Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Από την στελεχάρα Κουντουρά στην στελεχάρα Θεοχαρόπουλο το υπουργείο τουρισμού


Πανηγύρια στις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας!!

Τα γραμμάτια πρέπει να να εξοφλούνται και ο Τσίπρας δεν αφήνει κανένα τελειωμένο παραπονεμένο.

Η στελεχάρα Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιλέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα για την θέση της στελεχάρας Έλενας Κουντουρα στο υπουργείο Τουρισμού.



Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις ότι ο Μητσοτάκης κρύβεται από ένα απατεώνα πρωθυπουργό



Δεν έχει τέλος αυτή η ξεφτίλα του κυβερνώντος κόμματος που μετά την στήριξη τους στον δικτάτορα Μαδούρο, και τις αποκαλύψεις για τα εγκλήματα τους στο Μάτι με τους 101 νεκρούς χωρίς ούτε ένα συγνώμη βγάζουν ανακοινώσεις ότι κρύβεται ο Μητσοτάκης από ένα απατεώνα που κάνει τον πρωθυπουργό.

Δεν άγγιξαν τον Τσίπρα ούτε οι αποκαλύψεις για το Μάτι, ούτε η καθημερινή ξεφτίλα που τον αναγκάζει να στηρίζει τον Νεάντερταλ Παύλο Πολάκη και αντί να ζητάει συγνώμη βάζει το κόμμα να βγάζει ανακοινώσεις, ενώ κρύβεται πίσω από τον Νεάτερνταλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στον δικό του κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να περάσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται από ένα αποδεδειγμένα απατεώνα με διεθνή αναγνώριση τον Αλέξη Τσίπρα “ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι «άχρηστος σε όλα τα άλλα», όπως θα έλεγε και η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά ξέρει άριστα να κρύβεται από τον Αλέξη Τσίπρα, στην ασφάλεια των κομματικών του οργάνων,φοβούμενος την πολιτική αντιπαράθεση προγραμμάτων και θέσεων. Δυστυχώς για τον ίδιο, τη Δευτέρα ξεκινά η εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή, που ο πρωθυπουργός προκάλεσε. Εκεί, ο αρχηγός της Ν.Δ. θα πρέπει να πει και κάτι ουσιαστικό για να μην γελοιοποιηθεί”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ποντάρει στον σύρει ένα σοβαρό πολιτικό σε ένα debate, με όπλα στο θράσος, το ψέμα και την ανηθικότητα του Αλέξη Τσίπρα που δεν τον νοιάζει να ξεφτιλιστεί λέγοντας ασύστολα ψέματα για να φανεί ανώτερος του Κυριάκου Μητσοτάκη.



Κάλεσμα Μητσοτάκη: Στις 26 Μαΐου οι πολίτες να πουν ως εδώ στην κυβέρνηση


Καθαρή νίκη της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να στείλουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα και στην κυβέρνηση. Μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος πριν τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «τρέμει τις εθνικές εκλογές» επισημαίνοντας πως «έχοντας περάσει μια έρημο τεσσάρων χρόνων, όμηρος ενός κόμματος που ήρθε εξουσία οδηγώντας τη χώρα στα άκρα, η κοινωνία παίρνει και πάλι τα πράγματα στα χέρια της».

Όπως είπε μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους τρεις μεγάλους δήμους, θα σημαίνει πως οι Έλληνες αξίζουν μια χώρα περήφανη, με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με ενότητα και με ασφάλεια για όλους.

«Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν  με την ψήφο τους «ως εδώ» στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση. Και θα απαιτήσουν από εμάς να πάμε μπροστά. Ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή ανοίγει σε 22 μέρες. Και αυτή η ώρα είναι τώρα» είπε τονίζοντας ότι οι κάλπες που έρχονται αποτελούν μία ξεχωριστή αναμέτρηση, με περιεχόμενο καθαρά πολιτικό και διάσταση εθνική. «Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης.Κρίνονται, συνεπώς, πολλά στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει χώρος για επιπόλαιες επιλογές.  Η ψήφος στις 26 Μαΐου δεν θα είναι ούτε απλό «μήνυμα διαμαρτυρίας» προς κάποιον ούτε ανέξοδο «σήμα συμπάθειας» προς κάποιον άλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα της κάλπης πρέπει να γίνει καταλύτης και ηχηρό μήνυμα που θα φέρει το μέλλον, από σήμερα». 




Μητέρα τριών παιδιών δέχτηκε άγρια επίθεση από τον αρραβωνιαστικό της φίλης της επειδή ήταν άπλυτα τα πιάτα


Γυναίκα δέχτηκε άγρια επίθεση από τον αρραβωνιαστικό της φίλης της επειδή τα πιάτα στο σπίτι ήταν άπλυτα.

Η 30χρονη Άμι Γουάιτ από το Σάσεξ δέχτηκε επίθεση από τον 34χρονο Αλέξις Πούπαρντ και έκτοτε ζει με διαταραχή μετατραυματικού στρες και δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο 34χρονος την γρονθοκόπησε και την κλώτσησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να της σπάσει το πιγούνι. Η ίδια είχε πάει σπίτι του 34χρονου με τη φίλη της, Λάουρα, η οποία ήταν και αρραβωνιαστικιά του και επιτέθηκε και στις δύο επειδή τα πιάτα ήταν άπλυτα.


Η Άμι δηλώνει πως σοκαρίστηκε αφού ο Αλέξις δεν είχε δείξει σημάδια πως ήταν βίαιος.


Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο σπίτι μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους όταν ο 34χρονος επέστρεψε από τη δουλειά. Μόλις μπήκε στην κουζίνα ακούστηκαν ουρλιαχτά και «η Λάουρα μου έδωσε το μωρό να το πάρω αγκαλιά και πήγε να δει τι συνέβαινε».


Το ζευγάρι τσακώθηκε και η Λάουρα είπε στην Άμι πως ο σύζυγός της ήταν οργισμένος επειδή δεν ήταν καθαρή η κουζίνα. Οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να καθαρίσουν όταν ο 34χρονος πήγε για ψώνια ενώ τα παιδιά τα πήγαν στο σπίτι της Άμι.


Το βράδυ της ίδιας μέρας οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να πάνε στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια προκειμένου να πάρουν γάλα και πάνες.


«Μόλις φτάσαμε με το ταξί είδα τον Αλέξις να στέκεται στην πόρτα φανερά εκνευρισμένος. Επιτέθηκε στη φίλη μου και μπήκα στη μέση. Με γρονθοκόπησε, με έριξε κάτω και με κλώτσησε στο κεφάλι. Ο οδηγός ταξί που μας περίμενε κάλεσε την αστυνομία ενώ εγώ είχα λιποθυμήσει», λέει η Άμι.


Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε πως είχε σπασμένο πιγούνι και τραύμα στο μάτι ενώ είχε χάσει και ένα δόντι. Η Λάουρα είχε σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και έκτοτε αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή της.


Ο Αλέξις συνελήφθη ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και δύο μηνών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο Ρουβίκωνας απειλεί ανοικτά τους δικαστές που δεν δίνουν άδεια στον Κουφοντίνα


Το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Γιώργος Καλαϊτζίδης απειλεί ευθέως και προκλητικά τους δικαστές που δεν θα δώσουν άδεια στον εκτελεστή τρομοκράτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Προαναγγέλλει ότι «όλα θα κοκκινίσουν» ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου και αυτό για πολλούς είναι ευθεία απειλεί για την ζωή των δικαστών.

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έχει ανεβάσει στο προφίλ του και φωτογραφία αγκαλιά με τον τρομοκράτη εκτελεστή Κουφοντίνα δείχνοντας την σχέση της οργάνωσης με την τρομοκρατία.

Οι δικαστές του τριμελούς συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου που θα κρίνουν εντός της εβδομάδας την χορήγηση ή μη άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν πλόεν σοαβρή απειλεί απο τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα με κίνδυνο της ζωής τους.

Οι απειλές εξαπολύθηκαν μέσω facebook από το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης και λέει «οι τρεις συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη, την ζωή τη δικιά μας και την ζωή την δικιά τους», και προαναγγέλει ευθέως κύκλο αίματος αν η απόφαση που θα λάβουν δεν θα είναι θετική ως προς το αίτημα της χορήγησης άδειας, αφού γράφει: «Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν, όλα θα κοκκινίσουν». 

Το κείμενο με τις απειλές Καλαϊτζίδη στο facebook: 

Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα.Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες.Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους.Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα.Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν.


Δείτε την πρώτη ανάρτηση του Καλαϊτζίδη:



Γιωργος Καλαϊτζίδης
11 ώρες πριν
Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα.Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες.Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους.Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα.Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν.

PAGASITIKOSNEWS.COM
Αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους την απεργία πείνας που ξεκίνησε   Στο τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα κριθεί ξανά η τύχη της άδειας ...

107

4

7


Μητσοτάκης για δίδυμο Τσίπρα Πολάκη :«έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος»



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή διμέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν Πρωθυπουργό κι έναν Υπουργό σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: «έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος». Αναφερόμενος στα ντοκουμέντα για την τραγωδία στο Μάτι που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη, είπε ότι αυτά αποδεικνύουν ότι και οι δύο, εκείνη τη νύχτα στο Μάτι, ήξεραν αλλά υποκρίνονταν μπροστά στις κάμερες. «Ήταν στην κορυφή ενός ανίκανου κράτους, που αδυνατούσαν να συντονίσουν. Γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί  συμπολίτες μας και συνειδητά το απέκρυπταν. Συνωμότες, που στην αρχή παρουσίαζαν ψεύτικα δορυφορικά στοιχεία για εμπρησμούς. Και μετά επέρριπταν την ευθύνη στους ίδιους τους κατοίκους, σε ένα κρεσέντο απάνθρωπης προπαγάνδας.Την ώρα που ξεψυχούσαν άνθρωποι, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε αν το επόμενο πρωί «θα πετούσαν τα αεροπλάνα». Ενώ ο υπουργός Υγείας Πολάκης κάτι ψέλλιζε για λίγους τραυματίες. Την άλλη μέρα, ωστόσο, δήλωνε με θράσος ότι οι νεκροί «μαύρισαν» την εικόνα της δήθεν κυβερνητικής προσπάθειας. Και απειλούσε τον καθηγητή Συνολάκη επειδή απέδειξε ότι το κακό θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο. Ανίκανοι και αναίσχυντοι. Αυτοί ήταν – και αυτοί είναι. Εννιά μήνες μετά ούτε μια συγγνώμη.  Και με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας, που έχει εξαγγελθεί από τον περασμένο Αύγουστο, να έχει έρθει μόλις τώρα για διαβούλευση. Ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η φετινή αντιπυρική περίοδος. Είναι ντροπή» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως τη Δευτέρα στη Βουλή  θα φανεί ότι  «εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας».

Μιλώντας για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως αυτή αποτελεί τον καθρέφτη του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. «Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος. Δεν είναι καν ένας νέος με πρόβλημα υγείας που το ξεπερνά με την ψυχική του δύναμη. Στα δικά τους μάτια είναι κάτι πολύ χειρότερο: Δεν είναι μαζί τους.  Και, το κυριότερο, ο Στέλιος είναι ένας άξιος άνθρωπος. Ίσως αυτό είναι τελικά που τους ενοχλεί περισσότερο από όλα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως στηρίζει τον Υπουργό του προσθέτοντας πως υιοθετώντας την συγκεκριμένη στάση παίρνει και την ευθύνη:  Δέχεται ότι Τσίπρας ίσον Πολάκης. «Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις «μπάμπουσκες» που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις.  Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο.  Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του».



Βραζιλία: Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός όσων σκοτώθηκαν από αστυνομικούς κατά το α’ τρίμηνο


Κάθε ρεκόρ ξεπέρασε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους –πέντε την ημέρα, κατά μέσο όρο– μολονότι ο συνολικός αριθμός των ανθρωποκτονιών μειώθηκε σημαντικά σε αυτήν την τουριστική περιοχή της Βραζιλίας.

Το τρίμηνο αυτό συμπίπτει με την αρχή της θητείας του κυβερνήση Γουίλσον Βιτζέλ, ο οποίος εξελέγη κατά κύριο λόγο επειδή υιοθέτησε την πολιτική ασφαλείας που προκρίνει ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου. Ο τελευταίος ανέλαβε τα καθήκοντά του επίσης τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας του Ρίο (ISP), 434 άνθρωποι σκοτώθηκαν «κατά την επέμβαση ενός μέλους» των δυνάμεων ασφαλείας από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί αφότου ξεκίνησε η τήρηση αυτών των στατιστικών στοιχείων, το 1998.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρωποκτονιών (σ.σ. περιλαμβάνονται και εκείνες που διαπράχθησαν από αστυνομικούς) έχει μειωθεί κατά 18% (1.528 φέτος από 1.868 πέρσι).

Παραμένει πάντως ιδιαίτερα υψηλός, αφού κατά μέσο όρο σκοτώνονται 17 άνθρωποι κάθε μέρα.

Στα τέλη Μαρτίου ο κυβερνήτης Βίτζελ παραδέχτηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα O Globo, ότι η αστυνομία έχει αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές για να σκοτώνουν από μακριά τους υπόπτους.

«Η εντολή είναι ξεκάθαρη: αν κάποιος κρατάει τουφέκι, πρέπει να τον εξουδετερώνουν αμέσως», εξήγησε.

Η αρχή της θητείας του κυβερνήτη συνοδεύτηκε από πολλά βίαια επεισόδια με πρωταγωνιστές αστυνομικούς. Τον Ιανουάριο, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της αστυνομίας σε μια φαβέλα κοντά στο κέντρο του Ρίο – οι εννέα από αυτούς βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι.

Σήμερα, η στρατιωτική αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι μέλη της σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους σε μια επιχείρηση εναντίον διακινητών ναρκωτικών σε μια άλλη φαβέλα, στα βόρεια της πόλης.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
in.gr


Δεν υπάρχουν λεφτά για υγεία, παιδεία από το υπερπλεόνασμα



Σπεύδει η κυβέρνηση να ανακοινώσει τις προεκλογικές παροχές την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το φιλολαϊκό της προφίλ και ταυτόχρονα να επισκιάσει το θέμα Πολάκη, που έρχεται στη Βουλή, την ίδια μέρα, με πρόταση μορφής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας έχει προαναγγείλει ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και προφανώς σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση του στη συζήτηση αυτή ανακοινώνοντας τις παροχές. Το περιεχόμενό τους θα οριστικοποιηθεί σε συνάντησή του αύριο με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως είπε ο τελευταίος χθες σε ομιλία του στα Γιάννενα. Εχουμε σχεδόν καταλήξει, είπε, για το μέγεθος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου και τα μέτρα, και στη συνάντηση θα εξειδικευθούν, αφού προσδιοριστούν και ιεραρχηθούν οι ανάγκες. Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος έδωσε το μέτρο της κυβερνητικής «γενναιοδωρίας», όταν είπε, απαντώντας σε ερώτηση του ακροατηρίου για το πότε θα ανακάμψει η αγορά: «Και ακόμη δεν είδατε αυτά που θα ανακοινώσουμε!».

Προπομπό της παροχολογίας θα αποτελέσει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, για την οποία ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί αύριο ή τη Δευτέρα και θα αφορά τόσο την εφορία όσο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε τι βαθμό υπάρχει συνεννόηση για τις παροχές με τους θεσμούς, οι οποίοι έρχονται επίσης τη Δευτέρα στην Αθήνα για τρεις μέρες, στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση πάντως, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας, που υπέβαλε στην Κομισιόν, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, προσδιόρισε ευρύτατο «δημοσιονομικό χώρο».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για 3,5% του ΑΕΠ κατά 0,6% του ΑΕΠ (περίπου 1,2 δισ. ευρώ) φέτος, κατά 0,4% του ΑΕΠ (800 εκατ. ευρώ περίπου) το 2020, κατά 0,6% του ΑΕΠ (1,2 δισ. ευρώ) το 2021 και κατά 1,1% του ΑΕΠ (2,2 δισ. ευρώ) το 2022. Αθροιστικά, το ποσό φτάνει τα 5,5 δισ. ευρώ (βλ. πίνακα).

Τα θηριώδη, όμως, αυτά υπερπλεονάσματα, που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να στρώσει το προεκλογικό χαλί, συμβαδίζουν με προβλέψεις για μείωση δαπανών ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία. Σε πίνακα που παραθέτει το πρόγραμμα προβλέπεται ότι οι δαπάνες της γενικής κυβέρνησης θα μειωθούν συνολικά από το 47,3% του ΑΕΠ το 2017 στο 42,5% του ΑΕΠ το 2022 και στα επιμέρους οι δαπάνες για την παιδεία θα μειωθούν από 3,9% του ΑΕΠ στο 3,5% του ΑΕΠ, αυτές για την υγεία από το 5,2% του ΑΕΠ στο 4,7% του ΑΕΠ και για την κοινωνική προστασία από το 19,4% στο 17,4% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση δεν θίγει στο πρόγραμμα το θέμα του αφορολογήτου, για το οποίο έχει δηλώσει την πρόθεσή της να μην το μειώσει. Επ’ αυτού ο κ. Τσακαλώτος είπε χθες ότι θα παρουσιάσει την πρότασή της «τη σωστή ώρα». Το πρόγραμμα περιορίζεται να αναφέρει ότι ο «πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που φτάνει το 1,1% του ΑΕΠ το 2022 θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή δημοσιονομικών μέτρων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και προστατεύουν τους πλέον ευάλωτους». Πάντως, μόνο η κατάργηση του αφορολογήτου έχει κόστος 1,92 δισ. ευρώ, ενώ η συζητούμενη 13η σύνταξη 550 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε., το πρόγραμμα παραθέτει δύο σενάρια, το ένα χωρίς αλλαγή πολιτικής και το άλλο «με ενσωματωμένες παρεμβάσεις». Αυτές, όπως επισημαίνεται, θα είναι στον φορολογικό τομέα «για τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους, με πλήρη σεβασμό των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών δεσμεύσεων». Πάντως, οι παρεμβάσεις που φαίνονται είναι μικρές, μόνο 0,1% του ΑΕΠ (200 εκατ. ευρώ) φέτος και 0,4% του ΑΕΠ (800 εκατ. ευρώ) το 2020.

Το πρόγραμμα προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 2,3% φέτος και το 2020, 2,1% το 2021, 2% το 2022 και 1,9% το 2023. Το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, το οποίο αξιολόγησε το πρόγραμμα, αναφέρει ότι οι στόχοι είναι αισιόδοξοι, αν και εφικτοί.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Που καταντήσαμε λες ΣΥΡΙΖΑ και πέφτει το ρεύμα!


Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας : «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης γι’ αυτό θα είναι και κόμμα μιας χρήσης». Τι ήθελε και ανέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε το ρεύμα για λίγα δευτερόλεπτα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξαφνιασμένος είπε : «Με το που είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κόμμα της κρίσης έκλεισαν τα φώτα», κάνοντας τους παρευρισκόμενους να ξεσπάσουν σε γέλια.

Βίντεο:




Νέα πρόκληση Πολάκη! Βρίζει απειλή και δεν ζητάει συγνώμη από Κυμπουρόπουλο


Με την πλήρη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης προκλητικός και αμετανόητος τα έβαλε με τα ΜΜΕ χωρίς ένα συγνώμη στον Στέλιςο Κυμπουρόπουλο.

Μετά τη συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά που μαζεύτηκαν τρεις και ο κούκος για να τον ακούσουν να λέει ψέματα, ο Νεάντερταλ προκλητικός Πολάκης μίλησε σε δημοσιογράφου ρωτήθηκε για το εάν ζητά «συγγνώμη» από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, η πρώτη απάντηση προς τον δημοσιογράφο ήταν: «Σε έχουν βάλει τώρα να ρωτάς συνέχεια αυτό το πράγμα».

Τέτοια αντίληψη έχει ο πρωτόγονος βουλευτής του Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε αγνοώντας την ερώτηση πετώντας σανό για να ξεφτιλιστεί περισσότερο: «Εμείς τη συγγνώμη παλικάρι μου τη ζητάμε έμπρακτα με τα μέτρα πολιτικής που έχουμε πάρει. Εμείς ζητήσαμε συγγνώμη από έναν λαό ολόκληρο που τον χρεοκόπησαν, τον εξαθλίωσαν και τον πέταξαν στον Καιάδα».

Χωρίς να απαντάει στην ερώτηση του δημοσιογράφου και χωρίς να ζητάει συγνώμη αναφέρθηκε στα φάρμακα των καρκινοπαθών λέγοντας: «Κι αυτό που λέω τώρα, θέλω να δω αν θα το παίξετε μετά. Γιατί θα σας το κόψουν, θα σας το ψαλιδίσουν».

Η ντροπή συνεχίζεται με πλήρη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα




Ναρκωτικά, πετρέλαιο, προνόμια: έτσι ο στρατός στηρίζει τον Μαδούρο


Η Repubblica εξετάζει τη μετέωρη κατάσταση στη Βενεζουέλα ρίχνοντας το βάρος στην «εγκληματική φύση του καθεστώτος» και στην αδυναμία του δημοκρατικού διεθνούς παράγοντα (των ΗΠΑ και της ΕΕ) να δώσουν λύση.

«Σοσιαλιστικά τεθωρακισμένα» επιτίθενται σε ανυπεράσπιστους πολίτες – στο Καράκας αναβιώνουν οι φρικτές ημέρες της Βουδαπέστης του 1956, της Πράγας του 1968, της Τιενανμέν του 1989. 

Η εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει τη φάρσα της επανάληψης (ή την επανάληψη της φάρσας – η οπτική γωνία τού καθενός καθορίζει τη σύνταξη της φράσης) όσον αφορά την «αριστερή» καταστολή. Φυσικά προσπαθεί να τηρήσει τις αναλογίες μεταξύ των δορυφόρων του σοβιετικού «υπαρκτού», του κινεζικού… «αυθυπάρκτου» και της Βενεζουέλας του Μαδούρο, αφού τα τρία προαναφερθέντα πολιτεύματα και οι κατά περιόδους διακυβερνήσεις τους δεν είναι δυνατόν να συναθροιστούν αν στην αποτίμηση υπερισχύσουν αμιγώς πολιτικά κριτήρια. 

Οσον αφορά το τελευταίο επεισόδιο στην αλυσίδα της κρατικής βίας, το λατινοαμερικανικό, γράφει ότι το καθεστώς του Καράκας ισχυρίζεται πως είναι αριστερό όμως είναι «σαφώς παράνομο», αφού η ύπαρξή του οφείλεται «στις τελευταίες εκλογικές απάτες» αλλά και «στις επανειλημμένες παραβιάσεις του Συντάγματος». Επιπλέον είναι  και «αδίστακτο». 

Το ιταλικό Μέσο χαρακτηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο και τον προπάτορα Ούγκο Τσάβες καρικατούρες του Σιμόν Μπολίβαρ και του Τσε Γκεβάρα και μάλιστα «άγριες και διεφθαρμένες». Το κράτος τους είναι «αποτυχημένο», παραδομένο στα χέρια μιας «εγκληματικής συμμορίας». 

Για τον λαό της Βενεζουέλας το κείμενο είναι συμπονετικό: «Κάτω από τη γη που πατάει ο λαός υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον πλανήτη. Ομως η σπατάλη του πλούτου, πρώτα από τον Τσάβες και τώρα από τον Μαδούρο, ανάγκασε τρία εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και καταδίκασε τους υπόλοιπους -30 εκατομμύρια ψυχές- σε δραματική στέρηση αγαθών και συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 

Η Repubblica διαπιστώνει τον μέχρις ενός σημείου διχασμό του στρατού: «Ορισμένες στρατιωτικές μονάδες κατέβηκαν στους δρόμους με τον αναγνωρισμένο από 50 χώρες πρόεδρο Γκουαϊντό. Αλλες, παρά ταύτα, παρέμειναν πιστές στον Μαδούρο και δεν δίστασαν να πλήξουν τους αμάχους». Δεν κρύβει όμως από τους αναγνώστες της την πραγματικότητα: «Η συμμαχία μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και του Μαδούρο είναι δύσκολο να καταρρεύσει». 

Και εξηγείται αμέσως: «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρατούν τον στρατό ενωμένο με αυτόν τον ξοφλημένο πρόεδρο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πείνα του λαού του. Το πετρέλαιο, πρωτίστως. Το καθεστώς Μαδούρο έχει παραχωρήσει στον στρατό προνομιούχο πρόσβαση στον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Δεύτερος λόγος, τα ναρκωτικά. Τη διακίνησή τους έχουν αναλάβει ένστολοι μέσα στο πλαίσιο του κρατικού εμπορίου ναρκωτικών. Το όλο πρότζεκτ αποτελεί πηγή παροχών και εσόδων για τους αξιωματικούς. Τρίτος λόγος, η έξωθεν βοήθεια. Η Κίνα και η Ρωσία βοηθούν τη Βενεζουέλα να σπάσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ». 

Η εκτίμηση της ιταλικής εφημερίδας για την πορεία των πραγμάτων στη Βενεζουέλα θίγει ένα σοβαρό για τη διεθνή ασφάλεια και συνεργασία θέμα: τη διακυβέρνηση στις ΗΠΑ. Αν δεν υπήρχε ο Ντόναλντ Τραμπ στο τιμόνι, αλλά «κάποια άλλη, λιγότερο απομονωτική και λιγότερο εσωστρεφής κυβέρνηση» θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. «Θα είχε εργαστεί για να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ Μαδούρο και Γκουαϊντό, με κάποιον διαμεσολαβητή, τον μεξικανό πρόεδρο λόγου χάρη». Οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τη λύση, ούτε ο ίδιος ο Γκουαϊντό που ζητάει ερείσματα στον στρατό. Το άρθρο τον επικρίνει: «Είναι επικίνδυνη επιλογή, επειδή μπορεί να δώσει στον στρατό ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από αυτήν που έχει». Σε μια Λατινική Αμερική με μεγάλο βάθος σε μιλιταριστικές χούντες και δικτατορίες κάθε είδους, «είναι τρομερό λάθος» η επίκληση στη βοήθεια του στρατεύματος. 

Η κριτική της ιταλικής εφημερίδας αφορά και το ανολοκλήρωτο ευρωπαϊκό εγχείρημα: «Σε έναν ιδανικό κόσμο», τονίζει, «η Ευρώπη θα είχε την κατάλληλη ανεξαρτησία και γεωπολιτική ισχύ» ώστε να συμβάλει στη λύση του δράματος της Βενεζουέλας. Αλλά ο κόσμoς μας δεν είναι… ιδανικός. 


Πηγή: Protagon.gr


Συνελήφθη ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση σε δικηγορικό γραφείο



Μέλη των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα εισέβαλαν εχθές Παρασκευή σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας με πυροσβεστήρες, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές, ενώ απείλησαν και τους υπαλλήλους του γραφείου.

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να τα σπάνε, ενώ έβαψαν με μπογιές τους τοίχους του δικηγορικού γραφείου. «Είχαμε πει να σταματήσετε να απειλείτε τον κόσμο», φώναξε ένα μέλος της αναρχικής συλλογικότητας, την ώρα που οι υπάλληλοι τους ζητούσαν να φύγουν.

Για την επίθεση αυτή συνελήφθη πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ρουβίκωνα.

Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα για την επίθεση στο δικηγορικό γραφείο:

Δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν εμάς το δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν για να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του. Και κατά συνέπεια δεν θα περιμέναμε ότι η προηγούμενη παρέμβασή μας θα το οδηγούσε σε κάποια κρίση συνείδησης ώστε να σταματήσει να ταλαιπωρεί φτωχούς να ξεπληρώσουν τράπεζες και funds . Άλλωστε οι νουθεσίες και μερικές αόριστες απειλές συνιστούν μεν κίνδυνο για απελπισμένους δανειολήπτες αλλά δεν ιδρώνουν το αυτί όσων τους τηλεφωνούν. Για όποιον δουλεύει ως μπράβος της νόμιμης μαφίας, είναι λογικό να κάνει γρήγορα εκτίμηση κινδύνου. Κι από πρώτη άποψη το να θεωρήσεις ότι δεν θα πέσει δεύτερη οβίδα στο ίδιο σημείο είναι αναμενόμενο συμπέρασμα για έξυπνους ανθρώπους.

Όχι και τόσο έξυπνους όπως αποδείχθηκε, αφού ξαναπήγαμε.

Κι αυτό είναι ένα δίδαγμα που μας δίνουν οι ίδιες οι εισπρακτικές. Δεν αρκεί ένα τηλέφωνο για να πειστεί ο «μη-άριστος» προλετάριος να ξεχρεώσει τους στυλοβάτες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας. Χρειάζεται και δεύτερο τηλέφωνο, πιο σαφές, πιο αποφασιστικό. Να δίνει την αίσθηση ότι σφίγγουν τα λουριά. Το ίδιο χρειάζεται και ο μπράβος της νόμιμης μαφίας λοιπόν. Μια δεύτερη επίσκεψη, πιο σαφή, πιο αποφασιστική.

Αυτό κάναμε.

Αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε ισοπεδωτικοί. Ούτε αδιαφορούμε για την τύχη των εργαζόμενων ακόμα κι αν δουλεύουν σε κάτι τόσο άθλιο. Αν το δικηγορικό γραφείο αποφάσιζε να ενοχλήσει κόμματα που χρωστάνε, μεγαλοβιομήχανους και πολιτικούς εμείς δεν θα είχαμε αντίρρηση. Να τους παίρνει τηλέφωνο ό,τι ώρα θέλει, όσο συχνά θέλει, ας τους απειλήσει κιόλας. Αρκεί ένας από αυτούς να πληρώσει το χρέος και η εισπρακτική θα έχει βγάλει τόσο χρήμα όσο με χίλιους φτωχούς. Υπάρχει λύση. Ας το σκεφτούν οι υπεύθυνοι του δικηγορικού γραφείου.


ΗΠΑ - Πεντάγωνο: Μεγάλη αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στον αμερικανικό στρατό




Μία στις οκτώ γυναίκες ηλικίας 17 έως 20 ετών που υπηρετούν στο Πεντάγωνο διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Το Πεντάγωνο δεν φαίνεται να έχει καταφέρει να ελέγξει τα κρούσματα σεξουαλικής βίας .

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα τελευταία δύο χρόνια, οι σεξουαλικές επιθέσεις στους κόλπους του αμερικανικού στρατού αυξήθηκαν σχεδόν κατά 38%. 

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κατέγραψε τα κρούσματα που αναφέρθηκαν από το 2016 έως το 2018, όπως αναφέρει το BBC. 

Πέρυσι, συνολικά υπήρξαν καταγγελίες για 6.053 σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με διετή έρευνα. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε να καταγράφει τέτοιου είδους στοιχεία το 2004.


Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, η έρευνα του στρατού εκτιμά ότι, 20.500 άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής επίθεσης τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός αυτός το 2016 δεν είχε ξεπεράσει τις 14.900. 

Οι πιθανότητες μια γυναίκα, ηλικίας 17 με 20 ετών, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό να πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ήταν, σύμφωνα με την έκθεση, μία στις οκτώ.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό να θεωρείται έγκλημα, κάτι που προφανώς θα καταστήσει και αυστηρότερη την ποινή.

Τα στοιχεία φέρνουν στο φως όχι μόνο την αποτυχία του Πενταγώνου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά και την αδιαφορία του ουσιαστικά, καθώς ακόμα και στις υποθέσεις που έρχονται στο φως, οι πιθανότητες ποινής είναι πολύ λίγες. 


Πηγή : protothema.gr


Αναρχικοί ανακατέλαβαν το κτήριο στην οδό Μπουμπουλίνας



Σε ανακατάληψη του κτηρίου επί της οδού Μπουμπουλίνας 42 που είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση απομακρύνοντας 68 αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινή στέγη.προχώρησαν το βράδυ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Στον τόπο  έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με συνέπεια να προκληθεί ένταση με άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναρτήθηκε κείμενο που ενημέρωνε για την ανακατάληψη του κτηρίου και καλούσε κόσμο σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από αυτό και υπογράφει η «Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το ‘χαμένο’ έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42».



Τα χάλια Πολάκη - ΣΥΡΙΖΑ : To Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακύρωσε δωρεά στο υπουργείο Υγείας λόγω αδιαφορίας


Στην ακύρωση προγραμματισμένης δωρεάς -που θα κατευθυνόταν στο υπουργείο Υγείας για εκπαιδευτική δράση για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις- προέβη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όχι μόνο λόγω μη ανταπόκρισης των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και γιατί υλοποιούνταν παρεμφερής δράση από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο! 

Στην 4η τακτική τριμηνιαία ενημέρωση προόδου εργασιών για τον έναν χρόνο από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΙΣΝ, το Ίδρυμα κάνει μάλιστα λόγο για «μονομερείς εξελίξεις».

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εκπαιδευτική δράση της Πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε προτείνει στο Υπουργείο Υγείας να συμπεριληφθεί στην "Πρωτοβουλία για την Υγεία" ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, δεδομένης της συχνότητας εμφάνισης λοιμώξεων στα νοσοκομεία που οδηγούν κατ’ επέκταση σε αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας. Με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας, και για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε μηνών, το ΙΣΝ προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για τον σχεδιασμό της εν λόγω δράσης. 

Ωστόσο, η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου δεν κατέθεσε ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης. Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ΙΣΝ πληροφορήθηκε ότι, παρεμφερής εκπαιδευτική δράση, ασύμβατη με την ολοκληρωμένη αρχική πρότασή του προς το Υπουργείο, βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση από φορέα του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΔ), με πόρους του ΕΔ.

Ως εκ τούτου, και δεδομένων των μονομερών εξελίξεων, το ΙΣΝ ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας ότι η δωρεά του για την εν λόγω δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί όπως είχε εξαρχής σχεδιαστεί και κατά συνέπεια ακυρώνεται (...) το ΙΣΝ θα εξακολουθήσει να εξετάζει, στο άμεσο μέλλον, το ενδεχόμενο υποστήριξής του προς το σκοπό αυτό, μέσω συνεργασιών με άλλους φορείς».




Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία



Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους άφησαν ανακρίτρια και εισαγγελέας τον 54χρονο που κατηγορείται πως τραυμάτισε την άτυχη Αλεξία στις Θεσπιές, το απόγευμα του Πάσχα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας απαγόρευσαν στον 54χρονο να επισκέπτεται το χωριό Λεοντάρι, όπου γλεντούσε όταν έγινε το κακό.Επίσης, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε μετά από οργανωμένο σχέδιο των αστυνομικών της Βοιωτίας από την πίσω πόρτα της αστυνομικής διεύθυνσης στη Θήβα όπου και κρατούνταν, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο για την απολογία του.

Η 8χρονη Αλεξία για 4η ημέρα παλεύει στην εντατική να κρατηθεί στη ζωή καθώς σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να βγει νικήτρια.


Πηγή : tvstar.gr


Boeing 737 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε στο ποτάμι!



Ένα αεροσκάφος Boeing 737 με 136 επιβαίνοντες γλίστρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής από τον διάδρομο προσγείωσης κοντά στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα και κατέληξε στον ποταμό Σεντ Τζονς. 

Από το ατύχημα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ελαφρά τραυματισμένοι όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι ζωντανοί και πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η διαρροή καυσίμων στον ποταμό και να μην καταστραφεί το οικοσύστημα.

Το αεροπλάνο τύπου Boeing 737 προσπαθούσε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης και η πτήση προερχόταν από το αμερικανικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στον κόλπο Γκουαντάναμο της Κούβας.