Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

«Κινδυνεύουν με κλείσιμο 650.000 επιχειρήσεις και θα μείνουν άνεργοι 2 εκατ. εργαζόμενοι»





Έκκληση από τους παραγωγικούς και πολιτικούς παράγοντες του Πειραιά.

Εάν συνεχιστεί η εν λόγω κατάσταση, κινδυνεύουν με κλείσιμο 650.000 επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση, θα μείνουν άνεργοι 2 εκατ. εργαζόμενοι με δυσμενή επίπτωση, φυσικά, και στις οικογένειές τους.

Αυτό αναφέρθηκε στη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποίησαν, με αφορμή τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, στο μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, βουλευτές και μέλη των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του Πειραιά, οι οποίοι απαρτίζουν την «Πρωτοβουλία, Πειραιάς… ΝΑΙ στην Ευρώπη».

Ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης ανέδειξε τα προβλήματα, που προκαλεί στη λειτουργία των επιχειρήσεων η επιβολή ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων και καταγράφονται ήδη στο λιανικό, χονδρικό και εξωτερικό εμπόριο (εισαγωγές/εξαγωγές), στη ρευστότητα και στις συναλλαγές, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Όπως επισημάνθηκε, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει τεθεί εκτός του συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών “Target 2“, γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, ειδικά, εάν η εν λόγω κατάσταση διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, η απαίτηση 100% προπληρωμής των εισαγωγών, που έχει επεκταθεί από τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, δεν είναι εφικτή, ενώ υπάρχει κίνδυνος καταστροφής πρώτων υλών και προϊόντων, που δεν μπορούν να παραληφθούν, εφόσον καθυστερεί η εξόφληση των εισαγωγών.

Σοβαρές καθυστερήσεις παρατηρούνται ακόμη, στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ παρατηρούνται προβλήματα στη μισθοδοσία, στα συγχρηματοδοτούμενα έργα (ΕΣΠΑ), και αλλού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Γιώργος Μώραλης, σημείωσε: «… για την πόλη μας, διακυβεύονται τα πάντα: οι ευρωπαϊκοί πόροι, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων, τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των προγραμματικών σχεδίων και έργων, αναγκαίων για να υπάρξει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του Πειραιά. Συνειδητά, πρέπει να επιλέξουμε, μεταξύ μίας σκληρής και μίας σκληρότερης συνθήκης, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή, από το να ενισχύσουμε το «ναι» στην Ευρώπη».

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ξεκάθαρα, λέμε «ναι» στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε ότι «τα προβλήματα της αγοράς είναι διαχειρίσιμα, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, καθώς την επόμενη εβδομάδα δεν θα είναι. Εάν συνεχιστεί η εν λόγω κατάσταση, κινδυνεύουν με κλείσιμο 650.000 επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση, θα μείνουν άνεργοι 2 εκατ. εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Συμπερασματικά, όλη η αγορά θα βάλει ένα λουκέτο».

Τέλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Νίκος Μανεσιώτης, υποστήριξε πως «η ένταξη της χώρας στην οικογένεια της Ευρώπης ήταν ένα επίτευγμα, που πραγματοποιήθηκε με σκληρή εργασία, οπότε δεν δικαιούμαστε σήμερα να το απολέσουμε και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε μέλος της ισχυρής Ευρώπης…».

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «πρόκειται για μία κρίσιμη ιστορική στιγμή. Είμαστε πιστοί στις αρχές της Δημοκρατίας. Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν σχετίζεται, με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά, εάν θέλουμε, να συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Γι’ αυτό πιστεύω, ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εάν ψηφίσουμε «ναι», θα είμαστε μέσα στο «παιχνίδι» και θα το παλέψουμε». Από την πλευρά της, η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε, ότι «το δημοψήφισμα διχάζει τους Έλληνες. Ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχω δει την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί, γι’ αυτό και θλίβομαι με την όλη κατάσταση», ενώ είπε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, εάν βγούμε εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επεσήμανε ότι «… δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, γιατί πρέπει να κλείσει η συμφωνία, διατηρώντας την εθνική μας ομοψυχία και αποφεύγοντας τον εθνικό ακρωτηριασμό».


Πηγή : fortunegreece.com


Μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Softex στο Αιγάλεω




Πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Softex στον Βοτανικό

Φωτιά έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Παρασκευής στο κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία SOFTEX, στη συμβολή των Οδών Ιερά οδός και Χαρτεργατών στον Βοτανικό.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην οροφή του κτιρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 20 οχήματα με 60 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο κτίριο.

Ωστόσο υπάρχουν φόβοι εξάπλωσης αφού μέσα στο εργοστάσιο θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν εύφλεκτα υλικά.


Πηγή


Στεγνώνουν από 20ευρα και 50ευρα τα ΑΤΜ των τραπεζών




Οριακή η κατάσταση στις τράπεζες. Με δυσκολία φτάνουμε ως την Κυριακή. Αγώνας για την τροφοδότηση των ATMs. Σοβαρότατο πρόβλημα χθες σε μία μεγάλη τράπεζα.

Συναγερμός έχει σημάνει στο τραπεζικό σύστημα της χώρας καθώς η ρευστότητα είναι επικίνδυνα οριακή και σύμφωνα με πηγές είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει έως την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξαντληθεί πλέον και το stock των 20ευρων και των 50ευρων με αποτέλεσμα η Τράπεζα της Ελλάδος να βρίσκεται από χθες σε ανοικτή γραμμή με την ΕΚΤ έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα και να μπορέσουν οι τράπεζες να τροφοδοτούν με μετρητά τα ATMs.

Το σχέδιο αυτή τη στιγμή είναι να αξιοποιηθεί των stock των χαρτονομισμάτων των 100, των 200 και των 500 ευρώ που διαθέτουν ακόμη οι τράπεζες. Φυσικά, με το όριο των 60 ευρώ ημερησίως αυτά τα χαρτονομίσματα δεν μπορούν να κινηθούν. Μπορούν ωστόσο να ανταλλαχθούν στην ΕΚΤ με χαρτονομίσματα των 10,20 και 50 ευρώ τα οποία και θα... ταΐσουν τα άδεια ΑΤΜs.

Και αυτό σε ότι αφορά το διάστημα μέχρι την Κυριακή γιατί από Δευτέρα, όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει εξαντληθεί και αυτό το... τελευταίο stock των χρημάτων. Οπως αποκαλύπτει και η Telegraph, τα αποθεματικά των τραπεζών υπολογίζονται πλέον στα 500 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα αποθεματικά σε ρευστό στις τράπεζες βρίσκεται κάτω από το όριο των 500 εκατ. ευρώ. Όποιος πιστεύει ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ονειροπολεί. Τα μετρητά δεν θα "αντέξουν" ούτε μια ώρα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος. στη βρετανική εφημερίδα.

Ενδεικτική της όλης κατάστασης είναι και η δήλωση τραπεζίτη στους Times του Λονδίνο χθες, ότι τα χρήματα στις ελληνικές τράπεζες θα τελειώσουν στις επόμενες 80 ώρες . «Την Κυριακή, την ημέρα του δημοψηφίσματος, μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα στα μηχανήματα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ζήτηση για αναλήψεις».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TheTOC, χθες μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα με αποτέλεσμα να μπει σε εφαρμογή σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από τις υπόλοιπες τράπεζες και την ΤτΕ έτσι ώστε να μην ξεμείνει από μετρητά.

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης εκ νέου την Δευτέρα για να επανεξετάσει το θέμα της ρευστότητας του ELA.

Το συμβούλιο θα... ζυγίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αναλόγως θα πράξει. Θυμίζουμε πως στην συνεδρίαση της Τετάρτης συζητήθηκε έντονα η αύξηση του κουρέματος των ενεχύρων των ελληνικών τραπεζών με τους «σκληρούς» του ΔΣ με αρχηγό των Γεν Βαίντμαν της Bundesbank να θέλουν το οριστικό κόψιμο του ELA και την επιβολή των haircuts.

Ενδεικτική είναι και η χθεσινή δήλωση του Γιόζεφ Μπονίτσι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι αν οι πολίτες της Ελλάδας θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

Ο Μπονίτσι άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μπορεί να επηρεάσει το κούρεμα των εγγυήσεων.«Θα εξαρτηθεί από την απόφαση της Ελλάδας. Η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' αόριστον», είπε χαρακτηριστικά.

Μ'΄αυτά και μ' αυτά, τα πράγματα είναι δύσκολα και σε ότι αφορά τις προοπτικές για τις καταθέσεις. Σύμφωνα με την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν απόθεμα εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ. Όσο το κούρεμα των εγγυήσεων αυξάνεται, το μαξιλάρι αρχίζει και εξαφανίζεται και όταν το haircut φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, αυτό που ακολουθεί είναι το κούρεμα των καταθέσεων.

Με βάση τους απλούς κανόνες του ισολογισμού, τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να είναι αντίστοιχα των υποχρεώσεων και τη στιγμή που θα επιβληθεί το κούρεμα στις εγγυήσεις, η αξία της ρευστότητας από την ΕΚΤ (σήμερα είναι περίπου € 125 δισεκατομμύρια) θα μειωθεί γρήγορα κάτω από την αξία των ανασφάλιστων υποχρεώσεων των ελληνικών τραπεζών που είναι περίπου 120 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι γνωστές ως «καταθέσεις». Σε εκείνο το σημείο, το κούρεμα των καταθέσεων ή το bail-in είναι απαραίτητο.

Φωτογραφία: SOOC


Πηγή : thetoc.gr


ΔΗΜΑΡ: «ΝΑΙ» στην ΕΕ, «ΝΑΙ» στην Ευρωζώνη, «ΝΑΙ» σε λύση, «ΟΧΙ» σε ρήξη



Στο δημοψήφισμα, η Δημοκρατική Αριστερά λέει ΝΑΙ στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ΝΑΙ στη λύση και ΟΧΙ στη ρήξη, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας: «Η θέση μας είναι θέση της παράδοσης του αριστερού ευρωπαϊσμού, που δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια».

Η ΔΗΜΑΡ απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε διχαστικές συνθήκες και σε πόλωση. «Χρειάζεται ενότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές» σημειώνει και επισημαίνει: «Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν χρειαζόταν, καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί. Ζητήσαμε να αποσυρθεί. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία για να ανασάνει η κοινωνία, κάτι που είναι απαραίτητο και σήμερα ιδίως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, με τις κλειστές τράπεζες, τον έλεγχο κεφαλαίων, τους περιορισμούς αναλήψεων, το στέγνωμα της αγοράς, την απελπισία των συνταξιούχων και την απόγνωση των επιχειρήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.


Πηγή : imerisia.gr


Επιστολή πατέρα προς τον Τσίπρα: «Εάν πειράξεις την οικογένειά μου θα έρθω να σε βρω!»


Μια ανοιχτή επιστολή ενός πολίτη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αίσθηση.

Αίσθηση γιατί από ό,τι φαίνεται οργή δεν υπάρχει μόνο στο στρατόπεδο που στηρίζει την κυβέρνηση αλλά και στους άλλους πολίτες που δεν συμφωνούν με το πώς χειρίστηκε τα πράγματα η κυβέρνηση.

Αίσθηση γιατί αποδεικνύει πώς το άνευ περιεχομένου και άνευ υπαρκτού ερωτήματος δημοψήφισμα παρωδία, που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας, οδεύει την κοινωνία προς σκληρό διχασμό.

Κάνουμε έκκληση, με τη σειρά μας, στον ελληνικό λαό προς ενότητα. Να μην παρασυρθεί ο ελληνικός λαός από τους πράκτορες του χάους, από τους φρενοβλαβείς που μας οδηγούν σε εμφύλιο σπαραγμό.

«Αλέξη,

Eίδα εχτές ένα τρομακτικό όνειρο και ανησύχησα.. ψηφίστηκε, λέει, το περήφανο ΟΧΙ και πήγαμε οι δύο μας στην Ευρώπη για την τελική ανακουφιστική συμφωνία.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου χαμογελούσες όταν έκλεινε η πόρτα πίσω σου.. περίμενα σε ένα μεγάλο διάδρομο να σε δω να βγαίνεις… ήμουνα πολύ χαρούμενος και σίγουρος.

Όταν ξανά-άνοιξε η πόρτα Αλέξη, σε είδα κάθιδρο και με τα ρούχα σου ταλαιπωρημένα… ανησύχησα αλλά σε είδα να χαμογελάς και ηρέμησα! τα καταφέραμε-σκέφτηκα.. Σε βλέπω Αλέξη να αρπάζεις την πόρτα και να την κλείνεις με δύναμη! Κουνήθηκαν οι τοίχοι! Με κοιτάς στα μάτια με το γνωστό χαμόγελο, της επιτυχίας. και απλά γύριζες από την άλλη, και αρχίζεις να ανεβαίνεις σε μια τεράστια μαρμάρινη σκάλα Αλέξη. Έμεινα μόνος…

Κοιτάζω τα χέρια σου και είναι μέσα στο αίμα Αλέξη… στάζουνε παντού επάνω στην υπέροχη μαρμάρινη σκάλα. Κοιτάζω την πόρτα και βλέπω αίματα παντού Αλέξη. Βλέπω τα αίματα του Παύλου, αίματα από καθαρίστριες, από ΕΡΤατζίδες, από τον πολιτικό σου πατέρα, από φύλακες και αγγέλους Αλέξη. Εσύ ακόμα ανεβαίνεις και χαμογελάς σαν παιδάκι… Έχει μουδιάσει το κεφάλι μου Αλέξη. προσπαθώ να φωνάξω, άλλα δεν μπορώ. Ούτε ανάσα δεν μπορώ να πάρω.

Προσπαθώ να κρατηθώ από κάπου αλλά τίποτα γύρο μου Αλέξη.. Άκου τώρα το ποιο τρελό! Είναι και τα δικά μου χέρια μέσα στο αίμα Αλέξη. Το αίμα του πατέρα μου, της μάνας μου, του αδελφού μου, των παιδιών μου Αλέξη… των παιδιών μου…

Ευτυχώς εκεί ξύπνησα δίπλα στην γυναίκα μου και τα παιδιά μου Αλέξη. Έτρεμα και έκλαιγα ασταμάτητα, όσο πιο σιγά μπορούσα για να μην τρομάξω την οικογένειά μου Αλέξη… και τώρα είμαι εδώ να σου γράψω αυτά που δεν μπόρεσα να σου φωνάξω όσο εσύ, με την πλάτη σου γυρισμένη σε εμένα, σκαρφάλωνες την υπέροχη ματωμένη σκάλα.

Γιατί ρε Αλέξη εσύ, ο αριστερός, εκμεταλλεύτηκες τόσο βάναυσα των ταλαιπωρημένο λαό με τα ψέματα;

Τόσο αντράκι είσαι, που βρήκες τον φουκαρά τον άνεργο και τον συνταξιούχο, του πιπίλισες το μυαλό με υποσχέσεις και τον έβαλες κόντρα «στους βολεμένους»;

Ρε Αλέξη, άμα θέλεις να προσλάβεις κόσμο στο δημόσιο, φτιάχνεις τις δομές του κράτους πρώτα για να τους συντηρήσεις… Εσύ δεν έχεις να πληρώσεις συντάξεις και βουτάς τα λεφτά απ’ τα φουκαριάρικα τα ταμεία και τους Δήμους. Κι από πάνω διορίζεις κόσμο ρε Αλέξη…

Έτσι για να έχεις ένα στρατό να σε προσκυνάει και να του γυρίσεις την πλάτη για την δικιά σου φιλοδοξία; Τους το είπες; τους ρώτησες ρε Αλέξη άμα θέλουνε ή απλά άρπαξες την ευκαιρία της ανάγκης τους;

Και τώρα έγινες και Ευρωπαϊστής ρε Αλέξη; Εσύ που τους βρίζεις όλη μέρα και λες ότι σε εκβιάζουνε και μας λες ότι προσπαθούν να μας σκλαβώσουν;

Αλέξη ξαφνικά μας λες ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Ευρωπαϊκό κόμμα; Ακόμα κι αυτοί που φωνάζουν και σήμερα «ΕΞΩ», αντί για «ΟΧΙ»; Κι αυτοί Αλέξη;

Θα μας τρελάνεις τελείως όλους;

Δεν το λέμε εμείς ότι το ΟΧΙ είναι έξοδος από το Ευρώ και πρέπει να «τα βρούμε» όλος ο πλανήτης το λέει ρε Αλέξη, εκτός απ’ τον φίλο σου τον Μορο, που κατάφερε να πεινάει μια χώρα γεμάτη πετρέλαια!

Γιατί, ρε Αλέξη, δεν βρέθηκε ούτε ένας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μας στηρίξει;

Τρεις φορές πήγες στον Πούτιν και μόνο που δεν σε μάλωσε.

Που μας πας, Αλέξη;

Θα σου το πω όσο ποιο απλά μπορώ. Οι Έλληνες θα κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε την οικογένειά μας και δεν λογαριάζουμε το τομάρι μας όπως εσύ. Κάνε κάτι όσο μπορείς, γιατί το κύμα που έχεις καβαλήσει, θα σε πλακώσει παλικαράκι μου.

Έχει πάει η ώρα 6:00 και χαράζει… Ο χρόνος σου τελειώνει και εγώ είμαι πολύ κουρασμένος, Αλέξη, και δεν μπορώ να κλείσω μάτι… Περιμένω να σε ακούσω για να μπορέσω να κοιμηθώ Αλέξη… Θα είμαι ξύπνιος να κοιτάζω την οικογένεια μου Αλέξη, μην τυχόν και σε δω να τους πλησιάζεις. Εγώ είμαι στις σκιές που βλέπεις γύρω σου να ξέρεις. Σε βλέπω και κλαίω από τα νεύρα μου Αλέξη..

Άμα τους πειράξεις, θα ‘ρθω να σε βρώ Αλέξη!

Και θα ‘ρθω μαζί με όλους τους γελασμένους, που εγώ τους αγαπάω, Αλέξη, γιατί τους νιώθω αίμα μου Αλέξη..

Με την ελπίδα να κοιμηθώ ένα βράδυ ήσυχος,

Άγγελος K.
Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πατέρας 2 παιδιών».



Πηγή : tribune.gr


Απόλυτη Ξεφτίλα : «Δεν θέλουμε να φοράει το κράνος μας ο Βαρουφάκης»




«Δεν είναι διαφήμιση να φορά προϊόντα μας κάποιος που μιλά για οικονομική καταστροφή & περικοπές στις συντάξεις», δηλώνει στη Die Welt εκπρόσωπος της εταιρίας Shoei.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός. Κάνει πάντα τις δηλώσεις του φορώντας κράνος μοτοσικλέτας», γράφει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», αναφερόμενη στο αξεσουάρ-φετίχ του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, που δεν αποχωρίζεται σε όλες τις μετακινήσεις του με την πολλών κυβικών μηχανή του Yamaha.


«Το κράνος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών είναι γιαπωνέζικο», γράφει η Die Welt, καταλήγοντας ότι Ιαπωνική εταιρεία Shoei θα πρέπει να χαίρεται ιδιαίτερα για την δωρεάν διαφήμιση του προϊόντος της. Η εταιρία όμως, έχει άλλη γνώμη, αφού ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να φοράει δικό της προϊόν ο Έλληνας υπουργός και να στεφθεί -κατά κάποιο τρόπο- το πρόσωπο της καμπάνιας της.



«Ο 54χρονος Βαρουφάκης είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας o οποίος μιλάει για την οικονομική κρίση της χώρας του αλλά και για πιθανές περικοπές στις συντάξεις όταν στο κεφάλι του φαίνεται το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Για μας αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Θα θέλαμε άλλο πρόσωπο για να διαφημίσει το κράνος μας», δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, από την έδρα της στην Ευρώπη και προσθέτει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει επιλέξει ένα κράνος καλής ποιότητας και το μοντέλο που φοράει κοστίζει 399 ευρώ. Επίσης και η Δανάη Στράτου φοράει κράνος της ίδιας εταιρείας.


To δημοσίευμα αναφέρεται και στον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φορούσε κράνος όταν μετακινούνταν με σκούτερ για να επισκεφθεί την ερωμένη του Ζουλί Γκαγέ, αλλά της γαλλικής εταιρείας Dexter, αξίας 199 ευρώ: «Για την εταιρεία Dexter, πριν από ένα χρόνο, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στον γαλλικό Τύπο απεικονίζοντας τον πρόεδρο να φορά κράνος της εταιρείας, λειτούργησε διαφημιστικά. Οι περσινές μας πωλήσεις για το συγκεκριμένο μοντέλο του κράνους ήταν δέκα φορές υψηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», ανέφερε εκπρόσωπος.  


Πηγή : thetoc.gr


Το δράμα της Ελλάδας σε μια φωτογραφία -Το γοερό κλάμα συνταξιούχου έξω από την τράπεζα [εικόνα]



Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια – μάλλον, είναι περιττά. Κι αυτό διότι η εικόνα μπορεί να πει πολλά περισσότερα δίχως διαμεσολαβήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται να επισημανθεί είναι μόνο κάποια... χρηστικά στοιχεία του φωτογραφικού αποτυπώματος. Η συγκεκριμένη φωτογραφία που έχει κάνει το γύρο του κόσμου και έχει αναπαραχθεί από πάρα πολλά άλλα Μέσα και χρήστες των social media, δημοσιεύτηκε από το γαλλικό πρακτορείο και ανήκει στο φωτογράφο Σάκη Μητρολίδη. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα στη Θεσσαλονίκη που έχει ξαπλώσει ανήμπορος έξω από μια τράπεζα και κλαίει γοερά.





Πηγή:  iefimerida.gr 


Και ο Κουφοντίνας μαζί με ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λέει ΟΧΙ



Με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter (!) ο Κουφοντίνας ψηφίζει «όχι σε κάθε μνημόνιο και ναι στη διαγραφή του χρέους» - Πού διαφωνεί με την κυβέρνηση

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, φυλακισμένος στο Δομοκό για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές ενέργειες και τις δολοφονίες της «17 Νοέμβρη», με μήνυμά του στο Twitter, τάσσεται υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Το ΌΧΙ της Κυριακής να είναι ΌΧΙ της κάθε μέρας. ΌΧΙ σε κάθε μνημόνιο και ναι στη διαγραφή του χρέους. ΌΧΙ σε κάθε ανάθεση και ναι στο δρόμο» γράφει, στον λογαριασμό, που όπως σημειώνεται είναι «επίσημος λογαριασμός» και «διαχειρίζεται με επικοινωνία δι' αντιπροσώπου».



Πάντως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας λίγες ώρες νωρίτερα είχε ασκήσει κριτική στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «θα είχε νόημα πριν τον τραγικό Φλεβάρη ή έστω πριν το ταπεινωτικό 47σέλιδο. Τώρα η επιλογή είναι μνημόνιο ή "μνημονιότερο"».

Ο λογαριασμός είχε ανοίξει στις 24 Ιουνίου, λίγες μέρες προτού προκηρυχθεί το δημοψήφισμα με το δίστιχο του Διονύσιου Σολωμού: «Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ κι αγαπημένε/Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».



Πηγή : protothema.gr


Καμπουράκης σε Φίλη: 40 χρόνια δημοσιογράφος σε κομματικό όργανο ήσουν, δεν θα μου πουλήσεις εμένα μούρη [βίντεο]



Οσο πλησιάζει το δημοψήφισμα, η ατμόσφαιρα σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ είναι όλο και πιο ηλεκτρισμένη.

Σήμερα το πρωί ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα κατά την πρωινή εκπομπή του Mega, με αφορμή -τι άλλο;- το δημοψήφισμα.

Στο στούντιο της εκπομπής επικράτησε κυριολεκτικά χαμός όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους δυο δημοσιογράφους ότι το κανάλι στο οποίο εργάζονται καθώς και άλλα δεν καλύπτουν τις εκδηλώσεις υπέρ του «Όχι» όσο καλύπτουν τις εκδηλώσεις υπέρ του «Ναι».

«Κάνετε επιλεκτική ενημέρωση» τους είπε, με τον Δημήτρη Καμπουράκη να είναι ο πρώτος που αντέδρασε, λέγοντας στον Νίκο Φίλη πως «40 χρόνια δημοσιογράφος σε κομματικό όργανο ήσουν, δεν θα μου πουλήσεις εμένα μούρη».

Φίλης:«Το κανάλι σας είναι πηγή παραπληροφόρησης» -Οικονομέας: «Αυτό που κάνει είναι φασισμός»

Και οι επιθέσεις από τον κ. Φίλη δεν σταμάτησαν εκεί, αφού έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει το κανάλι που τον φιλοξενεί σχεδόν κάθε μέρα ως πηγή παραπληροφόρησης. «Αυτό που κάνει είναι φασισμός!» είπε ο Γιώργος Οικονομέας, κατηγορώντας τον Νίκο Φίλη ότι δεν σέβεται ανθρώπους που είναι φίλοι του. «Δεν είναι προσωπική επίθεση, είναι για το κανάλι» του αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο παρουσιαστής της εκπομπής επέμεινε: «Σαν πολιτικό σε σέβομαι, σέβομαι τις απόψεις σου, έστω κι αν είναι φασιστικές, σαν δημοσιογράφος θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

Για να του απαντήσει ο κ. Φίλης: «Να ντρέπομαι με το όργιο παραπληροφόρησης και χούντας; Σε κάθε πάνελ είναι τρεις υπέρ του "Ναι" και 1 υπέρ του "Οχι". Ακόμα και σήμερα 2-1 είστε!».

Και όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πιο σκληρή και μαύρη προπαγάνδα από τα κανάλια της ΕΡΤ, τα οποία πληρώνουν όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι, κατηγορεί τα άλλα κανάλια ότι κάνουν προπαγάνδα!





Πηγή:  iefimerida.gr


«Ενός λεπτού φωνή» για να μείνουμε στην Ε.Ε.



Γέμισε Ευρώπη και έστειλε μήνυμα υπέρ του «Ναι» χθες το αμφιθέατρο του ραδιοφώνου 9,84 FM στο Γκάζι, στην εκδήλωση που κάλεσαν 41 πολίτες από ευρύ κοινωνικό και πολιτικό φάσμα με τον γενικό τίτλο «Ενός λεπτού φωνή» για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο οδηγούσε η «Ωδή στη χαρά» του Μπετόβεν (που έχει οριστεί ως ύμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης), ενώ στις κερκίδες του κυριαρχούσε το πάθος, με έντονα χειροκροτήματα στους ομιλητές που έπαιρναν τον λόγο για περίπου ένα λεπτό, επιχειρηματολογώντας υπέρ της ψήφου στο «Ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Στην κορυφή του ενθουσιασμού η υποδοχή του Πύρρου Δήμα, ο οποίος τόνισε πως «η οικογένειά μας είναι η Ευρώπη. Είμαστε και Ελληνες και Ευρωπαίοι. Ναι στο ευρώ, όχι στη δραχμή». Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, τόνισε πως «η παλαβή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα επεξεργασμένου σχεδίου για την έξοδο της χώρας από ευρώ – Ε.Ε.» και κάλεσε σε ένα «τίμιο, αποφασιστικό "Ναι" την Κυριακή». Σε πολλές από τις ομιλίες υπογραμμίστηκε πως το «Ναι» στην Ευρώπη δεν είναι αποτέλεσμα μόνο οικονομικών εκτιμήσεων, αλλά -όπως τόνισε ο Νίκος Βατόπουλος- «η ψήφος στο "ΝΑΙ" θωρακίζει το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα». Ο Απόστολος Δοξιάδης είπε, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας πως «μας απείλησαν με πραξικόπημα, αλλά εμείς δεν χαμπαριάζουμε».

Εντονη ήταν η κραυγή πολλών επιχειρηματιών που ανέδειξαν την ασφυξία των κλειστών τραπεζών και την καταστροφική προοπτική μιας ρήξης με την Ε.Ε. Ο Σωκράτης Πλούσσας, πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων τόνισε πόσο απαραίτητη είναι η δημιουργία εντός του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος.

Σε παρεμβάσεις έγινε λόγος για τις ευθύνες και τα λάθη της ευρωπαϊκής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα, όπως εκφράστηκε την προηγούμενη πενταετία, αλλά τονίστηκε πως ένα «ΟΧΙ» θα οδηγούσε σε απομόνωση.

Τελευταίος ομιλητής ο Χρήστος Χωμενίδης είπε πως «κανονικά οι Α. Τσίπρας και Γ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να επιθυμούν να χάσει το "ΟΧΙ", γιατί σε  διαφορετική περίπτωση θα είναι αμφίβολο εάν θα προλάβουν να μπουν στο ελικόπτερο».

Στο δικό της μήνυμα η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ιδρυμα Ωνάση τονίζει πως «ο πολιτισμός σε κάθε έκφανσή του είναι η ζωή μας. Και η ζωή μας είναι στην Ευρώπη. Μπορούμε να διαφωνούμε και να είμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Στέγη μας είναι η Ευρώπη».


Έντυπη Καθημερινή


Παρέμβαση καθηγητών Οικονομικών Σχολών και Πανεπιστημίων



«Οι υφεσιακές συνέπειες μίας χρεοκοπίας βαρύτερες από επώδυνο συμβιβασμό»

Οι καθηγητές Οικονομικών Σχολών και Πανεπιστημίων της Ελλάδας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο παρακολουθούμε με αγωνία τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, σε αυτό το κομβικό σημείο, απαιτούνται τα αυτονόητα που συμπεριλαμβάνουν την εθνική συνεννόηση, τη διατήρηση της θέσης  μας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και την ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στη διεθνή κοινότητα. Από την άλλη, το οικονομικό πρόγραμμα σταθεροποίησης, σχεδιασμένο από κοινού με τους εταίρους και δανειστές, πρέπει να χαρακτηρίζεται από όσο το δυνατόν μικρότερες υφεσιακές συνέπειες και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, με στόχο την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το ταχύτερο δυνατόν. Η παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα βυθίζει ξανά την οικονομία σε νέα ύφεση, αύξηση της ανεργίας, χαμηλότερα φορολογικά έσοδα και διεύρυνση του δημοσιονομικού κενού.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι την τελευταία στιγμή οι δύο προτάσεις (δανειστών και κυβέρνησης) βρίσκονταν σε τροχιά σύγκλισης, παρά τις επιμέρους διαφορές. Θεωρούμε ότι το πραγματικό διακύβευμα του Δημοψηφίσματος που έχει προκηρυχθεί, ανεξαρτήτως της διατύπωσης του ερωτήματος που έχει τεθεί, είναι ένα: η παραμονή ή όχι, της Ελλάδας στην ευρωζώνη και πιθανότατα και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Η χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας από τις χώρες της ευρωζώνης έχει διακοπεί, μετά την αποχώρηση της Ελληνικής κυβέρνησης από τις διαπραγματεύσεις, σε μία στιγμή που δεν διαφαίνεται καμία προοπτική εναλλακτικής πηγής χρηματοδότησης. Ήδη βρισκόμαστε στην πρώτη φάση διολίσθησης σε μια πορεία που αν δεν ανακοπεί εγκαίρως, θα οδηγήσει σε αναντίστρεπτη κατάληξη εθνικής χρεοκοπίας και εξόδου από την Ευρωζώνη. Το κλείσιμο τραπεζών και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (που παρά την οξύτατη κρίση των προηγούμενων ετών είχαν ως τώρα αποφευχθεί) δημιουργούν ένα πρώτο ρήγμα αποκοπής μας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.  
 Κατά την εκτίμησή μας, οι υφεσιακές συνέπειες μίας χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα είναι πολύ βαρύτερες από τις συνέπειες ενός επώδυνου συμβιβασμού. Μια άτακτη απομάκρυνση της χώρας μας από τον πυρήνα της Ευρώπης θα έχει καταστροφικές οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και γεωπολιτικές συνέπειες.
 Βραχυπρόθεσμες συνέπειες: κλείσιμο τραπεζών, απώλεια των καταθέσεων, έλλειψη βασικών καταναλωτικών προϊόντων και πρώτων υλών, μαρασμό του  τουρισμού, μαύρη αγορά, υπερπληθωρισμό, μαζικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας, καταβαράθρωση των πραγματικών μισθών και συντάξεων, βαθιά ύφεση, οξεία προβλήματα στη δημόσια υγεία και στην άμυνα, κοινωνική αναταραχή.
 Μεσοπρόθεσμες συνέπειες: διεθνή απομόνωση της χώρας, αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές, υπανάπτυξη και υπο-επένδυση, διακοπή εισροής κοινοτικών κονδυλίων, υψηλή ανεργία με υψηλό πληθωρισμό, σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου, αποδυνάμωση βασικών λειτουργιών του κράτους.
 Όλα αυτά δεν πρέπει να συμβούν μετά από 5 χρόνια θυσιών και προσαρμογής, ακριβώς τη στιγμή που η οικονομία είχε αρχίσει να ανακάμπτει, με ευνοϊκές προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους. Δεν πρέπει να συμβούν, σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή οικονομία έχει περάσει ξανά για πρώτη φορά στην ανάκαμψη, κι οι άλλες χώρες της περιφέρειας αναπτύσσονται ταχέως μειώνοντας την ανεργία. Δεν πρέπει να συμβούν στην πιο ευνοϊκή συγκυρία της Ευρωζώνης, με την ΕΚΤ να βοηθά την ανάκαμψη με άφθονη ρευστότητα και μηδενικά επιτόκια. Δεν πρέπει να συμβούν σε μια περίοδο που η Ευρωζώνη ετοιμάζεται να προχωρήσει σε βαθύτερη οικονομική ενοποίηση, επ’ ωφελεία των χωρών του Νότου.
 Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε πιθανότατα και σε πορεία εξόδου από την ΕΕ, με επιπτώσεις ανυπολόγιστες και καταστροφικές για την εθνική ασφάλεια και τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο πυρήνα της ΕΕ που είναι η ευρωζώνη. Για όλους αυτούς τους λόγους, η αυτονόητη απάντησή μας στο πραγματικό ερώτημα του Δημοψηφίσματος είναι: ΝΑΙ.


1.       Αγγελίδης Τιμόθεος
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
2.       Αδάμ Αντώνης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
3.       Αλεξάκης Παναγιώτης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
4.       Αλεξάκης Χρήστος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
5.       Αναγνώστου Αγγελική
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
6.       Ανδρονικίδης Ανδρέας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
7.       Ανδρουτσόπουλος Ίων
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
8.       Ανδρουτσόπουλος Κωνσταντίνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
9.       Αντωνίου Φάμπιο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
10.   Απέργης Νικόλαος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
11.   Αποστολόπουλος Θόδωρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
12.   Αρβανίτης Στέλιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
13.   Αργουσλίδης Πάρις
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
14.   Ατσαλάκης Γεώργιος
Πολυτεχνείο Κρήτης
15.   Αυλωνίτης Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
16.   Βακόλα Μαρία
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
17.   Βαρσακέλης Νίκος
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
18.   Βασιλάτος Βαγγέλης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
19.   Βελέντζας Κώστας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
20.   Βενέτης Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Πατρών
21.   Βέττας Νικόλαος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
22.   Βουδούρη Ειρήνη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
23.   Γαγάνης Χρυσοβαλάντης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
24.   Γάτσιος Κωνσταντίνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
25.   Γεωργίου Ανδρέας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
26.   Γεωργούτσος Δημήτριος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
27.   Γιαγλής Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
28.   Γιαμουρίδης Δανιήλ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
29.   Γιαννακόπουλος Νίκος
Πανεπιστήμιο Πατρών
30.   Γιαννέλης Δημήτριος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
31.   Γιαννέλης Νίκος
Πανεπιστήμιο Κρήτης
32.   Γιωτόπουλος Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
33.   Γκενάκος Χρήστος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
34.   Γκλαβίνης Παναγιώτης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
35.   Γρίβα Κρίνα
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
36.   Δαμιανός Δημήτρης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
37.   Δεδούλης Μανόλης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
38.   Δεληπάλλα Σοφία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
39.   Δεμοιράκος Ευθύμιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
40.   Δημέλη Σοφία
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
41.   Δημητριάδη Ζωή
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
42.   Διάλλα Βιολέττα
Πανεπιστήμιο Αθηνών
43.   Δότσης Γεώργιος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
44.   Δουκίδης Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
45.   Δράκος Αναστάσιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
46.   Ελευθερίου Κώστας
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
47.   Ευστράτογλου Σοφία
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
48.   Ζαχαριάς Λευτέρης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
49.   Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος
Πολυτεχνείο Κρήτης
50.   Ζουμπουλάκης Μιχάλης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
51.   Ήντουνας Κωνσταντίνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
52.   Ηρειώτης Νικόλαος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
53.   Θαλασσινός Λευτέρης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
54.   Θωμαδάκης Στάυρος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
55.   Θωμάκος Δημήτριος
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
56.   Ιατρίδης Γεώργιος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
57.   Ιορδάνογλου Χρυσάφης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
58.   Ιωαννίδης Αντώνης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
59.   Ιωαννίδης Σταύρος
Πάντειο Πανεπιστήμιο
60.   Ιωάννου Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
61.   Καβουσανός Εμμανουήλ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
62.   Καζάκος Πάνος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
63.   Καινούργιος Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
64.   Καλαμπούκης Θεόδωρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
65.   Καλογήρου Γιάννης
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
66.   Καλυβίτης Σαράντης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
67.   Καμμάς Παντελής
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
68.   Καραβέλη Ελένη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
69.   Καραγιάννης Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
70.   Καραμάνης Κωνσταντίνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
71.   Καρκαλάκος Σωτήρης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
72.   Κασιμάτης Κωνσταντίνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
73.   Κατρανίδης Στέλιος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
74.   Κατσίμη Μαργαρίτα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
75.   Κοέν Σάνδρα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
76.   Κόλλιας Χρήστος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
77.   Κοντούλη Μαρία
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
78.   Κορλίρας Παναγιώτης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
79.   Κοτταρίδη Κωσταντίνα
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
80.   Κουντούρη Φοίβη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
81.   Κουρέτας Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
82.   Κρητικός Μανώλης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
83.   Κυριαζής Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
84.   Κυριαζής Νικόλαος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
85.   Κυριαζίδου Κατερίνα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
86.   Κυρίτσης Γιάννης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
87.   Κυρκιλής Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
88.   Κωνσταντίνου Παναγιώτης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
89.   Κωνσταντόπουλος Πάνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
90.   Κωστελέτου Νικολίνα
 Πανεπιστήμιο Αθηνών
91.   Κωστής Κώστας
Πανεπιστήμιο Αθηνών
92.   Κώτσιος Στέλιος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
93.   Λαδή Στέλλα
Πάντειο Πανεπιστήμιο
94.   Λεβεντάκης Ιωάννης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
95.   Λεκάκος Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
96.   Λελεδάκης Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
97.   Λιαργκόβας Παναγιώτης
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
98.   Λιαρόπουλος Λυκούργος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
99.   Λοϊζίδης Γιάννης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
100.                        Λουρή Ελένη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
101.                        Λουρίδας Παναγιώτης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
102.                        Λώλος Σαράντης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
103.                        Μαλεύρης Νίκος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
104.                        Μάλιαρης Πέτρος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
105.                        Ματσαγγάνης Μάνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
106.                        Μέργος Γεώργιος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
107.                        Μεταξάς Θεόδωρος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
108.                        Μηλλιού Χρυσοβαλάντου
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
109.                        Μιαούλη Νατάσα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
110.                        Μπαλιός Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
111.                        Μπάλλας Απόστολος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
112.                        Μπαλτάς Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
113.                        Μπαλτάς Νικόλαος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
114.                        Μπασιάκος Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
115.                        Μπέλλου Βικτώρια
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
116.                        Μπένος Θεοφάνης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
117.                        Μπένος Νίκος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
118.                        Μπήτρος Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
119.                        Μπίλιας Γιάννης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
120.                        Μπλαβούκος Σπύρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
121.                        Μπουραντάς Δημήτριος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
122.                        Μπουραντώνης Δημήτρης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
123.                        Μπουρνόβα Ευγενία
Πανεπιστήμιο Αθηνών
124.                        Μπρισίμης Σοφοκλής
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
125.                        Μυλωνάς Νικόλαος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
126.                        Μυλωνίδης Νίκος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
127.                        Νίκας Χρήστος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
128.                        Νικολάου Ιωάννης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
129.                        Νικολέρης Θεόδωρος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
130.                        Νικολίτσα Δάφνη
Πανεπιστήμιο Κρήτης
131.                        Νικολόπουλος Ανδρέας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
132.                        Ντέμος Αντώνης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
133.                        Ντεμούσης Μιχάλης
Πανεπιστήμιο Πατρών
134.                        Ξανθάκης Μανώλης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
135.                        Ξεπαπαδέας Τάσος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
136.                        Οικονομίδης Γιώργος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
137.                        Οικονομίδου Κλαίρη
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
138.                        Οικονόμου Αθηνά
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
139.                        Οντόνελ  Όουέν (O’ Donnel Owen)
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
140.                        Παγκράτης Σπύρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
141.                        Παγουλάτος Γιώργος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
142.                        Πάλλης Θάνος
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
143.                        Παλυβός Θεόδωρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
144.                        Παναγιωτοπούλου Λήδα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
145.                        Παναγιώτου Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
146.                        Παναγόπουλος Αντρέας
Πανεπιστήμιο Κρήτης
147.                        Παντελίδης Θεολόγος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
148.                        Παπαβασιλείου Νικολάος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
149.                        Παπαδάκης Βασίλειος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
150.                        Παπαδάμου Στέφανος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
151.                        Παπαδημητρίου Στράτος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
152.                        Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
153.                        Παπαδόπουλος Χρυσολέων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
154.                        Παπαθανασίου Ιάσων
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
155.                        Παπαλεξανδρή Νάνση
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
156.                        Παπαναστασόπουλος Γεώργιος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
157.                        Παπανδρέου Ανδρέας
Πανεπιστήμιο Αθηνών
158.                        Παπαπανάγος Χάρρυ
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
159.                        Παπασταθοπούλου Πωλίνα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
160.                        Παπαχρήστου Γιώργος
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
161.                        Παπούλιας Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
162.                        Παρασκευόπουλος Χρήστος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
163.                        Πασιούρας Φώτης
Πολυτεχνείο Κρήτης
164.                        Πατρώνης Βασίλειος
Πανεπιστήμιο Πατρών
165.                        Πατσουράτης Βασίλειος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
166.                        Πέκκα-Οικονόμου Βικτωρία
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
167.                        Πελαγίδης Θοδωρής
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
168.                        Πετράκης Μανόλης
Πανεπιστήμιο Κρήτης
169.                        Πετρίδου Ευγενία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
170.                        Πεχλιβάνος Λάμπρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
171.                        Πιττής Νικήτας
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
172.                        Πολέμης Μιχάλης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
173.                        Πολλάλης Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
174.                        Πουρναράκης Ευθύμιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
175.                        Πραγγίδης Ιωάννης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
176.                        Πραματάρη Κατερίνα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
177.                        Ράικου Μαρία
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
178.                        Ρεπούσης Παναγιώτης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
179.                        Ρέππας Παναγιώτης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
180.                        Ρηγίνος Μιχάλης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
181.                        Ρηγοπούλου Ειρήνη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
182.                        Ρουμανιάς Κώστας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
183.                        Σακελλάρης Πλούταρχος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
184.                        Σακέλλης Γιάννης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
185.                        Σαλαβού Ελένη
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
186.                        Σάμιτας Αριστείδης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
187.                        Σαρρής Αλέξανδρος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
188.                        Σαρτζετάκης Ευτύχιος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
189.                        Σιδηρόπουλος Μωυσής
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
190.                        Σιουρούνης Γρηγόρης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
191.                        Σκλιάς Παντελής
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
192.                        Σκορδίλη Σοφία
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
193.                        Σκούντζος Θεόδωρος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
194.                        Σκούρας Αθανάσιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
195.                        Σκούρας Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Πατρών
196.                        Σκούρας Σπύρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
197.                        Σόντερκουιστ Κλας Έρικ
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
198.                        Σπινέλλης Διομήδης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
199.                        Σπύρου Σπύρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
200.                        Σταθακόπουλαος Βλάσιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
201.                        Σταματόπουλος Γιώργος
Πανεπιστήμιο Κρήτης
202.                        Σταυρακούδης Αθανάσιος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
203.                        Συμεωνίδης Σπύρος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
204.                        Σύρης Βασίλειος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
205.                        Σώρρος Ιωάννης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
206.                        Σωτηρόπουλος Δημήτρης
 Πανεπιστήμιο Αθηνών
207.                        Ταραντίλης Χρήστος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
208.                        Τάτσος Νίκος
Πάντειο Πανεπιστήμιο
209.                        Τζαβαλής Ηλίας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
210.                        Τζελέπης Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Πατρών
211.                        Τζίνιους Μαργαρίτα
Πανεπιστήμιο Κρήτης
212.                        Τζιώνας Γιάννης
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
213.                        Τζουβελέκας Βαγγέλης
Πανεπιστήμιο Κρήτης
214.                        Τήνιος Πλάτων
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
215.                        Τοπάλογλου Νίκος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
216.                        Τουμπής Σταύρος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
217.                        Τραγάκη Αλεξάνδρα
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
218.                        Τσακανίκας Άγγελος
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
219.                        Τσακίρης Νίκος
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
220.                        Τσακλόγλου Πάνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
221.                        Τσαμουργκέλης Γιάννης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
222.                        Τσίντζος Παναγιώτης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
223.                        Τσιπούρη Λένα
Πανεπιστήμιο Αθηνών
224.                        Τσιριτάκης Μανώλης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
225.                        Τσιώνας Ευθύμιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
226.                        Τσούκαλης Λουκάς
Πανεπιστήμιο Αθηνών
227.                        Υφαντόπουλος Γιάννης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
228.                        Φιλιππόπουλος Αποστόλης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
229.                        Φουντάς Στυλιανός
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
230.                        Χαλαμανδάρης Γεώργιος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
231.                        Χαλικιάς Ιωάννης
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
232.                        Χαριτάκης Νίκος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
233.                        Χασσίδ Ιωσήφ
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
234.                        Χατζηαντωνίου Δαμιανός
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
235.                        Χατζηπαναγιώτου Πάνος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
236.                        Χατζής Αριστείδης
Πανεπιστήμιο Αθηνών
237.                        Χλέτσος Μιχάλης
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
238.                        Χλωμούδης Κώστας
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
239.                        Χορταρέας Γιώργος
Πανεπιστήμιο Αθηνών
240.                        Χουλιάρας Αστέρης
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
241.                        Χρήστου Γιώργος
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
242.                        Χριστόπουλος Δημήτρης
Πάντειο Πανεπιστήμιο
243.                        Χριστοπούλου Σοφία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
244.                        Ψαλτόπουλος Δημήτρης
Πανεπιστήμιο Πατρών
245.                        Ψαριανός Ιάκωβος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
246.                        Ψυλλάκη Μαρία
Πανεπιστήμιο Πειραιώς


Πηγή : tovima.gr