Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Κατρούγκαλος κάνει ξεφτίλα τον ΣΥΡΙΖΑ : Με τον νόμο Καλογήρου ελεύθερος ο Λιγνάδης

 



Το έχουν συνήθεια να αυτοεξευτελίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν ξέρεις εάν πρέπει να γελάσεις, η να εξοργιστείς με το τσίρκο της Κουμουνδούρου.

Η Κουμουνδούρου ξεσήκωσε κάθε ακροαριστερό και αριστερό καλλιτέχνη να κάνει σώου για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, το σωματείο ηθοποιών αμολήθηκε με πρώτο τον Μπιμπίλα, να κάνει τον δικαστή, και τελικά, ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος όπως και άλλοι κακοποιοί με νόμο και σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ομολόγησε ότι ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος με τις ευχές και την βοήθεια των νόμων έγκλημα στην δικαιοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος βάσει του νόμου ΣΥΡΙΖΑ – Καλογήρου, απλά πράγματα.

Στην παραδοχή πως ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο βάσει του νόμου ΣΥΡΙΖΑ – Καλογήρου είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η υποχρεωτική αποφυλάκιση Λιγνάδη στηρίχθηκε σε ρύθμιση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, αν και η δυνατότητα αυτή υπήρχε από το 2010, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική μέχρι ο καλογήρου να την κάνει υποχρεωτική και οι δικαστές να απελευθερώνουν.

«Ο Νόμος Καλογήρου αυτή τη δυνατότητα που είχε πάντα το δικαστήριο την κατέστησε υποχρεωτική… η προϋπόθεση για να εφαρμοστεί αυτή η σωστή ρύθμιση δεν υπήρχε» διευκρίνισε καρφώνοντας τον σύντροφο, την Κουμουνδούρου και τον Αλέξη Τσίπρα που 3 ημέρες έχουν ξεσκιστεί στα καραγκιοζιλίκια για να κάνουν αντιπολίτευση.

Δείτε τον Κατρούγκαλο :








Διάβημα της Ελλάδας σε Σερβία και Ουκρανία για την πτώση του Αntonov

 


Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το διάβημα έγινε με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Ο κ. Δεμίρης, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τόνισε την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καβάλα το Σάββατο το βράδυ.



Σε τέτοια απόγνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση ακόμα και με την πτώση του Antonov

 


Ψεύτες, με την συνταγή της απάτης και της παραπληροφόρησης του 2014, απαξιωμένοι από τον Ελληνικό λαό, πορεύονται εξαπατώντας και παραπληροφορώντας για να κάνουν αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνειδητά ψεύτης και πολιτικός απατεώνας, αντιπολιτεύεται με πόλωση, τοξικότητα, ασύστολα ψέματα, για να καλύψει την αδυναμία του να παραγάγει πολιτική.

Το τσίρκο Κουμουνδούρου που κάνει μεγαλύτερο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποίησε ακόμα και την μοιραία πτώση του Antonof για αντιπολίτευση :

«Η πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov σε ελληνικό έδαφος θέτει τις ελληνικές αρχές προ της εθνικής και διεθνούς ευθύνης να ερευνήσουν όλες τις πτυχές της συγκεκριμένης πτήσης και του φορτίου του μοιραίου Antonov. Τι είδους φορτίο μετέφερε το αεροσκάφος;

Είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι συναρμόδιοι φορείς για το είδος του φορτίου για την πτήση στον ελληνικό εναέριο χώρο;

Συμπίπτει η ενημέρωση αυτή με το φορτίο που πραγματικά μετέφερε; Το Υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να δώσει απάντηση και θα ζητήσουμε υπεύθυνη ενημέρωση.

Ποια είναι η πραγματική προέλευση και ποιος ο πραγματικός τελικός προορισμός του φορτίου; Θα περιοριστεί η ελληνική κυβέρνηση στις δηλώσεις του σερβικού υπουργείου Αμυνας για απλή συνεργασία δύο ιδιωτικών εταιριών, μιας σερβικής και μιας ουκρανικής, ή θα ερευνήσει σε βάθος το ζήτημα; Είναι πρόσφατη η ανακοίνωση της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για τον κίνδυνο μέρος ακόμη και βαρέος οπλισμού που αποστέλλεται στην Ουκρανία να καταλήξει στη μαύρη αγορά.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ελληνικές αρχές και η κυβέρνηση θα πράξουν κάθε τι δυνατό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Το modus operandi της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

 



Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έχει εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία… δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί είναι «αόρατοι», καθώς τα πανεπιστήμια είναι κλειστά και θα κάνουν σκοπιές και περιπολίες των αστυνομικών τμημάτων. Ερωτηματικό παραμένει αν θα γίνουν «ορατοί» όταν ανοίξουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, λόγω των έντονων αντιδράσεων και των… τουρνικέ!

Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα έχουν αστυνομική ράβδο, χειροπέδες, ασύρματο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, αστυνομική σφυρίχτρα και φακό, την ώρα που τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν έχουν μαγνητικές πύλες-«τουρνικέ», κάμερες, κέντρα επιχειρήσεων, σχέδια ασφάλειας.

Και όλα αυτά την ώρα που το βράδυ της περασμένη Δευτέρας βγήκαν τα… πιστόλια στην πλατεία Χημείου, σε χώρο που στεγάζεται το Τμήμα Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που ξεφυτρώνουν γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, ξεκαθάρισαν τους λογαριασμούς τους με σφαίρες! Μία ομάδα περίπου 15-17 ατόμων κινήθηκε προς τον 23χρονο ομογενή από τη Γεωργία, που καθόταν σε παγκάκι του campus, μαζί με έναν φίλο του. Ενας από τους δράστες πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές με πιστόλι, τραυματίζοντας στα πόδια τον 23χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τον φίλο του. Ο 23χρονος ήταν σεσημασμένος για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών, για την οποία εξέτισε ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακιστεί πριν από δύο μήνες, τον Μάιο του 2022. Η αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών γύρω από το ΑΠΘ καταγράφεται και σε αριθμούς από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το πρώτο 7μηνο του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί 52 αστυνομικές επιχειρήσεις γύρω από το πανεπιστήμιο και έχουν καταγραφεί 29 συλλήψεις ατόμων για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ έχουν κατασχεθεί συνολικά 200 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης.

Το εφαρμοστικό Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, άρχισε να ισχύει από τις 7 Ιουλίου 2022, καθώς ο νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Σε αυτό προβλέπεται η συγκρότηση, οργάνωση, λειτουργία και ρύθμιση θεμάτων του προσωπικού των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Οροι, ανάγκες


Στο άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος

καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις σχετικά με τη διαδικασία διάθεσης του προσωπικού των ΟΠΠΙ, τα ζητήματα οργάνωσης, συγκρότησης, λειτουργίας και εξοπλισμού, οι ειδικότεροι όροι και λεπτομέρειες σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του.


Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι η εκτέλεση της αποστολής γίνεται με κριτήριο την ύπαρξη και έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται μετά από προηγούμενη πρόσκληση διαβούλευσης προς τον πρύτανη πριν από το στάδιο της αρχικής διάθεσης ΟΠΠΙ στο ΑΕΙ, καθώς λαμβάνονται υπόψη τυχόν προηγούμενα περιστατικά παραβατικότητας. Το προσωπικό διατίθεται χωρίς χρονικό περιορισμό και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις και τις ανάγκες που διαπιστώνονται.


» Αποστολή, αρμοδιότητες


Στο άρθρο 3 περιγράφονται η αποστολή και οι αρμοδιότητες των πανεπιστημιακών αστυνομικών. Αποστολή τους είναι η «ασφάλεια και προστασία των προσώπων και των υποδομών που βρίσκονται στους χώρους έδρας των ΑΕΙ από έκνομες ενέργειες προσώπων, καθώς και από έκτακτα ή απρόβλεπτα γεγονότα σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του ΑΕΙ και τις συναρμόδιες εθνικές αρχές και υπηρεσίες». Για την εκπλήρωση της αποστολής του το προσωπικό, στο πλαίσιο άσκησης των αστυνομικών του καθηκόντων, είναι αρμόδιο ιδίως για:


α. Την επικοινωνία και συνεργασία με τον πρύτανη ή αρμόδιο αντιπρύτανη για θέματα ασφάλειας και προστασίας του ΑΕΙ και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του ιδρύματος, καθώς και με λοιπούς, κατά περίπτωση, συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

β. Την πρόληψη τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης, καθώς και την αντιμετώπιση καταστάσεων που διαταράσσουν ή απειλούν να διαταράξουν την έννομη τάξη.


γ. Την εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών, σε περίπτωση διάπραξης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως για τη βεβαίωσή της, τη συλλογή των αποδείξεων και πειστηρίων, την αναζήτηση και σύλληψη του δράστη και την παράδοσή του στην αρμόδια δικαστική αρχή.


δ. Τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Λήψης Σημάτων και Εικόνων σε συνεργασία με το προσωπικό των ΑΕΙ.

» Περιπολίες, έλεγχοι οχημάτων

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες είναι η διενέργεια πεζών και εποχούμενων περιπολιών και η άμεση επέμβαση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Αυτές οι διελεύσεις θα γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, από κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους των ΑΕΙ προς επισήμανση ύποπτων προσώπων ή αντικειμένων, για την πρόληψη και αποτροπή οιασδήποτε αξιόποινης πράξης σε βάρος προσώπων ή υποδομών. Η συχνότητα, ο τρόπος διέλευσης και το χρονικό διάστημα που πραγματοποιείται η διέλευση, προσδιορίζονται από τον επικεφαλής με κριτήρια ιδίως τη φύση αυτών, τον βαθμό επικινδυνότητας, τις υπάρχουσες πληροφορίες και τις κρατούσες συνθήκες στην περιοχή.

Στις αρμοδιότητες περιλαμβάνεται η διενέργεια προγραμματισμένων ή αιφνιδιαστικών ελέγχων και ερευνών επί οχημάτων, προσώπων, εγκαταστάσεων και χώρων. Οι ειδικοί φρουροί δύναται να διατίθενται από μία ΟΠΠΙ σε άλλη, με απόφαση του αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας: επί αιτήσεων αμοιβαίας μετακίνησης • λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος ή σοβαρού συμβάντος με σοβαρή απειλή κατά της ζωής του ειδικού φρουρού • σε περίπτωση που εκλείψουν οι λόγοι διάθεσης ΟΠΠΙ σε ΑΕΙ ή ανακύψει ανάγκη διάθεσης σε ΑΕΙ πέραν αυτών στα οποία έχουν ήδη διατεθεί. Η εκ νέου διάθεση σε συντρέχουσα περίπτωση υλοποιείται βάσει υπηρεσιακών και κοινωνικών κριτηρίων.


» Εξοπλισμός, κάμερες

Στο άρθρο 12 αναφέρεται πως το προσωπικό των ΟΠΠΙ δεν φέρει πυροβόλο όπλο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του εντός των χώρων έδρας των ΑΕΙ. Θα φέρει αστυνομική ράβδο, χειροπέδες, ασύρματο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, αστυνομική σφυρίχτρα και φακό.


Η Ελληνική Αστυνομία θα ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και λαμβάνει, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των ΑΕΙ, όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Στο άρθρο 14 παρατίθενται οι προϋποθέσεις κλιμάκωσης χρήσης υλικών και μέσων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τους κανονισμούς του Σώματος και κλιμακώνουν το επίπεδο δράσης και τα χρησιμοποιούμενα υλικά και μέσα με γνώμονα τη θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας.


Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς και διαρθρώνεται ως εξής:


Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, το οποίο είναι αρμόδιο για: Την οργάνωση και κατανομή του προσωπικού σε Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και τη διάθεση και τον συντονισμό τους για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους. Την εποπτεία και έλεγχο της επιχειρησιακής δράσης των ΟΠΠΙ και την παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της αποστολής τους και τη μέριμνα για τη στελέχωση του Κέντρου Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Μονάδας Ασφάλειας και Προστασίας του ΑΕΙ.

Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, το οποίο είναι αρμόδιο για: Τον χειρισμό θεμάτων προσωπικού, τη διαχείριση του χρηματικού και υλικού, την εξασφάλιση της γραμματειακής εξυπηρέτησης και της εσωτερικής λειτουργίας της υπηρεσίας, την τήρηση του αρχείου και τη διεκπεραίωση αιτημάτων διοικητικής φύσεως. Τον εφοδιασμό με όλα τα απαραίτητα μέσα, μηχανήματα και υλικά, τη μέριμνα για την καλή λειτουργία και συντήρησή τους και την προμήθεια και διανομή των εφοδίων και των υλικών στο προσωπικό.

» Στα… campus

Οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί, αν και εφόσον αποφασιστεί, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε πεζές περιπολίες στα campus των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και θα συνοδεύονται από ειδικούς φρουρούς που θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες. Το σχετικό διάταγμα προβλέπει ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά, οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν διαφορετικά, σε περιπολίες και σταθερές φυλάξεις.

Η βασική αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αστυνομικών είναι ο έλεγχος της πρόσβασης και αποτροπή εισόδου εξωπανεπιστημιακών σε αυτά. Να σημειωθεί ότι είναι ελάχιστα τα πανεπιστήμια που έχουν προβεί στις απαραίτητες εργασίες ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων υποδομών (μαγνητικές πύλες-«τουρνικέ», κάμερες, κέντρα επιχειρήσεων, ειδικά σχέδια ασφάλειας). Χωρίς τουρνικέ και ψηφιακή φοιτητική ταυτότητα αυτός ο έλεγχος δεν είναι εφικτός.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Αντιμετώπιση «καταδρομικής» εισβολής και κατάληψης της πρυτανείας

Οι νέοι πανεπιστημιακοί «αστυνόμοι» εκπαιδεύτηκαν σε εικονικές συνθήκες αντιμετώπισης «καταδρομικής» εισβολής και κατάληψης της πρυτανείας πανεπιστημιακού ιδρύματος, επιθέσεις και προπηλακισμούς καθηγητών ή άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, «πολεμικές» αντιπαραθέσεις με αστυνομικές δυνάμεις, συμπλοκές ανάμεσα σε φοιτητικές παρατάξεις, καταστροφές τεχνολογικού εξοπλισμού ή παρεμβάσεις… χτισίματος σε πανεπιστημιακούς χώρους, κλοπές ή ακόμη και ληστείες εντός πανεπιστημίων, διακίνηση ναρκωτικών και παρεμπόριο. Ηταν εικονικά σενάρια, βγαλμένα από παρόμοια πραγματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, τα οποία περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 400 ατόμων, τα οποία προσελήφθησαν για να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η εκπαίδευση των πανεπιστημιακών αστυνομικών περιελάβανε… πολεμικές τέχνες, ήπια χρήση κλομπ, ακινητοποίηση και χειροπέδηση υπόπτων. Στόχος του προγράμματος ήταν να αναπτύξουν οι εκπαιδευόμενοι τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές ικανότητες ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη επαγγελματική κατάρτιση για να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους. Να εκπαιδευτούν στην αυτοάμυνα, αυτοπροστασία και χειρισμό του οπλισμού που θα φέρουν.

Η τοποθέτηση των πανεπιστημιακών αστυνομικών στα πέντε ΑΕΙ με τη μεγαλύτερη ανάγκη (ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πάτρα) είναι πολιτική απόφαση και στόχος-«αγκάθι»…


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Προβάδισμα 9,3% για τη ΝΔ - Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές - Ακατάλληλος ο Αλέξης Τσίπρας - Απαξιωμένος ο Ανδρουλάκης


 

Προβάδισμα 9,3% της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει πανελλαδική Πολιτική έρευνα της OPINION POLL που πραγματοποιήθηκε για την εφημερίδα tomanifesto.

Η Ν.Δ και σε αυτή την δημοσκόπηση διατηρεί σημαντική διαφορά σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου.




Ν.Δ 31.7%,

ΣΥΡΙΖΑ 22.8%, 

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%, 

Κ.Κ.Ε 5.1%, 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, 

ΜΕΡΑ 25 2.5%, 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2%, 

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1% , 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%, 

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7% , 

Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.



Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο  ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.



Αυτοδύναμη Ν.Δ θέλει 26.6%, 

Μόλις το 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , 

Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ θέλει το 8.9%, 

Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-  ΠΑΣΟΚ θέλει το 11.7%,

Κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων θέλει το 13.7%. 

Οι ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχουν ως πρώτη επιλογή μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με 23.5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20.6% , ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14.7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το 11.8%.



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τρίτο τον απαξιωμένο Αλέξη Τσίπρα που παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν καταφέρνει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι ικανότερος από τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό πρέπει να είναι ανησυχητικό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του καριέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας με 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. 

Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.



Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας

 


Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανία και η Γενική Εισαγγελέας της χώρας είναι μεταξύ των ατόμων που απέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκδίδοντας εκτελεστικά διατάγματα αργά το βράδυ της Κυριακής (17/7).



Ο Ιβαν Μπακάνοφ, μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι παιδικός φίλος του Ζελένσκι, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον παιδικό του φίλο να τον καρατομήσει. 



Η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε αναλάβει την προσπάθεια δίωξης των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, χωρίς καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.

Περισσότεροι από 60 υπάλληλοι στην υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας και στη Γενική Εισαγγελία εργάζονταν εναντίον της χώρας, στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει 651 ποινικές έρευνες για την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της συνεργασίας σε βάρος εργαζομένων σε εισαγγελικά γραφεία, υπηρεσίες προδικαστικών ερευνών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.



Φωτογραφίες από τον έλεγχο του ειδικού λόχου στα συντρίμμια του Antonov


 

Εχθές Κυριακή, λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι αποκλείστηκε η επαρχιακή οδός Ελευθερούπολης Σερρών στο ύψος του Παλαιοχωρίου.

Στο σημείο στήθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων από την πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ και το στρατό. Μαζί τους βρέθηκαν και πέντε βιολόγοι της ειδικής ομάδας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ντυμένοι με τις ανάλογες στολές, προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν επίπεδα ραδιενέργειας στο έδαφος που έπεσε το αεροπλάνο.

Το πόρισμα της αυτοψίας έδειξε ότι δεν υπάρχουν ραδιενεργά στοιχεία, ούτε χημικά – Βιολογικά που να προκαλούν ανησυχία για την υγεία των πολιτών, σε αέρα και έδαφος.







Η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Real News απο τους συντρόφους

 


Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των εμπρηστών στα γραφεία της εφημερίδας Real News στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης (13/7).

3 τα ξημερώματα εμφανίζεται ο πρώτος από τους δράστες, από την οδό Αριστοτέλους και ακολουθεί πίσω του ο συνεργός του, οι δράστες προχωράνε ήρεμα χωρίς να φοβούνται, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας μάσκες και γάντια. 

Ο δεύτερος κρατάει την τσάντα με τον εμπρηστικό μηχανισμό (τέσσερα γκαζάκια και μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό)

Πάνω από τις σκάλες βγάζουν τον εμπρηστικό μηχανισμό, τον τοποθετούν στην είσοδο, τον πυροδοτούν με αναπτήρα, μαζεύουν γρήγορα την τσάντα και τρέπονται σε φυγή από την οδό Παρνασσού. Ακολουθεί η έκρηξη, με τη φωτιά να παίρνει γρήγορα διαστάσεις μέσω των καλωδίων.





Αφέθηκε ελεύθερη από το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα

 



Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της εισβολής στην Ουκρανία, προσήχθη χθες Κυριακή σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της.

Λίγη ώρα αργότερα η Οβσιάνικοβα δημοσίευσε φωτογραφίες της μαζί με τα δύο σκυλιά της στη σελίδα της στο Facebook, γράφοντας «Πήγα για μια βόλτα με τα σκυλιά, μόλις βγήκα από το σπίτι με πλησίασαν ένστολοι» και συμπλήρωσε ότι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κρασνοσέλσκι της Μόσχας.

Ύστερα από τρεις ώρες, η Οβσιάνικοβα γνωστοποίησε πως αφέθηκε ελεύθερη: «Είμαι στο σπίτι μου. Όλα είναι εντάξει», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. «Τώρα πλέον ξέρω ότι είναι καλύτερα να παίρνεις μαζί σου μια βαλίτσα και το διαβατήριο όταν βγαίνεις έξω», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα δημοσίευσε εικόνες στο Telegram όπου κρατούσε μια επιγραφή κοντά στο Κρεμλίνο στην οποία αναφερόταν στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» του Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της. 

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt προσέλαβε τον Απρίλιο την Οβσιάνικοβα ως ανταποκρίτρια στη Ρωσία, όπου επέστρεψε στις αρχές του μήνα.