Ανδρουλάκης σε απόγνωση ψάχνει σανίδα σωτηρίας ακόμα και στην ακροαριστερά, διώχνοντας έτσι όλο το κέντρο από το ΠΑΣΟΚ για να το βυθίσει χειρότερα σε ποσοστά.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας απαξιωθεί από τους πολίτες που δεν τον εμπιστεύονται δίνοντας του στην καταλληλότητα μόλις ένα 7% με το ζόρι, έχει αρχίσει ένα πολιτικό φλέρτ με τον Χαρίτση που εκπροσωπεί το κόμμα της ακροαριστεράς.
Ο ίδιος ο Χαρίτσης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Action 24, παραδέχθηκε ότι συνομιλεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και για « θέματα που συμφωνούν και για θέματα που διαφωνούν». Η παραδοχή αυτή, σε συνδυασμό με την ουσιαστική απουσία προοπτικής επιστροφής στον Τσίπρα, ερμηνεύεται από αρκετούς ως άνοιγμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη.
Η πρόσφατη κοινή εμφάνιση Χαρίτση, Δούκα και Ανδρουλάκη στην ημερίδα του Πέτρου Κόκκαλη για το κλίμα έδειξε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πεδία σύγκλισης, και οι κεντρώοι ετοιμάζονται να παρατήσουν το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου βλέποντας την ακροαριστερά να έρχεται.
Η συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι συχνότερες, όπως η πρόσφατη για την κλιματική κρίση, και με κοινό αίτημα για τη σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής & Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος, προκειμένου η κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τον απολογισμό της COP30.
Με λίγα λόγια Ανδρουλάκης και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ βρίσκονται και οι δύο σε απόγνωση, και ψάχνουν τρόπους να επιβιώσουν, το θέμα είναι το ΠΑΣΟΚ πώς θα αντιδράσει στην κατρακύλα Ανδρουλάκη.
Με τη φράση «έχω υψοφοβία από τις εξέδρες και τα θεωρεία» απάντησε το πρωί της Παρασκευής ο Παύλος Πολάκης στο ερώτημα για την απουσία του από την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα στο Παλλάς προσθέτοντας «δεν μου άρεσε η εικόνα» για Φάμελλο και Χαρίτση, ενώ παράλληλα διεμήνυσε ότι «εγώ δεν κάνω παρακάλια» για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν μου άρεσε η εικόνα με τον εξώστη» είπε ο κ. Πολάκης για να προσθέσει με νόημα «στον κάθε ένα κάνουν αυτά που επιτρέπουν να του κάνουν»
Μιλώντας στο ΟΡΕΝ υπερασπίστηκε, δε, και τη δήλωση-προγραφή δημοσιογράφων, δικαστικών και τραπεζιτών την οποία επικρίνει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του αλλά και τη θέση του για τα εμβόλια, στην οποία επίσης κάνει αναφορά ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του.
Όταν, δε, ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον πρώην πρωθυπουργό απάντησε «εγώ ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι έχει τον οργανωτικό πανελλαδικό ιστό και την κυβερνητική εμπειρία για ένα πρόγραμμα για να ρίξουμε τον Μητσοτάκη. Δεν με αφορά η λογική να κάνω παρακάλια, ξέρω μοναχός από τις πορτοκαλιές να κάνω πορτοκάλια».
«Συμπόρευση δεν είναι να ενωθούμε για να μην χαθούμε, αλλά να ενωθούμε σε ένα πρόγραμμα για να ρίξουμε τον Μητσοτάκη και να κάνουμε τη ζωή καλύτερη των ανθρώπων» υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος επέμεινε πολλές φορές ότι «το ζουμί είναι όλοι και ο Τσίπρας και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ θα κριθούν από το ότι ενώ έχουμε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, αν υπήρχε μια εναλλακτική λύση θα μπορούσε η κυβέρνηση να είχε πάρει δρόμο. Όλοι θα κριθούμε από το αν θα εκπέμψουμε λαϊκά κατανοητό κοινωνικά αναγκαίο μη πραγματοποιήσιμο από τη ΝΔ σε σύγκρουση με την ολιγαρχία της διαπλοκής πρόγραμμα με βαθιές αλλαγές που θα στηρίζουν το κοινωνικό κράτος με αναδιανομή υπέρ των εργαζομένων θα αλλάζει τους όρους λειτουργίας του κράτους, θα επανακρατικοποιεί πυλώνες όπως η ΔΕΗ και το διυλιστήριο».
«Είναι άλλο να λες υπάρχει διαφθορά και άλλο να λες ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έδινε 12,5 ευρώ το ένα πιάτο φακής. Το κριτήριο των πάντων είναι το τι συγκεκριμένα προτείνεις για να κάνεις τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη» σημείωσε στο πλαίσιο αυτό.
«Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς έχουμε πρόεδρο πρόσφατα εκλεγμένο. Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ, τα εάν θα φανούν τότε» είπε ακόμα ο Παύλος Πολάκης ενώ όσον αφορά τα σχόλια του κ. Τσίπρα για τους πρώην συνεργάτες του απάντησε «προφανώς δεν είναι έντιμο να κρεμάς στα μανταλάκια τους συνεργάτες σου. Όταν φτιάχνεις μια ομάδα εσύ έχεις την πρώτη ευθύνη των επιλογών και όταν κάποιος δεν περπατεί, τον αλλάζεις. Προφανώς δεν τους δίνεις στην πυρά της λαϊκής κρίσης για να προφυλαχθείς εσύ», αν κα πρόσθεσε ότι «για τη στάση του Λαφαζάνη της Ζωής και του Βαρουφάκη απάντησε ο λαός το 2015 και τους καταδίκασε με το ποσοστό που τους έδωσε».
Ειδικά για το βιβλίο Τσίπρα ο κ. Πολάκης είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει 2 πράγματα: δεν αναφέρει το τεράστιο έργο στον χώρο της υγείας το 2015-2019 και για το 2019-2023 γιατί το 32 που έδωσε ο ελληνικός λαός, γιατί έγινε 17 και 20».
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει γι' αυτό. Φταίει ότι παρακαλάγαμε το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε, λειάναμε το μέτωπο και δεν συγκρουστήκαμε με τη διαπλοκή και χαιρέτα μου τον πλάτανο».
«Εγώ ξέρω ότι οι αλλαγές στην ιστορία θα γίνονται πάντα από μειοψηφίες οι οποίοι έχουν σε κρίσιμες στιγμές της ταξικής πάλης το θάρρος και την τόλμη να σηκώσουν και να προτείνουν ένα πρόγραμμα βαθιών αλλαγών. Εγώ το υπηρέτησα και θα συνεχίσω να το υπηρετώ και για μένα όλοι κρίνονται στη βάση αυτή» κατέληξε ο Παύλος Πολάκης.
Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους στην παράνομη πώληση καπνικών προϊόντων.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε από πρωινές ώρες της Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου 2025, έως μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, 4 Δεκεμβρίου 2025, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τουΤμήματος Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπωντης Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπων και Αγαθών,με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων, κατά την οποία συνελήφθησαν -6- μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες σε -9- καταστήματα ψιλικών, συνελήφθησαν πέντε -5- ακόμη άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων με σκοπό την τέλεση εγκληματικών πράξεων, πλαστογραφία, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, παραβίαση περιορισμών διαμονής, καθώς και για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή της INTERPOL, η οποία παρείχε στοχευμένη ανακριτική και επιχειρησιακή υποστήριξη, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις διεθνείς βάσεις δεδομένων της και διευκολύνοντας τους διασυνοριακούς ελέγχους υπόπτων και θυμάτων,ενώ παράλληλα υποστηρίχτηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α (H.S.I).
Περαιτέρω, παρασχέθηκε προστασία και αρωγή σε -11- αλλοδαπούς, εκ των οποίων -4- ανήλικοι,θύματα εμπορίας ανθρώπων.
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία για εκμετάλλευση ανήλικουαλλοδαπού, η οποία υποβλήθηκε από Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ακολούθως, από την ανάλυση του συνόλου των προανακριτικών στοιχείων που συνέλλεξαν τα στελέχη του Τμήματος Καταπολέμησης Διακίνησης και Εμπορίας Ανθρώπωνκαταδείχθηκεη ύπαρξη, τουλάχιστον από το 2020, οργανωμένης εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρησιακά δομημένης και με διαρκή δράση στην εμπορία ανθρώπων με σκοπό την τέλεση εγκληματικών πράξεων, ενώ παράλληλα ανέκυψε και ο ρόλος κάθε μέλους της.
Ειδικότερα, τα δύο αρχηγικά μέλη (42χρονος και 39χρονος),είχαν αναθέσει σε μη ταυτοποιημένους μέχρι στιγμής στρατολόγους, τον εντοπισμό ανήλικων αλλοδαπών,των οποίων την ευάλωτη κατάσταση εκμεταλλεύονταν, υποσχόμενοιεργασίαμε καλή αμοιβή στην Αθήνα.
Αφού τους έπειθαν, αναλάμβαναν το κόστος της παράνομης μεταφοράς των ανηλίκων στην Ελλάδα και τους ενημέρωναν ότι το χρέος τους θα εξοφλούνταν μέσω της εργασίας τουςσε καταστήματα ψιλικών, που εκμεταλλευόταν η εγκληματική οργάνωση.
Τα εν λόγω καταστήματαήταν διασκορπισμένα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων. Για να καλύπτουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, τα μέλη τηςεγκληματικής οργάνωσης, χρησιμοποιούσανάλλους ομοεθνείς τους ως «μπροστινούς» ιδιοκτήτες, ενώ οι παράνομες εισπράξεις από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων παραδίδονταν στα ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
Οι ανήλικοι, έχοντας δημιουργήσει χρέος για την παράνομη μεταφορά τους στην Ελλάδα, εργάζονταν υπό εξαναγκασμό, σε καθεστώς πλήρους περιορισμούμε το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών τους να παρακρατείται από την εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, εργάζονταν καθημερινά για πολλές ώρες και χωρίς ρεπό ενώ σε περίπτωση ανυπακοής ασκούταν σε βάρος τους σωματική βία, από τουλάχιστον δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε κάποιες περιπτώσεις, η οργάνωση στρατολογούσε και ενήλικες που ομοίως βρίσκονταν σε ευάλωτη κατάσταση, όπως άστεγους, και τους υποχρέωνε σε παρόμοια εκμετάλλευση. Παράλληλα, στα καταστήματα απασχολούνταν και ενήλικοι, που είχαν στρατολογηθεί όσο ήταν ανήλικοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τελευταία πενταετία, τουλάχιστον -15- ανήλικοι είχαν οδηγηθεί σε δομές φιλοξενίας, μετά από αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο κάποιοι απ’ αυτούς εξαναγκάζονταν από την εγκληματική οργάνωση να διαφύγουν και αφού παραλαμβάνονταν από μέλος της οργάνωσης, οδηγούνταν εκ νέου στους χώρους εκμετάλλευσης.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε -9- καταστήματα ψιλικών σε Αθήνα, Ίλιον και Περιστέρι, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων,χωρίς την απαιτούμενη ταινία Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Όπως διαπιστώθηκε, υπεύθυνοι σε -2- από τα καταστήματα ήταν ανήλικοι, οι οποίοι διασώθηκαν και τους παρασχέθηκε προστασίακαιαρωγή.
Περαιτέρω, σε -3- καταστήματα διαπιστώθηκε η ύπαρξη ειδικά διανοιγμένων οπών στις μεσοτοιχίες, που επέτρεπαν την κρυφή μεταφορά λαθραίων προϊόντων στους πάγκους. Σε κάποιους παρακείμενους χώρους, όπως κενά καταστήματα και διαμερίσματα, βρέθηκαν αποθηκευμένα λαθραία καπνικά προϊόντα, ενώ σε δύο από αυτούς εντοπίστηκαν άτομα να προμηθεύουν τα καταστήματα μέσω αυτών των οπών.
Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-8.260- πακέτα τσιγάρων (-165.200- τσιγάρα) ,
-473- συσκευασίες καπνού (-23.650- γραμμάρια),
πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, κάμερες και καταγραφικά),
πλήθος εγγράφων σχετικών με τις μισθώσεις ακινήτων, ονόματα «αχυρανθρώπων» και ιδιόχειρες σημειώσεις αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων ψιλικών και διάφορα ονόματα αλλοδαπών,
-2- δίκυκλα,
ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο,
παραστατικά μεταφοράς χρημάτων, με -130- έγγραφα να καταδεικνύουν την αποστολή -145.000- ευρώσε χώρα του εξωτερικού, μέσω μεταφορών τύπου «smurfing», για να αποφευχθεί η ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας από τις Αρχές και
πλήθος νομιμοποιητικών εγγράφων τρίτων προσώπων (πλαστά και γνήσια).
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Καιρό είχε να ξεφτιλιστεί η Θεοδώρα Τζάκρη και είπε να μας αποτελειώσει με την μία.
Προσπαθώντας να κάνει την πονηρή, αντίστροφο αποτέλεσμα είχε η προσπάθεια της να σχολιάσει την παρουσία στον εξώστη των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου και Αλέξη Χαρίτση, στην τελετή παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στο Παλλάς.
Ενώ στόχος της ήταν να τρολάρει τους προέδρους ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς με τη φράση «karma is a bitch» (μτφ. όλα εδώ πληρώνονται), το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας χωρίς να γνωρίζει την σωστή έκφραση, η επειδή δεν γνωρίζει την γλώσσα είπε «karma is a... beast» (μτφ. η μοίρα είναι ζώο).
Θεώρησε, μάλιστα, σωστό να χρησιμοποιήσει την αργκό αμερικανική έκφραση με το λογοπαίγνιο «υπάρχει και κάτι που λένε στο χωριό μου "karma is a beast" ή όπως λένε στην Αμερική ό,τι έσπειρες, θερίζεις», αλλά μόνο αυτό δεν είναι κάνοντας τον κόσμο να πέσει και πάλι με μία της εμφάνιση στα πατώματα απο τα γέλια.
Όταν, δε, ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος της είπε «α, έτσι λένε στο χωριό σας», η Θεοδώρα Τζάκρη δεν αντιλήφθηκε το λάθος αλλά επέμεινε: «Στην Πέλλα το λέμε αυτό, στην Πέλλα είμαστε πολύ προοδευτικοί», κάνοντας ξεφτίλα εκτός από την ίδια και την Πέλλα.
Ήταν υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ το 2015, στη συνέχεια πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, και τώρα τάσσεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, πώς να μην γελάσεις με την στελεχάρα;;;
Στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, μία απο τους πολλούς γυρολόγους της πολιτικής η κυρία Σιδερά με ανάρτησή της είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη και στη συνέχεια ανέβασε selfie με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Αποχωρώ από το Κίνημα Δημοκρατίας. Η μόνη σκέψη μου είναι πως οι πολίτες αυτής της χώρας θα μπορούν να έχουν ένα καλύτερο αύριο με προοπτική την καλύτερη. Στην πολιτική όταν όντως μιλάμε για πολιτική χρειάζονται ξεκάθαρα λόγια και πράξεις. Εχω πολιτευτεί και ελπίζω ξανά στο μέλλον αλλά υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αυτές δεν είναι υπό διαπραγμάτευση!».
Η Εύα Σιδερά λίγη ώρα μετά την αποχώρησή της από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη πήγε στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα. Έβγαλε selfie με τον πολιτικό απατεώνα και στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στο X.
«Μεγάλη μου τιμή να παρευρεθώ στην εκδήλωση του βιβλίου Ιθάκη του πρώην Πρωθυπουργού. Πάντα πρέπει να μαθαίνεις και την άλλη πλευρά γιατί η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια ακούγαμε μόνο τη μία. Καλοτάξιδο το βιβλίο και καλή αρχή σε ένα νέο κύκλο πολιτικής πορείας».
Φυσικά και την έκραξαν στα social με ειρωνικά σχόλια που θα ντρεπόταν κάθε σοβαρός άνθρωπος :
Εμείς τις ευχόμαστε να βρει τελικά τον δρόμο της γιατί λογικά θα κουράστηκε να γυρνάει γύρω γύρω χαχαχαχαχαχαχα!!!
Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την αμετανόητη και προκλητική εικαστικό, που έκανε καταγγελία ότι ένα 6χρονο παιδάκι της πρώτης δημοτικού της θώπευσε το στήθος, και επιμένει να τον χαρακτηρίζει σεξουαλικό παραβάτη.
Επίσης προκλητικός εμφανίζεται και ο δικηγόρος της θεωρώντας τον 6χρονο σεξουαλικό παραβάτη.
Η υπόθεση έχει πυροδοτήσει πανελλαδικό σάλο για την συμπεριφορά της εικαστικού, και παρόλα αυτά παραμένει αμετανόητη θεωρώντας τον 6χρονο σεξουαλικό παραβάτη.
Η ίδια είχε αρχικά προβεί σε δημόσιες δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και λίγες ημέρες αργότερα ζήτησε συγγνώμη, αναφέροντας πως δεν είχε πρόθεση να πληγώσει την οικογένεια του παιδιού.
Την σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο δικηγόρος της, Στέλιος Μάρκελλος, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής 5 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι η πελάτισσά του έχει στοχοποιηθεί και υποστεί –όπως ανέφερε– προσβολές και συκοφαντίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση. Ο δικηγόρος απείλησε μάλιστα, πώς αν δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση της εικόνας της, εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, και δεν αναφέρει πουθενά ότι η πελάτισσα του είναι μετανιωμένη.
«Ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε σε πανελλαδική εμβέλεια, η πελάτισσά μου έχει προσβληθεί, έχει συκοφαντηθεί, έχει εξυβριστεί. Εάν δεν αποκατασταθεί η τιμή και η αξιοπρέπειά της, σκεφτόμαστε να καταφύγουμε στα δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου, προσθέτοντας και την ηθική μας ικανοποίηση, προσθέτοντας και κάποια αποζημίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά, απειλώντας ξεκάθαρα για να βουλώσει στόματα αντί να υποχρεώσει την πελάτισσα του να ανασκευάσει που στοχοποίησε ένα 6χρονο παιδί.
«Επειδή η πελάτισσα μου δεν είχε κάποια ίδια ή ομοειδή συμπεριφορά παιδιού τέτοιας ηλικίας κατά τη διάρκεια της 30χρονης εκπαιδευτικής της πορείας… Η συμπεριφορά του παιδιού ήταν ασυνήθης και επιπρόσθετα έδειχνε προς τα έξω ότι η συμπεριφορά αυτή είχε ερωτικά στοιχεία», είπε ο ίδιος χωρίς ίχνος ντροπής γιατί αναφέρεται σε ένα 6χρονο παιδί
Για να επιχειρηματολογήσει μάλιστα θέλοντας να στοχοποιήσει το παιδάκι ως σεξουαλικό παραβάτη αναφέρει «Δεν της ακούμπησε το στήθος, τη θώπευσε στο στήθος με καθαρή ερωτική διάθεση ένα 6χρονο παιδάκι. Ήρθαμε σε επαφή με δύο παιδοψυχιάτρους οι οποίοι μας τόνισαν ότι η ερωτική δραστηριότητα και συμπεριφορά ενός παιδιού και ειδικότερα ενός αγοριού μπορεί να ξεκινήσει να εκδηλώνεται και από τριών χρονών».
Όπως υπογράμμισε, η εντολέας του θεωρεί ότι το θέμα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί μέσα από άμεση επικοινωνία με τους γονείς, κάτι που –όπως λέει– δεν έχει έως τώρα συμβεί. «Χωρίς διάλογο, δεν υπάρχει τρόπος να διαμορφωθεί μια κοινή εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη», σημείωσε.
Σχετικά με το αν σκοπεύει να επιστρέψει στο σχολείο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι η δασκάλα θα ακολουθήσει τις οδηγίες των προϊσταμένων της και επιθυμεί να συνεχίσει την εκπαιδευτική της πορεία, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.
Γνώμη μας είναι ότι φυσικά και δεν πρέπει να συνεχίσει να διδάσκει εικαστικά σε σχολείο εάν δεν περάσει από ψυχιατρική εκτίμηση για την καταλληλότητα της.
Για την ιστορία η κατάληψη υπήρχε επί 34 χρόνια, με ακροαριστερούς, αντιεξουσιαστές και κακοποιούς να αλωνίζουν μέσα στον χώρο.
Επί σχεδόν 34 χρόνια ο χώρος είχε μετατραπεί σε άβατο, με καταλήψεις, συγκρούσεις και εικόνες ανομίας να στιγματίζουν την πανεπιστημιακή ζωή. Η απόφαση να εκκενωθεί και να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη προκάλεσε τότε έντονες αντιδράσεις, με ομάδες ακροαριστερών και αντιεξουσιαστών να επιχειρούν να εμποδίσουν τις εργασίες.
Και έχουμε
3 Ιανουαρίου 2022: Εκκένωση του «Στεκιού στο Βιολογικό» από την Αστυνομία. Ο χώρος, που βρισκόταν υπό κατάληψη για περίπου 34 χρόνια, παραδόθηκε στο ΑΠΘ.
Απρίλιος 2022: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εργασιών για την κατασκευή της βιβλιοθήκης, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Συνεργεία καθάρισαν τον χώρο και άρχισαν οι πρώτες παρεμβάσεις.
Μάιος 2022: Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές από ομάδες ακροαριστερών κακοποιών που επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον χώρο.
2023-2024: Προχώρησαν οι εργασίες ανακατασκευής και ενοποίησης των βιβλιοθηκών των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σχεδιάστηκαν νέες αίθουσες διδασκαλίας, αναγνωστήρια και ειδικός χώρος για το Μουσείο Ορυκτολογίας-Πετρολογίας.
Φεβρουάριος 2025: Το έργο βρισκόταν στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, με την πανεπιστημιακή κοινότητα να προετοιμάζεται για την παράδοση της βιβλιοθήκης.
Δεκέμβριος 2025: Εγκαινιάστηκε επίσημα η νέα ενοποιημένη Βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας, Νικόλαου Παπαϊωάννου, και του πρύτανη του ΑΠΘ, Κυριάκου Αναστασιάδη.
το ΑΠΘ και το υπουργείο Παιδείας εγκαινίασαν τη νέα βιβλιοθήκη που έχει δημιουργηθεί στον χώρο. Για «νίκη της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και της πανεπιστημιακής αποστολής», έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος το 2022 ήταν πρύτανης του ΑΠΘ.
Προχθές, ο χώρος εγκαινιάστηκε επίσημα από τον κ. Παπαϊωάννου, παρουσία του πρύτανη του ΑΠΘ Κυριάκου Αναστασιάδη. Η νέα βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του Κτιρίου Βιολογίας και αποτελεί έναν σύγχρονο, ενιαίο και άρτια εξοπλισμένο χώρο μάθησης και έρευνας, που δημιουργήθηκε με την ενοποίηση των τεσσάρων επιμέρους βιβλιοθηκών των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 24-11-2025 σε βάρος πεζής στην περιοχή του Πειραιά.
Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος πεζής στην περιοχή του Πειραιά.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16χρονου αλλοδαπού που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λαθρομεταναστών στην περιοχή του Πειραιά.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 24-11-2025 σε κεντρικό σημείο του Πειραιά, ο 16χρονος θώπευσε γυναίκα η οποία κινούνταν πεζή και διέφυγε.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δημοτικού Θεάτρου μετά από προανάκριση ταυτοποίησαν τον 16χρονο ως δράστη και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστρικών κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και εμπορίας ανθρώπων.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκαν (03-12-2025) το πρωί, στοχευμένες και ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στους καταυλισμούς Ριγανόκαμπου – Εγλυκάδος Πατρών, Πίσω Συκιάς Κάτω Αχαΐας και στην περιοχή Προσφυγικών Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων προσήχθησαν συνολικά –17- άτομα, εκ των οποίων –8- ανήλικοι, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, ενώ συνελήφθησαν οι -9- κατηγορούμενοι (-6- άνδρες και -3- γυναίκες), μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστρική κλοπή, διακεκριμένες κλοπές, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων (με τη μορφή της στρατολόγησης ανηλίκων για τέλεση εγκληματικών πράξεων).
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις 13-07-2024 έως και την 01-12-2025, στην Πάτρα, ενέχονται σε -72- περιπτώσεις ληστρικών κλοπών, κλοπών σε οικίες, σε καταστήματα και σε οχήματα, καθώς και κλοπές μοτοσικλετών.
Από την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή των Πατρών και για να πετύχουν τον σκοπό τους χρησιμοποιούσαν συστηματικά ανήλικους ηλικίας από 10 έως 15 ετών, ως φυσικούς αυτουργούς των αξιόποινων πράξεων, εκμεταλλευόμενοι το μειωμένο καταλογισμό και την ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση των τελευταίων.
Οι κατηγορούμενοι, έχοντας απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές αρχές για συναφή αδικήματα, εξασφάλιζαν μέσω των αξιόποινων πράξεών τους παράνομο περιουσιακό όφελος και έθεταν τους ανήλικους σε κίνδυνο, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την παιδική τους ηλικία.
Οι ανήλικοι θύματα εμπορίας ανθρώπων εξετάσθηκαν παρουσία παιδοψυχολόγου και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας στο Δήμο Πατρέων και στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων η εξεύρεση κατάλληλων δομών για την φιλοξενία και την προστασία τους.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών συνεχίζεται η προανάκριση για να διερευνηθεί η εμπλοκή της εγκληματικής οργάνωσης σε τυχόν άλλες εγκληματικές πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
Με την ίδια τακτική ψέμα και λάσπη κινείται η ακροαριστερή πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Διαψεύδει κατηγορηματικά η Μαρία Συρεγγέλα τους ισχυρισμούς της ακροαριστερής προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ότι η Καλλιόπη Σεμερτζίδου ήταν υπάλληλος του γραφείου της.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής της ΝΔ, καλεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη.
Τώρα το να ζητήσει συγνώμη μια ακροαριστερή, που χρησιμοποιεί το ψέμα συνέχεια για να πετάξει λάσπη σε πολιτικούς της αντιπάλους, είναι δύσκολο και δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.
«Καλό είναι κάποια στιγμή η κα Κωνσταντοπούλου να συναντηθεί με την αλήθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Συρεγγέλα και τονίζει ότι επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά της αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη.
Αναλυτικά η δήλωσή της κυρίας Συρεγγέλα:
«Σήμερα έγινε επίθεση στο πρόσωπό μου, ως προεδρεύουσας της εξεταστικής επιτροπής, από την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κα Κωνσταντοπούλου, η οποία ψεύδεται για ακόμη μία φορά ενώπιον της ελληνικής αντιπροσωπείας. Πριν από λίγες ώρες ισχυρίστηκε ότι η μάρτυρας, κα Σεμερτζίδου, υπήρξε στέλεχος του γραφείου μου, κάτι που σαφώς και δεν ισχύει.
Είτε ως Υφυπουργός είτε ως βουλευτής είτε ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, προερχόμενη από μια λαϊκή παράταξη, συναντώ κόσμο και στον δρόμο και στο γραφείο μου και δεν εμφανίζομαι με ολογράμματα και AI στους ψηφοφόρους.
Ζήτησα από την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία έφτιαξε μια ιστορία και με αποκάλεσε διαπλεκόμενη, να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. Διότι καλό είναι κάποια στιγμή η κα Κωνσταντοπούλου να συναντηθεί με την αλήθεια.
Με θέματα που αφορούν την αξιοπιστία και την ακεραιότητα μου δεν θα επιτρέψω να παίζει κανείς και καμία. Διαφορετικά, επιφυλάσσομαι για τα δικαιώματά μου».
«Ο Τσίπρας μπορεί να κάνει κι άλλο κόμμα και μετά κι άλλο, δεν νομίζω όμως ότι η πολιτική του διαφέρει από των άλλων κομμάτων» σχολίασε ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας εχθές το βράδυ στο ERTnews και κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις μετά την παρουσίαση της «Ιθάκης».
«Τι νέο να κομίσει τώρα;» απάντησε σε σχετική ερώτηση το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο άνθρωπος που έδωσε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα. Και συνέχισε, λέγοντας πως το μόνο που έχει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, «είναι να γονατίσει και να πει συγγνώμη, διότι έχει εγκρίνει το τρίτο πρόγραμμα που μας επέβαλε η ΕΕ και το οποίο κατακρεούργησε την Ελλάδα».
Δεν περίμενε ποτέ κανείς ότι ένα κόμμα προερχόμενο από την Αριστερά θα υιοθετούσε τις απόψεις της ΕΕ για την Ελλάδα κι ότι θα τις εφάρμοζε κιόλας, είναι ντροπή για την Αριστερά, σχολίασε.
«Σοβαρά; Είναι η δύναμη που μας έβγαλε από τα μνημόνια; Ακόμα είμαστε στα μνημόνια» σχολίασε, ερωτηθείς για τη θέση του πρώην πρωθυπουργού ότι, το 2018, έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια. Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια».
«Κρίμα είναι από τον Θεό, αστεία πράγματα» είπε ακόμη, όταν του επισημάνθηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αμετανόητος και περήφανος για όσα έκανε στην κυβερνητική του θητεία.
Είπε ακόμη ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα. «Έχω καμιά χιλιάδα βιβλία, τα οποία θα τα διαβάσω τα περισσότερα στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά δεν μ' ενδιαφέρει το θέμα» απάντησε σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να διαβάσει την «Ιθάκη».
Αναγνώρισε, δε, ότι «έπεσε έξω» όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας μετανιωμένος για την επιλογή του να τον αναδείξει στην πολιτική και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση αν αισθάνεται «προδομένος» από τον κ. Τσίπρα, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει, αλλά αισθάνεται μεγάλη λύπη για τον ελληνικό λαό.
Ερωτηθείς, δε, για την παρουσία των κ.κ. Φάμελλου, Χαρίτση, Δραγασάκη και άλλων στον εξώστη του «Παλλάς» κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, είπε ότι και αυτοί πρέπει να γονατίσουν και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε τα πράγματα με το όνομα τους για την ευθύνη της κατάντιας του κόμματος, και το όνομα είναι Νίκος Ανδρουλάκης.
Και δεν είναι ο μόνος που έχει την ίδια σκέψη, ότι για την επιστροφή ενός πολιτικού απατεώνα όπως ο Αλέξης τσίπρας, φταίει ξεκάθαρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη που τον ακολουθούν.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που καταθέτει αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Κωνσταντινόπουλος, ένας από τους ελάχιστους βουλευτές που παραμένουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αδιάλειπτα από το 2009, εξηγεί ότι έμεινε στα «πέτρινα χρόνια» επειδή πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ «αξίζει να κυβερνήσει». Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί μετακίνησής του είτε στη ΝΔ είτε στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι είναι και παραμένει «βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, πάντα».
Ως αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώτος που είχε ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές του 2024, ο Κωνσταντινόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη στασιμότητα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα» υπογραμμίζει, καλώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες.
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη» σημειώνει, προσθέτοντας όμως με βαρύ πολιτικό υπαινιγμό: «Εκτός αν θέλει ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλίες», είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.
Ο Κωνσταντινόπουλος αποδίδει την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή στη χαμηλή δυναμική του ΠΑΣΟΚ: «Η εμφάνιση Τσίπρα έχει στοιχεία και της δικής μας αδυναμίας. Αν εμείς ήμασταν στο 22%, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει ο κ. Τσίπρας – το πολύ πολύ θα έγραφε το βιβλίο του» σχολιάζει χαρακτηριστικά.
Θεωρεί ότι το κεντρικό πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι παραμένει μικρό κόμμα, γεγονός που αναζωπυρώνει τη συζήτηση για το αν πρέπει να κατέβει στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο ή αν θα συνεχίσει αυτόνομα.
Παράλληλα, τονίζει ότι ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει οφείλει όχι μόνο να ασκεί αυστηρή κριτική στη ΝΔ, αλλά και να αναδεικνύει τα θετικά της χώρας, οικοδομώντας πάνω σε αυτά.
Ο Κωνσταντινόπουλος απορρίπτει την πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου για επαναφορά πρώην στελεχών που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας διεύρυνση με κανόνες:
«Ρωτήστε τον Τσίπρα πόσα από εκείνα τα ανεμομαζώματα που έκανε του έμειναν» αναφέρει δηκτικά.
Κλείνοντας, τοποθετείται ξεκάθαρα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις: «Εμείς στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να κλείνουν δρόμους» υπογραμμίζει.
Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός καταγράφει νέο ιστορικό ρεκόρ,επιβεβαιώνοντας την σταθερά αυξανόμενη αποτελεσματικότητά του ως βασικού εργαλείου ρύθμισης οφειλών και παρέχοντας στοχευμένη κοινωνική στήριξη σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
Τον Νοέμβριο ολοκληρώθηκαν 2.450 ρυθμίσεις, με συνολικό ύψος ρυθμιζόμενων οφειλών που προσεγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ.Από την έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού έχουνέως σήμερα ολοκληρωθεί 48.414 ρυθμίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε αρχικές οφειλές ύψους 15,26 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τη διαρκή εμπιστοσύνη των πολιτών στη διαδικασία.
Κοινωνική προστασία – Ρυθμίσεις για ευάλωτους και ΑμεΑ:Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η συμμετοχή των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών. Μόνο μέσα στον Νοέμβριο ολοκληρώθηκαν 292 ρυθμίσεις για οικονομικά ευάλωτους οφειλέτες, εκ των οποίων 29 αφορούν άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Παράλληλα, από την αρχή εφαρμογής του μηχανισμού, 377 οφειλέτες έχουν επιτύχει αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, εξασφαλίζοντας ουσιαστική προστασία της περιουσίας και της κύριας κατοικίας τους.
Διμερείς ρυθμίσεις με Χρηματοδοτικούς Φορείς:Ενισχυμένη δυναμική συνεχίζουν να εμφανίζουν και οι διμερείς ρυθμίσεις δανείων με τους 4 μεγαλύτερους Servicers (Intrum, Cepal, DoValue, Qquant). Τον μήνα Οκτώβριο καταγράφηκαν ρυθμίσεις συνολικού ύψους 355 εκ. ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν σε 5.300 οφειλέτες. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι η συνεργασία των οφειλετών με τους Servicers ενισχύεται, οδηγώντας σε ουσιαστικές λύσεις.
Παράλληλα, στα χαρτοφυλάκια των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει απομείνει ακόμα ένας μικρός όγκος μη-εξυπηρετούμενων δανείων, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος είναι καταγγελμένο, ενώ το 17% κατά μέσο όρο βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης. Υπενθυμίζεται ότιο συνολικός δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 3,4%.
Νέα αύξηση 100 εκατ. ευρώ για τους δημόσιους πόρους του Ταμείου Δανείων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ), η οποία αναμένεται να χρηματοδοτήσει με τη μόχλευση νέα δάνεια συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί η σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.
Η πρόσθετη χρηματοδότηση, με πόρους από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021-2027, έχει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τη διεύρυνση της πρόσβασης των ΜμΕ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αποτελεί δε, αποτέλεσμα της μεγάλης απήχησης που είχε στην αγορά η προηγούμενη φάση χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, γεγονός που αποτυπώθηκε στην πλήρη απορρόφηση των σχετικών πόρων της 3ης φάσης, εντός μιας εβδομάδας.
Σημειώνεται ότιέως σήμερα, στις τρεις προηγούμενες φάσεις του Ταμείου Δανείων, εγκρίθηκαν συνολικά περισσότερα από 2.700 δάνεια, συνολικού ύψους 924 εκατ. ευρώ προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.
Χαρακτηριστικά του Ταμείου Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ:
Το Ταμείο Δανείων προσφέρει δάνεια με το 40% του ποσού να χορηγείται άτοκα και με επιδότηση επιτοκίου έως 3% στο υπόλοιπο μέρος (60%) για 2 έτη.
Συνολικά, τα δάνεια που παρέχονται μέσω του Ταμείου Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ έχουν μειωμένο επιτόκιο έως και κατά 70% για τα 2 πρώτα χρόνια.
Η διάρκεια των δανείων για τα επενδυτικά είναι από 5 έως 12 έτη, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.
Για τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης η διάρκεια είναι από 2 έως 5 έτη, με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες, κατά την οποία η επιχείρηση δεν αποπληρώνει κεφάλαιο αλλά μόνο τόκους.
Τα Δάνεια Κεφαλαίου κίνησης ειδικού σκοπού κυμαίνονται από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ και τα Επενδυτικά Δάνεια από 20.000€ έως 8.000.000€
Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη,η οποίαπαρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη καιπεριλαμβάνει έναν πλήρη οδικό χάρτη με έργα που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα και σειρά πρωτοβουλιών για τη σύγκλιση και την άρση των ανισοτήτων στην περιφέρεια.
Βασικός πυλώνας της Εθνικής Στρατηγικής, που θα οριστικοποιηθεί εντός του 2026, είναι η επίλυση άμεσων ζητημάτων που αφορούν την ελληνική περιφέρειακαι η διαμόρφωση ενός εθνικού προγράμματος σε ολόκληρη τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε στοχευμένα να κατευθύνονται εθνικοί και ενωσιακοί πόροι με τον βέλτιστο και αποδοτικότερο τρόπο στην ελληνική περιφέρεια.
Στόχος της κυβέρνησης είναι οι αναπτυξιακές πολιτικές να περάσουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό και για να καταδειχθεί η σημασία τόσο των ορεινών περιοχών όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Γραμματείας Ορεινών Περιοχών στην Προεδρία της Κυβέρνησης και η σύσταση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη νησιωτικότητα, με στόχο τον αποδοτικότερο συντονισμό πολιτικών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Επίσης, θα εφαρμόζεται ρήτρα ορεινότητας, νησιωτικότητας και απολιγνιτοποίησης στις πολιτικές των Υπουργείων που επηρεάζουν καθοριστικά τους τοπικούς πληθυσμούς και την οικονομία.
Ήδη, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, εκπονούνται και εντός του 2026 θα ολοκληρωθούν 50 Τοπικά Σχέδια Ανάπτυξης, ένα για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, ενώ περισσότεροι από 1.000 φορείς έχουν κληθεί να συμμετέχουν οργανωμένα σε ομάδες εργασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.Σήμερα, στην ελληνική περιφέρεια, υλοποιούνται περισσότερα από 8.000 μικρά και μεγάλα έργα, ενώ το 2026 και το 2027 θα παραδοθούν περισσότερα από 330 εμβληματικά έργα.
Η συνολική στήριξη που θα λάβουν φέτος οι αγρότες μας θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι τουλάχιστον κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Συνολικά φέτος θα λάβουν 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ από 3,1 δισ. το 2024. Η Ελλάδα δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ ενώ οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών μας, θα εισπράξουν περισσότερα χρήματα, μέσα από την δεύτερη ανακατανομή των κονδυλίων.
Μέσα στον Δεκέμβριο θα καταβληθεί ποσό ύψους 1,2 δισεκατομμυρίωνμεταξύ των οποίων για το Μέτρο 23 (που καταβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ενίσχυση παραγωγών που υπέστησαν ζημιές λόγω φυσικών καταστροφών), για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, την εξισωτική αποζημίωση για ορεινές και προβληματικές περιοχές, την συμπληρωματική πληρωμή για κτηνοτρόφους σε 5 νομούς, την καταβολή πρόσθετης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους που έχασαν ζωικό κεφάλαιο λόγων ευλογιάς όπως και για τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και αναδιάρθρωσης καλλιεργειών.
Πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές του 2025, συνολικού ποσού 120 εκατομμυρίων ευρώενώ δεν έχει υπάρξει καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των παραγωγών. Στην εξαετία 2019-2025 ο ΕΛΓΑ έχει καταβάλει 1,8 δισ. ευρώ για αποζημιώσεις, ενώ οι εισφορές των αγροτών ανέρχονται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα παράπονα για παρακράτηση μέρους της βασικής ενίσχυσης από τον ΕΛΓΑ, σημειώνεται ότι το 65% των παραγωγών έχει εκχωρήσει με υπογραφή του την είσπραξη της ειδικής εισφοράς του ΕΛΓΑ μέσω του ΟΣΔΕ, ώστε να μην καταβάλει χρήματα από την τσέπη του. Πρόκειται για μία πάγια πρακτική των τελευταίων 15 ετών, προκειμένου τα προϊόντα να είναι ασφαλισμένα και ο ΕΛΓΑ να χρηματοδοτεί τις αποζημιώσεις. Επομένως η κράτηση υπέρ ΕΛΓΑ θα επιστραφεί πριν από τα Χριστούγεννα στους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές εντός του 2025.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει λάβει σειρά φορολογικών και άλλων μέτρων για την ενίσχυση αγροτών, ικανοποιώντας αιτήματα δεκαετιών. Έχει θεσπίσει χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ για αγροτικά μηχανήματα και λιπάσματα, μόνιμο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και ειδική ρύθμιση για σταθερά χαμηλό τιμολόγιο στο αγροτικό ρεύμα ενώ θα διερευνηθούν τρόποι περαιτέρω παράτασης της χαμηλής τιμής του ρεύματος. Παράλληλα οι σημαντικές μειώσεις των φόρων εισοδήματος μέσω του νέου προϋπολογισμού καλύπτουν και τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Ναι στον διάλογο, όχι σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων. Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συνολικά της κυβέρνησης είναι πάντα ανοιχτή ενώ την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος Κ. Χατζηδάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία αγροτών της Κρήτης. Ακραίες ενέργειες, όπως παρατεταμένα κλεισίματα εθνικών οδών, κλεισίματα τελωνείων, αεροδρομίων και άλλων κρίσιμων υποδομών, είναι ενέργειες που δεν βοηθούν την προσπάθεια των αγροτών. Προξενούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όταν ήδηη κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι ο Δεκέμβριος θα είναι ένας μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης του εισοδήματός τους, με καταβολή σημαντικών ποσών.
Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:
Καθρέφτης για την πρόοδο μιας χώρας είναι και η φροντίδα για τους πολίτες της με αναπηρία. Και η Ελλάδα του 2025 μπορεί να είναι υπερήφανη για τα βήματα που έχει κάνει σε αυτό το πεδίο.
Πρόσφατα ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ' οίκον», παρέχοντας έως και 14.500 ευρώ σε ΑμεΑ, ώστε να προσαρμόσουν την κατοικία ή τον χώρο εργασίας τους στις ανάγκες τους. Ενώ μέχρι τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 83.000 παραδόσεις θεραπειών υψηλού κόστους στο σπίτι.
Θεσμοθετήθηκε η μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα για όσες και όσους έχουν προβλήματα όρασης άνω του 80%. Καιεπεκτάθηκε το επίδομα κώφωσηςστις ηλικίες 18-65 ετών. Με την ΕΡΤ να διαθέτει, ήδη, εφαρμογές ειδικά για τις δύο αυτές κατηγορίες. Αλλά και συνολικά τα άτομα με αναπηρία να μην ταλαιπωρούνται, πια, με την ίδρυση νέων Κέντρων Πιστοποίησης και υπερδιπλασιασμό των γιατρών τους.
Λειτουργεί ο διευρυμένος Πίνακας των Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων, καταργώντας τους αλλεπάλληλους ελέγχους.
Πρόνοια υπάρχει και στην Εκπαίδευση: είχαμε 993 διορισμούς σε ειδικά σχολεία. Άνοιξαν ακόμη 1.900 νέες θέσεις για ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Και, βέβαια, το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» περιλαμβάνει και την ανακαίνιση 33 Ειδικών Σχολείων.
Μας περιμένει πολλή δουλειά. Έτσι, από τις δράσεις που έρχονται ξεχωρίζω ενδεικτικά την πλαστική Κάρτα Αναπηρίας. Ένα μέσο που θα απλοποιήσει τις μετακινήσεις και την εύκολη πρόσβαση σε χώρους πολιτισμού, χωρίς κανένα άλλο έγγραφο.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, με σχέδιο και επιμονή μέχρι τα αυτονόητα να γίνουν καθολικό βίωμα στην κοινωνία μας. Μια διαδρομή, με οδηγό την Εθνική Στρατηγική προς το 2030, στην οποία κάνουμε συνεχή βήματα μπροστά.
Σύλληψη 49χρονου για διακίνηση ηρωίνης και Λιμενικού ως πελάτη του στην Αττική.
Ο Λιμενικός είχε αγοράσει τουλάχιστον 8 φορές ηρωίνη από τον 49χρονο το διήμερο 1-2 Δεκεμβρίου. Ο 49χρονος χρησιμοποιούσε διαμέρισμα ως ορμητήριο, πραγματοποιώντας αγοραπωλησίες όλο το 24ωρο.
Κατά τη σύλληψή του, ο 49χρονος κατάπιε ποσότητα ναρκωτικών και αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.
Κατασχέθηκαν ηρωίνη, κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές ώρες της Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου 2025, σε περιοχή της Αττικής, 49χρονος ημεδαπός και ένας Λιμενικός, για –κατά περίπτωση– παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα -3- άτομα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, μετά από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και χρήση ειδικών ανακριτικών ενεργειών, προέκυψε ότι ο 49χρονος προέβαινε στη συστηματική διακίνηση ηρωίνης σε περιοχή της Αττικής.
Ως χώρο αποθήκευσης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών ο 49χρονος χρησιμοποιούσε διαμέρισμα, ενώ οι αγοραπωλησίες πραγματοποιούνταν καθ’ όλο το 24ωρο, με τις ποσότητες να παραδίδονται χέρι με χέρι εξωτερικά της πολυκατοικίας ή να τοποθετούνται στη ρόδα ή στη σέλα δίκυκλου, ιδιοκτησίας του.
Παράλληλα, προέκυψε ότι από τον 49χρονο προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών και ο Λιμενικός, ο οποίος επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά το διαμέρισμα, όπου και παρέμενε για μικρό χρονικό διάστημα.
Μάλιστα, για να μην γίνονται αντιληπτοί, στις περισσότερες περιπτώσεις η ποσότητα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών με τους τακτικούς πελάτες ήταν προσυμφωνημένη, ενώ χρησιμοποιούσαν λέξεις σε αργκό, όπως μπλούζα, εννοώντας ποσότητα ηρωίνης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης αρχικά συνελήφθη ο Λιμενικός, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει -2- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, που είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 49χρονο.
Ακολούθησε και η σύλληψη του 49χρονου, ο οποίος βλέποντας τους αστυνομικούς προχώρησε στην κατάποση ποσότητας ναρκωτικής ουσίας, ώστε να μην βρεθεί στην κατοχή του, ενώ παράλληλα αντιστάθηκε σθεναρά με λακτίσματα με σκοπό να διαφύγει.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους -5,16- γραμμαρίων,
ξύλινο κουτί που περιείχε αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -2,90- γραμμαρίων,
ζυγαριά ακριβείας,
-3- ναρκωτικά δισκία,
-2- κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των -484- ευρώ.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 49χρονου σε τουλάχιστον -14- περιπτώσεις διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης, ενώ ο Λιμενικός προέβη σε τουλάχιστον -8- περιπτώσεις αγοράς ποσοτήτων ηρωίνης κατά το διάστημα από 01-11-2025 έως 02-12-2025.
Ο Λιμενικός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ ο 49χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο και θα απολογηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής.
Δεν σέβονται κανένα και τίποτα, και με θράσος συγκρίνουν ένα πολιτικό απατεώνα, με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ο Τσίπρας είναι η βροχή στην ανομβρία» δηλώνει με θράσος ο Νίκος Μαραντζίδης, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου του πολιτικού απατεώνα και ψεύτη πρώην πρωθυπουργού.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης έπλεξε το εγκώμιο του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Τσίπρα, τον οποίο μάλιστα χωρίς ίχνος σοβαρότητας συνέκρινε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Αν μπορείτε να μου βρείτε έναν ηγέτη που μπορεί να μαζέψει 2.500 άτομα και ο κόσμος να μην πηγαίνει για το βιβλίο αλλά επειδή πιστεύουν σε μια προοπτική… Με τους χαρισματικούς δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε εύκολα» είπε ο Μαραντζίδης εξοργίζοντας κάθε σοβαρό Έλληνα που τον ακούει.
«Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή θα τον ρωτούσατε το 1973 γιατί δεν έκανες τα πράγματα το 1955; Η απάντηση είναι τα κάνω τώρα, γιατί τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να γίνουν. Ο Τσίπρας υπήρξε πρωθυπουργός μια χώρας χρεοκοπημένης, υπό τον ζυγό των μνημονίων, δεν ήταν μια κανονική συνθήκη. Σε αυτή τη συνθήκη επέδειξε βασικά πλεονεκτήματα και επιτυχίες, και αδυναμίες που τις έχει στο βιβλίο του» πρόσθεσε χωρίς ίχνος ντροπής.
Όταν ρωτήθηκε για τις ήττες που έχει υποστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Μαραντζίδης απάντησε: «Και ο Ανδρέας Παπανδρέου ηττήθηκε τρεις φορές για να κερδίσει τον Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα» είπε με θράσος συγκρίνοντας ένα αποδεδειγμένα αμετανόητο πολιτικό απατεώνα με Καραμανλή και Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στην επανάκαμψη Τσίπρα, ο Νίκος Μαραντζίδης σημείωσε: «Είναι -όπως είπε ένας φίλος μου- σαν να βρισκόμαστε σε κατάσταση ανομβρίας, ξηρασίας στην κεντροαριστερά, είναι η βροχή, η ελπίδα και προοπτική για ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που θέλει την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Αυτό που βλέπει η κοινωνία είναι ότι παρ' όλη τη φθορά της κυβέρνησης, εν τούτοις η αντιπολίτευση μοιάζει στάσιμη, βαλτωμένη, σε κάθε περίπτωση αδύναμη να επωφεληθεί ή τουλάχιστον στοιχειωδώς να δείξει μια άλλη προοπτική».
Διευκρίνισε ότι δεν μιλά για συνομοσπονδία σχημάτων της κεντροαριστεράς. «Ενώ μέχρι τώρα άφηναν να αιωρείται μια ιδέα συνομοσπονδίας σχημάτων, ο Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θέλει να κάνει ένα κόμμα που να ξεπεράσει αγκυλώσεις, ελιτίστικες νοοτροπίες περίκλειστων κομμάτων και να συνομιλεί πιο άμεσα με την κοινωνία» είπε, και πρόσθεσε:
«Ο Τσίπρας είπε για όλους υπάρχει χώρος, για όλους η πρόσκληση είναι ανοιχτή, αλλά δεν υπάρχουν πριβέ προσκλήσεις για την πρώτη θέση. Αυτό είναι κεντρικό σημείο της στρατηγικής από εδώ και πέρα».