Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Βόμβα» στην αγορά των τηλεπικοινωνιών: Ποια εταιρεία βάζει λουκέτο - Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές



«Βόμβα» στην αγορά των τηλεπικοινωνιών: πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι μπαίνει λουκέτο στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία On telecoms (η οποία είχε προ καιρού συγχωνευτεί με τη Vivodi).

H ανακοίνωση αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας και ξεκαθαρίζει ότι οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέχρι το τέλος του μήνα.


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με την παρούσα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα για την εξυγίανση της εταιρείας μας On Telecoms εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, θα είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και τις λοιπές ηλεκτρονικές επικοινωνίες που απολαμβάνετε μέσω της σύνδεσής σας στο δίκτυό μας έως την 30.6.2015.

Ως εκ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι έχετε τη δυνατότητα, με σχετικό αίτημά σας, να αποχωρήσετε από το δίκτυo της On Telecoms αζημίως (δηλαδή χωρίς την καταβολή τέλους απενεργοποίησης – αποσύνδεσης) και χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό, με την αυτονόητη υποχρέωση εξόφλησης τυχόν οφειλόμενων τελών χρήσης των υπηρεσιών της εταιρείας μας".

Τι πρέπει να κάνουν οι συνδρομητές

Για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών και για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διατήρηση των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιούν οι συνδρομητές, η εταιρεία καλεί τους περίπου 22.000 πελάτες της να απευθυνθούν άμεσα σε πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής τους και προβούν στις απαραίτητες ενέργειες μετάβασης σε άλλο δίκτυο ηλεκτρονικών επικοινωνιών το συντομότερο δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των συναφών τεχνικών ζητημάτων.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο κάποιος συνδρομητής δεν μεταβεί σύμφωνα στο δίκτυο άλλου παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών της επιλογής σας, η συμβατική σχέση με τη On θα παύσει οριστικά την 30.6.2015, χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.
Η On αναφέρει ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη και ομαλή μεταφορά της σύνδεσής και των τηλεφωνικών αριθμών που χρησιμοποιείτε στο δίκτυο του παρόχου της επιλογής του πελάτη.



Πηγή : fpress.gr


Ιδιωτικοί υπάλληλοι..Οι υπάλληλοι ενός κατώτερου Θεού..



H Λίνα Παπαδάκη γράφει για τα πόσο άλλαξε η ζωή του ιδιωτικού υπάλληλου και τον μεγάλο εφιάλτη που ζει...                    

Δουλεύεις εάν πρέπει 7 μέρες την εβδομάδα. Δουλεύεις εάν πρέπει Χριστούγεννα - Πάσχα - 15αύγουστο.

Δεν ξέρεις τι πάει να πει υπερωρία, κάποτε ίσως περίμενες τα μπόνους. Τώρα περιμένεις να μπουν, έστω και με 10ήμερη καθυστέρηση, τα κουτσουρεμένα δεδουλευμένα σου.

Έχεις βαρεθεί τόσα χρόνια να υπόσχονται μισθούς και συντάξεις για τους συναδέλφους σου στο δημόσιο.

Για σένα ξέμπαρκα άκουγες έναν καλό λόγο όταν ταυτιζόσουν με την ανάπτυξη και την παραγωγή. Αλλά τότε δεν σε ένοιαζε γιατί λεφτά είχες κι όταν μπορούσες ξεσπούσες.
Τώρα λεφτά δεν έχεις, κάνεις μόκο γιατί φοβάσαι.

Καθημερινά μαθαίνεις ότι 60 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, 600 συμπολίτες σου μένουν άνεργοι και 23 εκατομμύρια από το ΑΕΠ κάνουν φτερά.

Η ξαδέλφη σου, θυμάσαι, έκανε δύο παιδιά κι έλειπε δύο χρόνια από τη θέση της, εσύ 3 μήνες και με το ζόρι και δεν ξέρεις όταν γυρίσεις εάν η καρέκλα σου είναι εκεί και σε περιμένει. Πόσες καρέκλες έχεις μετρήσει να έχουν αλλάξει κάτοχο ή να έχουν αδειάσει τελείως χωρίς να ανοίξει μύτη;

 Πόση κινητικότητα βίωσες, ο ίδιος και οι συνάδελφοί σου, μέχρι να γνωρίσουν τη λέξη οι δημόσιοι υπάλληλοι και την κάνουν διασημη;

Και φθάνουμε στις εκλογές που άκουσες για μία ακόμη φορά τα ίδια και τα ίδια, αλλά αυτή η Πρώτη Φορά Αριστερά σε έκανε να πιστέψεις ότι τα εργασιακά δικαιώματα τουλάχιστον θα σώζονταν της πτώσης.

Είδες πόσο φώτιζε τη σκοτεινιά των πλάνων το σηκωμένο κόκκινο πλαστικό γάντι! Έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, στον αγώνα, στη συναυλία, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή. «595 καθαρίστριες, 10 μήνες στο δρόμο, μία μέρα γιορτής», ήταν το κατακόκκινο σύνθημα.

Όσοι οι νέοι άνεργοι μιας μέρας του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή, που κανένας καλλιτέχνης δεν θα τραγουδήσει σε συναυλία με γάντια.

Πάλι ακούς τις κόκκινες γραμμές. Θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά τα ομόλογα. Μα οι μισθοί δεν πληρώνονται, το ξέρει κανείς;

Οι υπάλληλοι του κατώτερου Θεού περιμένουν το κράτος να πληρώσει τα χρωστούμενα στις επιχειρήσεις για να πληρωθούν και οι δικοί τους μισθοί. Κανείς υπουργός δεν τους πιάνει στο στόμα του. Για μια ακόμα φορά εσύ είσαι στα αζήτητα του δημοσίου διαλόγου, μία από τις εκατομμύρια σκιές που αθόρυβα εργάζονται, κακοπληρώνονται και απολύονται για να απασχολήσουν τους υπουργούς μόνο ως νούμερα της στατιστικής αρχής.

Όλα είναι μαθηματικά... και για να πουν πως πίσω από τα νούμερα κρύβονται άνθρωποι, αυτοί πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι.



Πηγή: athensvoice.gr


"Χαστούκι" ΟΗΕ στην Τουρκία για τα όπλα που έστελνε στους τζιχαντιστές



Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Ηχηρό χαστούκι έδωσε ο ΟΗΕ στην Τουρκία μετά την δημοσιοποίηση βίντεο με το οποίο αποκαλύφθηκε ότι η Άγκυρα υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας έστελνε όπλα σε αντάρτες της Συρίας, των τζιχαντιστών συμπεριλαμβανομένων στους τελικούς αποδέκτες.

Έτσι έπειτα από τη δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων από τα όπλα που έστελνε η Τουρκία στη Συρία με φορτηγά, ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, κ. Stephane Dujarric ανέφερε ότι η πολιτική του ΟΗΕ, η οποία υποστηρίζει την ειρηνική επίλυσης μιας σύγκρουσης, είναι ξεκάθαρη από την αρχή :«Η βασική αρχή του ΓΓ του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη. Ο ΟΗΕ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία. Ο ΟΗΕ τάσσεται κατά της αποστολής όπλων σε οποιαδήποτε πλευρά στη Συρία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία στον ΟΗΕ αναφορικά με τα φορτηγά αυτοκίνητα ΤΙΡ της ΜΙΤ και το φορτίο. Να θυμίσουμε ότι η Αγκυρα είχε υποστηρίξει όταν προ μηνών πιάστηκαν τα φορτηγά στα σύνοραότι αυτά μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκμάνους της Συρίας που είχαν πρόβλημα επιβίωσης...

 Οι αποκαλύψεις όμως για τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο δρα η Τουρκία σε βάρος των Συμμάχων και υπέρ των τζιχαντιστών συνεχίζονται: Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Birgun  αναφέρεται πρωτοσέλιδα σε μαρτυρία μέλους του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) ο οποίος κατήγγειλε ότι τα όπλα που στέλνει η Τουρκία κατέληξαν στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIL. Όπως τόνισε, τα μέλη του ΕΣΣ πούλησαν τα όπλα στην ISIL ή τα εγκατέλειψαν καθώς τρέπονταν σε φυγή. Ακόμα επεσήμανε ότι στην Τουρκία υπάρχουν χιλιάδες τζιχατιστές – πυρήνες εν υπνώσει - οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν σύντομα. Πρόσθεσε επίσης δεν αντιμετώπισε δυσκολίες να διασχίσει τα σύνορα με την Τουρκία και ότι οι Σύροι αντάρτες απελευθερώνονται από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας όταν δηλώνουν ότι είναι μέλη του ΕΣΣ και πολέμιοι του καθεστώτος Άσαντ

Από την άλλη και επειδή προσωπικά ο Ερντογάν πιάστηκε ψευδόμενος η Αγκυρα επιχειρεί να θολώσει τα νερά με διαρροές ρίχνοντας...ευθύνες στους εισαγγελείς που μπλόκαραν τα φορτηγά με την βοήθεια με αποτέλεσμα Τουρκομάνοι να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών...

Συγκεκριμένα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah επικαλείται μαρτυρίες εκπροσώπων των Τουρκομάνων οι οποίοι δηλώνουν ότι η Τουρκία τους έσωσε από τους τζιχαντιστές και το καθεστώς Άσαντ στέλνοντας ανθρωπιστική βοήθεια ενώ χαρακτήρισαν ως ανήθικες τις προσπάθειες παρεμπόδισης της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Sulo Cevizci, ένας εκ των εκπροσώπων των Τουρκομάνων φέρεται να δήλωσε ότι η ISIL πήρε τον έλεγχο 200 χωριών Τουρκομάνων στη Συρία όταν ο εισαγγελέας κατάσχεσε τα ΤΙΡ της ΜΙΤ στα Άδανα. «Επιβιώσαμε χάρη στη βοήθεια της Τουρκίας», φέρεται να είπαν για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ελάμβαναν ανθρωπιστική βοήθεια...



Πηγή : onalert.gr


Η πρόταση των δανειστών: 3,5 δισ. μέτρα και πάρτε πίσω τις προσλήψεις



Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, σηκώνει τον πήχη των μέτρων - Θα περιλαμβάνει συγκεκριμένη δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους – Τι ζητούν για ασφαλιστικό, εργασιακά

Μια σκληρή συμφωνία που προβλέπει μέτρα 3,5 δισ. ευρώ η οποία όμως θα περιλαμβάνει και συγκεκριμένη δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, βάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές στο "τραπέζι" των διαπραγματεύσεων.

Το σχέδιο το οποίο θα συζητήσουν το βράδυ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θέτει στόχο για φέτος την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5%, γεγονός το οποίο σηκώνει και τον πήχη των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, τα οποία θα είναι της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σαφή δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος του χρόνου στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Όσον αφορά τα εργασιακά, οι δανειστές παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους αλλά, ωστόσο, φαίνεται ότι αποδέχονται ορισμένες από τις παραμέτρους του ILO.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συμφωνία έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και αποτελεί συμφωνία - "γέφυρα". Ωστόσο, περιγράφει και θέτει τα ζητήματα που θα πρέπει να οριστικοποιούν στην μεγάλη συμφωνία μεταξύ της χώρας και των δανειστών.

Επίσης, φέρεται να περιλαμβάνει ισχυρές δεσμεύσεις ότι η ελληνική πλευρά δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, όπως και ότι η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει στο θέμα των 15.000 προσλήψεων στο Δημόσιο.

Προφανώς, στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ είναι πιθανό να υπάρξουν τροποποιήσεις και αλλαγές που θα υπακούουν σε πολιτικές ισορροπίες ώστε να οδηγηθούμε σε συμφωνία.

Σύμφωνα με τους Financial Times και τον Πίτερ Σπίγκελ οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι 1% για φέτος, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5% για το 2018.

Κατά τους FT, δε, το σχέδιο δεν θα περιλαμβάνει αναφορά σε μείωση του χρέους καθώς δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαίους διαπραγματευτές και τους αξιωματούχους του ΔΝΤ.




Πηγή : newmoney.gr


Αρρύθμιστοι οι οκτώ στους δέκα νέοι με τύπου 1 διαβήτη




Οι περισσότεροι νέοι με τύπου 1 διαβήτη δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται για να αντιληφθούν εγκαίρως τυχόν επιπλοκές της νόσου τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα.

Επιπλέον, σχεδόν ένας στους τρεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα πιέσεως, νεφρικής λειτουργίας ή οράσεως πριν καλά-καλά κλείσουν τα 18 τους χρόνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν ρυθμίζουν καλά ούτε το σάκχαρό τους.

Όλ’ αυτά δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για το μέλλον τους, λένε οι ειδικοί.

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής & Υγείας Παίδων (RCPCH), οι οποίοι εξέτασαν τους ιατρικούς φακέλους των 26.687 παιδιών και νέων, ηλικίας κάτω των 25 ετών, που παρακολουθούνται στις Μονάδες Διαβήτη της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Το 95% πάσχουν από τύπου 1 διαβήτη ο οποίος είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα και το 5% έχουν τύπου 2 διαβήτη ο οποίος σχετίζεται πρωτίστως με τον τρόπο ζωής.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, μόλις το 18,4% των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων έχουν άριστο έλεγχο του σακχάρου τους και μόλις το 16% υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις που συνιστώνται σε ετήσια βάση για να παρακολουθείται η ρύθμισή του και ο κίνδυνος επιπλοκών.

Οι εξετάσεις αυτές αφορούν την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (HbA1c) που δείχνει τη ρύθμιση του σακχάρου κατά τους τελευταίους 2-3 μήνες, το προφίλ των λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL) στο αίμα, τον έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας (με εξετάσεις αίματος και ούρων), την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του σωματικού βάρους, καθώς και τον έλεγχο των ματιών και των ποδιών.

Μοιραία, λοιπόν, το 27,5% των νέων έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση γεγονός που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών στο εγγύς μέλλον, το 7% έχουν ενδείξεις διαταραχής της νεφρικής λειτουργίας και πάνω από το 14% έχουν πρώιμες ενδείξεις βλάβης στα μάτια από το πολύ σάκχαρο.

Επιπλέον, σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας έως 11 ετών είναι παχύσαρκα, ενώ στις ηλικίες 12 έως 24 ετών το αντίστοιχο ποσοστό υπερβαίνει το 25%.

«Είναι η πρώτη φορά που κατορθώσαμε να συλλέξουμε και να αναλύσουμε αυτά τα στοιχεία και οι πρώιμες προειδοποιητικές ενδείξεις σοβαρών προβλημάτων δυστυχώς βρίσκονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι νομίζαμε», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζάστιν Ουώρνερ.

«Η έρευνα αποκάλυψε πολλές ενδείξεις ότι τα προβλήματα στην όραση και τους νεφρούς είχαν εμφανιστεί σε πολλά παιδιά πριν καν φτάσουν στα 18 τους χρόνια, μερικές φορές ακόμα και από την ηλικία των 12 ετών», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Μπάρμπρα Γιανγκ, εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού Diabetes UK.

«Αυτό είναι τραγικό και δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον αυτών των παιδιών».



Πηγή : Web Only


Ανεργία και χαμηλή αυτοεκτίμηση:Τι πρέπει να κάνω;



Η ανεργία σηματοδοτεί μια σειρά από απώλειες-κοινωνικής θέσης μισθού, κοινωνικών επαφών. Οι περισσότεροι άνεργοι ασθενείς έχουν έντονο το αίσθημα της υποβάθμισης ότι δεν αξίζουν, κάποιοι δεν τολμούν καν να ομολογήσουν στους άλλους γύρω τους ότι είναι άνεργοι. Άλλοι πάλι αποφεύγουν να βγουν από το σπίτι τους τις εργάσιμες ώρες για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι δεν εργάζονται. 

Γράφει ο ψυχοθεραπευτής Christophe Andre

Ήμουν άνεργος επί ενάμιση χρόνο, μας έλεγε κάποιος. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Ένιωθα ενοχές λες και έφταιγα εγώ.  Πίστευα πως ήμουν ανάξιος. Έλεγα πώς για να είμαι άνεργος δεν ήμουν τόσο έξυπνος όσο οι άλλοι. Ντρεπόμουν πολύ ένιωθα άσχημα με όλους, αναρωτιομουν τι σκέφτονταν. Ακόμα και για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου αμφέβαλλα...

Το μέλλον μοιάζει αβέβαιο γράφει ο κοινωνιολόγος Πιερ Μπουρντιέ υποχρεώνει τον άνθρωπο να κάνει τον απολογισμό εσωτερικό απολογισμό του, ορισμένοι μάλιστα βλέπουν να αναδύονται εσωτερικές ελλείψεις που είχαν απωθήσει ή μεταθέσει. Η ανεργία συχνά φανερώνει όλα τα τρωτά, αδύναμα σημεία μας.

Οι μελέτες για την ανεργία καταδεικνύουν ότι τα προβλήματα που προκαλεί είναι ανάλογα με εκείνα της σχολικής αποτυχίας. Από το επίπεδοι στο οποίο βρισκόταν κάποιος πριν την αποτυχία θα κριθεί το κατά πόσο μπορεί να επανέλθει. Η γενική ψυχολογική κατάσταση προσδιορίζει και τις επιπτώσεις.

Βέβαια παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες όπως το πόσο διαρκεί η ανεργία και αν επαναλαμβανεται συχνά. Μια έρευνα που έγινε σε 119 γυναίκες εδειξε πώς την χαμηλότερη αυτοεκτίμηση είχαν οι γυναίκες που ήταν άνεργες μόνο για 6 μηνες! Ο τραυματισμένος ναρκισσισμός λόγω ανεργίας εκδηλώνεται τότε πολύ έντονα. Αντίθετα οι γυναίκες που ήταν άνεργες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 6-12 μήνες είχαν πιο υψηλή αυτοπεποίθηση επειδή είχαν ήδη ξεκινήσει να κάνουν προσπάθειες και το περιβάλλον τους είχε προσαρμοστεί και τους βοηθούσε περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία.

Όταν η ανεργία κρατούσε περισσότερο από 12 μήνες ο δείκτης έπεφτε και πάλι, χωρίς όμως να φτάνει στο αρχικό επίπεδο. Το άτομο αν και δεν είχε βρει ακόμα δουλειά είχε αποκτήσει μια πιο σταθερή ψυχολογία ίσως επειδή είχε βρει δραστηριότητες στη ζωή του.

Η τραυματισμένη αυτοεκτίμηση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το άτομο να βρει δουλειά. Δεν του επιτρέπει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και βέβαια ούτε να παρουσιάσει θετικά τον εαυτό του σε έναν νέο εργοδότη. Όοο περνά ο καιρός δεν μπορούν όχι μόνο να βρουν δουλειά αλλά ούτε και να την αναζητήσουν.

Το αίσθημα της κατωτερότητας και υποβάθμισης δεν αποκαθίσταται αμέσως ούτε καν στην περίπτωση που ο άνεργος βρει δουλειά. Υπάρχουν άνθρωποι αρκετοί που έχουν περάσει ακόμα και ψυχικές διαταραχές λόγω της ανεργίας. Λειτουργεί σαν ταυματική εμπειρία. Ο Έρικ 34 ετών μου είχε κάποτε διηγηθεί :

Νιώθω  πως οι απόμαχοι πολέμου έχουν γυρίσει πίσω με ψυχικά τραύματα χωρίς να μπορούν να περιγράψουν το δράμα που έζησαν. Στις τηλεπικοινωνίες οπου εργάζομαι τώρα οι περισσότεροι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία. Εγώ παλιά εργαζόμουν βλέπετε στον τραπεζικό τομέα όπου έγιναν πολλές απολύσεις. Νιώθω πολύ μεγαλύτερη ανασφάλεια από εκείνους. Δεν τολμώ να δοκιμάσω κάτι καινούργιο φοβαμαι διαρκώς πώς κάνω λάθος φοβάμαι πως θα τους απογοητεύσω και θα με απολύσουν. Νομίζω πως ποτέ δεν θα μπορέσω να γίνω σαν εκείνους.

Τι πρέπει να σκέφτεται ένας άνθρωπος που θέλει να αποκτήσει εργασιακή αυτοεκτίμηση;

Υπάρχουν 4 χαρακτηριστικά που συναντάμε σε ανθρώπους της εξουσίας. Ακόμα και αν απέχουν πολύ από την κατάσταση του ανέργου, ίσως είναι πολύ βοηθητικά, έστω μόνο σαν κατευθύνσεις. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν,

-Πιστεύουν στο πεπρωμένο. Αναγνωρίζουν πως και εκείνοι έχουν το δικό τους. Έτσι, ακολουθούν έναν προορισμό όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.

-Κάνουν μακρόπνοα σχέδια παρά τις δυσκολίες τις σημερινές. Φροντίζουν να έχουν μεγάλο κύκλο ανθρώπων που μπορεί να τους βοηθήσουν, οραματίζονται την επιτυχία.

-Είναι άνθρωποι της δράσης. Βάζουν όλες τους τις δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Όλοι κάνουμε όνειρα αλλά εκείνοι προσπαθούν σκληρά για να τα κάνουν πραγματικότητα.

-Αποδέχονται την αποτυχία. Ύστερα από κάποια αποτυχία, προσπαθούν ξανά. Ξέρουν ότι χωρίς απογοήτευση και ήττα δεν μπορεί να υπάρξει νίκη.


Πηγή : boro.gr


Αποφυλακίζονται Σαχπατζίδης και Μιχαηλίδης


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις δικαστικές αρχές οι καταδικασμένοι για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών Γιώργος Σαχπατζίδης και Ντίνος Μιχαηλίδης.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία, αποδέχτηκε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής 13 ετών που επιβλήθηκε στον Γ. Σαχπατζίδη, καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Οι αρχές τού επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την εν λόγω χρηματική εγγύηση. Επίσης, δύο από τους δικαστές είχαν την άποψη ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι καταβολή εγγύησης 700.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του.

Το δικαστήριο απεφάνθη με πλειοψηφία 3-2 για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε την ηλικία του (80 ετών) και τη βεβαρυμμένη υγεία του.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση καταδίκασε επίσης τον υιό του Κύπριου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. 

Η σύζυγός του Μαρία Σοφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Βάσει της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.


Πηγή : zougla.gr


Γλέζος: Η συμφωνία δεν περνάει από τη Βουλή



«Να του πει ότι η Ελλάδα έχει μια ιστορία, έχει μια ιδεολογία, είναι η ιδεολογία της αντίστασης», πρότρεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τονίσει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνκερ στην αποψινή συνάντησή τους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

«Όταν οι Λάκωνες θέλησαν να κατακτήσουν την Αρκαδία, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Μαντείο των Δελφών να μάθουν την γνώμη του και το Μαντείο απάντησε με την εξής καταπληκτική απάντηση: Την Αρκαδία μου ζητάς, μέγα πράγμα μου ζητάς, δεν πρόκειται να σου τη δώσω», είπε.

Από τότε, σημείωσε, υπάρχει η ιδεολογία αντίστασης μέσα στην Ελλάδα, η ιδεολογία της αντίστασης πρέπει να συνέχει και τους αντιπροσώπους μας και την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real, ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να υπάρξει «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές, λέγοντας: «Ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα... Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Έχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία...Το ότι μας πιάνουν από το λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό μας και επιμένουν τώρα. Είναι τόσο δύσκολο να πουν αυτοί ότι μπορεί να έχει μιαν άλλη άποψη αυτή η χώρα. Να μην της δώσουμε, ένα τράτο, μια παράταση, μια ανάσα;».
Στο ερώτημα αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο κ. Γλέζος είπε ότι «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει».

Και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ευτυχή σύμπτωση. Το 1940 που μας έκανε επίθεση η φασιστική Ιταλία, οι συνθήκες στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν εκτός νόμου και όμως ο Ελληνικός λαός τότε, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε και δημιούργησε το Έπος του '40, αντιμετώπισε τους εισβολείς, τους καθήλωσε και έφτασε σε σημείο να αναπτερώσει το ηθικό σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Δεν βρίσκεται στην εξουσία δικτατορικό καθεστώς, βρίσκεται ένας σχηματισμός που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, που για πρώτη φορά δεν υπάρχουν κοψοχέρηδες. Υπάρχει ανανεωμένη εμπιστοσύνη του λαού, άρα, έχουμε ένα ισχυρό, καλό μέτωπο και μπορούμε να πούμε, όπως το '40, στους δανειστές, ότι η Ελλάδα έχει μία ιστορία, δεν πρόκειται να υποκύψουμε».

Τόνισε δε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Δεν θεωρούμε, όμως, ότι το χρήμα είναι φετίχ. Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος. Εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Βουλγαρία: Το 18% των πολιτών έδωσαν «φακελόσημο» για να εξυπηρετηθούν



Εδώ είναι Βαλκάνια... Υψηλό παραμένει το επίπεδο διαφθοράς (και) στη Βουλγαρία, καθώς το 18% των πολιτών της χώρας, άνω των 18 ετών, παραδέχονται ότι έχουν δωροδοκήσει προκειμένου να γίνει πιο εύκολα η δουλειά τους, ενώ το 28% έχουν, με κάποιο τρόπο, έχει βρεθεί υπό την πίεση της διαφθοράς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Δημοκρατικών Σπουδών Ογκνιάν Σέντοφ, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα ειδικής έρευνας για τη διαφθορά.

Το εν λόγω κέντρο παρακολουθεί το φαινόμενο της διαφθοράς στη Βουλγαρία από το 1999. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς αποτελεί απαίτηση των διεθνών οικονομικών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των κρατικών εσόδων, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα.



Πηγή: skai.gr



Πρωτιά στην ανεργία για την Ευρωζώνη η Ελλάδα




Τα πρωτεία στην ανεργία συνεχίζει να διατηρεί η Ελλάδα και τον Απρίλιο, με το ποσοστό σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, να ανέρχεται σε 25,4%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 22,7%.

Στο 11,1% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην ευρωζώνη τον Απρίλιο από 11,2% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στη Γερμανία με 4,7%. 


ΗΠΑ: 10.000 νεκροί τζιχαντιστές από τις επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού



Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτωθεί από τότε που ο διεθνής συνασπισμός ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον της οργάνωσης πριν από εννέα μήνες στο Ιράκ και τη Συρία.

Η οργάνωση, ωστόσο, παραμένει ανθεκτική και μάχιμη, είπε, τονίζοντας όμως πως οι απώλειες στις τάξεις θα έχουν αποτέλεσμα.

"Έχουμε δει πολλές απώλειες στις τάξεις του Daesh (αραβικό ακρωνύμιο του προηγούμενου τίτλου της οργάνωσης, του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε) από την έναρξη αυτής της εκστρατείας, περισσότερες από 10.000", δήλωσε ο Μπλίνκεν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter μετά τη συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των χωρών που επιχειρούν εναντίον της ISIS.

Την Τρίτη, οι δυτικές και αραβικές χώρες που μετέχουν στο συνασπισμό πραγματοποιώντας αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών υποστήριξαν το ιρακινό σχέδιο για ανακατάληψη εδαφών έπειτα από την κατηγορία που διατύπωσε ο ιρακινός πρωθυπουργός ότι η συμμαχία δεν έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει τη Βαγδάτη να απωθήσει τους τζιχαντιστές.

«Στην αρχή αυτής της εκστρατείας είχαμε πει ότι θα χρειαστεί καιρός. Έχουμε καταστρώσει ένα τριετές σχέδιο κι είμαστε μόνο στους εννέα μήνες» είπε ο Μπλίνκεν.



Πηγή : tovima.gr


ΒΟΜΒΑ : Θα χρησιμοποιηθούν 12 στρέμματα στο Ελληνικό για Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων


Βόμβα στο σχέδιο αξιοποίησης της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, βάζει η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει 12 στρέμματα τα οποία θα χρησιμοποιήσεις για τα... απορρίμματα των όμορων δήμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη:

«Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση, και ουσιαστικά βάζει σε νέες βάσεις ολόκληρο τον σχεδιασμό για το Ελληνικό και τα 6.000 στρέμματα τα οποία, υπενθυμίζεται ότι έχουν παραχωρηθεί μετά από διαγωνισμό στην Lamda Development. Γεννώνται πολλά ερωτήματα σχετικά το συγκεκριμένο σχέδιο και κυρίως αν η παραχώρηση της έκτασης των 12 στρεμμάτων θα γίνει έπειτα από διαβούλευση με την εταιρεία που ανέλαβε την ανάπτυξη του μεγαλύτερου οικοπέδου στην Αττική.

Επίσης, αν τινάζεται στον αέρα όλος ο σχεδιασμός για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων, μαρίνας καθώς και τουριστικής αξιοποίησης στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταθέσει η Lamda Development.



Πηγή : imerisia.gr


Ούτε τώρα! Ο Εισαγγελέας πρότεινε να μην αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη


Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Βίκυ Σταμάτη ζήτησε ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την αγόρευση του.
Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε στην αγόρευση του ότι η Βίκυ Σταμάτη κατέστη για λίγες ώρες φυγόποινη μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η αιτούσα υποστήριξε ότι αυτή η συμπεριφορά της οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της, για το παιδί της. "Είναι όμως έτσι τα πράγματα;" διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως "σκοπός της ήταν η φυγή".

Αναφερόμενος στην εικόνα της Βίκυς Σταμάτη, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. «Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση η παραμονή της στο Δρομοκαΐτειο θα συνδράμει στην παροχή βοηθειών προς την εκείνη».

Για τον γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη ο εισαγγελέας επισήμανε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχουν συγγενείς της που το υπεραγαπούν, έχει την εκπαίδεύση του, έχει την εποπτεία τριών συγγενικών προσώπων και δεν είναι σε κατάσταση τέτοια που να του προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη».

Την τελική απόφαση για το αν η Βίκυ Σταμάτη θα αποφυλακιστεί ή όχι θα την λάβει το δικαστήριο.



Πηγή : newsit.gr


Κυρία Μαρία Κανελλοπούλου ο θεός σε έκανε ρεζίλι τελικά!!!!



Το σχόλιο της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελοπούλου σχετικά με το δημοσίευμα για δήθεν υπερτυχερό στο τζόκερ απο το Πακιστάν:

Ήταν τέτοια η χαρά της που έγραψε στο facebook :

«Χαχαχαχαχαχαχαχα........Τι ακούω;;;Τί διαβάζω;;;;Τι μαθαίνω;;;;Πακιστανός το τζόκερ;;;;;;;Υπάρχει θεός τελικά!!!!».

Τελικά υπάρχει θεός κυρία Κανελοπούλου και σε έκανε ρόμπα γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει!!

Δεν ήξερες δεν ρώταγες πριν κάνεις την έξυπνη!!!



Είμαι απολυμενη καθαρίστρια στον ιδιωτικό τομέα μαζί με άλλες 5.000 το ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ; Παίζει για εμάς φιέστα λαικισμού;






Απόψεις
Ειρηνούλα Σταυριανού
Αναγνώστρια


Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ο γιος μου είδε ότι δέχεστε αυτά που γράφουμε και τα δημοσιεύετε.

Του είπα να με βοηθήσει να γράψω και να σας στείλω τα παρακάτω.

Είμαι καθαρίστρια και για 20 χρόνια δούλευα στον ιδιωτικό τομέα μαζί με άλλες συναδέλφισες!! Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαι άνεργη και δεν είχα την τύχη να είμαι στο δημόσιο ώστε να μου κάνουν φιέστες και να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά όπως τις συναδέλφισες από το υπουργείο οικονομικών.

Θέλω να πληροφορήσω τους λαϊκιστές Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου καθώς και όλους όσους ασχολήθηκαν με φιέστες σε βουλή, Μαξίμου και στα πάρτι έξω από το υπουργείο οικονομικών ότι και εμένα όπως και τουλάχιστον 5.000 άλλων καθαριστριών τα γάντια μας είναι κόκκινα αλλά και κίτρινα μερικές φορές και ίσως το κίτρινο να μας χάλασε την δουλειά και δεν έχουμε την ίδια προσοχή και μεταχείριση γιατί δεν πουλάμε.

Είναι ντροπή σας στον ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείστε μόνο και αποκλειστικά με το δημόσιο όταν 1.500.000 απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα υποφέρουν!!!

Ο ιδιωτικός τομέας θα σας δείξει το πώς θα σας υπολογίσει στις επόμενες εκλογές λυπάμαι.


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ




γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Στο λεξικό των πολιτικών η λέξη << θυσία >> σημαίνει ότι οι πολίτες
θα πρέπει να στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημά τους
στην κυβέρνηση , έτσι ώστε οι πολιτικοί δεν θα χρειαστεί να θυσιάσουν
την ευχαρίστηση να ξοδεύουν !
George Will .
Χαριτολογώντας αγάπες μου , γιατί δεν γίνετε διαφορετικά ,οι εκκλησιάζουσες
 το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη , είναι το ίδιο επίκαιρο όπως τότε .
Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο ,η διαφθορά και
η ανισότητες είχαν ξεπεράσει κάθε όριο ! Σας θυμίζει κάτι ;
Τότε η Αθήνα ήταν χρεωμένη στους Πέρσες .Τώρα στους Εταίρους !
Κι εμείς εδώ ..Περιμένουμε την συμφωνία με μία πανσέληνο κι ένα ανάδρομο
Ερμή στο κεφάλι μας . Λέτε να φταίνε οι πλανήτες ; Αυτό φταίει που η
εβδομάδα που πέρασε , έκανε την Ζ. Κωνσταντοπούλου να πεί  και δύο
κουβέντες πάρα πάνω με τον Β. Μειμαράκη  για την ώρα συνεδρίασης
της Βουλής . Πολλά νεύρα , και πολλές εντάσεις !
Εμείς με όλα αυτά που περιμένουμε  ,που ίδη τα είχαν μαγειρεμένα ...
Τι πρέπει να κάνουμε ; Κατά τ' άλλα ο Γ. Βαρουφάκης αρπάχθηκε
με τον Η. Κασιδιάρη  της Χ.Αυγής  . Είχαμε απειλή για βόμβα και στο
Υ. Οικονομικών .Έχουμε καταντήσει όλοι του γιατρού .
Ένα φόβο τον έχουμε . Τα μικρά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι .
Εμείς το φώς ,το τηλέφωνο , την εφορία τον ΕΝΦΙΑ  και τόσα άλλα .
Όσο για την συμφωνία με τους δανειστές, μου θυμίζει το γεφύρι  της
Άρτας , που το πρωί το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν !
Το άλλο δε που έγινε με την Κ.Παναρίτη ; Το ακούσατε ; Όχι το τσουνάμι
αντιδράσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν την ήθελαν
εκπρόσωπο του ΔΝΤ ,όπου και παραιτήθηκε , αλλά για τα 17.500.000 ευρώ
που παίρνει τον μήνα .Ε ! Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι ;
Μετά λένε σ' εμάς μειώσεις και φόρους .
Οι 300 που τσακώνονται για την καρέκλα , αν τους πείς κάτι που
θίγει τα συμφέροντά τους , κάνουν τέτοια συσπείρωση που έχεις την
εντύπωση ότι όλοι είναι ένα ...κόμμα ! Το ίδιο δεν το κάνουν για την Πατρίδα μας !
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά , δίπλα μας στην γειτονιά μας , οι Τούρκοι έκαναν
φιέστα για την άλωση της Κωνσταντινούπολης . Εμείς ούτε μία αναφορά !
Μάλιστα θέλουν να κάνουν τζαμί την Αγ. Σοφιά .
Εμείς κάναμε παρέλαση την 25η Μαρτίου , και είπαμε και πέντε τραγουδάκια
και κοντέψαμε να φαγωθούμε μεταξύ μας , αν έπρεπε , ή δεν έπρεπε
να ειπωθούν !Λίγο ντροπή Κύριοι ! Ειλικρινά δεν έχω λόγια !
Και κλείνω με τον προφητικό Γ. Σεφέρη .
( Είμαστε ένας λαός με παλικαρίσια ψυχή , που κράτησε τα βαθιά
κοιτάσματα της μνήμης του σε καιρούς ακμής και σε αιώνες διωγμών
και άδειων λόγων .Τώρα που ο τριγυρινός μας κόσμος μοιάζει να θέλει
να μας κάνει τρόφιμούς  ενός οικουμενικού πανδοχείου .Θα την
απαρνηθούμε αυτήν την μνήμη ;

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κι ενώ ο κόσμος καίγεται , και η Showbiz..χτενίζεται .
Θα μου πείτε τι να κάνουν , να κάτσουν να σκάσουν ; Όχι αλλά κάποια
πράγματα σε τρελαίνουν ! Το πρώην ζευγάρι Γ. Λάτσιος και Ε. Μενεγάκη
σκοτώνονται πάλι με την βίλα των Μελισσίων . Πάλι πρωτοσέλιδα ,πάλι
δικαστήρια .Το ερωτευμένο και τόσο αγαπημένο ζευγάρι , με τα τρία
παιδιά ξεμαλλιάζονται για τα ..τούβλα !

Η μάχη του Σαββατοκύριακου καλά κρατάει .Νικήτρια η Μ.Μπεκατώρου .
Ακολούθησε η εκπομπή Σ/Κ στο ΣΚΑΙ , αφήνοντας πίσω την Κ.Καραβάτου
και τελευταία την Κ.Σπυροπούλου .Μας αρέσεις Μαρία ! Αλλά δαγκωτό
Καραβάτου , που έχει να παλέψει με μεγάλα κανάλια , και βγαίνει τρίτη.
Άλλη ; Ποια άλλη ; Α! Την Κ. Σπυροπούλου  ..τελευταία !!!

Είχαμε και άλλη μάχη  που κρατάει χρόνια !
Εντέχνων και εμπορικών τραγουδιστών . Οι έντεχνοι είπαν ότι δεν
θέλουν να πάρουν παιδιά από τηλεπαιχνίδια σε δουλειά μαζί τους .
Πήρε φωτιά ο  Α. Ρέμος και ο Γ.Αρναούτογλου και είπαν δύο κουβέντες
παραπάνω στους έντεχνους . Όλα είναι μουσική , και τραγούδια .
Σ' άλλους αρέσει και σ' άλλους δεν αρέσει !
Υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα για αρπαχθούμε !
Πάμε να τα δούμε λίγο πιο όμορφα !
Το Tip της εβδομάδας
Μήπως έφτασε η στιγμή να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις που
σας τραβάνε πίσω ; Φανείτε αμείλικτοι και διώξτε τα άχρηστα
από την ζωή σας ! Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την
άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη ! 


Πολυετής κάθειρξη σε παιδόφιλο στη Λάρισα


Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή 75.000 ευρώ, χωρίς ελαφρυντικά, για κατοχή και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας, καταδικάστηκε 56χρονος στη Λάρισα.

Η σύλληψή του είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2008 και στο σπίτι του είχαν βρεθεί δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ διέθετε σχετικά αρχεία, άνω των 6.000, με σκληρές εικόνες πορνογραφικού υλικού, ακόμα και με βρέφη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απόφασης, ο 56χρονος ασχολείτο με την παιδική πορνογραφία από το 2005 έως και την ημέρα που συνελήφθη και στο διάστημα αυτό αγόραζε και πουλούσε σε άλλους, μέσω ιστοσελίδων, παρόμοιο υλικό. Πρωτόδικα, ο 56χρονος, ο οποίος έχει ενήλικη κόρη από πρώτο γάμο και έχει ξαναπαντρευτεί, είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας, τον Φεβρουάριο του 2014, στην ίδια ακριβώς ποινή. Μετά την καταδίκη του, ο παιδόφιλος οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου βρισκόταν και πριν.


Πηγή : newpost.gr


Νέα παρέμβαση από την αριστερή Πλατφόρμα βλέπει νέο μνημόνιο και ζητά ρήξη με τους δανειστές


Η χώρα χρειάζεται συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμία περίπτωση λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις και απορρυθμίσεις, τονίζει δημοσίευμα του iskra.gr που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι “εταίροι” και “θεσμοί”, με το όπλο της χρηματοδοτικής ασφυξίας στον κρόταφο της χώρας, επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νεοφιλελεύθερες αντεργατικές απορρυθμίσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Απέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, όσο και στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει: Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς.

Αξιώσεις για επέκταση της λιτότητας, με επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εκποίηση δημοσίου πλούτου και νέα επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν και δεν θα γίνουν αποδεκτές από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες, προοδευτικές εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι που τρέμουν οι δανειστές οι οποίες, όμως, γίνονται όλο και πιο προσφιλείς για το λαό, προκειμένου να ακολουθηθεί μια νέα ανορθωτική πορεία του τόπου».



Πηγή : tribune.gr



Telegraph: Μήπως ο Τσίπρας αποφάσισε επιστροφή στη δραχμή;



Την πιθανότητα να έχει ήδη αποφασίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, προτιμώντας αυτήν την εξέλιξη από το να προδώσει τις αρχές του κόμματός του, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Όπως επισημαίνει το άρθρο των Ambrose Evans-Pritchard και Szu Ping Chan με τίτλο «H ελληνική χρεοκοπία πλησιάζει ενώ οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν τελεσίγραφα», η αναμέτρηση της χρεωμένης χώρας με τους πιστωτές της γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη.

Οι δανειστές στης χώρας μόλις ολοκλήρωσαν ένα πακέτο προτάσεων για συμφωνία υπό τη μορφή τελεσίγραφου «take-it-or-leave-it», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να υποβάλλει νωρίτερα τις δικές του προτάσεις, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ εκ των προτέρων πως δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους τεχνοκράτες.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της Telegraph, μία φράση που χρησιμοποίησε ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ενδεικτική των προθέσεών του. Συγκεκριμένα, λέγοντας ότι «η απόφαση εναπόκειται πλέον στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης», ο Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος να δείξει, έστω και μόνο στους ίδιους τους Έλληνες, ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να ελέγχει τη μοίρα της. «Δεν περιμένουμε από αυτούς να καταθέσουν το δικό τους σχέδιο σε εμάς. Η Ελλάδα είναι αυτή που καταθέτει προτάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία ότι ένα μεγάλο μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ - ίσως και ο ίδιος ο Τσίπρας - έχουν πειστεί ότι αποκλείεται να υπάρξει συμφωνία με ανεκτούς όρους και έχουν ήδη αποφασίσει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή, προτιμώντας αυτήν την εξέλιξη από το να προδώσουν τις αρχές τους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Εάν ισχύει αυτό, η στρατηγική τους αποσκοπεί στο να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την οριστική ρήξη, πείθοντας την ελληνική κοινή γνώμη ότι το Grexit επιβλήθηκε στη χώρα», προσθέτουν οι Βρετανοί αναλυτές.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του Oxford Economics, Gabriel Sterne, η επικρατούσα θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συνεχώς λάθη και οδεύει προς την καταστροφή είναι τελείως επιφανειακή, γιατί εκλαμβάνει ως δεδομένο ότι ο Τσίπρας θέλει πάση θυσία να μείνει στο ευρώ, κάτι που ίσως να μην ισχύει.



Πηγή: protothema.gr




Σόιμπλε: Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ψέμματα - Είχα συμβουλεύσει προεκλογικά τον Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διέψευσε ότι κρατά πιο σκληρή στάση από την καγκελάριο Ά. Μέρκελ σε ό,τι αφορά μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο Σόιμπλε δήλωσε ότι στο θέμα αυτό έχει την ίδια άποψη με τη Μέρκελ.

''Στο ερώτημα ποια είναι η σωστή λύση για την Ελλάδα η καγκελάριος και εγώ συμφωνούμε απολύτως'', υπογράμμισε.

Σόιμπλε: Δεν είμαι σκληρός με την Ελλάδα

''Έχω καταβάλει πολλές δυνάμεις και έχω δεσμευθεί για να βρεθεί ένας δρόμος για την Ελλάδα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Το 2012 ζήτησα ένα κούρεμα του χρέους ύψους 53%. Τέτοιος είναι ο ρόλος μου ως “του σκληρού” απέναντι στην Αθήνα'', δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
''Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές''.

Ο ''καλός'' Σόιμπλε δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ουσιαστικά πως κέρδισε τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις παρά το ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τον Τσίπρα.
''Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις''.


Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.gr



Δύο τραυματίες από τον χθεσινό από το σεισμό στην Κεφαλονιά



Ο χθεσινός σεισμός που ταρακούνησε το νησί της Κεφαλονιάς είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ και υπήρξαν δύο τραυματίες πρόκειται για ένα άνδρα και μια γυναίκα που βρίσκονταν στην παραλία του Μύρτου και συγκεκριμένα μέσα σε σπηλιά και τραυματίστηκαν από την πτώση πέτρας ο άντρας στο κεφάλι και η γυναίκα στο πόδι αλλά ευτυχώς ελαφρά. Στο σημείο έφτασαν αμέσως άντρες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.




Ληστές πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στη Ν. Ιωνία


Κακοποιοί  που προσπαθούσαν να ληστέψουν ΑΤΜ στη Νέα Ιωνία πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο.  

Τρεις κακοποιοί προσπάθησαν να διαρρήξουν το ΑΤΜ του υποκαταστήματος της ALPHA BANK, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου 316, όταν έγιναν αντιληπτοί από περίοικους ειδοποιήθηκε η αστυνομία που έφτασε αμέσως στο σημείο.

Μόλις όμως οι κακοποιοί είδαν τους αστυνομικούς πυροβόλησαν αμέσως εναντίον τους χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιο και κατάφεραν να διαφύγουν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 


Γερμανία: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώτος καγκελάριος Χέλμουτ Κολ




Ο πρώην καγκελάριος της γερμανικής επανένωσης Χέλμουτ Κόλ, 85, νοσηλεύεται μετά από δύο εγχειρήσεις, και ενώ οι οικείοι του επιβεβαίωναν χθες ότι πάει πολύ καλά, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι η κατάστασή του ήταν "πολύ σοβαρή", έως και κρίσιμη.

Το γραφείο του είπε ότι ο πρώην καγκελάριος - ο οποίος αποκαλείται "πατέρας της επανένωσης" της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία - είχε εγχειριστεί στις αρχές Μαίου στο ισχίο, και πρόσθεσε ότι εγχειρίστηκε ξανά πρόσφατα, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, αναφερόμενα σε συγγενείς του, ήταν στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης για τρεις εβδομάδες, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η υγεία του χειροτέρεψε από το 2008 και τώρα βρίσκεται "σε πολύ σοβαρή κατάσταση".

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο Κολ βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα από το 2008, όταν έπεσε και έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έχει επίσης κάνει εγχείρηση καρδιάς το 2012.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel είπε στην ιστοσελίδα του ότι ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας (1982-1998), είχε εγχειρηστεί στα έντερα και ήταν σε "κρίσιμη κατάσταση".

Ιστορική φυσιογνωμία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), ο Κολ αποσύρθηκε από την πολιτική μετά την ήττα του το 1998. Θεωρείται ότι η πολιτική άνοδος της τωρινής καγκελαρίου Άνχελα Μέρκελ οφείλεται σ' αυτόν.




Πηγή : imerisia.gr



Καλιφόρνια: Ανεβάζει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται το κάπνισμα


Ένα νομοσχέδιο που θα αυξήσει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται το κάπνισμα από τα 18 στα 21 ψηφίστηκε από τη γερουσία της Καλιφόρνιας χθες, και οδεύει προς ψήφιση από τη γενική συνέλευση της πολιτείας προτού γίνει νόμος.

Οι γερουσιαστές της πολιτείας, η οποία είναι η πολυπληθέστερη των ΗΠΑ, ψήφισαν το νομοσχέδιο με 26 υπέρ και 8 κατά, σύμφωνα με το γραφείο του γερουσιαστή Εντ Χερνάντεζ, του Δημοκρατικού κόμματος.

Η Καλιφόρνια είναι μια από τις πρώτες πολιτείες να εισαγάγει τέτοια νομοθεσία στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τη Χαβάη, όπου το σχέδιο νόμου αναμένει την τελική υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας. Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19.

"Δεν θα καθήσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πουλάνε στα παιδιά μας και να εθίζουν ακόμα μια γενιά νέων σ' ένα προϊόν που θα τα σκοτώσει στο μέλλον", είπε ο Χερνάντεζ, προσθέτοντας ότι "οι εταιρείες καπνού γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιό πιθανό να εθιστεί κάποιος στο κάπνισμα αν ξεκινήσει από μικρή ηλικία".


Πηγή : ethnos.gr


Oλα για όλα με τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες



«Ολα για όλα» υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας τώρα, την τακτική δηλαδή για να φτάσει άμεσα στην εξεύρεση λύσης ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, που αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ύστερα από πρόσκληση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χθες βράδυ. Εκτός από το ραντεβού με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα υπάρξει, εκτός απροόπτου, και τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο Φρ. Ολάντ.

«Ολα για όλα» υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας τώρα, την τακτική δηλαδή για να φτάσει άμεσα στην εξεύρεση λύσης ακολουθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχωρεί σήμερα το πρωί με στενούς συνεργάτες του για τις Βρυξέλλες.

Το αιφνιδιαστικό ταξίδι κλείστηκε αργά χθες το βράδυ ύστερα από πρόσκληση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο είναι σε «ανοιχτή γραμμή» ο κ. Τσίπρας. Και ενώ ανέμενε την αποστολή της απάντησης στην πρότασή του από τους τρεις θεσμούς, ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με τον κ. Γιούνκερ αποφάσισε να πάρει στις αποσκευές του την ελληνική πρόταση και μόνο (στη «γραμμή» του πρόσφατου άρθρου του) και να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες (θα τον συνοδεύουν οι κ.κ. Νίκος Παππάς, Ε. Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης).


Πηγή 


Γαλλία: Τρεις καταυλισμούς μεταναστών εκκένωσε η αστυνομία



Στην εκκένωση τριών καταυλισμών σε Παρίσι και Καλέ προχώρησε η γαλλική αστυνομία λόγω της ανυπόφορης κατάστασης των τελευταίων μηνών

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε σήμερα με μερικές ώρες διαφορά τρεις καταυλισμούς μεταναστών που είχαν στηθεί στο Παρίσι και στο Καλέ, το λιμάνι στη βόρεια Γαλλία που έχει γίνει σταυροδρόμι μεταναστών στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Βρετανία.

Η πρώτη επιχείρηση είχε στόχο νωρίς το πρωί έναν πρόχειρο καταυλισμό βόρεια της πρωτεύουσας, όπου ζούσαν εδώ και μήνες περίπου 350 μετανάστες κυρίως από το Σουδάν, αλλά και από την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Αίγυπτο.

Έχοντας καταφύγει κάτω από το εναέριο μετρό, έπειτα από μία πολυδαίδαλη, συχνά, πορεία, οι μετανάστες αυτοί, κυρίως μόνοι άνδρες, αλλά επίσης και οικογένειες με παιδιά, ζούσαν υπό πολύ κακές συνθήκες υγιεινής.

Συγκεντρώθηκαν ήρεμα στο κέντρο μίας περιμέτρου ασφαλείας περιμένοντας να επιβιβαστούν σε δεκάδες λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε κέντρα φιλοξενίας στην περιοχή του Παρισιού.

Περίπου 160 άνθρωποι από τον καταυλισμό επιθυμούν να ζητήσουν άσυλο και 200 βρίσκονται «τράνζιτ» προς άλλους προορισμούς, κυρίως τη Βρετανία και χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Ο καταυλισμός, που είχε δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι, διογκώθηκε ξαφνικά τον Απρίλιο ως συνέπεια, σύμφωνα με τις οργανώσεις, της άφιξης μεταναστών στις ιταλικές ακτές την άνοιξη.

Η επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό είχε κάνει την κατάσταση ανυπόφορη, λόγω της απουσίας υγειονομικών δομών και του συγχρωτισμού που επιβαρύνθηκε περισσότερο από την πρόσφατη άφιξη και άλλων εκπατρισμένων.

Οι οργανώσεις φοβούνται μία αύξηση της παράνομης διακίνησης με την εισροή των μεταναστών.

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομική διοίκηση του Παρισιού είχε κάνει λόγο για «κίνδυνο επιδημιών» που δικαιολογούσε μία ταχεία εκκένωση. Στα τέλη Μαΐου οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν για κίνδυνο δυσεντερίας και κρουσμάτων ψωρίασης.

Τρεις ώρες μετά την έναρξη της παρισινής επιχείρησης, οι δυνάμεις της τάξης ξεκίνησαν στο Καλέ την εκκένωση άλλων δύο καταυλισμών.

Συνολικά οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι απομακρύνθηκαν περίπου 140 άνθρωποι, περίπου σαράντα από τον πρώτο καταυλισμό και 100 από τον δεύτερο, ο οποίος στέγαζε έως και τον διπλάσιο αριθμό μεταναστών.

Η εγγύτητα της Βρετανίας, για την οποία το Καλέ είναι η πιο κοντινή πύλη εισόδου από την ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια αυτή την πόλη-λιμάνι μαγνήτη για τους παράτυπους μετανάστες.

Ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν μέσα σε φορτηγά στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Βρετανία «αυξήθηκε απότομα» από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που έκαναν σήμερα λόγο για 18.170 αναχαιτίσεις από την 1η Ιανουαρίου έως την 21η Μαΐου, έναντι 4.117 την ίδια περίοδο το 2013 και 8.336 το 2014.

«Υπάρχει μία πολύ σημαντική αύξηση των αναχαιτίσεων επειδή ο αριθμός των ίδιων των μεταναστών που βρίσκονται μόνιμα στο Καλέ έχει αυξηθεί σημαντικά, περνώντας από τους 300 στους 400 παράτυπους μετανάστες πριν από δύο χρόνια σε περίπου 2.500 σήμερα», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής της αστυνομίας των συνόρων Πατρίσιο Μαρτίν.

Στο Καλέ έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά που οι αρχές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν παρά την αποστολή, πολλές φορές, αστυνομικών ενισχύσεων.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας μια συμπλοκή μεταξύ 200 έως 300 μεταναστών που είχαν εγκατασταθεί στη «νέα ζούγκλα», έναν πρωτόγονο καταυλισμό όπου 1.800 έως 2.000 από αυτούς είχαν βρει καταφύγιο, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 24 άνθρωποι, από τους οποίους οι 14 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, ένας μετανάστης τραυματίστηκε από πυροβόλο, προφανώς στη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ διακινητών.


Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ


news247.gr


Επικήρυξη 1.000 ευρώ για τους δολοφόνους στο Δοξάτο που δηλητηριάζουν αδέσποτους σκύλους



Με το ποσό των 1000 ευρώ ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης, αποφάσισε να "επικηρύξει" τον υπαίτιο ή τους υπαίτιους των πρόσφατων δηλητηριάσεων αδέσποτων σκύλων.

Το χρηματικό ποσό θα προέλθει -σύμφωνα με ανακοίνωση- "από τις προσωπικές αποταμιεύσεις του δημάρχου, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στις δηλητηριάσεις των ζώων".

Ο κ.Δαλακάκης με αφορμή τα περιστατικά δηλητηριάσεων επανέλαβε την πρότασή του για δημιουργία και λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων από κοινού με τους υπόλοιπους Δήμους του νομού Δράμας.



Πηγή


Δεν είναι Πακιστανός ο υπερτυχερός του ΤΖΟΚΕΡ «εμφανίστηκε» μέσω δικηγόρου!!



Την παρουσία του δια πληρεξουσίου δικηγόρου δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο υπερτυχερός του ΤΖΟΚΕΡ, που κέρδισε τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ , με ένα δελτίο των μόλις 3 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη εμφανίστηκε στα γραφεία ΟΠΑΠ ένας δικηγόρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί τον πελάτη του που κέρδισε το ΤΖΟΚΕΡ και ότι έχει στα χέρια του το τυχερό δελτίο των 9,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από την εξέλιξη αυτή είχαν υπάρξει ανυπόστατες όπως αποδείχτηκε φήμες ότι ο υπερτυχερός του ΤΖΟΚΕΡ ήταν Πακιστανός , ο οποίος μάλιστα φερόταν ότι έδωσε και συνέντευξη και στην εφημερίδα της πατρίδας του
Αλ Ζαουάχρι.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης ο νικητής είναι Έλληνας, ενώ λίγο νωρίτερα και ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας είχε διαψεύσει την είδηση, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει εφημερίδα με τέτοιο όνομα στη χώρα του




Πηγή