Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Times: Η Ελλάδα επιστρέφει στην επενδυτική βαθμίδα και θα τα καταστρέψει όλα η αριστερά

 


Εκτενή αναφορά στην «αναστροφή της οικονομικής τύχης της Ελλάδας», όπως λέει χαρακτηριστικά, μέσα από τις πολιτικές της κυβέρνησης, κάνει ο αρθρογράφος των Times του Λονδίνου, Σάιμον Νίξον.

Στο κείμενό του όπου αναφέρει στον τίτλο: «Η σκληρή δουλειά της Ελλάδας για το χρέος μπορεί να αναιρεθεί από μια αριστερή κυβέρνηση», κάνει μία ανάλυση για τις εκλογές της Κυριακής και επισημαίνει ότι στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης βρίσκεται το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία που έχει σήμερα.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας από μία χώρα που βρισκόταν στα πρόθυρα μιας δραματικής χρεοκοπίας σε μια χώρα στο κατώφλι της επιστροφής στην επενδυτική βαθμίδα είναι μία από τις πιο αξιοσημείωτες ιστορίες οικονομικής ανάκαμψης της σύγχρονης εποχής», αναφέρει, για να συμπληρώσει ότι «πριν από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη, οι τράπεζές της κλειστές και μία νεοεκλεγείσα ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση επιδιδόταν σε ένα απερίσκεπτο μπραντεφέρ με τους διεθνείς δανειστές της χώρας, εν μέσω συζητήσεων για έξοδο ή αποπομπή της από την Ευρωζώνη».

Ο Νίξον υποστηρίζει ότι «μεγάλο μέρος από τα εύσημα για την αναστροφή της οικονομικής τύχης της χώρας πρέπει να αποδοθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρωθυπουργό από το 2019». Εξηγεί ότι «ήταν από τους πρώτους που, στο βαθιά πελατειακό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, αναγνώρισε ότι μόνον οι βαθιές μεταρρυθμίσεις στο σκέλος της προσφοράς για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της παραγωγικότητας θα μπορούσαν να την βγάλουν από το οικονομικό τέλμα», αλλά, κατά την εκτίμησή του, «η εντυπωσιακή επίδοση στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων υπέρ της αγοράς θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο εάν οι εκλογές οδηγήσουν στην επιστροφή της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα». Εξ ου προκύπτει και ο τίτλος του άρθρου του Νίξον: «Η σκληρή δουλειά της Ελλάδας για το χρέος μπορεί να ακυρωθεί από μια αριστερή κυβέρνηση».

Αναφέρεται εξάλλου αναλυτικά σε οικονομικά δεδομένα, όπως η αύξηση των επενδύσεων κατά 44,2% σε πραγματικούς όρους από το 2019, γεγονός που, κατά τον ίδιο και οικονομικούς αναλυτές, αντανακλά την εμπιστοσύνη των ξένων και εγχώριων επιχειρήσεων στην αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης. Επίσης, σημειώνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,4% - δηλαδή με ρυθμούς υπερδιπλάσιους από το μέσο όρο της Ευρωζώνης - οφείλεται κυρίως στην εκτίναξη των εξαγωγών, οι οποίες αυξήθηκαν από το 19% του ΑΕΠ το 2009 στο 49% πέρυσι.

Αλλά και το χρέος μειώθηκε από 206% του ΑΕΠ σε 171% και προβλέπεται να μειώνεται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια. Όπως εκτιμά πάντως ο αρθρογράφος των Times, «η Ελλάδα δεν επρόκειτο ποτέ να βγει από το ευρώ, καθώς το κόστος, κυρίως για τους ίδιους τους Έλληνες, θα ήταν υψηλό, όπως κατάλαβε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν τελικά αποδέχτηκε μνημόνιο. Αντίθετα, η αντιπαράθεση πάντα αφορούσε μόνον το ποιες μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα ως αντάλλαγμα για χαμηλότοκα δάνεια από την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε αβεβαιότητα και καθυστέρησητης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας

Ο Νίξον καταλήγει με την εκτίμηση ότι η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, αλλά εξαρτάται απόλυτα από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και αυτή, με τη σειρά της, από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αναφερόμενος σε «πολιτικά σκάνδαλα» που στοίχισαν, όπως υποστηρίζει, στη δημοτικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας παρουσιάζουν μεν μια πιο μετριοπαθή εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά εξακολουθούν να υπόσχονται μεγάλες αυξήσεις στις κοινωνικές δαπάνες, την ανατροπή ορισμένων εργασιακών μεταρρυθμίσεων και έναν αριθμό εθνικοποιήσεων.

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια περίοδο αβεβαιότητας, καθυστερώντας οποιαδήποτε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας», συνοψίζει, προσθέτοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση αποδεικνύει τελικώς ότι το ευρώ είναι πιο ανθεκτικό από ό,τι πολλοί θεωρούσαν.





Γεροβασίλη: Η ψήφος ενός χρυσαυγίτη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσιολογική

 



Φυσιολογικότατη βρίσκει η Όλγα Γεροβασίλη την επιλογή ενός ακροδεξιού χρυσαυγίτη  να ψηφίσει τον ακροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, αποδεικνύοντας μία ακόμη φορά πόσο επικίνδυνο και αδίστακτο είναι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η Γεροβασίλη, ρωτήθηκε συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 εάν θα θεωρούσε φυσιολογικό να της πει κάποιος ότι από Κασιδιάρη θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε «βεβαίως» σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Γεροβασίλη: Έχουμε αναλύσει και με τοποθετήσεις στη Βουλή που είχαμε και τους εγκληματίες μέσα στο Κοινοβούλιο τι σήμαινε όλο αυτό. Δεν συμβαίνει ξαφνικά σήμερα αυτό. Έχουμε αναλύσει και έχουμε ξεχωρίσει τον ψηφοφόρο ο οποίος δεν κατανοούσε ακριβώς τι σήμαινε η στήριξη σ' αυτό το μόρφωμα και στήριζε τη Χρυσή Αυγή. Προφανώς και τον διαχωρίζαμε από την εγκληματική οργάνωση. Τα μέλη που έκαναν εγκληματικές ενέργειες τα εντάσσω μέσα στο σύστημα της Χρυσής Αυγής.

Αναστασοπούλου: Εάν ερχόταν ένας άνθρωπος και σας έλεγε ψήφιζα μέχρι τώρα Χρυσή Αυγή, ετοιμαζόμουν να ψηφίσω Κασιδιάρη, αλλά τώρα θα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα σας φαινόταν φυσιολογικό;

Γεροβασίλη: Βεβαίως. Και θα συζητούσα μαζί του τι ακριβώς έκανε τότε και τι σημαίνει σήμερα. Θα ήταν μια εξέλιξη την οποία θα την έβλεπα σε θετική κατεύθυνση, ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ακόμη και εάν έχουν συμπεριφερθεί εκλογικά λάθος κάποια στιγμή.



Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κάλεσμα ακροδεξιάς, και αποκάλυψη του 20% έφαγαν τον Κατρούγκαλο

 


Πόσα να αντέξει από τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας πολίτης;

Πόσες αθλιότητες και χυδαιότητες να αντέξει με ένα απελπισμένο Τσίπρα να προκαλεί καθημερινά, και με τα στελέχη του να μην κρατάνε το στόμα του κλειστό και να αποκαλύπτουν τα αίσχη που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι και γινόταν κυβέρνηση.

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%.

Η δήλωση Κατρούγκαλου προκάλεσε σεισμικές αναταράξεις και ανάγκασε ακόμη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει σε πανικό επειδή αποκαλύφθηκε η αθλιότητα, τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και συνεργάτη του να διευκρινίσει σε συνέντευξή του ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανενός είδους πρόβλεψη για αύξηση εισφορών.

Λίγα λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος του Γιώργου Κατρούγκαλου από τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη» έγραψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Το θέμα είναι ότι επειδή έχει επικυρωθεί από τον Άρειο Πάγο η υποψηφιότητα του δεν μπορεί να αποσυρθεί, θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια, αλλά εάν εκλεγεί να παραιτηθεί μόλις ορκιστεί παραδίδοντας την έδρα του.

Αυτοί που ξέρουν χαρακτηρίζουν Fake την αποχώρηση Κατρούγκαλου γιατί ήξερε ότι δεν μπορεί να αποσυρθεί, και το θεωρούν άλλη μία απάτη ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση με την οποία ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωνε την απόφαση του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σε δήλωση του τονίζει ότι «αυτό που καταλάβαμε όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα» και ότι ο κ. Κατρούγκαλος «έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”». 

«Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. 

Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”. Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…»



ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% σημείωσε το α' τρίμηνο 2023, ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων

 



Αύξηση περίπου 7,5 δισ. ευρώ ή 8,3% σημείωσε το α' τρίμηνο 2023 ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας της χώρας σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022, λέει η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες (61,9%). Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (7,1%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (20,2%).

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 29.600.523 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022, που είχε ανέλθει σε 28.844.028 χιλ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Εκπαίδευση (39%). Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δημόσια Διοίκηση και 'Αμυνα, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση (1,4%), ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού (39%).




Άδεια η πλατεία Ελευθερίας στην Κρήτη που μίλησε ο Τσίπρας - Σε απόγνωση ο τελειωμένος Τσίπρας

 


Ο φόβος του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον ξεκάθαρος, άραγε τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά η θα συντριβεί το κόμμα με κάτω από 25%;

Ο φόβος για μια εκλογική συντριβή είναι ορατός και αυτό δείχνουν οι ομιλίες Τσίπρα στην Ελλάδα. Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτη, θα έλεγε κανείς ότι θα είναι επιτυχημένη αλλά τελικά ήταν απογοήτευση όπως φαίνονται και στα πλάνα του βίντεο.

Τα παραμύθια του Τσίπρα ότι ήταν μεγαλειώδη, εκ των μεγαλύτερων όπως είπε, συγκέντρωση στην Κρήτη, έκανε τους Κρητικούς να γελάνε, ειδικά αυτούς που ήταν περαστικοί.

Η πλατεία στο Ηράκλειο ήταν άδεια, και ο Τσίπρας σε απόγνωση, αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Το βίντεο που ακολουθεί αδιάψευστος μάρτυρας, όσο και να θέλει να εξαπατήσει ο απατεώνας :



Πόσο απελπισμένος Ο Αλέξης Τσίπρας; Έχει φάει πόρτα από 5 απελπισμένες προτάσεις διακυβέρνησης



Είναι τραγική η κατάσταση του τελειωμένου πολιτικά, και απελπισμένου Αλέξη Τσίπρα, που έχει κάνει τα πάντα για να διασωθεί πολιτικά ώστε να μην τον στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες από τον ΣΥΡΙΖΑ. παρά τις απειλές και τον τσαμπουκά που κάνει προς τα στελέχη του κόμματος.

Μέχρι αυτή την ώρα και μόλις 3 ημέρες πριν τις εκλογές δεν εμφανίζεται κανείς πρόθυμος να του πει ένα ''ναι'' σε όλες τις προτάσεις απελπισίας που κάνει, και αυτό τον έχει φέρει σε απόγνωση.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει μέχρι σήμερα:

- Προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ κάηκε!!!

- Προοδευτική κυβέρνηση ηττημένων κάηκε!!!

- Προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ 25 και ανοχή ΚΚΕ κάηκε!!!

- Προοδευτική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ανοχή ΜέΡΑ25 κάηκε!!

- Προοδευτική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»  με μοναδικό αντικείμενο τη σύσταση προανακριτικής για να διασυρθούν πολιτικά πρόσωπα, όπως έγινε για παράδειγμα με τη σκευωρία Novartis. 




Ποιος να πιστέψει την Τσαπανίδου που απαντάει στον Σκέρτσο ; Μιλάει Τσαπανίδου ακούς Τσίπρα

 


Μετά την αποκάλυψη του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ ξεσκίστε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Θεώρησαν καλό να βάλουν την Πόπη Τσαπανίδου να απαντήσει, αλλά η Τσαπανίδου πλέον είναι καμένο χαρτί για τους πολίτες, αφού την ακούν και είναι σαν να ακούν τον πολιτικό απατεώνα και ψεύτη Αλέξη Τσίπρα

«Το μόνο που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυξήσεις εισοδημάτων με αύξηση αφορολόγητου και κατάργηση φόρου επιτηδεύματος», δηλώνει η Πόπη Τσαπανίδου και δεν την πιστεύει κανένας.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο, και προσπαθώντας να μαζέψει την αποκάλυψη του σχεδίου ξεσκίστε τους επαγγελματίες είπε «μπροστά στο φόβο ότι οι εκλογές συμπίπτουν με το τέλος της 3ης εβδομάδας του μήνα και πιθανότατα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης θα προσέλθουν στις κάλπες χωρίς ευρώ στη τσέπη, ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες».

«Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

Επειδή ακούσαμε και διαβάσαμε κανένας δεν την πίστεψε και η αλήθεια είναι ότι είναι τρομοκρατημένοι όλοι και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούσε μία στο εκατομμύριο να προκύψει Τσίπρας.



Καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει ότι δεν εμπιστεύεται την εκλογική διαδικασία και θα έχει δικιά του πλατφόρμα

 


Δεν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο που ο κόσμος τους έχει σιχαθεί που υπάρχουν και μόνο.

Δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των εκλογικών αποτελεσμάτων δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, σε μια προσπάθεια να καταγράψει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ επιστρατεύει χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά, θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, δημιούργησε και ενεργοποιεί, έναν μηχανισμό συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα».

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, κόμμα της αντιπολίτευσης να δείχνει και καλά με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζεται ότι δεν εμπιστεύεται την διαδικασία καταμέτρησης και καταχώρησης των ψήφων του υπουργείου Εσωτερικών και δραστηριοποιεί τους δικούς του μηχανισμούς.






Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο ξεσκίστε τους επαγγελματίες και τον τελείωσαν οι επαγγελματίες

 


Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου ότι θα ξεσκίζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αποκάλυψη του σχεδίου ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επαναφέρει το 20% του ΕΦΚΑ, έκανε την Κουμουνδούρου να κράξει τον Κατρούγκαλο που αποκαλύπτει την ληστρική επιδρομή που ετοιμάζει και τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει ο Κατρούγκαλος.

«Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη», δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα είπε για τις κρατήσεις ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας», έγραψε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο πρώην ακατάλληλος υπουργός που ξέσκισε συνταξιούχους και εργαζόμενους , σε παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ του Blue Sky, απάντησε θετικά σε σχετική ερώτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, όταν τον ρώτησε αν σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρουν το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πυρά κατά Κατρούγκαλου από επαγγελματίες, εμπόρους, μηχανικούς: Αμετανόητος, δεν θα δημευθεί ξανά το εισόδημά μας

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο και από το Τεχνικό Επιμελητήριο, με τους προέδρους τους, Κωνσταντίνο Κόλλια και Γιώργο Στασινό, να βγάζουν σκληρές ανακοινώσεις κατά του στελέχους και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν ξανά τη δήμευση του εισοδήματός τους. Μάλιστα, και οι δύο επισημαίνουν ότι ο κ. Κατρούγκαλος ξέχασε τη ζημιά που είχε προκαλέσει.

Οικονομικό Επιμελητήριο: Αμετανόητος ο κ. Κατρούγκαλος, ξεχνά την τεράστια ζημιά που είχε κάνει

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Κόλλια:

«Με έκπληξη παρακολούθησα τη χθεσινή τοποθέτηση του κυρίου Κατρούγκαλου, ο οποίος προανήγγειλε την επαναφορά του κεφαλικού φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τους υπέρογκους συντελεστές -20%- των εισφορών επί των εσόδων.

Προφανώς, ξεχνά την τεράστια ζημιά που έγινε όταν ίσχυε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου, όταν και πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούσαν να πληρώσουν τις υπέρογκες εισφορές, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στη διακοπή λειτουργίας της ατομικής τους επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύθηκαν οι συνεργασίες με πληρωμές σε μαύρα, χωρίς παραστατικά. Ξεχνά, επίσης, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος και ειδικότερα οι διατάξεις του για την επιβολή του κεφαλικού αυτού φόρου κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και άλλων θεσμικών φορέων.

Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να πάρει πίσω τις εμμονικές ιδέες του, οι οποίες αποδεδειγμένα καθιστούν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικής επιχείρησης και οδηγούν στον αφανισμό τον μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία».

ΤΕΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας, ο κόπος μας

Η δήλωση του Γιώργου Στασινού:

«Ξαφνικά, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Κατρούγκαλος βάζει θέμα επαναφοράς της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημά μας! Πρέπει να του θυμίσω ότι όλοι οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι της χώρας αγωνιστήκαμε σκληρά επί χρόνια για να καταργηθεί αυτό το χαράτσι.

Δεν ξεχνάμε τι περάσαμε με το νόμο Κατρούγκαλου, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ας μην κάνει κανείς λάθος: όλοι οι μηχανικοί, όλοι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν θα δεχθούμε ποτέ να επανέλθει.

Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημά μας αποδείχτηκε καταστροφική την πρώτη φορά. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει δεύτερη. Δεν θα επιτρέψουμε να δημευθεί ξανά το εισόδημά μας, ο κόπος μας και το προϊόν της δουλειάς μας.

Δεν συνηθίζουμε να παρεμβαίνουμε πριν τις εκλογές, αλλά αυτό το θέμα είναι για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας «κόκκινη γραμμή».

Απαιτούμε ξεκάθαρες κουβέντες, σταράτα λόγια:

Ζητώ από όλα τα κόμματα να δεσμευθούν, τώρα, πριν τις εκλογές, χωρίς αστερίσκους, ότι δεν θα επιβάλλουν τέτοια είδη και τέτοια ύψη ασφαλιστικών εισφορών στους αυταπασχολούμενους επαγγελματίες».

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Δεν αντέχουμε να φορτωθούμε άλλα βάρη

Ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

«Με αυξανόμενη ανησυχία ο εμπορικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί την φημολογία των τελευταίων ημερών για αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων και την επαναφορά του ποσοστού 20% στις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Οι Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κατά Κατρούγκαλου: Δεν αντέχουμε να φορτωθούμε άλλα βάρη

Πηγή: iefimerida.gr - Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κατά Κατρούγκαλου: Δεν αντέχουμε να φορτωθούμε άλλα βάρη - iefimerida.gr

και παλεύουν μέρα με τη μέρα για να επιβιώσουν, όχι απλά δεν αντέχουν να φορτωθούν άλλα βάρη στις πλάτες τους αλλά απαιτούν να ελαφρυνθούν τα πολλά που κουβαλάνε καθημερινά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με βουλευτές της Α’ Αθηνών και εκπροσώπους κομμάτων, παρέδωσε μια σειρά από προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την περαιτέρω ελάφρυνση των εν πολλοίς αβάσταχτων βαρών που σηκώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε οι πολιτικές αρχές να τοποθετηθούν αναλόγως.

Οι 10 θέσεις – κλειδιά του ΕΣΑ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας προς ενημέρωση των μελών μας και όλου του εμπορικού κόσμου».



Ο Ηλιόπουλος δεν ήξερε πότε γίνονται οι δηλώσεις στην εφορία και γελάει ο κόσμος με το παρτάλι

 


Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υποψήφιος ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι δυο πολιτικοί συζήτησαν για την οικονομία της χώρας, τη φορολογία και τα έσοδα από αυτή, με τον Ηλιόπουλο να ξεφτιλίζεται αφού δεν ξέρει πότε γίνονται οι δηλώσεις στην εφορία, και αναρωτιόμαστε αυτός πότε δηλώνει έσοδα και ποιός του τα δηλώνει χωρίς να τον ενημερώνει;;;;

Ηλιθιότητα και άγνοια όπως φαίνεται από τον διάλογό τους του πρώην εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το χρόνο κατά τον οποίο γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις στη χώρα μας κάνοντας όσους τον άκουσαν να κουνάνε το κεφάλι με την κατάντια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και να γελάνε μαζί του.

«Έχουμε βάλει φορολογία στα διυλιστήρια. Ήδη έχουμε βάλει φορολογία 600 εκατ. », είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Δεν έχετε εισπράξει τίποτα», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Σκυλακάκης: Μα η φορολογία, καλέ μου κύριε Ηλιόπουλε, εισπράττεται αφού δηλωθούν τα κέρδη. Όταν γίνονται οι φορολογικές δηλωσίες.

Ηλιόπουλος: Εγώ σας λέω ότι δεν έχετε εισπράξει τίποτα.

Σκυλακάκης: Μα πότε γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις, ξέρετε;

Ηλιόπουλος: Συνεχίστε

Σκυλακάκης: Πότε γίνονται, ξέρετε να μου πείτε;

Ηλιόπουλος: Στο τέλος της χρονιάς, αυτό θέλετε να πείτε;

Σκυλακάκης: Όχι δεν γίνονται στο τέλος της χρονιάς. Γίνονται στα μέσα της επόμενης χρονιάς και μετά εισπράττονται τα ποσά που προκύπτουν από τη δήλωση.



Ομολογία Κατρούγκαλου ότι θα επαναφέρει τον νόμο του στους Ελεύθερους Επαγγελματίες


 

Τρόμο προκαλείς στους ελεύθερους επαγγελματίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Κατρούγκαλος που τους στοχοποιεί και πάλι.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεόραση του Blue Sky, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επανεκλεγεί, να επαναφέρουν το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. προκαλώντας έτσι τρόμο και ανησυχία στους επαγγελματίες.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε θετικά σε σχετική ερώτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όταν τον ρώτησε αν σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο αμετανόητος και αδίστακτος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης λέγοντας ότι είναι δίκαιο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργάτες.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αρης Σκέτσος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και σημείωνει ότι έχουν προειδοποιήσει για φοροεπιδρομή για να βγει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Ακη Σκέρτσου:

Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ο,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημενο προγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν «βγαίνει» χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε «ναι» στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και «όχι» στη δεύτερη φορά στη συμφορά.



Ελληνικά hoaxes: Αλλοιώθηκε η δήλωση Μητσοτάκη για τα Τέμπη

 



Για παραπλανητική παρουσίαση της απάντησης του πρωθυπουργού για τα Τέμπη από μέσα ενημέρωσης και χρήστες του διαδικτύου κάνουν λόγο τα ελληνικά hoaxes και παραθέτουν τόσο τα παραποιημένα βίντεο όσο και τις ακριβείς απαντήσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το θέμα αυτό είχε προκαλέσει χθες και την αντίδραση της ΝΔ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Άκη Σκέρτσο να κατηγορεί ευθέως την Κουμουνδούρου για την «κοπτοραπτική» που υπέστησαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σκέρτσος έκανε λόγο για πολιτική απρέπεια καθώς ο πρωθυπουργός εμφανιζόταν να λέει ότι οι συγγενείς των θυμάτων εργαλειοποιούν την τραγωδία(!) κάτι που όπως αναφέρουν και τα hoaxes ποτέ δεν ειπώθηκε.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή τους τα ελληνικά hoaxes αναφέρουν:

«Διαμοιράζεται τις τελευταίες ώρες στον ηλεκτρονικό τύπο η «είδηση» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών για «εργαλειοποίηση του ζητήματος», με αφορμή ερώτημα που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1. Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα συμπεριλαμβάνεται απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη, το οποίο κυκλοφόρησε από λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων. Ωστόσο, το εν λόγω βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή με αποτέλεσμα η απάντηση του κ. Μητσοτάκη να τίθεται εκτός πλαισίου αναφοράς. Ας δούμε αναλυτικότερα τι ισχύει.

Παραδείγματα:

hoax001
hoax002
hoax003
hoax004
hoax005



Πλαίσιο

Το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου του 2023, στο πλαίσιο της προεκλογικής αναμέτρησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα εξωτερικής επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούσαν στην εσωτερική επικαιρότητα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ευρύτερα, οι θεματικές σχετίζονταν με την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, την οικονομία, τις παρακολουθήσεις αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σε αυτό το ζήτημα, ο κ. Χατζηνικολάου επισήμανε δύο σημεία:

α) Την απεργία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων και την καταγγελία τους σχετικά με το ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα τους 2,5 μήνες που έχουν μεσολαβήσει» από το δυστύχημα.

β) τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων στον εισαγγελέα εφετών Λάρισας, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες της τραγωδίας.

Ο δημοσιογράφος κατέληξε στο κάτωθι ερώτημα:

Έρχομαι στα Τέμπη. Έχουμε απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα, οι οποίοι λένε ότι στους 2,5 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την τραγωδία αυτή δεν έχει αλλάξει τίποτα, ότι εξακολουθούν τα πράγματα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν τον τρόπο που μας οδήγησε στην τραγωδία.

Επίσης, είχαμε σήμερα και την μήνυση των συγγενών κατά παντός υπευθύνου και μιλούν και για ευθύνες πολιτικών προσώπων διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Θέλω να σας ρωτήσω, τι συμπεράσματα έχετε βγάλει από το θέμα αυτό; Τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για να αλλάξει η κατάσταση εκεί και τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον για να βελτιωθεί αυτή η πολύ άσχημη εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Τροποποιημένο το βίντεο που αναπαράγεται

Ανάμεσα σε λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαμοιράστηκε απόσπασμα από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, το οποίο πλαισιώθηκε ως να απεικονίζει την απάντηση-κατηγορία Μητσοτάκη σε βάρος των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, οι οποίοι «εργαλειοποιούν το ζήτημα» με το να καταθέτουν μήνυση για την απόδοση των ευθυνών. Το βίντεο συμπεριλήφθηκε σε ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου, που υιοθέτησαν την εν λόγω πλαισίωση.

ΗΟΑΧ για Τέμπη (1)







Χωμενίδης και Τατσόπουλος για Σαββόπουλο: «Διάφοροι ο,τινάνοι τον βρίζουν»

 


Επιθέσεις από Ακρίτα, ακροαριστερό φασίστα Πολάκη και Μπίστη σε βάρος του τραγουδοποιού, που είπε ότι θέλει αυτοδύναμη ΝΔ στις εκλογές.

Θέση υπέρ του Διονύση Σαββόπουλου πήραν οι συγγραφείς Χρήστος Χωμενίδης και Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τις επικρίσεις που διατύπωσε η Έλενα Ακρίτα, ο Νίκος Μπίστης και ο Παύλος Πολάκης κατά του συνθέτη, με αφορμή τη δήλωσή του για τις εκλογές, ότι ελπίζει να δει αυτοδύναμη τη ΝΔ.

«Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο. Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί…», σχολίασε ο Χρήστος Χωμενίδης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Χρήστος Α. Χωμενίδης
την Τρίτη

Από όταν ήμουν είκοσι χρονών, διάφοροι ο,τινάνοι βρίζουν τον Διονύση Σαββόπουλο.

Πόσο βαρετό. Πόσο βαρετοί…


Τη στήριξή του στον Σαββόπουλο διατύπωσε και ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε ανάρτησή του στην οποία απευθύνεται και στην Έλενα Ακρίτα. «Το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη "Συννεφούλα" θα την τραγουδούν ακόμη», έγραψε. 

Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου

«Μια από τις πιο αποκρουστικές παρενέργειες στη συμπεριφορά όσω εμπλέκονται στην ενεργό πολιτική(δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) είναι η εθελούσια συναισθηματική αναλγησία. Αδερφικοί φίλοι φθάνουν στο σημείο να "μην μιλιούνται" επειδή σε κάποιες εκλογές, κάπου, κάποτε, βρίσκονται κομματικά αντιμέτωποι. Θυμάμαι με πόση οργή αντέδρασα το 2017, λίγες μόλις ώρες μετά τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, όταν η τότε υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, από όλα τα επιτεύγματα του λατρεμένου δημιουργού, θεώρησε σκόπιμο να μην μνημονεύσει τη στάση του… στο δημοψήφισμα του 2015. Σήμερα, ένα προσφιλές μου πρόσωπο, η Έλενα Ακρίτα, είπε πικρά λόγια για ένα άλλο προσφιλές μου πρόσωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνεί με τη δημόσια δήλωσή του για την ψήφο του. Έλενά μου, το τι θα ψηφίσει ο Διονύσης το 2023, δεν θα το θυμάται κανένας σε τριάντα χρόνια. Κάτι μου λέει, όμως, ότι τη "Συννεφούλα" θα την τραγουδούν ακόμη. Με την αγάπη μου"».


app-facebook
Petros Tatsopoulos
την Τρίτη
1.2K
11
67