Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Νοσηλεύτρια, αρνήτρια του εμβολίου, με πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον Παλαμά

 


Το ενδεχόμενο εμπλοκής και νοσηλεύτριας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης στα άτομα που φέρονται να έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το «κύκλωμα» που δρούσε στον Παλαμά Καρδίτσας εξετάζει, πλέον, σοβαρά η διοίκηση του ιδρύματος, σε στενή συνεργασία με την 3η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia πρόκειται για νοσηλεύτρια από την Κοζάνη, ηλικίας 45-50 ετών, η οποία αρχικά δεν επιθυμούσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και στη συνέχεια προσκόμισε πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, υποστηρίζοντας ότι μετέβη εκεί επειδή είχε αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του Μαμάτσειου, Στέργιος Γκανάτσιος, αλλά και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων, Δημήτρης Ντέντης, ερωτηθέντες από το Kozanimedia, ανέφεραν πως υπάρχει θέμα προς έρευνα και μόνο, αρνούμενοι ευγενικά να παραθέσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ζήτημα, πάντως, φαίνεται να απασχολεί τη διοίκηση του νοσοκομείου από την περασμένη Πέμπτη, ημέρα που ξεκίνησαν και οι σχετικές διαδικασίες έρευνας.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ερευνώνται δυο, τουλάχιστον, ακόμη περιπτώσεις που, ενδεχομένως, δεν έχουν τηρήσει τις σχετικές διαδικασίες, με τη μια να αφορά σε γιατρό του Μαμάτσειου.


Πηγή: KozaniMedia



Εικοσιπέντε άτομα σε γλέντι με το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού

 


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού φέρεται να πήγαν σε γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη εικοσιπέντε άτομα,.

Το γλέντι έγινε πριν από δύο ημέρες σε χωριό της Μεσαράς και διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον 25 από τούς καλεσμένους που βρέθηκαν στον κλειστό χώρο της εκδήλωσης, μπήκαν χρησιμοποιώντας το μοναδικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο "πονηρός" που μπήκε με το πιστοποιητικό του, φρόντισε με το ίδιο να βάλει και άλλα 24 άτομα μέσα στο γλέντι.

Τώρα το θέμα είναι γιατί οι υπεύθυνοι του μαγαζιού τους άφησαν; Δεν πρόσεξαν στο σκανάρισμα ότι είναι το ίδιο πιστοποιητικό, αφού εμφανιζόταν το ίδιο όνομα; Η ήξεραν και απλά αδιαφόρησαν φέροντας και οι ίδιοι τεράστια ευθύνη;

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η υπόθεση έχει φτάσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.




Κακούργημα η «φόλα» στα ζώα με 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ

 


Μεταξύ των διατάξεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα ζώα που ήρθε στην βουλή, αναφέρεται και το θέμα αυτών που προσπαθούν να δολοφονήσουν ένα ζώο με φόλα.

Έτσι λοιπόν η δηλητηρίαση του ζώου εντάσσεται στις κακουργηματικού χαρακτήρα παραβάσεις και επιφέρει ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και χρηματική ποινή που υπολογίζεται ότι μπορεί να ανέλθει έως 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, επιφέρει και διοικητική κύρωση, δηλαδή πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Η ασφάλεια θα κρατάει και μητρώο κακοποιών που έχουν κακοποιήσει, η δολοφονήσει ζώα.

Βάση του μητρώου παραβατών, όποιος έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη για κακοποίηση ζώου συντροφιάς δεν μπορεί να οριστεί ως ιδιοκτήτης ή ανάδοχος ζώου συντροφιάς για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δέκα (10) ετών. 

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να απασχολείται, εθελοντικά ή με αμοιβή, σε αντικείμενο σχετικό με ζώα.



Μόνο ο Τσίπρας δεν βλέπει ότι η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους και προτιμά το ψέμα.

 


Ανήμπορος και απαξιωμένος ο Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε κάτι να πει για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ κανάλι OPEN, ας είναι και ψέμα.

Μέσα σε όλα αυτά που είπε, που μόνο μεγαλύτερη απαξία για το πρόσωπο του δημιούργησαν στους πολίτες, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε την κοινή γνώμη, έχοντας υποσχεθεί μείωση φόρων, αλλά περιόρισε την αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, και εάν την ξέρει και απλά λέει ψέματα όπως πάντα για να εξαπατήσει, αυτός είναι τον ξέρουμε όλοι, αλλά εάν δεν έχει καταλάβει τίποτα τότε μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα είναι ότι και οι φόροι μειώθηκαν, και μάλιστα ο ΕΝΦΙΑ κατά 22% με προοπτική περαιτέρω περικοπής του κατά 8% του χρόνου, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που είχαν εξοντωθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου, πήραν ανάσες με τη μείωση των εισφορών τους, και η μεσαία τάξη που την κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ανάσες με την μείωση φόρων και εισφοράς αλληλεγγύης. 

Και τέλος η Ελλάδα σημείωσε μια από καλύτερες ευρωπαϊκές επιδόσεις στο μέτωπο της αγοράς εργασίας και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μαζέψτε τον Τσίπρα και μην τον αμολάτε για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος ούτε μπορεί να εξαπατηθεί πλέον εύκολα όπως το 2015.



ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη «έκπληξη» 16,2% το β’ τρίμηνο

 


Ισχυρή ανάπτυξη έκπληξη της τάξης του 16,2% καταγράφηκε στην οικονομία το β' τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση, όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές. 

Παράλληλα, το ΑΕΠ αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος.

Το α' τρίμηνο 2021 σε σχέση με το α' τρίμηνο 2020, το ΑΕΠ μειώθηκε 2,3% παρά το lockdown, με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το α' εξάμηνο εφέτος να διαμορφώνεται σε περίπου 7%.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι με τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς, μεταξύ β' τριμήνου 2021 και β' τριμήνου 2020:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 12,1% (η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 13,2% και εκείνη της Γενικής Κυβέρνησης κατά 6,1%).

*Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν κατά 12,9%.

*Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 22,6% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 17,1%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 28,8%).

*Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 22,5% (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 19,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 35,2%).

Ενώ, μεταξύ β' τριμήνου και α' τριμήνου 2021, καταγράφηκαν τα εξής:

*Η συνολική τελική καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,2% (η κατανάλωση των νοικοκυρών μειώθηκε 0,4% και αυτή της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε 0,7%).

*Οι ιδιωτικές επενδύσεις (ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου) αυξήθηκαν κατά 4,3%.

*Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 2,9% (οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 2,9%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 0,8%).

*Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση κατά 5% (οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,8%, ενώ οι εισαγωγές υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 19,8%).



Συρία: Βασανιστήρια και βιασμοί για όσους πρόσφυγες γύρισαν πίσω

 


Μελανό είναι το μέλλον για όσους σύρους πρόσφυγες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη Συρία, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Όπως αναφέρει η έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης δεκάδες σύροι υπέστησαν βασανιστήρια, βιασμούς και αυθαίρετες συλλήψεις από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία αξιώνει ειδικά οι κυβερνήσεις δυτικών χωρών που έχουν υποδεχθεί πρόσφυγες από τη Συρία να μην τους επιβάλλουν την «εξαναγκαστική» επιστροφή τους στη Συρία.

Η Αμνηστία κάνει λόγο για «φρικιαστικές παραβιάσεις» που διαπράχθηκαν σε βάρος 66 προσφύγων –συμπεριλαμβανομένων 13 παιδιών – που επέστρεψαν στην πατρίδα τους από το 2017 ως την άνοιξη του 2021.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας «υπέβαλαν γυναίκες, παιδιά και άνδρες (…) σε παράνομες και αυθαίρετες συλλήψεις, σε βασανιστήρια και άλλες κακομεταχειρίσεις, ειδικά βιασμούς και σεξουαλική βία», σε ορισμένες περιπτώσεις με θύματα παιδιά, συνοψίζει η ΜΚΟ στην έκθεσή της, που τιτλοφόρησε «Πας στον θάνατό σου».

Ανάμεσα στις περιπτώσεις για τις οποίες συγκέντρωσε στοιχεία η Αμνηστία είναι αυτές πέντε ανθρώπων που πέθαναν υπό κράτηση. Η τύχη άλλων 17, θύματα εξαναγκαστικών «εξαφανίσεων», αγνοείται. Η ΜΚΟ κάνει επίσης λόγο για «14 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων επτά βιασμών, πέντε γυναικών, ενός εφήβου κι ενός κοριτσιού πέντε ετών».

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι οι πρόσφυγες αυτοί κατηγορήθηκαν για «προδοσία» ή «τρομοκρατία» από τους βασανιστές τους, κατά την ορολογία του καθεστώτος Άσαντ, που δεν κάνει κανέναν διαχωρισμό μεταξύ αντιπολιτευόμενων, ανταρτών και τζιχαντιστών.

Μαρτυρίες που σοκάρουν

Παρατίθεται η μαρτυρία της «Αλάα» (όλα τα ονόματα που αναφέρονται στην έκθεση είναι ψευδώνυμα, για την προστασία των προσώπων που μίλησαν στη ΜΚΟ). Μαζί με την κόρη της, 25 ετών, συνελήφθησαν στα σύνορα με τον Λίβανο και κρατήθηκαν για πέντε ημέρες.

«Έγδυσαν την κόρη μου. Της πέρασαν χειροπέδες και την κρέμασαν από τον τοίχο. Τη χτυπούσαν. Ήταν εντελώς γυμνή. Ένας τους έβαλε τα γεννητικά του όργανα στο στόμα της», αφηγήθηκε.

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία ασκούν «πίεση στους σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν» στην πατρίδα τους, στηλιτεύει η ΜΚΟ και τονίζει πως οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε «είναι η απόδειξη πως σε κανένα τμήμα της Συρίας δεν είναι (επαρκώς) ασφαλές ώστε να μπορούν να επιστρέψουν».

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που ερεύνησε η Αμνηστία είναι αυτές προσφύγων που επέστρεψαν από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εξαιτίας του πολέμου που ξέσπασε το 2011, 6,6 εκατομμύρια Σύροι έγιναν πρόσφυγες, εγκαταστάθηκαν στη μεγάλη πλειονότητά τους σε γειτονικές χώρες, ειδικά στην Τουρκία και στον Λίβανο.

Αφού κατέγραψε σειρά στρατιωτικών νικών χάρη στην υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης και μετά την αποκλιμάκωση των μαχών, το καθεστώς της Δαμασκού επιδιώκει να προβάλει την εικόνα μιας ασφαλούς Συρίας και να ενθαρρύνει την επιστροφή των προσφύγων.

Έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, ιδίως σε συνεργασία με τον γειτονικό Λίβανο και τη σύμμαχο του καθεστώτος Ρωσία, για να οργανωθούν επιστροφές προσφύγων, παρά τις προειδοποιήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων.


Πηγή : newsit.gr



Οικονόμου για συνέντευξη Τσίπρα: «Η μεσαία τάξη και γνωρίζει και δεν ξεχνά»

 


«Στην αποψινή του συνέντευξη ο κ. Τσίπρας θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για την μεσαία τάξη», αναφέρει σε δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Και προσθέτει: «Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που θέλουμε διακαώς να γίνει για να αναδειχθεί η αλήθεια. Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος κατά την διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα ‘Γέφυρα’ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα.

Αυτά και πολλά ακόμη τα γνωρίζει η μεσαία τάξη. Και τα γνωρίζει και δεν ξεχνά».



Άλλη μία στημένη συνέντευξη για γέλια του απαξιωμένου Αλέξη Τσίπρα

 


Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταλάβει από μόνος του ότι δεν κάνει για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως δεν έκανε και για πρωθυπουργός, δεν έχει καταφέρει εδώ και δυόμιση χρόνια αντιπολίτευση να περάσει τον πήχυ, αλλάζοντας την εικόνα που απέκτησε ο πολίτης για αυτόν όσο κυβερνούσε και τον εξαπατούσε.

Η συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων του Open και την Πόπη Τσαπανίδου, έδειξε για ακόμα μία φορά την ακαταλληλότητα και να μπερδέψει όσους λίγους τον παρακολούθησαν γιατί δεν πρέπει α ξεχνάμε ότι είναι πλήρως απαξιωμένος.

Κατάφερε επίσης να μην πείσει κανέναν, ούτε τους πιο φανατικούς οπαδούς του, που ξέρουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί εκλογές, όταν άρχισε να εξηγεί ότι θεωρεί την κυβέρνηση ανίκανη, αλλά δεν ζητά εκλογές επειδή ποτέ δεν έγιναν εκλογές επειδή το ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το πόσο φαιδρός και μικροπρεπής είναι ο Αλέξης Τσίπρας το έδειξε και όταν προσπάθησε να πει κακιά κουβέντα για ένα άνθρωπου που γνωρίζει καλά τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, και εάν ήταν σοβαρός πολιτικός θα έλεγε καλές κουβέντες, αλλά επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει σοβαρότητα, κάτι έπρεπε να πει κατά και είπε ότι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Και επειδή οι αριστεροί είναι άφιλοι, αφού πλέον δεν χρειαζόμαστε τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ τους χαρακτηρίζουμε «αναγκαίο κακό» για τότε τους γλύφαμε, τους χρειαζόμασταν συγκυβερνούσαμε.

Κατάφερε, επίσης, γελοιποιηθεί περισσότερο λέγοντας, ότι μπλόκαρε την υπουργοποίηση Αποστολάκη απειλώντας τον πρώην υπουργό του, που τελικά αποδείχθηκε κατώτερος της εθνικής περίστασης, επειδή ο κ. Μητσοτάκης προσέγγισε πρώτα τον κ. Αποστολάκη και δεν παρακάλεσε τον ίδιο. 

Και, τέλος, για να κλείσει το σώου ο πολιτικός απατεώνας προκαλώντας μας γέλια είπε πως δεν θεωρεί τη μετακίνηση από τη μία παράταξη στην άλλη ηθική κίνηση.  Και το είπε αυτός που έχει πάρει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝ.ΕΛ. που δεν έχουν καμία σχέση με τον ιδεολογικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσει. Το λέει αυτός που έσυρε σε αποστασία στελέχη των ΑΝΕΛ για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Για ακόμα μία φορά η συνέντευξη του έκανε κακό στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμα τον ανέχεται για αρχηγό του.



Η Γερμανία γνώριζε για την κατάρρευση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, αλλά δεν αντέδρασε

 


Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερωθεί ήδη από τις 6 Αυγούστου, μιάμιση εβδομάδα πριν από την πτώση της Καμπούλ, για τον κίνδυνο κατάρρευσης της αφγανικής κυβέρνησης, αλλά δεν ενεργοποίησε εγκαίρως τα σχέδια επείγουσας αντίδρασης, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το σχετικό τηλεγράφημα της γερμανίδας πρέσβεως στην Ουάσιγκτον, Έμιλι Χάμπερ, έφθασε στην κεντρική υπηρεσία στις 6 Αυγούστου και έκανε λόγο για το ενδεχόμενο να επαναληφθεί ακόμη και το χειρότερο σενάριο, μιας εκκένωσης όπως αυτής των Αμερικανών από την Σαϊγκόν το 1975.

«Η αφγανική κυβέρνηση μπορεί να καταρρεύσει γρηγορότερα από το αναμενόμενο», προειδοποιούσε η διπλωμάτης και εισηγείτο την ενεργοποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την εκκένωση της γερμανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Σύμφωνα με την ίδια, το Βερολίνο θα έπρεπε να προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο, αν η κατάσταση επιδεινωνόταν ραγδαία, οι Αμερικανοί να ενεργούσαν μόνοι και χωρίς συνεννόηση με τους Συμμάχους. Ένας εκ των συνομιλητών της κυρίας Χάμπερ στην Ουάσιγκτον ήταν και ο επικεφαλής της CIA.

Κατά την συνεδρίαση νωρίτερα απόψε της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag για το θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη διαρροή του απόρρητου τηλεγραφήματος, στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση ούτε οι βουλευτές.

«Η δημοσίευση δεν ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης», απάντησε ο κ. Μάας σε βουλευτή, ο οποίος ζήτησε να μάθει πώς το έγγραφο κατέληξε στο Spiegel. Ο υπουργός επιχείρησε μάλιστα να υποβαθμίσει τη σημασία του εν λόγω τηλεγραφήματος, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για μία ακόμη αναφορά, απλώς σε δραματικότερους τόνους.

Ο Χάικο Μάας, ο οποίος έχει δεχτεί έντονη κριτική για καθυστέρηση και λάθη στην επιχείρηση εκκένωσης των Γερμανών και των συνεργατών τους από το Αφγανιστάν, δήλωσε ότι «το προσωπικό της πρεσβείας στην πράσινη ζώνη της Καμπούλ δεν αφέθηκε εκεί ανεύθυνα» και πρόσθεσε ότι τα σχέδια εκκένωσης βρίσκονταν ήδη σε ισχύ.

Στις 13 Αυγούστου η κατάσταση άλλαξε σημαντικά, δήλωσε ο κ. Μάας, όταν η γερμανική πρεσβεία έλαβε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει ήδη την εκκένωση της αντιπροσωπείας τους.

Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) ζήτησαν κατά την επόμενη νομοθετική περίοδο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα.



Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

 


Κατατέθηκε εχθές Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνεται σειρά παρεμβάσεων για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, τόσο για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, όσο και για τους δήμους και τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Εναλλακτική λύση σε όσους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να στειρώσουν το κατοικίδιό τους, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα "'ΑΡΓΟΣ"».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας υποχρεούται να προβεί σε στείρωση εντός έξι μηνών από την απόκτηση του εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες γέννες. Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από φιλόζωους κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, τελικά προστέθηκε η δυνατότητα παράκαμψης αυτής της υποχρέωσης εφόσον έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού (DNA) του ζώου στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων που προβλέπεται να συσταθεί στην Ακαδημία Αθηνών.

Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι διασφαλίζεται πως ακόμα και εάν εγκαταλειφθεί ένα μη σημασμένο ζώο συντροφιάς, θα είναι εύκολο να βρεθεί ο γεννήτοράς του και κατ' επέκταση ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος θα έχει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Παράλληλα, σε επόμενο χρόνο, θα μπορεί να δώσει στους επιστήμονες όλο το αναγκαίο υλικό, ώστε να πραγματοποιούν έρευνες τόσο σε σχέση με τις ασθένειες των ζώων, όσο και σε σχέση με τη μελέτη κληρονομικών ασθενειών.

Η συλλογή δείγματος γενετικού υλικού και η αποστολή του στο αρμόδιο εργαστήριο γίνονται αποκλειστικά από κτηνίατρο.

Για τη διατήρηση του γενετικού υλικού για τουλάχιστον 12 έτη υποβάλλεται εφάπαξ από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 150 ευρώ για κάθε ζώο.

Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού αρχίζει την 1η Μαρτίου 2022, ενώ η παράλειψη της μιας ή της άλλης πράξης επιφέρει πρόστιμο 1.000 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται επίσης η τήρηση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), που θα αποτελέσει την επίσημη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής σκύλων και γατών και των ιδιοκτητών τους, καθώς και καταχώρησης αδέσποτων και ζώων προς υιοθεσία, φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων, κτηνιάτρων, εκτροφέων και καταφυγίων. Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο ΕΜΖΣ Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Κατοχυρώνεται, επίσης, ο θεσμός του ερασιτέχνη εκτροφέα, ο οποίος μπορεί να αναπαράγει έως δύο θηλυκούς σκύλους ή θηλυκές γάτες μία φορά ανά έτος.

Παράλληλα, διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης ζώων, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις, ενώ αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις. Περιστατικά κακοποίησης ζώων και κάθε παράβαση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς θα υπάρχει η δυνατότητα να καταγγέλλονται σε ψηφιακή εφαρμογή και ιστοσελίδα καταγγελιών που προβλέπεται να δημιουργηθούν.

Κεντρικό ρόλο στην εφαρμογή του νέου πλαισίου έχουν οι δήμοι της χώρας και για τον λόγο αυτό προβλέπεται η μεταφορά αρμοδιοτήτων μαζί με τους αντίστοιχους πόρους, για τη δημιουργία νέων υποδομών, καθώς και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος «'Αργος», προγραμματίζεται η χρηματοδότηση των δήμων με 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και πρόσθετη χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ, ετησίως για την κτηνιατρική φροντίδα των ζώων συντροφιάς, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων και συναφείς δράσεις. Παράλληλα, προβλέπονται και συγκεκριμένες υποχρεώσεις, καθώς οι δήμοι -για πρώτη φορά- καλούνται να καταρτίζουν πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο, με μετρήσιμους ποσοτικούς στόχους, ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να επιβάλλει ποινές σε όσους δήμους δεν συμμορφώνονται με τις υποχρεώσεις τους. Για πρώτη φορά, επίσης, οι δήμοι μπορούν να δίνουν κίνητρα στους συνεπείς ιδιοκτήτες ζώων, όπως παροχή voucher για σήμανση, καταγραφή και στείρωση ή μείωση δημοτικών τελών, έως και 10%.




Μία ημέρα πριν την συνέντευξη Τσίπρα ο Πολάκης εμβολιάστηκε, τυχαίο; Είναι αλήθεια;

 


Το σίγουρο είναι, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ από το ψέμα και την απάτη που έχουμε φάει δεν γνωρίζουμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Υπάρχει μία μερίδα που αμφισβητεί το εμβόλιο Πολάκη και δικαίως, αφού ο τύπος το έπαιζε αντιεμβολιαστής χωρίς αύριο, και μία ημέρα πριν την συνέντευξη Τσίπρα, τυχαία επέλεξε να εμβολιαστεί για να το χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας ώστε να βγει από την δυσάρεστη θέση, του τι να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ο Πολάκης δεν εμβολιάζεται.

Υπάρχουν και αυτοί επίσης που λένε και δικαίως, ότι ο Πολάκης είναι κότα λυράτη και μόλις πήρε μέτρα η κυβέρνηση κατά των εμβολιαστών και των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται, για να μην έχει πρόβλημα πήγε να εμβολιαστεί, αλλιώς δεν θα πέρναγε ούτε έξω από την βουλή, ούτε έξω από νοσοκομείο.

Αλήθεια η ψέματα αυτό θα φανεί, και το εάν ο "εμβολιασμός" Πολάκη έγινε για να εξυπηρετηθεί η συνέντευξη Τσίπρα. Για την ιστορία όμως ο Πολάκης μετά από σχεδόν εννέα μήνες διάθεσης των εμβολίων δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και εμβολιάστηκε, παρότι εξαρχής δήθεν σκεπτικιστής και στην πορεία οπαδός ψεκασμένων θεωριών περί χορηγήσεως κτηνιατρικών σκευασμάτων. Και αυτό είναι η απόδειξη ότι η εκστρατεία πειθούς της κυβέρνησης αποδίδει.

Τώρα ο Τσίπρας χάνει τους αντιεμβολιαστές γιατί έπεσε η σημαία Πολάκης και σίγουρα ψάχνει για τα επόμενα θύματα.



ΝΔ για Πολάκη: «Εμβολιάστηκε ο "αντιεμβολιαστής" λόγω της υποχρεωτικότητας»

 



Ο Πολάκης μετά από σχεδόν εννέα μήνες διάθεσης των εμβολίων δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και εμβολιάστηκε, παρότι εξαρχής δήθεν σκεπτικιστής και στην πορεία οπαδός ψεκασμένων θεωριών περί χορηγήσεως κτηνιατρικών σκευασμάτων. Και αυτό είναι η απόδειξη ότι η εκστρατεία πειθούς της κυβέρνησης αποδίδει.

Με ένα δηκτικό σχόλιο, όπως του αξίζει, αντέδρασε η ΝΔ στον εμβολιασμό του Παύλου Πολάκη και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Open. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο εμβολιασμένος “αντιεμβολιαστής” Πολάκης αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, απέναντι στο οποίο διαδήλωνε προ μερικών ημερών. Ελπίζουμε να υποστηρίξει τον εμβολιασμό του δημόσια, με την ίδια θέρμη που έγινε ο αρχιερέας του αντιεμβολιασμού το προηγούμενο διάστημα, ώστε να επηρεάσει τους αντιεμβολιαστές followers του και να μην αφήσει σε κανέναν κακοπροαίρετο το περιθώριο να υποθέσει ότι τα κάνει όλα μόνο για να συνεχίσει να ασκεί επάγγελμα και να μπορεί να χειρουργεί».



Με τροπολογία πρόστιμο €5.000 για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

 



Η τροπολογία προβλέπει την άρση της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών με το που θα πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση εμβολίου και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά.

Αναλυτικά : 

- Αίρεται η αναστολή καθηκόντων, που επιβάλλεται στην περίπτωση της μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολισμού σε εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, υπο την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο χρόνο, αντί με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όπως ισχύει σήμερα

- Συμπεριλαμβάνεται στους εργοδότες, που υποχρεούνται να μην κάνουν δεκτή την παροχή εργασίας σε δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, οποιουδήποτε εργαζόμενου που δεν συμμορφώνεται με την υποχρέωση εμβολιασμού, κάθε εργοδότης για το σύνολο του προσωπικού του, στο οποίο περιλαμβάνεται και το δανειζόμενο από αυτόν ή το απασχολούμενο από αυτών μέσω Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης προσωπικό καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών – εργολάβοι για το προσωπικο΄που απασχολούν, στο πλαίσιο εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών

- Ορίζεται διοικητικό πρόστιμο για τους ιδιώτες υπόχρεους εμβολιασμού, που εργαζόνται στις ανωτέρω δομές ή μονάδες ως ελεύθεροι επαγγελματίες κατά παράβασης της αναφερόμενης υποχρέωσης: α) 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 50.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής, 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και εως 200.000 ευρώ και επιβάλλονται, επιπλέον, οι ακόλουθες κυρώσεις: - καταγγέλλεται αυτοδικαίως και αζημίως για το Δημόσιο, από την ημερομηνία της βεβαίωσης της παράβασης, κάθε σύμβαση του επαγγελματία με τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία – αναστέλλεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης ηλεκτρονικών συνταγών

- Οφείλουν οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά ιατρεία, φαρμακεία) να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην δομή έχουν εμβολιαστεί και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ η παράλειψη τήρησης της εν λόγω υποχρέωσης

- Επιβάλλεται πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ α) σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει και β) στον υπάλληλο ή σε οποιοδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.