Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η επιστολή συγκάλυψης της σεξουαλικής κακοποίησης από τον Τσίπρα στον δικτάτορα Μαδούρο


 

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2021, γνωστοποιήθηκε κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, στην Αθήνα, έπειτα από δικαστική απόφαση που δικαιώνει την εργαζόμενη Ξένια Μπουζαρανίδου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες.

Η κατάσχεση αφορά σε υπόθεση εργαζόμενης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, η οποία, μαζί με άλλες υπαλλήλους, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και έχει δικαιωθεί από Μονομελές Πρωτοδικείο, που της επιδίκασε αποζημίωση.

Η κυρία Μπουζαρανίδου κατήγγειλε, επιπλέον, ότι πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ τής ζήτησε να δείξει «πολιτική ωριμότητα» και να μην καταγγείλει το περιστατικό, πρόσωπο που έγινε γνωστό και κατ΄όνομα και μάλιστα μία από τις κακοποιημένες σεξουαλικά είναι και κόρη του.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπουζαρανίδου εξιστόρησε όλα τα περιστατικά από το 2012 και μετά, όταν ο Φράνκλιν Γκονζάλες ανέλαβε πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Η επιστολή συγκάλυψης του Αλέξη Τσίπρα προς τον δικτάτορα Μαδούρο:


«ΣΥΡΙΖΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αξιότιμε Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, σύντροφε Νικολάς,

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σας εύχομαι να καταγάγετε μια λαμπρή νίκη υπέρ του ηρωικού λαού της Βενεζουέλας, στις εκλογές της 14ης Απριλίου.

Η νίκη αυτή θα ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής για να συνεχίσουν, στην προοπτική του 21ου αιώνα, στο δρόμο της αντίστασής τους ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική. Παράλληλα, και στην Ευρώπη ο αγώνας των ευρωπαϊκών λαών για τη διεθνή αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία και το για σοσιαλισμό θα συνεχιστεί αμείωτος και πιο δυνατός.

Σύντροφε Νικολάς,

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η σφραγίδα σας θα μείνει ανεξίτηλη και θα σημαδέψει την ιστορία της χώρας προς προοδευτική κατεύθυνση, καθώς θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο μετά την άδικη και πρόωρη απώλεια του αξέχαστου ιστορικού ηγέτη Ούγο Τσάβες Φρίας.

Επιτρέψτε μου να τονίσω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουν συνάψει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ και το PSUV. Οι λαοί μας, αν και βρίσκονται πολύ μακριά από χιλιομετρικής άποψης, εντούτοις είναι πολύ κοντά από άποψη ιδιοσυγκρασίας, κουλτούρας και θεώρησης των πραγμάτων. Μοιραζόμαστε παρόμοιες εμπειρίες δημοκρατικής παράδοσης και μια ηρωική ιστορία αγώνων για την ελευθερία, που συνιστούν τη στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ένας νέος, σύγχρονος διεθνισμός.

Όπως γνωρίζεις, η αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση, σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι επιλογών και αποφάσεων. Η Ευρώπη ακολουθεί τις επικίνδυνη ατραπό του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και οι λαοί της, κυρίως αυτοί της νότιας Ευρώπης, αντιμετωπίζουν τη μαζική ανεργία, την ακραία φτώχεια, τη λεηλασία της δημόσιας και της εθνικής περιουσίας των χωρών τους, μέσα από τα μνημόνια που επιβάλλει η τραπεζική ολιγαρχία της Γερμανίας και μέσα από την υπεροψία που χαρακτηρίζει το άκαμπτο τραπεζικό σύστημα, μέσα από οποίο υπαγορεύονται οι απαιτήσεις των ισχυρών.

Μια επίσκεψή σου στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το 2013, ενταγμένη στο πλαίσιο του κυβερνητικού σου προγράμματος, θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη κυρίως για την Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαθέτει πλέον σημαντική δυναμική για να επιφέρει αλλαγές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με σκοπό να συγκροτήσει μια κυβέρνηση προοδευτικής Αριστεράς στη νότια Ευρώπη, που θα αποτελέσει καθοριστική πολιτική εξέλιξη. Μια πιο στενή και πολυεπίπεδη συνεργασία είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συγκρότηση μιας αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές μετωπικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα από τους ισχυρούς της Ευρώπης και του κόσμου, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντισταθεί αποτελεσματικά στους εκβιασμούς και στις πολιτικές υποταγής που θέλουν να επιβάλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει χαράξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που έχουν σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο οι εξελίξεις στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, στην Ευρασία και την Ανατολή.

Έχοντας συζητήσει διεξοδικά με τον σύντροφο Τεμίρ Πόρας, όταν μας επισκέφθηκε στην Αθήνα, για το πώς θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, και έχοντας την πλήρη στήριξη του πρεσβευτή σας στο Βερολίνο Ροδρίγο Τσάβες Σαμούδιο, περιμένουμε τη δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν με τρόπο έμπρακτο, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας. Αυτή η προοπτική θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στις χώρες του νότου, καθώς θα ανέτρεπε το στάτους κβο της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα.


Σύντροφε Νικολάς,

Είμαστε στη διάθεσή σου, και από την πλευρά μας θα πάρουμε κάθε θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί μια επίσημη επίσκεψή σου εδώ, η οποία, για να αποδώσει σημαντικά οφέλη στους λαούς μας, θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με το προεδρικό πρωτόκολλο της χώρας μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς αλληλεγγύης, δηλώνουμε και πάλι την απόλυτη στήριξή μας στον ελπιδοφόρο αγώνα σου.


Αλέξης Τσίπρας


Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς».




«Όχι» σε τελωνειακή ένωση της ΕΕ με την Τουρκία όσο ο Ερντογάν συνεχίζει την «αυταρχική εκτροπή»

 


Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να εμπλακεί στον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, ούτε να καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες, εάν ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει την αυταρχική εκτροπή του.

Αυτό εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η πορεία που ακολουθεί η Τουρκία είναι πολύ ανησυχητική. Ο πρόεδρος Ερντογάν οδεύει κατευθείαν προς τον αυταρχισμό και δεν είναι έτοιμος να εξομαλύνει τις σχέσεις με την ΕΕ», είπε ο Άσελμπορν, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο.

«Πρέπει να προσέχουμε τις λέξεις», έκρινε ο Άσελμπορν, προτιμώντας να χαρακτηρίσει «αυταρχικό» τον Ερντογάν.

Ο Άσελμπορν, γνωστός για την ευθύτητά του, είναι υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου από το 2004 και συνέβαλε στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, το 2005.

Διαβεβαίωσε ότι τη δική του άποψη για την Άγκυρα τη συμμερίζονται πολλοί Ευρωπαίοι ομόλογοί του. Το καθεστώς «χλευάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα, εξοντώνει πολιτικά τους Κούρδους και όλους εκείνους που δεν σκέφτονται όπως αυτό, αρνείται στις γυναίκες την προστασία της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, την οποία ψήφισε το 2011 η τουρκική Βουλή. Η εξέλιξη της Τουρκίας με οδηγεί να πω, προσοχή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει προς το παρόν να κάνει το πολιτικό λάθος να μιλάει για τελωνειακή ένωση και βίζες», τόνισε.

«Για να παραμείνει ισχυρός, ο Ερντογάν χρειάζεται την ΕΕ, την οικονομία της», εκτίμησε εξάλλου ο υπουργός.

«Δεν μπορούμε να χορηγούμε βίζες σε Τούρκους επιχειρηματίες για να έρθουν να εμπορευθούν στην ΕΕ και να δεχόμαστε τη βία σε βάρος των γυναικών. Θα ήταν μια καταστροφική ένδειξη», εξήγησε.

Αν ο Ερντογάν δεν αλλάξει, «η ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί την προσέγγιση», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να υπάρξει ρήξη: «Δεν πρέπει να κόψουμε τις γέφυρες με την Τουρκία, γιατί δεν σκέφτονται όλοι οι Τούρκοι σαν τον Ερντογάν και δεν δέχονται την πολιτική του».


Πηγή

 



Ο Μητσοτάκης σε φαρμακείο με τη κόρη του να προμηθευτεί το self - test

 


Σε φαρμακείο στην Καλλιθέα βρέθηκε σήμερα Σάββατο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνόδευσε την κόρη του, Δάφνη, προκειμένου να προμηθευτεί self-test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τους φαρμακοποιούς : «Ήρθαμε να πάρουμε το τεστ μας. Πώς πάνε μέχρι στιγμής οι παραδόσεις;», ρώτησε τον φαρμακοποιό για να απαντήσει πως «οι παραδόσεις επί του παρόντος σε εμάς είναι ομαλές. Η πλατφόρμα δουλεύει μία χαρά, είμαστε πάντα στο πλευρό του καθενός όποτε θέλει για διευκρινίσεις. Του τα εξηγούμε λεπτομερώς, για να έχει μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα του δίνουμε και τις οδηγίες και πάντα εδώ είμαστε, τα τηλέφωνά μας τα ξέρουν».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι: «θα πάμε έτσι τώρα αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα επεκτείνεται. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία».






Εξομολόγηση στο Marie Claire των γυναικών που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από πρέσβη της Βενεζουέλας

 


Η Ξένια Μπουζαρανίδου, όσο και το δεύτερο θύμα που κινήθηκε νομικά και κατά της πρεσβείας, η Σταματία Μ., μίλησαν στο marieclaire.gr και στην Εβίτα Τσιλοχρήστου, για την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που υπέστησαν στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας. 

Ένα σεξουαλικό έγκλημα που συγκαλύφθηκε ανήθικα από τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το βίντεο και διαβάστε τη συνέντευξη



Με εντολή Μητσοτάκη επισπεύδονται οι έρευνες για την δολοφονία Καραϊβάζ


 

Η δήλωση του Πρωθυπουργού : Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία. Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης. Με διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: 

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα.

Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».



Ξαναχτύπησε ο ακροαριστερός φίλος του Τσίπρα Υποχθόνιος και απειλεί αστυνομικούς

 


Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι! Έχει μαζευτεί υπόκοσμος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαναχτύπησε ο επικίνδυνος ακροαριστερός φίλος του Αλέξης Τσίπρα, με απειλές κατά των αστυνομικών ελπίζοντας ότι θα υπάρξει 2η φορά αριστερά.

Διαβάζουμε στο alphafreepress.gr, για ύβρεις και απειλές πως την «δεύτερη φορά αριστερά» οι αστυνομικοί θα σταλθούν στον Έβρο για να «βλέπουν την τουρκική σημαία» εκτοξεύει μέσω λογαριασμού του στο Instagram o γνωστός ράπερ Υποχθόνιος. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος, εμφανίζεται να αναφέρει χαρακτηριστικά, «Που είστε ρε που είστε; Έτσι κυκλοφορώ. Ξέρεις τι πέρασα, μο@νι, λ@λο@μπατσε, μπ@στα@ρδε, μπ@στα@ρδε, με βάζετε μέσα; μπ@στα@ρδε, μπ@στα@ρδε, δευτερη φορά αριστερα (ακατάλυπτο) στον Έβρο θα σε έχω γ@μημενε».


Γ@μημένοι κ@λο@μπατσοι εδώ θα πληρώσετε

Σε άλλο βίντεο που εμφανίζεται ο ίδιος, αναφέρει πως, « Μάγκες εδώ στη μέση του δρόμου. Μια εβδομάδα, τρία μαύρα ασφαλίτικα παρακολουθούσανε εμένα, γιατί νομίζαν είχα όπλα, όπλα από τα jumbo είχα. «Γ@μημένοι κ@λο@μπατσοι εδώ θα πληρώσετε, η δεύτερη φορά αριστερά στον Έβρο θα είστε, στον Έβρο και θα κοιτάτε την Τουρκική σημαία, μ@υν@παν@ γ@μημεν@. Aφορμή για την επίθεση, στάθηκε σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα Κοζάνης μετά από έλεγχο.





Αφού δεν του έκατσαν οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις τώρα ξεσηκώνει τους αγρότες

 


Στο τέλος της πολιτικής του καριέρας ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνει ένα σωσίβιο για να επιβιώσει και να κρατηθεί στην εξουσία του κόμματος.

Έχει αποδείξει πόσο αδίστακτος είναι, όταν είπε το εγκληματικό " παίρνω το ρίσκο να κολλήσουν κορονοιό κάποιοι από τις διαδηλώσεις". Αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές είχε στόχο να κερδίσει κάτι από τις κινητοποιήσεις και το μόνο που κέρδισε ήταν να εξοργίσει περισσότερο τους πολίτες.

Πόνταρε στις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια, δεν του έκατσε! 

Στήριξε με κινητοποιήσεις τον δολοφόνο Κουφοντίνα, δεν του έκατσε!

Προσπάθησε να πολώσει με την αστυνομική βία δεν του έκατσε!

Προσπάθησε να παίξει το χαρτί για να τρομάξει την κοινωνία με την πανδημία, δεν του έκατσε!

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το #metoo, έχοντας συγκαλύψει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ σεξουαλική κακοποίηση 5 γυναικών μέσα στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, δεν του έκατσε!

Τώρα βρήκε άλλο στόχο ο επικίνδυνος πολιτικός και θέλει να εκμεταλλευτεί τους αγρότες ξεσηκώνοντας τους σε κινητοποιήσεις, μέσω πανδημίας. 

Πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτοπαραγωγών παρέχει ο λαοπλάνος Αλέξης Τσίπρας, την ίδια ώρα που η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει την πλήρη στήριξη  του και στις κινητοποιήσεις τις οποίες σπεύδει να… προαναγγέλλει  κατά των προτεινόμενων αλλαγών στον τομέα της εργασίας και περιμένει μήπως κερδίσει κάτι. Ποιος ξεχνάει τις φωτογραφίες επάνω στα τρακτέρ, όταν εξαπατούσε τους αγρότες; Τι έκανε από όσα είπε; Τίποτα!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζει και ένα σχέδιο κινητοποιήσεων, σε πολλούς εργασιακούς τομείς με όπλο το νομοσχέδιο που αφορά την εργασία, και που δεν έχει καν διαβάσει ο ίδιος, είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί όλους τους εργαζόμενους που θα καταφέρει να εξαπατήσει.

Το θέμα είναι ότι τους έχουμε πάρει χαμπάρι όλοι, και όσο περισσότερο προκαλεί εκμεταλλευόμενος μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, πολίτες, τόσο μεγαλύτερη απαξία θα παίρνει μαζί με το κόμμα του.

Μην ξεχνάτε κάτι, ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε πριν χρόνια τις εκλογές, λέγοντας ψέματα, τάζοντας και εξαπατώντας όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, δεν έχει αλλάξει καθόλου να το θυμάστε πάντα όταν τον ακούτε να μιλάει, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα βαδίζει στην ίδια συνταγή της ανήθικης απάτης και ότι κερδίσει.



Μητσοτάκης για πανδημία και Ε.Σ.Υ. - Τι θα έκανα διαφορετικά

 



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Κυριάκος Μητσοτάκης : Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι ακριβώς η κατάσταση η οποία παρουσιάζεται από το Υπουργείο Υγείας. Ποια είναι αυτή λοιπόν; Ένα ΕΣΥ το οποίο πιέζεται. Ένα ΕΣΥ το οποίο έχει προσθέσει όμως ένα πολύ μεγάλο αριθμό κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και μόνιμων.

Θέλω να σας πω ότι και σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη από την κατάσταση που υπήρχε πριν από τρία και τέσσερα χρόνια, όταν με μία απλή γρίπη το φαινόμενο αυτό ήταν ακόμα πιο έντονο.

Καταβάλλεται κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προσωρινά και μόνιμα. Αλλά προφανώς καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποια όρια στο πού μπορούμε να φτάσουμε.

Η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα έχει δομηθεί και πάνω στην οικειοθελή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, με αποζημίωση φυσικά πάντα, και η επίταξη με αποζημίωση είναι.

Θεωρώ πως τους τελευταίους δύο μήνες το μήνυμα δεν ήταν όσο καθαρό θα ήθελα. Και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς.

Υπάρχει μια ευθύνη προφανώς και δική σας, των μέσων, γιατί φιλοξενείτε με πάρα πολύ μεγάλη άνεση πάρα πολλούς ειδικούς των οποίων οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα.

Υπάρχει μία ευθύνη και όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή γιατί άπαξ και η Επιτροπή παίρνει μία απόφαση πρέπει, νομίζω, όλοι να υπερασπίζονται αυτή την απόφαση και να μην μεταφέρουν την προσωπική τους άποψη.

Σίγουρα αυτό το οποίο θα έκανα διαφορετικά θα ήταν να προσπαθήσουμε να μην μπερδεύουμε… πράγματι τους τελευταίους δύο μήνες δόθηκε μια  εικόνα μιας σύγχυσης ως προς το μήνυμα, που δεν είχε σε τίποτα να κάνει με το σχέδιο μας, με την αποτελεσματικότητα μας στη λήψη των μέτρων. Ήταν καθαρά ένα ζήτημα επικοινωνίας.



Ο Κικίλιας μάρτυρας τροχαίου, βοήθησε τους τραυματίες μητέρα και γιό

 


Ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 09.04.2021, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι και στο σημείο βρίσκονταν τυχαία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με ανάρτηση ενός αυτόπτη μάρτυρα στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός με την ιδιότητα του γιατρού, έσπευσε να προσφέρει βοήθεια τόσο στον οδηγό της μοτοσυκλέτας, όσο και στη μητέρα του, που ήταν και η συνοδηγός.

Ο Κικίλιας έκανε ποδήλατο εκείνη την ώρα στην περιοχή και έσπευσε να βοηθήσει τους τραυματίες που χτυπήθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να σταματήσει.

Ο υπουργός παρέμεινε στο σημείο μέχρι να μπουν οι τραυματίες στο ασθενοφόρο, με τον αυτόπτη μάρτυρα να αναρτά και φωτογραφίες από το σημείο.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας έχει σπάσει το πόδι του, ενώ η μητέρα του έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Γίνονται έρευνες για να βρεθεί ο δράστης του τροχαίου.

Ο Βασίλης Κικίλιας σε σημαντική προσφορά βοήθειας
Σε μοτοσυκλετιστή που τον κτύπησε αυτοκίνητο
Ο Στέλιος Λαυράνος είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά του και πήγαινε στο σπίτι του με το Yamaha Crypton και την μητέρα του συνεπιβάτη. Στην οδό Πειραιώς, στην είσοδο για την Τεχνόπολις στο Γκάζι, ένα αυτοκίνητο κτύπησε το μικρό δίκυκλο, έριξε στην άσφαλτο τους δύο επιβαίνοντες και έφυγε χωρίς να σταματήσει!
Μέσα στην ατυχία των δύο τραυματιών, με τον Στέλιο να σπάει το πόδι του και τ...

Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, κάθεται και οδός
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και οδός
536
6
68


Ιντερπόλ: Συλλήψεις 200 υπόπτων σε διεθνή επιχείρηση κατά του trafficking

 



Σχεδόν 200 ύποπτοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της εμπορίας και της διακίνησης ανθρώπων και 500 θύματα διασώθηκαν χάρη σε μια μεγάλη, διεθνή επιχείρηση σε 24 χώρες σε όλον τον κόσμο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και παιδιά, όπως ανακοίνωσε η Ιντερπόλ.

Στην επιχείρηση με την ονομασία "Weka" (που σημαίνει "Σταματήστε" στα σουαχίλι) συμμετείχαν οι αστυνομικές υπηρεσίες 24 χωρών, κυρίως στην Αφρική και την Ευρώπη, όπως της Κένυας, του Σουδάν, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Ισπανίας, αλλά και της Βραζιλίας. Οι έρευνες και οι ανταλλαγές πληροφοριών οδήγησαν στην εξάρθρωση εγκληματικών δικτύων και τη σύλληψη συνολικά 195 υπόπτων, στο διάστημα από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου, σε μια περίοδο που οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η πανδημία δυσχεραίνει τις προσπάθειες να εντοπιστούν οι διακινητές και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Από τους 195 συλληφθέντες, οι 88 κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με εμπορία ανθρώπων. Οι υπόλοιποι είναι ύποπτοι κυρίως για διακίνηση μεταναστών, πλαστογραφία εγγράφων και κλοπές.

Το ένα από τα θύματα ήταν μια 15χρονη Κονγκολέζα η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους διακινητές ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα της για να γλιτώσει από έναν εξαναγκαστικό γάμο, ανέφερε η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας.

Μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις έγινε στο Σουδάν, όπου σώθηκαν περίπου 100 θύματα από τα νύχια 20 διακινητών, κάποιοι εκ των οποίων εκμεταλλεύονταν παιδιά, αναγκάζοντάς να εργάζονται σε εργοστάσια πλαστικών. Στην Κένυα βρέθηκε και διασώθηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών που δούλευε σαν σκλάβα σε ένα σπίτι ενώ στην Ουγκάντα συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι που διακινούσαν νεαρά κορίτσια. Στη Νότια Αφρική συνελήφθησαν πέντε Κινέζοι και απελευθερώθηκαν 17 πολίτες του Μαλάουι οι οποίοι αναγκάζονταν να δουλεύουν επί 15 ώρες την ημέρα, χωρίς φαγητό ή διάλειμμα, ενώ κοιμούνταν στο πάτωμα του εργοστασίου.

Κάποια άλλα θύματα ήταν εργάτες από τον Λίβανο, τη Συρία και την Ιορδανία που πήγαν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για να δουλέψουν σε οικοδομές, αλλά τους κατακράτησαν τα διαβατήρια και δεν τους πλήρωσαν ποτέ.

Ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ υπογράμμισε ότι πολλά θύματα απλώς δεν μπορούν να ξεφύγουν μόνα τους από τη φρικτή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν. "Για αυτόν τον λόγο η δουλειά της Ιντερπόλ δεν σταματά εδώ", τόνισε. "Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε χώρες να ξεδιαλύνουν ευαίσθητες και περίπλοκες υποθέσεις, κάτι που αναμφίβολα θα οδηγήσει σε περισσότερες συλλήψεις τους επόμενους μήνες", πρόσθεσε.

Σε όλον τον κόσμο, εκτιμάται ότι 25 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα εξαναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και την ανθρωπιστική οργάνωση Walk Free Foundation.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή



Με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ πήρε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Φουρθιώτης

 


Με βεβαίωση του  ΕΔΟΕΑΠ - τον φορέα υγείας και επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων και του προσωπικού στα μέσα ενημέρωσης- ζήτησε και έλαβε διαπίστευση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μένιος Φουρθιώτης, που εμφανιζόταν κατ' αυτό τον τρόπο και ως ... αστυνομικός συντάκτης, κάτοχος της ειδικής κάρτας που χορηγεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η Αστυνομία. Μάλιστα ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από την 1/12/2017.

Το εν λόγω έγγραφο φέρει ημερομηνία 20/10/2020 και χορηγήθηκε από τον Τομέα Ασφάλισης και Επικοινωνίας του ΕΔΟΕΑΠ και βεβαιώνει «ότι ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από 1/12/2017».

Το περίεργο είναι ότι ο φορέας ασφάλισης των δημοσιογράφων δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. «Η βεβαίωση αυτή χορηγείται έπειτα από αίτησή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διαπίστευση και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην αιτιολογία που φαίνεται να δόθηκε το εν λόγω έγγραφο.

Η έκδοση  της βεβαίωσης αυτής αποκτά και ιδιαίτερη σημασία, αφού ο πρόεδρός του οργανισμού Σταύρος Καπάκος είναι και Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο Δ.Σ.  συμμετείχε  και η Μαρία Αντωνιάδου, νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Αποκαλυπτικό είναι και το έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη





Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης απέκτησε... ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ χωρίς να είναι ποτέ μέλος της. Άλλωστε για τον ίδιο λόγο στα διάφορα υπουργεία μαζί με τη βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ είχε προσκομίσει και την κάρτα υγείας του ΕΔΟΕΑΠ. Σημειώνεται πως μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τις πλαστές ταυτότητες που φέρεται να έχει καταθέσει ο Μένιος Φουρθιώτης σε υπουργεία και φορείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τις πλαστές ταυτότητες που προσκόμισε σε Υπουργεία και Φορείς ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, επικαλούμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα τηλεοπτικά μέσα, τον ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγινε αποδέκτης προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με την οποία μας εγκαλεί όλους για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας.

Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις δεν μας τρομάζουν και δεν μας σταματούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν για την αντιμετώπιση όλων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε.

Επισημαίνεται ότι, όταν ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων εναντίον εφημερίδων, ζητώντας να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των Διευθυντών και των συντακτών, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως ανακοινώσεις και συνέδραμε τους συναδέλφους, όπου χρειάστηκε».


Πηγή : protothema.gr



Ακροαριστεροί και αριστεροί έκαναν κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ

 



Από την Πέμπτη 8/4/2021, ακροαριστεροί και αριστεροί, προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, αντιδρώντας στην φύλαξη των πανεπιστημίων και στα μέτρα του υπουργείου.

Οι ακροαριστερές και αριστερές παρατάξεις επιμένουν να θέλουν τα πανεπιστήμια γιάφκες αντιεξουσιαστών, και άντρο κακοποιών, λαθρομεταναστών.

Απειλούν μάλιστα ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για ανομία στα πανεπιστήμια και επιδιώκουν όπως λένε η κατάληψη αυτή να γίνει γόνιμο έδαφος για τη συνέχιση του αγώνα και να αποτελέσει σημείο συνάντησης αγωνιζόμενων φοιτητ(ρι)ών, μεταπτυχιακών, διδακτορικών, εργαζομένων του ΕΜΠ και του κόσμου της γειτονιάς. 

Η κατάληψη έγινε μετά από εκδήλωση σε μέρες πανδημίας από ακροαριστερές και αριστερές οργανώσεις που μόνο μάθημα δεν θέλουν να κάνουν στα πανεπιστήμια.



Συνάντηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη στο Μαξίμου για τη δολοφονία Καραϊβάζ

 


Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως γίνεται γνωστό οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα συζήτησης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με σκοπό την γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα 9άρι πιστόλι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποίησε σιγαστήρα. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να δώσει η βαλλιστική εξέταση από την οποία θα προκύψει αν το όπλο της δολοφονίας είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Ο δολοφόνος του δημοσιογράφου άδειασε τη γεμιστήρα του όπλου στον άτυχο δημοσιογράφο.

Ήταν τέτοιο το θράσος των κακοποιών, που σκότωσαν τον δημοσιογράφο μπροστά στα μάτια τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου, που κλάδευαν δέντρα.

Τέλος το σκούτερ Beverly, στο οποίο επέβαιναν οι κακοποιοί δεν έχει βρεθεί ακόμα και δεν έχει δηλωθεί ούτε κλοπή με τα χαρακτηριστικά του σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία.