Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Κινεζικό διάβημα σε Μαξίμου για τα επεισόδια με τους λιμενεργάτες



Μέρες που πολλοί είχαν πιστέψει πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί ζει ξανά το λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ομάδα συνδικαλιστών προερχόμενη από τους λιμενεργάτες –κυρίως εξωτερικών υπεργολάβων– μπλόκαρε τις δύο πύλες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων αλλά και το κτίριο διοίκησης. Δεν επέτρεπαν όλη μέρα χθες την προσέλευση των εργαζομένων που επιθυμούσαν να εργαστούν, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή εξυπηρέτηση μεγάλων ξένων και ελληνικών εταιρειών μεταφορών και εμπορίου, αλλά και στη διακίνηση ευπαθών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και φαρμάκων, όπως καταγγέλλουν πηγές της διοίκησης του ΟΛΠ.

Η απεργία των λιμενεργατών του ΟΛΠ κρίθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, παράνομη και καταχρηστική, ενώ ανάλογη απόφαση βγήκε και για την απεργία στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, την οποία κήρυξε ομάδα εξωτερικών λιμενεργατών. Yπό το φως των προηγούμενων εξελίξεων, όμως, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα είχε ήδη επικοινωνήσει με το Μαξίμου ζητώντας να προστατευτούν οι επενδύσεις της χώρας του στην Ελλάδα και να τηρηθεί η αρχή που δίδει ίσο δικαίωμα στην εργασία με αυτό της απεργίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι.

Ο Kινέζος πρέσβης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να κινητοποιηθεί το Λιμενικό για να αρθεί ο αποκλεισμός και να επιτραπεί στους εργαζομένους της νέας βάρδιας να μπουν και να δουλέψουν. Το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια καθώς στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των λιμενεργατών βρίσκονται απαιτήσεις όπως η πρόσληψη περισσοτέρων εργαζομένων και η χορήγηση αυξήσεων της τάξης του 25%, στο πλαίσιο νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Συνεχίζει προκλητικά ο Τόσκας να κάνει τον συνήγορο του Ρουβίκωνα! Μόνο υπουργός δημόσιας τάξης δεν είναι



Απίστευτα προκλητικός ο Νίκος Τόσκας που θα μείνει στην ιστορία εκτός από πλήρως αποτυχημένος και για συνήγορος των αντιεξουσιαστών είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του.

«Προσπαθούμε να συλλαμβάνουμε όσους εκτρέπονται και παραβαίνουν το νόμο» υποστηρίζει ο Νίκος Τόσκας καλύπτοντας προκλητικά την εγκληματική δράση του Ρουβίκωνα. Ο Τόσκας έφτασε στο σημείο χωρίς να ντρέπεται και για να δικαιολογήσει τον Ρουβίκωνα να πει ότι «και έξω από τον Λευκό Οίκο πετούν χαρτάκια σε διαμαρτυρίες αλλά δεν συλλαμβάνονται» αφήνοντας άφωνους όσους τον άκουγαν και δείχνοντας το πόσο ακατάλληλος είναι για την δημόσια ασφάλεια. 

Λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας του πολίτες όπως κάνει και το κόμμα του είπε επίσης ότι «η πραγματικότητα είναι ότι τώρα μπαίνει η Αστυνομία στα Εξάρχεια και τώρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια» που αυτό είναι βέβαια εκτός πραγματικότητας γιατί απλά η αστυνομία όπως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έχουν δηλώσει δεν μπαίνουν στα Εξάρχεια.

Για τον αποδεδειγμένα ακατάλληλο για τη θέση Νίκο Τόσκα «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια το δημιουργούν κάποιοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι παρουσιάζονται δήθεν ως επαναστάτες αλλά συνδέονται ή χρησιμοποιούνται από κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών. Συνδέονται και - εκούσια ή ακούσια - αυτά υπερασπίζονται» είπε.

«Οι οδηγίες προς την αστυνομία είναι να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και να δρουν άμεσα ακόμα και αν υπάρχουν εμπόδια» καταλήγει για το θέμα των Εξαρχείων και αυτό το είπε γνωρίζοντας ότι η αστυνομία εκ των πραγμάτων και της ανοχής που δείχνει στο έγκλημα ο ίδιος και το κόμμα του η αστυνομία δεν μπορεί να είναι κοντά στους κατοίκους των Εξαρχείων.

Αποτέλεσμα κοροϊδεύουν και παραμυθιάζονται μόνοι μέχρι να έρθει η ώρα να ξεκουμπιστούν να γλιτώσουμε.


Βρούτσης: Δεν θα υπάρχει ούτε μία αύξηση σε συνταξιούχο από το 2020!


«Δεν θα υπάρχει ούτε μία αύξηση σε συνταξιούχο από το 2020» διευκρίνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος επέκρινε την Έφη Αχτσιόγλου γιατί δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Δεν θα υπάρχει ούτε μια αύξηση σε συνταξιούχο, γιατί και οι αυξήσεις του 2019 θα εξανεμιστούν το 2020 λόγω του αφορολογήτου» εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε την υπουργό Εργασίας για αλαζονεία, καθώς η προθεσμία των 25 ημερών που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής εξέπνευσε, χωρίς η κ. Αχτσιόγλου να απαντήσει στην ερώτηση 46 βουλευτών της ΝΔ για τις περικοπές στις συντάξεις.

«Η υπουργός όφειλε να απαντήσει για να δοθούν τα στοιχεία, ποιές θα είναι οι περικοπές με τους επανυπολογισμούς… Είναι τρομακτική η αλαζονεία προς τους θεσμούς, τα 2,5 εκατ. συνταξιούχους, την αντιπολίτευση» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Πρόσθεσε ότι οι μειώσεις στις συντάξεις είναι νομοθετημένες, και ό,τι λένε τα κυβερνητικά στελέχη περί επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών είναι ψέματα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ρώτησαν την κ. Αχτσιόγλου:

Ποιο είναι το ποσό της μείωσης που προκύπτει από την προσωπική διαφορά, ως αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο;

Ποιο είναι το ποσό των οικογενειακών επιδομάτων που καταργούνται, για κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνολικά και ανά τ. ταμείο, καθώς και το πλήθος των συνταξιούχων στους οποίους αντιστοιχεί η περικοπή αυτή, συνολικά και ανά τ. ταμείο;

Στο ποσό της περικοπής της προσωπικής διαφοράς μέχρι το 18% των καταβαλλόμενων επικουρικών, θα ληφθεί υπόψη η μείωση της προσωπικής διαφοράς που ήδη επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Ιούνιο του 2016; Τι θα ισχύσει για το όριο των 1.300 ευρώ μικτά (άθροισμα κύριας και επικουρικής), μετά τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων;

Σε πόσες νέες και παλαιές συντάξεις –πριν και μετά τη 12/5/2016- έχει ήδη εφαρμοστεί η μείωση λόγω προσωπικής διαφοράς και ποιο το ύψος της;

Πότε οι μειώσεις από τις προσωπικές διαφορές, κυρίων και επικουρικών συντάξεων, θα εμφανισθούν στα μηνιαία εκκαθαριστικά των συνταξιούχων;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Το αδέσποτο σκυλί που πολέμησε στην μάχη της Κρήτης και έγινε ήρωας




- γράφει ο ιστορικός Κωνσταντίνος Λαγός

Στα τέλη του 1940, όταν δυνάμεις Βρετανών και της Κοινοπολιτείας πολεμούσαν τους Ιταλούς στη Βόρεια Αφρική, οι άνδρες ενός αυστραλιανού τάγματος (του 2/1st Machine Gun Battalion of the Second Australian Imperial Force) βρήκαν στην άκρη της αιγυπτιακής ερήμου ένα αδέσποτο και εξαθλιωμένο κουτάβι.


Ήταν στα τελευταία του λόγω έλλειψης τροφής και έτσι το λυπήθηκαν και το έφεραν στο στρατόπεδό τους μέσα στην έρημο. Εκεί το κουτάβι, αφού έφαγε και δυνάμωσε, αποδείχθηκε πανέξυπνο κερδίζοντας την αγάπη όλων των στρατιωτών. Γρήγορα έγινε η μασκότ του τάγματος και πήρε το όνομα «Horrie the Wog Dog». Τον Μάρτιο του 1941, το τάγμα του Horrie μεταφέρθηκε στην Ελλάδα μαζί με άλλες συμμαχικές δυνάμεις που θα συνέδραμαν τους Έλληνες στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής.



Ο Horrie ήταν μαζί του σε όλες τις μάχες που έδωσαν οι Αυστραλοί με τους Γερμανούς εκείνο τον τραγικό Απρίλιο, καθώς υποχωρούσαν από την Κεντρική Μακεδονία προς το νότο. Σχεδόν κάθε μέρα οι Αυστραλοί βομβαρδίζονταν από τα γερμανικά στούκα. Όμως, δύο λεπτά πριν αυτά φθάσουν πάνω από τα κεφάλια τους, ο Horrie γάβγιζε δαιμονισμένα δίνοντας το σύνθημα να καλυφθούν από τον επικείμενο αεροπορικό βομβαρδισμό. Είχε τέτοια λύσσα για τα γερμανικά αεροπλάνα που συνέχιζε να τα γαβγίζει ακόμη και όταν είχαν ρίξει τις βόμβες τους και έφευγαν! Είναι εξακριβωμένο ότι ο Horrie έσωσε τη ζωή πολλών δίποδων συμπολεμιστών του.

Σύμφωνα με τον στρατιώτη που φρόντιζε τον Horrie, όταν για πρώτη φορά βρέθηκε σε βομβαρδισμό από στούκα στην Ελλάδα τρόμαξε τόσο πολύ που δεν ήξερε που να κρυφθεί. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία ήταν που καθόρισε τη μετέπειτα συμπεριφορά του απέναντι στα γερμανικά αεροπλάνα. Η μονάδα του Horrie ήταν από τις τελευταίες των Συμμάχων που αποχώρησαν από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά το πλοίο τους βυθίστηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό. Ανάμεσα στους διασωθέντες ναυαγούς ήταν και ο Horrie, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Κρήτη.

Εκεί έζησε τη Μάχη της Κρήτης, όπου διακρίθηκε και πάλι ως «ακουστικό ραντάρ» για τη μονάδα του. Όμως, σ’ ένα γερμανικό εναέριο βομβαρδισμό, δεν πρόλαβε να καλυφθεί και έτσι τραυματίστηκε στα πόδια από τα θραύσματα μίας βόμβας. Ένας Αυστραλός φαντάρος του τα αφαίρεσε μ’ ένα μαχαίρι. Για τον «ηρωισμό» του στην Κρήτη, ο Horrie προήχθη σε δεκανέα και από τότε έφερε στολή με τα διακριτικά του βαθμού του.



Ενώ οι Γερμανοί είχαν ξεκινήσει την κατάκτηση της Κρήτης, η μονάδα του Horrie ήταν ανάμεσα σε αυτές που πρόλαβαν να εκκενώσουν το νησί και επέστρεψε στην Αίγυπτο. Από εκεί το τάγμα του προωθήθηκε στη Συρία, όπου ο Horrie γνώρισε και τον μεγάλο έρωτά του, μία χαριτωμένη σκυλίτσα, με το όνομα Imshi («φύγε μακριά μου..»), μασκότ ενός αυστραλιανού συντάγματος. Η Imshi ανέβασε το ηθικό του Horrie και έτσι βοήθησε στην αποθεραπεία του! Για το λόγο αυτό είχε την τιμή να φορά ενίοτε τη στολή του. Imshi Εξαιτίας του τραυματισμού του, ο Horrie κούτσαινε λιγάκι, αλλά οι συμπολεμιστές του έφτιαξαν μία ειδική τσάντα μεταφοράς για τις μεγάλες πορείες.

Το 1942, το τάγμα του Horrie μεταφέρθηκε στην Αυστραλία ώστε από εκεί να προωθηθεί στο μέτωπο του Ειρηνικού εναντίον των Ιαπώνων που απειλούσαν τότε τη χώρα. Όμως, οι στρατιώτες κανόνισαν ο Horrie να μείνει στο σπίτι του πατέρα ενός στρατιώτη και να γλυτώσει έτσι από ένα ακόμη πόλεμο. Μάλιστα, τον έμπασαν κρυφά στην Αυστραλία αφού ο νόμος επέβαλλε τη θανάτωση όλων των ζώων που έρχονταν απέξω, για το φόβο της λύσσας –ασθένεια άγνωστη στην Αυστραλία. 


Ο καπετάνιος του πλοίου που μετέφερε το τάγμα του Horrie ζήτησε να τον παραδώσουν στις τελωνειακές αρχές, άλλα οι στρατιώτες απείλησαν ότι θα τον πετούσαν στη θάλασσα αν «κάρφωνε τον σύντροφό τους».

Παρά ταύτα, τρία χρόνια αργότερα, το 1945, οι αρχές ανακάλυψαν τον Horrie και προχώρησαν σε ευθανασία. Όταν η είδηση έγινε γνωστή, η κοινή γνώμη της Αυστραλία εξεγέρθηκε! Υπήρξαν καυστικά άρθρα στις εφημερίδες και έντονα διαβήματα προς την αυστραλιανή κυβέρνηση, ιδιαίτερα από γονείς που είχαν χάσει τα αγόρια τους στον πόλεμο. Το θέμα έφθασε μέχρι τη βουλή με επερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό! 



Ο υγειονομικός υπεύθυνος που εφάρμοσε το νόμο και θανάτωσε τον Horrie, δέχτηκε προπηλακίσεις και πολλές ανώνυμες επιστολές που τον απειλούσαν «με ένα αργό και βασανιστικό θάνατο».

Το 1945 κυκλοφόρησε βιβλίο για τον Horrie που επανεκδόθηκε το 2017. Τον προηγούμενο χρόνο έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του, με έξοδα της αυστραλιανής κυβέρνησης, μία καθυστερημένη συγγνώμη προς τον «τετράποδο βετεράνο». Ο Horrie απεικονίζεται πάνω σε ένα κάνιστρο καυσίμων, όπου είχε συνηθίσει να κάθεται όταν η μονάδα του βρισκόταν στην αιγυπτιακή έρημο το 1941.


Πηγή: mixanitouxronou.gr


Δίκη Παραολυμπιονίκη για το έγκλημα στο Μοσχάτο: Τράβηξα το όπλο για να τον εκφοβίσω, αυτός έπεσε πάνω μου



«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Ήθελα να τον εκφοβίσω. Εάν με έβριζε η με προσέβαλε, σκέφτηκα να έχω το πιστόλι για να τον τρομάξω. Δεν φαντάστηκα ότι θα μου επιτίθονταν, ότι θα έπεφτε πάνω στο όπλο» είπε απολογούμενος  ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Θύμα του, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πρακτορείο του κατηγορουμένου παραολυμπιονίκη τον Μάρτιο του 2017.

Στη μέση, η πρώην σύζυγος του θύματος με την οποία ο δράστης διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Ο Τσαγκάρης παραδέχθηκε στο δικαστήριο πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος. Οπως είπε όμως ήταν μικρή σε διάρκεια, χωρίς κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο και άρχισε όταν ενημερώθηκε από τη γυναίκα ότι βρισκόταν σε διάσταση με το θύμα και πως έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου.

Απολογούμενος ο παραολυμπιονίκης ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος, εξέφρασε την μεταμέλειά του και μίλησε για τις απειλές που δεχόταν από το θύμα όταν εκείνο πληροφορήθηκε τη σχέση που είχε ξεκινήσει με την εν διαστασει σύζυγο του Κατερίνα.

Όπως είπε, η σύζυγος του θύματος ήταν εκείνη που του είχε τηλεφωνήσει πρώτη. Ακολούθησε συνάντηση όπου η γυναίκα του 47χρονου ξενοδόχου του εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό της για το πρόσωπό του. «Δεν το περίμενα» Της είπα: «είσαι παντρεμένη έχεις δυο παιδιά». 

«Μου απάντησε πως τα τελευταία επτά χρόνια κοιμάται χωριστά με τον σύζυγό της και πως ήταν θέμα χρόνου η έκδοση του διαζυγίου. Με κολάκευσε αυτός ο θαυμασμός. Μετά από λίγες ημέρες την πήρα τηλέφωνο και βρεθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο, εκείνη το κανόνισε» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος.

Μετά από λίγες ήμερες ξεκίνησαν οι απειλές με το θύμα να επισκέπτεται το πρακτορείο και να αφήνει ένα τσαντάκι ανοιχτό για να φαίνεται ότι στο εσωτερικό του υπήρχε ένα όπλο.

Στη συνέχεια ο 47χρονος ξενοδόχος του ζήτησε, όπως υποστήριξε να καταθέσει ως μάρτυρας σε δικαστήριο που είχε με την σύζυγό του, πρόταση την οποία ο παραολυμπιονίκης, υποστήριξε ότι αρνήθηκε. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, όταν ανακοίνωσε στο θύμα την απόφασή του να μην καταθέσει ως μάρτυρας του στη δίκη που είχε με την εν διαστάσει σύζυγό του, εκείνος του απάντησε: «Αφού λες πως μετάνιωσες για τη σχέση σου με τη σύζυγο μου , πρέπει να το αποδείξεις στην πράξη».

Οι απειλές συνεχίστηκαν σύμφωνα με τον δράστη μέχρι την ημέρα της δολοφονίας όποτε κλείστηκε και το επίμαχο ραντεβού.

«Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία», ανέφερε ο κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα ξανά και τότε εκείνος θύμωσε πάλι και άρχισε να μου φωνάζει: «Σακάτη, που πηδήξεις τη γυναίκα μου που μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι τώρα να καταθέσεις». 

«Εγώ τράβηξα το όπλο για να τον τρομάξω κι αυτός έπεσε πάνω στο όπλο. Το έπιασα από πάνω. Αυτός το όπλισε πέφτοντας πάνω του. Το όπλο δεν ήταν οπλισμένο. Πάνω στην πάλη άκουσα πυροβολισμούς αλλά δεν κατάλαβα αν έπεσε σφαίρα. Μάλιστα είπα μέσα μου «να δεις που μου πούλησαν κρότου»!

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος δεν περίμενε το θύμα να αμυνθεί και να προσπαθήσει να του αφαιρέσει το όπλο ενώ επανέλαβε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να τρομάξει τον 47χρονο.

Η δίκη του θα συνεχιστεί στις 5 Ιουνίου.

Πηγή : iefimerida.gr 


Φωτιά στην Εύβοια καίγεται δάσος στον Πισσώνα



Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Πισσώνας και Αφράτη στον δρόμο από τη Νέα Αρτάκη προς την Στενή Ευβοίας.




Σκόπια μετά τις διαρροές από Μαξίμου: Δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες



Υπεύθυνη πολιτική στάση από τους αξιωματούχους και των δύο χωρών συνιστούν κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων, μετά τη διαρροή από το Μαξίμου ότι η ΠΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα συμφωνηθέντα στις Βρυξέλλες και ως εκ τούτου η συμφωνία απομακρύνεται.

Με ένα δηκτικό σχολιο απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής η κυβέρνηση των Σκοπίων στην διαρροή από την ελληνική πλευρά σύμφωνα με την οποία η ΠΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών και ως εκ τούτου η πιθανότητα συμφωνίας απομακρύνεται. 

«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες», ήταν το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών των Σκοπίων. Επιστρέφοντας τις αιχμές του Ελληνα κυβερνητικού αξιωματούχου που επέρριπτε την ευθύνη στην πλευρά των Σκοπίων για την απομάκρυνση της συμφωνίας, οι σκοπιανές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι απαιτείται υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες.

«Αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες. Η υπεύθυνη πολιτική στάση όλων των πολιτικών παραγόντων στις δύο χώρες είναι πολύ χρήσιμη και προς το συμφέρον της εξεύρεσης λύσης» είπαν οι εν λόγω κύκλοι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ibna.


Τι προηγήθηκε

Ναρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος στην Αθήνα είχε επισημάνει: «Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών». 
«Συνεπώς», όπως τονίζε ο ίδιος, μη κατονομαζόμενος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται». 

«Πιθανότατα» υπογραμμίζει η ίδια κυβερνητική πηγή, «να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Το ό,τι η συμφωνία απομακρύνεται είχε επισημάνει στην ουσία και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δηλώνοντας νωρίτερα σήμερα ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει καμία συμφωνία αν δεν γίνει αποδεκτό το erga omnes. 

Υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», υποστηρίζοντας ότι επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο, όπως είπε, είναι εγκλωβισμένος.

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.


Πηγή : protothema.gr


Συνελήφθησαν 4 μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική επικράτεια



Στην αυτόφωρη σύλληψη τεσσάρων μελών οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός της Ελληνικής επικράτειας και στην κατάσχεση 50 περίπου κιλών κάνναβης και ποσότητας κοκαΐνης προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, δύο άντρες – αδέρφια ηλικίας 29 και 25 ετών (ηγετικά στελέχη), την 23χρονη σύζυγο του πρώτου (άμεση συνεργός) και την 30χρονη σύντροφο του δεύτερου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία και παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες χθες (31-05-2018), πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παύλου όπου διέμεναν οι δράστες, αλλά και σε διαμέρισμα που είχε μισθώσει η 30χρονη γυναίκα στις Συκιές προκειμένου το κύκλωμα να το χρησιμοποιεί ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:



(50) κιλά και (297,9) γραμμάρια κάνναβης συσκευασμένα σε (54) δέματα
(9) δέματα κοκαίνης
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
(9.700) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών
(19) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας
(3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και
Διαφόρων ειδών συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη συσκευασία – επανατυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών.
Επιπρόσθετα, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επιπλέον έξι (6) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ντόμινο ενταλμάτων, ανακρίσεων για το «επαναστατικό ταμείο»



Την 11η Ιουνίου θα απολογηθεί για την υπόθεση του μυστικού λογαριασμού στην εταιρεία Western Union ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, κατηγορούμενος για το δέμα-βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο, τον Μάιο του 2017. Ο κατηγορούμενος τρομοκράτης είχε κληθεί σε απολογία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, την Τετάρτη ωστόσο μέσω των συνηγόρων του ζήτησε και πήρε 15νθήμερη προθεσμία.

Την ίδια ημέρα είχε κληθεί σε απολογία για την ίδια υπόθεση και η καταδικασμένη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Αρνήθηκε να μεταχθεί στο δικαστικό μέγαρο της οδού Λουκάρεως, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε από συνήγορο.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου» ξεκίνησε την 8η Μαΐου με την εκτέλεση από την Αντιτρομοκρατική 14 ενταλμάτων σύλληψης. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν καταθέσει χρήματα σε λογαριασμό που είχε ανοίξει ο Γιαγτζόγλου χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με στοιχεία «Χρήστος Παναγιωτόπουλος». Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος και τη 12η Μαΐου ξεκίνησαν τμηματικά να απολογούνται ενώπιον του κ. Νικόπουλου. Οι καταθέτες δεν γνώριζαν τον δικαιούχο του λογαριασμού, ούτε έχουν σχέση με τρομοκρατία. Πρόκειται για άτομα που είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για κλοπές, ληστείες, ναρκωτικά, ή συγγενείς αυτών. Τα χρήματα μπήκαν στον «επίμαχο» λογαριασμό για την εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων που είχαν προκύψει το διάστημα κατά το οποίο οι καταθέτες ή κοντινά τους πρόσωπα βρίσκονταν στη φυλακή.

Τρεις προφυλακίσεις

Από τους 14 πρώτους συλληφθέντες τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι (οι δύο γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν ναρκωτικά) και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι περισσότεροι προκύπτει ότι κατονόμασαν τα άτομα που τους είχαν υποδείξει να καταθέσουν χρήματα στον μυστικό λογαριασμό. Κι αυτό διότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί από τον εφέτη ανακριτή και έχουν εκτελεστεί από την ΕΛ.ΑΣ. νέα εντάλματα σύλληψης, ενώ έχουν λάβει κλήση σε απολογία έγκλειστοι των φυλακών. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Πόλα Ρούπα καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– η υπογραφή στην πλαστή ταυτότητα του Γιαγτζόγλου ταυτοποιήθηκε με δείγμα γραφής της που υπήρχε καταχωρισμένο στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά, ο αριθμός των εμπλεκομένων στην υπόθεση υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τους 25.

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν ότι η ανάκριση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο στις 22 Ιουνίου, καθώς και ότι η έως τώρα διαδικασία έχει οδηγήσει την ανάκριση σε άτομα που βρίσκονται κοντά σε έγκλειστους τρομοκράτες.


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 


Συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη



Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Η συνάντηση θα γίνει στη Σιγκαπούρη και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τραμπ «οι Βορειοκορεάτες θέλουν να προχωρήσουν σε αποπυρηνικοποίησή», κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει η Πιονγιάνγκ. Επίσης, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο χώρες «θα ξεκινήσουν μία σχέση» στις 12 Ιουνίου, ενώ έκανε επίσης λόγο για «μία καλή αρχή» για τη Βόρεια Κορέα. Επιπλέον, είπε ότι δεν συζήτησε με τον Βορειοκορεάτη αξιωματούχο το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ασιατική χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγο μετά την άφιξη του στενού συνεργάτη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, στρατηγού Κιμ Γιονγκ Τσολ, στον Λευκό Οίκο. Τον Κιμ Γιονγκ Τσολ υποδέχθηκε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, ο οποίος τον συνόδευσε κατά την είσοδο του στην προεδρική κατοικία και συγκεκριμένα στο Οβάλ Γραφείο, όπου συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ακόμη, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος της Πιονγκιάνγκ κατά τη διάρκεια των επικείμενων διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας πως αναμένει την ημέρα που θα μπορεί να άρει τις κυρώσεις ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι τα ζητήματα δεν πρόκειται να επιλυθούν σε μία μόνο συνάντηση, καθώς «μιλάμε για χρόνια εχθρότητας και προβλημάτων». Ωστόσο, προέβλεψε ότι «στο τέλος θα υπάρξει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα».

Ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος παρέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο μία επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, την οποία ο Τραμπ αρχικά χαρακτήρισε ως «μια ωραία και ενδιαφέρουσα επιστολή». Εντούτοις, αργότερα είπε ότι δεν την έχει ακόμη διαβάσει.

Ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ, «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντήθηκε επίσης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Τετάρτη και την Πέμπτη, στη Νέα Υόρκη.

Ο Βορειοκορεάτης στρατηγός, ο οποίος είχε διατελέσει σωματοφύλακας του πρώην Βορειοκορεάτη ηγέτη και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ιλ, βρίσκεται σε μία μαύρη λίστα που υπό κανονικές συνθήκες του απαγορεύει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, λόγω του ρόλου του στο στρατιωτικό κατεστημένο της Βόρειας Κορέας και της συμβολής του στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του δόθηκε ειδική άδεια να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους και με τον ίδιο τον Τραμπ.


REUTERS, Α.P., BBC
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Η τρομακτική στιγμή που συμμορία απαγάγει μία Κινέζα στο αεροδρόμιο




Η Κινέζα Chen Jincai είχε όνειρο να επισκεφτεί την Ταϊλάνδη. Τα σχέδια της όμως δεν πήγαν όπως τα είχε προγραμματίσει...

Ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου Suvarnabhumi International Airport της Μπανγκόκ κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Μπορεί να διαρκεί μόλις 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα όμως συγκλονίζει…

Η Κινέζα Chen Jincai είχε όνειρο να επισκεφτεί την Ταϊλάνδη. Τα σχέδια της όμως δεν πήγαν όπως τα είχε προγραμματίσει. Η νεαρή μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, ακολουθήθηκε από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Με απειλές σε χαμηλούς τόνους για να μην ακουστούν, την ανάγκασαν να τους ακολουθήσει.

Η γυναίκα αγνώστου ταυτότητας την έπιασε με πολύ δύναμη από το χέρι και εκείνη δεν είχε άλλη επιλογή από το να δεχτεί. Τα δύο μέλη της συμμορίας παρουσιάζονταν ως συνοδοιπόροι στο ταξίδι της. Με τη συνοδεία τους, πέρασε από τον έλεγχο όταν ξαφνικά άλλοι δύο άνδρες εμφανίστηκαν δίπλα της σαν να είναι κοινή παρέα. Όλοι μαζί συνέχισαν να περπατούν για να παραλάβουν την βαλίτσα της.

Ο άνδρας της Chen πλήρωσε 2 εκατομμύρια Yuan (313.000 δολάρια) για να την ελευθερώσουν. Κάλεσε την Αστυνομία όταν του ζήτησαν ακόμη 1 εκατομμύριο Yuan. Μετά από 13 μέρες και πολλές αλλαγές σε ξενοδοχεία, η συμμορία παράτησε την Chen στο δρόμο.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από ένα περίπου μήνα εντόπισαν τη συμμορία που κατηγορείτο για απαγωγή. Πάνω από 10 Ταϊλανδέζοι συμμετείχαν στο σχέδιο, ένας εκ των οποίων δούλευε σε γραφείο εξυπηρέτησης επιβατών στο αεροδρόμιο.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή βίντεο: South China Morning Post
newsit.gr


Ατύχημα στο MotoGp ο αναβάτης εκτοξεύτηκε από τη μοτοσικλέτα στον αέρα με 350 χλμ/ώρα


Σοκαριστικό ατύχημα είχε ο αναβάτης της Ducati Μικέλε Πίρο, ο οποίος έπεσε από τη μοτοσικλέτα του κατά τη διάρκεια της εξάσκησης για το MotoGP της Ιταλίας και δεν έπαθε τίποτα.

Ο Πίρο κατέληξε στο έδαφος, αφότου έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτα του σε φρενάρισμα και ενώ κινούνταν με 350 χλμ/ώρα.

Ο Πίρο έχασε της αισθήσεις του κατά την πτώση του στο έδαφος, όπου έσπευσαν νοσηλευτές για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. 

Μόλις μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για να εξεταστεί, ανέκτησε τις αισθήσεις του χωρίς να θυμάται καθόλου το ατύχημα. 

Ο  Μικέλε Πίρο έχει ένα πρόβλημα μόνο στον ώμο του, το οποίο θα εξετάσουν οι γιατροί στη Φλωρεντία, για διαπιστώσουν ότι δεν έχει υπάρχει κάποιο κάταγμα.




Άρχισε να παραμυθιάζει και να τάζει ο Τσίπρας : Ώρα να εξετάσουμε το ύψος του κατώτατου μισθού



Με τις εκλογές πολύ κοντά ο Αλέξης Τσίπρας άρχιζε να παραμυθιάζει και να τάζει για να αποφύγει όχι την ήτα που είναι βέβαιη αλλά την συντριβή.

Με ανάρτηση του ο Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφέρει : «Καθώς το σύνολο της ελληνικής οικονομίας αναπτύσσεται, οφείλουμε να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να επενδύσουμε στο μέλλον της χώρας δίνοντας υπόσταση στα σχέδια ζωής και δημιουργίας των ανθρώπων».

Στην ανάρτηση περιλαμβάνει και ένα απόσπασμα από την ομιλία του στο ΣΕΤΕ:

«Ώρα να εξετάσουμε το ύψος του κατώτατου μισθού.

Η αναδιανομή είναι ο πραγματικός κινητήρας της ανάπτυξης. Είναι δίκαιο ο κόσμος της εργασίας να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί από την βελτίωση των συνθηκών. Αλλά επιμένω ότι και από καθαρά οικονομική άποψη το επιχείρημα ότι η ανταγωνιστικότητα σημαίνει χαμηλό εργατικό κόστος είναι λάθος.

Όσο ελαστικοποιείται η εργασία τόσο μειώνεται η αποδοτικότητα . Οικονομία σημαίνει πάνω από όλα κοινότητα και αμοιβαία συνεργασία . Τα μεγέθη της οικονομίας δεν είναι απλώς στατιστική αλλά αφορούν κάθε πολίτη και τη συλλογική προσπάθεια».


Προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η ΝΔ σε δημοσκόπηση της RASS



Προβάδισμα 10,3 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει η ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία RASS και παρουσίασε  ο τηλεοπτικός σταθμός Action24.

Στην πρόθεση ψήφου :

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,7%, 
ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%,
το Κίνημα Αλλαγής με 9,7%,
Χρυσή Αυγή με 7%, 
ΚΚΕ 6,8%,
Ένωση Κεντρώων με 2,8% 
και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.   

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται και στην παράσταση νίκης συγκεντρώνοντας ποσοστό 70%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με μόλις 18,2%.

Στο ερώτημα εάν η έξοδο από τα μνημόνια θα βελτιώσει την κατάσταση στη χώρα, μόνο το 12% των πολιτών θεωρεί ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, το 37,2% δηλώνει ότι θα παραμείνει το ίδιο και η πλειοψηφία 49,1% ότι θα χειροτερεύσει.

Στην ερώτηση ποιος πολιτικός αρχηγός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας, το 48,9 απαντά «κανείς» ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30% και ο Αλέξης Τσίπρας στην τρίτη θέση με το 18,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 34,4% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23,7%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,7%, δεύτερη η Φώφη Γεννηματά με 31,6% και πέμπτος ο Αλέξης Τσίπρας με 23,7%%.