Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Mε το αυτοκίνητο προσπάθησε να επιβιβαστεί σε φέρρυ, ενώ είχε λύσει τους κάβους και έπεσε στη θάλασσα




Μια οδηγός έφτασε αργοπορημένη στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης και ενώ είδε ότι το πλοίο είχε λύσει κάβους για αναχώρηση, θεώρησε ότι προλαβαίνει να επιβιβαστεί και πάτησε γκάζι.

Το αυτοκίνητο όμως έπεσε στην θάλασσα και οι επιβάτες του εγκλωβίστηκαν.

Οι δύο γυναίκες επιβάτες του αυτοκινήτου κατάφεραν να διαφύγουν και να κολυμπήσουν στην επιφάνεια, αφήνοντας μέσα στο αυτοκίνητο ένα κοριτσάκι πέντε ετών που δεν τα κατάφερε και πνίγηκε.

Οι δύτες προσπάθησαν να το ανασύρουν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά.

Το τραγικό συμβάν είχε ως αποτέλεσμα αντί να  ασκηθεί ποινική δίωξη στην οδηγό του αυτοκινήτου αλλά στον καπετάνιο του πλοίου και σε δύο ακόμα του πληρώματος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.






Πώς θα καταπολεμήσουμε τους φόβους μας



Όλοι λίγο-πολύ κάτι φοβόμαστε και φυσικά θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον φόβο που μας ταλαιπωρεί και ίσως μας χαλάει τη ζωή. Η νέα αντιμετώπιση εκ μέρους των ψυχολόγων είναι η εξής: Ξαναδιδάξτε το μυαλό σας να σκέφτεται για να νικήσετε τους φόβους σας. Και προτείνουν τρεις τρόπους με τους οποίους θα το καταφέρουμε.

Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι να καταλάβουμε γιατί φοβόμαστε το συγκεκριμένο πράγμα. Άλλοι φόβοι είναι αρχέγονοι, όπως αυτοί που έχουν να κάνουν με τον αν θα μας αποδεχθούν οι άλλοι άνθρωποι. Αυτός ο φόβος προέρχεται από τις εποχές που ο άνθρωπος δεν μπορούσε να επιβιώσει αν τον έδιωχνε η κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκε, αφού τότε δεν είχε ούτε τροφή ούτε στέγη. Άλλοι φόβοι πάλι προέρχονται από τραύματα της παιδικής ηλικίας, από γεγονότα που συνέβησαν όταν είμασταν πολύ μικροί και ούτε καν τα θυμόμαστε.

Αναλόγως με το είδος του φόβου, οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να βρούμε κατ’ αρχήν γιατί φοβόμαστε κάτι και μετά να το αντιμετωπίσουμε με έναν από τους ακόλουθους τρεις τρόπους –ή και με τους τρεις αν χρειάζεται:

1. Σταδιακή έκθεση στο αντικείμενο του φόβου ώσπου να πεισθούμε με την λογική ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και ότι η λογική μας λέει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε το συγκεκριμένο πράγμα.

2. Αντιμετώπιση του φόβου με δυναμικό τρόπο, πράγμα που αυξάνει την τεστοστερόνη και την αυτοπεποίθηση.

3. Με την ορμόνη ωκυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης». Η συγκεκριμένη ορμόνη παράγεται από τον οργανισμό με μία αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί. Έχει αποδειχθεί το καλύτερο «φάρμακο» για τον φόβο. Πειραματικά η ωκυτοκίνη έχει δοθεί σε ανθρώπους με την μορφή ρινικού σπρέι για να νικήσουν τον φόβο τους και τα αποτελέσματά της ήταν τόσο σημαντικά, ώστε τώρα γίνονται έρευνες για την παραγωγή φαρμάκων με βάση την ορμόνη αυτή. Ως τότε πάντως, μια καλή, ζεστή αγκαλιά είναι ό,τι καλύτερο κατά του κάθε φόβου.


Πηγή : iatropedia.gr


Καλύτερα μια μέτρια συμφωνία παρά μια χρεοκοπία



«Έστω και μία μέτρια συμφωνία με βαρύ λογαριασμό μέτρων από 4 έως 5 δισ. ευρώ, τη διετία 2015-2016, μπορεί να μην είναι ούτε η υποσχόμενη, ούτε η αναμενόμενη, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη, τόσο για την αγορά και την οικονομία όσο και την ελληνική κοινωνία»

«Έστω και μία μέτρια συμφωνία με βαρύ λογαριασμό μέτρων από 4 έως 5 δισ. ευρώ, τη διετία 2015-2016, μπορεί να μην είναι ούτε η υποσχόμενη, ούτε η αναμενόμενη, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη, τόσο για την αγορά και την οικονομία όσο και την ελληνική κοινωνία» σημείωσε σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης και συνέχισε: «Δεν είμαστε αφελείς να μην γνωρίζουμε ότι οι περικοπές 1,5% του ΑΕΠ και περίπου 2,7 δισ. ευρώ επηρεάζουν όλους εμάς, όπως επίσης η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 1% του ΑΕΠ και περίπου 1,8 δισ. ευρώ, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς κατά 30% για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, όπως οι φόροι πολυτελείας και διαφήμισης και όλα τα άλλα επιπλέον έσοδα της νέας συμφωνίας που θα επιβαρύνουν όλους εμάς».

Ο κ. Κορκίδης σχολίασε ότι την περίοδο των μνημονίων οι Έλληνες έχασαν τουλάχιστον το 1/4 του συνόλου των εισοδημάτων τους, ενώ οι φόροι αυξήθηκαν από 7 έως 9 φορές παραπάνω και υπογράμμισε: «Παρά το γεγονός ότι κοστίζει ακριβά να είσαι Έλληνας στη χώρα σου, η πτώχευση μας, μετά από πέντε χρόνια άνισου καθημερινού αγώνα επιβίωσης, απέναντι στα αποτυχημένα μνημονιακά πειράματα, θα είναι μια παράδοση άνευ όρων, θα είναι μια ενέργεια εθνικής αδυναμίας».

Ο πρόεδρος στη συνέχεια είπε ότι όλες τις κυβερνήσεις της πενταετίας πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, για τη δαιμονοποίηση των μικρομεσαίων, για τις συνεχείς φοροεπιδρομές, για τα χιλιάδες «λουκέτα» και τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.

«Οι μικρομεσαίοι δεν επιθυμούμε, σε καμία περίπτωση, να γυρίσουμε σε εποχές διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, ούτε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες αντιμνημονιακών εναντίον μνημονιακών, διότι αφενός πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος της αγοράς υπέρ των μνημονίων και αφετέρου αυτές οι τάσεις αντιστοιχούν σε κοινωνικούς αυτοματισμούς» τόνισε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Ωστόσο, κάποιοι πολιτικοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να διαλευκάνουν γιατί κάποιοι βιάστηκαν να μας βάλουν στην περιπέτεια του μνημονίου, αλλά και γιατί κάποιοι βιάστηκαν, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους, να μας βγάλουν. Τα MoU και τα ΜοΑ δεν έφεραν την κρίση, όμως τα περιεχόμενα τους σίγουρα δεν έφεραν ποτέ τη λύση, αφού αντίθετα επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση του ελληνικού λαού. Απορούμε, μάλιστα, με αυτούς που τα υπερασπίζονται σθεναρά ως οικονομικό παράδεισο που καλούμαστε να εγκαταλείψουμε, όταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν ως στόχο να σχίσουν τα μνημόνια».

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς απευθύνουν έκκληση σε όλα τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων, είπε ο ο κ. Κορκίδης, να ασχοληθούν με την Πολιτεία και την κοινωνία, να κοιτάξουν περισσότερο το παρόν και το μέλλον και λιγότερο το παρελθόν, διότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας σημαίνει αποτυχία για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση, απομόνωση της χώρας, περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας και ξαφνικό θάνατο της οικονομίας.

«Το πισωγύρισμα στην ύφεση θέλει ιδιαίτερη προσοχή, αφού μας οδηγεί σε μία ακόμα χαμένη χρονιά, όπου ο χρόνος πιέζει και δύσκολα θα γυρίσει η οικονομία τα επόμενα δύο τρίμηνα του 2015. Η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμά, πάντως, να βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας συμφωνίας, παρά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι ζημιές άλλωστε στην αγορά και το τραπεζικό σύστημα είναι ήδη μεγάλες και δεν αναπληρώνονται εύκολα, ενώ η επαναφορά των μεγεθών της οικονομίας σε θετική τροχιά είναι πλέον δύσκολη και χρονοβόρα. Οι αναγκαίες συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν είναι η βελτίωση της εμπιστοσύνης στην αγορά, η επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες, η ενίσχυση νέων χορηγήσεων, η αύξηση εισπραξιμότητας οφειλών και πιθανώς η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Η δημοσιονομική πολιτική, ο χρηματοπιστωτικός τομέας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συνδυασμό με τα έσοδα, τις αποκρατικοποιήσεις και τις δαπάνες συνιστούν τα πεδία υπολογισμού του συνολικού λογαριασμού της συμφωνίας» κατέληξε ο κ. Κορκίδης.




Πηγή : news.gr


Σκότωσε τη γυναίκα του για την επιμέλεια των παιδιών



Ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας μαχαίρωσε και σκότωσε την 33χρονη ομοεθνή σύζυγό του τα ξημερώματα στα Δίδυμα Αργολίδας.

Το ζευγάρι -που ήταν σε διάσταση- διαπληκτίστηκε γιατί η 33χρονη ζήτησε τη λύση του γάμου τους, αλλά δεν του παραχωρούσε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του. Πάνω στον καυγά ο 45χρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε το θύμα στο λαιμό και την ωμοπλάτη.

Αργότερα, ο δράστης εντοπίστηκε στον δρόμο Κρανιδίου - Ναυπλίου και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Η 33χρονη αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και στη συνέχεια, ενώ διακομιζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο 'Αργους, υπέκυψε στα τραύματα της.



Πηγή : pelop.gr


ΗΠΑ: Δηλώνει αθώος με άλλοθι την πίτσα



Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη του Ντάρον Ντίλον Ουίντ εξαιτίας ενός κομματιού πίτσας που έφερε το DNA του και είχε παραγγελθεί το βράδυ της 13ης Μαίου, δηλαδή το βράδυ της δολοφονίας. Ο 34χρονος Αφροαμερικανός θεωρείται, λόγω αυτού, βασικός ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία του ομογενούς Σάββα Σαββόπουλου, της γυναίκας, του μικρού τους γιου και της οικονόμου τους στην Ουάσινγκτον.

«Είμαι αθώος, πιάσανε τον λάθος άνθρωπο» δήλωσε ο Ουίντ και ότι δεν παρήγγειλε αυτός την πίτσα το βράδυ της 13ης Μαίου, όπου τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, βρίσκονταν στα χέρια του δολοφόνου τους.

«Μα δεν τρώει πίτσα, δεν θα μπορούσε να την παραγγείλει αυτός», δήλωσε στο ABC ο συνήγορος του Ουίντ, Ρόμπιν Φίκερ, και στη συνέχεια προσέθεσε ότι κακώς οι αστυνομικές αρχές έχουν σταματήσει τις έρευνες πιστεύοντας ότι έχουν καταλήξει στον πραγματικό ένοχο. 


70 νεκροί στη Νιγηρία, μετά την έκρηξη βυτιοφόρου


Κοντά στους 70 είναι οι νεκροί στη Νιγηρία, μετά την έκρηξη βυτιοφόρου που τυλίχθηκε στις φλόγες όταν έπεσε πάνω σε μία στάση λεωφορείου γεμάτη κόσμο. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στη νοτιοανατολική πόλη Ονίτσα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε, δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, ενώ 13 οχήματα που βρίσκονταν κοντά στη στάση καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ο αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Εμέκα Κάτσι, δήλωσε σχετικά: "Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην αναγνωρίζονται. Μεταφέρουμε τα πτώματα σε ένα νοσοκομείο για να γίνει αναγνώριση μέσω DNA ώστε οι συγγενείς τους να μπορέσουν να τους θάψουν".

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι το βυτιοφόρο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα προτού ο οδηγός του χάσει τον έλεγχο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 23 και των τραυματιών σε 7.



Πηγή : megatv.com


Γαλλία-Γερμανία: Ανησυχία για το μεταναστευτικό


Έντονες ανησυχίες για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ανακατανομή των μεταναστών που φτάνουν μαζικά στις ελληνικές και τις ιταλικές ακτές, εξέφρασαν αμφότερες την Δευτέρα η Γαλλία και η Γερμανία, τονίζοντας πως το σχέδιο οφείλει να λαμβάνει αποτελεσματικότερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει από τη πλευρά της Ρώμης και της Αθήνας.

Με την Κομισιόν να έχει προτείνει την μείωση της πίεσης προς την Ιταλία και την Ελλάδα, μέσω ενός επείγοντος σχεδίου για την ανακατανομή 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία σε ολόκληρη την ΕΕ, οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας-Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ αντίστοιχα-δήλωσαν έτοιμοι να εξετάσουν την πρότασή της, η οποία βασίζεται σε μία δίκαιη κατανομή των μεταναστών.

"Αυτός ο (μηχανισμός) κατανομής θα πρέπει πάνω απ΄όλα να λαμβάνει καλύτερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από τις χώρες μέλη για τη διεθνή προστασία", δήλωσαν οι υπουργοί αναφερόμενοι στην κοινή θέση των χωρών τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η Γερμανία και η Γαλλία-δύο από τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ-θα φιλοξενήσουν από κοινού σχεδόν το 40% των 40.000 μεταναστών.

Η ανακοίνωση, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει η Ισπανία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αφήνει να εννοηθεί ότι η ΕΕ θα χρειαστεί να δώσει σκληρή μάχη για να συμφωνήσει στην κατανομή των 40.000 μεταναστών.



Πηγή



Τέλειωσε η Ελενα Παναρίτη - Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της



Η Έλενα Παναρίτη ανακοίνωσε και  επίσημα ότι δεν δέχεται την τοποθέτησή της στο ΔΝΤ, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Στη δήλωσή της υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ποτέ δε ζήτησα αυτή τη θέση», ενώ επεσήμανε πως «είναι αδύνατο να δεχθώ τη θέση λόγω των αντιδράσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.
Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά».
Κυβερνητικοί κύκλοι για την Ελενα Παναρίτη
Η επιλογή της Έλενας Παναρίτη, ως εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, έγινε συλλογικά, επισήμαναν προ ολίγου κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που ακούστηκαν ότι την επέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Παναρίτη πληγώνει την κυβέρνηση και ειδικά τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος φέρεται να έκανε την συγκεκριμένα πρόταση. Σε μια χρονική στιγμή όπου οι διαπραγματεύσεις είναι στην κόψη του ξυραφιού ο σάλος που προκλήθηκε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό και αποπροσανατολίζει, λένε κυβερνητικά στελέχη. Γι' αυτό και πιέστηκαν τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και η κ. Παναρίτη να αποσυρθεί από τη θέση στο ΔΝΤ προκειμένου να σβήσει η φωτιά.
Το χρονικό της ακύρωσης
Η ανακοίνωση της ακύρωσης του διορισμού στο ΔΝΤ της Ελενας Παναρίτη ήταν θέμα χρόνου, μετά το σάλο που προκλήθηκε. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν ακόμη και στα… κάγκελα για την «μονομερή», όπως τη χαρακτήρισαν, ενέργεια του υπουργού Οικονομικών.
Οι πολιτικές αντιδράσεις συνεχίστηκαν, έπειτα και από το κείμενο διαμαρτυρίας τουλάχιστον 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Βαρουφάκη που κράτησε δύο ώρες είχε ως στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να μην «τσαλακωθεί» ο υπουργός, αλλά και να κατασιγάσουν οι αντιδράσεις.
Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση για περίπου 90 λεπτά. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν φέρεται να ήταν και αυτό της κ. Παναρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες η κ. Παναρίτη ενημερώθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις έντονες αντιδράσεις.
Η κ. Παναρίτη ανακοίνωσε μόνη της την απόσυρσή της ώστε να μην χρεωθεί, τουλάχιστον επικοινωνιακά, κανείς από την κυβέρνηση αυτή την απόφαση.
Βεβαίως, κανείς δεν γνωρίζει αυτή την ώρα αν η «απόσυρση» Παναρίτη θα αποτελέσει και την αρχή του τέλους για τον Γ. Βαρουφάκη, με δεδομένο ότι και ο ίδιος με αινιγματικά μηνύματα αφήνει τα πάντα ανοικτά.
Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνά κανείς ότι οι βολές κατά της κ. Παναρίτη (και οι αιχμές για την επιλογή της από τον κ. Βαρουφάκη) προήλθαν κατά κύριο λόγο από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Σπ. Σαγιάς, ο Ν. Παππάς αλλά και από στελέχη πρώτης γραμμής όπως ο Δ. Παπαδημούλης, η Σ. Σακοράφα κ.λπ.
Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Λεουτσάκο να λέει σήμερα το πρωί  ότι ο υπουργός που έλαβε αυτή την απόφαση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, επιμένοντας ότι η επιλογή της κ. Παναρίτη ήταν μνημονιακή. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, επανέλαβε την άποψη πως πρόκειται για "ατυχή επιλογή".  Και αφήνοντας αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, είπε πως ο υπουργός Οικονομικών, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός αλλά και να έχει προστατεύσει την κα Παναρίτη και να μην την εκθέσει έτσι.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζήτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει λεπτός χειρισμός του θέματος. "Δεν έπρεπε καν να έχει δημιουργηθεί θέμα" είπε ο κ. Κουρουμπλής, σημειώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η ενότητα.

Έντονη ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη: «Η επιλογή Παναρίτη είναι προκλητική δοκιμασία των αντανακλαστικών του κόσμου της Αριστεράς, δυσάρεστη υπενθύμιση των μνημονίων και του εκβιασμού, παράταιρο βήμα στην προσπάθειά μας να κάνουμε την ελπίδα πράξη».
Η υπόθεση Παναρίτη όμως ανοίγει ευρύτερα ζητήματα. Είναι χαρακτηριστική από αυτή την άποψη δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος αναφέρει: “η Παναρίτη μας Μάρανε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ;”.


Πηγή : imerisia.gr


Συρία: Αγριος βασανισμός 14χρονου από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους



Ένα βίντεο-φρίκη που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του βρετανικού δικτύου BBC δείχνει τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να βασανίζουν ένα 14χρονο αγόρι στη Συρία.

Το βίντεο τράβηξε ένας αποστάτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης και δείχνει το αγόρι να υφίσταται άγριο ξυλοδαρμό ενώ είναι κρεμασμένο από τα χέρια.
Στο βίντεο εμφανίζεται ο μικρός Άχμεντ με δεμένα τα μάτια του και δύο κουκουλοφόροι ντυμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα μαύρα να περπατούν μπροστά του. Ο ένας κρατάει ένα μαχαίρι κι ένα πιστόλι, ενώ ο άλλος ένα Καλάσνικωφ.
Κρεμάνε τον Άχμεντ από τα χέρια από το ταβάνι κι αρχίζουν να τον χτυπούν.
Σήμερα ο Άχμεντ είναι ασφαλής κι από την Τουρκία όπου βρίσκεται αφηγείται στο BBC τον εφιάλτη που έζησε:

"Σκεφτόμουν τους γονείς μου. Σκεφτόμουν τη μητέρα μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω και θα αφήσω πίσω μου τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, τους φίλους, τους συγγενείς μου".
"Αρχισαν να με μαστιγώνουν, να μου κάνουν ηλεκτροσόκ για να μιλήσω. Τα είπα όλα".

Δύο άνδρες που γνώριζε τού είχαν ζητήσει να αφήσει μία τσάντα κοντά σε ένα σημείο συνάντησης του ΙΚ. Ο Άχμεντ δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για βόμβα.

"Προσποιούνται ότι είναι θρήσκοι, αλλά είναι άπιστοι. Κάπνιζαν. Προσποιούνται ότι εφαρμόζουν τους μουσουλμανικούς κανόνες, αλλά δεν το κάνουν. Χτυπάνε και σκοτώνουν ανθρώπους", αφηγείται ο Άχμεντ, ο οποίος βασανίστηκε επί δύο μέρες.
Μπήκε στη φυλακή και καταδικάστηκε σε θάνατο. Αλλά ο δήμιος του τον λυπήθηκε και τον άφησε να δραπετεύσει, εξηγεί ο ίδιος.
Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ εδώ


Ουαί υμίν…




Γιώργος Καρελιάς

Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά (ΣΥΡΙΖΑίικα) ντουφέκια πέφτουν. Πάνω της, σύντροφοι. Ακούς εκεί η Παναρίτη στο ΔΝΤ. Αίσχος!

Να ανακληθεί αμέσως ο διορισμός της. Ο Βαρουφάκης, που τη διόρισε, να κάνει δύο αντιμνημονιακές σούζες με τη μηχανή του μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ίδια να δηλώσει τρις «απεταξάμην τα παλιά Μνημόνια, ζήτω το νέο, αριστερό, που έρχεται».

Μήπως παρατράβηξε αυτή η ιστορία με την Παναρίτη; Ακούω τον ένα μετά τον άλλον να εξανίστανται. Άλλος λάβρος, άλλος ήπιος να απαιτούν από τον Τσίπρα να ακυρώσει τον διορισμό. Τι υποκρισία είναι αυτή;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΡΩΤΗ: Δηλαδή, σύντροφοι, δεν ήξερε τίποτα ο Τσίπρας; Μα, ενώπιόν του δεν συναποφάσισαν οι Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος (τώρα, τι είδους «όργανο» είναι αυτό, άλλου παπά ευαγγέλιο) για την Παναρίτη; Αν δεν είναι έτσι και ο Βαρουφάκης τους εξαπάτησε, με αυτόν υπάρχει θέμα. Αλλά εγώ τον Γιάνη τον βλέπω αγέρωχο να παίζει με τα τουίτς του.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Δεν έπρεπε -λένε- να επιλεγεί η Παναρίτη, γιατί έχει κακό παρελθόν. Ήταν σύμβουλος και βουλευτής του ΓΑΠ κτλ. «Συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου», που είπε και ο παλιός μου συνάδελφος Νίκος Φίλης. Ο οποίος, όμως, όπως και οι άλλοι αντιδρώντες δικοί του (τώρα) συνάδελφοι, υπουργοί και βουλευτές, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. «Ξεχνούν», δηλαδή, πόσοι άλλοι βαρύτεροι μνημονιακοί, πρώην ΠΑΣΟΚοι και ειδικά ΓεωργιοΠαπανδρεϊκοί, έχουν βρει καταφύγιο στη φιλόξενη στέγη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν έχουν πάθει αμνησία, ας τους θυμίσουμε εμείς:

- Ο υπουργός (του ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο.

- Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, επίσης. Έχει, μάλιστα, δηλώσει ότι θα το ξαναψήφιζε!

- Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη έχει ψηφίσει και τα τρία Μνημόνια.

- Οι συνάδελφοί της Παραστατίδης, Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης έχουν ψηφίσει Μνημόνιο (αν μου διέφυγε κάποιος, ζητώ συγγνώμη).

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΡΙΤΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα Μνημόνια, που όλοι αυτοί -εκλεκτά στελέχη του σήμερα- έχουν ψηφίσει! Ελπίζω η πρόεδρος Ζωή να τους καλέσει έναν-έναν και μία-μία και να τους υποβάλει σε ανάκριση α λα Ταγματάρχη!

Τι χειρότερο έχει κάνει η Παναρίτη από όλους αυτούς; Τίποτα. Μια θεσούλα (θεσάρα, δηλαδή) επιζητεί, όπως τόσοι και τόσοι, πρώην μνημονιακοί και νυν αντιμνημονιακοί, καταφερτζήδες.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: Δηλαδή, για να έχουμε καλό ρώτημα, στο ΔΝΤ ποιον πρέπει να στείλει ο Βαρουφάκης; Την Παναρίτη ή τον Λεουτσάκο (συμβολική η αναφορά); Η πρώτη σίγουρα θα μιλάει με τη Λαγκάρντ στη (μνημονιακή) γλώσσα της. Ο δεύτερος θα της λέει «έξω, μωρή μημονιακή, από την Ελλάδα»;

Ήθελα να 'ξερα πού ήταν όλοι αυτοί οι «αντιστασιακοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι πρώην μνημονιακοί γίνονταν ασμένως δεκτοί στο κόμμα τους. Η Παναρίτη είναι μεγαλύτερο πολιτικό μέγεθος από αυτούς; Αλήθεια, όταν όλοι αυτοί ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έχει ψηφίσει όλα τα Μνημόνια, δεν ντρέπονται που παριστάνουν τα κοκόρια για την Παναρίτη; Είναι σπουδαιότερη η θέση στο ΔΝΤ από την ανώτατη θέση της Ελληνικής Πολιτείας; Και πού θα τρέχουν να κρυφτούν όταν οι ίδιοι θα ψηφίσουν το πρώτο αριστερό Μνημόνιο;

Όπως έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς, «το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από έναν ψεύτη, είναι ένας ψεύτης που είναι και υποκριτής».



Πηγή : protagon.gr


Αλβανός «νταβατζής» ξυλοκόπησε και άφησε αιμόφυρτη Κινέζα μασέρ σε παραλία της Κρήτης



Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουομένων, εκτυλίχθηκε σήμερα περιστατικού άγριου ξυλοδαρμού Κινέζας μασέρ από τον “κουμανταδόρο” της περιοχής που φαίνεται ότι λειτουργούσε ως “προστάτης” στην περιοχή.

Ο λόγος της επίθεσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η neakriti.gr είναι ότι το θύμα, πήγε να προσφέρει υπηρεσίες μασάζ χωρίς την δική του άδεια, παίρνοντας τον πελάτη από την άλλα Κινέζα που ο δράστης είχε “υπό την προστασία του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο περιστατικό πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, ο οποίος έχει την προστασία του γυναίκα από την Κίνα, η οποία παρέχει τις υπηρεσίες της ως μασέρ, επί πληρωμή, στους λουόμενους.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν άλλες γυναίκες, μασέρ ομοεθνείς της πήραν τη δουλειά με αποτέλεσμα ο δράστης να τους ζητήσει τα ρέστα.

Το κακό δεν άργησε να γίνει και ο δήθεν “προστάτης” επιτέθηκε σε μία από τις μασέρ και αφού την ξυλοκόπησε βάναυσα η ίδια έμεινε αναίσθητη στο δρόμο.


Οι περαστικοί έμειναν άναυδοι από το συμβάν, κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο και η γυναίκα σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρεται αυτή την ώρα στο ΠΑΓΝΗ.



Πηγή : zarpanews.gr


Ποια είναι η αλήθεια για τα Καλάσνικοφ made in Greece και γιατί ενοχλούνται τόσο οι "σύμμαχοι"



Η ρωσική πρόταση για συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στον εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Από τη μια αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τα ΕΑΣ και ειδικά για το εργοστάσιο στο Αίγιο που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες.

Από την άλλη δικαιολογημένα εκφράζεται η άποψη ότι θα προκληθούν μεγάλες και έντονες αντιδράσεις από τους “συμμάχους” αν προχωρήσουμε σε μια τέτοια συμφωνία με την Μόσχα. Έχουν υπάρξει ήδη μεγάλες αντιδράσεις θα προσθέσουμε εμείς.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά :

Η πρόταση των Ρώσων δεν προβλέπει υποχρεωτική προμήθεια Καλάσνικοφ για τις ελληνικές ΕΔ. Προβλέπει συμπαραγωγή και πώληση των όπλων σε τρίτες χώρες. Κι επειδή οι “πελάτες” είναι πολλοί η συμφωνία έχει μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον για τα ΕΑΣ.

•Θέλουμε πραγματικά να σώσουμε τα ΕΑΣ; Στο ερώτημα πρέπει εμείς οι ίδιοι ως χώρα να δώσουμε μια απάντηση. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν στην ελληνική κυβέρνηση κάποιοι που έχουν …φάει το παραμύθι ότι οι δανειστές έχουν “ξεχάσει” τα λουκέτα στα ΕΑΣ αλλά και στην υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Είναι πρωταρχικός τους στόχος να βάλουν λουκέτο παντού κι όχι για να “συμμαζέψουν” τα οικονομικά μας, αλλά για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των αμυντικών βιομηχανιών του ευρωπαϊκού βορρά. Είναι προφανές ότι το σχέδιο είναι ακόμη και…βίδες να τις αγοράζουμε από εκεί . Κατά προτίμηση από τη Γερμανία για να μην κρυβόμαστε.

•Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν επιτύχει μέσω των μέτρων που έχουν επιβάλλει και στην αμυντική βιομηχανία να την οδηγούν σε αργό θάνατο. Η απαγόρευση προσλήψεων για παράδειγμα. Ακόμη κι αν τα ΕΑΣ πάρουν κάποια μεγάλη παραγγελία οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει θα πρέπει να κάνουν άθλο για να τα βγάλουν πέρα. Λύσεις γι΄ αυτό το πρόβλημα ευτυχώς υπάρχουν από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Όμως το αναφέρουμε για να δείξουμε την “ευρωπαϊκή” υποκρισία . Από τη μία δεν έχουν δώσει ούτε μια…σφαίρα παραγγελία στην ελληνική αμυντική βιομηχανία,από την άλλη την “πνίγουν” και τέλος …κάνουν μούτρα όταν προκύψει δουλειά εκτός Δύσης.

•Συνεπώς εμείς πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε με τα ΕΑΣ και στη συνέχεια με την υπόλοιπη αμυντική βιομηχανία. Η υπόθεση των Καλάσνικοφ ίσως να είναι μια ευκαιρία . Πρέπει να την αντιμετωπισουμε σοβαρά.Και να εξηγήσουμε σ΄ όσους συμμάχους και εταίρους ενοχλουνται ότι δεν πρόκειται για …εγκατάλειψη της Δύσης και είσοδο της Ελλάδας στο … “σιδηρούν παραπέτασμα”! Για μια οικονομική και μάλλον συμφέρουσα συμφωνία θα πρόκειται. Τίποτα παραπάνω ,τίποτα λιγότερο.



Πηγή : onalert.gr


Αρνήθηκε η Παναρίτη τον διορισμό


Πριν από λίγο έγινε γνωστή δήλωση της κυρίας Παναρίτης με προσωπική επιστολή της στον Πρωθυπουργό που αναφέρει ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό της στο ΔΝΤ



Οι μπούρδες του κυρίου σεισάχθεια



Βρε καλώς τον μεταμελημένο κύριο σεισάχθεια.

Αφού έταξε τα πάντα προεκλογικά, αφού σε κάθε κανάλι, κάθε σταθμό υποσχόταν χάρισμα χρεών, αφού όχι μόνο δεν άκουγε, αλλά κατακεραύνωνε κιόλας όσους του απέδιδαν λαϊκισμό και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, έρχεται τώρα ο κύριος Μητρόπουλος να παραδεχτεί πως «ενδεχομένως σφάλαμε στις δεσμεύσεις μας και υποτιμήσαμε την πίεση των δανειστών».

Μπούρδες κύριε σεισάχθεια. Το γνωρίζατε πολύ καλά ότι θα περάσετε δια πυρός και σιδήρου κι΄ όμως υποσχόσασταν ότι πετάει και ότι κολυμπάει, γιατί έτσι είχατε μάθει οι παλαιοπασόκοι που μετακομίσατε στο ΣΥΡΙΖΑ όταν άρχισε να βουλιάζει το πασοκικό καράβι και γιατί έτσι θα κερδίζατε τις εκλογές.

Μετά και αυτή την τοποθέτηση, εγώ ο Κάλχας θα ήθελα να ρωτήσω: Κύριε σεισάχθεια με όλο το σεβασμό, πήρατε ή όχι από το Θεό  τη δύναμη που ζητήσατε για να καταψηφίσετε στη Βουλή τη συμφωνία;

Κάλχας


Πηγή : newsit.gr


Όταν το 80% του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από το πρώην Πασοκ γιατί αντιδράτε για την Παναρίτη;




Απόψεις
Γιώργος Ηλιάκης
Αναγνώστης

Πιστεύει κανένας ότι το 4% του ΣΥΡΙΖΑ έγινε 34% μόνο επειδή οι πολίτες δεν επιθυμούν άλλη μνημονιακή πολιτική;

Κακά τα ψέματα όλοι ξέρουμε ότι το 4% του ΣΥΡΙΖΑ έγινε 34% με την μετατόπιση προς το κυβερνών κόμμα, όλου του κορμού του πρώην πασοκ που αποτελείται από συνδικαλιστές, στελέχη, βουλευτές και ψηφοφόρους του.

Δεν είναι η πρώτη τοποθέτηση στελέχους του πρώην πασοκ στην κρατική μηχανή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ η δεξαμενή του είναι γεμάτη και είναι λογικό όταν το 80% του δυναμικού του αποτελείται από το διαλυμένο πλέον κόμμα δηλαδή απλά από το βαθύ παλαιοκομματικό πασοκ.

Οι αντιδράσεις στην τοποθέτηση Παναρίτη είναι από τα βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν το 4% της πραγματική του δύναμης.

Οπότε γιατί τέτοιος θόρυβος;
Δεν ξέρετε ποιους έχετε μέσα στο κόμμα;
Δεν ξέρετε ότι με αυτούς γίνατε κυβέρνηση;

Να τα λέμε και αυτά!!!









Guardian: «Η Ελλάδα υπό κατάρρευση, με συμφωνία ή χωρίς συμφωνία»



«Αν ο Τσίπρας πετύχει μία συμφωνία και αποφύγει τη χρεοκοπία, θα είναι ένας πολιτικός και προσωπικός θρίαμβος ενάντια στις πιθανότητες. Και αν μπορέσει να πείσει τους Ελληνες ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στους «βρώμικους» συμβιβασμούς που αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει με τους δανειστές- ιδιαίτερα με το ΔΝΤ που κρατά την πιο σκληρή στάση- θα είναι κοντά στο θαύμα», σημειώνει η εφημερίδα Guardian

«Κάθε ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μία ''ομίχλη'' ισχυρισμών για το πόση πρόοδος έχει σημειωθεί. Ομως, επιτέλους υπάρχει τελευταία η αίσθηση ότι και οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο.

Ο Guardian κάνει αναφορά και την επισήμανση του Γκάμπριελ Στερν του Oxford Economics την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος παρατήρησε πως παρότι τα 2/3 των Ελλήνων πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβιβαστεί, σχεδόν το 60% πιστεύουν ότι δεν πρέπει αυτό να περιλαμβάνει μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, κάτι που είναι «κόκκινη γραμμή» για τους δανειστές. Στην ίδια τοποθέτηση, ο Στερν εκτίμησε ότι υπάρχει σχεδόν 50/50 πιθανότητα η Ελλάδα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.

«Η πικρή αλήθεια για τους Ελληνες είναι ότι κανένας από τους δρόμους μπροστά τους δεν φαίνεται κάτι διαφορετικό από εξαιρετικά δύσκολος. Είναι μία χώρα που το ΑΕΠ της κατέρρευσε κατά 25% ως συνέπεια της κρίσης, η ανεργία παραμένει πάνω από το 25% και ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 18% σε πραγματικούς όρους από το 2008 έως το 2013», συνεχίζει ο Guardian, που αναφέρει ότι το θέμα θα συζητηθεί ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ και το Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντησή τους με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη Δευτέρα.

«Ομως, κάθε ημέρα άκαρπων συνομιλιών που περνά, οι καταθέσεις «στραγγίζουν» καθώς οι νευρικοί αποταμιευτές στέλνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, οι επενδυτές αναβάλλουν σχέδια και οι τουρίστες προτιμούν την Ιμπιζα αντί για την Κρήτη, από το φόβο ότι θα τους βρει εκεί το καλοκαίρι του Greccident», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, κάνοντας αναφορά στα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι οι καταθέσεις έφτασαν σε χαμηλό δεκαετίας. «Και η πολιτική αναταραχή έχει «στραγγαλίσει» τη διστακτική οικονομική ανάκαμψη που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο. Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα υποχώρησε ξανά στην ύφεση», συνεχίζει.

Αν επιτευχθεί η συμφωνία, γράφει ο Guardian, είναι πιθανό η χώρα να αντιμετωπίσει άλλη μία περίοδο επίπονων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αυστηρών περικοπών δαπανών, για να ικανοποιηθεί το Brussels Group που δεν θέλει να «πετάξει» τα χρήματά του και υπάρχει μικρή ελπίδα για αναδιάρθρωση χρέους που οι Τσίπρας και Βαρουφάκης κάποτε υποστήριζαν τόσο θερμά ότι θα είναι μέρος του πακέτου.. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει «βαριές» αποπληρωμές και τον έλεγχο των δανειστών της, για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, συνεχίζει το δημοσίευμα, έως τις 30 Ιουνίου, διορία που φαίνεται να έχουν θέσει και οι δύο πλευρές, τότε η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την επικίνδυνη και αβέβαιη προοπτική της αθέτησης των πληρωμών της και της εξόδου από το ευρώ.

«Το Grexit θα έρθει τουλάχιστον με τα πλεονεκτήματα της δραστικής υποτίμησης του νομίσματος, μία νέα δραχμή ίσως. Ορδές τουριστών κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν, θέλοντας να εκμεταλλευθούν το φτηνό ούζο και με την πάροδο του χρόνου ίσως η Ελλάδα καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις ως μία φτηνή τοποθεσία για την ευρωπαϊκή αγορά. Ομως, βραχυπρόθεσμα, το Grexit θα σημαίνει έλεγχο κεφαλαίων, χάος της αγοράς και εκτίναξη πληθωρισμού».
Οι Ελληνες ήδη έχουν υποστεί εξαιρετικές δυσκολίες. Ομως, με μία ακόμη προθεσμία να πλησιάζει, είναι δύσκολο να προβλεφθεί ένα αποτέλεσμα που θα φέρει κάτι άλλο πέρα από δύσκολες στιγμές στο μέλλον, καταλήγει ο Guardian.


Πηγή : imerisia.gr


Φοβού την Τέχνη



του Δημήτρη Κοντογιάννη.

Έχουμε ξαναμιλήσει για λογοκρισία. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα γιατί, μέσα από αυτήν, φανερώνεται όλη η υποκρισία και ο καθωσπρεπισμός της κοινωνίας μας. Προς το παρόν, το 2015 είναι μια πολύ καλή χρονιά για την λογοκρισία. Είχαμε Charlie Hebdo, είχαμε τον Πρωθυπουργό να κατακρίνει δημόσια γελοιογράφο, και τί δεν είχαμε. Ήρθε όμως η στιγμή να απονείμουμε το "Βραβείο Υποκρισίας και Λογοκρισίας" για το 2015, αφού δεν νομίζω ότι στους μήνες που θα ακολουθήσουν θα υπάρξει κάποιο περιστατικό που να δείχνει καλύτερα την υποκρισία μας και όλο το μεγαλείο της.

Μπορεί να έχετε ήδη διαβάσει την είδηση, σχετικά με το έργο "Stills" του Κρις Βερντόνκ

Μέσω προβολέα απεικονίζονταν πάνω σε κενούς τοίχους της πλατείας Κλαυθμώνος δύο γυμνοί γίγαντες που προσπαθούσαν μάταια να ξεφύγουν από τα όρια του τοίχου. Το έργο που προβλήθηκε (όσο πρόλαβε) στην Αθήνα βασίστηκε στις Καρυάτιδες και, όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «πρόκειται κυρίως για περήφανους  ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που συχνά υποστηρίζουν την ιδεολογία μιας συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, παγωμένοι σε μια θέση προσπάθειας, με τους μυς σε μεγάλη ένταση. Μερικές φορές είναι μισά πλάσματα, κατά το ήμισυ άνθρωποι και κατά το ήμισυ κτήρια, γίγαντες ή λεπτομέρειες, αλλά πάντα είναι απλώς το ντεκόρ της καθημερινής μας ζωής. Στα Stills, οι χαρακτήρες που προβάλλονται δεν είναι τόσο ηρωικοί· είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν εσάς κι εμένα, που αμφιβάλλουν για την ιδεολογία.»

Κάποιοι όμως προσεβλήθησαν από το γυμνό των γιγάντων και, μετά από παράπονά τους, ανάγκασαν τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών να σταματήσει να προβάλει τις συγκεκριμένες τοιχογραφίες. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και σταθούμε αρχικά στο ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από το γυμνό.


Ως λαός έχουμε μια μεγάλη ομοιότητα με τους περισσότερους λαούς του κόσμου: είμαστε περήφανοι για τα  κατορθώματα των προγόνων μας, δηλαδή για πράγματα στα οποία δεν είχαμε καμία απολύτως συμμετοχή. Ταυτόχρονα, ενώ είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά που άλλοι κατάφεραν χωρίς εμάς, φροντίζουμε να κλείνουμε τα αυτιά μας σε όσα ήθελαν να μας διδάξουν και δεν μας αρέσουν. Καταλήγουμε έτσι να  καυχιόμαστε στον εαυτό μας για κάτι το οποίο είναι προϊόν της φαντασίας μας και όχι πραγματικότητα, αδιαφορώντας για αυτά τα οποία οι πρόγονοί μας θα ήθελαν όντως να γνωρίζουμε και να μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές. Δεν χρειάζεται να επεκταθώ, ειλικρινά πιστεύω ότι όλοι έχουμε κάποια  χαρακτηριστικά παραδείγματα στο μυαλό μας (το αγαπημένο μου είναι τα άτομα που ισχυρίζονται ότι "μια χούντα χρειαζόμαστε" και ξεχνούν την δόξα των τυρρανοκτόνων).

Στην προκειμένη περίπτωση, το να ζούμε στην Ελλάδα και να ενοχλούμαστε από το γυμνό στην τέχνη είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αρκεί να δει κάποιος ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα και θα καταλάβει τι εννοώ. Δεν είναι απλά το στοιχείο της αθωότητας και της ανθρωπιάς που εκπέμπει η θέα ενός σώματος. Είναι και το λεγόμενο "ηρωικό γυμνό", το οποίο αναμφίβολα γνώριζε ο δημιουργός των "Stills" όταν έφτιαχνε ανθρώπους δυνατούς και μυώδης, που αδυνατούν όμως να ξεφύγουν από τα δεσμά τους. Σχεδόν  όλες οι ηρωικές μορφές της αρχαίας Ελλάδας απεικονίζονται γυμνές, κάτι το οποίο φυσικά αναστήθηκε από  την αναγέννηση και το παρατηρούμε σε αγάλματα όπως αυτό του Δαυίδ από τον Μιχαήλ Άγγελο. Φυσικά και υπήρχε σε κάποιες περιπτώσεις γυμνού και το ερωτικό στοιχείο, όμως η διάκριση ήταν  πανεύκολη: όταν βλέπεις γυμνούς αρχαίους ολυμπιονίκες είναι επειδή υπάρχει το ηρωικό στοιχείο και  επειδή αγωνίζονταν γυμνοί. Δεν υπήρχε τίποτα να φοβηθούν ή να κρύψουν. Όταν βλέπεις την θεά  Αφροδίτη ή τους "προικισμένους" Σάτυρους, ο νους σου πάει αμέσως στο ερωτικό στοιχείο, όπως άλλωστε ήθελε και ο εκάστοτε καλλιτέχνης. Αρκεί να δείτε την Καλλίπυγο Αφροδίτη του Πραξιτέλη στην φωτογραφία και θα καταλάβετε.


Είναι λοιπόν ντροπιαστικό, όχι το να προβάλλονται γυμνές εικόνες σε κάτι που προφανώς είναι ένα   διδακτικό έργο τέχνης, αλλά το να μας προσβάλει μία μορφή τέχνης στην οποία, αν θέλουμε να λεγόμαστε κάτοχοι ελληνικής παιδείας, έπρεπε να είμαστε συνηθισμένοι. Στις Βρυξέλλες υπάρχει το άγαλμα από το παιδάκι που… κατουράει και εμάς μας πείραξαν οι γυμνοί γίγαντες. 

Αν μάλιστα αληθεύουν οι φήμες ότι την καταγγελία την έκανε παπάς, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο αστεία. Αρκεί να θυμηθεί κάποιος ότι, σύμφωνα με την Γένεση, το πρώτο βιβλίο της Βίβλου, ο Αδάμ και η  Εύα ήταν γυμνοί μέχρι να φάνε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε μερικές δεκάδες εκκλησίες και panosz adam k evaμοναστήρια όπου ο Αδάμ και η Εύα απεικονίζονται πριν ακόμα αμαρτήσουν, άρα προφανώς είναι γυμνοί. Στην φωτογραφία δίπλα βλέπετε αυτό που, από ό,τι φαίνεται, μερικοί θεωρούν σκληρό πορνό. Βλέπετε, ακόμα και οι αγιογράφοι μας ήξεραν ότι το γυμνό έχει την χρήση του. Άλλοτε είναι για να δείξει τους αμαρτωλούς την ώρα της κρίσης, και άλλοτε την αθωότητα των πρωτόπλαστων πριν αμαρτήσουν. 

Υπάρχει όμως και μία άλλη παράμετρος σε αυτή την υπόθεση. Ας υποθέσουμε ότι ένας γέρος παπάς προσεβλήθη από την θέα του γυμνού γιατί δεν ήταν λάτρης της τέχνης ή αρκετά μορφωμένος για να εκτιμήσει αυτό που έβλεπε. Γιατί το κράτος δέχτηκε να σταματήσει η προβολή του συγκεκριμένου έργου τέχνης; Δείχνουμε γυμνό στις εκκλησίες, στα σχολικά βιβλία, στα μουσεία μας και υποτίθεται ότι είμαστε και υπερήφανοι για αυτό. Ποιός στην ευχή έδωσε εντολή να σταματήσει κάτι επειδή κάποιος δεν έχει γνώση ιστορίας και γούστου; Ποιοί νόμοι προστατεύουν αυτή την αγραμματοσύνη; Και, για να κάνω μερικές "ηλίθιες" ερωτήσεις, το γνωρίζετε ότι ανάμεσα στα "ελγίνεια" συγκαταλέγονται και γυμνά γλυπτά; Αυτά μήπως είναι παράνομο να εκτεθούν και ίσως είναι καλύτερο να εκτίθενται κάπου που επιτρέπεται; Αλλά ξέχασα, για τα "ελγίνεια" είμαστε υπερήφανοι, οπότε δεν πειράζει που έχουν και γυμνό.

Γιατί τελικά να μας προσβάλει και να κρύβουμε κάτι που προφανώς είναι τέχνη; Πριν απαντήσουμε, ας αναρωτηθούμε το εξής: γιατί να ζητάει συγγνώμη ο υπερήφανος ως Έλληνας Πρωθυπουργός για μία γελοιογραφία, κάτι που, όσο προσβλητικό και αν είναι, επίσης προφανώς και είναι τέχνη; 

Η δύναμη της τέχνης είναι τρομαχτική και μπορεί μερικούς να τους φοβίζει. Η τέχνη μας έδειξε στον τοίχο της Κλαυθμώνος τον τρόπο που ζούμε και η λογοκρισία της μας έδειξε τον τρόπο που σκεπτόμαστε. Η απάντηση λοιπόν είναι η ίδια και στα δύο ερωτήματα. Είναι η, σύμφωνα με τη Βίβλο, πρώτη απάντηση στον κόσμο, αυτή του Αδάμ προς τον Θεό: "Φοβήθηκα και κρύφτηκα από ντροπή, γιατί είμαι γυμνός". Μόνο που γυμνός κάποιος μπορεί, πέρα από ενδυματολογικά, να είναι και νοητικά...



Πηγή : apopseis.gr




Πόσοι είναι οι ενεργοί ελληνικοί λογαριασμοί σε Facebook, Youtube, Twitter και Instagram;



Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν γι ακόμη μια χρονιά οι ενεργοί ελληνικοί λογαριασμοί στα δημοφιλή social media Facebook, Youtube, Twitter και Instagram (μ'αυτή τη σειρά) αριθμούν τους περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με την υπηρεσία Monitor που κάνει τις μετρήσεις στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή οι ενεργοί λογαριασμοί στο Facebook από Έλληνες χρήστες ανέρχονται σε 6,703 εκατ. Αυτό δεν σημαίνει ότι 6,7 εκατ. Έλληνες χρησιμοποιούν το Facebook, πολύ απλά γιατί δεν είναι και λίγοι εκείνοι που έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς, τους οποίους και χρησιμοποιούν για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς.
Το αντίστοιχο νούμερο τον Μάιο του 2014 ήταν 5,587 ενεργοί λογαριασμοί.
Δεύτερο πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι το YouTube με 634.050 από 354.088 πριν από ένα χρόνο.

Το Twitter είναι στην τρίτη θέση με 509.448 ενεργούς λογαριασμούς αλλά και αύξηση 49% σε σχέση με τους 341.713 λογαριασμούς που ήταν τον Μάιο του 2014.
Βέβαια, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρήζει της μεγαλύτερης προσοχής δεν είναι άλλο από το Instagram. Η Sidebar ξεκίνησε πρόσφατα να το μετρά και τον Μάιο έφθασε να έχει 278.531 ενεργούς λογαριασμούς από Ελλάδα. Νούμερο πολύ μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι εκτιμάται ότι πριν από ένα χρόνο δεν πρέπει να υπήρχαν παρά μερικές δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instragram στην Ελλάδα.



Πηγή : tromaktiko


Τζιχαντιστές απήγαγαν 500 παιδιά για να τα κάνουν βομβιστές αυτοκτονίας



Τα παιδιά ήδη έχουν βρεθεί σε βάσεις τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ

Άλλη μια ιστορία φρίκης από τη δράση των τζιχαντιστών στο Ιράκ ήρθε στη δημοσιότητα με τοπικούς αξιωματούχους να καταγγέλλουν ότι απήγαγαν περίπου 500 παιδιά από δύο επαρχίες προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ως βομβιστές αυτοκτονίας!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί στις βάσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι απαγωγές έγιναν σε διάστημα μιας εβδομάδα από τις πόλεις Αρ Ρούτμπα, Αλ Καίμ, Ανά και Ράουα σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Φαρά που μίλησε στο πρακτορείο «Ανατολού».
«Θα τα υποβάλουν σε πλύση εγκεφάλου και θα τα μετατρέψουν σε βομβιστές αυτοκτονίας» δήλωσε δεύτερος Ιρακινός αξιωματούχος στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.



Πηγή : newsbomb.gr