Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ



Τα θετικά σχόλια των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέσπασε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα μέτρα και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο έδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην πανδημία.

Στην τοποθέτησή του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών – μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Viktor Orbán, τονίζοντας ότι «τα ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδη για την Ευρώπη» και υπενθυμίζοντας την επιστολή που υπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους ηγέτες για αποπομπή του κόμματος του κ. Orbán από το ΕΛΚ.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο, σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι. Όλοι αποδέχτηκαν την πρόταση, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό.


Κορωνοϊός: 194.000 νεκροί και 2,77 εκ. κρούσματα στον κόσμο



Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 193.930 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 22.00 εχθές (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 2.770.750 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 193 χώρες και εδάφη. Τουλάχιστον 736.800 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.

Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν 4.801 νέοι θάνατοι και 74.168 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι η Βρετανία (684), οι ΗΠΑ (601) και η Ιταλία (420).

Η Ευρώπη μέχρι μετρά 119.211 θανάτους σε σύνολο 1.329.695 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 52.689 θανάτους (927.543 κρούσματα), η Ασία 7.664 θανάτους (188.320 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 6.815 θανάτους (142.389 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 6.122 θανάτους (146.298 κρούσματα), η Αφρική 1.326 θανάτους (28.542 κρούσματα) και η Ωκεανία 103 θανάτους (7.964 κρούσματα).




Ανακοίνωση έπος από μαθητή σε πολυκατοικία: «Κι εμείς το κάνουμε αλλά δεν το μαθαίνει το τετράγωνο»



Μεγάλο πρόβλημα στα γύρω σπίτια προκάλεσε μία κυρία που είχε έντονο ταπεραμέντο στις προσωπικές της επαφές, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη… κριτική από φοιτητή που προσπαθεί να διαβάσει αλλά δεν τα καταφέρει.

Η έντονη σεξουαλική ζωή μίας γυναίκας, ανάγκασε τους γείτονες να βγάλουν ανακοίνωση. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει online διάφορες ανακοινώσεις από πολυκατοικίες στην χώρα μας που έχουν γίνει viral.

Κρίνοντας λοιπόν από τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ένας μαθητής που προσπαθούσε να διαβάσει, απηύδησε με μία γειτόνισσα που κατά την διάρκεια των σεξουαλικών της επαφών, ανεβάζει πολύ την ένταση, με αποτέλεσμα να της γράψει…

«Παρακαλείται η κυρία που κάνει εντόνως αισθητή την παρουσία της κάθε βράδυ με το σεξουαλικό της ταπεραμέντο, να κατεβάσει τις εντάσεις της γιατί κάποιοι προσπαθούν να διαβάσουν. Κι εμείς κάνουμε σεξ, αλλά δεν το μαθαίνει όλο το τετράγωνο. Ευχαριστούμε πολύ».





ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Γιατρός της κλινικής «Ταξιάρχαι» θετικός στον κορωνοϊό -Εξέτασε 50 ασθενείς



Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 39 γιατρούς που ελέχθησαν από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι».

Ο εξωτερικός γιατρός, ο οποίος είναι ασυμπτωματικός, παρακολουθούσε περίπου 50 ασθενείς σε δύο διαφορετικά ιατρεία, σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των τελευταίων ημερών. Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο γιατρός πραγματοποιούσε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, παρόλο που αυτό επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη του Πάσχα άρχισαν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ στην κλινική, μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού. Τρεις ασθενείς της κλινικής έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα οι εισαγγελικές αρχές να έχουν ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.



Πηγή: iefimerida.gr 


Δικηγόροι και Voucher της Ζαχαρούλας Γκριέλα Δικηγόρου Παρ’Αρείω Πάγω


Πολύς θόρυβος έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες μέρες, για το θέμα των voucher  των επιστημόνων.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης, ξαφνικά απέκτησε αντικείμενο να ασκήσει αντιπολίτευση,  προς μεγάλη της ευτυχία, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί καμία αφορμή από την Κυβέρνηση, να της προσάψει κανείς κάτι αρνητικό, αφού με σύνεση και αποφασιστικότητα διαχειρίστηκε  πρωτόγνωρες καταστάσεις  με επιτυχία, από την ανάληψη από αυτήν, της εξουσίας, μέχρι σήμερα.

Από την άλλη μεριά οι επιστήμονες, οι οποίοι καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο  μέρος της μεσαίας τάξης, που την τελευταία δεκαετία έχουν βιώσει τον καταγκρεμνισμό του εισοδήματός τους και τη βίαιη μεταβολή των συνθηκών της ζωής τους, φτάνοντας πολλές φορές στα όρια της επιβίωσης, αντιδρούν, αισθανόμενοι αδικημένοι από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. 

Ας μιλήσω όμως από τη μεριά των δικηγόρων, αφού λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, είμαι σε θέση να γνωρίζω ακριβώς το πρόβλημα:

Στις 13 Μαρτίου, αποφάσισε η Κυβέρνηση να κλείσουν τα Δικαστήρια, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ορθώς και εγκαίρως λήφθηκε η απόφαση αυτή, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού,  αφοί όσοι εργαζόμαστε καθημερινά στους χώρους αυτούς γνωρίζουμε, ότι πρόκειται για χώρους με μεγάλο συνωστισμό , όπου δεν μπορεί να ελεγχθεί η μαζικότητα της προσέλευσης και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και όπου δεν υπάρχει στοιχειώδης ιατρικός έλεγχος ή δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης περιστατικού, αφού δεν υπάρχει καν εφημερεύων ιατρός.
Παράλληλα, έπαυσε κάθε νομική δραστηριότητα, αφού έκλεισαν Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά γραφεία, οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούσαν, οι Δήμοι ανέστειλαν τις διοικητικές τους Υπηρεσίες για το κοινό, οι δικαστικοί υπάλληλοι απείχαν της εργασίας τους και δεν γίνονταν επιδόσεις. Εκτοτε λοιπόν, «πάγωσε» οποιαδήποτε νομική εργασία για τους αμίσθους δικηγόρους, δηλαδή αυτούς που βιοπορίζονται από τα δικαστήρια και την αποκαλούμενη «μάχιμη δικηγορία».

Η Κυβέρνηση για πρώτη φορά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και βγήκε στην κοινωνία, υποσχόμενη να τη στηρίξει, να στηρίξει την οικονομία, που προοιωνιζόταν ότι θα δεχθεί νέο γερό χτύπημα και τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο από το νέο «εχθρό».
Σε πρώτη φάση λοιπόν, υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων,  την καταβολή του επιδόματος «ειδικού  σκοπού» σε μία σειρά ΚΑΔ, μεταξύ των οποίων, ρητώς και πολλάκις αναφέρθηκαν οι νομικές δραστηριότητες, αφού είχαν κλείσει τα Δικαστήρια.

Και ενώ αναμέναμε την ανακοίνωση της ημερομηνίας καταβολής και σε μας μαζί με τους υπόλοιπους πληττόμενους, των 800 ευρώ, η Κυβέρνηση αποφάσισε να μη μας δώσει τα 800 ευρώ, αλλά να μας επιμορφώσει, με αντάλλαγμα ένα voucher 600 ευρώ που θα λαμβάναμε μέσω ΕΣΠΑ. Μετά από τον πρώτο θόρυβο που δημιουργήθηκε, αποφασίστηκε να λάβουμε απ’ευθείας το ποσό των 600 ευρώ στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, αλλά σε δύο δόσεις, μία δόση των 400 ευρώ τη Μ. Πέμπτη –εφόσον είχαμε ξεκινήσει την επιμόρφωση μέχρι τότε και το υπόλοιπο ποσό των 200 ευρώ με την πιστοποίηση της συμπλήρωσης 100 ωρών επιμόρφωσης.

Δε φοβηθήκαμε ούτε στιγμή την επιμόρφωση. Αντιδράσαμε μεν, για τη διαφορετική αντιμετώπισή μας, αλλά ποτέ δεν ήταν το θέμα μας η επιμόρφωση αυτή καθεαυτή. Για  να μη γελιόμαστε, εμείς επιμορφωνόμαστε διαρκώς, γι’αυτό άλλωστε και αντέχουμε στο ελεύθερο επάγγελμα! Και μάλιστα, καταβάλλοντας από την τσέπη μας, μεγάλα χρηματικά ποσά κάθε χρόνο για τη συμμετοχή μας σε σεμινάρια και μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι περισσότεροι, έχουμε γεμίσει τους τοίχους των γραφείων μας από τέτοια!

Τελικά, η συντριπτική πλειοψηφία,  προτιμώντας να δει το θετικό του θέματος, ξεκίνησε τη διαδικασία της τηλεκατάρτισης. Μίας τηλεκατάρτισης, που αμέσως μόλις «άνοιξε» η πλατφόρμα, αποδείχθηκε εντελώς κατώτερη των προσδοκιών μας, της επιστημονικής μας κατάρτισης, της διαφήμισης που είχε τύχει από διάφορα κυβερνητικά στελέχη. Και αυτό, γιατί απευθυνόταν σε αποφοίτους δημοτικού –στην καλύτερη περίπτωση- και πάντως όχι σε επιστήμονες, σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και έχουν επαγγελματική εμπειρία στο χώρο τους.

Σα να μην έφτανε αυτό, δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ από τα διάφορα ΚΕΚ, που ενώ κάποια είχαν δώσει κωδικούς  εισόδου στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης- στην καλύτερη των περιπτώσεων - από 13 Μαρτίου, κάποια άλλα δεν είχαν δώσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, οπότε η Κυβέρνηση έδωσε παράταση της λήξης του προγράμματος (από την αρχική ημερομηνία της 30 Απριλίου) και κατά συνέπεια, άλλαξε και τις ημερομηνίες καταβολής των ποσών 400 + 200 ευρώ, ανάλογα με την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος φτάνοντας την εξόφληση στις αρχές Ιουνίου.

Αισθανθήκαμε προσβεβλημένοι και απαξιωμένοι από την αντιμετώπιση αυτή, αλλά σκύψαμε πάλι το κεφάλι και πολλοί ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα. 

Ξαφνικά, μετά από τις φωνές αντιδράσεων που άρχισαν να ξεσηκώνονται, η Κυβέρνηση πήρε πίσω τη συμφωνία «ανταλλαγής» της τηλεκατάρτισης με τα 600 ευρώ και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει όλο το ποσό, χωρίς να δώσει νέες ημερομηνίες, με αποτέλεσμα να θεωρήσουμε δικαιολογημένα, ότι ίσχυαν οι προηγούμενες ανακοινώσεις της. Για παράδειγμα, κάποιος που είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα στις 13 Απριλίου θα έπρεπε να δει στο λογαριασμό του το ποσό  24-27 Απριλίου.  Και ενώ στις 24 Απριλίου κανείς δεν είδε χρήματα στο λογαριασμό του, διέρρευσε ότι τα χρήματα θα τα πάρουμε στις 10 Μαίου. Σημειωτέον δε, ότι ήδη στο ενδιάμεσο έχει αναγγελθεί, ότι θα πάρουμε στις αρχές Μαίου και το επίδομα των 800 ευρώ, αλλά ο αρμόδιος Υπουργός, μετά την ανακοίνωση αυτή, σε μεταγενέστερη συνέντευξη, είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, είμαστε από τις 13 Μαρτίου άνεργοι, χωρίς κανένα εισόδημα και βοήθημα, ενώ οι υποχρεώσεις μας τρέχουν: έξοδα γραφείου, μισθώματα, αφού δε συμπεριληφθήκαμε από την αρχή στην έκπτωση καταβολής μισθώματος όπως οι επιχειρήσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, πληρωμή συνεργατών του γραφείου μας, στεγαστικά και άλλα δάνεια-αφού και εδώ δε συμπεριληφθήκαμε στην αναστολή καταβολής των δανείων, όπως επιχειρήσεις και άλλα φυσικά πρόσωπα.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι καταβάλλουμε στον ΟΑΕΔ για τους ανέργου,   ο καθένας από μας,  το ποσό των 120 ευρώ, εδώ και δέκα έτη, αλλά κανείς δε γνωρίζει πώς διαχειρίστηκε το κονδύλιο αυτό την προηγούμενη τετραετία, πώς και εάν θα  μπορούσε να αξιοποιηθεί  τώρα που είμαστε εμείς άνεργοι, για την αντιμετώπιση του δικού μας προβλήματος!

Σε όλο αυτό το διάστημα και κάτω από τις παραπάνω συνθήκες, γίναμε αντικείμενο λοιδωρίας, ειρωνίας και απαξίωσης δημοσίως.

Αξιότιμοι κύριοι της Κυβέρνησης

Δεν είμαστε αχάριστοι.

Δεν είμαστε επαίτες. 

Δεν είμαστε όμως και κλάδος Πατρικίων. Αρκεί να αναζητήσετε πόσοι δικηγόροι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα γραφεία τους γιατί δεν μπορούσαν να τα συντηρήσουν, πόσοι έκαναν αναστολή της άδειας εργασίας τους αναζητώντας άλλη εργασία για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, πόσοι προτίμησαν να βγουν στη σύνταξη, ενώ ήταν ακόμη σε παραγωγική ηλικία, διότι ασφυκτιούσαν από την υπερφορολόγηση του κλάδου και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, που σε συνδυασμό με τη μείωση της δικηγορικής ύλης που επιβλήθηκε σταδιακά τα τελευταία «μνημονιακά» χρόνια, έχει οδηγήσει τον κλάδο μας σε αδιέξοδο.

Αξιότιμοι κύριοι της Κυβέρνησης

Αυτό που ζητάμε, αυτό που απαιτούμε, είναι ο σεβασμός και η πλήρης εφαρμογή του νόμου, ο οποίος ορίζει, ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους και στο κράτος. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. 

Είναι υποχρέωση του κράτους, αν θέλει να θεωρείται ευνομούμενο, να προστατεύσει και εμάς, όπως κάθε άλλο πολίτη. 

Είναι υποχρέωση του κράτους, αν θέλει  να θεωρείται δημοκρατικό, να ακούει με σεβασμό όλες τις φωνές, πριν καταλήξουν σε άναρχες κραυγές, που ούτε αποτέλεσμα έχουν και μόνο ένταση προκαλούν και διχασμό στην κοινωνία.

Είναι σημαντικό βήμα, ότι αναγνωρίστηκε ο λάθος χειρισμός.

Είναι καιρός όμως, άμεσα να αποκατασταθεί η αδικία και ο εμπαιγμός που έχουμε υποστεί, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μας και να προχωρήσουμε στην «επόμενη μέρα».



ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ Φ. ΓΚΡΙΕΛΑ
Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω


Συμμετοχή του Πρωθυπουργού σε τηλεδιάσκεψη ηγετών για την αντιμετώπιση της πανδημίας



O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με άλλους έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη, με βασικό θέμα την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, οι επτά ηγέτες ανέλυσαν τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως για τη μείωση της διασποράς του ιού προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συστήματα υγείας να ανταπεξέλθουν στην πίεση και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Συζητήθηκαν ακόμη οι στρατηγικές που εξετάζει κάθε χώρα για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Mette Frederiksen, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, της Αυστραλίας, Scott Morrison και της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.


Ζημιές 7.719 ευρώ στο Κ.Υ. Σχηματαρίου από συγγενείς θύματος του κοροναϊού ακόμα να συλληφθούν οι δράστες


Δικαιολογημένη η λύπη και η πικρία για τον άνθρωπο σου που πεθαίνει, αδικαιολόγητη η βία και πρέπει να συλληφθούν οι δράστες για να πληρώσουν τις ζημιές που προκάλεσαν.

Ζημιές ύψους 7.719 ευρώ προκάλεσαν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου οι συγγενείς μιας ασθενούς η οποία υπέκυψε ύστερα από μάχη με τον κοροναϊό.

Εξοργισμένοι από την τραγική κατάληξη οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας,  έσπασαν πόρτες και τζάμια και ξήλωσαν κουφώματα του κτιρίου, προκαλώντας σοβαρές ζημιές χωρίς να έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης υπέγραψε την Πέμπτη την απόφαση «έγκρισης για την αποκατάσταση ζημιών του ΚΥ Σχηματαρίου που προκλήθηκαν λόγω επίθεσης», ύστερα από σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας «για τις καταστροφές που προκλήθηκαν και τα μέτρα για την ασφάλεια προσωπικού και των εργαζομένων».

Τι αναφέρει η απόφαση

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, «εξοπλισμός και υποδομές του εν λόγω ΚΥ υπέστησαν ζημιές και φθορές λόγω επίθεσης από συγγενείς ασθενούς η οποία απεβίωσε και χρήζουν άμεσης αποκατάστασης για λόγους ασφαλείας και εύρυθμης λειτουργίας του ΚΥ εν μέσω περιόδου έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού».

Έτσι, «αντικαθίστανται δύο δίφυλλες ανοιγόμενες πόρτες αλουμινίου 1,40 Χ 2,15 με τρίπλεξ τζάμι, δύο δίφυλλες πόρτες 1,70 Χ 3,10 με φεγγίτη, τρία σταθερά πλαίσια με τζάμι τρίπλεξ 1,95 Χ 3,10 και ένα σταθερό πλαίσιο με τζάμι 3,40 Χ 3,10».

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η υποδιευθύντρια του κέντρου υγείας Σχηματαρίου, γιατρός Ελένη Ζυγούρη είπε ότι «το περιστατικό δεν είχε σχέση με τον κοροναϊό. Στους συγγενείς της ασθενούς δεν άρεσε η αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του κέντρου υγείας. Για όσα έγιναν εκείνη την μέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ελληνική Αστυνομία».

Ο δήμος Τανάγρας μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν καταδίκασε «την επίθεση που δέχτηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου καθώς και τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στον εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του, σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης που οι δομές Υγείας θεωρούνται απαραίτητες, όσο ποτέ άλλοτε, για τους συνανθρώπους μας».

Αναφερόμενος στο συμβάν ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας τόνισε ότι «σήμερα, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η στήριξη των ανθρώπων που προασπίζονται την Υγεία και δίνουν καθημερινή μάχη για όλους μας θα πρέπει να είναι αμέριστη. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, να παρουσιάζονται από κάποιους μεμονωμένους πολίτες, τέτοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς. Τέτοια γεγονότα δείχνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού, προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν μας τιμούν, αποτελούν εξαίρεση και δεν μας αντιπροσωπεύουν ως δήμο και ως κοινωνία».


Παλιάνθρωπος κακοποιός έδεσε απ' τα πόδια σκυλί και το άφησε να πεθάνει



Ένας παλιάνθρωπος μικρόψυχος και επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια των γύρω του έδεσε τα πόδια σκύλου και τον άφησε να πεθάνει.

Τα χειρότερα ένστικτά του, έδειξε άγνωστος παλιάνθρωπος που έδειξε πόσο ανώμαλος και επικίνδυνος είναι αφού σκότωσε με αργό και βασανιστικό τρόπο αδέσποτο σκύλο στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.

Ο επικίνδυνος ανώμαλος κακοποιός έδεσε τα πίσω πόδια του άτυχου σκύλου και τον άφησε με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο να πεθάνει.

Απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας που τον χαρακτηρίζει «ανώμαλο και σαδιστή».


Ενδεικτικά αναφέρει ο Φιλοζωικός: 

«Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας έγινε. Ο ανώμαλος σαδιστής έδεσε με σχοινί το άτυχο ζώο που όλοι έβλεπαν μέχρι πριν λίγες μέρες και το άφησε εκεί να πεθάνει.

Αν κάποιος ξέρει κάτι για την υπόθεση ας επικοινωνήσει μαζί μας».

Η θανάτωση σκύλου επιφέρει εκτός από διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και ποινικές κυρώσεις ειδικά σε μια τέτοια περίπτωση ακόμη και ποινή φυλάκισης τριών ετών. Εννοείται ότι η επέμβαση της Αστυνομίας πρέπει να είναι αυτεπάγγελτη από τη στιγμή ενημέρωσης της ή την δημοσιοποίηση του γεγονότος και θα παρακολουθήσουμε το πώς θα συμπεριφερθεί για την σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού η αστυνομία.


22χρονος Ρομά Έκλεβε Αυτοκίνητα, Έκανε Κλοπές Και Τα Έκαιγε



Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου ένας 22χρονος Ρομά από την Τρίπολη που κατοικούσε στη Μεσσηνία, καθώς, όπως αποδείχθηκε, επιδιδόταν σε κλοπές. Μάλιστα, έκλεβε και αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσε για να κάνει κλοπές μαζί με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται.

Δεν είχε δίπλωμα

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ του έκαναν έλεγχο στην περιοχή του χωριού Πλατύ, όπου διαπίστωσαν ότι δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ενώ είχε υπεξαιρέσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε από την εν διαστάσει σύντροφό του, η οποία το είχε δηλώσει στην Αστυνομία. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην κάτοχό του, ενώ ο 22χρονος συνελήφθη.

Στη συνέχεια, όμως, από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, προέκυψε ότι ο 22χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχαν διαπράξει τη Μεγάλη Εβδομάδα δύο κλοπές σε σπίτια σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Οιχαλίας και Καλαμάτας,.

Κλοπές

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Τρίτη, βραδινές ώρες, στο χωριό Πεύκο στο Μελιγαλά παραβίασαν παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. Φεύγοντας, όμως, αφαίρεσαν και το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών, το οποίο βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στο Πλατύ.

Επίσης, μεσημεριανές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης, στο χωριό Ανεμόμυλος, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν 70 ευρώ και χρυσαφικά.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του απήγγειλε κατηγορίες για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας. Χθες, μετά την προθεσμία που είχε πάρει, οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου και απολογήθηκε. Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



Βίκυ Βετουλάκη
tharrosnews.gr


Αποχή των δικηγόρων Αθηνών στις 28 Απριλίου, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων



Αποχή από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 28 Απριλίου 2020 ,που ξεκινά η σταδιακή επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης, αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας.

Συγκεκριμένα,το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, κατά τη χθεσινή 24/4 συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών).

Η στάση του σώματος ,όπως αναφέρεται ,θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 28.4.2020 ώρα 13.00.


Προκλητικός και ανεύθυνος ο Βαρουφάκης είπε ότι θα ξαναπάει στην Αίγινα χωρίς δικαιολογητικά και πήγε


Με θράσος εγκληματικά ανεύθυνου και προκλητικού πολίτη ο Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης, απείλησε από το βήμα της βουλής ότι θα ξαναπάει στην Αίγινα και ξαναπήγε.

Η συμπεριφορά του δείχνει το πόσο ακατάλληλος και κακό παράδειγμα πολιτικού είναι ο Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης. Ένας σοβαρός πολίτης και πολιτικός, θα είχε μαζί του χαρτί που να αποδεικνύει ότι είναι ο μόνιμος τόπος κατοικίας του είναι η Αίγινα, αλλά ο Βαρουφάκης δεν έχει καμία σχέση με την σοβαρότητα και την νομιμότητα του αρέσει να προκαλεί με την βουλευτική ιδιότητα που του έδωσαν δυστυχώς κάποιοι.

Στο λιμάνι βρέθηκε και πάλι ο δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ελέγχει όλα τα δρομολόγια προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο σε μη μόνιμους κάτοικους. Το πλοίο της γραμμής έπιασε λιμάνι και ακολούθησε έλεγχος από τις Λιμενικές Αρχές. Αυτή τη φορά, ο Βαρουφάκης δεν εξαφανίστηκε  αλλά περίμενε μέχρι οι λιμενικοί να απολυμάνουν το όχημά του.

Ο Βαρουφάκης με θράσος είχε εμφανιστεί στη Βουλή πριν ταξιδέψει στην Αίγινα και απείλησε ότι επιστρέφει στο νησί με το πλοίο των 16.30. «Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες» ανέφερε προκλητικά χωρίς να αποδεικνύει με έγγραφο στους βουλευτές ότι είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας.

Ο Βαρουφάκης στην ομιλία του τόνισε προκλητικά ότι για τον ίδιο δεν ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα καραντίνας και πως ετοιμάζεται πάλι για την επιστροφή του στην Αίγινα με το πλοίο των 16:30.


130 οι νεκροί στην χώρα μας



Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε 27 νέα κρούσματα στη χώρα, με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.490 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 55,6% είναι άνδρες, ενώ 580 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, οι ασθενείς Covid-1 που παραμένουν διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 48, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από αυτούς, 13 είναι γυναίκες, ενώ το 88% παρουσιάζει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 60 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ της χώρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε και 5 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να ανέρχονται σε 130, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες. Η ενδιάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90% παρουσίαζαν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών.



Την αποκατάσταση του πλοιάρχου του αεροπλανοφόρου Roosevelt ζητά το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ



Κάνοντας μια πρωτόγνωρη στροφή 180 μοιρών, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ συνιστά να επανέλθει στη θέση του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, το πλήρωμα του οποίου τον χαιρέτισε σαν ήρωα, πρόθυμο να ρισκάρει τη δουλειά του για να σώσει τους ναύτες.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκανε αυτήν την εισήγηση στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, μόλις τρεις εβδομάδες αφότου ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Είχε προηγηθεί η διαρροή μιας επιστολής του που περιέγραφε με δραματικούς τόνους την κατάσταση πάνω στο αεροπλανοφόρο, όπου πολλοί είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και ζητούσε τη λήψη μέτρων.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία, που μετέφεραν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι οι οποίοι ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Η αποκάλυψη ότι το Πολεμικό Ναυτικό ζητά την αποκατάσταση του Κροζίερ έγινε λίγες ώρες αφού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 18 μέλη του πληρώματος ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού έχουν προσβληθεί από την Covid-19.

Σύμφωνα με πηγές, ο Κροζίερ είναι ένα από τα τουλάχιστον 840 μέλη του πληρώματος (σε σύνολο 4.800) του Theodore Roosevelt που προσβλήθηκαν από τον νέο κορvνοϊό. Ο πλοίαρχος αποπέμφθηκε πριν από τρεις εβδομάδες κατόπιν εντολής του πολιτικού προϊσταμένου του, του Τόμας Μόντλι και παρά τις αντιρρήσεις των ένστολων συναδέλφων του οι οποίοι ήθελαν να προηγηθεί έρευνα για τη διαρροή της επιστολής.

Ωστόσο η απόφαση του Μόντλι να απομακρύνει τον πλοίαρχο γύρισε μπούμερανγκ για τον ίδιο: οι ναύτες του Κροζίερ τον αποχαιρέτισαν σαν ήρωα και το βίντεο με το συγκινητικό αντίο του έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Έχοντας βρεθεί σε δύσκολη θέση, ο Μόντλι διόγκωσε το πρόβλημά του όταν πήγε ο ίδιος στο αεροπλανοφόρο για να γελοιοποιήσει τον πλοίαρχο και να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα του, σε μια ομιλία του προς το πλήρωμα που επίσης διέρρευσε στον Τύπο.

Μετά από αυτό, ο Μόντλι παραιτήθηκε.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Όλες οι ημερομηνίες ανοίγματος της Καραντίνας



Μέσα στα Σαββατοκύριακο θα κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα.

Στις 27 Απριλίου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία αλλά για συγκεκριμένες διαδικασίες και όχι ακροατήρια.

Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως δέκα άτομα. Επίσης για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Την 1η Ιουνίου εξετάζεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου. 1η Ιουνίου έχει προταθεί να ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με κανόνες. 1η Ιουνίου θα ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ. Για την ίδια ημερομηνία 15 Ιουνίου η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης. Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες) με κανόνες φυσικά απέχοντας τα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

11 Μαΐου πιθανότατα θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄Λυκείου καθώς και στα φροντιστήρια.

Σχεδόν είκοσι μέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.