Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Προειδοποίηση Λιου σε Βαρουφάκη: Τέρμα τα λόγια και οι ομιλίες, ώρα για σκληρή δουλειά



Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζακ Λου κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει ένα λεπτομερειακό πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους διεθνείς πιστωτές της, μελετώντας “γραμμή προς γραμμή” τον προϋπολογισμό της.

“Πιστεύω ότι πρόκειται για το είδος της λεπτομερειακής δουλειάς που απαιτεί κυριολεκτικά να μελετήσεις γραμμή προς γραμμή τον προϋπολογισμό σου”, ανέφερε ο Τζακ Λου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας είπε πως κάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη να συμβάλει να εξευρεθεί λύση το ταχύτερο.

“Αυτό δεν λύνεται με ομιλίες, δεν λύνεται με ρητορική. Αυτό λύνεται με σκληρή τεχνική δουλειά”, πρόσθεσε ο Τζακ Λου.

Το ζήτημα της Ελλάδας, αν και τυπικά δεν επρόκειτο να απασχολήσει τη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20), ή τις εαρινές συνόδους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, είναι ανάμεσα σε αυτά που συζητώνται περισσότερο στην Ουάσινγκτον τις τελευταίες ημέρες.

Στην ανακοίνωση της G20, έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών, ο τόνος ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά υπήρξε αναφορά στα προβλήματα της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, αν και όχι ονομαστική.

“Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν ισορροπήσει περισσότερο από την τελευταία συνάντησή μας. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ειδικά την ευρωζώνη και την Ιαπωνία, έχουν βελτιωθεί πρόσφατα, ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνεχίζουν να καταγράφουν ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που θα μπορούσε να υποστηρίξει μια ισχυρότερη παγκόσμια ανάκαμψη”. Ωστόσο, η Ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, που αντιπροσωπεύει περίπου το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ, έκανε λόγο για προκλήσεις από ένα ευρύ φάσμα πηγών—την αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών, γεωπολιτικές εντάσεις κ.λπ.

Ο Αλί Μπαμπατζάν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, μιλώντας εξ ονόματος της G20, περιορίστηκε να πει ότι το θέμα της Ελλάδας δεν απασχόλησε τις επίσημες συζητήσεις. Ωστόσο επισκίασε τη σύνοδο και συζητείται στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της ΠΤ.
Επικρατεί περισσότερη ανησυχία και απαισιοδοξία από ό,τι στην προηγούμενη σύνοδο της G20, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν. “Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι ένα λάθος βήμα ή ένας λάθος υπολογισμός από οποιαδήποτε πλευρά θα μπορούσε εύκολα να σημάνει ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα επιστρέψουν στο είδος της επισφαλούς κατάστασης που είχαμε βιώσει πριν από τρία ως τέσσερα χρόνια”, πρόσθεσε.

“Είναι σημαντικό τις επόμενες ημέρες να κάνουμε σημαντική πρόοδο τις επόμενες ημέρες, η διαδικασία να αποκτήσει ορμή”, είπε ο Πάουλ Τόμσεν του ΔΝΤ. “Χρειάζεται να υπάρξει ένα συνεκτικό πακέτο, και αυτό σαφώς θα πάρει αρκετές εβδομάδες συζητήσεων, ή περισσότερο”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του Eurogroup, είπε ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη δεν πρέπει να προσπαθήσουν να αναγκάσουν την άλλη πλευρά να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις. “Ας μην παίζουμε παιγνίδια”, είπε. “Έχουμε κοινό συμφέρον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία γρήγορα”.
Πάντως είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη για μια συμφωνία, πιθανόν πριν από το συμβούλιο του Eurogroup την 11η Μαΐου, μία ημέρα πριν η Αθήνα κληθεί να αποπληρώσει μια μεγάλη δόση του δανείου της.


Πηγή : imerisia.gr


Μπροστά σε εσωκομματικές εξελίξεις η Νέα Δημοκρατία



«Η ΝΔ πάντα ήταν το κόμμα των εκπλήξεων» έλεγε προ ημερών ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς που έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική και διευκρίνισε, με βάσει τα όσα γνωρίζει ότι κυοφορούνται στο παρασκήνιο, πως «δεν θα πλήξουμε», αλλά εισερχόμαστε σε φάση δημιουργικής ανασυγκρότησης, ανασύνθεσης και αλλαγής.

Και όντως, με βάσει το ρεπορτάζ, πολλά εξελίσσονται στο παρασκήνιο για την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά, παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου και η ηγετική ομάδα περί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα ήθελε, όπως λένε πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση, να βαλτώσει η ΝΔ και να μην αλλάξει τίποτα. «Στο Μαξίμου βολεύονται από την αδράνεια της ΝΔ και εύχονται να μην υπάρξει αλλαγή σελίδας» λένε κεντρικά στελέχη της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» που δημιουργήθηκε στη ΝΔ, αλλά όπως διευκρινίζουν, «αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ».

Η ύφεση που επικράτησε επιφανειακά όλη την περασμένη περίοδο, έκρυβε μια έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα, η οποία διαμόρφωσε νέα πολιτικά δεδομένα, ενώ κυρίαρχο ζητούμενο για πολλούς είναι να υπάρξει στο κόμμα ένα «διάλειμμα ηρεμίας» ώστε να γίνει δυνατή η ομαλή ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας και ταυτόχρονα να προωθηθεί ο ιδεολογικός και πολιτικός εκσυγχρονισμός του κόμματος.

Στην αντίπερα όχθη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον έλεγχο των εξελίξεων, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το κόμμα το πρόγραμμα των νομαρχιακών συνδιασκέψεων και των προσυνδιασκέψεων και η Εθνική Συνδιάσκεψη που πιθανότατα θα γίνει το τριήμερο 11-12-13 Ιουλίου εάν όλα εξελιχθούν ομαλά και δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Στις προσυνδιασκέψεις θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΝΔ που προσπαθεί να κλείσει μέτωπα, ενώ προ ημερών συναντήθηκε, σε μια προσπάθεια να λιώσουν οι πάγοι, με τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Βασική επιδίωξή του είναι να κρατηθεί στο παιχνίδι της εξουσίας, να παρουσιάσει το δικό του αφήγημα στην κοινωνική και κομματική βάση της ΝΔ και θα επιχειρήσει να κάνει πράξη την πολιτική, οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση, εν αντιθέσει με την άποψη των δελφίνων και των αμφισβητιών ότι «απλά κερδίζει χρόνο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι σταδιακά όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και η ΝΔ θα δικαιώνεται με βάσει τα όσα εξελίσσονται στο πεδίο της συζήτησης της κυβέρνησης με τους πιστωτές – εταίρους. Ήδη, όπως λέει ο ίδιος σε συνομιλητές του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες και σταδιακά θα έχει και άλλες ρωγμές στην εικόνα του.

Αντίθετα, οι δελφίνοι και οι αμφισβητίες του κ. Σαμαρά, επιμένουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι και αυτός «μέρος του προβλήματος» και η εμμονή του να γίνουν προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και Εθνική Συνδιάσκεψη, «δεν μπορεί να εξασφαλίσει και λύση του πολιτικού προβλήματος, που όχι μόνο υπάρχει αλλά και διαρκώς οξύνεται».

Μέρα με τη μέρα τα κεντρικά στελέχη της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» γίνονται αποδέκτες της ανησυχίας σειράς βουλευτών και στελεχών οι οποίοι οδηγούνται στο ίδιο συμπέρασμα. Μέσα σε αυτό το κλίμα ωριμάζουν προοδευτικά οι σκέψεις για ένα οργανωμένο «διάβημα» μια «νέα κατάσταση» στο κόμμα.

Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν πολλές συσκέψεις των ηγετικών αυτών παραγόντων με βουλευτές και στελέχη και τα αποτελέσματα των συζητήσεων αυτών ενθαρρύνουν και άλλο την υπάρχουσα κινητικότητα έως την πιο σημαντική κίνηση που ετοιμάζεται.

Ο κ. Σαμαράς ασκεί πλήρη έλεγχο στην Πολιτική Επιτροπή αλλά το παιχνίδι δεν παίζεται εκεί, σύμφωνα με την εσωκομματική αντιπολίτευση που ετοιμάζεται για την επόμενη και πιο ουσιαστική φάση.

Το κρίσιμο στοιχείο για τους μετέχοντες σε αυτό το «Game of Thrones» (σ.σ. «το παιχνίδι των θρόνων») της κεντροδεξιάς είναι να μην εκλάβει η κοινωνική και κομματική βάση της ΝΔ την επικείμενη σύγκρουση στην κορυφή σαν μια διαμάχη για την ηγεσία στερημένη από πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ακούγονται διαρκώς δυνατότερα οι γνώμες ότι απαιτείται εντατικοποίηση των παρεμβάσεων των κεντρικών παραγόντων της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ώστε να «φωτιστούν» οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές των δύο πτερύγων και να εξασφαλιστεί η συσπείρωση των «φιλελεύθερων δυνάμεων» την επόμενη και πιο καθοριστική φάση.


Άρης Ραβανός
Newsroom ΔΟΛ


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην Πάτρα



Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμούς και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην βόρεια Ηλεία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 βαθμούς και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην βόρεια Ηλεία. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 5 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος και 4,4 βαθμούς και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Βάρδα της Ηλείας.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ο σεισμολόγος βάρδιας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πρόκειται για μία δόνηση που εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής, ωστόσο συμπλήρωσε, ότι το φαινόμενο παρακολουθείται.

Στο μεταξύ, σύμφωνα την Πυροσβεστική, αλλά και την Αστυνομία, δεν έχουν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση. Πάντως, σύμφωνα με κατοίκους, η σεισμική δόνηση είχε μικρή διάρκεια, αλλά συνοδευόταν από υπόκωφη βοή.




Πηγή: skai.gr


Συνελήφθη ο δραπέτης ισοβίτης Σπύρος Καββαδίας



Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο καταδικασμένος σε δις ισόβια Σπύρος Καββαδίας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε αποδράσει από τις φυλακές της Αγιάς Χανίων όπου κρατούνταν για την άγρια δολοφονία της γυναίκας του καθώς και της πρώην συντρόφου του.

Ο καταζητούμενος μέχρι σήμερα ισοβίτης το 1998 είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του και μητέρα της τρίχρονης τότε κόρης τους Τάνια Χαριτοπούλου στη Θεσσαλονίκη σε μια υπόθεση που είχε σοκάρει τότε την Ελλάδα.

Μάλιστα η εξιχνίαση εκείνης της υπόθεσης είχε οδηγήσει και στην αποκάλυψη ότι ο δράστης είχε μερικά χρόνια πριν δολοφονήσει στην Ελβετία και την πρώην σύντροφό του, Νικόλ Κίρχνερ, μετά τον θάνατο της οποίας είχε διαφύγει στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Εξαφανισμένος από τον Σεπτέμβριο
Οι άνδρες του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν στα ίχνη του ισοβίτη, ο οποίος είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει από τις φύλακες στις 13 Σεπτεμβρίου του 2014 και από τότε καταζητούνταν από τις Αρχές, όταν πριν λίγες ημέρες επισκέφτηκε ΚΕΠ της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα Αθηνών για να βγάλει πιστοποιητικό γέννησης.

Όμως η υπάλληλος του καταστήματος τον αναγνώρισε και ενημέρωσε την αστυνομία. Ο ισοβίτης έκανε το μοιραίο λάθος και άφησε τον αριθμό του κινητού του τηλέφωνου και μέσω αυτού οι αξιωματικοί του Τμήματος Αναζητήσεων κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του.

Μια υπόθεση που συντάραξε το Πανελλήνιο
Ο Σπύρος Καββαδίας πιθανότατα δεν θα είχε ποτέ καταδικαστεί για τον φόνο των δύο γυναικών αν με την υπόθεση δεν είχε ασχοληθεί η εκπομπή «Φως στο τούνελ» και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη. Η 27χρονη Τάχνια Χαριτοπούλου και ο κατά 15 χρόνια μεγαλύτερός της Σπύρος Καββαδίας ζούσαν με την τρίχρονη κόρη τους Βασιλική στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης όταν τον Αύγουστο του 1998 το ζευγάρι καβγάδισε έντονα. «Ο μπαμπάς άρχισε να τραβάει από τα μαλλιά τη μαμά. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Μετά την έβαλε στο κρεβάτι, της έβαλε στο πρόσωπο δύο μαξιλάρια και η μαμά κοιμήθηκε», σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία της κόρης τους τότε.

Μάλιστα ο ίδιος ο δολοφόνος ήταν εκείνος που δήλωσε την εξαφάνισή της αδικοχαμένης Τάνιας. Μάλιστα, ισχυριζόταν ότι τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο άνδρα ενώ προσκόμιζε στα μέσα ενημέρωσης πλαστά έγγραφα που «αποδείκνυαν» ότι ζούσε ακόμη στο εξωτερικό. Παρότι η Σήμανση είχε ελέγξει το σπίτι χωρίς να εντοπίσει κάτι επιλήψιμο, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» βρήκε τελικά τα ίχνη αίματος στη μπανιέρα του άδειου σπιτιού και κάτω από το καπάκι της τουαλέτας, κάποια ίχνη σάρκας που ο ιδιοκτήτης χαρακτήρισε «σκουριά». Τα εγκληματολογικά εργαστήρια που η εκπομπή παρέδωσε τα ευρήματα, αποφάνθηκαν ότι ήταν κομμάτια από το σώμα της άτυχης κοπέλας.

Σημειώνεται ότι το πτώμα της γυναίκας μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί.

Το «Τούνελ» αποκάλυψε και τον προηγούμενο φόνο που είχε διαπράξει στην Ελβετία με θύμα την πρώην σύντροφό του, Νικόλ Κίρχνερ, με την οποία συζούσε επτά χρόνια. Ο Καββαδίας την είχε σκοτώσει αφού την είχε εντοπίσει σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών, όπου είχε καταφύγει.



Πηγή : ethnos.gr


Τρόμος στην Φλόριντα - Καρχαρίες κολυμπούν δίπλα από αυλές σπιτιών



Ένας καρχαρία ταύρος, πάνω από 2,5 μετρά μήκος, εθεάθη να κολυμπά σε προκυμαία, λίγα μέτρα από την αυλή σπιτιού στο Bonita Springs, στην Φλόριντα.

"Είναι πραγματικά επικίνδυνο, είμαι πατέρας και παππούς και δεν πρόκειται να αφήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου να κολυμπήσουν ξανά", αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο NBC 2.

Σύμφωνα με το NBC 2 οι άνθρωποι ρίχνουν δολώματα στην θάλασσα για να προσελκύσουν ψάρια, προσελκύουν όμως και τους καρχαρίες.

Το καρχαρίας ταύρος, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη καρχαρία στον κόσμο, αφού επιτίθεται και στους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το AccuWeather η Φλόριντα είναι η περιοχή του κόσμου με την μεγαλύτερη αύξηση στην δραστηριότητα των καρχαριών.




Πηγή : newmoney.gr


Κραυγή αγωνίας για το μεταναστευτικό – Σε 57 μέρες μπήκαν στην Ελλάδα περισσότεροι από τους μισούς πρόσφυγες που είχαν φτάσει στα νησιά όλο το ‘14


Κατά κύματα φτάνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα – Ήδη έχει έρθει το 75% του συνολικού αριθμού που είχε μπει το 2014 – 73 διασώθηκαν τα ξημερώματα - Συγκλονιστικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου - 2204 μετανάστες έχουν φτάσει στη Λέσβο τις πρώτες 17 μέρες του Απριλίου – Όλο το 2014 είχαν μπει 646 πρόσφυγες! - Συγκλονιστικό video από

τη Λέσβο: Τρία νεογέννητα προσφυγόπουλα στο νοσοκομείο με υποθερμία - Μετανάστρια γέννησε μέσα στο δουλεμπορικό έξω από το Αγαθονήσι - Σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών

Ένα δράμα δίχως τέλος. Άνθρωποι χωρίς πατρίδα, άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αφήνουν πίσω μια ολόκληρη ζωή για να γλιτώσουν από πολέμους και διωγμούς, άνθρωποι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στην (αφιλόξενη) Ευρώπη. "Πόρτα" για το καλύτερο μέλλον που ψάχνουν, η Ελλάδα.
Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία έχει αυξήσει τα κύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν τη χώρα και μέσω Τουρκίας προσπαθούν να περάσουν στην "πολιτισμένη" Δύση. Όμως οι δουλέμποροι που τους ζητούν χιλιάδες ευρώ ή δολάρια για να τους περάσουν... απέναντι, συχνά τους εγκαταλείπουν μεσοπέλαγα.
Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Λιμενικό διέσωσε 73 ανθρώπους. Διασώθηκαν 34 μετανάστες στην Κω και άλλοι 39 στο Φαρμακονήσι. Ανάμεσα στους διασωθέντες στο Φαρμακονήσι είναι και δυο νεογέννητα.

Στο Αγαθονήσι, έφτασε μια γυναίκα που είχε γεννήσει μέσα στο δουλεμπορικό, ενώ το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό video από τη Λέσβο, ένα από τα νησιά που δέχονται τεράστιο αριθμό μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, στο περιθώριο της ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου και τους Περιφερειάρχες.
Τα στοιχεία σοκάρουν: μέσα σε 57 μέρες έχει φτάσει στην Ελλάδα το 75% του συνολικού αριθμού προσφύγων που είχε μπει στην Ελλάδα από τα νησιά ΟΛΟ το 2014!  Συνολικά, όλο το 2014 έφτασαν στη χώρα μας μέσω των νησιών του Βορείου Αιγαίου 24.962 μετανάστες και τις τελευταίες 57 μέρες έχουν μπει 8.650!
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε η κα Καλογήρου ήταν η Λέσβος.
Στο νησί, μόνο τον Απρίλιο του 2014 είχαν φτάσει 646 μετανάστες. ΜΟΝΟ τις πρώτες 17 μέρες του ίδιου μήνα φέτος, η Λέσβος έχει υποδεχτεί 2204 πρόσφυγες!
Αποχωρώντας από τη σύσκεψη (σ.σ. για να προλάβει το αεροπλάνο της επιστροφής) η περιφερειάρχης Αιγαίου τόνισε πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη για "προσωπικό και για λεφτά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό".

Ευρεία σύσκεψη για να βρεθεί η μεταναστευτική πολιτική
Από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους Περιφερειάρχες.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, με  τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη  Πανούση και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία  Χριστοδουλοπούλου.
Παρόντες είναι όλοι οι Περιφερειάρχες, με μοναδική εξαίρεση την  περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία απουσιάζει λόγω επίσκεψης  της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την κα Δούρου αντικαθιστά η  αντιπεριφερειάρχης, Κ. Κυπριανίδου.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης η σύσκεψη πραγματοποιείται για να δοθούν  ιδέες, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να δοθούν λύσεις στο  μεταναστευτικό θέμα που έχει προκύψει στην Ελλάδα λόγω του τεράστιου προσφυγικού ρεύματος από την Συρία.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη πως σήμερα δεν πρόκειται να ληφθούν  οριστικές αποφάσεις σχετικά με το πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το  μεταναστευτικό ζήτημα.
"Πρέπει να χαραχθεί τάχιστα μια κυβερνητική πολιτική για το  μεταναστευτικό θέμα και γι αυτό βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα στο πλαίσιο  του διαλόγου της κυβέρνησης. Είναι ένα μείζον θέμα που έχει προκύψει",  πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.



Πηγή


Ένταση στα δικαστήρια: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και η Αστυνομία... κοιτούσε!



Σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία που βρέθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων επιτέθηκαν αντιεξουσιαστές, που βρέθηκαν εκεί ως ένδειξη συμπαράστασης στους 14 συλληφθέντες της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Επίθεση από ομάδα εξαγριωμένων αντιεξουσιαστών δέχτηκαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που κάλυψαν την προσαγωγή των 14 συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ομάδα περίπου 100 αντιεξουσιαστών άρχισε να κυνηγάει μέσα στα δικαστήρια, προπηλάκισαν, έβριζαν χυδαία τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, δημοσιογράφος καναλιού, την ώρα που ανέβαινε στη μηχανή του για να φύγει, δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα που του είχαν στήσει καρτέρι. Τον γρονθοκόπησαν και εξαφανίστηκαν.

Όλα αυτά, όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος του Mega, Γιάννης Σωτηρόπουλος, έγιναν με την αστυνομία να κοιτά απαθής και να μην παρεμβαίνει!


Πηγή : newsit.gr




Πως θα γίνουν 11.660 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015



Στην υλοποίηση 11.660 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού εντός του 2015 ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου. 

Σύμφωνα με το «Εθνος», το υπουργείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό των προσλήψεων που θα γίνουν σε δύο φάσεις με τη συμβολή του ΑΣΕΠ. Ηδη έχουν καταγραφεί 36.000 αιτήματα από τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς για την κάλυψη θέσεων πρώτα ανάγκα, τα οποία θα αξιολογηθούν για να προκηρυχθούν οι θέσεις τον Μάιο. 

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι θα καλυφθούν 15.000 θέσεις, όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός. τελικώς ο αριθμός για τις προσλήψεις του 2015 περιορίζεται στις 11.660, λόγω ότι όπως  υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές- τα προϋπολογισμένα κονδύλια δεν επαρκούσαν για την κάλυψη του αρχικού στόχου των θέσεων. Υπενθυμίζεται όμως ότι, σύμφωνα με τις προβλέψει του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που έχει υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2015 αφορούσε τον διορισμό 11.000 υπαλλήλων υψηλών προσόντων. Στον αριθμό των προσλήψεων δεν υπολογίζονται οι προσλήψείς της ΕΡΤ, που αναμένεται να φτάσουν και τις 2.000, καθώς οι μισθοί δεν υπολογίζονται στα έξοδα του προϋπολογισμού, αφού θα καλύπτονται από το ανταποδοτικό τέλος. 

Παράλληλα δεν υπολογίζονται και οι προσλήψεις λόγω τελεσίδικων δικαστών αποφάσεων, όπως για παράδειγμα οι μονιμοποιήσεις 748 υπαλλήλων ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα επιστρέψουν στην εργασία. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο στάδια σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Νέος τύπος τοποθετήσεων Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν δημοσιοποιηθεί από το ΑΣΕΠ οι διαγωνισμοί για την κάλυψη των υπολειπόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού το Δημόσιο. Η κυβέρνηση θα δώσει προτεραιότητα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των ελεγκτικών μηχανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων. Συνολικά εκτιμάται ότι θα προσληφθούν 4.500 υπάλληλοι στην Υγεία (νοσηλευτές, γιατροί κ.λπ.) και 4.000 στο υπουργείο Παιδεία, κυρία» εκπαιδευτικοί. 

Οι διαδικασίες επιλογής θα έχουν ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι τα τέλη του 2015. Στο πρώτο στάδιο και αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου που βρίσκεται στη Βουλή θα προκηρυχθούν δύο κλειστοί διαγωνισμοί για την εθελοντική κινητικότητα των 3.900 απολυμένων και.διαθεσίμων υπαλλήλων και ο δεύτερος για την τοποθέτηση των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Στις συγκεκριμένες προκηρύξεις οι υποψήφιοι αποδεσμεύονται από τις θέσεις που υπηρετούσαν και μπορούν να δηλώσουν θέσεις του αντίστοιχου κλάδου και ειδικότητας για να τοποθετηθούν άμεσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαδικασία της εθελοντικής κινητικότητας αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1.000-1.500 διαθέσιμοι ή απολυμένοι. 

Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν εντός του καλοκαιριού στις θέσεις όπου υπηρετούσαν, αφού δεν θα πάρουν μέρος στην εθελοντική κινητικότητα. Για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα προκηρυχθούν θέσεις, όπου υπάρχει άμεση ανάγκη προσωπικού σε όλα τα υπουργεία. Σύμφωνα με εκτιμήσει στελεχών της δημόσιας διοίκησης, ένας σημαντικός αριθμός επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από παλαιότεροι διαγωνισμούς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των θέσεων που θα προκηρυχθούν, καθώς αφορούν κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Αναμένεται, λοιπόν, να καλυφθούν περίπου 1.000-2.000 θέσεις από την εθελοντική κινητικότητα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων. 

Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν το 2016 στις θέσεις που είχαν πετύχει με τους διαγωνισμούς τους οποίους είχαν συμμετάσχει.



Πηγή :  dikaiologitika.gr


Καμμένος: «Προϋπόθεση για συνομιλίες η αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία»


Την δική του θέση που έρχεται σε αντίθεση με την ακολουθητέα πολιτική δεκαετιών της Αθήνας και της Λευκωσίας στο Κυπριακό, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πρώτα να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια να γίνουν συνομιλίες.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι «εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου σε σχέση με πιθανές χιαστί συνομιλίες που κατά την δική μας άποψη δεν πρέπει να γίνουν.

Και δεύτερον την προϋπόθεση ότι για να προχωρήσουμε στις συνομιλίες, απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο, ως κράτος. Ένα μέλος της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστούν οι οποιεσδήποτε συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι με τον όρο «χιαστί συνομιλίες» εννοούνται οι επαφές του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με Έλληνες αξιωματούχους και του Ελληνοκύπριου με Τούρκους.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» «δεν απεσύρθη, τελείωσε την επιχείρησή του και μάλιστα η ΝΟΤΑΜ δεν απεσύρθη παρά μόνο στην λήξη του».



Πηγή : tanea.gr


H ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν Γερμανό και έναν Τούρκο που διώκονταν για τρομοκρατία



Δύο αλλοδαπούς, που διώκονταν με ευρωπαϊκά εντάλματα για τρομοκρατία, συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Παγκρατίου.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Γερμανό και έναν 56χρονο Τούρκο. Σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης των γαλλικών και γερμανικών αρχών, ενώ τον δεύτερο καταζητούσαν οι Γερμανοί, για τρομοκρατία.

Ο Γερμανός, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, προφυλακίστηκε έως την έκδοσή του στην πατρίδα του, ενώ ο Τούρκος θα οδηγηθεί την Κυριακή στον εισαγγελέα.


Πηγή: iefimerida.gr


Κάτι ήξερε ο Τσίπρας και για 19 ημέρες δεν έδινε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. για το ΕΚΠΑ! Στραβώσανε οι συνιστώσες για την επιβολή του νόμου



γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπερδέψει το τι είναι άσυλο και τι περιλαμβάνει το άσυλο στα πανεπιστήμια όπως και το τι είναι Ισόβια γιατί όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα επίσης καυτό και υπάρχουν αντιδράσεις στην κοινωνία οι οποίες θα φανούν πολύ σύντομα.

Υπάρχουν ορισμένες ομάδες που νομίζουν ότι τα πανεπιστήμια είναι τσιφλίκι της αριστεράς μάλλον της άκρα αριστεράς και μόνο και αυτοί έχουν δικαίωμα να καταπατούν το άσυλο ενώ ο νόμος δεν μπορεί να επιβληθεί εντός του ασύλου όταν αυτό παραβιάζεται από κακοποιούς και αντιεξουσιαστές.

Δυστυχώς μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση εντός κυβέρνησης για την απόφαση να λήξει η πολυήμερη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επέμβαση της αστυνομίας όπως ήταν φυσικό και επόμενο και επικροτεί ο ελληνικός λαός.

Αυτό που στεναχωρεί είναι ότι ο αξιοσέβαστος κύριος Μανώλης Γλέζος ένας άνθρωπος με δίκαιο και δημοκρατικό μυαλό δήλωσε ότι ήταν ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου η επέμβαση της αστυνομίας.

Αγαπητό ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το άσυλο έχει φτιαχτεί για να αφορά ακαδημαϊκά θέματα και όχι για να γίνεται φωλιά κακοποιών και αντιεξουσιαστών, όποιος το παραβιάζει με την βία και επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου τότε τον λόγο έχει ο νόμος η εισαγγελία και η αστυνομία τόσο απλά. 

Ήταν κανένας από τους καταληψίες φοιτητής; 

Φυσικά και όχι κακοποιοί και αναρχικοί είχαν κάνει την κατάληψη κάνοντας διαμαρτυρία υπέρ των τρομοκρατών και των αιτημάτων τους. Ούτε για ακαδημαϊκά αιτήματα δεν είχε γίνει η κατάληψη οπότε η επιβολή του νόμου και η παρουσία της αστυνομίας ήταν απαραίτητη από την πρώτη ημέρα. 

Με κείμενό του στο blog της Κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ.Γλέζος παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην αστυνομική επέμβαση.

«Η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις (14) αυτοαποκαλούμενους "αντιεξουσιαστές", υπό των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Ξεκάθαρη και ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου είχαν κάνει εδώ και 19 ημέρες οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αγαπητέ κύριε Γλέζο και εάν δεν τους έβγαζε η αστυνομία θα κάνανε και καλοκαιρινές διακοπές στο ΕΚΠΑ.

Ο Πανούσης επιτέλους είπε σήμερα τα πράγματα με το όνομα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έγινε παραβίαση ασύλου από τους αστυνομικούς λέγοντας :
«Πώς μπορεί να λέει κάποιος ότι παραβιάστηκε το άσυλο; Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ελεύθερη διακίνηση ιδεών», εξηγώντας ότι μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».

Ο κ.Πανούσης διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως είπε «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».

Μάλιστα ο κύριος Πανούσης σχολίασε και την αντίδραση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που με ανάρτηση του είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού προστασίας του Πολίτη με αφορμή το σπάσιμο της κατάληψης.

Απαντώντας, σήμερα, ο κ.Πανούσης στο MEGA σχολίασε: «Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε απίθανα πράγματα. Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ σκέφτηκα απλώς ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους».

Μετά τον Διαμαντόπουλο και τον κύριο Γλέζο ήρθε και η άκυρη διαπίστωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λεουτσάκου  που είπε πως κατά τη γνώμη του, στην Πρυτανεία δεν υπήρχε κατάληψη και δεν χρειαζόταν αστυνομική επέμβαση, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι καταληψίες να είχαν σχέση με μυστικές υπηρεσίες και μετά από αυτό γελάει ακόμα ο κόσμος και κλαίει μαζί για τους εκπροσώπους που έχει στην βουλή.

Κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συγκρουστεί με την ακραίες συνιστώσες του που επιθυμούν μέσα στα πανεπιστήμια να βρίσκονται σκληροί κακοποιοί, άκυροι αλλοδαποί που είδαν φως και μπήκαν και αντιεξουσιαστές φωνάζοντας υπέρ των απαιτήσεων των τρομοκρατών.





ΣΟΚ καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ... Έκλεισε η η "κάνουλα" από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους



της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τεράστια υστέρηση εσόδων αλλά και η καθυστέρηση καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημιουργούν συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στον ΕΟΠΥΥ.

Ρευστότητα μηδέν από τον ΕΟΠΥΥ καθώς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει δώσει την κρατική χρηματοδότηση για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Πρόκειται για 87 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία το Λογιστήριο υποστηρίζει ότι δεν καταβλήθηκαν με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Όπως είναι φυσικό, στην περίπτωση που συνεχιστεί η στενότητα, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε περικοπές παροχών ή θα μεταφέρει το κόστος στους παρόχους, καθυστερώντας την εξόφλησή τους.



Πηγή : iatropedia.gr


Καρέ-καρέ διάρρηξη σε μπαρ της Πάτρας...και καταδίωξη βαρυποινίτη..(Βίντεο)



Πρόλαβε να διαπράξει δέκα διαρρήξεις και κλοπές, κατά τη διάρκεια της άδειάς του, ο βαρυποινίτης των φυλακών Χαλκίδας Κ.Κ., που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Πάτρας.

Μάλιστα, λίγο πριν τον συλλάβουν οι αστυνομικοί, ο δράστης... «συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας κεντρικής καφετέριας, επί της οδού Αγίου Ανδρέου, την οποία....

 «επισκέφτηκε» δύο φορές, προκειμένου να αρπάξει χρηματικό ποσό.


Δείτε το βίντεο..


Καρέ-καρέ η καταδίωξή του βαρυποινίτη

Ο κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας ήταν ο ένας από τους τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου που έκανε μία τρελή πορεία στο κέντρο της Πάτρας, μέχρι να ακινητοποιηθεί σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το σημείο που ξεκίνησε η καταδίωξή του.

Το όχημα εντοπίστηκε στην οδό Μεσολογγίου και Κορυτσάς. Όταν δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών, εκείνοι άρχισαν να το καταδιώκουν.

Μάλιστα οι δράστες τραυματίστηκαν ελαφρά, προφανώς από την σύγκρουση με σταθμευμένο όχημα και βγήκαν από το όχημά τους αιμορραγώντας.




Πηγή : eglimatikotita.gr


Παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ σχετίζεται με τους δύο τόνους ηρωίνης



Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στην πολύκροτη υπόθεση της εισαγωγής τον Ιούνιο του 2014 με το πλοίο Noor-1 δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο, μετά από συγκέντρωση νέων στοιχείων για την δραστηριότητα της ναυτιλιακής εταιρείας "Arab Wave Shipping FZE" με έδρα την πόλη Σάρντζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για την εταιρεία αυτή υπάρχουν ενδεικτικά στοιχεία ότι πιθανόν είχε δημιουργηθεί για να χρηματοδοτηθεί η αγορά της ηρωίνης.

Η εταιρεία εξαφάνισε όλα τα στοιχεία της - τηλέφωνα, φαξ κλπ, τον Ιούλιο του 2014 όταν βρέθηκε η ηρωίνη στην χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από αλληλογραφία των δικαστικών λειτουργών με ελληνικές διπλωματικές αρχές στο Ντουμπάι η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2013 από Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος σχετιζόταν και με μεγάλη ΠΑΕ.

Το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία έχει μνημονευθεί σε καταθέσεις για την εισαγωγή της ηρωίνης, είχε καταθέσει σχετικά, αλλά θεωρείται πλέον πιθανόν ότι θα κατηγορηθεί για την υπόθεση αυτή.

«Επιβαρυντικό» στοιχείο θεωρείται ένα mail που έστειλε σε εμπλεκόμενο στην υπόθεση σχετικά με έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων του για τα οποία εξετάζεται αν χρησιμοποιούνταν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Ακόμη, ο ίδιος επιχειρηματίας φέρεται να είχε, όταν έφθασε το Noor-1 στη Ελευσίνα, σειρά τηλεφωνικών επαφών με άλλον επιχειρηματία στην κατοικία του οποίου στη Φιλοθέη βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι οι τηλεφωνικές επαφές είχαν υπάρξει «για να κανονισθεί συνάντησή τους για μπιρίμπα».


Επιπλέον αναμένεται η άσκηση νέων διώξεων εναντίον κι άλλων ναυτιλιακών παραγόντων, οι οποίοι, όπως κι ο προαναφερθείς, φέρεται να συμμετείχαν σε μια εταιρεία με τα αρχικά τους - που δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα - η οποία είχε από το 2012 την διαχείριση του Noor-1.

Κρίσιμα στοιχεία έχουν αντληθεί κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.

Στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών λειτουργών είναι ισχυρισμοί ενός αλλου κατηγορουμένου που είχε αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε τηλεφωνική επαφή με εμπλεκόμενο εφοπλιστή και για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε τελικώς 176 κλήσεις μαζί του.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στη δικογραφία για την υπόθεση της ηρωίνης έχουν ενταχθεί και 2-3 κρίσιμες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στα πλαίσια της έρευνας του πρώην αθλητικού εισαγγελέα κ Αριστείδη Κορέα για παράνομες ενέργειες στον χώρο του ποδοσφαίρου.



Πηγή: tovima.gr




Η Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισε 12 πολίτες την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να τους σώσει



Μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισαν 12 ανθρώπους στην νοτιοανατολική Νιγηρία καθώς ο στρατός επιχειρούσε να απομακρύνει πολίτες από την περιοχή, σύμφωνα με όσα το Σάββατο μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η ισλαμιστική οργάνωση έχει εκδιωχθεί από τις περισσότερες από τις περιοχές που ήλεγχε στην αρχή του χρόνου, χάρη στις επιχειρήσεις που διεξάγουν από κοινού οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας και στρατεύματα από το Τσαντ, το Νίγηρα και το Καμερούν.

Η ορεινή πόλη Γκουόζα βρίσκεται μεταξύ των περιοχών τον έλεγχο των οποίων έχασε η Μπόκο Χαράμ, στην 27η Μαρτίου και θύλακες της οργάνωσης συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Καθώς οι στρατιώτες προσπαθούσαν να απομακρύνουν πολίτες από τους λόφους για να τους προστατέψουν από μια προσχεδιασμένη αεροπορική επιδρομή... μαχητές της Μπόκο Χαράμ τους επιτέθηκαν και αποκεφάλισαν 12 ανθρώπους», ανέφερε μια στρατιωτική πηγή.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Τζόνας Μούσα, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι και οι δύο του γονείς ήταν μεταξύ των θυμάτων.

Όπως τόνισε, οι στρατιώτες απομάκρυναν ομάδες πολιτών από τους λόφους περιμετρικά της Γκουόζα, ωστόσο προτού επιστρέψουν.

Η αποτυχία να συντριβεί η Μπόκο Χαράμ, ή να προστατευτούν οι πολίτες ήταν ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν ηττήθηκε στις εκλογές της 28ης Μαρτίου από τον Μουχαμαντού Μπουχάρι.

Η Μπόκο Χαράμ, που πολεμά για να εγκαθιδρύσει ένα Ισλαμικό κράτος, έχει σκοτώσει χιλιάδες και απαγάγει εκατοντάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του εξαετούς ανταρτοπόλεμου στην μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπουχάρι δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια και να συνθλίψει τους μαχητές, μετά την ορκωμοσία του στις 29 Μαΐου. Παράλληλα, δήλωσε την Πέμπτη πως θα έκανε τα πάντα για να διαδώσει τα περισσότερα από 200 κορίτσια που έχουν απαχθεί από την οργάνωση πριν ένα χρόνο από ένα σχολείο στο χωριό του Τσιμπόκ, αλλά δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα τα βρει.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή : huffingtonpost.gr


Ο αντιεξουσιαστής ή αντισυμβατικός (κατά δήλωσή του) βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλος ζητά την παραίτηση Πανούση



Γράφει ο Γιάννης Αθανασίου

Δεν άρεσε στον κύριο Βαγγέλη Διαμαντόπουλο η λήξη της κατάληψης των αντιεξουσιαστών που παράνομα είχαν καταπατήσει το άσυλο και είχαν ταμπουρωθεί στο ΕΚΠΑ και φαίνεται μπερδεμένος με το θέμα του ασύλου νομίζοντας ότι το άσυλο μπορούν να το καταπατούν οι αντιεξουσιαστές και όχι η αστυνομία νόμιμα και κατά εντολή της πρυτανείας.

Το άσυλο για να πάψει η καραμέλα υπάρχει για ακαδημαϊκά θέματα και όχι για να κρύβεται στα πανεπιστήμια ο κάθε κακοποιός και έτσι δεν υπάρχει άσυλο για κανένα αντιεξουσιαστή, αλλοδαπό και κακοποιό γενικότερα και δεν μπορούν να το επικαλούνται και να το καταπατούν όποτε θέλουν.

Η αστυνομία παρενέβην όπως θα έπρεπε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή μετά από γραπτή εντολή και έκκληση στον ίδιο τον πρωθυπουργό από την πρυτανεία.

Με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει ουσιαστικά την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “εξευτελίζεται αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία”.




 Διαβάστε το κέιμενο που ανήρτησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος


«Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη;»

«Τη μέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και ανηλίκων, την αποφυλάκιση βαριά ασθενών, την αποσυμφόρηση των φυλακών, τον κουκουλονόμο και το DNA η κυβέρνηση διατάσσει την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Πρυτανείας, μια κατάληψη απολύτως ειρηνική και περιφρουρημένη, η οποία κατέληξε στη σύλληψη 14 ατόμων και στην παραπομπή τους σε δίκη.

Η κυβέρνηση διακινεί το επιχείρημα ότι διέπραξε την εισβολή γιατί ήταν αδύνατον να ψηφιστεί το νομοσχέδιο υπό καθεστώς ομηρίας της από τους καταληψίες! Και ψευδές και γελοίο…

Γιατί απλώς τελεί σε ομηρία από τη Δεξιά, τους τηλεεισαγγελείς, «κυβερνητικούς εταίρους» και βεβαίως τον ίδιο τον ανεκδιήγητο υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη νομοθετική πρωτοβουλία του, εξευτελίζεται, αφού είναι η πρώτη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση που εισβάλλει στην Πρυτανεία ενώ έχει καταγγείλει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, παρουσιάζεται ανίσχυρος και πανικόβλητος (πώς θα τα βγάλει πέρα με τους «δανειστές» όταν τρέμει την Τρέμη, τον Άδωνι και την Ντόρα;) και, το χειρότερο, ανοίγει ένα νέο κύκλο καταστολής.

Προφανώς, σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων υπήρξαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης υπερβολικές ή και καταχρηστικές (κατάληψη Νομικής, επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) και αυτό πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Α/Α χώρο, ωστόσο αυτό επ’ ουδενί αποτελεί άλλοθι της κυβέρνησης για την αστυνομική εισβολή στην Πρυτανεία.

Μία από τις διαφορές της Αριστεράς από τη Δεξιά (πρέπει να) είναι ότι επιλύει τα πολιτικά ζητήματα με πολιτικά και όχι με αστυνομικά μέσα.

Να αποφυλακιστούν αμέσως οι κρατούμενοι καταληψίες και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος τους.

Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούσης».

Τέτοιου είδους βουλευτές που υπάρχουν αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωποι διαφόρων συνιστωσών του κόμματος, θα πρέπει να απασχολήσει πολύ την κοινωνία, την κυβέρνηση και την πολιτική γενικότερα γιατί τα άκρα κάνουν μόνο ζημιά και δεν προσφέρουν κανένα καλό στην χώρα.



Αντιδράσεις και δυσφορία απο την Αμερικάνικη Πρεσβεία για την απελευθέρωση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού



Την ώρα που στη Βουλή οι αντιπαραθέσεις για το νομοσχέδιο των φυλακών οξύνονται, η αμερικανική πρεσβεία με κείμενο – παρέμβαση που ανάρτησε στο Facebook, αναφέρεται στη δολοφονία του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νορντίμ από την «17 Νοέμβρη» και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ανάρτησε κείμενο γραμμένο στα αγγλικά και αναφέρει:

“Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νορντίν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο 51χρονος αξιωματικός του Ναυτικού των ΗΠΑ οδηγούσε ένα θωρακισμένο όχημα τύπου σεντάν όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά πυροδοτήθηκε δίπλα του με ασύρματο χειρισμό. Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε από την έκρηξη. Άφησε πίσω τη γυναίκα του Πατρίτσια, τον γιο του Ουίλιαμ Ε. Νορντιν ΙΙ και την κόρη του Ανναμπελ. Ετάφη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλιγκτον με όλες τις στρατιωτικές τιμές. Ο πλοίαρχος Νορντίμ ήταν ένας από τους πέντε Αμερικανούς που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Πλοιάρχου Νορντιν, όπως και για την δολοφονία στις 13 Μαρτίου 1991 του Αμερικανού υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ που υπηρετούσε στην Αεροπορική Βάση του Ελληνικού, όπως επίσης για επιθέσεις που σκότωσαν άλλους οκτώ πολίτες. Καταδικάστηκε για την εκτόξευση ρουκέτας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, για τη συμμετοχή σε 71 απόπειρες δολοφονίας (συμπεριλαμβανομένης επίθεσης σε λεωφορείο που μετέφερε Αμερικανούς που ήταν στρατιωτικό προσωπικό), για 41 παράνομες εκρήξεις και για 13 ληστείες και απόπειρες ληστειών”.





Πηγή : newsit.gr


ΟΗΕ: Δάκρυα στην προβολή βίντεο - σοκ από τη Συρία



Οργή, αλλά και δάκρυα στα μάτια των πρεσβευτών σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έφερε η προβολή βίντεο με τις απεγνωσμένες προσπάθειες γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τρία παιδιά έπειτα από επίθεση με αέριο χλώριο που καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε στη βορειοδυτική Συρία τον περασμένο μήνα.

Τα πλάνα δείχνουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να επαναφέρουν τρία παιδιά, ηλικίας ενός, δύο και τριών ετών, τους γονείς και την γιαγιά τους.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ περιέγραψε ως «ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά» τη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, λέγοντας ότι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν.

Η συριακή κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για την επίθεση στο Ιντλίμπ, αποδίδοντας σταθερά ανάλογες κατηγορίες σε «προπαγάνδα» των αντικαθεστωτικών.

Επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσαν ακτιβιστές μετά την επίθεση της 16ης Μαρτίου, Σύροι γιατροί δήλωσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι πρώτα ακούστηκαν ελικόπτερα να πετάνε πάνω από το χωριό Σαρμίν. Στη συνέχεια ακούστηκε ένας μονότονος ήχος και μία έντονη μυρωδιά χλωρίνης πριν αρχίσει να καταφθάνουν κόσμος στο τοπικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Μιλώντας στο BBC, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής Syrian American Medical Society, Ζάχερ Σάχλουλ ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση του ΣΑ, δήλωσε ότι οι παριστάμενοι επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από όσα είδαν και άκουσαν.

«Κάποιοι έκλαιγαν. Σαφώς επηρεάστηκαν από όσα είδαν στα βίντεο και όσα άκουσαν, πολλοί εκ των οποίων άφησαν στο πλάι τη διπλωματική γλώσσα, και πολλοί δήλωσαν ότι αυτό είναι αποτρόπαιο και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε.

Διπλωμάτες υπογράμμισαν επίσης πως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) θα έπρεπε να προχωρήσει σε άμεση και σοβαρή έρευνα, ανέφερε ο Ζάχερ Σάχλουλ.

Η επίθεση στο Σαρμίν της επαρχίας Ιντλίμπ ήλθε μόλις λίγες ημέρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε εγκρίνει απόφαση που καταδικάζει τη χρήση τοξικών χημικών όπως το αέριο χλώριο στη Συρία και προειδοποιούσε με ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση περαιτέρω παραβιάσεων του ψηφίσματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταγγέλλουν επί μακρόν το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ για επιθέσεις με χημικά όπλα.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τονίζουν ότι ο συριακό στρατός είναι ο μόνος που διαθέτει ελικόπτερα, ο ήχος των οποίων ακούστηκε στο Σαρμίν, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις επιθέσεων με αέριο χλώριο.

Η Ρωσία εντούτοις, μόνιμο κράτος-μέλος του ΟΗΕ με δικαίωμα άσκησης βέτο, σταθερά υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να επιρριφθεί η ευθύνη για επιθέσεις με χημικά όπλα αποκλειστικά στη Δαμασκό.

Θανατηφόρες επιθέσεις με χημικά όπλα

Μάρτιος 2015: Καταγγέλλεται επίθεση με αέριο χλώριο σε τέσσερα χωριά της επαρχίας Ιντλίμπ, περιλαμβανομένου του Σαρμίν. Έξι νεκροί είναι ο απολογισμός, ενώ 206 άνθρωποι επηρεάστηκαν.

Απρίλιος-Μάιος 2014: Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων κατέληξε πως χρησιμοποιήθηκε πιθανότατα αέριο χλώριο σε επιθέσεις σε τρία χωριά στο Ιντλίμπ. Δεκατρείς άνθρωποι πέθαναν.

21 Αυγούστου 2013: σημειώθηκαν επιθέσεις με αέριο σαρίν σε δύο προάστια της Δαμασκού. Μεταξύ 200 και 1.400 οι νεκροί.

19 Μαρτίου 2013: Επιθέσεις μα έριο σαρίν στο Χαλέπι. Δεκαεννέα νεκροί.


Πηγή : tovima.gr



Π. Σκουρλέτης: Συμφωνία φτωχοποίησης του λαού δεν θα υπάρξει



Αισιόδοξος για συμφωνία, που όμως δεν θα φτωχοποιεί τον λαό, εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. Συμφωνία που θα φτωχοποιεί τον λαό δεν πρόκειται να υπάρξει» ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι οι εταίροι δεν θα πάρουν την ευθύνη «να διαλύσουν την Ευρώπη».

Εξάλλου, ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν είναι στις προθέσεις τις κυβέρνησης εκλογές ή δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να λήξει η αβεβαιότητα.
Τέλος, ο προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, σε δύο δόσεις, και για τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης συντάξεων.


Πηγή : naftemporiki.gr


To Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα τα αρχεία της Sony Pictures



Πέντε μήνες μετά το σκάνδαλο με τη θεαματική πειρατεία σε βάρος της Sony Pictures, ο Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 30.287 έγγραφα αρχείων του ομίλου, στα οποία μπορεί να γίνει εύκολα αναζήτηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ιστότοπος, ο οποίος δημοσιοποιεί έγγραφα που αλλιώς θα παρέμεναν απρόσιτα για το κοινό, διευκρίνισε πως θέτει στη διάθεση του κοινού 30.287 έγγραφα της Sony Pictures Entertainment (SPE) και 173.132 ηλεκτρονικά μηνύματα (μέιλ) από, και προς, περισσότερες από 2.200 διευθύνσεις της SPE τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν "δημόσια περιουσία".
Η αναζήτηση μπορεί να γίνει στο εξής με όνομα ή με λέξη-κλειδί.

"Τα αρχεία αυτά δείχνουν τους μηχανισμούς μιας πολυεθνικής που ασκεί επιρροή. Είναι άξια προσοχής και στο κέντρο μιας γεωπολιτικής σύγκρουσης. Αυτό ανήκει στη δημόσια περιουσία και ο Wikileaks θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει τέτοια", πρόσθεσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του Wikileaks.

Τα δεδομένα αυτά ανέβηκαν στο Διαδίκτυο ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η SPE, θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου Sony, είχε πέσει θύμα μαζικής πειρατείας. Τα προσωπικά δεδομένα 47.000 υπαλλήλων και τρίτων, μεταξύ των οποίων διασημότητες, είχαν κλαπεί τότε, καθώς και οικονομικά έγγραφα, σενάρια, ηλεκτρονική αλληλογραφία κ.λπ., από τα οποία ορισμένα είχαν ανέβει παράνομα στο Διαδίκτυο, όπως και πέντε ταινίες των κινηματογραφικών στούντιο της εταιρίας.

Οι πειρατές είχαν απαιτήσει από τη Sony Pictures να μην προβάλει την κωμωδία για τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν "Η συνέντευξη που σκοτώνει" και ο Λευκός Οίκος είχε κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι βρισκόταν πίσω από την πειρατεία, κάτι που αύξησε λίγο παραπάνω την ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Τελικά η ταινία είχε περιορισμένη διανομή.

Η Sony καταδίκασε την επαναμετάδοση αυτών των δεδομένων, εκτιμώντας πως οι προσωπικές πληροφορίες δεν αποτελούν κοινό κτήμα και πως ο Wikileaks συνεχίζει το έργο των κυβερνοπειρατών οι οποίοι έβλαψαν τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

"Η κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures ήταν μία κακόβουλη εγκληματική ενέργεια και καταδικάζουμε σθεναρά την ευρετηρίαση" προσωπικών δεδομένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Ο Wikileaks εξηγεί πως "ορισμένες ιστορίες βγήκαν εκείνη την εποχή όμως δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αναζητήσεις στα αρχικά αρχεία και αποσύρθηκαν προτού το κοινό και οι δημοσιογράφοι μπορέσουν να ξύσουν την επιφάνεια".

"Δημοσιοποιούμενες τώρα σε μια μορφή με την οποία μπορούν να γίνουν αναζητήσεις, τα αρχεία της Sony παρέχουν ένα σπάνιο δείγμα των μηχανισμών μίας μεγάλης μυστικής πολυεθνικής εταιρίας", προσθέτει ο ιστότοπος, δηλώνοντας ότι κανείς μπορεί να δει τις δραστηριότητες λόμπινγκ του ομίλου και τις διασυνδέσεις του με το αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Στα αρχεία βρίσκει κανείς τον διευθύνοντα σύμβουλο Μάικλ Λίντον να γευματίζει με τον πρόεδρο Ομπάμα και τους υπαλλήλους να συγκεντρώνουν χρήματα για τους Δημοκρατικούς, όπως για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

"Η εργασία για την οποία είναι γνωστή η Sony είναι η διασκέδαση. Τα αρχεία της Sony δείχνουν όμως ότι στα παρασκήνια είναι μια εταιρία με επιρροή, που έχει δεσμούς με τον Λευκό Οίκο (υπάρχουν σχεδόν 100 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αμερικανικής κυβέρνησης στα αρχεία αυτά), με μία ικανότητα να επηρεάζει τους νόμους και τις πολιτικές και με διασυνδέσεις με το πολύπλοκο αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό [σύμπλεγμα]", αναφέρει ακόμη ο Wikileaks.
Το σκάνδαλο που ακολούθησε την πειρατεία είχε οδηγήσει στην αποπομπή, τον Φεβρουάριο, του αφεντικού της Sony, της Έιμι Πασκάλ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση μέιλ με ρατσιστικά σχόλια που είχε γράψει για τον Μπαράκ Ομπάμα.


Πηγή : imerisia.gr


Dijsselbloem: Ας μην περιμένουμε να δούμε ποιος θα αντέξει περισσότερο



Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν πρέπει να παίζουν το παιχνίδι ποιος θα κάνει πίσω πρώτος στις διαπραγματεύσεις για το δανεισμό στην Αθήνα σε αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο J. Dijsselbloem, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών της Ελλάδας δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν μια συμφωνία για έγκριση στο Eurogroup της 24ης Απριλίου, όπως αναμενόταν, καθώς η πρόοδος στη συμφωνία των μεταρρυθμίσεων ήταν οδυνηρά αργή.

«Ας μην παίξουμε το παιχνίδι ποιος θα αντέξει περισσότερο, έχουμε κοινό ενδιαφέρον να επιτύχουμε μια συμφωνία γρήγορα», τόνισε ο J. Dijsselbloem.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο επικεφαλής του Eurogroup, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όταν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, στις οποίες περιλαμβάνεται η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Θα τηρήσω το δικό μου μέρος στη συμφωνία», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Νοέμβριο του 2012, αν η Ελλάδα ανταποκριθεί στο δικό της βάρος εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις.


Πηγή: capital.gr


Υπερψηφίστηκαν άρθρα και τροπολογίες του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ΄ από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ



Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με την πλήρη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ, τα πέντε άρθρα και οι δύο τροπολογίες του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Τύπου Γ΄.

Ειδικότερα:

-ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ: Υπερψήφισαν τόσο τα άρθρα όσο και τις τροπολογίες.

-ΝΔ και Ποτάμι: Καταψήφισαν όλα τα άρθρα και τις δύο τροπολογίες.

-Χρυσή Αυγή: Υπερψήφισε το άρθρο 1, παρών δήλωσε στα άρθρα 3,6, και 9 καθώς και στην τροπολογία 43 ενώ καταψήφισε την τροπολογία 46.

-ΚΚΕ: Υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 3 καθώς και την τροπολογία με τον αριθμό 46. Παρών δήλωσε για τα άρθρα 6 και 9 και στην τροπολογία με αριθμό 43.

-ΠΑΣΟΚ: Δήλωσε όχι σε όλα πλην της τροπολογίας με αριθμό 46, στην οποία δήλωσε παρών.

Τι προβλέπουν άρθρα και τροπολογίες και πως ψηφίστηκαν:

Το άρθρο 1 καταργεί τις φυλακές κράτησης Τύπου Γ΄. Υπέρ τάχθηκαν συνολικά 174 βουλευτές ενώ το καταψήφισαν 75.

Το άρθρο 3 δίνει δυνατότητα αποφυλάκισης όσων κρατουμένων είναι πάνω από 75 ετών και έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι 10 έτη.
Ναι ψήφισαν 166 βουλευτές, όχι 75 ενώ 8 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Το άρθρο 6 δίνει την δυνατότητα στον Σάββα Ξηρό και σε ισοβίτες με αναπηρία άνω του 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους υπό κατοίκον περιορισμό φορώντας το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Το άρθρο 9 αφορά ευεργετικά μέτρα για ανήλικους. Ναι ψήφισαν 152, όχι 75, παρών 22 βουλευτές.

Το άρθρο 12 προβλέπει έκτακτα μέτρα για αποσυμφόρηση των φυλακών κράτησης.
Ναι ψήφισαν 152, όχι 89 ενώ παρών δήλωσαν 8 βουλευτές.

Η τροπολογία με αριθμό 43, προβλέπει δυνατότητα έκτισης ποινής με κατ οίκον περιορισμό, σε όσους συγγενείς προφυλακίστηκαν καθώς είχαν εμπλακεί λόγω αυτής της ιδιότητάς τους, με καταδικασθέντες για τρομοκρατία.
Ναι ψήφισαν 152, όχι 75 ενώ 22 δήλωσαν παρών.

Η τροπολογία με αριθμό 46, μετά και τις βελτιωτικές αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει κατάργηση του «κουκουλονόμου» , πλην της περίπτωσης που γίνεται χρήση κουκούλας σε εγκλήματα ληστείας.
«
Ναι» ψήφισαν 166, «όχι» 74 ενώ 9 βουλευτές δήλωσαν παρών.



Πηγή : zougla.gr


Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 63-76



Ο Ολυμπιακός θύμισε τον ποδοσφαιρικό Άγιαξ της δεκαετίας του '70 και με ολοκληρωτικό μπάσκετ άλωσε την έδρα της Μπαρτσελόνα (63-76), ισοφάρισε σε 1-1 και πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Ολυμπιακός «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα επικρατώντας κατά κράτος με 63-76. Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ σε άμυνα κι επίθεση, 0ι Πειραιώτες ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1, πήραν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας και αν διατηρήσουν απόρθητο το ΣΕΦ τότε θα είναι μία από τις ομάδες του Final 4.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε καταπληκτικά στην άμυνά με αποτέλεσμα να λειτουργεί και καλύτερα η επίθεσή του. Ο ρυθμός είχε απόλυτα «ερυθρόλευκο» χρώμα και η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στους 10 πόντους μόνο και μόνο επειδή ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πέτυχε 2/2 (πάνω σε άμυνα) τρίποντα στο τελευταίο λεπτό. Στο πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν 8 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά είχαν ισάριθμα λάθη, 19% στα δίποντα και μόλις 2 ασίστ. Στο ίδιο διάστημα οι Πειραιώτες είχαν 8 ασίστ και τα μισά λάθη.

Η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη και με τη βοήθεια των διαιτητών (ξεκάθαρα υπέρ της στην τρίτη περίοδο) προσπάθησαν να μειώσουν, όμως τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» (7 στα πρώτα 10 που σούταραν) από Σπανούλη, Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Μάντζαρη και ο Ολυμπιακός δημιούργησε τεράστια διαφορά πόντων (50-68, 34΄).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η άμυνα του Ολυμπιακού, το άριστο «διάβασμα» στην επίθεση και η ευστοχία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων ήταν οι αιτίες της νίκης.

Στα δίποντα (40%-52%), στα τρίποντα (30%-48%), στις ασίστ (7-20) και ΠΑΝΤΟΥ ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος.

MVP: ΟΛΟΙ οι παίκτες που αγωνίστηκαν έδωσαν το 110% των δυνάμεών τους. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον από αυτήν την προσπάθεια. Απλά αναφέρουμε τους πρώτους σκόρερ. Ο Πρίντεζης σε 27:55 είχε 22 πόντους (8/9διπ., 2/4τριπ.), 9 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, μία ασίστ, κανένα λάθος και 34 ranking. Ο Βασίλης Σπανούλης σε 25:57 είχε 16 πόντους (2/4διπ., 4/7τριπ., 0/1β), 5 ασίστ και 3 λάθη.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ντεσόν Τόμας έμεινε στον ένα πόντο (0/2διπ., 0/1τριπ., 1/2 β.) και 2 ριμπάουντ σε 23:30.

ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να τρέχει 6-0 σερί και τους διαιτητές να σφυρίζουν… έδρα. Ο Πρίντεζης με δύο συνεχόμενα καλάθια προσέφερε σκορ και κυρίως ηρεμία στην ομάδα, κάτι το οποίο βοήθησε πολύ.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: To «Palau Blaugrana» αυτή τη φορά είχε πολύ περισσότερο κόσμο (στο πρώτο ματς ήταν το μισό άδειο), αλλά και πάλι δε γέμισε. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και περίπου 100 φίλοι του Ολυμπιακού οι οποίοι έδωσαν τη δική τους «μάχη». Ωραία ατμόσφαιρα την οποία φρόντιζε κάθε λίγο και λιγάκι ο Ναβάρο με αστείο τρόπο, να την κάνει πιο εχθρική για τους Πειραιώτες.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 25-35, 45-56, 63-76

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν (0/4δίπ., 0/2τρίπ., 2/2β., 2ρ., 1κλ. σε 13:12), Χεζόνια 3 (1/4τρίπ., 1ρ., 1ασ., 1κλ., 1λ. σε 14:50), Χουέρτας 6 (3/5δίπ., 0/2τρίπ., 1ρ., 1ασ., 2λ. σε 15:04), Αμπρίνες (0/1τρίπ., 1λ. σε 8:40), Ναβάρο 16 (1/2δίπ., 4/6τρίπ., 2/4β., 3ρ., 1ασ., 1λ. σε 29:08), Σατοράνσκι 8 (1/3δίπ., 0/1τρίπ., 6/8β., 5ρ., 1ασ., 1κοψ., 1λ. σε 24:43), Πλάις 4 (1/2δίπ., 2/2β., 2ρ., 1λ. σε 10:26), Τόμας 1 (0/2δίπ., 0/1τρίπ., 1/2β., 2ρ, 1κλ., 1κοψ. σε 23:30), Τζάκσον 3 (1/1τρίπ. σε 4:18), Λάμπε 6 (2/5δίπ., 0/1τρίπ., 2/4β., 4ρ. σε 17:39), Νάχμπαρ (0/1τρίπ., 1λ. σε 9:09), Τόμιτς 14 (7/14δίπ., 14ρ., 3ασ., 2λ. σε 29:21)


Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 8 (4/6δίπ., 4ρ., 2ασ., 1κοψ. σε 20:00), Ντάνστον 4 (2/3δίπ., 2ρ., 3ασ., 1κοψ. σε 20:00), Σπανούλης 16 (2/4δίπ., 4/7τρίπ., 0/1β., 1ρ., 5ασ., 3λ. σε 25:57), Παπαπέτρου (0/1δίπ. σε 2:02), Σλούκας 2 (1/3δίπ., 0/1τρίπ., 4ασ., 1λ. σε 14:16), Πρίντεζης 22 (8/9δίπ., 2/4τρίπ., 9ρ., 1ασ., 1κλ. σε 27:55), Αγραβάνης (0/1δίπ., 0/2τρίπ., 1ρ., 1λ. σε 11:52), Μάντζαρης 12 (4/4τρίπ., 2ρ., 1ασ. σε 20:33), Λαφαγέτ 3 (0/2δίπ., 1/4τρίπ., 5ρ., 1ασ., 1κλ. σε 20:24), Ντάρντεν (0/2δίπ., 2ρ., 1λ. σε 15:25), Λοτζέσκι 9 (1/3δίπ., 2/5τρίπ., 1/2β., 7ρ., 3ασ., 1κλ. σε 21:36)

Συνολική στατιστική

Μπαρτσελόνα: 15/37δίπ., 6/20τρίπ., 15/22β., 22-14ρ., 7ασ., 3κλ., 11λ.
Ολυμπιακός: 18/34δίπ., 13/27τρίπ., 1/3β., 26-7ρ., 20ασ., 3κλ., 8λ.



Πηγή :  gazzetta.gr





Νέο σοκ: H Ελλάδα θα πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με... υποσχετικές



Δεν έχουν τέλος τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία και τα σενάρια που ανακαλύπτουν ξένα μέσα ενημέρωσης προκαλώντας αναταραχή στην Αθήνα αλλά και εντείνοντας τον ασφυκτικό κλοιό που στήνουν οι δανειστές.

Ετσι, το νέο σενάριο, που έχει ξαναγραφτεί προβλέπει ποτι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αναλύσει ένα σενάριο με βάση το οποίο η Ελλάδα θα ξεμείνει από μετρητά και θα αρχίσει να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές , τα λεγόμενα IOU, δημιουργώντας ένα δεύτερο εικονικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι στην ΕΚΤ φέρονται να ανησυχούν καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντός του Μαΐου. Μολονότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αξιωματούχοι της ΕΚΤ εξετάζουν την πιθανότητα να μην τα καταφέρει. Μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, συνεχίζει το πρακτορείο, θα ανάγκαζε την ΕΚΤ να αναλάβει δράση και πιθανότατα να περιορίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές αυτές, οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η Αθήνα θα αναγκαστεί να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους με IOU.

"Το γεγονός είναι ότι δεν βλέπουμε πρόοδο... Για αυτό πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα σενάρια", είπε μια πηγή.

Πάντως ένας εκπρόσωπος της ΕΚΤ τόνισε ότι δεν θα κάνει "εικασίες" για σενάρια που αφορούν την Ελλάδα.

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξεταστεί ένα τέτοιο σενάριο γιατί η Αθήνα αισιοδοξεί πως θα επιτύχει μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της μέχρι το τέλος του μήνα.


Πηγή : imerisia.gr