Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Έρχονται επιπλέον φόροι και περικοπές μισθών και συντάξεων



Μετά το “ναι” του Αλέξη Τσίπρα σε έναν έντιμο συμβιβασμό, και ύστερα απ' την κατάθεση απ΄την ελληνική πλευρά του αιτήματος για νέο πρόγραμμα μέσω του ESM οι διαδικασίες για ένα νέο μνημόνιο ξεκίνησαν.
Πλέον έχει ξεκινήσει να καθαρογράφεται το κείμενο που θα αποτελέσει το νέο μνημόνιο, με τη βοήθεια μάλιστα της γαλλικής πλευράς.
Ένα μνημόνιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
νέα έκτακτη εισφορά
αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις
περιορισμό πρόωρων συντάξεων
εισφορά υπέρ Υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,
αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων κλπ

Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες μιλούν για ένα νέο δάνειο ύψους τουλάχιστον 52 δισ με τον λογαριασμό να μεγαλώνει μέρα τη μέρα, μαζί με τα μέρα που απαιτούνται από την πλευρά των δανειστών.

Το επόμενο 48ωρο είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμο. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν παρέδωσε την τελική πρόταση. Επέστρεψε στην Αθήνα για τις τελικές διαβουλεύσεις.

Το ύψος του νέου προγράμματος για την Ελλάδα θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης σήμερα στο Euroworking Group. Πιθανότατα όπως απαιτεί το ΔΝΤ να αυξηθεί από τα 52 και να φτάσει ακόμη και τα 60-70 δισ. ευρώ.

Παρασκευή ή Σάββατο πρωί το αργότερο θα συγκληθεί και πάλι έκτακτο Eurogroup για να επισφραγίσει τα κείμενα για τα άμεσα μέτρα, αλλά και για όσα θα χρειαστεί να ληφθούν μέχρι τον Οκτώβριο

Στα μέτρα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ως τον Οκτώβριο θα περιλαμβάνονται:
νέο Ασφαλιστικό
αλλαγές στον ΦΠΑ
αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Εάν το Eurogroup πει “ναι” στα ελληνικά μέτρα και προτάσεις θα ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών. Σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουμε σε περιπέτεια. Η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής θα είναι μια πραγματικότητα και μάλλον θα συζητήσει έκτακτα μέτρα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα καθώς θα έουν ανοίξει οι πόρτες του Grexit



Πηγή : newsit.gr


Εξοπλίζουν την ΕΡΤ με εκτυπωτές και μηχανήματα από ... αστυνομικά τμήματα!



Νομίζουμε ότι ξεπεράστηκε και αυτός καθαυτός ο ορισμός του οξύμωρου σχήματος.

Την ώρα που οι αστυνομικές υπηρεσίες καταποντίζονται μέσα στην ένδεια των τραγικών ελλείψεων ακόμα και με χαρτί α4, πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι τις

τελευταίες ώρες και ημέρες, αστυνομικά τμήματα της Αττικής γίνονται αποδέκτες διαταγών για διαδικασίες μεταφοράς προς τη Αγία Παρασκευή και με προορισμό την ΕΡΤ εκτυπωτών και άλλων ηλεκτρονικών μηχανημάτων, προκειμένου να ενισχυθεί ο δικός της υλικοτεχνικός εξοπλισμός.

Από μια άποψη οι ιθύνοντες νόες της απόφασης δεν έχουν άδικο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν στερούνται δημιουργικής λογικής.

Αφού σου λένε η Αστυνομία δεν έχει χαρτί, τί τα θέλει τα μηχανήματα;


Πηγή : bloko.gr 


ΝΔ: Ο Τσίπρας να μαζέψει τον Καμμένο



«Εάν ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινά τη συνεννόηση, οφείλει να μαζέψει όσους εξακολουθούν να την τορπιλίζουν. Και αν θέλει τη συμφωνία -το οποίο το ευχόμαστε- πρέπει να μαζέψει τους υπουργούς του, που ανοικτά την αποκηρύσσουν»

«Αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι η διαπραγμάτευση και η τελική συμφωνία» ξεκαθαρίζει η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη. Όπως σημειώνεται στη δήλωση «αυτό το επιβεβαιώνει και το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου στη δήλωσή του, ο κ. Καραγκούνης τονίζει: «Εάν ο Πρωθυπουργός θέλει ειλικρινά τη συνεννόηση, οφείλει να μαζέψει όσους εξακολουθούν να την τορπιλίζουν. Και αν θέλει τη συμφωνία -το οποίο το ευχόμαστε- πρέπει να μαζέψει τους υπουργούς του, που ανοικτά την αποκηρύσσουν».

«Η Νέα Δημοκρατία περιμένει αυτή τη συμφωνία γιατί μέχρι τώρα είδαμε πολλές φορές την καλλιεργούμενη αισιοδοξία να την διαδέχεται η απογοήτευση. Η εθνική συνεννόηση γίνεται επίσημα και υπεύθυνα» αναφέρει.

Επικρίνει ακόμη «ανώνυμες διαρροές» και υπογραμμίζει ότι «υπεύθυνα σημαίνει χωρίς ασυνάρτητους υπαινιγμούς και κακοήθειες, όπως αυτές που συνηθίζει ο αμετροεπής κυβερνητικός εταίρος».



Πηγή : protothema.gr



Απετράπη αυτοκτονία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος




Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέτρεψε αυτοκτονία μιας 33χρονης γυναίκας, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert» και σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert», ενημερώθηκε χθες το βράδυ από χρήστη του διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατείχε και διαχειριζόταν προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε προβεί σε ανάρτηση, η οποία παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας. Άμεσα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε η 33χρονη, ενώ εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

Σε άμεση συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 33χρονη εντοπίστηκε στην οικία της χωρίς τις αισθήσεις της, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών και αλκοόλ. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.



Πηγή: skai.gr


Μπακογιάννη σε Γιούνκερ: Υπάρχει πλειοψηφία για να στηρίξει τη συμφωνία



Διαβεβαιώσεις προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι η Ελληνική Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία με τους θεσμούς, έδωσαν οι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνάντησή τους με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση, διάρκειας 50 λεπτών,  η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως ελπίζει και εύχεται «η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

«Μεταφέραμε το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ είναι το βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα που στήριξε την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και βεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι μετέφεραν στον κ. Γιούνκερ το μήνυμα ότι οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και πως η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης.


Πηγή


Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα νέα μέτρα



Δεν έχει αποσαφηνιστεί ποια στάση κράτησαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι διαφωνούντες - Η ελληνική πρόταση θα περάσει πλέον από τους πολιτικούς αρχηγούς, πριν πάει στον ESM  - Στο Μαξίμου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από τη βάσανο του κυβερνητικού συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε περί τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, πέρασε το πακέτο με τα μέτρα, που οφείλει να αποστείλει μέχρι το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση προς τον ESM, ως την αναγκαία προϋπόθεση για το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που έχει ζητήσει από προχθές.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαίωσε πως η ελληνική πρόταση θα κατατεθεί σε λίγες ώρες, «όπως συμφωνήθηκε».

«Γνωρίζετε καλά ότι η πρόταση έχει εγκριθεί από το συμβούλιο των αρχηγών, έτσι εγκρίθηκε και από το υπουργικό συμβούλιο», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Φυσικά και θα περάσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση Σταθάκη όταν ρωτήθηκε αν τα μέτρα θα τύχουν της έγκρισης του κόμματος.

Μάλιστα, λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση του κυβερνητικού συμβουλίου μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς αναζητείται ημέρα αλλά και διαδικασία με την οποία θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να εντάξει στην πρόταση οποιοδήποτε μέτρο θεωρηθεί αναγκαίο για να καμφθεί η άρνηση των Ευρωπαίων εταίρων, καθώς στο τραπέζι έχει τεθεί από την πλευρά των δανειστών ακόμη και το ενδεχόμενο Grexit.

Με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα στις τράπεζες και τη συνεπακόλουθη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, όπου όλα λειτουργούν οριακά, ο κ. Τσίπρας φέρεται να έχει αποδεχθεί την ανάγκη υποχωρήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός επιμένει πάντως στο θέμα του χρέους, ζητώντας να συμπεριληφθεί σχετική μέριμνα για την ελάφρυνσή του, κάτι το οποίο έδειξε να συμμερίζεται το πρωί σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του και ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπείται στην κυβέρνηση από υπουργούς όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, αλλά και διατηρεί ισχυρή επιρροή στην κοινοβουλευτική ομάδα, συμφωνήσει με την πρόταση, η οποία προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα αυτή την τριετία περίπου 12 με 13 δισ. ευρώ! Η στάση της πτέρυγας αυτής είναι ένα ερωτηματικό, καθώς υπάρχουν έντονες διαφοροποιήσεις και διαφωνίες, αλλά δεν είναι βέβαιο εάν θα εκφραστεί και πώς μέχρι το τέλος.

Η πρόταση εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο και τώρα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε ένα στοιχειωδώς κοινό μέτωπο, όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Φώφη Γεννηματά, αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Σενάρια μάλιστα λένε ότι ειδικά ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι ανοιχτός και σε συζητήσεις για κυβερνητική συνεργασία, εφόσον οι απώλειες του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού επιβάλλουν την αναζήτηση νέων συμμαχιών.

Αφού κλείσει αυτός ο κύκλος των επαφών και με την προσδοκία ότι θα υπάρξει ευρύτερη συναίνεση, ο κ. Τσίπρας θα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποστείλει την πρόταση στις Βρυξέλλες. Η πρόταση θα διαβιβαστεί από τον ESM στην Κομισιόν, στο ευρωπαϊκό συμβούλιο και πιθανόν στην ΕΚΤ το πρωί της Παρασκευής. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία της πρότασης και μάλλον θα γίνουν επικοινωνίες με την Αθήνα για όποιες «διορθώσεις» και «βελτιώσεις».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, λένε από τις Βρυξέλλες, θα είναι σε αυτή τη φάση οι αντιδράσεις των Γερμανών, καθώς η Μέρκελ αντιμετωπίζει τεράστια αμφισβήτηση στην παροχή ενός νέου πακέτου χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Επιπλέον σε αυτή τη φάση αναμένεται να κορυφωθεί και η κόντρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφού το ΔΝΤ θέτει πιεστικά το σχετικό σενάριο με τους Ευρωπαίους να είναι εξαιρετικά φειδωλοί.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα “μπλοκάρει” η όλη προσπάθεια σε αυτά τα στάδια, τότε θα συνέλθει το Σάββατο το Eurogroup για να εγκρίνει τη νέα συμφωνία – αλλιώς θα εισηγηθεί αρνητικά.

Για την Κυριακή πάντως έχει ήδη ανακοινωθεί η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης (στις 17:00 ώρα Ελλάδας) και η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δύο ώρες αργότερα, στις 19:00). Για τους απαισιόδοξους το γεγονός ότι αποφασίστηκε να συγκληθούν και οι δύο αυτές σύνοδοι υποκρύπτει και το ενδεχόμενο, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, να εξεταστεί αμέσως και η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη!


Πηγή : protothema.gr


Π. Σκουρλέτης: Με το δημοψήφισμα δεν κάναμε γάμο, αλλά σύγκρουση




«Στο Ευρωκοινοβούλιο γράφτηκε ιστορία με την παρουσία του Πρωθυπουργού», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «με το δημοψήφισμα δεν κάναμε γάμο» αλλά «σύγκρουση».

Ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη και Θανάση Βάρδαλη για εργασιακά θέματα, ενώ είχε αντιπαράθεση μαζί τους για την στάση του κόμματος.
Το ΚΚΕ παραμένει περιχαρακωμένο και δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα που πρέπει να παίρνει, είπε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ οι βουλευτές υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση ερμηνεύει λάθος το 61% του «όχι» στο δημοψήφισμα. «Το 61% του ‘όχι’ η κυβέρνηση το άθροισε με το ποσοστό του ‘ναι’ που ψήφισαν βιομήχανοι, ξενοδόχοι, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ και πηγαίνει έτσι στην Ε.Ε. να διαπραγματευτεί την κόλαση των εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρ. Κατσώτης.
«Με το δημοψήφισμα δεν κάναμε γάμο. Σύγκρουση κάναμε. Και αυτό θα το διαπιστώσετε και εσείς, ότι θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας», του απάντησε ο κ. Σκουρλέτης. «Δεν αντιλαμβάνεστε αυτή την ώρα αλλά και όλους τους προηγούμενους πέντε μήνες, τι προσπάθειες καταβάλαμε και πού οδήγησαν. Οδήγησαν σε μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη που ηγεμονεύεται από κάποιους. Μετά από δεκαετίες, χθες, γράφτηκε ιστορία με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο γιατί ειπώθηκαν τα πράγματα με το όνομα τους και αναγκάστηκαν ηγεσίες να τοποθετηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

«Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι ας αφήσουμε τις ιστορικές παρατηρήσεις. Αυτή είναι η πρόκληση και για εσάς και για εμάς. Δεν ξέρω αν τα αντιλαμβάνεστε εσείς και το κόμμα σας τα μηνύματα που πρέπει να παίρνετε. Δεν νομίζω ότι είναι ενθαρρυντικά. Δεν ταιριάζει σε αυτό το κόμμα της Αριστεράς η περιχαράκωση», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «η συμφωνία εάν και εφόσον επιτευχθεί τις προσεχείς ώρες, θα δώσει τη δυνατότητα στο αμέσως προσεχές διάστημα να προχωρήσουμε στην αλλαγή του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος».

«Ό,τι έχει ειπωθεί δεν έχει χαθεί, είναι πάνω στο τραπέζι,  γνωρίζουμε ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά αλλά κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις προθέσεις μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι μεταξύ των άλλων, να καταφέρει μια αναφορά μέσα στη συμφωνία να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο που να αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.


naftemporiki.gr


Μεϊμαράκης: Η παραμονή στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή για την Νέα Δημοκρατία




«Θέλουμε να υπάρχει μια συμφωνία και η χώρα θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και την ευρωζώνη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κύριος Μεϊμαράκης είχε ζητήσει να γίνονται τέτοιου είδους θεσμικές συναντήσεις, προκειμένου να είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερωμένοι για τις προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης.

«Είναι κρίσιμες οι ώρες και πρέπει να γίνονται όλα όπως απαιτούν οι νόμοι», τόνισε, ενώ ανέφερε πως του προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε κατά μόνας ενημέρωση.

Αναφορικά με τη στάση του στο θέμα των διαπραγματεύσεων, ο κύριος Μεϊμαράκης δήλωσε πως η παραμονή στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή για την Νέα Δημοκρατία.

«Είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Η γραμμή μας σε τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωσε, ενώ έκανε έκκληση στους δανειστές να μην είναι τόσο σκληροί.

Τέλος, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πει το μεγάλο ναι, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληό πυρήνα της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κύριο Μεϊμαράκη πως θα ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης και τον ευχαρίστησε για την συμβολή του στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Μεϊμαράκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες εάν αν υπάρξει η πιθανότητα να πάει η χώρα σε μια πορεία που ο ίδιος δεν συμφωνεί, όμως ο ίδιος δεν έδωσε κάποια απάντηση.


Πηγή : huffingtonpost.gr


Ρουκέτες Λαφαζάνη: «Το "όχι" δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό "ναι" σε καινούργια μνημονιακά κρεματόρια



Όχι σε ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, να μην μετατραπεί "το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού σε ταπεινωτικό "ΝΑΙ", σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια", λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη νέα συμφωνία, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης με ομιλία του σε συνέδριο για το φυσικό αέριο έσπευσε να διαφοροποιηθεί έναντι ενός νέου προγράμματος που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα.
"Η Ελλάδα επιδιώκει να επιτύχει άμεσα μια συμφωνία με τους «θεσμούς».Θέλουμε μια συμφωνία, όμως, που να σέβεται την αξιοπρέπεια της χώρας και του λαού μας και να ανοίγει παράθυρα για μια διέξοδο από τη σημερινή κρίση.Δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο", τόνισε ο κ. Λαφαζάνης στέλνοντας μήνυμα προς την Ε.Ε.:
"Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο.
Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι.
Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη.
Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι που σκέπτονται έτσι, είναι οι κύκλοι εκείνοι που ετοιμάζονται να γράψουν ξανά, με μεγάλο θύμα την Ελλάδα, την πιο μαύρη ίσως σελίδα της Ευρώπης μετά τον πόλεμο.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει μια και μόνο επιλογή για το μέλλον της: να δεχθεί μια απαράδεκτη συμφωνία με τους «θεσμούς»", είπε χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα.
Ο υπουργός επιδίωξε να παρουσιάσει εναλλακτική πορεία για την Ελλάδα, λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση της Ε.Ε. για Grexit: "Αντίθετα, έχουμε ως χώρα πολλές επιλογές.
Ξέρουμε ότι εδώ που φτάσαμε όλες οι επιλογές που έχουμε είναι δύσκολες και δύσβατες.Η χειρότερη, όμως, η πιο εξοντωτική, η πιο ταπεινωτική και ανυπόφορη, είναι μια συμφωνία παράδοσης, λεηλασίας και υποταγής της χώρας και του λαού μας.Αυτή την επιλογή δεν θα την κάνουμε ποτέ.Όχι μόνο γιατί θα φέρει ακόμα μεγαλύτερο πόνο και δάκρυα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και γιατί είναι μια επιλογή χωρίς αύριο και προοπτική."
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ έστειλε και μήνυμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ: "Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια".
Τέλος ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί καμία δημόσια ενεργειακή επιχείρηση διευκρινίζοντας, όμως, πως είναι ευπρόσδεκτες ιδιωτικές επενδύσεις στους ενεργειακούς κλάδους.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ


Πηγή : imerisia.gr


Πτώση Ι.Χ. στη θάλασσα - Νεκρή η 33χρονη οδηγός του



Νεκρή ανασύρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου μία γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στη θάλασσα με το αυτοκίνητό της.
irakeioptosi
Μόλις οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για την πτώση του αυτοκινήτου σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού, δύτες, η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση ανάσυρσης του αυτοκινήτου. Όταν το Ι.Χ. ανασύρθηκε διαπιστώθηκε ότι σε αυτό επέβαινε η 33χρονη, η οποία και βρέθηκε νεκρή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου.

Στην ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρεται:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από περαστικούς, για πτώση οχήματος με επιβαίνοντα μία 33χρονη, στον προβλήτα 1 του λιμένα Ηρακλείου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ομάδα ΕΜΑΚ καθώς και ιδιώτες δύτες.

Η ανωτέρω ανεσύρθη από ιδιώτη δύτη και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ενώ το ΙΧΕ όχημα ανεσύρθη με τη συνδρομή γερανού του Ο.Λ.Η.




Πηγή : cretapost.gr






Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Χρειάζεται αναδιάρθρωση



Υστερα από μερικές μέρες σιωπής και ηθελημένης «απόσυρσης» από τα γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ τοποθετήθηκε σήμερα για την ελληνική κρίση ξεκινώντας με την υπενθύμιση ότι το ΔΝΤ δεν πήγε μόνο του στην Ελλάδα, αλλά έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή επέμεινε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την άποψη του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.
«Το Ταμείο», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, «έχει εμπλακεί στην κατάσταση επειδή του ζητήθηκε από την Ελλάδα, στην προσπάθεια να επιλυθούν τα οικονομικά της προβλήματα. Κι όταν το ΔΝΤ εμπλέκεται πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες του. Δεν πρέπει να παρακάμπτει τους κανόνες και πάντα να συμπεριφέρεται αξιοκρατικά, χωρίς ειδικές μεταχειρίσεις», υπογράμμισε εμφαντικά, για να δικαιολογήσει τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν η ίδια και οι αξιωματούχοι της την Ελλάδα.
Η κ. Λαγκάρντ εξήγησε ότι τα δάνεια που δίνει το Ταμείο σε χώρες παραχωρούνται με διαφορετικούς και συγκεκριμένους όρους. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Ολοι ωστόσο στοχεύουν στην αποκατάσταση της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας τους χρέους. Σε σχέση με την Ελλάδα πάντοτε συμβουλέψαμε το πρόγραμμα να περπατά σε δύο πόδια.
Το ένα αφορά σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή, όπως συμβουλέψαμε και στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου κι εκτός Ευρωζώνης τη Λετονία και την Ισλανδία, που απέδωσαν. Το άλλο σκέλος αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους, που στην ιδιαίτερη περίπτωση της Ελλάδας πιστεύουμε ότι χρειάζεται για να γίνει βιώσιμο το χρέος».
Αν και παραδέχθηκε ότι το Ταμείο πρέπει να κοιτάξει ξανά τα στοιχεία για την Ελλάδα, τόνισε ότι η ανάλυση του οργανισμού που προΐσταται παραμένει η ίδια και προσέθεσε:
«Αυτό που άλλαξε είναι ότι ξεκάθαρα η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση οξείας κρίσης, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και έγκαιρα. Η Ελλάδα είναι τώρα εκπρόθεσμη έναντι του Ταμείου και οι Ελληνες απέρριψαν μέσω δημοψηφίσματος την τελευταία πρόταση που υπεβλήθη από τους θεσμούς και τους Ευρωπαίους».
Η κ. Λαγκάρντ, χωρίς να ξεφεύγει ούτε έναν πόντο που τους κανόνες του Ταμείου, σημείωσε ότι το ΔΝΤ «παραμένει πλήρως αναμεμειγμένο στην προσπάθεια να βρεθεί εκείνη η λύση που θα είναι περισσότερο ευνοϊκή για την αποστολή του οργανισμού». Ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του χρέους..
«Αυτές», τόνισε, «συνεχίζουν να παραμένουν οι προστατευτικές αρχές του ΔΝΤ, καθώς προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα».


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ



Πηγή : ethnos.gr


WALL STREET JOURNAL Βήμα προς βήμα ο δρόμος για το Grexit



Ενας άλλοτε θεωρητικός μόνο φόβος των ευρωαπαισιόδοξων, το Grexit -η ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη- μπορεί να είναι σύντομα γεγονός. Το ευρώ σχεδιάστηκε για να είναι αμετάκλητο νόμισμα. Δεν υπάρχει διαδικασία στους κανόνες του ή στις Συνθήκες ώστε να σταματήσει μια χώρα τη χρήση του. Έτσι, το τι θα συμβεί ακριβώς είναι ένα υποθετικό σενάριο. Αλλά ας υποθέσουμε.

1 Πώς θα φτάσουμε σε Grexit;

Μέσω... τραπέζης. Δεν υπάρχει καμία πολιτική ή νομική διαδικασία για «αποβολή» της Ελλάδας από το ευρώ, και η κυβέρνηση στη χώρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποχωρήσει οικειοθελώς. Αυτό δείχνει ότι μια έξοδος θα έρθει, εάν η κατάσταση των τραπεζών είναι τόσο κακή ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική λύση.

2 Πόσο χειρότερα πρέπει να γίνουν τα πράγματα;

Ειλικρινά, όχι πολύ χειρότερα. Οι τράπεζες έμειναν χωρίς ρευστό: δεν είναι σε θέση να μετατρέψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (κυρίως δάνεια) σε μετρητά τα οποία οι πιστωτές τους (κυρίως οι καταθέτες) απαιτούν. Η μόνη οντότητα που τους παρέχει χρήματα, δανείζοντάς τες με ρευστότητα έκτακτης ανάγκης, είναι η ελληνική κεντρική τράπεζα (μέσω της ΕΚΤ). Όμως, η ΕΚΤ έχει παγώσει τον εν λόγω δανεισμό. Το αποτέλεσμα είναι το κλείσιμο των τραπεζών: Αυτή τη στιγμή δίνουν με το σταγονόμετρο τα τελευταία τους μετρητά στους καταθέτες, τα οποία περιορίζονται σε 60 ευρώ ανά ημέρα. Παράλληλα, έχουν σταματήσει να κάνουν ηλεκτρονικά εμβάσματα στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από την ευρωζώνη: Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές στη χώρα προτιμούν τώρα τα μετρητά. Ένα ευρώ σε ένα ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό δεν είναι το ίδιο με ένα ευρώ σε μετρητά, ούτε με ένα ευρώ σε γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό. Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες πιστεύουν ότι το «νόμισμα» στους λογαριασμούς τους δεν είναι πραγματικά ευρώ.

3 Τι θα εξωθήσει πλήρως τη χώρα εκτός ευρώ;

Η ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να τερματίσει την παροχή ρευστότητας έκτακτης ανάγκης. Ηδη, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αισθάνεται άνετα με το ρίσκο που αναλαμβάνει με το δανεισμό προς τις ελληνικές τράπεζες. Ένα μεγάλο κομμάτι των περιουσιακών στοιχείων που οι ελληνικές τράπεζες δίνουν ως ενέχυρο για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει κρατικά χρεόγραφα ή εγγυήσεις. Αν αυτό τελειώσει, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να επιστρέψουν τα δάνεια έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούν όμως να το κάνουν αυτό, κι έτσι θα καταρρεύσουν.

4 Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει να μπει σε κατάσταση επανεκκίνησης, έστω και μόνο για να εξασφαλίσει το εμπόριο σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Θα πρέπει να υπάρξει μια γιγαντιαία, συστημική εκκαθάριση των τραπεζών. Η κατάσχεση των εγγυήσεων από την ΕΚΤ θα κατέστρεφε τα κεφάλαιά τους, και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία κατά πάσα πιθανότητα θα έχαναν μεγάλο μέρος της αξίας τους. Πρέπει άλλωστε να έχουμε κατά νου, ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία συνίστανται σε μεγάλο βαθμό σε δάνεια προς τους Έλληνες πολίτες. Κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης, οι τράπεζες (όποιες από αυτές επιλεγούν για να επιβιώσουν), θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Το κεφάλαιο μιας τράπεζας είναι τα περιουσιακά της στοιχεία μείον οι υποχρεώσεις της, και στην πράξη υπάρχουν δύο τρόποι για την αύξηση του κεφαλαίου των τραπεζών: να προσθέσει κανείς περιουσιακά στοιχεία ή να αφαιρέσει υποχρεώσεις.

5 Θα μπορούσε να γίνει αυτό με ευρώ;

Ναι, αλλά αυτό θα απαιτούσε τουλάχιστον τη βοήθεια της ΕΚΤ. Αυτός είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να παρέχει στήριξη ρευστότητας σε ευρώ, η οποία απαιτείται για την αντιμετώπιση του φόβου των καταθετών. Θα πρέπει να επανεκκινήσει την παροχή έκτακτης ρευστότητας και να δανείσει ευρώ στις νεοσύστατες τράπεζες έναντι των περιουσιακών τους στοιχείων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις αναλήψεις. Τώρα, οι τράπεζες θα πρέπει είτε να αποκτήσουν περισσότερα κεφάλαια σε ευρώ είτε να αφαιρέσουν υποχρεώσεις σε ευρώ. Ο μόνος που είναι σε θέση να προσθέσει κεφάλαια είναι η κυβέρνηση. Όμως η κυβέρνηση δεν τα έχει, και γι 'αυτό θα χρειαστεί βοήθεια από τους πιστωτές της ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει μια συμφωνία. Εναλλακτικά, οι τράπεζες θα μπορούσαν να αφαιρέσουν από τις υποχρεώσεις τους. Οι υποχρεώσεις τους είναι ως επί το πλείστον έναντι των καταθετών. Αυτό σημαίνει «κούρεμα» καταθέσεων - δηλαδή να ανακοινωθεί στους καταθέτες πως τώρα έχουν ένα μικρότερο τραπεζικό λογαριασμό. Ολα αυτά είναι πολύ οδυνηρές επιλογές. Η εναλλακτική είναι το Grexit.

6 Με τι θα έμοιαζε κάτι τέτοιο;

Αν η κυβέρνηση υιοθετούσε ένα νέο νόμισμα -ας το αποκαλέσουμε δραχμή- θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα μπορούσε να τυπώσει ένα κάρο δραχμές και να τις χρησιμοποιήσει για να αγοράσει μετοχές των νέων τραπεζών. Έτσι, οι τράπεζες θα έχουν νέα περιουσιακά στοιχεία: μετρητά σε δραχμές. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούσε να παρέχει ρευστότητα σε δραχμές: θα μπορούσε να δανείσει στις νέες τράπεζες όσες δραχμές ήθελε.

7 Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ;

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα πρέπει να μετατραπεί σε δραχμές. Ως εκ τούτου, οι καταθέτες που είχαν 10.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους, θα είχαν ας πούμε 10.000 δραχμές. Αυτό δε συνιστά «κούρεμα» σε αριθμούς, αλλά μία δραχμή θα αξίζει σίγουρα λιγότερο από 1 ευρώ.

8 Πώς θα επηρεάσει ένα Grexit την υπόλοιπη ευρωζώνη;

Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς. Η Ελλάδα χρωστά πολλά ευρώ στους πιστωτές της Ευρωζώνης: 131 δισ. ευρώ στο Ταμείο Διάσωσης και άλλα 53 δισ. ευρώ προς τα ίδια τα κράτη της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα σίγουρα θα δηλώσει αδυναμία αποπληρωμής κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να αναδιαρθρώσει τα χρέη της. Οφείλει επίσης 34 δισ. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές μέσω ομολόγων που εκδίδονται ως μέρος της χρεοκοπίας του 2012. Πιθανότατα θα επιδιώξει να αναδιαρθρώσει και αυτά τα χρέη. Αυτό θα ήταν μάλλον προβληματικό. Αυτές οι υποχρεώσεις διέπονται από ξένο δίκαιο και υπόκεινται στη δικαιοδοσία ξένων και όχι ελληνικών δικαστηρίων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περάσει απλώς ένα νόμο για την αλλαγή των όρων αυτών των χρεών, όπως έκανε το 2012.

9 Και τι γίνεται με την ΕΚΤ;

Η ΕΚΤ, έτσι όπως τη γνωρίζουμε, είναι το «Ευρωσύστημα» - η ίδια η ΕΚΤ συν οι 19 εθνικές κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης, που είναι μέλη της. Η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών θα σήμαινε απώλεια των 39 δισ. ευρώ που το Ευρωσύστημα έχει δανείσει σε αυτές. Αλλά αυτός ο δανεισμός είναι εγγυημένος από πολύ ασφαλή ομόλογα, οπότε το Ευρωσύστημα θα είναι εντάξει. Τα 89 δισ. ευρώ σε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης υπόκεινται σε διαφορετικούς κανόνες. Ο κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεων εδώ βαρύνει την Τράπεζα της Ελλάδος. Ανοιχτό ερώτημα είναι επίσης τι συμβαίνει με τις λεγόμενες υποχρεώσεις του Target-2 που οφείλονται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

10 Τι είναι αυτό;

Εν συντομία, οι εμπορικές τράπεζες σε κάθε χώρα αλληλεπιδρούν με τη δική τους εθνική κεντρική τράπεζα. Όταν τα χρήματα κινούνται μεταξύ των εμπορικών τραπεζών δύο χωρών, οι εθνικές κεντρικές τους τράπεζες διαχειρίζονται τα εμβάσματα. Όλες οι ροές αθροίζονται συνολικά στο τέλος κάθε μέρας. Το άθροισμα όλων των ροών μεταξύ των 19 εθνικών κεντρικών τραπεζών είναι εξ ορισμού μηδέν, αλλά ορισμένες εθνικές κεντρικές τράπεζες έχουν θετικό ισοζύγιο στο σύστημα, ενώ κάποιες άλλες αρνητικό. Υπό κανονικές συνθήκες, οι διαφορές τους δεν είναι υπερβολικές: οι εμπορικές τράπεζες δανείζουν η μία χρήματα στην άλλη μεταξύ των χωρών, και έτσι οι περισσότερες ροές στο τέλος συμψηφίζονται. Όμως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κανονικές συνθήκες. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει αρνητικό ισοζύγιο € 100 δισ. από το Μάιο. Αυτή είναι μια υποχρέωσή της στο Target-2. Είναι λοιπόν πιθανό να το αποκηρύξει και στη συνέχεια το Ευρωσύστημα θα έχει απομείνει με απώλεια στον ισολογισμό των κεντρικών του τραπεζών. Αλλά, όπως υποστηρίζει ο οικονομολόγος Karl Whelan, είναι πιθανόν η ελληνική κεντρική τράπεζα να προσπαθήσει να παραμείνει μέρος του συστήματος Target-2, ακόμη και χωρίς να είναι μέλος στην ευρωζώνη, καθώς ο τόκος τον οποίο πληρώνει για τις υποχρεώσεις της στο Target-2 είναι ελάχιστος, επί του παρόντος 0,05%. Ολα συνεπώς εξαρτώνται από το πόσο... συναινετικό θα είναι το διαζύγιο.



Πηγή : imerisia.gr


Ρατσιστική στάση Χριστοδουλοπούλου στους μετανάστες με αναπηρία! Τα εξαιρεί ιθαγένειας




Εκτός νομοσχεδίου για Ιθαγένεια ανάπηρα παιδιά, «μέσα» άσχετες τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

H Τασία Χριστοδουλοπούλου παρά τις σχετικές εκκλήσεις κοινωνικών φορέων, εκπροσώπων μεταναστών, του ίδιου του βοηθού συνηγόρου του Παιδιού, αλλά και ελαχίστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απλά δεν έκανε τίποτα

Άκρως αρνητικές εντυπώσεις, ως προς την ευαισθησία που φραστικά διακηρύσσει ότι διαθέτει η αρμόδια περί το μεταναστευτικό/προσφυγικό κυβερνητική αρχή, προκαλεί η άρνησή της να συμπεριλάβει στο σχετικό με την Ιθαγένεια παιδιών νομοσχέδιο ειδική διάταξη-πρόνοια για τα παιδιά με αναπηρίες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου ολοκληρώθηκε σήμερα, και τυπικά η έγκρισή του κλείνει το μεσημέρι της Πέμπτης με ονομαστική ψηφοφορία επί ορισμένων άρθρων: Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου παρά τις σχετικές εκκλήσεις κοινωνικών φορέων, εκπροσώπων μεταναστών, του ίδιου του βοηθού συνηγόρου του Παιδιού, αλλά και ελαχίστων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι αδιαφόρησαν για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα), απλά δεν έκανε τίποτα!

Στη «σκιά» αυτού του γεγονότος, προστέθηκαν και άλλα φαινόμενα, με την ίδια ως πρωταγωνίστρια και με ευθύνη τόσο του Προεδρείου της Βουλής όσο και –πάλι...- των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Επικαλούμενη το «άσχετο» ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου χαρακτήρα τροπολογιών της αντιπολίτευσης τις απέρριψε, ενώ άλλες, επίσης άσχετες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος τις έκανε αποδεκτές.


Πηγή: skai.gr


Ντόρα, Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννης στις Βρυξέλλες υπέρ συμφωνίας




Τριμελής επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες προκειμένου να έχει κύκλο επαφών με στόχο να αυξηθούν οι προοπτικές επίτευξης μίας συμφωνίας που θα διατηρεί την Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης.

Η επιτροπή αποτελείται από την Ντόρα Μπακογιάννη, τον επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Μανώλη Κεφαλογιάννη και τον Κωστή Χατζηδάκη, οι οποίοι και μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Η απόφαση ελήφθη από τον κ. Μεϊμαράκη στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, σε μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση προς τα αδελφά της ΝΔ κόμματα για την εξεύρεση λύσης που θα διατηρεί την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ειδικά μετά την πολύ σκληρή στάση του επικεφαλής του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ στο ευρωκοινοβούλιο, που προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλά στελέχη της ΝΔ


Πηγή : newpost.gr


Τραπεζική αργία ως Δευτέρα, στην ουρά για άλλα 120 ευρώ οι συνταξιούχοι




Κλειστές έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα παραμείνουν οι τράπεζες, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης 8 του μήνα το υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που επιτείνει τα προβλήματα σε ολόκληρο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της έλλειψης μετρητών και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Oι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν από τα γκισέ μόνο τα 120 ευρώ της δεύτερης δόσης και όχι περισσότερα aν δεν πήραν την πρώτη δόση.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ωστόσο, που δεν έχουν εισπράξει τη σύνταξή τους μέσω των ΕΛΤΑ και δε διαθέτουν χρεωστική κάρτα αναλήψεων, θα μπορούν -όπως και εκείνοι των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων- να εισπράξουν από την Πέμπτη 9 Ιουλίου τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ από τα 1250 υποκαταστήματα των τραπεζών που λειτουργούν σε ολόκληρη την επικράτεια στο διάστημα της τραπεζικής αργίας.

Να σημειωθεί ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν από τα γκισέ μόνο τα 120 ευρώ της δεύτερης δόσης από τη σύνταξή τους και όχι περισσότερα π.χ. 240 σε περίπτωση που δεν πήραν την πρώτη δόση τις προηγούμενες μέρες.

Τη δεύτερη δόση των 120 ευρώ θα μπορούν να εισπράξουν από την Πέμπτη και οι άνεργοι-δικαιούχοι επιδομάτων ΟΑΕΔ, μόνο όμως από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Από την ίδια τράπεζα θα γίνεται και η πληρωμή 120 ευρώ για όσους λαμβάνουν σύνταξη από ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού.

Πέρα από αυτά, το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ, παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί περί μείωσής του.

Η παράταση της τραπεζικής αργίας ήταν αναμενόμενη, μετά και την -επίσης αναμενόμενη, ύστερα από τα τεκταινόμενα στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης- απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει «παγωμένο» τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες στα 89 δισ. ευρώ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Πάντως η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι τα ΑΤΜ θα διαθέτουν χαρτονομίσματα μέχρι και τη Δευτέρα 13/7, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι από εκεί και πέρα η επιβίωση του τραπεζικού συστήματος συναρτάται άμεσα με την ΕΚΤ και τις αποφάσεις που θα παρθούν στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Κυριακής.

Οι συναλλαγές που θα γίνονται στα ανοικτά υποκαταστήματα των τραπεζών θα είναι οι εξής:

-Πληρωμή 120 ευρώ (μόνο μια φορά) έναντι σε συνταξιούχους χωρίς κάρτα αναλήψεων

-Καταβολή 120 ευρώ (μόνο μια φορά) σε δικαιούχους επιδομάτων-παροχών από τον ΟΑΕΔ (τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας, επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολουμένων). Μόνο από την Εθνική.

-Καταθέσεις μετρητών από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες.

-Εκτέλεση πληρωμών και μεταφορών, κατόπιν ειδικής εντολής τους, σε λογαριασμούς στο εσωτερικό της χώρας (π.χ. πίστωση μισθοδοσίας, πληρωμή προμηθευτών, πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων).

-Έκδοση κωδικών web banking.

-Έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών. Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εκδώσει μία κάρτα.

-Ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήματα για εμβάσματα πληρωμών προς το εξωτερικό που αφορούν:

-Επείγουσες περιπτώσεις καταβολής εξόδων νοσηλείας και διδάκτρων για πανεπιστήμια

-Εμπορικές συναλλαγές δημόσιου και κοινωνικού σκοπού (π.χ. πληρωμή εισαγωγών φαρμάκων, τροφίμων).


Πηγή