Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Ούτε Κουβανός ντίλερ δεν θα πανηγύριζε έτσι για την Κάνναβη όπως ο Καρανίκας



Φύσα, ρούφα, τράβα τονε… Νίκο Καρανίκα!!

Τα ναρκωτικά είναι ένα στοίχημα με το μυαλό σου, αλλά όταν αναφερόμαστε στο μυαλό του Καρανίκα, γελάει ο κόσμος ανησυχώντας παράλληλα για την κατάντια της πολιτικής και της Ελλάδας

Τα ναρκωτικά είναι καλά για να ξεφεύγεις από την πραγματικότητα και φαίνεται ότι ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας το θέλει αυτό για να μην καταλαβαίνουμε την κατρακύλα της χώρας με αυτό το τσίρκο που έχουμε για κυβέρνηση.

Μόνο κουβανός ντίλερ θα πανηγύριζε έτσι για την νομιμοποίηση της Κάνναβης.

Στη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης κάνναβης αφιερώνει τη νέα του ανάρτηση στο facebook, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.

«Εγινε η αρχή! Ήταν δίκαιο έγινε πράξη!», αδιαφορώτας για την αντίδραση της κοινωνίας και σημειώνει με αρκετά πανηγυρικούς τόνους, ο κ. Καρανίκας :

«Θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Κάνναβης και των χρηστών της. Η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης θα βοηθήσει ώστε να έχουμε σωστή χρήση και αντιμετώπιση της κάνναβης».

Χωρίς αίσθηση για τα όσα γράφει και όσα λέει αναφέρει : «θέλει αρκετή δουλειά ακόμη για να σταματήσει η δαιμονοποίηση της Κάνναβης και των χρηστών της». 

Ζητά ακόμα «συγγνώμη» από τους χρήστες της κάνναβης που, σύμφωνα με τον ίδιο, «για δεκαετίες λοιδορήθηκαν, κακοποιήθηκαν, καταγγέλθηκαν και οδηγήθηκαν ακόμα και στην φυλακή». 

«Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίστηκαν από το κράτος άδικα για δεκαετίες ως εγκληματίες και αποβράσματα, καταστρέφοντας τους και οδηγώντας τους στο περιθώριο αυτούς, αυτές και τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι πλούτιζαν ποντάροντας στην 'μαύρη' αγορά, στα λαθραία...και αυτό γινόταν και γίνεται σε όλο τον κόσμο»






Ν.Δ: Με φωτογραφικό άλμπουμ των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μοιάζουν οι προκηρύξεις προσλήψεων επιτελικών στελεχών του Δημοσίου



Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ.Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη.

Πλήρης Δήλωση

«Η επιχείρηση άλωσης του Δημοσίου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται. Η κατ’ ευφημισμόν αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης είναι στην πραγματικότητα μία απάτη με φωτογραφικές προκηρύξεις για προεπιλεγμένα στελέχη.

Η διαδικασία πρόσληψης επιτελικών στελεχών του Δημοσίου εξελίσσεται, χωρίς κανένα όριο και φραγμό, σε όργιο κομματικών προσλήψεων. Οι προκηρύξεις προσαρμόζονται ώστε πάση θυσία ο εκλεκτός των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είναι ανάμεσα στους τρεις επικρατέστερους προκειμένου να μπορεί να τον επιλέξει ο αρμόδιος Υπουργός. 

Για να διασφαλιστεί αυτό, καθορίζονται αναλόγως οι φωτογραφικές προδιαγραφές: O χρόνος εμπειρίας μετριέται πλέον σε μήνες, η προϋπηρεσία που απαιτείται κυμαίνεται από 5 έως 20 χρόνια, η ξένη γλώσσα αλλού χρειάζεται ως απλή γνώση και αλλού ως άριστη, ενώ συγκεκριμένα πτυχία ανοίγουν ή κλείνουν πόρτες χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τα άξια και ικανά στελέχη του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα παραμερίζονται.

Επισημαίνουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της αναξιοκρατικής και ανήθικης διαδικασίας, ότι τα ονόματα των προεπιλεγέντων είναι ήδη γνωστά και σε εμάς και σε όλους τους υπηρετούντες στο Δημόσιο. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ της Κυβέρνησης δεν χωράει άλλους και η μόνη φωτογραφία που απομένει πλέον να δουν οι πολίτες είναι αυτή της αποχώρησής τους». 


Για παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο


Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

«Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον Τούρκο Ομόλογό του κο Άκαρ. Οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο ελλήνων στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δύο Ελληνες  ένας ανθυπολοχαγός και ένας επαγγελματίας οπλίτης με τον βαθμό του λοχία συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παραβίασης συνόρων.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ σημείωνε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους τουρκικές για τις διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης (1ης Μαρτίου) αλλά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα αρνείται να παραδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Άγκυρα.


Το τελευταίο έρχεται να επιβεβαιώσει την φημολογία ότι η Τουρκία ίσως να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη υπόθεση για να πιέσει καταστάσεις.

Το CNN Turk αναφέρεται στη σύλληψη, κάνοντας λόγο για «βαριά χιονόπτωση» που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν οι δύο Έλληνες τον δρόμο και να μπουν στην Τουρκία. «Η νομαρχία Αδριανούπολης ενημέρωσε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών», αναφέρει το μέσο ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως Τούρκοι στρατιώτες συνεχίζουν την ανάκριση.


«Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο», αναφέρει η ιστοσελίδα της Hurriyet που παραθέτει την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδας σχετικά με την υπόθεση, τονίζοντας πως οι στρατιωτικοί χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Διαταγή Ντουτέρτε σε στρατό και αστυνομία: «Τσιμουδιά» στον ΟΗΕ για τη δράση μου



Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος έδωσε εντολή στα στελέχη των δύο σωμάτων να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό σχετικά με τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον αιματηρό πόλεμό του ενάντια στα ναρκωτικά.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε διέταξε τα στελέχη της αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων της χώρας του να μη συνεργαστούν σε οποιαδήποτε έρευνα για τον αιματηρό «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει, εν μέσω των συνεχιζόμενων εκκλήσεων να διενεργηθεί διεθνής, ανεξάρτητη έρευνα.

Δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την εκστρατεία αυτή. Άνδρες της αστυνομίας των Φιλιππίνων έχουν σκοτώσει πάνω από 4.000 ανθρώπους αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Ντουτέρτε, τον Ιούνιο του 2016, ενώ εκατοντάδες χρήστες ή φερόμενοι ως διακινητές ναρκωτικών έχουν σκοτωθεί από πυρά αγνώστων που αυτοδίκησαν.

«Όταν το θέμα αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ή τον οποιονδήποτε ειδικό επιτετραμμένο, η διαταγή μου προς εσάς είναι: μην απαντάτε. Μη σκοτίζεστε», είπε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των στελεχών επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στην πόλη Νταβάο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το βράδυ της Πέμπτης. 
«Και ποιοι είσαστε εσείς για να επέμβετε στον τρόπο που κυβερνάω τη χώρα μου; Ξέρετε πολύ καλά ότι αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα των ναρκωτικών», συμπλήρωσε ο Ντουτέρτε.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα δεχθεί οποιαδήποτε έρευνα των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την εκστρατεία του Ντουτέρτε για την πάταξη της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών, αλλά με προϋπόθεση ότι δεν θα διενεργηθεί από την Ανιές Καλαμάρ, τη νυν ειδική επιτετραμμένη του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές δολοφονίες, την οποία η Μανίλα κατηγορεί ότι είναι προκατειλημμένη και διατείνεται πως δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα.

Η Φατού Μπενσουντά, η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), άρχισε προκαταρκτική εξέταση έπειτα από μια προσφυγή που κατηγορεί τον Ντουτέρτε και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και του κρατικού μηχανισμού για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Ντουτέρτε αντέδρασε δηλώνοντας ότι καλωσορίζει την έρευνα και είναι διατεθειμένος να «σαπίσει στη φυλακή» για να προστατεύσει τους πολίτες της χώρας του.

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους θανάτους που αποδίδονται σε άνδρες της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εντός των ορίων της εκστρατείας τους εναντίον των ναρκωτικών ήταν στην πραγματικότητα εκτελέσεις. Η αστυνομία αρνείται τις καταγγελίες, αντιτείνοντας ότι τα στελέχη της είναι αναγκασμένα να κάνουν χρήση θανατηφόρας βίας διότι πολλοί ύποπτοι είναι οπλισμένοι ή/και προβάλλουν αντίσταση στη σύλληψή τους.

   Παρά τις επικρίσεις που δέχεται για την πολυαίμακτη εκστρατεία, ο Ντουτέρτε παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις Φιλιππίνες, με τους πολίτες να δηλώνουν ότι είναι ο αξιωματούχος που εμπιστεύονται περισσότερο, κατά δημοσκοπήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

protothema.gr


Μόνο ο συνταξιούχος Τόσκας λέει ότι είναι ικανός για να κρυφτεί, Καμίνης και ΕΛΑΣ ανίκανοι



Και είναι αλήθεια ότι δεν φταίει ο Τόσκας, εντολές του Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτελεί να μην πειράζουν τα δικά τους παιδιά και να τα αφήνουν να ξεσπάνε σε περιουσίες ιδιωτών, έτσι και αλλιώς ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει.

Εκτός από τις κατηγορίες στην ΕΛ.ΑΣ ο συνταξιούχος πρώην στρατιωτικός και δυστυχώς αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άσκησε σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση, αλλά και στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τις επικριτικές τους δηλώσεις, με αφορμή τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς στην Ερμού. 

Μιλώντας για τον κ. Καμίνη, του συνέστησε να «κάνει τη δουλίτσα του», είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα έστελνε ούτε γράμμα… μαζί του, λόγω της αναποτελεσματικότητας του και δήλωσε ότι καλό θα ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων να κάνει αυτά που οφείλει και να μην ασκεί κριτική για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα του.

Ανάλογη κριτική άσκησε και για τη στάση της αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Ερμού ήταν υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Η κατήφορος του συνταξιούχου υπουργού προστασίας του πολίτη με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης αφού εκτελεί εντολές του Τσίπρα για πλήρη κάλυψη των εγκλημάτων εξουσιαστών συνεχίζεται.


Πιερία: Θύμα της «Μπλε Φάλαινας» η ανήλικη που τη βίαζε ο πατέρας της



Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα, αναφορικά με την υπόθεση του 16χρονου κοριτσιού που τη βίαζε ο ίδιος της ο πατέρας επί έξι χρόνια, από την ηλικία των 6 ετών έως τα 12 της χρόνια.

Το δράμα της άτυχης κοπέλας είχε ξεκινήσει από το 2008 και συνεχίστηκε έως και το 2014.

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου πατέρα και τριών ακόμη ανδρών (κατά περίπτωση 58 και 60 ετών).

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης εις βάρος ανηλίκου, όπως επίσης της σωματεμπορίας. Από τις διωκτικές Αρχές εξετάζεται εάν οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβαιναν με οικονομικά ανταλλάγματα.

Παράλληλα, νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το κορίτσι που ζούσε τόσα χρόνια την φρίκη. Σύμφωνα με το δελτίο του ANT1, η 16χρονη πριν από έναν χρόνο φέρεται να έπεσε θύμα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» και να ήταν το πρώτο θύμα στην Ελλάδα.

Τότε η 16χρονη είχε χαρακώσει το σώμα της με ξυράφι και είχε πάρει χάπια, κατόπιν οδηγιών που έπαιρνε από άγνωστους συνομιλητές, κατά τη διάρκεια αυτού του «παιχνιδιού», όπως αποκάλυψε στην Αστυνομία, σύμφωνα με τον ANT1.


Πηγή


«Άρωμα» γυναίκας στη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του Φυτράκη


Η σύντροφος ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς και μία ακόμα μάρτυρα υπεράσπισης στις δίκες του Μαζιώτη πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία στο σπίτι του Φυτράκη.

Η σύντροφος έγκλειστου ηγετικού στελέχους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως επίσης η σύντροφος βασικού μάρτυρα υπεράσπισης στις δίκες του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος «ηγείται» της κατάληψης της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρωτοστάτησαν σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, στο Φάληρο.

Οι δύο γυναίκες ήταν ανάμεσα στους 15 προσαχθέντες της διαμαρτυρίας, που είχε ως αίτημα τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φυτράκης έχει στοχοποιηθεί σε πολλά κείμενα που έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου από το περασμένο Σάββατο, με αφορμή την υπόθεση Γιαγτζόγλου. Οι προσαχθέντες μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς, σε ανακοίνωσή τους ασκούσαν κριτική στον κ.Φυτράκη, λέγοντας ότι «όσοι ασκούν εξουσία κρίνονται για τις πράξεις τους και πρέπει να έχουν το θάρρος και την ανδρεία ή να τις στηρίζουν ή να ζητούν συγνώμη και να αποκαθιστούν άμεσα την νομιμότητα».

«Οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την κρίση και την ευαισθησία να κρίνουν ποιοι είναι τα θύματα και ποιοι οι θύτες. Συμβουλεύουμε τον κ. Γενικό να θωρακίσει τον εαυτό του με τη νομιμότητα των ενεργειών του και τον σεβασμό στον άνθρωπο. Είναι ντροπή από ένα νομικό σαν τον κ. Γενικό, να θεωρείται η άσκηση ενός δικαιώματος σαν εκβιασμός και απειλές», σημείωσαν.

Σε άλλη ανακοίνωσή τους για την πορεία της υγείας του οι δύο συνήγοροι του Γιαγτζόγλου κατηγορούν για αδιαφορία τον Ευτύχη Φυτράκη. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από χθες, Τετάρτη 28.2, ο εντολέας μας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την 21.2 και δίψας από την 25.2, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και την απόφαση του υπουργείου για την μετάθεση της εξέτασης της αίτησης μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου για την Παρασκευή 2.3, οι πληρεξούσιοι συνήγοροί του δηλώνουμε πως η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη».


του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


Με 135 νέους ελεγκτές στελεχώνεται το «ΣΔΟΕ των εισαγγελέων»



Κάτω από την πίεση των θεσμών, που ζητούν  να μην μείνουν στο συρτάρι χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς, οικονομικού εγκλήματος, ξεπλύματος χρήματος και φοροδιαφυγής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε απόφαση με στόχο έως τις 26 Μαρτίου να έχουν βρεθεί οι 135 ελεγκτές που θα στελεχώσουν τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, το λεγόμενο και «ΣΔΟΕ των Εισαγγελέων». 

Η σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι:

60 θέσεις θα καλυφθούν από εφοριακούς υπαλλήλους ΠΕ και ΤΕ.
20 θέσεις από τα τελωνεία ΠΕ και ΤΕ.

5 θέσεις από το κλάδο πληροφορικής.

50 θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ Δημοσιονομικών, ΠΕ Οικονομικών Επιθεωρητών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού ΤΕ Δημοσιονομικών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και ένστολους.

Για την άμεση λειτουργία της υπηρεσίας αποσπώνται και τοποθετούνται σς αυτήν 60 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ. Η διάρκεια απόσπασης θα είναι διετής με δυνατότητα ανανέωσης για ένα έτος. Η τελική επιλογή των ελεγκτών θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, κατόπιν συνεκτίμησης των προσόντων και της εμπειρίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεσμοί θέλουν να ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι υποθέσεις που ταλανίζουν τη χώρα και βλάπτουν την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην υπόθεση της Novartis. 


Κέρδος online 


Αντί να αντιδρά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα είπε ο Τόσκας αντιδρούν τουλάχιστον οι ειδικοί φρουροί



Καμία απολύτως αντίδραση από την ηγεσία της αστυνομίας για τα όσα είπε ο κ. Τόσκας, που αφήνει εκτεθειμένους και θιγμένους όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και αστυφύλακες στην αστυνομία.

Τουλάχιστον αντέδρασαν οι ειδικοί φρουροί και κάλυψαν τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ εκφράζοντας φόβους ότι η κλιμάκωση των φαινομένων βίας μπορεί να οδηγήσει σε νεκρό συνάδελφό του ή πολίτη όπως είπε ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας», είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών.

«Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος που σχολίασε ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», συμπλήρωσε.

Περνώντας στην αντεπίθεση για την κριτική που άσκησε ο κ. Τόσκας περί μη εφαρμογής εντολών ο κ. Μαυροειδάκος ουσιαστικά μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες», ενώ έκρινε κομβική για την αδυναμία αντιμετώπισής τους την κατάργηση της ομάδας Δέλτα και την ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ.

Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες διερωτήθηκε «όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα, η οποία, όπως είπε δημιουργήθηκε ακριβώς για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων. Και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή… Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους».




Τα έσπασαν και στην Πατησίων οι αντιεξουσιαστές χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας



Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, η ομάδα των αντιεξουσιαστών βγήκε από την γιάφκα κακοποιών της ΑΣΟΕΕ και άρχισαν να σφυροκοπούν γειτονικά καταστήματα χωρίς να τους ενοχλεί κανένας καταστρέφοντας και πάλι περιουσίες ιδιωτών. 



Στη συνέχεια επιτέθηκαν σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ χρησιμοποιώντας καδρόνια , βαριοπούλες και λοστούς.




Οι αντιεξουσιαστές ανενόχλητοι και αφού κατέστρεψαν τουλάχιστον δέκα μαγαζιά έφυγαν για την γιάφκα της ΑΣΟΕΕ χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας και χωρίς να γίνει ούτε μία σύλληψη.


Ανεργία: Παραμένει «πρωταθλήτρια» στην Ε.Ε. η Ελλάδα, αύξηση στους νέους κάτω των 25



Σταθερή στο 20,9% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2017, σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας των «νέων κάτω των 25», από 42% σε 43,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,9% το Νοέμβριο) και στην Ισπανία (16,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,4%), στη Μάλτα και στη Γερμανία (3,6%).

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2017 το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα, μειώθηκε από 23,3% σε 20,9%, καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην ΕΕ μέσα σε ένα χρόνο.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), το επίπεδο της ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερό στο 8,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,3% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,6% και 8,1% αντιστοίχως.

Συνολικά τον Ιανουάριο καταγράφονται 17,931 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 14,111 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο διαμορφώθηκε στους 996.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 17,1% και στις γυναίκες στο 25,8%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα αυξήθηκε το Νοέμβριο στο 43,7%, έναντι 42% τον Οκτώβριο. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (43,7%), στην Ισπανία (36%) και στην Ιταλία (31,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία (5,8%), στην Εσθονία (6,5%) και στη Γερμανία (6,6%). Το Νοέμβριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 18,2% και στην ΕΕ στο 16,2%.


με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα Δημοκρατία : Η Ελλάδα μένει πίσω στην ψηφιακή Ευρώπη του 21ου αιώνα



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τις απογοητευτικές επιδόσεις της Ελλάδας σε όλους τους δείκτες που αφορούν στην πρόοδο της Ευρώπης σε ψηφιακές τεχνολογίες και δεξιότητες για το 2017, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιταχύνει τη μετάβαση προς το ψηφιακό μέλλον, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ψηφιακό χάρτη».

Πλήρης Δήλωση

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  επιταχύνει τη μετάβαση προς το ψηφιακό μέλλον. Για το σκοπό αυτό έχει παρουσιάσει από το 2016 το “Συνασπισμό για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις ψηφιακές θέσεις εργασίας”, μια πρωτοβουλία με στόχο να βοηθήσει τους Ευρωπαίους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και την καθημερινή ζωή, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Κυβέρνηση όφειλε, ήδη από τα μέσα του 2017 να έχει καταθέσει σχετικό εθνικό σχέδιο. Ωστόσο, βρισκόμαστε στις αρχές του 2018 και σχέδιο δεν υπάρχει. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στις ψηφιακές επιδόσεις σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ότι οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν πλέον καταστεί απολύτως απαραίτητες στην αγορά εργασίας, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να πρωτοστατεί στη ανάδειξη και υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Με τη στάση απόλυτης αδιαφορίας που τηρεί, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η προαγωγή της ψηφιακής εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης αποτελεί γι’ αυτήν την τελευταία προτεραιότητα.  Σε μια εποχή που η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιεί κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, ώστε να τρέξει με ταχύτητα μπροστά, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διάσταση από κάθε έννοια καινοτομίας και πραγματικής προόδου». 


Μητσοτάκης: Μείωση φορολογίας, περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας



Τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων περιέγραψε ως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, σημείωσε πως οι επενδύσεις θα ενισχυθούν «με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τις επόμενες εκλογές». Ακόμη, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει απογοητεύσει τον κόσμο».

«Η τωρινή κυβέρνηση υπερφορολογεί τους παραγωγικούς κλάδους για να επικεντρωθεί σε επιδόματα και βοηθήματα» σημείωσε.

Αναφορικά με το χρέος της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο, αλλά ο φόβος στην ΕΕ ήταν ότι, αν δοθεί δημοσιονομικός χώρος, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διεύρυνση του δημόσιου τομέα, ενώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για να μειώσει τους φόρους.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, την χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.

«Πολιτικό και θεσμικό το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι πολιτικό και θεσμικό. «Εάν η λειτουργία των θεσμών δεν βελτιωθεί, η Ελλάδα δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει στο μέλλον».

«Όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις, είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε από την αριστερά, χρησιμοποιούν τους ίδιους κανόνες» πρόσθεσε, βασιζόμενες σε τρεις άξονες: έλεγχο των ΜΜΕ, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και δίωξη πολιτικών αντιπάλων.

«Το επίπεδο παρέμβασης που έχουμε δει στη Δικαιοσύνη είναι απαράδεκτο και υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας» είπε ο αρχηγός της ΝΔ. 

«Ένας από τους τρόπους που μπορεί να αλλάξει αυτό είναι η απόλυτη αξιοκρατία στη στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου και η εισαγωγή νομοθεσίας που περιγράφει λεπτομερώς το ρόλο του γραφείου του πρωθυπουργού, πώς να διεξαγάγει πολιτική με τους υπουργούς και ποιος είναι ο ρόλος του ίδιου του πρωθυπουργού. Αυτό απαιτεί και μια πολύ θαρραλέα συνταγματική μεταρρύθμιση» τόνισε. 

Δικαιοσύνη

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και μάλιστα ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. 

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει την φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς. 

Υπάρχουν ακόμα τομείς του δημοσίου που που ξοδεύονται χρήματα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ως παράδειγμα το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό, το οποίο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο. 

«Υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα λόγω της κακοδιαχείρησης από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σκόπια

Για την ονομασία της πΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλησε την εθνική συνεννόηση για μια επωφελή λύση, αλλά αντίθετα επέλεξε να ενεργήσει μόνος του. «Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για πολλούς Έλληνες και προσπάθησε να διχάσει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασπάσει την αντιπολίτευση. Έκανε σφάλματα τακτικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη μιας συμφωνίας με την πΓΔΜ. 


ΤΑ ΝΕΑ


12χρονη έβαλε τέλος στη ζωής της μετά από εντολή του διαχειριστή της «Μπλε Φάλαινας»



Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η είδηση του θανάτου μιας 12χρονης, της Anastasia Kysluk που βρέθηκε νεκρή σε αχυρώνα.

Το κορίτσι λίγες ώες πριν από την αυτοκτονία της παρακολουθούσε βίντεο ανθρώπων που κρεμάστηκαν και έψαχνε πληροφορίες για τον καλύτερο τύπο σχοινιού που θα χρησιμοποιήσει.


Η αστυνομία ανέφερε ότι ήταν μέλος του παιχνιδιού αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα». Κρεμάστηκε αφού πήρε εντολή από τον ηγέτη της ομάδας.

Η Μπλε Φάλαινα είναι παιχνίδι που ενθαρρύνει νέους να αυτοκτονήσουν. Πιστεύεται ότι ένας διαχειριστής ομάδας δίνει εντολές που πρέπει τα μέλη να ολοκληρώσουν σε 50 μέρες.


Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να κάνουν περιλαμβάνεται ο αυτοτραυματισμός, η παρακολούθηση ταινιών τρόμου και το να ξυπνάνε σε ασυνήθιστες ώρες.


Το σοκαριστικό είναι ότι οι διαχειριστές την 50ή μέρα του παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» δίνουν στους νέους εντολή να αυτοκτονήσουν. Το άψυχο σώμα της 12χρονης βρέθηκε από τους παππούδες της με τους οποίους ζούσε ενώ η μητέρα της δούλευε στην Πολωνία.


Ελεύθερος Τύπος


Δραματικές εξελίξεις! Η Αρμενία ακύρωσε τη συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία



Η Αρμενία προχώρησε στην ακύρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας που είχε υπογράψει με την Τουρκία το 2009.

Μια προσπάθεια που εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε αποτυχημένη, όσον αφορά στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας.

“Ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sarksyan, είπε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ότι τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, καταργήθηκαν” ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου, Vladimir Hakobyan,  σύμφωνα με την Αρμενική Τηλεόραση, Yerkir Media.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Tigran Balayan, με μήνυμα του στα κοινωνικά δίκτυα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, ανακήρυξε τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, “μη υπάρχοντα και καταργημένα”.


Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της αρμενικής προεδρίας, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Αρμενία έκανε τα πάντα «για να μην εναποθέσει το βάρος της διευθέτησης των σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκία στους ώμους των επόμενων γενεών».

«Όμως η Άγκυρα… δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την επικύρωση και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων, αλλά επιπλέον δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι δεν σκόπευε να το κάνει» τόνισε ο Σαρκισιάν.

Ο επικεφαλής του κράτους της Αρμενίας πρόσθεσε ότι η χώρα του ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στο μέλλον, «εφόσον η τουρκική πλευρά επιδείκνυε την ίδια βούληση».

Προς το παρόν η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η Αρμενία και η Τουρκία είχαν υπογράψει μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία τον Οκτώβριο του 2009, για να αποκαταστήσουν σχέσεις και να ανοίξουν τα σύνορά τους, μετά από έναν αιώνα έχθρας, και τη μαζική γενοκτονία Αρμενίων από τις οθωμανικές δυνάμεις στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Πηγή: hellasjournal.com, με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.gr


Γερμανικός Τύπος: Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία - Ρημάζουν και καίνε



Αναφορές στην υπόθεση Γιαγτζόγλου: «Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα».

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρονται στους βανδαλισμούς και τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα από ομάδες κουκουλοφόρων ως ένδειξη συμπαράστασης στον κατηγορούμενο για τρομοκρατία, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία», η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες. 

Τα ίχνη της καταστροφής είναι οφθαλμοφανή: κατεστραμμένες βιτρίνες στην οδό Ερμού, τον πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, καμένα αυτοκίνητα σε τέσσερις γειτονιές, ρημαγμένες καφετέριες, κατεστραμμένα ΑΤΜ. Εδώ και τρεις μέρες αναρχικοί συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο  στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις, όπως στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, το Βόλο και τη Λάρισα, όπου καταγράφονται επεισόδια.

Με βαριοπούλες και μολότοφ οι κουκουλοφόροι δείχνουν την ‘αλληλεγγύη' τους με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Για το ίδιο θέμα, η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten επισημαίνει: «Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, καμένα αυτοκίνητα, ρημαγμένες καφετέριες. Εδώ και τρεις μέρες στην Αθήνα αλλά και σε άλλες ελληνικές πόλεις σημειώνονται επεισόδια από αναρχικούς. (…)

Στην Αθήνα δεν περνά τους τελευταίους μήνες σαββατοκύριακο χωρίς επεισόδια αναρχικών. Καταστρέφουν καταστήματα, επιτίθενται στην αστυνομία με πέτρες και μολότοφ, καίνε αυτοκίνητα και κάδους σκουπιδιών. Η συντηρητική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δείχνει επιείκεια απέναντι στους δράστες. Επικριτές της κυβέρνησης λένε πως ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από την πολιτικά υποκινούμενη βία και τρομοκρατία». 


Πηγή: Deutsche Welle

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Παραμένουν ανεξέλεγκτοι οι αντιεξουσιαστές! Πολιορκία στο σπίτι του Γ.Γ. Δικαιοσύνης



Ανεξέλεγκτοι και επικίνδυνοι οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν τις κάθε είδους κινητοποιήσεις και επιθέσεις.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν όπως κάθε βράδυ οι αντιεξουσιαστές, κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. 

Με ορμητήριο την γιάφκα κακοποιών του Πολυτεχνείου εξαπέλυσαν, εχθές το βράδυ και για περίπου είκοσι λεπτά, δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 


Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά και καμία προσαγωγή ούτε για τα μάτια.

Επίσης αντεξουσιαστές πολιόρκησαν το βράδυ της Πέμπτης το σπίτι του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Η αστυνομία προχώρησε μεν σε προσαγωγές δεκαπέντε ατόμων που μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όμως νωρίς σήμερα το πρωί αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.

Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.

 Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».


Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευθύνη της κυβέρνησης οι βανδαλισμοί




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Μαρτίου, τον εμπορικό δρόμο της Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τους βανδαλισμούς καταστημάτων και περιουσιών στους οποίους προέβησαν ανενόχλητοι οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι.  



Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
             
«Εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ερμού, οι γνωστοί άγνωστοι ήρθαν, έσπασαν, βανδάλισαν και έφυγαν ανενόχλητοι. Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές και απειλούν ότι θα το ξανακάνουν και πάλι στο μέλλον. 

Όλα αυτά συμβαίνουν με την αποκλειστική ευθύνη μίας Κυβέρνησης η οποία ανέχεται τα φαινόμενα ανομίας και ανέχεται να απειλούνται ζωές και περιουσίες Ελλήνων πολιτών.



 Θέλω, για άλλη μια φορά, να διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν και οι Έλληνες πολίτες -όπου και αν βρίσκονται- θα αισθάνονται,  και πάλι, ασφαλείς».  




Αντί να ντρέπεται ο Τόσκας τα έβαλε με τους Αστυνομικούς και αυτοί καμία αντίδραση




Με την ΕΛΑΣ τα έβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα απανωτά περιστατικά των τελευταίων ημερών και χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη.

Τώρα είναι θέμα ανικανότητας της νέας ηγεσίας της αστυνομίας; 

Η απλά η ηγεσία της αστυνομίας κάνει την "κότα" σε ότι πει ο υπουργός Τόσκας;

Το απαράδεκτο είναι ότι κανένας δεν αντέδρασε στον Τόσκα όταν τους έριξε την ευθύνη για την κατάσταση και την ανομία που επικρατεί από τους αντιεξουσιαστές κυρίως στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και μίλησε στο αμφιθέατρο σε αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα ενισχυμένα μέτρα, δίνοντας τις κατευθύνσεις από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, που στοχεύουν στη βελτίωση της κατάστασης στο κέντρο της Αθήνας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του προς τα επιτελεία της ΕΛΑΣ για τα απανωτά γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία σύλληψη.

Ο κ. Τόσκας τόνισε: «Η αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν νοείται να υπάρχει αδιαφορία. Τα λάθη συγχωρούνται, γιατί λάθη κάνει αυτός που εργάζεται. Αυτός που καβαλάει το άλογο, θα πέσει κιόλας. Αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη και αδιαφορία, πρέπει να ελέγχονται».

Σημειώνεται οτι ο κ. Τόσκας μετά τις καταστροφές στα καταστηματα της Ερμού, κάλεσε χτες το γραφείο του την ηγεσία της ΕΛΑΣ, στην οποία εξεφρασε την δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν έγινε καμία σύλληψη, αλλά και για την αντίδραση των αστυνομικών υπηρεσιών στα περιστατικά, όπως η ρήψη χειρομβοβίδας κοντά στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής, η έφοδος στα γραφεία της Novartis, η επίθεση ακροδεξιών στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά, παλαιότερα η παρέμβαση στην ισραηλινή πρεσβεία κ.λ.π.

Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και η ανομία καλά κρατεί, αλλά καλό θα ήταν να ακούσουμε και την αντίδραση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.