Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Πυροβολισμοί στο Λονδίνο, έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο! 12 τραυματίες



Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα  δύο άνδρες είναι πεσμένοι στο πεζοδρόμιο. Η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για άνδρα που έφτασε στην πύλη του κοινοβουλίου κρατώντας μεγάλο μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού μέχρι να τον πυροβολήσουν.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες στο Westminster Bridge, κοντά στο κοινοβούλιο. Το σημείο αποκλείστηκε από την αστυνομία.




Νέα Δημοκρατία: Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και "πανηγύρια"



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ.  Βασίλης Οικονόμου, για το Νοσοκομείο Ζακύνθου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά είναι, πλέον, τα φαινόμενα εκφυλισμού, στον οποίο οδηγεί τη δημόσια Υγεία  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Η επιλογή του Υπουργείου Υγείας  να ανοίξει τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμα  εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας το Δεκέμβριο του 2016, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. 

Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μην συνδέεται με την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή στο νησί, ο οποίος θυμήθηκε να επισκεφτεί τη Ζάκυνθο, σχεδόν τρεις μήνες μετά το δραματικό γεγονός. 

Εάν ισχύει  πάντως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα δύο γεγονότα τελικώς συνδέονται, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν. 

Εμείς από την πρώτη στιγμή επισκεφθήκαμε το Νοσοκομείο του νησιού και φέραμε το μεγάλο αυτό ζήτημα στη Βουλή. 

Η Υγεία είναι πάνω από κομματικές φιέστες και “πανηγύρια". 

Ελπίζουμε η εσπευσμένη επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου  να μην έχει αρνητικές συνέπειες στους ασθενείς».


Προσπαθούν να εξαφανίσουν τα τραγικά νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ για να μην αναρωτιόμαστε γιατί την πληρώνουμε;



Τα αρνητικά νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν ανησυχήσει πολύ τους συνδικαλιστές της και ψάχνουν να ρίξουν την ευθύνη σε άλλους και όχι στην κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια τηλεόραση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί ότι η μέτρηση της τηλεθέασης  από την εταιρεία μετρήσεων Nielsen – AGB δεν γίνεται σωστά, καταγγέλλουν επίσης την «ασυδοσία του μονοπωλίου της εταιρείας μετρήσεων Nielsen – AGB» παραθέτοντας δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν έρευνα για τα πεπραγμένα της.

Ζητά δε από τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ποιόν άλλο τον Νίκο Παππά να γίνει μια ρύθμιση η οποία θα πάψει το μονοπώλιο των ″μετρήσεων″ της Nielsen - AGB και ότι αυτή η ρύθμιση θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία και δικαιοσύνη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και να προασπίζει τη δημόσια περιουσία και όχι τα συμφέροντα των ιδιωτών, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Δηλαδή κύριοι συνδικαλιστές τι θέλετε να γίνονται μετρήσεις καθεστωτικής νοοτροπίας που θα παρουσιάζουν την ΕΡΤ και πρώτη από όλους;;

Η ΠΡΟΣΠΕΡΤ λέει στην ανακοίνωση της :

«Δεν έχει ξεχαστεί ότι το μαύρο της ΕΡΤ βασίστηκε και σε δήθεν μετρήσεις της AGB που επικαλέστηκε ο κ. Σαμαράς και τώρα επικαλείται και ο κ. Μητσοτάκης, με στελέχη της ΝΔ για το νέο μαύρο που επιθυμούν». Δηλαδή η ΕΡΤ πάει σφαίρα ειδικά με την προπαγάνδα των ειδήσεων που σερβίρει και φταίει ο Μητσοτάκης για τα νούμερα έτσι;;;

Οι συνδικαλιστές αναφέρουν επίσης ότι ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης από την Nielsen - AGB δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού δεν περιλαμβάνει τη θέαση από υπολογιστή, τηλέφωνο, δορυφόρο κ.λπ., δεν καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια, δεν λαμβάνει υπόψη της την θέαση στην ομογένεια, τοποθετεί μετρητές σε σπίτια με πολλές τηλεοράσεις, και δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες για αναξιοπιστία. Υπάρχει δικαιολογημένα η πεποίθηση ότι είναι διαβλητός και χωρίς καμία αξιοπιστία ο τρόπος μέτρησης της τηλεθέασης, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Για τυχόν εσωτερικές και καθεστωτικές ευθύνες της κατάντιας της ΕΡΤ δεν γίνεται λόγος έτσι; Τα νούμερα που δεν κάνετε φταίνε έτσι;;;


Νέα επένδυση 300 εκατ. της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο



Σε επένδυση  300 εκατ. ευρώ που αφορά στην επέκταση και μετατροπή του εργοστασίου Ασπροπύργου προχωρά η Παπαστράτος για την παραγωγή ράβδων καπνού για το IQOS.

Οπως ανακοίνωσε, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος,  Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση αφορά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή των καπνικών προϊόντων heets για IQOS. Σημειώνεται ότι το IQOS είναι το νέο ραγδαία αναπτυσσόμενο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος.

Η Ελλάδα γίνεται παγκοσμίως το τρίτο, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, κέντρο παραγωγής heets, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2018, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα παραγωγή, θα φτάνουν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο περιλαμβάνει δυο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού, 10 νέες γραμμές επεξεργασίας ράβδων καπνού (heets) και τρία νέα κτίρια.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος θα παράγονται 20 δισ. ράβδοι καπνού για το IQOS τον χρόνο. 

Η αδειοδοτική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκατασταθεί ο μηχανολογικός ο εξοπλισμός ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2018, θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές.

Η επένδυση στην πλήρη ανάπτυξη της αναμένεται να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, που θα προστεθούν στις 800 ήδη υπάρχουσες.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, αποκάλυψε πως για την παρασκευή των heets θα χρησιμοποιούνται και ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου και πως «σταδιακά το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα παράγει μόνο heets»

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά. Τολμά να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές. Για αυτό το λόγο τοποθετεί σήμερα τη χώρα στο κέντρο της τεράστιας αλλαγής που φέρνει το IQOS διεθνώς. Πρόκειται για μια επένδυση–σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

Σημειώνεται πως η Παπαστράτος, που ανήκει στην αμερικανική πολυεθνική Phillip Morris International, αρχής γενομένης το 2003 έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα επενδυτικό πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων σε υποδομές στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.



Πηγή : kathimerini.gr


Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας: Η χαρά … αγνοείται! Οι Έλληνες ακόμη την ψάχνουν!



Η Νορβηγία εκτόπισε τη Δανία από την πρώτη θέση της κατάταξης με τις πιο χαρούμενες χώρες, σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα και καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι οι πιο ευτυχείς, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017, την οποία συντάσσει το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN).

Χώρες στην υποσαχάρια Αφρική μαζί με τη Συρία και την Υεμένη είναι οι λιγότερο ευτυχείς από τις 155 χώρες που περιλαμβάνονται στην πέμπτη ετήσια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση, αρκετά μακριά από την 70η θέση, στην οποία βρισκόταν η χώρα μας το 2010. Αξιοσημείωτο είναι ότι τη μεγαλύτερη «βουτιά» στη … δυστυχία σημείωσε η Ελλάδα τις διετίες 2005 – 2007 και 2012 – 2014.

Η Δανία, η Ισλανδία, η Ελβετία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρούντι και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, η Γερμανία στη 16η, το Ηνωμένο Βασίλειο στη 19η, η Γαλλία στην 31η, ενώ οι ΗΠΑ έπεσαν στη 14η.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην 11η θέση, η Αυστρία στη 13η, η Ιρλανδία στη 15η, το Βέλγιο στη 17η, το Λουξεμβούργο στη 18η, η Ισπανία στην 34η, η Ιταλία στην 48η, η Κύπρος στην 65η και η Πορτογαλία στην 89η.

«Ευτυχισμένες χώρες είναι εκείνες όπου παρατηρείται μια υγιής ισορροπία ευημερίας, όπως συνηθίζεται να μετριέται αυτή, και κοινωνικού κεφαλαίου, δηλαδή ένας υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης στην κοινωνία, χαμηλό ποσοστό ανισότητας και εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τζέφρι Σακς, ο διευθυντής του SDSN και ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Στόχος της έκθεσης, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να γίνει ένα ακόμη εργαλείο για τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών για να βοηθήσουν τις χώρες τους να αποκτήσουν μια καλύτερη ζωή.

Ο Σακς είπε ότι οι ΗΠΑ έπεσαν θέση στην κατάταξη εξαιτίας της ανισότητας, της έλλειψης εμπιστοσύνης και της διαφθοράς. Τα οικονομικά μέτρα τα οποία η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να περάσει -πρόσθεσε ο ίδιος- θα επιδεινώσουν αυτή την εικόνα.

«Όλα στοχεύουν να αυξήσουν την ανισότητα», σχολιάζει ο Σακς και τονίζει ότι «όλα τα μέτρα που έχουν προταθεί είναι προς τη λάθος κατεύθυνση».

Η κατάταξη βασίζεται σε έξι παράγοντες: στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, στο προσδόκιμο υγιούς ζωής, στην κοινωνική στήριξη, στην ελευθερία, στη γενναιοδωρία και στην απουσία διαφθοράς στην κυβέρνηση ή τις επιχειρήσεις.

«Οι χώρες που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης κατά κανόνα έχουν χαμηλή βαθμολογία και στους έξι αυτούς παράγοντες», αναφέρεται στην έκθεση, η οποία συντάχθηκε με τη βοήθεια του Ιδρύματος Ernesto Illy.

Ο Σακς θα ήθελε όλες οι χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλων χωρών που έχουν διορίσει υπουργούς Ευτυχίας.

«Θα ήθελα οι κυβερνήσεις να το μετρήσουν, να συζητήσουν, να αναλύσουν και να κατανοήσουν πότε έχουν κινηθεί στη λάθος κατεύθυνση».



Πηγή: news247.gr


Ο Παπαγγελόπουλος τόλμησε να συγκρίνει τον Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα



«Τους λαοπρόβλητους ηγέτες τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή, αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα» είπε χωρίς ντροπή ο Δημήρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Προσπάθησε ο κ. Δημήρης Παπαγγελόπουλος να εξισώσει τον Κώστα Καραμανλή με τον αποδεδειγμένα αποτυχημένο που πλημμύρισε στο ψέμα και την απάτη την Ελλάδα Αλέξη Τσίπρα και το έκανε εύκολα χωρίς καμία ντροπή.

Φυσικά και δεν έχει καμία απολύτως σχέση η κυβέρνηση Καραμανλή με την κυβέρνηση Τσίπρα όπως δεν έχει και καμία απολύτως σχέση ούτε στα νύχια ο Κώστας Καραμανλής με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά η προπαγάνδα από τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθεί και γίνεται ρεζίλι.


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου»:

«Μέχρι τώρα δεν έχω σχολιάσει ποτέ δικαστική απόφαση ή ενέργεια ακόμα και αν διαφωνώ. Επίσης έχω αποφύγει ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια να αναφερθώ στον Κώστα Καραμανλή. Σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση και θα μιλήσω όχι ως υπουργός ή πολιτικός αλλά ως απλός πολίτης. Έχω πει πολλές φορές ότι τους λαοπρόβλητους ηγέτες τους τα ντόπια και ξένα συμφέροντα οι νταβατζήδες της διαπλοκής, οι λακέδες και τα γιουσουφάκια της ενημέρωσης προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με κάθε τρόπο. Αυτό συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή αυτό συμβαίνει και σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς όλοι αυτοί δέσμιοι της υλιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και της τεχνοκρατικής αντίληψης υστερούν σε πνευματικότητα και αγνοούν την Ιστορία και τα διδάγματά της. Τα δημόσια πρόσωπα όσο περισσότερο τα αδικείς τόσο περισσότερο ισχυροποιούνται. ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Καραμανλής επειδή δεν είναι παιδιά του εργαστηριακού σωλήνα της διαπλοκής είναι απρόσβλητοι στους ιούς της.

Θέλω να προσθέσω ότι οι εκπρόσωποι της διαπλοκής, με σύμμαχό τους το βαθύ κράτος που υπάρχει σε όλες τις δομές της κρατικής εξουσίας, χρησιμοποίησε και προσπαθεί και τώρα να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη για τους άνομους σκοπούς της. Χαλκεύτηκαν κατηγορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, εκτελώντας συμβόλαια πολιτικά και επιχειρηματικά. Αυτά έχουν τελειώσει πια. Κάποιοι που μέχρι πρότινος αλώνιζαν στον χώρο της Δικαιοσύνης πρέπει να καταλάβουν ότι η Δικαιοσύνη δεν τους ανήκει. Η Δικαιοσύνη αντλεί την εξουσία της από τον λαό και την ασκεί στο όνομά του. Έχω πάρα πολλούς λόγους που θα ήθελα σήμερα να είναι στη ζωή ο αείμνηστος Γιάννης Αγγέλου. Ένας από αυτούς είναι ότι μου λείπει πολύ. Σήμερα προστέθηκε άλλος ένας. Θα ήθελα να βλέπω, καγχάζοντας, να συνωστίζονται στο γραφείο του όλα αυτά τα ανθρωπάκια και να εκλιπαρούν για την εύνοιά του, όπως παλιά. Όλους αυτούς που τον εγκατέλειψαν, τον πρόδωσαν και πρωταγωνίστησαν στη «δολοφονική» επίθεση εναντίον του, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τον Κώστα Καραμανλή. Μερικοί από αυτούς τους δήθεν νεοδημοκράτες σχεδίασαν και την επίθεση εις βάρος μου, με παρακρατικές μεθόδους. Είμαι βέβαιος ότι θα το επαναλάβουν. Θα χάσουν και τον δεύτερο γύρο».


Απειλές από τον δικτάτορα Σουλτάνο Ερντογάν κατά της Ευρώπης



Ευθείες τρομοκρατικές απειλές εξαπέλυσε ο δικτάτορας της Τουρκίας Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  που κοντεύει να γίνει χειρότερος από τον Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ και τον Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης.

Για ακόμα μια φορά ο αρχηγός του καθεστώτος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι κανένας Ευρωπαίος δεν θα περπατά με ασφάλεια αν η Ευρώπη δεν αλλάξει στάση λέγοντας : «Αν η Ευρώπη συνεχίσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος δεν θα μπορεί πια να περπατά με ασφάλεια στους δρόμους. Εμείς ως Τούρκοι υπήκοοι καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Ο Τούρκος δικτάτορας έκανε αυτές τις δηλώσεις αναφερόμενος στις απαγορεύσεις των τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων που επέβαλε η Γερμανία και η Ολλανδία. 





Δικαιοσύνη με ρυθμούς μπανανίας



Εάν στις μεγάλες υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, η Δικαιοσύνη καθυστερεί τόσο πολύ, τι να περιμένουν οι απλοι πολίτες για τα δικά τους ζητήματα;

Χρειάστηκαν 9 χρόνια για να κλείσει το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης Βατοπεδίου. Αν κάποιος γυρνούσε νοητά πίσω και παρακολουθούσε τι γινόταν τότε και τι προκάλεσε το ξέσπασμα αυτής της υπόθεσης, θα απορούσε εύλογα.

Εάν σε τόσο πολύκροτες υποθέσεις η δικαιοσύνη καθυστερεί τόσο πολύ, τι να περιμένουν οι απλοι πολίτες για τα δικά τους ζητήματα;

Και όμως όσο σημαντική και να είναι η υπόθεση, η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει δώσει τα όπλα στους δικαστές για να προχωρούν γρήγορα. Το Βατοπέδι είναι ένα παράδειγμα. Η δίκη της Χρυσής Αυγής ένα άλλο. Και τα παραδείγματα δεν έχουν τέλος.

Δυστυχώς η Ελλάδα, όσο περνούν τα χρόνια, σημειώνει αρνητικά ρεκόρ στην ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης, με τις υποθέσεις να σέρνονται στα δικαστήρια για χρόνια. Η Παγκόσμια Τράπεζα κατατάσσει τη χώρα μας σε εκείνες με τις χειρότερες επιδόσεις στον χρόνο απονομής Δικαιοσύνης, αναφέροντας πως χρειάζονται 1.580 ημέρες (κατά μέσο όρο) για να εκκαθαριστεί στην Ελλάδα δικαστικά μια υπόθεση.

Η πολιτική αντιπαράθεση για το Βατοπέδι, με αφορμή την χθεσινή αθωωτική απόφαση θα συνεχιστεί, ωστόσο είναι κρίσιμο το ότι χρειάστηκαν τόσα χρόνια.

Διότι με τις καθυστερήσεις, όχι μόνο δεν τιμωρούνται αυτοί που πρέπει εγκαίρως, αλλά σπιλώνονται και οι αθώοι επί χρόνια.

Το παράδειγμα του Γιάννη Αγγέλου, που είχε αθωωθεί με βούλευμα, αλλά του είχε επιβληθεί εγγύηση μαμουθ και δεν μπορούσε για 4 χρονια να βγει από τη χώρα, είναι χαρακτηριστικό. Έφυγε από τη ζωή με την υγεία του να έχει επιβαρυνθεί από τις σκιές αυτής της υπόθεσης και χωρίς να έχει προλάβει να δει την κατάληξή της.

Ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, ωστόσο το ζήτημα των καθυστερήσεων και η αίσθηση ότι ο πολίτης όταν αναζητήσει το δίκιο του θα εξαντληθεί περιμένοντας, πλήττει συνολικά τον Θεσμό.

Και μπορεί, να είμαστε επικεντρωμένοι στα ταμεία, τα χρήματα και τα πλεονάσματα, αλλά η κακή λειτουργία της Δικαιοσύνης, είναι ένα από τα πρώτα σημάδια για το ότι μια χώρα είτε βαδίζει προς την καταστροφή, είτε είναι ήδη μπανανία.

Και τα σημάδια αυτά προϋπήρχαν των μνημονίων.


*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247


Το 1,6% των φορολογούμενων πληρώνει σχεδόν το 30% των φόρων




Μόλις 120.000 πολίτες πληρώνουν το 29,5% του συνόλου του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που εισπράττει το κράτος, σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις που παρουσιάζει η «Καθημερινή».

Πρόκειται για πολίτες με εισοδήματα 42.000 ευρώ και άνω, που αποτελούν μόλις το 1,6% των φορολογούμενων, σύμφωνα με δεδομένα από το 2014.

Από τη μελέτη προκύπτει επίσης ότι το Δημόσιο χάνει ετησίως έως και 16 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της φοροδιαφυγής, ποσό το οποίο αποτελεί το 32% των συνολικών ετήσιων εσόδων του κράτους. 

Η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, η υπερφορολόγηση, η πολυνομία, οι χιλιάδες νόμοι, αποφάσεις και εγκύκλιοι συνθέτουν τις αιτίες της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι βασικοί παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση και στην εξέλιξη της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αναζητηθούν στην φορολογική πολιτική και στο πολιτικό περιβάλλον της χώρας εν γένει.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ευρήματα, οι άγαμοι είναι αυτοί που φαίνεται να φοροδιαφεύγουν λιγότερο σε σύγκριση με τους έγγαμους.



Πηγή : skai.gr


Νέα Δημοκρατία : Ο κ. Τσίπρας μας γυρίζει διαρκώς στο παρελθόν




Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για την πορεία της αξιολόγησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Άλλη μια φορά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση, αλλά δείχνει, εδώ και καιρό, να ξεχνά ότι ο χρόνος είναι χρήμα. 

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, για άλλη μια φορά, το πόσο αυξάνεται η ανεργία, τα “κόκκινα δάνεια”, οι οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες, η ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι η καθημερινότητά τους χειροτερεύει. 

Όταν η Ελλάδα χρειάζεται ασφάλεια και σταθερότητα, για να πάει μπροστά, ο κ. Τσίπρας μας γυρίζει διαρκώς στο παρελθόν. 

Οι δικαιολογίες για την αποτυχία του δεν έχουν καμία σημασία. 

Το αποτέλεσμα μετράει».



500 αστυνομικοί κρίθηκαν ανίκανοι για όπλο



Σε μία περίοδο που η ψυχική υγεία των αστυνομικών απειλείται όσο ποτέ από στρεσογόνες καταστάσεις, υπάρχουν ένστολοι που δεν έχουν περάσει από επιτροπές.

Σε μία περίοδο που η ψυχική υγεία των αστυνομικών απειλείται όσο ποτέ στο παρελθόν από  στρεσογόνες καταστάσεις, ακόμα και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες ένστολοι που δεν έχουν περάσει από τις επιτροπές όπλων της ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζουν την καταλληλότητα των αστυνομικών να φέρουν οπλισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος», οι μόλις δύο επιτροπές που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν προλαβαίνουν να εξετάσουν το σύνολο των αστυνομικών, ενώ υπάρχουν άνδρες της Αστυνομίας που ενώ έχουν εμπλακεί σε σοβαρά περιστατικά με τραυματισμούς ή θανάτους δεν περνούν από τους ψυχολόγους. Το 3% των αστυνομικών που εξετάζεται από τις επιτροπές, που αποτελούνται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους, κρίνεται ακατάλληλο να φέρει όπλο και έτσι με απόφαση του αρχηγείου μετατίθεται σε υπηρεσίες γραφείου. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το 3% αφορά σε «σοβαρές περιπτώσεις» και πως σίγουρα το ποσοστό θα ήταν υψηλότερο αν γινόταν μία πιο ενδελεχής εξέταση.

Συγκεκριμένα από το 2009 που λειτουργούν οι επιτροπές όπλων μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 16.500 αστυνομικοί στην Αττική, εκ των οποίων κρίθηκαν ακατάλληλοι οι 500. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν στην Αττική τουλάχιστον 4.000 ένστολοι που δεν έχουν περάσει ποτέ από τις επιτροπές όπλων, εκ των οποίων –κατ’ εκτίμηση με βάσει το παραπάνω ποσοστό ακαταλληλότητας- οι 120 φέρουν όπλο ενώ δεν θα έπρεπε.

Τα μέλη των επιτροπών, οι οποίες υπάγονται απ’ ευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., δουλεύουν σκληρά αλλά δεν προλαβαίνουν να εξετάσουν παραπάνω από 2.060 άνδρες το χρόνο στην Αττική. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο με πολλά περιστατικά ένοπλων συμπλοκών ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς αλλά και αυτοκτονίες ενστόλων. Ακόμα και μετά από ένοπλες συμπλοκές υπάρχουν αστυνομικοί που δεν καλούνται από την υπηρεσία τους να περάσουν από τις επιτροπές.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος δολοφόνησε 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά, παρότι είχε πυροβολήσει το καλοκαίρι του 2014 το Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, δεν πέρασε στη συνέχεια από τις επιτροπές όπλων της Αττικής, παρότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιου είδους σοβαρά περιστατικά μπορούν να έχουν επίδραση στη ψυχολογία του ενστόλου. Και αυτό μολονότι η συμπλοκή με το Μαζιώτη έγινε αιτία για να μετατεθεί ο 30χρονος για υπηρεσιακούς λόγους ασφαλείας από την Αθήνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καστοριά.

«Όταν έχουμε περιστατικά με τραυματισμούς ή θανάτους είναι απαραίτητη η εξέταση. Για παράδειγμα, πριν μία εβδομάδα δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν ληστή σούπερ μάρκετ που απειλούσε ότι θα σκοτώσει μία υπάλληλο στο Καματερό. Δεν σημάνει ότι οι άνθρωποι αυτοί επειδή πυροβολούν είναι ακατάλληλοι. Σε καμία περίπτωση. Απλά χρειάζεται σίγουρα έλεγχος. Και για την κοινωνία και για τους ίδιους. Πρόκειται για συμβάντα που στιγματίζουν τη ζωή σου. Μη ξεχνάτε πόσες αυτοκτονίες ενστόλων είχαμε πέρυσι και φέτος. Μόλις τον Ιανουάριο αυτοκτόνησε άνδρας των ΜΑΤ στου Γκύζη. Πρόκειται για μία δύσκολη περίοδο, καθώς συντρέχουν και παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία, όπως είναι τα διογκωμένα προβλήματα που βιώνει ο καθένας στο σπίτι του», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Η εξέταση των αστυνομικών από τις επιτροπές όπλων χαρακτηρίζεται ως «φωτογραφία της στιγμής»: «Δεν σημαίνει ότι όσοι κρίνονται κατάλληλοι από τις επιτροπές είναι απαραίτητα εντάξει. Και αυτό διότι λόγω του όγκου δουλειάς οι επιτροπές κρίνουν ακατάλληλους μόνο τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Επίσης χρειάζεται επανάληψη της εξέτασης κάθε πέντε χρόνια γιατί η ψυχική κατάσταση του καθένα μας μεταβάλλεται. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι ψυχικά υγιής κάποιος τώρα ότι θα είναι και σε τρία χρόνια».

Σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, «οι υγειονομικές επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ. προχωρούν σε εξέταση για τον έλεγχο καταλληλότητας μέσα σε ένα έτος μετά τη συμπλήρωση πενταετίας από την αποφοίτησή των αστυνομικών από τις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών (…) Οι αστυνομικοί που δεν έχουν υποβληθεί σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους στην Αστυνομία υποβάλλονται στις δοκιμασίες αυτές μέσα σε πέντε έτη από την έναρξη της ισχύος του νόμου (…) Οι αστυνομικοί που κρίθηκαν ακατάλληλοι έχουν δικαίωμα προσφυγής στην Επιτροπή Προσφυγών (…) Οι μη κατάλληλοι με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας εκτελούν υπηρεσία για την οποία δεν κρίνεται απαραίτητη η οπλοφορία».

Το καλύτερο δυνατόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ήταν να υπάρχει σε κάθε αστυνομική υπηρεσία –ή τουλάχιστον στις μάχιμες όπως η Άμεση Δράση- ένας ψυχολόγος που θα μπορούσε να παρακολουθεί πιο στενά τους αστυνομικούς. Απαραίτητο κρίνεται, επίσης, να προχωρήσουν τα ψυχοτεχνικά τεστ που έχει προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ., διαδικασία που φαίνεται ότι έχει «κολλήσει».  



Πηγή: thetoc.gr


Ο Χάτσικο της Κρήτης 7 χρόνια στο ίδιο μέρος περιμένει το αφεντικό του


Η αληθινή ιστορία με τον πιο πιστό σκύλο του κόσμου, τον Χάτσικο, ο οποίος πήγαινε επί 10 χρόνια κάθε βράδυ στο σταθμό του τρένου, περιμένοντας το αφεντικό του, που όμως είχε πεθάνει, ξαναζωντανεύει στο Ηράκλειο.

Επί 7 χρόνια σκύλος πηγαίνει κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελών, περιμένοντας το αφεντικό του που όμως έχει φύγει από τη ζωή.

Καθημερινά ,από νωρίς το πρωί, εμφανίζεται στην είσοδο σούπερ μάρκετ όπου και παραμένει μέχρι το βράδυ, αποχωρώντας θλιμμένο από το σημείο και επιστρέφοντας στο σπίτι που διέμενε το αφεντικό του και με την ελπίδα να τον ξαναδεί…



Ο Χάτσικο του Ηρακλείου που δεν δέχτηκε ποτέ την απώλεια του αφεντικού του και η καθημερινή του παρουσία σε ένα συγκεκριμένο σημείο,  αλλά κυρίως το θλιμμένο βλέμα του το αποδεικύουν και στην πράξη.

Σύμφωνα με τους περίοικους, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ο οποίος πήγαινε για ψώνια, πέθανε από ανακοπή.

Από τότε μέχρι σήμερα, το σκυλί που τον συνόδευε, κάνει κάθε μέρα το ίδιο δρομολόγιο.Μάταια όμως.

Ο αξιαγάπητος Χάτσικο ήταν ο σκύλος που έγινε σύμβολο της αφοσίωσης και της αγάπης, κυριολεκτικά για μια ζωή. Πέρα από την αληθινή ιστορία με τον Χάτσικο ο οποίος έγινε σύμβολο πίστης και αφοσίωσης με εκατοντάδες Ιάπωνες να τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη του, μια ακόμη ιστορία αγάπης μέσα από τον ισχυρό αυτό δεσμό, έρχεται να ραγίσει καρδιές σε τοπικό επίπεδο.





Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη
Πηγή : neakriti.gr


Τα αποκαλυπτήρια του Παναγίου Τάφου



Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για την παράδοση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Το έργο είχαν αναλάβει  Έλληνες επιστήμονες, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου και εργάστηκαν επί εννέα μήνες, για να αποκαταστήσουν το σημαντικότερο μνημείο της χριστιανοσύνης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος.

Το πλήρωμα του χρόνου, για την πλήρη αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, έφθασε μετά από 210 ολόκληρα χρόνια, κατόπιν του αιτήματος που έκανε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος προς το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η αποκατάσταση του μνημείου από το ΕΜΠ, περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικές προσθήκες, την τοποθέτηση σταυρού στην κορυφή του κουβουκλίου και τη διάνοιξη ενός παραθύρου στον θάλαμο του τάφου, ώστε να φανεί μέρος του βράχου από την εποχή του Ιησού.



Νέες ώρες κοινής ησυχίας




Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να σεβαστούν τις ώρες κοινής ησυχίας και να μη δημιουργούν θορύβους και φασαρία κατά τα προκαθορισμένα διαστήματα.

Συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι βάσει της σχετικής διάταξης, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Ως θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου, ενώ χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.


Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 39χρονος βίαζε κατ' εξακολούθηση δύο 11χρονους



Γνώρισε τα παιδιά σε γήπεδο μπάσκετ στη Σταυρούπολη

Το μαρτύριο δύο εντεκάχρονων αγοριών από τη δυτική Θεσσαλονίκη έλαβε τέλος χθες, με τη σύλληψη ενός άντρα που τους τελευταίους επτά μήνες ασελγούσε εις βάρος τους συστηματικά.

Δράστης των νοσηρών πράξεων ένας 39χρονος Ελληνας που γνώρισε τα δύο παιδιά σε γήπεδο μπάσκετ στη Σταυρούπολη και στη συνέχεια άρχισε να ασελγεί εις βάρος τους.

Οι δύο εντεκάχρονοι ήταν φίλοι μεταξύ τους και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο δεν άντεξε και αποκάλυψε όλα όσα συνέβαιναν από τον Σεπτέμβριο στους γονείς τους. Εκείνοι με τη σειρά τους έσπευσαν στην αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημέρωσε και την οικογένεια του άλλου παιδιού και προχώρησε στη σύλληψη του 39χρονου για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και του βιασμού.

Ο 39χρονος φέρεται ως άεργος και γείτονας των δύο ανηλίκων, ενώ οδηγείται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 



Πηγή : protothema.gr



O Ντάισελμπλουμ δεν ζητά συγγνώμη



Παρά τις αντιδράσεις από ευρωβουλευτές κυρίως της Ισπανίας στις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την αλληλεγγύη και τις χώρες του Νότου που «έφαγαν τα χρήματα σε σναπς και γυναίκες», ο Γερούν δεν ζητάει συγνώμη για τα όσα είπε.

Μιλώντας στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Ντάισελμπλουμ είπε : «Εγώ, ως σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη».

Στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) Εστέμπαν Γκονθάλεθ ζήτησε την παραίτηση Ντάισελμπλουμ, ενώ οι Ισπανοί βουλευτές Έρνεστ Ορτασούν (Οικολόγοι από την Καταλονία) και Γκαμπριέλ Μάτο (Λαϊκό Κόμμα, ΡΡ), τον κάλεσαν να ζητήσει συγγνώμη.

Μάλιστα ο Τζιάνι Πιτέλα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών  αναρωτήθηκε μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ αν με τέτοιες τοποθετήσεις μπορεί να είναι ακόμα επικεφαλής του Εurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος φλερτάρει με τη θέση του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup, χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Ολλανδός θα ήδη έχει μετανιώσει.




Ντόρα : Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας



Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών που υπονομεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με υπέρμετρους φόρους, οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 βαλτώνουν αδικαιολόγητα, η πολιτική αβεβαιότητα αποθαρρύνει τις επενδύσεις. Συνακόλουθα, η Κυβέρνηση δεν διαθέτει εκείνον τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιήσει το δοκιμαζόμενο παραγωγικό δυναμικό του τόπου.

Η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που συνέταξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με σημαντική καθυστέρηση, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία για τις επιδόσεις της στον τομέα της ανάπτυξης. Με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, το σχέδιο παραθέτει ήδη εγκεκριμένες ή εφαρμοζόμενες δράσεις, αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία. Και αντί μιας ολοκληρωμένης δέσμης θεσμικών μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και κατάλληλης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προτείνει αναποτελεσματικά μέτρα πρόσκαιρης ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά.

Η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, προσελκύοντας επενδύσεις που παράγουν πλούτο και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας. 

Άξονες του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας (επιχειρηματικό περιβάλλον, μείωση φορολογίας, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση) και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».


Η κυβέρνηση αποτελειώνει ότι παραγωγικό έχει επιβιώσει! Η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς το καλοκαίρι




Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα αφήσει τίποτα παραγωγικό και όρθιο σε αυτή την χώρα από την ανίκανη πολιτική της

Προβλήματα μισθοδοσίας μπορεί να αντιμετωπίσει η ΔΕΗ το καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέδριο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Είναι ζήτημα αν η ΔΕΗ θα μπορεί να πληρώσει μισθούς του τακτικού προσωπικού μετά τον Ιούνιο», δήλωσε ο Γιώργος Αδαμίδης, αυτό συμβαίνει εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, αποδίδοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί, όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα «έκλεινε το μάτι στους κακοπληρωτές και το κίνημα Δεν Πληρώνω».


Σάλος από τη δήλωση Ντάισελμπλουμ: «Ξοδεύατε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»

Πηγή: REUTERS/ YVES HERMAN


Μία προκλητική δήλωση προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώντας σχετικά με την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι βόρειες χώρες της Ευρώπης στις χώρες του νότου που επλήγησαν από την κρίση, τόνισε πως οι τελευταίες ξόδευαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες.

Ο Ντάισελμπλουμ δέχτηκε σφοδρά πυρά από ευρωβουλευτές εξαιτίας της δήλωσης αυτής, η οποία θεωρήθηκε ως επίθεση στις χώρες του νότου και συγκεκριμένα προς την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Οι ευρωβουλευτές τον κάλεσαν να πάρει αποστάσεις από τα σχόλια αυτά, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετανόητος για τη δήλωσή του και δεν διατίθεται να ζητήσει συγγνώμη παρά τη σφοδρή κριτική.


Η δήλωση που πυροδότησε την επίθεση στον Ολλανδό υπουργός Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, την οποία φέρεται, σύμφωνα με σχόλια του ισπανικού τύπου, να είχε κάνει σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα FAZ ήταν η εξής: «Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Γκάμπριελ Μάτο χαρακτήρισε τα σχόλια «απολύτως απαράδεκτα» και «προσβολή» στα νότια κράτη μέλη, λέγοντας, μάλιστα ότι ο Ντάισελμπλουμ έχει χάσει την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Αλλά και ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Ερνεστ Ουρτασουν‏, είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ: «Πιστεύω ότι αυτή είναι μία ατυχής δήλωση, μπορεί να είναι αστείο για εσάς, αλλά εγώ διαφωνώ», ενώ τον κάλεσε να πει «αν αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup».

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup υπεραμύνθηκε των ισχυρισμών του, επιμένοντας ότι «αλληλεγγύη» στην Ευρωζώνη σημαίνει ότι όλες οι χώρες πρέπει να εμμένουν στις δεσμεύσεις τους για τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ για το χρέος και τα όρια του ελλείμματος.
Μιλώντας ενώπιον των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες την Τρίτη, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι: «Η ιδέα ότι όταν γίνομαι αυστηρός με τους κανόνες και τους κανονισμούς και τους παίρνω στα σοβαρά, ότι αυτό αποτελεί επίθεση, είναι ένα τεράστιο λάθος».

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από τους ευρωβουλευτές, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε χαρακτηριστικά: «Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (για τους οικονομικούς κανόνες). Δεν βλέπω μία (σύγκρουση μεταξύ) περιοχών της Ευρωζώνης».



Πηγή : Cnn.gr


ΟΝΝΕΔ για Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ : Εμείς έχουμε ιστορία, εκείνοι ποινικό μητρώο




«Με εκείνους που θαυμάζουν τον Ρουβίκωνα και που κάνουν έρανο για τον Σακκά εμείς δεν διαλεγόμαστε»

Σκληρή επίθεση στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ.

«Κάποιος που έχει συνηθίσει για χρόνια στην πολιτική ανυποληψία και την ποινική ασυλία, είναι λογικό να αντιδρά σπασμωδικά και επιθετικά όταν οι πολίτες που ασπάζονται την αστική δημοκρατία τον εγκαλούν για τις βαθιά γελοίες και αντιδημοκρατικές του απόψεις. Αυτό συνέβη και με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αντί να τολμήσει να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη, επιδίδεται στην μόνη πρακτική που της δίδαξαν οι κομματικοί της αγκιτάτορες, να στρεψοδικούν έναντι των άλλων», αναφέρει η οργάνωση νέων της Ν.Δ και προσθέτει:

«Είναι μάταιο να απαντήσουμε στο παραλήρημα εκείνων που δεν σέβονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εκείνων που δεν αναγνωρίζουν το μονοπώλιο του κράτους στην νόμιμη βία, εκείνων που κλείνουν και βανδαλίζουν τα Πανεπιστήμιά μας, εκείνων που γοητεύονται και εμπνέονται από κοινούς ποινικούς που αυτοαναγορεύονται σε πολιτικούς αγωνιστές. Σε συνομιλητές δολοφόνων και υποστηρικτές εγκληματιών, η μόνη απάντηση είναι η εφαρμογή του νόμου μέχρι τελείας.

Με εκείνους που θαυμάζουν τον Ρουβίκωνα, που κάνουν έρανο για τον Σακκά και που στον ελεύθερό τους χρόνο διορίζουν όλο τους το γενεαλογικό δέντρο, εμείς δεν διαλεγόμαστε. Θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι όντως, μαθήματα Δημοκρατίας δεν μπορούμε να τους κάνουμε, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μαθήματα Δημοκρατίας απαιτούν τη γνώση μιας στοιχειώδους πολιτικής αλφαβήτου. Τέλος, συμβουλεύουμε φιλικά τυχόν αγνούς (πλην όμως παραβατικούς) αντιμνημονιακούς αγωνιστές που επιδίδονται σε «εναλλακτικές ακτιβιστικές πράξεις» να προσέχουν σε ποιους τις ομολογούν, γιατί οι πρόσκαιροι, μνημονιακοί πλέον, σύντροφοί τους έχουν βαρύτατο ιστορικό επιλεκτικής εχεμύθειας, όπως όλες οι οργανώσεις που ασπάζονται κάθε είδους ομερτά. Η ΟΝΝΕΔ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον που κρίνονται πολιτικά. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει απλά ένα ανοιχτό ποινικό μητρώο» καταλήγει η νεολαία της ΝΔ στην ανακοίνωσή της.



Πηγή : newsbeast.gr


Βόλος: Ο συγγενής έσωσε ηλικιωμένη από τους απατεώνες




Η γυναίκα ήταν έτοιμη να δώσει 35.000 ευρώ για να γλιτώσει την κόρη της που υποτίθεται ότι είχε σκοτώσει σε τροχαίο ένα παιδάκι από την Αλβανία

Ήταν τόσο καλά σκηνοθετημένη η απόπειρα εξαπάτησης μιας ηλικιωμένης στο Βόλο από «μαϊμού» αστυνομικό που της τηλεφώνησε ότι η κόρη της σκότωσε σε τροχαίο ένα παιδάκι από την Αλβανία, που ταράχτηκε τόσο ώστε να συναινέσει να πληρώσει τα 35.000 ευρώ που της ζήτησαν για να μην πάει στη φυλακή το παιδί της!

Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν οι αδίστακτοι απατεώνες ισχυρίστηκαν ότι έξω από το τμήμα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς του παιδιού και απειλούσαν να λιντσάρουν την κόρη της, ενώ ταυτόχρονα άκουγε γοερές κραυγές από μια γυναίκα που πίστεψε ότι ήταν το παιδί της και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια!

Ωστόσο, σώθηκε από τα νύχια των απατεώνων χάρη σε ένα συγγενικό της πρόσωπο που βρισκόταν μαζί της και είχε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στην κόρη της, η οποία βέβαια ήταν στο σπίτι της! Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου, ενώ ο συγγενής ανέβασε στο Facebook σχετική ενημέρωση καλώντας όλους να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους για να μην πέσουν θύματα των απατεώνων με τα τροχαία.


Πηγή : protothema.gr


Τι αλλάζει στους πλειστηριασμoύς και τις κατασχέσεις - Εγύκλιος με οδηγίες



Αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας που θα ακολουθείται από τις φορολογικές αρχές κατά την εκτέλεση των αναγκαστικών μέτρων -κατασχέσεων, πλειστηριασμών κλπ- ενσωματώνει η πολυσέλιδη εγκύκλιος που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να αποσαφηνίσει και τις αλλαγές που επήλθαν στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αλλά και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με νομοθετικές αλλαγές που έγιναν την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Γ. Πιτσιλή, προκειμένου για την είσπραξη δημοσίων εσόδων υπερισχύουν οι διατάξεις του ΚΕΔΕ καθώς όπως αναφέρεται, «οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εφαρμόζονται εφόσον δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος νομοθετικού διατάγματος [...]».

Έτσι, στην εγκύκλιο παρατίθενται οι μεταβολές που επήλθαν στο Δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης με βάση τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και παράλληλα οι διατάξεις του ΚΕΔΕ. Κωδικοποιώντας τις βασικότερες μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η ΑΑΔΕ σημειώνει τη δυνατότητα επιβολής πολλαπλών κατασχέσεων επί του ιδίου πράγματος (όποιος προλάβει πρόλαβε), την πρόβλεψη πλειστηριασμών στην εμπορική αξία, την κατάργηση της περίληψης κατασχετήριας έκθεσης επί κινητών και ακινήτων και θέσπισης αντ' αυτής του αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης, νέες προθεσμίες αναφορικά με την ενημέρωση του οφειλέτη και την εκκίνηση της διαδικασίας πλειστηριασμών, την υποχρέωση διαδικτυακής δημοσίευσης (ενημέρωση) μέσα από την ιστοσελίδα δημοσιεύσεων του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του αποσπάσματος της κατασχετήριας έκθεσης, με επιμέλεια του δικαστικού επιμελητή, αλλαγές στον τρόπο των πλειστηριασμών.

Μεταξύ των σημαντικότερων αλλαγών στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας περιλαμβάνονται:

Ακατάσχετα. Καταργούνται κατηγορίες ακατάσχετων, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται πλέον από την κατάσχεση τα πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητα για τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης του οφειλέτη και της οικογένειάς του, και προκειμένου για πρόσωπα που με την προσωπική τους εργασία αποκτούν όσα τους χρειάζονται για να ζήσουν, τα πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα για την εργασία τους. Ο ΚΕΔΕ ορίζει στο άρθρο 17 τα ακατάσχετα κινητά πράγματα.

Πολλαπλές κατασχέσεις. Υιοθετείται και στο δίκαιο της (κοινής) αναγκαστικής εκτέλεσης το σύστημα των πολλαπλών κατασχέσεων και ως εκ τούτου, σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα ισχύουσες ρυθμίσεις, επιτρέπεται η δυνατότητα επιβολής πολλαπλών κατασχέσεων επί του ιδίου πράγματος (βλ. παρ. 2 του άρθρου 958 και παρ. 5 του άρθρου 997 του ΚΠολΔ). Στον ΚΕΔΕ προβλέπεται ήδη το σύστημα των πολλαπλών κατασχέσεων τόσο για κινητά όσο και για ακίνητα.

Καλοκαιρινές... διακοπές. Μειώνεται το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν μπορεί να διεξαχθεί πλειστηριασμός ή αναπλειστηριασμός, από 1 έως 31 Αυγούστου (αντί από 1 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου όπως ίσχυε), εκτός αν πρόκειται για πράγματα που μπορεί να υποστούν φθορά, καθώς και όταν πρόκειται για πλειστηριασμό πλοίων ή αεροσκαφών.

Στην εμπορική τιμή. Τα κατασχεμένα ακίνητα πλέον εκτιμώνται με βάση την εμπορική αξία αυτών κατά τον χρόνο της κατάσχεσης, η οποία ορίζεται και ως τιμή πρώτης προσφοράς, με βάση τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Πριν την εν λόγω τροποποίηση ίσχυε η κατ' εκτίμηση αξία από τον δικαστικό επιμελητή ή τον προσληφθέντα πραγματογνώμονα, η οποία δεν υπολειπόταν της αντικειμενικής αξίας όπου ίσχυε και ο προσδιορισμός της τιμής πρώτης προσφοράς γινόταν στα 2/3 της εκτιμηθείσας αξίας ή στην αντικειμενική αξία. Κατ' εφαρμογή της παραγράφου 12 των μεταβατικών διατάξεων του άρθρου ένατου του άρθρου 1 του ν. 4335/2015 εκδόθηκε το π.δ. 59/2016, με το οποίο καθορίστηκε ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται σύμφωνα με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας καθώς και το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας αυτής.

Ο ΚΕΔΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση ορίζει ότι εξαιρετικά με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 36 και των παραγράφων 2, 3 και 6 του άρθρου 39 ορίζονται αντίστοιχα, ο προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων κατ' εκτίμηση του κατασχόντα ή του πραγματογνώμονα εάν η εκτίμηση αυτών απαιτεί ειδικές γνώσεις και ο προσδιορισμός της τιμής πρώτης προσφοράς στο μισό της εκτιμηθείσας αξίας ή μέχρι και τα 4/5 αυτής ανάλογα με το ύψος οφειλής και κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στις διατάξεις αυτές.

Ειδικότερα δε για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχή όπου ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης, η τιμή πρώτης προσφοράς, δεν μπορεί να υπολείπεται της αξίας αυτής, όπως ισχύει κατά τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης ή κατά τον χρόνο έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού αντίστοιχα.

Χωρίς τραπεζικό απόρρητο. Στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προστέθηκε παράγραφος με την οποία «το απόρρητο των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και των άυλων μετοχών που καταχωρίζονται στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών δεν ισχύει έναντι του δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του δικαιούχου της κατάθεσης ή της μετοχής. Το απόρρητο αίρεται μόνο για τα χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίηση του δανειστή».

Με την αναφερόμενη ως άνω προσθήκη, εντάσσεται το περιεχόμενο της σχετικής ρύθμισης του άρθρου 24 του ν. 2915/2001 στον ΚΠολΔ, χωρίς όμως να καταργείται η διάταξη αυτή. Το ανωτέρω άρθρο 24 του ν. 2915/2001 ήδη εφαρμοζόταν και για τις κατασχέσεις στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της διοικητικής εκτέλεσης, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 30, 30Α και 30 Β του ΚΕΔΕ.

Οι τράπεζες άλλωστε ορίζεται ότι οφείλουν να ενημερώνουν για τα ακατάσχετα επιδόματα, βοηθήματα, μισθούς και συντάξεις (1.000 ευρώ) με βάση τα ισχύοντα όρια.


Κέρδος online   


Υπουργείο Μεταφορών: Κοινωνική εργασία σε νοσοκομεία για όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία




Για «βιωματικές ποινές» μιλάνε στο υπουργείο Μεταφορών - «Με αυτόν τον τρόπο, ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται» λέει ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης

Την αποκάλυψη ότι το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει την υιοθέτηση «βιωματικών ποινών» εις βάρος όσων προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα έκανε ο αρμόδιος υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ημερίδας, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με θέμα «Πολιτεία & Πολίτες: Συνέργεια για την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων», ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξετάζει την υιοθέτηση βιωματικών ποινών σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως υπηρεσίες σε νοσηλευτικά ιδρύματα. 

«Με αυτόν τον τρόπο, ο παραβάτης θα συνειδητοποιεί τι προκάλεσε, θα παραδειγματίζεται» υποστήριξε ο κ. Μαυραγάνης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως ύψιστη προτεραιότητα για τη μείωση των τροχαίων αποτελεί η κατάλληλη ενημέρωση και παιδεία. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως θα ξεκινήσει η εφαρμογή της διαδικτυακής πλατφόρμας e-drive academy, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης, ο υφυπουργός Μεταφορών σχολίασε αρνητικά την έλλειψη καμερών παρακολούθησης ταχύτητας στις εθνικές οδούς, εξαιτίας έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων, ζητώντας τη συνδρομή των εταιρειών παραχώρησης.

Τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα: Δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο

«Την πρώτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως, αποτελούν τα τροχαία δυστυχήματα σε ηλικίες μεταξύ 15-29 ετών, τη δεύτερη μεταξύ 5-14 ετών και την τρίτη μεταξύ 30-44 ετών» σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, τονίζοντας πως επιδίωξη της ΕΕ είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50% έως το 2020.

Σε ό,τι αφορά στο διάστημα 2005-2014, ο αριθμός των τροχαίων θανάτων στην ΕΕ μειώθηκε περισσότερο από 50% μεταξύ 10-34 χρονών και αυξήθηκε για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δύο άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στον δρόμο, άλλοι τρεις μένουν με μόνιμη αναπηρία, και την περίοδο 2004-2014, 14.665 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον δρόμο και 19.164 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο των τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Περουλάκης, «το παγκόσμιο κόστος των τροχαίων υπολογίζεται σε περίπου 518 δισεκατομμύρια δολάρια (WHO), στην Eυρώπη για κάθε ένα άτομο που σκοτώνεται επτά άτομα θα χρειαστούν ιατρική φροντίδα (ΕU) και στην Ελλάδα το ετήσιο εθνικό κόστος των τροχαίων δυστυχημάτων εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 4,% του ΑΕΠ -3,41 δισ. ευρώ (HITE)».

Όπως επισήμανε ο κ. Περουλάκης, τα προβλήματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι κοινά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γι' αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών να συνεργάζονται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν στοιχεία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συμπλήρωσε, θα επιδιωχθεί η λήψη των εξής μέτρων: Εθνική συνεργασία, ανταλλαγή υποδειγματικών πρακτικών, έρευνα και μελέτες, εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θέσπιση ρυθμίσεων.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, με αφορμή την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, αναφέρθηκε στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αττική και σε όλη τη χώρα για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.

Με κεντρικό μήνυμα «Υπεύθυνη οδήγηση σημαίνει σεβασμός στη ζωή!», φέτος, δίνεται προτεραιότητα στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής, της υπεύθυνης οδήγησης και της ευγένειας στους ελληνικούς δρόμους, μέσα από πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση στην οδική ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου: Μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών, πολιτών και εκπροσώπων φορέων. Στόχος, όπως είπε, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και των βασικών διαμορφωτών γνώμης, στην ανάγκη μίας συστηματικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος των τροχαίων συγκρούσεων στη χώρα μας, προκειμένου να επιτευχθεί δραστική μείωση στο θλιβερό κόστος σε ανθρώπινες ζωές.


Πηγή : protothema.gr


Θέλουν να υποχρεώσουν την Ν.Δ. να πληρώσει την ανικανότητα του Τσίπρα



Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε - Δεν διευκολύνουμε τον Τσίπρα

Μετά τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα δέσμευσης της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα, δεν θα τα ψηφίσει, αναφέρουν από την Πειραιώς απαντώντας σε όσα δήλωσε τόσο ο Β.Σόιμπλε όσο και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ότι τα μελλοντικά μέτρα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση.

Από την Ν.Δ. ανέφεραν : «H Νέα Δημοκρατία έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση γι' αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό, για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από την χώρα. 

 Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε».