Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η μεσογειακή διατροφή προάγει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου



Η μεσογειακή διατροφή με βάση το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά παρθένο ελαιόλαδο, σχετίζεται με καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου των ηλικιωμένων, σύμφωνα με ισπανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Internal Medicine.

Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου της Βαρκελώνης, με επικεφαλής τον Δρ Εμίλιο Ρος  συνέκριναν μια μεσογειακού τύπου δίαιτα με μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Η τυχαιοποιημένη κλινική δοκιμή έγινε σε 447 εθελοντές (που ανήκαν σε ομάδα υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου λόγω υψηλής αρτηριακής πίεσης ή υπερλιπιδαιμίας), κατά μέσο όρο 67 ετών. Από αυτούς, οι 155 κατανάλωναν -στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής- ένα λίτρο παρθένου ελαιόλαδου την εβδομάδα, οι 147 έτρωγαν 30 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα και οι υπόλοιποι 145 ακολούθησαν μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά.

Τόσο στην αρχή, όσο και στη διάρκεια, αλλά και στο τέλος της μελέτης, οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια σειρά από νευροψυχολογικά τεστ στους συμμετέχοντες (νοητικά, μνήμης, προσοχής κ.α.), για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις κάθε δίαιτας.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια, διαπιστώθηκε ότι όσοι έβαζαν πολύ παρθένο ελαιόλαδο στο φαγητό τους, είχαν σημαντικά καλύτερη νοητική/γνωστική λειτουργία, ενώ οι ξηροί καρποί φάνηκαν να βελτιώνουν ειδικότερα τη μνήμη. Αντίθετα, όσοι ακολουθούσαν πιστά τη διατροφή με χαμηλά λιπαρά, εμφάνιζαν αισθητή μείωση στις γνωστικές/νοητικές λειτουργίες τους, σε σχέση με πριν από μια τετραετία.

Ωστόσο, όσον αφορά τη διάγνωση ήπιας διαγνωστικής διαταραχής (πρόδρομος άνοιας και Αλτσχάιμερ), η μεσογειακή διατροφή δε φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο.

Πάντως, προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τη μεσογειακή διατροφή με μειωμένο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, συγκεκριμένων μορφών καρκίνου, νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων χρονίων παθήσεων.

Η ισπανική μελέτη όμως φαίνεται να επιβεβαιώνει μόνο ότι η μεσογειακή διατροφή, που δίνει έμφαση στο ελαιόλαδο ή στους ξηρούς καρπούς, βοηθά στη νοητική υγεία κατά την τρίτη ηλικία.



Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


12 τρόποι για να γίνουμε πιο... υπομονετικοί γονείς!


Τα παιδιά συχνά-έως και πολύ συχνά- μας φέρνουν εκτός ορίων. Σας προτείνουμε μερικές χρήσιμες«ασκήσεις υπομονής».  

Ναι, η μητρότητα προκαλεί μοναδικά συναισθήματα όπως αγάπη αφοσίωση και στοργή, αλλά επίσης πυροδοτεί κάποιες φορές και κάποια αρνητικά όπως η αγανάκτηση και ο θυμός. Οι ψυχολόγοι Gary D. McKay και Steven A. Maybell και συγγραφείς του βιβλίου Calming the Family Storm: Anger Management for Moms, Dads, and All the Kids, μας δίνουν κάποιες έξυπνες συμβουλές για να γίνουμε πιο υπομονετικές αλλά και να  διαχειριστούμε το θυμό μας γρήγορα και αποτελεσματικά.


1. Πάρτε τον χρόνο σας
Το μέτρημα μέχρι το «10» όταν νιώθουμε το θυμό να μας κυριεύει είναι μια εξαιρετική άσκηση. Πριν αντιδράσετε σε μια τεταμένη κατάσταση, αφιερώστε λίγα λεπτά για να αναπνεύσετε βαθιά και μετρήστε μέχρι το 10, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση του θυμού σας. Εάν είναι απαραίτητο, «απομακρυνθείτε» για λίγο από τα παιδιά  μέχρι τα συναισθήματά σας να υποχωρήσουν.

2. Ακούστε τι «λέτε»
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί (όταν νιώθετε πλέον ήρεμοι) τι λέτε στα παιδιά σας πάνω στα νεύρα σας; Σκεφτείτε τα λόγια σας, ξανά και αναρωτηθείτε αν είναι αυτό το παράδειγμα που θέλετε να δώσετε. Αν είναι πράγματα τα οποία ούτε εσείς θα θέλατε να ακούσετε, τότε απλώς μην τα ξαναπείτε.

3. Οργανωθείτε
Καλό θα είναι να γνωρίζετε ποια είναι τα πράγματα που σας προκαλούν θυμό και να έχετε σχεδιάσει από πριν τι θα κάνετε όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Με το να σκέφτεστε από πριν τις αντιδράσεις σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ακραίες αντιδράσεις.

4. Εξασκηθείτε
Όταν θυμώνετε κάνετε συνειδητές προσπάθειες να παραμείνετε ήρεμη. Έχετε έτοιμες απαντήσεις για το τι θα πείτε στα παιδιά σας όταν παρεκτραπούν, κάντε τα πρόβες και χρησιμοποιήστε τα.

5. Περπατήστε λίγο ή ασκηθείτε
Η άσκηση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αντίδοτα στο στρες. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο για τα συναισθήματά σας, ειδικά εάν νιώθετε έντονο θυμό. Εάν ο θυμός σας, σας κυριεύει, βγείτε για ένα γρήγορο περίπατο ή για τρέξιμο, ή περάστε λίγο χρόνο για να κάνετε άλλες αγαπημένες δραστηριότητες. Ξεκινήστε τη γυμναστική ή βγείτε μια βόλτα με τα πόδια ή με τα ποδήλατα μαζί με τα παιδιά.

6. Περάστε λίγο χρόνο χώρια από τα παιδιά
Ακούγεται ευκολότερο από ό,τι είναι. Ωστόσο αν κάποιες φορές μπορεί ο σύντροφός σας ή κάποιος άλλος να κρατήσει τα παιδιά για λίγο, θα δείτε πόσο ανακουφιστικό είναι να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας.

7. Προσδιορίστε πιθανές λύσεις
Αντί να επικεντρωθείτε σε αυτό που σας νευρίασε, συγκεντρωθείτε στην επίλυση του ζητήματος. Μήπως το ακατάστατο δωμάτιο του παιδιού σας, σας τρελαίνει; Κλείστε την πόρτα. Αρνείται να φάει; Αφήστε το για λίγο ήσυχο. Υπενθυμίζετε συνεχώς στον εαυτό σας ότι ο θυμός δε βγάζει πουθενά και μπορεί μόνο να κάνει τα πράγματα χειρότερα

8. Μόλις ηρεμήσετε, εκφράστε το θυμό σας
Εννοείται πως αυτό δε γίνεται με ένα μωρό, που έχει δυσκολία να συνεννοηθεί ή να εκλογικεύσει, αλλά τα νήπια καταλαβαίνουν –σχεδόν-τα πάντα. Γι’ αυτό μόλις ηρεμήσετε εκφράστε την απογοήτευσή σας με σίγουρο και ήρεμο τρόπο, ξεκάθαρα και ειλικρινά, χωρίς να το πληγώσετε βέβαια.

9. Ζητήστε υποστήριξη
Η υποστήριξη μπορεί να προέρχεται από την οικογένεια, τους φίλους ή κάποια ομάδα. Βρείτε κάποιον στον οποίο μπορείτε να μιλήσετε όταν είστε στρεσαρισμένη, ώστε να ξεδώσετε.

10. Διαλογιστείτε
Μάθετε την τεχνική του διαλογισμού ή κάντε γιόγκα. Βοηθά πολλούς ανθρώπους να αποβάλουν τις αρνητικές σκέψεις και αν καταπολεμήσουν το άγχος.

11. Επικεντρωθείτε στο πρόβλημα
Για να αποφευχθεί η κριτική που θα μπορούσε μόνο να αυξήσει την ένταση- επικεντρωθείτε στο τι μπορείτε να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα. Να είστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι. Για παράδειγμα πείτε: «είμαι θυμωμένη που έσπασες το βάζο», αντί: «όλο ζημιές κάνεις».

12. Μην κρατάτε κακία
Η συγχώρεση είναι ένα ισχυρό «όπλο». Αν επιτρέψετε στο θυμό και σε άλλα αρνητικά συναισθήματα να παραγκωνίσει τα θετικά σας συναισθήματα, μπορεί να καταλήξετε πικραμένοι και να νιώθετε αδικημένοι, χωρίς να ισχύει πάντα αυτό. Αλλά αν μπορείτε να συγχωρείτε κάποιον που εξόργισε, μπορείτε να μαθαίνετε από την κατάσταση. Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε από τον καθένα να συμπεριφέρεται ακριβώς όπως θέλουμε ανά πάσα στιγμή, έστω κι αν αυτά είναι τα παιδιά μας.


Ελένη Χαδιαράκου

Πηγή : imommy.gr


Reuters: Φωτορεπορτάζ στα εργοστάσια-φαντάσματα της Ελλάδας, ο ιδιωτικός τομέας πεθαίνει και θα πάρει μαζί του το τεράστιο δημόσιο



Όλα για το δημόσιο σε αυτή την άμοιρη χώρα, αλλά κανένας δεν σκέφτεται ότι για να ζήσει το δημόσιο και να μπορούν να υπάρχουν γραφεία για να καθαρίζουν οι καθαρίστριες και να εξυπηρετούν οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιβιώσει με κάθε τρόπο ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος συντηρεί τον δημόσιο τομέα.

Για τον λόγο αυτό όποιοι υπογράφουν προσλήψεις στο δημόσιο και υπόσχονται νέες προσλήψεις να σκέφτονται πρώτα πώς θα γίνουν βιώσιμες οι κάθε είδους δουλειές στον ιδιωτικό τομέα που μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους.

Παρακάτω το ρεπορτάζ του ΔΟΛ

Πεταμένα λογιστικά βιβλία, σκουριασμένα χρηματοκιβώτια, μηχανές που δεν θα μπουν ποτέ ξανά σε λειτουργία.

Σε ένα ταξίδι 2.500 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Βόρειο Ελλάδα και πίσω μέχρι την Πελοπόννησο, ο φωτογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης απαθανατίζει τα ερείπια της ελληνικής βιομηχανίας.

Πολλές από τις ερειπωμένες βιομηχανικές μονάδες έκλεισαν στα χρόνια της κρίσης, άλλες όμως έχουν παγώσει στο χρόνο από τη δεκαετία του 1980.

(Φωτογραφίες: Reuters)



Λογιστικό βιβλίο στο πάτωμα εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρου που έκλεισε το 2006 κοντά στη Λάρισσα


Εργοστάσιο επεξεργασίας μαρμάρου


Η πινακίδα εργοστασίου πλαστικών σωλήνων που έκλεισε το 2011 κοντά στην Καβάλα


Γκράφιτι σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων που έβαλε λουκέτο στην Ξάνθη στα τέλη της δεκαετίας του 1990


Ομόλογα σε δραχμές, με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 1985, στο πάτωμα μονάδας επεξεργασίας ξηρών καρπών που έκλεισε το 1995 στην Ξάνθη

Ομόλογα σε δραχμές, με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 1985, στο πάτωμα μονάδας επεξεργασίας ξηρών καρπών που έκλεισε το 1995 στην Ξάνθη

Κλωστοϋφαντουργια που έκλεισε το 2003 στη Θήβα

Κλωστοϋφαντουργια που έκλεισε το 2003 στη Θήβα


Ημερολόγιο του 2000 δίπλα σε κατεστραμμένο ηλεκτρικό πίνακα κλωστοϋφαντουργίας της Λάρισας


Εγκαταλειμμένο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της Θήβας

Μπάλες κλωστής βαμβακιού σε κλωστοϋφαντουργία που έκλεισε το 2000 στη Λάρισα 

Κλωστοϋφαντουρία που έκλεισε το 2000 στη Λάρισα


Εγκαταλειμμένα σιλό για την αποθήκευση σιτηρών μπροστά από τον Όλυμπο, κοντά στην πόλη της Λάρισας


Κανείς δεν χτυπάει πια κάρτα στο εργοστάσιο επεξεργασίας λαδιού στην Ελευσίνα


Από εργοστάσιο επεξεργασίας λαδιού που έκλεισε το 1996 στην Ελευσίνα


Παπαρούνες φυτρώνουν μπροστά σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο μεταλλουργίας στη Λάρισα


Η στέγη κατέρρευσε σε αυτό το εργοστάσιο μεταλλουργίας στη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου


Από εργοστάσιο που έκλεισε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη


Εγκαταλειμμένο χρηματοκιβώτιο σε μεταφορική εταιρεία που έκλεισε το 2012 στη Θεσσαλονίκη




Χρέωση 375 ευρώ μηνιαίως σε κάθε κρατούμενο για το «βραχιολάκι»



Η χρήση του μέσου ηλεκτρονικής επιτήρησης θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ σε κάθε συμμετέχοντα .

- Αν δεν μπορεί να πληρώσει, το ποσό επωμίζεται το Δημόσιο

- Έως 187.500 μηνιαίως μπορούν να φτάσουν τα έξοδα για το κράτος

Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το μέσο επιτήρησης κρατουμένων, καθώς παραδόθηκε την Τρίτη προς χρήση από την ανάδοχο εταιρεία G4S στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ανάδοχος εταιρεία του διαγωνισμού δηλώνει ότι περιμένει από τις δικαστικές αρχές τα ονόματα των κρατουμένων που θα το φορέσουν.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγγραφο υπόμνημα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και εκείνο με τη σειρά του να αποφασίσει.

Το πρόγραμμα που θα εκπνηθεί είναι διάρκειας 18 μηνών και θα αφορά σε 250 κρατούμενους, από τους οποίους αποκλείονται αυστηρά όσοι εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυνατότητα χρήσης του βραχιολιού έχουν προσωρινά κρατουμένοι, υφ'  όρον απόλυση κρατουμένων και κρατουμένοι που δικαιούνται άδεια από τις φυλακές.

Το βραχιολάκι θα κοστίζει ημερησίως 12,5 ευρώ για κάθε κρατούμενο, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρύνεται μηναίως με 375 ευρώ.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους κρατούμενους αποδεδειγμένα δεν μπορεί να καταβάλει αυτό το ποσό, αυτόματα το επωμίζεται το Δημόσιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δυνητικά μπορεί το Δημόσιο να πληρώνει 187.500 ευρώ μηνιαίως για τη λειτουργία του προγράμματος.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Πυροβολούν αστυνομικούς από τα μπαλκόνια στο Μενίδι! Η βαριά οπλισμένη μαφία προσπαθεί να φτιάξει «άβατο»



Άβατο στην περιοχή του Μενιδίου θέλουν να δημιουργήσουν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που έχουν βαρύ οπλισμό και θησαυρίζουν από το εμπόριο όπλων-ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην περιοχή Αυλίζα, όπου οι αστυνομικοί δεν πλησιάζουν παρά μόνο όταν γίνεται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο στη δυτική Αττική, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή, υπό την επίβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης θα εφαρμοστεί στους δήμους Αχαρνών, Φυλής, Μεγάρων-Μάνδρας, Ασπροπύργου-Ελευσίνας, Περιστερίου, Καματερού-Αγ. Αναργύρων-Ιλίου-Πετρούπολης, Αιγάλεω, Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα. Συνολικά θα υπάρχουν 41 εποχούμενες περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σε σημεία των περιοχών αυτών δρουν συμμορίες που επιδίδονται σε εμπόριο όπλων-ναρκωτικών, διακίνηση παράνομων μεταναστών, κλοπές, καύση καλωδίων, κατοχή και χρήση όπλων και αρπαγές τσαντών. Πρόσφατα αστυνομικοί που επιλαμβάνονταν περιστατικού στο Μενίδι δέχθηκαν πυρά από τις ταράτσες κτιρίων της περιοχής.

Στις αστυνομικές δράσεις του σχεδίου περιλαμβάνονται 9 εποχούμενες περιπολίες το πρωί, άλλες 9 το απόγευμα και συνολικά 23 κατά τη διάρκεια της νύχτας εκ των οποίων οι 13 υπηρεσιών τάξης και 10 ασφάλειας. Συνολικά θα απασχολούνται σε αυτές 94 αστυνομικοί Τάξης και 40 ασφάλειας.

Στις περιπτώσεις των ειδικών δράσεων ανάλογα με στοχευμένες τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις θα προστίθενται 62 αστυνομικοί της Τάξης, 32 από υπηρεσίες ασφάλειας, 8 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Συνολικά στις περιπτώσεις πλήρους ανάπτυξης του αστυνομικού σχεδιασμού, σε ένα 24ωρο, 228 αστυνομικοί θα περιπολούν.

Για τη δημιουργία του σχεδίου ελήφθησαν υπόψη τα αριθμητικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων δήμων της Δυτικής Αττικής, όπως και οι επιμέρους κατηγορίες αδικημάτων που καταγράφονται αναλυτικά σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού του 2011, στους δήμους Δυτικής Αττικής, διαμένουν 757.545, ωστόσο ο εκτιμώμενος σημερινός αριθμός κυμαίνεται στο 1.00.000, στους οποίους τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται 300.000 που παραθερίζουν στη Ν. Πέραμο, Πανόραμα, Μέγαρα, Πάχη Μεγάρων, Κινέττα, Αλεποχώρι, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα.

Εκτός από Δήμους Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και κοινότητα Θρακομακεδόνων σε όλους τους υπόλοιπους ο πληθυσμός είναι μικτός αποτελούμενος από Έλληνες σε ποσοστό 70% και 30% από αλλοδαπούς. Ο αριθμός των Ρομά που κατοικεί συνολικά στη Δυτική Αττική ανέρχεται στα 24.500 άτομα.
Σε αυτές τις περιοχές είναι καταγεγραμμένοι 14 οικισμοί Ρομά και 11 χώροι προσευχής μουσουλμάνων, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία από την έλευση μεγάλου αριθμού ατόμων από τη Συρία και από χώρες της Μέσης Ανατολής.


Πηγή: huffingtonpost.gr


Ποιος είναι ο 24χρονος που συνελήφθη για προμήθεια καλάσνικοφ στου "Πυρήνες"



Χειροπέδες σε έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας πέρασαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ύστερα από ένταλμα του εφέτη ειδικού ανακριτή, που έχει αναλάβει την υπόθεση του "Σχεδίου Γοργοπόταμος" για το χτύπημα

στις φυλακές Κορυδαλλού και την απόδραση μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και των ποινικών φίλων τους.

Πρόκειται για τον άνθρωπο, που περιγράφεται στο κωδικοποιημένο μήνυμα των Πυρήνων προς την Αγγελική, για να τον συναντήσει σε μία ταβέρνα στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής και να παραλάβει ένα από τα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, που εντοπίστηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Στο μήνυμα έγραφαν: «Σου κλείσαμε ραντεβού για καλάσνικοφ και σφαίρες την Τρίτη. Παίρνεις τον προαστιακό και σταματάς Θριάσιο-Μαγούλα. Από εκεί παίρνεις ένα ταξί. Προσοχή να έχεις καθαρό κινητό μήπως χρειαστεί να καλέσεις ραδιοταξί. Στις 3 το μεσημέρι, παίρνεις το 69... (σ.σ. κινητό) στον Χρήστο και του λες “γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα”». Και η επιστολή συνεχίζει: «Είναι μπουμπούνες οι Αλβανοί αλλά πρόθυμοι. Η ταβέρνα είναι ανάμεσα στην Αγία Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Πολύ εξυπηρετική είναι η Κατερίνα».



Μανώλης Ασαριώτης


Πηγή : bloko.gr


Πανούσης: Τα κυκλώματα διαφθοράς διακινούν τη βία στο ποδόσφαιρο



Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε σήμερα σε ημερίδα κατά της βίας που διοργάνωσαν ο ΠΣΑΤ, το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά οι

δηλώσεις του:

«Η αθλητική βία στις μέρες μας δεν είναι η βία που έχει ως κίνητρο την αγάπη για την ομάδα. Αυτό είναι ένας ωραίος μύθος. Η αλήθεια είναι ότι τα κυκλώματα της διαφθοράς που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο ζουν από το χρήμα και διακινούν τη βία για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Έτσι ο τωρινός χούλιγκαν των γηπέδων γίνεται υπερασπιστής των οικονομικών συμφερόντων του κάθε ιδιοκτήτη της ομάδας, και σε καμία περίπτωση δεν «προστατεύει» την ομάδα του.

Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο πολιτικοοικονομικομιντιακού συμπλέγματος το οποίο προκειμένου να διατηρήσει τα συμφέροντά του απευθύνεται στον υπόκοσμο και το οργανωμένο έγκλημα. Στις εξέδρες οι παλιοί χούλιγκαν τα σπαγανε για τη φανέλα, για την ομάδα, οι νέου τύπου καθοδηγητές διακινούν τη βία για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Κι εγώ πήγαινα στο γήπεδο, κι εγώ έβριζα και εγώ μούτζωνα, αλλά εγώ δεν είχα σουγιά, δεν διακινούσα ναρκωτικά, ούτε ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω από ένα μάλωμα με τον πλαϊνό μου. Όλη η ανάλυση του σύγχρονου χουλιγκανισμού πρέπει να είναι βασισμένη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Έτσι έχουμε μία ιδιότυπη, απολιτική, κοινωνική, τυφλή και τυφλωμένη βία. Στα σπλάχνα του φαινομένου βρίσκονται απόνερα από παράγκες. Στοιχήματα, στησίματα και ατιμωρησίες, αλλά ο κεντρικός πυρήνας είναι άλλος η συνύπαρξη και η συνέργεια τριών τουλάχιστον εγκληματογόνων συντελεστών:

Α) Του οργανωμένου εγκλήματος
Β) Της εγχώριας μπαχαλοτρομοκρατίας και
Γ) Των υπολειμμάτων των προεδρικών στρατών

Και όλα αυτά με τη συμπαιγνία, συμμετοχή και συνενοχή επίσημων παραγόντων.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον ιδιαίτερο λόγο η βία στα γήπεδα, η λεγόμενη αθλητική βία απειλεί πλέον στις μέρες όχι την δημόσια τάξη, αλλά τη δημόσια ασφάλεια, φτάνοντας σε ακραίες μορφές

Έχει ενδιαφέρον να μελετήσουμε και μία ακόμα ενδιαφέρουσα πτυχή, Το αυτοδιοίκητο, Τι είναι αυτό το αυτοδιοίκητο; Η παρεμπόδιση του Κράτους να παρεμβαίνει ουσιαστικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ίδιος ο αυτοδιοικούμενος αυτός χώρος έχει καταλυθεί από υποκοσμικά στοιχεία, μήπως θα πρέπει ο ίδιος χώρος αντί να κάνει προσφυγές και διαρροές να δείξει εμπιστοσύνη στην Πολιτεία; Τι υπερασπίζεται; Την αυτονομία; Ποιας αυτονομίας; Των χουλιγκάνων, των διαπλοκών, των παραπομπών; Ποια είναι αυτή η αυτονομία; Η αυτονομία της διαφθοράς;

Εγώ αρχικά ευχαριστήθηκα που ο κ. Κοντονής προσπάθησε σε πρώτη φάση να πετύχει το fair play των παραγόντων, αλλά δεν το πέτυχε, γιατί δεν θέλανε. Άρα το νέο αθλητικό κοινωνικό συμβόλαιο συνευθύνης Πολιτείας, φορείς, αθλητές, κοινωνικοί εταίροι και ομοσπονδίες θα καλυφθεί μέσω του Νόμου. Πλέον δεν μπορεί να γίνει αλλιώς γιατί δεν υπάρχουν αθώοι παίκτες μέσα σε αυτό το παιχνίδι.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, bloko.gr


Παρέμβαση Μητσοτάκη υπέρ του Στουρνάρα


Σημαντική παρέμβαση υπέρ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κάνει με ανακοίνωση του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται με αυτόν τον τρόπο στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και διοικητή της ΤτΕ με αφορμή το περίφημο mail.

Η μόνη κατηγορία που εκφράζει προς τον κ. Σουρνάρα είναι το ότι «δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού:

«Ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση.

Επί πολλά χρόνια, όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και την χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε Διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος, διότι, αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους, εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο.

Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα.»



Πηγή


Βενιζέλος στην δίκη Άκη: «Παντού χωρει η δωροδοκία»


«Έχω υποστεί την πολιτική φθορά αυτής της υποθεσης και εγώ και το κόμμα επισήμως, πολιτικά και ηθικά. Στις εκλογές του 2012 υποστήκαμε αυτή τη φθορά μεσούσης της ποινικής διαδικασίας», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος καταθέτοντας στην δικη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Άμυνας, εισέφερε στο δικαστήριο λεπτομέρειες για τη σκοπιμότητα των επιδικων συμβάσεων, αλλά διαχώρισε το θέμα αυτό από το θέμα παράνομων πληρωμών. «Παντού χωρει η δωροδοκία», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος τόνισε πως το ζητημα της δωροδοκίας στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι θέμα ηθικής υπόστασης του καθενός. «Δωροδοκία μπορεί να υπάρξει ακόμα και σε προμήθειες κιμωλιών από ένα νηπιαγωγείο. Και μπορεί σε μια τεράστια σύμβαση να μην υπάρξει. Σε όλες τις αποφάσεις για δημόσια έργα, σε όλα τα επίπεδα, μπορούν να υπάρξουν δωροδοκίες αν υπάρχει η ηθική προδιάθεση όσων ασχολούνται με αυτά. Μπορεί αυτό να συμβεί ερήμην των πολιτικών στελεχών ή με την συμμετοχή τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.
Για την υπόθεση του άλλοτε συντρόφου του στο κόμμα, ο Ευ. Βενιζέλος είπε πως δεν αιφνιδιάστηκε όταν συνελήφθη το 2012 ο Άκης Τσοχατζόπουλος, γιατί είχε προηγηθεί μια περιρέουσα ατμόσφαιρα:«Λυπήθηκα, όμως, πάρα πολύ και ακόμη λυπάμαι», συνέχισε.

Όπως είπε ο κ.Βενιζέλος:

«Μετείχα μόνον σε ένα ΚΥΣΕΑ το 1999. Η γνώση μου για την υπόθεση προέρχονται από τη μία και μόνη φορά που μετείχα στο ΚΥΣΕΑ και διερωτώμαι γιατί το δικαστήριά σας με κάλεσε ως μάρτυρα, ενώ δεν έχουν κληθεί άλλα μέλη του, που ελάμβαναν συχνά μέρος και επιπλέον από τη ανάληψη δέκα χρόνια αργότερα από εμένα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», είπε ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το ΚΥΣΕΑ παίρνει μια απόφαση να προχωρήσει μια σύμβαση,σύμφωνα με τον νομο, με ευθύνη του ΥΕΘΑ και τόνισε πως μετά από δική του παρεμβαση προηγείται πλέον, από το 2010, η σύμφωνη γνώμη της αρμοδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής και υπάρχει ελεγχος του Ελεκτικού Συνεδρίου. Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να γίνει απόλυτα σαφής διαχωρισμός του θέματος των ροών χρημάτων, ενδεχόμενων παραλληλων πληρωμών και της σκοπιμοτητας των συμβασεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, «το αν υπήρξε δωροδοκία, είναι άλλο θέμα από το ότι το προϊόν (σσ.τα υποβρύχια) είναι το καλύτερο, είναι πράγματι το καλύτερο... Αν δεν διαχωρίσετε το σκέλος της σκοπιμότητας της προμήθειας από την δωροδοκία, δεν θα καταλήξετε πουθενα».

Ο μάρτυρας, σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ανέφερε ότι «πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα, υπάρχει μιά γερμανική εταιρία. Τα στελέχη τους θέλουν να υπάρχει δωροδοκία, γιατί και αυτοί αποσπούν ποσοστό», υπογράμμισε δε πως την ίδια φράση έχει πει και στον Γερμανό Πρόεδρο.

Ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε «αστικό μύθο» τον ισχυρισμό πως με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα «δεν πληρώνουμε».

Όπως είπε ο μάρτυρας, οι πωλητριες εταιρίες «δεν κάνουν δωρεές», αφού τα χρήματα πιστώνονται ως μονάδες από το Δημόσιο. «Αντιπαθω τα αντισταθμιστικά, είναι μηχανισμός ανάθεσης, χωρίς διαδικασία», είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως «γι' αυτό εγώ τα κατάργησα».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για το κατά πόσο γνωρίζει να επηρεαζόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος από πρόσωπα της οικογένειας του και αν τελικώς υπάρχει οικογενειακή ευθύνη απάντησε:«Δεν νομίζω ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εμπλοκή συζύγων η παιδιών.Όποίος έχει την υπογραφή έχει και την πολιτική και ποινική ευθύνη. Δυστυχώς στη σφαίρα της πολιτικής ευθύνης, υπάρχει και συλλογική ευθύνη».


Πηγή : sigmalive.com


Μάρδας : Επίσπευση εκλογών λόγω μαύρης τρύπας


Μεγάλο λάθος χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας την επιλογή για τη διεξαγωγή της προεδρικής εκλογής τον περασμένο Δεκέμβριο, μιλώντας στην επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.

Ο κ. Μάρδας εξήγησε πως όταν παραδόθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην παρούσα κυβέρνηση υπήρχε ένα άνοιγμα 452 εκατ. ευρώ και με βάση αυτά τα στοιχεία υπήρχε η πιθανότητα αν οι εκλογές διεξάγονταν κανονικά στα τέλη Φεβρουαρίου, να μην μπορούσε η προηγούμενη κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

"Λάθος επιλογή η προεκλογική περίοδος το Δεκέμβριο που είναι η πιο ζωντανή περίοδος της χρονιάς. Όταν παραλάβαμε η αποχωρούσε ηγεσία και αυτή που αναλάμβανε είχε ένα χαρτί με τις χρηματοροές που έδειχνε 452 εκατ. ευρώ άνοιγμα στις 24 Φλεβάρη" είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό έγινε ώστε να μην επωμιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση μη πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, απάντησε στον αναπληρωτή υπουργό, επιβεβαιώνοντας το άνοιγμα των 452 εκατ. ευρώ, λέγοντας ωστόσο ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το άνοιγμα, με αποτέλεσμα να φτάσει η χώρα στην κατάσταση που είναι τώρα.


Πηγή : megatv.com


Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή κουκουλοφόρων με ρόπαλα στο ΑΠΘ


Περίπου 40 κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές με ρόπαλα στα χέρια έκαναν την εμφάνισή τους μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο και ήρθαν σε συμπλοκή με φοιτητές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη δήλωσε για τα επεισόδια :
"Πρέπει, η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλίμονο κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές, πρυτανικές ή εξετάσεις να καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα" δήλωσε ο κ. Πανούσης.
"Είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού και φοιτητικού κινήματος να τα λύνει" σημείωσε και πρόσθεσε: "Η αστυνομία θα μπορούσε, όταν έχουμε κίνδυνο ζωής και μια ομοφωνία εισαγγελικών, ακαδημαϊκών και αστυνομικών αρχών, να δει πώς ακριβώς θα επέμβει. Αλλά όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο που διεκδικεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά δεν μπορεί ούτε τα του οίκου του να λύσει".

To newsit.gr ανέβασε το παρακάτω  video ντοκουμέντο.




Αγριος καβγάς στον «αέρα» Μπουσδούκου με Ραχήλ Μακρή [βίντεο]



«Ολοι οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε, με ύφος, στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής της Αννας Μπουσδούκου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή και ακολούθησε πανζουρλισμός.

Η βουλευτής Κοζάνης είπε συγκεκριμένα ότι όπως και στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ελέγχει τους δημοσιογράφους έτσι και στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι ελέγχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ελέγχονται δηλαδή όλοι οι δημοσιογράφοι της χώρας;» αντέδρασε η Άννα Μπουσδούκου.

«Φυσικά ελέγχεστε, είστε υπάλληλοι και το έχετε αποδεχθεί γιατί πληρώνεστε από επιχειρηματίες» συνέχισε απτόητη η Ραχήλ Μακρή προσθέτοντας «γιατί θιχτήκατε;».

Προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία της η Άννα Μπουσδούκου είπε:

«Επειδή είστε βουλευτής και πολιτικό πρόσωπο, αν δεν το εννοείτε καλό θα είναι να ανακαλέσετε και να μην βάζετε όλους σε ένα σακί, αυτό που κάνετε είναι ανήθικο, μιλάτε επί προσωπικού» με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να δικαιολογηθεί επικαλούμενη τους πολίτες «ως εκπρόσωπος των οποίων εκφράζω την άποψη αυτή».

«Μιλήσατε για όλους τους δημοσιογράφους, πώς θέλετε να σας απαντήσει κανείς» συνέχισε την αντεπίθεση η δημοσιογράφος με την Ραχήλ Μακρή να διορθώνει την αρχική τοποθέτησή της παραδεχόμενη ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Όμως η κόντρα δεν τελείωσε εκεί αφού λίγο πριν ολοκληρωθεί η ζωντανή σύνδεση με το περιστύλιο της Βουλής και ενώ ήταν ακόμα live η βουλευτής Κοζάνης - την ώρα που μιλούσε για το επονείδιστο χρέος - ακούει το σήμα της εκπομπής, βγάζει την επιστροφή από το αυτί της και ακούγεται να λέει ότι «με κόψανε, δεν τους άρεσε».

Φανερά οργισμένη η νεαρή δημοσιογράφος απάντησε «έχετε εσείς στοιχεία του ποιος δημοσιογράφος και αν, είναι υπάλληλος της εκάστοτε κυβέρνησης;».

«Δεν είπα για εσάς κάτι επί προσωπικού» απάντησε η κυρία Μακρή αναρωτώμενη:

«Γιατί θιχτήκατε; Άρα είστε υπάλληλος και γι' αυτό θιχτήκατε».



Πηγή : enikos.gr


Δήλωση ΣΟΚ Βαρουφάκη : Δεν ξέρω εάν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο



«Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Εάν είμαστε, τότε η δέσμευση είναι απόλυτη» ανέφερε σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στο γραφείο του όταν ρωτήθηκε από καθαρίστρια που δεν περιλαμβάνεται στον πρόσφατο νόμο περί επαναπρόσληψης (καθώς απασχολείτο με σύμβαση έργου) για το εργασιακό της μέλλον.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει για την κυβέρνηση "λύση Μάγιερ" για διπλό νόμισμα, υπάρχει μόνον πολιτική λύση.




Υπ. Οικονομικών: Τέλη κυκλοφορίας «με τον μήνα»


Με την ίδια τροπολογία, παράταση έως 30 Ιουνίου για δηλώσεις ακινήτων Ε9

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία την οποία κατέθεσε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Με την ίδια τροπολογία, δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου για δηλώσεις ακινήτων Ε9 και διευκρινίζεται ότι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των εκατό δόσεων και μη φορολογικές οφειλές, οι οποίες έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων της Φορολογικής Διοίκησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις της τροπολογίας προβλέπουν:

1. Τέλη κυκλοφορίας. Σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης εντός του 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας, αναλογικά , για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους συμπεριλαμβανομένου και του μήνα της άρσης ακινησίας.

2. Ε9. Προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνους στους φορολογούμενους για να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και για την άμεση και διαρκή ενημέρωση του περιουσιολογίου « καθορίζονται νέες ημερομηνίες εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων Ε9 ειδικά και μόνο για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2014 καθώς και αυτές που πραγματοποιήθηκαν από 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Μαϊου 2015».

Η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Επίσης, ορίζεται ότι , νομικά πρόσωπα τα οποία είχαν δηλώσει τα στοιχεία των ακινήτων τους , της 1ης Ιανουαρίου 2011, με την υποβολή ηλεκτρονικού αρχείου υπολογιστικών φύλλων εφαρμογών γραφείου, υποβάλλουν εμπρόθεσμα τις μεταβολές της περιουσιακής τους κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014, εφόσον η υποβολή γίνει το αργότερο μέσα σε 45 ημέρες από την ανάρτηση της προσωρινής περιουσιακής τους εικόνας στο taxisnet και σε κάθε περίπτωση όχι αργότερα από τις 30 Ιουνίου.

3. Ρύθμιση εκατό δόσεων. Τροποποιείται η παράγραφος 2 του άρθρου 4 του νόμου για τις εκατό δόσεις ώστε να καταστεί σαφές ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και μη φορολογικές οφειλές οι οποίες έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι και την ημερομηνία της σχετικής αίτησης και αφορούν υποχρεώσεις έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2014.


Πηγή : tovima.gr


Επαναπρόσληψη ζητούν συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ



Κατάληψη στο κεντρικό κτήριο του ΟΑΕΕ, στην Ακαδημίας, πραγματοποιούν για τρίτη μέρα πρώην συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, των οποίων η σύμβαση έργου έληξε στις αρχές του 2014.

Οι συγκεντρωμένοι απασχολούνταν στον ΟΑΕΕ από το 2006, το 2007 και το 2008 και ζητούν την επαναπρόσληψή τους και την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης της 20/6/2014 που τους δικαιώνει και ήταν άμεσα εκτελεστέα, αλλά δεν την εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν, η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση δεσμεύτηκε με μια σειρά ενεργειών και δηλώσεων ότι θα τους ξαναπροσλάβει εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση. Στο στόχαστρό τους έχει τεθεί και ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος, όπως τονίζουν, αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων στον ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ ανέφερε ότι "

«Οι 250 άνθρωποι που περιμένουμε την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που διατάσσει την επαναπρόσληψή μας με σύμβαση αορίστου χρόνου, δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος των συμβασιούχων εργαζομένων στον ΟΑΕΕ Γιάννης Σφυράκης.

Όπως είπε, απαιτούν να γίνει αυτό που έγινε και με τις καθαρίστριες.

Οι πρώην εργαζόμενοι ζητούν και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, υπενθυμίζοντας ότι ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και ζητούσε την επαναπρόσληψή τους.


Πηγή


ΗΠΑ: Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό που σκότωσε τον 19χρονο Αφροαμερικανό στο Μάντισον



Ενας λευκός αστυνομικός που είχε σκοτώσει τον Μάρτιο έναν άοπλο 19χρονο μαύρο στο Μάντισον του Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ) ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και δεν πρόκειται να διωχθεί, ανακοίνωσαν oi δικαστικές αρχές.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε μία αυθόρμητη διαδήλωση.

Ο Τόνι Ρόμπινσον σκοτώθηκε από σφαίρες στις 6 Μαρτίου και ο θάνατός του προκάλεσε πολυήμερες διαδηλώσεις στο Μάντισον, στο πλαίσιο της αναζωπύρωσης των φυλετικών εντάσεων έπειτα από πολλά περιστατικά κατά τα οποία αστυνομικοί προκάλεσαν τον θάνατο άοπλων μαύρων. Οι τραγωδίες αυτές προκάλεσαν επίσης την έναρξη μίας δημόσιας συζήτησης σχετικά με τη χρήση υπερβολικής βίας από τους αστυνομικούς.

«Καταλήγω ότι αυτός ο ατυχής και τραγικός θάνατος ήταν αποτέλεσμα μίας νόμιμης χρήσης θανατηφόρας δύναμης από την αστυνομία και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του αστυνομικού (Ματ) Κένι για τον θάνατο του Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ», δήλωσε ο Ισμαέλ Οζάν, εισαγγελέας της κομητείας Ντέιν, σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιον, πολλοί φίλοι και μάρτυρες –ορισμένοι από τους οποίους είχαν ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, κάτι που προκάλεσε την επέμβαση του Κένι– περιέγραψαν τη βίαιη, απειλητική και επιθετική συμπεριφορά του Τόνι Ρόμπινσον στον δρόμο, εναντίον οχημάτων, διερχομένων και φίλων.

Ένας από αυτούς διευκρίνισε πως ο νεαρός άνδρας ήταν υπό την επήρεια πολλών ουσιών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις, ανέφερε ο εισαγγελέας. Ο αστυνομικός "φοβήθηκε για την ασφάλειά του, την ασφάλεια των άλλων και για την ασφάλεια του Τόνι Ρόμπινσον".

Ο αστυνομικός εισέβαλε στο διαμέρισμα όπου ο νεαρός άνδρας είχε καταλήξει μετά την τρελή εξόρμησή του, αφού άκουσε θορύβους, ιδίως "ασυνάρτητες κραυγές".

Ο Κέρι έμεινε περίπου 20 δευτερόλεπτα στο εσωτερικό, έριξε επτά πυροβολισμούς εκ του σύνεγγυς, μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και σε τρεις γύρους. Το θύμα επλήγη επτά φορές, κατά πρόσωπο, διευκρίνισε ο Οζάν, προσθέτοντας πως ο Ρόμπινσον "είχε τις αισθήσεις του" όταν ο αστυνομικός κάλεσε ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο δικηγόρος της οικογένειας Τζον Λίβι εκτίμησε πως παραμένουν «αναπάντητα ερωτήματα. Θα συνεχίσουμε την έρευνά μας».

«Η οικογένεια περίμενε ότι η διαδικασία θα επέτρεπε στο κοινό να ακούσει τα στοιχεία (της υπόθεσης) και πως δώδεκα άνθρωποι της κοινότητας (σ.σ. στο σώμα των ενόρκων) θα αποφασίσουν κατά πόσο τα πυρά ήταν δικαιολογημένα ή όχι", συνέχισε. "Δυστυχώς, δεν συνέβη αυτό».

Δεκάδες άνθρωποι, ιδίως νέοι, διαδήλωσαν στους δρόμους του Μάντισον μετά την ανακοίνωση του εισαγγελέα, κρατώντας πανό που έγραφαν "Οι ζωές των μαύρων μετράνε" (Black lives matter) ή "#justice4Tony" (Δικαιοσύνη για τον Τόνι).

Η οικογένεια κάλεσε, μέσω του δικηγόρου της, τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν ειρηνικά και χωρίς βία και είπε ότι μοιράζεται την απογοήτευση και την οργή τους.

Η ισχυρή οργάνωση υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων Aclu εξέφρασε τη «λύπη» της για την απόφαση του εισαγγελέα. Άφησε να πλανάται «ένα σύννεφο αμφιβολιών για τις περιστάσεις και τις ευθύνες σχετικά με τον θάνατο του Τόνι Ρόμπινσον», σχολίασε σε μία ανακοίνωση ο Κρις Αχμούτι, γενικός διευθυντής του παραρτήματος του Ουισκόνσιν.


Πηγή 


Ν. Ξυδάκης: Δεν θα διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα η κυβέρνηση




Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας σήμερα στο Mega, σημείωσε ότι «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός και τόνισε ότι  «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», όμως απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

«Η αποκάλυψη της Αμφίπολης είχε στοιχεία σόου»

Σχετικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη, ο Υπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το εύρημα, όμως λάθος τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη του μνημείου «είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου». Αναφερόμενος στις εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα, σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης, αναστήλωσης και διαμόρφωσης του χώρου.

"Η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για συμφωνία"

Για τη θέση του σχετικά με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και την έκταση που πήρε η υποδοχή τους με τιμές αρχηγού κράτους υπογράμμισε: "Έχω τη θέση ενός πολίτη ενός δημοκρατικού ουδετερόθρησκου κράτους, η Ελληνική δημοκρατία είναι ουδετερόθρησκη, δεν επιβάλλει δια της βίας καμία θρησκευτική πεποίθηση, καμία θρησκευτική πίστη, σέβεσαι οποιονδήποτε συμπολίτη σου πιστεύει κάτι το οποίο δεν είναι βλαπτικό για τους άλλους".


Πηγή: capital.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

ΚΑΡΔΙΑ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ !
Ν. ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ
Χαριτολογώντας αγαπημένοι μου όχι με ζουρνάδες και νταούλια αλλά
σεμνά ,γιατί δεν μας βλέπω για αλλαγές ,Όσο περνούν οι μέρες ,οι εβδομάδες ,
και οι μήνες , τόσο και πιο πολύ το ηρεμιστικούλι μας το θέλουμε !
Ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να κάνει υπομονή έχει τόνους από αυτή ,
όσο είναι η ζωή ! Το κουστουμάκι που προσπαθούν να μας φορέσουν
οι δανειστές μας , είναι τρία νούμερα μικρότερα μη σου πώ  και τέσσερα .
Οι κόκκινες γραμμές έχουν γίνει ασπρόμαυρες ! ;
Δημοψήφισμα ακούω ,περικοπές ,ότι έχουμε χρήματα μόνο για δύο εβδομάδες ,
και ότι θα πτωχεύσουμε .Όχι ότι δεν είμαστε , αλλά να έχουμε να λέμε !
Τι λύσσα καλέ που έχουν μαζί μας οι Εταίροι μας ; Ένα βήμα πίσω δεν
κάνουνε .Όσο για τους πολιτικούς της χώρα μας , βλέπω υψηλό δείκτη
ανευθυνότητας . Κατά τ΄άλλα οι καθαρίστριες το γλέντησαν έξω από το
Υπουργείο Οικονομικών ,μετά από αγώνα δύο χρόνων .
Έπιασαν πάλι τις σφουγγαρίστρες τους.
Το είδαν αυτό οι απολυμένοι συμβασιούχοι του ΟΑΕΕ κι έκαναν κι αυτοί
κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή του οργανισμού ,μπάς και τους
προσλάβουν πάλι .Οι δε απολυμένοι της ΕΡΤ μπήκαν πανηγυρικά
στο Ραδιομέγαρο . Το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί ακόμα ,και ξέσπασε
 εμφύλιος μεταξύ των απολυμένων και των εργαζομένων εκεί.
Ας ελπίσουμε στο καλύτερο ! Όχι άλλη φαγωμάρα !
Εν τω μεταξύ η Λ. Καννέλη αρπάχτηκε με τον Γ. Λαγό βουλευτή της Χ.
 Αυγής .Η Λ.Καννέλη ενημέρωσε την Ζ. Κωνσταντοπούλου την Πρόεδρο
της βουλής , άλλα δεν έκανε καμμιά κίνηση προς την Χ.Αυγή .
Θύμωσε η Λ.Καννέλη και αποκάλεσε την Ζ.Κωσταντοπούλου :
<< Μάνα του λόχου της Χ.Αυγής >> .
Τα νεύρα μου ! Κάντε κάτι καλό βρε παιδιά , αφήστε επιτέλους τις ίντριγκες !
Πάμε όλοι μαζί   ενωμένοι για το καλό της χώρας μας !
Για γέλια και για κλάματα ήταν το φεστιβάλ που έγινε στο Σύνταγμα
για την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης.
Έχουμε την ζαλούρα από τα μνημόνια , θα έχουμε και το μπάφο τώρα !
Πάμε να χαλαρώσουμε λίγο .Η Δανάη Στράτου η γυναίκα του  σταρούμπας μας
Γ.Βαρουφάκη, είπαν ότι ήταν μούσα  αγγλικού συγκροτήματος , στο τραγούδι
Common People . Γράφτηκε λένε για την μοναδική γλύπτρια Δανάη , που
σπούδαζε τότε στο Σαιν - Μάρτινς ! Και οι δύο Σταρ !
Φτιάξανε το Βαρουφακέικο  !
Μας αρέσει ! Ας βγει κάτι καλό όμως απ΄όλο αυτό το  σταριλίκι !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε  !
Άρχισε η μάχη του σαββατοκύριακου . Η Μ. Μπεκατώρου ξεκίνησε δυνατά
την εκπομπή της το << ΣΟΥ -ΚΟΥ >>, και βγήκε πρώτη στα νούμερα τηλεθέασης .
Η Μαρία ήταν ανθρώπινη ,άμεση στο πρωινό που τόσο της πάει .
Η Κ . Καραβάτου κράτησε το κοινό της και ήρθε δεύτερη .
Η Κ . Σπυροπούλου έπεσε στην τρίτη θέση . Νικήτρια δεν είναι μόνο η Μ. Μπεκατώρου
αλλά από την αρχή της σεζόν η Κ. Καραβάτου . Σ΄ένα μικρό κανάλι έβγαινε πρώτη
απέναντι από την Κ. Σπυροπούλου που είχε και μεγάλο κανάλι και πλούσιο
σκηνικό !Καλή επιτυχία και στον Γ.Αρναούτογλου  που θα παρουσιάσει το παιχνίδι
<< Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου >> που θα κάνει πρεμιέρα
στις 18 Μαΐου ! Θα γίνει της ..Μάνας !
 Ο Ν.Σφακιανάκης πάλι τα ίδια ! Μήπως κάνει διαφήμιση στο μαγαζί που εμφανίζεται ;
Γιατί βρε Νότη ; Έχεις τραγουδήσει τόσο ωραία τραγούδια ! Τώρα τα έβαλες και με την
συχωρεμένη Μ.Μερκούρη ; Βέβαια τα είπε πάλι ένα χέρι και στον Α. Ρέμο και στον
Π.Παντελίδη . Ν .Σφακιανάκη πάρτο αλλιώς ! Καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς !
Η επιστροφή της  Ελένης τίναξε τα νούμερα τηλεθέασης στο ύψος μιας
βασίλισσας .Ομορφότερη ,αδυνατισμένη και υπέρλαμπρη έδειξε στο κοινό της
ότι πάντα θα είναι στο θρόνο της !Ε ! Η εκπομπή είχα όλα όσα... κάνει η Ελένη .
Οι τηλεθεάτριες ..ζαλισμένες ψάχνουν τη δίαιτα , και τα προϊόντα ομορφιάς της .
Αχ βρε ..Ελένη τι μας κάνεις !


Το Tip της εβδομάδας !
Όσο κι αν μας... δέρνουν τα γεγονότα θετική διάθεση λοιπόν
και μακριά απ΄την  πόλη όπως και όσο μπορείτε !
Το γέλιο ξορκίζει το κακό . Μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Ξέφραγο αμπέλι τα πανεπιστήμια, επίθεση κουκουλοφόρων εξωπανεπιστημιακών σε φοιτητές στο ΑΠΘ


Επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και φοιτητές έγιναν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Τα άτομα που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, κρατώντας στα χέρια τους διάφορα αντικείμενα, προκάλεσαν ζημιές και συγκρούστηκαν με φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη.




Η Ελλάδα έγινε... σίριαλ στις ΗΠΑ! Η Ελληνίδα «πρωθυπουργός» που μάχεται τους τζιχαντιστές



Η ελληνική κρίση αλλά και οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις έγιναν... σήριαλ. Κυριολεκτικά... Διότι η νέα δραματική σειρά του NBC "American Odyssey", έχει έντονο άρωμα Ελλάδας...
Στο δεύτερο κιόλας επεισόδιο κάνει την εμφάνισή της η Σοφία Τσαλδάρη (την οποία υποδύεται η Ιρλανδή Ορλα Μπρέιντι), η γυναίκα που σύμφωνα με το σενάριο, είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η δυναμική πολιτικός, σύμφωνα με "Τα Νέα", ταξιδεύει μέχρι την Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να τους εκθέσει το πολιτικό της πλάνο. Αυτήν τη φιλόδοξη γυναίκα σπεύδει να γνωρίσει η Μάγια Ντέκερ, που αποτελεί τη δεύτερη ελληνική συμμετοχή στην παραγωγή, καθώς το ρόλο ενσαρκώνει η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Έλενα Καμπούρη, που παρά τα 16 της χρόνια, μπήκε δυνατά στη βιομηχανία του θεάματος συμμετέχοντας σε δουλειές, όπως η ταινία "The Cobbler".

Η πλοκή της μοντέρνας αλλά και πιο αμερικανοποιημένης εκδοχής του ομηρικού έπους της "Οδύσσειας", στήνεται πάνω σε στρατιωτικά μυστικά, επιχειρηματική κατασκοπεία, παρασκηνιακές κινήσεις και φυσικά, με την απαραίτητη δόση συνωμοσιολογίας και εξωτερικών κινδύνων. Κεντρική ηρωίδα είναι η Οντέλ Μπάλαρντ που βρίσκεται σε αποστολή στο Μάλι, όταν ανακαλύπτει την εμπλοκή αμερικανικής εταιρίας στη χρηματοδότηση ομάδας τζιχαντιστών και επιβιώνει από φονική επίθεση εναντίον της ομάδας της.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο Πίτερ Ντέκερ, πρώην εισαγγελέας που εργάζεται πλέον ως δικηγόρος στην εν λόγω διεφθαρμένη εταιρία. Αν και άγνωστοι μεταξύ τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πολιτικό ακτιβιστή Χάρισον Γουόλτερς που ανακαλύπτει την συνωμοσία μέσω ενός χάκερ που αποφασίζει να την ξεσκεπάσει.
Μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, γίνονται αναφορές σε πολλά ζητήματα, όπως το κίνημα Occupy Wall Street, την άνοδο των τζιχαντιστών και τη γενικότερη έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και, φυσικά, οι ελληνικές εκλογές...


Πηγή : imerisia.gr



Εκτέλεσε τον υπ. Αμυνας ο Κιμ Γιονγκ Ουν επειδή... αποκοιμήθηκε



Νεκρός από αντιαεροπορικά πυρά, μετά από εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ν. Κορέας, ο υπουργός Άμυνας της Πιονγκγιάνγκ με την κατηγορία της προδοσίας αφού αποκοιμήθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ηγέτης της χώρας.

Ο υπουργός Άμυνας Χιον Γιονγκ Τσολ, 66 ετών, που ηγείτο του στρατού της απομονωμένης χώρας, κατηγορήθηκε για προδοσία, που περιελάμβανε την απείθεια στον Κιμ, καθώς και το γεγονός ότι αποκοιμήθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία ήταν παρών ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με νοτιοκορεάτες βουλευτές τους οποίους ενημέρωσε σήμερα σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση η υπηρεσία κατασκοπείας.
Την εκτέλεσή του παρακολούθησαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Δεν είναι σαφές πώς η NIS απέκτησε την πληροφορία και δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή τέτοιες πληροφορίες από το εσωτερικό της «μυστικοπαθούς» Βόρειας Κορέας. Ειδικοί στη Βόρεια Κορέα είπαν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για αστάθεια στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει, αν οι εκτελέσεις συνεχιστούν.

Οι βουλευτές είπαν πως ο Χιον εκτελέστηκε σε πεδίο βολής στην Περιοχή Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Κανγκούν, 22 χλμ. βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Χιον, για τον οποίο η τελευταία φορά που είναι γνωστό ότι μίλησε δημόσια ήταν σε μία διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα τον Απρίλιο, φέρεται πως είχε δείξει ασέβεια στο Κιμ αφού αποκοιμήθηκε στη διάρκεια μίας στρατιωτικής εκδήλωσης

Η εδρεύουσα στις ΗΠΑ Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, το πεδίο βολής είναι πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκε για εκτέλεση με αντιαεροπορικά πυρά ZPU-4 τον Οκτώβριο. Ο στόχος βρισκόταν σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από τους εκτοξευτές βλημάτων που έχουν ένα βεληνεκές 8.000 μέτρων.
Η είδηση αυτή έρχεται λίγες ώρες αφότου ένας ανώτερος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, ο οποίος αποστάτησε, κατήγγειλε τη δηλητηρίαση της θείας του Κιμ Γιονγκ Ουν, επειδή «διαμαρτυρόταν» για την εκτέλεση του συζύγου της και θείου του δικτάτορα.

Το 2013, ο Κιμ έδωσε εντολή για την εκτέλεση του θείου του, Τζανγκ Σονγκ Ταέκ, ο οποίος κάποτε θεωρείτο ως ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρες στον ηγετικό κύκλο της Πιονγκγιάνγκ, για φατριασμό και διάπραξη εγκλημάτων που έβλαψαν την οικονομία, μαζί με μία ομάδα αξιωματούχων που ανήκαν στον κύκλο του.
Ο Κιμ διέταξε την εκτέλεση 15 υψηλόβαθμων αξιωματούχων φέτος ως τιμωρία επειδή αμφισβήτησαν την εξουσία του, σύμφωνα με τη NIS. Συνολικά, περίπου 70 αξιωματούχοι έχουν εκτελεστεί αφότου ο Κιμ ανέλαβε την εξουσία μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2011, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τη NIS.
Ο Χιον, για τον οποίο η τελευταία φορά που είναι γνωστό ότι μίλησε δημόσια ήταν σε μία διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα τον Απρίλιο, φέρεται πως είχε δείξει ασέβεια στο Κιμ αφού αποκοιμήθηκε στη διάρκεια μίας στρατιωτικής εκδήλωσης, δήλωσαν οι νοτιοκορεάτες βουλευτές, επικαλούμενοι την ενημέρωσή τους από την υπηρεσία.
Ο Χιον φέρεται επίσης ότι είχε καταφερθεί εναντίον του Κιμ και είχε παρακούσει τις εντολές του πολλές φορές, σύμφωνα με τους βουλευτές, Συνελήφθη στα τέλη του περασμένου μήνα και εκτελέστηκε τρεις ημέρες αργότερα, χωρίς να ακολουθηθούν δικαστικές διαδικασίες, ανέφερε η NIS.

Ο Χιον, ένας ελάχιστα γνωστός στρατηγός, προήχθη στη στρατιωτική ιεραρχία την ίδια εποχή με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2010. Έγινε αναπληρωτής στρατάρχης του βορειοκορεατικού στρατού το 2012.

Η υπηρεσία Πληροφοριών της Βόρειας Κορέας είπε στους βουλευτές πως ο Μα Γιον Τσουν, ο οποίος είναι γνωστός ως ο αρχιτέκτονας που έχει τεθεί επικεφαλής των νέων υποδομών υπό τον Κιμ, έχει πέσει θύμα δίωξης ή τιμωρίας, ανέφεραν οι βουλευτές.
Ο Μα είχε υπηρετήσει κάποτε ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Οικονομικών και Λογιστικής του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών και, μέχρι πρόσφατα, ήταν ουσιαστικά ο θησαυροφύλακας της χώρας.
Φωτογραφιζόταν τακτικά πλάι στον Κιμ Γιουνγκ Ουν σε εικόνες κρατικής προπαγάνδας, αλλά δεν έχει καταγραφεί η παρουσία του από τον Νοέμβριο πέρυσι.

Στα όριά του το καθεστώς;
Η Βόρεια Κορέα είναι μία από τις πιο απομονωμένες χώρες στον κόσμο και η δομή της κυβερνητικής εξουσίας είναι σε μεγάλο βαθμό αδιαφανής. Ο νυν ηγέτης ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογένειας Κιμ που κυβέρνησε με σχεδόν απόλυτη εξουσία από την ίδρυση της χώρας το 1948.

«Η εσωτερική πολιτική της Βόρειας Κορέας είναι πολύ ευμετάβλητη τελευταία. Εσωτερικά, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας σεβασμός για τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέσα στον πυρήνα και στα μεσαία επίπεδα της βορειοκορεατικής ηγεσίας», δήλωσε ο Μάικλ Μέιντεν, ειδικός στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας και συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης 38 North.
Πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει σαφής ή υφιστάμενος κίνδυνος για την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τη σταθερότητα του καθεστώτος, αλλά αν αυτό εξακολουθήσει να συμβαίνει και την επόμενη χρονιά, τότε θα πρέπει στα σοβαρά να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την αναθεώρηση των σεναρίων μας για τη Βόρεια Κορέα».

Ο Κοχ Γιου-χουάν, ειδικός στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας στο Πανεπιστήμιο Ντογκούκ της Σεούλ, δήλωσε πως το καθεστώς θα μπορούσε να φθάσει «στο όριό του», αν οι εκκαθαρίσεις του Κιμ συνεχιστούν.

«Όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πει κανείς», είπε ο Κοχ.

Ο Αντρέι Λνκόφ, ειδικός στη Βόρεια Κορέα που εργάζεται για το Πανεπιστήμιο Κούκμιν της Σεούλ δήλωσε ότι οι εκκαθαρίσεις στην Πιονγκγιάνγκ δεν σημαίνουν απαραίτητα αστάθεια.

«Η κοινή παραδοχή είναι πως είναι κακό για τη σταθερότητα, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος», είπε, παρομοιάζοντας την κατάσταση με τις εκκαθαρίσεις του Στάλιν. «Ο νεαρός δεν είναι απαραίτητα δημοφιλής στους στρατιωτικούς, έτσι θέλει να δείξει πως έχει τον έλεγχο και είναι το αφεντικό».

Η στρατιωτική ηγεσία της Πιονγκγιάνγκ είναι σε κατάσταση διαρκούς ανασχηματισμού αφότου ανήλθε στην εξουσία ο Κιμ Γιονγκ Ουν.


Ο τριαντάρης Κιμ έχει αλλάξει τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων τέσσερις φορές αφότου ανήλθε στην εξουσία. Ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ιλ, που κυβέρνησε την απομονωμένη χώρα για σχεδόν δύο δεκαετίες, είχε αντικαταστήσει τον επικεφαλής του στρατού μόλις τρεις φορές.




Πηγή : ethnos.gr


Ενταση μεταξύ Σημίτη και Άκη στο δικαστήριο



Ο κ. Τσοχατζόπουλος πλησίασε τον πρώην πρωθυπουργό για να του μιλήσει, αλλά εκείνος τον αγνόησε επιδεικτικά και αποχώρησε από την αίθουσα - «Ο Άκης δεν ήθελε να μειώσουμε τις δαπάνες για την Άμυνα», είπε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε: «Είχα εμπιστοσύνη στο υπ. Εθνικής Άμυνας. Ο Τσοχατζόπουλος ήταν το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια» - Καταθέτει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την πεποίθησή του ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει δωροδοκία στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος καταθέτει σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας σε δεύτερο βαθμό.

Η  δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Κώστα Σημίτη, ο οποίος κλητεύθηκε μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος βρίσκεται στο ακροατήριο.

Κατά την κατάθεσή του ο κ. Σημίτης ισχυρίστηκε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα επενδύσεων και υπογράμμισε πως είχε εμπιστοσύνη στο σύστημα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του αν, όπως τόνισε, οι αθλιότητες αυτές έγιναν επί πρωθυπουργίας του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αν έγιναν τέτοια πράγματα είναι «ντροπή».

Ενταση μεταξύ Σημίτη και Άκη


Οι τόνοι, πάντως, ανέβηκαν στο δικαστήριο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι όταν όταν το λόγο έλαβαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Με καλέσατε για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα», είπε ο κ. Σημίτης απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων της υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Ο κ. Σημίτης κουνώντας το δάκτυλο και εμφανώς ενοχλημένος απάντησε σε ερώτηση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου για το αν είχε προσφέρει έργο ο κατηγορούμενος  πρώην υπουργός είπε: «Θέλετε να πω τη γνώμη μου; Θα την πω. Δε έχει καμία σημασία τι έργο έκανε, αν έκανε αυτό που καταλογίζουν κακώς τα έκανε».

Ακόμη, ο κ. Σημίτης απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν υπέπεσε κάτι μεμπτό στην αντίληψη του απάντησε: «Δεν υπέπεσε αλλά το ότι δεν υπέπεσε  στην αντίληψή μου αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν».

Κάποια στιγμή δε σε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλησίασε τον πρώην πρωθυπουργό για να του μιλήσει αλλά εκείνος τον αγνόησε επιδεικτικά και αποχώρησε από την αίθουσα.

«Ο Άκης δεν ήθελε να μειώσουμε τις δαπάνες για την Άμυνα»


Στην κατάθεσή του, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης πως δεν θα έπρεπε να σταματήσουν τα προγράμματα επενδύσεων.

«Κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρξει δωροδοκία αφού έγινε», είπε χαρα ο κ. Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση της έδρας, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σημίτης: Λυπάμαι αν οι αθλιότητες αυτές έγιναν επί πρωθυπουργίας μου

«Είχα εμπιστοσύνη στο υπ. Εθνικής Άμυνας. Ο Τσοχατζόπουλος ήταν το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια»

«Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα με τελευταίο επίπεδο τον πρώην υπουργό», πρόσθεσε ο κ. Σημίτης.

«Δεν γνωρίζω αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος δωροδοκήθηκε... αυτά αποκαλύφθηκαν πολύ μετά», είπε ακόμη ο κ. Σημίτης, παρουσία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία επανέκαμψε στη διαδικασία μετά από πολύ καιρό, για πρώτη φορά δε μετά από την απόδρασή της.

«Δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο ο Τσοχατζόπουλος... ήταν το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ επί 20 χρόνια», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Πρόεδρος: Πείτε μας αν συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ;

Κ. Σημιτης: Με εκπλήσσει η ερώτηση γιατί μετέχει πάντα ο πρωθυπουργός στο ΚΥΣΕΑ ως προεδρεύων. Ήρθα ευχαρίστως για να διευκολύνω την απονομή της δικαιοσύνης αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων.

«Η χώρα έπρεπε να εξοπλιστεί μετά τα Ιμια»


Ο κ. Σημιτης αναφέρθηκε στα γεγονότα των Ιμίων για να επισημάνει ότι το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε η χώρα να πάρει 60 F16, 15 Μιράζ, 4 υποβρύχια, ελικόπτερα κλπ, ενώ σε διπλωματικό επίπεδο ελήφθη η απόφαση του Ελσίνκι.

Στην κατάθεσή του ο κ, Σημίτης ανέφερε επίσης: «Συγκάλεσα την κυβερνητική επιτροπή και με εισήγηση του τότε ΥΠΟΙΚ πρoτάθηκε αναβολή της υλοποίησης νέων εξοπλισμών και μείωση προϋπολογισμού κατά 1 τρισ. δραχμές. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διαφωνούσε καθώς θεωρούσε πως είναι αναγκαίοι για θωράκιση της χώρας και πως δεν ξεπερνούν τα προγράμματα το 5% του ΑΕΠ και είναι μόλις 4%. Αποφάσισα πως δεν το ενέταξα και υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον Τύπο, αφού έγραφαν «όπλα ή βούτυρο». Συμφωνούσε και η ΝΔ με τον Τύπο. Τελικά συνήλθε το ΚΥΣΕΑ και μείωσε τους εξοπλισμούς κατά 35 δισ. ευρώ. Δηλαδή οι εξοπλισμοί έγιναν υπό την πίεση των Ιμίων και μειώθηκαν όταν εξέλιπε το στοιχείο της αναγκαίας θωράκισης».

Πρόεδρος: Ναι, αλλά αυτό δεν αφορά τις προηγούμενες συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα ΤΟΡ Μ1 (σ.σ. πρόκειται για τις επίδικες συμβάσεις)

Κ. Σημίτης: Αυτά ήταν αναγκαία λόγω των Ιμίων και καλώς αγοράστηκαν, άρα είναι αναληθής ο ισχυρισμός ότι δεν χρειάζονταν.

Πρόεδρος: Το ΚΥΣΕΑ έχει συμβουλευτικό ρόλο;

Κ. Σημίτης: Όχι αποφασιστικό. Δεν αποφάσιζε για όλα. Ο νόμος για το ΚΥΣΕΑ λέει πως δίνει τις πολιτικές αποφάσεις αλλά όχι για τις αγορές. Για παράδειγμα απαντούσε στα πολιτικά ερωτήματα: Υπάρχει δυνατότητα να αγοράσει από Γαλλία ή ΗΠΑ; Αυτό αποφασίζει.

«Λυπάμαι αν οι αθλιότητες αυτές έγιναν επί πρωθυπουργίας μου»


Στην κατάθεσή του ο κ. Σημίτης ανέφερε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι οι αθλιότητες έγιναν επί πρωθυπουργίας του, όταν στόχος του όπως είπε, ήταν να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τη χώρα.

Πολιτική αγωγή: Επιλέξατε με ιδιαίτερα κριτήρια ως υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Τσαχατζόπουλο;

Κ. Σημίτης: Δεν ενθυμήστε ότι την εποχή εκείνη υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Αρσένης. Έγινε υπουργός στον ανασχηματισμό μετά εκλογές. Η αλλαγή έγινε γιατί ήταν νέα κυβέρνηση και γιατί δεν ήταν ικανοποιητικός ο χειρισμός στο ΥΠΕΘΑ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός, κορυφαίος υπουργός και το «νούμερο 2» στο ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, ο κ. Σημίτης στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στα υποβρύχια, τονίζοντας: «Έχουμε σήμερα 2015 δεν μπορείτε να περιμένετε από εμένα να θυμηθώ συζήτηση που έχει γίνει το 1999 και 2001 σε σχέση με υποβρύχια και οποιαδήποτε άλλο όπλο. Μόνιμη επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να υπάρχει μία συμπαραγωγή διότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν δούλευαν και ήταν ζημιογόνα. Το ΚΥΣΕΑ αποφάνθηκε ότι είναι σκόπιμο να υπάρξει συμπαραγωγή».

Για τον πρώην υπουργό και κατηγορούμενο ο Κ. Σημίτης ανέφερε στο δικαστήριο:  «Είχα εμπιστοσύνη στο σύστημα και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άλλωστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν ήταν ο οποιοσδήποτε, είχε διατελέσει αναπληρωτής Πρωθυπουργός κατά την διάρκειά της ασθένειας του Ανδρέα Παπανδρέου, από το '76 ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και επί 20 και πλέον χρόνια το δεύτερο πρόσωπο στο ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια των TOR-Μ1 ο κ. Σημίτης ανέφερε πως για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα το μόνο θέμα που τέθηκε ήταν αν αυτό ήταν συμβατό  με άλλα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό διότι, όπως είπε ο κ. Σημίτης, ο ελληνικός στρατός δεν προμηθευόταν ρωσικά όπλα, πλην όμως όπως συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός, «κρίθηκε ότι έπρεπε να αγοράσουμε ρωσικά όπλα και για λόγους πολιτικής».

«Το ΤΟΡ - Μ1 αγοράστηκε για τον στρατό. Αν η εισήγηση ήταν ότι το όπλο δεν ήταν καλό, δεν θα το παίρναμε. Υπήρχαν κάποια όπλα που είχαν οι Σοβιετικοί και δεν είχαν άλλοι», είπε.

Πολιτική Αγωγή:  Γίνονταν δεκτά όσα εισηγείτο ο υπουργός;

Κ. Σημίτης: Το ΚΥΣΕΑ λειτουργούσε ως εξής: Ο υπουργός πρότεινε για παράδειγμα το F15 ή F16 και το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε. Ο υπουργός είχε εισήγηση για το ένα ή το άλλο. Συνήθως γινόταν δεκτή η εισήγηση.

Πολιτική Αγωγή: Υπήρχε διεθνής διαγωνισμός για τα εξοπλιστικά;

Κ. Σημίτης: Όχι βέβαια. Μπορεί να κάνεις διαγωνισμό και να λες τι αεροπλάνο θες; Είναι δυνατόν;

«Οι εισηγήσεις Τσοχατζόπουλου ήταν καθοριστικές - Αν είχα διαπιστώσει παρατυπίες θα είχα επέμβει»


«Αν είχα διαπιστώσει παρατυπίες θα είχα επέμβει. Ήμουν αυστηρότατος κατά τη διάρκεια της θητείας μου, είχα επέμβει και είχα αποπέμψει δυο υπουργούς», είπε ο κ Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ επανέλαβε ότι δεν έχει υποπέσει τίποτα στην αντίληψή του περί παρατυπίας.

«Μίλησα για δωροδοκία με βάση την πρωτόδικη απόφαση και αν έγιναν  τέτοια πράγματα είναι αθλιότητες και είναι ντροπή», επανέλαβε ο κ. Σημίτης.

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε στο δικαστήριο πως οι εισηγήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΚΥΣΕΑ ήταν καθοριστικής σημασίας για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤΟΡ-Μ1.

Εισαγγελέας: Οι εισηγήσεις Τσοχατζόπουλου ήταν καθοριστικής σημασίας;

Κ. Σημίτης: Βεβαίως αφού ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπογραμμίζεται ότι τόσο ο κ. Σημίτης όσο και ο κ. Βενιζέλος έχουν κληθεί στο ακροατήριο μετά από απόφαση του δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999.

Μάλιστα, στις 20 Μαΐου αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ και οι συγκεκριμένα οι Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Αντίστοιχα οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να εξεταστούν από το δικαστήριο.


Ο κ. Σημίτης, η κυρία Παπανδρέου αλλά και και ο κ. Βενιζέλος είχαν βρεθεί στο δικαστήριο και σε προηγούμενη συνεδρίαση του και τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντικρίζοντας τους τους είχε πλησιάσει και είχε ανταλλάξει τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.

«Γεια σου πρόεδρε» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. «Γεια σου Άκη», απάντησε ο Κ. Σημίτης.


Στον κ. Βενιζέλο, ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε λέγοντάς του: «Γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο απουσίαζε ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Με αφορμή την κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής, θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

Αντίθετα, η πλευρά του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Ιωάννης Παγορόπουλος θεωρεί ότι η κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ και η κατάθεση των συγκεκριμένων προσώπων θα βοηθήσει το δικαστήριο στην ανεύρεση της αλήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία για την εκτέλεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.


Πηγή : protothema.gr


Και πάλι σε ύφεση η ελληνική οικονομία


Αρνητικό ρυθμό μεταβολής κατέγραψε το ΑΕΠ της χώρας στο πρώτο τρίμηνο του έτους έναντι του τελευταίου τρίμηνου του 2014, ενώ θετικά κινήθηκε σε σχέση με το πρώτο περσινό τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του ‘15 έναντι του τετάρτου του ‘14, αλλά αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πέρσι.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την αρνητική επίδραση που είχε ο εκλογικός κύκλος και η αβεβαιότητα που αυτός προκάλεσε στην ελληνική οικονομία.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι μετά την εποχική και ημερολογιακή διόρθωση, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 στα 46,5 δισ. ευρώ από 46,6 που ήταν στο δ’ τρίμηνο του 2014 και τα 46 δισ στο α’ τρίμηνο του ίδιου έτους.


Πηγή : kathimerini.gr


Άγρια καταδίωξη με το δάχτυλο στη σκανδάλη στο Τέξας (βίντεο)



Μία άγρια καταδίωξη σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην κομητεία Τρίνιτι στο Τέξας, με τις αρχές να δίνουν το βίντεο στη δημοσιότητα. Οι αστυνομικοί της Κομητείας προσπάθησαν να σταματήσουν για έλεγχο

έναν άνδρα που επέβαινε σε ένα άσπρο αγροτικό, που κινείτο με υψηλή ταχύτητα, όμως ο τελευταίος προσπάθησε να τους αποφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία μακρά καταδίωξη.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν δύο φορές το όχημα, ωστόσο ο ύποπτος αρνήθηκε να συμμορφωθεί και τους ξεγλίστρησε ισάριθμες φορές. Την 3η φορά οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το λάστιχο του οχήματος για να το σταματήσουν και παρότι ο άνδρας έδειξε πρόθυμος να συνεργαστεί, επιχείρησε και πάλι να τους ξεφύγει, παρά το γεγονός ότι τον σημάδευαν με τα όπλα.

Τελικά τον ακινητοποίησαν λίγο παρακάτω και τον έβγαλαν βίαια από το όχημα, καθώς ούτε στο τέλος έδειχνε διατεθειμένος να παραδοθεί μόνος του. Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ ουδείς τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος ήταν εξαιρετικά μεθυσμένος.



Πηγή : antenna.gr


Τις ευθύνες της Ευρώπης για την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα παρουσίασε η ηγεσία του ΥΥΚΑ σε Γερμανούς βουλευτές



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

"Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις της λιτότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας" ήταν το θέμα συζήτησης στην συνάντηση αντιπροσωπείας Γερμανών βουλευτών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η γερμανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης και παραδέχθηκε ότι μερίδιο της ευθύνης, κυρίως όσον αφορά παθογένειες όπως η εγχώρια σπατάλη, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, ανήκει στην ελληνική πλευρά, αλλά τόνισε και τις ευθύνες της Ευρώπης...

Τόνισε μάλιστα την απροθυμία της ΕΕ να εγγυηθεί τα ελληνικά εθνικά σύνορα, που ανάγκασε την Ελλάδα να ξοδεύει υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς. Δεν παρέλειψε να σημειώσει δε, ότι μεγάλο μέρος αυτών καταβλήθηκε σε ευρωπαϊκές βιομηχανίες αμυντικών συστημάτων. Ευθύνη για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό επέρριψε και στα διαπιστωμένα σκάνδαλα διαφθοράς στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές εταιρείες, γερμανικές και όχι μόνον. Τέλος, αναρωτήθηκε ποιος ωφελήθηκε από τη ραγδαία διαδικασία αποβιομηχάνισης, "που είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να εισάγει σήμερα σειρά προϊόντων από εξαγωγικές βιομηχανίες του πυρήνα της ΕΕ".

Ο κ. Κουρουμπλής αφού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ζήτησε τη γερμανική συνδρομή και εμπειρία όσον αφορά την εξέλιξη και διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων στην υγεία για τον έλεγχο του κόστους και τον περιορισμό της απάτης, αλλά και για την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τα Φάρμακα, που μεταξύ άλλων θα είναι σε θέση να αξιολογεί την επιπρόσθετη θεραπευτική αξία των καινοτόμων φαρμάκων σε σχέση με την τιμή τους. Ζήτησε επίσης τη στήριξη της Γερμανίας στο αίτημα που πρόκειται να κατατεθεί στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για τη μετεκπαίδευση επαγγελματιών της υγείας (πλην ιατρών) μέσω 12μηνων κατ’ εξαίρεση συμβάσεων με κονδύλια ΕΣΠΑ όπως επίσης και τη γερμανική συνδρομή για τον έλεγχο  της φορολόγησης των πολυεθνικών του φαρμάκου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι «"δεν υπερασπιζόμαστε το σύστημα υγείας πριν την κρίση, ωστόσο οι «μεταρρυθμίσεις» των μνημονιακών κυβερνήσεων έγιναν με λάθος τρόπο και με λάθος στόχο. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούμε στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, στην υγειονομική φτώχεια, στην αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τελικά στην ανθρωπιστική κρίση".

Τ'εός, ο κ. Κοντός, αφού έκανε λεπτομερή αναφορά στους επιδεινούμενους δείκτες υγείας, στην υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του συστήματος τόνισε ότι στο πεδίο της τεχνικής βοήθειας η Ελλάδα έχει στην παρούσα συγκυρία και σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα, περισσότερη ανάγκη από στήριξη σε στοχευμένες δράσεις με πρακτικό και άμεσο αποτέλεσμα, παρά από εκθέσεις και μελέτες με ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα.


Πηγή : iatropedia.gr


Βίντεο: Οι αδερφοί Αντετοκούνμπο παίζουν μπάσκετ στο ανοιχτό της παλιάς τους γειτονιάς



Τι κι αν πλέον παίζει στα σαλόνια του NBA - Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο στο ανοικτό γήπεδο του Τρίτωνα, να παίζουν μπάσκετ

Βίντεο: Το μπάσκετ είναι διασκέδαση και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο φρόντισαν να το υπενθυμίσουν στο ανοικτό γήπεδο των Σεπολίων. Οι δυο τους έπαιξαν με παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο ενώ πλήθος κόσμου γέμισε το συγκεκριμένο σημείο της γειτονιάς.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέφερε, «Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε εδώ. Αγαπάμε τη γειτονιά που μεγαλώσαμε και μας αγαπάνε. Προσπαθήσαμε σήμερα να περάσουμε ωραία. Δεν περιμέναμε να έρθει τόσος κόσμος. Πιστεύαμε ότι θα είναι μόνο οι φίλοι μας. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάθε χρόνο».


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πολύ ενθουσιασμένος...  «Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον κόσμο και όλα τα παιδιά που ήρθαν στο γήπεδο για να μας δουν. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε κάθε χρόνο για να διασκεδάζουμε και εμείς οι ίδιοι με τους φίλους μας για να θυμηθούμε τα παλιά. Πάντα μου λείπει η γειτονιά μου. Δύο ημέρες μετά τα playoffs γύρισα εδώ».









Πηγή : protothema.gr