Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Adidas παπούτσια από σκουπίδια




Ίσως να μην αγοράζαμε ποτέ υποδήματα και φανέλες, αν γνωρίζαμε ότι έχουν παραχθεί από… σκουπίδια και συγκεκριμένα από πλαστικά των θαλασσών. Αν μαθαίναμε, ωστόσο, ότι η εταιρεία που τα παράγει δεν είναι άλλη από την Adidas, ίσως η καταναλωτική μας συμπεριφορά να άλλαζε.
Πριν από ένα χρόνο η γερμανική εταιρεία εξέπληξε όταν ανακοίνωσε ότι θα παράγει προϊόντα από σκουπίδια, σε μια προσπάθεια να αναδείξει το περιβαλλοντικό της προφίλ - κατά το παρελθόν, η εικόνα της επλήγη από αποκαλύψεις για τις συνθήκες εργασίας στους υπεργολάβους της, κυρίως στην Ασία.

Πράγματι, πριν από λίγες μέρες η Adidasπρωτοπόρησε για άλλη μια φορά (ο ιδρυτής της είχε κατοχυρώσει δεκάδες ευρεσιτεχνίες, με πιο γνωστές τα καρφιά για τον στίβο και τις σόλες από νάιλον) παρουσίασετα πρώτα της αθλητικά προϊόντα, φανέλες και παπούτσια, από πλαστικά σκουπίδια προερχόμενα από τον ωκεανό.

Τα σκουπίδια που χρησιμοποιήθηκαν συλλέχθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση ParleyfortheOceans, που έχει ως στόχο τον καθαρισμό των ωκεανών αλλά και τηνεπίτευξη συμφωνιών με μεγάλες εταιρείες που μπορούν και θέλουν να αξιοποιήσουν τα πλαστικά σκουπίδια των θαλασσών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο από τα πλαστικά που συγκεντρώθηκαν από τις ακτές των Μαλδίβων κατασκευάστηκαν, κατά 95%, 7.000 ζευγάρια παπούτσια UltraBOOST. Το υπόλοιπο 5% προέρχεται από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

H φανέλα της Adidas από ανακυκλωμένα πλαστικά φορέθηκεήδη από την Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα της με αντίπαλο την Σπόρτινγκ Χιχόν για το πρωτάθλημα Ισπανίας, όντας η πρώτη ομάδα που χρησιμοποίησε αθλητικό υλικό αποκλειστικά από ανακυκλωμένα υλικά.

Στόχος και δέσμευση της γερμανικής εταιρείας στην ParleyfortheOceans είναι να παράγει μέσα στο επόμενο έτος συνολικά ένα εκατομμύριο ζευγάρια παπουτσιών από πλαστικά που εντοπίστηκαν στους ωκεανούς, κάτι που μπορεί να γίνει εφόσον συλλεχθούν 11 εκατ. πλαστικά μπουκάλια από τις ακτές όλου του κόσμου.




Πηγή: protopapadakis.blogspot.com



Νέα κόντρα Κομισιόν-Τουρκίας για τα πολιτικά δικαιώματα




Στην πιο σκληρή ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε πως η Τουρκία έκανε μια στροφή προς τα πίσω στα θέματα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της ελευθερίας της έκφρασης και άλλων θεμελιωδών δημοκρατικών κριτηρίων μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Τα πορίσματα αυτά θα αποτελέσουν σημαντικό εμπόδιο στις βλέψεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, τουλάχιστον για στο άμεσο μέλλον.

Η φετινή έκθεση για την Τουρκία τονίζει πως το «αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα που σημειώθηκε το βράδυ της 15ης Ιουλίου, άφησε 241 θύματα και 2.196 τραυματίες». Η έκθεση επισημαίνει ότι η Άγκυρα γνωστοποίησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης παρέκκλιση από την υποχρέωσή της να εξασφαλίσει μια σειρά από θεμελιώδη δικαιώματα που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ως εκ τούτου η ΕΕ αναγκάστηκε να καλέσει τις τουρκικές αρχές να τηρούν υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά το σεβασμό του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της Τουρκίας και το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Η Επιτροπή επισημαίνει τη «σοβαρή οπισθοδρόμηση» στον τομέα της ελευθερίας της έκφρασης τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα αναφέρεται στις δικαστικές διώξεις εναντίον δημοσιογράφων, συγγραφέων ή χρηστών κοινωνικών δικτύων, καθώς και στο κλείσιμο πολλών μέσων ενημέρωσης που προκαλούν «σοβαρές ανησυχίες». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η ελευθερία του συνέρχεσθαι εξακολουθεί να είναι υπερβολικά περιορισμένη, στη νομοθεσία και στην πράξη.

Εξάλλου, η Επιτροπή σημειώνει ότι πρέπει να βελτιωθούν οι εγγυήσεις σεβασμού των ανθρωπίνων και θεμελιωδών δικαιωμάτων που περιλαμβάνει το τουρκικό νομικό πλαίσιο. Καταγράφει επίσης, τις καταγγελίες για βασανιστήρια και υπογραμμίζει ότι βασικό στοιχείο του κεκτημένου της ΕΕ είναι η κατάργηση της θανατικής ποινής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καταλήγοντας, η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι «οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αντιμετωπίζουν τις ίδιες μακροπρόθεσμες ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετώπιζαν και πριν από τις 15 Ιουλίου». Αναφέρει επίσης, ότι «πέρυσι είχε ξεκινήσει μια εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία, σε βασικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, της 29ης Νοεμβρίου 2015». Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι είχε πραγματοποιηθεί πολιτικός διάλογος υψηλού επιπέδου για την ενέργεια και την οικονομία. Υπογραμμίζεται, δε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να κάνει εξαιρετικές προσπάθειες στο μεταναστευτικό, φιλοξενώντας στο έδαφός της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Η αντίδραση της Τουρκίας

Η Τουρκία απέρριψε την έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενταξιακή της πορεία λέγοντας ότι «απέχει μακράν από το να είναι εποικοδομητική» και ότι σε ορισμένα σημεία υπολείπεται σε αντικειμενικότητα.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ότι γράφτηκε με τρόπο που δεν εξυπηρετεί τα ευρω-τουρκικά συμφέροντα και κατηγόρησε την Ένωση ότι στερείται του οράματος των ιδρυτών της.


Πηγή : kathimerini.gr


Οι Αμερικάνοι εξέλεξαν Κλίντον οι εκλέκτορες Τράμπ




Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής καταμέτρηση, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει 276 εκλέκτορες, έχοντας λάβει 59.054.701 ψήφους ενώ η Χίλαρι Κλίντον που έχει λάβει 59.198.567 δηλαδή 130.000 ψήφους παραπάνω έχει κερδίσει ήδη μόλις 218 εκλέκτορες και χάνει τις εκλογές.

Το παράδοξο αυτό φαινόμενο που οφείλεται στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν, την πλέον πρόσφατη στις εκλογές του 2000, όταν ο Αλ Γκορ των Δημοκρατικών κέρδισε σε αριθμό ψήφο με διαφορά 500.000 ψήφων αλλά στο Λευκό Οίκο πήγε ο Τζορτζ Μπους γιατί κέρδισε τους εκλέκτορες. 


Κούρεμα δόσεων στα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπάλληλων



Η Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ανακοίνωσε χθες με δελτίο τύπου ότι μέχρι την 24η Νοεμβρίου θα εγκρίνει την υλοποίηση της νέας πολιτικής ρυθμίσεων δανείων του στεγαστικού τομέα που αποφασίστηκε στο ΚΥΣΟΙΠ της 7ης Ιουλίου 2016. 

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα ως απάντηση στην προγραμματισμένη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στα κεντρικά γραφεία του Ταμείου με αιτήματα την αναπροσαρμογή των δανείων με βάση το ύψος της σημερινής μισθοδοσίας των υπαλλήλων και τη σημερινή αξία των ακινήτων καθώς και τον μηδενισμό των τοκογλυφικών επιτοκίων τα οποία φτάνουν ακόμα και το 6,2%. 

Στοιχεία Οι ρυθμίσεις που θα υιοθετήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αφορούν 120.000 δανειολήπτες και 140.000 δάνεια. Σε 67.200 δάνεια (48%) θα υπάρξει μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% κατά μέσο όρο ενώ απ’ αυτά στα 22.400 δάνεια θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου. Για τα υπόλοιπα περίπου 72.800 δάνεια προβλέπεται να υπάρξει επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προβλεπόμενη μείωση του επιτοκίου που, για το τρέχον εξάμηνο, θα είναι της τάξεως του 1% κατά μέσο όρο. Το όφελος για τους δανειολήπτες θα κυμαίνεται από 150 έως 300 ευρώ μηνιαίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων η ρύθμιση θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 24 Νοεμβρίου και θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου του 2016. 

Αυτό σημαίνει ότι δανειολήπτης που εντάσσεται στην κατηγορία της μείωσης της δόσης από το δάνειο που καταβάλλει για την πρώτη κατοικία κατά 150 ευρώ θα έχει κέρδος μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου περίπου 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου η διοίκηση υποστηρίζει ότι σκοπός της νέας πολιτικής είναι «η προστασία της πρώτης κατοικίας όλων των δανειοληπτών με την υλοποίηση λύσεων προσαρμοσμένων στις πραγματικές δυνατότητες του καθενός εξ αυτών, με παράλληλη εξασφάλιση της δυνατότητας αποπληρωμής κάθε δανείου. 

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και αποδεκτό». 

Υπογραμμίζεται επίσης ότι για τον προσδιορισμό της ενδεδειγμένης κατά περίπτωση λύσης θα εφαρμόζονται κατά σειρά οι τεχνικές που προβλέπονται από την Τράπεζα της Ελλάδος για όλο το τραπεζικό σύστημα και ειδικότερα η επιμήκυνση του δανείου, η δραστική μείωση του επιτοκίου και η αποπληρωμή μέρους του κεφαλαίου με μειωμένο επιτόκιο και πάγωμα του υπόλοιπου κεφαλαίου για διάστημα δέκα ετών. Τα επιτόκια Από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διευκρινίζεται ότι τα επιτόκια των δανείων του είναι σταθερά για όλη τη διάρκεια του δανείου (30 και πλέον χρόνια) με σκοπό την προστασία των δανειοληπτών από τυχόν διακυμάνσεις των επιτοκίων σε μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο. Σημειώνεται δε ότι ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από την 7η Ιουλίου είναι ο αναγκαίος για τη διαμόρφωση των απαραίτητων υποδομών και αυτοματισμών για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαδικασία υλοποίησης των νέων ρυθμίσεων. Η νέα πολιτική μειωμένων επιτοκίων και δόσεων θα έχει έναρξη ισχύος από 1ης Ιουλίου 2016 για όλες τις αιτήσεις που έχουν ή θα έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12/2016. 

Παράδειγμα 1: Δανειολήπτης με δάνειο 100.000€ υπολειπόμενης διάρκειας 20 έτη με ισχύον επιτόκιο εκτοκισμού 4,8%. Σήμερα πληρώνει δόση 649€ τον μήνα και με τις νέες ρυθμίσεις μπορεί να πληρώνει 390€ τον μήνα (μέσω επιμήκυνσης κατά 10 έτη και μείωσης επιτοκίου σε 2,4%), δηλαδή θα έχει μείωση μηνιαίας δόσης κατά 259€ και συνολικό ετήσιο όφελος 3.108€. Εάν ο εν λόγω δανειολήπτης λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος ενταχθεί στη λύση που θα προβλέπει και πάγωμα του 30% του κεφαλαίου, τότε η μηνιαία δόση του μπορεί να φτάσει σε 273€ τον μήνα, δηλαδή μηνιαίο όφελος από διαφορά δόσεων 376€ και ετήσιο 4.512€. 

Παράδειγμα 2: Απόλυτα συνεπής δανειολήπτης με δάνειο 100.000€ ανεξαρτήτως υπολειπόμενης διάρκειας θα έχει όφελος τόκων τάξεως 1.000€ ετησίως.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Ο Οργανωτικός Αυγενάκης είχε ετοιμάσει την Κρήτη να υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη



Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται και σήμερα η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, επίσκεψη που έγινε υπό την οργάνωση και την εποπτεία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης Λευτέρη Αυγενάκη.


Την χθεσινή ομιλία του προόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και επανέφερε το αίτημα για εκλογές, ζητώντας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φύγει από την Ελλάδα,  μίλησε επίσης και για τις τελευταίες εξελίξεις με το ΕΣΡ, δίνοντας το στίγμα της αντιπολίτευσης και εμμένοντας στην σκληρή στάση ότι εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του Συμβουλίου.



Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: 

"Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τοποθέτηση της Έφη Αχτσιόγλου ώς Υπουργού Εργασίας λέγοντας :

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο".



Η χθεσινή του ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη  στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας  κάνοντας την παρακάτω δήλωση :

«Με ιδιαίτερη χαρά, επισκέφθηκα, σήμερα, την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, στα Χανιά. Για εμένα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω το σύνολο της θητείας μου σε μία Πτέρυγα Μάχης, στην 346 Μοίρα, στην Αγχίαλο. 

Είχα την ευκαιρία και σήμερα να συνομιλήσω με τους χειριστές και το προσωπικό. Να διαπιστώσω, για άλλη μία φορά, την άρτια επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 

Θέλω, στο πρόσωπο των χειριστών, που έχουν την καλοσύνη να με πλαισιώσουν σήμερα, να συγχαρώ όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, τους χειριστές μας, αλλά και όλο το προσωπικό για την πολύ μεγάλη προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν, να διασφαλίσουν σε δύσκολους καιρούς την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Θέλω να γνωρίζουν ότι η Πολιτεία και η Νέα Δημοκρατία θα βρίσκονται πάντα κοντά τους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη δυσκολία του εγχειρήματός τους, της δουλειάς τους. Να γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν πάντα τον αμέριστο σεβασμό και την εκτίμησή μας. 

Χρόνια πολλά και πάλι για την Πολεμική μας Αεροπορία». 




Παρευρέθη επίσης στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου κάνοντας την παρακάτω δήλωση :

«Εδώ, στο Αρκάδι, πριν από 150 χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης. 

Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ. 

Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές, που έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη για την ελευθερία, αλλά και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Σηματοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, την ενότητα του ελληνικού έθνους. 

Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι. 

Αιωνία η μνήμη τους».  


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και κατά την διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, επισκέφτηκε  την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, είχα την ευκαιρία, σήμερα, να επισκεφθώ την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου και να ξεναγηθώ από τον γενικό διευθυντή κ. Νίκο Παπαδάκη. 

Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία του να ανακαινίσει αυτήν την ιστορική κατοικία, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες της να διαπιστώσουν και να μελετήσουν την πάρα πολύ σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Του πιο σπουδαίου πολιτικού της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

Του δημιουργού της σύγχρονης Ελλάδας. 

Ενός πολιτικού, του οποίου το μεταρρυθμιστικό έργο παραμένει εξίσου επίκαιρο σήμερα, όσο ήταν και πριν από έναν ακριβώς αιώνα».



Τι ήθελε να πει ο Κ.Ζουράρις στην πρώτη δήλωση ως υφυπουργός

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Το «σίριαλ» Ζουράρι ξεκίνησε στο υπουργείο Παιδείας! Ο νέος υφυπουργός, βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις, σε μια δήλωση την οποία σχεδόν κανείς κατάλαβε (εκτός βεβαίως από τον ίδιο), την πρώτη του υπό τα νέα καθήκοντά του, ασχολήθηκε με τα αγαπημένα του... εθνικά θέματα.

«Επειδή υπηρέτησα στον τότε αμερικανοβασιλόφρονα στρατό, ως χαρακτηρισμένος ως "εν ενεργεία δρων κομμουνιστής, κατηγορία Γ, λοιπός οπλίτης", εκεί στο Σουφλί, αλλά και στο φυλάκιο του Ερυθροποτάμου, πάλι εκεί, κατά τα χριστεπώνυμα έτη 1963- άνοιξη, και 1964 -χειμώνα και επειδή η συχωρεμένη μητέρα μου είναι Θρακιώτισσα από την πρωτεύουσά της, δηλαδή την Βασιλεύουσα, γι' αυτό έμαθα ν' αγαπώ στο πετσί μου την Θράκη, πολύ πριν από τους νεοεθνοκηφήνες της σήμερον» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας, για την οποία το γραφείο Τύπου του τονίζει αόριστα ότι αποτελεί απάντηση σε... δημοσιεύματα.

«Όσοι ανελλήνιστοι δεν νιώθουν από την Αριστοφάνειον ειρωνεία, ας ξαναδιαβάσουν Αριστοφάνη, Ροΐδη και Ζουράρι. Και να κρατούν σημειώσεις, τις οποίες, εξεχόντως, οφείλω να εγκρίνω» αναφέρει ο κ. Ζουράρις εμφανώς ειρωνικά, αφού τοποθετεί το επώνυμό του στην ίδια φράση με τον Αριστοφάνη και τον Ροΐδη...

Κάποιοι εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο απαντά στον δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη. Με αφορμή μια αποστροφή του λόγου του κ. Ζουράρι προς δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, ότι θα τον στείλει στον Έβρο, όταν ο ρεπόρτερ επέμενε να κάνει ερωτήσεις στον νέο υφυπουργό Παιδείας πριν από την τελετή ορκωμοσίας του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε:

«Θα ήθελα να σας εκφράσω, ως Εβρίτης και ως δήμαρχος του Δήμου Ορεστιάδας, τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την πρωτοβουλία σας (κάποιοι κακεντρεχείς τη θεώρησαν απειλή, άλλοι πάλι τη χαρακτήρισαν αστεϊσμό) να στείλετε στον Έβρο έναν καταξιωμένο δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, πριν ακόμα από την ανάληψη των τόσο σημαντικών καθηκόντων σας. Ελπίζω να τον "στείλετε" στην υποστελεχωμένη δημοτική ραδιοτηλεόραση Δήμου Ορεστιάδας, επιβραβεύοντας την πολύχρονη, μοναχική πορεία της.

»Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι με μεγάλη λαχτάρα θα προσμένουμε και άλλες τέτοιες "αποστολές", καθώς επίσης να μου επιτρέψετε να σας απευθύνω ανοικτή πρόσκληση για επίσκεψή σας στην περιοχή μας, τόσο ως υπουργός, όσο και ως πολίτης όταν θα έχετε εκτίσει την ποινή σας ως μέλος μιας υπεύθυνης κυβέρνησης σε μια χώρα υπό κατοχή (ελπίζω σύντομα, ώστε να απελευθερωθείτε τόσο σωματικά όσο και νοητικά)».

Κάποιοι άλλοι ωστόσο νόμιζαν ότι ο κ. Ζουράρις απλώς... συνδιαλέγεται με τον εαυτό του. Κάποιοι άλλοι ότι επιτίθεται πάλι στον πρόεδρο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο, για τον οποίο πρόσφατα είχε δηλώσει στη Βουλή ότι η μάχη του διαλόγου με την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή τη βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια -αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». 

Ο κ. Λιάκος από την πλευρά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την επομένη της τοποθέτησης Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας: «Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα».

Κατά τα άλλα ο κ. Λιάκος εφόσον παρέδωσε το πόρισμά του στον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε, ενώ σε σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε απάντησε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του ή παραίτησης, καθώς δεν έχει άλλες εκκρεμότητες σε ό,τι του ανατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας.



Μάρνυ Παπαματθαίου
Newsroom ΔΟΛ


Οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν την πραγματική αηδία & αγανάκτηση των πολιτών για την κυβέρνηση Τσίπρα



Κώστας Βουκελάτος

Έτσι και δουν δημοσκόπηση που τους ρίχνει στα τάρταρα από την  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αμολάνε τα στελέχη τους τα οποία βγαίνουν να την καταδικάσουν να την αναλύσουν και να την διαψεύσουν και να παραπλανήσουν όσο μπορούν.

Και εγώ μαζί τους δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις γιατί πέφτουν έξω, αλλά βλέπω τους πολίτες και τις αντιδράσεις του που είναι χειρότερες από τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες και που τα νούμερα τους σώνουν με αυτά που παρουσιάζουν κάπως την εικόνα για την κυβέρνηση και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους δίνουν νούμερα πέρα τον πραγματικών που θα πάρουν από την κοινωνία μόλις γίνουν εκλογές.

Μία βόλτα να κάνεις σε όλη την Ελλάδα από τα καφενεία, τις πλατείες και όπου αλλού περπατήσεις, αυτό που ακούγεται είναι να φύγουν οι ψεύτες, οι απατεώνες, οι κλέφτες, έβαλαν τον Κατρούγκαλο να μας κλέψει τις συντάξεις μας για να ταΐζουν το δημόσιο, μας κορόιδεψαν δεν έχουν κανένα σχέδιο ανάπτυξης, μας φέρνουν μόνο αηδία.

Τα παραπάνω και χειρότερα λένε οι πολίτες και η οργή τους δεν παρουσιάζεται ακριβώς στους αριθμούς που δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Απατεώνες, ψεύτες, ανίκανοι, αυτή είναι η άποψη του 95% της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών για τους Τσίπρα - Καμμένο και για την κυβέρνηση τους, οπότε μην πιστεύετε τις δημοσκοπήσεις καλά σας λένε τα κυβερνητικά στελέχη. 

Να πιστεύετε όμως την κοινωνία που η άποψη της είναι πολύ χειρότερη από την εικόνα των δημοσκοπήσεων και η κατάληξη που θα έχει η κυβέρνηση στις εκλογές είναι μαθηματικά χειρότερη, θα ήθελαν πολύ στο Μαξίμου να αντικατοπτρίζει έστω και λίγο την εικόνα που δίνουν οι δημοσκόποι για αυτούς ώστε να μην ξεφτιλιστούν εντελώς.

Οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια, οι εκλογές και το αποτέλεσμα τους έρχονται τους επόμενους μήνες και εκεί θα δούμε εάν η κοινωνία θα δώσει χειρότερα νούμερα αντί των δημοσκόπων.



H Μαρίν Λε Πεν συγχαίρει τον καινούριο πρόεδρο των ΗΠΑ





Συγχαρητήρια προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε η επικεφαλής του Εθνικού μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Συγχαρητήρια στον καινούριο πρόεδρο των ΗΠΑ και στον ελεύθερο αμερικανικό λαό». 



Έκπληξη και απογοήτευση εκφράζει ο Μάρτιν Σουλτς για τις εκλογές στις ΗΠΑ




Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε στο γαλλικό ραδιόφωνο «Europe1 » την «έκπληξη και την απογοήτευσή του» για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, αναγνωρίζοντας ότι «μετά το Brexit ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οικο».

Εξήγησε ότι η έκπληξή του για το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι «μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε σε μια νίκη της Κλίντον, για να αποφευχθεί μια πλειοψηφία στον Τραμπ ο οποίος κατά την εκστρατεία κινητοποίησε με τρόπο αρνητικό και επιθετικό τα συναισθήματα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε συμβουλευτικό θεσμό, πράγμα επικίνδυνο για ένα πρόεδρο των ΗΠΑ».

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι παράλληλα απογοητευμένος, « διότι οι δυνάμεις των Δημοκρατικών δεν έπεισαν και δεν κινητοποίησαν όπως έπρεπε τις μειονότητες ώστε να εμποδιστεί η νίκη Τραμπ»

Ο πρόεδρος του ΕΚ θεωρεί ότι είναι δυνατή η μελλοντική συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ εφ’ όσον υπάρξει σεβασμός στις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ.





Newsroom Αθήνα 9.84 – πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Με φόντο την Ακρόπολη η ομιλία Ομπάμα



Στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, κοντά στο αστεροσκοπείο Αθηνών, θα μιλήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την ιστορική του επίσκεψη στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Νοεμβρίου, θα γίνει με φόντο την Ακρόπολη και θα επικεντρωθεί στις αξίες της Δημοκρατίας. 

Η εκδήλωση αυτή είναι πολύ σημαντική για τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς θέλει να θυμούνται όλοι την ομιλία του στην Αθήνα, γενέτειρα της Δημοκρατίας, όπως όλοι θυμούνται την ιστορική ομιλία του Τζον Κένεντι στο Βερολίνο.

Για την εκδήλωση υπάρχει σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, που γνωμοδότησε θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του παραπάνω χώρου.




Πηγή : tovima.gr


Bloomberg: Το Eurogroup έπνιξε τις ελπίδες του Τσίπρα για ελάφρυνση του χρέους




Το Eurogroup έκοψε τις ελπίδες για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg γεγονός που αποτελεί πλήγμα για την πολιτική Τσίπρα.

«Bad news for Tsipras’s hopes of a Greek debt-relief commitment - and of staying in power» («Ασχημα νέα για τις ελπίδες του Τσίπρα να υπάρξει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους ώστε να παραμείνει στην εξουσία»), με τα λόγια αυτά ξεκινά την ανάλυσή του το πρακτορείο, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, το διεθνές πρακτορείο κάνει αναφορά στην νέα «ψυχρολουσία» από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε και σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα πάρει δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους -που υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του- ούτε αυτό τον χρόνο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι  «κατέπνιξε τις ελληνικές ελπίδες για μια υπόσχεση όσον αφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αυτό το έτος.»

«Με τις κυβερνήσεις να είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν η Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των προεκλογικών εκστρατειών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία το επόμενο έτος (2017), η στάση τους σημαίνει ότι το αίτημα δεν θα συζητηθεί μέχρι τον Οκτώβριο toy 2017 το νωρίτερο» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Bloomberg, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί μια δέσμευση για συγκεκριμένη και ποσοτικοποιημένη μείωση για το ελληνικό χρέος το 2018, πριν αυτό εξετάσει την περαιτέρω συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

H αναβολή της ρύθμισης του χρέους και η πιθανότητα ενός τέταρτου προγράμματος θα αποτελούσε ένα τεράστιο πολιτικό χτύπημα στην κυβέρνηση και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αναφέρει ο καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business του New York University, Νικόλας Οικονομίδης.

«Υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα και τώρα εστιάζουμε στα βραχυπρόθεσμα» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσθέτοντας ότι αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να σταθεροποιήσουμε τα χαμηλά επιτόκια.





Πηγή: iefimerida.gr 


Ο Μπους δεν ψήφισε Τραμπ. Έριξε λευκό




Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους ο νεότερος δεν ψήφισε ούτε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, ούτε την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα.

Ο Φρέντι Φορντ είπε ότι ο τελευταίος Ρεπουμπλικανός πολιτικός που είχε εκλεγεί πρόεδρος (2001-2009) δεν ψήφισε "κανέναν από τους παραπάνω για πρόεδρο και (ψήφισε) τους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για κατώτερα αξιώματα". Αυτό σημαίνει, διευκρινίζει το πρακτορείο Associated Press, Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές.

Αυτό δεν θεωρείται έκπληξη. Στην οικογένεια Μπους ανήκουν οι δύο τελευταίοι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αλλά δεν υποστήριξε ούτε βοήθησε προεκλογικά τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ο οποίος κέρδισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα Τζεμπ Μπους, αδελφός του πιο πρόσφατου προέδρου των ρεπουμπλικανών, ήταν φαβορί στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματος, προτού μπει στον προεκλογικό αγώνα ο Τραμπ και του κολλήσει τον χαρακτηρισμό "Χαμηλής ενέργειας".

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Πηγή : huffingtonpost.gr


Γιατί θα αποτύχουν οι Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλας




Η αλήθεια είναι ότι αν ζητούσαν από τον ΣΕΒ ή άλλους βιομήχανους (ακόμη και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες) να διαλέξουν πολιτική ηγεσία για το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανάμεσα στους υποψήφιους Παππά, Σκουρλέτη, Σταθάκη, Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλα, η επιλογή θα ήταν ίδια με αυτή που έκανε ο Τσίπρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρούνται ως πλησιέστεροι στην επιτυχία...

Ο Ν. Παππάς απορρίπτεται από την επιχειρηματική κοινότητα ως πολιτικός που, (όπως και ο Τσίπρας) δεν εννοεί αυτά που λέει. Και (κυρίως) γιατί οι εμμονές στις ιδεοληψίες του δεν είναι δυνατόν να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της ανάπτυξης. 

Ο Γ. Σταθάκης για τον απίθανα αργό υπουργικό "βηματισμό” που χρειάζεται δεκαετίες... να μας βγάλει στο ξέφωτο ανάπτυξης... του Τσίπρα.

Και ο Π. Σκουρλέτης γιατί μόνο κάτω από από τον φόβο λουκέτων με χιλιάδες απολύσεις στην βαριά και μεταλλευτική βιομηχανία (χαλυβουργία, σιδηρουργία, τσιμεντοβιομηχανία, μεταλλουργία, γυαλί, χαρτί και εξόρυξη) αναγκάσθηκε να υποχωρήσει για ρυθμίσεις στο κόστος ενέργειας και αδειοδοτήσεις στα μεταλλεία Χρυσού (αδειοδοτήσεις που όμως ανακάλεσε για να εξασφαλίσει ηρωική έξοδο από την υπουργική του καρέκλα).

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, τα ονόματα που έμεναν στο τραπέζι ήταν των Δ. Παπαδημητρίου και Σ. Πιτσιόρλα. 

Όμως η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και να θέλει να φέρει αποτέλεσμα αποκλείεται να τα καταφέρει. Γιατί -πριν από οτιδήποτε άλλο- δεν έχει τον χρόνο. Ενώ, από την άλλη, έχει και τον ΣΥΡΙΖΑ μέγα βαρίδι...

Στην ιδανικότερη περίπτωση (τετραετία στην κυβέρνηση) το υπουργείο Οικονομίας έχει μια 2ετία (σκάρτη) μόνο για να λύσει ογκόλιθους προβλημάτων στις επενδύσεις. 

Τεράστια κενά, από την χορήγηση άδειας για εργοστάσιο ή βιοτεχνική εγκατάσταση μέχρι την συνύπαρξη της λειτουργίας της με την σημερινή ανυπαρξία... ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής. 

Με ρυθμό ΣΥΡΙΖΑ... το υπουργείο Οικονομίας χρειάζεται 2 χρόνια μόνο για να ξεμπλέξει το φρικτό κουβάρι των διαδικασιών για τις απίθανες αδειοδοτήσεις σε βιομηχανικά και βιοτεχνικά εργοστάσια. 
Και ας λέει ο πρώην Οικονομίας Γ. Σταθάκης ότι ετοίμασε νομοθεσία απλοποιήσεων στις αδειοδοτήσεις. Για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη νομοθεσία θέλει δεκάδες αποφάσεις και διοικητικές πράξεις... 

Πρόκειται για κουβάρι που άρχισε να τυλίγεται μετά το 1984 και να ξετυλίγεται, με αλλεπάλληλα νομοθετήματα, μετά το 1994 !!! Για να ξανατυλιχτεί το 2005 και σήμερα να μην βγαίνει άκρη χωρίς 1-2 χρόνια δουλειάς. 

Χάος γραφειοκρατίας, σκοπιμοτήτων, μικροπολιτικών με την τοπική αυτοδιοίκηση, σκόπιμων δυσαρμονιών, και παραγοντισμού που έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν σήμερα, μόνο στην Αττική, 5.000 βιοτεχνίες και εργαστήρια παράνομα και χωρίς καμία άδεια!!! 

Πάμε παρακάτω. Με τους ρυθμούς που κινείται η χωροταξική, η πολεοδομική και η περιβαλλοντική πολιτική χρειάζονται 2-3 χρόνια μόνο να τα βρει... το υπουργείο Ανάπτυξης με το Περιβάλλοντος που μάχεται με νύχια και με δόντια τις επενδύσεις!!! 

Γι' αυτό περνούν 15-20 μήνες!!! να ολοκληρωθεί ο κύκλος αδειοδοτήσεων και περιβαλλοντικών εγκρίσεων και να λειτουργήσει η όποια επένδυση. Έστω και με άδειες κουρελόχαρτα... αφού μπορεί να τις ρίξει όποιος Δήμαρχος θέλει για λίγες ψήφους δικές του ή του κόμματος...

Με τον δε "αντιστασιακό” Παναγιώτη Σκουρλέτη (από την καρέκλα του υπουργού Εσωτερικών) άντε τώρα να βρουν το δίκιο τους οι επενδυτές. 

Και πάμε παραπέρα. Κάπου 2-3 χρόνια (με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ) θα απαιτηθούν να ξεκαθαρίσει (οριστικά) το υπουργείο Περιβάλλοντος ποιες περιοχές προσφέρονται για βιομηχανικές και τουριστικές επενδύσεις ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ανάκλησης αδειών λειτουργίας που χορηγεί το υπουργείο Ανάπτυξης!!!

Στην Αττική που λειτουργεί (υπολειτουργεί για την ακρίβεια...) το 50% περίπου του μεταποιητικού δυναμικού της χώρας (με 400-500.000 εργαζόμενους) καμία επιχείρηση δεν είναι σίγουρη πως δεν θα την κλείσει το υπουργείο Περιβάλλοντος όταν ολοκληρωθεί (πλήρως) το χωροταξικό και οριστικοποιηθούν οι ζώνες για επενδύσεις και για οικισμό. 

Άλλα 3-4 χρόνια θα χρειαστούν να οριστικοποιηθούν και τα Επιχειρηματικά Πάρκα (που νόμιμα θα δέχονται εργοστάσια) αλλά και να βρεθούν σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας. 

Να λοιπόν η αξεπέραστη καθημερινότητα των Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλα στο υπουργείο Οικονομίας. 

Καθημερινότητα την οποία ασφαλώς και θα συνεχίσει να περιβάλλει η αρνητική συγκυρία της οικονομίας αφού το χρέος αποκλείεται να ρυθμισθεί πριν το 2018 ώστε να ξεχάσουμε τα capital controls και να θυμηθούμε... την ρευστότητα. 

Με όλα αυτά και μάγος Χουντίνι... να αποδειχθεί ο Παπαδημητρίου ή ο Πιτσιόρλας δεν προκάνουν... μέχρι το 2018 (στην ιδανικότερη περίπτωση) να καθαρίσουν τον σημερινό διοικητικό βούρκο στο πλέγμα πραγματοποίησης και λειτουργίας των επενδύσεων. Και να διαμορφώσουν έτσι πρακτικές και πολιτισμένες συνθήκες για την προσέλκυσή τους. Αν βεβαίως αποκατασταθεί ποτέ και η εμπιστοσύνη των επενδυτών για την Ελλάδα.



Του Γιώργου Κράλογλου 
Πηγή : capital.gr


Η Γερμανία δίνει άσυλο στους πολιτικά διωκόμενους στην Τουρκία



Άσυλο σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους στην Τουρκία διατίθεται να παραχωρήσει η Γερμανία, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt, η Γερμανία είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτικά διωκόμενους - «όχι μόνο για τους δημοσιογράφους». Άμεση ήταν η αντίδραση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για μία «χώρα που υποστηρίζει περισσότερο τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας». 

Όσοι διώκονται πολιτικά στην Τουρκία μπορούν να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία, δήλωσε συγκεκριμένα ο Ροτ στη Welt για να τονίσει ευθύς αμέσως ότι «αυτό ισχύει ρητά, όχι μόνο για δημοσιογράφους». 

Ο Ροτ υπογράμμισε επίσης ότι αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό στην Τουρκία δεν συμβαδίζει με την αντίληψη την οποία έχει η γερμανική κυβέρνηση για τις ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου.

Ο σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός ανέφερε ότι η αναμενόμενη, σήμερα Τετάρτη, έκθεση προόδου των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα είναι αρνητική. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει έναν πολύ νηφάλιο, πολύ σαφή και πολύ κριτικό απολογισμό του τι δεν προχωρά καλά στην Τουρκία ή τι δεν λειτουργεί καθόλου. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλά αυτά» είπε στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Τάχθηκε ωστόσο κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία διότι αυτό «θα άφηνε μόνους τούς Τούρκους, οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση».

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε από την πλευρά του το Βερολίνο ότι επιτρέπει στα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του ακροαριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), οργανώσεις που έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Τουρκία, να δρουν στο γερμανικό έδαφος ανενόχλητες. 

«Το DHKP-C και το PKK δρουν στη Γερμανία, αλλά τους υποστηρίζουν επειδή είναι εναντίον της Τουρκίας. Η Γερμανία είναι η χώρα που υποστηρίζει περισσότερο τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Γερμανία πιστεύει ότι είναι μια χώρα πρώτης ποιότητας, μια πρώτης ποιότητας δημοκρατία και ότι η Τουρκία υπολείπεται. Θέλουμε να μας συμπεριφέρονται ως ισότιμους εταίρους», τόνισε ο τούρκος υπουργός. 





Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


Μήνυση Ερντογάν κατά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος



Κατηγορεί την αντιπολίτευση για εξύβριση

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε μήνυση κατά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους ιθύνοντές του για εξύβριση, καθώς κατήγγειλαν «ένα αυταρχικό πραξικόπημα» σε βάρος των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον δικηγόρο του Τούρκου προέδρου σε βάρος όλων των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μεταξύ αυτών του ηγέτη του κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα ή όχι.

«Η Τουρκία διανύει ένα ζοφερό αυταρχικό πραξικόπημα που διοργάνωσε το προεδρικό μέγαρο» μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε χθες το CHP έπειτα από μια συνεδρίαση του κόμματος στην οποία προήδρευσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Η νυν πολιτική κατάσταση συνιστά μια σοβαρή απειλή κατά της ελευθερίας του λαού μας και του μέλλοντος της χώρας μας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε, αρχικά, προασπιστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Εκείνη την εποχή, ο πρόεδρος της Τουρκίας απέσυρε όλες τις μηνύσεις και αγωγές που είχε καταθέσει κατά του επικεφαλής του CHP, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «δικτατορίσκο».

Σε χιλιάδες Τούρκους, απλούς πολίτες, δημοσιογράφους και ακόμα και σε μια πρώην Μις Τουρκία, ασκήθηκαν διώξεις, τα τελευταία χρόνια, με την κατηγορία της εξύβρισης του επικεφαλής του τουρκικού κράτους, όμως οι περισσότερες από αυτές τις μηνύσεις τέθηκαν στο αρχείο.

Η νέα μήνυση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατατίθεται μετά την σύλληψη την προηγούμενη Παρασκευή 10 βουλευτών του κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), μεταξύ αυτών των δύο συμπροέδρων του, στο πλαίσιο μιας «αντιτρομοκρατικής» έρευνας που σχετίζεται με το PKK.

O Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ένας από τους συλληφθέντες συμπροέδρους, δήλωσε σήμερα από το κελί του, σε ένα μήνυμα που αναδημοσίευσε το κόμμα του, ότι θεωρεί πως «κρατείται όμηρος (…) στο πλαίσιο ενός πολιτικού πραξικοπήματος».



Πηγή : tovima.gr


«Ολα καλά» για τον Νίκο Φίλη μετά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ




«Όλα καλά» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη μετά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη το βράδυ, όπου είχε το πρώτο τετ-α-τετ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τον ανασχηματισμό, κατά τον οποίο βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους «για τα δικά σας είπατε;», ο κ. Φίλης απάντησε: «Δεν υπάρχει δικό μας θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, στο επίκεντρο της τρίωρης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου βρέθηκαν η αξιολόγηση και οι τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, το θέμα του χρέος, η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα και το ζήτημα του ΕΣΡ.

Ειδικά για το θέμα του ΕΣΡ οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για συναίνεση, και με τη ΝΔ και με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες.


Πηγή : tanea.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης : «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας»



«Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη ρότα της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, 8 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ρεθύμνης – Χανίων, στις Βρύσες Χανίων. Και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι απέναντί σας να μιλώ πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να εκπληρώσω … Άλλωστε, το ψέμα και τις κενές υποσχέσεις τις βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και είδαμε τα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Τα όσα ζούμε σήμερα έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας. 

Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας. Πάντα βοηθούσαμε και βοηθάμε γιατί είμαστε παράταξη εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος. 

Βεβαίως και η χώρα πρέπει να ενταχθεί, το συντομότερο δυνατόν, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση».

Συνοψίζοντας τις βασικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε: «Σκεφθείτε για λίγο ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα από την εφαρμογή των 4 βασικών πολιτικών μας.


  1. Μειώνουμε φόρους και εισφορές απελευθερώνοντας πόρους προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.
  2. Δημιουργούμε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον για επενδύσεις.
  3. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, απλουστεύουμε διαδικασίες, περιορίζουμε και βελτιώνουμε το Κράτος.
  4. Και ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.


Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, και μια αξιόπιστη Κυβέρνηση στο τιμόνι, ειλικρινά πιστεύω ότι η Κρήτη μπορεί να απογειωθεί αναπτυξιακά».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για τις πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Δεν υπάρχει πολίτης που δεν εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που δεν κορόιδεψε. Δεν υπάρχει ψέμα που να μην είπε. Δύσκολα, όμως, σε όλο το διάβα της ιστορίας μας, θα βρει κανείς μια παρέα ανθρώπων που κορόιδεψε την ελληνική κοινωνία με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Που επέδειξε τέτοια δίψα για την εξουσία σε συνδυασμό με μνημειώδη διαχειριστική ανικανότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ανασχηματισμό που έκανε ο πρωθυπουργός, επισήμανε: «Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μας πείσει ότι με τον ανασχηματισμό θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ανακυκλώνοντας τα ίδια φθαρμένα υλικά. Δημιουργώντας άχρηστα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Δέσμιος των εσωκομματικών ισορροπιών και όμηρος του κυβερνητικού του εταίρου. Ανήμπορος να κάνει την Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι. Αδιάφορος για τη βοή της κοινωνίας, που αγανακτά κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης.

Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η διευθύντρια του κ. Κατρούγκαλου θα λύσει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας και θα διορθώσει τις περικοπές συντάξεων που η ίδια δρομολόγησε μαζί με τον πρώην προϊστάμενό της; Ή μήπως ένας μαρξιστής οικονομολόγος που μέχρι πριν από λίγο υποστήριζε την ανάγκη για παράλληλο νόμισμα θα είναι κατάλληλος να προσελκύσει επενδύσεις; Σημασία δεν έχουν οι αλλαγές ρόλων μεταξύ των πολυπληθών κομπάρσων. Σημασία έχει το έργο που παίζει ο κυβερνητικός θίασος. Σημασία έχει ο σκηνοθέτης. Το έργο που σκηνοθετεί ο κ. Τσίπρας είναι αποδεδειγμένα κακό, αποτυχημένο, επικίνδυνο. Και για αυτό, η αυλαία πρέπει να πέσει το γρηγορότερο».

Για την απόπειρα της Κυβέρνησης να ελέγξει τα κανάλια και να στήσει δική της διαπλοκή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση υπέστη συντριπτική ήττα. Σκοπός ήταν να δημιουργήσει τη δική της διαπλοκή. Και αυτό φάνηκε από τις μεθοδεύσεις για να ευνοηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Το σχέδιο της προσέκρουσε αρχικά στη σθεναρή στάση της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια πάνω στα “βράχια” του Συμβουλίου της Επικρατείας …

Αν θέλουν ένα Ε.Σ.Ρ. υποχείριο του κ. Παππά να το ξεχάσουν. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να έχει το κύρος και την ανεξαρτησία να σταθεί απέναντι σε ένα υπουργό που εποφθαλμιά τις αρμοδιότητες του.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Παππάς πρέπει να εγκαταλείψει την δογματική εμμονή του για 4 κανάλια και να προσχωρήσει στην πρότασή μας για πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος. Που πρακτικά σημαίνει πολύ περισσότερα από 4 κανάλια. Που σημαίνει περισσότερα έσοδα για το Κράτος και περισσότερες θέσεις εργασίας. Αλλά αυτό δεν είναι δουλειά της Κυβέρνησης αλλά του Ε.Σ.Ρ. Ενός Ε.Σ.Ρ. που όχι μόνο ο Πρόεδρος αλλά όλα τα μέλη του θα σηματοδοτούν την ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αμερόληπτη και τεχνοκρατική λειτουργία του».

Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε, ταυτόχρονα, την αγάπη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την Κρήτη, υπογραμμίζοντας: «Η αλήθεια είναι το πρώτο και καθοριστικό προαπαιτούμενο για να αρχίσει η Ελλάδα μας και ο λαός μας να ανασαίνουν πάλι κανονικά και ελεύθερα. Επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ κάτι που είμαι βέβαιος ότι περνά από το μυαλό και την καρδιά όλων μας. Ήθελα και είμαι σίγουρος ότι το θέλατε και εσείς απόψε, εδώ μαζί μας, να είναι ο αθεράπευτα Κρητικός και πολιτικός Ηγέτης - Δάσκαλος του καθήκοντος και της ευθύνης, ο πατέρας μου, ο Κώστας Μητσοτάκης. Σας μεταφέρω την αγάπη και την έγνοια του για την Κρήτη και τους ανθρώπους της μαζί με την διαβεβαίωση ότι, πρώτα ο Θεός, στην εκδήλωση για τη μεγάλη νίκη που αχνοφέγγει θα είναι εδώ. Μαζί μας. Θα είναι παρών για να μας εμψυχώσει και να μας ευχηθεί “καλή δύναμη” στους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες που κράτησαν ψηλά τη σημαία της παράταξης και έκανε άνοιγμα σε ολόκληρη την κοινωνία, μακριά από τους διχασμούς του παρελθόντος. «Θέλω», τόνισε, «να ευχαριστήσω τους αγωνιστές της παράταξής μας, τα στελέχη μας, αυτούς που κράτησαν ψηλά τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη σε δύσκολους καιρούς». Και πρόσθεσε: «Βλέπω πολλούς σήμερα ανάμεσά μας και η παρουσία σας με γεμίζει δύναμη. Θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη τον αγώνα σας. Να μην παρασύρεστε από τις δημοσκοπήσεις. Να μην δείχνετε καμία αλαζονεία. Και κυρίως να θυμάστε πάντα τη σοφή Κρητική μαντινάδα:

“Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούνε κι’ αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις”.

Προσωπικά την έχω κάνει τρόπο ζωής και θα ζητώ να κάνετε και εσείς το ίδιο. Βλέπω όμως και πολλούς νέους φίλους, ανθρώπους που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα έρχονταν σε μια συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρω ότι κάνετε μια μεγάλη υπέρβαση. Σας καλωσορίζω στο νέο σας σπίτι. Και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά. Να ξεχάσετε τους διχασμούς του παρελθόντος. Και να γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται από περιχαρακωμένο κόμμα σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου.

Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που αναζητά τα στοιχειώδη: Ένα αξιόπιστο Κράτος που να λειτουργεί κανονικά, μία Κυβέρνηση που να λέει λίγα και να κάνει περισσότερα, θεσμούς που να λειτουργούν, μέτρα που θα φέρνουν δουλειές αξιοποιώντας τον πλούτο μας, μια σύγχρονη Παιδεία και αξιοπρεπή Υγεία. Εκεί έχουν μεταφερθεί, πλέον, τα κομματικά σύνορα, ύστερα από την λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Η καταστροφική φωτιά του θάμπωσε ήδη τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Και η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται ως η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη που θα ηγηθεί ενός πανίσχυρου πλειοψηφικού ρεύματος για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Θέλω, σήμερα, να απευθυνθώ από εδώ, από την Κρήτη ξεχωριστά στους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, γιατί πίστεψαν τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι από την κρίση και τα υπαρκτά προβλήματα φαντάζονταν ότι τα πράγματα, δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Είδατε ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά σας ζητώ να μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ελάτε να δημιουργήσουμε μία πραγματική σχέση εμπιστοσύνης.

Δεν έχει καμιά σημασία τι ψηφίζατε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δεν θέλω να μας διχάζει το χθες, θέλω να μας ενώσει το αύριο … Στόχος μου είναι κρατήσω ψηλά αυτήν την παράδοση και να παρεμποδίσω κάθε προσπάθεια να καλλιεργηθεί ο σπόρος του μίσους, του φανατισμού και της διαίρεσης. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Μαζί στις εκλογές, μαζί και την επόμενη μέρα, στο δύσκολο έργο για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την πατρίδα μας».


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο επιχειρηματίας που φέρεται να συμμετείχε στη σπείρα που ξάφριζε σπίτια και βίλες επωνύμων, ενώπιον των ανακριτών αρνήθηκε πως δρούσε ως κλεπταποδόχος του κυκλώματος Ρομά που εξαρθρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υποστήριξε ότι είναι συλλέκτης και πως από τα τρία ρολόγια μεγάλης αξίας που βρέθηκαν στη κατοχή του, τα δυο ήταν με πιστοποιητικά και το τρίτο ήταν απομίμηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές παραδέχτηκε τρεις από τις συναλλαγές που κατέγραψε ο κοριός της αστυνομίας, υποστηρίζοντας, όμως, ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για προϊόντα κλοπής.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι επτά από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σπείρας διαρρηκτών πολυτελών κατοικιών που απολογήθηκαν την Τρίτη (8/11) ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς.

Τη Δευτέρα κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους για την δράση της σπείρας, 11 κατηγορούμενοι.

Έτσι συνολικά οι προφυλακιστέοι για την υπόθεση είναι 19 κατηγορούμενοι ενώ οι υπόλοιποι 21 είναι ελεύθεροι, οι περισσότεροι με περιοριστικούς όρους.

Η δεύτερη ομάδα κατηγορουμένων που οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης σε απολογία ήταν 20 θεωρούμενα μέλη του κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη συμμορία είχε «ρημάξει» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με ληστείες σε Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια επρόκειτο για δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους με κοινό σκοπό τις κλοπές. Η οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος», λειτουργούσε με βάση σχεδιασμό, είχε κατανείμει διακριτούς ρόλους και κινούνταν σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές.



Πηγή : newsbomb.gr


Προς μεγάλη ανατροπή στις εκλογές των ΗΠΑ- Νew Υork Τimes στις 6:00 δίνουν 95% σε νίκη Τραμπ



Η Φλόριντα στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο - Μεγάλη πτώση στα Χρηματιστήρια του Τόκιο και του Χονγκ-Κονγκ από την πιθανότητα επικράτησης του Τραμπ - Κάτω 600 μονάδες τα futures του Dow.

Σε απόλυτο θρίλερ έχει εξελιχθεί η μάχη για τους 270 εκλέκτορες στην αυλαία της πλέον διχαστικής, τοξικής προεκλογικής εκστρατείας στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται, κόντρα στα προγνωστικά, πολύ δυνατός. Διατηρεί μικρό προβάδισμα σε πολιτείες-κλειδιά, περιλαμβανομένης την Φλόριντα -χωρίς την οποία δεν μπορεί να κερδίσει τον Λευκό Οίκο-και της Βόρειας Καρολίνα, ενώ κατακτά το Οχάιο.

«Παίρνοντας» την Καλιφόρνια η Χίλαρι Κλίντον πέρασε στις έξι τα ξημερώματα της Τετάρτης μπροστά με 197 εκλέκτορες έναντι 187 για τον Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος προηγείται σε εθνικό επίπεδο. Δραματική εναλλαγή κλίματος στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον εν μέσω του θρίλερ που έφερε η ανατροπή στα προγνωστικά, πέφτουν οι ασιατικές αγορές, στο κόκκινο η αγωνία διεθνώς.