί του Παπαπέτρου και τον Μιλουτίνοβ αντί του Μπιρτς εν συγκρίσει με τον 4ο τελικό. Με Τζέιμς, Φελντέιν, Γκάμπριελ, Γκιστ, Σίνγκλετον μπήκαν στο παρκέ οι «πράσινοι». Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βάλει την μπάλα στο post, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αιφνιδιάσει με τρίποντα τον αντίπαλο, αλλά αστόχησαν κατά σειρά Γκιστ, Τζέιμς και Σίνγκλετον, πριν ευστοχήσει ο Παππάς για το 2-3 (πέρασε νωρίς στη θέση του Φελντέιν). 

Ο Σίνγκλετον έφτασε τα 4 άστοχα τρίποντα και ο Τζέιμς τα 3! Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» τον Παναθηναϊκό για αυτή την υπερβολή του έξω από τα 6.75, με 3 διαδοχικά δικά του από Παπανικολάου (5-3) και Μάντζαρη (8-3 και 11-3). Καλάθης και Ρίβερς πέρασαν μέσα για τον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό να μειώνει σε 11-10, έξω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ ο Μπουρούσης ισοφάρισε σε 12-12 με γκολ φάουλ (από τον Γιανγκ, ο οποίος πήρε τη θέση του Μιλουτίνοβ). 

Ο Πασκουάλ πέρασε τον Φώτση αντί του Σίνγλετον και έδειχνε να έχει ισορροπήσει περνώντας την μπάλα στη ρακέτα. Ο Ρίβερς μείωσε σε 16-14, ενώ όταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος πλησίασε στη γραμματεία για να διαμαρτυρηθεί, ο κόσμος του Ολυμπιακού «πήρε φωτιά» πριν ολοκληρωθεί με 17-14 η 1η περίοδος. Ο Ολυμπιακός βγήκε εκτός ρυθμού στις αρχές της 2ης περιόδου. Οι «πράσινοι» έλεγξαν τα ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκαν τις βεβιασμένες και άστοχες επιλογές καθώς και τα λάθη των γηπεδούχων και απάντησαν με επιμέρους σκορ, 5-16. 

Οι περιφερειακοί, Καλάθης (9π.) και Τζέιμς (6π.), εκτελούσαν για τον Παναθηναϊκό, ο Μπουρούσης έφτασε τους 9 πόντους, ενώ ο Φώτσης ευστόχησε σε 3 για το 27-30. Με το 2ο εύστοχο τρίποντό του, ο Ρίβερς (8π.) έδωσε αέρα 11 πόντων, 23-34 στον Παναθηναϊκό με λιγότερο από 2 λεπτά εναπομείναντα χρόνο για το ημίχρονο. Μέχρι την ολοκλήρωση του α΄ μέρους, ο Παναθηναϊκός είχε 10 ασίστ (4 ο Τζέιμς) έναντι 3 του Ολυμπιακού που είχε υποπέσει και σε 7 λάθη (2 οι «πράσινοι). 

Ο Ολυμπιακός μείωσε στο -9, 27-36, μετά από καλάθι του Τζέιμς και λέι απ του Σπανούλη. Oι δύο «εκτελεστές» του Ολυμπιακού, Σπανούλης και Πρίντεζης είχαν από 5 και 2 πόντους αντίστοιχα στο πρώτο μέρος, με τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» να έχει 1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 3 λάθη και τον διεθνή πάουερ φόργουορντ να μετρά 1/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα μέσα στη ρακέτα για 6 λεπτά στην 3η περίοδο. Μόλις 10 πόντους πέτυχαν οι «ερυθρολευκοι», με τους Σπανούλη, Πρίντεζη να συνεχίζουν να είναι σκιά του εαυτού τους και να υποχρεώνεται να τους αποσύρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τα 3 τρίποντα από Καλάθη, Τζέιμς και Γκαμπριέλ κατέστρεψαν την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού, 27-47 (+20). Αστοχος σε 2 βολές ο Παπανικολάου, άστοχος σε τρίποντο ο Μάντζαρης. Τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού έτρεμαν, λόγω της μεγάλης διαφοράς, της έλλειψης ενέργειας και τις απογοήτευσης. 

Με 1/2 βολές του Μπουρούση, οι «πράσινοι» ξέφυγαν και με +21, 27-48. Ο Ολυμπιακός έδειξε να αντιδρά, όταν ο Μιλουτίνοβ πέτυχε καλάθια, έκανε και ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο στον Παππά σε προσπάθεια για 3, 32-48. Όμως, ο τελευταίος έδωσε και πάλι αέρα 20 πόντων στον Παναθηναϊκο με τρίποντο, 34-55. Ο Παπαπέτρου απάντησε έξω από τα 6.75, 37-55, ενώ ο Ρίβερς διαμόρφωσε το 37-57, στο 30ο λεπτό. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Αγραβάνη και το λέι απ του Γριν ολοκλήρωσαν σερί 8-0, για το 43-57, το οποίο σταμάτησε ο Παππάς, 45-59. 

Για να ευστοχήσει ο Σπανούλης σε τρίποντο, 48-59. Ο Ρίβερς δεν λάθεψε έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 48-62, με 6 λεπτά να απομένουν. Με κάρφωμα ο Σίνγκλετον «έγραψε» το 48-64. Και με το σκορ 49-66, 2.56 πριν τη λήξη το ΣΕΦ γέμισε «φλόγες» από τα αναμμένα καπνογόνα. Οι κροτίδες ηχούσαν η μία μετά την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποχώρησε στα αποδυτήρια και ο αγώνας ξανάρχισε μετά από 23 λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57, 51-66

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Βιδάλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 6 (2), Σπανούλης 9 (1), Γκριν 4, Μπιρτς, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Αγραβάνης 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 2, Τζέιμς 11 (1), Φελντέιν, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 3 (1), Ρίβερς 13 (3), Φώτσης 3 (1), Παππάς 10 (2), Μπουρούσης 8, Καλάθης 12 (2).

Η χρυσή βίβλος των πρωταθλητών

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1927-28: Ηρακλής
1928-29: Πανελλήνιος
1929-30: Άρης
1931-34: Δεν έγινε
1934-35: Ηρακλής
1935-36: Νήαρ Ηστ
1936-37: Πανεπιστήμιο Αθηνών
1937-38: Δεν έγινε
1938-39: Πανελλήνιος
1939-40: Πανελλήνιος
1941-45: Δεν έγινε
1945-46: Παναθηναϊκός
1946-47: Παναθηναϊκός
1947-48: Δεν έγινε
1948-49: Ολυμπιακός
1949-50: Παναθηναϊκός
1950-51: Παναθηναϊκός
1951-52: Δεν έγινε
1952-53: Πανελλήνιος
1953-54: Παναθηναϊκός
1954-55: Πανελλήνιος
1955-56: Δεν έγινε
1956-57: Πανελλήνιος
1957-58: ΑΕΚ
1958-59: ΠΑΟΚ
1959-60: Ολυμπιακός
1960-61: Παναθηναϊκός
1961-62: Παναθηναϊκός
1962-63: ΑΕΚ

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1963-64: ΑΕΚ
1964-65: ΑΕΚ
1965-66: ΑΕΚ
1966-67: Παναθηναϊκός
1967-68: ΑΕΚ
1968-69: Παναθηναϊκός
1969-70: ΑΕΚ
1970-71: Παναθηναϊκός
1971-72: Παναθηναϊκός
1972-73: Παναθηναϊκός
1973-74: Παναθηναϊκός
1974-75: Παναθηναϊκός
1975-76: Ολυμπιακός
1976-77: Παναθηναϊκός
1977-78: Ολυμπιακός
1978-79: Άρης
1979-80: Παναθηναϊκός
1980-81: Παναθηναϊκός
1981-82: Παναθηναϊκός
1982-83: Άρης
1983-84: Παναθηναϊκός
1984-85: Άρης
1985-86: Άρης

Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ
1986-87: Άρης
1987-88: Άρης
1988-89: Άρης
1989-90: Άρης
1990-91: Άρης
1991-92: ΠΑΟΚ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΑΝΔΡΩΝ
1992-93: Ολυμπιακός
1993-94: Ολυμπιακός
1994-95: Ολυμπιακός
1995-96: Ολυμπιακός
1996-97: Ολυμπιακός
1997-98: Παναθηναϊκός
1998-99: Παναθηναϊκός
1999-00: Παναθηναϊκός
2000-01: Παναθηναϊκός
2001-02: ΑΕΚ
2002-03: Παναθηναϊκός
2003-04: Παναθηναϊκός
2004-05: Παναθηναϊκός
2005-06: Παναθηναϊκός
2006-07: Παναθηναϊκός
2007-08: Παναθηναϊκός 
2008-09: Παναθηναϊκός 
2009-10: Παναθηναϊκός
2010-11: Παναθηναϊκός
2011-12: Ολυμπιακός
2012-13: Παναθηναϊκός
2013-14: Παναθηναϊκός
2014-15: Ολυμπιακός
2015-16: Ολυμπιακός 
2016-17: Παναθηναϊκός


Newsroom ΔΟΛ


Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το Κράτος σαν κομματικό φέουδο



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το Κράτος σαν κομματικό φέουδο. Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη κρύβεται συνεχώς και αποφεύγει να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία των προσλήψεων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία διετία στα ΝΠΙΔ, αλλά και στις ΔΕΚΟ. Όμως, όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να κρύψει τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις πρακτικές που ακολουθεί, η αλήθεια θα αποκαλύπτεται. 

Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού που υπηρετούσαν στο Δημόσιο τον Οκτώβριο του 2015 ανέρχονταν σε 598.893, ενώ το Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής,σε 598.792. Η Κυβέρνηση κατάφερε το μαγικό αποτέλεσμα, ενώ υπήρχε ο κανόνας “1 προς 5” (μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις), καθώς και ο και κανόνας “1 προς 4”, να διατηρήσει ίδιο τον αριθμό των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Εκεί, όμως, που η Κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων όπου μόνο για το 2016, σύμφωνα άλλωστε και με την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν 12.849 θέσεις και πλέον ο αριθμός των συμβασιούχων το Μάρτιο του 2017 ανήλθε σε 86.084. Στην έκθεση του ΑΣΕΠ στη σελίδα 57 καταγράφεται κι ένα άλλο ρεκόρ που έσπασε αυτή η Κυβέρνηση, το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για πρώτη φορά έγιναν δεκτές το 49,5% των ενστάσεων για προσωπικό ορισμένου χρόνου, γεγονός που καταδεικνύει την αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια που προωθεί η Κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης. 

Ένα είναι το βέβαιο, ότι η “σύμβαση” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον ελληνικό λαό έχει λήξει κι απομένει απλά η στιγμή που αυτό θα επικυρωθεί».    


Αποφυλακίστηκε ο γιος του Καντάφι



Ο δικηγόρος του Σαΐφ αλ Ισλάμ, γιου του Μουαμάρ Καντάφι επιβεβαίωσε την αποφυλάκισή του.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι απελευθερώθηκε από μια ένοπλη οργάνωση στη δυτική Λιβύη, όπου παρέμενε κρατούμενος μετά την εξέγερση, το 2011, εναντίον του πατέρα του, Μουάμαρ Καντάφι, επιβεβαίωσε ένας δικηγόρος του.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ αποφυλακίστηκε στην πόλη Ζέντεν με βάση έναν νόμο περί αμνηστείας το οποίο πέρασε το (μη αναγνωρισμένο) κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη, είπε ο δικηγόρος Χάλεντ αλ Ζαΐντι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έχει ήδη αναχωρήσει για κάποια άλλη πόλη, την οποία δεν αποκάλυψε για λόγους ασφαλείας.

Ο 44χρονος Σαΐφ ήταν το γνωστότερο από τα παιδιά του Καντάφι και κάποιοι τον θεωρούσαν πιθανότερο διάδοχο του πατέρα του. Δεν είναι σαφές τι ρόλο θα μπορούσε να παίξει σήμερα στη Λιβύη όπου αντίπαλες ένοπλες οργανώσεις, κοινοβούλια και κυβερνήσεις ανταγωνίζονται για την εξουσία. Ορισμένοι όμως στην ανατολική Λιβύη, όπου ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χάφταρ ενισχύει τη θέση του, πίεζαν για την αποφυλάκισή του, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν και πάλι την επιρροή τους στις πολιτικές εξελίξεις προσωπικότητες του παλαιού καθεστώτος.

Η Ταξιαρχία Αμπού Μπακρ αλ Σαντίκ, που ήταν υπεύθυνη για την κράτηση του Σαΐφ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τον απελευθερώσει μετά από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης της κυβέρνησης που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη. "Επιβεβαιώνουμε ότι αναχώρησε από τη Ζεντέν την 14η ημέρα του Ραμαζανιού", δηλαδή την Παρασκευή, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Το 2015 δικαστήριο της Τρίπολης είχε καταδικάσει σε θάνατο τον Σαΐφ για εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης και της εκτέλεσης διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της επανάστασης κατά του πατέρα του.

Η πόλη Ζέντεν, που ενίσχυσε τον ρόλο της μετά την επανάσταση και βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αρχές της Τρίπολης, είχε αρνηθεί να τον παραδώσει. Να σημειωθεί ότι ο Σαΐφ καταζητείται και από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο ποιος όρους μπορεί να έθεσε η Ταξιαρχία για να απελευθερώσει τον κρατούμενο ο οποίος θεωρείτο ισχυρό "διαπραγματευτικό χαρτί". Μια ανακοίνωση πάντως του στρατιωτικού και του δημοτικού συμβουλίου της Ζέντεν καταδίκαζε την απόφαση της αποφυλάκισής του χαρακτηρίζοντάς την "προδοσία" απέναντι στο αίμα των μαρτύρων.



Πηγή : news247.gr


Θρίλερ με τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη σε ουκρανικό πλοίο στα Χανιά

Nikos Libertas / SOOC



Την κινητοποίηση των ελληνικών τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών έχει προκαλέσει ο εντοπισμός στα αμπάρια ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, φορτίου με δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Την κινητοποίηση των ελληνικών τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών έχει προκαλέσει ο εντοπισμός στα αμπάρια ουκρανικού αλιευτικού πλοίου, φορτίου με δέκα εκατομμύρια πακέτα τσιγάρα, πολλά από τα οποία φέρουν σήμανση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας στα Χανιά εδώ και 7 μήνες , με τα επτά μελή του, όλοι υπήκοοι Ουκρανίας, να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. 

Συμφώνα με το Πρώτο θέμα η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, και βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα του φορτίου και ο πραγματικός αποδέκτης του. 

Στο λιμάνι μετέβη και κλιμάκιο του τελωνείου Χανίων για την καταμέτρηση του εμπορεύματος. 

Η εφημερίδα επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του κ. Σαββίδη για την υπόθεση και συνεργάτης του επιχειρηματία τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για υπόθεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων τα οποία φέρουν την επωνυμία της ΣΕΚΑΠ».





Πηγή: skai.gr


1,8 εκατ. ευρώ από τις τσέπες των συνταξιούχων στους συνδικαλιστές με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ



Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε νόμο του κράτους την εισφορά υπέρ συνταξιουχικών οργανώσεων, η Έφη Αχτσιόγλου μοίρασε τα λεφτά - Αδιατάρακτο το τρίγωνο κράτος- κόμμα- συνδικάτα και στην εποχή των μνημονίων

Σε μία από τις θεωρητικά ανώδυνες μεταβατικές διατάξεις του «ασφαλιστικού νομοσχεδίου» (ν. 4387/2016 ΦΕΚ Α' 85/2016), γνωστότερου ως νόμου Κατρούγκαλου,  θεσπίστηκε μηνιαία εισφορά 0,20€ από κάθε κύρια σύνταξη υπέρ του Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 ν. 4144/2013. 

Η λεπτομέρεια σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη διάταξη (του αρ. 89 ν. 2676/1999), όπως διαβάζουμε σε σχόλιο της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο facebook, είναι ότι «η καινούργια εισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλεται από όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, ενώ η προηγούμενη (ύψους 1,80€) καταβαλλόταν μόνο από όσους είχαν υποβάλει οικειοθελώς σχετική δήλωση παρακράτησης». 

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάρτησης, «ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εισφορά κάθε συνταξιούχου, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο, είναι ο ίδιος να κάνει δήλωση ότι δεν επιθυμεί να την καταβάλλει, που σημαίνει πρακτικά: είτε ότι πρέπει να πάει στα κεντρικά του ταμείου του και να στηθεί στην «ουρά» είτε να γνωρίζει να χειρίζεται το διαδίκτυο και να κάνει από εκεί τη σχετική δήλωση (πράγμα μάλλον σπάνιο για συνταξιούχο)».

Όλα αυτά τα «εικοσάλεπτα» που συγκεντρώθηκαν από όλους τους συνταξιούχους από το μήνα Ιούλιο 2016 μέχρι σήμερα αθροίζονται σε ένα πολύ σεβαστό ποσό, το οποίο επιτροπή (στη ουσία ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας) αποφασίζει πως θα διατεθεί στις συνομοσπονδίες, ομοσπονδίες και σωματεία συνταξιούχων. 

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Κάνοντας χρήση της διακριτικής ευχέρειας, που δόθηκε με τη νομοθετική εξουσιοδότηση της παρ. 3 του άρθρου 102 ν. 4387/2016 η κυρία Αχτσιόγλου μοίρασε τα λεφτά των συνταξιούχων. 

Κατά την απόφαση της υπουργού Εργασίας (ΦΕΚ 4421/30.12.2016), οι Ομοσπονδίες αυτές είναι οι εξής:

Α) Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ποσοστό 64% που αναλογεί σε 1.064.792,45€,
Β) Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων ποσοστό 32% που αναλογεί σε 532.396,22€,
Γ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ποσοστό 4% που αναλογεί σε 66.549,53€.

Δήλωση του στελέχους της Δημοκρατικής Ευθύνης Βασίλη Φασούλα, δικηγόρου:

«Ο συνδικαλισμός αποτελεί πια χρυσοφόρο επάγγελμα και πυλώνα του σαθρού κοινωνικοπολιτικού μας συστήματος. Η αποθεσμοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, βαπτίζεται νόμος και υπουργική απόφαση. Ο νέος ασφαλιστικός νόμος επιτρέπει στην αρμόδια Υπουργό αυθαιρέτως να χρηματοδοτεί «αρεστές ή συμφέρουσες» συνδικαλιστικές οργανώσεις με κονδύλια ανυποψίαστων συνταξιούχων. 

Πρέπει να σπάσουν οι σχέσεις κυβέρνησης, κομμάτων και συνδικαλιστών, με απλές αλλά αποφασιστικές κινήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να πράξουν οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις, γιατί οι σχέσεις διαπλοκής, αλληλεξάρτησης και αλληλοσυμπλήρωσης είναι τόσο στενές, ώστε οι μεν να μην έχουν δυνατότητα ύπαρξης χωρίς τους δε και το αντίστροφο. 

Ως Δημοκρατική Ευθύνη, άνθρωποι με εργασιακή και όχι κομματική ταυτότητα, κομίζουμε Θεσμούς, όχι  Σωτήρες, Κράτος Συνέχειας, όχι  Κράτος Λάφυρο, πυρηνικού τύπου αλλαγές στις δομές, στην πορεία, στη μοίρα της πατρίδας μας. Τις ονομάζουμε Επαναστατικό Ορθολογισμό».

Βρούτσης: Ο νόμος θα καταργηθεί

Θέση για το θέμα πήρε και η Νέα Δημοκρατία δια του βουλευτή της Γιάννη Βρούτση ο οποίος μέσω Twitter έκανε λόγο για νόμο-απάτη και δεσμεύθηκε ότι θα καταργηθεί.

«Ας γνωρίζουν από τώρα τωρα όλοι οι συνδικαλιστές!Ο νόμος απατη ΣΥΡΙΖΑ καταργείται και τα 1,8εκ ευρώ επιστρέφουν στους συνταξιούχους» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.



Πηγή : protothema.gr


Συνεχίζει να προκαλεί η Κωνσταντοπούλου: Ο Γλέζος έβαλε με τα χέρια του στο μνημείο τη σημαία του κατακτητή




Συνέχεια στο προσωπικό της show έδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η πρώην πρόεδρος της Βουλής η οποία στρέφει τα βέλη της κατά του Μανώλη Γλέζου ο οποίος έβαλε στη θέση της την κ. Κωνσταντοπούλου κατά τη θλιβερή επέτειο της σφαγής του Διστόμου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια ανάρτηση στην οποία σημειώνει: “Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής. Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μονοπώλιο των ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη”.

Η ανάρτηση πλαισιωνόταν από την ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας στην οποία μεταξύ των άλλων σημειώνουν: “Ο επίσημος προσκεκλημένος του Δήμου για την πανηγυρική ομιλία ισχυρίσθηκε ότι έχει κάνει επίσημη μελέτη και ότι οι Γερμανικές Οφειλές δεν οφείλονται. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Γερμανό πρέσβυ για την παρουσία του. Ο Μανώλης Γλέζος δεν αντέδρασε. Είναι δικαίωμά του.

Ο Μανώλης Γλέζος αντέδρασε μόνον όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε το αυτονόητο. Να καταβληθούν οι Γερμανικές Οφειλές. Να σταματήσει η κοροϊδία της κατάθεσης στεφάνων από το Κράτος εγκληματία, που μέχρι σήμερα αρνείται να συμμορφωθεί ακόμη και στην αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης για το Δίστομο, με την κάλυψη των Ελληνικών Κυβερνήσεων, που δεν υπογράφουν για την αναγκαστική εκτέλεση.

Η αντίδραση του Μανώλη Γλέζου αμφισβήτησε το δικαίωμα στους άλλους να αντιστέκονται και να διεκδικούν, αν δεν το κάνουν όπως πρέπει, όπως επιβάλλει η πολιτική ορθότητα και οι καλοί τρόποι, όπως τους θεωρεί ο ίδιος. Στον καιρό μιας νέας κατοχής, που αφορά πρωτίστως τις γενιές που καλούνται να τη ζήσουν για δεκαετίες. Και η αντίδρασή του έφτασε μέχρι του σημείου να τοποθετήσει τη σημαία επάνω στο Μνημείο των θυμάτων, αφού με το ένα χέρι οδήγησε εκεί τον Πρέσβυ της Γερμανίας και με το άλλο έσπρωξε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι γιατί του έκλεινε το δρόμο.

Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής. Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μονοπώλιο των ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη”.  




Με πληρορφορίες απο το news247.gr


Επεισόδια στο Μενίδι, έξω από οικισμό Ρομά

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο Μενίδι, όταν περίπου 200 άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν στον οικισμό Ρομά, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σπίτια, πιθανώς από βόμβες μολότοφ. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου.

Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τελικά απώθησαν τα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν προς τον οικισμό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο σπίτια στον οικισμό Αυλίζα, πιθανόν από βόμβες μολότοφ.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν φωτιές αρχικά σε δύο κάδους απορριμμάτων. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος. Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Χαλκίδα, όταν αυτό περνούσε από το Μενίδι, λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, χωρίς να προξενήσουν ζημιές.

Το τρένο σταμάτησε προς στιγμήν αλλά συνέχισε μετά από λίγο για τον προορισμό του.

Μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς έχουν γίνει πέντε προσαγωγές. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Αργά το βράδυ της Κυριακής επικρατούσε σχετική ηρεμία στην περιοχή, αλλά η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς στην είσοδο του οικισμού παραμένουν ακόμα περίπου 150 άτομα, ενώ από την άλλη πλευρά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 Ρομά. Ανάμεσά τους είναι παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη συμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι και το Σάββατο σημειώθηκαν επεισόδια, από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον οικίας Ρομά, αλλά και πάλι απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό, στην οποία, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση «σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να αυτοδικούν και να υποκαταστήσουν τους κρατικούς θεσμούς και την Αστυνομία».

«Σ' αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι» είπε.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ