Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Το ποσό των 215 εκατ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν 95.000 αγρότες για τις παράνομες επιδοτήσεις



Το ποσό των 215 εκατ. ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 95.000 αγρότες, από τους συνολικά 725.000 που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις την περίοδο 2008-2009 από το «πακέτο Χατζηγάκη», μετά την πρόσφατη αμετάκλητη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις ενισχύσεις, απαιτώντας ταυτόχρονα από το ελληνικό Δημόσιο να τις ανακτήσει.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, τονίζοντας ότι μετά την τελευταία απόφαση για το «πακέτο Χαζηγάκη», «εξαντλήθηκαν οι δικαστικές δυνατότητες της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου, μετά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης που είναι ήδη σε επεξεργασία, το υπουργείο θα απευθυνθεί, σε πρώτη φάση, στους περίπου 12.000 αγρότες οι οποίοι είχαν λάβει κρατικές ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ και από τους οποίους αναμένεται το δημόσιο να ανακτήσει συνολικά 40 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγησε ότι αν ένας αγρότης είχε λάβει με το «πακέτο Χατζηγάκη» 12.000 ευρώ, θα κληθεί να επιστρέψει τα 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η χώρα μας, εκτός από το «πακέτο Χατζηγάκη», είναι υπόλογη και για το «πακέτο Κοντού», το οποίο αφορά 108 εκατ. ευρώ για 54 συνεταιριστικές οργανώσεις στον τομέα των δημητριακών, αλλά και για το «πακέτο Μωραϊτη», που έχει σχέση με χρέη συνεταιρισμών άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αποστόλου, έκανε λόγο για αρνητικές επιπτώσεις από την πολιτική που ακολουθήθηκε στον αγροτικό χώρο την τελευταία 25ετία και τις οποίες, όπως είπε, καλείται να διορθώσει η σημερινή κυβέρνηση κι ο ίδιος ο αγρότης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αραχβίτης, υπογράμμισε ότι τα συνολικά ποσά για τις διορθώσεις και τις παρακρατήσεις στη χώρα μας, ξεπερνούν τα τρία δισ. ευρώ, ένα ποσό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που αντιστοιχεί σχεδόν σε ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της νέας ΚΑΠ.

«Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, προσπαθώντας μέσα σε ένα καλό κλίμα και διάθεση που υπάρχει, για την επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου.

Σε συζητήσεις του λίγο αργότερα με δημοσιογράφους, ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι μία επίδειξη καλής θέλησης προς την Κομισιόν, με την ελπίδα να εκτιμηθεί η προσπάθειά για ανάκτηση των παράνομων ενισχύσεων αλλά και να πειστεί ότι, στην Ελλάδα είναι τέτοια η κατάσταση, που «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, huffingtonpost.gr


Απογοητευμένοι οι εγκλωβισμένοι της Ειδομένης από τις αποφάσεις της ΕΕ




Αμηχανία και πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα κυριαρχούν στην Ειδομένη, μία ημέρα μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ως την τελευταία στιγμή πως κάτι θα γίνει και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα άνοιγαν, με τις αποφάσεις τους, την πύλη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

«Ήρθαμε ως εδώ γιατί πιστεύαμε πως στην Ευρώπη θα βρούμε ελευθερία. Αντ' αυτού βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, χωρίς να ξέρουμε αν θα μπορέσουμε τελικά ποτέ να φτάσουμε στον προορισμό μας» λέει ο 23χρονος Χάλεντ, από το Χαλέπι της Συρίας, που θέλει να πάει στη Γερμανία, να σπουδάσει και να ζήσει «μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι».

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του ταξιδιού του δηλώνει και ο 25χρονος Χοσάμ από τη Συρία, ο οποίος κάθε μέρα στήνεται πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και κρατώντας χαρτόνια με διαφορετικά συνθήματα, μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, προσπαθούν να στρέψουν τα βλέμματα του κόσμου πάνω στο πρόβλημά τους.

«Γλιτώσαμε από τον πόλεμο, με κάνετε όμως να εύχομαι να μην τα είχα καταφέρει» έγραφε ένα απ' αυτό λίγες ημέρες πριν, ενώ χθες, όταν οι ηγέτες της ΕΕ συνεδρίαζαν για το μέλλον των χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη και αλλού, κρατούσε ένα χαρτόνι που έδειχνε σβησμένη μία - μία τις ημέρες που είναι στον καταυλισμό.

Η Φάτιμα είναι, επίσης, από τη Συρία και θέλει να πάει -όπως οι περισσότεροι- στη Γερμανία για να δώσει «μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή» στα παιδιά της, όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Είμαι απογοητευμένη με την Ευρώπη. Περίμενα πως τα σύνορα θα ανοίξουν. Περίμενα πως η Μέρκελ θα κατάφερνε να μας απεγκλωβίσει» σημειώνει, ενώ ευχαριστεί τον ελληνικό λαό για την αγάπη με την οποία τούς έχει περιβάλλει. «Οι Έλληνες δίνουν και την ψυχή τους για εμάς. Τι άλλο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε απ' αυτούς;».

Όσο για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης που τούς δίνει μια ευκαιρία να βρεθούν στην Ευρώπη; Άλλοι το βλέπουν ως διέξοδο, όπως η 16χρονη Χάγια και η μητέρα της, που ετοιμάζουν τα πράγματά τους προκειμένου να πάνε στην Αθήνα και να προσπαθήσουν, μέσω αυτής της οδού, να επανενωθούν με την υπόλοιπη οικογένεια.

Άλλοι, ωστόσο, όπως ο Άχμεντ από το Ιράκ λέει πως δεν θέλει άλλοι να αποφασίσουν το μέλλον του για αυτόν. «Δεν θέλω να πάρουν άλλοι την απόφαση για το πού θα πάω μετά από εδώ» λέει χαρακτηριστικά.

Μουδιασμένοι από τις εξελίξεις, οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Ειδομένη προσπαθούσαν να προστατευτούν το πρωί από τον δυνατό αέρα που φυσούσε, ενώ κάποιοι σχημάτιζαν πηγαδάκια και συζητούσαν τις  εξελίξεις.





Ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές- Πολλοί ιερείς και ένστολοι




Την κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας ανά επάγγελμα στηλιτεύουν τα τελευταία 24ωρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τον γνωστό συνδικαλιστή στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, νευροχειρουργό Παναγιώτη Παπανικολάου να δημοσιεύει την λίστα με τα …παράδοξα της δημόσιας διοίκησης.

Γιατροί και νοσηλευτές είναι είδος υπό...εξαφάνιση στο ΕΣΥ καθώς τα χρόνια της κρίσης άλλοι συνταξιοδοτήθηκαν κι άλλοι αναχώρησαν για το εξωτερικό ενώ νέες θέσεις μονίμων δεν προκηρύχθηκαν ποτέ.


Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος άνω από την δημοσίευση που επικεντρώνεται στην ουσία του προβλήματος στην υγεία: Την έλλειψη προσωπικού σε ιατρικό και νοσηλευτικό επίπεδο.

Όπως καταλαβαίνει κάποιος, την ώρα που οι στρατιωτικοί είναι 78183) και το σύνολο των ένστολων 146.294, στο ΕΣΥ έχουν απομείνει μόλις 7200. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι νοσηλευτές που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά κάθε συστήματος υγείας είναι αποδεκατισμένοι στο ΕΣΥ και αριθμούν μόλις 36.300 όταν θα χρειάζονταν τουλάχιστον άλλοι τόσοι για να λειτουργούν σωστά όλα τα τμήματα όλων των δημόσιων νοσοκομείων!


Μαρία Τσιμιλιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Άριστος Σωκράτους: Πρώην εργαζόμενος της «Helios» και λάτρης της ταχύτητας ο άτυχος πιλότος της FlyDubai




Καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών - Δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι

Ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, είναι τελικά ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη τα ξημερώματα στη ρωσική πόλη Ροστόφ. 

Ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, επιβεβαίωσε το όνομα του κύπριου πιλότου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρέσβη, ο Άριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό και ήταν 38 χρονών.

Όπως επισημαίνεται, στο emirates Greek forum: «Τα μαθήματα Ελληνομάθειας ακυρώνουν την προγραμματισμένη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου σήμερα στο Ντουμπάι, ως φόρο τιμής στον άδικο και τραγικό χαμό του Έλληνα πιλότου μαζί με 62 επιβάτες στην πτήση FlyDubai προς Ρωσία».

O Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους δούλευε για χρόνια στη κυπριακή εταιρεία «Helios» και μετά το τραγικό ατύχημα του 2005 που οδήγησε στο κλείσιμο της εταιρείας μετακόμισε στο Ντουμπάι. Κυβερνήτης Boeing έγινε τα δύο τελευταία χρόνια ενώ το πάθος του ήταν οι αγώνες ταχύτητας με ειδικά διαμορφωμένες μοτοσικλέτες κατασκευασμένες ειδικά για πίστες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, ο πιλότος του αεροσκάφους Boeing που συνετρίβη στο Ροστόφ της Ρωσίας Άριστο Σωκράτους ήταν από τη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροπλάνου.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα.

Ο Άριστος Σωκράτους είχε ενημερώσει την Flydubai ότι στο τέλος Μαρτίου θα αποχωρούσε από την εταιρεία καθώς είχε εξασφαλίσει εργασία στην Rynair που έχει βάση στη Κύπρο και έτσι θα επέστρεφε στη μεγαλόνησο.

Ποιος ήταν 

Πρώην μοτοσικλετιστής ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Ρωσίας. 

Αγαπημένο του χόμπι ήταν ανέκαθεν η μηχανή, για αυτό όταν δεν πετούσε, ταξίδευε μέχρι την περιοχή του Πολυκάστρου για να πάρει μέρος σε αγώνες.

Ο Αριστος Σωκράτους καταγόταν από τη Λεμεσό ενώ το τελευταίο διάστημα ζούσε μόνιμα στο Ντουμπάι όπου εργαζόταν στην αεροπορική εταιρεία  FlyDubay.


Αγαπούσε πολύ την ...ταχύτητα για αυτό δεν έχανε ποτέ την ευκαιρία να συμμετέχει σε αγώνες μοτοσικλέτας. 

Στο παρελθόν όταν κατάφερνε να παίρνει ολιγοήμερες άδειες από τη δουλειά του, ερχόταν από την Κύπρο στο Κιλκίς μαζί με φανατικούς φίλους της μοτοσικλέτας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Dragstrer Πολυκάστρου.

Τελευταία φορά που συμμετείχε σε αγώνες μοτοσικλέτας ήταν το 2013. 

Παρόλο που οι αγώνες αυτοί πραγματοποιούνται έξι φορές το χρόνο, ο άτυχος πιλότος λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων συμμετείχε μετα δυσκολίας μία έως δυο φορές το χρόνο. 


Πηγή : protothema.gr



Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αυτά τα επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα



Κατασκευές, εστίαση, αγροτοκτηνοτροφία, μεταφορές και υγεία είναι οι πέντε κλάδοι που θα εμφανίσουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Στον αντίποδα, οι κλάδοι που θα σημειώσουν κάμψη μέχρι το 2020-σε όρους απασχόλησης- είναι το εμπόριο, ενώ ακολουθεί η δημόσια διοίκηση και άμυνα, η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ενδυμασίας και δερμάτινων ειδών και οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες.

Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε που διοργάνωσαν το Ε-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το In Deep Analysis και τα οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις προοπτικές των κλάδων δραστηριότητας και των επαγγελμάτων της ελληνικής αγοράς εργασίας, όπως προκύπτουν από το βιβλίο «Α Rebirth of the Greek labor market: Building Toward 2020 After the Global Financial Meltdown» του καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πετράκη. Στο βιβλίο παρουσιάζονται ενδείξεις των μακροοικονομικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, καθώς και στην αγορά εργασίας. Προσδιορίζονται τα επαγγέλματα και οι κλάδοι της οικονομίας με τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέσεις εργασίας, καθώς και ορισμένοι για τους οποίους αναμένεται μια θετική τάση, μέχρι το 2020, με την ανάλυση να περιλαμβάνει 64 κλάδους της οικονομίας και 123 διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες.

Τα βασικά ευρήματα αναφορικά με τις προοπτικές επαγγελμάτων ανά ειδικότητα, αναδεικνύουν μια σχετικά σημαντική αύξηση στη ζήτηση για
  • ειδικευμένους τεχνίτες
  • απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής
  • απασχολούμενους στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών
  • για τεχνικούς και επαγγελματίες του τομέα της υγείας
  • για απασχολούμενους στην παροχή ατομικής φροντίδας, καθώς η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για τέτοιου είδους ειδικότητες.

Στην άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται:
  • Στους πωλητές
  • στους τεχνίτες επεξεργασίας ξύλου και ειδών ένδυσης
  • και στους απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών προστασίας


Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε επαγγέλματα σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας όπως είναι αυτοί της εκπαίδευσης, της ιατρικής, της νοσηλευτικής, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής, αναμένονται θετικές προοπτικές, ιδιαίτερα μετά το 2016. Πρόκειται για κλάδους οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον αφού είναι νευραλγικοί για τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και είναι κλάδοι που θα απασχολήσουν τις οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο (τέταρτο κύμα βιομηχανικής επανάστασης).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ μίλησαν οι καθηγητές Δημήτρης Ματθαίου (Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικό Τμήμα, ΕΚΠΑ), Στυλιανός Κώτσιος (Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), Ελένη Μαντζουράνη (Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Δουζένης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Β' Ψυχ. Κλιν. ΕΚΠΑ), Ιωάννης Μαντάς (Καθηγητής Πληροφορικής της Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ) ,και Ματθαίος Σανταμούρης (Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ) ανέλυσαν τις προοπτικές στους κλάδους τους. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.





Πηγή:  iefimerida.gr 


19 Μαρτιου 1983 δολοφονηθηκε μεσα στο γραφειο του απο τρομοκρατες ο εκδοτης της ''Βραδυνης,,ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ




Η εκτέλεση του Τζώρτζη Αθανασιάδη, που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις έριχναν την ευθύνη στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Τα σαββατόβραδα, ο διευθυντής της εφημερίδας “Βραδυνή”, Τζώρτζης Αθανασιάδης, συνήθιζε να παίζει τάβλι με τον φίλο του, Βαγγέλη Κουρλιμπίνη. Κάθονταν μέχρι αργά στο γραφείο, ώσπου το κτίριο άδειαζε από κόσμο. Έτσι έκαναν και το σαββατόβραδο της 19της Μαρτίου του 1983, το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς. Λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα στο κτίριο βρισκόταν μόνο ο τηλεφωνητής, Τάκης Αναγνωστόπουλος, εκτός από τον Αθανασιάδη και τον Κουρλιμπίνη. Κάποιος χτυπησε την πόρτα, ο Αναγνωστόπουλος άνοιξε και μπροστά του είδε έναν άντρα. Ήταν χλωμός, με κοντό μαλλί, ύψος γύρω στο 1.75 και περίπου 35 χρόνων. Φορούσε, σύμφωνα με τον Αναγνωστόπουλο, μαύρο, δερμάτινο σακάκι.

Ο άντρας ζήτησε να δει τον διευθυντή. Είχε ένα πολύ επείγον μήνυμα να παραδώσει και δεν ευκαιρούσε ούτε το όνομά του να δώσει. Ο Αναγνωστόπουλος τον άφησε να περιμένει στο ισόγειο και πήγε να ενημερώσει τον Αθανασιάδη για την άφιξη του αγνώστου. “Σαββατιάτικα;”, αναρωτήθηκε ο διευθυντής, αλλά δέχτηκε να τον δει. Ο άγνωστός άντρας μπήκε στο γραφείο, καθώς ο Κουρλιμπίνης έβγαινε και δεν άκουσε το όνομά του ούτε τη συζήτηση που είχε με τον Αθανασιάδη. Κάποια στιγμή άκουσε τον διευθυντή να λέει με ένταση: “Δεν είναι δυνατόν. Δεν γίνονται αυτά”.


Λίγα λεπτά αργότερα, ο άντρας βγήκε από το γραφείο και επέστρεψε κρατώντας ένα μικρό τσαντάκι. Από τη μισόκλειστη πόρτα του γραφείου, ο Κουρλιμπίνης άκουσε πυροβολισμούς. Έτρεξε, την άνοιξε και είδε μπροστά το πτώμα του Αθανασιάδη. Ο δολοφόνος στεκόταν απέναντί από τον Κουρλιμπίνη και πυροβολούσε προς το μέρος του. Ο Κουρλιμπίνης προσπάθησε να τον εμποδίσει, αλλά ο άντρας τον έσπρωξε στην άκρη και έφυγε τρέχοντας από το γραφείο. Κανείς δεν θα έμαθε ποτέ την ταυτότητά του.

Τζώρτζης Αθανασιάδης

Ο Τζώρτζης Αθανασιάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1912. Το 1924 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στον Πειραιά. Ύστερα από μια σύντομη ενασχόληση με τη λογιστική, αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1936 διηύθυνε την εφημερίδα “Ναυτεμπορική” και το 1963, ανέλαβε τη διεύθυνση της “Βραδυνής”, στην οποία αναφερόταν πάντα ως “το άτακτο παιδί του”.

Σε όλη του την πορεία, υπήρξε σθεναρός υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στις 23 Απριλίου του 1973, δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο της “Βραδυνής” τις δηλώσεις του Καραμανλή απ’ το Παρίσι, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το φύλλο από τις αρχές της δικτατορίας. Την 1η Δεκεμβρίου, απαγορεύτηκε εντελώς η κυκλοφορία της εφημερίδας, η οποία έμεινε κλειστή μέχρι και το τέλος της δικατορίας, το 1974. Από το 1981, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, η “Βραδυνή” λειτουργούσε ως η εφημερίδα της αντιπολιτευσης, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Αθανασιάδης δεν είχε δείξει ποτέ ότι φοβόταν για τη ζωή του. Επέμενε να οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητό του και ποτέ δεν δέχτηκε να προσλάβει φρουρούς. Όμως, τις τελευταίες βδομάδες πριν από τη δολοφονία του οι κόρες του παρατήρησαν ότι φαινόταν ανήσυχος. Προσέλαβε οδηγό και του ζητούσε να τον γυρνάει στο σπίτι από διαφορετικό δρόμο κάθε βράδυ. Δεν καθόταν πια δίπλα στο παράθυρο για να πιει τον πρωινό καφέ του και προτιμούσε να μένει κλεισμένος στο γραφείο του.

Πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία, ο οδηγός του περίμενε στο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του Αθανασιάδη. Παρατήρησε έναν άνδρα που πλησίασε το αυτοκίνητο και το περιεργάστηκε για μερικά λεπτά. Ήταν η τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και ο άνδρας ήταν μασκαρεμένος. Φορούσε μια στολή Domino και μάσκα. Ο οδηγός ξέχασε το συμβάν και το ανέφερε στην οικογένειά μετά τη δολοφονία.

Η πολιτική δολοφονία

Ένας απ’ τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος ήταν ο εισαγγελέας Γιώργος Θεοφανόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν καλά οργανωμένη και είχε πολιτικό χαρακτήρα. Ο Θεοφανόπουλος δολοφόνηθηκε την 1η Απριλίου του 1985, από την τρομοκρατική οργάνωση του Χρήστου Τσουτσουβή, “Αντικρατική Πάλη”.

Οι αρχές ήλπιζαν ότι θα έβρισκαν αμέσως τον δολοφόνο του Αθανασιάδη και θα έριχναν φως στην υπόθεση. Δυστυχώς όμως, ο δράστης είχε εξαφανιστεί και η έρευνα δεν οδηγούσε πουθενά. Τότε, το τηλεφώνημα μιας γυναίκας έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες. Σε έναν κάδο απορριμάτων στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Αιόλου, υπήρχε η προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης “Αντιστρατιωτική Πάλη”, που έπαιρνε την ευθύνη για τη δολοφονία Αθανασιάδη.

Όμως την επόμενη μέρα, με μια δεύτερη προκήρυξη, η οργάνωση αποποιήθηκε της ευθύνης και τότε η προσοχή των αρχών στράφηκε προς τη 17 Νοέμβρη. Και αυτή η οργάνωση δήλωσε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή. Η 17Ν σχολίασε μάλιστα ότι η δολοφονία θύμιζε ενέργεια της CIA ή της ΚΥΠ, της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η έρευνα οδήγησε την αστυνομία στο σπίτι του πράκτορα της ΚΥΠ, Ντάνου Κρυστάλλη, ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 1985. Στο σπίτι του βρέθηκαν αδημοσίευτες προκηρύξεις της “Αντιστρατιωτικής Πάλης”. Ο Κρυστάλλης δήλωσε ότι ως “πράκτορας διείσδυσης”, είχε έρθει σε επαφή με την τρομοκρατική οργάνωση και έτσι έπεσαν στα χέρια του οι προκηρύξεις. Το δικαστήριο κατέληξε ότι ο Κρυστάλλης δεν είχε πάρει μέρος στη δολοφονία του Αθανασιάδη.


Οι πολιτικοί και η δολοφονία Αθανασιάδη

Δεν έχει αποδειχθεί επισήμως ότι η δολοφονία του Αθανασιάδη είχε πολιτικά κίνητρα. Πάντως, σίγουρα χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο από τους πολιτικούς. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορήθηκε ότι πάτησε πάνω στο πτώμα του Αθανασιάδη για να “αναστηθεί”. Πράγματι, παρατηρήθηκε μία εντονότερη συσπείρωση μέσα στο κόμμα, το οποίο είχε αρχίσει να χάνει τη δυναμική του τα τελευταία χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε τη δολοφονία για να σπείρει διχόνοιες και συνθήματα μίσους ανάμεσα στους πολίτες και την αντιπολίτευση.

Η κηδεία του Τζώρτζη Αθανασιάδη τέλεστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών στις 23 Μαρτίου του 1983. Παρευρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι μέλη της Νέας Δημοκρατίας, για να αποχαιρετήσουν έναν απ’ τους μεγαλύτερους εκδότες της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε επισκεφτεί την οικογένεια του Αθανασιάδη την επομένη της δολοφονίας, αλλά δεν πήγε στην κηδεία. Είχε μάλιστα παρακαλέσει την οικογένεια να κάνει κρυφά την κηδεία για να μην προκληθούν ταραχές. 

Η υπόθεση Αθανασιάδη παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα.



Πηγή : mixanitouxronou.gr


Επίθεση αυτοκτονίας με 4 νεκρούς στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης




Νεκρός ο καμικάζι που ανατινάχθηκε έξω από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου - Κατευθυνόταν προς τον στόχο του, όταν η βόμβα εξερράγη

Νέα τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αυτή τη φορά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της πόλης τον Istiklal.

Η έκρηξη οφείλεται σε επίθεση καμικάζι από την οποία σκοτώθηκαν ο δράστης κι άλλοι τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα. Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 



Οπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μπροστά από εμπορικό κέντρο αλλά και παράρτημα του ελληνικού προξενείου. Σύμφωνα με τις πληροφρίες που μεταδίδονται, η βόμβα εξερράγη πριν ο καμικάζι φτάσει στον στόχο του, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Εκτιμάται ότι στόχος του ήταν να προκαλέσει πολύ περισσότερα θύματα!

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Ρόιτερς πως βλέπει ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν πάνω από την περιοχή, ενώ εικόνες στην τηλεόραση δείχνουν ανθρώπους να απομακρύνονται τρέχοντας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας. 



Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε εκραγεί στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι.



Πηγή : protothema.gr


Ολα ήταν ένα τραγικό λάθος: Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφή ως χώρα



του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια.

Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη. Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν.

Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, πιο καταστροφικό σφάλμα στην πολιτική, όπως και στη ζωή, από το να μην καταλαβαίνεις ποιός είναι εχθρός και ποιός φίλος. Πάρτε για παράδειγμα την βασική υπόθεση που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012-13 και η οποία εξηγεί την πανωλεθρία του Ιουλίου. Θεώρησε ότι μπορεί να βασιστεί στους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσει τη Μέρκελ.

Αν αυτό μπορούσε όντως να συμβεί, θα της έδινε τεράστιο πλεονέκτημα. Με τη διαφορά ότι υπήρχαν μερικές δυσάρεστες “λεπτομέρειες” που αγνόησε παντελώς, στην πρεμούρα της να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά και λόγω της σύγχυσης που την χαρακτήριζε (δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος συνδυασμός από αυτόν της βαθειάς σύγχυσης και της μεγάλης φιλοδοξίας). Οι “λεπτομέρειες” αυτές ήταν ότι οι Αμερικανοί είχαν καθοριστική επιρροή στην κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, αντίστοιχη με αυτή που έχουν στη σημερινή κυβέρνηση. Το ένα μέλος της τρόικας, ο τεχνικός οργανωτής του οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας, τελούσε και τελεί υπό καθοριστική επιρροή των ΗΠΑ. Και δύσκολα φαντάζεται κανείς την Ουάσιγκτων να θέλει την επικράτηση μιας κυβέρνησης της “ριζοσπαστικής αριστεράς” στην Ευρώπη, αν έμενε κατ’ ελάχιστον πιστή στις διακηρύξεις της. Σα να μην έφτανε αυτό το βασικό λάθος, ουδείς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε με ποιόν ακριβώς μιλούσε, τι έλεγε και τι άκουγε στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς. Το να μιλήσει αίφνης κανείς στον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυσώπητη, υποβόσκουσα σύγκρουση Μπρζεζίνσκι και Κλίντον, θα τους φαινόταν πιο ακατανόητο από το να τους μιλήσει κινέζικα. Πήγαν και βρήκαν διάφορους, τα “συστήματα”Τσακόπουλου και Κλίντον, τον Σιμόν Πέρες και άλλους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ήθελαν αυτοί και γιατί τους προσέγγιζαν. Εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στους συντρόφους τους, κατάπιαν αμάσητα όλα τα δολώματα που τους πέταξαν οι ξένοι. Δεν άκουσαν ούτε καν τους ξένους συντρόφους τους που τους προειδοποιούσαν.

Φυσικά, για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, αυτή είναι η κατάσταση με όλη την πολιτική τάξη, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δυστυχώς μοιάζει να έχει περιέλθει εδώ καιρό σε ένα είδος εγκεφαλικού θανάτου. Αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία έφτασε στο αποκορύφωμά της. Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λόγω και της ιδεοληψίας, ήταν εξίσου εύκολο να την πάθουνε. 

Να χρησιμοποιηθούν δηλαδή στον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που μας κληρονόμησε η ρώσικη φιλολογία. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” δεν είναι ηλίθιος. Είναι κάποιος που αγνοεί πως τον χρησιμοποιούν για να πετύχουν σκοπούς τελείως αντίθετους με τις δικές του επιδιώξεις και δεν αντιλαμβάνεται τις στρατηγικές συνέπειες των ενεργειών του. Αυτό έπαθε και η Αθήνα, όπως και η Μέρκελ, σε αυτό το ζήτημα. Διστάζω κάπως αν πρέπει να ταξινομήσω στην κατηγορία των “χρήσιμων ηλίθιων” και τους οπαδούς της μετατροπής της Ευρώπης σε “αεθνικό χυλό”. Από τη μια μεριά τους συμφέρουν αυτά που γίνονται, από την άλλη ενδέχεται να σκάβουν το λάκκο τους, ευνοώντας τελικά την ανάδειξη εθνικιστικών, αυταρχικών δυνάμεων, απαραίτητων κατά τη μετάβαση από τον νεοφιλελεύθερο στον καπιταλισμό της καταστροφής, αλλά και για την πραγμάτωση του σχεδίου του Πολέμου των Πολιτισμών, εναντίον του Ισλάμ, της Ρωσίας, της Κίνας…

Για να υπάρξει η προσφυγική κρίση δεν έφταναν όμως οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. ‘Επρεπε να κινητοποιηθεί και ο Ερντογάν, διεθνής προβοκάτορας όλο και πιο επικίνδυνος, όσο στριμώχνεται. Ο Ερντογάν όμως δεν κινείται βέβαια μόνος του. Κινείται για λογαριασμό των ίδιων διεθνών κέντρων που του είπαν να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτοί είναι και οι αρχιτέκτονες της προσφυγικής κρίσης που απειλεί με καταστροφή την Ελλάδα και διάλυση την ΕΕ. 

Δεν μιλάμε ακριβώς για τις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι ένα πράγμα, αλλά πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης δύο πολύ διαφορετικών ρευμάτων στο κέντρο της Αυτοκρατορίας, που εκπροσωπούνται, για να το πούμε χοντρικά, από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τους νεοσυντηρητικούς αντίστοιχα. Ποιοί κλείνουν τώρα τα σύνορα με την Ελλάδα; Βαλκανικά κράτη που ελέγχει ασφυκτικά, όχι βέβαια η … Αυστρία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιός επιτίθεται με σκαιό τρόπο στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Βουλγαρίας, της “Νέας Ευρώπης”, των αμερικανικών νεοπροτεκτοράτων που δημιουργήθηκαν εκεί μετά την κατάρρευση του “υπαρκτού”. 

Πρόκειται για την “Νέα Ευρώπη” που δήλωσε υπερηφάνως ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπουργός ‘Αμυνας του Μπους, ότι θα χρησιμοποιήσει κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας. 

Ποιός θα “επιθεωρήσει” μεθαύριο Πέμπτη αυτοπροσώπως την Ειδομένη; Μα η Κυρία Νούλαντ βεβαίως, βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η “Κυρία Μαϊντάν”, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μέλος του κεντρικού ηγετικού πυρήνα των νεοσυντηρητικών και σύζυγος του βασικού θεωρητικού τους. Από αυτήν κρέμεται τώρα για να σωθεί η ελληνική κυβέρνηση! Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. 

ΥΓ. Ο κ. Τσίπρας θα μάθαινε πολλά για τους φίλους και συνεργάτες του, αν έπαιρνε μια κόλα χαρτί και έγραφε τις συμβουλές που του έδωσε ο καθένας τους μετά το 2011.



Πηγή :  mignatiou.com


Συνελήφθη, για πρώτη φορά, γυναίκα για παιδική πορνογραφία




Μετά από στοχευμένες και πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού 

Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 72 και 34 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.
Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και μίας 41χρονης Ελληνίδας, για τα ίδια αδικήματα και αυτό την καθιστά την πρώτη γυναίκα που κατηγορείται στην Ελλάδα για τέτοιου είδους αδικήματα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίηθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στους παραπάνω τρεις δράστες.

Από την επιτόπια έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, στις 8 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό, (φωτογραφίες και βίντεο), το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά την έρευνα στην οικία της 41χρονης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις εν λόγω πράξεις. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
* δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
* δύο φορητοί σκληροί δίσκοι,
* δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης USB δεδομένων,
* δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και
* πέντε DVD

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αντίστοιχα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο 72χρονος και ο 34χρονος , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της 41χρονης υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

* Τηλεφωνικά: 11188
* Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.g r
* Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ): CYBER ΚΙ D
* Μέσω twitter: @CyberAlertGR



Πηγή : lamiastar.gr


Ντ. Μπακογιάννη για υπόθεση Β. Θάνου: «Η άρνηση της ηγεσίας του υπ. Δικαιοσύνης να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποκρύπτει δόλο»



«Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η ΝΔ είχε ζητήσει να κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Οφείλουν να έρθουν να δώσουν απαντήσεις. 

Η άρνησή τους υποκρύπτει δόλο», τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη, η τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην κόντρα της Προέδρου του Αρείου Πάγου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τα θέματα της Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι θα ρίξει στάχτη στα μάτια, θέλοντας αντί της συνεδρίασης της Επιτροπής, να διεξαχθεί προ ημερησίας για το θέμα, σε επίπεδο αρχηγών. 

Αναλυτικά είπε:

Για προσφυγικό:

Δημοσιογράφος: Στο πλαίσιο που έχει δώσει ο Ντόναλντ Ντουσκ, από προχτές, στους 28 και απ’ ό,τι φαίνεται ήταν μια βάση συζήτησης μεταξύ τους, για να συμφωνήσουν, εντοπίζετε προβλήματα;

Ντ. Μπακογιάννη: «Αναμφισβήτητα τίθενται πάρα πολλά θέματα, τα οποία προβληματίζουν. Το πρώτο είναι καταρχήν η ανάγκη η Τουρκία να εφαρμόσει μια πολιτική. Μέχρι στιγμής το κακό με την Τουρκία είναι ότι υπογράφει μεν, δεν εφαρμόζει δε. Άρα, έχουμε ένα ουσιαστικό πρόβλημα στην όποια συμφωνία κάνουμε. Από εκεί και πέρα, αυτή η συμφωνία έχει τρία μεγάλα κεφάλαια. Το πρώτο είναι η χρηματοδότηση της Τουρκίας για την προστασία, υποδοχή κ.λπ., των προσφύγων. Αυτό -κατά τη γνώμη μου-, είναι σωστό (σ.σ. είναι 3 δισ. μέχρι το τέλος του 2018), διότι -για να είμαστε ειλικρινείς-, τα δύο τελευταία χρόνια που η Τουρκία είχε αυτούς τους μεγάλους χώρους και είχε όλους τους πρόσφυγες -περίπου 2,5 εκατ.- η Ευρώπη “σφύριζε αδιάφορα”. Άρα, ορθώς θα δοθούν τα χρήματα στην Τουρκία. Το δεύτερο θέμα αφορά τις βίζες. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να μην έχει καμία αντίρρηση στο να πάρει η Τουρκία βίζα. Μόνο που για να πάρει η Τουρκία βίζες, πρώτον, θα γίνει σταδιακά -δεν γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη- και δεύτερον, η Τουρκία για να μπει σε αυτό το πρόγραμμα άρσης της βίζας, πρέπει να έχει εκπληρώσει 72 κριτήρια. Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει εκπληρώσει μόνο τα 35. Άρα, έχει χρόνο ακόμα».

Δημοσιογράφος: Το προαπαιτούμενο είναι να χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα, πρώτα απ’ όλα από εμάς. Έτσι δεν είναι;

Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Καταρχήν, για τη βίζα τίθεται αυτό το θέμα. Τρίτο και μεγαλύτερο θέμα είναι το άνοιγμα των κεφαλαίων. Εκεί για εμάς τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Δεν είναι δυνατόν, με άλλοθι το προσφυγικό, να αλλάξει η Ευρώπη τις αρχές, τις αξίες και τα κριτήρια που έχει βάλει. Αυτό δεν γίνεται. Γιατί, εάν γίνει έτσι, μιλάμε για μια διαλυμένη Ευρώπη. Άρα, δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να μην τηρεί το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δηλαδή να μην σέβεται τα δικαιώματα ενός κράτους – μέλους, που είναι η Κύπρος και ταυτόχρονα να ανοίξουμε εμείς τα κεφάλαια. Αυτό δεν γίνεται. Άρα, χρειάζεται κάποια πολύ συγκεκριμένη λύση αλλαγής στάσης από την Τουρκία σε αυτό το θέμα».

Δημοσιογράφος: Σε αυτό, ενδεχομένως, θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση συμβιβασμού -περίπου αυτό που λέει η κυπριακή πλευρά-, να ανοίξουν άλλα κεφάλαια και όχι αυτά που είναι πολύ δύσκολα;

Ντ. Μπακογιάννη: «Ναι, βεβαίως. Θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση συμβιβασμού, διότι ο τελικός μας στόχος -της Ελλάδας, της Κύπρου κ.λπ.- είναι πάντα η Τουρκία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία. Εμείς θέλουμε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη δημοκρατική Τουρκία στα σύνορά μας. Απλώς, απέχουμε πάρα πολύ από αυτό, σήμερα».

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά στην άρση της βίζας που είπατε, το οποίο είναι από τα θέματα που και εσωτερικά έχει επικοινωνήσει η τουρκική πολιτική ηγεσία στην Τουρκία και από το οποίο προφανέστατα δεν θα παρεκκλίνει, δεν υπάρχει προϋπόθεση να χαρακτηριστεί η Τουρκία ασφαλής χώρα, προκειμένου να αρθεί η βίζα;

Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι. Δεν νομίζω ότι είναι προϋπόθεση. Τώρα, για το θέμα της ασφαλούς χώρας, διίστανται οι απόψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη γνώμη μου, η Τουρκία σε ό,τι αφορά στους πρόσφυγες είναι ασφαλής χώρα. Δεν είναι δημοκρατική χώρα, με τα ευρωπαϊκά κριτήρια, διότι δεν είσαι δημοκρατική χώρα, όταν αποφασίζεις να κλείσεις εφημερίδες, να φυλακίσεις δημοσιογράφους κ.λπ.. Αλλά ασφαλής χώρα είναι, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις. Επειδή στο θέμα του ασύλου κρίνουμε πάντα προσωπικά, όχι το σύνολο των προσφύγων… Γενικώς οι Σύριοι, οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, δεν έχουν κινδυνέψει από την Τουρκία».

Δημοσιογράφος: Δεν ισχύει αυτό που λέει η γαλλική πλευρά, ότι στο κομμάτι της εξέτασης των αιτημάτων για παροχή ασύλου, η Τουρκία υπολείπεται κατά πολύ στην εθνικής της νομοθεσία για την εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης;

Ντ. Μπακογιάννη: «Ναι, βεβαίως. Γι’ αυτό και χρειάζεται αλλαγή νομοθεσίας και στην Τουρκία και σε εμάς. Το προβλέπει αυτή η συμφωνία που έχει κατατεθεί».

Δημοσιογράφος: Στο κομμάτι το δικό μας, θα πρέπει να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, προκειμένου να προσδιορίζεται η Τουρκία ως ασφαλής χώρα;

Ντ. Μπακογιάννη: «Και αυτό και πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Είμαστε μια διαλυμένη χώρα. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Η Ελλάδα “σαπίζει” με αυτή την κυβέρνηση. “Σαπίζει” πραγματικά σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει οργάνωση. Μετά Βαΐων και κλάδων, σήμερα το πρωί, άκουσα να πανηγυρίζουν οι συνάδελφοι σας σε διάφορα πρωινάδικα, διότι το ελληνικό κράτος μοίρασε ένα χαρτί στην Ειδομένη, το οποίο τους λέει “παιδιά τα σύνορα είναι κλειστά και παρακαλούμε γυρίστε”. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είμαστε μια χώρα, όπου βλέπεις έναν υπουργό, που λέει ότι “μας τιμά η Ειδομένη”. Δεν ξέρω εάν ο ανθρωπισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετριέται στην Ειδομένη, αλλά σας διαβεβαιώ ότι καμία σχέση με ανθρωπισμό δεν έχει αυτή η κατάσταση».

Δημοσιογράφος: Έχετε δίκιο και νομίζω ότι το πιο ντροπιαστικό είναι αυτό που είδαμε χτες σε όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία… Ευρωπαίος αξιωματούχος να δηλώνει ότι “εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα γεμίσουμε Ειδομένες”. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ντροπιαστικό για μια χώρα…

Ντ. Μπακογιάννη: «Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη δημοκρατία, με όλα μας τα οικονομικά και άλλα προβλήματα που έχουμε. Είμαστε ένα κράτος ευρωπαϊκό που δεν δικαιολογείται να μην έχει προετοιμαστεί… Μόνο εγώ που σας μιλάω, επί ενάμιση χρόνο λέω τα ίδια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να μην έχεις οργανωθεί. Δεν είναι δυνατόν, αυτό για το οποίο φωνάζαμε από την αρχή, “παιδιά είναι άλλο ο Πακιστανός και άλλο ο Σύρος πρόσφυγας” -υπάρχει διαφορά- και να πρέπει να ζούμε το χθεσινό λιντσάρισμα στην Ειδομένη. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας, που έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να στήσει ένα σωρό πράγματα, όλο τον τελευταίο καιρό. Είναι ντροπή».

Για την κόντρα της Προέδρου του Αρείου Πάγου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη:

Δημοσιογράφος: Επειδή αναφερθήκατε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής χώρας και στη λειτουργία με την οποία οφείλει να πορεύεται μια χώρα, θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για όλη αυτή την ανταλλαγή επιστολών, με πρωτοβουλία της προέδρου του Αρείου Πάγου, με ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, που ηχεί στα αυτιά και τα μάτια μας περίπου ως υπόδειξη για το πώς πρέπει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να ασκεί το νομοθετικό έλεγχο.

Ντ. Μπακογιάννη: «Ζούμε πράγματι πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης και να τεθεί το σύνολο των θεμάτων. Και ως “τρίπλα” -και νομίζει ότι έκανε κάτι πάρα πολύ ευφυές-, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α λέει ότι “θα το συζητήσουμε σε επίπεδο αρχηγών των πολιτικών κομμάτων”, για να γλιτώσει τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που κάνει ο άλλος επί του θέματος. Νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα καλύψει, θα ρίξει στάχτη στα μάτια των ανθρώπων. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Η δημοκρατία λειτουργεί καλά, όσο λειτουργούν οι θεσμοί της. Η διάκριση των εξουσιών και η ενίσχυση των θεσμών αποτελούν προϋπόθεση για να λειτουργεί σωστά μια δημοκρατία. Αυτά που ζούμε σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ, όσο υπάρχουν αυτοί μαζί, είναι πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν τα έχω ξαναδεί».

Δημοσιογράφος: Συμμερίζεστε την αναφορά του κου Βενιζέλου, ο οποίος έχει ζητήσει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπό την έννοια ότι η ένταση με την οποία εμπλέκεται ο θεσμός του ανώτατου δικαστικού λειτουργού της χώρας στα πολιτικά πράγματα, πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει;

Ντ. Μπακογιάννη: «Πάντως είναι βέβαιο ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν έχω τις νομικές γνώσεις του κου Βενιζέλου, για να πω ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Έτσι στέκομαι στο πολιτικό κομμάτι, ότι οφείλουν να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Οι δημοκρατίες λειτουργούν με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι βασική επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου. Η άρνηση να προσέλθουν υποκρύπτει δόλο. Δεν μπορείς να αρνείσαι να προσέλθεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κάνεις κόλπα, όπου θα μας λέει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή “εσείς ήσασταν όλοι διεφθαρμένοι και εγώ δεν είμαι, είμαι αμόλυντος και θα απαντήσουν οι άλλοι”… Όλα αυτά που ξέρουμε εμείς για την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝΕΛ κλ.π.. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αιτία να μην προσέλθουν οι αρμόδιοι υπουργοί και να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις της Επιτροπής».

Για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ΝΔ την υπόθεση Γ. Μουζάλα:

Δημοσιογράφος: Η αντίδραση από την πλευρά του κου Καμμένου, ενδεχομένως, να ήταν και αναμενόμενη, όπως και η χθεσινή αναδίπλωσή του.

Ντ. Μπακογιάννη: «Αυτό στα ελληνικά ονομάζεται “γαργάρα”».

Δημοσιογράφος: Σε κάθε περίπτωση όμως προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα η θέση και η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμφωνείτε με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα το κόμμα σας; Εάν έχει την σύμφωνη γνώμη σας…

Ντ. Μπακογιάννη: «Πρώτα απ’ όλα τι θα πει να έχει την σύμφωνη γνώμη μου; Δεν έχει ανάγκη την σύμφωνη γνώμη μου».

Δημοσιογράφος: Το λέω με την ιδιότητά σας ως τομεάρχη Εξωτερικών και Άμυνας και το ότι διατελέσατε υπουργός Εξωτερικών και διαχειριστήκατε θέματα…

Ντ. Μπακογιάννη: «Έχω μεγάλη ανησυχία για το θέμα των Σκοπίων. Βλέπω μια αναβάθμιση του ρόλου τους όλο τον τελευταίο καιρό. Βλέπω μια απόλυτη αδράνεια στην ελληνική εξωτερική πολιτική -το είπα εμμέσως-, πράγμα που με ανησυχεί πάρα πολύ. Φοβάμαι μην τυχόν βρεθούμε προ εκπλήξεων στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Δηλαδή, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Η ελληνική θέση -την οποία παρεμπιπτόντως ψήφισε στη Βουλή ο κ. Καμμένος- είναι σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes. Αυτή είναι η ελληνική θέση και πέρασε ατόφια στο Βουκουρέστι. Για να γίνει δεκτή η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να υπάρξει συμφωνία με αυτή την αρχή. Εάν αυτό δεν συνέβαινε, δεν έμπαιναν στο ΝΑΤΟ. Αυτό, λοιπόν, που με ανησυχεί τώρα είναι μην τυχόν, εκεί που η Ελλάδα είχε πάνω από δέκα χώρες συμμάχους, τότε, στο Βουκουρέστι, βρεθεί σήμερα μπροστά σε πολύ μεγάλα προβλήματα…».

Δημοσιογράφος: Δεν μου απαντήσατε στην ερώτηση. Σέβομαι απόλυτα αυτό που λέτε…

Ντ. Μπακογιάννη: «Θεωρώ ότι το μείζον που ανέδειξε η υπόθεση Γ. Μουζάλα είναι το πόσο λίγη συνοχή υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝΕΛ και από εκεί και πέρα το κωμικό της υπόθεσης, ότι τη μία μέρα απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση, την άλλη τα κάνει “γαργάρα”, την άλλη λέει “θα βρεθεί ένας άλλος τρόπος” κ.λπ. Όλα αυτά είναι δείγματα της μεγάλης παρακμής που ζούμε».

Δημοσιογράφος: Απλώς θα πω ότι εκείνη την ημέρα, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε την Ειδομένη, θα περίμενε κανείς να ζητηθεί η παραίτηση κάποιου, ακριβώς γι’ αυτά που είδαν τα μάτια του και όχι με αφορμή κάποια συνέντευξη…

Ντ. Μπακογιάννη: «Μα αυτό το είπε ευθέως ο Κυρ. Μητσοτάκης».

Δημοσιογράφος: Θυμάστε ότι δεν ήταν αυτός ο λόγος. Δεν θα επιμείνω…

Ντ. Μπακογιάννη: «Δεν είπε ότι ο λόγος που ζήτησε την παραίτηση ήταν αυτό που είπε (σ.σ. ο Γ. Μουζάλας)…».


Πηγή : athina984.gr


Χειροπέδες σε γιατρό που ζήτησε "φακελάκι" για να κάνει εγχείρηση σε παιδί

Πηγή: Eurokinissi/Γεωργία Παναγοπούλου


Συνελήφθη χειρουργός του «Παίδων», ο οποίος ζήτησε 350 ευρώ από τους γονείς ενός μικρού αγοριού για να προχωρήσει στην  εγχείρηση που έπρεπε να υποβληθεί το παιδί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι γονείς του παιδιού είναι άνεργοι και με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, όταν μετέφεραν το αγόρι στο νοσοκομείο, ο χειρουργός δεν δίστασε να τους ζητήσει χρήματα για να προχωρήσει στην επέμβαση που έπερεπε να υποβληθεί το παιδί στη μύτη.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στους αδιάφθορους της αστυνομίας, τα χρήματα προσημειώθηκαν και αμέσως μετά τη επέμβαση, την ώρα που τα έδιναν στο γιατρό, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.




Μίνα Καραμήτρου
Πηγή: cnn.gr




Γκάφα ολκής στο Twitter του Αλέξη Τσίπρα! Το "κατέβασαν" άρον άρον!



Ο δαίμων του... πληκτρολογίου "χτύπησε" στο προφίλ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα! Και μάλιστα για ένα θέμα που κάνει... τζιζ για την ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Σε tweet, λοιπόν, του συγκεκριμένου λογαριασμού έγινε λόγος για "παράνομους μετανάστες".
Είναι ένα θέμα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Όροι όπως "παράνομοι μετανάστες" ή "λαθρομετανάστες" απαγορεύονται... διά ροπάλου στην Κουμουνδούρου, καθώς εκτός από το θέμα της πολιτικής ορθότητας, στον ΣΥΡΙΖΑ τίθεται και θέμα ανθρωπιστικής φύσης.

Έτσι συνήθως χρησιμοποιείται ο όρος "παράτυποι μετανάστες" για τους ανθρώπους που εισέρχονται παρανόμως στη χώρα. Αμ δε!

Στον πρωθυπουργικό λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα γράφτηκε κανονικά η έκφραση "παράνομοι μετανάστες"! Δείτε την φωτογραφία:


Λίγο αργότερα ήρθε και η διόρθωση.

Ωστόσο εδώ να σημειώσουμε πως το επίμαχο tweet έχει... εξαφανιστεί από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό!

Διόρθωση: εκ παραδρομής γράφτηκε "παράνομοι" μετανάστες. Η ακριβής έκφραση του πρωθυπουργού ήταν "παράτυποι" μετανάστες. [η διαχείριση]



Πηγή : newsit.gr


«The Legend of Tarzan» έρχεται 7 Ιουλίου! Απολαύστε το Trailer




Στο ρόλο του Ταρζάν είναι ο "Eric" Alexander Skarsgard  τον οποίο γνωρίζουμε από τη δημοφιλή σειρά "True Blood".

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο David Yates(σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων ταινιών "Harry Potter"), ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Samuel L. Jackson και Margot Robbie.

Η ταινία «Ο Θρύλος του Ταρζάν» («The Legend of Tarzan») θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες  7 Ιουλίου 2016 και σε 3D, από την Tanweer.






Αποχωρούν έως την Τρίτη οι δανειστές, ανοιχτά τα μέτωπα



Κάποια στιγμή, από Κυριακή έως Τρίτη, θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας από την Αθήνα, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, με τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης να παραμένουν ανοικτά. Μάλιστα, όπως δήλωσε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, όλα τα θέματα κλείνουν μαζί και όχι κάθε ένα ξεχωριστά, θέλοντας να δείξει ότι μπορεί να υπάρχει πρόοδος σε κάποια ζητήματα (όπως η φορολογία εισοδήματος), αλλά θα κλείσουν αργότερα.

Πάντως, το δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για αποχώρηση των δανειστών από την Αθήνα και διακοπή των διαπραγματεύσεων δεν φάνηκε να ανησυχεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, καθώς στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι κάποια στιγμή θα αναχωρήσουν από την Αθήνα έως την Τρίτη με τις διαβουλεύσεις να διακόπτονται λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Το Σάββατο το πρωί, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, και τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση απολογιστική για την πορεία των συζητήσεων αυτών των ημερών.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να καλύψει το δημοσιονομικό κενό ύψους 1% του ΑΕΠ στη διετία 2017 – 2018, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας προέκυψε ότι υπάρχουν μέτρα που έχουμε συμφωνήσει, μέτρα που έχουμε συμφωνήσει αλλά δεν ξέρουμε την απόδοσή τους και μέτρα που δεν έχουν συμφωνηθεί και θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο.


Πηγή : kathimerini.gr


Θρίλερ στους Αγίους Αναργύρους - Βρέθηκαν τρία μουμιοποιημένα πτώματα



Η κατοικία είχε παραχωρηθεί δίχως μίσθωμα στους τρεις Αλγερινούς - Εικάζεται πως είχαν πεθάνει πάνω από ένα μήνα - Πιθανότατα άναψαν σόμπα για να ζεσταθούν και έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις

Υπόθεση θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, καθώς βρέθηκαν σε σπίτι τα πτώματα τριών ανδρών, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις Αλγερινούς, ηλικίας 18, 23 και 25 ετών, στους οποίους είχε παραχωρηθεί το σπίτι δίχως μίσθωμα.



Τα τρία πτώματα βρέθηκαν από έναν ομοεθνή τους, ο οποίος ενημέρωσε τους κατοίκους και την αστυνομία. Οι κάτοικοι της περιοχής υποπτεύονταν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά εξαιτίας της εντονότατης δυσοσμίας που έβγαινε από την εγκαταλελειμμένη ισόγεια κατοικία. Σύμφωνα με ομολογίες, στο σπίτι εμφανίζονταν συχνά δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι ήταν αλγερινής καταγωγής και ηλικίας 18, 23 και 25 ετών. Αναζητούνται, ωστόσο, τα αίτια του θανάτου τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία πτώματα δεν φέρουν τραύματα. Εικάζεται πως βρίσκονταν εκεί για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες ή όπλα, ώστε η όλη υπόθεση να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι οι τρεις άνδρες να άναψαν σόμπα για να ζεσταθούν και να έχασαν τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από 20 περίπου μέρες, εμφανίστηκε ένας υποψήφιος αγοραστής του σπιτιού, ο οποίος μπήκε μέσα για να δει τους χώρους, διέκρινε τους Αλγερινούς να «κοιμούνται» και απέσυρε το ενδιαφέρον του, λέγοντας πως κατοικείται και πως βρήκε μέσα ανθρώπους. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ήδη νεκροί, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής υπέθεσε πως ξεκουράζονταν.

Τη διενέργεια της έρευνας προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η περίεργη υπόθεση, έχει αναλάβει η ασφάλεια Αττικής. 


Πηγή : protothema.gr