Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Η τραγωδία ο κοτζιάς θέλει να μοιραστούμε τα κοιτάσματα με την Τουρκία λέγοντας : «Να μην εiμαστε μοναχοφάηδες»



O πρώην Υπουργ;ow Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στους Δελφούς, έσπευσε δημοσίως να αποδεχθεί εκ των προτέρων την τουρκική διαπραγματευτική θέση για μειωμένη επήρεια του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες και συγχρόνως με τρόπο που δεν διευκρινίζει ζητά να βάλουμε και την «Τουρκία στο παιγνίδι» των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην υπουργός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το ρόλο του και το παιχνίδι που παίζει όταν ακούστηκε να λέει «δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος». Υποστήριξε επίσης ότι θα πρέπει να «προσφερθεί «μια προοπτική στην Τουρκία, όχι στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά στην Μεσόγειο συνολικά ώστε να συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση» μέσω επιχειρηματικών τρόπων και στον βαθμό και στην έκταση που της αναλογεί. Και χαρακτήρισε λάθος όσων «πιστεύουν ότι η Τουρκία με τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα (ακτών) δεν έχει ΑΟΖ και το Καστελόριζο έχει όλη την ΑΟΖ στην περιοχή».

Ο Κοτζιάς ήταν είναι και θα παραμείνει επικίνδυνος για την χώρα και το αποδεικνύει συνέχεια με την στάση του και τον περίεργο ρόλο που παίζει.


Ο Τσίπρας θέλει να ενσωματώσουμε τους μετανάστες για να κερδίσει εύκολους ψήφους



Σε νέες περιπέτειες θέλει να ρίξει την χώρα ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει ψήφους ελληνοποιόντας χιλιάδες μετανάστες χωρίς κανένα έλεγχο τάζοντας τους τα πάντα.

Ο επικίνδυνος ακροαριστερός που κάνει τον πρωθυπουργό σε βάρος της Ελλάδας δήλωσε πρόσφατα την επιθυμία του λέγοντας : «Η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο», και είπε την δικαιολογία του ότι το λέει για το δημογραφικό, προκρίνοντας την πολιτική ενσωμάτωσης μεταναστών ως λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.


Η Ντόρα κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής στα Χανιά


Και όπως ανακοίνωσε, θα είναι υποψήφια βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, είτε γίνουν Ανοιξη είτε γίνουν Φθινόπωρο στα Χανιά.

Πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με δημοσιογράφους από τα Χανιά και όπως τους είπε «η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στα Χανιά το 89′ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα ξανακερδίσει το 2019 επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι χαρούμενη και μόνο που βρίσκομαι στον τόπο μου και που μου έρχονται όλες οι αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από τα Χανιά, είναι πολύ σημαντικό ότι θα κατέβω εδώ βουλευτής» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 3 από τους 4 βουλευτές Χανίων εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη






Ζούμε άλλες εποχές στην Ελλάδα με το καθεστώς Τσίπρα να μας παρακολουθεί μέσα από τα social media



Διαβάζουμε στο protothema.gr την έμμεση παραδοχή ότι οι πολίτες παρακολουθούνται και μέσω των social media από την υπ. Προστασίας του Πολίτη με αφορμή όσα συνέβησαν στα Γιαννιτσά.

Στις προληπτικές προσαγωγές όπως αυτές που έγιναν πριν από λίγες ημέρες στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κουβέλη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο φτάνουν σε αυτές οι αστυνομικοί αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την ίδια «πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

Αποκαλύπτοντας ότι προληπτικές προσαγωγές γίνονται μέσα από παρακολουθήσεις πολιτών χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται μέσω Facebook - όπως συνέβη με τον σχηματισμό δικογραφιών για τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας - ή μέσω άλλων social media, η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν μιλάω για τους συγκεκριμένους ανθρώπους κατ' ανάγκην διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας,έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Συνεχίζοντας η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «έχουν γίνει πάρα πολλές δικογραφίες τους τελευταίους μήνες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και συνεχίζονται και σήμερα και είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι πράξεις βίας από τη δημοκρατία».

Κατά την ίδια «η προληπτική προσαγωγή είναι θεμιτό μέσο σε περιπτώσεις που ενδείκνυται να γίνει για να προλάβεις τα χειρότερα» αν και, όπως είπε, «κάπου 
μπορεί να ήταν υπερβάλλων ζήλος, κάπου μπορεί να ήταν λάθος». 

Ερωτηθείσα ειδικά για την προσαγωγή ενός πατέρα στα Γιαννιτσά μπροστά στο παιδί του και παρά τις μαρτυρίες που υπάρχουν, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι «μπορεί να έγινε κι αυτό και να είναι λάθος και θα το πω κι εγώ λάθος».

Δείτε την απάντηση της κυρίας Γεροβασίλη στο 18ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:




Η Φωτεινή Βακη χαρακτήρισε ακροδεξιά σκουπίδια τους κατοίκους της νότιας Κέρκυρας



Αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή την τροπολογία Χαρίτση που έφερε μέσα σε νομοσχέδιο για την υγεία, για το «σπάσιμο» ορισμένων δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Σερβίων – Βελβεντού, Λέσβου και Σάμου). 

Για να ικανοποιήσει ορισμένους συντρόφους ο ΣΥΙΡΖΑ δυσαρέστησε άλλους, όπως στην περίπτωση της ακροαριστερής Φωτεινής Βάκη, η οποία διαφωνεί με τον διαχωρισμό του δήμου Κέρκυρας, επικαλούμενη το πρόβλημα με τα απορρίμματα που αντιμετωπίζει το νησί, και εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία της ότι το «σπάσιμο» των δήμων θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν με μεγαλύτερο ποσοστό «ακροδεξιά σκουπίδια», όπως τα χαρακτήρισε τους κατοίκους, στο νότιο τμήμα του νησιού.

«Η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς από το σπάσιμο των δήμων. Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί.  Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση στο νότιο κομμάτι του νησιού», είπε φοβούμενη ότι θα χάσει η ακροαριστερά το νησί.


Φρικτός θάνατος άνδρα από επίθεση ταύρου στην αρχαία Κόρινθο



Η Αστυνομία έλαβε κλήση για νεκρό άνδρα 71 ετών με πλήγματα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα και αμέσως έστειλε περιπολικό στο σημείο με δύο αστυνομικούς που εντόπισε νεκρό στην άσφαλτο άνδρα.

Οι αστυνομικοί εξετάζοντας το χώρο, έπεσαν πάνω σε ένα μαινόμενο ταύρο που βγήκε από τον δίπλα χώρο και επιτέθηκε στον έναν αστυνομικό, προκαλώντας ζημιά και στο περιπολικό, ο δεύτερος αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σκότωσε τον ταύρο, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Κατά την ιατροδικαστική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 71χρονου προκλήθηκε από τα τραύματα που του κατάφερε ο ταύρος που σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του στάβλου και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.


Χαμός στη Βουλή με Αδωνι, Πολάκη και Ξανθό για την τιμολόγηση στα φάρμακα

 Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ



Αφορμή τροπολογία για τον νέο τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων, την οποία ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως δώρο της κυβέρνησης στη φαρμακοβιομηχανία. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ποινική δίωξη κατά της Ρένας Δούρου για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι: «Η κα Δούρου διώκεται για 100 θανάτους εξ αμελείας και παραμένει υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να φωνάζετε, διώκεται, αυτή κατεβάζετε για περιφερειάρχη». Ο Παύλος Πολακης πετάχτηκε για να αναφερθεί στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να αντιδρά. «Με τις θεσμικές διαδικασίες ο κ.Πολάκης έχει ορισμένα προβλήματα. Ελπίζω να μη διωχθεί για κακούργημα σε λίγες μέρες για την παράνομη ηχογράφηση. Εγώ πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας, σε αντίθεση με εσάς».

Αναφερόμενος στην τροπολογία τόνισε ότι ενώ ο δικός του νόμος προέβλεπε τιμολόγηση με βάση τον μέσο όρο τιμών των τριών χαμηλότερων χωρών της ΕΕ και τιμές μόνο προς τα κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί με τις μέσες τιμές όχι όλων των χωρών της Ε.Ε. αλλά των δύο χαμηλότερων της Ευρωζώνης. «Προβλέπεται αύξηση έως και 10%. Πρόκειται για δώρο που δεν έχει προηγούμενο στη φαρμακευτική βιομηχανία. Αν ήμουν ο Πολάκης θα ρωτούσα τον Υπουργό πόσα πήρες. Δεν είμαι ο Πολάκης. Κάνετε δώρο στην ξένη φαρμακοβιομηχανία κυρίως, δηλαδή στη Novartis. Λέγατε ότι η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς, και ότι ενδεχόμενη αύξηση τιμών θα ευνοούσε την Novartis. Αυτό δεν λέγατε; Γι’ αυτό δεν μας έψαχνε η Τουλουπάκη;  Έρχεστε στη Βουλή, μετά τη σκευωρία της Novartis και τους κάνετε δωρώ στο παγκόσμιο επίπεδο τιμών, εσείς. o Ξανθός, ο Πολάκης και η πρώτη φορά Αριστερά.Τ ους χαρίζετε ένα σκασμό λεφτά. Αυτό κάνετε».

Ο  Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αντέδρασε με ένταση και έκανε λόγο για τακτική θρασύτητας και ψευδολογίας. «Πραγματικά προκαλείτε κ.Γεωργιάδη. Σε μια περίοδο που ασκείται σοβαρή διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη για ένα αποδεδειγμένο, διαχρονικό σκάνδαλο που το ξέρουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ ότι ισχύει. Δεν είναι σκευωρία. Εύχομαι να μην αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στελέχη, όχι όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε μια κυβέρνηση που άνοιξε αυτή τη συζήτηση και έφερε στο δημόσιο διάλογο το πάρτι στην Υγεία. Έρχεστε εδώ για να λαϊκίσετε. Δεν θέλω να αφήσω υπονοούμενα. Ελπίζω να αποδοθούν ευθύνες, γίνεται η διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη με σοβαρό και θεσμικό τρόπο. Εξορθολογίζει το πλαίσιο, η παρέμβαση που κάνουμε. Κουβέντα για εντυπώσεις για να πάρετε λίγα λεπτά δημοσιότητας στα τηλεοπτικά παράθυρα».

Στη συνέχεια σειρά πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Γεωργιάδη. «Μάθατε ότι διαβιβάστηκε το πόρισμα για την αντικειμενικοποίηση της ζημίας του Ελληνικού δημοσίου από τη Novartis και σας έχει πιάσει μαύρη και σκληρή τραμουντάνα. Όσο και να γαβγίζεις δεν μοιάζουμε. Το Χάρβαρντ Πρότζεκτ εσύ το υλοποίησες σαν στρατιωτάκι. Όσο και να κουρδίζεις και να κάνεις σαν το Playmobil, δεν μοιάζουμε εμείς. Κάτω το χεράκι. Είπες για τη Δούρου. Απάντησε η κ.Δούρου. Από τη στιγμή που ήταν στο τιμόνι, σαφώς και φέρει ευθύνη. Όταν τα μάντρωναν βέβαια στο Μάτι κυβερνούσε η παράταξή σου και το ΠΑΣΟΚ. Συνονόματος σου είναι, Γεωργιάδης λέγεται και αυτός. Έχετε πιει το αμίλητο νερό. Κουβέντα καταδίκης ήθελα να ακούσω και όχι παρουσίες στη δίκη. Γι’ αυτό λοιπόν σεμνά οι τόνοι, χαμηλά τα χέρια και τα δάκτυλα, την ηθική μας δεν τη διαπραγματευόμαστε. Δεν  είμαστε το ίδιο, εμένα με κονιορτοποίησαν για το δάνειο που πήρα για να καλύψουν ότι την ίδια ημέρα η γυναίκα του αρχηγού σας πήρε 800.000 ευρώ από εφοπλιστή». Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε εκ νέου το λόγο και ανάφερε  ότι η ΝΔ διέγραψε τον Νίκο Γεωργιάδη όταν του ασκήθηκε δίωξη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να στηρίζει την κα Δούρου. Επανήλθε δε στο θέμα της τροπολογίας λέγοντας ότι η τροπολογία κάνει δώρο δισεκατομμυρίων ευρώ στη φαρμακοβιομηχανία καθώς με βάση την τιμή στην Ελλάδα θα αυξηθούν οι τιμές σε πολλές άλλες χώρες. «Είναι ψέμα ότι κάνουμε δωράκι στη φαρμακοβιομηχανία. Δεν ισχύει. Είναι πιο σταθερό και πιο διαφανές το πλαίσιο συνολικά. Κουβέντα δεν είπε ο Μητσοτάκης για το τι κάνετε για το φάρμακο. Γιατί; Τι κρύβετε; Να δούμε ποιες είναι οι συμμαχίες και ποιες οι εξαρτήσεις σας», απάντησε ιδιαίτερα ενοχλημένος  ο Ανδρέας Ξανθός.



Πηγή: iefimerida.gr 


Αμετανόητος ο Τόσκας : Λάθος να αντιμετωπίζουμε τον Ρουβίκωνα όπως τη «σοβαρή βία»



Ο πλέον αποτυχημένος υπουργός προστασίας του πολίτη και επικίνδυνα σκεπτόμενος Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο ΑΝΤ1 έδειξε πόσο αμετανόητα επικίνδυνος παραμένει, αφού υποστήριξε ότι ο κατά τον ίδιο τον πρώην υπουργό ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει Ρουβίκωνας, έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση παρά στην αντιπολίτευση. 

«Έχουμε καλή και αποτελεσματική αστυνομία. Είναι παραμύθια όσα λέγονται για τον χειρισμό ότι δήθεν δεν αφήνει η πολιτική ηγεσία την αστυνομία» είπε αμετανόητος ο κ. Τόσκας καλώντας παράλληλα τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να βγουν να καταγγείλουν αν υπήρξε έστω και μία παρέμβαση.

Είπε μάλιστα για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Ρουβίκωνα και των κουκουλοφόρων : «που παρουσιάζονται είτε από μπαχαλάκηδες, είτε από Ρουβίκωνες, είτε από χουλιγκάνους όλες αυτές οι ομάδες είναι καταδικαστέες και πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αλλά με ποιο τρόπο;» 

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο Α.Τ. Ακροπόλεως λέγοντας : «Είναι μια νομικά λάθος αντίληψη και επιπλέον επικίνδυνη αυτό που είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο τη σοβαρή βία και την ηπιότερη βία».

Υποστήριξε μάλιστα ο Τόσκας ότι στελέχη του ευνοούμενου από τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ Ρουβίκωνα έχουν κάνει ζημιά στην κυβέρνηση με τις ενέργειές τους και «έχουν καταδικαστεί πάνω από 100 φορές. Το γιατί είναι συνεχώς έξω θα το κρίνει η δικαιοσύνη».


20χρονος αυτιστικός βρίσκεται επί οκτώ μήνες «εγκλωβισμένος» και δεμένος χειροπόδαρα στο Δρομοκαΐτειο



Δεν είναι ψυχικά ασθενής, είναι ένας 20χρονος που έχει διαγνωστεί με αυτισμό. Και όμως, νοσηλεύεται, δεμένος χειροπόδαρα, εδώ και οκτώ μήνες, σε ψυχιατρείο, στο Δρομοκαΐτειο και, μάλιστα, σε τμήμα σοβαρών περιστατικών, ανάμεσα σε σχιζοφρενείς, τοξικομανείς, ακόμα και εγκληματίες. Δηλαδή, νοσηλεύεται σε έναν χώρο, όχι απλώς ακατάλληλο για την περίπτωσή του, αλλά επιβαρυντικό για την ψυχολογία του και επικίνδυνο για τη ζωή του.

Επιπλέον, σε όλο αυτό το διάστημα της πολύμηνης νοσηλείας του στο Δρομοκαΐτειο, σε αυτόν τον τελείως ακατάλληλο για την περίπτωσή του χώρο νοσηλείας, ο 20χρονος έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα σε δημόσια οικοτροφεία και εξειδικευμένες για τον αυτισμό δομές.

“Το παιδί μου νοσηλεύεται μαζί με τοξικομανείς και εγκληματίες που το βρίζουν και το χτυπούν”
“Το παιδί μου δεν σιτίζεται, κινδυνεύει η ζωή του. Στην κλινική που νοσηλεύεται νοσηλεύονται και τοξικομανείς και εγκληματίες. Έχω μείνει πέντε μήνες μέσα, κοιμόμουν σε ένα στρώμα, δίπλα στον γιο μου και τα έχω δει με τα μάτια μου. Αυτά τα επιβεβαίωσε και γιατρός και ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, στον εισαγγελέα, όπου πήγαμε πριν από έναν μήνα. Έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Τον χτυπούν, τον βρίζουν, τον φτύνουν οι άλλοι ασθενείς και, βέβαια, δεν ευθύνονται αυτοί για αυτό. Κρίμα για το παιδί. Έχω ένα παλικάρι 20 χρονών και είναι κατά τα άλλα υγιέστατος. Ξέρει να γράφει, ξέρει να διαβάζει, μαθαίνει... Θέλει να συνεχίσει τη ζωή του, να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και όχι να τον χτυπάνε και να τον δένουν”, λέει, μιλώντας στο iatropedia.gr, η μητέρα του 20χρονου Βασίλη, Παναγιώτα Λιόλιου, η οποία δεν αντέχει να βλέπει επί τόσους μήνες το γιο της δεμένο και καθηλωμένο στο κρεβάτι του.

“Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες”

Τη συγκεκριμένη κατάσταση επιβεβαιώνουν και οι νοσηλευτές του Δρομοκαΐτειου, οι οποίοι, σήμερα, με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του ψυχιατρείου, απέκλεισαν την εφημερία από τις 8.00 το πρωί, με μοναδικό αίτημα να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας για τον 20χρονο.


“Το παιδί αυτό θα πρέπει, άμεσα, να μεταφερθεί σε μία ειδική μονάδα φιλοξενίας για αυτιστικά παιδιά. Ούτε ζώα δεν νοσηλεύονται σε τέτοιες συνθήκες” λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είναι νοσηλευτής στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο και προσθέτει: “Το μέλλον αυτού του παιδιού είναι να είναι δεμένο; Έχουμε βάλει τσιμέντο στο κρεβάτι του, στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται, γιατί το μετακινεί και το χτυπάει στους τοίχους. Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να βρίσκεται εδώ”.


“Μπαλάκι” ανάμεσα στις κοινωνικές δομές

Ο 20χρονος Βασίλης, όπως και όλα τα παιδιά με αυτισμό, πήγαινε στο σχολείο έως τα 15 του χρόνια. Μετά, οι επιλογές ήταν είτε να τον αναλάβει η οικογένειά του, είτε να φιλοξενηθεί σε κάποια κρατική δομή. Ο Βασίλης, όταν έγινε 15 χρονών πήγε στο οικοτροφείο του Σκαραμαγκά. Όταν αυτό έκλεισε, μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό οικοτροφείο στην Αγία Παρασκευή. Από εκεί, μια οξεία νευρική κρίση, τον έστειλε στο ψυχιατρείο και από τότε, όλες οι πόρτες των εξειδικευμένων για την πάθησή του δομών είναι κλειστές για αυτόν. Ο 20χρονος δεν μπορεί να φιλοξενηθεί πουθενά, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι για την περίπτωσή του.

“Τον φιλοξενούσε ένα οικοτροφείο στην Αγία Παρασκευή, ειδικό για τον αυτισμό. Έμεινε τρεις μήνες εκεί και σε όλο αυτό το διάστημα ήταν ένα πολύ λειτουργικό παιδί. Μία μέρα, λόγω αλλαγής του προγράμματος, έπαθε μία κρίση και ο διευθυντής του οικοτροφείου με εισαγγελική παραγγελία τον έστειλε στο Δρομοκαΐτειο. Μετά από 15 μέρες βγήκε από το Δρομοκαΐτειο και γύρισε στο οικοτροφείο. Τότε, ο διευθυντής μου είπε ότι αν επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά, θα του ξανακάνει εισαγγελική παραγγελία. Τον παρακάλεσα, του είπα αν συμβεί κάτι τέτοιο να με ειδοποιήσει, για να πάω να τον ηρεμήσω, όσο μπορώ, αλλά δεν με άκουσε και μετά από δύο μέρες του έκανε και δεύτερη εισαγγελική παραγγελία. Από τότε έως και σήμερα, από τις 15 Ιουνίου, ο γιος μου νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο, σε ένα χώρο ο οποίος είναι εντελώς ακατάλληλος για την πάθησή του.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ήρθαν από ένα άλλο οικοτροφείο, εξειδικευμένο για τον αυτισμό για να τον δουν, προκειμένου να τον αναλάβουν. Πρόκειται για δομές που πληρώνονται με 100 ευρώ την ημέρα για κάθε άτομο που περιθάλπουν, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάμε για μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ήρθαν λοιπόν, τον είδαν φορές και αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να τον δεχτούν. Τέσσερα οικοτροφεία τον έχουν απορρίψει. Δεν τον δέχεται πίσω αυτό που τον φιλοξενούσε πριν πάει στο Δρομοκαΐτειο και τα άλλα τρία τον απέρριψαν με την αιτιολογία ότι δεν δέχονται δύσκολα περιστατικά. Ο γιος μου είναι δύσκολος αυτιστικός. Τι θα τον κάνουμε, δηλαδή; Τα άλλα δύσκολα αυτιστικά παιδιά πού βρίσκονται;” αναρωτιέται η μητέρα του, μιλώντας στο iatropedia.gr.


Η έκκληση της μητέρας - Κωφεύει το υπουργείο Υγείας

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, οι θεράποντες ιατροί του αυτιστικού παιδιού απέστειλαν επιστολή στον Εισαγγελέα Αθηνών ότι το παιδί κινδυνεύει να σκοτωθεί. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο. Έχουν περάσει οκτώ μήνες από την ημέρα που το παιδί εισήχθη στο Δρομοκαΐτειο και δύο μήνες από την επιστολή στον Εισαγγελέα και τίποτα δεν έχει γίνει.

“Η Εισαγγελία μας απάντησε είναι ότι δεν είναι αρμόδια. Το υπουργείο Υγείας μας λέει ότι κάνει προσπάθειες, αλλά το ζήτημα είναι ότι αν γίνονταν πραγματικές προσπάθειες, εδώ οκτώ μήνες, θα είχε λυθεί το ζήτημα. Φαίνεται βολεύτηκαν με το να είναι στο Δρομοκαΐτειο το παιδί” λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

“Περιμένουμε από τον υπουργό και από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, που είχε δεσμευθεί, μία απάντηση και μία κίνηση να γίνει κάτι να σωθεί το παιδί μου” είναι η έκκληση που κάνει η μητέρα του, μιλώντας στο iatropedia.gr.



Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη
Πηγή : iatropedia.gr


Ο Ρουβίκωνας απειλεί το MyMarket μετά την ανακοίνωση της διευθύντριας στους εργαζόμενους



Με αφορμή ανακοίνωση διευθύντριας του MyMarket προς του εργαζομένους της επιχείρησης, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media έδωσε αφορμή στον Ρουβίκωνα να απειλεί ανοικτά την διευθύντρια και την επιχείρηση.

Ο εκ των ηγετικών στελεχών του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook :

«Καλησπέρα σας.
Σε συνέχεια της άθλιας ανακοίνωσης της εταιρείας σας θα σας αναφέρω κάποιους λόγους για να μην χαμογελάτε καθόλου απο δω και πέρα. 
Επειδή η δουλειά σας θα δυσκολέψει.
Επειδή έχετε μια εταιρεία όπου το brand name της θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα. 
Επειδή οι πελάτες του καταστήματος μπορει να δουν ξαφνικά μέσα στο κατάστημα διαδηλωτές. 
Επειδή θα στοχοποιηθεί προσωπικά όποιος έβγαλε την άθλια ανακοίνωση.
Γιατί θα έχουμε τόσες καλές δράσεις στα καταστήματα σας που πρέπει να τις προπαγανδίζουμε.
Επειδή μπορεί να φάτε χαστούκια(για αυτούς που θα πουν οτι τα χαστούκια είναι βία θυμίζω ότι το χαστούκι σε σχέση με κλοτσιές είναι 100% λιγότερο).
Ανυπομονώ να δω τις φάτσες σας όταν εμφανιστούν οι φανεροί επισκέπτες».




Προειδοποίηση σοκ Παίτ Θεσμοί και Τύπος στην Ελλάδα να είναι σε εγρήγορση για απόπειρες παρεμβάσεων στις εκλογές



Στα κρούσματα ρωσικής παρέμβασης σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία και τις προσπάθειες της Ρωσίας να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος» αν και αρχικά, από λάθος του ΑΝΤ1, θεωρήθηκε ότι είπε «μπορώ τώρα να σας πω» (I can now tell you) ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής λέει «δεν μπορώ να σας πω» (I can not tell you).

«Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Το Ατλαντικό Συμβούλιο – ένα από τα πιο σημαντικά think tank των ΗΠΑ – θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν απόπειρες παρεμβάσεων ενόψει των ευρωεκλογών. «Οι εκλογές είναι στόχος κατασκοπικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο Ντέιμον Γουίλσον αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου.


Πηγή : protothema.gr


Ποινική δίωξη αλλά για πλημμελήματα σε 20 πρόσωπα για το Μάτι



Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος κατά 20 προσώπων, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές που ερεύνησαν  την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 100 άνθρωποι.

Οι εισαγγελικές αρχές έπειτα από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση άσκησαν ποινικές διώξεις σε βάρος των 20 ατόμων για: 
-Εμπρησμό από αμέλεια,
- Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και τέλος για 
-Σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Ανάμεσα στους 20 που διώκονται είναι ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνός, ο πρώην γ.γ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένας Δούρου.

Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται ποινές φυλάκισης έως πέντε έτη. Ωστόσο, η προβλεπόμενη ποινή μπορεί υπό εξαιρετικές περιστάσεις να φθάσει ως και τα δέκα χρόνια.




Ούτε στο Ζάππειο πρωί δεν είσαι ασφαλής για να περπατήσεις



Θύμα  ληστείας έπεσε εχθές το πρωί της Τρίτης μέσα στον Εθνικό Κήπο ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργος Μαγγίνης.

Ο κ. Μαγγίνης δέχθηκε την επίθεση λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν επέλεξε να διασχίσει τον Εθνικό Κήπο προκειμένου να «κόψει δρόμο» για να παραστεί σε συνέντευξη τύπου του μουσείου για την «Επετειακή Έκθεση 1821 πριν και μετά». Ο κακοποιός ήταν ένας άνδρας που άρχισε να τον χτυπάει στο πρόσωπο προκειμένου να τον ληστέψει.

Ο κ. Μαγγίνης, άρχισε να καλεί σε βοήθεια με τον δράστη της επίθεσης να το βάζει στα πόδια αφού τον είχε πετάξει στο έδαφος. 

Λίγο αργότερα, όμως, οι άνδρες ασφαλείας του Εθνικού Κήπου εντόπισαν και σταμάτησαν τον δράστη της επίθεσης και ειδοποίησαν την αστυνομία.


Φραστική επίθεση στην Αχτσιόγλου: «Ντροπή σας, είστε προδότες, η Μακεδονία θα εκδικηθεί»



Η Αχτσιόγλου, όταν έφτασε στην Θεσσαλονίκη πήγε να το παίξει άνετη απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το γεγονός ότι υπάρχουν εντάσεις όπου εμφανίζονται κυβερνητικά στελέχη.
«Δεν βλέπω κάτι τέτοιο σήμερα, είμαι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης».

Για να δεί και η ίδια την αγανάκτηση του κόσμου και να σταματήσει να το κάνει την άνετη, εκείνη την ώρα τη διέκοψε μια νεαρή γυναίκα λέγοντας: «Ε θα το δεις τώρα! Η Μακεδονία είναι ελληνική, η προδοσία δεν θα περάσει. Οι Μακεδονία θα εκδικηθεί. Ντροπή σας. Είστε προδότες της πατρίδας».

Η Αχτσιόγλου φανερά αμήχανη αρχικά χαμογέλασε και στη συνέχεια απάντησε στη γυναίκα, λέγοντας «Δεν είναι προδοσία να αγαπάς τις χώρες άλλων λαών». Έπρεπε όμως να τις απαντήσει κάποιος της Αχτσιόγλου λέγοντας δεν αγαπάς μιά χώρα σε βάρος της δικιάς σου χώρας, ούτε ξεπουλάς την χώρα σου σε άλλη για να δείξεις την αγάπη σου.!!!!




Βουλευτής της Βενεζουέλας καταγγέλλει: Το αεροπλάνο στην Αθήνα συνδέεται με τον χρυσό που βγάζει ο Μαδούρο



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως ενδιάμεσο, για την πώληση χρυσού.   

Η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με βαθιά κρίση ισοτιμίας και πληθωρισμού, και το Καράκας πωλεί χρυσό από τα αποθέματά του ώστε να αποκτήσει σκληρό συνάλλαγμα για τις εισαγωγές του λέει ο βουλευτής, 8 τόνοι χρυσού εξαφανίστηκαν από τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας ενώ ο διοικητής της απουσίαζε.   

Ο Χοσέ Γκέρα καταγγέλει ότι το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό εν κρυπτώ και εκτίμησε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα χωρίς ατζέντα.  

«Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής. 

«Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», κατέληξε ο Γκέρα.