Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μετά το ατόπημα του Υπουργείου Παιδείας το Ίδρυμα Ωνάση: Αναλαμβάνει τα έξοδα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς Ολυμπιάδες




Μετά το «ψαλίδι» που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας στη χρηματοδότηση των μαθητών ήρθε να δώσει λύση στο θέμα της συμμετοχής των Ελλήνων μαθητών σε Ολυμπιάδες και διεθνείς διαγωνισμούς αριστείας το Ίδρυμα Ωνάση.



O πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδη Μπαλτά και του πρότεινε το Ίδρυμα Ωνάση να αναλάβει τις δαπάνες συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε επιστημονικές Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιάδες για το 2015.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Ωνάση το οποίο, ανταποκρινόμενο στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, έσπευσε να συνδράμει την προσπάθεια των Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών να διαγωνιστούν και να αριστεύουν στο εξωτερικό.

Έντονες αντιδράσεις πάντως προκλήθηκαν από το «ψαλίδι» στη χρηματοδότηση για συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες που έβαζε το υπουργείο Παιδείας.

Η Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία είχε προγραμματίσει να λάβει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διεξάγεται στην Ταϊλάνδη, στο διάστημα 4-16 Ιουλίου με κόστος αποστολής περίπου 9.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Μαθηματική Εταιρεία: «Στη διοργάνωση συμμετέχουν 111 χώρες, εκ των οποίων αρκετές είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο να μην συμμετέχει η χώρα με την τεράστια συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό και την επιστήμη των Μαθηματικών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».


Ντόρα Μπακογιάννη «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»



Η κ. Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews επανέφερε το σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

«Θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο η ΝΔ να ταυτιστεί με τις φωνές εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θέλουν τη ρήξη και την επιστροφή στη δραχμή» δήλωσε στην συνέντευξη της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη στάση που πρέπει να τηρήσει η ΝΔ στην ψηφοφορία στη Βουλή.

Η κ. Μπακογιάννη, δηλώνει πως πρέπει να γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση και συμπληρώνει στην συνέντευξη της  πως «δεν αντέχει η ΝΔ ακόμη μία αλλαγή στάσης, η οποία θα δημιουργήσει απόλυτη σύγχυση στο εκλογικό σώμα που μας έχει εμπιστευθεί».

Για τις δηλώσεις του Σαμαρά για στελέχη που κάνουν δωράκια στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ότι «δεν με αφορά η δήλωση αυτή γιατί δεν έχω κάνει απολύτως κανένα δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ... Αλλού πρέπει να αναζητήσει ο κ. Σαμαράς τα αίτια για τα οποία σήμερα η ΝΔ βρίσκεται δημοσκοπικά στο 15%».

Η Βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι «χρειάζεται να αναγεννήσουμε την παράταξη, και να δημιουργήσουμε μία παράταξη η οποία μπορεί να εμπνεύσει τους Έλληνες», και υποστήριξε  πως ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ πρέπει να εκλεγεί υποχρεωτικά από τη βάση, ενώ στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια η ίδια για την αρχηγία απαντά πως «σε κάθε περίπτωση θα είμαι στην πρώτη γραμμή για την αναγέννηση της ΝΔ».


Νέο σοκ και αποτροπιασμός - Αιχμάλωτος των τζιχαντιστών σκάβει τον τάφο του πριν τον αποκεφαλίσουν



Ο άτυχος άνδρας ονομάζεται Ziad Abdel'al Abu Tarek, κατάγεται από τη Συρία, και οι τζιχαντιστές τον κατηγορούν για κατασκοπεία

Δεν έχουν τέλος τα φρικιαστικά εγκλήματα των τζιχαντιστών. Αυτή τη φορά ένα νέο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου απεικονίζει αιχμάλωτο των τζιχαντιστών να σκάβει στην έρημο το λάκο του πριν τον αποκεφαλίσουν.

Το βίντεο -σε μια επίδειξη ισχύος- έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ονομάζεται Ziad Abdel'al Abu Tarek, κατάγεται από τη Συρία, και οι τζιχαντιστές τον κατηγορούν για κατασκοπεία. Στο βίντεο ομολογεί τις πράξεις του.





Σύμφωνα με την dailymail ο αιχμάλωτος είναι ξυπόλητος και φορά την χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή. Το πρόσωπό του έχει μελανιές και κοψίματα. Μιλώντας στην κάμερα και λίγο πριν ο δήμιος του αφαιρέσει τη ζωή φέρεται να ομολογεί ότι είναι κατάσκοπος. «Σκότωσα τον Αμπού Χασάν και το Ισλαμικό Κράτος ήρθε και με αιχμαλώτισε» λέει στο χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Αφότου τελειώνει το σκάψιμο, φαίνεται να γονατίζει μπροστά στον εκτελεστή του.





Πηγή : protothema.gr



Οι ΗΠΑ βγάζουν την Κούβα από την «μαύρη λίστα» της τρομοκρατίας



Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή, την διαταγή αφαίρεσης της Κούβας από την μαύρη λίστα, στο πλαίσιο εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο παλαιών «ψυχροπολεμικών εχθρών», ανοίγοντας την πόρτα για επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αφαίρεσαν επισήμως, την Παρασκευή, την Κούβα από την λίστα με τις χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατία, 45 μέρες μετά την σχετική ενημέρωση του Κογκρέσου από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι υπέγραψε την διαταγή αφαίρεσης της Κούβας από την μαύρη λίστα, στο πλαίσιο εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο παλαιών «ψυχροπολεμικών εχθρών», ανοίγοντας έτσι την πόρτα για επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων.

Η σημερινή «διαγραφή» μετά από 54 χρόνια, ήταν από τα βασικά αιτήματα της Κούβας. Αξιωματούχοι και των δύο πλευρών αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες για άμεση και πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων, με άνοιγμα πρεσβειών σε Ουάσιγκτον και Αβάνα.



Πηγή: skai.gr


Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς στην Νέα Δημοκρατία



Σε ανασύνταξη της οργανωτικής δομής «με την αξιοποίηση νέων ιδεών και καταξιωμένων προσώπων» προχωρά η Νέα Δημοκρατία μετά από απόφαση του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. 
Όπως ανακοίνωσε το κόμμα έμφαση δίνεται στο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους.  
Ειδικότερα, με απόφαση  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:
  • Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος  Κόλλιας.
  • Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κ. Μαρία Συρεγγέλα.
  • Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.
  • Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος  η κ. Μαρία Γιαλαμά.
  • Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.
  • Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού  Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.    
  • Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Συνελήφθησαν δύο ληστές του Διστόμου νεκρός ο Δραβίλας - χειροπέδες σε Πετράκο, Χριστόδουλο


Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε στην Αγχίαλο του Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμένων ληστών του Διστόμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας που φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει, έχει πέσει νεκρός.

Πρόκειται για τους καταζητούμενους της ένοπλης ληστείας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Δίστομο και φέρονται ως συνεργοί του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ληστές συνελήφθησαν σε διόροφη μεζονέτα όπου διέμεναν στην Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και πέρασαν χειροπέδες στον Γιώργο Πετρακάκο και τον Σπύρο Χριστοδούλου, οι οποίοι δεν προέβαλαν αντίσταση, ωστόσο ο Σπύρος Δραβίλας προσπάθησε να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ο Δραβίλας, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, αυτοκτόνησε.

Η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2014. Οι τρεις δράστες, φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ, κατά τη διαφυγή τους είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο.

Οι δράστες άρπαξαν 300 χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο Toyota Rav4, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012 και το οποίο βρέθηκε καμένο στην Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Στη συνέχεια διέφυγαν με επίσης κλεμμένο (από περιοχή της Πελοποννήσου) φουσκωτό σκάφος, με το οποίο βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου.

Kατά την παραμονή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας οι δύο ληστές είπαν στους υπαλλήλους «να μην φοβούνται» γιατί και αυτοί «πολίτες είναι» και πως θα μάθουν ποιοι είναι το βράδυ «από τα δελτία ειδήσεων».

Η Αντιτρομοκρατική που είχε ερευνήσει τη ληστεία είχε κρίνει ότι παρουσίαζε πολλά όμοια στοιχεία με άλλες δύο που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν και φέρουν τη «σφραγίδα» του συλληφθέντος τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη.

Ειδικότερα πρόκειται γι΄ αυτή στις 5 Ιουνίου στο Συκούριο, και στην οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Μαζιώτης και γι΄αυτή στις Σπέτσες το 2012, στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μετά τη ληστεία ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματα που λήστεψαν.


Πηγή


Εάν δεν θέλετε τους κεντροδεξιούς στην Ν.Δ. να μας πείτε να φύγουμε μην κατεβάζετε τον Άδωνι για αρχηγό





Απόψεις
Ελεάνα Χαραλαμπίδη
αναγνώστρια

Διαβάζω για επικείμενη υποψηφιότητα  Άδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και αντί να γελάω στεναχωριέμαι και θλίβομαι για την κατάντια  αυτής της παράταξης που απαξιώνει ακόμα και την αρχηγία του κόμματος με τέτοια δημοσιεύματα!!

Καιρός είναι να φύγουμε και από ψηφοφόροι τους γιατί από στελέχη έχουμε εξαφανιστεί από το 2010, έτσι και γίνει κάτι τέτοιο παραφυσικό για το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και θα είμαι από τις πρώτες μαζί με τις φίλες μου που θα ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αποδημήσουμε εις κύριον.

Η παράταξη διαλύεται και την ευθύνη φέρνει ο Σαμαράς με αυτούς τους τυχοδιώκτες που μάζεψε γύρω του για να αισθάνεται αρεστός  και τώρα ο πλέον γραφικότατος που δεν τον έχει ανάγκη η παράταξη εάν θέλει να πλησιάσει τον λαό έχει και βλέψεις να αναλάβει μια παράταξη με μεγάλη ιστορία που έχει ξεχαστεί και από τους παλαιότερους που υποτίθεται θα την υπερασπιζόντουσαν από τέτοια paranormal φαινόμενα τύπου Άδωνι.

Μου αρέσει που λένε ότι ο Άδωνις έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές του και τι του είπαν; 
Να κατέβει; 
Για να μην τρελαθούμε γελάμε χαχαχαχαχαχαχαχαχα!! Και μετά κλαίμε σνιφ....σνιφ....

Μάλιστα διαβάζαμε σήμερα άφωνες με τις φίλε μου ότι θα κάνει την χάρη στον Σαμαρά να κατέβει αρχηγός μόνο εάν δεν βάλει υποψηφιότητα ο Σαμαράς!!

Είναι καιρός να εξαφανιστούμε και οι τελευταίοι από αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται ακόμα Νέα Δημοκρατία και την ευθύνη της κατάντιας αυτής στο κόμμα έχουν όλα τα στελέχη και όχι μόνο η αυλή του Σαμαρά και ο ίδιος ο Σαμαράς. Έχουν ευθύνη γιατί εάν ήθελαν θα μπορούσαν να προστατέψουν το κόμμα από τέτοιες δηλώσεις ντροπής ώστε να δείξουν ότι υπάρχει ακόμα σοβαρότητα.

Εύχομαι να βρεθεί ένας νέος χώρος που θα ενώσει και θα μαζέψει την κεντροδεξιά με νέους καθαρούς ανθρώπους έξυπνους και φιλόδοξους απαλλαγμένους από τυχάρπαστους και γραφικούς που μόνο κακό έχουν κάνει από το 2012 μέχρι και σήμερα στο κοινοβούλιο και στην πολιτική ζωή γενικότερα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας



Αίσχη του αντρόπιαστου Νικολόπουλου για Σαμαρά: «Η νέα τσόντα της Sirina που σπάει ταμεία»


Μετά το ομοφοβικό μήνυμα στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ξαναχτυπά με στόχο τον Αντώνη Σαμαρά.

Πενήντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ανήρτησε στο twitter μια φωτογραφία του Σαμαρά πλάι σε φωτογραφία ταινίας πορνογραφικού περιεχομένου με λεζάντα τη  δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία». Ο ίδιος ο Νίκος Νικολόπουλος γράφει «Η νέα τσόντα της Sirina σπάει ταμεία».


Λίγο αργότερα, και μετά από έντονες αντιδράσεις το κατέβασε, όμως πολλοί είχαν προλάβει να κάνουν print screen με πρώτο τον Ανδρέα Ψυχάρη που έκανε την ακόλουθη ανάρτηση


O Nίκος Νικολόπουλος, κατέβασε μεν την ανάρτησή του, αλλά έσπευσε στη συνέχεια να κάνει retweet το σχόλιο follower του που υποστήριζε την αρχική κίνηση του βουλευτή.




Πηγή : iefimerida.gr


Επιστροφή στην ύφεση για την ελληνική οικονομία



Το ΑΕΠ, σε όρους όγκου, μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014

Σε πτωτική τροχιά έχει περάσει η ελληνική οικονομία, όπως επιβεβαιώνει η δεύτερη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ για το α' τρίμηνο της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΑΕΠ σε όρους όγκου μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2014, όπως εξάλλου είχε δείξει και η πρώτη εκτίμηση.

Ωστόσο σε ετήσια βάση το ΑΕΠ παραμένει σε θετικό έδαφος καταγράφοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2014 έναντι της αύξησς 0,3% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση, στις 13 Μαϊου.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου, κατά το α' τρίμηνο, παρουσίασε αύξηση 0,2% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2014 έναντι της αύξησης 0,1% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει πως οι διαφορές αυτές είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση.

Οι τριμηνιαίες μεταβολές με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου έχουν ως εξής: Η συνολική καταναλωτική δαπάνη δεν παρουσίασε μεταβολή σε σχέση με το 4° τρίμηνο του 2014

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 7,5 % σε σχέση με το 4° τρίμηνο του 2014.



Πηγή : protothema.gr


Αλαλούμ με τα λάθη στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις


Ενα απίστευτο χάος έχει δημιουργηθεί με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, συνεπεία των κακών χειρισμών από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της άγνοιας της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία στο παρά πέντε κατέθεσε τροπολογίες αλλάζοντας διατάξεις του φορολογικού νόμου, και των τεράστιων λαθών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστες δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως σήμερα, ενώ απομένει ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Την ίδια στιγμή, τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει το σύστημα γι’ αυτά και όλοι αναρωτιούνται γιατί τα φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν «μαύρη τρύπα», που προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ήταν αρνητική στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (30 Ιουνίου), στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο). Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι το αίτημα του Επιμελητηρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής της πρώτης δόσης (31 Ιουλίου), για να μην επηρεαστεί η πορεία των εσόδων, αλλά και επειδή το ενδεχόμενο αυτό βρίσκει αντίθετους τους θεσμούς. Η αναφορά στους θεσμούς προφανώς γίνεται κατά το δοκούν. Σημειώνεται ότι οι πιστωτές της χώρας ήταν αντίθετοι στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε τότε με τις παρατηρήσεις, αλλά προχώρησε μονομερώς.

Πάντως, με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή τα πολλά λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία, οι λιγοστές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα από τους υπόχρεους και το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα, υπάρχει ο κίνδυνος να υποβληθούν πολλές εκπρόθεσμες δηλώσεις.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet δεν πρόκειται να αντέξει τη μαζική υποβολή δηλώσεων και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα «κρασάρει». Υπενθυμίζεται ότι το περσινό έτος, με ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, παρακαλούνταν οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους τις βραδινές ώρες!

Σημειώνεται ότι και τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου. Λογιστές αναφέρουν ότι οι δηλώσεις τους θα υποβληθούν την τελευταία ημέρα. Αιτιολογώντας τον λόγο της οριακής υποβολής της δήλωσης, σημειώνουν ότι ο νόμος τούς υποχρεώνει η πρώτη δόση του φόρου να καταβληθεί με την υποβολή της εμπρόθεσμης δήλωσης. Δεδομένου ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, θα πληρώσουν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή. Επίσης, αναφέρουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα υποβάλλονται δηλώσεις. Θεωρείται ανέφικτο σε διάστημα ενός μήνα να υποβληθούν 6 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 200.000 νομικών προσώπων. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υποβάλλονται σε καθημερινή βάση 200.000 δηλώσεις. Ωστόσο, το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει ούτε 120.000 δηλώσεις ημερησίως.

Τα προβλήματα, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και φοροτεχνικοί, είναι πάρα πολλά, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση στην ολιγωρία της αρμόδιας γενικής γραμματέως, Κ. Σαββαΐδου. Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα εντοπίζοντας κυρίως στα εξής:

1. Ανοιξε με τεράστια καθυστέρηση το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων, με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα να παρουσιάζουν υστέρηση 900 εκατ. ευρώ.

2. Λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς για τα δάνεια. Σε αρκετές περιπτώσεις, εμφανίζεται το δάνειο και στους δύο συζύγους.

3. Ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί η εγκύκλιος του ΥΠΟΙΚ για τις εκπιπτόμενες δαπάνες.

4. Οι λογιστές περιμένουν ακόμα διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

5. Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί παρουσιάζουν λανθασμένα στοιχεία, τόσο στα ποσά του εργοσήμου όσο και σε συντάξεις, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η εκ νέου υποβολή των σχετικών αρχείων από τους αρμόδιους φορείς.



Καθημερινή
Έντυπη


Κίνα: Εκτελέστηκε ο δάσκαλος που βίασε 21 κοριτσάκια



Δάσκαλος δημοτικού που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση 26 μαθητριών του εκτελέστηκε στην Κίνα.

Ο Li Jishun διέπραξε τα εγκλήματά του το διάστημα 2011-2012 ενώ δίδασκε σε σχολείο στην επαρχία Gansu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δάσκαλος είχε κακοποιήσει μαθητές ηλικίας από 4 έως 11 ετών που ήταν «μικροί σε ηλικία και ντροπαλοί». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως καταγράφηκαν περισσότερες 7.000 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών τα τελευταία χρόνια με αυξητική τάση.

Ο Li είχε βιάσει 21 από τα θύματά του και κακοποιήσει σεξουαλικά τα άλλα πέντε σε αίθουσες διδασκαλίας, κοιτώνες και το δάσος που περιβάλλει το χωριό όπου ζούσε.

Ορισμένα από τα θύματά του υπέστησαν βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση περισσότερες από μία φορά.

Στην ανακοίνωση του δικαστηρίου δεν διευκρινιζόταν πώς συνελήφθη ο άνδρας αλλά επισημαινόταν πως κρίθηκε «σοβαρή απειλή στην κοινωνία» και πως ήταν σωστό γι’ αυτόν να εκτελεστεί.




Πηγή


Εκατομμυριούχος καταδικάστηκε για τη δολοφονία του αυτιστικού γιου της



Σε 18 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε η Αμερικανίδα εκατομμυριούχος Τζίτζι Τζόρνταν, η οποία αφαίρεσε τη ζωή του 8χρονου αυτιστικού γιου της μέσα στο δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου Peninsula της Νέας Υόρκης.

Η 54χρονη μητέρα πρώην στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον περασμένο Νοέμβριο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του γιου της Τζουντ Μίρα τον Φεβρουάριο του 2010.

Η κατηγορούμενη θεωρείται ότι δηλητηρίασε σκοπίμως το γιο της υποχρεώνοντάς τον να καταπιεί υψηλές δόσεις φαρμάκων που του χορήγησε με σύριγγα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα από τη νύχτα της 3ης Φεβρουαρίου μέχρι τις πρώτες ώρες της 5ης Φεβρουαρίου. Αργότερα η ίδια βρέθηκε να κάθεται στο κρεβάτι όπου ήταν αναίσθητο το παιδί έχοντας δίπλα του φάρμακα και άδεια κουτιά από συσκευασίες αυτών.

«Κανένας, και ειδικά κανένα παιδί, δεν αξίζει το είδος του θανάτου που είχε ο Τζουντ Μίρα από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς χαιρετίζοντας την καταδικαστική απόφαση.


Πηγή


Χέιζελ: 30 χρόνια από τον «ματωμένο» τελικό Γιουβέντους-Λίβερπουλ



Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που γράφτηκε μία από τις μαύρες σελίδες στην ποδοσφαιρική ιστορία: τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ Γιουβέντους - Λίβερπουλ, που στοίχισε τη ζωή σε 39 φιλάθλους.

Μέλη του συλλόγου της Λίβερπουλ του 1985 πραγματοποιούν ιδιωτική τελετή μνήμης στο Άνφιλντ για την τραγωδία του Χέιζελ. Στη βελγική πρωτεύουσα 39 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 300 είχαν τραυματιστεί, όταν ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ φιλάθλων, βυθίζοντας στο πένθος την ποδοσφαιρική οικογένεια.

Στην τελετή στο Άνφιλντ, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, δίνουν το «παρών» εκπρόσωποι από την Πρέμιερ Λιγκ, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την UEFA, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Γιουβέντους. Εκπρόσωπος του ιταλικού συλλόγου δήλωσε ότι «η Γιουβέντους τους τελευταίες μήνες βρισκόταν σε ειλικρινή διάλογο με το Σύλλογο για τις Οικογένειες των Θυμάτων του Χέιζελ με σκοπό την μνήμη για τους 39 ανθρώπους που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο στάδιο πριν από 30 χρόνια. Η 29η Μαΐου 1985 θα έπρεπε να ήταν μία ημέρα χαράς και αγάπης για το ποδόσφαιρο. Αντ' αυτού κατέληξε σε τραγωδία λόγω της ανελέητης βίας, κάτι που δεν πρέπει να επιτραπεί να ξανασυμβεί».

Τι συνέβη

Το απόγευμα της 29ης Μαϊου 1985 η ποδοσφαιρική γιορτή στις Βρυξέλλες μετατράπηκε σε εφιάλτη. Από το πρωί, οι Άγγλοι φίλαθλοι βρίσκονταν στις παμπ. Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας είχε την εντολή απλά να τους επιτηρεί χωρίς να επέμβει, αφού η φήμη των Άγγλων χούλιγκαν ήταν γνωστή...


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, άρχισαν να πηγαίνουν προς το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο τελικός. Εισέβαλαν στις εξέδρες και άρχισαν αφηνιασμένοι να κινούνται προς το μέρος των Ιταλών οπαδών της Γιουβέντους. Οι τελευταίοι εγκλωβίστηκαν, κάποιοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ κινήθηκαν προς το μέρος των Ιταλών οπαδών της Γιουβέντους. Οι τελευταίοι εγκλωβίστηκαν, κάποιοι προσπάθησαν να αντεπιτεθούν. Τα σώματα των Ιταλών «έπνιγαν» το ένα το άλλο. Κάποιοι κατάφεραν να βρουν διέξοδο στον αγωνιστικό χώρο, σώθηκαν, αλλά προσπαθούσαν να σώσουν και τους υπόλοιπους. Η «μάχη» άρχισε με τα σπασμένα μπουκάλια μπύρας που έγιναν φονικά όπλα.


Οταν η αστυνομία κατάφερε τελικά να απομακρύνει τους Άγγλους χούλιγκαν, ήδη 39 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων 32 Ιταλοί, 5 Βέλγοι, ένας Άγγλος και ένας Γάλλος. Ανάμεσά τους και ένας 15χρονος. Ωστόσο, παρά την τραγωδία, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά με το πρόσχημα της αποφυγής περαιτέρω έντασης της βίας, και βρήκε νικήτρια τη Γιουβέντους με σκορ 1-0.

Λόγω του αιματηρού συμβάντος, η τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, πιέζει την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποσύρει τους συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις. Λίγες μέρες μετά η UEFA τους αποβάλλει από τις διοργανώσεις της για πέντε χρόνια, ενώ φίλαθλοί της Λίβερπουλ κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών.


Η τραγωδία του Χέιζελ χαρακητρίστηκε ως η «πιο μαύρη στιγμή» στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Ενας φωτογράφος θυμάται...

Ο φωτογράφος της εφημερίδας Guardian, Ίμον ΜακΚέιμπ, που βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας ανακαλεί στη μνήμη του τα όσα συνέβησαν εκείνη τη μαύρη ημέρα. «Έχω ένα κουτί με φωτογραφίες από εκείνη τη νύχτα. Είναι τα στοιχειά μ ου», δηλώνει.
«Ακόμη και 30 χρόνια μετά οι μνήμες είναι ακόμη έντονες από το απόγευμα που το όνειρο έγινε εφιάλτης. Και εκεί που ταξίδεψα ως αθλητικός φωτορεπόρτερ μετατράπηκα σε φωτορεπόρτερ ειδήσεων. Ημουν ενθουσιασμένος και κοιτούσα να φωτογραφίσω τους ενθερμους οπαδούς της Γιουβέντους με τις τεράστιες σημαίες τους και τις τρελές ασπρόμαυρες στολές τους, με τα πυροτεχνήματα και τις δάδες τους να λάμπουν. Πέρασε μισή ώρα πριν το παιχνίδι που αναμενόταν να ξεκινήσει μέσα σε αυτό το πολυχρωμο ιταλικό χάος απολαμβάνοντας κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς να έχω ιδέα του τί επρόκειτο να ακολουθήσει», σημείωσε.


«Εριξα μία ματιά στους οπαδούς της Λίβερπουλ που έμοιαζαν ήρεμοι και πίστεψα ότι θα έμενα εκεί που ήμουν μέχρι το εναρκτήριο λάκτισμα(...). Και ξαφνικά ξεκίνησαν όλα. Είδα ένα κόκκινο αφηνιασμένο κύμα να τρέχει από τη μία άκρη στην άλλη. Πολλοί οπαδοί και των δύο ομάδων έπιναν όλο το απόγευμα, αλλά η διάθεση δεν μαρτυρούσε αυτά που θα συνέβαιναν. Εχω καλύψει εκατοντάδες αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Ήμουν στις Βρυξέλλες για την εφημερίδα.

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Πήρα τους φακούς μου και τη μικρή φωτογραφική μηχανή μου, με την οποία θα φωτογράφιζα την νικήτρια ομάδα να κάνει το γύρο του θριάμβου με το κύπελλο ανά χείρας στο τέλος του αγώνα. Ακριβώς, όπως όταν έφτασα στην άκρη του γηπέδου, και ο τοίχος που κρατούσε φιλάθλους της Γιουβέντους κατέρρευσε μπροστά μου. Τράβηξα δύο - τρία γρήγορα ενσταντανέ πριν τρέξω προς την έξοδο, την ώρα που που οι φίλαθλοι έτρεχαν προς τον αγωνιστικό χώρο για να ξεφύγουν», πρόσθεσε ο φωτογράφος.

«Ο ήχος από τα ουρλιαχτά ήταν τρομακτικός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν φίλαθλο της Γιουβέντους να στέκεται ανάμεσα σε εκατοντάδες παπούτσια που ήταν διασκορπισμένα στο χάος, κοιτούσε το κενό και φώναζε τον φίλο του: Μάριο, Μάριο. Τράβηξα φωτογραφίες από νεκρούς και από ανθρώπους που πέθαιναν, χωρίς εκείνη την ώρα να συνειδητοποιώ το πόσο σκληρές ήταν για να χρησιμοποιηθούν στον Τύπο», συμπληρώνει.


Ο ΜακΚέιμπ κέρδισε το βραβείο του Φωτογράφου της Χρονιάς για την κάλυψη των γεγονότων στο Χέιζελ.

Μία ξεχαμένη τραγωδία;

Η μαύρη ημέρα στο Χέιζελ δεν πρόκειται ποτέ να σβήσστεί από τη μνήμη όσων βρέθηκαν εκεί. Αλλά 30 χρόνια μετά αποτελεί μία ξεχασμένη τραγωδία;
Για τις γενιές των φιλάθλων του σύγχρονου ποδοσφαίρου των γεμάτων σταδίων και των εντυπωσιακών τηλεοπτικών καλύψεων είναι δύσκολο να φανταστούν ότι εκείνη η ημέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας θα ήταν ένας αγώνας ζωής και θανάτου.
Τα γεγονότα της 29ης Μαΐου άφησαν μία μελανή σφραγίδα τόσο στον αγώνα, όσο και στην τότε ηγεσία που οδήγησαν σε πολλές αλλαγές.





Πηγή : ethnos.gr


Μάχη για τη ζωή της δίνει η Ρωσίδα που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κνωσό



Ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι τουρίστες για να προστατευθεί από τη βροχή - Ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κρήτης βρίσκεται η 30χρονη Ρωσίδα η οποία υπέστη ανακοπή όταν έπεσε κεραυνός στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε στη χώρα μας μαζί με τον άντρα της και το ένα τους παιδί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις οποίες και ξεκίνησαν από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Χάρη Λιδάκη, Παθολόγο και Διευθυντή του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζέλειου νοσοκομείου, στη νεαρή κοπέλα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ πριν ακόμα τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Παρόλο που το Βενιζέλειο νοσοκομείο δεν εφημέρευε, μερίμνησε άμεσα για το σοβαρό περιστατικό.

«Η 30χρονη κοπέλα υπεβλήθη σε χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί για τυχόν εσωτερικό θερμικό έγκαυμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη για τουλάχιστον 48 ώρες. Παρουσιάστηκε βλάβη εντέρου, το οποίο όμως δεν νεκρώθηκε τελείως. Παρακολουθούμε την κατάσταση της προκειμένου να δούμε εάν θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα σε άλλα ζωτικά όργανα ή εάν θα έχει επιπλοκές. Εφόσον διαπιστωθεί ότι η ασθενής ξεπέρασε τον κίνδυνο, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο υπολειπόμενης εγκεφαλικής βλάβης», είπε ο κ. Λιδάκης στο protothema.gr

Άλλη μία 38χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο είναι έγκυος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για εκείνη και το έμβρυο.

Δυστυχώς, τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν το γκρουπ των Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο του κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.

Συγκεκριμένα ο κεραυνός «έπεσε» σε δέντρο κάτω από το οποίο είχε συγκεντρωθεί το γκρουπ των τουριστών για να προστατευθούν από τη βροχή.

Σύμφωνα με τα κρητικά ΜΜΕ, το γκρουπ αποτελούνταν από 19 άτομα ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση με τέσσερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο.

Οι τουρίστες που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, το οποίο δεν εφημέρευε αλλά εξαιτίας του επείγοντος του περιστατικού άνοιξε το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Άλλοι τέσσερις τουρίστες νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα, ενώ επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το συμβάν ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού έκλεισε.





Η συγκλονιστική περιγραφή του αρχιφύλακα

Ο αρχιφύλακας κ. Παπαδάκης περιγράφει τη στιγμή που κεραυνοί χτύπησαν τους ανθρώπους.

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, οι τουρίστες είχαν πάει να κρυφτούν κάτω από το πεύκο γιατί έβρεχε. Ο κεραυνός έσκισε το δέντρο και οι άνθρωποι έπεσαν κάτω στο έδαφος ουρλιάζοντας ότι δεν αισθάνονται τα πόδια τους» λέει αποκλειστικά στο protothema.gr ο κ. Παπαδάκης.


Πηγή : protothema.gr


Ο Χρυσόγονος απαντά στον Παππά: Δεν είναι αποτελεσματική η απειλή της κομματικής πειθαρχίας



«Η ώρα της αλήθειας θα φανεί όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή... Αν δεν υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Νίκος Παππάς στην τηλεόραση του ThePressProject περί κομματικής πειθαρχίας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, τόνισε στον ΣΚΑΪ πως «η απειλή της κομματικής πειθαρχίας δεν ήταν αποτελεσματική ούτε σε κόμματα με επαγγελματίες βουλευτές».

«Η ώρα της αλήθειας θα φανεί όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή... Αν δεν υπάρξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές» επεσήμανε.

«Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ατμόσφαιρα κλιμάκωσης πιέσεων εις βάρος της χώρας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Χρυσόγονος σημείωσε πως για να βρεθεί συμφωνία, θα πρέπει οι δανειστές «να δώσουν βιώσιμους όρους στο ελληνικό πολιτικό σύστημα».



Πηγή : protothema.gr


Πιθανότητα αναστολής της απεργίας στα αεροδρόμια - Προς εκτόνωση η κόντρα



Προς εκτόνωση βαίνει η αντιπαράθεση των εργαζομένων στην ΥΠΑ με το υπουργείο Μεταφορών, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει.

Σε διάλογο που είχαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην ημέρα στο υπουργείο, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «εκτιμώ τον πρωθυπουργό και εσάς προσωπικά κύριε υπουργέ» εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς του σε βάρος του κ. Σπίρτζη την Πέμπτη («κωφάλαλος»), ενώ και ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προέδρου της ΟΣΥΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαθέσει μέρος των χρημάτων που εισπράττει από τα έσοδα της ΥΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων και των υποδομών της Πολιτικής Αεροπορίας. Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ποσό 8 εκατ. ευρώ, που θα διατεθεί για την άμεση αντικατάσταση και επισκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσίας.


Πηγή


Το 24ωρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε viral



Mισό μπούτι δημοσιογράφου για πρωινό, το κλείσιμο του τηλεφώνου στα μούτρα του Ταγματάρχη, η τυρόπιτα του Βενιζέλου: Ενα κείμενο σατιρικό για το υποτιθέμενο 24ωρο της προέδρου της Βουλής.

Με απίστευτο χιούμορ, μικρές προτάσεις-ριπές και περιγραφές σύντομες αλλά δυνατές, οι συντάκτες του iPop που είχαν γράψει το απίστευτο 24ωρο του Γιάνη Βαρουφάκη, ένα κείμενο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα viral της χρονιάς τον περασμένο Φεβρουάριο, επιστρέφουν τώρα με το 24ωρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Και το κείμενο ήδη κυκλοφορεί με τρελούς ρυθμούς στα social media.

Aκολουθεί αναλυτικά το χιουμοριστικό κείμενο του iPop:
«Ακολουθήσαμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, κρυφά, χωρίς ευτυχώς να μας πάρει χαμπάρι και καταγράψαμε τι κάνει κάθε λεπτό της ημέρας. Έλα μαζί μας σε αυτό το αποκαλυπτικό ταξίδι στην καθημερινότητα της Προέδρου της Βουλής και δες την να τεντώνει όποιον βρεθεί μπροστά της.

07.00 Ξυπνάει.

07.10 Τρώει για πρωινό μισό μπούτι δημοσιογράφου που είχε περισσέψει απ’το προηγούμενο βράδυ.

07.30 Ντύνεται για την πρωινή γυμναστική της.

07.35 Πηγαίνει στο απέναντι κρεοπωλείο και καλημερίζει τον χασάπη. Της ανοίγει το ψυγείο. Μπαίνει μέσα, φοράει τα γάντια και προπονείται για μισή ωρίτσα πάνω σε κρεμασμένα αρνιά.

08.15 Κάνει ένα γρήγορο ντουζάκι, ίσα ίσα για να ξεπλύνει από πάνω της την αρνίλα και τις αμαρτίες του παλαιοκομματικού συστήματος.

08.50 Μπαίνει στην Βουλή. Οι προσοχές βουλευτών και υπαλλήλων, δονούν το κτίριο.

09.00 Κάθεται στο γραφείο της. Πάνω απ’την καρέκλα της υπάρχει η εξής επιγραφή:
«Όλοι λένε : “Μόνο ο Θεός μπορεί να με κρίνει”.
Ο Θεός όμως λέει :”Μόνο η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να με κρίνει».

09.15 Εισέρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και κάθεται στο Προεδρείο. Νεκρική σιγή.

09.30 Δεν κουνιέται φύλλο.

09.40 Η σιγή είναι πιο νεκρική και από γκολ αντιπάλου ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ στο ‘94. Ψάχνει να εντοπίσει από που ακούγεται μία αγενέστατη αναπνοή.

09.50 «Μυρίζω τυρόπιτα; ΜΥΡΙΖΩ ΤΥΡΟΠΙΤΑ»; Ο Βενιζέλος την πετάει κάτω και την κλωτσάει κρυφά προς το μέρος του Λοβέρδου.

10.00 Σκίζει ένα χαρτί, κοιτάζοντας απειλητικά τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Αυτός θα μπορούσε να είσαι εσύ», του λέει.

10.15 Νεκρική σιγή. Αυτήν την ησυχία την είχε συναντήσει μόνο ο Άρμστρονγκ στην σελήνη και όχι για πολύ ώρα.

10.30 Εξετάζει τον Ζουράρι στον Όμηρο. Τον κόβει με 4.

10.45 Απ’τα έδρανα της Χρυσής Αυγής ακούγονται φωνές. Τους σηκώνει και τους βάζει να κάτσουν στη σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλον. Τους σφαλιαρίζει, όπως σφαλιάριζαν τον Βέγγο στον «Θου Βου».

11.15 «Άρχεται η συνεδρίασις». Πέφτουν οι μάσκες οξυγόνου και αρχίζουν όλοι να αναπνέουν με μανία. Οι μισοί είχαν μελανιάσει.

11.30 Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου (ή όπως τους λέει ο λαός, οι «βουλευτές») αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν το βήμα της Βουλής και να μιλάνε για αδιάφορα πράγματα.

12.00 Οι κομπάρσοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πάνε και έρχονται.

12.30 Τσεκάρει βαριεστημένα ότι τα χρονικά όρια τηρούνται ευλαβικά.

13.30 Ο Άδωνις βρίσκεται στο βήμα για το καθιερωμένο τσίριγμα του. Τον σταματάει. «Εσύ έχεις πλάκα», του λέει. «Θα σε σκοτώσω τελευταίο».

14.00 Διάλειμμα για φαγητό. Το δικό της. Οι άλλοι απαγορεύεται να φάνε, μέχρι να πέσει ο ήλιος.

14.15 Ζητάει από την προσωπική της φρουρά να μην την διακόψει κανένας στο γεύμα της. «Εγώ σας ενοχλώ;» την ρωτάει ο μπάτσος. «Όχι, εσύ είσαι το γεύμα μου» και χρααααααααπ τον κάνει μια μπουκιά.

14.30 Ξαναμπαίνει στην αίθουσα. Της δίνει ο Στρατούλης ένα χαρτί με όσους μιλούσαν κατά την απουσία της.

15.00 Κοιτάζει την Όλγα Κεφαλογιάννη. Της λέει: «Σε ρώτησα κάτι χθες, Όλγα, αλλά θέλω να το ακούσω ξανά. Για πέστο». «Ναι, κυρία, εσείς είστε η πιο σέξι», της λέει.

15.30 Εξηγεί χωρίς λόγο έναν κανονισμό της Βουλής που θυμήθηκε ξαφνικά.

16.00 Προτείνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. «Αρρώστια ή δολοφονία; Γιατί κρύβεται ο Πτολεμαίος; Όλα στο φως».

17.00 Η συνεδρίαση της Βουλής λαμβάνει τέλος.

17.15 Χτυπάει το χέρι της στον τοίχο. Δεν είχε νευριάσει, απλώς ήθελε να τον γκρεμίσει για να περάσει από μέσα. Πού να κάνει κύκλους τώρα…

17.30 Επιστρέφει στο γραφείο της.

17.45 Παίρνει τηλέφωνο τον Λάμπη Ταγματάρχη. Του λέει: «Επειδή ξέχασα προχθές να σε ρωτήσω, πες μου σε παρακαλώ, τι βαθμούς είχες στο 1ο  τρίμηνο της Γ” Γυμνασίου; Ναι, περιμένω».

19.00 Κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα του Ταγματάρχη με το που ξέθαψε τον έλεγχό του. Κλαίει απ’τα γέλια.

19.30 Καθ’οδόν για το εστιατόριο όπου θα φάει μαζί με συνεργάτες της. Μία γυναίκα της φωνάζει στον δρόμο «Μπράβο Ζωή. Προχώρα, είμαστε μαζί σου». Της χαμογελάει και αυτό το χαμόγελο μυρίζει θάνατο.

20.00 Τρώει κεφαλάκι μπάτσου βραστό. Αφήνει όμως το μυαλό. «Να φάμε θέλουμε, όχι να χαζέψουμε», λέει στους γύρω της γελώντας.

21.00 Γυρίζει σπίτι της. Βάζει ειδήσεις. Βλέπει πόσο τους πονάει.

21.30 Συνεχίζει να τους πονάει περισσότερο κι απ’τον τύπο στους Vegas που κάνει ό,τι θέλει.

22.30 Παίρνει sms απ’τον Τσίπρα.
Alexis : «Η δουλειά πρέπει να γίνει άμεσα και αθόρυβα».
Zwh : «Έχεις δίκιο. Καθυστερούμε πολύ».
Alexis : «Αύριο τέτοια ώρα ο Λαφαζάνης πρέπει να κοιμάται με τα ψάρια».
Zwh : «Ήδη του ράβω πιτζάμες από φύκια»…

23.00 Δεν νυστάζει καθόλου. Η δύναμη της εξουσίας δεν την εξασθένισε ούτε σήμερα.

23.30 Βάζει να δει «Γίγαντες του Κατς» στο youtube για να χαλαρώσει.

00.00 Ξαπλώνει.

00.10 Την ενοχλεί το φως που μπαίνει μέσα απ’το παράθυρο, αλλά βαριέται να κλείσει τα παντζούρια. Στέλνει μήνυμα στον Φωτόπουλο να κλείσει το ρεύμα σε όλον τον δήμο.

00.20 Κοιμάται.

02.00 Βλέπει όνειρο τον Τσοχατζόπουλο. Την καλεί να έρθει στην σκοτεινή πλευρά… Τον σκοτώνει με το φωτόσπαθο.

02.05 Χαμογελάει στον ύπνο της.



Πηγή: iefimerida.gr





Πώς στήθηκε η απαγωγή μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού




ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Από τις έτοιμες «βόμβες», τα ελεύθερα επισκεπτήρια, την ανεξέλεγκτη επικοινωνία οργάνωσης τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών, φθάσαμε σε… απαγωγή κρατουμένου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού!   Αλβανοί κρατούμενοι «απήγαγαν» από το κελί του έναν 57χρονο Πακιστανό, τον κρατούσαν σε άλλο… δικό τους και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς του στην Αγγλία.

Από εκεί ήρθε η πληροφορία στους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς οι συγγενείς του έγκλειστου-«ομήρου» απευθύνθηκαν στις βρετανικές αρχές.  

Οι Έλληνες αξιωματικοί επιβεβαίωσαν την πληροφορία και διαπίστωσαν πως η συμπλοκή ανάμεσα σε Πακιστανούς και Αλβανούς κρατουμένους της Γ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στις 3 Μαΐου 2015, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς κρατούμενους και 18 τραυματίες, είχε ως αφορμή την «απαγωγή». Οι δολοφονικές αυτοσχέδιες «λόγχες», τα σουβλιά, τα ακονισμένα σίδερα και τα ρόπαλα, βγήκαν, όπως επεσήμαιναν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, όταν έγκλειστοι συμπατριώτες του ομήρου, κινήθηκαν προς τις «γραμμές» των Αλβανών… απαγωγέων, σε μία προσπάθεια να ζητήσουν επιθετικά τον λόγο για την αρπαγή και ενδεχομένως να ελευθερώσουν το θύμα.  

Κάποιοι Αλβανοί έγκλειστοι είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι συγγενείς ενός 57χρονου Πακιστανού κρατούμενου της πτέρυγας, είχαν… οικονομική επιφάνεια. Την ημέρα της συμπλοκής, μία ομάδα τριών Πακιστανών με αυτοσχέδια όπλα, κινήθηκε εναντίον του, κατάφερε να τον αρπάξει και να τον κρατήσει παράνομα σε δικό της «ελεγχόμενο» χώρο, τοποθετώντας μάλιστα και «φύλακες».

 Εκεί, μαζί με τρεις άνδρες από την Αλβανία επικοινωνούσαν με συγγενείς του ομήρου στην Αγγλία και απαιτούσαν την κατάθεση 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τους προκειμένου να μην τον πειράξουν και να τον αφήσουν «ελεύθερο» να φύγει από το «ένα κελί και να πάει στο δικό του»!   Όταν συμπατριώτες και συγκρατούμενοι του κατάλαβαν τι είχε συμβεί, το απόγευμα της 3ης Μαΐου, πριν κλείσουν οι πόρτες από τα κελιά, προσπάθησαν να αντιδράσουν, διαμαρτυρόμενοι για την αρπαγή του συμπατριώτη τους.

Ακολούθησε μεγάλη συμπλοκή, στον διάδρομο του ισογείου της Γ πτέρυγας, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 35 και 30 χρόνων, ενώ τραυματίστηκαν επιπλέον 18, που συμμετείχαν σε αυτή.  Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ανάμεσά τους ήταν και δύο Αλβανοί κρατούμενοι, ηλικίας 33 και 32 χρόνων, οι οποίοι φαίνεται να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «απαγωγή» και στην συμπλοκή που ακολούθησε.  

Από τις έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα κελιά των κρατουμένων όλης της πτέρυγας, με τη συνδρομή ανδρών της ΕΚΑΜ εντοπίστηκαν 26 αυτοσχέδια μαχαίρια και λόγχες και 31 αυτοσχέδιοι λοστοί. Να σημειωθεί, ότι στην συγκεκριμένη πτέρυγα υπήρχαν συνολικά 372 κρατούμενοι, εκ των οποίων 99 Αλβανοί, 88 Έλληνες, 49 Πακιστανοί, 18 από το Μπαγκλαντές και άλλοι διαφόρων εθνικοτήτων.   Μετά από πολυήμερες έρευνες, καταθέσεις κρατουμένων και μαρτύρων, τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκλήρωσαν την προανάκριση  και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων από την Αλβανία για την διπλή ανθρωποκτονία των κρατουμένων, έξι (3 Αλβανοί, 3 Πακιστανοί) για την αρπαγή-«απαγωγή» του 57χρονου  πακιστανού κρατούμενου και 27 ακόμη ατόμων για συμμετοχή στην θανατηφόρο συμπλοκή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.   Συνδικαλιστές σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρκετές μέρες μετά τη συμπλοκή, επιμένουν πως η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού δεν έχει αλλάξει και δεν «θα αργήσει ο καιρός που θα υπάρξουν και άλλα θύματα».

 Ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η βία ανάμεσα στις ομάδες των αλλοδαπών κρατουμένων έχει ενταθεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο βαθμό. Οι αιτίες των συγκρούσεων είναι αναρίθμητες: Διαφορές για πάσης φύσεως νταραβέρια (ακόμα και ναρκωτικά), αντιμαχίες για την αρχηγία στο εσωτερικών των φυλακών, διαφορές για το ποιος θα κάνει κουμάντο και που.

Πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή ένα τέλος σε όλα αυτά. Η πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».  



Πηγή : thetoc.gr 


Γιος γνωστού επιχειρηματία ο 22χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία



Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Ματεμτζής - Ως μαθητής είχε συμμετάσχει και στη Βουλή των Εφήβων

Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Κηφισιάς, ενώ παντού συζητείται ποιος μπορεί να είναι ο γόνος εύπορης οικογένειας ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από καταγγελία 14χρονης.

Η 14χρονη είχε αναφέρει πριν από περίπου τρεις μήνες στις αρχές πως άγνωστος χρήστης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσάρμοσε με ψηφιακή επεξεργασία, σε ένα γυμνό γυναικείο σώμα, φωτογραφία του προσώπου της και στη συνέχεια της την απέστειλε εκβιάζοντάς την πως θα τη δημοσίευε, εάν δεν του έστελνε βίντεό της με γυμνό περιεχόμενο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, πρόκειται για τον 22χρονο Κωνσταντίνο Ματεμτζή του Δημητρίου και της Βαρβάρας, που γεννήθηκε το 1993 στο Βόλο Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, είναι φοιτητής Οικονομικών στο «The London School of Economics and Political Science» και γιος επιτυχημένου επιχειρηματία και διευθυντικού στελέχους εταιρίας στο χώρο της ένδυσης και της εμπορίας ρούχων.


Ο 22χρονος φοιτητής, ο οποίος τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων έχει χόμπι το μπιλιάρδο και μάλιστα έχει συμμετάσχει σε διάφορα τουρνουά. Στο πολυτελές σπίτι του στην Κηφισιά οι γονείς του του έχουν παραχωρήσει δικό του χώρο με ένα τραπέζι μπιλιάρδου για να μπορεί να εξασκείται.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ίδιος ο 22χρονος πριν από πέντε χρόνια έχει μιλήσει και στη Βουλή των Ελλήνων αφού συμμετείχε ως μαθητής της Γ' τάξης του Λυκείου στις ΙΕ συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων το 2010 με αντικείμενο εργασιών τον «Τουρισμό» και την «Ενέργεια».

Στην τοποθέτησή του, ο μαθητής τότε, είχε επισημάνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, προτείνοντας μάλιστα και τρόπους για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Όλη η τοποθέτηση του στην επιτροπή για την Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου της «Βουλής των Εφήβων», κατά την εξέταση των θεμάτων «Τουρισμός» και «Ενέργεια»:

Κωνσταντίνος Ματεμτζής (Α΄ Αθήνας):

«Καληµέρα. Είµαι µαθητής της Γ΄ Λυκείου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που µου έδωσαν την ευκαιρία να βρίσκοµαι σ' αυτήν τη θέση. Μιας και είµαι µέλλων φορολογούµενος σε αυτήν τη χώρα, σε περίπτωση που δεν προτιµήσω την επαγγελµατική µου εξέλιξη σε κάποια χώρα του εξωτερικού, για ευνόητους λόγους, θα ήθελα να µην αφήσω την ευκαιρία αυτή να πάει χαµένη. Επίκεντρο του προβληµατισµού, που κατέθεσα προηγουµένως και µε την έκθεσή µου, είναι η πολύ κακή τρέχουσα οικονοµική κατάσταση και ιδίως το τεράστιο χρέος που έχει δηµιουργηθεί. Θα ήθελα λοιπόν, σε αντίθεση µε τους περισσότερους µόνιµους κατοίκους αυτής της αίθουσας, να µην αναλώσω τον λίγο χρόνο που έχω στη διάθεσή µου, στο να γίνω ένας µοντέρνος άνθρωπος και να αρχίσω να κατηγορώ, αλλά να επικεντρωθώ στην αναζήτηση κάποιων πιθανών λύσεων. Ήδη από το ∆ηµοτικό έχω µάθει ότι, παράγοντες στο αποτέλεσµα ενός πολλαπλασιασµού, µεταξύ δύο αριθµών, είναι και οι δύο αριθµοί. Θυµόµαστε όλοι τους δασκάλους µας, να µας επισηµαίνουν, ότι οποιονδήποτε αριθµό πολλαπλασιάσεις µε το µηδέν, το αποτέλεσµα είναι 0. Θα ήθελα να παραλληλίσω την πράξη του πολλαπλασιασµού, µε την προσπάθεια φορολόγησης, που ειδικά την τελευταία περίοδο γίνεται µε σκοπό τη µείωση του χρέους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, όλες οι προσπάθειες που βλέπω, δυστυχώς, στοχεύουν στην αύξηση του ενός, από τους δύο παράγοντες του ποσοστού. Στον παράγοντα που αφορά στο ποσοστό φορολόγησης και όχι στον άλλον που είναι πιο σηµαντικός, στην ανάπτυξη της παραγωγής, στην κατανάλωση και στην πραγµατική οικονοµία. Θέλω να βλέπω πολιτικές αποφάσεις, έξυπνες και δύσκολες που σκοπό θα έχουν την αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης, και όχι εύκολες και απλοϊκές αποφάσεις, όπως είναι η αύξηση του Φ.Π.Α. από 19% σε 21%, και από 21% σε 23%. Μια ιδέα θα ήταν ο δυναµικότερος περιορισµός της φοροδιαφυγής, ο οποίος θα µπορούσε να επιτευχθεί µε δύο τρόπους. Πρώτον, θα µπορούσε να υπάρχει µια θέσπιση, αυστηρών ποινών για τους παραβάτες. Για παράδειγµα, θα µπορούσε να υπάρχει ένα ‘‘point system’’ κατά το οποίο θα αυξάνει, εφόρου ζωής, το ποσοστό φορολόγησης. Επίσης, θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδιώνυµο έγκληµα κατά της πατρίδας και του δηµοσίου συµφέροντος, κάθε τέτοια πράξη που παρατηρείται κατά τη διαδικασία της φορολόγησης, από ένα δηµόσιο υπάλληλο ή έναν επιλεγµένο εκπρόσωπο του λαού. Έτσι, µε την απειλή αυστηρής τιµωρίας, θα περιοριζόταν σηµαντικά η φοροδιαφυγή, η οποία όχι µόνον περιορίζει τα κρατικά έσοδα, αλλά δηµιουργεί και ένα µόνιµο αίσθηµα αδικίας προς τους συνεπείς φορολογούµενους. Το πιο σηµαντικό όπλο που µπορεί να χρησιµοποιήσει µια κοινωνία για να αντιτάξει το φαινόµενο της φοροδιαφυγής, είναι η παιδεία και η ευρύτερη κουλτούρα που όλοι οφείλουµε να αποκτήσουµε. Γιατί µόνον, όταν συνειδητοποιήσουµε ότι το ατοµικό συµφέρον δεν µπορεί να µην συµβαδίζει µε το συλλογικό, µόνον τότε θα µπορέσουµε να ξεφύγουµε από το πρόβληµα που καλούµαστε να αντιµετωπίσουµε. Ελπίζω η δική µου γενιά να συνειδητοποιήσει γρήγορα την αξία του να είσαι συνεπής και αξιοπρεπής, τόσο για τον εαυτό σου, όσο και για τα παιδιά σου. ∆εν θα ήθελα να βρεθώ στη θέση των σηµερινών και χθεσινών υπαιτίων, και να πρέπει να εξηγήσω στα δικά µου παιδιά, ότι συνειδητά υποθήκευσα για δικό µου λογαριασµό, το δικό τους βιοτικό επίπεδο, τη δική του ζωή και το δικό τους µέλλον. Συγχωρήστε µε, που δεν αναφέρθηκα και σε άλλα θέµατα, αλλά θεωρώ σηµαντικότερο τον περιορισµό της φοροδιαφυγής. Ευχαριστώ».





Πηγή : protothema.gr


Φορολογούμενος πήγε στην εφορία και πλήρωσε 14 εκατ. ευρώ χρέη


Την είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο 14.800.606 ευρώ πέτυχε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που

βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «μετά από συντονισμένη ενέργεια των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της, υπό την επίβλεψη της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεκπεραιώθηκε σημαντικού ενδιαφέροντος φορολογική υπόθεση η οποία αφορούσε σε παλιότερα έτη και βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα ήταν η είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο του ποσού των 14.800.606,00 ευρώ».

Η Γ.Γ.Δ.Ε. στα πλαίσια της επίτευξης των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου που έχει εκπονήσει, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα συνεχίσει να εστιάζει σε σημαντικές υποθέσεις που εκκρεμούν επί μακρόν και που δύναται να αποφέρουν σημαντικές και πολύτιμες εισροές στα Δημόσια Ταμεία κατά την κρίσιμη δημοσιονομικά περίοδο που διανύει η χώρα μας.»

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 14,8 εκατομμυρίων ευρώ που εισπράχτηκε από ένα φορολογούμενο και αφορά τη διεκπεραίωση φορολογικής υπόθεσης παλαιότερων ετών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα σχετίζεται με την υπαγωγή του στη ρύθμιση των εκατό δόσεων (Ν. 4321/2015).


Πηγή : newsit.gr


Αλγερινός ξάφριζε τουρίστες και οχήματα στη Χίο..Έκανε τρεις κλοπές μέσα σε λίγη ώρα



Εντοπίστηκε με επιχείρηση της Ασφαλείας, συνελήφθη και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του..                                                                                                    


 Τρεις κλοπές έκανε μέσα σε λίγη ώρα ένας 40χρονος Αλγερινός που περιδιάβαινε στους δρόμους και τα νυχτερινά κέντρα στην πόλη της Χίου αναζητώντας εύκολους στόχους.

Πρώτο του θύμα ήταν ένας Αυστραλός τουρίστας και ακολούθησαν δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Χωρίς να τον πάρει είδηση ο Αυστραλός, ο 40χρονος άρπαξε την τσάντα του που είχε μέσα δύο ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας, διάφορα έγγραφα, κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.

Αμέσως μετά, παραβίασε τα δυο οχήματα και έκλεψε από μέσα ένα κινητό αξίας 500 ευρώ περίπου, έγγραφα και μικρό χρηματικό ποσό.

Όμως, εντοπίστηκε με επιχείρηση της Ασφαλείας, συνελήφθη και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο αλλοδαπός που βρίσκεται νόμιμα (?) στη χώρα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενος για κλοπές, ενώ η Ασφάλεια ερευνά αν έχει διαπράξει και άλλες.



Πηγή : eglimatikotita.gr


Πυρομαχικά για τα ελληνικά Leopard απο την Κίνα


Ότι αγοράσαμε τα “σούπερ” άρματα μάχης Leopard χωρίς πυρομαχικά είναι πασίγνωστο. Εξίσου γνωστή είναι και η ανικανότητά μας να αποφασίσουμε να αγοράσουμε βλήματα για τα άρματα μάχης. Υποψήφιοι πολλοί. έρευνες…αγοράς περισσότερες αλλά φαίνεται ότι το παιχνίδι δεν έχει τέλος. Μετά από τόσους και τόσους υποψήφιους προμηθευτές φαίνεται ότι στην διεκδίκηση της προμήθειας έχει μπει για τα καλά και η Κίνα μέσω της κρατικής εταιρείας «China North Industries Corp» (NORINCO).

Πριν περίπου δυο εβδομάδες αντιπροσωπεία της είχε συναντηθεί στο ΥΠΕΘΑ με τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη με “αντικείμενο της συνάντησης τη συνεργασία των δύο μερών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας”, όπως είχε ανακοινωθεί.

Δεν γνωρίζουμε αν σ΄ αυτή τη συνάντηση έγινε κουβέντα για τα πυρομαχικά των αρμάτων μας. Έγινε όμως σίγουρα στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Μόσχα, όπου υπήρξε επαφή με παράγοντες των κινεζικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους εξοπλισμούς.

Και για να καταλάβετε ότι το Πεκίνο το έχει πάρει σοβαρά το ζήτημα ,έχει βρεθεί και Έλληνας αντιπρόσωπος της NORINCO στην Αθήνα, ο οποίος έχει ήδη δραστηριοποιηθεί με την “ομάδα” του.

Στο ερώτημα πότε θα αποκτήσουν πυρομαχικά τα Leopard απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Όπου μαζεύονται τόσοι πολλοί μνηστήρες …ο γάμος είτε αργεί ,είτε χαλάει.


Πηγή : onalert.gr


Χαράτσι από την εφορία για χιλιάδες φορολογούμενους – 40,3% ο φόρος για ελάχιστο εισόδημα λόγω κριτηρίων διαβίωσης




Αν και η υπουργός Ν. Βαλαβάνη διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τεκμήρια η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει δώσει διαφορετική ερμηνεία και έτσι είναι χιλιάδες οι φορολογούμενοι που άρχισαν να λαμβάνουν εκκαθαριστικά – φωτιά.

Όλα αυτά καθώς δεν έχει διευκρινιστεί στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ότι δεν ενεργοποιούνται τα τεκμήρια σε περίπτωση εισοδημάτων από καταθέσεις και ενοίκια και έτσι ένα νέο κρυφό χαράτσι μπορεί να εκτινάξει το φόρο στα ύψη για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Ο συνδυασμός ελαχίστων εισοδημάτων όπως από καταθέσεις ή ενοίκια με την κατοχή ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου ή ενός σπιτιού μπορεί να πολλαπλασιάσει τον φόρο για τους φορολογούμενους.

Στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μην ενεργοποιούνται για τον υπολογισμό του φόρου τα τεκμήρια όταν κάποιος έχει εισοδήματα από καταθέσεις ή από ενοίκια και έτσι προκύπτει χαράτσι που επιβαρύνει τους πολίτες για εισοδήματα τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν και μάλιστα μπορεί να προκύψει φόρος ακόμη και διπλάσιος από το πραγματικό εισόδημα.

Πως γίνεται αυτό;

Ας υποθέσουμε πως κάποιος έχει εισπράξει μόλις 1 ευρώ από τόκους καταθέσεων. Επιπλέον ο ίδιος άνθρωπος έχει και ένα εισόδημα 1.200 από την ενοικίαση ενός ακινήτου.
Και τα δύο εισοδήματα ούτως ή άλλως φορολογούνται, οι μεν τόκοι καταθέσεων με 15% το δε ενοίκιο με 11% αυτοτελώς.

Το εισόδημα δηλαδή που είναι επί της ουσίας 1.201 ευρώ ήδη φορολογηθεί.
Δεν σταματούν όμως εδώ οι φόροι. Χωρίς την ειδική εξαίρεση στην νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ενεργοποιούνται τα τεκμήρια και έτσι για τον ίδιο άνθρωπο προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα για το ΙΧ και το σπίτι 7.000 ευρώ.

Ο άνθρωπος αυτός δηλαδή έχοντας δηλώσει εισόδημα 1.201 ευρώ θα πρέπει να φορολογηθεί για τη διαφορά ως τα 7.000 ευρώ.
Θα πρέπει να πληρώσει δηλαδή φόρο 26% και προκαταβολή φόρου 55%.
Σε ευρώ τα παραπάνω ποσοστά μεταφράζονται σε 2.337 ευρώ φόρο, δηλαδή ποσό σχεδόν διπλάσιο από το εισόδημα που έχει από τις καταθέσεις και το ενοίκιο, από το πραγματικό εισόδημα που είχε δηλαδή!


Πηγή : newsit.gr


Φάκελο με σφαίρα και παραλήπτη τον Λ. Γρηγοράκο έστειλαν στη Βουλή


Φάκελος Α.4 που περιείχε φυσίγγιο πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε στην αλληλογραφία της Βουλής.

Παραλήπτης ήταν ο βουλευτής και γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος και αποστολέας κάποιος «Νίκος Μιχαηλίδης».

Φάκελος και σφαίρα μεταφέρθηκαν στην διεύθυνση  εγκληματολογικών ερευνών για να εντοπιστεί τυχόν αποτύπωμα ή γενετικό υλικό ενώ την έρευνα ανέλαβε η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας και από τα πρώτα στοιχεία ο αποστολέας φαίνεται να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο.


Πηγή


Ν. Παππάς: Ψήφος εμπιστοσύνης η ψήφος για συμφωνία


Την ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τους εταίρους επεσήμανε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ThePressProject ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας «γέφυρα» και τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση που θα μας πάει τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

«Είμαστε πολύ κοντά σε λύση για το θέμα του ΦΠΑ. Δεν θα αποκρύψουμε τίποτα σε σχέση με τη συμφωνία. Η συμφωνία θα είναι αμοιβαία επωφελής γιατί και οι εταίροι θέλουν να συμφωνήσουμε. Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλων. Είναι απαράβατος όρος για εμάς να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα κριθούν για το έργο τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης. Λύσεις ερήμην του λαού δεν θα δοθούν».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε αρνητική τη διαδικασία ενοποίησης των ταμείων με σύμπτυξη προς τα κάτω. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο ασφαλιστικό της σύστημα. Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το επιβαρύνουν. Το ασφαλιστικό θα έχει πρόβλημα είτε πάμε σε ρήξη είτε όχι. Η διαδικασία ενοποιήσεων των ταμείων με σύμπτυξη προς τα κάτω είναι αρνητική», τόνισε ο κ. Παππάς.



Πηγή : kathimerini.gr


Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μεταξύ Κάσου και Κρήτης


Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 03:03 τα ξημερώματα στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κάσου και Κρήτης και έγινε αισθητή στις περιοχές του Παλαικάστρου και της Ζάκρου Σητείας, καθώς και στα νοτιανατολικά παράλια του νομού Λασιθίου .

Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 438 χιλιόμετρα νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 49 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Κάσου και 41 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαικάστρου Σητείας, ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες το απόγευμα σημειώθηκαν δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,2 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με διαφορά τριών λεπτών στις 15:56 και 15:59 αντίστοιχα στον υποθαλάσσιο χώρο και πάλι μεταξύ Κάσου και Κρήτης, ενώ ακολούθησαν το βράδυ άλλες πέντε δονήσεις από 2,6 έως 3,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.


Μιχελάκης: «Μήπως έπρεπε ο κ. Σαμαράς να επικοινωνήσει με τον Τσίπρα;»


Να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.

Με αφορμή τα όσα είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για εθνική συνεννόηση, ο κ. Μιχελάκης έγραψε στο Twitter:

«Καλά τα περί "μεγάλης συνεννόησης" του Καραγκούνη, αλλά μήπως έπρεπε να σηκώσει το τηλέφωνο ο Α. Σαμαράς για να μιλήσει με τον Α.Τσίπρα;»



Πηγή