Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Συνεχίζει να προκαλεί ο Στρατούλης :Επαναλαμβάνει τα περί μετάβασης στη δραχμή συντεταγμένα



Στο πλαίσιο της εναλλακτικής λύσης που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή "Με το βλέμμα στην πόλη" της ΕΡΤ Βόλου.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.
Ερωτώμενος εξάλλου, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει, αν τελικά, η κυβέρνηση υπογράψει νέα συμφωνία, ο κ. Στρατούλης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, τονίζοντας πως σε αυτή την φάση η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα.
Ειδικότερα, αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Εξάλλου, ο κ. Στρατούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με ενότητα μέσα στη διαφορετικότητά του, ακόμη κι ως κυβερνών κόμμα.
Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το "ωσαννά των βαΐων" μετατρέπεται εύκολα σε "σταύρωσον αυτόν", όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.
Πηγή : capital.gr


Στα 5,3 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Ιούνιο






Στα 1,63 δισ. ευρώ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Στα 5,3 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούνιο, έναντι 5,037 δισ. ευρώ τον Μάιο, γεγονός που αποτυπώνει τα προβλήματα ρευστότητας των φορέων κεντρικής και γενικής κυβέρνησης και την ευρύτερη στάση πληρωμών στο Δημόσιο.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν ότι τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν στα 4,595 δισ. ευρώ, από 4,303 δισ. ευρώ στα τέλη Μάιου, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 733 εκατ. ευρώ, από 734 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.

Οι οφειλές των υπουργείων και των εποπτευομένων φορέων τους ανήλθαν στα  601 εκατ. ευρώ, από 525 εκατ. ευρώ τον Μάιο. Τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 298 εκατ. ευρώ, από 293 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαΐου 2015.

Αύξηση κατέγραψαν τα χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία ανήλθαν τον Ιούνιο στα 2,34 δισ. ευρώ, από 2,23 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου. Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξήθηκαν στα 1,63 δισ. ευρώ, από 1,55 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι οφειλές λοιπών νομικών προσώπων αυξήθηκαν στα 243 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, από 230 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.

Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 1,11 δισ. ευρώ, από 1,02 δισ. ευρώ στα τέλη Μαΐου.



tovima.gr


Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κέρκυρα




Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην κεντρική Κέρκυρα, στην περιοχή Μυρτιώτισσα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 20 πυροσβέστες, 7 υδροφόρες του δήμου και τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ καθώς και δύο μεγαλύτερα τύπου καναντέρ.

Η πυρκαγιά μέχρι αυτή την ώρα, εμφανίζει δύο μεγάλες εστίες, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, όμως ο άνεμος που φυσά στην περιοχή είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον περιορισμό και την κατάσβεση της φωτιάς.


Newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


ΣΔΟΕ: «Ζευγάρι» στη ζωή και στη φοροδιαφυγή δύο συνταξιούχοι!



Χαρακτηριστικές περιπτώσεις περιστατικών μεγάλης φοροδιαφυγής τον Ιούλιο έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο του σχεδιασμού για πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού.

Ενδεικτική ήταν η περίπτωση ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Ο σύζυγος προσαύξησε την περιουσία του κατά 2.4 εκατ. € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης, ο ίδιος και η σύζυγός του απέκρυψαν εισοδήματα άνω των 1.77 εκατ. € από άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (πώληση του 50% εδαφικής έκτασης).

Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

Παράλληλα με τη διερεύνηση των σημαντικών υποθέσεων οικονομικού εγκλήματος, το Σ.Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, συγκρότησε συνέργεια τα οποία διενήργησαν σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά με έμφαση τις τουριστικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, από τις 22 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου διενεργήθηκαν 2712 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε ισάριθμες επιχειρήσεις, από 401 συνεργεία ελέγχου του Σ.Δ.Ο.Ε. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 740 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 4.404 παραβάσεις, από τις οποίες 4.307 παραβάσεις αφορούσαν μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους σε όλα τα μέτωπα, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς, με στόχο την εθελοντική συμμόρφωση, την εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης, την προστασία της υγιούς επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των δημοσίων εσόδων.

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Συνταξιούχος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 2.402.468,26,18 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης απέκρυψε εισοδήματα 1.776.154,11€ από άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (πώληση του 50% εδαφικής έκτασης). Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Συνταξιούχος, σύζυγος του ανωτέρω, απέκρυψε εισοδήματα 1.776.154,11€ από άσκηση εμπορικής δραστηριότητας (πώληση του 50% εδαφικής έκτασης). Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
3. Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε. απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 703.260,40 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
4. Μισθωτή – Εισοδηματίας απέκρυψε εισοδήματα ύψους 318.876,66 € υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
5. Κοινωνία Αστικού Δικαίου, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 274.382,09 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
6. Κοινωνία Αστικού Δικαίου, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 191.077,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
7. Ιατρός Πλαστικός Χειρούργος, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 100.694,80 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
8. Γεωργοκτηνοτρόφος προσαύξησε την περιουσία του κατά 98.100,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
9. Από έλεγχο σε επιχείρηση Αγοραπωλησίας Ακινήτων, διαπιστώθηκε ανακριβής δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 1.054.204,04 €.
10. Φυσικό πρόσωπο, υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 182.500,00 €.
11. Φυσικό πρόσωπο, υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 145.000,00 €.
12. Επιχείρηση Τηλεφωνικών Παραγγελιών Εμπορίας Καλλυντικών, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 532.964,50 €.
13. Επιχείρηση υπηρεσιών παροχής σημάτων δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 127.356,83 €.
14. Έμπορος πολυτίμων μετάλλων, ενεργώντας ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο Κυπριακής Επιχείρησης, συνέπραξε και εξέδωσε διακόσια έξι (206) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 19.659.861,75 €.
15. Διαφημιστική εταιρεία, εξέδωσε 46 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.557.150,00 € και έλαβε δέκα εννέα (19) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.205.000,00 €.
16. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο φρούτων, κρεάτων, γαλακτοκομικών κλπ, εξέδωσε χίλια τριακόσια δέκα επτά (1.317) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.481.718,64 €.
17. Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εξέδωσε εκατόν είκοσι τρία (123) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.256.576,00 €.
18. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξέδωσε τριάντα (38) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 865.966,25 €.
19. Επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων, εξέδωσε δέκα (10) πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 532.032,96 €.
20. Επιχείρηση, κατασκευών – κατεδαφίσεων εξέδωσε δέκα (10) πλαστά-εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.870,00 €.
21. Επιχείρηση επισκευής πλοίων προκειμένου να καλύψει δικές της συναλλαγές, χρησιμοποίησε συνταξιούχο για την έκδοση δεκατριών (13) εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 156.800,00 €. Στις περιπτώσεις αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται τόσο στον φερόμενο ως εκδότη του στοιχείου, όσο και στον υποκρυπτόμενο, που είναι υπαρκτός.
22. Τεχνική εταιρεία κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων, έλαβε ενενήντα ένα (91) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 3.940.678,04 €.
23. Τεχνική εταιρεία φωτογραφικών δραστηριοτήτων, έλαβε διακόσια πενήντα πέντε (255) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.375.899,16 €.
24. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου ειδών χρυσοχοϊας, έλαβε είκοσι επτά (27) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.451.985,52 €.
25. Τεχνική εταιρεία κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων, έλαβε τριάντα τέσσερα (34) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 1.326.844,66 €.
26. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου μεταλλευμάτων σιδήρου, έλαβε είκοσι τέσσερα (24) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 232.446,22 € και οκτώ (8) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 86.446,60 €.
27. Διαφημιστική εταιρεία, έλαβε δέκα τέσσερα (14) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 150.350,00 €.
28. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο μαρμάρων, έλαβε δέκα (10) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 106.910,00 € και δέκα πέντε (15) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 80.818,03 €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

1. Μάνατζερ ποδοσφαίρου, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 7.742.963,59 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Αυτοκινητιστής, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 5.778.761,34 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.463.580,00 € μη υποβάλλοντας δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Φυσικό πρόσωπο, ανεπάγγελτος, προσαύξησε την περιουσία της κατά 937.220,59 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
5. Ιατρός, σύζυγος της ανωτέρω, προσαύξησε την περιουσία του κατά 320.881,30 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
6. Ιατρός Ε.Σ.Υ., προσαύξησε την περιουσία του κατά 113.780,90 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
7. Επιχείρηση υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων, ζήτησε και έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.474.900,00 €.

ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1. Επιχειρηματίας με δραστηριότητα την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 17.600.000,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Το ανωτέρω ποσό συνιστά αδήλωτα εισοδήματα των χρήσεων που αφορά.
2. Φυσικό πρόσωπο, μέλος Ν.Π., προσαύξησε την περιουσία του κατά 5.802.703,00 €. χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Καθηγητές Α.Ε.Ι. απέκρυψαν φορολογητέα ύλη λόγω μη δήλωσης εισοδημάτων αλλοδαπής, συνολικής αξίας 342.100,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
4. Από έλεγχο σε ανεπάγγελτο, διαπιστώθηκε ότι υπέβαλε ανακριβή δήλωση Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 180.000,00 €.
5. Τεχνική εταιρεία μελετών και γενικών κατασκευών, εξέδωσε είκοσι πέντε (25) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.917.665,00 €.
6. Μέλος Ν.Π., έλαβε ένα (1) εικονικό φορολογικό στοιχείο συνολικής αξίας 1.571.613,08 €.
7. Επισκευαστής Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, έλαβε σαράντα (44) εικονικά και εικονικά ως προς το πρόσωπο, φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 284.306,59 €.
8. Επιχείρηση παραγωγής αρτοσκευασμάτων, έλαβε τρία (3) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 162.000,00 €.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1. Από έλεγχο σε πολιτικό μηχανικό διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, η μη έκδοση και η ανακριβής έκδοση εκατόν εξήντα οκτώ (168) φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 3.014.775,11 €. Επίσης δεν καταχώρησε και δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έσοδα συνολικού ποσού 72.231,90 €.
2. Ιατρός Ε.Σ.Υ., προσαύξησε την περιουσία του κατά 390.791,75 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ιατρός - γυναικολόγος δεν εξέδωσε Α.Π.Υ. ή άλλο φορολογικό στοιχείο εσόδου συνολικής αποκρυβείσας αξίας 97.000,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο κρεάτων, εξέδωσε τριακόσια τριάντα (330) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 11.094.536,18 €., για ανύπαρκτες συναλλαγές στο σύνολο τους.
5. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο εργαλειομηχανών, εξέδωσε σαράντα τέσσερα (44) πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 559.580,00 €.

V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1. Από έλεγχο σε επιχείρηση διαχείρισης ακινήτων, διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου, με ποσό ανακρίβειας ύψους 2.163.046,55 €.
2. Από έλεγχο σε επιχείρηση κατασκευής κυβολίθων, τούβλων, πλακακίων και άλλων ειδών, διαπιστώθηκε μέσω της επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών, ανακριβής έκδοση φορολογικού στοιχείου, με ποσό ανακρίβειας ύψους 472.000,00 €.
3. Επιχείρηση με χονδρικό εμπόριο ειδών οικιακής χρήσης, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 578.063,00 €.
4. Αυτοκινητιστής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 728.569,35 €.
5. Επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 138.543,00 €.

VI. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1. Ανδρόγυνο δημοσίων υπαλλήλων προσαύξησε την περιουσία του κατά 175.000,94 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
2. Δημόσιος υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 109.871,94 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 311.832,00 €, η οποία στοιχειοθετήθηκε από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 439.234,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Εργολάβος – Υπεργολάβος οικοδομικών εργασιών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 688.172,75 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 137.634,55 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 522.990,06 €.
3. Εργολάβος ελαιοχρωματισμών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 101.372,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 20.274,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 77.039,88 €.
Οι Διευθύνσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. συνέταξαν για τα παραπάνω περιστατικά, Εκθέσεις Ελέγχου οι οποίες διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για άμεση έκδοση καταλογιστικών πράξεων φόρων και προστίμων.


Πηγή: skai.gr


Σακχαρώδης Διαβήτης και Βουτιές στη Θάλασσα



Το κολύμπι στη θάλασσα αποτελεί μια από τις καλύτερες και υγιεινότερες συνήθειες που μπορούμε να έχουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε και κάποιες προφυλάξεις, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα πιθανά παραστρατήματα που θα καταστρέψουν τις διακοπές μας.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω

Ήλιος:

Η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζει την ινσουλίνη, αυξάνοντας την απορρόφησή της, επομένως τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, θα πρέπει να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους τακτικότερα, όσο είναι στον ήλιο.

Σημαντικό είναι επίσης να φροντίζουν να πίνουν αρκετό νερό, καθώς ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι αυξημένος (η έκθεση στον ήλιο, ο αέρας, η ζέστη και το υψηλό σάκχαρο προκαλούν αφυδάτωση). Αποφύγετε αλκοολούχα ποτά, ιδίως αν πρόκειται να μείνετε στον ήλιο για αρκετή ώρα.

Αποφεύγουμε τη μετάβαση στην παραλία κατά τις ζεστές ώρες της ημέρας, ενώ θα πρέπει να λαμβάνουμε και τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από τον ήλιο (καπέλο, ομπρέλα, κλπ)
Αποφεύγουμε  να πηγαίνουμε στην παραλία χωρίς την παρέα κάποιου φίλου μας ο οποίος θα μας βοηθήσει αν προκύψει ανάγκη

Θάλασσα:

Το κρύο νερό της θάλασσας μειώνει την απορρόφηση της ινσουλίνης με κίνδυνο την υπεργλυκαιμία, ενώ η κολύμβηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα (π.χ. ρακέτες), κυρίως όταν είναι έντονη αυξάνει τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας. Καλό είναι λοιπόν πριν (αλλά και μετά) από κάποια δραστηριότητα, είτε είναι έντονη είτε διήρκησε ώρα, τα άτομα με διαβήτη να μετρούν το σάκχαρο.

Τα άτομα που κάνουν ινσουλίνη, εάν δεν δουν βελτίωση και η πορεία του σακχάρου είναι πτωτική, μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον κολατσιό στη διατροφή τους (μπορούν να πιούν ένα χυμό πριν μπουν στο νερό). Τα άτομα που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αλλαγή σχετικά με την αγωγή τους, χρειάζεται όμως να γνωρίζουν πως και γι' αυτούς ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας είναι μεγάλος.

Πέτρες:

Το περπάτημα στην παραλία κάνει καλό αρκεί κι αυτό να γίνεται με κάποιες προφυλάξεις, διαφορετικά τα πόδια δεν κινδυνεύουν μόνο να τραυματισθούν, αλλά και να μολυνθούν! Λόγω μείωσης του αισθήματος του πόνου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η άμμος μπορεί να κρύβει αιχμηρά αντικείμενα (σπασμένα γυαλιά, κοχύλια, αχινούς, κ.ά.), μικρόβια και μύκητες και να μη γίνουν άμεσα αντιληπτά. Το περπάτημα λοιπόν, μπορεί να γίνει μια απολαυστική βόλτα, εάν δεν είστε ξυπόλητοι.

Αποφεύγουμε να κολυμπάμε σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. Προτιμάμε να κολυμπάμε κατά μήκος της ακτής

Συνυπολογίζουμε την ώρα του μπάνιου στο ημερήσιο πρόγραμμα άσκησης μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις υπογλυκαιμίες
  


Η αιματοβαμμένη ιστορία της Διώρυγας του Σουέζ



Τον 19ο αιώνα, ένας Γάλλος πείθει έναν Αιγύπτιο μονάρχη που έχει κόμπλεξ με την παχυσαρκία του πως μια διώρυγα, η οποία θα συνέδεε τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, θα του έφερνε τη δόξα. Ενάμισι αιώνα αργότερα, ο πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σισι θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του διευρύνοντας τη διώρυγα του Σουέζ.

Ο Σαΐντ Πασά, αντιβασιλέας της Αιγύπτου και του Σουδάν από το 1854 έως το 1863, δεν έζησε αρκετά για να παραστεί στα εγκαίνια της διώρυγας, τα οποία έλαβαν χώρα έξι χρόνια μετά το θάνατό του. Όμως έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που πούλησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της διώρυγας στις ιμπεριαλιστιμές δυνάμεις του Λονδίνου και του Παρισιού. Ο πρόξενος της Γαλλίας Φερντινάν ντε Λεσέψ ήταν αυτός που έπεισε τον Σαΐντ Πασά να του εκχωρήσει μια άδεια για να ανοίξει τη διώρυγα. Ένα κανάλι το οποίο συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα, είχε ανοιχτεί κατά την αρχαιότητα, όμως είχε από καιρό εγκαταλειφθεί.

Ο πρόξενος της Γαλλίας με το πυκνό μουστάκι, θέλοντας να αναστήσει την ιδέα, πείθει τον νεαρό μονάρχη να του εκχωρήσει και την άδεια εκμετάλλευσης της διώρυγας που θα άνοιγε.

Ο ντε Λεσέψ είχε καταφέρει να γίνει φίλος του πασά προσφέροντάς του στα κρυφά ... πιάτα με σπαγγέτι, σύμφωνα με την ιστορικό Αφάφ Λούτφι Αλ-Σαγίντ Μαρσό.

Διότι ο Σαΐντ Πασά ήταν παχύσαρκος, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του, του Μοχάμεντ Άλι Πασά, ιδρυτή της σύγχρονης Αιγύπτου και έμπειρου στη στρατιωτική στρατηγική, ο οποίος επέβαλε στο νεαρό αγόρι μια εντατική αθλητική ρουτίνα.

Όμως αν ο Σαΐντ έγινε διάσημος, αυτό συνέβη "εξαιτίας της αφέλειάς του, που τον έκανε να υπογράψει μια δυσμενή εκχώρηση δικαιωμάτων", η οποία έθετε τη χώρα του --που βρισκόταν υπό οθωμανικό έλεγχο-- κάτω από τον πέλεκυ του εξωτερικού της χρέους, εξηγεί η Μαρσό στο βιβλίο της "Μια σύντομη ιστορία της συγχρονης Αιγύπτου".

Βρετανική εισβολή

Η διώρυγα, την οποία άνοιξε η εταιρεία της Διώρυγας του Σουέζ του ντε Λεσέψ και η οποία εγκαινιάσθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1869, στοίχισε ακριβά στους Αιγυπτίους.

Χιλιάδες εργάτες άφησαν την τελευταία τους πνοή στη διάρκεια των εργασιών. Μετά, το 1882, ο φόβος μήπως ο εθνικιστής ηγέτης Άχμεντ Ουράμπι πάρει τον έλεγχο της διώρυγας και δεν αποπληρώσει το χρέος της χώρας, κάνει την Βρετανία να καταλάβει την Αίγυπτο.

Οι Άγγλοι στο τέλος θα αποσυρθούν, διατηρώντας στην εξουσία τους απογόνους του Σαΐντ Πασά, αλλά διατηρώντας μαζί με τους Γάλλους τον έλεγχο της εταιρείας της διώρυγας. Κάτι που θα προκαλέσει αργότερα την μήνιν ενός άλλου συνταγματάρχη, του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

Ο Νάσερ, αρχιτέκτονας του πραξικοπήματος που ανέτρεψε τη μοναρχία το 1952, παίρνει την εξουσία το 1954. Και όπως κάθε Αιγύπτιος ηγέτης, ονειρεύεται ένα φαραωνικό σχέδιο για να θεμελιώσει τη δόξα του: το φράγμα του Ασουάν.

Όμως ο υπέρμαχος του παναραβισμού δυσκολεύεται να λάβει χρηματοδότηση από το εξωτερικό, πολύ περισσότερο που η Βρετανία και η Γαλλία είναι οργισμένες μαζί του επειδή υποστηρίζει τους αυτονομιστές της Αλγερίας και έχει επιθετική στάση έναντι του Ισραήλ.

Από την άλλη, τα έσοδα της διώρυγας συνεχίζουν να συσσωρεύονται στα χρηματοκιβώτια του Λονδίνου και του Παρισιού.

Στις 26 Ιουλίου 1956, στη διάρκεια μιας ομιλίας του προς το έθνος, ο Νάσερ αφηγείται μια συνομιλία που είχε με τον Γιουτζίν Μπλακ, τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, από τον οποίο είχε επιχειρήσει να λάβει χρηματοδότηση για το φράγμα του Ασουάν.

"Κοίταξα τον κ. Μπλακ, καθισμένο μπροστά μου σε μια καρέκλα, και είπα στον εαυτό μου πως καθόμουν μπροστά από τον Φερντινάν ντε Λεσέψ", λέει ο Νάσερ, ο οποίος αρχίζει μια επιχείρηση για την εθνικοποίηση του καναλιού αυτού, την οποία ονόμασε Λεσέψ.

Κωδικός Λεσέψ

Προφέροντας το όνομα του προξένου της Γαλλίας, ο Νάσερ δίνει το πράσινο φως στα στρατεύματά του που περιμένουν το σινιάλο για να πάρουν τον έλεγχο της διώρυγας, η οποία θα εθνικοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μπουν στα αιγυπτιακά ταμεία τα χρήματα από το Σουέζ ώστε να χρηματοδοτηθεί το φράγμα του Ασουάν.

Οργισμένες, η Βρετανία και η Γαλλία, με την υποστήριξη του Ισραήλ, συμφωνούν μυστικά σε ένα στρατιωτικό σχέδιο: το Ισραήλ θα καταλάβει την Αίγυπτο, προσφέροντας έτσι ένα πρόσχημα στο Παρίσι και στο Λονδίνο για να στείλουν εκεί στρατεύματα για να χωρίσουν τους εμπολέμους και να επιχειρήσουν με την ευκαιρία αυτή να ανακτήσουν τον έλεγχο της διώρυγας.

Η επιχείρηση άρχισε τον Οκτώβριο του 1956. Όμως οι ΗΠΑ, φοβούμενες μια σοβαρότερη σύγκρουση με τη Σοβιετική Ένωση, η οποία υποστήριζε τον Νάσερ, βάζουν ένα τέλος.

Ο πρόεδρος Σίσι εγκαινιάζει σήμερα μια νέα οδό στη διώρυγα, μήκους 72 χλμ., η οποία θα επιτρέψει, σύμφωνα με τις αρχές, να διπλασιασθεί η κυκλοφορία σ' αυτή.

Θα φθάσει πάνω σ' ένα γιωτ που ανήκε στη βασιλική οικογένεια και στα εγκαίνια του 1869 είχε μεταφέρει την αυτοκράτειρα Ευγενία, τη σύζυγο του Ναπολέοντα 3ου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανοσυά Ολάντ είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος στην τελετή. Όμως οι αρχές δεν κουράζονται να το επαναλαμβάνουν: αυτή τη φορά, τα έργα χρηματοδότησαν οι ίδιοι οι Αιγύπτιοι, μέσω της αγοράς μεριδίων.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Φρικτός θάνατος 19 κοριτσιών από τζιχαντιστές: Δεν έκαναν σεξ μαζί τους και τις εκτέλεσαν



Φανατικοί τζιχαντιστές, όπως αποκάλυψε Κούρδος αξιωματούχος, εκτέλεσαν 19 γυναίκες που αρνήθηκαν να κάνουν σεξ με μαχητές.
Ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες κρατούνταν όμηροι στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Μοσούλη, που οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τον περασμένο χρόνο.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ Zainab Bangura, που διερευνά το άθλιο εμπόριο του σεξ στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε πως διακινούνται σαν βαρέλια βενζίνης και μια κοπέλα μπορεί να αγοραστεί από 6 διαφορετικούς άντρες.

"Ορισμένες φορές οι μαχητές πωλούν τα κορίτσια στις οικογένειές τους για χιλιάδες δολάρια".

Επιβεβαίωσε μάλιστα ένα ανησυχητικό έγγραφο που ανέφερε ότι οι εξτρεμιστές πωλούν τις χριστιανές και τις yazidi γυναίκες και τα παιδιά τους, με τα κορίτσια να συγκεντρώνουν τα περισσότερα χρήματα.

Οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα με την ηλικία, με ένα 9χρονο κορίτσι να έχει την υψηλότερη τιμή στις 110 λίρες.

Το μοίρασμα χρημάτων από την πώληση γυναικών, όπως αποκάλυψε η Said Mimousini, έχει προκαλέσει σχίσμα στους κόλπους των τζιχαντιστών.

Η τρομοκρατική ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο κυκλοφόρησε φυλλάδιο με τις χρεώσεις για την αγορά των γυναικών αιχμαλώτων της.



Πηγή: Dailymail, newsit.gr


Ποτάμι: Παραιτηθείτε κ. Χριστοδουλοπούλου



Επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, εξαπέλυσε το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:

Το ακούσαμε κι αυτό... Δια στόματος της κας Χριστοδουλοπούλου, αρμόδιας υπουργού για τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορούμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια της ΕΕ, γιατί -άκουσον άκουσον- δεν είναι ακόμη έτοιμη η διαχειριστική αρχή που θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των σχετικών έργων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Έχουμε επισημάνει, πλειστάκις, την ανικανότητα των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κυβερνήσουν, ακόμη και να διοικήσουν στοιχειωδώς τις κρατικές πολιτικές.

Αλλά τώρα πλέον αντιμετωπίζουμε και την κουτοπονηριά ορισμένων οι οποίοι έμαθαν να κρύβουν τη δική τους ανικανότητα πίσω από διαδικαστικά τερτίπια. Η ύπαρξη ενός προγράμματος είναι ένα πράγμα και η διοίκησή του είναι ένα άλλο πράγμα. Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε πολιτική (που θα αποτυπωνόταν και σε πρόγραμμα) για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει τα χρήματα για την εφαρμογή της ακόμη κι αν δεν ήταν έτοιμη η διαχειριστική αρχή, αναφέρει το Ποτάμι.

Σε κάθε περίπτωση, η σύσταση της Commission προς την ελληνική πλευρά να υπάρξει διαχειριστική αρχή για θέματα της μετανάστευσης έχει γίνει από τον Ιούλιο 2014 και αφορούσε την αναποτελεσματικότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων να απορροφήσουν τους σχετικούς πόρους.

Αλλά και πέραν αυτού η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει ήδη προωθήσει συγκεκριμένα αιτήματα για ικανοποίηση από τα κοινοτικά ταμεία, χωρίς η ίδια να θεωρεί ανυπέρβλητο εμπόδιο την μη ύπαρξη διαχειριστικής αρχής, το οποίο όμως σήμερα επικαλείται ως ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Όπως άλλωστε κατήγγειλε την Τετάρτη από τη Μυτιλήνη ο Σταύρος Θεοδωράκης, τα 500 εκατομμύρια δεν μπορούν να απορροφηθούν εδώ και 5 μήνες, γιατί δεν έχει υποβληθεί το παραμικρό σχέδιο από την κυβέρνηση.

Προφάσεις εν αμαρτίαις, λοιπόν, όσα λέει η υπουργός. Εάν η κυβέρνηση είχε πολιτική, θα είχε και πρόγραμμα. Δεν έχει πολιτική και γι' αυτό δεν έχει και πρόγραμμα. Τόσο απλό. Αιδώς, λοιπόν, κ. Υπουργέ! Παραδεχθείτε την ανικανότητά σας και παραιτηθείτε. Θα έχετε προσφέρει έστω μια μικρή υπηρεσία στον τόπο, τονίζει το Ποτάμι.


Nooz.gr


Αλαμπάμα: Έκανε τέσσερις φορές σεξ με τον σκύλο του! Νόμιζε ότι ζει στην Γερμανία;





Ο 54χρονος παραδέχτηκε την κτηνοβασία στις Αρχές

 Ένας πρώην εργαζόμενος στο καρναβάλι της Αλαμπάμα κατηγορείται για κτηνοβασία αφού φέρεται να έκανε τέσσερις φορές σεξ με τον σκύλο του. Αυτή η ανωμαλία αντίθετα είναι συνήθη στην Γερμανία η οποία διαθέτει και οίκους ανοχής για να ικανοποιούνται τέτοιας φύσεως ανώμαλοι Γερμανοί και όχι μόνο.

Ο 54χρονος Russell Joseph Meyers, 54, πιάστηκε να κακοποιεί έναν γερμανικό ποιμενικό όταν κατά τη διάρκεια της πράξης πήρε κάποιον κατά λάθος τηλέφωνο και καταγράφηκαν τα πάντα, αναφέρει η αστυνομία.

Όταν κάλεσαν οι Αρχές τον 54χρονο εκείνος παραδέχτηκε την σεξουαλική του πράξη. Ακόμη αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή μαριχουάνας και σχετικά εξαρτήματα όταν οι αστυνομικοί έκαναν αιφνίδια έφοδο στην καλύβα του.

Ο 54χρονος, που βρίσκεται υπό κράτηση, έχει και δεύτερο σκύλο, ένα τσιουάουα,  αλλά σύμφωνα με την αστυνομία προχώρησε στη σεξουαλική πράξη μόνο με τον γερμανικό ποιμενικό.

Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο ακόμα ένας άντρας από την Αλαμπάμα παραβίασε τον νόμο όταν έκανα σεξ με τον σκύλο της γυναίκας του γιατί όπως είχε ομολογήσει ένιωθε ότι έδινε την  μεγαλύτερη προσοχή στο κατοικίδιο παρά σε εκείνον.

Κάποιος πρέπει να τους συμβουλεύσει ότι η ανωμαλία αυτή η οποία είναι παράνομη σε προηγμένες και σοβαρές χώρες, στην Γερμανία δεν έχουν πρόβλημα γιατί οι οίκοι ανοχής ανώμαλων κτηνοβατών κάνουν χρυσές δουλειές με πελάτες χιλιάδες ανώμαλους Γερμανούς.


Ιράκ: Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 2.000 κατοίκους στη Μοσούλη



Η πλειονότητα των εκτελεσθέντων ήταν "μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και του προσωπικού της εκλογικής επιτροπής και κυβερνητικών θεσμών"

Μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εκτέλεσαν περίπου 2.000 κατοίκους της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε εκπρόσωπος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν στη Μοσούλη.

"Το ISIS (ΙΚ) δημοσίευσε τα ονόματα περίπου 2.000 ανθρώπων που έχουν εκτελεστεί στη διάρκεια των τελευταίων λίγων ημερών", δήλωσε ο Γκίγιας Σούρτζα, τον οποίο επικαλέστηκε χθες ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος IraqiNews.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πλειονότητα των εκτελεσθέντων ήταν "μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας και του προσωπικού της εκλογικής επιτροπής και κυβερνητικών θεσμών".

Το ΙΚ, γνωστό επίσης ως Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS) ή Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL), είναι μία εξτρεμιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται κυρίως στο Ιράκ και στη Συρία, όπου έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους.

Το ΙΚ κατέλαβε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη, τον Ιούνιο του 2014, όταν ο εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ιρακινός στρατός εγκατέλειψε την περιοχή, αφήνοντας πίσω μεγάλες ποσότητες αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.


Πηγή : protothema.gr


New York Times: Η Ευρώπη θα έπρεπε να ντρέπεται που αφήνει την Ελλάδα αβοήθητη με τους πρόσφυγες



Με το άρθρο της η NY times επισημαίνει και την ανικανότητα της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου καθώς και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί το τόσο σοβαρό θέμα της λαθρομετανάστευσης και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρωπαϊκή ένωση .

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη δεν μπορεί να λυθεί από εθελοντές πολίτες στην πιο κατεστραμμένη οικονομικά χώρα της ηπείρου, επισημαίνει το δημοσίευμα

Στο φλέγον ζήτημα της κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους τεράστιους αριθμούς παράνομων μεταναστών που φτάνουν καθημερινά στις ακτές της εστιάζει η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Η κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα και η αποτυχία της Ευρώπης».

Η ζοφερή εικόνα που επικρατεί σε πολλά ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος,  απαιτεί την άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών κρατών, που ωστόσο καθυστερεί για τυπικούς λόγους, αφήνοντας την χρεωμένη Ελλάδα να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε παρακάτω τι γράφουν οι New York Times για την κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα και πώς πρέπει να ενεργήσει η Ευρώπη:

«Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα της Ελλάδας μετά την επιζήμια συμφωνία διάσωσης που εξαναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να αποδεχθεί από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, τώρα η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των προσφύγων που καταφθάνουν στις ακτές της διασχίζοντας τη μεσόγειο και είναι περισσότεροι από αυτούς που δέχεται οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Είναι άδικο για την Ευρώπη να περιμένει από την Ελλάδα να επωμιστεί αυτό το βάρος, όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Πάνω από 107.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν φέτος στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τους 80.000 της Ιταλίας. Οι περισσότεροι από τους μισούς είναι Σύροι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα με ρυθμό 1.000/ημέρα είναι εξαντλημένοι, αφυδατωμένοι και πεινασμένοι. Τα λίγα κρατικά κέντρα υποδοχής δεν μπορούν να προσφέρουν αρκετά φαγητό σε όλον αυτό τον κόσμο, πόσο μάλλον στέγη και ιατρική περίθαλψη. Αλλά για εκείνους που ρίσκαραν τη ζωή τους για να φτάσουν στην Ευρώπη δεν υπάρχει γυρισμός.

Καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει περισσότερους πόρους για την επίλυση του προβλήματος, οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου - που λόγω της εγγύτητάς της με την Τουρκία δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών - ανταποκρίθηκαν γενναιόδωρα παρέχοντας γεύματα, κουβέρτες και στεγνά ρούχα. Η ανταπόκρισή τους ντροπιάζει άλλους Ευρωπαίους, ειδικά την βρετανική κυβέρνηση, η οποία πανικοβάλλεται με την προοπτική να υποδεχθεί μόλις 3.000 μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη από το Καλαί της Γαλλίας.

Η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, η οποία γίνεται ολοένα και πιο πιεστική μέρα με τη μέρα, δεν μπορεί να λυθεί από εθελοντές πολίτες στην πιο κατεστραμμένη οικονομικά χώρα της ηπείρου. Η ΕΕ συμφώνησε τον περασμένο μήνα να υποδεχτεί 40.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά αυτός είναι ένας γελοίος αριθμός σε σχέση με το μέγεθος της κρίσης. Ακόμη κι έτσι, τα κράτη-μέλη δεν συμφωνούν σχετικά με το πόσα άτομα θα μπορέσουν να υποδεχθούν, ενώ η Κομισιόν λέει ότι θα προσπαθήσει να λύσει τη συγκεκριμένη διαφωνία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη και τη χρειάζεται τώρα. Η Κομισιόν θα πρέπει να διαθέσει αμέσως κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει η Ελλάδα να προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες. Θα πρέπει επίσης να υποχρεώσει τα κράτη-μέλη να αναλάβουν δράση, αν έχει τελικά απομείνει έστω και λίγη αξιοπιστία στην Ένωση.»



«Μαχαίρι» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ



Δραματικές μειώσεις στις συντάξεις φέρνουν οι αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το φθινόπωρο και στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχει κλειδώσει ο τρόπος που θα γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο ξεκινά η συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ εξέφρασε «προσωπικές απόψεις», για το τι θα ακολουθήσει στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, είπε πως βλέπει ένα σύστημα που  θα εξασφαλίζει μια βασική σύνταξη που δεν μπορεί να είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας, δηλαδή 432 ευρώ τον μήνα.

Στη βασική σύνταξη θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές του ασφαλισμένου κατά τον εργασιακό του βίο.

Αλλά οι αλλαγές τους φθινόπωρου που το πιθανότερο θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο να οδηγήσουν και σε περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και μικρότερες για εκείνες μεταξύ 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Πληροφορίες έφεραν ακόμη τον κ. Κατρούγκαλο να αναφέρεται σε ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια σύνταξη, δεν επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας.


Πηγή : sofokleousin.gr


Αυτή την ΕΡΤ γιατί να την πληρώνουμε;





Αυτή την ΕΡΤ μπορεί κάποιος να μας πει γιατί να την πληρώνουμε; Ας γραφτούμε συνδρομητές στα κανάλια της Βενεζουέλας, όπως μας παρότρυναν καλεσμένος και παρουσιαστές

ΕΡΤ το μεγαλείο σου, πρωί πρωί Σαββάτου.
Στο πρωινάδικο του Σαββατοκύριακου της κρατικής τηλεόρασης παρακολουθούμε το μειλίχιο ζευγάρι των παρουσιαστών (κ. Αγγελίδης και κυρία Χαϊνα) να παραδίδουν μαθήματα πώς πρέπει να γίνεται η ενημέρωσή μας απο τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μεσα. Και το....χαιρόμαστε πολύ είναι η αλήθεια. Μας διαβάζουν τους τίτλους των εφημερίδων και παρουσιάζουν τα κυριότερα γεγονότα του 24ώρου. Και αφού παρουσιάζουν την ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά στην ώρα του πρωθυπουργού για το μυστικό plan B, το hacking των ΑΦΜ κλπ του κυρίου Βαρουφάκη, με βίντεο και αποσπάσματα απο τη Βουλή, ο παρουσιαστής αισθάνεται τη... δημόσια ανάγκη να επισημάνει "μα για ποιά μυστικά πλάνα μιλάει η κυρία Γενηματά, αφού τα είχε πει δημόσια ο ίδιος ο Βαρουφάκης (...εννοούσε στα hedge funds? Ποιος τον ξέρει ;).

Συνεχίζουν την ενημέρωσή μας με καλεσμένο τον κ. Χατζηστεφάνου, τον οποίο μας παρουσιάζουν ως δημοσιογράφο του (αριστερίστικου) blog infowar, ως μοναδικό καλεσμένο, ως... είθισται όταν ο συνομιλητής έχει μέγιστη εμβέλεια και εξειδίκευση για τα θέματα που καλείται να μιλήσει. Θέμα τους, τα συμβαίνοντα στον χώρο των ΜΜΕ με αφορμή το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Η συζήτηση για τις πρόσφατες απολύσεις στον ΑΝΤ1 και ο ειδήμων κ. Χατζηστεφάνου κατακεραυνώνει τους καναλάρχες οτι αυτό είναι το σχέδιο εκβιασμού τους προς την κυβέρνηση, πράγμα με το οποίο συμφωνούν και οι δυο παρουσιαστές, αναφέροντας και την ανακοίνωση των υπουργών Παππά και Κατρούγκαλου, που μιλάει για εκβιασμό.... Και μέχρις εδώ καλά, έχουμε να κάνουμε με τον συνήθη απο τα παλιά φιλοκυβερνητισμό... Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα όμορφα...

Οταν ο μοναδικός καλεσμένος τους αναπτύσσει την προχωρημένη του άποψη για τις απολύσεις. "Αυτές ήταν οι λάθος απολύσεις, λέει, αυτοί που θα έπρεπε να απολυθούν είναι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι οποίοι μάλιστα υποστήριξαν το ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα στα μέσα που δουλεύουν (sic!!). Με αυτή την οδηγία απολύσεων φαίνεται να συμφωνούν οι δυο της ΕΡΤ, αφού δεν έχουν καν διευκρινιστικές ερωτήσεις, ούτε για ονόματα, ποιοί τέλος πάντων πρέπει να απολυθούν, μπας και ξεφύγει κάποιος απο τους αντιφρονούντες... Απλά συγκατανεύουν συναινώντας στον ειδήμονα καλεσμένο τους. Στη συνέχεια ο ειδικός καλεσμένος αναπτύσσει και το καλύτερο κατ΄ αυτόν μοντέλο ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού χώρου, αναφέροντας το παράδειγμα της Βενεζουέλας, όπου η κυβέρνηση αντέδρασε στο πραξικόπημα των ολιγαρχών, δίνοντας άδειες σε τοπικές κοινότητες, φορείς κλπ. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζει και να συμφωνεί και η παρουσιάστρια, αφού προσθέτει συμφωνώντας ότι μπορεί να δοθούν και σε Πανεπιστήμια άδειες...

Στη συνέχεια ρωτούν τον καλεσμένο τους για τις πολιτικές εξελίξεις, τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ και αν βλέπει εκλογές. Εδώ οι απόψεις του είναι ακόμη πιο προχωρημένες. Αν εκλογές σημαίνει οτι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση πχ με το Ποτάμι, αυτό δεν ειναι θετική εξέλιξη. Οι παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης προφανώς συμφωνούν, γιατί κρέμονται απο τα χείλη του και τον ακούν με προσήλωση να τους λέει οτι όλα αυτά περί εθνικής ενότητας είναι απάτη (sic...), δεν μπορεί να είμαστε όλοι οι Έλληνες από τη μια πλευρά και όλοι οι Γερμανοί απο την άλλη... Ερωτήσεις και διαφωνίες στα βαρυσήμαντα αυτά δεν υπάρχουν. Γιατί τον κάλεσαν άλλωστε τον άνθρωπο, για να διαφωνήσουν μαζι του; Αν ήθελαν κι άλλες απόψεις θα καλούσαν κι άλλους. Και η συζήτηση συνεχίζεται με τους μειλίχιους και...γλυκούληδες παρουσιαστές να συζητούν με τον καλεσμένο τους πόσο δημοφιλής ειναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός, παρ' όλο που δεν τις πιστεύει ο κ.Χατζηστεφάνου, αφού έπεσαν έξω στο δημοψήφισμα. Αλλά πιστεύουν στις εταιρίες μετρήσεων που ανεβάζουν την ΕΡΤ και γιατί να μη βλογήσουμε τα γένια μας; Ολα οφείλονται στην πολύ καλή δουλειά που κάνουμε. Βεβαίως, βεβαίως! Σαν αυτή την μονόπαντη συζήτηση που παρακολουθήσαμε Αυγουστιάτικα, ούτε τον Χάιντεγκερ και τη Χάνα Αρεντ να είχαν καλεσμένους, μαζί...

Αυτή την ΕΡΤ μπορεί κάποιος να μας πει γιατί να την πληρώνουμε ; Καλύτερα να γραφτούμε συνδρομητές στα κανάλια της Βενεζουέλας, όπως μας παρότρυναν πρωί πρωί καλεσμένος και παρουσιαστές παρέα...


Πηγή : thetoc.gr


Ενοπλοι λαθρομετανάστες επιτέθηκαν στο φυλάκιο μας στο Φαρμακονήσι...Ζητήθηκε η βοήθεια των ειδικών δυνάμεων από την Κω...!!!




Ζητήθηκε βοήθεια από τις Ειδικές Δυνάμεις της Κω.

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στο ακριτικό Φαρμακονήσι. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr μεγάλός αριθμός λαθρομεταναστών έφτασε στο νησί και μερικοί από αυτούς ήταν ένοπλοι, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες.
Το αποτέλεσμα ήταν να κινηθούν απειλητικά προς το φυλάκιο που βρίσκεται στο νησί και οι εκεί στρατιώτες να ζητήσουν βοήθεια από τημονάδα Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκεται στην κοντινή Κω.

Τελικά το επεισόδιο έληξε χωρίς να υπάρχουν παρατράγουδα.


Πηγή : elas-lyste, police voice


Ερχονται ανατροπές στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στον ΕΝΦΙΑ






Της Μαρίας Βουργάνα

στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο με εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων με μεταφορά των φορολογικών βαρών από τους έχοντες μικρή περιουσία στους μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Το κουαρτέτο των θεσμών απαιτεί αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με αυστηρότερη αντιμετώπιση των οφειλετών που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση πετυχαίνοντας «κούρεμα» έως και 100% των προσαυξήσεων, ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα για να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επανέλαβε ότι υπάρχουν σκέψεις για τροποποίηση της ρύθμισης με την εισαγωγή συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Όπως δήλωσε «θα ξαναδούμε κριτήρια σε αυτούς που είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να πληρώσουν» για να προσθέσει ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει 2 εκατ. στην τράπεζα να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Με τους δανειστές να πιέζουν για τροποποίηση της ρύθμισης, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη διάφορα σενάρια όπως:

• Εισαγωγή περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων. Με τη θέσπιση κριτηρίων θα περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει φορολογούμενοι - οφειλέτες οι οποίοι διαθέτουν σημαντική περιουσία και εισόδημα, και θα αυξηθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις εναπομείνουσες δόσεις.

• Αύξηση του επιτοκίου για τις ρυθμισμένες δόσεις. Σήμερα, ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 5.000 ευρώ ρυθμίζονται άτοκα, ενώ το επιτόκιο για μεγαλύτερα ποσά είναι 3%.

• Αυτόματη «αποβολή» από τη ρύθμιση των φορολογουμένων - οφειλετών που δεν εκπληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
ΕΝΦΙΑ

Οριακές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, ώστε ο φόρος να γίνει δικαιότερος και πιο αναλογικός, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, με δεδομένη την οροφή των 2,65 δισ. ευρώ στην εισπραξιμότητα του φόρου γίνονται συζητήσεις για αλλαγές στο εσωτερικό του, ενώ σημείωσε ότι το αίσθημα του δικαιότερου θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με μεταφορά ποσού από τον κύριο φόρο που αφορά σε όλα τα ακίνητα στον συμπληρωματικό.
Συμπλήρωσε ότι ο φόρος θα πρέπει να έχει εισπραχθεί μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2016 ώστε τα έσοδα που θα προκύψουν να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2015, θέμα όμως το οποίο συζητείται με τους θεσμούς, ενώ τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν, μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για την εκκαθάριση του φόρου άμεσα και οι μεγαλύτερες αλλαγές να γίνουν το 2016.

• Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί και φέτος με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορες προτάσεις μεταξύ των οποίων:

• Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου και μείωση του αφορολόγητου ορίου. Σήμερα ο συμπληρωτικός φόρος ενεργοποιείται για συνολική αξία περιουσίας που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ και οι συντελεστές του κυμαίνονται από 0,1% έως 1%. Συζητείται το αφορολόγητο όριο να μειωθεί στα 250.000 ευρώ ή στα 200.000 ευρώ και οι συντελεστές να ξεκινούν από το 0,3% και να φθάνουν ακόμη και στο 2% για πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες.

• Παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κυρίου φόρου με μείωση των συντελεστών για κατοικίες με χαμηλή αντικειμενική αξία και αύξηση συντελεστών για τις ακριβές κατοικίες.

• Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Πάντως τα χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της μορφής του ΕΝΦΙΑ είναι ασφυκτικά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο φόρος που θα πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι ο ίδιος με αυτόν που κατέβαλαν πέρυσι.
Φορολογικοί έλεγχοι

Η φοροδιαφυγή καλά κρατεί, όπως δείχνουν οι επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν. Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου το ποσοστό παραβατικότητας ανήλθε σε 17,7%, ενώ σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η παραβατικότητα κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις το 54%. Ο μεγαλύτερος όγκος των διαπιστωμένων παραβάσεων αφορά τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Κριτήρια
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επανέλαβε ότι υπάρχουν σκέψεις για τροποποίηση της ρύθμισης με την εισαγωγή συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Με τους δανειστές να πιέζουν για τροποποίηση της ρύθμισης, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ήδη διάφορα σενάρια όπως:
Εισαγωγή περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων. Με τη θέσπιση κριτηρίων θα περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει φορολογούμενοι - οφειλέτες οι οποίοι διαθέτουν σημαντική περιουσία και εισόδημα, και θα αυξηθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης για τις εναπομείνουσες δόσεις.


Πηγή : imerisia.gr


Επιτροπή είσπραξης της οικονομικής βοήθειας για το μεταναστευτικό ζητεί ο Δ. Αβραμόπουλος

REUTERS/YANNIS BEHRAKIS


Την άμεση ανάγκη ορισμού από την ελληνική κυβέρνηση της αρμόδιας αρχής που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Ο Έλληνας Επίτροπος είχε επίσης συνομιλίες για την έξαρση του μεταναστευτικού στο Καλαί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπερνάρ Καζανέβ και Τερέσα Μέι, αντίστοιχα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.


Πηγή : naftemporiki.gr


Θέμα χρόνου η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ





Περιχαρακώνονται όλο και περισσότερο τα αντίπαλα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα στο κυβερνητικό παρασκήνιο ψιθυρίζεται όλο και πιο έντονα η ανάγκη να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να αντιμετωπίσει συνολικά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών, ενώ οξύνεται η ρητορική της προέδρου της Βουλής μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής της προς τον κ. Αλ. Τσίπρα. Λόγω και της υψηλής θεσμικής θέσης της κ. Κωνσταντοπούλου, κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι είναι σημαντικό σε πρώτη φάση να πέσουν οι τόνοι και προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμάται ότι θα συμβάλει και το κλείσιμο του Κοινοβουλίου μέχρι τις 16/8, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανακύψουν νέα ζητήματα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, με μια οξύτατη σε εκφράσεις επιστολή της, ουσιαστικά απαιτεί από τον πρωθυπουργό να διαδραματίσει τον ρόλο του ηγέτη - συντονιστή και να ζητήσει από τους Γ. Πανούση και Δ. Μάρδα να σταματήσουν να της απευθύνουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που οι ίδιοι δεν δέχονται. Ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας απαντώντας χθες υπεραμύνθηκε των επικρίσεων που διατύπωσε κατά της κ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με την Επιτροπή για το Χρέος, σημειώνοντας ότι «δεν θεωρώ ότι κάνω bullying στην κ. Κωνσταντοπούλου» και πρόσθεσε ότι «όταν βγαίνω εγώ στη Βουλή και εκφράζω μια άποψη της κυβέρνησης πάνω σε θέματα χρέους και είναι απόψεις που εκφράζουν τη Βουλή και μέρος αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάτι, αν δεν μας εξυπηρετεί, μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί. Αυτό καταλαβαίνετε ότι δεν είναι bullying, αλλά μια άποψη τελείως ρεαλιστική». Πιθανώς σήμερα η κ. Κωνσταντοπούλου να απαντήσει, καθώς έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου.

Το δεύτερο μείζον πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα είναι οι διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις κατά του κ. Πανούση από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού προφανώς για να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση. Εντονη ήταν η απαίτηση για αποπομπή του κ. Πανούση και στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται και υπογραφές για τον ίδιο λόγο. Η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου χαρακτήρισε ατυχείς και προβληματικές τις δηλώσεις του κ. Γ. Πανούση, ιδιαίτερα κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η συνολική του στάση δεν βοηθάει στο έργο της κυβέρνησης.

Στην πολιτική αρένα μεταξύ κυβέρνησης, Κ.Ο. και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα παίρνουν για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια «πολεμικά χαρακτηριστικά», καθώς κάθε πλευρά προσπαθεί να ενισχύσει την ενότητά της. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε χθες με ξαφνική παρέμβασή του ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε ότι «θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό». Πρόσθεσε ότι, σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, καθώς, όπως υπογραμμίζει, το νέο Μνημόνιο «ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει τον λαό μας». Ωστόσο, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε αυτό για το οποίο όλοι τον επικρίνουν, ότι δηλαδή στηρίζει την κυβέρνηση «για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» και ότι «δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει Μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών». Σκληρή όμως αναμένεται να είναι και η κριτική που σύμφωνα με πληροφορίες θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα στην Αριστερή Πλατφόρμα από τις άλλες τάσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. υπήρξε απόφαση για την συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Θέσεων, που θα στελεχωθούν ίσως και σήμερα, ενώ η πρώτη τους συνεδρίαση θα γίνει εντός της εβδομάδας. Η Επιτροπή Θέσεων έχει το δύσκολο και σύνθετο έργο της διατύπωσης ενός συνθετικού κειμένου, είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν διαφορετικά κείμενα, καθώς μέσα από τις διαφορετικές θέσεις, κυρίως η Πλατφόρμα θα επιδιώξει να κάνει πιο αισθητή τη διαφωνία της.


Πηγή : kathimerini


Νότια Αφρική: Βρήκε το αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει μετά από 22 χρόνια!




Χάρη στην επιμονή ενός αστυνομικού, ένας Νοτιοαφρικανός ξαναβρήκε αναπάντεχα το αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει πριν από... 22 χρόνια.

Πριν από δύο εβδομάδες ο επιχειρηματίας Ντέρικ Γκούζεν από την Πρετόρια δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον αστυνομικό Κουάκουα Ντοκόλα που ήθελε να του κάνει ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με ένα ασημί Τογιότα Κορόλα του 1988.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Beeld, ο Γκούζεν είχε καταγγείλει την κλοπή του αυτοκινήτου του το 1993. Είκοσι δύο χρόνια αργότερα αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους στον δρόμο κατέσχεσαν ένα όχημα όταν διαπίστωσαν ότι ο αριθμός πλαισίου είχε σβηστεί.

Ο Ντοκόλα, ένας "αληθινός αστυνομικός", κατάφερε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διαβάσει τον αριθμό και να εντοπίσει τον πραγματικό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου στην Πρετόρια.

"Θα το πλύνω και θα κυκλοφορώ με αυτό. Τα πάντα μέσα σε είναι σε τέλεια κατάσταση. Δεν μπορώ να το πιστέψω" είπε στην εφημερίδα ο πανευτυχής Γκούζεν.


Πηγή: protothema.gr






Το Ισλαμικό Κράτος απείλησε τη Μέρκελ με εκδίκηση – Θα χτυπήσουν στη Γερμανία!




Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί ευθέως και την Άνγκελα Μέρκελ.

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο εμφανίζονται δύο γερμανόφωνοι τζιχαντιστές οι οποίοι απειλούν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα εξαπολύσει επιθέσεις στη Γερμανία.

Οι δύο άνδρες, μάλιστα, καλούν Γερμανούς και Αυστριακούς μουσουλμάνους να ενταχθούν στην οργάνωση ώστε να τιμωρήσουν τους άπιστους στην πατρίδα τους.

Στο μήνυμα στα γερμανικά οι τζιχαντιστές προσκαλούν «τους αδελφούς και τις αδελφές» τους να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε γερμανικές και αυστριακές πόλεις.

Στο πεντάλεπτο βίντεο ένας από τους δύο άνδρες που κρατούν όπλα απειλεί την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «θα εκδικηθούν για το αίμα των μουσουλμάνων που χύθηκε στο Αφγανιστάν», όπου η Γερμανία έστειλε στρατεύματα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ένας άνδρας είναι ο Αμπο Ταλάχ Αλ Αλμάνι ή όπως είναι γνωστός ως «Ντέσο-Ντογκ», τραγουδιστής ράπερ και είναι ο μαύρος δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία. Ο εν λόγω είναι γνωστό ότι βρίσκεται στη Ράκα της Συρίας.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 700 υπολογίζονται οι Γερμανοί υπήκοοι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να γίνουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

tribune.gr


Διαπραγματεύσεις στην κόψη του ξυραφιού




Κάθε ημέρα που περνάει χωρίς να υπάρχει συμφωνία στα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα νέα χρηματοδότηση-γέφυρα, στα πρότυπα του Ιουλίου, αυξάνεται. Κυβέρνηση και δανειστές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να κλείσουν τη συμφωνία επί του νέου Μνημονίου, καθώς ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά, αλλά χθες παρέμειναν ανοιχτά τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της δημιουργίας του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων, του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής των μέτρων του προγράμματος, αλλά και της οριστικοποίησης των νέων προβλέψεων για τη φετινή ύφεση και το πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού.

Πριν από τις 20 Αυγούστου

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στην «Κ», ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και, στο πλαίσιο αυτό, «δεν αποκλείεται να χρειαστεί δάνειο-γέφυρα». Σημείωναν, δε, ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν και να εγκριθούν και «αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα». Ωστόσο, πρόσθεταν ότι «προς το παρόν, η προσπάθεια είναι να κλείσει η συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου».

Ενδεικτικά της δυσκολίας που υπάρχει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι και τα όσα ανέφεραν από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). «Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν από την 20ή Αυγούστου», υποστήριζαν από την κυβέρνηση, αλλά πρόσθεταν με νόημα ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει «όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου».

Χθες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι «όλες οι πληροφορίες που λαμβάνω συγκλίνουν στην επίτευξη συμφωνίας αυτόν τον μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου», υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά «ικανοποιητικό τρόπο» προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση «γέφυρα» προς την Ελλάδα, αναφέροντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, «θα πρέπει να υπάρξει άλλο ένα δάνειο-γέφυρα», σαν αυτό που δόθηκε τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι το χρονικό ορόσημο της 20ής Αυγούστου υπάρχει γιατί εκείνη την Πέμπτη η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ομόλογα αξίας 3,2 δισ. ευρώ.

Για να λάβει την πρώτη δόση του νέου προγράμματος η Ελλάδα έγκαιρα και να μη χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα, θα πρέπει μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνουν συζητήσεις επί του κειμένου του νέου Μνημονίου, ώστε αυτό να λάβει την οριστική του μορφή. Στη συνέχεια, θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική δράση που θα επιτρέψει στο Eurogroup (πιθανώς να συνεδριάσει στις 14 του μήνα) να εγκρίνει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Αν δεν υλοποιηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, η τελική προθεσμία είναι η ψήφιση του Μνημονίου και του νέου πακέτου προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της πρώτης δόσης στις 18 Αυγούστου.

Ανοιχτά μέτωπα

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των θεσμών (μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη) πως «έχουμε ακόμα να λύσουμε τρία - τέσσερα ζητήματα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο». Τα ανοιχτά μέτωπα είναι:

1. Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, το οποίο είναι συνδεδεμένο και με το περιεχόμενο του νέου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που ζητούν οι δανειστές για τον Αύγουστο (τι θα εφαρμοστεί τώρα, τι τον Οκτώβριο κ.λπ.). Για παράδειγμα, στο θέμα της φορολόγησης των αγροτών, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές αλλαγές, κάποιες ενδεχομένως να εφαρμοστούν άμεσα και κάποιες αργότερα.

2. Αποκρατικοποιήσεις. Ο τρόπος λειτουργίας του νέου Ταμείου, καθώς και η μετάβαση από το σημερινό καθεστώς (ΤΑΙΠΕΔ) στο νέο. Οι δανειστές, πάντως, επιμένουν να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να μη μεταφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται στο νέο Ταμείο.

3. Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και «κόκκινα» δάνεια. Τα θέματα έχει συμφωνηθεί να αντιμετωπιστούν από κοινού, ενώ και οι δύο πλευρές επιθυμούν να δοθεί συνολική λύση εντός του 2015. Μάλιστα, οι δανειστές δεν επιθυμούν να δουν να επαναλαμβάνεται το μοντέλο της Κύπρου, όπου υπήρξε και «κούρεμα» καταθέσεων.

Πέραν αυτών, υπό διαπραγμάτευση παραμένουν οι στόχοι για την ύφεση φέτος (εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον 2,5%-3%) και το πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού, που πλέον εκτιμάται ότι θα είναι ελλειμματικό.


kathimerini.gr


ΜΗ370: Ενα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου




Όλο και πιο κοντά στη λύση του πλησιάζει το μυστήριο με την χαμένη πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι το τμήμα φτερού που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού ανήκει στο μοιραίο Boeing 777, αν και ακόμη η γαλλική εισαγγελία εκφράζει επιφυλάξεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι το κουβάρι του εξαφανισμένου αεροσκάφους αρχίζει να ξετυλίγεται, με τις Αρχές να εκφράζουν βεβαιότητα ότι οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο σωστό σημείο.
Ειδικότερα, ο Μάρτιν Ντόλαν, ο επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό ABC, δήλωσε σίγουρος ότι οι έρευνες για την ανεύρεση του αεροπλάνου έχουν πλέον επικεντρωθεί στο σωστό σημείο.
Από την πλευρά της η Κίνα έκανε σήμερα έκκληση προς τη Μαλαισία να συνεχίσει τις έρευνες για την τύχη του Boeing.
Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 των Μαλαισιανών γραμμών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ, παρότι εισαγγελέας που συμμετέχει στις έρευνες δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω τεστ για να υπάρξει η τελική επιβεβαίωση.
Η μαλαισιανή κυβέρνηση πάντως δηλώνει αποφασισμένη να φέρει στο φως την αλήθεια για την μοιραία πτήση με τους 239 επιβαίνοντες που χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ τον Μάρτιο του 2014.
Πρόκειται για τμήμα του φτερού του αεροσκάφους που εντοπίστηκε στη γαλλική νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης.
Πιο επιφυλακτικός ο εισαγγελέας
Μετά τη δήλωση του Ράζακ, ο εισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες, επιβεβαίωσε μεν ότι το τμήμα που βρέθηκε ανήκει όντως σε ένα Boeing 777, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτικός. Όπως διευκρίνισε, παρότι σύμφωνα με τα πρώτα τεστ υπάρχουν "πολύ ισχυρές ενδείξεις", πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος, για να υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση θα πρέπει να διενεργηθούν περαιτέρω τεστ.
Η νήσος Ρεϊνιόν, η υπερπόντια γαλλική κτήση όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.
Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.


ethnos.gr