Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Μυτιλήνη: Δίωξη κατά του γυμνασιάρχη που «κάλυπτε» καταδικασμένο για ασέλγεια επιχειρηματία



Ήταν ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του άντρα που λειτουργούσε το κυλικείο του σχολείου και ο οποίος έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης μαθήτριας

Δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης σε βάρος γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης και τον παρέπεμψε να δικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατηγορείται, γιατί με τη στάση του προσπάθησε να καλύψει τη δράση μέσα στο σχολείο που διηύθυνε -και ακόμα και σήμερα διευθύνει- επιχειρηματία που πρόσφατα καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012, δηλαδή πριν από πέντε χρόνια.

Στη δίκη του προαναφερθέντος επιχειρηματία, που έχει απομακρυνθεί από το σχολείο, κατέθεσε ως μόνος μάρτυρας υπεράσπισης, εκτός της συζύγου τού επιχειρηματία, ο παραπάνω γυμνασιάρχης. Εναντίον του, όμως, κατέθεσαν οι γονείς μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν, μεταξύ των άλλων, αμέλεια του διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με τα δικά τους παιδιά! 

Σημειώνεται ότι, όπως η πολιτική αγωγή αποκάλυψε λίγους μήνες πριν τα γεγονότα, στα μέσα του 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη, σε διενεργηθείσα ΕΔΕ σε βάρος του, με αντικείμενο κείμενα ακραίων πολιτικών θέσεων εκτός δημοκρατικού τόξου, που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο!

Η δίωξη που ασκήθηκε ήταν αποτέλεσμα επείγουσας προανάκρισης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σε βάρος του γυμνασιάρχη έχει ήδη ξεκινήσει και επείγουσα ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου, με ψήφισμά της, ζήτησε την απομάκρυνση του γυμνασιάρχη από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σημειώνει μάλιστα πως και στο παρελθόν έχει καταγγείλει τη στάση και τις πρακτικές του «γνωστού για τις επικίνδυνες προς την κοινωνία εθνικοσοσιαλιστικές απόψεις του, που έχουν φέρει αναστάτωση στο χώρο της σχολικής κοινότητας και έχουν καταδικαστεί».

Επίσης και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης ζήτησε με αναφορά του στη Βουλή την «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω διευθυντή».

Στις καταγγελίες της ΕΛΜΕ ακόμα και στην αναφορά στη Βουλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κατηγορούμενος, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, γυμνασιάρχης απάντησε με εξώδικα του ζητώντας να ανακαλέσουν.

Εκτός των παραπάνω, σε βάρος του γυμνασιάρχη πραγματοποιούνται προανακρίσεις για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και για ψευδή ανωμοτί κατάθεση αλλά και τρεις άλλες ΕΔΕ μεταξύ των οποίων και μια για αναξιοπρεπή συμπεριφορά δημοσίου υπαλλήλου, μετά από αναφορά του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Τέλος, ο γυμνασιάρχης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου και έπειτα από άλλη ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε εδώ και τρία χρόνια, πλην όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί έκτοτε. 



Πηγή : protothema.gr


Νέα εισφοροκαταιγίδα αναμένεται να “πλήξει” 250.000 ασφαλισμένους με πρώτη ασφάλιση από 1/1/1993



Νέα εισφοροκαταιγίδα αναμένεται να “πλήξει” 250.000 ασφαλισμένους με πρώτη ασφάλιση από 1/1/1993, που έχουν διπλή ασφάλιση.

Η συγκεκριμένη ημερίδα ασφαλισμένων εξαιρούνταν μέχρι σήμερα από τη διπλή εισφορά, κάτι που τερματίζεται σύντομα με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.

Οι μισθωτοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που έχουν μπλοκάκι σε δεύτερη εργασία θα κληθούν να αποδώσουν εισφορά και για τη δεύτερη εργασία τους, η οποία μέχρι τώρα εξαιρούνταν. Η εισφορά ξεκινά από 26,95% και φτάνει μέχρι το 37,95%.

Η νέα διάταξη αφορά όσους δηλώνουν αγροτικό εισόδημα και εξαιρούνται από την ασφάλεια του ΟΓΑ, σύμφωνα με το “Έθνος”, αν και αναμένονται διευκρινίσεις.

Ο νόμος θα πλήξει κυρίως γιατρούς, δικηγόρους ή μηχανικούς που έχουν σύμβαση με το Δημόσιο και δουλεύουν παράλληλα ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν τη δεύτερη εισφορά αναδρομικά, από τον Ιανουάριο του 2017.



Πηγή : politisonline.com



Ντόρα Μπακογιάννη : Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο



Άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ". 

Βιώνοντας το θέατρο του παραλόγου τα τελευταία δύο χρόνια, αναρωτιέμαι τι θα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν άκουγε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου και τη δημόσια τηλεόραση να «κλαίνε» επειδή δεν κέρδισε τις ολλανδικές εκλογές ο ακροδεξιός Βίλντερς και, επομένως, η Ευρώπη γλίτωσε τη μπαχαλοποίηση.

Τι θα έλεγε, αν άκουγε τον Πρωθυπουργό να καλεί το Υπουργικό Συμβούλιο και να δηλώνει ότι η χώρα μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και λίγα λεπτά αργότερα η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώνει ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

Τι θα έλεγε, αν έβλεπε τον Υπουργό Άμυνας να αλλάζει στολές παραλλαγής και να «ενημερώνει» στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι τον Ιούνιο επίκειται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία στην Κύπρο.

Τι θα έλεγε, αν έβλεπε τον Υπουργό Εξωτερικών να συναντιέται με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον και μετά να ανακοινώνει υπερηφάνως ότι δεν συζήτησαν τίποτα για το Σκοπιανό ή το Κυπριακό διότι απλά «δεν ερωτήθηκε από τους Αμερικάνους». Δεν θυμάμαι κανέναν ξένο να μας ρωτάει γι’ αυτά τα θέματα. Εμείς τα θέταμε, καθώς βρίσκονταν πάντα ψηλά στην ελληνική ατζέντα.

Τι θα έλεγε, αν έβλεπε την κυβέρνηση να ψηφίζει νόμο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και, 9 μήνες μετά, να αποκαλύπτεται ότι καμία σύνταξη δεν μπορεί να υπολογιστεί διότι ο βασικός δείκτης που προέβλεπε ο νόμος δεν υπάρχει.

Τι θα έλεγε, αν έβλεπε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να κάνει 6 διαφορετικές δηλώσεις για το μείζον θέμα της αξιολόγησης, με 6 διαφορετικά περιεχόμενα, 6 διαφορετικές ημερομηνίες και 6 διαφορετικά χρονοδιαγράμματα. Από όλα όσα έχει πει, τίποτα δεν έχει τηρηθεί. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα να προβεί και σε 7η σχετική δήλωση οσονούπω.

Τι θα έλεγε, αν έβλεπε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρακολουθεί στωικά την καταστροφή των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών με βαριοπούλες και να λέει ότι η λύση στο πρόβλημα πρέπει να είναι πολιτική. Δηλαδή, με άλλα λόγια, κάποιος πρέπει να μιλήσει στα παιδιά (ποιος άραγε;) και να τους εξηγήσει ότι έχουν πάρει λάθος δρόμο και κακώς σπάνε και καίνε ό,τι βρεθεί μπροστά τους. Ταυτόχρονα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν τα μέλη της θα στήριζαν «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις», δηλαδή οργανωμένες κλοπές και καταλήψεις.  

Και τι θα έλεγε,  αν μάθαινε ότι ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τοποθέτησε επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου της χώρας έναν αποδεδειγμένα πολέμιο του ευρώ και οπαδό της δραχμής;

Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα, αλλά διαθέτω περιορισμένο χώρο στην εφημερίδα. Ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα: έχουμε πάθει μιθριδατισμό. Σε άλλες εποχές, μόνο ένα από τα ανωτέρω παραδείγματα θα έφτανε για να σειστεί η χώρα. Δυστυχώς, με την κατήφεια και την απελπισία που κυριαρχούν στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια, όλα αυτά περνούν αβρόχοις ποσί.

Όμως δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε μ’ αυτή την «κανονικότητα». Δικαιούμαστε όλοι μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, μακριά από το λαϊκισμό που όλοι χρησιμοποιήσαμε και όλοι τον πληρώσαμε.

Χρειαζόμαστε μια ουσιαστική συμφωνία αλήθειας, στη βάση ενός διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού. Ήρθε η ώρα να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε με την ανώμαλη  κανονικότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν απειλούν μόνο την εθνική οικονομία, ενέχουν και σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Είναι η ώρα της πατριωτικής αφύπνισης.


Την ώρα που ο στον κόσμο του Τσίπρας κάνει εγκαίνια! Τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία βλέπει ο Π. Λιαργκόβας



Είναι τραγικές οι στιγμές που ζει η χώρα με μια κυβέρνηση εντελώς ανίκανη με στελέχη που δεν είναι ικανά να πληρώσουν ούτε ένα λογαριασμό της ΔΕΗ.

Τέταρτο μνημόνιο ή αλλιώς χρεοκοπία βλέπει για το 2018 ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, αν δεν υπάρξει μια «πάρα πολύ καλή συμφωνία».

Και καλή συμφωνία δεν πρόκειται να έρθει είμαστε έρμαια της ανικανότητας του Τσίπρα και της συμμορίας των ανικάνων που κυβερνούν την χώρα.

Σε συνέντευξή του στον Real Fm ρωτήθηκε αν κρίνει ρεαλιστικό τον στόχο εξόδου στις αγορές μετά το πέρας του μνημονίου, δηλαδή στα μέσα του 2018 και απάντησε πως «φαίνεται ότι το τρένο να βγούμε στις αγορές θα πάει πιο μακριά. Με τα σημερινά δεδομένα πότε θα προλάβουμε να άρουμε τα capital controls; Μάλλον φαίνεται να ενισχύονται […] και παρατηρούμε τη συνεχή διαρροή καταθέσεων από τις τράπεζες».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ότι «δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».

Ο κ. Λιαργκόβας είπε καθαρά ότι : «ήδη έχει γίνει ζημιά στην οικονομία και αυτό ενδεχομένως να επηρεάσει τις εκτιμήσεις για το 2017 κυρίως όσον αφορά το ΑΕΠ».

Όπως είπε, ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος αρχίζει να είναι δύσκολος γιατί «η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουν εκτιμήσει. «Επομένως», εκτίμησε, «θα πάμε σε κάτι λιγότερο μέχρι 1%». 

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα εγκληματεί κατά της χώρα και των πολιτών της και πλέον θα πρέπει όλοι τους να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος.


Στο πλευρό της Ράικου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων




Την εισαγγελέα Ελένη Ράικου στηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, "χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και την βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας". Ζητά την παρέμβαση της Πολιτείας για τη θεσμική προστασία των λειτουργών.

η στήριξή της στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένης Ράικου , εκφράζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λίγες μέρες μετά την παραίτησή της από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η δικαστική ένωση κάνει λόγο για θεσμικό έλλειμμα "χωρίς να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και την βασιμότητα των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας" και εκφράζει την έντονη ανησυχία της "για το καθημερινό πλέον φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών  λειτουργών με την δημόσια στοχοποίησή τους". 

Όπως αναφέρει, "η αντίφαση μεταξύ της συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και της δυνατότητας άσκησης αθέμιτων πιέσεων προς αυτόν μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας, αποτυπώνει πλήρως την σημερινή πραγματικότητα", ζητώντας "να αφεθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς να ασκήσουν το έργο τους απρόσκοπτα και σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Νόμο και τη συνείδηση τους", αλλά και να προστατευθούν θεσμικά.

"Η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας συζήτησης του προβλήματος και εξεύρεσης λύσης ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία οφείλει τώρα να ενεργοποιηθεί. Η συμβολή της Ε.Δ.Ε. στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να θεωρείται δεδομένη" καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή : news247.gr




«Κλείνει» η συμφωνία για ΔΕΗ, ποιες μονάδες πωλούνται



Ποια παλαιά αλλά και σύγχρονα λιγνιτικά εργοστάσια θα τεθούν προς πώληση. Στο στόχαστρο και υδροηλεκτρικές μονάδες. Τι ζητούν οι δανειστές, ποιο το χρονοδιάγραμμα που θέτουν.

Θέμα χρόνου φαίνεται ότι είναι η συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και Θεσμούς για την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ. Το Μαξίμου αναζητεί το… ενδεδειγμένο πολιτικό «αμπαλάρισμα», προκειμένου να περιορίσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη εκφράστηκαν δια στόματος του πολέμιου των ιδιωτικοποιήσεων Πάνου Σκουρλέτη. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών, είναι το μείγμα πώλησης του δυναμικού της ΔΕΗ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκτός από τις παλαιές-προς «απόσυρση»- λιγνιτικές μονάδες, στο πακέτο προς πώληση θα ενταχθούν και σύγχρονες μονάδες, ενώ παράλληλα οι Θεσμοί πιέζουν προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι υδροηλεκτρικές. Επίσης θέτουν ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης των εν λόγω μονάδων της ΔΕΗ.

Λιγνιτικές μονάδες: Πωλητήριο σε «σαπάκια» αλλά και σε σύγχρονα εργοστάσια

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που ανάβει το «πράσινο» φως για πρόσβαση τρίτων στον λιγνίτη, μέσω πώλησης των σχετικών μονάδων της ΔΕΗ, δεν είναι δεσμευτική. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, αυτό έχει μικρή σημασία, καθώς το μείζον είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Θεσμούς, σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες. 

Από το αποτέλεσμα, λοιπόν, της διαπραγμάτευσης προκύπτουν τα εξής: Πωλητήριο δεν θα μπει μόνο στα υπό απόσυρση λιγνιτικά εργοστάσια, όπως αυτά στο Αμύνταιο και στην Καρδιά, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μπει και σε σύγχρονες μονάδες, με υποψήφιες να είναι η Μελίτη 1 στη Φλώρινα και ο Αγιος Δημήτριος 5 Πτολεμαϊδα. Η ελληνική πλευρά έκανε ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενη το αίτημα των Θεσμών, για ένταξη στο πακέτο πώλησης και σύγχρονων μονάδων λιγνίτη.

Τι ισχύει με τις υδροηλεκτρικές μονάδες

Ερωτηματικό υπάρχει σχετικά με το αν τελικώς η κυβέρνηση «λυγίσει» στην πίεση των Θεσμών, για πώληση και υδροηλεκτρικών μονάδων. Το υπουργείο Ενέργειας έχει θέσει ως «γραμμή άμυνας», τη μη πώληση των μονάδων σε Αλιάκμονα και Αχελώο, που αποτελούν τους στυλοβάτες της υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ

Ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα των δανειστών.

Οι Θεσμοί επιθυμούν την άμεση δρομολόγηση των δομικών μέτρων, όπως είναι η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και γι’ αυτό τον λόγο θέτουν ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει:  Συμφωνία και καταγραφή λεπτομερούς σχεδίου για την πώληση των μονάδων, μέχρι τον Ιούλιο, έρευνα αγοράς, αρχής γενομένης απ΄ τον Σεπτέμβριο και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους υποψήφιους επενδυτές, από τον Νοέμβριο του 2017. Τέλος τον Φεβρουάριο, προβλέπεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών και οι τελικές υπογραφές των συμφωνιών μεταβίβασης, να πέσουν τον Μάρτιο του 2018.




Πηγή : sofokleousin.gr


Σκουρλέτης: Να αντιταχθεί η κυβέρνηση στον κανιβαλισμό της ΔΕΗ



Να αντιταχθεί η κυβέρνηση στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ ζητά σήμερα με άρθρο του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει σε άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι οι θεσμοί αγνοούν ότι είχε συμφωνηθεί προηγουμένως μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και διερωτάται γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ.

Κατά την άποψη του κ. Σκουρλέτη, στόχος τους είναι να περάσει η περιουσία της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Γιατί λοιπόν σήμερα οι θεσμοί αγνοούν ό,τι είχε προηγουμένως, μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση, συμφωνηθεί; Γιατί θέτουν ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας, επαναφέροντας σενάρια για πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ;», αναρωτιέται και προχωρά ο ίδιος στην απάντηση.

«Πρόκειται για μια επίθεση που στο στόχαστρό της έχει την περιουσία της ΔΕΗ με σκοπό αυτή να περάσει σε εξευτελιστικές τιμές σε συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε αυτή την επίθεση συμπράττουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη των διαπραγματευτικών κλιμακίων από τη μεριά των δανειστών παίζουν, απ’ ότι λέγεται, ακριβώς αυτό τον ρόλο, της προώθησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δεν είμαι οπαδός παρωχημένων αντιλήψεων που δεν αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέλος, ούτε υπερασπίζομαι μονοπωλιακές καταστάσεις και ξεπερασμένα μοντέλα περασμένων δεκαετιών, ούτε όμως θεωρώ πως η κυβέρνησή μας δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στον επιχειρούμενο κανιβαλισμό της ΔΕΗ».

«Αυτό που συμφωνήθηκε με την τρόικα το 2015 για τη ΔΕΗ ήταν μοντέλο Φρανκενστάιν» είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως αυτό το μοντέλο υπεραμύνεται ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτό που είχε συμφωνηθεί να μειωθεί ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ από το 95% στο 55% μέσα σε 4 χρόνια είναι τσάμπα ιδιωτικοποίηση» είπε ο κ Χατζηδάκης.

«Το ίδιο έγινε και με τον ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΗ έχασε τεραστία ποσά που ήταν απαραίτητα για την επιχείρηση καθώς όπως δήλωσαν και οι εργαζόμενοι μπορεί το καλοκαίρι να μην δύναται να πληρώσει τους μισθούς», τόνισε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχαν απειλήσει με απεργίες διαρκείας αν παραχωρηθούν παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ.



Πηγή : kathimerini.gr


Στουρνάρας: Οι καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ύφεση όλο το 2017



Νέα προειδοποίηση απευθύνει ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Όπως λεει «δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» και τονίζει ότι περαιτέρω καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός στόχων, και το 2017 να κλείσει με ύφεση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος υπογραμίζει ότι έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα και είναι κρίμα να χαθούν οι στόχοι για το 10% που απομένει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια για πισωγύρισμα και τάσσεται κατά του ενδεχομένου ρήξης και προσφυγής στις κάλπες.

Μετά το κακό «κλείσιμο» του 2016, ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα και «αν θέλουμε να πιάσουμε τους στόχους φέτος πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν». 

Όπως σημειώνει, «αν καθυστερήσει κι άλλο, δεν αποκλείεται να έχουμε ύφεση και όλο το 2017». 




Newsroom ΔΟΛ


Σοκαριστική φωτογραφία ελέφαντα από τον ζωολογικό κήπο - «κόλαση» στην Βενεζουέλα




Το σκελετωμένο ζώο υποφέρει κλεισμένο και εγκαταλελειμμένο - Τα ζώα λιμοκτονούν υπό άθλιες συνθήκες - Οργανώσεις ζητούν από τον Μαδούρο να τον κλείσει και τα ζώα να μεταφερθούν

Αίτηση να κλείσει και τα ζώα να μεταφερθούν καταθέτουν σήμερα δεκάδες ζωοφιλικές οργανώσεις παγκοσμίως για τον ζωολογικό κήπο - «κόλαση» του Καράκας στην Βενεζουέλα.

Μάλιστα η ιστοσελίδα worldanimalnews.com, δημοσιεύει την φωτογραφία ενός ελέφαντα του Κήπου, του Ρούπερτ, που έχει αδυνατίσει υπερβολικά. «Τα ζώα πεθαίνουν της πείνας στον Ζωολογικό κήπο Caricuao του Καράκας στην Βενεζουέλα και πρέπει να μεταφερθούν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον. Ξεκινάμε αύριο να πείσουμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να κλείσει τον Κήπο και να σώσει τα ζώα που έχουν απομείνει παρατημένα εκεί. Ο Ρούπερτ ο Ελέφαντας έχει μείνει πετσί και κόκαλο και πρέπει να σωθεί!», είναι η ανάρτηση της ιστοσελίδας στο Facebook.




Τον περασμένο Ιούλιο είχε αποκαλυφθεί το μέγεθος του προβλήματος στον Ζωολογικό Κήπο, όπου περίπου 50 ζώα πέθαναν από την πείνα μέσα σε έξι μήνες. Πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένων χοίρων του Βιετνάμ, ταπίρων, κουνελιών και πουλιών, στο ζωολογικό κήπο Caricuao στο Καράκας, δεν είχαν φάει τίποτα επί δύο εβδομάδες.  

«Ανήσυχο το προσωπικό έχει καταντήσει να ταΐζει μάνγκο και κολοκύθα τα λιοντάρια και τις τίγρεις στο ζωολογικό κήπο, για να αναπληρώσουν τις μειωμένες μερίδες κρέατος, ενώ οι ελέφαντες τρέφονται με τροπικά φρούτα αντί για το συνηθισμένο διαιτολόγιό τους που περιλαμβάνει σανό», έλεγε τότε το ρεπορτάζ του Reuters. 



Πηγή : protothema.gr





Το καθεστώς Ερντογάν έκρινε ακατάλληλο για ανηλίκους το περιοδικό Elle στην Τουρκία




Γελάει κάθε πολιτισμένο κράτος της γης με την απόφαση του καθεστώτος του Σουλτάνου να πωλείται το περιοδικό μόνο μέσα σε πλαστική τσάντα.

Ακατάλληλη για ανηλίκους κρίθηκε η τουρκική έκδοση του γυναικείου περιοδικού Elle στην Τουρκία επειδή απεικονιζόταν το γνωστό μοντέλο Rosie Huntington με ρούχα που άφηναν ακάλυπτη την κοιλιά της.



Το περιοδικό θα μπορεί πλέον να πωλείται μέσα σε πλαστική τσάντα και μόνο σε όσους είναι πάνω από 18 ετών και να αναγράφεται στο εξώφυλλο «Ακατάλληλο για ανηλίκους». 

Ο σκοταδισμός του ισλαμικού καθεστωτικού σουλτανάτου Ερντογάν




Αυγενάκης: “Υπάρχει πιο ισχυρή μομφή από αυτή των πολιτών προς τον κ.Τσίπρα;”



Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Χ. Κοραή

-Η κυβέρνηση δείχνει τώρα το Eurogroup της 7 Απριλίου για το Κλείσιμο της αξιολόγησης. Θα πετύχει το στόχο της;

Μακάρι να κλείσει, αλλά δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που παράγει εδώ και μήνες ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Δίνουν διαρκώς ραντεβού και μετά αναβολές. Η χώρα είναι μετέωρη και πάει να γίνει παρίας. Η αξιολόγηση δεν κλείνει και η εμπιστοσύνη των πολιτών εξανεμίζεται. Και μιλάμε για μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει 13 μήνες πριν. 

-Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση αλλά δεν συμφωνεί με την μείωση του αφορολόγητου και με τις περικοπές στις συντάξεις. Αυτό δεν είναι οξύμωρο όταν οι δανειστές βάζουν αυτόν τον όρο;

Πίσω από τη στάση των δανειστών κρύβεται η αμφισβήτηση της δυνατότητας της Κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα ουσιαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Πριν ένα ή δυο χρόνια γιατί οι δανειστές δε ζητούσαν αυτά τα μέτρα; Αυτός είναι ο λογαριασμός της ανικανότητας και του ψέματος. Για τον κ. Τσίπρα μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις είναι απλά μια βιτρίνα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε θέλει, ούτε μπορεί! Είναι επιζήμιοι για τη χώρα. 

-Φοβάστε επανάληψη του Καλοκαιριού του 2015

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η ιστορία θα επαναληφθεί, ούτε ως φάρσα…

-Αν επαναληφθεί το 2015 γιατί αυτήν τη φορά δεν θα ψηφίσετε τη συμφωνία; Ποια είναι η διαφορά;

Διότι δεν έχει κανένα ελαφρυντικό ο κ. Τσίπρας να προχωρά σε τραγικά “εσφαλμένες” εκτιμήσεις, “λανθασμένες” επιλογές προσώπων, εμμονή σε “αυταπάτες” και δημαγωγίες με βαθιά βλάβη για το εθνικό συμφέρον. Δεν έχουν καμία δικαιολογία.

-Τα αντίμετρα γιατί να μην τα ψηφίσετε; Δεν θα είναι μέτρα ανακούφισης; 

Κυρία Κοραή, ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα ψηφίζουμε! Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα και δεν θα νομιμοποιήσουμε ακόμη μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται ως ισοδύναμα. Εξάλλου ποια είναι τα αντίμετρα; Τα συσσίτια;

-Οικουμενική με πρωθυπουργό ένα κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ - έναν πρώην πρωθυπουργό- θα την σκεφτόσασταν; 

Οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει, η δημοκρατική νομιμοποίηση της παρούσας πλειοψηφίας έχει προ πολλού εξαντληθεί και συνεπώς δεν μπορεί να διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις. Η ΝΔ έχει αρχηγό – είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης- και οι Έλληνες ζητούν άμεσα πολιτική αλλαγή.

-Μαζί θα πάνε έως τις εκλογές Τσίπρας και Καμμένος; 

Μαζί ή χώρια η κατάρρευση είναι γιγαντιαία και για τους δύο, διότι μόνος συνεκτικός κρίκος είναι η νομή της εξουσίας. Αυτή η ερμαφρόδιτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αξιακές, αισθητικές και δυστυχώς τεράστιες εθνικές συνέπειες.

-Εσείς πότε βλέπετε εκλογές;

Ο κ.Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής θα προχωρήσει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι απαίτηση των πολιτών. Ο κ.Τσίπρας παρότι έχει χάσει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, επιδιώκει να κυβερνά ανενόχλητος αγνοώντας τους. 

-Υπάρχει ρόλος για τον Βαγγέλη Μειμαράκη;

Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους, δίχως περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας συμπορεύονται στον αγώνα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και οι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ και πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής, μοιράζονται την ίδια αγωνία για την τύχη της πατρίδας και συνεργάζονται στενά για το καλό της χώρας.

-Υπάρχουν καραμανλικοί και μητσοτακικοί στη ΝΔ σήμερα;

Σαφώς και όχι. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος μας λειτούργησε ενωτικά και όχι διασπαστικά. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ όπως την ονειρευόμαστε. Εργαζόμαστε όλοι μαζί οργανωμένα και μεθοδικά και μόνο κριτήριό μας είναι η αξιοκρατία.

-Ο Πάνος Καμμένος έχει πει ότι πολλά στελέχη της ΝΔ δεν μπορούν να πιάνουν στο στόμα τους τον Κώστα Καραμανλή γιατί τον "πρόδωσαν" και σήμερα είναι και σε ηγετικές θέσεις.Ένα σχόλιο σας.

Απαγορεύεται ο κ. Καμμένος να «πιάνει στο στόμα του» τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ. Πρόδωσε και τα δύο όσο κανένας άλλος.

-Καλώς γίνεται -έστω και με καθυστέρηση- η εξεταστική για την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας;

Δυστυχώς έχει στηθεί μια βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών από την παρούσα Κυβέρνηση με αποτέλεσμα να χάνουν το νόημα και το συμβολισμό τους. Κάθε φορά που είναι σε αδιέξοδο ο κ.Τσίπρας κάνει μια εξεταστική.Πέραν αυτού εάν υπάρχουν σκιές ή υπόνοιες για την εποχή του κ.Παπαντωνίου πρέπει να πέσει άπλετο φως. Είμαστε αντίθετοι στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εξεταστικών επιτροπών, όχι στην ουσία τους. 

-Γιατί θεωρείτε ότι η εξεταστική για την υγεία θα πρέπει να φτάσει μέχρι σήμερα; Για λόγους αντιπερισπασμού; 

Διότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τη διαχείριση των ζητημάτων της Υγείας από τους Τσίπρα-Πολάκη-Ξανθό. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι ετοιμάζουν νέο κομματικό στρατό στην υγεία, πέρα και πάνω από τα όρια της νομιμότητας, την ώρα που έχουμε συνεχείς περικοπές στους μισθούς, απλήρωτες εφημερίες, υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, ελλείψεις προσωπικού, κλειστά κρεβάτια, μακροχρόνιες λίστες αναμονής, τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό και βέβαια μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς.

-Βλέπετε προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή;

Σαφώς. Το έχουν δηλώσει άλλωστε. Έχουμε τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης, την περίοδο που ο εθνολαϊκισμός και το ψέμα έγιναν κυρίαρχες δυνάμεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Το μέγεθος της καταστροφής είναι αναμφισβήτητο. Η ήττα της χώρας είναι καθολική και δεν είναι μόνο η οικονομική εξαθλίωση, είναι και η θεσμική και πολιτική παρακμή που έχουν επιφέρει. Την ίδια ώρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνείδηση των πολιτών έχουν καταξιωθεί ως η μόνη αξιόπιστη λύση.

-Πρόταση μομφής θα κάνετε; 

Υπάρχει πιο ισχυρή μομφή από αυτή των πολιτών προς τον κ. Τσίπρα; Δεν μπορεί ούτε εκείνος, ούτε οι Βουλευτές του να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.

-Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει τη συμφωνία CETA, ΕΕ - Καναδά, που συμπεριλαμβάνει και την φέτα όταν έρθει για επικύρωση στην ελληνική Βουλή;

Το έχει επισημάνει ο Πρόεδρός μας πολλές φορές: «όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί, θα μείνει πίσω». Η προπαγάνδα για τη CETA δεν είναι παρά το πλεόνασμα πανικού της Κυβέρνησης.

-Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα των διαγραφών;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το δικαίωμα των διαγραφών, δεν έχει την ανάγκη διαγραφών. Απολαμβάνει ισχυρής πολιτικής νομιμοποίησης απ’ όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και τα στελέχη του Κόμματος.

-Προεκλογικές συνεργασίες με ποιον;

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Ακόμα και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία όσο το δυνατό πιο ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

-Μετεκλογικές συνεργασίες με ποιους θα μπορούσατε να κάνετε; Η κ.Φώφη Γεννηματά βάζει την προϋπόθεση να μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούμε τις θέσεις όλων των κομμάτων και τα όσα καταθέτουν στο δημόσιο διάλογο. Ωστόσο για εμάς στόχος είναι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ να είναι κοινοβουλευτικά ισχυρή και να αφήσει πίσω τα μνημόνια. 

-Διεύρυνση προς τα δεξιά χρειάζεται η ΝΔ; Πολλά νέα κόμματα δεν δημιουργούνται;

Τα προβλήματα των πολιτών δεν είναι δεξιά ή αριστερά. Σας λέω χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Endeavor Greece και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, 1 στους 3 νέους θέλει να ανοίξει τη δική του επιχείρηση και 8 στους 10 εμφανίζονται θετικοί σε σχέση με την επιχειρηματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια φιλελευθεροποίηση των νέων, οι οποίοι γυρνάνε την πλάτη στο δημόσιο. Για να έχουν αυτή τη δυνατότητα, πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, ειδάλλως ή θα απομακρυνθούν από το στόχο τους ή θα κατευθυνθούν στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι δεξιό ή αριστερό πρόβλημα. Όσοι λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο, προσεγγίζοντας τους πολίτες με όρους πολιτικής γεωγραφίας απέτυχαν. Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια δεν έχουν δεξί ή αριστερό πρόσημο και εμείς δεν τα αντιμετωπίζουμε ως εργαλείο προσέγγισης του τάδε ή του δείνα ακροατηρίου.

-Ένα σχόλιό σας για την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βατοπεδίου;

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα. 


Πάρτυ εκατ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες με εταιρείες σεκιούριτι



Έχει στηθεί μια διαδικασία, που ευνοεί την ανεξέλεγκτη διάθεση ποσών, χωρίς καμία ολοκληρωμένη μελέτη - Δείτε παραδείγματα 

Την ώρα που οι αστικές συγκοινωνίες είναι στο έλεος, από τη μια των βανδαλισμών και από την άλλη των ελλειμμάτων, με το φάσμα της ιδιωτικοποίησης να πλανάται και την πολιτική ηγεσία να εμφανίζεται ανήμπορη να χειριστεί το ευαίσθητο κοινωνικά αυτό θέμα, οι ηγεσίες αρμόδιων οργανισμών φαίνεται να έχουν στήσει πάρτυ εκατομμυρίων ευρώ, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα, με έωλες διαδικασίες και απίστευτες απευθείας αναθέσεις έργων φύλαξης!

Το όργιο της κακοδιαχείρισης στις αστικές συγκοινωνίες γίνεται, όπως αποκαλύπτει η δημοσιογραφική έρευνα, κυρίως στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΣΑ), αλλά και στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.). Καταβάλλονται χρήματα σε εταιρείες σεκιούριτι, την ώρα μάλιστα που πολλές θέσεις φύλαξης θα μπορούσαν να καλυφθούν από εργαζομένους των αστικών συγκοινωνιών.

Είναι ένα ερώτημα, πώς μπορεί να διατίθενται απίστευτα ποσά σε σεκιούριτι και την ίδια ώρα, όπως δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, το κόστος των βανδαλισμών τους τελευταίους 10 μήνες να φτάνει στο 1.033.686 ευρώ. Μάλιστα, δύο ημέρες πριν, όταν υπουργός κατήγγειλε ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβονται οικονομικά συμφέροντα εταιρειών σεκιούριτι, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. υπέγραψε σύμβαση έργου με συγκεκριμένη εταιρείες φύλαξης, που ξεπερνούσε σε κόστος τις 750.000 ευρώ!!!

Σύμφωνα με σειρά εγγράφων που έχει στη διάθεσή του το «protothema.gr», έχει στηθεί μια διαδικασία, που ευνοεί την ανεξέλεγκτη διάθεση ποσών, χωρίς καμία ολοκληρωμένη μελέτη των αναγκών για φύλαξη, ενώ προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι στους σχετικούς πρόχειρους διαγωνισμούς εμφανίζεται συνήθως μία και μοναδική εταιρία σεκιούριτι να διεκδικεί το έργο, χωρίς άλλο ανταγωνιστή. Στη ΣΤΑ.ΣΥ. συνήθως εμφανίζεται η My Services Security and Facility Α.Ε., ενώ το μεγάλο έργο των 750.000 το ανέλαβε η JCB Security and Facility SA. Από τα ΦΕΚ αποδεικνύεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια εταιρεία! Στον ΟΣΑ εμφανίζεται συνήθως η Azienda Netta.

Εντυπωσιακός είναι ο χειρισμός εκ μέρους των Οργανισμών: το έργο της φύλαξης πολυδιασπάται με μικρά αντικείμενα, που δικαιολογούν τις απευθείας αναθέσεις και τους πρόχειρους διαγωνισμούς. Συχνά τα ποσά που διατίθενται ακούγονται έως εξωφρενικά, π.χ. για επτά ημέρες ποσό 20.000 ευρώ! Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά την ανάθεση για παροχή υπηρεσιών φύλαξης «Αποβαθρών, Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας, Περιπόλων, Εποπτείας του συστήματος γραμμής 1 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. για χρονικό διάστημα 7 ημερών (από 20 Ιανουαρίου 2017 έως 26 Ιανουαρίου 2017) με κόστος 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ», όπως αναγράφεται στην απόφαση της ΣΤΑ.ΣΥ.!

Αλλο εντυπωσιακό παράδειγμα: Για τη γραμμή 1 ανατέθηκε η φύλαξη για 7 ημέρες, από 24 Φεβρουαρίου έως και 2 Μαρτίου 2017, με κόστος 12.059,25 πλέον ΦΠΑ! Αλλα 9.511,65 ευρώ πλέον ΦΠΑ δόθηκαν για 13 ημέρες, από 16 Ιανουαρίου έως 28 Ιανουαρίου 2017, για τη φύλαξη του αμαξοστασίου στα Σεπόλια. Ενώ για το ίδιο αμαξοστάσιο για 6 ημέρες φύλαξης, από 28 Δεκεμβρίου του 2016 έως και 2 Ιανουαρίου του 2017, δόθηκαν 4.390 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Για τον σταθμό «Εθνική Αμυνα» η ΣΤΑ.ΣΥ ανέθεσε πάλι έργο φύλαξης στην ίδια εταιρεία σεκιούριτι, τη My Services Security and Facility Α.Ε., έναντι 9.984 ευρώ για 20 ημέρες, από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών αλλά και μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων, το δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, αλλά και του μετρό, μαστίζεται από πορτοφολάδες. Από τις πλέον επικίνδυνες διαδρομές είναι αυτή μεταξύ Θησείου και πλατείας Βικτωρίας, αλλά και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό.

Για τις παραπάνω γραμμές η ΣΤΑ.ΣΥ. με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία 2G Security Services για 7 ημέρες, από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 16 Οκτωβρίου 2016, πλήρωσε 17.325,85 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ενώ για τις ίδιες γραμμές στην ίδια εταιρεία για φύλαξη 20 ημερών είχε πληρώσει 49.502,44 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό. Σε άλλη περίπτωση, με την ίδια εταιρεία για τις ίδιες γραμμές φύλαξης ύστερα από πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό και για το χρονικό διάστημα των 20 ημερών, πλήρωσε 51.035,28 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σε συνεδρίαση που έγινε στη ΣΤΑ.ΣΥ. στις 12 Ιανουαρίου 2017, μετά από επαναληπτικούς συνοπτικούς διαγωνισμούς αποφασίστηκε η συνεργασία με τη My Services Security and Facility SA για φύλαξη των αμαξοστασίων στα Σεπόλια και στον Ελαιώνα, με την πρώτη απόφαση να κάνει λόγο για διάρκεια 2 μηνών έναντι 42.980 ευρώ πλέον ΦΠΑ, τη δεύτερη για 48.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ και διάρκεια 2 μηνών και την τρίτη απόφαση για διάρκεια 3 μηνών προς 46.477,65 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η εταιρεία JCB Security and Facility SA ήταν η «τυχερή» του διαγωνισμού ΤΔ-058/15 για τη φύλαξη των γραμμών 2 και 3 της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αφού ο οργανισμός στη συνεδρίαση που έγινε στις 16 Μαρτίου 2017 αποφάσισε να δώσει το έργο φύλαξης προς 753.309,97 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μια εταιρεία αναλαμβάνει τη φύλαξη στη ΣΤΑΣΥ και μια συγκεκριμένη εταιρεία παίρνει τα έργα φύλαξης και στον ΟΑΣΑ. Ετσι η εταιρεία Azienda Netta έλαβε 5.691,60 ευρώ ως εξόφληση του τιμολογίου για υπηρεσίες φύλαξης των γραφείων του ΟΑΣΑ για τον Ιανουάριο του 2017. Με απευθείας ανάθεση στην παραπάνω εταιρεία ο ΟΑΣΑ ανέθεσε τη φύλαξη των γραφείων του από την 1η Μαρτίου 2017 έως και την 30ή Απριλίου προς 9.900 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πλέον της σκανδαλώδους διαδικασίας και των ποσών που διαθέτουν οι παραπάνω δημόσιοι οργανισμοί συγκοινωνιών, γεννάται και το ερώτημα γιατί δεν τοποθετούνται στη φύλαξη κτιρίων και αμαξοστασίων υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι για διάφορους λόγους σταμάτησαν να εργάζονται ως εργοδηγοί και απλά σήμερα κάθονται σε ένα γραφείο χωρίς ουσιαστικά να έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας.

Να σημειωθεί επίσης ότι υπάλληλος της JCB Security and Facility SA πριν από έναν χρόνο περίπου είχε προβεί σε ρατσιστική επίθεση εναντίον επιβάτη, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο. Τότε η εταιρεία είχε αναγκαστεί να τον απομακρύνει για λίγο από τη θέση του, αλλά σε ανακοίνωσή της τον υπερασπίστηκε υποστηρίζοντας ότι απλά έκανε τη δουλειά του.



Βασίλης Γούλας
Πηγή : protothema.gr


Χίος: 100 αφίξεις μεταναστών το Σαββατοκύριακο



Σε ασφυξία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια το νησί, εξαιτίας των συνεχώς αφίξεων μεταναστών και προσφύγων σε Χίο και Οινούσσες. 

Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 100 μετανάστες και πρόσφυγες, κατάφεραν να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα και να βγουν στις ακτές του νησιού. Η αρχή έγινε στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου με λέμβο που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Οινούσσες και στην οποία επέβαιναν 38 άτομα. 

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής όταν το Λιμενικό εντόπισε λέμβο με 62 άτομα στη θαλάσσια περιοχή έχω από τον κεντρικό λιμένα Χίου.



Πηγή: politischios.gr


Εφοριακός εξέδιδε πλαστά τέλη κυκλοφορίας και με θράσος ζητά την επαναπρόσληψή του



Στα Διοικητικά Δικαστήρια προσέφυγε εφοριακός που υπηρετούσε σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας και πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα, ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική αργία εξαιτίας παράνομων ενεργειών του που έβλαψαν το Δημόσιο. 

Ο 45χρονος εφοριακός, ο οποίος ήταν έγγαμος με δύο ανήλικα παιδιά, εργαζόταν στο Τμήμα Αυτοκινήτων και απολύθηκε για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο εν λόγω εφοριακός, από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 που είχε άδεια ανατροφής τέκνου, προσερχόταν περιοδικώς στην υπηρεσία του και έβγαζε παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας, χρησιμοποιώντας άσχετους αριθμούς πρωτοκόλλου, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά αυτά δεν πήγαιναν στο Δημόσιο Ταμείο. 

Στη συνέχεια έδινε τις βεβαιώσεις αυτές σε τρίτο άτομο προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να προβεί σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων.

Ακόμη, κατά το πόρισμα της ΕΔΕ, ενώ βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου χρησιμοποίησε το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και έβαλε αναδρομικά σε εικονική ακινησία αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. 

Μετά από κάποιο διάστημα τα αυτοκίνητα αυτά τα έφερνε ο ίδιος πάλι σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ανήλθε στα 69.407 ευρώ. 

Ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων υποστηρίζει ότι η ποινή που του επιβλήθηκε παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς είναι υπερβολικά μεγάλη, ενώ η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω κακής σύνθεσης και μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας. 


ΕΚΤ: "Βροχή" 233 δισ. στις ευρωτράπεζες, εκτός από τις ελληνικές



Την ώρα που οι ελληνικές τράπεζες ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, η ΕΚΤ "έβρεξε" για άλλη μια φορά εκατοντάδες δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές τράπεζες με μηδενικό επιτοκιακό κόστος.

Πρόκειται για την τέταρτη και, προς το παρόν, τελευταία πράξη χρηματοδότησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος από το δεύτερο πλάνο χρηματοδότησης TLTRO (Ιούνιος 2016) και, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι ιταλικές τράπεζες απορρόφησαν συγκριτικά με τις άλλες τα περισσότερα κεφάλαια.

Το πόσο κρίσιμη είναι αυτή η κατά τα φαινόμενα τελευταία "ένεση" ρευστότητας από την ΕΚΤ αποτυπώνεται ότι στο ότι περισσότερες από 470 τράπεζες ζήτησαν να πάρουν χρήματα αυτήν τη φορά και η ΕΚΤ ανταποκρίθηκε αυξάνοντας κατακόρυφα το ποσό διάθεσης σε σχέση με την προηγούμενη φορά (τρίτη), που ήταν μόλις 62 δισ. ευρώ.

Συνολικά η ΕΚΤ έχει μοιράσει 368 δισ. ευρώ την πρώτη φορά, 45 δισ. τη δεύτερη, 62 δισ. την τρίτη και τώρα έφθασε τα 233,5 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο για τέσσερα χρόνια. Το εύρος της παροχής και της ζήτησης συνδέεται με το γεγονός ότι η ΕΚΤ αφενός έχει προδιαγράψει το τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τον Δεκέμβριο του 2017 και αφετέρου στο ότι έχουν αρχίσει να ακούγονται ιδέες στην ΕΚΤ για αύξηση των επιτοκίων πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Από αυτό το "πανηγύρι" των δωρεάν κεφαλαίων προφανώς παραμένουν εκτός μόνο οι ελληνικές τράπεζες για όσο διάστημα είναι σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η έκθεση της ΕΚΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τις αποφάσεις του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα.

Η "ένεση" της ΕΚΤ έρχεται να πέσει στις ευρωτράπεζες λίγο πριν αρχίσει να αυξάνεται η πίεση για την εξυγίανση των τεράστιων όγκων "κόκκινων" δανείων που βαραίνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.
Η σύγκριση των ποσών δείχνει το προφανές, ότι δηλαδή η ΕΚΤ με τα 700 περίπου δισ. ευρώ μηδενικού επιτοκίου δάνεια τετραετίας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω του TLTRO II επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ομαλό πλαίσιο απορρόφησης των κραδασμών που θα φέρει η προσπάθεια "εκκαθάρισης" του όγκου των 900 δισ. ευρώ "κόκκινων" δανείων που βαραίνουν τους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή η επιχείρηση "εκκαθάρισης" έχει ήδη αρχίσει και θα πρέπει να μπει στην τελική της ευθεία με το πρόγραμμα ασφυκτικής εποπτείας που δρομολογεί από τον Απρίλιο η EKT μέσω του SSM και των stress test που θα γίνουν το 2018 με βάση τα αποτελέσματα των τραπεζών για το 2017.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αντιμετωπίσουν τις ίδιες διαδικασίες, αλλά χωρίς τις ενέσεις ρευστότητας που η ΕΚΤ έχει διαθέσει στο μεταξύ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες...



Του Γ. Αγγέλη
Πηγή : capital.gr


Με χρήματα των γιατρών κινείται το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Σάμης



Μετά τους άτυπους εράνους των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τις δωρεές που όχι μόνο είναι ευπρόσδεκτες αλλά και ζητούμενες, τώρα έχουμε και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από τους ίδιους τους γιατρούς που την υπηρετούν. Γιατροί λοιπόν βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να κινείται ένα ασθενοφόρο στην Κεφαλονιά!

Όπως αναφέρουν το ionianpress.gr και το kefaloniaPRESS, στο Κέντρο Υγείας Σάμης από την ίδρυσή του κιόλας υπάρχει ασθενοφόρο που πριν ενταχθεί στο ΕΚΑΒ κάλυπτε τη περιοχή από Πόρο μέχρι Φισκάρδο. Από όταν εντάχθηκε στο ΕΚΑΒ, πηγαίνει όπου υπάρχει περιστατικό δηλαδή σε όλη τη Κεφαλονιά.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω μη πληρωμής των καυσίμων του από την υπηρεσία στην οποία ανήκει, για να κινηθεί το ασθενοφόρο σε έκτακτα και σοβαρά περιστατικά, τα καύσιμα τα πληρώνουν οι γιατροί.

Κατά τα άλλα, "δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Όλα είναι υπό έλεγχο στο ΕΣΥ, η χρηματοδότηση είναι επαρκείς και παντού γίνονται προσλήψεις που έχουν ομαλοποιήσει το σύστημα".

Όχι δεν τελώ σε παράκρουση! Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λέει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που τελεί σε ...άρνηση για την μέχρι στιγμής αδυναμία της να "μαζέψει" την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία. Εμείς βρισκόμαστε απλώς στην δυσάρεστη θέση να μεταδίδουμε κάθε τόσο μια απίστευτη ιστορία για νοσοκομεία χωρίς θέρμανση. κέντρα υγείας υλικά, και τώρα για ασθενοφόρο στο οποίο δεν έχει το σύστημα χρήματα να βάζει όσο τακτικά πρέπει καύσιμα. Αλλά από την άλλη, τίποτα δεν είναι απίστευτο στις μέρες μας...



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ηφαίστειο στη Ρωσία "ξύπνησε" έπειτα από 250 χρόνια



H τέφρα του εκτοξεύτηκε σε ύψος 7.000 μέτρων όπως φαίνεται στις εντυπωσιακές εικόνες.

Το ηφαίστειο Καμπάλνι στη Ρωσία, "ξύπνησε" για πρώτη φορά έπειτα από 250 χρόνια και οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

H τέφρα του εκτοξεύτηκε σε ύψος 7.000 μέτρων όπως φαίνεται στις εντυπωσιακές εικόνες.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και η τέφρα θα μπορούσε να καλύψει την πόλη Σέβερο-Κουριλσκ, που βρίσκεται στο νησί Παραμουσίρ.

«Είναι έκπληξη ακόμη και για εμάς. Θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε και να αναλύουμε τα δεδομένα», δήλωσε στο πρακτορείο Tass η Όλγκα Γκίρινα, επικεφαλής της ειδικής ομάδας αντίδρασης για την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Καμτσάκα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.




Πηγή : enikos.gr


Βρέθηκε απαγχονισμένος άνδρας στο λιμάνι του Πειραιά




Διερχόμενοι από την πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά εντόπισαν στις τέσσερις τα ξημερώματα απαγχονισμένο άντρα περίπου 25 χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγωγή από την Συρία και στην τσέπη του βρέθηκε αίτηση για παροχή ασύλου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Πειραιά και διεξάγουν έρευνες για το εάν πρόκειται για αυτοκτονία η εγκληματική ενέργεια.




Δημήτρης Καμμένος: Αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ δύσκολα περνάει από τη Βουλή




ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Σκιές στις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς, άφησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν όλα τα μέτρα από το πακέτο συμφωνίας. Μάλιστα, εκτίμησε πως εάν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ, το μέτρο δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή.  Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν θα πει ναι στη μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ, ο κ. Καμμένος είπε πως περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο για να κάνουν κοστολόγηση και αντικοστολόγηση των μέτρων. «Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 8.600 είναι ένα ζήτημα γιατί θα φορολογηθούν εισοδήματα των 400 ευρώ. Τότε θα πρέπει να πέσει και η φορολογία, είναι δύσκολο να περάσει, πρέπει να δούμε και τα αντίμετρα», είπε χαρακτηριστικά ενώ λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την υποχώρηση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ επανέλαβε: «Εφόσον υπάρχει μείωση της φορολογίας στο 10%, εξ' όσων γνωρίζω υπάρχει αυτή η πιθανότητα (σ.σ. να μειωθεί η φορολογία)». 

Οσον αφορά στις συντάξεις είπε πως πρέπει να δούμε τα κίνητρα που θα δοθούν, ενώ για τα εργασιακά είπε πώς ο ίδιος θα ψηφίσει την κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου. Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι τα μέτρα δεν θα έρθουν ξεχωριστά αλλά πακέτο, ο Δημήτρης Καμμένος είπε πως στους ΑΝΕΛ δεν έχουν κομματική πειθαρχία. «Οι ψηφοφορίες γίνονται με τη συνείδηση του καθενός. Ο καθένας θα αξιολογήσει, έχουμε ραντεβού και με τον κ. Τσακαλώτο και την κυρία Αχτσιόγλου. 



Πηγή: iefimerida.gr 


Ερντογάν μαινόμενος: "Ένωση Σταυροφόρων και φασιστών η Ε.Ε." – Καυγάς με Σόιμπλε


Ούτε μέρα δεν περνάει που να μην επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στην Ευρώπη ο πρόεδρος της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση συντηρεί την απειλή για κατάρρευση της συμφωνίας για το προσφυγικό, με τον αντιπρόεδρό της να ζητά την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου.

Η Ευρώπη μπήκε ξανά στο στόχαστρο του Ερντογάν κατά τη διάρκεια νέας προεκλογικής του ομιλίας, στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή (26.03.2017). Ο Τούρκος πρόεδρος… εκνευρίστηκε γιατί στο πλαίσιο της επετειακής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρώμη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από την ίδρυσή της, οι 27 ηγέτες των κρατών μελών επισκέφτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Και αυτό, κατά τον Ερντογάν, τους κάνει "Σταυροφόρους".

«Τι δουλειά έχετε να μαζευτείτε γύρω από τον Πάπα; Από πότε το Βατικανό είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Η Ένωση των Σταυροφόρων έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο! Δεν κάνετε μέλος της Ε.Ε. την Τουρκία γιατί είναι ισλαμικό κράτος» "βρυχήθηκε" ο Ερντογάν. Και συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία δεν εξαρτάται πια από άλλους. «Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν! Οι απειλές τους δεν μας επηρεάζουν. Ο δρόμος μας είναι το μονοπάτι των προγόνων μας».

Αλλά φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Με τη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Ολλανδία να μπαίνουν στο στόχαστρό του, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ξανά για φασίστες. «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» είπε.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι ψηφοφόροι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν από τη Δευτέρα (27.03.2017) να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επιτιθέμενος στην Ελβετία, μετά τη διαδήλωση Κούρδων στη Βέρνη και τα πανό που δείχνουν τον Ερντογάν με ένα πιστόλι να τον σημαδεύει στον κρόταφο και συνθήματα "Σκοτώστε τον Ερντογάν", ο πρόεδρος της Τουρκίας διεμήνυσε πως «θα θερίσετε αυτά που σπείρατε». Και φυσικά αποθεώθηκε από το πλήθος.

Στο μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρέσβη της Ελβετίας στην Άγκυρα, Βάλτερ Χάφνερ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Το Σάββατο (25.03.2017) κλήθηκε ο Ελβετός επιτετραμμένος για να τα… ακούσει.

Ο Ελβετός πρέσβης ενημερώθηκε πως η Τουρκία περιμένει από τις ελβετικές αρχές να οδηγήσουν τους υπεύθυνους για τη διαδήλωση στη δικαιοσύνη και να λάβουν μέτρα ώστε τέτοια γεγονότα να μην συμβούν ξανά, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η διαδήλωση διοργανώθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.

Η απάντηση του Σόιμπλε
Και ενώ ο Ερντογάν δεν σταματά τις επιθέσεις στην Ευρώπη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισε να… εμπλακεί και να επιτεθεί κι εκείνος με τη σειρά του στον Τούρκο πρόεδρο. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών το να κατηγορεί ο Ερντογάν την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές μεθόδους» σε βάρος των Τούρκων πολιτών στη Γερμανία, πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω την ενσωμάτωσή τους.

«Η ρητορική του Ερντογάν με έχει αφήσει άναυδο» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. «Σύντομα, πεισματικά θα καταστρέψει (τη διαδικασία) της ενσωμάτωσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Το να επιδιορθώσουμε τη ζημιά θα μας πάρει χρόνια» τόνισε ο Σόιμπλε.

Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το προσφυγικό
Η Τουρκία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει όσο δεν πάει την ένταση με την Ευρώπη ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το οποίο θα δώσει στον Ερντογάν όλες τις εκτελεστικές εξουσίες. Και πέρα από τον "ιερό πόλεμο" που κηρύσσει ο Τούρκος πρόεδρος και τους χαρακτηρισμούς "φασίστες" και "σταυροφόροι", η Άγκυρα παίζει σταθερά και το "χαρτί" του προσφυγικού.

Αυτή τη φορά ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ που ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί αυτό που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο του 2016 να συνεχίσει να εφαρμόζεται!

Και έστειλε ακόμη ένα μήνυμα: πως η τουρκική κυβέρνηση έχει πληροφορίες πως αναμένονται στην Τουρκία 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Αφγανοί, να περάσουν από το Ιράν και έτσι θα αυξηθούν σε έξι εκατομμύρια οι πρόσφυγες που θα θέλουν να περάσουν το Αιγαίο για να βρεθούν στην Ευρώπη!



Πηγή : newsit.gr


Ξεκάθαρη νίκη της Μέρκελ στις εκλογές-τεστ στο κρατίδιο Ζάαρλαντ





To συντηρητικό κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ κατήγαγε μια ξεκάθαρη νίκη σήμερα στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ζάαρλαντ, ένα τεστ για το κυβερνών CDU που αποκόμισε σημαντικά κέρδη από την κάλπη έναντι των Σοσιαλδημοκρατών αντιπάλων του, οι οποίοι ήλπιζαν με τον νέο τους ηγέτη Μάρτιν Σουλτς να αυξήσουν τα ποσοστά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) εξασφάλισαν ποσοστό 40,4% των ψήφων σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των κρατικών τηλεοπτικών δικτύων ZDF και ARD, καταγράφοντας άνοδο άνω του 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο κρατίδιο το 2012.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας λίγο πάνω από το 30% των ψήφων.

«Δεν είναι μια καλή βραδιά για εμάς» παραδέχθηκε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτύχουμε τον στόχο μας, την αλλαγή στην καγκελαρία» τον Σεπτέμβριο, συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι « μαραθώνιος κι όχι σπριντ».

Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα αυτής της κάλπης είναι σχετικό καθώς το κρατίδιο Ζάαρλαντ έχει πληθυσμό μόλις 800.000 κατοίκων, ήτοι το 1% του πληθυσμού της Γερμανίας, η εκλογική αναμέτρηση θεωρήθηκε ένα κρίσιμο πρώτο τεστ ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε περιφερειακό επίπεδο τον Μάιο.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να λειτουργήσει εμψυχωτικά για την καγκελάριο, που στοχεύει τον Σεπτέμβριο σε μια τέταρτη θητεία, έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία και σε μια ευαίσθητη περίοδο για εκείνη.

Τους τελευταίους μήνες, η Άνγκελα Μέρκελ από τη μία βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων για την πολιτική της στο προσφυγικό ζήτημα, ενώ από την άλλη νιώθει την πίεση των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοσκοπήσεις.

«Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δίνει θάρρος στο CDU» υπογράμμισε ο Πέτερ Αλτμάιερ, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου.




Πηγή : ethnos.gr