Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τον ληστεύουν, τον πυροβολούν και τον πετούν στις ράγες μέσα σε 1 λεπτό




Ένα δραματικό βίντεο δείχνει την επίθεση που δέχτηκε επιβάτης του μετρό, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέφτει θύμα ληστείας, τον πυροβολούν με αναισθητικό όπλο και τον πετούν στις ράγες του τρένου.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στη σύλληψη των δραστών.

Το περιστατικό έγινε στη Φιλαδέλφεια, στις ΗΠΑ.




Πηγή : bloko.gr


Άδειασαν τα ταμεία εχθές έδωσαν τις κομματικές επιχορηγήσεις και τώρα λένε ότι το οικογενειακό επίδομα θα δοθεί στις 5 Νοεμβρίου δίνοντας και δεύτερη παράταση





Δίνουν... επιχορηγήσεις στα κόμματά τους ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ αλλά το οικογενειακό επίδομα παίρνει και δεύτερη παράταση σήμερα.

…ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ…

Εχθές οι «πατριώτες-εθνάρχες» του κοινοβουλίου ήξεραν να αδειάσουν τα ταμεία του κράτους για να πληρώσουν τις κρατικές επιχορηγήσεις στα κόμματά τους ύψους 1,9 εκατομμυρίων ευρώ αλλά το οικογενειακό επίδομα παίρνει και δεύτερη παράταση σήμερα.

Με 15 ημέρες καθυστέρηση θα πιστωθούν τελικά τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015 στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή που αφορά σε 645.000 δικαιούχους θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί ήδη από τις 20 Οκτωβρίου, ενώ καθυστέρηση υπάρχει και στην καταβολή της τέταρτης δόσης για την επιδότηση της σίτισης.

Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη πως η Κάρτα Αλληλεγγύης για τους δικαιούχους, μέσω της οποίας δίνεται το επίδομα σίτισης, θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και όχι στις 24 Οκτωβρίου- όπως αρχικά προβλεπόταν.

Συγκεκριμένα, θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, για 145.357 δικαιούχους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Η επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.



Πηγή: scoops.gr


Στη ρύθμιση των 100 δόσεων ως «μη έχων» ο Φλαμπουράρης



Στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχει ενταχθεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης παρά τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας του.

Στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχει ενταχθεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σύμφωνα με τα ΝΕΑ και τον Γιώργο Παπαχρήστο.

Όπως μάλιστα επισημαίνει ο δημοσιογράφος στους ισολογισμούς της εταιρείας (ΔΙΑΤΜΗΣΗ) του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι τα ταμειακά της διαθέσιμα το 2013 ήταν περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, το 2014 1,3 εκατομμύρια ευρώ και τα προηγούμενα χρόνια περίπου τα ίδια.

Συνεπώς δεν προκύπτει κάποια αδυναμία πληρωμής των οφειλών του από φορολογία εισοδήματος και ΦΠΑ ώστε να ενταχθεί στις 100 δόσεις.



Πηγή : thetoc.gr


Αρπακόλες θα διαλύσουν τα πάντα : Το… εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας



Δεν θα αφήσουν τίποτα θα διαλύσουν τα πάντα δεν σκέπτονται λογικά δεν ενεργούν λογικά δεν ξέρουν τι κάνουν πώς το κάνουν και οδηγούν την χώρα και τους Έλληνες στην απόλυτη φτωχοποίηση!!

Σενάριο για τέλη κυκλοφορίας ύψους 450 ευρώ σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι 1.996 κυβικά - Σκέψεις για έκπτωση μόνο στα αυτοκίνητα ηλικίας 15 ετών και άνω...

Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.

Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί τα… φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον…

Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι  και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.

Ολοι οι… δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω…



Πηγή : protothema.gr


Αυτός είναι ο παιδόφιλος που ασελγούσε σε αγόρια στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 34χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 13 Οκτωβρίου στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο 34χρονος ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια επί πληρωμή ασκώντας βία. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14ετών κατά συρροή και εξακολούθηση και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΜΟΛΗ Νικόλαο του Γεωργίου και της Κανέλας, γεν. 12-01-1981 στην Αθήνα.



ΦΩΤΟ: astynomia.gr


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στη Σαββαϊδου από την εισαγγελία Διαφθοράς



Για την υπόθεση «παγώματος» προστίμου 78 εκατ. ευρώ

Κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου είναι πλέον η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία την περασμένη Δευτέρα είχε περάσει το κατώφλι των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Α. Τριανταφύλλλου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, τότε, για την υπόθεση «παγώματος» φορολογικού προστίμου που είχε επιβληθεί σε εταιρεία ύψους 78 εκατ. ευρώ.

Πλέον, τρεις ημέρες μετά το γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε η κυρία Σαββαΐδου, η εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της σε βαθμό κακουργήματος, καθιστώντας την έτσι και επισήμως κατηγορούμενη.

Η Κατερίνα Σαββαϊδου – που παύθηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα – βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το κακορυγηματική κατηγορία που αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της πρώην Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην κυρία Σαββαίδου καταλογίζεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρίας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς όμως να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι σχετικές εισηγήσεις που δέχονταν από τα αρμόδια όργανα ήταν αρνητικές.  Σύμφωνα με την κατηγορία, η Κατερίνα Σαββαϊδου αποφασίζοντας τον επανέλεγχο της υπόθεσης «απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου πρόστιμου».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας  και ενέπλεκε την κυρία Σαββαΐδου στον επανέλεγχο του προστίμου. Μάλιστα, η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμφεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία με εμπλεκομενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σαββαΐδου  στο υπόμνημα που κατέθεσε στους δυο εισαγγελείς, φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση αναφέροντας   μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, δεν είναι η μόνη που έχει ανοιχτή στη Δικαιοσύνη η κυρία Σαββαΐδου. Σε βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο της καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Πηγή


Παιδόφιλος παρενοχλούσε 6χρονη μέσα στο νοσοκομείο της Νίκαιας



Μπήκε μέσα στη νύχτα στο θάλαμο που νοσηλευόταν το κορίτσι - Προσπάθησε να ασελγήσει επάνω του την ώρα που η μητέρα της κοιμόταν δίπλα της -ΕΔΕ διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία μητέρας, ότι παιδόφιλος παρενόχλησε την 6χρονη κόρη της, ενώ νοσηλευόταν στο παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με την μητέρα, ένας άγνωστος άνδρας, αργά τη νύχτα και ενώ όλοι κοιμόνταν, βρέθηκε στον θάλαμο που νοσηλευόταν το παιδί της και αφού είχε κατεβάσει τα ρούχα του, αλλά και του παιδιού, προσπαθούσε να ασελγήσει σε βάρος του.  Ακούγοντας τον θόρυβο που έκανε ο άνδρας, μια μητέρα που βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο ξύπνησε, είδε το περιστατικό και έβαλε τις φωνές και αμέσως ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι νοσηλευτές, οι οποίοι κάλεσαν την ασφάλεια του νοσοκομείου, όμως ο άγνωστος άνδρας κατάφερε μέσα στη σύγχυση να διαφύγει.


Το απίστευτο είναι, ότι παρά την άμεση επέμβαση της ασφάλειας, την άμεση ενημέρωση της αστυνομίας και το γεγονός ότι η μητέρα έμεινε επί τρεις ημέρες ακόμη στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί της, κανείς δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται.

Ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας κ. Πεταλάς, μιλώντας στον Ανττένα, επιβεβαίωσε την καταγγελία της μητέρας, ότι παρενόχλησαν σεξουαλικά την 6χρονη κόρη της καθώς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και σημείωσε ότι διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Ο διοικητής τόνισε ότι οι νοσηλεύτριες ειδοποίησαν την ασφάλεια και ότι ο παιδόφιλος όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο.




Πηγή: protothema.gr


Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας ζητούν βουλευτές της ΝΔ



Ενώ υπάρχουν σε όλα τα κρίσιμα θέματα και μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής πολύ σημαντικές εξελίξεις, σημειώνουν, η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί εδώ και δέκα μήνες

Την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και την ουσιαστική ενημέρωση της από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ζητούν με σημερινή επιστολή τους στον Πρόεδρό της, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Με αφορμή και την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, οι βουλευτές ζητούν πλήρη ενημέρωση για τα μείζονα ζητήματα εθνικής πολιτικής, με δεδομένο ότι υπάρχουν σε όλα τα κρίσιμα θέματα και μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής πολύ σημαντικές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα  η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει προφανείς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα.

Στην επιστολή τους οι βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας - μέλη της Επιτροπής τονίζουν την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης από την Κυβέρνηση για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική αναφορά από τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ και οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών ήταν γενικόλογες και αόριστες.

Υπογραμμίζεται πως επί σχεδόν δέκα μήνες δεν έχει γίνει από την Κυβέρνηση οιαδήποτε ενημέρωση της Επιτροπής, παρά τις σημαντικές εξελίξεις και τα σχετικά αιτήματα της Αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έχει σωρευθεί κρίσιμη μάζα πολύ σοβαρών ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής για τα οποία πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση επίσημη, ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως απαιτείται από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Προς  τον  Πρόεδρο,  Δ.Ε. Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
 κ. Κωνσταντίνο  Δουζίνα

ΘΕΜΑ: Αίτημα άμεσης  σύγκλησης  της  Δ.Ε. Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης ο  Πρωθυπουργός αφιέρωσε στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας δύο μόνο παραγράφους. Από την πλευρά του ο Υπουργός των Εξωτερικών, και πάλι κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, αρκέστηκε σε μια περιγραφική, γενικόλογη και αόριστη ομιλία η οποία δεν συνιστά ουσιαστική ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας  και δι’ αυτής του ελληνικού λαού για τα ζωτικά θέματα εθνικής προτεραιότητας που απασχολούν τη χώρα. 
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στις σχέσεις με την Τουρκία, η πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η κατάσταση έντονης ρευστότητας στην Τουρκία, η παρατεταμένη εκρηκτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου  βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο ώστε τίποτα να μπορεί να δικαιολογήσει την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας από την Κυβέρνηση.
Σε όλα τα προαναφερόμενα θέματα υψίστης εθνικής προτεραιότητας  έχουν προστεθεί με δραματική ένταση οι κατακλυσμικές εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Οι ασάφειες και οι γκρίζες ζώνες  της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το θέμα αυτό, ευλόγως προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία καθώς, πέρα όλων των άλλων, αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, με τις Βαλκανικές χώρες και με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. 
 Έχει σωρευθεί λοιπόν μια κρίσιμη μάζα πολύ σοβαρών ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής  για τα οποία πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση επίσημη, ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων και  των πολιτικών δυνάμεων της  χώρας όπως απαιτείται από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 
Ζητάμε συνεπώς, την άμεση σύγκληση της   Δ.Ε. Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό των Εξωτερικών.

Με εκτίμηση 

Κουμουτσάκος Σπυρίδωνος Γεώργιος
Αναστασιάδης Ιωάννη Σάββας
Βούλτεψη Ιωάννη Σοφία
Γεωργιάδης Αθανασίου Σπυρίδων – Άδωνις
Καραγκούνης Ανδρέα Κωνσταντίνος
Κεφαλογιάννη Ιωάννη Όλγα
Κεφαλογιάννης Αχιλλέα Ιωάννης
Μπακογιάννη Κωνσταντίνου Θεοδώρα (Ντόρα)
Παναγιωτόπουλος Ιωάννη Νικόλαος
Πλακιωτάκης Ιωσήφ Ιωάννης
Τασούλας Αναστασίου Κωνσταντίνος
Τσιάρας Αλεξάνδρου Κωνσταντίνος


Πηγή


Και τους έκανε τα μούτρα κρέας : Απεργία στις 12 Νοεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ




Σε απεργία στις 12 Νοεμβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και στα μέτρα «εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.

»Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.

»Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν: 

  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας.
  • Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
  • Διαγραφή του χρέους

Πηγή : tanea.gr


Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Υπαρκτός ο κίνδυνος διολίσθησης σε βαθύτερη ύφεση



Η έστω μετρίως θετική πορεία που καταγράφηκε το 2014 και τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015 έχει αναστραφεί, επισημαίνεται στην τριμηνιαία έκθεση.

Τον υπαρκτό κίνδυνο η χώρα να διολισθήσει σε βαθύτερη ύφεση ή και σε μια μακροχρόνια στασιμότητα, επισημαίνει στην τριμηνιαία έκθεσή του (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2015) το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Μάλιστα όπως εκτιμούν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας υπό τον καθηγητή Π. Λιαργκόβα, η έστω μετρίως θετική πορεία που καταγράφηκε το 2014 και τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2015 έχει αναστραφεί.

Η πρόβλεψη είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου «θα εφαρμοστούν σε ένα περιβάλλον ύφεσης, καθώς το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να είναι χειρότερο σε σχέση με το πρώτο». Όπως τονίζεται σχετικώς «το εξάμηνο αυτό θα αντανακλά με χρονική υστέρηση όλες τις συνέπειες των προηγούμενων αρνητικών εξελίξεων, όπως οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, η αβεβαιότητα, η επενδυτική άπνοια κ.λπ.».

Έτσι, έξι χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου το 2010, «η ελληνική κρίση δεν έχει ξεπερασθεί, μολονότι, παρά τις πολιτικές αναταράξεις, τα χρόνια που πέρασαν μειώθηκαν τα τεράστια δημοσιονομικά και εξωτερικά ελλείμματα και πραγματοποιήθηκαν κάποιες μεταρρυθμίσεις». Ωστόσο, στο ερώτημα που τίθεται γιατί δεν ξεπεράστηκε ως σήμερα η κρίση, η απάντηση που δίδεται από το Γραφείο Προϋπολογισμού είναι ότι πέραν της διάρκειας και της έντασης της λιτότητας (περικοπές μισθών, συντάξεων και άλλων δαπανών, αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, που εξουδετέρωσαν τυχόν ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων κλπ.), η απάντηση «συνδέεται με την εσφαλμένη υπόθεση ότι αρκεί να σταματήσει η «λιτότητα» (ή να καταργηθούν τα «Μνημόνια») για να ανακάμψει η χώρα».

Κατά την άποψή του όμως δεν είναι πλήρης η ερμηνεία αυτή «διότι παραβλέπει τις παθογένειες της χώρας στην πλευρά της παραγωγής, τη μεταρρυθμιστική υστέρηση, το κακό μείγμα μέτρων λόγω έμφασης στους φόρους, τις παλινωδίες και, κυρίως, τη σημασία της αβεβαιότητας για την οικονομική πορεία». Και επιπλέον, «υποτιμά τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας στη γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής και σε επιμέρους περιοχές της, που ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την ανάκαμψη».

Συρρίκνωση του εγχώριου εισοδήματος στα 173 δισ. ευρώ

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων δεν μένει καμία αμφιβολία ότι η χώρα επέστρεψε στην ύφεση το 3ο τρίμηνο του 2015. Κατά το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016, ως το τέλος του έτους θα έχει καταγραφεί ύφεση -2,3 % και, για το 2016 -1,3 %.3 Αυτό μεταφράζεται σε συρρίκνωση του εγχώριου εισοδήματος στα €173 δισ., από €179 δισ. το 2014.

Εντοπίζεται, εξάλλου, ότι από τον Σεπτέμβριο 2015 αυξάνεται πάλι η ανεργία και η μερική απασχόληση, ενώ δυσμενής ήταν και η πορεία των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του 2015 και της βιομηχανικής παραγωγής, που υπέστη σοβαρά πλήγματα εξαιτίας των ελέγχων κεφαλαίου. Μάλιστα στην έκθεση προβλέπεται ότι η μείωση των εξαγωγών αναμένεται μεγαλύτερη για το δεύτερο εξάμηνο λόγω των επιπτώσεων των κεφαλαιακών ελέγχων. Ωστόσο, η επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναμενόμενη δόση των €3 δισ., μετά την αξιολόγηση των θεσμών, εκτιμάται ότι μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτερη ανάσχεση της κρίσης.

Πάντως, ο σπουδαιότερος όρος για ταχύτερη ανάκαμψη και, κυρίως, για να είναι αυτή σε διατηρήσιμη βάση, είναι, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού, «να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα τόσο ως προς τη γενική κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, όσο και ως προς τη διαχείριση θεμάτων (όπως μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις κ.ά.)», κάτι που θα επιτευχθεί «αν ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης του νέου Μνημονίου».

Δυσκολίες προσαρμογής

Στην πορεία αυτή εντοπίζονται δυσκολίες προσαρμογής. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (πρώην «τρόϊκας») ανέδειξαν πάλι τις δυσκολίες της προσαρμογής, αλλά και την κλίμακα των προβλημάτων που έχει η χώρα». Ενώ υπογραμμίζεται ότι την αβεβαιότητα τροφοδοτούν «η συνεχής αναζήτηση ΄΄ισοδυνάμων΄΄ για να γίνουν τροποποιήσεις (που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν νόημα, αλλά τροφοδοτούν την α-βεβαιότητα), οι ασάφειες σε φορολογικά ζητήματα (φορολόγηση μισθώματος ακινήτων, ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ΕΝΦΙΑ), οι ανασχεδιασμοί στο ασφαλιστικό κ.ά.».

Την αβεβαιότητα τροφοδοτεί και «η αρνητική στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης σε κάθε σχεδόν μέτρο εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου», επισημαίνεται, «και τούτο, παρά το γεγονός ότι στήριξε με την ψήφο της στη Βουλή το πλαίσιο πολιτικής, που υποδεικνύεται από το νέο Μνημόνιο». Όπως, αναφέρεται στην έκθεση «τα προβλήματα εφαρμογής που καταγράφονται (π.χ. ΦΠΑ στην εκπαίδευση, «κόκκινα» δάνεια, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.) δείχνουν ότι η οικονομική φιλοσοφία του Μνημονίου συχνά αμφισβητείται στην πράξη, πράγμα που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα».

«Αγώνας δρόμου»

Το Γραφείο Προϋπολογισμού κρίνει το πρόγραμμα «πολύπλοκο και φιλόδοξο». «Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει αγώνα δρόμου για την εφαρμογή του και η δημόσια διοίκηση να δείξει διαχειριστική επάρκεια για ένα τόσο δύσκολο έργο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζεται ότι «η διεθνής εμπειρία μας δείχνει ότι η επιτυχής εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι πολύ πιο δύσκολη σε περιβάλλον ύφεσης». Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι «εξαντλείται πλέον η φοροδοτική ικανότητα των συνεπών πολιτών, ενώ οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών και ενδεχομένως νέοι φόροι μπορεί να ενισχύσουν τη φοροδιαφυγή». «Θεωρούμε ότι η συνεχής αύξηση φόρων ιδίως μέσα σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ενισχύει την ύφεση καθώς και ακυρώνει πολλά επενδυτικά σχέδια», αναφέρεται, ενώ προβλέπεται ότι «η απότομη άνοδος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων είναι κακός οιωνός για το επόμενο διάστημα, καθώς οι υποχρεώσεις των πολιτών προς την εφορία αυξάνονται».

ΦΠΑ στα νησιά: Μικρό το όφελος

Κατά το Γραφείο Προϋπολογισμού το όφελος από ενέργειες όπως η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά «σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί η εφαρμογή του, είναι πολύ μικρό». «Ακόμα και αν υιοθετήσουμε την αισιόδοξη πρόβλεψη των παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε το 2010, με βάση τα δημοσιονομικά έσοδα και το ΑΕΠ του 2010 (πολύ υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2013 ή του 2015), τα μέγιστα επιπρόσθετα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα € 250 εκατ.», εκτιμάται. Όπως διευκρινίζεται «τα έσοδα αυτά είναι περίπου το 25% των εσόδων, τα οποία θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τη μείωση της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και παραοικονομίας μόνο στην περιφέρεια της Αττικής, που παράγεται περίπου το 45% του ΑΕΠ της χώρας».

Φορολογική επιβάρυνση

Έτσι, παρατηρείται ότι «η κάθε προσπάθεια για αύξηση των φορολογικών εσόδων από ΦΠΑ θα πρέπει να προσανατολιστεί περισσότερο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, μέσω της δημιουργίας ενός βέλτιστου φοροεισπρακτικού μηχανισμού (καταπολέμηση διαφθοράς, αναδιάρθρωση, κάλυψη κενών θέσεων)». Ωστόσο, «ο εξορθολογισμός των μειωμένων συντελεστών σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις (π.χ. καθιέρωση κανονικού συντελεστή 23% στα πλέον τουριστικά νησιά) και η επανεξέταση ορισμένων εξαιρέσεων αγαθών και υπηρεσιών από Φ.Π.Α, δεν θα ήταν προς τη λανθασμένη κατεύθυνση». Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «ένα προσεχτικά σχεδιασμένο φορολογικό σύστημα μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομία μιας χώρας, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών, να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, την εργασία και την ανταγωνιστικότητα, καθώς και σε μια δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος». «H περαιτέρω αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αυξημένα έσοδα σε περιόδους ύφεσης στις οποίες τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας», υπογραμμίζεται.


Πηγή : tovima.gr


Κατατίθενται στη Βουλή τα νομοσχέδια για τράπεζες και προαπαιτούμενα



Με το βλέμμα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group και την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, στη Βουλή κατατίθεται εντός της ημέρας δύο νομοσχέδια, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα πολυνομοσχέδιο για σειρά εκκρεμοτήτων σε σχέση με τα προαπαιτούμενα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστούν και τα δύο νομοσχέδια με διαδικασίες εξπρές. Ειδικά για το νομοσχέδιο που αφορά τις τράπεζες, ο σχεδιασμός είναι να ψηφιστεί έως αύριο το βράδυ από την Ολομέλεια, ενώ το αργότερο έως το Σάββατο αναμένεται και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Πάντως, ακόμη κι έτσι, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα ζητήματα «αγκάθια», δηλαδή τα «κόκκινα» δάνεια και οι πλειστηριασμοί, ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Τα ισοδύναμα που μελετώνται για την αναπλήρωση των 300 εκατ. από τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση -μεταξύ άλλων η αύξηση των τελών κυκλοφορίας ή η αύξηση του φόρου σε ποτά και τσιγάρα-, δεν φαίνεται να είναι αρκετά ισχυρά ή ασφαλή ώστε να πείσουν τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Έθνος, η νέα πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση φαίνεται να είναι 0% σε παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και 23% σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία και σχολές, ΙΕΚ κλπ.

Έτσι, το ποσό από τα ισοδύναμα που θα χρειαστεί για την κάλυψη της απώλειας εσόδων από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία θα είναι σημαντικά μικρότερο.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς, αν και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές, οι όροι μιας τέτοιας συμφωνίας δεν έχουν ακόμη αποκρυσταλωθεί.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελική φόρμουλα για τα «κόκκινα» δάνεια θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικου Περιεχομένου.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων, μετά τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, η κυβέρνηση υπαναχώρησε στα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επανεξετάζει το ποσοστό συμμετοχής των φαρμακοποιών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω από το 20% που είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς, στη βάση του επιχειρήματος ότι το μέτρο αυτό ζητείται να εφαρμοστεί μόνο στην Ελλάδα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το ζήτημα χρειάζεται μόνο Κοινή Υπουργική Απόφαση και όχι νόμος και η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα κλείσει το θέμα σε λίγα 24ωρα.


Πηγή : in.gr


Μετά τα μαργαριτάρια που πέταξε ο Φίλης πετάει το μπαλάκι σε Τσακαλώτο για το ζήτημα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση



Διαβάσαμε στο skai.gr

Ελπίζει σε κατανόηση από όλες τις πλευρές και "ιδιαίτερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης" για την επίλυση του θέματος, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος περαιτέρω επανέλαβε την πρόθεσή του για επανασύσταση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και επιστροφή της ευθύνης εποπτείας του διδακτικού προσωπικού στο υπουργείο.

Στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) Χαράλαμπο Κυραϊλίδη για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα να δείξουν κατανόηση όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ιδιαίτερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Eπανέλαβε δε τη θέση του ότι θα επιστρέψει στο υπουργείο η ευθύνη εποπτείας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την επανασύσταση της διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Κυραϊλίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου, αλλά ιδίως την αγωνία του για το θέμα του ΦΠΑ.

«Παραμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς και οι επιχειρηματίες που έχουν ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, σχολές χορού, ωδεία, γενικά φορείς της ιδιωτικής εκπαιδευσης, σε αγωνία και σε ομηρία, γιατί δεν ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Να πράξουν το νόμιμο, γιατί ο νόμος ισχύει αναδρομικά από τον Ιούλιο, ή να ακούν τις προφορικές δεσμεύσεις του κάθε υπουργού ή του πρωθυπουργού;», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν και από πλευράς καταβολής διδάκτρων των γονέων και από πλευράς καταβολής μισθών από τους εργοδότες.

Ο κ. Κυραϊλιδης επεσήμανε ότι η ΣΙΕΙΕ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το «μπλοκάρισμα» του μέτρου, ενώ σημείωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η απάντηση από την Κομισιόν, στην οποία έχει προσφύγει από το καλοκαίρι.



Παράγουν φτώχεια! Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη. Η πρόταση Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό



Στα 384 ευρώ θα ανέρχεται η εθνική σύνταξη στις εισηγήσεις που θα καταθέσει το μεσημέρι στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζει το μεσημέρι την πρότασή του για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως μεταδίδει το real.gr, η εθνική σύνταξη που εισηγείται ο Γ. Κατρούγκαλος κινείται στο όριο της φτώχειας (το οποίο καθορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα) και θα ανέρχεται στα 384 ευρώ. O αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι οι κανόνες αναπλήρωσης θα είναι ενιαίοι παντού, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης.

Δεν δέχονται αύξηση εισφορών

Οι δανειστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρνούνται να δεχθούν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αναζητά τα 900 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει την τρύπα μέχρι και το τέλος του νέου έτους.

«Πέφτουμε σε τοίχο»

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς θα σφραγίσουν την πορεία του ασφαλιστικού, αλλά και τη ζωή των ασφαλισμένων, επί δεκαετίες.

«Όποια λύση και να εξετάσουμε είναι πολύ δύσκολη, πέφτουμε σε τοίχο», συνηθίζει να σχολιάζει ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Ο κ. Ρήγας επέστρεψε από περιοδεία στη Θράκη, όπου άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων για τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας των αγροτών, διαπίστωσε ωστόσο ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στο υπουργικό οι αποφάσεις

Στη συνεδρίαση της ΠΓ, πάντως, θα πραγματοποιηθεί απλώς συζήτηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το οικονομικό επιτελείο να εργάζεται πάνω σε αυτό έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το real.gr περιλαμβάνει δύο πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά το ΤΧΣ (την εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή και τα κριτήρια διορισμού των μελών του ΤΧΣ -ο οποίος αναβαθμίζεται- και πώς θα γίνεται η εποπτεία των ελληνικών τραπεζών) και ο δεύτερος τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης, οι οποίες θα εξειδικευτούν εν συνεχεία με κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κεφαλαιακές ανάγκες που αναμένεται να βγάλουν τα stress tests θα αγγίξουν τα 16 δισ. ευρώ, ενώ το βασικό σενάριο για την συμμετοχή των ιδιωτών αγγίζει τα 5,5 έως 6 δισ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει η ανακεφαλαιοποίηση να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του έτους, ει δυνατόν έως τις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να μην απειληθούν οι καταθέσεις, ενώ επιδιώκει από την άλλη εβδομάδα-μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ το Σάββατο-να είναι γνωστοί όλοι οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Πέφτουν πρόστιμα για τον ΦΠΑ παρά την παράταση, απίστευτο μπάχαλο



“Μασάζ” στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων θέλει να κάνει σήμερα ο Νίκος Φίλης, όμως φαίνεται ότι τον υπουργό Παιδείας τον περιμένει βαρύ κλίμα καθώς ήδη το απίστευτο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση έχουν αρχίσει και οι παρενέργειες. 110 ευρώ πρόστιμο πλήρωσε ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και σχολείου σ τον Πειραιά, καθώς αν και δόθηκε παράταση, δεν έχει υπαχθεί στο καθεστώς ΦΠΑ.

Ο Β. Αντωνιάδης είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου στον Πειραιά. Τα δύο κτήρια τα χωρίζουν μερικοί δρόμοι και υπάγονται σε διαφορετικές ΔΟΥ. Η μια έχει εφορία την οποία επισκέφτηκε ο κ. Αντωνιάδης δέχθηκε την αίτηση παράτασης που υπέβαλε, όμως η δεύτερη του επέβαλε πρόστιμο γιατί ακόμη δεν έχει υπαχθεί σε καθεστώς ΦΠΑ. Έτσι αναγκάστηκε να πληρώσει 110 ευρώ, αν και έχει δοθεί παράταση! Το απίστευτο αλαλούμ έχει μπερδέψει ακόμη και τους έμπειρους εφοριακούς και στη μέση οι πολίτες... πληρώνουν!


Πηγή : newsit.gr


Έτσι, χωρίς πρόγραμμα…

Menelaos Myrillas / SOOC


Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»(27/10/2015) η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε ότι δεν σκοπεύουν να το παίξουν «οι μεγάλοι μέντορες της παιδείας». «Έχουμε βαρεθεί τους υπουργούς με τα μεγάλα σχέδια που καταστρέφουν τελικά την παιδεία και ειδικά την τριτοβάθμια», είπε
Γι’ αυτό κι εκείνη ανακοίνωσε τι θα κάνουν: Θα διαπραγματευθούν με τη ΔΕΗ ώστε να πληρώνουν τα ΑΕΙ λιγότερα λεφτά για το ρεύμα και θα τελειώσουν με τα Συμβούλια Ιδρύματος και τις αρμοδιότητες που είχαν διότι, όπως είπε, είναι υπεύθυνα για τις δυσλειτουργίες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Οπότε, όλα καλά μετά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τι χρειάζονται οι μεταρρυθμίσεις; Ε, ας βολευτούν τώρα κουτσά στραβά τα προβλήματα με τα οικονομικά και για τα μεγάλα θέματα -ανέφερε τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής- έχει ο Θεός, θα γίνει εθνικός διάλογος. Με τι θέσεις, τι σχέδια; Άγνωστο!
Άλλωστε ξέρουν στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούν τους γονείς που έχουν παιδιά στα ιδιωτικά σχολεία να τα πάνε στα δημόσια για να πιέσουν για την αναβάθμισή τους αλλά πριμοδοτούν τα ιδιωτικά φροντιστήρια (προτείνοντας μειωμένο ΦΠΑ έναντι των ιδιωτικών σχολείων) επειδή συμπληρώνουν σε ευρεία κλίμακα τη δημόσια εκπαίδευση που νοσεί. Δηλαδή, νοιάζομαι για τη δημόσια εκπαίδευση αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι΄ αυτήν, δεν έχω λεφτά ούτε σχέδια, οπότε φροντίζω τον παραπληρωματικό φορέα της, τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Makes sense, δεν λέω! Έτσι και στην ανώτατη εκπαίδευση. Δεν έχω σχέδια, θέσεις, προτάσεις, δεν το παίζω μεταρρυθμιστής, μειώνω το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ικανοποιώ το κομματικό μου ακροατήριο καρατομώντας τα μισητά Συμβούλια και πορεύομαι όσο πάει.
Το αν θα εγκαταλείπουν το δημόσιο πανεπιστήμιο όσοι μπορούν, αν αυτό καταρρέει, δεν τους απασχολεί. Αρκεί να μην δείχνουμε επαρχιώτες όπως είπε η Υπουργός. Είναι επικίνδυνος επαρχιωτισμός, υποστήριξε, να περιμένουμε να μας σώσουν οι ξένοι που έρχονται στα Συμβούλια. Τα πανεπιστήμια έχουν ήδη διεθνή εμβέλεια, είπε, αφού πάνε οι καθηγητές σε διεθνή συνέδρια και οι φοιτητές της Νομικής κερδίζουν διεθνείς διαγωνισμούς. Ξεχνάει ότι αυτοί οι λίγοι φοιτητές διακρίνονται με τη δική τους και των λίγων καθηγητών τους εντελώς προσωπική προσπάθεια και αγωνίζονται να υπερβούν ένα κλίμα γενικευμένης απαξίας των σπουδών και της αριστείας που πρώτο το κόμμα της κ. Αναγνωστοπούλου, και από τον θώκο του Υπουργείου, καλλιέργησε. Και μας χαλάει όταν έχουμε στα Συμβούλια προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Cincinnati, Jack L. Davis, μέλος του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ, που πρόσφατα ανακοινώθηκε η σπουδαία αρχαιολογική του ανακάλυψη στην Πύλο, ανακάλυψη που βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου. Και δεν είναι φυσικά ο μόνος. Πολλοί άλλοι και Έλληνες της διασποράς αλλά και Έλληνες εντός της χώρας προσφέρουν αφιλοκερδώς και με προσωπικό κόστος (ως πότε άραγε μετά από τόσες προσβολές;) τις υπηρεσίες τους στην ανώτατη εκπαίδευση και στη χώρα. Και είναι εκλεγμένοι (έμμεσα, με αυξημένη πλειοψηφία, από τα εσωτερικά μέλη των Συμβουλίων) και όχι διορισμένοι όπως υποστήριξε η Υπουργός. Και αυτού του είδους τη διαδικασία εκλογής και σύνθεση των Συμβουλίων επικρότησε η μεγάλη πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ που συμμετείχε στην ανάδειξή τους με ηλεκτρονική ψηφοφορία την οποία το τεχνοφοβικό κόμμα της κ. Υπουργού με την ΠΝΠ κατήργησε, υποθέτω ως «τεχνοφασισμό», όπως έλεγαν παλαιά. Ευτυχώς, πάντως, που η υπουργός είπε ότι δεν έχει «καμία αντίρρηση να έρχονται συνάδελφοι από μεγάλα πανεπιστήμια». Κάτι είναι κι αυτό. Τους επιτρέπεται τουλάχιστον να επισκέπτονται τη χώρα.
Αλλά ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι είπε η υπουργός.
Μας είπε λοιπόν ότι τα Συμβούλια είναι ένας «απολύτως αντιδημοκρατικός μηχανισμός μέσα στο πανεπιστήμιο».
  • Να της θυμίσουμε ότι η σύστασή τους έγινε από τη Βουλή των Ελλήνων που ψήφισε με πλειοψηφία 5/6 το σχετικό νομοσχέδιο.
  • Ότι αναδείχθηκαν με ψηφοφορία όλων των μελών ΔΕΠ στην οποία συμμετείχαν σε ποσοστά που ξεπερνούσαν το 80% και 90%.
  • Να της θυμίσουμε επίσης ότι το κόμμα της, ακόμη και με προσωπική συμμετοχή στελεχών του, παρεμπόδιζε τις διαδικασίες εκλογής των Συμβουλίων παραβιάζοντας προβλέψεις του νόμου, αποκλείοντας την είσοδο στους εκλέκτορες, «απαλλοτριώνοντας» την κάλπη, κατεβάζοντας τους server των ιδρυμάτων. Δεν θυμάμαι την κ. Υπουργό να διαμαρτύρεται για αυτές τις κραυγαλέα αντιδημοκρατικές ενέργειες ούτε κάποιον άλλο από το κόμμα της να καταδικάζει τη στοχοποίηση υποψηφίων των Συμβουλίων με αφίσες καταζητούμενων στις σχολές.
  • Τέλος, να της θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο νόμος είναι απολύτως συνταγματικός και ψεύδονται όσοι από το Υπουργείο ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι ελάχιστες ακυρώσεις συγκεκριμένων αποφάσεων (3 μόλις σε σύνολο δεκάδων) δεν πλήττουν τη συνταγματικότητα ούτε τη δημοκρατικότητα του οργάνου αφού καλούν ακριβώς τα Συμβούλια να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν τον νόμο που αμφισβητεί η υπουργός.
  • Ούτε το μέτρο της προεπιλογής των υποψηφίων πρυτάνεων είναι αντισυνταγματικό ή αντιδημοκρατικό όπως έκρινε πάλι το ΣτΕ.. Η διοίκηση σύνθετων οργανισμών όπως είναι τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, κλπ. δεν είναι χώρος άσκησης εν γένει του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι που ισχύει στην κοινωνία. Αλλιώς θα βάζαμε τους ασθενείς, τους νοσοκόμους και τους γιατρούς να επιλέγουν με ψηφοφορία τους διοικητές των νοσοκομείων ή θα ζητούσαμε να ψηφίζουμε όλοι μας αυτούς που θα έβαζαν υποψηφιότητα για να γίνουν υπουργοί.
Είπε ότι «με τον νόμο 4009, δημιουργήθηκε τέτοια σύγχυση και αντιδημοκρατικότητα στα πανεπιστήμια που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη δυσλειτουργία των πανεπιστημίων». Δηλαδή για τις δυσλειτουργίες των πανεπιστημίων δεν φταίνε οι αυθαίρετες και παράνομες καταλήψεις των σχολών, το παράνομο κλείσιμο ιδρυμάτων (π.χ. ΕΚΠΑ), η γενικευμένη ανομία και η βία, η έλλειψη χρημάτων και η κακοδιαχείριση που αφήνει τα ιδρύματα χωρίς επιστημονικά περιοδικά, χωρίς θέρμανση και καθαριότητα, αλλά ένας νόμος (ο 4009 και πριν αυτός της κ. Γιαννάκου) που υιοθετήθηκε καθόλα δημοκρατικά και ένας θεσμός τα Συμβούλια που θεσμοθετήθηκαν ακριβώς για να βοηθήσουν και να εποπτεύσουν την ορθή ακαδημαϊκή και οικονομική λειτουργία, τη χρηστή και διαφανή διαχείριση και διοίκηση όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο.
Έχουν τα Συμβούλια, λέει η Υπουργός, «απολύτως συγχυσμένες» (sic) αρμοδιότητες, «διατακτικές, ελεγκτικές και εποπτικές» με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το Πανεπιστήμιο. Μάλλον δεν θα έχει προσέξει ότι ο νόμος δίνει όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες στον πρύτανη και τη Σύγκλητο και στο Συμβούλιο μόνο την εποπτεία και την εν γένει χάραξη στρατηγικής Η ταλαιπωρία της ακαδημαϊκής κοινότητας και οι δυσλειτουργίες στην ανώτατη εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια δεν προήλθαν από τα Συμβούλια αλλά από τις δυναμικές εσωτερικές μειοψηφίες και τους δικούς τους «αλληλέγγυους» που περιφρονούσαν τους νόμους και τους κανονισμούς, έπλητταν τη δημοκρατία, προσέβαλλαν πρόσωπα και θεσμούς , δρούσαν ανενόχλητα και ασύδοτα χρησιμοποιώντας ακόμη και βία. Το κόμμα της κ. Υπουργού δεν έπαιρνε αποστάσεις από αυτά τα φαινόμενα, αν δεν πρωτοστατούσε κιόλας. Άλλωστε και στη συγκεκριμένη εκπομπή, όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για τα συχνά γεγονότα στις πρυτανείες, η κ. υπουργός υποστήριξε, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, ότι «είναι υγιές να υπάρχουν αντιδράσεις στο πανεπιστήμιο». Να επισημάνουμε επίσης ότι, οι όποιες εντάσεις μεταξύ πρυτανικών αρχών και Συμβουλίων σημειώθηκαν σε ελάχιστα ιδρύματα (κυρίως ΕΚΠΑ και ΑΠΘ) όπου οι πρυτανικές αρχές υπερασπίστηκαν τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ της ασυμβίβαστης και δυναμικής ανυπακοής και επιβραβεύτηκαν στη συνέχεια με κυβερνητικές θέσεις. Ο κ. Μυλόπουλος στη διοίκηση της ΕΤ3 --μέχρι να παραιτηθεί-- και ο κ. Πελεγρίνης, νυν υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος παρομοίωσε τα μέλη του Συμβουλίου με ναζιστές καθηγητές και έκανε αγωγή εναντίον τους για ένα εκατομμύριο ευρώ.
Τέλος είπε η Υπουργός ότι δεν μπορεί τα όργανα διοίκησης να μην αντιπροσωπεύουν όλον τον πληθυσμό του πανεπιστημίου υπονοώντας υποθέτω ότι θα επαναφέρει την πρόβλεψη του νομοσχεδίου Μπαλτά (που δεν περιλαμβάνεται ωστόσο ΠΝΠ) να ψηφίζουν εκτός από τους καθηγητές και οι φοιτητές με τους διοικητικούς υπαλλήλους για τον πρύτανη, τους κοσμήτορες κλπ.. Ξεχνάει ότι και στον παρόντα νόμο οι φοιτητές εκπροσωπούνται στη διοίκηση. Στα Συμβούλια μάλιστα προβλέπεται η συμμετοχή ισότιμου μέλους από τους φοιτητές με αποφασιστικές αρμοδιότητες για όλα τα θέματα. Η δε αντιπροσώπευση ενός τμήματος της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν συνεπάγεται ότι πρέπει τα μέλη του να ψηφίζουν και για τις άλλες.
Συμπερασματικά, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Κινείται με γνώμονα το «βλέποντας και κάνοντας» αρκεί να είμαστε στην εξουσία. Έχει στοχοποιήσει τα Συμβούλια συμβολικά προς ικανοποίηση του κομματικού ακροατηρίου δείχνοντας τη διάθεσή της ν’ αφήσει τα πράγματα να βουλιάξουν μένοντας στάσιμα. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι τα Συμβούλια είναι το απαύγασμα της σοφίας --σε όλον τον κόσμο είναι κοινοτοπία Εδώ δαιμονοποιήθηκαν γιατί συμβολίζουν τη μεταρρύθμιση. Γι’ αυτό και πρέπει να στηριχθούν. Αν αποδυναμωθούν με νέους νόμους και ΠΝΠ κανείς σοβαρός άνθρωπος ειδικά από το εξωτερικό δεν θα ενδιαφερθεί ξανά να θέσει υποψηφιότητα και θα κλειστούμε πάλι στη μίζερη απομόνωσή

Βάσω Κιντή
protagon.gr


Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες στις φυλακές Τρικάλων



Οι φυλακές Τρικάλων φαίνεται ότι ήταν το «στρατηγείο» ,δυο πολυμελών συμμοριών που δραστηριοποιούντο σε εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης των δυο συμμοριών βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν συλληφθεί 21 άτομα, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Οι Αρχές έφθασαν στην εξάρθρωση των δυο συμμοριών μετά από πολύμηνες έρευνες. Η μία συμμορία δραστηριοποιείτο κυρίως στους εκβιασμούς ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης πουλώντας «προστασία » καθώς και σε διακίνηση ναρκωτικών σε σωφρονιστικά καταστήματα . Η δεύτερη συμμορία δραστηριοποιείτο στη μεταφορά μεταναστών.

Τις πρωϊνές ώρες άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ έκαναν επιχείρηση στις φυλακές Τρικάλων και προχώρησαν σε ελέγχους για τη συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν τη δράση των δυο συμμοριών.


Πηγή : tanea.gr


Και τέταρτο θύμα από την κακοκαιρία βρέθηκε σε ρεματιά στο Μενίδι



Τα στοιχεία του άνδρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα - Τον εντόπισε μια ηλικιωμένη γυναίκα - Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του ήταν καλυμμένο από λάσπη και κλαδιά - Διενεργείται αυτή την ώρα νεκροτομή

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε ρεματιά στην περιοχή του Μενιδίου το απόγευμα της Τετάρτης.

Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα, καθώς δεν βρέθηκε πάνω του αστυνομική ταυτότητα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τον εντόπισε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και Αριστοτέλους.

Το μεγαλύτερο μέρος του σώματος του θύματος ήταν καλυμμένο από λάσπη και κλαδιά, ενώ αυτή την ώρα διενεργείται νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για τον τέταρτο νεκρό από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική την περασμένη εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που μετέβη στο σημείο ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από πνιγμό.

Οι φόβοι πάντως για αύξηση των θυμάτων από τη σφοδρή κακοκαιρία εντείνονται, καθώς την περασμένη Πέμπτη, κατά πληροφορίες, δηλώθηκαν πολλές εξαφανίσεις στην αστυνομία.



Πηγή : protothema.gr


ΗΠΑ: Απολύθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαθήτρια στην τάξη της



Ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε μια μαύρη μαθήτρια, μέσα στην τάξη του σχολείου της, προσπαθώντας να την συλλάβει εν ώρα μαθήματος, απολύθηκε, ανακοίνωσε ο ανώτερός του στην ιεραρχία.

Ο αστυνομικός Μπεν Φιλντς, η «επιχείρηση» του οποίου βιντεοσκοπήθηκε από άλλους μαθητές προκαλώντας κατακραυγή στις ΗΠΑ, ενήργησε κατά τρόπο που «δεν συνάδει με την εκπαίδευση των αστυνομικών και δεν είναι αποδεκτός», δήλωσε ο σερίφης Λίον Λοτ.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Φιλντς διακρίνεται να αρπάζει βίαια τη μαθήτρια προσπαθώντας να την απομακρύνει από το θρανίο της και να την σέρνει στο πάτωμα.

Το κορίτσι, που φοιτά στο λύκειο Σπρινγκ Βάλεϊ της Νότιας Καρολίνας, είχε αρνηθεί νωρίτερα να υπακούσει στην εντολή του, όταν της ζήτησε να βγει έξω.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τρίτη έρευνα για τη σύλληψη της μαθήτριας από τον Μπεν Φιλντς.

Η Χίλαρι Κλίντον, που είναι υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του.



Πηγή : real.gr


Σάλος στην Ιταλία για Βαρουφάκη - Πληρώθηκε 1000 ευρώ το λεπτό από τη RAI



Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας πληρώθηκε 24.000 ευρώ για συνέντευξη 22 λεπτών στην κρατική τηλεόραση. Έλαβε πάνω από 52.000 ευρώ σε ένα μήνα.

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία για τα 24.000 ευρώ που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για μια εμφάνισή του στο ιταλικό δίκτυο RAI.

Τα  κόμματα της ιταλικής αντιπολίτευσης έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν εξηγήσεις από την κρατική τηλεόραση, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης αμείφθηκε με πάνω από 1.000 ευρώ το λεπτό για την εμφάνισή του στο τοκ σόου του Fabio Fazio «Fa Tempo che Che», στο τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η RAI του προσέφερε και αεροπορικό εισιτήριο διακεκριμένης θέσης.

Παράλληλα, ο ίδιος ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη, ένα μήνα αργότερα, και έλαβε 28.800 ευρώ συν ένα αεροπορικό εισιτήριο business class για να πραγματοποιήσει ομιλία σε ετήσιο συνέδριο.

Την είδηση μετέδωσε την Τετάρτη η Huffington Post, αλλά επαλήθευσε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω της προσωπικής του σελίδας, χαρακτηρίζοντας μεν ψευδή τα σχόλια του ξένου Τύπου για τα υψηλά κασέ του, επιβεβαιώνοντας δε ότι έλαβε μέσα σε ένα μήνα πάνω από 52.000 ευρώ!

«Επειδή το νέο ευρωπαϊκό δίκτυο για το οποίο εργάζομαι, και το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό, έχει ως ένα από τα αιτήματά του την απαίτηση για Διαφάνεια Παντού, χαίρομαι που η τρόικα εσωτερικού μου δίνει την ευκαιρία να δώσω ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτό στην πράξη» δηλώνει στη σελίδα του ο Γιάνης Βαρουφάκης και παραθέτει τις ομιλίες που έκανε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτικού δικτύου.

«Στις 21 εξ αυτών δεν υπήρξε η παραμικρή πληρωμή ενώ σε δύο μόνο υπήρξε χαμηλή πληρωμή (λόγω επιμονής των οργανωτών)», προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης και στέλνει μήνυμα «στην τρόικα εσωτερικού και στους υπαλλήλους της» όπως λέει:

«Οι συνεχιζόμενες προσπάθειές σας να υπονομεύσετε την εικόνα μου, αποτελούν μέγα δώρο για το οποίο σας ευχαριστώ. Επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να σας ενοχλεί η Άνοιξη της Αθήνας και η αίσθηση περηφάνειας που αυτή έδωσε στους έλληνες. Παράλληλα, με βοηθάτε να σκέφτομαι ιδέες για το πως μπορεί να προωθηθεί ο στόχος της Διαφάνειας Παντού».


Πηγή : antenna.gr




Ούνικς Καζάν - Άρης 73-74




Ο Άρης έφυγε από το Καζάν με μία σπουδαία νίκη επί της Ούνικς της οποίας επικράτησε στην παράταση με 73-74.

Ο Άρης δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από ακριβότερα μπάτζετ και επικράτησε σε 45' της Ούνικς Καζάν στη Ρωσία με 73-74. Εκτός από τη βαθμολογική σημασία της νίκης του Άρη, ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του απέδειξαν πως διαθέτουν πολύ καλή ομάδα και ταυτόχρονα έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα και στις υπόλοιπες ομάδες.

Στο πρώτο ημίχρονο πρωταγωνίστησαν οι πολύ καλές άμυνες, αλλά και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων. Ο Άρης φρόντισε να ρίξει τον ρυθμό γεγονός το οποίο τον ευνόησε και τον κράτησε κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 20λέπτου.

Στην τρίτη περίοδο ο Άρης βρήκε σκορ στην επίθεσή του και με την ίδια ένταση στα μετόπισθεν κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με διαφορά 9 πόντων (41-50, 30').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Κιθ Λάνγκφορντ η Ούνικς μείωσε φτάνοντας μέχρι και το -1 (60-61, 38'), όμως ο Άρης έδειξε ψυχραιμία και με 3 πόντους του Ντομινίκ Γουότερς προηγήθηκε 61-64. Στα 4'' που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι «εγκλημάτησαν», δεν έκαναν φάουλ και άφησαν τον Κώστα Καϊμακόγλου (17π., 8ρ.) να στείλει το ματς αφού ευστόχησε ανενόχλητος σε τρίποντο.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο οι Ρώσοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, αλλά ο Άρης είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει και με 7-2 σερί να πάρει τη σπουδαία νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης έπαιξε σπουδαία άμυνα και υποχρέωσε την Ούνικς σε χαμηλά ποσοστά (45% στα δίποντα και 22% στα τρίποντα. Οι Θεσσαλονικείς έκανα σε 45' μόλις 7 λάθη ενώ ευστόχησαν και σε 8 σουτ τριών πόντων.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντόμινικ Γουότερς σε 31:12 είχε 10 πόντους (3/8δ., 0/1τρ., 4/6β.), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.

Ο Τζέρελ ΜακΝήλ ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (7/15δ., 2/4τρ.), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα λάθος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αρτσιόμ Παρακχούσκι σε 13:09 έμεινε άποντος με 0/1 δίποντο και 5 ριμπάουντ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Χωρίς αμφιβολία το τρίποντο του Καϊμακόγλου που έστειλε το ματς στην παράταση at the buzzer. Κακή επιλογή να μην κάνουν φάουλ οι φιλοξενούμενοι.

Στην παράταση με το σκορ στο 71-67 πέτυχαν από ένα καλάθι και ακολούθησαν, αρχικά ο Πελεκάνος με τρίποντο και στη συνέχεια ο ΜακΝηλ με καλαθάρα και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά στο σκορ για να ακολουθήσουν τρεις σπουδαίες άμυνες (οι δύο από τον Γουάιτ).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Ούνικς κρατά το τελευταίο επιθετικό play του Πασούτιν που της έδωσε ελεύθερο τρίποντο.

Ο Άρης... τα πάντα όλα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ούνικς τα άθλια ποσοστά πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων (5/22) και τα 15 λάθη.

Ο Άρης πετάει... για Θεσσαλονίκη ώστε να αφοσιωθεί στην επόμενη υποχρέωσή του.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 42-50, 64-64, (παρ.) 73-74



Πηγή : gazzetta.gr



Εάν είναι δυνατόν!! Γραμματείς στα Δικαστήρια οι καθαρίστριες στο Υπουργείο Οικονομικών



Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο σε τριτοσκοσμικές χώρες και φυσικά στην Ελλάδα του Τσίπρα.

Υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης δηλαδή δημοτικό έως και τριτάξιο Γυμνάσιο όπως τουλάχιστον λέει το ΥΕ τοποθετούνται υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης σε δικαστήρια!!

Στα πολύπαθα δικαστήρια γραμματειακή υποστήριξη οι καθαρίστριες του Υπουργείου οικονομικών!!

Τα σχόλια είναι δικά σας, του λαού που έχει δώσει τα ηνία σε μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει μόνο το 19% του Ελληνικού λαού η το 36% του μισού εκλογικού σώματος που ψήφισε και η οποία δεν ξέρει τι κάνει.

Κ.Β.

Διαβάσαμε στο thetoc.gr

Σε θέσεις γραμματέων σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις, μεταφέρονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Σχετική  απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Νίκου Παρασκευόπουλου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου του 2015 ορίζεται πως « μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης του κλάδου ΥΕ καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας».

Και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΤΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης.




Το χουντικό καθεστώς του Σουλτάνου Ερντογάν



Η κριτική προς τον πρόεδρο και την κυβέρνηση του κόμματος ΑΚΡ φαίνεται πως δεν έχει θέση στην τουρκική πολιτική ζωή, πολύ περισσότερο τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές. Δύο είναι τα νέα κρούσματα έλλειψης ανεκτικότητας που απασχολούν την τουρκική κοινή γνώμη.

Δίωξη παιδιών για σκίσιμο αφίσας

Το πρώτο η δίωξη εναντίον δύο αγοριών 12 και 13 ετών για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, κατηγορούνται ότι έσκισαν αφίσα με τη φωτογραφία του.

Μάλιστα, η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ ζητεί να επιβληθεί στα αγόρια ποινή από 14 μήνες φυλάκιση έως τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες, που σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα είναι η ποινή για οποιονδήποτε «πλήττει την εικόνα» του επικεφαλής του κράτους.

Τα δύο παιδιά συνελήφθησαν την περασμένη πρωτομαγιά να σκίζουν αφίσα με τη φωτογραφία του Ερντογάν σε δρόμο του Ντιγιαρμπακίρ, πόλη η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.

Το ένα από τα παιδιά υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήθελαν να σκίσουν τις αφίσες για να πουλήσουν το χαρτί.

«Δεν προσέξαμε ποιος ήταν στη φωτογραφία, δεν γνωρίζαμε ποιος είναι», είπε. Η δίκη τους θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Εισβολή σε κανάλια

Το δεύτερο γεγονός αφορά τη βίαιη διακοπή του προγράμματος δύο τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης από την αστυνομία, προκαλώντας για πολλοστή φορά αντιδράσεις και καταγγγελίες για την αυταρχική στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ενισχύοντας τους φόβους για φίμωση του Τύπου εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Σήμερα το πρωί και σε ζωντανή μετάδοση, δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στην έδρα των σταθμών Bugűn TV και Kanaltűrk στην Κωνσταντινούπολη.

Η μητρική εταιρεία συμμετοχών στην οποία ανήκουν είναι ιδιοκτησίας του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, πολιτικού αντιπάλου του Τούρκου προέδρου, και χθες ετέθη υπό δικαστική επιτροπεία.

Σε δικαστική επιτροπεία η εταιρεία

Ο λόγος για τον οποίο ετέθη υπό επιτροπεία είναι ότι εναντίον της εταιρείας έχουν ασκηθεί κατηγορίες ότι «χρηματοδοτεί», «στρατολογεί» και «κάνει προπαγάνδα» υπέρ του Γκιουλέν.

Οι αστυνομικοί των δυνάμεων ασφαλείας διέλυσαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού τους εργαζόμενους που προσπάθησαν να υπερασπιστούν το κτίριο και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το BugűnTV στον ιστότοπό του.

Αστυνομικοί και οι επίτροποι του ομίλου που διορίστηκαν από τη δικαιοσύνη μπήκαν στην αίθουσα κεντρικού ελέγχου των δύο τηλεοπτικών δικτύων, παρά την αντίσταση των εργαζομένων.

Λίγο νωρίτερα ο αρχισυντάκτης του σταθμού Ταρίκ Τορός είχε προειδοποιήσει τους τηλεθεατές να μην εκπλαγούν αν δουν την αστυνομία στις οθόνες τους.

«Ντροπή» και «έγκλημα»

Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής Μπαρίς Γιαρκαντάς, που ήταν παρών στην έδρα των τηλεοπτικών σταθμών την ώρα της ασυνομικής επέμβασης, χαρακτήρισε το συμβάν «ντροπή. Βλέπουμε τώρα τα τελευταία λεπτά που το Bugűn TV μεταδίδει ελεύθερα».

Και πρόσθεσε πως «όλοι όσοι ευθύνονται γι' αυτό το έγκλημα θα πρέπει να απαντήσουν για τα εγκλήματά τους στην ιστορία».

Αλλος βουλευτής της αντιπολίτευσης, ο Ερέν Ερντέμ, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Πλέον υπάρχει προηγούμενο. Το καθεστώς έδειξε σήμερα τι θα συμβεί στη χώρα αυτή, αν δεν τερματίσουμε την Κυριακή αυτή την καταστολή».

Επιμένουν στον αυταρχισμό

Ωστόσο το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δεν φαίνεται να πτοείται από τις αντιδράσεις.

Ο Αϊντίν Ουνάλ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ήδη από χθες προειδοποίησε ότι θα ληφθούν και άλλα νομικά μέτρα εναντίον μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.

«Θα τους κάνουμε να λογοδοτήσουν», είπε. «Η εφημερίδα Sozcu [είναι του κλίματος Γκιουλέν] μάς προσβάλει καθημερινά».

Και στο τέλος υπογράμμισε ότι στην Τουρκία ασκείται «μεγάλη πίεση», διότι «αν πούμε κάτι, ο κόσμος μας κατηγορεί ότι παρεμβαίνουμε στον Τύπο».

Και κατέληξε ότι «δεν είμαστε σε μια άνετη θέση τώρα, όμως μετά την 1η Νοεμβρίου θα λογαριαστούμε με όλους τους».

Ανησυχία Ε.Ε. για την έφοδο στα κανάλια

Η Κάθριν Ρέι, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξωτερικές υποθέσεις, εξέφρασε σε δηλώσεις της ανησυχία μετά την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας στα δύο κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση.

«Η Ε.Ε. ανησυχεί μ' αυτά που ακούσαμε χθες και σήμερα», είπε η Κάθριν Ρέι.

«Η κατάσταση αναφορικά με την εταιρεία συμμετοχών Koza-Ipek είναι ανησυχητική και εξακολουθούμε να την παρακολουθούμε από κοντά», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, «όπως κάθε χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην Ε.Ε., η Τουρκία οφείλει να εξασφαλίζει πως σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και κατέληξε:

«Θα συνεχίσουμε να θέτουμε προσεχώς στις τουρκικές αρχές το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης» και τόνισε: «Περιμένουμε ότι οι εκλογές θα είναι σύμφωνες με τις διεθνείς δημοκρατικές προδιαγραφές».

Αλλά ο Γιούνκερ θέλει συμφωνία

Δηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία είχε κάνει χθες και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος όμως φαίνεται να τηρεί μια πιο ήπια στάση.

Εξαιτίας του προσφυγικού, η συνεργασία της Τουρκίας για να περιορισθεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη θεωρείται από τις Βρυξέλλες απαραίτητη.

Μιλώντας χθες στο Ευρωκοινοβούλιο είχε πει πως στις συζητήσεις με τους Τούρκους εκπροσώπους «εφιστούμε την προσοχή της τουρκικής κυβέρνησης στις καταχρήσεις.

»Όμως οφείλουμε τώρα να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα διαβήματα αλληλεγγύης με την Τουρκία, διότι συμφωνεί να κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι πρόσφυγες που βρίσκονται τώρα στο έδαφός της, να παραμείνουν εκεί».

Και σήμερα το πρωί, από το Παρίσι, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε ξανά για συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό.

«Καταλαβαίνω τις αμφιβολίες και τους δισταγμούς αυτών που λένε ότι δεν μπορούμε να συνάψουμε συμφωνία με τον Ερντογάν. Όμως με ποιον άλλον να συνάψουμε συμφωνία στην Τουρκία;».



Πηγή :efsyn.gr


Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί




Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων

Προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, αν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. Έτσι αύριο και μεθαύριο τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές για το ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση αυτή «καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού».

Το Σάββατο θα συνέλθει η Γενική συνέλευση του ΠΦΣ και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα προσανατολίζεται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Πηγή : protothema.gr


Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νέο ναυάγιο με νεκρούς - Εκατοντάδες πρόσφυγες στη θάλασσα



Μία ακόμη τραγωδία με πρωταγωνιστές μετανάστες που βρήκαν φρικτό θάνατο στην προσπάθειά τους να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη θάλασσα του Αιγαίου.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX ανοιχτά του Μολύβου στη Λέσβο για τον εντοπισμό και διάσωση ναυαγών προσφύγων, οι οποίοι επέβαιναν σε ένα ξύλινο πλοιάριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 300 μετανάστες ανετράπη, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι άνδρες του Λιμενικού, κλιμάκια του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, ο Δήμος καθώς και εθελοντές -κάτοικοι του νησιού.

Στο λιμάνι του Μολύβου, σκάφη του Λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, δύο ελληνικά αλιευτικά και άλλα δύο τούρκικα, περισυλλέγουν συνεχώς επιζώντες.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επαληθευτεί επίσημα μιλούν για δύο νεκρά παιδιά.

Δύο βρέφη μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Οι γιατροί δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν στη ζωή. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και ενήλικες σε κατάσταση σοκ.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 242 ναυαγοί.

Στην περιοχή του ναυαγίου επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Κανείς δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι είχαν μπει στο ξύλινο σκάφος και κατά συνέπεια να προσδιορισθεί ο αριθμός των αγνοούμενων.


Πηγή : lesvosnews