Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Οι 5 λόγοι που «τα έχω βάλει» με τον ΣΥΡΙΖΑ



της Σοφίας Τζώρτζη

Θεωρώ εαυτήν αριστερή, ή τέλος πάντων σοσιαλδημοκράτη. Με οικογενειακές καταβολές και διαβάσματα από το ΚΚΕ έως το ΚΚΕ εσωτερικού και το κέντρο. Ανήκω στη γενιά πολλών από αυτούς που σήμερα κυβερνούν. Έχω σπουδάσει και δουλέψει εκεί, στις μοχθηρές Βρυξέλλες, τα «ευρωπαϊκά». Για αυτούς τους λόγους έχω μάλλον δικαίωμα να τσαντίζομαι περισσότερο από άλλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να σε τι μου φταίει λοιπόν:

1. Με ωθεί να θεωρώ σχετικά αποτελεσματικούς, πολιτικάντηδες του παλαιού δικομματισμού οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι είναι σχεδόν άχρηστοι.

2. Παραποιεί το νόημα της «Αριστεράς». «Αριστερά», για τον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να είναι η ενίσχυση του νοσηρού κι υπέρογκου ελληνικού Δημοσίου, η καταπάτηση της ελευθερίας της γνώμης, η κατάργηση αστυνόμευσης και κανόνων, η δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κι όλα αυτά σε μια δίνη ανόητης εθνικιστικής «υπερηφάνειας» η οποία μόνο να απομονώσει μπορεί και άρα να καταστρέψει και να μας ντροπιάσει.

3. Καταστρέφει κάθε έννοια πολιτικής και διπλωματίας, αφού ό,τι λέγεται και γίνεται είναι διαφανές κι εμφανές. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό και κεκλεισμένων των θυρών παρά είναι όλα στη φόρα. Εάν ήταν έτσι, εάν η πολιτική ήταν για όλους, εάν όλοι μας κατανοούσαμε κι είχαμε τη δυνατότητα να κινούμε τις ευαίσθητες χορδές της πολιτικής και της διπλωματίας, τότε δεν θα υπήρχε και λόγος εκλογής εκπροσώπων του λαού στη Δημοκρατία. Ας είχαμε ένα σύστημα εναλλαγής έτσι ώστε κάθε πολίτης να κυβερνά για λίγο καιρό!

4. Κάνει τη γενιά μου να φαντάζει ένα τσούρμο από επηρμένους, αμόρφωτους κι ανίκανους αιθεροβάμονες. Όχι, η γενιά των 35-45 δεν αντιπροσωπεύεται από σαραντάρηδες που ακκίζονται και κάνουν σαν «χαζά παιδιά χαρά γεμάτα» κάθε φορά που τους αγκαλιάζει ο θείος Γιούνκερ ,αλλά δεν μπορούν να επιβληθούν ουσιαστικά σε κανέναν ομόλογό τους, δεν μπορούν να προτείνουν τίποτε ρεαλιστικό και ουσιαστικό, θυμίζουν λαοπλάνους της δεκαετίας του ’80 και δεν μιλούν αγγλικά… Όχι, δεν είναι όλη η γενιά των 35-45 έτσι. Αντίθετα. Αυτή είναι η γενιά που θα έπρεπε να είναι στην εξουσία αλλά με άλλους εκπροσώπους.

5. Προτάσσει ό,τι χειρότερο χαρακτηριστικό διαθέτει η ελληνικότητα και ενταφιάζει ό,τι καλό. Όταν θριαμβεύει η «τζάμπα μαγκιά» (μόνο στο εσωτερικό της χώρας φυσικά, αφού αλλού δεν μας παίρνει), η ανοργανωσιά, η ασυνεννοησία, οι εμφύλιες διαμάχες, η ελλιπής ενημέρωση, η εξουσιομανία -έκδηλες σε όλη την έως σήμερα δραστηριότητα της κυβέρνησης- ενώ παράλληλα ενταφιάζεται η αριστεία, το φιλότιμο, η παιδεία, η φιλοξενία, η ντομπροσύνη, η (πραγματική) αξιοπρέπεια τότε… κλάφτα Χαράλαμπε.

*Η Σοφία Τζώρτζη είναι πολιτική επιστήμων


Πηγή : protagon.gr


Ζωή Κωνσταντοπούλου τα άκουσε και δημοσιογράφος του Channel 4 γιατί δεν της άρεσε η ερώτηση!



Μετά τους Έλληνες δημοσιογράφους άστραψε και βρόντηξε ξανά μετά από λίγες ώρες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας αυτή τη φορά σε ξένα μέσα και πιο συγκεκριμένα στον Krishnan Guru-Murthy του βρετανικού Channel 4.

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «είναι ώρα να συζητήσουν οι "ενήλικες", έκανε λόγο για "προβληματική δήλωση", τονίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες".

Σχολιάζοντας το "chicken game" που ανέφερε ο Ντόναλτ Τουσκ, απάντησε "Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία". Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι «το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς".

Όταν ο Krishnan Guru-Murthy την ρώτησε ότι η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι "δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική".

Τέλος, την έντονη δυσαρέσκειά της προκάλεσε η ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. "Πώς νιώθεται ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;", ρώτησε ο δημοσιογράφος.

"Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις", απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου .

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε, "είδαμε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;", η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: "Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό".



Αυστρία: Έπεσε με το αυτοκίνητο του στο πλήθος - νεκροί και τραυματίες



Συγκλονισμένη η Αυστρία από την τραγωδία. Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί και 34 τραυματίες. Συνελήφθη ο «ψυχικά διαταραγμένος» νεαρός οδηγός.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας νεαρός άνδρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έριξε εσκεμμένα, με μεγάλη ταχύτητα, το αυτοκίνητο του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία.



Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του SUV έτρεχε με περίπου 150 χιλιόμετρα την ώρα όταν παρέσυρε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε, ενώ στη συνέχεια βγήκε έξω και μαχαίρωσε «ηλικιωμένους και έναν αστυνομικό», σύμφωνα με την Daily Mail. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ένα αγοράκι 7 ετών



Ο οδηγός του SUV, ένας Αυστριακός 26 ετών, συνελήφθη. Ο κυβερνήτης της περιοχής, Χέρμαν Σουτσενχέφερ, τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός «ψυχικά διαταραγμένου» ανθρώπου, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής, Γιόζεφ Κλάμινγκερ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα «ψύχωσης»



Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης.



Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από την τραγωδία.


Πηγή : antenna.gr


Να κάνει ή όχι το παιδί μου δίαιτα



Μορφή επιδημίας παίρνει σε όλες τις ανεπτυσσόμενες χώρες η παιδική παχυσαρκία. Έτσι πολλές φορές οι γονείς προβληματίζονται αν είναι σωστό το παιδί τους να ακολουθήσει κάποια δίαιτα.

Ενώ είναι καλό να ανησυχείτε για το βάρος του παιδιού σας (τα υπέρβαρα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ενήλικες, με όλα τα συνακόλουθα προβλήματα υγείας), είναι σημαντικό να μην αντιδράτε υπερβολικά όταν το παιδί σας τρώει.

Τα παιδιά αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία αφού μεγαλώνουν και αναπτύσσονται κάθε ημέρα. Για το λόγο αυτό κάποιες διαίτες είξαι δυνατόν να μην τους παρέχουν όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που  χρειάζονται τα παιδιά  για να αναπτυχθούν.    

Δεύτερον, ο όρος «δίαιτα» συνήθως οδηγεί σε περιορισμό της τροφής και σε διαμάχες  ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά  γύρω από το φαγητό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί να καταναλώνει  κρυφά περισσότερες τροφές και επομένως να λαμβα΄νει περισσότερες θερμίδες.


Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το υπέρβαρο παιδί

Προσπαθήστε τα παιδιά σας να έχουν προγραμματισμένα ισορροπημένα γεύματα
Εφοδιάστε το ψυγείο με υγιεινά τρόφιμα.
Γίνεστε εσείς ένα καλό πρότυπο . Φάτε μαζί  με τα παιδιά σας και προσφέρετε τους τα ίδια τρόφιμα που εσείς οι ίδιοι τρώτε.
Ετοιμάστε περισσότερα γεύματα στο σπίτι
Ενθαρρύνετε το παιδί σας να ασκείται τουλάχιστον 60 λεπτά κάθε μέρα. Βάλτε όρια στο «χρόνο  που παρακολουθεί τηλεόραση, υπολογιστές και άλλα. Μελέτες έχουν δείξει την αλλαγή αυτή και μόνο μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά.
Εάν ανησυχείτε με το βάρος του παιδιού σας, μιλήστε με τον παιδίατρό σας ή ένα διαιτολόγο ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να κάνετε υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Με το να μην κάνετε υπερβολές αλλά εφαρμόζοντας μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής του παιδιού  θα χάσει τα παραπανίσια κιλά.



Πηγή : iatropedia.gr


Ελληνικός σεισμός απειλεί την Ευρώπη! Το εντυπωσιακό εξώφυλλο Der Spiegel



Για “ελληνικό σεισμό” που απειλεί να γκρεμίσει όλη την Ευρώπη κάνει λόγο το το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που κυκλοφορεί με το εξώφυλλο που βλέπετε.

Στο κεντρικό του άρθρο κάνει λόγο για τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης . Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του περιοδικού δείχνει όλα τα σημαντικα μνημεία της Ευρώπης να καταρρέουν από τον σεισμό που έχει επίκεντρο την Ακρόπολη.



Ιταλία-Ελλάδα 7-8 «ΧΑΛΚΙΝΑ» ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΟ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ!



Χάλκινα για τα κορίτσια της εθνικής πόλο που κέρδισαν 7-8 την Ιταλία και πήραν την 3η θέση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού!

To γυναικείο πόλο απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι στις πρώτες θέσεις του κόσμου! Τόσα και τόσα μετάλλια και συνεχίζουν. Αποδεικνύουν ότι το μεγάλο ταλέντο υπάρχει και όταν γίνεται και η σωστή δουλειά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, τότε το αποτέλεσμα έρχεται. Αυτή την φορά το μετάλλιο ήταν χάλκινο, αλλά η επιτυχία είναι εξίσου μεγάλη.










Μεγάλη διαδήλωση στο Παρίσι υπέρ της Ελλάδας



Μεγάλος αριθμός πολιτών έχει ήδη συγκεντρωθεί στον σταθμό του μετρό «Στάλιγκραντ», στο βόρειο Παρίσι, εν όψει της διαδήλωσης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο και κατάληξη στην πλατεία Δημοκρατίας (Republique) όπου προγραμματίζονται συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Πρωτοφανείς σε αριθμό είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει από την κυκλοφορία τις οδικές αρτηρίες που οδηγούν στον σταθμό του μετρό.

«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα- κάλεσμα για τη σημερινή διαδήλωση.

Το κάλεσμα, που δόθηκε μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

Στο κείμενο του καλέσματος σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις "Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας".

Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση.

Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη, θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.

Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».


Πηγή : ethnos.gr





ΗΠΑ: Ο δικαστής που ανέλαβε το μακελειό στο Τσάρλεστον έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό



Tο 2003 είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «niggers» κατά τη διάρκεια υπόθεσης, με αποτέλεσμα να κληθεί σε πειθαρχική ακροάση και να απολογηθεί για τον χαρακτηρισμό

Ο δικαστής Τζέιμς Γκόσνελ είναι αυτός που ανέλαβε να δικάσει την υπόθεση του 21χρονου Ντίλαν Ρουφ που σκότωσε εννιά άτομα μέσα σε εκκλησία μαύρων στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πλευρά των θυμάτων αλλά και στην κοινή γνώμη, καθώς ο εν λόγω δικαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ρατσιστική συμπεριφορά εντός του δικαστηρίου!

Συγκεκριμένα το 2003 είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «niggers» (νέγρους) κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης, με αποτέλεσμα να κληθεί σε πειθαρχική ακροάση και να απολογηθεί για τον χαρακτηρισμό. Το ίδιο συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση και το 2005.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Ρουφ, κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικαστής Γκόσνελ τόνισε ότι «έχουμε εννιά θύματα, αλλά έχουμε θύματα και από την άλλη πλευρά, αυτή της οικογένειας του νεαρού», δήλωση που εξέπληξε τους παρευρισκομένους και ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις...



Πηγή : protothema.gr


Χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας στο Μπακού



Το χρυσό μετάλλιο στους πρώτους Ευρωπαϊκού Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού κατάκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης που ήταν και ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης της διοργάνωσης κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων με 15.633 βαθμούς.

Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Ιγκνατίεφ με 15.333 βαθμούς και τρίτος ο Τούρκος Τσολάκ με 15.133.

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μετά το ασημένιο του Τζάνη στο καράτε.


Πηγή : tanea.gr


Πάγωσε ο Τσίπρας: Πούτιν Βρες τα με τους δανειστές – Ξέχνα τα χρήματα



Ομιλίες, συναντήσεις, τετ α τετ, πολλές φωτογραφίες, μια υπογραφή αλλά χωρίς περαιτέρω αποτελέσματα είναι ο απόηχος του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα και της συνοδείας του στην Αγία Πετρούπολη.

Μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ωστόσο, το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στην Αθήνα είναι ξεκάθαρο και την καλεί να συμφωνήσει με τους δανειστές.

Κρεμλίνο: Νιετ, Νιετ, Νιετ

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την  Ελλάδα, απάντησε με τρία «όχι». «Νιετ, Νιετ, Νιετ» είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδοντας ότι έγινε κάποια σχετική συζήτηση.

Σημειωτέον ότι κορυφαίος υπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης έκανε την πιο κομβική δήλωση σημειώνοντας, όπως μετέδωσε το Mega,ό τι «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές».

Μόνο καλά λόγια από τον Πούτιν

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, πάντως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων πριν από το τετ α τετ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «άνοδο νεαρών πολιτικών στην Ευρώπη», αλλά περιορίστηκε μόνο σε καλά λόγια.

«Σας καλωσορίζω στην Αγία Πετρούπολη. Η Ελλάδα αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για τη Ρωσία στην Ευρώπη. Χαίρομαι που έχουμε συνεχείς και σταθερές επαφές σε όλα τα επίπεδα, αλλά για τους γνωστούς λόγους οι εμπορικές σχέσεις ακολουθούν μια καθοδική πορεία. Το 2014 ο όγκος μειώθηκε κατά 40%. Τον Απρίλιο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση υιοθετήθηκε ένα κοινό πρόγραμμα δράσεων για το 2015-2016 και βεβαίως είναι σημαντικό να το εφαρμόσουμε πρακτικά.

Χαιρετίζουμε και μια πρωτοβουλία από την ελληνική πλευρά για να επεξεργαστούμε και να ετοιμάσουμε ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της οικονομικής μας συνεργασίας. Ελπίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αυτά και άλλα ζητήματα» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, βέβαια, είχε φροντίσει να στείλει το δικό του μήνμα στη Δύση σημειώνοντας ότι «Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας. Το πρόβλημα της κρίσης δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα το έχουν οι πιστωτές και όχι η Ελλάδα».

Επενδύσεις, αλλά όχι χρήματα

Παράλληλα, τις τελευταίες δύο ημέρες όπου ο πρωθυπουργός βρίσκεται μαζί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία, Ρώσοι αξιωματούχοι με μπαράζ δηλώσεων έκαναν σαφές ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα μέσω επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών, αλλά όχι με απευθείας οικονομική βοήθεια.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς δήλωσε ότι «Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση (για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους), η οποία θα προταθεί από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πρώτης προτεραιότητας για εμάς είναι τα επενδυτικά σχέδια και το εμπόριο με την Ελλάδα. Εάν απαιτηθεί χρηματοπιστωτική υποστήριξη θα εξετάσουμε αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, Αλεξέι Ουλιουκάεφ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ στο πλευρό του Πούτιν

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, καθώς, στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης εξαπέλυσε επίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ προσπάθησε να κάνει μαθήματα... δημοκρατίας.
«Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πήρε μια υπογραφή

Πρακτικά το μόνο που φέρεται να πήρε η Ελλάδα από την επίσκεψη στην Αγία Πετρούπολη είναι η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας για την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα.



Πηγή:  iefimerida.gr


Δείχνει Grexit ο Ξυδάκης και ο Στρατούλης; Ξυδάκης : Με τη δραχμή μεγαλουργήσαμε Στρατούλης: Έτοιμοι για το μεγάλο ΟΧΙ



Ξυδάκης : 

Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά, η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, διατυπώνοντας απόψεις που είναι ουσιαστικά υπέρ του Grexit.

Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και εκτιμά ότι, «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου».

«Το νόμισμα είναι εργαλείο» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε». «Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και καταλήγει:

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του».

Στρατούλης :

«Οι θεσμοί στοχεύουν να εξευτελίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα μας και να εξανδραποδίσουν τον λαό μας, απαιτώντας να τους δώσουμε "γην και ύδωρ"» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη. «Θεωρώ, όμως, ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί την εξόντωση του λαού, τον αφανισμό της χώρας μας και την μετατροπή της σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης. Κατά τα άλλα, όταν πας σε μία διαπραγμάτευση και δεν έχεις προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της ρήξης, τότε καλύτερα να μην πας, γιατί θα είσαι "χαμένος από χέρι"».

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «αν οι θεσμοί επιμείνουν να ζητούν τον διασυρμό της χώρας μας και τη συνέχιση της λεηλασίας του λαού μας, είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο "όχι". Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο, που θα ολοκλήρωνε τη φτωχοποίηση του λαού μας και την ταπείνωση της πατρίδας μας».


Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ


Λάδι στην φωτιά ρίχνει και πάλι ο Βαρουφάκης τορπιλίζοντας τις όποιες ελπίδες της Δευτέρας



"Μύδροι" Βαρουφάκη για το Eurogroup! "Ο Σόιμπλε δεν δέχτηκε να ακούσει τις προτάσεις μας και μετά ενοχλήθηκαν επειδή... δεν είχαμε προτάσεις"

"To Eurogroup της περασμένης Πέμπτης πέρασε στην ιστορία ως μία χαμένη ευκαιρία για να φτάσουμε σε μία συμφωνία που έχει ήδη καθυστερήσει μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της", αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκινώντας το άρθρο του στους Irish Times.

Σε αποκαλύψεις για το παρασκήνιο του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης προχωρά ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στους Irish Times, υποστηρίζοντας ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν επέτρεψε να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις στη συνεδρίαση του Λουξεμβούργου.

Τι αναφέρεται στο άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο υπουργός Οικονομικών γράφει συγκεκριμένα: "Ίσως το πιο αποκαλυπτικό σχόλιο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών έκανε ο Μάικλ Νούναν (σ.σ.. υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας). Διαμαρτυρήθηκε διότι οι υπουργοί δεν είχαν ενημερωθεί για τις προτάσεις των δανειστών πριν τους ζητηθεί να συμμετέχουν στη συζήτηση. Στη διαμαρτυρία του, θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου: Δεν μου επετράπη να μοιραστώ με τον κ. Νούναν ή με οποιονδήποτε άλλο υπουργό Οικονομικών τις γραπτές μας προτάσεις. Όπως, μάλιστα, επιβεβαίωσε αργότερα ο Γερμανός ομόλογός μας (σ.σ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε), κάθε γραπτή πρόταση σε υπουργό Οικονομικών είτε από την Ελλάδα είτε από τους θεσμούς ήταν «μη αποδεκτή» καθώς θα έπρεπε να την θέσει στη Bundestag αναιρώντας τη χρησιμότητά του ως διαπραγματευτικό χαρτί.

Η ευρωζώνη κινείται μυστυριωδώς. Βαρυσήμαντες αποφάσεις λαμβάνονται από υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι παραμένουν στο σκοτάδι για τις λεπτομέρειες, την ώρα που μη εκλεγμένοι αξιωματούχοι ισχυρών θεσμών είναι εγκλωβισμένοι σε μονόπλευρες διαπραγματεύσεις με μια μοναχική κυβέρνηση που βρίσκεται σε ανάγκη.

Είναι σαν να έχει καθορίσει η Ευρώπη ότι οι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε τεχνικές λεπτομέρειες αφήνοντας το έργο αυτό σε "ειδικούς" που αντιπροσωπεύουν όχι ψηφοφόρους αλλά θεσμούς. Κάποιος μπορεί απλά να αναρωτηθεί κατά πόσο τέτοιου είδους συμφωνίες είναι αποτελεσματικές ή τουλάχιστον ελάχιστα δημοκρατικές".

Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει "ατελείωτη" την ελληνική κρίση και κάνει αναφορά στις δυναμικές διαμαρτυρίες των Ελλήνων πολιτών τα προηγούμενα χρόνια.

Και συνεχίζει, αναφερόμενος στο Eurogroup: "Δυστυχώς την παρουσίασή μου ακολούθησε εκκωφαντική σιωπή. Με την εξαίρεση της παρατήρησης του Μάικλ Νούναν όλες οι άλλες παρεμβάσεις αγνόησαν τις προτάσεις μας και τόνισαν την ενόχληση των υπουργών επειδή η Ελλάδα... δεν είχε προτάσεις".

"Όχι, αυτό που τώρα χρειάζεται η Ελλάδα απελπισμένα είναι σοβαρές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή, διαδικασίες έκδοσης αδειών φιλικές προς τους επιχειρηματίες, μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, εξάλειψη των σκανδαλωδών πρακτικών πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ και της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων κτλ" προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.

Ακόμη, σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα δεν είναι περισσότερες περικοπές ή υψηλότεροι φόροι που θα συνθλίψουν ό, τι έχει απομείνει από την οικονομική δραστηριότητα. "Αυτά τα παραμετρικά μέτρα αποδείχθηκαν υπερβολικά με αποτέλεσμα τώρα ένα έθνος να έχει γονατίσει", τονίζει χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας το άρθρο του, θέτει το εξής ερώτημα στους Ιρλανδούς αναγνώστες: "Είναι πιο πιθανό η ευρωζώνη να γίνει μια καλύτερη ένωση για να βρίσκεται κανείς αν η Ελλάδα πεταχτεί στους λύκους παρά τις προτάσεις που τέθηκαν στη συνάντηση της Πέμπτης; Ή μια συμφωνία που περιστρέφεται γύρω από τις προτάσεις αυτές θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα και δημοκρατία;".




Πηγή: irishtimes.com, newsit.gr


Προ των πυλών ο Σ. Ομπράντοβιτς στον Παναθηναικό


Στην τελική ευθεία αναμένεται να μπει άμεσα το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό!

Μέχρι στιγμής ο Σάσα Ομπράντοβιτς φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για να αναλάβει τις τύχες του «πράσινου» πάγκου, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί και η έκπληξη (σ.σ. Γιασικεβίτσιους). Το όνομα του Σούλη Μαρκόπουλου παραμένει στη λίστα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως την εβδομάδα που έρχεται, να «τελειώσει» το συγκεκριμένο θέμα για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας.

Μάλιστα, γερμανική ιστοσελίδα (σ.σ. η «www.spox.com») έκανε ειδική αναφορά στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σάσα Ομπράντοβιτς, αλλά και την επιθυμία του 46χρονου προπονητή να συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι προτιμά τον Παναθηναϊκό, αν και έχει στα χέρια του προτάσεις από τη Βαλένθια και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Ο όρος στο συμβόλαιο

Μέχρι τις 24 του μήνα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Ομπράντοβιτς, αφού υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του με τον οποίο ενεργοποιείται η παραμονή του στην Αλμπα. Αντίστοιχα, η ιστοσελίδα «berlin-bz» έκανε λόγο για δεδομένη συμφωνία του Ομπράντοβιτς με τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας ότι ο Σέρβος προπονητής αποτελεί ήδη παρελθόν από την Αλμπα.

Από εκεί και πέρα όλο το βάρος αναμένεται να πέσει στον Νικ Καλάθη, αλλά μέχρι την 1η Ιουλίου (όταν και ανοίγει η αγορά στο ΝΒΑ) δεν πρόκειται να υπάρξει τίποτε απολύτως. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι Γκρίζλις δεν φαίνεται να έχουν στα πλάνα τους τον 26χρονο γκαρντ και δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η σπουδαία (όσο και πανάκριβη) μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Στη λίστα βρίσκεται και ο Στεφάν Λάσμε, με την προϋπόθεση να μείνει ελεύθερος από την Αναντολού Εφές όπου αγωνίζεται τη φετινή σεζόν.

Στο μεταξύ, ο Ντι Τζέι Κούπερ ετοιμάζει... βαλίτσες για το ΝΒΑ! Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε η «Post» σε χθεσινό της δημοσίευμα. Δεν αναφέρει την ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά εξηγεί ότι είναι από τη Δυτική Περιφέρεια και ότι είχε πάρει μέρος στα πλέι οφ.



Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ


Πηγή : ethnos.gr


Φλαμπουράρης σε σύγχυση! 09:10 είπε 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία! 09:23 είπε 13% ο ΦΠΑ!!!!


Σήμερα ο κύριος Φλαπουράρης στο MEGA μέσα στα πολλά που είπε τα οποία έδειχναν στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ σε σύγχυση είπε για 23% ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αλλά μετά το διάλειμμα είπε ότι το είπε κατά λάθος

Ο κ. Φλαμπουράρης προκάλεσε σύγχυση γενικότερα με αυτά που έλεγε αλλά την μεγαλύτερη σύγχυση την προκάλεσε σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Αρχικά είπε ότι οι διανυκτερεύεις θα μεταφερθούν στον υψηλό συντελεστή 23% – από το 6,5% που είναι σήμερα – και επιχειρηματολόγησε επί μακρόν για αυτό. Στη συνέχεια όμως, μετά από διαφημιστικό διάλειμμα, επανήλθε λέγοντας ότι έκανε λάθος και ότι ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 13%.

Δήλωσε επίσης κατηγορηματικά ότι ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα θα παραμείνει στο 13%, ενώ δεν απέκλεισε να μειωθεί περαιτέρω στο 11%. Επίσης ο ΦΠΑ στην εστίαση θα παραμείνει στο 13%.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις θα ισχύσει για κέρδη από 500.000 ευρώ και άνω, κι όχι 1 εκατομμύριο ευρώ που προέβλεπε αρχικά η ελληνική πρόταση.

Είπε επίσης ότι ο συντελεστής της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ θα είναι στο 0,7%.

Ανακοίνωσε ακόμη την περικοπή των πρόωρων συντάξεων με μεταβατικό χρόνο από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Δεν θα αφορά όμως όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα.

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, που θεωρούνται πιθανό δημοσιονομικό ισοδύναμο, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στο εσωτερικό της κυβέρνησης αν οι περικοπές θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ ή πολύ μεγαλύτερες.




Κατηγορούμενος για κακούργημα Διευθύνων σύμβουλος αλυσίδας γρήγορου φαγητού.




του Γιάννη Αθανασίου

Όταν ήρθε στα χέρια μου η δικογραφία και τα βουλεύματα από την εισαγγελία πρωτοδικών και εισαγγελία εφετών Πειραιά καθώς και τα βουλεύματα της εισαγγελίας πρωτοδικών και εφετών Αθηνών μου πήρε 4 ημέρες για να διαβάσω και να καταλάβω το μέγεθος της απάτης που στήθηκε σε ένα άτυχο συνεργάτη της εταιρίας γρήγορου φαγητού.

Οι ομολογίες βασικού κατηγορούμενου, οι καταθέσεις αστυνομικών και μαρτύρων καθώς και το πλήθος των αποδεικτικών στοιχείων με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Και όμως μια καραμπινάτη ομολογημένη και αποδεδειγμένη απάτη με εμπλοκή μεγάλης εταιρία έφτασε πλέον μετά από 13 χρόνια να γίνει επιτέλους η ανάκριση και να αποδοθεί δικαιοσύνη και η τιμωρία των δραστών!!
Διάβασα την δικογραφία μαζί με φίλους δικηγόρους και μας άφησε άλαλους για τον τρόπο που ενήργησαν οι εμπλεκόμενοι κατηγορούμενοι.

Πραγματικά εάν μπορούσα να σας δείξω όλα αυτά που διάβασα θα φρίξετε από τις συμπεριφορές ανθρώπων που για το χρήμα κάνουν τα πάντα και είναι αδίστακτη στο να θίγουν τιμή και υπόληψη των υποψήφιων θυμάτων τους αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους.

Πριν σας αναφέρω περιληπτικά την ιστορία θα σας πω ότι το θύμα της υπόθεσης και μηνυτής κόντεψε με σχέδιο της εταιρίας και απατεώνων που χρησιμοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος να βρεθεί και κατηγορούμενος με στημένες κατηγορίες και πολύ πάρα πολύ λάσπη στο πρόσωπο του και όλα αυτά για να κερδίσει παράνομο περιουσιακό όφελος η εταιρία 150.000€ το 2002.

Βέβαια μπορεί να αργεί αλλά υπάρχει δικαιοσύνη και οι δικαστικοί στην πορεία της υπόθεσης και μέσα από τα δικόγραφα ανέδειξαν την απάτη και τους πραγματικούς ενόχους φωτογραφίζοντας του στην αρχή.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να εμπιστευτείτε μια εταιρία για να αγοράσετε και να λειτουργήσετε ένα κατάστημα franchise και όταν θελήσετε μετά να το πουλήσετε να σας έχει στήσει απάτη στέλνοντας έναν απατεώνα να το αγοράσει δήθεν από εσάς αλλά από πίσω ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να σας το υπεξαιρέσουν;

Μια παλιά υπόθεση του 2002 που αποκαλύφθηκε σε πλήρη μορφή το 2007 και που είχε σχεδόν κακοφορμίσει στα συρτάρια της ελληνικής δικαιοσύνης μέχρι σήμερα ήρθε η ώρα της να εξεταστεί από ανακριτή.

Η ανάκριση ξεκίνησε αργά, αργά τον περασμένο Απρίλιο του 2015 και ξεκίνησε μόνο μετά από πίεση και αλληλογραφία του θύματος και μηνυτή με την εισαγγελία και τους ανακριτές του συγκεκριμένου ανακριτικού τμήματος και λέω ανακριτές γιατί μέχρι να ξεκινήσει η ανάκριση πέντε άλλαξαν θητεία στον αριθμό από τότε που πήγε η δικογραφία για ανάκριση.

Το θύμα είχε φτάσει στο σημείο να ανησυχεί για αυτή την καθυστέρηση και ήταν έτοιμος να αποστείλει επιστολές στην εισαγγελία εφετών και στον Άρειο πάγο διαμαρτυρόμενος για αυτή την καθυστέρηση στο να αποδοθεί δικαιοσύνη σε μια ομολογημένη υπόθεση.

Ο ανακριτής που ξεκίνησε την ανάκριση όπως λένε οι πληροφορίες μου είναι καλά διαβασμένος και μετά την κατάθεση του θύματος έδειξε ότι οι ποινικές διώξεις για κακούργημα θα επεκταθούν και σε άλλους εμπλεκομένους διότι η μήνυση ήταν σε συγκεκριμένα άτομα και κατά παντός υπευθύνου και μέσα από την δικογραφία οδηγήθηκε και σε άλλους συνεργούς της απάτης.

Οι μάρτυρες που είχαν προταθεί από το θύμα ήταν ουσιαστικοί και μέσα σε αυτούς ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος και σήμερα πρόεδρος σε τεράστια εταιρία που ασχολείται με πολιτιστικά, φιλανθρωπίες και ναυτιλιακά και είχε εξαπατηθεί και παραπλανηθεί και ο ίδιος από τον διευθύνων σύμβουλο της αλυσίδας γρήγορου φαγητού καθώς και αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση και βοήθησαν στην αποκάλυψη της απάτης.

Ο ποιο ουσιαστικός μάρτυρας όμως της υπόθεσης είναι ένας απατεώνας ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση μετά από μηνύσεις, μαζεύοντας κάποια χρόνια κάθειρξη και φυλάκιση και ήταν άμεσος και βασικός συνεργός του συμβούλου της κατηγορούμενης εταιρίας και των στελεχών που είναι επίσης κατηγορούμενοι οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν για να εξαπατήσουν και να βγάλουν λεφτά από το άτυχο θύμα τους και συνεργάτη τους που τους είχε εμπιστευτεί στο παρελθόν ώστε να κάνει ένα κατάστημα.

Η σύλληψη του απατεώνα κακοποιού έγινε το 2007 από το τμήμα εκβιαστών της ασφάλειας Αθηνών και η κατηγορία ήταν για απόπειρα εκβίασης του θύματος και μηνυτή από τον απατεώνα και τους συνεργάτες του ώστε να αποσύρει μηνύσεις και αγωγές τις οποίες είχε καταθέσει για την απάτη στην οποία έγινε σε βάρος του με την πώληση του καταστήματος και είχε εμπλοκή η εταιρία μικρογευμάτων με τα κατηγορούμενα τώρα στελέχη της.

Μετά την σύλληψη του και αφού είχε στενέψει ο κλοιός, για να πετύχει χαμηλότερες ποινές και καλύτερη μεταχείριση από το θύμα και μηνυτή αποφάσισε με την καθοδήγηση του δικηγόρου του να ομολογήσει πτυχές της απάτης και ονόματα τα οποία οδηγούσαν στους πραγματικούς αυτουργούς της απάτης με σκοπό την εξαπάτηση για το κέρδος.

Οι ομολογίες του  απατεώνα ανέδειξαν το σχέδιο της απάτης και τώρα είναι και βασικός μάρτυρας γιατί οι δικές του καταθέσεις σε δικαστήρια και στην αστυνομία με ονόματα οδήγησαν σε ποινικές διώξεις για κακούργημα τους υπόλοιπους και σε ανακριτή την υπόθεση το 2009.

Η μεγάλη ομολογία – αποκάλυψη ήταν ότι η εταιρία έριξε τον απατεώνα ως αγοραστή του καταστήματος του θύματος και αντί να ολοκληρωθεί η αγορά ο απατεώνας έκλεψε τον εξοπλισμό του καταστήματος μέχρι καρέκλας κάτι που ομολόγησε τιμωρήθηκε και αποζημίωσε το θύμα και η εταιρία έκλεψε τα έγγραφα της εταιρίας του θύματος για να καταστήσει το θύμα ανενεργό ώστε να μην μπορέσει να κινηθεί στο να διεκδικήσει το μαγαζί και να ζητήσει να το πουλήσει εκ νέου σε άλλον.

Με αυτή την πράξη της υπεξαίρεσης των εγγράφων του θύματος από την εταιρία γρήγορου φαγητού το θύμα μπλοκαρίστηκε στην εφορία και η εταιρία πήρε το κατάστημα από το θύμα το πούλησε σε άλλον και έβγαλε τουλάχιστον όπως λέει η δικογραφία 150.000€,  ενώ το θύμα 13 χρόνια προσπαθεί να βρει τα έγγραφα του ώστε να τελειώσει η ταλαιπωρία του με την εφορία η οποία του έχει επιβάλλει εξαντλητικά πρόστιμα και φυσικά το δίκιο του στην δικαιοσύνη.

Συμπληρώνω ότι το κουβάρι άρχισε να το ξετυλίγει η εισαγγελία εφετών Πειραιά η από το 2006 η οποία μέσα από τις διατάξεις και τα βουλεύματα φωτογράφιζε τους συνεργούς του απατεώνα και έδειχνε τον δρόμο των ερευνών πριν ακόμα ομολογήσει ο απατεώνας που συνελήφθη από το τμήμα εκβιαστών.

Ο απατεώνας λοιπό στριμωγμένος σε μεγάλες ποινές για την πράξη του οδήγησε στην πλήρη αλήθεια την δικαιοσύνη και στην αστυνομία.

Πριν λίγες ημέρες ο απατεώνας έλαβε κλήση από τον ανακριτή καταρχή ως μάρτυρας και μέσα σε όλα του έδειξε ο ανακριτής κάποιες φωτογραφίες τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει τα στελέχη της εταιρίας γρήγορου φαγητού προς υπεράσπιση τους (δήθεν ότι το κατάστημα το παρέλαβαν άδειο από τον απατεώνα αγνοώντας ποιος πήρε τα πράγματα και τα έγγραφα του θύματος) και αντί να τους βοηθήσουν στην υπεράσπιση ο απατεώνας και μάρτυρας στην υπόθεση αναγνώρισε κάποιες κούτες τις οποίες είχε στην κατοχή της η εταιρία που μέσα είχαν τα έγραφα της εταιρίας του θύματος τα οποία είχε υπεξαιρέσει η εταιρία ώστε να μπορέσει να τον καταστήσει ανενεργό στο να λειτουργήσει το κατάστημα.

Πληροφορίες μου λένε ότι ενδέχεται εάν δεν είναι απόλυτος σίγουρο ότι θα ασκηθεί από το ανακριτή και στον μέχρι σήμερα μάρτυρα απατεώνα και συνεργό της εταιρίας γρήγορου φαγητού ποινική δίωξη για κακούργημα και θα οδηγηθεί στην ελληνική δικαιοσύνη μαζί με τους υπόλοιπους και αυτό θεωρώ ότι είναι και το τίμιο, ηθικό και σωστό.

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και έκανε 13 χρόνια να φτάσει σε ανάκριση και θα κάνει και άλλα 5 τουλάχιστον για να δικαστεί από το κακουργιοδικείο μαζί με τις αναβολές, θα το παρακολουθήσουμε για να δούμε και εμείς φυσικά  την δικαίωση του θύματος η οποία για όποιον διαβάσει την δικογραφία, τις καταθέσεις και την κρίση των εισαγγελέων συνηγορεί ότι άργησε και ότι επιβάλλεται να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι ώστε να πάρουν ένα μάθημα.

Θα παρακολουθήσουμε την διάταξη του ανακριτή και του εισαγγελέα για να δούμε το πώς τους έχει φανεί αυτή η απάτη και πώς θα επιμερίσουν τις ευθύνες ώστε να τους στείλουν να δικαστούν και να τιμωρηθούν.

Θα παρακολουθήσουμε το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση μέχρι την τιμωρία όλων των εμπλεκομένων γιατί όποιος διαβάσει την δικογραφία όταν ξεπεράσει το σοκ θα λέει την ιστορία  μέχρι τα βαθιά γεράματα τόσο ενδιαφέρον έχει.



Εκτός τόπου η Ζωή :Την Δευτέρα που θα γίνει η διαπραγμάτευση κάλεσε τον Στουρνάρα για εξηγήσεις!!




Την πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα η Ζωή καλεί επίσημα τον Στουρνάρα - "Ευχαρίστως αλλά όχι τη Δευτέρα" απαντά ο Διοικητής της ΤτΕ

Την πιο κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα, όπου ουσιαστικά θα κριθεί η πορεία ενός ολόκληρου λαού, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να κάνει επίδειξη ισχύος προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για τη Συμφωνία Συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδος και της Siemens.

Στην ουσία η κα Κωνσταντοπούλου θέλει να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Στουρνάρα γιατί έβαλε την υπογραφή του ως υπουργός Οικονομικών στην υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens.



Πηγή : newsit.gr



Μεξικό: Δασκάλα «μάθαινε» στα παιδιά πως να πίνουν τεκίλα



Μια καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά της μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διδάσκει στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα,

Η Τερέζα Ερνάντες, μια καθηγήτρια χημείας στο Μεξικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά της μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να διδάσκει στους μαθητές της πώς να πίνουν τεκίλα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας Πουέμπλα.

Η Ερνάντες δίδασκε σε δημόσιο σχολείο της Πολιτείας αυτής και τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα επ' αόριστον, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται σε βάρος της για την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της μέσα στην τάξη.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης η καθηγήτρια μάθαινε στους έφηβους μαθητές να καταπίνουν την τεκίλα «αφού οξυγονωθεί μέσα στο στόμα» και ότι το ποτό καλής ποιότητας θα πρέπει «να αφήνει καλή γεύση» μετά την κατάποσή του.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια διακρίνεται να πλησιάζει τους μαθητές της κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι για να τους βάλει να μυρίσουν το περιεχόμενό του ενώ παράλληλα εξηγεί πώς να παραγγέλνουν το ποτό και να εξακριβώνουν την ποιότητά του.

Στο Μεξικό απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 ετών να καταναλώνουν αλκοόλ.



Πηγή: skai.gr


Ν. Παππάς: Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς



Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας. Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς. Αυτό είναι καλό για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Παππάς, σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το όριο χορήγησης ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Ερευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης




Σχετικά με παράνομες επιδοτήσεις σε ανύπαρκτη εταιρεία

Δικογραφία με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά διαβιβάστηκε πριν από λίγο στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά παράνομες επιδοτήσεις ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ υπέρ εταιρείας ανακύκλωσης με την επωνυμία ΕΛΒΙΑΝ η οποία από τη δικογραφία καταγράφεται ως ανύπαρκτη.

Η δίωξη για απιστία στρέφεται εναντίον δύο υπαλλήλων της διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος, της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, οι οποίοι φέρονται να αποφάσισαν για τις επιδοτήσεις.

Για ηθική αυτουργία σε απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου κατηγορείται και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σκορδά.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ακύρωσαν απόφαση του προηγούμενου υπουργού, η οποία απέτρεπε την επιχορήγηση και με διάφορες μεθοδεύσεις έδωσαν τα 2 εκατ. στην ΕΛΒΙΑΝ παρότι δεν τα δικαιούνταν.

Aπό την πλευρά των εμπλεκομένων επισημαίνεται ότι η εταιρεία πήρε 440.000 ευρώ ως προκαταβολή της επιδότησης. Η εγκατάσταση κάηκε από πυρκαγιά και οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή και γι' αυτό δεν επιδοτούνταν στη συνέχεια. Ασκήθηκε αγωγή και η εταιρεία ζητούσε τόσο το υπόλοιπο της επιδότησης όσο και να κρατήσει την προκαταβολή. Υποστηρίζουν πως έχει τηρηθεί ο νόμος απόλυτα και ότι δεν κατεβλήθη ποτέ το υπόλοιπο της επιδότησης.

Δήλωση Αθ. Σκορδά

Για το θέμα έκανε δήλωση ο κ. Σκορδάς: «Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας ΕΛΒΙΑΝ, το μόνο βέβαιο είναι ότι άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός Ανάπτυξης με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και το χωρίς εκπτώσεις ήθος που χαρακτηρίζει διαχρονικά την παρουσία μου στην πολιτική. Η βεβαιότητα αυτή αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις κι αποφάσεις μου, συνεπώς περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα αποτυπώσει την πραγματικότητα, σε μια υπόθεση που τα πραγματικά της περιστατικά όχι μόνο διαμορφώθηκαν, αλλά και παγιώθηκαν σε περίοδο προγενέστερη της δικής μου υπουργίας».



Πηγή :tovima.gr


Ραγδαία αύξηση των νεκρών από τρομοκρατικές επιθέσεις



O αριθμός των επιθέσεων που διαπράχθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο το 2014 αυξήθηκε πάνω από 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 32.700 άνθρωποι, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 81% σε διάστημα ενός έτους.

Στην παγκόσμια ετήσια έκθεση που δημοσιεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι σχεδόν το 80% των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους τον περασμένο χρόνο σε τρομοκρατικές επιθέσεις σκοτώθηκε στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Νιγηρία.

Σε αυτήν την επισκόπηση, έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2014, έχουν καταμετρηθεί 13.463 «τρομοκρατικές επιθέσεις» (αύξηση 35% σε σύγκριση με το 2013) που στοίχισαν την ζωή σε 32.727 ανθρώπους (αύξηση 81% σε διάστημα ενός έτους), ήτοι το ισοδύναμο του πληθυσμού μιας μεσαίου μεγέθους πόλης στη Γαλλία.

Αυτή η ραγδαία αύξηση εξηγείται, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, από το γεγονός ότι «το 2014 διαπράχθηκαν 20 επιθέσεις σε (καθεμία) από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, έναντι δύο τέτοιου είδους επιθέσεων το 2013».

Συνολικά 34.791 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ 9.428 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ουάσιγκτον επισημαίνει επιπλέον ότι 95 χώρες επλήγησαν από τρομοκρατικές επιθέσεις τον περασμένο χρόνο, ωστόσο το 60% και πλέον των επιθέσεων αυτών διαπράχθηκε στο Ιράκ, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία και τη Νιγηρία.

Το Ιράν παραμένει ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία

Το Ιράν παρέμεινε εξάλλου το 2014 ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο, καταγγέλλει η αμερικανική διπλωματία, παρά μάλιστα το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι ιστορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας της Μέσης Ανατολής.

«Το Ιράν συνεχίζει να προσφέρει υποστήριξη στις τρομοκρατικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογραμμίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία.

Η Ουάσιγκτον καταγγέλλει ιδίως το ρόλο των Φρουρών της Επανάστασης, της ελίτ των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, και τη στρατιωτική στήριξη που προσέφερε η Τεχεράνη στη Συρία και το Ιράκ.

Επίσης, σε αυτήν την έκθεση το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την υποστήριξη του Ιράν στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σε πολλές σιιτικές οργανώσεις του Ιράκ και στις παλαιστινιακές οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η Ισλαμική Δημοκρατία περιλαμβάνεται από το 1984, μαζί με τη Συρία και το Σουδάν, στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ με τα «Κράτη που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».

Η αμερικανική κυβέρνηση διέγραψε την Κούβα από τον κατάλογο αυτό στα τέλη Μαΐου.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


Αποκαλυπτικός ο Γιούνκερ: Ζήτησα από τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους - Δεν ενθουσιάστηκε



Την προσήλωσή του στην προσπάθεια αποτροπής της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην έκδοση του περιοδικού "Der Spiegel", εκτιμά ωστόσο ότι «δεν πρέπει να ανταμείβεται εκείνος που παραβιάζει τους κανόνες».

Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη ο κ. Γιούνκερ πάντως δείχνει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο και αναφέρεται με υποτιμητικό τρόπο στον πρωθυπουργό, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση εναντίον του, σε ένα κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων.

«Θέλω να αποτρέψω την έξοδο της Ελλάδας. Σήμερα, μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε ακόμη καταστροφικές συνέπειες, αλλά ο φόβος ότι θα προκαλούσε την έξοδο και άλλων κρατών-μελών έχει περιοριστεί σημαντικά. Παρόλα αυτά, ολόκληρος ο κόσμος θα είχε την εντύπωση ότι η σύνθεση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε», δηλώνει ο κ. Γιούνκερ και προσθέτει: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα Grexit. Ο χρόνος τελειώνει. Και κάποιες από τις δηλητηριώδεις δηλώσεις που έρχονται από την Αθήνα δεν κάνουν ευκολότερη την επίτευξη προόδου». Διευκρινίζει δε, ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι παιχνίδι τράπουλας, όπου στο τέλος κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει» και υπογραμμίζει ότι «είτε όλοι κερδίζουν είτε όλοι χάνουν».

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, κάνει ακόμη λόγο για παρεξήγηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, όπως λέει, φαίνεται να πιστεύει ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη ο οποίος στο τέλος μπορεί να βγάλει έναν λαγό από το καπέλο - αλλά δεν είναι έτσι» και λέει χαρακτηριστικά ότι στο τέλος, θα προτιμούσε ο λαγός «να φορά τα ελληνικά εθνικά χρώματα».

Αναφερόμενος στις συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει: «Η Ελλάδα έχει ζήσει μεγάλες περικοπές στο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας. Το αποτέλεσμα ήταν μια απαράδεκτη ανθρωπιστική κρίση. Κάθε πρωί πολλοί άνθρωποι στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν το ερώτημα του πώς θα βρουν να φάνε. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι η κρίση θα επιδεινωνόταν με ένα Grexit. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που είναι πάρα πολύ πλούσιοι. Ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους για τον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, αλλά η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο περίμενα».

Ο κ. Γιούνκερ απορρίπτει πάντως τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτα. «Κόπηκαν συντάξεις, μειώθηκαν μισθοί και περιορίστηκαν οι δημόσιες δαπάνες. Ειδικά οι Γερμανοί έχουν την εντύπωση ότι οι Έλληνες δεν έχουν κάνει τίποτα για να απελευθερωθούν από την δυστυχία τους. Αυτή η εντύπωση είναι λανθασμένη», τονίζει, αλλά εκφράζει και την δυσαρέσκειά του γιατί, όπως λέει, η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται λες και στην Κομισιόν είμαστε φανατικοί της λιτότητας που συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

«Ενοχλούμαι που η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι η Επιτροπή ζητά υψηλότερο φόρο για το ηλεκτρικό ρεύμα. Είπα στον κ. Τσίπρα ότι είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αν οδηγούν στα ίδια έσοδα» προσθέτει και αποκαλύπτει ότι κατά την διάρκεια κάποιας συνάντησης, είχε πει στον Πρωθυπουργό ότι αν είχε κατεβεί σε εκλογές με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε πάρει 80%, ενώ εκείνος πήρε μόνο 36%. «Κι εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει ο πολιτικός να κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Για αυτό πρέπει να σκέφτεται προσεκτικά πριν από τις εκλογές (...) Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε θέσεις οι οποίες εν μέρει βρίσκονται σε αντίθεση με τους κανόνες της ΕΕ. Για αυτό και οι υποσχέσεις του δεν μπορούν να εφαρμοστούν 100%. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να το ξέρει», αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τονίζει ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει όλη την Ευρώπη με ένα δημοψήφισμα, ή με εκλογές σε μια χώρα.

Ερωτώμενος για τη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο Grexit, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαβεβαιώνει ότι δεν γνωρίζει ούτε μια φράση του γερμανού υπουργού Οικονομικών που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι ένας αφοσιωμένος Ευρωπαίος, ο οποίος συγκεντρώνει πάνω του το παρελθόν και το μέλλον. Έτσι, όλοι - και ειδικά οι Έλληνες - θα έκαναν καλά να τον ακούνε προσεκτικά», εκτιμά και επαναλαμβάνει την αρχή «αλληλεγγύη έναντι σταθερότητας». «Παρά το γεγονός ότι καταλαβαίνω μια προσωρινή αδυναμία να συμμορφωθεί κανείς με τους κανόνες, δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση όπου θα ανταμείβεται εκείνος που τους παραβιάζει. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συμμορφωθεί με τους κανόνες», καταλήγει ο κ. Γιουνκέρ.



Πηγή : newsit.gr



Τουσκ: Δεν θα είναι τελικός σταθμός για την Ελλάδα η Σύνοδος της Δευτέρας



«Να βεβαιωθούμε ότι κατανοούμε τις θέσεις και τις συνέπειες των αποφάσεών μας»

Λίγες ώρες μετά το τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και την απειλή για χρεοκοπία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην επιστολή-πρόσκληση που απηύθυνε προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, επισημαίνει ότι δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν πρόκειται να γίνουν τεχνικές διαπραγματεύσεις.

"Λαμβάνοντας υπόψη την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup της 18ης Ιουνίου, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ως την τακτική μας συνάντηση για να συζητήσουμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Το υφιστάμενο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα λήγει σε 11 ημέρες.

Ο σκοπός της Συνόδου είναι να βεβαιωθούμε ότι όλοι κατανοούμε τις θέσεις μας και τις πιθανές συνέπειες των αποφάσεών μας. Αυτή η Σύνοδος δεν θα είναι ο τελικός σταθμός και δεν θα γίνουν λεπτομερείς τεχνικές διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι κάτι που παραμένει στην αρμοδιότητα των υπουργών Οικονομικών.

Έχω προσκαλέσει, επίσης, τους Προέδρους της ΕΚΤ και του Eurogroup, καθώς και τη Διευθύντρια του ΔΝΤ», αναφέρει στην επιστολή του ο Ν. Τουσκ

Η Σύνοδος της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος).



Πηγή