Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βρήκαν τη Χαμένη Ατλαντίδα; Συγκλονιστική ανακάλυψη στο βυθό λίμνης στην Τουρκία



Βρισκόμαστε άραγε κοντά στη λύση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου; Είμαστε ένα βήμα πριν μάθουμε τελικά τι συνέβη με τη Χαμένη Ατλαντίδα; Αυτό υποστηρίζουν Τούρκοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι βρήκαν στο βυθό της λίμνης Βαν ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών και εκτιμούν ότι πρόκειται για την πολιτεία την οποία μνημόνευσε ο Πλάτωνας.


Οι έρευνες στη λίμνη Βαν, που έχει μήκος 119 χλμ., εμβαδόν 3.755 τ.χλμ. και μέγιστο βάθος 451 μέτρα μετρούν ήδη μια δεκαετία, όμως μέχρι στιγμής δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Μέχρι πρόσφατα όμως, που οι Τούρκοι αρχαιολόγοι εντόπισαν ένα κάστρο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ τα τείχη του έχουν ύψος μέχρι και τέσσερα μέτρα.

Εκτιμάται ότι το κάστρο αυτό κατασκευάστηκε την Εποχή του Σιδήρου, ως μέρος του πολιτισμού των Urartu, γνωστό και ως Βασίλειο του Βαν, που χρονολογείται μεταξύ 9ου και 6ου π.Χ αιώνα.


Οι αρχαιολόγοι που έλαβαν μέρος στην εξερεύνηση της λίμνης παραδέχτηκαν ότι στόχος τους δεν ήταν να βρουν τη Χαμένη Ατλαντίδα, αλλά το… τέρας της λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα, παρόμοιο με το τέρας του Λοχ Νες.

 «Υπήρχε μια φήμη πως ίσως υπήρχε κάτι κάτω από το νερό αλλά οι περισσότεροι αρχαιολόγοι και υπεύθυνοι μουσείων μας είπαν πως δεν θα βρούμε τίποτα», λέει στην τουρκική Daily Sabah, ο επικεφαλής των δυτών Tahsin Ceylan.


Το επίπεδο της λίμνης έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα των ετών, όμως οι ερευνητές πιστεύουν ότι στο παρελθόν ευημερούσε εκεί ένας μεγάλος πολιτισμός.

«Αρχαιολόγοι θα έρθουν για να εξετάσουν την ιστορία του και να δώσουν πληροφορίες. Εντοπίσαμε την ακριβή τοποθεσία του και το φωτογραφήσαμε, κάνοντας πρόοδο στην έρευνα. Πλέον πιστεύουμε πως ανακαλύψαμε μια νέα περιοχή για μελέτη από τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς», δήλωσε ο Ceylan.


Πηγή : star.gr


Γερμανία: «Χίλιες παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα»



«Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων στις πτήσεις από την Ελλάδα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017, εντοπίστηκαν περίπου 1.000 παράνομες αφίξεις, ένας αριθμός που είναι πολλαπλάσιος από όλες τις άλλες πτήσεις εντός της Σένγκεν». Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας σε ερώτηση της «Κ» για τους λόγους που οδήγησαν στην επαναφορά των αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια, προκαλώντας την ταλαιπωρία των επιβατών από Ελλάδα.

Τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από 12 Νοεμβρίου για ακόμη 6 μήνες, περιορίζονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στις αφίξεις από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, διευκρινίζει το γερμανικό υπουργείο. «Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών στην Αυστρία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία. Ενημερώθηκαν σχετικά με υπομνήματα η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, καθώς και οι υπουργοί Εσωτερικών όλων των χωρών-μελών της Σένγκεν», εξηγεί το Βερολίνο και επιμένει ότι βρίσκεται σε στενή και μόνιμη επικοινωνία με την Ελλάδα. Στο μεταξύ, οι ελληνικές αρχές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή οι εξονυχιστικοί έλεγχοι, από τις 12 Νοεμβρίου δηλαδή μέχρι χθες, σε σύνολο 33.000 επιβατών έχουν συλληφθεί 20 άτομα.

Oι αυξημένοι έλεγχοι στα αεροδρόμια συνδέονται με την έναρξη της εορταστικής περιόδου και το στήσιμο των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων αγορών σε όλες τις γερμανικές πόλεις που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο τζιχαντιστών. Σε μια παράλληλη εξέλιξη χθες, οι Αρχές συνέλαβαν έξι πρόσφυγες από τη Συρία, θεωρώντας τους υπόπτους για τη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Οι ύποπτοι, ηλικίας από 20 έως και 28 ετών, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων τα ξημερώματα στις πόλεις Κάσελ, Εσεν, Αννόβερο και Λειψία. Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί.

«Οι συλληφθέντες είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης εναντίον δημόσιου στόχου επί γερμανικού εδάφους με όπλα ή εκρηκτικά», ανέφερε χθες ο Κρίστιαν Χάρτβιγκ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Εσεν, όμως, οι ύποπτοι ετοίμαζαν επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild. Οι έξι συλληφθέντες Σύροι έφθασαν μαζί στη Γερμανία μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2015, στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, τις Αρχές ειδοποίησαν για τα σχέδια των συλληφθέντων άλλοι πρόσφυγες.

Σε επιφυλακή

Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση ενισχυμένης επιφυλακής, ύστερα από τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις με δράστες ισλαμιστές. Τον περασμένο Δεκέμβριο, Τυνήσιος, του οποίου το αίτημα για άσυλο είχε απορριφθεί, οδήγησε φορτηγό πάνω στο πλήθος χριστουγεννιάτικης αγοράς στο κέντρο του Βερολίνου, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων.

Πολλές πόλεις της χώρας έλαβαν ήδη μέτρα για την πρόληψη ανάλογων ενεργειών, τοποθετώντας τσιμεντένια εμπόδια περιμετρικά των χριστουγεννιάτικων αγορών στις πλατείες.

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε 19χρονο Σύρο, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ισχυρή εκρηκτική ουσία. Η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας της Γερμανίας, η BfV, εκτιμά ότι τουλάχιστον 10.300 φανατικοί ισλαμιστές διαμένουν στη χώρα, ενώ 700 από αυτούς θεωρούνται επικίνδυνοι και ικανοί να προχωρήσουν σε τρομοκρατική επίθεση.




ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


«Το Βήμα» αποκαλύπτει σκοτεινή πτυχή της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



Γνωστοί δικηγόροι του ζητούσαν 2.000.000 ευρώ για να μεταπείσουν τους Αλβανούς δολοφόνους - Τι προκύπτει από την άγνωστη δικογραφία της υπόθεσης - Οι «μαγνητοφωνήσεις», οι παρεμβάσεις στις φυλακές και οι καταθέσεις γνωστών νομικών.

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε δεχθεί πιέσεις από γνωστούς δικηγόρους προκειμένου να καταβληθούν 2.000.000 ευρώ στους Αλβανούς κακοποιούς που κατηγορούνται ότι τελικώς οργάνωσαν την εν ψυχρώ δολοφονία του!»

Αυτή η νέα σημαντική διάσταση της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, φαίνεται να προκύπτει από την άγνωστη δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα».

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο πελάτης του - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa- Αρης Φλώρος δέχονταν διαρκείς οχλήσεις από τους Αλβανούς ποινικούς για να τους καταβληθούν 5.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν σε ευνοϊκές καταθέσεις για «συμβόλαιο θανάτου». Όμως στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης περιέχονται αναφορές ότι υπήρχαν και δικηγόροι που πολιορκούσαν τον δολοφονηθέντα και τον πελάτη του για να πάρουν μεγάλα χρηματικά ποσά και οι οποίοι εμφανίζονταν σαν μεσάζοντες των Αλβανών μεγαλοκακοποιών.

Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν για «μια σκοτεινή πλευρά της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχές. Και ίσως όχι μόνο αφού φέρεται να αναδεικνύει και παράνομες πρακτικές στον χώρο της Δικαιοσύνης…».

Ο 52χρονος, δραστήριος, ποινικολόγος δολοφονήθηκε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορήθηκαν -ο ένας συνελήφθη, ο άλλος διαφεύγει στην Αλβανία- δύο Αλβανοί ποινικοί ηλικίας 30 και 32 ετών ενώ ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν -με αυτόν τον τρόπο-  τον πελάτη του Αρη Φλώρο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της «Energa», από τον οποίο ζητούσαν 5.000.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Οπως προκύπτει αρχικά από τον δικαστικό φάκελο, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού δύο Αλβανοί κρατούμενοι -οι οποίοι δεν κατονομάζονται- είχαν έλθει σε επαφή με τον κ. Φλώρο, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, και του είχαν ζητήσει τα 5.000.000 ευρώ. Χωρίς ωστόσο συνέχεια…

Ομως η δικογραφία της υπόθεσης περιέχει σημαντικές εκπλήξεις αφού αποκαλύπτει ένα άγνωστο, μέχρι σήμερα, παρασκήνιο.

Αρχικά αποκαλύπτεται -από καταθέσεις του Φλώρου όπως και νομικών - ότι ο δικηγόρος κ Γ. Αντωνόπουλος με την παρουσία άλλου δικηγόρου είχαν «συμβιβαστική» συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Energa προκειμένου «να λυθούν οι παρεξηγήσεις». Με τον κρατούμενο στο ψυχιατρείο να υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν είχε δώσει εντολή στους Αλβανούς κακοποιούς να τον σκοτώσουν κι ότι όλα είναι ψευδή». Με τον Αντωνόπουλο που είχε τραυματισθεί στην ενέδρα της Πεντέλης να συμφωνεί ότι δεν θα παραστεί σαν πολιτική αγωγή στην δίκη που έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες για την επίθεση σε βάρος του το 2014.

Ομως, ενώ φαίνεται να υπάρχει αυτή η άτυπη συμφωνία μεταξύ των Φλώρου και Αντωνόπουλου υπήρξε εμπλοκή άλλων προσώπων στο παρασκήνιο. Από καταθέσεις στον φάκελο για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζονται λοιπόν να απαιτούν μεγάλα χρηματικά ποσά για το συμβάν της Πεντέλης και γνωστοί δικηγόροι.

Οπως κατέθεσε αρχικά ο κ. Φλώρος «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος προσεγγίσθηκε από τους συγκεκριμένους ποινικολόγους (σσ ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Energa αναφέρει μόνο τα αρχικά τους όμως το πλήρες όνομα τους προκύπτει από άλλες καταθέσεις). Εκείνοι του είπαν να μου μεταφέρει να τους δώσω 2.000.000 ευρώ και εκείνοι θα αποσύρουν τις κατηγορίες και θα φροντίσουν οι Αλβανοί να υποχωρήσουν».

Ο κ. Φλώρος σημειώνει στην κατάθεσή του ότι «έμεινε άναυδος και εξέφρασε απορίες πως δικηγόροι τέτοιας αναγνωρισιμότητας κάνουν τέτοιες ανήθικες συναλλαγές». Ακόμη καταθέτει ότι ο δολοφονηθείς δικηγόρος είχε εκπλαγεί κι αυτός. Επιπλέον συμπληρώνει ότι «είχε προτείνει στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να μαγνητοφωνήσει νομίμως την επόμενη συνάντηση τους». Όμως ο άτυχος νομικός φαίνεται να του είπε «κάτι τέτοιο θα τον εξέθετε στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε» …

Ομως υπάρχει και εντυπωσιακή συνέχεια. Ο κ Φλώρος σημειώνει στην κατάθεσή του ότι οι εν λόγω δικηγόροι συνέχιζαν να πιέζουν τον Μ. Ζαφειρόπουλο και έριξαν στην πορεία τις απαιτήσεις τους στα 1.500.000 ευρώ και στην συνέχεια στο 1.000.000 ευρώ λέγοντας διαρκώς ότι «εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς»!

Μάλιστα σε άλλο σημείο της δικογραφίας φέρεται να υπάρχει ανάλυση του υπό απαίτηση ποσού των 2.000.000 ευρώ ως υποτιθέμενα έξοδα ασφαλείας του κ. Αντωνόπουλου κλπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στις συγκεκριμένες συναλλαγές και τις σχετικές εκμυστηρεύσεις του άτυχου Ζαφειρόπουλου αναφέρθηκε και ένας άλλος δικηγόρος που είχε αναλάβει κι αυτός τη νομική εκπροσώπηση του Αρη Φλώρου. Όπως κατέθεσε ο ίδιος στην Ασφάλεια Αττικής «όπως μου είχε μεταφερθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και από τον Αρη Φλώρο δια στόματος… (σσ κατονομάζει τον γνωστό ποινικολόγο που φέρεται να ζητούσε χρήματα) είχαν εγερθεί οικονομικές απαιτήσεις της τάξεως των 2.000.000 ευρώ και υπήρχε μάλιστα πρόθεση από την πλευρά τους διακανονισμού του ποσού».

Ο δικηγόρος που φέρεται να ζητούσε κυρίως τα προαναφερόμενα χρηματικά ποσά αρνήθηκε στις καταθέσεις του οτιδήποτε.



Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Πηγή : tovima.gr


Βίντεο από την απόδραση Βορειοκορεάτη στρατιώτη



Ο 20χρονος Βορειοκορεάτης στρατιώτης, επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και να φτάσει στη Νότια Κορέα.

Για το περιστατικό, οι αμερικανικές αρχές, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου φαίνεται ο νεαρός στρατιώτης να κινείται με ένα αυτοκίνητο προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας τον καταδιώκουν καθώς έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή από την παρουσία του τζιπ που οδηγούσε ο 20χρονος. 

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής το τζιπ «κολλάει» σε μία λακούβα του δρόμου και τότε ο νεαρός βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει με τα πόδια.

Οι τέσσερις στρατιώτες που φτάνουν δίπλα στο τζιπ παίρνουν θέση και αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει για κάποια μέτρα ακόμα μέχρι που πέφτει  τραυματισμένος, αλλά καταφέρνει να περάσει τα σύνορα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας.



Οι αμερικανικές αρχές ισχυρίζονται ότι οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες, πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα παραβιάζοντας τη συνθήκη που ισχύει από το 1953, μετά, δηλαδή, το τέλος του πολέμου της Κορέας.


Νέα Δημοκρατία : Προϋπολογισμός λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει νέους φόρους και περικοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναιμική ανάπτυξη. 

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου, δεν οφείλεται στο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς αυτός “ψαλιδίζεται”, για μία ακόμη φορά, στο 1,6%, αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογικής και ασφαλιστικής κυβερνητικής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Που καθρεφτίζεται:

στις 1.000.000 κατασχέσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, ενώ επιπλέον 733.000 συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο,
στη μη - απονομή 300 χιλιάδων συντάξεων, και
στην αναστολή δαπανών για δημόσιες επενδύσεις.

Ενώ το 2018, νέα μέτρα, ύψους 1,9 δις ευρώ, θα επιβληθούν, όπως είναι ενδεικτικά οι νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, οι πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ο φόρος διαμονής, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. 

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία.

Αυτό όμως προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και νέα διακυβέρνηση».


Σοκάρουν τα στοιχεία για τις κακοποιημένες γυναίκες: Θύματα του συζύγου 8 στις 10



Θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό τους, είναι οι 8 στις 10 γυναίκες, που απευθύνθηκαν στη γραμμή SOS 15900, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, που είναι Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, στο διάστημα από τις 19 Νοεμβρίου 2016 έως 19 Νοεμβρίου 2017, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή δέχθηκε 5.041 κλήσεις και 113 ηλεκτρονικά μηνύματα.

Επί του συνόλου των κλήσεων, οι 4.266 (85%) αφορούσαν σε καταγγελίες περιπτώσεων έμφυλης βίας. Από αυτές, οι 3.034 κλήσεις (71%) αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 1.232 κλήσεις (29%), αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα, κυρίως από φίλους/-ες, γονείς, άλλους συγγενείς και γείτονες.

Από τις 3.034 κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, οι 2.432 κλήσεις (80%) αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία με δράστη κυρίως το σύζυγο, οι 53 κλήσεις (2%) σε σεξουαλική παρενόχληση, οι 18 κλήσεις (1%) σε περιπτώσεις βιασμού, 54 κλήσεις (2%) αφορούσαν σε καταγγελία άλλων μορφών βίας, ενώ καμία κλήση δεν υπήρξε για πορνεία ή trafficking.

Τα αιτήματα των κλήσεων αφορούσαν: 1.516 κλήσεις (40%) σε ψυχοκοινωνική στήριξη, 976 κλήσεις (26%) σε νομική συμβουλευτική, 191 κλήσεις (5%) σε νομική βοήθεια, 251 κλήσεις (7%) σε αναζήτηση φιλοξενίας και 15 κλήσεις (0%) σε αναζήτηση εργασίας.

Από τις 3.034 γυναίκες που κάλεσαν τη γραμμή, οι 1.663 (50%) είναι μητέρες.

Από το σύνολο των γυναικών που κάλεσαν στην τηλεφωνική γραμμή προκύπτει ότι 2.484 (82%) είναι Ελληνίδες, 198 (7%) είναι μετανάστριες και 23 (1%) είναι ΑμεΑ.

Αντίστοιχα, το διάστημα από 1-11-16 έως 31-10-17, οι δομές της ΓΓΙΦ και των Δήμων δέχτηκαν 5.210 γυναίκες, εκ των οποίων οι 4.849 εξυπηρετήθηκαν από τα συμβουλευτικά κέντρα και οι 361 φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες του δικτύου υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας.

Το 71% των γυναικών αυτών ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας με δράστη κυρίως τον σύζυγο (νυν/πρώην). Η πλειονότητα των γυναικών ήταν μητέρες με παιδιά (σε ποσοστό 75%). Το 43% των γυναικών είχαν ως αίτημα την ψυχοκοινωνική στήριξη, το 21% τη νομική στήριξη και το 16% απευθύνθηκαν στις δομές για ενημέρωση-πληροφόρηση.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που απευθύνθηκαν στις δομές ανήκε στην ηλικιακή κατηγορία 26-55 ετών (69%) και περιλάμβανε όλα τα μορφωτικά επίπεδα.



Πηγή: enikos.gr


Φοροληστεία με νέα μέτρα και φόροι 2,2 δις - Κόβουν από υγεία και πρόνοια διαλύοντας τον κοινωνικό κράτος



Ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2018 επιβεβαιώνει την κυβερνητική αποτυχία του 2017 και φέρνει νέους φόρους και περικοπές το 2018 βουλιάζοντας και άλλο την οικονομία της χώρας.

Με τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που φορτώνει τους πολίτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την περικοπή πρωτογενών δαπανών  το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος σε 2,4% του ΑΕΠ και προβλέπεται πως θα εκτιναχθεί του χρόνου σε 3,8% του ΑΕΠ όταν το πρόγραμμα απαιτεί 3,5%.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό προβλέπεται:

Επιβάλλει πρόσθετους φόρους 951 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 478 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τους άμεσους φόρους και τα 473 εκατ. ευρώ από την έμμεση φορολογία.

Κόβει κατά 774 εκατ. ευρώ τις επιχορηγήσεις σε νοσοκομεία, τον ΕΟΠΠΥ και άλλους φορείς του δημοσίου

Περικόπτει συνολικά τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 1,276 δις ευρώ.

Ο λογαριασμός της νέας εξοντοτικής λιτότητας φτάνει τα 2,227 δις ευρώ και είναι ένα μέρος των πρόσθετων βαρών  που καλούνται να σηκώσουν τα νοικοκυριά των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.  Το φετινό κοινωνικό μέρισμα, είναι μόλις το ένα τρίτο των νέων βαρών.

Οι φόροι πάνω από το εύλογο επίπεδο σκοτώνουν τα έσοδα και θεριεύουν τη φοροδιαφυγή, εξοντώνοντας τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους. 


Νότια Κορέα: Ο στρατός της Β.Κορέας παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής



Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματικό της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματικό της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.

Η UNC έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή που ένας Βορειοκορεάτης στρατιώτης περνάει τα σύνορα για μερικά δευτερόλεπτα ενώ συνάδελφοί του πυροβολούν εναντίον του στρατιώτη που έτρεχε προς τη νοτιοκορεάτικη πλευρά των συνόρων στην προσπάθειά του να αυτομολήσει.

Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.

Στο μεταξύ, το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης που αυτομόλησε—ο οποίος είχε τραυματιστεί από πολλές σφαίρες στην απόδρασή του—ανακοίνωσε πως ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Ο Βορεικορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.


Πηγή: skai.gr


Περιφέρεια Αττικής - Δήμος Μάνδρας: Δύο συνεδριάσεις εν μέσω επεισοδίων



Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Μετ΄ εμποδίων ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης για να διακοπεί στη συνέχεια, εν μέσω ύβρεων και συνθημάτων, η πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όταν στελέχη του ΠΑΜΕ, συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα μπήκαν με πανό στο κτίριο της Περιφέρειας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική ζητώντας «έργα τώρα αντιπλημμυρικά, για να μην πεθάνει η εργατιά».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με παρέμβαση του καθηγητή του Πανεπιστημιου Αθηνών Ευθύμιου Λέκκα, η οποία διακόπηκε πολλές φορές όπως και η ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικης Αττικής Γ. Βασιλείου.

Η κ. Ρένα Δούρου δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς που διέκοψε τη συνεδρίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου».

Ο κ. Βασιλείου δήλωσε στο «Βήμα» ότι η συνεδρίαση θα συνεχιστεί την Πέμπτη το μεσημέρι και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές είπε: «Είμαστε επί ποδός πολέμου. Βρισκόμαστε σε φάση αποκατάστασης και προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς. Αποθηκεύουμε όλα τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα, ξελασπώνουμε κι ανοίγουμε τα ρέματα που έχουν γεμίσει με φερτά υλικά, μεταφέρουμε τα μπαζωσκούπιδα σε ένα λατομείο του ΤΙΤΑΝΑ που υπάρχει στην περιοχή, δίνουμε τρόφιμα στον κόσμο ενώ έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στη Νέα Πέραμο. Συνολικά έχουν γίνει αυτοψίες από τους Δήμους Μάνδρας, Μεγάρων και Ελευσίνας σε 1300 οικίες - από την Περιφέρεια σε 300 επιχειρήσεις - από το υπουργείο υποδομών ελέγθηκαν 1160 κτίρια - ενώ οι αιτήσεις και οι αυτοψίες συνεχίζονται.

Επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας

Μεγάλη ένταση και επεισόδια υπήρξαν και στην πρώτη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας, μετά τις φονικές πλημμύρες που έγινε χωρίς την παρουσία της δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Ant1 εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ήρθαν κυριολεκτικά στα χέρια με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας μέσα στο Δημαρχείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά την ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων όταν εκπρόσωποι της μειοψηφούσας παράταξης εξαπέλυσαν κατηγορίες εναντίον της δημάρχου Μάνδρας που απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν λέγοντας ότι η δήμαρχος βρισκόταν σε αποστολή καταγραφής των προβλημάτων. Τα αίματα άναψαν, οι δυο πλευρές ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε παρέμβαση των πιο ψύχραιμων για να επανέλθει ηρεμία.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Σφίγγει ο κλοιός για την υπόθεση των όπλων στη Σαουδική Αραβία μετά τα ντοκουμέντα Λοβέρδου




Τα έγγραφα που κατατέθηκαν «απογυμνώνουν» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Οι Σαουδάραβες δήλωσαν άγνοια για τον μεσάζοντα - Η δήθεν διακρατική συμφωνία ήταν γραμμένη μόνο στα ελληνικά

Ασφυκτικό περιβάλλον για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δημιουργούν οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την περίεργη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα». Νέα έγγραφα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας εκθέτουν τον Πάνο Καμμένο και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του περι ύπαρξης «καθαρής» Διακρατικής Συμφωνίας με τους Σαουδάραβες.


Τα νέα στοιχεία ενισχύουν την ανάγκη εξηγήσεων από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος θα κληθεί την Πέμπτη να απαντήσει σε σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, αίσθηση προκαλεί, η επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να απουσιάζει από την χώρα την ημέρα της κρίσιμης συζήτησης. 

Η συγκεκριμένη επιλογή ερμηνεύεται και ως προσπάθεια εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου τήρησης «διακριτικών» αποστάσεων από τους χειρισμούς του συγκυβερνήτη τους. Από την άλλη πλευρά ωστόσο επισημαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί προγραμματισμένη αποστολή στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρον.

Τα νέα έγγραφα που κατέθεσε την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν πως η επίσημη αντιπροσωπεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας που επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Αύγουστο δήλωσε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη Διακρατικής Συμφωνίας και για την δράση του φερόμενου ως εκπροσώπου τους Βασίλη Παπαδόπουλο. Ωστόσο, αντί άλλων εξηγήσεων σχεδόν εκδιώχθηκαν από το Πεντάγωνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ζήτησαν το έγγραφο της Συμφωνίας τους διαβιβάστηκε κείμενο γραμμένο στα ελληνικά αν και είθισται μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα σε δύο χώρες να γράφεται στις γλώσσες και των δύο συμβαλλόμενων κρατών.
Το επίσημο πρακτικό της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 29.8.2017 στο πεντάγωνο μεταξύ εκπροσώπων των υπουργείων Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στη συνέχεια η υπογεγραμμένη Διακρατική Συμφωνία που επιδείχθηκε στην Σαουδαραβική πλευρά ήταν συνταγμένη μόνο στην ελληνική γλώσσα, πράγμα που παρατηρήθηκε από μέρους τους και εκφράστηκε η αδυναμία ανάγνωσης της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Επίσης προκύπτει ότι οι Σαουδάραβες όχι μόνο δεν γνώριζαν τον φερόμενο εκπρόσωπό τους Β. Παπαδόπουλο αλλά εξήγησαν πως επιθυμούσαν την αγορά 100.000 βλημάτων αντί για 300.000 βλήματα που «ντίλαρε» ο ενδιάμεσος.

«Ο Πρόεδρος (σ.σ. επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας ταξίαρχος Μ. Παπαδάκης) ανέφερε την εξέλιξη των θεμάτων μέχρι σήμερα που αφορούν στην εκποίηση των βλημάτων 105 χιλ., ΜΚ-82 και ΜΚ-83 μεταξύ της χώρας μας και του Υπουργείου Άμυνας του ΒΣΑ, επισημαίνοντας ότι το Υπουργείου Άμυνας της χώρας τους έχει εξουσιοδοτήσει Έλληνα αντιπρόσωπο (σ.σ. Β. Παπαδόπουλο) προκειμένου να εκτελέσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Επίσης επισήμανε ότι η Σύμβαση των βλημάτων 105 χιλ. ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του ΒΣΑ τον Ιούνιο του 2017 και ότι απομένει η κατάθεση της ανέκκλητης ενέγγυας πίστωσης για να ξεκινήσει η παράδοση των πυρκών. Ως αφορά τις αεροπορικές βόμβες ΜΚ-82 και ΜΚ-83 δεν έχουν επιθεωρηθεί μέχρι σήμερα, από πλευράς ΒΣΑ» αναφέρει αρχικά το πρακτικό της σύσκεψης για να συνεχίσει καταγράφοντας την πρώτη αντίδραση των Σαουδαράβων «Ο επικεφαλής της ξένης πλευράς ανέφερε πως έχει την εξουσιοδότηση να αγοράσει 100.000 βλήματα 105 χιλ. επιδεικνύοντας σχετικό πιστοποιητικό. Για τις βόμβες ανέφερε πως δεν είναι εξουσιοδοτημένος να συζητήσει την παρούσα χρονική στιγμή και η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά την αγορά 100.000 βλημάτων 105 χιλ. Πρόσθεσε ότι εκπροσωπεί τον αρμόδιο φορέα του Υπουργείου Άμυνας του ΒΣΑ και ότι αγνοεί την υπογραφή συμφωνίας για 300.000 βλήματα. Επιθυμεί την αγορά μέσω διακρατικής συμφωνίας 100.000 βλημάτων 105 χιλ. άμεσα αναφέροντας ότι έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση».

Ωστόσο ο Έλληνας επικεφαλής της σύσκεψης επέμεινε «Ο Πρόεδρος  ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας των 105 χιλ. βλημάτων ΠΒ από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της χώρας του και επιδείχθηκε στον επικεφαλής της ξένης αντιπροσωπείας η σχετική υπογεγραμμένη συμφωνία μαζί με την εξουσιοδότηση του Έλληνα αντιπρόσωπου του ΒΣΑ. Επιπλέον αναφέρθηκε ότι γνησιότητα της εξουσιοδότησης πιστοποιήθηκε από το ΒΣΑ». Από την αντίδραση δε τον Σαουδαράβων προκύπτει όχι μόνο η αμφισβήτηση της Συμφωνίας αλλά και της σχετικής εξουσιοδότησης του κ. Παπαδόπουλου. «Ο επικεφαλής της ξένης πλευράς είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα νέα στοιχεία που καταγράφονται στα επίσημα πρακτικά των αρμόδιων υπηρεσιών του πενταγώνου επιβεβαιώνουν το ενημερωτικό έγγραφο που έστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 13/7/2017 ο έλληνας πρόξενος στο Ριάντ Ηλίας – Ανδρόνικος Κλουβάτος επισημαίνοντας ότι οι Σαουδάραβες δήλωσαν πλήρη άγνοια για τις δραστηριότητες του κ. Παπαδόπουλου και επιθυμούν συνομιλίες Government to Government αλλά και τα όσα επισήμανε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ριάντ Πολυχρόνης Πολυχρονίου σε έγγραφο με παραλήπτες το γραφείο του υπουργού κ. Καμμένου, τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2017.

Σαουδάραβες: Δεν επιθυμούμε broker

Σε άλλο σημείο του εγγράφου οι Σαουδάραβες εμφανίζονται να επαναλαμβάνουν το αίτημα για Government to Government συνομιλίες χωρίς – όπως επισημαίνεται «διαμεσολαβητή (broker)».
Αίσθηση ωστόσο προκαλείται και από την αναφορά τους ότι δήλωσαν άγνοια για τους φερόμενους ως εκπροσώπους τους που είχαν επιθεωρήσει αρχές του 2017 το εμπόρευμα, δηλαδή τα πυρομαχικά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ο Πρόεδρος τους τόνισε ότι δεν απαιτείται η επιθεώρηση των 105 χιλ. καθόσον δική τους ομάδα, επιθεώρησε αυτά στην αρχή του έτους. Η ξένη αντιπροσωπεία δήλωσε άγνοια τις σχετικής ομάδας επιθεώρησης. Επίσης ρώτησε πώς αφού είναι υπογεγραμμένη η Σύμβαση πάνω από δυο μήνες, γιατί δεν έχουν παραληφθεί ακόμα τα πυρομαχικά από το ΒΣΑ» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος: Ο Καμμένος πρέπει να πει την αλήθεια

 «Εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος καταθέτοντας τα έγγραφα για να προσθέσει «όμως ο υπουργός, ο κ. Καμμένος πρέπει να πει την αλήθεια. Να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα.  Να μας εξηγήσει τι έχει συμβεί».

Επίσης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε και διαβαθμισμένα έγγραφα για τα οποία ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να τηρηθεί το απόρρητο ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο σε βουλευτές.

«Ο πρέσβης μας τον Αύγουστο 24.8.2017 στέλνει τηλεγράφημα στον υπουργό  Εξωτερικών και στον υπουργό Αμυνας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στην νέα αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» που δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή και συνέχισε «λέει ότι έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες και πως αν δεν επιθεωρήσουν τα βλήματα δεν θα δοθούν τα χρήματα.  Έρχονται οι κανονικοί Σαουδάραβες γίνεται η σύσκεψη – καταθέτω τα πρακτικά -  και τους διώχνουμε. Χάσαμε 66 εκατ ευρώ γιατί δεν εξυπηρετήθηκε ο μεσάζοντας. Παρακαλώ τον υπουργό να πει την αλήθεια με μια δήλωση. Είναι κρίμα σε αυτή την συγκυρία εμείς να συζητάμε για έναν τραγικού επιπέδου μεσάζοντα».

Διαβάστε το πρακτικό της επίσημης σύσκεψης μεταξύ των αξιωματικών της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και των επίσημων εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που έγινε στις 29 Αυγούστου 2017, μία ημέρα πριν το θερμό επεισόδιο του Πάνου Καμμένου με τον ταξίαρχο Παπαδάκη:





Διαβάστε τα emails με τα οποία οι Έλληνες στρατιωτικοί έδιωξαν τους Σαουδάραβες αξιωματικούς που είχαν έρθει Αθήνα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης των βλημάτων 105mm:




Xρήστος Μπόκας
Πηγή : protohema.gr


Γλυφάδα: Με μαχαίρι στα χέρια τραυμάτισε αστυνομικούς για μια κλήση




Τους μαχαίρωσε για μία κλήση  και ταμπουρώθηκε σε κατάστημα με οπτικά.

Με κουζινομάχαιρο και πατατοκαθαριστή κυνηγούσε τους αστυνομικούς να τους μαχαιρώσει.

Ο 37χρονος είχε διπλοπαρκάρει το λευκό Golf του στην πλατεία Εσπερίδων και οι αστυνομικοί του βεβαίωσαν κλήση για παράνομη στάθμευση. 

Ο οδηγός που δέν βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, έφτασε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έδειξε να ενοχλείται από την κλήση και διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς, ανοίγοντας το αυτοκίνητο, πήρε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στον πρώτο αστυνομικό, προκαλώντας του μία αμυχή στο χέρι.  


Στο σημείο βρισκόταν και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, ο οποίος προσπάθησε να σταματήσει τον εξοργισμένο οδηγό και δέχθηκε μία μαχαιριά στη κοιλιακή χώρα, και ο οδηγός μπήκε μέσα στο κατάστημα οπτικών, όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό βγήκαν έξω τρομαγμένοι 



Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγει έξω, όμως εκείνος αρνιόταν. Η «διαπραγμάτευση» κράτησε περίπου πέντε λεπτά και αφού τον ηρέμησαν, ο 37χρονος πλησίασε προς την πόρτα και τη στιγμή εκείνη ένας εκ των αστυνομικών τού έριξε σπρέι πιπεριού.  

Ο άνδρας έτρεξε να βγει από την πόρτα και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το βούλιαξε, ενώ στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα. 

Ο 37χρονος, που είναι Έλληνας, συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρικές κλινικές γιατί αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Οι τραυματίες αστυνομικοί είναι καλά στην υγεία τους και νοσηλεύονται στο 401 νοσοκομείο.

Τους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι από τον “θερμόαιμο” οδηγό στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα επισκέφθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής.