Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Tηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για την παρουσίαση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού ΚΕΠ


Την ψηφιακή παροχή δεκάδων υπηρεσιών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών χάρη στην απλοποίηση των συναλλαγών τους με το Δημόσιο, παρουσίασε σήμερα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Κερδίζουμε και χρόνο και μειώνουμε την γραφειοκρατία, γιατί το έχουμε πει πολλές φορές -και νομίζω ότι το Υπουργείο το έχει υπηρετήσει με πολύ μεγάλη συνέπεια- κάθε πρωτοβουλία που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα εις βάρος της γραφειοκρατίας είναι μία προοδευτική δημόσια πολιτική. Και κάθε πολιτική η οποία διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη είναι και μία ψηφίδα χειροπιαστής κοινωνικής φροντίδα», σημείωσε κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός.

Η πλατφόρμα myKEPlive δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις σχετικές αιτήσεις από το σπίτι τους, δίχως να χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά κάποιας υπηρεσίας.

Το ηλεκτρονικό ΚΕΠ εξυπηρετεί φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Καλύπτει 52 διοικητικές διαδικασίες και επιτρέπει την εξ αποστάσεως ενημέρωση για 235 διαδικασίες αδειοδότησης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

«Όπως ίσως θυμούνται κάποιοι που βρίσκονται σε αυτό το τραπέζι, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχα στηρίξει ιδιαίτερα τα ΚΕΠ τα οποία, όταν είχαν δημιουργηθεί για πρώτη φορά, είχαν όντως θεωρηθεί επαναστατικά. Πλην όμως καμία επανάσταση δεν υπηρετεί τον στόχο, εάν δεν εξελίσσεται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρουσιάστηκε η διαδικασία για κλείσιμο τηλε-ραντεβού. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς συνδέθηκε με το ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου και αιτήθηκε από την υπάλληλο ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο ζήτησε να λάβει ηλεκτρονικά, στο δηλωμένο email του. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν το έγγραφο και σε φυσική μορφή, μέσω ΕΛΤΑ.

Το myKEPlive θέτει τέλος σε χρόνιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού σε περιπτώσεις που χρειάζονται απλές βεβαιώσεις από το κράτος. Παράλληλα, διευκολύνονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν χρόνο να μεταβούν σε ΚΕΠ και οι πολίτες που -για οποιοδήποτε λόγο- δυσκολεύονται να βγουν από το σπίτι τους.

Η νέα πλατφόρμα είναι επίσης προσανατολισμένη στην πλήρη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ, προσφέροντας αφενός αυξημένο χρόνο βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία (30 αντί για 20 λεπτά) και αφετέρου διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες που έχουν προβλήματα ακοής. Η ενδεικτική βιντεοκλήση που έγινε με το ΚΕΠ αρχικά χρησιμοποίησε διερμηνέα.

«Στέκομαι ιδιαίτερα στο γεγονός ότι αυτό διευκολύνει συμπολίτες μας με αναπηρία ή ανθρώπους οι οποίοι έχουν γενικά δυσκολία μετακίνησης έξω από το σπίτι τους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικά για τους Έλληνες του εξωτερικού ανέφερε ότι πριν την λειτουργία της πύλης gov.gr «έπρεπε να περάσουν από μία αδιανόητη ταλαιπωρία, με φυσική παρουσία -συχνά- στις προξενικές Αρχές», και πρότεινε εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να επικοινωνηθούν ακόμα περισσότερο στη διασπορά οι ψηφιακές δυνατότητες που διαθέτει πλέον το κράτος.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τη νέα πλατφόρμα

Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει πέντε δημοτικές διαδικασίες οι οποίες θα διεκπεραιώνονται σε συνεργασία με τα δημοτικά πρωτόκολλα. Σε πρώτη φάση συμμετέχουν 38 Δήμοι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των Δήμων της χώρας έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες συγκαταλέγονται η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου και η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από το myKEPlive εξαιρούνται διαδικασίες που απαιτούν την φυσική παρουσία και υπογραφή του πολίτη, όπως η ταυτοπροσωπία ανηλίκου, η μεταβίβαση αυτοκινήτου και η ανανέωση άδειας οδήγησης.

Οι τηλεδιασκέψεις δεν καταγράφονται, ούτε αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα. Απλώς, για λόγους ασφαλείας, οι υπάλληλοι ζητούν στην αρχή κάθε κλήσης να δουν έγγραφα που πιστοποιούν την ταυτότητα του χρήστη.

Το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας θα είναι από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:30 το απόγευμα, περιλαμβανομένου του Σαββάτου. Τα ραντεβού προγραμματίζονται με βάση μία από τέσσερις θεματικές ενότητες παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

«Και εγώ λοιπόν το περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία, διότι όπως ίσως θυμούνται κάποιοι που βρίσκονται σε αυτό το τραπέζι, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχα στηρίξει ιδιαίτερα τα ΚΕΠ τα οποία, όταν είχαν δημιουργηθεί για πρώτη φορά, είχαν όντως θεωρηθεί επαναστατικά.

Πλην όμως καμία επανάσταση δεν υπηρετεί τον στόχο εάν δεν εξελίσσεται και έτσι με πολύ μεγάλη χαρά θέλω να ακούσω για τη νέα υπηρεσία myKEPlive, για το πώς θα αναπτυχθεί, ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ώστε να γίνει μία υπηρεσία η οποία θα αφορά όλα τα ΚΕΠ της χώρας.

Και φαντάζομαι ότι και οι πολίτες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι μπορούν πια μέσω βιντεοκλήσης να υποκαταστήσουν τη φυσική τους παρουσία στο ΚΕΠ και μία σειρά από υπηρεσίες που δεν απαιτούν τη φυσική παρουσία.

Με αυτό τον τρόπο κερδίζουμε και χρόνο και μειώνουμε την γραφειοκρατία, γιατί το έχουμε πει πολλές φορές -και νομίζω ότι το Υπουργείο το έχει υπηρετήσει με πολύ μεγάλη συνέπεια- κάθε πρωτοβουλία που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα εις βάρος της γραφειοκρατίας είναι μία προοδευτική δημόσια πολιτική. Και κάθε πολιτική η οποία διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη είναι και μία ψηφίδα χειροπιαστής κοινωνικής φροντίδας».

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.




Ιταλία: Στρατιώτες αναλαμβάνουν τη φύλαξη των κέντρων παραμονής μεταναστών




Παρά τις απαγορεύσεις, περισσότεροι από 250 μετανάστες απομακρύνθηκαν σήμερα από κέντρα προσωρινής παραμονής στις πόλεις Καλτανισέτα και Πόρτο Εμπέντοκλε
Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε την αποστολή στρατιωτών για τη φύλαξη των κέντρων προσωρινής παραμονής μεταναστών, ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Στη Σικελία, κατά τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από 250 μετανάστες απομακρύνθηκαν από κέντρα προσωρινής παραμονής στις πόλεις Καλτανισέτα και Πόρτο Εμπέντοκλε. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, δεν επιτρέπεται να βγουν από τα κτίρια στα οποία βρίσκονται, διότι αμέσως μετά την άφιξή τους στις ακτές της Κάτω Ιταλίας, μπήκαν σε καραντίνα.

Οι περισσότεροι μετανάστες, έπειτα από λίγες ώρες εντοπίσθηκαν από την αστυνομία σε αγροτικές περιοχές κοντά στις δυο πόλεις και τέθηκαν και πάλι σε καραντίνα.

Ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι, όπως και εκείνη της Καλαβρίας, η Γιόλε Σαντέλι, με δηλώσεις τους ζήτησαν από την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τύχουν σεβασμού απ' όλους οι κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.


Πηγή : protothema.gr


Αμόλησαν την Τζάκρη να ξεφτιλιστεί και να ξεφτιλίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή!!



Την έκπληξή του για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, εκφράζει με ανάρτησή στα Social Media ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως γράφει ο υπουργός, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στην τοποθέτησή της κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για την τροπολογία που παρέχει ασυλία στα μέλη του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν απείλησε ότι θα αποσύρει την τροπολογία, αν δεν την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση άλλαξε τακτική και είπε ότι θα την ψηφίσει.

Η στάση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ έχει νούμερα που προσφέρουν πολύ γέλιο!!


Είμαι 13 χρόνια βουλευτής αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει. Αφού μας κατακεραύνωσε η @tzakri για την τροπολογία μας για την ασυλία των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν της είπα ότι αν δεν την ψηφίσουν θα την αποσύρω....την ψήφισαν...αξίζει να το δείτε όλο για να καταλάβετε
1:31
26,5 χιλ. προβολές



Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δυο Ρομά εντός καταυλισμού από τη ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας




Το μεσημέρι της Παρασκευής 24/07 διερχόμενη η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ελευσίνας από τον κεντρικό δρόμο της Ελευσίνας Μάνδρας, τους σταμάτησαν δύο υπάλληλοι τεχνικής εταιρείας και τους ανέφεραν πως εκείνη την ώρα 2 άτομα Ρομά τους έκλεψαν την τσάντα μέσα από το φορτηγό και αποχώρησαν με ένα όχημα μάρκας Hyundai.

Η ομάδα ΔΙΑΣ άμεσα εντόπισε το όχημα και προσπάθησε να το ακινητοποιήσει και να το ελέγξει, αυτό όμως αυτό ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη με μεγάλες ταχύτητες, επικίνδυνους ελιγμούς και συνεχή παραβιάσεις των ερυθρών σηματοδοτών.

Το όχημα των Ρομά εν εισήλθε εντός καταυλισμού Ρομά που υπάρχει στη περιοχή της Μάνδρας και μόλις έφτασε σε αδιέξοδο οι δράστες το παράτησαν και τράπηκαν σε φυγή πεζοί, όμως  ακινητοποιήθηκαν από τους άντρες της ΔΙΑΣ.

Τα άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο τμήμα Ασφάλειάς της Μάνδρας καθώς και το όχημα το οποίο κατασχέθηκε, η τσάντα βρέθηκε αφού οι Ρομά την είχαν πετάξει στην διαδρομή και είχαν αφαιρέσει με όλα τα αντικείμενα εντός, τα οποία και παραδόθηκαν στους παθόντες.




Υποχρεωτική η μάσκα σε πολυκαταστήματα και εκκλησίες



Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, θα ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην μεσημεριανή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει.
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και o φόβος έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού μέσα στο καλοκαίρι, οδηγεί την κυβέρνηση στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.
O κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει στη 1 το μεσημέρι την επέκτασης της χρήσης μάσκας, εκτός των σούπερ μάρκετ και σε πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, στα κομμωτήρια και άλλους κλειστούς χώρους όπου συναθροίζονται πολλοί μαζί, και φυσικά στους ναούς και τις εκκλησίες που επιβάλλεται πλέον η χρήση μάσκας από τους πιστούς στις Εκκλησίες.
Το τραγικό είναι ότι από ανευθυνότητα ορισμένοι ανεγκέφαλοι ιεράρχες θα προκαλέσουν αντιδράσεις σε βάρος της υγείας των πιστών,  ωστόσο, στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι για την προστασία της ζωής όλων.



Είναι ανήθικο να εργαλειοποιείς την Κατάθλιψη προς όφελος σου για να σε αφήνουν ανεξέλεγκτο



Μόνο ένα πονηρό μυαλό που επιτίθεται λεκτικά στους άλλους μπορεί να εργαλοιοποιεί την κατάθλιψη, για να αποφεύγει τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεων του που ίσως έχουν αποτέλεσμα, μηνύσεις και αγωγές για όσα έχει πει, έχοντας θίξει αισχρά και ανήθικα την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων.

Η κατάθλιψη δεν είναι δικαιολογία!!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι καταθλιπτικές συνδρομές είχαν πρωτοπεριγραφεί από τον Ιπποκράτη και θεωρούνταν ανάμεσα στις πιο εμμένουσες , σταθερές και σωστά διαγνωσμένες ιατρικές καταστάσεις.

Τα κύρια παράπονα των καταθλιπτικών ασθενών σχετίζονται με το οδυνηρό αίσθημα άγχους και της θλίψης.

Οι καταθλιπτικές διαταραχές συγκαταλέγονται στις πιο συχνά εμφανιζόμενες καταστάσεις στην ψυχιατρική με ποσοστό εμφάνισης  8% στην ζωή ενός ανθρώπου.
Σε κάποια άτομα εμφανίζεται μονό ένα επεισόδιο διαταραχής,  που διαρκεί από κάποιες εβδομάδες μέχρι μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς αντιμετωπίζουν χρόνια, επαναλαμβανόμενα καταθλιπτικά επεισόδια.  Επίσης, υπάρχει ακόμη μια υποομάδα ασθενών που πάσχουν από διπολική διαταραχή, εναλλάσσοντας μανιακά με καταθλιπτικά επεισόδια.

Συμπτώματα Κατάθλιψης

Συναίσθημα

Το καταθλιπτικό άτομο αισθάνεται μειωμένη διάθεση. Συνήθως το περιγράφει ως θλίψη, ακεφιά ή απόγνωση.

Ο καταθλιπτικός ασθενής χάνει το ενδιαφέρον για την ζωή, ελαττώνει τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Σε ήπιες μορφές ¨προσπαθεί¨ να φάει, ¨προσπαθεί¨ να κάνει έρωτα ή ¨προσπαθεί¨ να ενασχοληθεί με δραστηριότητες.

Όσο επιδεινώνεται η νόσος, ο καταθλιπτικός ασθενής γίνεται σημαντικά αδιάφορος προς τις καθημερινές του δραστηριότητες, ακόμη και σε αυτές που πρωτύτερα του προκαλούσαν ευχαρίστηση.

Το χιούμορ του φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, παρά μόνο εάν αυτό έχει ένα κυνικό ή σαρδόνιο πέπλο.

Το άγχος είναι επίσης συχνή ψυχολογική απόκριση του καταθλιπτικού ασθενούς. Αυτό  συμβαίνεις υποσυνείδητα ,γιατί πιστεύει ότι επίκειται κάποια απειλή προς την υγεία του.

Στην σοβαρή μορφή της νόσου το άγχος μετατρέπεται σε απόσυρση και απάθεια. Ο ασθενής γίνεται απαθής γιατί δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του.

Έτσι αποσύρεται για να προστατευτεί από τα εσωτερικά του συναισθήματα (συνήθως θυμού) καθώς η αγωνία του μετατρέπεται σιγά σιγά σε οξεία απόγνωση.

Ο θυμός είναι ένα από τα προεξέχοντα συμπτώματα του συναισθήματος του και μπορεί να είναι ευθύς (γιατί θεωρεί ότι δεν είναι αγαπητός από τους άλλους) ή ύπουλα κεκαλυμμένος προσπαθώντας να κάνει και την ζωή των γύρω του δύσκολη.

Σκέψη

Το καταθλιπτικό άτομο είναι απασχολημένο με τον εαυτό του και την κακή του κατάσταση, ανησυχώντας για τις κακοτυχίες του και τις επιπτώσεις που είχαν αυτές στην ζωή του. Σκέφτεται και ξανασκέφτεται διαρκώς το παρελθόν του και αισθάνεται μετάνοια (remorse) καθώς φαντάζεται μαγικές λύσεις στα τωρινά του προβλήματα. Αυτό γίνεται πάντα με την βοήθεια κάποιας ανώτερης δύναμης, αν και νιώθει ότι έχει λιγοστές ελπίδες. Οι επανηλειμένες και μηρυκαστικές σκέψεις του γίνονται μονότονη χροιά των συζητήσεων του. Ο ήπιος καταθλιπτικός ασθενείς μπορεί εσκεμμένα να κατευθύνει τις σκέψεις του αλλού, ένας αμυντικός μηχανισμός που συναντάται στους ιδεοψυχαναγκαστικούς ασθενείς. (π.χ. Γιατί να συμβεί αυτό σε μένα Παναγιά μου ;  Τι σου κάνα Χριστέ μου και με τιμωρείς έτσι; Πως μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τα προβλήματα μου;) Προτάσεις που μπορεί να εναλλάσσονται ή να δημιουργούνται διαρκώς καινούργιες δίχως να επιμένει σε μία.

Οι καταθλιπτικοί ασθενείς με ψυχωτικά μπορούν να αναπολούν μικροπεριστατικά του παρελθόντος όπου τα ανακαλούν με φόβο και ενοχή για τυχόν αντίποινα ή τιμωρία. (π.χ. Ένας μεσήλικας πιστεύει ότι η τοπική εφημερίδα θα δημοσιεύσει δικιές του φωτογραφίες του παρελθόντος από μία ομοφυλοφιλική επαφή που είχε όταν ήταν νέος)

Όχι μόνο το περιεχόμενο της σκέψης είναι διαταραγμένο, αλλά και οι γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου είναι σοβαρά διαταραγμένες. Το σύνολο των σκέψεων του είναι σημαντικά μειωμένο, έχει μείωση λήψης πρωτοβουλιών και αυθορμητισμού, απαντάει συνήθως συνοπτικά δίχως να παρέχει νέες πληροφορίες. Όταν η κατάθλιψη είναι σοβαρή μπορεί λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης να έχει ακόμη και ψευδοάνοια. Η διαφοροδιάγνωση της όμως γίνεται εύκολα αφού είναι τις λίγες αναστρέψιμες άνοιες και όταν υποχωρήσει η κατάθλιψη υποχωρεί και η άνοια.

Συμπεριφορά

Η βραδύτητα τόσο στην λειτουργία, όσο και στην επεξεργασία (της σκέψης)  είναι χαρακτηριστικό στους καταθλιπτικούς ασθενείς. Οι κινήσεις του και οι απαντήσεις του είναι αργές  ακόμη και αν βρίσκεται σε διέγερση ή είναι υπερκινητικός , η κύρια συμπεριφορά του είναι σκόπιμα μειωμένη.

Σωματικά συμπτώματα

Στην κατάθλιψη όμως υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην φυσιολογική λειτουργία του σώματος με μειωμένο μεταβολικό ρυθμό, γαστρεντερική δυσλειτουργία, ξηροστομία και μεταβολές σε όλες τις σωματικές λειτουργίες που βρίσκονται υπό νευροορμονικό έλεγχο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατάθλιψη συνοδεύεται από υψηλή θνητότητα και θνησιμότητα από σωματικές παθήσεις. Πιο συχνά συμπτώματα είναι η αϋπνία με δυσκολία στον έναρξη του ύπνου ή αδυναμία ξυπνήματος το πρωί, η κόπωση, η μείωση της όρεξης, η δυσκοιλιότητα (αν και στα αρχική καταθλιπτιπή συνδρομή υπάρχουν διαρροϊκές κενώσεις), η μείωση της λίμπιντο, οι πονοκέφαλοι, η αυχεναλγία, η οσφυαλγία, τα διάφορα άλλα άλγη και ξηρότητα με καύσος της στοματικής κοιλότητας και συνοδή μη ευχάριστη γεύση. Τα συμπτώματα πρέπει να τα εκτιμήσουμε στην ψυχιατρική εξέταση, αφού αυτά μπορεί να έχουν κάποιο συμβολικό νόημα για τον ασθενή.

Κοινωνικές Σχέσεις
Ο καταθλιπτικός αναζητάει την αγάπη από τους άλλους δίχως όμως να μπορεί να την ανταποδώσει και έτσι δεν μπορεί να ανταμείψει ψυχικά τον συνάνθρωπο του ή να ενισχύσει με κάποιον τρόπο την σχέση του. Επίσης μπορεί να απομονωθεί, αισθάνοντας ανίκανος να βρει άλλους ή εντοπίζοντας φίλους και συντρόφους η προσκολλημένη και αυτοπασχολούμενη συμπεριφορά του απλά να προκαλέσει την αποξένωση του.

Όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, η ενεργητικότητα και οι επιδιώξεις του μειώνονται και ο ασθενείς τελικά αποσύρεται μη μπορώντας να  συναντήσει τους οικείους του.

Μελαγχολία και Άτυπη Κατάθλιψη

Υπάρχει μια σοβαρή καταθλιπτική συνδρομή που περιγράφεται από τους αρχαίους έλληνες ως Μελαγχολία (ετυμολογία μαύρη χολή) κατά την οποία ο ασθενής έχει ολική απώλεια της ικανότητας για ευχαρίστηση και αξιοσημείωτες αλλαγές στις φυτικές λειτουργίες όπου βάσει το DSM-IV-TR περιγράφεται ως ”μελαγχολική κατάθλιψη”

Οι ασθενείς που πάσχουν από άτυπη κατάθλιψη παρουσιάζουν αντίστροφα μοτίβα φυτικών λειτουργιών. Συνήθως έχουν μακροχρόνια ευαισθησία στην διαπροσωπική απόρριψη και ως προς την διάθεση έχουν υψηλού βαθμού αντίδραση. Επίσης αντί να έχουν αϋπνία, χρειάζονται περισσότερο ύπνο και κατά την διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, η όρεξη τους είναι αυξημένη και έχουν αύξηση σωματικού βάρους. Συνήθως αυτή συνδέεται με διαταραχές προσωπικότητας, πιο συχνά συναντάται στο γυναικείο φύλλο και απ’ότι γνωρίζουμε υπάρχει διαφορετική ανταπόκριση στην Φ.Α.




Η Μυρσίνη Λοΐζου με χυδαία ανάρτηση ξεφτιλίστηκε βγάζοντας "παιδόφιλο" τον Τομ Χάνκς…


Την Μυρσίνη Λοΐζου, την θυμάστε που ήθελε να την κατεβάσει υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας γιατί μόνο τέτοιες στελεχάρες μπορεί να έχει. Η κυρία αυτή κόπηκε όμως πριν οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια, όταν έγινε γνωστό ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της εκλιπούσης μητέρας της το έχουν σύστημα οι Συριζαίοι (βλέπε Ακρίτα).

Προσέξτε δεν κόπηκε για τις προκλητικές χυδαίες αναρτήσεις της με αστυνόμους να καίγονται και το πάθος της για την τρομοκρατία μεταξύ άλλων, αλλά για το ότι εισέπραττε παράνομα την σύνταξη, και εάν δεν γινόταν θόρυβος δεν θα την έβγαζαν από τα ψυφοδέλτια γιατί η ηθική λείπει από τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα η Μυρσίνη Λοΐζου επειδή είχε καιρό να ξεφτιλιστεί θεώρησε καλό να σχολιάσει την φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τόμ Χάνκς και την σύζυγό του Ρίτα Γουίλσον στην Αντίπαρο. Και ονειρεύτηκε- άγνωστο πώς- ότι ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι παιδόφιλος, ποιος της είπε τέτοια βλακεία την πίστεψε και το έγραψε ποιος ξέρει, αλλά επειδή κινείται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ η βλακεία είναι απύθμενη.

Εάν το έπαιρνε χαμπάρι ο ηθοποιός και η σύζυγος του που ξέρουν ελληνικά θα την είχαν ξεσκίσει στις μηνύσεις και τις αγωγές για την συκοφαντική δυσφήμηση.

Όταν κάποιος σώφρων γιατί έχει και ένα 2% ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοιους, την ενημέρωσε ότι είναι χυδαιότητα η ανάρτησή της και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, η κόρη του Μάνου Λοΐζου την κατέβασε, αλλά φυσικά η ανάρτηση είχε ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώθηκε για να μείνει και να μας την θυμίζει μαζί με άλλα.

Στην ανάρτηση έγραφε: Λεζάντα για τη φωτογραφία στην Αντίπαρο. Εδω ο πρωθυπουργός μας με στάρ του Hollywood που ο άντρας όπως διαβάζω έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί για παιδοφιλία. Αλλά αυτά είναι "ιδιωτικά του θέματα, τι σχέση έχουν;". Καλό καλοκαίρι.








Επανασύνδεση ρεύματος: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης στο μέτρο


Νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επανασύνδεση, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα κριτήρια και τη διαδικασία ένταξης στο μέτρο.

Η απόφαση (ΦΕΚ 3088 Β’, 24-7-2020) των υπουργείων Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Οικονομικών προβλέπει συγκεκριμένα την παροχή από τον κρατικό προϋπολογισμό ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το βοήθημα – ανάλογα με το ύψος της οφειλής – θα χορηγείται με απόφαση τοπικών επιτροπών ανά Δήμο και θα καλύπτει το 30 έως και το 100 % της οφειλής (ανάλογα με το ύψος της) ενώ το υπόλοιπο ποσό θα ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις.

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις, η διαδικασία και το ύψος του βοηθήματος καθορίζονται σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση ως εξής:

-Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το βοήθημα χορηγείται αποκλειστικά για την κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

-Τα εισοδηματικά όρια, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού ορίζονται ως εξής:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ.

Δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ.

Τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ

Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ.

Τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθενται 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος 2.250 ευρώ, με ανώτατο όριο τα 31.500 ευρώ.

Αν στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ ενώ αν υπάρχει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια αυξάνονται κατά 15.000 ευρώ.

-Τα περιουσιακά κριτήρια έχουν ως εξής: η αξία της ακίνητης περιουσίας (με τον υπολογισμό για τον ΕΝΦΙΑ) δεν πρέπει να ξεπερνά τα 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, συν 15.000 ευρώ για κάθε μέλος με ανώτατο όριο τα 180.000 ευρώ. Επίσης το νοικοκυριό δεν πρέπει να δηλώσει δαπάνες πολυτελείας (π.χ. σκάφη αναψυχής, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακές βοηθοί κλπ.)

-Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε επιτροπές που συστήνονται ανά Δήμο με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, του ΔΕΔΔΗΕ και ενός προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες θα εξετάζουν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων, θα χορηγούν το ειδικό βοήθημα και θα δίνουν την εντολή για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Μαζί με την αίτηση τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν την τελευταία δήλωση εισοδήματος (Ε1), το Ε9, το εκκαθαριστικό εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α εφόσον υπάρχει άτομο ή άτομα με αναπηρία άνω του 67 % και βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή κρατικού νοσοκομείου, για την ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης.

-Αν η αίτηση γίνει δεκτή, τότε ο ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει την καταβολή του βοηθήματος και την επανασύνδεση (χωρίς τέλη επανασύνδεσης). Το ύψος του βοηθήματος καθορίζεται ως εξής:

Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, από 6.000 έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 75%, από 9.000 έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 50% της οφειλής και για οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται το 30 %)της οφειλής. Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή.

Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη οφειλών ρεύματος φθάνει στα 4 εκατ. ευρώ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Συνελήφθη επικίνδυνος κακοποιός για ληστείες και κακοποίηση σκύλων



Συνελήφθη, 22-7-2020 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, 29χρονος ημεδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα και μετά από έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξακριβώθηκε ότι ο 29χρονος, διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες και καταστήματα, από τα οποία αφαιρούσε ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα επίσης προέκυψε, η εμπλοκή του ανωτέρω σε 1 περιπτώσεις κλοπών από οικίες και καταστήματα, 5 διαρρήξεις-κλοπές από αυτοκίνητα και 1 περίπτωση ληστείας σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, στην περιοχή των Αχαρνών.

Σημειώνεται ότι σε δύο περιπτώσεις ο συλληφθείς κακοποίησε δεσποζόμενους σκύλους που εμπόδισαν την είσοδό του σε οικίες.

Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, καθώς και για κακοποίηση ζώων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Μαφιόζικη επίθεση στη Βούλα


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την δολοφονική επίθεση που έγινε  χθες το βράδυ στο πάρκινγκ πολυκαταστήματος τροφίμων στη Βούλα εις βάρος ενός παλιού γνώριμου των Αρχών και σκληρού μπράβου, το όνομα του οποίου συγκαταλεγόταν μια εποχή στη λίστα με τους πιο σκληρούς της νύχτας. 

Ο 50χρονος άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του έχοντας σοβαρό τραύμα στην κοιλιά από σφαίρες.


Tο θύμα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Συγκεκριμένα, το 2002  το όνομά του είχε εμπλακεί  στην μεγαλύτερη υπόθεση εξάρθρωσης εκβιαστών που έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία.

Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. 

Το  θύμα της χθεσινής δολοφονικής απόπειρας συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Βασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

Από τότε κι ύστερα  το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Βούλα  άρχισε να χάνεται σταδιακά από το προσκήνιο, επιλέγοντας την σιγουριά του παρασκηνίου χωρίς όμως να χάσει ούτε την δύναμη αλλά ούτε και την επιρροή του στη νύχτα. Λέγεται δε ότι οι δραστηριότητες του επικεντρώθηκαν σε περιοχές – φιλέτο της πρωτεύουσας, για παράδειγμα στο Κολωνάκι κάνοντας μπίζνες όχι απαραίτητα στη παρανομία αλλά «καθαρές» εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στη νύχτα, το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλο πεδίο δράσης με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι ανταγωνιστών του, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις επεκτατικές του τάσεις . Στους ανταγωνιστές του λοιπόν αλλά και σε παλιούς ανεξόφλητους λογαριασμούς με άλλους σκληρούς της νύχτας, επικεντρώνονται από χθες το βράδυ οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των φυσικών και ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του. 

Ψάχνουν να βρουν ποιος όπλισε το χέρι των δυο αναβατών στο μαύρο Honda Transalp, οι οποίοι αν και του έριξαν δέκα σφαίρες, δυο μόλις τον τραυμάτισαν σε κοιλιά και χέρι, χωρίς να καταφέρουν να τον σκοτώσουν αν κι αυτός ήταν ο αρχικός σκοπός, εκτιμά η Αστυνομία.


Πηγή


Γώγος: Πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους



Για τα νέα κρούσματα και τη χρήση μάσκας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Υπάρχει μια ανησυχία στους ειδικούς, αλλά δεν βρίσκονται σε κατάσταση πανικού με τα νέα κρούσματα, είπε ο κ. Γώγος. 

Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι συνωστισμοί και τα «ορφανά» κρούσματα αυτή τη στιγμή, εξήγησε.

Οι διάφανες μάσκες που καλύπτουν το σαγόνι δεν προσφέρουν προστασία, επεσήμανε και προσέθεσε ότι μόνο οι υφασμάτινες μάσκες μπορούν να προστατεύσουν από τον ιό.

Η χρήση μάσκας να γίνει υποχρεωτική και σε άλλους κλειστούς χώρους και θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Με αυτόν τον τρόπο και οι επαγγελματίες τουρισμού θα μπορούν να ελέγχουν τους πελάτες τους και να τηρούνται τα μέτρα.

Ο κ. Γώγος, είπε ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση με την αυξητική τάση των κρουσμάτων θα υπάρξει εισήγηση της επιτροπής για υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Η αναστολή των πανηγυριών ήταν το πρώτο βήμα. Αν δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα η επιτροπή μπορεί να εισηγηθεί περαιτέρω μέτρα, σημείωσε.




Ο επικίνδυνος ισλαμιστής δικτάτορας Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί



«Γινόμαστε μάρτυρες της αναγέννησης ενός έθνους» δήλωσε ο Ισλαμιστής Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σύμφωνα με όσα αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε την απάντησή μας σε όσους προσπαθούν να επιβληθούν στη νόμιμη ισχύ μας, η οποία πηγάζει από το διεθνές δίκαιο. Πιστεύουμε ότι η χρήση της Αγίας Σοφίας ως χώρου λατρείας κατάλληλου για τον σκοπό του, κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους όλων των θρησκειών».

Επιπλέον, τόνισε ότι «ορκιζόμαστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παρέμβει στον τρόπο που προσευχόμαστε, στη σημαία μας, στην πατρίδα μας και όσο πιο κοντά στους στόχους μας ερχόμαστε, τόσο περισσότερο ευδιάκριτα γίνονται τα τζαμιά στην εικόνα αυτής της χώρας».

Ο ισλαμιστής Τούρκος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μια ομάδα ασφαλείας 500 ατόμων θα βρίσκεται συνεχώς στην Αγία Σοφία.






Σε ποιες περιοχές της Αθήνας υπάρχουν κρούσματα




Στην Αττική βρέθηκαν τα 17 από τα 35 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε εχθές, Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 17 αυτά κρούσματα τα 8 εντοπίζονται στο Δήμο της Αθήνας και τα 2 στον Πειραιά. Από ένα κρούσμα υπήρξε επίσης στις παρακάτω περιοχές: Χαλάνδρι, Ηλιούπολη, Λυκόβρυση, Φιλοθέη, Δάφνη, Παιανία και Βριλήσσια. 

Στην Αττική νοσηλεύονταν 33 ασθενείς, εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι.