Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Χάνει έδαφος ο Τραμπ



Στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο, ο Τεντ Κρουζ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ουισκόνσκιν. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η νίκη αυτή, προσδίδει θετική δυναμική στην προσπάθεια του Κρουζ, γερουσιαστή από το Τέξας, αλλά και ηγετικών κύκλων των Ρεπουμπλικάνων, που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία του Τραμπ για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος.

Στην περίπτωση που κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των εκλεκτόρων στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, τότε, είναι πιθανό το συνέδριο να διεξαχθεί υπό τις συνθήκες επιλογής νέου υποψηφίου.

Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς κατέγραψε σημαντική νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον, προσθέτοντας επίσης, θετική δυναμική στην προεκλογική του εκστρατεία.

Μετά τις προκριματικές εκλογές στο Ουισκόνσιν οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών και οι τρεις των Ρεπουμπλικάνων που εξακολουθούν να βρίσκονται στην κούρσα για το χρίσμα του κόμματός τους για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχουν κερδίσει στις εξής πολιτείες ή εδάφη:

Δημοκρατικό Κόμμα 

Συνολικά 36 προκριματικές αναμετρήσεις από την 1η Φεβρουαρίου, απομένουν 21 ως τον Ιούνιο.

Αριθμός εκλεκτόρων που απαιτείται για το χρίσμα: 2.383.

Ιδιαιτερότητα του Δημοκρατικού Κόμματος, περισσότεροι από 700 "υπερεκλέκτορες" θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στο συνέδριο του Ιουλίου στην Φιλαδέλφεια: αυτοί είναι οι δημοκρατικοί που έχουν εκλεγεί κυβερνήτες, οι δημοκρατικοί που έχουν εκλεγεί στο Κογκρέσο και ορισμένα "διακεκριμένα" μέλη του κόμματος, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον, και τα περισσότερα από 400 μέλη της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής (DNC).

Χίλαρι Κλίντον: 1.778 εκλέκτορες εκ των οποίων 483 υπερεκλέκτορες, 20 πολιτείες και εδάφη.

Κατάλογος: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Αρκάνσας, Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Ιλινόι, Αϊόβα, Λουιζιάνα, Μασαχουσέτη, Μιζούρι, Μισισίπι, Νεβάδα, Οχάιο, Βόρειες Μαριάνες Νήσοι, Αμερικανική Σαμόα, Τενεσί, Τέξας, Βιρτζίνια.

Μπέρνι Σάντερς: 1.097 εκλέκτορες, εκ των οποίων 31 υπερεκλέκτορες, 16 προκριματικές αναμετρήσεις.

Κατάλογος: Αλάσκα, Κολοράντο, Χαβάη, Αϊντάχο, Κάνσας, Μέιν, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Νεμπράσκα, Νιου Χαμσάιρ, Οκλαχόμα, Γιούτα, Βερμόντ, Πολιτεία της Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν, όπως και οι προκριματικές εκλογές για τους Δημοκρατικούς που ζουν στο εξωτερικό.

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 

Συνολικά 34 αναμετρήσεις από την 1η Φεβρουαρίου, απομένουν 16 ως τον Ιούνιο. Επίσης 6 πολιτείες και εδάφη επιλέγουν τους εκλέκτορές τους χωρίς να προσφεύγουν στις κάλπες, σε κομματικές συγκεντρώσεις (Κολοράντο, Βόρεια Ντακότα, Ουαϊόμινγκ, Σαμόα, Γκουάμ, Παρθένες Νήσοι)

Αριθμός εκλεκτόρων που απαιτούνται για το χρίσμα: 1.237

Τα αποτελέσματα στο Μιζούρι (15 Μαρτίου) δεν έχουν ακόμη πιστοποιηθεί, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται.

Ντόναλντ Τραμπ: 743 εκλέκτορες, 20 νίκες.

Κατάλογος: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Αρκάνσας, Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Φλόριντα, Τζόρτζια, Χαβάη, Ιλινόι, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Βόρειες Μαριάνες Νήσοι, Μασαχουσέτη, Μίσιγκαν, Μισισίπι, Νεβάδα, Νιου Χαμσάιρ, Τενεσί, Βερμόντ, Βιρτζίνια.

Τεντ Κρουζ: 510 εκλέκτορες, 9 νίκες.

Κατάλογος: Αλάσκα, Αϊντάχο, Αϊόβα, Κάνσας, Μέιν, Οκλαχόμα, Τέξας, Γιούτα, Ουισκόνσιν.

Τζον Κέισικ: 145 εκλέκτορες, 1 νίκη, στην πολιτεία του το Οχάιο.

Μάρκο Ρούμπιο (αποσύρθηκε από την κούρσα): 173 εκλέκτορες, 3 νίκες.

Κατάλογος: Μινεσότα, Πόρτο Ρίκο, Ουάσινγκτον Π.Κ. (Περιφέρεια της Κολούμπια).

Πηγή για τον αριθμό των εκλεκτόρων: προσωρινοί υπολογισμοί του CNN βάσει των αποτελεσμάτων των προκριματικών αναμετρήσεων. Άλλα μέσα ενημέρωσης μπορεί να έχουν λίγο διαφορετικές εκτιμήσεις.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή : epikaira.gr


Κυριάκος για Τσίπρα: «Ζημιώνει τη χώρα,κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν να φύγει τώρα»



Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη:

«Σήμερα όλοι γνωρίζουμε που κατέληξε η παράσταση που το Σάββατο ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας. 
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει και μάλιστα ενισχυμένο στο πρόγραμμα. Μαζί και οι πιεστικές, συχνά υπερβολικές, απαιτήσεις του. 
Η θέση αλλά και η αξιοπιστία της Ελλάδας, δυστυχώς αποδυναμώθηκαν ακόμη περισσότερο. Νέα πολύ επώδυνα μέτρα έρχονται για όλους τους πολίτες. 
Το φορολογικό σοκ που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, στραγγαλίζει την οικονομία, επιδεινώνει δραματικά την κρίση και, σε συνδυασμό με την ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση στο προσφυγικό, οδηγεί τη χώρα σε ασφυξία.  
Στο οριακό σημείο που έχουμε φτάσει, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ: σοβαρότητα, αλήθεια, δουλειά, αποφασιστικότητα, αξιοπιστία. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτή η Κυβέρνηση δεν διαθέτει τίποτα από αυτά. Ο κ. Τσίπρας είναι αδιόρθωτος. Ζημιώνει τη χώρα. 
Κανείς δεν ελπίζει τίποτα από αυτόν. Για αυτό πρέπει να φύγει τώρα»


Τι και εάν άνοιξε η εφαρμογή για τις δηλώσεις; Απεργούν οι φοροτεχνικοί μέχρι 18/4



Σε αποχή από την υποβολή δηλώσεων ως τις 18 Απριλίου οι λογιστές-φοροτεχνικοί

Αύριο Πέμπτη, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα. 

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό σχετικά με τον υπολογισμό των εισφορών τους.

Η αποχή θα διαρκέσει σε πρώτη φάση έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους


Έρευνα θα διατάξει το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο με το μωρό στο λιμάνι




Έρευνα έχει διατάξει το Λιμενικό για το επεισόδιο με τον μετανάστη που χρησιμοποίησε ένα βρέφος για να εκδηλώσει την αγανάκτηση του.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό κάνει λόγο για “απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος" και καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια.

“Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό”, αναφέρει η ανακοίνωση.






Εκλογές για να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή!




Του Γιώργου Κοντογιάννη

Πολλοί λένε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα οικονομικά της χώρας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με τους δανειστές, θυμίζει το περυσινό καλοκαίρι και εκφράζουν την ανησυχία τους για όσα επικίνδυνα για τη χώρα βλέπουν να έρχονται.

Δυστυχώς δεν έχουν δίκιο.

Το περυσινό καλοκαίρι διαμορφώθηκε μια άσχημη κατάσταση για τη χώρα λόγω των λανθασμένων χειρισμών μιας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης που σε ένα βαθμό ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στη σκληρή και ρεαλιστική πραγματικότητα και να ξεφύγει από τον ουτοπικό κόσμο που κατοικούσε μέσα στα σύννεφα της αριστερόστροφης ιδεοληψίας της.

Δικαιολογημένα το περυσινό καλοκαίρι οι εταίροι μας έβαλαν κάτω το… παιδί επί 17 ώρες και προσπάθησαν να του δείξουν ποιο είναι το συμφέρον για τη χώρα του σε έναν κόσμο πραγματικό και όχι στον κόσμο της αριστερής εικονικής πραγματικότητας.

Ένα χρόνο μετά, όταν ο μαθητής έχει αποδειχθεί ανεπίδεκτος μαθήσεως, πιστεύει κανείς ότι οι εταίροι και δανειστές μας θα έχουν όρεξη για να ξαναζήσουν τα ίδια;

Εφέτος όμως υπάρχει κι ένας ακόμη παράγων που δεν τους επιτρέπει να ασχοληθούν με το «κακό παιδί» της ΕΕ. Και ο παράγων αυτός λέγεται δημοψήφισμα στη Βρετανία για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αντιληπτό ότι τα μεγέθη είναι συντριπτικά αρνητικά σε βάρος της Ελλάδος αν συγκρίνει κανείς το Grexit με το Brexit.

Και το σκηνικό γίνεται ακόμη χειρότερο για τη χώρα μας αν αναλογισθεί κανείς ότι –ανεξαρτήτως αν είναι έτσι ή όχι στην πραγματικότητα- το σύνολο σχεδόν του Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο θεωρεί ελληνικές υπηρεσίες υπεύθυνες για την υποκλοπή των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου. Και οι πιο φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι εύκολο να κατανοήσουν ότι αυτό εκθέτει τη χώρα και την κατατάσσει ανάμεσα σε εκείνα τα καθεστώτα που δεν σέβονται τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών, ένα εκ των οποίων είναι και η ελευθερία και ασφάλεια των επικοινωνιών.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο κ. Τσίπρας με τους ερασιτεχνισμούς και τα παιχνίδια του, βάζει και πάλι την Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο ενώ το μόνο που πετυχαίνει με την ατολμία του να πάρει αποφάσεις και να κλείσει την αξιολόγηση είναι να αυξάνει τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας. Υποχρεώσεις όμως που δεν θα πληρώσει η κομματική του πελατεία, αλλά το σύνολο του ελληνικού λαού και, κυρίως τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Λίγο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι επισημαίναμε, σχολιάζοντας την θέση του νεοκλεγέντος Προέδρου της ΝΔ, που δεν ζητούσε εκλογές, ότι σωστά πράττει, αλλά του επισημαίναμε ότι πρέπει να είναι έτοιμος γιατί σύντομα οι εκλογές θα προβάλλουν ως εθνική ανάγκη. Ποτέ δεν περιμέναμε, ούτε εμείς που το γράφαμε, ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο σύντομα. Ο πανικός στον οποίο έχει περιέλθει ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβανόμενος ότι πλέον δεν παίζει μόνος στο γήπεδο, είναι τέτοιος που τον ωθεί από το ένα λάθος στο άλλο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι σε κάθε λάθος του η κρίση βαθαίνει και οι προοπτικές ανάκαμψης και εξόδου από τα μνημόνια απομακρύνονται.

Η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται, λοιπόν, είναι πολύ σοβαρότερη από ό,τι το περυσινό καλοκαίρι. Τρίτη ευκαιρία στο ίδιο πρόσωπο δεν πρόκειται να δώσει κανείς στην ΕΕ. Ούτε καν η πιο κολλητή φίλη του κ. Τσίπρα, η κυρία Μέρκελ (τι ειρωνεία;).
Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τι έρχεται, αντιλαμβάνεται τους κινδύνους και γι’ αυτό πιστεύει ότι το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Εκείνο που πρέπει να κάνει, είναι να δημιουργήσει όσο πιο ισχυρές συμμαχίες μπορεί τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία για να μπορέσει να κυβερνήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ανοχή.

Οι εκλογές είναι πλέον εθνική ανάγκη. Και αυτήν την εθνική ανάγκη πρέπει να στηρίξουν σύσσωμα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να προλάβουμε την Ελλάδα ζωντανή.


Πηγή : db8.gr


Άλλος ανεύθυνος ο Στέλιος Παππάς: Αν το ΔΝΤ επιμένει, να πάρει το βαλιτσάκι του και να φύγει και εάν φύγει εσείς τι;;;;



Τι τραβάει η χώρα μας με τις στελεχάρες που έχει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Ανεύθυνες δηλώσεις ερασιτεχνών και επικίνδυνων που έχουν χαντακώσει την χώρα με τις δηλώσεις τους και τις πράξεις τους.

Διαβάζουμε στο ifemerida.gr

Να πάει από εκεί που ήρθε συνέστησε στο ΔΝΤ το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

«Αν το ΔΝΤ επιμένει να παραβιάσουμε τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει υπάρχει ένας δρόμος και ο δρόμος είναι να πάρει το βαλιτσάκι του και να πάει από κει που ήρθε. Πάρα πολύ απλά» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Παππάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega.

Πρόσθεσε δε ότι «ήταν πεντακάθαρο από την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι εδώ το ΔΝΤ θέλει να παραβιάσουμε τη συμφωνία. Το ζήτημα δεν είναι αυτό και ομολογώ ότι εκπλήσσομαι με τον τρόπο που κάθε φορά μπαίνουν τα ερωτήματα».

Αναφερόμενος στην δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, παρατήρησε: «Δεν είπε πρέπει να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά θέλουμε να παραμείνει. Εχει διαφορά η διατύπωση».

Κατά τον κ Παππά, «το ζήτημα είναι αν θα υπάρξει ένα συνολικότερο μέτωπο που θα λέει σε Ελλάδα και Ευρώπη, <αυτή είναι η συμφωνία και αυτή θα πρέπει να τηρηθεί και δεν μπορεί να υπομείνουν οι λαοί πιέσεις άλλες για παραβίαση συμφωνιών>».





Σάν σήμερα το 1957 ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκινά την λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας



ΙΣΤΟΡΙΑ Ο.Α.

Η ιστορία των αερομεταφορών στην Ελλάδα ξεκινά το 1930 με την ίδρυση της πρώτης κρατικής αεροπορικής εταιρίας με την επωνυμία «Ελληνική Αεροπορική Εταιρία Ίκαρος». Μετά τη χρεοκοπία της εταιρίας λίγο αργότερα ιδρύεται η «Ελληνική Εταιρία Εναέριων Συγκοινωνιών».

Το 1935 ιδρύεται η πρώτη ιδιωτική αεροπορική εταιρία, η Τ.Α.Ε. (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις).

Το 1947 ιδρύεται η ΕΛΛ.Α.Σ. (Ελληνικαί Αεροπορικαί Συγκοινωνίαι) και η Α.Μ.Ε. (Αεροπορικαί Μεταφοραί Ελλάδος) ακολουθώντας πορεία παράλληλη με την Τ.Α.Ε.

Το 1951 αποφασίζεται η συγχώνευσή τους, εξαιτίας της κακής πορείας και των τριών, σε μία, την «Εθνική Ανώνυμη Εταιρεία Τ.Α.Ε.». Ακολουθεί όμως μια δύσκολη πορεία με πτώση της επιβατικής κίνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απόφαση εκκαθάρισης της εταιρίας με σκοπό την πώλησή της. Ο πλειστηριασμός ξεκινά με τιμή εκκίνησης 60.000.000 δρχ. Καθώς κανείς δεν ενδιαφέρεται κατοχυρώνεται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.


Τον Ιούλιο του 1956 υπογράφεται συμφωνία του Ελληνικού Κράτους με τον Αριστοτέλη Ωνάση, με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση των αεροπορικών συγκοινωνιών της Ελλάδας. Η «Ολυμπιακή Αεροπορία» ξεκινά τη λειτουργία της στις 6 Απριλίου 1957. Το πρώτο δρομολόγιο της εταιρίας είναι Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με ελικοφόρο, και κυβερνήτη τον Παύλο Ιωαννίδη. Την ίδια χρονιά λειτουργεί και η πρώτη αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με τη γραμμή Αθήνα – Ρώμη – Παρίσι – Λονδίνο. Το 1958 ξεκινούν δύο ακόμα νέοι προορισμοί: Αθήνα – Ζυρίχη – Φρανκφούρτη και Αθήνα – Τελ Αβίβ.

Η πορεία της Ο.Α. ως τις μέρες μας

Από τη δεκαετία του 1960 κιόλας η Ο.Α. αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Προμηθεύεται το πρώτο αεροσκάφος DeHavilland Comet 4B και η εταιρία μπαίνει στην εποχή των τζετ. Παράλληλα γίνονται και οι πρώτες συμφωνίες με την αγγλική εταιρία ΒΕΑ με κοινούς κωδικούς πτήσεων, ενώ προστίθενται δύο νέοι προορισμοί προς Βρυξέλλες και Άμστερνταμ. Το 1962 αγοράζονται τρία τζετ De Havilland Comet 48.

Το 1965 λήγει η τετραετής συλλογική σύμβαση εργασίας του Ωνάση και της ΟΣΠΑ. Επιχειρείται να υπογραφεί νέα σύμβαση με νέους όρους και σύγχρονες συνθήκες εργασίας, στοιχεία τα οποία θα προκαλέσουν αντιδράσεις και θα επιφέρουν συγκρούσεις ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδοσία με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η λεγόμενη πανολυμπιακή απεργία. Τελικά τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιήθηκαν.



Η ανοδική πορεία της εταιρίας συνεχίζεται και γίνονται και οι πρώτες παραγγελίες σκαφών τύπου Boeing 707-320. Τον Ιούνιο του 1966 ξεκινούν οι πρώτες απευθείας πτήσεις για Νέα Υόρκη. Το 1968 ανοίγουν οι πρώτες γραμμές για Ναϊρόμπι και Γιοχάνεσμπουργκ ενώ παραλαμβάνονται και τα πρώτα Boeing 727-200 τα οποία εκτελούν πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το 1969 ανοίγουν γραμμές για το Μόντρεαλ του Καναδά.

Το 1970 η Ο.Α. προμηθεύεται τα νέα αεροσκάφη YS-11 A της ιαπωνικής εταιρίας ΝΙΗΟΝ τα οποία αντικαθιστούν τα παλιά Douglas που χρησιμοποιούνταν για πτήσεις εσωτερικού. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ήδη και μέχρι τα μέσα του 1970 πολλοί διάσημοι Έλληνες και ξένοι σχεδιαστές αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν τις στολές των αεροσυνοδών, ενώ πολλοί διάσημοι ξένοι επιλέγουν την Ο.Α. για τις μετακινήσεις τους από και προς την Ελλάδα.

Στις 2 Αυγούστου 1971 ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα Α.Ε. από τον Αλέξανδρο Ωνάση. Σκοπός της εταιρίας αυτής είναι η εξυπηρέτηση των μικρών νησιών της Ελλάδας. Παράλληλα δημιουργούνται νέες γραμμές προς Μιλάνο και Ντίσελντορφ.

Στις 3 Μαρτίου 1972 πραγματοποιείται η πρώτη πτήση προς το Σίδνεϋ της Αυστραλίας με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σιγκαπούρη και την Μπανγκόκ. Τον Ιούνιο του 1973 αγοράζονται τα πρώτα Boeing 720-051Β και 747-200, τα λεγόμενα τζάμπο. Με ένα από αυτά θα πραγματοποιηθεί το παρθενικό δρομολόγιο για Νέα Υόρκη.


Το 1974 η Ο.Α. ξεπερνά κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ μεταφοράς επιβατών, 2.500.000 από τους οποίους 790.000 στις πτήσεις του εξωτερικού. Στις 22 Ιανουαρίου 1973 συμβαίνει κάτι που θα αλλάξει ριζικά την πορεία της Ο.Α., ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση σε αεροπορικό δυστύχημα, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για την εταιρία. Λίγους μήνες αργότερα ο Αριστοτέλης Ωνάσης πουλά την Ο.Α. στο ελληνικό δημόσιο και το 1975 πεθαίνει.

Το 1976 η Ο.Α. προμηθεύεται το πρώτο Boeing 737-200 και δημιουργεί την Olympic Catering. Η Ο.Α. διαθέτει πλέον 25 αεροσκάφη και εξυπηρετεί 30 διεθνείς προορισμούς. Προστίθενται επιπλέον νέες πτήσεις προς τη Βεγγάζη, το Κουβέιτ, το Νταχράν και το Ντουμπάι.

Το 1977 σε μια προσπάθεια περιορισμού του κόστους λειτουργίας καταργείται η γραμμή προς Αυστραλία και ακολουθεί η γραμμή του Καναδά το 1978. Παράλληλα παραγγέλνονται τα καινούργια αεροσκάφη της Airbus Α 300 Β 4 ενώ εγκαινιάζεται και το δρομολόγιο με προορισμό τα Τίρανα.

Από το Δεκέμβριο του 1977 μέχρι τον Ιανουάριο του 1978 λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην ιστορία της Ο.Α., διάρκειας 35 ημερών. Οι κύριοι λόγοι της απεργίας ήταν η δημιουργία κανονισμού εργασίας, συνθέσεις πληρωμάτων και νέο μισθολόγιο. Η παρατεταμένη αυτή απεργία έχει αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους.



Το Φεβρουάριο του 1979 παραλαμβάνονται τα δύο πρώτα Airbus, ενώ τρία ακόμη θα προστεθούν την άνοιξη του 1980. Ακολουθεί η προμήθεια νέων Boeing 737-200 καθώς και Shorts 330.

Η αρχή της δεκαετίας του 1980 βρίσκει την Ο.Α. σε χορό απεργιακών κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα την εφαρμογή κανονισμού πτήσεων και τη βελτίωση των οικονομικών αποδοχών. Το 1982 γιορτάζονται τα 25 χρόνια λειτουργίας της Ο.Α. Το 1983 εντάσσονται στο στόλο τα πρώτα Dornier 228 τα οποία συνδέουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Το 1984 αγοράζονται από την Singapore Airlines τα δύο Β 747-200 και ανοίγουν και πάλι οι γραμμές της Αυστραλίας και του Καναδά. Το 1985 εντάσσονται τα δρομολόγια προς Λέρο, Πάρο, Σητεία, Μαδρίτη, Λυών, Κοπεγχάγη και Πάφο. Είναι η χρονιά που η Ο.Α. κατέχει την 15η θέση στη μεταφορά επιβατών εσωτερικού, την 20η θέση στη μεταφορά επιβατών εξωτερικού και τη 18η θέση στη συνολική μεταφορά στην κατάταξη των 150 αεροπορικών εταιριών. Το προσωπικό της εταιρίας φτάνει τα 9.859 άτομα από τα οποία τα 900 στο εξωτερικό.

Το 1986 απεργίες πάλι ταλαιπωρούν την εταιρία με θέμα το συνταξιοδοτικό. Με παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου οι εργαζόμενοι δικαιώνονται. Παράλληλα το έλλειμμα της εταιρίας εκτοξεύεται ενώ η κίνηση των επιβατών μειώνεται. Ιδρύεται η Ολυμπιακή Τουριστική η οποία εκδίδει εισιτήρια τόσο της Ο.Α. όσο και άλλων αεροπορικών εταιριών.

Το 1988 ανοίγει η γραμμή για Βαρκελώνη και Μπανγκόκ. Το 1989 απεργία ταλαιπωρεί και πάλι την εταιρία όσο αφορά τις Κυριακές τις αργίες και τα νυχτερινά δρομολόγια.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το προσωπικό έχει κερδίσει τις Κυριακές, τις αργίες και τα νυχτερινά δρομολόγια. Στις 4 Οκτωβρίου όμως εκτυλίσσονται αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε απεργούς, απολυμένους και ΜΑΤ έξω από το κτίριο της Olympic Catering. Ανοίγεται η νέα γραμμή προς Τόκυο και γίνεται η παραλαβή αεροσκάφους τύπου ATR-42.

Το Σεπτέμβριο του 1991 προστίθενται στο στόλο άλλα έξι αεροσκάφη τύπου 737-400 και το 1992 άλλο ένα Airbus Α300-600. Το διηπειρωτικό δίκτυο μεγαλώνει καθώς προστίθενται γραμμές για Βηρυτό, Σικάγο και Βοστόνη. Το 1995 οι δύο τελευταίες γραμμές θα καταργηθούν χωρίς λόγο, καθώς και αυτή του Τόκυο γιατί ζημίωνε την εταιρία. Ιδρύεται η θυγατρική της Ο.Α., Μακεδονικές Αερογραμμές, των οποίων οι πτήσεις είναι ναυλωμένες.

Το 1996 η εταιρία θα παραλάβει νέο αριθμό σκαφών τύπου Β737-400, Airbus A300-600, ATR-42, ATR-72. Παράλληλα προστίθενται νέοι προορισμοί προς Αστυπάλαια, Σόφια, Στοκχόλμη, Βελιγράδι και Βουκουρέστι. Τα χρέη της εταιρίας παρόλα αυτά αυξάνονται και η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την Ο.Α. σε κερδοφορία, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης με παραγραφή των χρεών της, χωρίς όμως επιτυχία. Μερικά χρόνια αργότερα το Ελληνικό Κράτος σε μια προσπάθεια ακόμα μιας εξυγίανσης, αναθέτει τη διοίκηση της Ο.Α. στη θυγατρική της British Airways, Speedwing, χωρίς όμως και πάλι θετικά αποτελέσματα.

Το 1999 η Ο.Α. προμηθεύεται νέα αεροσκάφη Airbus A340-300 που αντικαθιστούν τα Β747-200 στις μακρινές πτήσεις ενώ η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα παραγγέλνει το πρώτο Β717-200. Το 2000 δημιουργείται η σύνδεση Αθήνα – Μάντσεστερ.

Στις 28 Μαρτίου 2001 θα πραγματοποιηθεί η τελευταία πτήση από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ο πιλότος της τελευταίας αυτής πτήσης είναι ο Τιμολέων Καλογεράκης. Την ίδια ημέρα θα πετάξει από το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων η πτήση της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας με προορισμό τη Χίο.

Το Νοέμβριο του 2002 κλείνουν τα δρομολόγια προς Μπανγκόκ, Μελβούρνη και Σίδνεϋ. Τα δύο τελευταία δρομολόγια θα ξαναλειτουργήσουν σε συνεργασία με την Gulf Air το Νοέμβριο του 2003.

Το Δεκέμβριο του 2003 το έλλειμμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προβλέψεις της κυβέρνησης, η οποία θα εκπονήσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας με σκοπό την εξυγίανση της. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη μετονομασία της θυγατρικής εταιρίας «Μακεδονικές Αερογραμμές» σε «Ολυμπιακές Αερογραμμές» και την ανάληψη του πτητικού έργου της Ο.Α. από αυτήν, καθώς και την παραγραφή των χρεών. Όλες οι υπόλοιπες εταιρίες (Olympic Airways, Olympic Into-Plane Company, Olympic Fuel Company, το Handling και η Τεχνική Βάση), εκτός της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν μια εταιρία, την Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε.

Το Δεκέμβριο του 2004 η κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό την πώληση της εταιρίας ο οποίος κατέληξε άγονος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράλληλα, εξέτασε τις καταγγελίες αεροπορικών εταιριών σχετικά με κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν παράνομα στην Ο.Α. και στις Ο.Α. από το 1994 ως το 2004. Η απόφαση είναι καταδικαστική και αναγκάζει το ελληνικό κράτος να αναζητήσει από την Ο.Α. το ποσό των 111 εκατ. ευρώ στους επόμενους μήνες. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει η εταιρία να κηρύξει πτώχευση και να πουλήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία.

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο του 2008 ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας που θα εξαγοράσει το όνομα και το σήμα των Ο.Α. αλλά δε θα έχει καμιά σχέση μαζί της. Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη συρρίκνωση του πτητικού έργου της εταιρίας στο 65% του σημερινού και την ιδιωτικοποίηση της νέας εταιρίας.

Το Μάρτιο του 2009 το ελληνικό δημόσιο συμφώνησε στη μεταβίβαση των Ολυμπιακών Αερογραμμών στον ιδιωτικό όμιλο MIG. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 υπογράφηκε η συμφωνία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ – MARFIN 



Σχόλιο Newsotherwise.gr : 23 Μαρτίου 2009 ήταν η ταφόπλακα της Ολυμπιακής Αεροπορίας χάνοντας έτσι την αίγλη της και την ιστορίας της.



Τα Wikileaks και η στάση της Αθήνας έφεραν Μέρκελ και Λαγκάρντ πιο κοντά σε βάρος της Ελλάδας



Η κυβέρνηση παρακολουθεί την συζήτηση για το χρέος να απομακρύνεται

Στην σκιά των υποκλοπών και των αποκαλύψεων των συνομιλιών μεταξύ στελεχών του ΔΝΤ, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και ο πόλεμος που άνοιξε ο Αλ. Τσίπρας κατά του Ταμείου είχε ένα πρώτο ορατό αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης: έφερε ένα βήμα πιο κοντά και διευκόλυνε την συνεννόηση μεταξύ Κριστίν Λαγκάρντ και Ανγεκλα Μέρκελ, και συνεπώς του Ταμείου και της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Επειτα και από αυτό, η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα εκδηλωθεί, είναι κάποια μόνο από τα «ζητούμενα» των επομένων ημερών και εβδομάδων. Και αυτά εν μέσω ανατροπών, καθώς, αφενός μεν φαίνεται να παραπέμπεται στο μέλλονη όποια συζήτηση για το χρέος, αφετέρου δε η κυβέρνηση προσέρχεται σε μία κρίσιμη διαπραγμάτευση με μειωμένη αξιοπιστία και σε αρνητικό κλίμα, λόγω της υπεραντίδρασής της στις «αποκαλύψεις» των Wikileaks, τις οποίες έσπευσε να υιοθετήσει και να επιδιώξει οφέλη από αυτές.

Η κυρία Μέρκελ αμέσως μετά την συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ στο Βερολίνο ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου: «Μιλήσαμε για την Ελλάδα. Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ήδη συμμετέχει στις συζητήσεις», τόνισε και συμπλήρωσε. «Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και οι τέσσερις θεσμοί να συνεχίσουν μαζί». Προσέθεσε δε: «Η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Δεν είναι επιθυμία μόνο της Γερμανίας, είναι επιθυμία όλης της ευρωζώνης. Αυτό που είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα πρέπει να ολοκληρωθεί, άλλωστε η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί γι' αυτό»

Από την πλευρά της η κυρία Λαγκάρντ μίλησε στο ίδιο μήκος κύματος και έδειξε να μετριάζει την ρητορική της σε σχέση με το χρέος της Ελλάδας, μιλώντας για «βοήθεια» στο πεδίο αυτό. «Δουλεύουμε μαζί, είχαμε καλή συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και βοήθεια στο χρέος», είπε.

Κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου και αφότου κατέστη σαφές ότι Μέρκελ και Λαγκάρντ «τα έχουν βρει», η γερμανίδα καγκελάριος μίλησε με τουτς όρους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τόνισε ότι δεν προβλέπεται  «κούρεμα» του χρέους εντός ευρωζώνης.


Παρά ταύτα, επανέλαβε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι ανακούφισης της Ελλάδας από τον όγκο του χρέους, οι οποίοι θα μπορούσαν να συζητηθούν, όπως η παράταση στους χρόνους αποπληρωμής του.

Στον απόηχο δε και της ομιλία του Αλ. Τσίπρα την προηγούμενη ημέρα στην Αθήνα και την αναφορά του στις αποκρατικοποιήσεις που έχει αποτρέψει η κυβέρνησή του, μία αναφορά της κυρίας Λαγκάρντ έμοιαζε με απάντηση στον Ελληνα Πρωθυπουργό.  

«Δεν βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο που επιθυμούμε», είπε και υπονόησε σαφώς ότι αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. 

Κατόπιν όλων αυτών και των διακηρυκτικού χαρακτήρα δηλώσεων των δύο ισχυρών γυναικών, η κυβέρνηση της Αθήνας μοιάζει αναγκασμένη σε αναζήτηση νέας στρατηγικής και ρητορικής, καθώς έπειτα από ένα τετραήμερο επιθετικών δηλώσεων και διαρροών κατά του Ταμείου, βλέπει ότι η προσπάθειά της έχει πέσει στο κενό.

Ο τρόπος αντίδρασης της κυβέρνησης αναμένεται να εκδηλωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και πάντως τα πάντα θα κριθούν στην φάση του νέου κύκλου διαπραγμάτευσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν διεξάγεται υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η υπόθεση της υποκλοπής και η ένταση που καλλιεργήθηκε με αφορμή την διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν (σ.σ. συνόδευε την κυρία Λαγκάρντ στο Βερολίνο), σύμφωνα με εγχώριους και διεθνείς παράγοντες, έχουν επιδεινώσει σοβαρά την ατμόσφαιρα της συζήτησης, η οποία μάλιστα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και σύντομα, καθώς η Αθήνα και οι διεθνείς πρωτεύουσες έχουν θέσει την 22η Απριλίου ως το απώτατο όριο για ολοκλήρωση του προγράμματος.


Πηγή : tovima.gr


«Λουκέτο» την Πέμπτη στο Δημόσιο


Με 24ωρη απεργία αύριο και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές(ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικού υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι ενώ στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ.

Δεν είναι γνωστό έως τώρα, πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο ασφάλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

«Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ, το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Στην αυριανή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή.

Ρολά κατεβάζει αύριο ο τομέας της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ.

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου αποφάσισε, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, να συνεχίσει «να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο», το οποίο, όπως αναφέρει, «καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία, οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση».



Πηγή : ethnos.gr


Επιμένουν τα ΝΕΑ για το πόθεν έσχες του Τσίπρα



Νέα έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα για τις «τρύπες» στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με την εταιρεία Αγνάντι ΟΕ και τις «τρύπες» στα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δίνει σήμερα με τρισέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Η εφημερίδα παρουσιάζει το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην Αγνάντι ΟΕ μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.

Το ότι η αλλαγή στην εταιρική σύνθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 πιστοποιείται και από τα μητρώα που τηρούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, επισημαίνει η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι η τροποποιητική του εταιρικού πράξη έχει αριθμό κατάθεσης 372 για το έτος 2010.







Τα ΝΕΑ επαναλαμβάνουν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση. «Ωστοσο στις δηλώσεις του για τα έτη 2009,2010 και 2011 (που αφορά το οικονομικό έτος 2010) δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική σχέση ούτε και το ποσόν των 33.000 ευρώ» γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα κατηγορεί το Μαξίμου ότι επιχείρησε να καλύψει τις παραλείψεις σε «νέφος σύγχυσης» υποστηρίζοντας ότι όσα διακινήθηκαν μέσω νον πέιπερ - όπως το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ από το φθινόπωρο του 2010 στο οποίο αναφέρεται πως "στη δήλωση του 2008 ο Τσίπρας είναι μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ-ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία" - δεν απαντούν στο γιατί ο Τσίπρας «ξέχασε» να αναφέρει την εταιρική του ιδιότητα για τουλάχιστον τρία οικονομικά έτη.

Παράλληλα η εφημερίδα χαρακτηρίζει «εκκωφαντική» τη σιωπή του Μαξίμου για την παράλειψη της δήλωσης των 33.000 ευρώ που εισέπραξε από την αδερφή του Ζαννέτ για την πώληση του μεριδίου του το 2010.

Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ακόμα ότι το έγγραφο που διοχετεύθηκε ατύπως στους δημοσιογράφους ως «πόθεν έσχες» Τσίπρα και στο οποίο καταγραφόταν η εταιρική συμμετοχή Τσίπρα «δεν υπήρχε ούτε ημερομηνία, ούτε αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης». 


Η εφημερίδα υποστηρίζει τέλος ότι η Αγνάντι ΟΕ δεν ήταν το μόνο όχημα «επαγγελματικής» δραστηριότητας καθώς πιστοποιείται η συμμετοχή του σε τουλάχιστον μια ακόμη οικογενειακή εταιρεία με κατασκευαστικό αντικείμενο και επωνυμία «Γ.Τσίπρας και Α.Τσίπρας ΟΕ» στην οποία ο σημερινός πρωθυπουργός φέρεται να μετέχει μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 «πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2008 (χρήση 2007) αλλά και 2009 (χρήση 2008) αλλά η εταιρεία αυτή δεν εμφανιζεται ούτε στο λειψό και αχρονολόγητο πόθεν έσχες που διακινήθηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου».

Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247 ερωτήθηκε αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ του να είναι υπουργός και μέλος της εταιρείας Αγνάντι ΟΕ. Η απάντησή του ήταν: «Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, η εταιρεία αυτή έχει λυθεί και έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες το ένα τρίτο ενός οικοπέδου έξι στρεμμάτων».


Πηγή : protothema.gr


Δρομολογείτε έγκλημα κατά των ΑΜΕΑ




Κώστας Βουκελάτος

Για να ικανοποιηθούν τα νούμερα για ορισμένα νούμερα που αποφασίζουν χωρίς φιλότιμο και τύψεις είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Το ΔΝΤ έχει αποδείξει ποικιλοτρόπως και επί κυβέρνησης Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι είναι ανάλγητο και δεν καταλαβαίνει από ευπαθής ομάδες και ανάγκες.

Η εγκληματική συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά των ΑΜΕΑ φυσικά και δεν πρέπει να περάσει, δεν πέρασε επί κυβερνήσεως Σαμαρά και δεν πρέπει να περάσει και επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Το  «Έθνος» σήμερα αναφέρει καθαρά ότι , η ομάδα Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) ζητά επίμονα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να συνυπολογίζει στο εξής τα επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το ότι είναι απάνθρωπη η Βελκουλέσκου και οποιοσδήποτε από τους δανειστές αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να τους περάσει και δεν πρέπει να μπαίνει προς συζήτηση το οτιδήποτε αφορά την κοινωνική πρόνοια στην χώρα.

Διαβάζουμε ότι το θέμα των επιδομάτων ΑΜΕΑ έχει τεθεί επί τάπητος και αυτό δεν πρέπει να επιτρέπει η κυβέρνηση να του ακουμπάει κανένας με κανένα τρόπο γιατί είναι έγκλημα και δεν πρέπει να πειραχτεί κανένα προνοιακό επίδομα το οποίο τέτοιες εποχές είναι κάτι παραπάνω από ουσιαστικό για την όποια στοιχειώδη επιβίωση αυτών των ανθρώπων.

Η αθλιότητα των δανειστών φαίνεται από το ότι θεωρούν υπερβολικό το πενιχρό επίδομα που παίρνουν τα ΑΜΕΑ και το  κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που προβλέπεται βάσει Προϋπολογισμού ως ετήσια δαπάνη για τα αναπηρικά δικαιώματα. 

Πιέζουν λοιπόν να ξεκινήσει άμεσα η μεταρρύθμιση των επιδομάτων για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), μέσω της επανεξέτασης των περίπου 185.000 δικαιούχων και αυτό δεν πρέπει να περάσει ούτε να ξανασυζητηθεί από την κυβέρνηση και στην ανάγκη να δηλώσει την παραίτηση της για το καλό αυτών των ανθρώπων ώστε να φρενάρει τα όποια εγκληματικά σχέδια των δανειστών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα βάση δημοσιογραφικών πληροφοριών οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει είναι αντίθετη και πληροφορεί ότι  βάσει της έκθεσης της , η οποία αξιολογεί την πρώτη φάση του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι προνοιακές δαπάνες στην Ελλάδα φτάνουν τα 3,8 δισ. ευρώ (2,1% του ΑΕΠ), όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των 28 είναι 4,2% του ΑΕΠ.

Από την έκθεση αυτή φαίνεται ότι στην χώρα  μας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. ήδη είναι εξευτελιστικά τα ποσά που δίνονται για τις προνοιακές ανάγκες των ΑΜΕΑ και το ΔΝΤ θέλει να τα οδηγήσει στην πείνα και τον θάνατο για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι.

Άλλο τα κοινωνικά επιδόματα κάθε είδους και αιτίας τα οποία ίσως θα πρέπει να εξεταστούν κατά περίπτωση και άλλο τα προνοιακά επιδόματα που αφορούν ΑΜΕΑ!!! 

Και επειδή έχουμε να κάνουμε διαχρονικά με ανίκανους θα μπερδέψουν  τους πάντες και τα πάντα και η μπάλα να πάρει τους πάρει όλους.

Το θέμα είναι ο όποιος εξορθολογισμός επιχειρηθεί να μην περιλαμβάνει αιματηρές περικοπές διαλύοντας το όποιο κοινωνικό κράτος υπάρχει στην χώρα και ειδικά τις ευπαθείς ομάδες των ΑΜΕΑ που προσπαθούν να ζήσουν στοιχειωδώς από αυτά τα πενιχρά επιδόματα που τους δίνει το κράτος.



Πρόκληση! Διώχνουν τους δημοσιογράφους από το λιμάνι για να ενημερώσουν τους πρόσφυγες!




Άκρως προκλητικός και με συμπεριφορά άλλων εποχών ο γ.γ. Μετανστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος αποφάσισε μετά από μήνες να επισκεφθεί το camp του Πειραιά για να πείσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον χώρο αλλά απαίτησε να μην καταγραφεί αυτό από δημοσιογράφους. Για να το διασφαλίσει μάλιστα αυτό έβαλε αστυνομικούς να περιορίσουν τους δημοσιογράφους για να μην κινούνται ελεύθερα στον χώρο.

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, βρέθηκε λοιπόν στην πύλη Ε3 και απαίτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν! Προκλητικά ο γ.γ. ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες να αποχωρήσουν λέγοντας ότι είναι δημόσιος χώρος. «Δεν θα γίνει on camera. Ο χώρος είναι δημόσιος. Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και από τις κάμερες και από τον κόσμο. Μια παράκληση. Είναι ευθύνη όλων μας και των media. Μην δω τους εαυτούς μας το μεσημέρι στην τηλεόραση. Γιατί προσωπικά έχω την ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δικιά μου η εικόνα. Είμαι ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής».

Έτσι, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στους δημοσιογράφους και αυτή την ώρα ο κ. Παπαδόπουλος κάνει την ενημέρωση των προσφύγων χωρίς να θέλει να καταγραφούν αυτά που θα πει.

Σύμφωνα με πληροφορίες - τις οποίες άνετα μπορεί να διαψεύσει όποτε θέλει ο κ. Παπαδόπουλος αφού δεν έχουν καταγραφεί - ο κ. Παπαδόπουλος και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε στους δημοσιογράφους να μην εμπιστεύονται την παραπληροφόρηση που γίνεται. Τους λένε ότι η Ειδομένη και τα σύνορα είναι κλειστά και ότι η δομή στον Πειραιά δεν είναι κατάλληλη και τους καλούν να εγκαταλείψουν τον χώρο και να πάνε σε άλλους χώρους που είναι καταλληλότεροι.

Από το πρωί υπήρχε κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα εκπρόσωποι του υπουργείου μαζί με το Λιμενικό θα ζητούσαν από τους πρόσφυγες να δεχθούν να αποχωρήσουν εντός 48 ωρών από το λιμάνι.

Στο λιμάνι βρίσκονται εκπρόσωποι τριών υπουργείων. Εκτός από τον "πολλά βαρύ" κ. Παπαδόπουλο είναι ο γ.γ. Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο επιχειρησιακός συντονιστής και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης.

«Στο λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου. Στο χώρο του Λιμανιού συναθροίζονται 5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και μεταξύ αυτών διάφοροι δηλώνουν αλληλέγγυοι ή άτομα τα οποία δηλώνουν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος των αξιωματικών του Λιμενικού, κος Δημήτρης Σαϊτάκης, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Και συνέχισε: «Και ενώ το Λιμενικό έχει επιφορτιστεί ύστερα από κυβερνητική εντολή να απομακρύνει όλους αυτούς τους ανθρώπους για τη δική τους ασφάλεια για να ζήσουν καλύτερα σε δομές σωστές, εκείνοι τους παροτρύνουν με διάφορά επιχειρήματα να μην απομακρυνθούν από το χώρο του Λιμανιού, να μην ακούνε δηλαδή τα στελέχη του Λιμενικού αλλά να ακούνε τους ίδιους οι οποίοι τους λένε ότι αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ασύλου ή αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι και πάνε κάπου μακρύτερα από την περιοχή της Αττικής όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα ότι τους οδηγούν σε μια ζούγκλα. Ή επίσης όταν επιχειρεί κάποιος μεταφραστής, με εντολή του Λιμενικού, να τους εξηγήσει τι τους συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν εκείνοι να απειλούν τους μεταφραστές και να τους λένε «τι δουλειά έχετε εσείς. Φύγετε από το Λιμάνι, εμείς ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον αυτών των ανθρώπων εμείς τους προστατεύουμε». Ποιοι είναι αυτοί τελικά και πως θα το διαπιστώσουμε εμείς αν δεν βοηθηθούμε;»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταφέρει να αδειάσει το λιμάνι είπε: «Όχι δεν το βλέπω και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Και δεν το βλέπω όχι γιατί δεν έχει τη θέληση να το κάνει το κράτος αλλά έτσι όπως επιχειρείται να γίνει δεν θα έχει αποτέλεσμα. Όσο τα άτομα αυτά δεν απομακρύνονται από το χώρο του Λιμανιού για να μην επηρεάζουν τους ανθρώπους αυτούς και να μην τους δίνουν τις «συμβουλές» που τους δίνουν δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Κάθε μέρα η ηγεσία του Λιμενικού βρίσκεται εκεί στους προβλήτες του Λιμανιού, από τον αρχηγό μέχρι τον πιο μικρό και προσπαθεί να πείσει αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους ότι δεν είναι το συμφέρον τους να κάτσουν εκεί, δεν είναι επ’ ωφελεία τους να μένουν σε αυτό το χώρο. Και έχουμε από την άλλη μεριά κάποιους «περίεργους» οι οποίοι με ντουντούκες ή με άλλους τρόπους επιχειρούν να μεταπείσουν και τους έχουν πείσει σε μεγάλο βαθμό…»

Φτάνουν οι οικίσκοι για τον Σκαραμαγκά

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το μεσημέρι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταφέροντας από τον Βόλο περίπου 50 προκάτ οικίσκους, που θα μεταφερθούν με φορτηγά στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά. Το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα και να μεταφερθούν σε αυτό πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το καταμαράν tera jet βρίσκεται στη Χίο και αναμένεται, πιθανόν αύριο, να αναχωρήσει για διάφορα νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει μετανάστες με προορισμό τη Μυτιλήνη.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
Πηγή : newsit.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ε κακομοίρη άνθρωπε , μπορείς να μετακινήσεις βουνά , να κάμεις θάμματα και εσύ βουλιάζεις στην κοπριά , στην τεμπελιά και στην υποτέλεια !
Θεό έχεις μέσα σου , Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις . Το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις , μα είναι πολύ αργά .
Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν !!!
Ν. ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ .

Αγαπημένοι μου , τι αλλιώς και αλλιώτικα να πούμε τα δικά μας ...Εδώ γίνεται του λαθρομετανάστη , του πρόσφυγα , της μαντίλας , της σαπίλας , της χούντας των κυβερνώντων , του ΔΝΤ και των υποκλοπών μέχρι της Μαντάμ Μέρκελ και του Σόϊμπλε με το μαστίγιο !
Είτε το καταλάβατε , είτε όχι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ( όπως θέλουμε να πιστεύουμε Δημοκρατία ) αλλά χούντα .Όταν υπάρχει χούντα σε μια χώρα οι φραγκάτοι φεύγουν , κάποιοι άλλοι πάνε μετανάστες , και κάποιοι φιμώνονται . Έτσι ζούμε την χούντα της ( πρώτης φοράς αριστεράς ) , και βλέπουμε να παίζεται μπροστά στα μάτια μας το θέατρο του παραλόγου . Θέατρο είπα ; Ε ναι λοιπόν πήγαν να μας πασάρουν και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών  τον Βέλγο  Γιάν Φάμπρ , με την παράσταση τα << Παλλόμενα πέη >> .Η ανάθεση έγινε από τον Κ.Μπαλτά και θα παρουσίαζε μόνο βελγικές παραγωγές ...γιατί δεν είχε μελετήσει ο Γιάν Φάμπρ τις Ελληνικές ! Όταν το άκουσα ..είπα εντάξει λοιπόν  μας αποτελειώσατε Κ.Μπαλτά !
Μήπως ήταν κάποιο μήνυμα η παράσταση ; Μήπως να δούμε ξεκάθαρα το νέο μνημόνιο και τι θα μας συμβεί ;
Μετά από τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών και το σάλο που δημιουργήθηκε ο Γιάν Φάμπρ παραιτήθηκε λόγω του εχθρικού καλλιτεχνικού περιβάλλοντος ...όπως είπε !
Η τελευταία του  παράσταση στην Αμβέρσα όπως ανέβηκε , κατέβηκε  γιατί ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ,για τις γάτες που εξφενδόνιζαν στη σκηνή οι χορευτές πάνω σε μια σκάλα ... Μάλλον δεν γνωρίζουμε ....από τέχνη ... Τι θέλει να πει...Εικαστικός ;...
Βρε κάτι απίθανους εικαστικούς που πήγαν να κάνουν καλλιτεχνικούς διευθυντές !
Όσο για την συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή των ΜΜΕ ένα απλό..Event ήταν ..
Έπεσαν κάτι γαλλικά μεταξύ Βενιζέλου και Καμμένου , ανέβηκαν κάτι κορώνες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολήτευσης ...ονόματα πάντως δεν ακούσαμε...
Μόνο  ότι η Ν.Δημοκρατία είπε να πάμε για εκλογές ! Ο Κ.Φύλης το βρήκε τόσο βαρετό που τον πήρε ο ύπνος ..Από το σάλο που ξέσπασε στα ΜΜΕ με την φωτογραφία του στα έδρανα της Βουλής να κοιμάται..επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Πολύ ωραία το σεβόμαστε . Αλλά στο φαγοπότι που έκανε ο Κ.Φύλης με τον Κ. Μπαλτά στο Μανχάταν 
μες στην ..χλίδα δεν είδαμε να τον παίρνει ο ύπνος πάνω στο πιάτο ...
Κι εμείς εδώ συνεχίζουμε με τους λαθρομετανάστες σε ολη την Ελλάδα , και όπου διαμαρτύρονται οι κάτοικοι να πέφτει ξύλο απο τα ΜΑΤ , και οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ να  τους σπρώχνουν σε εξεγέρσεις και διαδηλώσεις   ! Ζούμε μεγάλες σιγμές πατριώτες ! Στείλαμε πίσω στην Τουρκία 202 και μας έστειλαν με βάρκες 339 ! 
Περαστικά μας ! Έχουμε κάνει το στρατό φιλιππινέζες των μεταναστών , προσφύγων , και από την άλλη ο Π.Καμμένος να λέει ότι η κυβέρνηση ότι υποσχέθηκε το έκανε ! 
Πραγματικά το τερμάτισε ...το έκαψε ο Π.Καμμένος !
Φυσικά δεν έλειψε σαν γεγονός που έσκασε , για την υποκλοπή στις συνομιλίες μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου είχαμε και αυτό .Με λίγα λόγια ακούσαμε όσα ξέρουμε ..Ότι θέλουν να μας αποτελειώσουν ...
Όπως ήταν φυσικό δεν ίδρωσε το αυτί ούτε της Μαντάμ Μέρκελ , ούτε της Λαγκάρντ , ούτε του Τόμσεν και της Βελκουλέσκου με όσα και αν είπε ο Α.Τσίπρας ! Συνεχίζουν ακάθεκτοι ..Μήπως έτσι έπρεπε να γίνει για να δούμε ...πόσο σκληρά εργάζεται η κυβέρνηση ; Γιατί έτσι θα μας φορτώσουν τα 5.5 δις ! 
Βρε τι πολιτικά γατάκια είναι αυτά !
Εδώ είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο ...και να λες πάμε άλλη μια ...
Μας έχουν δημιουργήσει ένα φόβο με το τι θα πληρώσουμε , τους λαθρομετανάστες και  έχουμε πάψει να κάνουμε όνειρα ! Αντί να σκεφτόμαστε πως να ξεφύγουμε από όλους αυτούς τους Σωτήρες , ετοιμάζουμε σάκο επιβίωσης !
Όσοι κοιμόσαστε ακόμα είναι καιρός να ξυπνήσετε πιά ! Γιατί όσο αργείτε αυτή η χώρα θα έχει τελειώσει ! Κλείνοντας θα πω :
<< Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι , βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την εκευθερία της πατρίδος μας >> !
Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ .
Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε ! 
Κοντοχωριανοί μου , ούτε οι λαθρομετανάστες δεν σταματάνε τις σταρούμπες μας !
Το << X Factor >> επέστρεψε στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από την συχνότητα του Skai . Η Ε. Αραβανή κουκλάρα και αμήχανη ( πρέπει να χαλαρώσει λίγο)  , παρουσίασε τους κριτές !  Τον Γ.Θεοφάνους , την Π. Ζήνα , την Τάμτα , και τον Θ. Μαραντίνη .Είδαμε και ακούσαμε καλές φωνές και ιστορίες που μας συγκίνησαν .
Τώρα αν θα ακούσουμε την μεγάλη φωνή θα δείξει...Γιατί κακά τα ψέματα όλη η Ελλάδα τραγουδάει .Δυναμικότατη η Τάμτα και Ο Θ.Μαραντίνης ! Ο Γ.Θεοφάνους και η Π.Ζήνα αρκετά χαλαρούς τους είδα ...Θα δούμε στα επόμενα επεισόδια ...

Πρεμιέρα έκανε και το Y.F.S.F στον ANT-1 !
Η Μ.Μπεκατώραου προσπάθησε αρκετά να ξεπεράσει το άγχος και πρός το τέλος τα κατάφερε ...Η κριτική επιτροπή θα βρεί...το ρυθμό της..
Όσο για τους παίχτες λίγο άχρωμους να τους πεις..Λίγο χαμένους ..
Τώρα  για ο Γ.Λιάγκας την είπε πάλι ...Αποκάλεσε αποκριάτικες και φτηνιάρικες τις στολές των παιχτών .Αχ ..Βρε Λιάγκα !

Το Tip της Εβδομάδας !
Είναι καιρός να κάνετε κάτι για εσάς ! Όλοι τρέχουμε για τους άλλους ! 
Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και κάντε αυτό που σας ευχαριστεί !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτινη !


Ξανακτύπησε ο αποδεδειγμένα ανεύθυνος Μπαλαούρας




Αφού κύριε Μπαλαούρα έχετε ψηφίσει το μνημόνιο πώς μιλάτε κατά των δανειστών τώρα;

Δέν κράτησε πολύ καιρό η σιωπή του κύριοι Μπαλαούρα και ξανακτύπησε.

Είπε ο Μάκης Μπαλαούρας ότι τα capital controls έπρεπε να είχαν επιβληθεί από τον Μάρτιο του 2015 και όχι απο τον Ιούλιο, μιλώντας στον ρ/σ Focus.

Δηλαδή κύριε Μπαλαούρα μας χρειαζόντουσαν τα capital controls;

Ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι, οι δανειστές είναι αδίστακτοι και το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει ξανά πιστωτικό γεγονός.

«Το πιστωτικό γεγονός που αναφέρει ο κ. Τόμσεν το ζήσαμε τον Ιούλιο και εδώ είναι μια απάντηση σε αυτούς που φώναζαν και έπαιρναν τη θέση των δανειστών ότι τα capital controls έγιναν από εμάς. Τα capital controls έγιναν κατά παράβαση του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εγώ έχω την άποψη ότι έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από τον Μάρτιο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα».

Είπε επίσης : 

«Τον Μάρτιο είχαμε ήδη τα πρώτα μηνύματα της πιστωτικής ασφυξίας όταν ψάχναμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Ήταν γεγονός ότι ο κόσμος δεν ήταν χαζός, ακόμα και ο απλός κοσμάκης έλεγε ότι θα μας κάνουμε ένα έφοδο στις καταθέσεις μας», πρόσθεσε ο κ. Μπαλαούρας.


Το θέμα είναι πώς παραμένει στην κυβέρνηση ο Τσίπρας με τέτοιες στελεχάρες που έχει για βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη;

Τέτοιες δηλώσεις απομακρύνουν και άλλους πρώην υποστηρικτές αυτής της κυβέρνησης και πλέον η πλειοψηφία αυτών που τους ψήφισε φωνάζουν "Βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας"


Πάνε να διαλύσουν και την κοινωνική πρόνοια στο στόχαστρο τα αναπηρικά επιδόματα από ΔΝΤ και κυβέρνηση




Στο... μάτι έβαλαν οι δανειστές, προεξάρχοντος του ΔΝΤ, και τα αναπηρικά επιδόματα. Μετά τις συντάξεις και τους μισθούς, στο στόχαστρο του Ταμείου μπαίνουν και τα προνοιακά επιδόματα που εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρίες στη χώρα.

Τα στελέχη του ΔΝΤ θέλουν τα επιδόματα να συνυπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως έχει μετονομαστεί, κάτι που, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους, δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη σύμφωνα με το Έθνος.

Μια τέτοια ρύθμιση, με την οποία δεν συμφωνεί η Ελλάδα, θα σήμαινε ότι ανάπηροι με μηδενικό εισόδημα που ζουν μόνο από επιδόματα θα κινδύνευαν να μείνουν εκτός μηχανισμό του Ελάχιστου Εγγυημένου. Αυτή είναι και μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες αναβάλλεται για τον Ιούλιο η δεύτερη φάση υλοποίησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ εστιάζουν στο κονδύλι των 700 εκατ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό Δημόσιο ετησίως για αναπηρικά εισοδήματα. Η ελληνική πλευρά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει περικοπές και καμία παρέμβαση στα «τυφλά», αλλά έχει δεχτεί να εξορθολογίσει το σύστημα στη βάση της μνημονιακής της υποχρέωσης για εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα καταβάλλονται τουλάχιστον 200 προνοιακά επιδόματα χωρίς σαφή στρατηγική.





Άνοιξε το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις



Από τις 9 το βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Εμπρόθεσμα, η φορολογική δήλωση μπορεί να υποβληθεί έως το τέλος Ιουνίου αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 

Ο φόρος που θα βεβαιωθεί στα χρεωστικά εκκαθαριστικά προβλέπεται να εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των δόσεων να αλλάξει αργότερα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να πάμε σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις.

Από φέτος καταργήθηκε η έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση του φόρου


Διπλό μήνυμα από Λαγκάρντ και Μέρκελ στην Αθήνα



Τέλος στα σενάρια για μη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα έβαλε χθες η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Την ίδια ώρα, η κ. Λαγκάρντ κατέστησε σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ακόμα όσα θα έπρεπε, με την κ. Μέρκελ να συμφωνεί, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ για νέα ελάφρυνση του χρέους.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ανέφερε ότι «το ΔΝΤ είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης», ενώ φέρεται να κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, να λάβει σκληρές αποφάσεις.

Μετά τη συνάντηση που είχαν χθες η κ. Μέρκελ και η κ. Λαγκάρντ, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι «θέλουμε ταχύτερη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και φυσικά θέλουμε τους θεσμούς να μείνουν μαζί και οι τέσσερις», ενώ ξεκαθάρισε πως η θέση της Γερμανίας συνεχίζει να είναι ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να παραμείνει μέρος του ελληνικού προγράμματος διάσωσης. Επί της ουσίας, η κ. Μέρκελ έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε αποχώρηση του Ταμείου από την Ελλάδα και δεν θα προχωρήσει σε εφαρμογή ενός «ευρωπαϊκού» προγράμματος.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι απέκλεισε για μία ακόμα φορά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους. Ενα σενάριο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από το ΔΝΤ. Οπως υποστήριξε η κ. Μέρκελ, η διαγραφή χρέους δεν είναι δυνατή σε νομική βάση στην Ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «άλλες προσεγγίσεις» για το ελληνικό χρέος.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε πως βρισκόμαστε «σε καλό δρόμο αλλά δεν έχουμε φθάσει εκεί όπου θέλουμε». Τη σκυτάλη πήρε η κ. Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν είμαστε εκεί όπου θέλουμε, και ειδικότερα εκεί όπου θα έπρεπε να είναι η Ελλάδα για να είναι σταθερή, για να ευημερεί, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένη που ακούω ότι οι ελληνικές αρχές ανησυχούν για την προθυμία των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα να επενδύσουν στην Ελλάδα, και αυτό ακριβώς είναι που θα πρέπει να διασφαλιστεί για τη βιωσιμότητα της οικονομίας. Και φυσικά και η βιωσιμότητα του χρέους είναι κάτι που απασχολεί τους ιδιώτες επενδυτές, καθώς αφορά το μέλλον της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο συμπλήρωσε ότι «εργαζόμαστε μαζί, είχαμε μια καλή συζήτηση με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο Bloomberg, η κ.Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν, είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, οι στόχοι δεν άλλαξαν». Και για μία ακόμα φορά κατέστησε σαφές ότι «ο λογαριασμός των μέτρων πρέπει να βγαίνει», στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι θα πρέπει να λάβει περισσότερα μέτρα. Πάντως, διευκρίνισε ότι, «αν το πρωτογενές πλεόνασμα είναι χαμηλότερο, γιατί αυτό μπορεί να δώσει ο ελληνικός λαός, πρέπει να γίνει πιο εκτεταμένη επέμβαση στο χρέος», επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η ρύθμιση του χρέους παραμένει σημαντική για το Ταμείο. Για τις διαπραγματεύσεις, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου θα μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γ. Βάιντμαν δήλωσε πως «το ΔΝΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων διάσωσης», προϊδεάζοντας για τις δηλώσεις της κ.Μέρκελ, ενώ προσέθεσε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας είναι το κλειδί για την ενίσχυση των επενδύσεων».

Πάντως, ο Ε. Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), υποστήριξε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν είναι πλέον απαραίτητη. Ανέφερε δε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επιλύσουν μόνοι τους, ενώ στη συνέχεια εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει ήδη πολύ μεγάλη πρόοδο. Παράλληλα, σημείωσε πως ένα «κούρεμα» του χρέους δεν θα απέφερε κάτι παραπάνω, συμπληρώνοντας ότι η σχετική συζήτηση είναι σε βάρος των θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα.



Έντυπη Καθημερινή