Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Κύμα κλοπών με δηλητηριασμένα τσιγάρα σοκάρει τη Γαλλία.



Άγνωστοι προσφέρουν δηλητηριασμένα τσιγάρα σε νέους που συναντούν τυχαία στον δρόμο, ρίχνοντάς τους σε κώμα ή καθιστώντας τους ανίκανους να αντιδράσουν, ώστε να τους ληστέψουν εύκολα: οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην κεντροανατολική Γαλλία έχουν ξεκινήσει έρευνα, αφού καταγγέλθηκαν έξι τέτοιες δηλητηριάσεις.

Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο στη μητροπολιτική Γαλλία. Ο εισαγγελέας της πόλης Ροάν, Αμπντελκρίμ Γκρινί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξάγεται έρευνα για «ληστεία με χρήση βίας και από κοινού, με τη χορήγηση επιβλαβών ουσιών».

Από το περασμένο Σάββατο έχουν σημειωθεί τέσσερις τέτοιες ληστείες, με συνολικά έξι θύματα, στη Ροάν και το Λε Κοτό. Ορισμένα από τα θύματα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όμως όλοι τους έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο είχε παρατηρηθεί παλαιότερα στο νησί Λα Ρεινιόν, που είναι γαλλικό έδαφος, στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον Γκρινί.

Όλα τα θύματα κάπνισαν από δύο μέχρι τέσσερα στριφτά τσιγάρα που τους πρόσφεραν άλλοι, στον δρόμο. Ο καπνός φαίνεται ότι είχε ψεκαστεί με κάποια ουσία που είχε ως αποτέλεσμα να τους φέρει σε κατάσταση ντελίριου, να τους ρίξει σε κώμα ή να τους καταστήσει ληθαργικούς. Το Σαββατοκύριακο, ο ένας από τους νέους που δηλητηριάστηκαν έδειξε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους πυροσβέστες που πήγαν να τον βοηθήσουν ενώ ένας άλλος έτρωγε χαλίκια.

Οι δράστες έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους, ιδίως τα κινητά τηλέφωνά τους.

Οι γαλλικές αρχές αναλύουν τις γόπες των τσιγάρων και το αίμα των θυμάτων προκειμένου να διαπιστώσουν ποια ουσία ευθύνεται για τη δηλητηρίαση τους.


Πηγή: newsit.gr


Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για κλοπές κατ' εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση



Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 29-7-2019 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 41χρονος αλλοδαπός, για κλοπές κατ' εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αναζητούνται δύο (2) συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες, καταστήματα και Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν -4- κλοπές από γραφεία, -1- κλοπή από κατάστημα και -8- κλοπές από Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σοκ στην Πάτρα: Αυτοκτόνησε με υγραέριο



Τραγωδία στην Πάτρα όπου ένας νέος άνθρωπος κλείστηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας και αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας υγραέριο. 

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης (31/7) συναγερμός σήμανε σε αστυνομία και ΕΚΑΒ με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας στις νέες Εργατικές Κατοικίες Λεύκας.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να κατέβουν στο υπόγειο με μάσκα οξυγόνου, καθώς η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη.

Εκεί βρέθηκαν μπροστά το νεκρό άτομο. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο θάνατός του έχει επέλθει πριν αρκετή ώρα νωρίτερα.

Πηγή


Οδηγός φορτηγού επιτέθηκε σε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ



Επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο εφοριακών στο Ρέθυμνο, από οδηγό φορτηγού.

Στον οδηγό του ζητήθηκε να γίνει έλεγχος στα παραστατικά και τα τιμολόγια, για τα μεταφερόμενα είδη, τότε δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του οδηγού που τους κτύπησε άσχημα και μετά πήρε το φορτηγό και έφυγε από το σημείο.

Οι δύο εφοριακοί της ΑΑΔΕ, ένας άνδρας 58 ετών και μία γυναίκα 55 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τραύματα στο κεφάλι από γροθιές. Στην γυναίκα έγινε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ρήξη τυμπάνου.

Η ΕΛ.ΑΣ μετά από αναζήτηση βρήκε το φορτηγό το κατάσχεσε και αναζητάει τον δράστη της επίθεσης. 



Κακοποιοί και συμμορίες ρημάζουν τη Μύκονο



Στο νησί της Μυκόνου πραγματοποιούν απόβαση και φέτος μέλη οργανωμένων συμμοριών διαρρηκτών, μπουκαδόρων και ληστών που λεηλατούν βίλες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα ή αρπάζουν χωρίς καν να γίνουν αντιληπτοί πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια των κατόχων τους. Ακολουθώντας το δόγμα «follow the money», οι κακοποιοί χτυπούν συντεταγμένα τους στόχους τους κάνοντας «χρυσές δουλειές» στο κοσμοπολίτικο νησί. Οπως υπογραμμίζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα κυκλώματα αποτελούνται τόσο από έλληνες όσο και από αλλοδαπούς κακοποιούς, μεταξύ των οποίων και μέλη μαφιόζικων οργανώσεων του ιταλικού Νότου.

Πίσω από τις ομάδες κρούσης με εξειδίκευση στην «ταχυδακτυλουργική» αρπαγή ρολογιών βρίσκεται, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., δίκτυο κλεπταποδόχων, οι οποίοι ειδικεύονται στον «καθαρισμό» τους, με αλλαγή των σειριακών αριθμών, ώστε να μπορούν στη συνέχεια να διοχετευθούν στη μαύρη αγορά.

Με την αρπαγή ρολογιών μεγάλων οίκων μόδας να αποτελεί την «τελευταία τάση» μεταξύ των κακοποιών που επιλέγουν τη Μύκονο, ταυτόχρονη έξαρση εμφανίζεται και σε άλλες μορφές εγκληματικότητας όπως οι κλοπές, οι διαρρήξεις αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών. Μάλιστα, πολλές από τις συμμορίες δραστηριοποιούνται σε πλέον του ενός… τομείς παραβατικότητας, αναπτύσσοντας πολυεπίπεδη δράση.

Εκμεταλλευόμενα τα μεγάλα κενά στην αστυνόμευση του λαμπερού νησιού, τα μέλη των συμμοριών βάζουν, επίσης, στο στόχαστρό τους πολυτελείς βίλες και τουριστικά καταλύματα. Το πιο πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ενοικιαζόμενη βίλα, όπου διέμενε οικογένεια υπηκόου Περού. Η διάρρηξη έγινε ξημερώματα· οι δράστες με ειδικά εργαλεία παραβίασαν την μπαλκονόπορτα και έκλεψαν χρυσαφικά και δύο πανάκριβα ρολόγια αξίας 45.000 και 20.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στοχευμένα έδρασε μία ακόμη συμμορία, η οποία εισέβαλε στη βίλα γάλλου τουρίστα στη Φτελιά αποσπώντας 5.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και κοσμήματα αξίας 35.000 ευρώ.

Το πρωί του Σαββάτου, άνδρες του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν στον Πειραιά έναν 33χρονο ομογενή λίγα λεπτά πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για τη Μύκονο έχοντας μαζί του ένα φορητό… οπλοστάσιο, ενώ τρεις συνεργοί του αναζητούνται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, ο συλληφθείς φαίνεται να ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα κατά πολυτελούς οικήματος στο νησί των ανέμων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πυροβόλο όπλο, κουκούλα full face καθώς και δεματικά τύπου tire up και μονωτική ταινία που χρησιμοποιούνται από ληστές για την ακινητοποίηση των θυμάτων τους.

Σήμα SOS για την προστασία του Νησιού των Ανέμων εκπέμπει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ζητώντας την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών. Οπως εξηγεί στα «ΝΕΑ», ο δημοφιλής προορισμός δέχεται περί τα δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, ενώ τα τελευταία χρόνια, κατόπιν συστηματικών και στοχευμένων ενεργειών, έχει καταφέρει να αποτελεί τον Νο 1 προορισμό του διεθνούς τζετ σετ, γεγονός που το καθιστά στόχο κυκλωμάτων.

«Απόδειξη της αξεπέραστης ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε εδώ η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τίφανι. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να χαθούν όσα τόσα χρόνια έχουν καταφέρει οι Μυκονιάτες λόγω της αύξησης συγκεκριμένων μορφών εγκληματικότητας» σημειώνει ο Κωνσταντίνος Κουκάς, προσθέτοντας πως η αθρόα συρροή στο νησί κορυφαίων πολιτικών, αθλητών, καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων διεθνούς εμβέλειας είναι ακριβώς η αιτία που το έχει ταυτόχρονα καταστήσει δελεαστικό προορισμό για έμπειρους κακοποιούς που συνηθίζουν να χτυπούν πολυτελή θέρετρα ανά την υφήλιο.

«Το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν διαθέτει μόλις 80 στελέχη (από 25 τον χειμώνα), εκ των οποίων οι 32 είναι δόκιμοι ή νεαροί ανθυπαστυνόμοι που απασχολούνται στον διαβατηριακό έλεγχο. Η ανάγκη ενίσχυσής του είναι επιτακτική» τονίζει ο δήμαρχος Μυκόνου, που έχει αιτηθεί την αποστολή δύο τετραμελών κλιμακίων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) καθώς και τεσσάρων ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας: «Κατόπιν επιστολής μου προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, λάβαμε τη διαβεβαίωση πως σήμερα (31/7) θα φτάσουν στο νησί οι επιπλέον αστυνομικοί, οι οποίοι θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες αλλά και στους τέσσερις συν τέσσερις άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας που αποσπάστηκαν τον Μάιο και τον Ιούλιο και ήδη σημείωσαν τις πρώτες επιτυχίες».

Μάλιστα, προκειμένου να διευκολυνθεί η υπηρεσία αλλά και να υπάρξουν κίνητρα για τη μετακίνηση αστυνομικών στο νησί, ο Δήμος Μυκόνου έχει φροντίσει να παρέχει στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 13ο μισθό από δημοτικά κονδύλια, καθώς και δωρεάν στέγαση και σίτιση κατόπιν συνεννόησης με ντόπιους επιχειρηματίες.

«Προστατεύοντας την εικόνα της Μυκόνου προστατεύουμε την εικόνα ολόκληρης της Ελλάδας. Το νησί αποτελεί τη βιτρίνα της χώρας μας στο εξωτερικό» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

Νεσφυγέ Λία, Σκορδάς Αγγελος


Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο



Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Εννέα ημέρες μετά την υπερψήφιση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης, η Βουλή συζητά, ήδη -και θα ψηφίσει εντός των επόμενων ωρών- ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έχουν ψηφιστεί έως τις 9 Αυγούστου. Και ένα από τα δέκα νομοσχέδια που -στο επόμενο 4μηνο- θα αποτελέσουν την πυξίδα μας για μια ολόκληρη τετραετία.

Είναι η δική μας, γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν. Η απόδειξη ότι είχαμε και έχουμε σχέδιο, που φέρνει άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα. Και η πρώτη σφραγίδα μας στη νέα σελίδα προόδου, που καλείται τώρα να γράψει η χώρα μας!

Από την άποψη αυτή, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «ταυτότητα» της νέας κυβέρνησης:

– Γιατί, πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία. Και μάλιστα νωρίτερα από όσο προβλεπόταν.

– Δεύτερον, γιατί, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων, ευνοεί -ταυτόχρονα- εκατομμύρια νοικοκυριά, αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

– Και τρίτον, διότι το σχέδιο νόμου, το οποίο θα ψηφίσουμε σε λίγο, έχει σαφές, ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο. Με μελετημένες προβλέψεις, που αφορούν όλους τους φορολογούμενους, ιδίως, όμως, τους πιο αδύναμους.

Με άλλα λόγια, υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε τηρώντας τις υποσχέσεις μας:

Την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης.

Την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων.

Την αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές.

Και, τελικά, τη μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος, ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι δύο κύριες παρεμβάσεις αυτού του πρώτου νομοσχεδίου νομίζω ότι αναλύθηκαν εκτενώς και από τους υπουργούς και από τον εισηγητή μας και από τους συναδέλφους βουλευτές που πήραν τον λόγο και έχουν γίνει κατανοητές πια από τους πολίτες.

Η πρώτη παρέμβαση μειώνει μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατομμύρια ευρώ. Κανείς δεν εξαιρείται από αυτή τη γενναία ελάφρυνση. Μια ελάφρυνση, όμως, η οποία κλιμακώνεται δίκαια -ανάλογα με την αξία του ακινήτου:

– Στις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ, η μείωση είναι της τάξης του 30%. Για αξίες από 60.000 έως 70.000 είναι 27%. Για ακίνητα που έχουν αξία μέχρι 80.000 ευρώ, η μείωση πηγαίνει στο 25%.

– Και για ακίνητα αξίας από 80.000 ευρώ μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ -και αυτά, τελικά, είναι και τα περισσότερα- ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 20%. Ενώ για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, η μείωση είναι μικρότερη, της τάξης του 10%.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν αμέσως, εντός των επόμενων έξι εβδομάδων, όταν θα έχουν αποσταλεί τα εκκαθαριστικά τους, ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους. Ανάμεσά τους και σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν τελείως από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και σχεδόν 1.300.000 συμπολίτες οι οποίοι με τη δική μας ρύθμιση θα δουν σημαντικά μεγαλύτερη ωφέλεια.

Το αποτέλεσμα; Σημαντική ανακούφιση για τους πολίτες. Τόνωση της αγοράς ακινήτων, αλλά και βελτίωση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών.

Ταυτόχρονα, η δεύτερη παρέμβασή μας -όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά- διευρύνει και βελτιώνει τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο μέσω του συστήματος των «120 δόσεων»:

– Το επιτόκιο που σήμερα επιβαρύνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά πέφτει από το 5% στο 3%, για λόγους προφανούς ισότητας. Όσο, δηλαδή, είναι και το επιτόκιο που καταβάλλει το Δημόσιο στις οφειλές του προς τους ιδιώτες.

Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή -όπως είχαμε δεσμευτεί- υποχωρεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ το μήνα. Ενώ ευνοούνται με αυτό τον τρόπο πολύ περισσότεροι οφειλέτες.

– Ενώ στη ρύθμιση θα υπάγονται και στο εξής νομικά πρόσωπα με βασική οφειλή έως ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δίνονται, επίσης, επιλογές και κίνητρα, ώστε οι συνεπείς οφειλέτες να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες εκπτώσεις και απαλλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι χαλαρώνει, επιτέλους, η θηλιά που έπνιγε εκατομμύρια συμπολίτες μας τα χρόνια της κρίσης.

Και το σημαντικότερο ίσως: Συνδέουμε τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις με το ξεπάγωμα των λογαριασμών που έμεναν σε καθεστώς κατάσχεσης και αναγκαστικών μέτρων.

Δίνουμε, έτσι, ανάσα και ελευθερία κινήσεων στους επιχειρηματίες.

Το αποτέλεσμα; Επιχειρηματίες και επαγγελματίες αποκτούν πάλι μία νέα ευκαιρία, μια δεύτερη ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και πάλι.

Ενώ το κράτος θα διαθέτει, πλέον, ένα σαφή δρόμο, έναν οδικό χάρτη για να αυξήσει -σταδιακά αλλά σίγουρα- τα έσοδά του.

Θέλω, όμως, να τονίσω κάτι ακόμη -το τόνισε και ο υπουργός Οικονομικών και θέλω σε αυτό να είμαι απολύτως κατηγορηματικός και σαφής: Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα είναι και η τελευταία. Πρέπει, λοιπόν, να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας, διότι δεν θα υπάρξει άλλη.

Πολύ σύντομα, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Οικονομικών, θα φέρουμε έναν μόνιμο μηχανισμό ρυθμίσεων. Τονίζω, δεν θα έχει τα ίδια θετικά χαρακτηριστικά. Συνεπώς, καλώ όλους τους οφειλέτες να εκμεταλλευθούν αυτή την τελευταία ευκαιρία, διότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση τόσο γενναιόδωρη.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επαναλαμβάνω ότι ο στόχος μου, σήμερα, δεν είναι τόσο να εξηγήσω τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ή να υπογραμμίσω το κοινωνικό του πρόσωπο.

Πήρα τον λόγο, ασφαλώς, γιατί θέλω να τιμήσω την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης που έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Παίρνω τον λόγο, όμως, κυρίως για να αναδείξω και την πολιτική κατεύθυνση των πρωτοβουλιών μας. Οι πρώτες φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν αποτελούν μόνο υλοποίηση μιας προεκλογικής δέσμευσης.

Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν είναι, απλά, μία δυνατή απάντηση σε όσους υποσχόντουσαν ότι θα τον καταργήσουν,  αλλά τελικά τον αύξησαν. Και το νέο σύστημα αποπληρωμής των χρεών δεν έρχεται ως μία ακόμη εναλλακτική σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα.

Όλες αυτές οι παράλληλες ενέργειες -μαζί με τον νέο φορολογικό νόμο ο οποίος ακολουθεί- συγκροτούν ένα συνεκτικό πλαίσιο οικονομικής δράσης. Με ειδικά μέτρα και χρονοδιαγράμματα  εφαρμογής. Αλλά με ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση: Να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Και να δημιουργηθεί νέος πλούτος, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι οι Έλληνες!

Και είναι ακριβώς αυτή η νέα πολιτική θεώρηση που δημιουργεί μια κατανοητή αμηχανία στην αντιπολίτευση. Γιατί με παλαιά εργαλεία σκέψης, δυσκολεύεται να συλλάβει τον τρόπο λειτουργίας μας.

Κι έτσι χαρακτηρίζει συχνά απλοϊκά, θα έλεγα, «τεχνοκράτη» αυτόν ο οποίος επιδιώκει το αποτέλεσμα. Ψάχνει το πολιτικό μας στίγμα σε κομματικούς χάρτες που δεν υπάρχουν πια. Και -το ίδιο εύκολα και απλοϊκά- μας ασκεί σπασμωδική κριτική πότε για συντήρηση, πότε για μοντέρνο βολονταρισμό.

Η απάντηση, κυρίες και κύριοι, είναι η Αυτοδύναμη Ελλάδα με Ισχυρή Ανάπτυξη! Ένα σύνθημα που συμπυκνώνει τη δική μας πολιτική οπτική.  Οπτική, που αντικαθιστά την παραδοσιακή μικροκομματική πρακτική με αυτό το οποίο αποκαλώ σύγχρονη εφαρμοσμένη πολιτική. Ενώ, παράλληλα, υπερβαίνει και τα γνώριμα κομματικά σύνορα: Οι κοινωνίες είναι, πλέον, πολύ σύνθετες για να ερμηνεύονται με ταξικούς όρους του 19ου αιώνα. Και η πραγματικότητα προκαλεί, όντως, ανισότητες, οι οποίες, όμως, είναι πολύ πιο περίπλοκες από αυτές που μάθαμε στο παρελθόν.

Η τεχνολογική έκρηξη, οι διακυμάνσεις της παγκοσμιοποίησης, η κλιματική κρίση δημιουργούν τελείως νέα δεδομένα. Και αυτά, μεγεθύνουν τα προβλήματα χωρών -όπως η Ελλάδα- που έμειναν επί χρόνια μακριά τους. Οι καιροί απαιτούν συνεπώς ριζοσπαστική σκέψη και κυρίως αποτελεσματικές  πράξεις. Γι΄ αυτό και τα δύο αυτά στοιχεία θα βηματοδοτούν, στο εξής, το σύνολο της πολιτικής μας!

Το παρόν νομοσχέδιο, λοιπόν, δεν είναι -απλά- μία πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Αποτελεί και την πρώτη τροχιοδεικτική βολή μιας οικονομικής αντίληψης με συγκεκριμένη πολιτική «πρώτη ύλη». Κορμός της είναι η ανάπτυξη για τη μεγέθυνση του εθνικού πλούτου υπέρ των πολλών. Ιμάντας της είναι πάντα η παραγωγική μεσαία τάξη. Φυσικό της περιβάλλον είναι ο 21ος αιώνας. Και πολιτικό της πρόσημο είναι η πρόοδος. Στόχος της παραμένει πάντα η φωτεινή Ελλάδα!

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η χώρα κάνει τα πρώτα σταθερά, αλλά σίγουρα, βήματα για να αφήσει οριστικά πίσω της την εμπειρία της κρίσης. Ήδη το κράτος κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών, δανειζόμενο με το χαμηλότερο επιτόκιο της εποχής του ευρώ. Και η σημερινή επισκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπιστώνει κάτι εξαιρετικά σημαντικό κατά τη γνώμη μου: ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος από τις 101 μονάδες τον Ιούνιο εκτινάχθηκε στις 105.3 μονάδες τον Ιούλιο-δηλαδή, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Και αυτό, θέλω να σας επισημάνω ότι, είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα από το 2008, πριν μας χτυπήσει η κρίση! Κάτι που σημαίνει ότι, ναι, η ανάπτυξή μας μπορεί να πετύχει τον στόχο του 3-4%, που έχουμε θέσει. Η πολιτική μας, όμως, κερδίζει και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που βλέπει μία κυβέρνηση που, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες, υποσχέθηκε λιγότερα, και πράττει περισσότερα και γρηγορότερα! Κι είμαστε μόνο στην αρχή.

Σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, που θα απλοποιεί διαδικασίες, θα μειώνει τους φόρους για κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Θα δίνει τολμηρά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, για ξένες επενδύσεις θα κινητοποιεί ταυτόχρονα και ελληνικά κεφάλαια. Θα ανακουφίσει το τραπεζικό σύστημα. Θα καθιερώνει το ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές μας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική τομή. Και δύο είναι οι λέξεις-κλειδιά της πολιτικής μας: Το αποτέλεσμα και η εμπιστοσύνη!

Τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής μας μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες είναι, ήδη, ορατά στους πολίτες. Ενώ η χώρα αρχίζει να περιβάλλεται με ένα πλέγμα εμπιστοσύνης, που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αφήνουμε οριστικά πίσω τα πέτρινα χρόνια της κρίσης.

Και όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μη μας εμπιστεύονται και οι εταίροι μας;

Κυρίως, όμως -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- ζητώ να μας εμπιστευτούν οι Έλληνες. Αυτούς υπηρετούν τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις μας. Και στο δικό τους όραμα μένουμε στρατευμένοι.

Αξίζουμε μία καλύτερη Ελλάδα και την μπορούμε! Δεν θα σταματήσω να το λέω. Γιατί δεν θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε μπροστά μέχρι να πάμε ξανά τη χώρα ψηλά!

Σας ευχαριστώ.




Ένα 3χρονο αγοράκι έπεσε από ύψος 5 ορόφων και επέζησε



Ένα αγοράκι τριών ετών επέζησε, χωρίς να υποστεί κανέναν τραυματισμό, από την πτώση που είχε από τον πέμπτο όροφο ενός κτιρίου στην Κίνα, χάρη στη σωτήρια παρέμβαση των γειτόνων, οι οποίοι ανέκοψαν την πορεία του χρησιμοποιώντας μια κουβέρτα.

Το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι, καθώς η γιαγιά του είχε βγει έξω για ψώνια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 3χρονος δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό.

Shocking moment: 2-year-old boy falls from 6th floor in SW China and lands safely in blanket spread out by neighbors


Χειροβομβίδα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου εντοπίστηκε στα Εξάρχεια



Χειροβομβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σήμερα στις 11:30 το πρωί σε υπό ανακαίνιση κτίριο στην οδό Ασκληπιού 102 στα Εξάρχεια. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών οι οποίοι ερεύνησαν τη χειροβομβίδα και κλιμάκιο του στρατού την παρέλαβε.

Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.


Ανεξήγητο! Πανηγυρίζει για την άρση ασυλίας του Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ!!



Για όλους τους νοήμονες ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει 4 χρόνια κυβέρνησης φαίνεται ανεξήγητη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για όσους τους ξέρουμε δεν είναι, είναι τέτοια η αθλιότητα τους που κάνουν το άσπρο μαύρο για να πανηγυρίσουν.

Σύμφωνα με non paper που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζει για την άρση ασυλίας του Πολάκη με 163 ψήφους.

Το ανεξήγητο non paper για να γελάει και να αναρωτιέται ο κόσμος αναφέρει:

«Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή η κυβερνητική παράταξη.

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας. Απέτυχε οικτρά.

Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή. Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην Υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος.

Οι επιλογές της ΝΔ, η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η όψιμη σιωπή του κου Στουρνάρα σχετικά με πιθανούς δημοσιονομικούς κινδύνους τους οποίους δεν δίσταζε να υπενθυμίζει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση φανερώνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Σε αυτό το έδαφος η ΝΔ μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει.

Και για να προλάβουμε το επιχείρημα ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει ζητώντας σήμερα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος υπενθυμίζουμε τα εξής: η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των Υπουργών. Τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως Υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής.

Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία».


Συριζαίοι ο νέος ποινικός κώδικας αποφυλάκισε τον Κορκονέα να ντρέπεστε



Με αναφορές στις πρόσφατες αποφυλακίσεις του Αριστείδη Φλώρου και του Επαμεινώνδα Κορκονέα,που έγιναν με τους ποινικούς νόμους έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης μπλέχτηκε για να πει στην βουλή ότι η παραπομπή του με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος για την βουλευτική ασυλία κι όχι με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών «αποδεικνύει πολιτική σκοπιμότητα». 

Πρέπει να σταματήσουν οι συριζαίοι να κοροϊδεύουν τον κόσμο πράγμα δύσκολο, γιατί και οι δύο αποφυλακίσεις έγιναν με τους ποινικούς νόμους έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετηθούν σύντροφοι κακοποιοί και τρομοκράτες

Η αποφυλάκιση Επαμ. Κορκονέα σχετίζεται άμεσα με τους νέους ποινικούς κώδικες τελεία και παύλα όσο και να θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Η απόφαση των δικαστών στηρίχτηκε καθαρά στο νόμο, τα 13 χρόνια κάθειρξης τα επέβαλε ο νόμος. Για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με τον παλαιό ποινικό κώδικα προβλέπονταν στο άρθρο 299 μόνο ισόβια κάθειρξη, με τον νέο ποινικό κώδικα προβλέπετε ότι μπορεί το δικαστήριο να καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη αλλά και σε πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών δηλαδή 10 ως 15. Ο προηγούμενος νόμος ήταν πιο αυστηρός και από τη στιγμή που του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό το δικαστήριο τότε μεταβάλλεται το πλαίσιο ποινής και η ισόβια κάθειρξη μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη. και αυτό όχι με την τωρινή νομοθετική μεταβολή αλλά και με το προισχύσαν Δίκαιο. 

Με τον παλαιότερο νόμο το δικαστήριο θα έπρεπε να αξιολογήσει την ατομική, οικογενειακή επαγγελματική και κοινωνική συμπεριφορά του καταδικασθέντος τώρα με το νέο νόμο το μόνο που οφείλει να αξιολογήσει ο δικαστής είναι η προηγούμενη σύννομη δηλαδή να μην έχει παραβιάσει το νόμο.




Χωρίς ασυλία ο Πολάκης προκλητικός καπνίζει στην βουλή ενώ απαγορεύεται



Χωρίς βουλευτική ασυλία ο Παύλος Πολάκης και τον πέλεκυ της δικαιοσύνης να τον περιμένει εμφανίστηκε στο κυλικείο της Βουλής, παρέα με στελεχάρες του κόμματος του καπνίζοντας όχι ένα αλλά δύο τσιγάρα την ώρα που απαγορεύεται σε όλους τους χώρους της βουλής.

Μάλιστα φρόντισε ο ίδιος ο Πολάκης να ανεβάσει προκλητικά την φωτογραφία στο facebook, γράφοντας «στο κυλικείο της Βουλής, με καλή παρέα μετά το γλέντι που προηγήθηκε».


Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας του Πολάκη!!!



Η Βουλή ψήφισε την άρση ασυλίας του Πολάκη και τον λόγο έχει τώρα η δικαιοσύνη!! 

Τρέμοντας ο πάλε ποτέ παλικαράς του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρυφτεί για τα όσα έκανε πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να μην αρθεί η ασυλία του και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη - «Ζητάω να πάω με το άρθρο 86 γιατί είμαι πολιτικό πρόσωπο» είπε ο Παύλος Πολάκης και η βουλή του απάντησε καταλλήλως!!!

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πολάκη για την υπόθεση της καταγραφής της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον διοικητή της ΤτΕ ψήφισαν 163 βουλευτές και κατά 13.

Για την υπόθεση του κ. Στ. Πουλή υπέρ της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών 1

Με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων υπέρ της ασυλίας ψήφισαν οι ΚΟ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης ενώ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.