Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

 


Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ημεδαπού και δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμη τριών ημεδαπών.

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση, διερευνήθηκε στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές αρχές. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και να έχουν προβεί στη λήψη πλήθους αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Η διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ανήλικης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης παραποίησε φωτογραφίες της και με την απειλή δημοσιοποίησής τους, απέσπασε πλήθος φωτογραφιών της με ευαίσθητο περιεχόμενο τις οποίες δημοσιοποίησε σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, για την τρίτη και τέταρτη υπόθεση, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center), σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και ψηφιακών δεδομένων, κατά την οποία εντοπίστηκαν επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη στη χώρα μας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στη συνέχεια από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων ατόμων και οι οικιακές συνδέσεις διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, (5) κινητά τηλέφωνα, (2) κάρτες sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες που διενεργήθηκαν στα ψηφιακά πειστήρια, για την πρώτη υπόθεση βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφιών και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ημεδαπός εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις άλλες τρεις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών και ακολουθήθηκε η τακτική διαδικασία, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων τριών ημεδαπών, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

 Τηλεφωνικά: 11188

 Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

 Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

 Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Κατάθεση ιατρού για την κατάσταση της Ιωάννας από το βιτριόλι


Για την κατάσταση της Ιωάννας Παλιοσπύρου αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι κατέθεσε ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan, Πέτρος Δημοβέλης.

Ο μάρτυρας μίλησε για τα εγκαύματα που προκλήθηκαν από θερμοκρασία που έφτανε στους 400 βαθμούς Κελσίου!

Ο κ. Δημοβέλης ανέφερε ότι οι πλύσεις με νερό στο φαρμακείο συνέβαλαν βοήθησαν την κατάσταση. «Το υγρό συνέχιζε να προχωρά ακόμη και όταν την έφεραν στο νοσοκομείο. Και προχωράει μέχρι να εξουδετερωθεί με πλύσεις».

Εισαγγελέας: Από την εικόνα που αντικρίσατε είστε σε θέση να εκτίμηση για την ποσότητα που δέχτηκε;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Εχει την ιδιότητα να διασπείρεται συνεχώς το υγρό. Η ιδιότητα του θειικού οξέος είναι να τραβά το νερό. Το οξύ δέσμευε τον όγκο του νερού.

Πάρεδρος: Αν είχε καθυστερήσει να φτάσει στο νοσοκομείο θα μπορούσε να επέλθει κάποια ανακοπή;

Μάρτυρας: Ναι, είναι το καρδιογενές σοκ, που προκαλεί αρρυθμίες και κοιλιακή μαρμαρυγή.

Πάρεδρος: Σε ποσο χρόνο θα μπορούσε να επέλθει κάτι μη αντιμετωπίσιμο;

Μάρτυρας: Εξαρτάται. Σε εμάς ήρθε ουρλιάζοντας.

Εισαγγελέας: Θα είχε καταλήξει η Ιωαννα από την έκταση και την ένταση των εγκαυμάτων;

Μάρτυρας: Από τις επιπλοκές τους.

Εισαγγελέας: Γιατί θα κατέληγε αν δεν υπήρχε γειτνίαση του τόπου εγκλήματος με νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Από επιπλοκές

Εισαγγελέας: Γιατί της έσωσε τη ζωή η γειτνίαση;

Μάρτυρας: Έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης

Εισαγγελέας: Είχε ένταση εγκαυμάτων;

Μάρτυρας: Ε, δεν είχε με 20%;

Εισαγγελέας: Τα εγκαύματα ήταν πολύ σοβαρότερα του μέσου όρου; Σε τι ποσοστό υπάρχει κίνδυνος ζωης;

Μάρτυρας: Είχαμε έγκαυμα στο πρόσωπο, μύτη, αφτί, τράχηλο. Σε ζωτικά σημεία.

Εισαγγελέας: Λέτε στο δικαστήριο ότι η ποσότητα που δέχτηκε αν δε μεταφερόταν σε άμεσο χρόνο θα είχε καταλήξει;

Μάρτυρας: Όχι, αυτό δεν το λέω. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα είχε γίνει.

Εισαγγελέας: Η Ιωάννα γιατί θα κατέληγε αν κατέληγε; Κάθε άνθρωπος που δέχεται έτσι επίθεση με βιτριόλι μπορεί να καταλήξει;

Μάρτυρας: Εξαρτάται από το βάθος και την έκταση.

Λίγο αργότερα, σε ερωτήσεις που δέχτηκε από την πολιτική αγωγή, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της αν δεν είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα η κατάσταση της. «Ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο».



Pandora Papers: Έρχονται αποκαλύψεις για 283 Έλληνες

 


Δεν πρόκειται για πολιτικούς πρώην και νυν, πρόκειται για επιχειρηματίες και δικηγόρους που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών.

Στην Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος νυν ή πρώην πολιτικός. 

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να δημοσιευθούν και τα ονόματα των 283 Ελλήνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για επιχειρηματίες και δικηγόρους που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των offshore εταιρειών, προστατεύοντας έτσι τα στοιχεία των πελατών τους. 

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία προς το παρόν φαίνεται να βγαίνει «λάδι» σε σχέση με άλλες χώρες, η Κύπρος έχει υποστεί ήδη ένα τεράστιο πλήγμα. Δεν πρόκειται μονάχα για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου του προέδρου της Νίκου Αναστασιάδη. Προκύπτουν πολλές αμφιλεγόμενες οικονομικές δραστηριότητες Ρώσων ολιγαρχών, πολλοί από τους οποίους είχαν, μάλιστα, λάβει και τη χρυσή βίζα. Γεγονός που εκθέτει ακόμα περισσότερο την χώρα. 

Να θυμίσουμε πάντως ότι είναι η τρίτη φορά που το δικηγορικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη βρίσκεται στο επίκεντρο αποκαλύψεων διεθνών οργανισμών διερευνητικής δημοσιογραφίας.



Από ασφυξία ο θάνατος του ποδοσφαιριστή Τσουμάνη

 



Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη, σύμφωνα με την νεκροψία που διενήργησε η ιατροδικαστής. Θα ακολουθήσει η διαδικασία της νεκροτομής που θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης (5/10) μέσα στο αυτοκίνητό του, στη μαρίνα της Νέας Κρήνης, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ήταν δεμένος με δεματικά καλώδια μίας χρήσεως, tie wrap, στον λαιμό του, από τα οποία φαίνεται να προήλθε ο ασφυκτικός θάνατος.

Αποκαλύψεις από τον φίλο του :





Νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ ο Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης


 

Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΑθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραµµών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους Οργανισµούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιµώξεις.

Στις Ηνωµένες Πολιτείες κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ειδικού Τµήµατος Παιδιατρικής της Οµάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιµικροβιακή Διαχείριση.

Είναι Μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου για την Καταπολέµηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αµερικανικής Ακαδηµίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 επιστηµονικά αξιολογηµένες δηµοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τοµέα των παιδιατρικών λοιµώξεων, µε επίκεντρο τις νοσοκοµειακές λοιµώξεις, την αντιµικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εµβολιασµό.





Γαλλία: Χιλιάδες οι παιδεραστές στο πλαίσιο της καθολικής Εκκλησίας από το 1950

 


Υπήρξαν «από 2.900 έως 3.200 παιδεραστές», ιερείς ή άνθρωποι που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας από το 1950, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαν-Μαρκ Σοβέ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην Εκκλησία.

«Πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση» στη βάση της καταγραφής και της καταμέτρησης από αρχεία (Εκκλησία, δικαιοσύνη, αστυνομία δίωξης του εγκλήματος και Τύπος) και των μαρτυριών που ελήφθησαν από την αρχή αυτή, πρόσθεσε. Είναι ένας αριθμός που αναφέρεται σε έναν γενικό πληθυσμό συνολικά 115.000 ιερέων ή ανθρώπων που ανήκαν στην καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αυτήν την περίοδο των 70 ετών.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια εργασιών, η Ανεξάρτητη Επιτροπή για τις Σεξουαλικές Κακοποιήσεις στην Εκκλησία (Ciase) παραδίδει μεθαύριο Τρίτη τα συμπεράσματά της σε μια έκθεση, η οποία, των παραρτημάτων περιλαμβανομένων, θα ανέρχεται συνολικά σε "2.500 σελίδες", διευκρίνισε.

Η έκθεση θα δίνει μια ποσοτική κατάσταση του φαινομένου, και ιδίως του αριθμού των θυμάτων. Θα αντιπαραβάλλει τη σεξουαλική βία στην Εκκλησία με εκείνην που έχει ταυτοποιηθεί σε άλλους θεσμούς (αθλητικούς συλλόγους, σχολεία...) και σε οικογενειακό κύκλο.

Η επιτροπή θα αξιολογεί επίσης τους «μηχανισμούς, κυρίως τους θεσμικούς και πολιτισμικούς» που ευνόησαν την παιδεραστία και θα παραθέτει 45 προτάσεις.


Πηγή : cnn.gr



Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στην Ζάκυνθο


Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 54χρονου ημεδαπού και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 43χρονου αλλοδαπού, πράξεις που έλαβαν χώρα πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου 2021 στη Ζάκυνθο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και ενός άγνωστου δράστη για, κατά περίπτωση, συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 7ης Μαΐου 2021, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε επιχείρηση στη Ζάκυνθο όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 54χρονο, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός της επιχείρησης.

Εξερχόμενοι οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά της επιχείρησης.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο (2) πολεμικά τυφέκια, τύπου «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις (3) γεμιστήρες, ογδόντα ένα (81) φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Από την περαιτέρω συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι την 7η Ιουνίου 2021, είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονης ημεδαπής, συζύγου του 54χρονου, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, πράξεις που έλαβαν χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Συνεχίζει να εργαλειοποιεί την πανδημία ο φαιδρός Αλέξης Τσίπρας

 


Είναι τραγικό ένας απαξιωμένος και ανεπαρκής πολιτικός αρχηγός κόμματος να εργαλειοποιεί την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση.

Αυτός ο φαιδρός που είπε "Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κορωνοϊό διαδηλωτές", κάνει και κριτική για την πανδημία που χειρίζεται με σοβαρότητα η κυβέρνηση και κάνει και επερωτήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στριμωγμένος και απαξιωμένος, επισημαίνει πως τα  δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Έτσι σκέφτηκε για να δείξει ότι υπάρχει, και παραμένει φαιδρός όπως τον έχει γνωρίσει όλος ο Ελληνικός λαός, να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την πορεία πανδημίας, ειδικά τώρα που η πανδημία δείχνει ύφεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επερώτηση για την πανδημία δείχνοντας ότι δεν παρακολουθεί και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι συμβαίνει γύρω του.

Μεταξύ άλλων ο Τσίπρας στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει πως η χώρα μας  βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας καθώς από τον Αύγουστο όπως θέλει το αφήγημα του, η χώρα μας κατατάσσεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα παραμένει στάσιμο.





Μητσοτάκης:«Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας»

 


Στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας  αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Παιανίας της ΝΔ για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη η οποία έρχεται από μακριά, αλλά πηγαίνει και μακριά. Μία παράταξη η οποία έβαλε πάντα το συμφέρον του έθνους πάνω από το συμφέρον του κόμματος. Μία παράταξη η οποία δεν δίστασε να αναλάβει μεγάλες ευθύνες, να καθοδηγήσει την κοινωνία σε ιστορικές αποφάσεις, να προδιαγράψει εξελίξεις, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πραγμάτων και μην είναι ουραγός”

Μίλησε για την παράταξη που εκπροσωπεί διαχρονικά τα λαϊκά στρώματα, βάζοντας σταθερά το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και αυτό φαίνεται και σήμερα. 

“Είμαστε και η παράταξη η οποία κάνει πράξη τη δέσμευσή μου όταν με εμπιστευτήκατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να διεξάγουμε ετήσια Τακτικά Συνέδρια. Και με εξαίρεση το 2020 -όπου για ευνόητους λόγους δεν μπορέσαμε να βρεθούμε- το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου”.

Για την ιστορία της παράταξης ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, κοντά μισό αιώνα τώρα, «είναι ένα κόμμα λαϊκό» που βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών.

“Βρεθήκαμε αντιμέτωποι -όχι μόνο με την παγκόσμια πρόκληση του κορονοϊού- αλλά και με σημαντικές προκλήσεις στα εθνικά μας μέτωπα. Τον Μάρτιο του 2020 στείλαμε ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι τα σύνορα της Ελλάδος που είναι και σύνορα της Ευρώπης θα προστατεύονται”, υπογράμμισε ενώ για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που υπέγραψε με τον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ευκαιρίας μεγάλης εθνικής συνάντησης και ενότητας.

“Αυτή η συμφωνία δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης, είναι μία επιτυχία της πατρίδας μας”, τόνισε ενώ παράλληλα είπε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή και οικονομικά.

“Ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρήθηκε από το 3,5% στο 6,1%. Αυτό συμπεριλαμβάνει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Αλλά αυτό ξέρετε είναι ένα ένας αριθμός, ένας αριθμός, μιας χρονιάς ο οποίος πρέπει -και εκεί θέλω να σταθώ γιατί αυτό, νομίζω, ότι είναι και το επίκεντρο της πολιτικής μας- να μετουσιωθεί σε μία ανάπτυξη η οποία θα αφορά την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά”.

Και συμπλήρωσε : «Θα επιστρέψω στην μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο κ. Τσίπρας».

“Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα 47 χρόνια μετά και γιορτάζουμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος δημιούργησε αυτή την παράταξη και περνά ουσιαστικά σε εμάς -στη δική μας γενιά- την ευθύνη να την εκσυγχρονίσουμε, να την ενδυναμώσουμε και να διατηρήσουμε την παράταξη αυτή πρωταγωνίστρια στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα εξακολουθούμε αυτό να το κάνουμε με συνέπεια και με αποτελεσματικότητα. Και δεν έχω καμία αμφιβολία διότι πέρα και πάνω από όλα η δύναμη αυτής της παράταξης είστε εσείς η απλή νεοδημοκράτισσα, ο απλός νεοδημοκράτης, που πάντα ήταν δίπλα στην παράταξή μας στις κακές και στις καλές στιγμές” τόνισε ο πρωθυπουργός.





Συνελήφθη τρομοκράτης του ISIS στο κέντρο της Αθήνας



Ένας 34χρονος Ιρακινός που είχε μπει στη χώρα μας το 2018 από τη Λέσβο, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες ΜΚΟ έκαναν πάρτι με τους λαθρομετανάστες και είχαν ανοίξει τα σύνορα, συνελήφθη από την αποτελεσματικές αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ.

Ο τρομοκρατής είχε καταθέσει δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί ενω εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει, συνελήφθη το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ο 34χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όταν πριν λίγες ημέρες έφθασε κατεπείγον σήμα που ανέφερε συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και ζητήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του. 

Έτσι, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κινήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν το μέλος του ΙSIS, κατέσχεσαν το κινητό του ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες σε συγκεκριμένα σπίτια που έμενε στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο 34χρονος εργαζόταν στην Αθήνα, ενώ η δράση του στον ISIS φέρεται να έχει καταγραφεί σε βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές.

Ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει βίντεο που δείχνουν τον 34χρονο το 2014-2015 στην περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



Οικονόμου: Καιροσκοπισμός Τσίπρα η καταψήφιση της συμφωνίας με τη Γαλλία

 


«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει, τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, τον πολιτικό του καιροσκοπισμό», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για την καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα χρειάστηκε το ντεκόρ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να δηλώσει μέσα από μια ανερμάτιστη ομιλία ότι θα καταψηφίσει την ιστορική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μια Ελλάδα αδύναμη και εκτός του δικτύου των διεθνών συμμαχιών, μια Ελλάδα φοβική. Τυφλωμένος από τις εμμονές και το κομματικό του πάθος δεν μπορεί να διακρίνει ότι η συμφωνία με την Γαλλία είναι πρώτα και πάνω από όλα εθνική επιτυχία και μετά επιτυχία της κυβέρνησης. Ο ελληνισμός όμως γνωρίζει ότι τα εθνικά μας δίκαια δεν διασφαλίζονται με κορώνες και θεωρίες αλλά με ενεργητική διπλωματία και πράξεις».



Ένας Τσίπρας εθνικά επικίνδυνος κάνει κακό στο κόμμα του και στην εικόνα της Ελλάδας

 



Για ακόμα μία φορά, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην βουλή, μόνο για να κατηγορήσει την κυβέρνηση, να προστατέψει την ακροαριστερά και να δώσει γραμμή στους βουλευτές του να μην ψηφίσουν την συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

Θέλοντας να μηδενίσει τα πάντα και νομίζοντας ότι οι πολίτες ακούν όσα λέει, επικίνδυνος και ανεύθυνος εκτίμησε ότι έρχεται μία περίοδος μεγάλης κοινωνικής έντασης, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, και το είπε μήπως παραπλανήσει και τρομάξει όσους τον πιστέψουν.

Λες και ζει σε άλλη χώρα, ο Τσίπρας βρίσκεται στον κόσμο του, δεν ακούει την κοινωνία και είπε «η χώρα δεν έχει τίποτε θετικό να περιμένει από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Σας καλώ όχι μόνο να μη γίνουμε συνένοχοι αλλά να αντισταθούμε. Η χώρα έχει ανάγκη από μια «νέα αρχή» είπε με θράσος θεωρώντας τον απαξιωμένο εαυτό του και το κόμμα του για «νέα αρχή».

Καταδίκασε τις επιθέσεις φασιστικών ομάδων, χωρίς να αναφερθεί σε ακροαριστερές ομάδες και είπε με θράσος «υποχρέωση της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις ίσες αποστάσεις για το χάιδεμα του ακροδεξιού ακροατηρίου». Με λίγα λόγια είπε στον Μητσοτάκη για ίσες αποστάσεις, την ώρα που ο Τσίπρας καλύπτει την ακροαριστερά.

Μάλιστα για να ξεπλύνει ο ίδιος την ακροαριστερά είπε «Η χυδαία και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, δεν αποτελεί επίθεση στην αριστερά αλλά ξέπλυμα και εξιλέωση της ακροδεξιάς. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», με λίγα λόγια δεν είναι επικίνδυνα και τα δύο άκρα, εξαρτάται από ποια μεριά πέφτει μία μολότοφ κατά τον Τσίπρα.

Για να μην ψηφιστεί η συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας έφτασε στο σημείο ο ανήθικος να μιλήσει για «Μαξίμου ΑΕ» αυτό που είπαν οι παρακμιακοί Γιάνης Βαρουφάκης και Φώφη Γεννηματά, και συνέχισε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας λέγοντας για την κυβέρνηση πώς «έχει αριστεύσει στην καταλήστευση της περιουσίας του ελληνικού λαού» και ως εκ τούτου θα ήταν «ανόητο να περιμέναμε ότι θα εξαιρούσε και τον τομέα της εθνικής άμυνας, μια κυβέρνηση που έχει πάρει διαζύγιο με τη διαφάνεια».

Έφτασε στο σημείο ο φαιδρός και απαξιωμένος απο τον Ελληνικό λαό Αλέξης Τσίπρας να πεί  «ξαναγυρίσαμε στις εποχές του Άκη και του Γιάννου;» και εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για «αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών», λέγοντας ότι τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα θα ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει διαβάσει την συμφωνία και το πόσο επωφελή είναι για την χώρα μας, προσπάθησε για ακόμα μία φορά να κάνει φαιδρή αντιπολίτευση, και αυτό το αντιλαμβάνεται και το καταδικάζει ο Έλληνας και τον απαξιώνει περισσότερο. Δεν θέλει μια Ελλάδα εξοπλισμένη, θέλει μια Ελλάδα μικρή ακροαριστερή και καθεστωτική χώρα στα χέρια του, και δεν θα του κάνει την χάρη ο Ελληνικός λαός, γιατί απλά δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.



Η κυβέρνηση δίπλα στα άτομα τρίτης ηλικίας

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (01/10) το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που έχει σημαντικό μέρος της ευθύνης για τις πολιτικές ως προς τα άτομα τρίτης ηλικίας μας υπενθυμίζει το συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο των δυο τελευταίων ετών. Μεταξύ άλλων:

Αυξήθηκε το τμήμα της σύνταξης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι από το 30% στο 70%.

Αντιμετωπίστηκαν αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας και ψηφίστηκε η αύξηση των αντίστοιχων συντάξεων.

Συνεχίστηκε η στήριξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ θεσπίστηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας για την καταβολή του επιδόματος.

Ενισχύθηκε το προσωπικό στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων κατά 33%.

Το νέο, ενιαίο και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου ξεκίνησε να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας ως προς την επαφή με τις υπηρεσίες μας.

Γνωρίζουμε καλά ότι τα παραπάνω μέτρα δεν είναι αρκετά. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε ήδη σχεδιάσει και υλοποιούμε πρόσθετα μέτρα που αφορούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ανάμεσα σε αυτά είναι:

Επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Μια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει, καθώς υπολογίζουμε βάσιμα ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση.

Αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών από τον ΕΦΚΑ μέσω των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών, πχ εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης και ηλεκτρονικά ραντεβού.

Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης ηλικιωμένων, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξοικείωσής τους με τα ψηφιακά εργαλεία. Πολιτική που προωθείται σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ιδιαίτερη προσοχή στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων που υπάγονται στο Υπουργείο μας, πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Εκπόνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα μελέτης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν αυτές οι δομές στους ηλικιωμένους.




Σε φάση εξομάλυνσης οι επιπτώσεις της πανδημίας

 


Από τις 15/8 έως την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε μια πτώση της τάξης του 43% στα κρούσματα COVID-19 στην επικράτεια. Από περίπου 22.200 την εβδομάδα μειώθηκαν σε 12.800 κρούσματα.

Ταυτόχρονα τα εργαστηριακά τεστ που πραγματοποιούνται στην επικράτεια τετραπλασιάστηκαν από περίπου 400.000 σε 1,6 εκατομμύρια την εβδομάδα, λόγω της υποχρέωσης να πραγματοποιούν 1-2 εργαστηριακά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα -και το πιο σημαντικό ο δείκτης θετικότητας στην επικράτεια μειώθηκε από 3,5-4% σε 0,93%».

Με άλλα λόγια, πραγματοποιώντας δηλαδή 4 φορές περισσότερα εργαστηριακά τεστ εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα και ταυτόχρονα έχουμε πολύ πιο αντιπροσωπευτική επιδημιολογική εικόνα της κυκλοφορίας του ιού στον γενικό πληθυσμό.


Ταυτόχρονα, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς έχουν διατεθεί σχεδόν 10 εκατ. self tests σε όλους τους μαθητές μέσω των φαρμακείων και χάρη σε αυτά έχουν εντοπιστεί σχεδόν 7.000 μαθητές με COVID έως σήμερα.


Το αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης που προσφέρουν τα self tests είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης, καθώς έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία σε μόλις 5 σχολικά τμήματα σε όλη τη χώρα έως σήμερα σε σύνολο σχεδόν 90.000.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία και δεν γίνονταν τόσα τεστ, τα κρούσματα στους ανήλικους ήταν πάνω από 5.000 την εβδομάδα ενώ τώρα κυμαίνονται από 3.000 έως 4.000.

Τούτων δοθέντων, το συμπέρασμα των παραπάνω στοιχείων είναι:


Ότι χάρη στο εμβόλιο και την αυξημένη επιτήρηση λόγω των πολλών τεστ έχουμε περάσει πλέον σε μια φάση σημαντικής εξομάλυνσης των επιπτώσεων της πανδημίας αφενός στον γενικό πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί και αφετέρου στη λειτουργία της οικονομίας, της εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Εντείνουμε τις προσπάθειες να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας -και ειδικά τους πιο ευάλωτους- να εμβολιαστούν.



Υποχρέωση μας να φυλάσσουμε τα σύνορα

 


Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στον χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου:

Η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει πράξη την πολιτική της δέσμευση για ασφαλή και δίκαιη φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα έχει σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά. Η Ευρώπη έχει σύνορα στη θάλασσα και τη στεριά και υποχρέωσή μας είναι αυτά τα σύνορα να τα φυλάσσουμε.

Η εικόνα σήμερα, συνολικά στα νησιά δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα την οποία παραλάβαμε εμείς, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση του τόπου πριν από 27 μήνες.

Οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2019 κατά 90%. Ουσιαστικά, έχουμε συντρίψει τα κυκλώματα διακινητών.

Ταυτόχρονα, έχουμε δουλέψει πολύ ουσιαστικά ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου έτσι ώστε πολύ γρήγορα να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δικαιούνται καθεστώς προστασίας και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πρέπει να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης. Τους πρώτους η πατρίδα μας θα τους υποδεχθεί με ανοιχτή αγκαλιά. Και έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία να τους ενσωματώσει ουσιαστικά στην ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, θα εξακολουθούμε, με όλη τη δύναμη της φωνής μας, να θέτουμε το ζήτημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος στα ευρωπαϊκά fora. Εξηγώντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο ελληνικό αλλά ένα πρόβλημα βαθύτατα ευρωπαϊκό. Και ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στη χρηματοδότηση της υπερσύγχρονης δομής, την οποία θα επισκεφτούμε στη συνέχεια, αλλά θα πρέπει να καταλήξει τελικά σε ένα κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο με δίκαιο τρόπο θα επιμερίζει τις ευθύνες διαχείρισης ενός σύνθετου προβλήματος, το οποίο αφορά ολόκληρη την Ευρώπη συνολικά.



Κυριάκος Μητσοτάκης: μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας

 



Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό, που απηύθυνε στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας:

«Παρά την πανδημία, παρά το μεταναστευτικό, παρά τις δύσκολες διαφορές με την Τουρκία, μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Μειώσαμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες, περιορίσαμε τη γραφειοκρατία, δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό κράτος, εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον χώρο ανάμεσα στην δεξιά και στο προοδευτικό κέντρο».

«Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί υποσχεθήκαμε, όχι μόνο στους δικούς μας υποστηρικτές αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ένα νέο όραμα ανανέωσης στο οποίο μπορούσαν να πιστέψουν. Ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε με μία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

«Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της άκρας αριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Όταν αναλάβετε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ένα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη. Μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της. Μία Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμυνα. Μια Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες και θα διασφαλίσουν πως όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον».