Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πέταξε στα παγωμένα νερά της λίμνης Ιωαννίνων τη φίλη του για να αποβάλλει



Σε μια πρωτοφανή και βάρβαρη ενέργεια προχώρησε χτες το απόγευμα ένας άντρας που μαζί με τρεις φίλους του πέταξαν με την βία στα παγωμένα νερά της λίμννης των Ιωαννίνων και εγκατέλειψαν εκεί την 31χρονη έγκυο σύντροφό του προκειμένου να αποβάλλει.

Οι τρεις από τους τέσσερις  συνελήφθησαν από την αστυνομία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους μετά από καταγγελία της γυναίκας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ πήρε τηλέφωνο στο 100 και κατήγγειλε ότι, ο σύντροφος της μαζί με τρεις ακόμη φίλους του, την πέταξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλει.

Η ίδια κολυμπώντας κατάφερε να βγει από τη λίμνη, στο σημείο του Μάτσικα και να ενημερώσει τις αρχές. Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον φίλο της γυναίκας και στη συνέχεια προσήγαν τους άλλους δύο, ενώ καταζητούν ακόμη ένα τέταρτο πρόσωπο.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τις κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και απόπειρα τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης.
Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους, υπέβαλαν μήνυση στην νεαρή γυναίκα, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Οι τρείς συλληφθέντες κρατούνται και την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να απολογηθούν στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού η εγκυμοσύνη της 31χρονης  ότι αποτελούσε μόνιμη αιτία καβγάδων μεταξύ τους.



Πηγή : ethnos.gr


Handelsblatt: Τσίπρας - Αβραμόπουλος στα πρόσωπα του 2015 που «απογοήτευσαν»;



Η γερμανική οικονομική εφημερίδα περιλαμβάνει τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και τον Επίτροπο στους πολιτικούς που δεν "ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες" τη χρονιά που (σχεδόν) πέρασε. Ωστόσο, σε άλλο άρθρο, αναγνωρίζεται η "εξάρτηση" της καγκελαρίου από τον Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης

Σε  πολυσέλιδο αφιέρωμα για τα «πρόσωπα της χρονιάς» η Handelsblatt κάνει τον απολογισμό του 2015, επιλέγοντας πολιτικούς ή επιχειρηματίες που, κατά την άποψή της, ξεχώρισαν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αφιερώνεται σε εκείνους που απογοήτευσαν περισσότερο τη χρονιά που πέρασε.

Στα ονόματα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για το 2015, η εφημερίδα περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Έλληνα επίτροπο στην ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στο δίστηλο για τον πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «η απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και στην πραγματικότητα πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα». Και υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, την εκδίωξη της τρόικας, την ακύρωση της δανειακής σύμβασης, αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 1.300 ευρώ. Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική:

«Η οικονομία είναι σε καθοδική πορεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να παρακαλέσει τους ευρωπαίους εταίρους για νέα δάνεια και να αποδεχθεί νέες περικοπές, ώστε να αποτρέψει την απειλούμενη χρεοκοπία. Οι συντάξεις μειώνονται περαιτέρω, το άχθος του χρέους γίνεται όλο και βαρύτερο».

«Μεγάλα σχέδια» αλλά με ελάχιστο τελικό αποτέλεσμα βλέπει η Handelsblatt και στο χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου στις Βρυξέλλες Δημήτρη Αβραμόπουλου. Όπως επισημαίνει «η προσφυγική κρίση συγκλονίζει εκ θεμελίων την Ευρώπη. Στην ΕΕ ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει υψηλές προσδοκίες, οι οποίες αποδεικνύονται πάνω από τις δυνάμεις του. Δεν προλαβαίνει η υπηρεσία του να υποβάλει προτάσεις και οι εθνικές κυβερνήσεις αρχίζουν να τις αποδομούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: η διαμάχη για τον διαμοιρασμό των προσφύγων με βάση προκαθορισμένες ποσοστώσεις».

 «Ανερχόμενος» ο Γιούνκερ
Στον αντίποδα η Handelsblatt εντάσσει στην κατηγορία των πλέον ανερχόμενων πολιτικών τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, για τον οποίο λέγονται τα εξής: «Όταν (…) στα τέλη του 2014 ανέλαβε το αξίωμά του, έδωσε μία υπόσχεση: ότι, υπό την ηγεσία του, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή διοικητική αρχή. Ότι θα μετατρέψει τις Βρυξέλλες σε ένα ευρωπαϊκό κέντρο εξουσίας και θα διαπραγματεύεται ως ίσος προς ίσον με τους ευρωπαίους ηγέτες. Κάνοντας τον απολογισμό, έναν χρόνο μετά, πρέπει κανείς να παραδεχθεί ότι οι υποσχέσεις αυτές έχουν εκπληρωθεί».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ελληνική κρίση. «Στην αρχή επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη προς τον όχι εντελώς αξιόπιστο πρωθυπουργό Τσίπρα», εκτιμά η Handelsblatt, «αλλά αργότερα άρχισε να υιοθετεί πιο σκληρή στάση. Αυτό έφερε αποτέλεσμα. Ο Τσιπρας υποχώρησε, αποδέχθηκε τους όρους των δανειστών και η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη. Μία νίκη για τον Γιούνκερ». Στην προσφυγική κρίση που ακολούθησε ο ρόλος του προέδρου της Κομισιόν είναι ακόμα πιο σημαντικός, καθώς επιδιώκει, από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ένα ενιαίο δίκαιο περί ασύλου στην ΕΕ. Το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας: «Ουδείς ανέμενε ότι ο Γιούνκερ κάποτε θα γινόταν ο πιο στενός σύμμαχος της Μέρκελ στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα η καγκελάριος δεν ήθελε καν να δει τον δύσκολο Λουξεμβούργιο στην ηγεσία της Κομισιόν».

Κι όμως «η Μέρκελ εξαρτάται από τον Τσίπρα…»

Σε άλλο σχόλιο της Handelsblatt για τις εξελίξεις στην Ελλάδα ωστόσο βλέπουμε μία διαφορετική οπτική γωνία. Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι, λόγω προσφυγικής κρίσης, η Άνγκελα Μέρκελ εξαρτάται πλέον περισσότερο από τον Αλέξη Τσίπρα απ΄ότι αντιστρόφως: «Το καλοκαίρι ήταν ο Τσιπρας που ήθελε κάτι, δηλαδή δάνεια δισεκατομμυρίων, τώρα είναι η Μέρκελ (που θέλει κάτι), δηλαδή των έλεγχο των ελληνικών συνόρων. (…) Δεδομένου ότι για τη Μέρκελ η επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι πιο σημαντική από εκείνη της ελληνικής κρίσης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι την επόμενη χρονιά θα δούμε και άλλες καθυστερήσεις στο (ελληνικό) μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».




Πηγή: skai.gr


Ούτε μιά αγγελία σωστά; Η περίεργη πληρωμένη καταχώριση του υπουργείου Οικονομικών στους Financial Times



Οι λάθος ημερομηνίες και το 9ψηφιο τηλέφωνο

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τι πραγματικά έχει γίνει με τη δημοσίευση της αγγελίας για τον αντικαταστάτη της Κατερίνας Σαββαΐδου στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο χθεσινό φύλλο των Financial Times καθώς προκύπτουν τουλάχιστον δύο παράδοξα.

Η δημοσίευση της αγγελίας έγινε στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου, τη στιγμή του ο διαγωνισμός έληξε στις 6 του ίδιου μήνα...

Ταυτόχρονα, ο αριθμός που έχει δοθεί στην αγγελία προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι λάθος, αφού λείπει ένα ψηφίο. Ηταν 9ψήφιο (210-32.56.44) αντί 10ψήφιο.

Η καταχώριση της κυβέρνησης για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων έγινε στους Financial Times (σελ. 17).


Πηγή


Υπάρχει μια εταιρεία στην Κατερίνη που κατασκευάζει χειροποίητες Porsche



Η Replicar Hellas αναβιώνει τα «θρυλικά» μοντέλα Speedster και Spyder και το φάντασμα του James Dean πλανάται πάνω από τις εγκαταστάσεις της.



Πώς θα ήταν η ζωή μας αν όλοι αντικαθιστούσαμε τα αυτοκίνητα μας με πολυτελείς Porsche του ’50 ή ’60; Σίγουρα όσοι από εμάς έχουν βρεθεί σε κάποια διοργάνωση του ιστορικού ράλι Ακρόπολις, το έχουμε σκεφτεί. Και αν κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπία (ειδικά για την Ελλάδα), μία εταιρία στην Κατερίνη μας αποδεικνύει το αντίθετο. H Replicar Hellas ασχολείται αποκλειστικά με την κατασκευή χειροποίητου αυτοκινήτου και συγκεκριμένα των μοντέλων Porsche 356 Speedster και 550 Spyder.



Θα ήθελες ένα αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για εσένα; Αυτή πρέπει να ήταν η αρχική ιδέα του Ηλία Γαγανέλη. Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Replicar απέκτησε την  απαραίτητη τεχνογνωσία σχετικά με την ανακατασκευή και συντήρηση κλασικών  αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα το 2008, μόνιμος πλέον κάτοικος Ελλάδας, να αποφασίσει να ασχοληθεί με την κατασκευή (χειροποίητων) αντιγράφων πολυτελών αυτοκινήτων. Αρχικά, η παραγωγή αφορούσε μόνο το ένα αυτοκίνητο, που συνιστά και το σήμα-κατατεθέν λόγω της δημοφιλίας που παρουσιάζει διαχρονικά. Ωστόσο λίγα χρόνια μετά, προστέθηκε στη λίστα και ο θρύλος  550 Spyder, ίσως πιο γνωστός λόγω του έτερου θρύλου, James Dean. Σήμερα, η εταιρία είναι η μόνη στην Ευρώπη που συνεχίζει και το κατασκευάζει.




Η βάση της Replicar βρίσκεται στην Κατερίνη, καλύπτει 1500 τ.μ. και απασχολεί περί τα 10-15 άτομα διαφορετικών ειδικοτήτων. Παρά τις συστάσεις των επενδυτών για μεταφορά της μονάδας σε άλλη χώρα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά μια μονάδα τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα, οι άνθρωποι της ξεπερνούν τα εμπόδια και συνεχίζουν να διατηρούν την κατασκευή στη χώρα. Ο κ. Χρήστος Τσιρβούλης, Μηχανικός Οχημάτων Τ.Ε. της εταιρίας τονίζει πως: «Όχι μόνο μπορεί να υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα αλλά είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο μας από την κρίση. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εστιάζουν στην παράγωγη ποιοτικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας τους ώστε να αποκτούν μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές , ιδίως του εξωτερικού».



Αυτό που ξεπερνά κάθε λογική, είναι πως αν και η παραγωγή πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, τα αυτοκίνητα δεν έχουν (ακόμα) την άδεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους ελληνικούς δρόμους,  τη στιγμή μάλιστα που η χρήση τους έχει επιτραπεί σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Ο κ. Τσιρβούλης διευκρινίζει σχετικά με την άδεια έγκρισης: «Η προσπάθεια για απόκτηση της  έγκρισης τύπου  στην Ελλάδα γίνεται εδώ και επτά χρόνια, την ώρα που στην Γερμανία για παράδειγμα, είναι θέμα τριών μόλις ημερών για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο. Παρ’ ολα αυτά, έχουμε καλά νέα καθώς μετά από την καθιέρωση της κατηγορίας τον Νοέμβριο του 2014, στην οποία θα εντάσσονται τα εν λόγω αυτοκίνητα, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε και το τεχνικό εγχειρίδιο με βάση το οποίο θα πραγματοποιείται ο τεχνικός έλεγχος  που θα προηγείται της έγκρισης. Αυτό που στην ουσία απομένει είναι η επιλογή και ανάθεση του ελέγχου σε έναν φορέα μέσω δημόσιου διαγωνισμού».

Ως λογική συνέπεια, η καθυστέρηση αυτή έχει ενισχύσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της εταιρίας. Σε χώρες όπως οι Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο, Αγγλία κ.α., τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούνται ευρέως ενώ πρόσφατα ξεκίνησαν και οι εξαγωγές στην Ουρουγουάη. Ωστόσο, το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για τις ρέπλικες αυξάνεται όλο και περισσότερο. Υπάρχουν εκείνοι που απλώς αγαπούν το κλασικό αυτοκίνητο καθώς επίσης και έμποροι πολυτελών αυτοκινήτων, ξενοδοχειακές μονάδες και εταιρίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.



Τεχνικά και άλλα…

«Αν και η δυνατότητα παράγωγης είναι δυο αυτοκίνητα ανά μήνα, ο χρόνος παράδοσης των αυτοκινήτων είναι 4 μήνες γιατί εκτός από τον καθαρό χρόνο παραγωγής, υπάρχει και ο χρόνος παραγγελίας των ανταλλακτικών, των ελέγχων και δοκίμων κτλ. Αν και οι τεχνικές προδιαγραφές διαφέρουν αρκετά από το αυθεντικό, η εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό είναι τόσο όμοια που αρκετοί βλέποντας τα αυτοκίνητα από κοντά, έχουν την εντύπωση ότι πρόκειται για αυθεντικά. Επίσης, η οδηγική απόλαυση είναι μεγαλύτερη λόγω της αυξημένης ισχύος των κινητήρων και βελτιωμένων  μηχανικών μερών», τονίζει ο κ. Τσιρβούλης ενώ στην ερώτηση για ποιους λόγους αναλαμβάνεται η κατασκευή μόνο των δύο συγκεκριμένων μοντέλων απαντά: «Τα μοντέλα που κατασκευάζονται είναι μόνο τα συγκεκριμένα διότι η κατασκευή ενός μοντέλου απαιτεί μια αρχική επένδυση σε σχεδιασμό, μελέτες, πρωτότυπα, νέα καλούπια, εκπαίδευση προσωπικού και άλλα , η οποία για να αποσβεστεί και να αποφέρει κέρδη θα πρέπει  να ακολουθηθεί από μια επιτυχημένη εμπορική πορεία του μοντέλου».

Το ενδεικτικό κόστος για τη βασική έκδοση της σειράς RCH 356 Speedster κυμαίνεται γύρω στις €40.000 ενώ για τη βασική έκδοση της RCH 550 Spyder γύρω στις €88.000. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη αλλά ό,τι δίνεις, παίρνεις έλεγε η σοφή γιαγιά μου…



Οι εγκαταστάσεις της Replicar Hellas είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο. Κατά καιρούς δέχονται επισκέψεις από σχολεία, τεχνικές σχολές, συλλόγους αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι μαζί με τους ειδικούς επαγγελματίες μοιράζονται την αγάπη τους για το αυτοκίνητο και πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο της κατασκευής. www.replicarhellas.com // τηλ. 23510-76.991


Γεωργία Αλεξίου
popaganda.gr


Τι άλλο θα πεις έλεος; Τσίπρας: Το έργο του Λαζόπουλου μοιάζει με εκείνα κλασικών συγγραφέων



Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας στον Λαζόπουλο και αυτό δείχνει πόσο αντικειμενική σάτιρα κάνει ο Λαζόπουλος και πόσο υπέρ των ταλαιπωρημένων πολιτών είναι τα όσα σατιρίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Περιστέρα βρέθηκε μαζί με πολλά  στελέχη της Κυβέρνησης στην παράσταση του του Λάκη Λαζόπουλου: «Θεέ μου τι σου κάναμε».

Μετά το τέλος της παράστασης ο πρωθυπουργός μίλησε όπως ήταν φυσικό με θερμά λόγια για τον Λάκη Λαζόπουλο και το έργο του: «Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Ο Λάκης είναι ξεχωριστός και σαν ηθοποιός και σαν συγγραφέας. Και νομίζω ότι αυτό το έργο που έφτιαξε, μοιάζει λίγο με τα έργα κλασικών συγγραφέων του ελληνικού θεάτρου και του ελληνικού κινηματογράφου».

Και οι κρίνοντες κρίνονται!!!


Αυτός είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων!




Σωτήρης Τζούμας

Καμαρώστε τον Πρόεδρο της Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πρόκειται για τον κ. Πέτρο Γιαννουλάτο, συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ! Τώρα με τί γνώσεις αξιολόγησε τόσους επιστήμονες είναι άλλο θέμα! Αλλά στην Ελλάδα του 2015 συμβαίνουν τα πιο απίθανα πράγματα !!! Μάλιστα απέπεμψε και τον Διοικητή του ΕΛΠΙΣ ενώ αυτός απουσίαζε στο εξωτερικό για να βρεί βοήθεια και δωρεές για το νοσοκομείο.



Πηγή : ygeiapress.gr


Έφερε σε δύσκολη θέση η Ντόρα τον Τσίπρα



Σε πανικό ο Τσίπρας κουνούσε μόνο το χέρι του προσπαθώντας να παραπλανήσει και μην ξέροντας τι να πει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τα είπε όπως έπρεπε και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Τσίπρα ο οποίος καταλαβαίνει πλέον ότι θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεων του  για το σκάνδαλο των τραπεζών.

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα είναι στίγμα που θα σας κυνηγά" τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τους ότι οδήγησαν σε "ανθελληνισμό" το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

"Η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αποτελεί ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας σας. Θα σας συνοδεύει για πάντα. Περιμένω, όπως με περίσσια ευκολία ανακοινώσατε τον έλεγχο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, ότι θα συμπεριλάβετε και τη δική σας ανακεφαλαιοποίηση σε αυτό τον έλεγχο. Πάντως η ΝΔ θα το ζητήσει" δήλωσε.

Όπως υποστήριξε, με την οικονομική τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις εκλογές που προκάλεσε, το κλείσιμο των τραπεζών στο οποίο προχώρησε το καλοκαίρι, τις ανακολουθίες και τις καθυστερήσεις, "χρέωσε τα παιδιά και τα εγγόνια μας".

"Ίσως θέλετε να ξεχάσετε τη φράση του κ. Βαρουφάκη "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες". Υποθέτω θα ανατριχιάσατε γιατί τότε δεν μπορούσατε να καταλάβετε, να μην είχατε δει που οδηγούμαστε. Ότι το καράβι της ελληνικής οικονομίας πήγαινε κατευθείαν στο παγόβουνο με ολόκληρη την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει" είπε.

"Μιλάμε για μια ακόμα ανακεφαλαιοποίηση που σε άλλες συνθήκες θα ήταν παντελώς αχρείαστη. Είπατε δεν θα πουλούσατε τα "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funs. Σε καμία άλλη χώρα, το δημόσιο δεν έχασε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εδώ έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Και έγινε από την κυβέρνηση που κατηγορούσε για ξεπούλημα τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πάντοτε διαλαλούσε υπέρ της κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Με τις πράξεις και παραλείψεις σας επιτρέψατε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα να πέσει στα χέρια εκείνων που κάποτε χαρακτηρίζατε κοράκια" ανέφερε εξάλλου. 


Τα Σκόπια παρεξηγήθηκαν με την Σερβία που τους αποκαλεί σωστά ΠΓΔΜ




Παρά τις αντιδράσεις των Σκοπίων, η Σερβία αρνείται να αποσύρει πινακίδα στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Ε-75, όπου το νότιο γειτονικό κράτος αναφέρεται ως ΠΓΔΜ. Τα Σκόπια ζητούν να αναγραφεί αντί για ΠΓΔΜ το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Οι σχέσεις Βελιγραδίου -Σκοπίων δοκιμάζονται εξαιτίας της ανάρτησης στη νότια Σερβία, πινακίδας που αναφέρει ως ΠΓΔΜ (σερβικά:BJRM) το γειτονικό κράτος. Η πινακίδα παρέχει πληροφορίες για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε-75 στη νότια Σεβία, σχετικά με το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου, το κόστος, τον χρηματοδότη και την ημερομηνία παράδοσης του έργου. Εκείνο που ενόχλησε τα Σκόπια είναι το γεγονός ότι στην κορυφή της πινακίδας αναγράφεται: «Κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ε-75, Διάδρομος 10, Βελιγράδι- Σύνορα με ΠΓΔΜ».

Τα Σκόπια ζητούν να αναγραφεί αντί για ΠΓΔΜ το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όπως ανέφερε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών «η Πρέσβης της Σερβίας στα Σκόπια, Ντούσανκα Ντίβιακ-Τόμιτς κλήθηκε στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ όπου της επιδόθηκε προφορική νότα διαμαρτυρίας με την απαίτηση να διορθωθεί η ονομασία και να αναγραφεί Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, αντιδρώντας στην απαίτηση των Σκοπίων δήλωσε στην εφημερίδα «Νόβοστι» του Βελιγραδίου ότι «η πινακίδα θα παραμείνει ως έχει».
«Τώρα τους ενοχλεί η πινακίδα και ότι ψήφισαν πρόσφατα υπέρ της ένταξης του Κοσόβου στην UNESCO, εμάς δεν πρέπει να μας ενοχλεί. Είναι καιρός να πάψουμε να δουλεύουμε εναντίον των δικών μας συμφερόντων. 

Αλήθεια είναι ότι τους αναγνωρίσαμε με το όνομα Μακεδονία αλλά αυτό έγινε από τον Μιλόσεβιτς την δεκαετία του ΄90» σχολίασε σε έντονο ύφος ο Ντάτσιτς υπενθυμίζοντας ότι τα Σκόπια αναγνώρισαν το Κόσοβο παρά τις αντιρρήσεις της Σερβίας.

Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Βλαντίτσιν Ηαν - Ντόνι Νεράτοβατς όπου στήθηκε η πινακίδα χρηματοδοτείται από την σερβική κυβέρνηση και την κατασκευή του έχει αναλάβει η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία «Τέρνα».






HTC Vive: Ζήστε σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας - Ερχεται τον Απρίλιο του 2016




Ετοιμαστείτε να ζήσετε σε έναν κόσμο... εικονικής πραγματικότητας από το 2016. Τον ερχόμενο Απρίλιο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το κράνος δυνητικής πραγματικότητας HTC Vive! Οσο για την τιμή του, αυτή θα παραμείνει για λίγο ακόμη... μυστική.
Σε πρώτο στάδιο, θα παραχθούν 7.000 κομμάτια του HTC Vive, τα οποία και θα δοθούν στους developers με σκοπό να ξεκινήσουν την δημιουργία εφαρμογών, προτού να ξεκινήσει η επίσημη εμπορική διάθεση του μοντέλου στην αγορά.
Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία του Vive, η HTC συνεργάζεται με την Valve.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί άλλες πληροφορίες για το λανσάρισμα του HTC Vive στην αγορά, όπως είναι η ακριβής ημερομηνία διάθεσης, η τιμή, το πλήθος των συσκευών που θα διατεθούν στην αγορά, καθώς και οι αγορές στις οποίες θα κυκλοφορήσει πρώτα.
Το 2016 αναμένεται να είναι μία αρκούντως ενδιαφέρουσα χρονιά για το πεδίο του virtual reality, αφού είναι προγραμματισμένο να λανσαριστούν και άλλα κράνη από άλλους κατασκευαστές, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει μία νέα αγορά συσκευών και ένα νέο οικοσύστημα virtual reality εφαρμογών κάθε είδους.






Μεϊμαράκης: Υπάρχουν αδυναμίες στη διαδικασία των εκλογών στη ΝΔ



Αδυναμίες και προβλήματα στη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ εντοπίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι «έχουμε μια τεχνική διαδικασία για την οποία δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί».

«Εδώ το taxis πέφτει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Alpha, ενώ είπε ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ είναι η μόνη που γίνεται χωρίς εκλογικούς καταλόγους.

Ερωτηθείς σχετικά με την αναβολή των εκλογών, σημείωσε ότι «βεβαίως και καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά δύο ημέρες πριν τις εκλογές», τόνισε όμως ότι όλοι οι υποψήφιοι λάμβαναν ενημέρωση ότι σύντομα θα λειτουργούσε το σύστημα.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι δεν ενοχλήθηκε τόσο που ζητήθηκε η παραίτηση του, αν και για πρώτη φορά ζητήθηκε παραίτηση προέδρου στη ΝΔ, αλλά εξέφρασε την ενόχλησή του «για τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τις δηλώσεις των συνυποψηφίων μου».

Χαρακτήρισε «βασικό παράγοντα» τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του.

Απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες εξήγησε ότι δεν «βλέπει» τις εσωκομματικές εκλογές με όρους εθνικών εκλογών, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο δεν τάχθηκε υπέρ ενός ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων.


Newsroom ΔΟΛ


H κυβέρνηση «παρακάμπτει» το ΕΣΡ για άδειες




Σχέδιο άμεσης υπέρβασης ενός πιθανού αδιεξόδου όσον αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, καθώς και «διαχείρισης» της υπόθεσης των ανακεφαλαιοποιήσεων, από την πρώτη έως και την πρόσφατη, των ελληνικών τραπεζών, περιέγραψε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης.

Ως προς το θέμα των δύο προαναφερόμενων ανεξάρτητων αρχών, ο κ. Βούτσης ουσιαστικά προανήγγειλε κυβερνητική πρωτοβουλία στις αρχές του νέου έτους, ώστε μέσω νομοθετικής ρύθμισης να ξεπεραστεί μια ενδεχόμενη αποτυχία επίτευξης της συνταγματικά προβλεπόμενης ευρύτατης συναίνεσης (συμφωνία των 4/5) στη διάσκεψη των προέδρων. Οπως προκύπτει από όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής, η νομοθετική ρύθμιση δεν θα αλλάζει το βάσει συνταγματικών διατάξεων καθεστώς λειτουργίας του ΕΣΡ και θα περιορίζεται στο να τροποποιηθεί ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος της κυβέρνησης, ώστε η αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό που αφορά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών να «περάσει» από το ΕΣΡ σε άλλο κρατικό όργανο-φορέα. Οι εν εξελίξει και ώς τις 20 Δεκεμβρίου –ημέρα εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ.– συνεννοήσεις έχουν άτυπο χαρακτήρα, είπε ο κ. Βούτσης. Αμέσως μετά, στη διάσκεψη των προέδρων θα διατυπωθεί επίσημη πρόταση. Αν δεν καταστεί δυνατόν να υπάρξει η επιδιωκόμενη συμφωνία, τουλάχιστον για το ΕΣΡ και το ΑΣΕΠ, θα υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες στις αρχές του νέου έτους. «Νομίζω, όμως, ότι δεν θα χρειαστεί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, και με αφορμή τη γνωστή πρόσφατη επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη προς τις διοικήσεις των τραπεζών να στείλουν στη Βουλή ειδικές εκθέσεις αναφορικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τις επιπτώσεις που αυτές είχαν, ο κ. Βούτσης ουσιαστικά προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων στο Κοινοβούλιο, έργο της οποίας θα είναι η «αποτίμηση» των εν λόγω εκθέσεων.

«Τέλος» η Επιτροπή Αλήθειας

Κατά τα λοιπά, υπενθύμισε ότι έχει συγκροτηθεί Επιτροπή για τις Γερμανικές Επανορθώσεις, σημείωσε ότι η Επιτροπή Θεσμών θα συνεχίσει την εξέταση της υπόθεσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση Siemens και, αιτιολογώντας την επιλογή του να δώσει τέλος στη λειτουργία της Επιτροπής Αλήθειας που είχε συστήσει η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι ολοκλήρωσε το έργο της, προσθέτοντας ότι τα συμπεράσματα και το σχετικό υλικό έχουν δοθεί στην κυβέρνηση ώστε, ενδεχομένως, να αποδειχθούν βοηθήματα στις επικείμενες συζητήσεις για την απομείωση του χρέους.

Τέλος, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για δρομολόγηση διαδικασιών μέσω των οποίων θα επιδιωχθούν αλλαγές (στον Κανονισμό, στην αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και υποδομών του Κοινοβουλίου κ.ά.) με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας της Βουλής και το «άνοιγμα στην κοινωνία».



Έντυπη Καθημερινή


Εμπόριο βρεφών έξω από κέντρα γονιμότητας




Σε κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης «ψαρεύουν» πελάτες τα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών.

Θρασύτατα, μοιράζουν ακόμη και κάρτες με τα τηλέφωνά τους σε άτεκνα ζευγάρια και τους κλείνουν το μάτι, υποσχόμενοι πως μπορούν γρήγορα και με νομιμοφανείς διαδικασίες να τους βρουν κάποιο νεογέννητο για υιοθεσία, φυσικά με το αζημίωτο, με την... τιμή να φτάνει τις 30.000 για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένες περιπτώσεις που ήρθαν σε γνώση του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, Απόστολου Οικονόμου, τον οδήγησαν να προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση και να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, χτυπώντας «καμπανάκι» προς τους πολίτες αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε o Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται λόγος για αύξηση των φαινομένων αδιαφάνειας στη διαδικασία υιοθεσιών ανηλίκων, «που μερικές φορές οδηγούν σε ανέντιμες συναλλαγές, εκμετάλλευση νεαρών γυναικών και εμπόριο βρεφών».

Ο κ. Οικονόμου συνιστά στους ενδιαφερόμενους για υιοθεσία να είναι προσεκτικοί με τους εμφανιζόμενους διαμεσολαβητές. Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβαίνουν σε ενδελεχή έλεγχο των θετών γονέων και του περιβάλλοντός τους καθώς και να γίνεται αυστηρός έλεγχος και στήριξη της βιολογικής μητέρας.



Πηγή: Έθνος 


Καμίνης για Μουζάλα: Ατυχής ο παραλληλισμός με τον «σταθμό του Μονάχου»



«Aν δεν μπει δυνατά το ΠΝ μαζί με τη Frontex να φυλάξουν τα σύνορα και να συνδράμουν στα hot spots θα πληρώσει το πρόβλημα και πάλι η Αθήνα». Τι είπε για το σύμφωνο συμβίωσης.

«Ολωσδιόλου ατυχή» χαρακτήρισε ο Γιώργος Καμίνης τον παραλληλισμό της πλατείας Βικτωρίας με το σταθμό του Μονάχου στον οποίο προχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας.

«Στο σταθμό του Μονάχου πήγαιναν νόμιμοι Έλληνες μετανάστες που είχαν βρει δουλειά, εδώ η πλατεία Βικτωρίας είναι χώρος παράνομης διακίνησης μεταναστών στον οποίο αναπτύσσεται κύκλωμα παρανομίας με πορνεία κλπ» τόνισε στον σταθμό μας ο δήμαρχος Αθηναίων, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να ξαναγίνει χοάνη μεταναστών και να ξαναδημιουργηθεί στη χώρα συνολικά πρόβλημα παράνομης μετανάστευση. 

«Υπάρχει αμηχανία της κυβέρνησης... Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τους μετανάστες» υπογράμμισε.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης «με τους πρόσφυγες αργά ή γρήγορα θα μπει τάξη, υπάρχει σχεδιασμός, υπάρχουν πόροι, όμως ο εγκλωβισμός των μεταναστών μπορεί να που δεν μπορούν να επιστέψουν στις πατρίδες τους και παραμένουν στη χώρα χωρίς αντικείμενο μπορεί να εξελιχθεί σε πρόβλημα... Φοβάμαι οτι θα κυλήσουμε στο 2012 και στο 2013» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι υπάρχει λύση στο θέμα. «Όταν λεμε αποτελεσματική φύλαξη συνόρων δεν λεμε το Πολεμικό Ναυτικό να σπρώχνει ή να βυθίζει βάρκες, θα τους πάρει συντεταγμένα θα τους παει στα hot spots θα ξεχωρίσει ποιοι είναι πρόσφυγες, μπορούν πολύ γρήγορα και με τη βοήθεια της Frontex, ποιοι δεν είναι, και όσοι δεν είναι θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό, είναι πολύ απλό» παρατήρησε.

«Aν δεν μπει δυνατά το ΠΝ μαζί με τη Frontex να φυλάξουν τα σύνορα και να συνδράμουν στα hot spots θα πληρώσει το πρόβλημα και πάλι η Αθήνα, και θα επανέλθουμε στην κατάσταση του παρελθόντος... Και τα hot spots εδώ προσωρινά είναι, ας κάνουμε τα hot spots στα νησιά και γρήγορα οι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία που έχει συμφωνήσει σε αυτό.

Ο Γιώργος Καμίνης Ακούω δημάρχους της Αττικής ότι τους πειράζει το ένα το άλλο, αλλά δεν βλέπω αντιπρόταση. Ο δήμος Αθηναίων έχει συγκεκριμένη πολιτική, αυτό πρέπει να κάνουν όλοι. Δεν θα κάνουν όλοι τη στρουθοκάμηλο. Να αναλάβει ευθύνη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης να συγκαλέσει τους δημάρχους, για τον επιμερισμό του προβλήματος.

Σημειώνεται ότι ακόμη 1371 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν και σήμερα Παρασκευή το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, από το πλοίο «Αριάδνη».

"Nα υπογραφεί πανηγυρικά στην Αθήνα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης"

«Θέλω το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης να υπογραφεί πανηγυρικά στο δημαρχείο Αθηναίων... Για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αυτό το υποστηρίζω χρόνια, θεωρώ ότι έχει περάσει σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης και σπάει μια προκατάληψη» υπογράμμισε δε.

«Υπάρχει μερίδα ιερέων της εκκλησίας που είναι άνθρωποι φωτισμένοι, και κάποιοι που κηρύσσουν το μίσος και δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία» ανέφερε δε με νόημα.



Πηγή: skai.gr


Συνταρακτικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, αύξηση των αστέγων, των εξαρτημένων, εκδιδόμενων και των λοιμωδών νοσημάτων




Οι συνθήκες στις «πιάτσες» της Αθήνας, έχουν μεταβληθεί δραματικά κατά την τελευταία πενταετία, τα χρόνια της κρίσης, με το 42% των εξαρτημένων που υποστηρίζει σήμερα στον δρόμο το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ να δηλώνει ότι διαθέτει προσωρινή ή καθόλου στέγη, έναντι του 24,5% το 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του, οι εξαρτημένοι χρήστες που βρίσκονται στον δρόμο, ζητούν στέγη, ιατρική φροντίδα, ανθρώπινη επαφή και συναισθηματική στήριξη.

Η χρήση γίνεται συχνά αιτία αποκλεισμού τους από υπηρεσίες για αστέγους, ενώ νέες, κακής ποιότητας ουσίες και νέα συνθετικά ναρκωτικά άγνωστης σύστασης και προέλευσης, αυξάνουν τους κινδύνους για τη ζωή των εξαρτημένων. Το λυπηρό είναι, όπως ελέχθη, ότι έχει μειωθεί αισθητά το κίνητρό τους να κάνουν έστω και μικρά βήματα βελτίωσης της κατάστασής τους, όπως να φροντίσουν την υγεία τους.

Αυξημένος εμφανίζεται, επίσης, ο αριθμός των εξαρτημένων λαθρομεταναστών, ενώ σημαντικές επιβαρύνσεις έχουν και οι εξαρτημένες γυναίκες στον δρόμο. 
Το 2005 δήλωνε ότι εκδιδόταν μία στις δύο εξαρτημένες που υποστηρίζονταν από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ στον δρόμο, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 84%.

Σημαντικό ποσοστό πάσχει από κάποιο λοιμώδες νόσημα (4 στις 10 έχουν ηπατίτιδα και 3 στις 10 HIV/AIDS), αλλά οι μισές από αυτές δεν έχουν ιατρική παρακολούθηση και 4 στις 10 δεν λαμβάνουν κάποια ειδική αγωγή. 

Οι 3 στις 10 είναι άστεγες, ενώ οι μισές είναι μητέρες. Σημαντικά κενά και δυσκολίες παρατηρούνται στον προγεννητικό έλεγχο και τη φροντίδα των παιδιών τους.
Από όσες έχουν παιδιά, 6 στις 10 έχουν απολέσει την επιμέλειά τους.

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εξαρτημένων, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ έχει αναπτύξει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας, μείωσης της βλάβης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κάλυψης βασικών αναγκών επιβίωσης, οι οποίες προσφέρονται στον δρόμο ή σε χώρους άμεσης πρόσβασης για ενεργούς χρήστες.

Την τελευταία τριετία, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», οι προσπάθειές του ενισχύθηκαν σημαντικά με τη δημιουργία του Δικτύου Φροντίδας Εξαρτημένων στον Δρόμο. Στο πλαίσιο του Δικτύου τέθηκαν σε λειτουργία μια νέα, ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη κινητή μονάδα και ένα νέο Κέντρο Άμεσης Πρόσβασης από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ στην Αθήνα, και αντίστοιχες μονάδες από το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Το 2015 οι κινητές μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ πραγματοποίησαν 490 εξορμήσεις στις «πιάτσες» της Αθήνας, ενώ τα δυο του Κέντρα Άμεσης Πρόσβασης υποστήριξαν 939 διαφορετικά άτομα. Στη διάρκεια της χρονιάς μοιράστηκαν 29.937 μερίδες φαγητού, ενώ πραγματοποιήθηκαν 1.768 ιατρικές πράξεις, εντός και εκτός δομής, που αφορούσαν κυρίως την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων, λοιμώξεων του αναπνευστικού, κεφαλαλγιών, αποστημάτων και την περιποίηση τραυμάτων.

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ εφαρμόζει επίσης πρόγραμμα ανταλλαγής συριγγών. Η πρακτική της ανταλλαγής έχει περισσότερα οφέλη από την απλή διανομή, καθώς περιορίζει τον αριθμό των μολυσμένων συριγγών στον δρόμο και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Από το 2013, που άρχισε η συστηματική εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής, μέχρι σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ έχει διανείμει 165.977 καθαρές σύριγγες και έχει συλλέξει 155.444 χρησιμοποιημένες.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών των εξαρτημένων τα επόμενα χρόνια, το ΚΕΘΕΑ θέτει ως προτεραιότητες: Τη συνέχιση λειτουργίας του Δικτύου Φροντίδας Εξαρτημένων στον Δρόμο και μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησής του τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε να μην αποδυναμωθούν οι δράσεις street-work, ανταλλαγής συριγγών και φροντίδας των εξαρτημένων στους χώρους άμεσης πρόσβασης.

Τη διεύρυνση το Δικτύου με τους πρώτους στη χώρα ξενώνες για άστεγους χρήστες. Το σχέδιο του ΚΕΘΕΑ προβλέπει δύο γενικούς ξενώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δυνατότητα φιλοξενίας 30 ατόμων ο καθένας, καθώς και έναν εξειδικευμένο ξενώνα για εξαρτημένες γυναίκες με παιδιά προσχολικής ηλικίας ή εγκυμονούσες, που θα λειτουργεί ως καταφύγιο, προσφέροντας πολύπλευρη φροντίδα σωματικής και ψυχικής υγείας, με έμφαση σε θέματα εγκυμοσύνης και μητρότητας.

Πηγή: newsbeast.gr


Πρώτη είδηση στην Ρωσία οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο



Παραβιάση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος, με δύο ελληνικά F16 να το αναχαιτίζουν και να το «κλειδώνουν» ως πιθανό στόχο στα ραντάρ τους, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

To Sputnik υπογραμμίζει την διαφορά Ελλάδας - Τουρκίας, με την Άγκυρα - όπως σημειώνει - να μην αναγνωρίζει τα 10 μίλια στο Αιγαίο.

«Το τουρκικό F16 έμεινει "κλειδωμένο" στον στόχο από τους Έλληνες πιλότους για τρία λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, με τους Τούρκους να υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος τους πετούσε σε διεθνή χωρικά ύδατα"», αναφέρουν οι Ρώσοι, επικαλούμενοι την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό Γενικο Επιτελείο Στρατού.

Οι Ρώσοι αντιπαραθέτουν την ανακοίνωση του τουρκικού Επιτελείου με το γεγονός της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F16 επειδή όπως υποστηρίζει η Άγκυρα είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για 17 δευτερόλεπτα, ενώ τονίζεται ότι το 2014 είχαν γίνει 1.269 παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο, με τον αριθμό αυτό να διπλασιάζεται, αναφέρουν,το 2015.




Πηγή: newmoney.gr


Επιστρέφουν στη Μυτιλήνη για νέα «χαρτιά» οι μετανάστες που δεν πέρασαν από την ΠΓΔΜ




Στόχος τους να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο δηλαδή ως Σύροι, Ιρακινοί ή Αφγανοί και έτσι να περάσουν τα σύνορα με τελικό προορισμό τους κάποια χώρα της βόρειας ή δυτικής Ευρώπης

Στη Μυτιλήνη επιστρέφει μεγάλος αριθμός μεταναστών που απέτυχαν να περάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και επέστρεψαν στην Αθήνα. 

Στόχος τους αφού καταστρέψουν τα χαρτιά που ήδη έχουν λάβει μετά την αρχική τους καταγραφή στο hot spot της Μυτιλήνης, να επανακαταγραφούν ως πολίτες προερχόμενοι από χώρες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο δηλαδή ως Σύροι, Ιρακινοί ή Αφγανοί και έτσι να περάσουν τα σύνορα με τελικό προορισμό τους κάποια χώρα της βόρειας ή δυτικής Ευρώπης.

Σε αυτά τα συμπεράσματα καταλήγουν αστυνομικές και λιμενικές αρχές της Λέσβου που παρατηρούν το φαινόμενο της επιστροφής μεταναστών στη Μυτιλήνη με πλοία της γραμμής να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα σήμερα που όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος με το πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη ήρθαν από τον Πειραιά περισσότεροι από 50 μετανάστες». Μάλιστα επτά από αυτούς συνελήφθησαν αφού κατείχαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα που τα είχαν αγοράσει έναντι 50 ευρώ το ένα από πωλητές τέτοιων πλαστών εγγράφων στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, έχουν μηδενιστεί σχεδόν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη βόρεια Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Αϊβατζίκ στην απέναντι Μικρασιατική ακτή και δεν επιτρέπουν την αναχώρηση. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα τη μετακίνηση του κέντρου της αναχώρησης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μεταξύ των περιοχών Αλτίνοβα, νότια του Αϊβαλί και Μπαντεμπλί νότια του Δικελί απέναντι από την ανατολική ακτή της Λέσβου.

Έτσι, το κύριο σημείο αποβίβασης πλέον μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης από τη Θερμή στα βόρεια μέχρι και το αεροδρόμιο στα νότια της πόλης. Αλλά και στην ίδια την πόλη της Μυτιλήνης αποβιβάζονται πλέον μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα, στην περιοχή από τη Φυκιότρυπα μέχρι τα Μπλόκια δηλαδή στο χώρο της πόλης βόρεια του λιμανιού της, έφτασαν πέντε βάρκες με περισσότερους από 250 φυγάδες.

Συνολικά την Πέμπτη ο αριθμός των όσων έφτασαν στο νησί στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις ανατολικές του ακτές, από τις 9 το πρωί έφτασε τις 2.000. Στο σύνολο τους, μεταφέρθηκαν και καταγράφονται στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια.


Πηγή : protothema.gr


«Κλείδωσε» την πρωτιά ο Ολυμπιακός, 76-67 τη Λιμόζ





Την 1η θέση του 2ου ομίλου στην α΄ φάση της Euroleague πήρε ο Ολυμπιακός, νικώντας χωρίς να... ιδρώσει, 76-67, τη Λιμόζ, για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γαλλία, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής (9ης) και περιμένει χωρίς άγχος την Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ. 

Οι απουσίες των Σπανούλη, Λοτζέσκι δεν εμπόδισαν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να αυξήσουν σε 8 τις νίκες τους (4 σερί εκτός έδρας), με τους Πρίντεζη, Μάντζαρη και Παπαπέτρου να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων. 

Ντεμπούτο πραγματοποίησε με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» ο Σον Τζέιμς. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός σέντερ μπήκε στο 35΄. Πλήγμα ο τραυματισμός του Αλί Τραορέ στην 4η περίοδο (αποχώρησε για τα αποδυτήρια) για τους Γάλλους που έδωσαν τον τελευταίο αγώνα μπροστά στο κοινό τους για φέτος στη διοργάνωση (2 νίκες - 7 ήττες).

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με ομαδικότητα στην επίθεση, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και με τους Μάντζαρη, Πρίντεζη «ζεστούς» από το τζάμπολ προηγήθηκε με 4-13. Ο Περιστεριώτης γκαρντ ανέβασε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, με 2/2 βολές, 6-15. Η Λιμόζ μείωσε με σερί 15-17 για να πετύχει τους επόμενους 3 πόντους ο Χάκετ, 15-20, στο 10ο λεπτό. 

Οι Γάλλοι πέρασαν την μπάλα στη ρακέτα με τους Ζερμπό και Ντάνιελς να μειώνουν στους 3, 20-23. Ο Πρίντεζης (13 πόντους στο α΄ μέρος) επέστρεψε στη θέση του Αγραβάνη και η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε, 20-27. Ο Ολυμπιακός είχε 11 ασίστ στο ημίχρονο έναντι 6 της γαλλικής ομάδαςμ όμως Ντάνιελς, Βέστερμαν και Τραορέ έβρισκαν τρόπο να τρυπούν την «ερυθρόλευκη» άμυνα, 25-32. Εξω από τα 6/75 (2/3 έως τότε) ο Αθηναίου εκτόξευσε στους 10 πόντους τη διαφορά, 27-37, ενώ ο Πρίντεζης με νέο διαδοχικό έδωσε αέρα 13ων πόντων, 27-40. 

Ο Σφαιρόπουλος έβαλε σε θέση «4» τον Ντι Τζέι Στρόμπερι στο τελευταίο λεπτό πριν το ημίχρονο, με τον Αμερικανό να πετυχαίνει 4 διαδοχικούς πόντους 31-46. Ο Βέστερμαν με 2/2 βολές και ένα... απίθανο τρίποντο από τον Σάφαρτζικ από το κέντρο του γηπέδου μετέτρεψαν το σκορ ημιχρόνου, 36-46.

Ανώτερος και στην 3η περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερτερεί στη ρακέτα, με πόντους από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Μετά το 37-48, ο Βέστερμαν απάντησε με τρίποντο (οι Γάλλοι είχαν 1/8 στο α΄ μέρος), 44-50, αλλά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου απάντησαν με τον ίδιο τρίπο, 44-53 δια χειρός Μάντζαρη και 44-56 με εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Παπαπέτρου. 

Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν το ρυθμό του Ολυμπιακού και με... συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκαν στο -17, 48-65, στο 30΄. Ο Τσαϊρέλης εκτόξευσε την τιμή της διαφοράς στους +20 πόντους, 50-70, ο Τζέιμς πέρασε στο παρκέ στο 35΄, ο Χάκετ ευστόχησε στο 10ο τρίποντο σε 22 προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» και ο Ολυμπιακός επιστρέφει με αυτό που ήθελε από τη Γαλλία.

ΛΙΜΟΖ (Φιλίπ Ερβέ): Σαφάρτζικ 5 (1), Βοϊτσιεκόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκάτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνγκού Κολό 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζέιμς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11 (2), Στρόμπερι 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2), Χάκετ 9 (2), Αθηναίου 8 (2)

Για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός...

Την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη πάση θυσία επί της Ζιέλονα Γκόρα (21:45), στο ΟΑΚΑ για να εξασφαλίσει την πρόκριση, από τον 3ο όμιλο, στη φάση των «16».

Η νίκη της Ζιέλονα Γκόρα επί της Λοκομοτίβ στη Ρωσία δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», μετά τη νίκη του επί της Μπαρτσελόνα, κάτι που θέλουν να πετύχουν μεθαύριο, στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην πολωνική ομάδα, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς. 

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (4 νίκες – 4 ήττες), η οποία έχει δύσκολη αποστολή στη Βαρκελόνη με την πρωτοπόρο του ομίλου Μπαρτσελόνα (6 νίκες – 2 ήττες, όπως και η Λοκομοτίβ). 

Μια 3η διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα, θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να πανηγυρίσει την παρουσία στο Top-16, χωρίς να χρειάζεται να… καρδιοχτυπήσει για να μάθει τι θα συμβεί στη 10η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, όταν αγωνίζεται στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:


1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 11/12
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Κίμκι (Ρωσία) 11/12
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 11/12 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 6-2 14
Κίμκι 4-4 12
Ερυθρός Αστέρας 4-4 12
Μπάγερν Μονάχου 4-4 12
Ρεάλ Μαδρίτης 3-5 11
Στρασμπούρ 3-5 11

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Λιμόζ (Γαλλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 67-76 
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 95-86 
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 11/12

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 8-1 17
Αναντολού Εφές 5-4 14
Λαμποράλ Κούτσα 5-4 14
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 4-4 12
Λιμόζ 2-7 11
Αρμάνι Μιλάνο 2-6 10

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Καρσίγιακα (Τουρκία)- Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 78-88 
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 88-92
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία) (11/12, 21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 7-2 16
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-4 14
Παναθηναϊκός 4-4 12
Καρσίγιακα 2-7 11
Ζιέλονα Γκόρα 2-6 10

4ος ΟΜΙΛΟΣ

==========
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 85-65
Σάσαρι (Ιταλία)-Μάλαγα (Ισπανία) 65-77
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 11/12 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μάλαγα 7-2 16
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-1 15
Μπάμπεργκ 5-4 14
Νταρουσάφακα 4-4 12
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-6 12
Σάσαρι 0-9 9



in.gr


Ασφαλιστικό: Θέμα 15ετίας έθεσαν οι θεσμοί


Με σκληρές διαθέσεις εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά την συνάντησή τους με τον Γ. Κατρούγκαλο. Άνοιξαν ακόμη και θέμα κατάργησης της 15ετίας. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν συνολικά όταν θα παρουσιαστεί όλη η μεταρρύθμιση.
Ασφαλιστικό: Θέμα 15ετίας έθεσαν οι θεσμοί
«Ποδαρικό» με ασφαλιστικό θα κάνει η κυβέρνηση καθώς δανειστές και υπουργός Εργασίας συμφώνησαν να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, με συγκεκριμένα ποσοστά αναπλήρωσης και αναλυτική περιγραφή της νέας δομής του συστήματος, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε 1,5 ώρα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους, έδειξαν τις προθέσεις τους κάνοντας ερωτήσεις.
Μάλιστα, επανέφεραν το θέμα της 15ετίας, επισημαίνοντας σε διάφορα σημεία της συζήτησης ότι η πρόβλεψη για καταβολή σύνταξης με 15 έτη ασφάλισης λειτουργεί αποτρεπτικά για την ασφάλιση.
Στην πράξη, οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέρχονται εκτός ατζέντας, σε ένα θέμα που είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορούσε την αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για τη λήψη σύνταξης, από 15 (4.500 ένσημα) σε 20 (6.000 ένσημα).
Δεν αποκλείεται, στη συζήτηση που γίνεται για την Εθνική Σύνταξη, οι εκπρόσωποι των θεσμών να συνδέουν την καταβολή της, με εισοδηματικά κριτήρια, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει μόνο 15 έτη ασφάλισης.
Άλλωστε, σχετική πρόβλεψη υπήρχε στο Μνημόνιο, δεν θεσμοθετήθηκε όμως όταν ψηφίστηκαν οι διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή της κατώτατης σύνταξης χωρίς τη συμπλήρωση των 67 ετών.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προστατεύσουμε τις συντάξεις και θα προχωρήσουμε σε μια δίκαιη μεταρρύθμιση.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν υπήρξε αντίδραση από τους επικεφαλής των θεσμών για την αύξηση των εισφορών ως αντιστάθμισμα των μειώσεων, απάντησε ότι το άκουσαν χωρίς να το απορρίψουν.

Ρούλα Σαλούρου 
euro2day.gr


Τουρκία: 35 χρόνια κάθειρξη στους διακινητές που μετέφεραν τον Αϊλάν



Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 35 ετών στους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του Αϊλάν –του νηπίου από τη Συρία που πνίγηκε στη Μεσόγειο και έκανε ολόκληρη την Ευρώπη να ανατριχιάσει.

Οι δύο Σύροι κατηγορούνται για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια» και για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Η φωτογραφία του άψυχου σώματος του 3χρονου Αϊλάν, που ξεβράστηκε σε τουρκική παραλία έκανε το γύρο του κόσμου και άνοιξε την πόρτα για σοβαρότερο διάλογο επί του προσφυγικού τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο. Εκτός από τον Αϊλάν, στο ίδιο ναυάγιο πνίγηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του καθώς και η μητέρα του. 

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.
Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο της Αλικαρνασσού το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.


Πηγή


Τζόκερ: Μετά το νέο τζακ ποτ δίνει 15 εκατομμύρια και προκαλεί φρενίτιδα! Δείτε τους αριθμούς και τα στατιστικά



Η κλήρωση του Τζόκερ (Πέμπτη 10/12/2015, αριθμός κλήρωσης 1660), μοίραζε σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας. Δείτε τους τυχερούς αριθμούς που αναδείχθηκαν στην κλήρωση Τζόκερ (10 Δεκεμβρίου): 11, 13, 18, 24, 30 και Τζόκερ ο αριθμός 9.

Τζακ ποτ σημειώθηκε και στην κλήρωση και την Κυριακή το Τζόκερ θα μοιράσει το αστρονομικό ποσό των 15.500.000 ευρώ!



Δείτε ποιοι είναι οι αριθμοί που εμφανίζονται συχνά στις κληρώσεις αλλά και τα συστήματα που αυξάνουν τις πιθανότητές σας να πάτε στο... ταμείο. Δείτε τις στατιστικές αναλύσεις που ακολουθούν, όπου εμφανίζονται οι τυχεροί αριθμοί των κληρώσεων μέχρι και τις 08/11/2015, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε πεδία διαφορετικών χρωμάτων με αριθμούς. Το μπλε χρώμα σημαίνει ότι είναι λιγότερες οι φορές που έχει εμφανιστεί ο συγκεκριμένος αριθμός, ενώ όπου βλέπετε το κόκκινο είναι οι περισσότερες φορές. Αριστερά βλέπετε τους αριθμούς που αντιστοιχούν στο κάθε χρώμα, δηλαδή πόσες φορές έχει εμφανιστεί ο κάθε αριθμός στην περίοδο 16/11/1997 - 08/11/2015 (Πλήθος Κληρώσεων: 1870).


Δείτε εδώ μερικές ιστορίες υπερτυχερών... Τα συστήματα του Τζόκερ: Μερικά από τα συστήματα που προτείνουν ιδιοκτήτες πρακτορείων και αυξάνουν τις πιθανότητες για επιτυχία στο Τζόκερ είναι τα εξής:
  • Κωδικός 45: Επιλεγμένοι Αριθμοί 7, Στήλες 5, Κόστος 2,50 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
  • Κωδικός 35: Επιλεγμένοι Αριθμοί 8, Στήλες 6, Κόστος 3,00 ευρώ. Πιθανότητες: 10,7%
  • Κωδικός 34: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 9, Κόστος 4,50 ευρώ. Πιθανότητες: 7,1%
  • Κωδικός 25: Επιλεγμένοι Αριθμοί 9, Στήλες 30, Κόστος 15,00 ευρώ. Πιθανότητες: 23,8%
  • Κωδικός 24: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 14, Κόστος 7,00 ευρώ. Πιθανότητες: 5,55%
  • Κωδικός 23: Επιλεγμένοι Αριθμοί 10, Στήλες 51, Κόστος 25,50 ευρώ. Πιθανότητες: 20,24%
  • Κωδικός 15: Επιλεγμένοι Αριθμοί 11, Στήλες 22, Κόστος 11,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,76%
  • Κωδικός 14: Επιλεγμένοι Αριθμοί 12, Στήλες 38, Κόστος 19,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,8%
  • Κωδικός 13: Επιλεγμένοι Αριθμοί 13, Στήλες 54, Κόστος 27,00 ευρώ. Πιθανότητες: 4,2%
  • Κωδικός 12: Επιλεγμένοι Αριθμοί 15, Στήλες 118, Κόστος 59,00 ευρώ. Πιθανότητες: 3,93%
  • Mε βάση τις πιθανότητες, τα καλύτερα συστήματα είναι τα 45 και 25, με πιθανότητες 23,8%.

Πηγή : newsit.gr


Νέα δημοσκόπηση για τη ΝΔ



Ποιος προηγείται – Ανοικτό το ενδεχόμενο και δεύτερου γύρου

Νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας και καταγράφει την τάση στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η μέτρηση της εταιρείας Interview έγινε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων, προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ «μάχη» μεταξύ των υποψηφίων θα δοθεί για τη δεύτερη θέση. Επίσης παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία σ' έναν δεύτερο γύρο.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Ευ Μεϊμαράκης με 36%, και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 24% , ο Απ Τζιτζικώστας με 19% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 17%.



Πηγή


Επιστολή διαμαρτυρίας δημάρχων προς Μουζάλα για τους πρόσφυγες




Εντονη ήταν η αντίδραση των δημάρχων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης και Π. Φαλήρου στα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Οπως αναφέρουν σε σχετική επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. κ. Γιάννη Μουζάλα, «δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε "αποθήκη ψυχών"» αφού, όπως επισημαίνουν, δεν πληροί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. «Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών - και όχι Σύρων προσφύγων - στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Καλούν μάλιστα τις τοπικές κοινωνίες σε επαγρύπνηση ενώ απευθύνουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον κ. Μουζάλα και ζητούν συνάντηση μαζί του.
Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. Ανδρέας Κονδύλης, Γιώργος Παπανικολάου, Γιάννης Κωνσταντάτος και Διονύσης Χατζηδάκης.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε Υπουργέ κ. Μουζάλα,
Με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την ολοένα αυξανόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη Νότια Αθήνα, στα γήπεδα Χόκεϊ του Ελληνικού και Ταε Κβο Ντο του Π. Φαλήρου.
Η ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος είναι εξαιρετικά σημαντική και κανείς δεν μπορεί να την παραβλέψει. Η Πολιτεία, ωστόσο, αντιμετωπίζει ένα μείζονος σημασίας θέμα όπως αυτό, χωρίς έστω τη στοιχειώδη προετοιμασία και οργάνωση και αφήνοντας στο σκοτάδι τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό που ξεκίνησε πριν από 3 μήνες με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, έχει τώρα μετατραπεί σε μόνιμη δομή ανοιχτής φιλοξενίας, όχι για πρόσφυγες πολέμου αλλά για παράνομους μετανάστες.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη μας είχατε δεσμευτεί προσωπικά ότι τέλη Οκτωβρίου θα είχε κλείσει η προσωρινή δομή στο Ελληνικό, δέσμευση που δυστυχώς δεν τηρήσατε. Αντί γι΄αυτό, μαθαίνουμε ότι υπάρχει σχέδιο εγκατάστασης χιλιάδων μεταναστών στο πρώην Αεροδρόμιο σε ερειπωμένα κτίρια και αντίσκηνα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου σε «αποθήκη ψυχών» αφού δεν πληροί καμία απολύτως προϋπόθεση φιλοξενίας. Δεν θα επιτρέψουμε το πρώην αεροδρόμιο να μετατραπεί σε χώρο διαμονής οικονομικών μεταναστών – και όχι Σύρων προσφύγων – στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στα Σκόπια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τις τοπικές μας κοινωνίες σε επαγρύπνηση.
Σας ζητάμε, κύριε Υπουργέ, να απαντήσετε επισήμως, άμεσα και εμπεριστατωμένα, στα ακόλουθα κρίσιμα ερωτήματα:
1. Ποιος εγγυάται την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής; Είναι επισήμως γνωστό πλέον ότι ανάμεσα στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που διέρχονται ή καταλήγουν στη χώρα μας βρίσκονται και εξτρεμιστικά στοιχεία.
2. Πώς θα διασφαλίσετε τη δημόσια υγιεινή, όταν ξαφνικά χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρονται σε ένα χώρο που δεν πληροί σχεδόν καμία προδιαγραφή για το σκοπό αυτό;
3. Ως τι θα λειτουργήσουν προσωρινά οι εγκαταστάσεις του πρώην Αεροδρομίου; Κέντρο υποδοχής; Κέντρο φιλοξενίας; Κέντρο διαμετακίνησης; Και το κυριότερο: Θα είναι μια ανοιχτή ή κλειστή εγκατάσταση;
4. Για πόσο διάστημα σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Ελληνικό για το σκοπό αυτό;
5. Ποιος θα αναλάβει τη σίτιση και το κόστος φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών;
6. Ποιος και με ποιο τρόπο θα κάνει την καταγραφή των αλλοδαπών;
7. Πώς και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός των προσφύγων από τους μετανάστες;
Κύριε Υπουργέ,
Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι ήδη η Νότια Αθήνα και οι δήμοι μας 3 μήνες τώρα έπραξαν το καθήκον τους ανθρωπιστικά όπως όφειλαν.
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα για ένα ζήτημα τέτοιων διαστάσεων. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και τον βαθύ προβληματισμό μας. Αναμένουμε άμεση συνάντηση μαζί σας και αναλυτική επίσημη ενημέρωση».