Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μένει στο Βέλγιο ο Πουτζντεμόν



ΜΑΔΡΙΤΗ. Φυλακή αναμένεται να ζητήσει η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου της Ισπανίας για τα μέλη της έκπτωτης καταλανικής κυβέρνησης που παρουσιάζονται σήμερα και αύριο στο ανώτατο δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Efe. Ο έκπτωτος πρόεδρος Πουτζντεμόν παρέμεινε στις Βρυξέλλες, όπου, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, είναι πρόθυμος να καταθέσει εξ αποστάσεως.

«Δεν θα μεταβεί στη Μαδρίτη. Προτείνω να τον ανακρίνουν εδώ στο Βέλγιο. Είναι εφικτό», δήλωσε ο Βέλγος συνήγορος του Πουτζντεμόν, Πολ Μπεκαέρτ, ο οποίος έχει φροντίσει να καταθέσουν με τον ίδιο τρόπο Βάσκοι καταζητούμενοι που έχουν καταφύγει στο Βέλγιο. Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσει η ισπανική Δικαιοσύνη την έκδοσή του, ενώ ο συνήγορός του είναι πιθανό να επιχειρήσει να την εμποδίσει ζητώντας αναστολή έκδοσης, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Η παραμονή του Πουτζντεμόν και πέντε μελών της κυβέρνησής του (τρία άλλα επέστρεψαν προχθές στην Ισπανία) στο Βέλγιο τροφοδοτεί εντάσεις στις σχέσεις της Μαδρίτης με τις Βρυξέλλες, καθώς και στο εσωτερικό της βελγικής κυβέρνησης, με τους δεξιούς Φλαμανδούς αυτονομιστές να διάκεινται θετικά προς την καταλανική υπόθεση και τους Βαλλόνους Σοσιαλιστές να υποστηρίζουν την ενότητα της Ισπανίας.

Εναντίον του Πουτζντεμόν και των 13 υπουργών του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για στάση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σε σχέση με το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου και την ανακήρυξη της καταλανικής ανεξαρτησίας. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινές κάθειρξης έως και 30 ετών. Το δικαστήριο ζήτησε από τους κατηγορουμένους να καταθέσουν 6,2 εκατ. ευρώ έως αύριο, για να καλύψουν πιθανό χρηματικό πρόστιμο που θα τους επιβληθεί. Το πρόστιμο έχει σχέση με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησαν πόρους και κονδύλια της κεντρικής κυβέρνησης για να οργανώσουν το απαγορευμένο από την ισπανική Δικαιοσύνη δημοψήφισμα.

Πηγές από την εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου ανέφεραν στο πρακτορείο Efe ότι θα ζητηθεί φυλάκιση του Πουτζντεμόν και των 13 μελών της έκπτωτης καταλανικής κυβέρνησης, λόγω του αυξημένου κινδύνου φυγής, της βαρύτητας των ποινών και του κατ’ εξακολούθηση χαρακτήρα διάπραξης των αδικημάτων. Παράλληλα, στο ανώτατο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν σήμερα και τα μέλη του προεδρείου της καταλανικής Βουλής, τα οποία ενέκριναν τη συζήτηση στην ημερήσια διάταξη των νόμων περί αποσύνδεσης της Καταλωνίας από το ισπανικό κράτος και της διακήρυξης της ανεξαρτησίας.

Ζυμώσεις

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι ζυμώσεις ενόψει των τοπικών εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου, τις οποίες προκήρυξε η Μαδρίτη σε εφαρμογή του άρθρου 155 του συντάγματος περί κατάργησης της καταλανικής αυτονομίας. Το αυτονομιστικό στρατόπεδο εξετάζει το ενδεχόμενο κοινής καθόδου σε ενιαία λίστα, ενώ οι οπαδοί της ενότητας της Ισπανίας συσπειρώνονται γύρω από το κόμμα Σιουνταντάνς (Θιουδαδάνος), του οποίου ηγείται η Ινιές Αριμάδας.


REUTERS, A.P.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Τσίπρας συνεχίζει να εξαπατά τους Έλληνες όταν το γραφείο προυπολογισμού της βουλής λέει : Ανέφικτα τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση έως το 2060


H δήλωση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτη Λιαργκόβα, την Τετάρτη (01/11/2017), ότι οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς για τα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060 είναι ανέφικτοι, αγνοήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του που συνεχίζουν να κάνουν τους ευτυχισμένους και τους επιτυχημένους εξαπατώντας τον Ελληνικό λαό.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο κ. Λιαργκόβας υπογράμμισε πως «επόμενο διάστημα θα ήταν κρίσιμο να ενταχθεί στη συζήτηση η αναθεώρηση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα προς τα κάτω και η οριστική διευθέτηση του χρέους».

«Έχουμε δεσμευτεί σε σειρά δημοσιονομικών στόχων για τα επόμενα χρόνια, μετά το 2018 η χώρα μετά το 2021 θα πρέπει να διατηρήσει υψηλά και μάλλον ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060».

«Βέβαια, μπορεί να διευρυνθεί ο λεγόμενος δημοσιονομικός χώρος, ουσιαστικά να χαλαρώσει η πολιτική προσαρμογής, αν αναθεωρηθούν οι δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά αυτό δεν είναι διόλου βέβαιο», είπε ο κ. Λιαρκόβας και συνέχισε: «Προσδοκίες για το τέλος της λιτότητας μπορεί να έχουν την ανεπιθύμητη παράπλευρη επίπτωση ότι στις τρέχουσες δυσκολίες προσαρμογής θα προστεθούν νέες απαιτήσεις κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων συμφερόντων».

Ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους επισήμανε, εξάλλου, πως «μετά το 2018 δεν θα υπάρξει έξοδος από κάθε επιτήρηση, αλλά θα υπάρχει κάποιας μορφής επιτήρηση που δεν θα είναι τόσο ασφυκτική όσο σήμερα, όμως θα υπάρχει».

«Η πλήρης έξοδος στις αγορές, αν επιτευχθεί, θα έχει κόστος και υψηλότερο επιτόκιο, το μέγεθος του οποίου θα εξαρτηθεί από τη στάση του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, μέσω, κυρίως, της ελάφρυνσης στην εξυπηρέτηση χρέους. Προφανώς, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση και από την ικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να διευρύνει τον λεγόμενο δημοσιονομικό χώρο», ανέφερε κ. Λιαργκόβας χωρίς να ιδρώσει το αυτί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζοντας να κάνουν τους δήθεν επιτυχημένους εξαπατώντας πλέον μόνο τους αφελής.



Απαγόρευση ασφάλισης σε ΙΧ και ταξί που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ



Αυστηροποίηση των τεχνικών ελέγχων και των προστίμων και απαγόρευση άδειας ασφάλισης σε όσα ταξί ή IX αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, που τόνισε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, καθώς, όπως είπε, είναι ο βασικός παράγοντας της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λυκούδης, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ηλικίας της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέχρι 1950 κυβικά, είναι τα 10 χρόνια, στην Ελλάδα είναι τα 15 χρόνια και για τα μεγαλύτερα τα 17 χρόνια.

«Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχουμε, πρέπει να δούμε και το περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά και την επιβίωση των ταξί και να εξετάσουμε αν μπορούμε να βάλουμε κανόνες ασφαλείας τουλάχιστο μέχρι το 2020 που ισχύει η αναστολή της υποχρέωσης για απόσυρση. Ιδέα μας είναι αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα ΚΤΕΟ όπως και να απαγορευθεί και να μην μπορεί να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο, αν δεν περάσει πρώτα από αυτό. Πρέπει μέχρι το 2020 να είμαστε ανεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αυστηροί για τα κλιμάκια των ΚΤΕΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

«Προφανώς και συμπάσχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης με τα ταξί αλλά πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία και να ρυθμίσουμε και το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης.



Πηγή : tovima.gr


Βρέθηκε ο εγκληματίας οδηγός στην Αχαϊα που έσερνε με το αυτοκίνητο ένα δεμένο σκύλο



Ο εγκληματίας οδηγός που έσερνε με το αγροτικό του αυτοκίνητο ένα σκύλο στην Αχαϊα, εντοπίστηκε στα Καλάβρυτα και έκανε τον παλαβό ότι είχε πέσει ο σκύλος από την καρότσα. 

Ο ασυνείδητος απάνθρωπος οδηγός ισχυρίζεται πως πρόκειται για ατυχές περιστατικό, καθώς όπως είπε το σκυλί που το είχε δεμένο στην καρότσα του οχήματος του, έπεσε από το αυτοκίνητο χωρίς να το αντιληφθεί.

Το βίντεο που τράβηξε άλλος οδηγός στην επαρχιακή οδό Μεγάλου Σπηλαίου – Καλαβρύτων, στην ορεινή Αχαΐα και ανέβηκε στα social media προκαλώντας οργή. Ο οδηγός ακινητοποίησε το αγροτικό και ενημέρωσε τον οδηγό του. Εκείνος όπως υποστηρίζει αδιαφόρησε και ο βασανισμός του σκύλου συνεχίστηκε!

Το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων ανέλαβε την αυτεπάγγελτη διερεύνηση του περιστατικού και περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία του εγκληματία οδηγού καθώς και την κατάσταση του σκύλου καθώς και την έκταση των τραυμάτων του σαν αποδεικτικό στοιχείο.






Συνεχίζει ο αποτυχημένος Τόσκας να καπηλεύεται την επιτυχία των ικανών αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.



Χωρίς καμία ντροπή ο Νίκος Τόσκας αυτοαποθεώνεται για όσα γίνονται επί υπουργίας του στο θέμα της εγκληματικότητας τα οποία οφείλονται αποκλειστικά στην ικανότητα των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν έχουν καμία σχέση με την ανικανότητα του ίδιου.

Τόλμησε χωρίς ίχνος ηθικής να δηλώσει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Τόσκας,  ότι «Τέτοια ταχύτητα στις αστυνομικές επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Επιτέθηκε μάλιστα στην Νέα Δημοκρατία και στα ΜΜΕ που όπως λέει  προσπαθούν να μειώσουν τις επιτυχίες που είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, και δέν έχει καταλάβει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με καμία επιτυχία και δεν τον συμπεριλαμβάνει κανένας στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του κ. Τόσκα που προσπάθησε να καπηλευθεί τις τεράστιες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. για τις οποίες ο ίδιος πέρασε και δεν ακούμπησε και καλά θα κάνει να μην μπλέκεται.

«Από την πρώτη στιγμή καθορίσαμε ότι η αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος είναι στις προτεραιότητές μας, ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με ανθρωποκτονίες και ναρκωτικά. Εμείς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και γι’ αυτό μην απορεί η ΝΔ και μην προσπαθεί να μειώσει τις επιτυχίες αυτές οι οποίες είναι αποτέλεσμα σκληρής και συστηματικής δουλειάς, που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ελλάδα είναι χώρος σταθερότητας και ασφάλειας, λόγω της εξωτερικής πολιτικής της αλλά και της αντιμετώπισης στο εσωτερικό, του κοινού εγκλήματος» πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

«Η όποια προπαγανδιστική προσπάθεια για ανάδειξη μεμονωμένων περιστατικών σαν γενικότερα φαινόμενα ανομίας από τη ΝΔ , πέφτουν διαρκώς στο κενό γιατί ο κόσμος ξέρει. Και δεν πετυχαίνει η αντιπολιτευτική προσπάθεια, παρά τη βοήθεια που έχει από ορισμένα ΜΜΕ. Τέτοια ταχύτητα στις αστυνομικές επιχειρήσεις δεν υπήρξε ποτέ και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δεν γίνονται θαύματα σε αυτούς τους χώρους. Είναι αποτελεσματική η συστηματική δουλειά και η καλύτερη οργάνωση».

Ντροπή απλά αίσχος και ντροπή!!!


Αληταράδες κακοποιοί αλωνίζουν τα πανεπιστήμια και δέρνουν τους φοιτητές - Νέο κρούσμα βίας στο ΟΠΑ





Καθεστώς τρόμου από συμμορίες κακοποιών λυμαίνονται τα πανεπιστήμια και δέρνουν φοιτητές εκτός των άλλων κακουργημάτων που διαπράττονται καθημερινά μέσα στους χώρους που στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν.

Τα επεισόδια είναι καθημερινά από ομάδες κακοποιών που είναι επικίνδυνοι να βρίσκονται μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων χωρίς να είναι φοιτητές.

Μάρτυρες ζητεί η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) για το νέο περιστατικό βίας στους χώρους του και σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του ιδρύματος, η πρυτανεία του ΟΠΑ αναφέρει ότι 

«Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, περίπου στις 8 μ.μ., ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο. Διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη ενέργεια, δέχθηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της Ιστορίας και είναι καθήκον όλων να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητές μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του». Και συμπληρώνει: «Καλείται όποιο μέλος του ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε για το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ώστε αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων».

Το επεισόδιο έρχεται λίγες ημέρες μετά τον προπηλακισμό ατόμου με ειδικές ανάγκες στους χώρους του ΟΠΑ και αυτό δείχνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα παραβατικότητας απο αλητάραδες και κακοποιούς που λυμαίνονται τον χώρος του ΟΠΑ και άλλων πανεπιστημίων και δεν έχουν καμία σχέση με τα πανεπιστήμια.



Προσάραξε η φρεγάτα Κανάρης χωρίς πρόβλημα εισροής υδάτων



Σε εξέλιξη βρίσκεται  διαδικασία αποκόλλησης της φρεγάτας «Κανάρης» του Πολεμικού Ναυτικού που προσάραξε στις 06:15 το πρωί σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, με στόχο να ρυμουλκηθεί στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Από τον έλεγχο προκύπτει ότι το πλοίο έχει προσαράξει στο μπροστινό του σημείο, εκεί όπου βρίσκεται το σόναρ το οποίο προεξέχει.

Σύμφωνα με το ΓΕΝ δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές και δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων, οπότε και μόλυνση του περιβάλλοντος. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει ένδειξη για το εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή βλάβη.


Στοιχεία και φωτογραφία του Αλβανού που σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μαζί με του συνεργού του



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται:

για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία



και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία



Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές




Κυριάκος Μητσοτάκης στο 3ο Προσυνέδριο στα Ιωάννινα για το ασφαλιστικό σύστημα

 Το πιο σύνθετο ενδεχομένως πρόβλημα το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε που αφορά τις προκλήσεις του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολυπαραμετρικό, είναι εξαιρετικά σύνθετο, συνδέεται με σημαντικές δημογραφικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας και δεν έχει πραγματική απάντηση παρά μόνο εάν η οικονομία μας επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Εάν δεν αλλάξει, με άλλα λόγια, ο λόγος μεταξύ ασφαλισμένων και συνταξιούχων, αυτών που συνεισφέρουν στο σύστημα και αυτών οι οποίοι παίρνουν από το σύστημα. Με την σημερινή αναλογία το ασφαλιστικό μας σύστημα θα εξακολουθεί πάντα να αντιμετωπίζει προβλήματα και ζητήματα στο μέλλον. 

Εμείς, όμως, θα την αλλάξουμε αυτήν την αναλογία, φίλες και φίλοι, γιατί εμείς ξέρουμε πως μπορούμε μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις να δημιουργήσουμε περισσότερες, καλά πληρωμένες δουλειές ανθρώπων οι οποίοι θα συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν χρειάζεται να σας μιλήσω ούτε να ανατρέξω στις σημειώσεις μου, για τη ζημιά την οποία έχει υποστεί η χώρα και οι συνταξιούχοι από την ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ούτε θα αναφερθώ εκτενώς στον εκτρωματικό νόμο Κατρούγκαλου ο οποίος αύξησε παράλογα τις εισφορές και ειδικά για αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δουλεύουν πιο πολύ και κερδίζουν περισσότερο. Που συνέδεσε σε υπερβολικό βαθμό τις εισφορές με το εισόδημα και που οδήγησε τελικά σε μεγαλύτερη εισφοροδιαφυγή και μεγαλύτερη φοροδιαφυγή διότι πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να πληρώσουν αυτές τις εισφορές είτε κρίνουν ότι δεν υπάρχει πια νόημα να δουλεύουν περισσότερο εάν είναι το 80% του εισοδήματός τους να καταλήγει τελικά σε φόρους και εισφορές.

Εμείς λοιπόν είμαστε ξεκάθαροι. Θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές όπως ξεκινήσαμε να κάνουμε το 2014. Περισσότερες δουλειές, περισσότερες εισφορές. Μια διαφορετική λογική σε ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα το οποίο θα είναι σχεδιασμένο σε μια λογική - την οποία ήδη είχαμε εκπονήσει επί δικών μας ημερών - να υπάρχει μια βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης έτσι ώστε όταν η οικονομία μας μπορέσει και πάλι να μπει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς να γνωρίζουν και οι εν ενεργεία συνταξιούχοι ότι έχουν να ωφεληθούν. Ένα σύστημα το οποίο ως προς το υπόλοιπο τμήμα της κύριας σύνταξης θα έχει ανταποδοτικά χαρακτηριστικά. Θα υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ των εισφορών αυτών που πληρώνουμε στο σύστημα και αυτών που τελικά παίρνουμε από το σύστημα. Και ένα σύστημα το οποίο για τους υπόλοιπους πυλώνες ξεκινώντας από την επικουρική ασφάλιση και καταλήγοντας στο 2ο και στον 3ο πυλώνα - ο τρίτος πυλώνας ούτως ή αλλιώς είναι τελείως προαιρετικός- θα δίνει περισσότερες δυνατότητες επιλογής στους ασφαλισμένους και θα προωθεί έναν υγιή και ελεγχόμενο πάντα από το Κράτος ανταγωνισμό μεταξύ της δημόσιας και της ιδιωτικής αγοράς.

Αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα ασφαλιστικά συστήματα. Και η μετάβαση από το υφιστάμενο σύστημα  - το οποίο είναι ένα σύστημα αμιγώς ανταποδοτικό -  σε ένα σύστημα το οποίο κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα μετατραπεί σε αυτό το οποίο ονομάζουμε σύστημα κεφαλαιοποίησης, θα είναι μια μετάβαση η οποία θα γίνει εκ των πραγμάτων με αργά και προσεκτικά βήματα. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια όχι μόνο τους εν ενεργεία συνταξιούχους και να δεσμευτούμε απέναντί τους ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις πέραν αυτών που έχει ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν αρκεί μόνο αυτό όμως. Πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια και τη νέα γενιά. Τα νέα παιδιά τα οποία σήμερα  - αν είναι τυχερά - ξεκινούν τον εργασιακό τους βίο και αισθάνονται ότι πληρώνουν εισφορές, αλλά δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη. Και πρέπει αυτήν την καχυποψία να τη σπάσουμε. Διότι αν μιλάμε για αλληλεγγύη δεν μιλάμε μόνο για αλληλεγγύη μιας κοινωνίας μεταξύ αυτών που έχουν σήμερα και αυτών που δεν έχουν σήμερα. Μιλάμε και για αλληλεγγύη μεταξύ των γενιών και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Και σήμερα υπάρχουν μεγάλες αδικίες εις βάρος της νέας γενιάς, η οποία πληρώνει πολύ υψηλές εισφορές και θα πάρει χαμηλότερες συντάξεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Και δεν αισθάνεται, κυρίως, ότι έχει τον έλεγχο στις εισφορές τις οποίες συνεισφέρει και ότι θα υπάρχει κάποια στιγμή στο μέλλον μια αναλογικότητα μεταξύ αυτών που συνεισφέρουν στο σύστημα και αυτών που θα πάρουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Και αυτό φίλες και φίλοι είναι κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Η μετάβαση θα είναι μια μετάβαση εκ των πραγμάτων η οποία θα γίνει πολύ αργά, πολύ σταδιακά, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας θα έχει περισσότερα χαρακτηριστικά αυτού του ελέγχου και λιγότερα αμιγώς ανταποδοτικά χαρακτηριστικά. Είναι η τάση σε όλες τις χώρες. Όλα τα συστήματα προς τα εκεί πηγαίνουν και το ίδιο πρέπει να συμβεί και με το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.


Λαλίστατος ο κ. Τόσκας για τα εγκλήματα της ακροδεξιάς ανοχή για τα εγκλήματα της ακροαριστεράς στο κέντρο της Αθήνας



Λαλίστατος ο κ. Τόσκας και έτοιμος να κυνηγήσει τους κακοποιούς της ακροδεξιάς, κάνει ότι δεν ακούει για τα καθημερινά εγκλήματα των κακοποιών της ακροαριστεράς που λυμαίνονται τα Εξάρχεια και εκμεταλλεύονται την ανοχή του ίδιου και της κυβέρνησης.

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Ευγενία Κουνιάκη και ακόμα δύο γυναίκες από ακροδεξιά μέλη της Χρυσής Αυγής κοντά στο Εφετείο Αθηνών, ο κ. Τόσκας μίλησε και είπε  «Οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Οι τελευταίοι δε από όσους δικαιούνται να ομιλούν, είναι οι μέχρι χθες συνομιλητές των φασιστών και οι εφευρέτες του όρου “σοβαρή Χρυσή Αυγή”» , τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Έρευνες διεξάγει η Κρατική Ασφάλεια η οποία μετά την επίθεση προχώρησε το πρωί σε 24 προσαγωγές στη Γενική Αστυνομικη Διεύθυνση Αττικής. Στο σύνολό τους οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας θα πάρουν καταθέσεις από τις τρεις γυναίκες που έπεσαν θύματα και θα προσπαθήσουν να συλλέξουν οπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή για την ταυτοποίηση των δραστών.


O Ουζμπέκος τρομοκράτης είχε εμπνευστεί από βίντεο με αποκεφαλισμούς από το ISIS



Οι αρχές κατάσχεσαν 90 βίντεο με φρικιαστικές εκτελέσεις - Είχε νοικιάσει φορτηγό εννέα ημέρες πριν το μακελειό για να κάνει πρόβες - Ετοίμαζε την επίθεση εδώ και ένα χρόνο - Δεύτερο άτομο αναζητά το FBI

«Έμπνευση» από τα δεκάδες βίντεο με αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές είχε πάρει ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφουλό Σαΐποφ, ο τρομοκράτης που σκότωσε 8 ανθρώπους το απόγευμα της Τρίτης στην πιο φονική επίθεση στη Νέα Υόρκη μετά από αυτή στους Δίδυμους Πύργους το 2001.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος του ο Σαΐποφ ετοίμαζε την επίθεση εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα είχε νοικιάσει ένα φορτηγό στις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να κάνει «εξάσκηση» στο πώς να το στρίβει.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο φορτηγάκι που χρησιμοποίησε ο 29χρονος Ουζμπέκος δύο κινητά τηλέφωνα με περίπου 90 βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Σε αυτά εκτός από αποκεφαλισμούς περιλαμβάνονταν και σκηνές με εκτελέσεις με όπλα αλλά και οδηγίες για το πώς να κατασκευάζει κανείς βόμβα. 

Στο κατηγορητήριο τονίζεται επίσης ότι ο Σαΐποφ επέλεξε την 31η Οκτωβρίου ως ημερομηνία για να πραγματοποιήσει το τρομοκρατικό χτύπημά του επειδή γνώριζε ότι στο δρόμο θα ήταν πολλοί άνθρωποι λόγω του Halloween καθώς στόχος του, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ήταν να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Όπως αναφέρεται ο 29χρονος σχεδίαζε να συνεχίσει την επίθεσή του για πολλά χιλιόμετρα ακόμα μέχρι να φτάσει ως  τη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Ο Σαΐποφ άκουσε τις κατηγορίες ατάραχος στη δικαστική αίθουσα του Μανχάταν στην οποία οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος και σε αναπηρική καρέκλα καθώς αναρρώνει από τον πυροβολισμό που δέχθηκε από τον 28χρονο αστυνομικό που τον εξουδετέρωσε λίγα λεπτά μετά την επίθεσή του στον ποδηλατόδρομο κοντά στου Διεθνές Εμπορικό Κέντρο.



Κατά πληροφορίες, δε, ο Σαΐποφ ζήτησε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται να κυματίζει απ' έξω η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Αναζητούν και δεύτερο άτομο

Την ίδια ώρα το FBI αναζητά και δεύτερο άτομο που σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν καθώς η θεωρία του “μοναχικού λύκου” δεν πείθει τις αρχές. Οι ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών,αναζητούν ένα ακόμα άνδρα με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν καθώς ο συγκεκριμένος φέρεται να συνδέεται με τον 29χρονο τρομοκράτη Σαϊφουλό Σαϊποφ.

To FBI έδωσε στη δημοσιότητα  φωτογραφία ενός ακόμα Ουζμπέκου, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να συνεργάστηκε με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης ή να ήταν μέλος της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας. Ωστόσο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, απέσυρε τις κατηγορίες, καθώς δεν υπάρχουν προς το παρόν αρκετά στοιχεία ώστε να δικαστεί από μεικτό ορκωτό Δικαστήριο. 


Την ίδια στιγμή, οι κατηγορίες που έχουν απαγγείλει οι ομοσπονδιακές αρχές στον συλληφθέντα τρομοκράτη Σαϊφουλό Σαϊποφ, φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Πρόεδρο  Ντόναλτν Τραμπ ο οποίος ζήτησε την μεταφορά του στις φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα, καθώς το FBI θεωρεί ότι ο τρομοκράτης δεν πρέπει να δικαστεί από στρατοδικείο, αλλά από τον φυσικό του Δικαστή, σε Δικαστήριο εντός των Ηνωμένων Πολιτειών της  Αμερικής. 

Διαφορετικές πληροφορίες από την αστυνομία της Νέας Υόρκης και το FBI 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “New York Times”, ο Σαϊφουλό Σαϊποφ βρισκόταν εδώ και καιρό υπό την παρακολούθηση των Ομοσπονδιακών Αρχών καθώς διατηρούσε σχέσεις με υπόπτους τρομοκρατικών υποθέσεων, κάτι που αρνείται η αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με τον Τζον Μίλερ, υποδιευθυντή της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Σαϊφουλό Σαϊποφ δεν θεωρείτο ύποπτος, απλώς βρισκόταν υπό “διακριτική” παρακολούθηση καθώς διατηρούσε σχέσεις με άτομα που ανήκαν στον κατάλογο των “πιθανών τρομοκρατών”.  Οι δηλώσεις του υποδιευθυντή της αστυνομίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης αντικρούουν το FBI, καθώς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή τον 29χρονο Ουζμέπκο, ως “βασικό ύποπτο”, τον οποίον και  παρακολουθούσε.  

Η μετάλλαξη ενός νεαρού, σε φονταμενταλιστή του Ισλάμ

Το προφίλ του τρομοκράτη Σαϊφουλό Σαϊποφ, προσπαθούν να σκιαγραφήσουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, με την εφημερίδα “New York Times” να φιλοξενεί δηλώσεις πρώην γειτόνων και ανθρώπων που τον γνώρισαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα, ο Σαϊφουλό Σαϊποφ, ήταν ένας ήσυχος Μουσουλμάνος, ο οποίος ησχολείτο μόνο με την προσευχή της Παρασκευής. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια άρχισε να προκαλεί τους γείτονες και γνωστούς του, αναπτύσσοντας μια ακραία αντισημιτική ρητορική, ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ αναφορικά με το Ισραήλ, ενώ σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, ο τρομοκράτης Σαϊφουλό Σαϊποφ  σκεφτόταν να επιστρέψει στο Ουζμπεκιστάν. 

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης 

Παρ όλες τις διαφορές ανάμεσα στην πολιτειακή και στην ομοσπονδιακή αστυνομία, η τρομοκρατική ενέργεια που στοίχισε την ζωή σε πέντε Αργεντινούς πολίτες, έναν Ευρωπαίο πολίτη (με καταγωγή από το Βέλγιο)  και δύο Αμερικανούς, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπίλ ντε Μπλάλιο, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, εν όψει του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης που θα λάβει χώρα την 5η Νοεμβρίου.  Όταν  50.000 δρομείς και περίπου 2 εκατομμύρια θεατές θα βρεθούν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Ελεύθεροι σκοπευτές. Αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά, ελικόπτερα της πολιτειακής αστυνομίας και εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά, θα προσπαθήσουν να εγγυηθούν την ασφάλεια  του Μαραθωνίου. 


Πηγή : protothema.gr


Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη ότι είχε αγγίξει το γόνατο δημοσιογράφου




Την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Άμυνας της Βρετανίας υπέβαλε ο σερ Μάικλ Φάλον, μετά από την αποκάλυψη ότι πριν από 15 χρόνια είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο στο γόνατο τη δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ.

Ο σερ Μάικλ παραιτήθηκε μετά από τριάμισι χρόνια στο πόστο παραδεχόμενος ότι η συμπεριφορά που επέδειξε στο παρελθόν υπολειπόταν του επιπέδου που αρμόζει σε εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό θύμα των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης από πολιτικούς.

Η κα Χάρτλεϊ-Μπριούερ είχε αναφερθεί στο περιστατικό χωρίς να κατονομάσει τον κ. Φάλον. Μετά από την αποκάλυψη της ταυτότητάς του από την εφημερίδα Sun, η δημοσιογράφος είπε ότι τον είχε επιπλήξει εκείνη τη στιγμή της ανάρμοστης επαφής σε ραδιοφωνικό στούντιο σε αυστηρό ύφος, λέγοντάς του ότι αν το ξανάκανε θα τον γρονθοκοπούσε στο πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί το θέμα λήξαν, καθώς δεν αισθάνθηκε «στο ελάχιστον αναστατωμένη».

Εκπρόσωπός του κ. Φάλον είχε δηλώσει την Τρίτη: «Είχε απολογηθεί όταν το περιστατικό συνέβη πριν από 15 χρόνια και τόσο η Τζούλια όσο και εκείνος θεωρούν το θέμα λήξαν».




Πηγή ΚΥΠΕ


Προφυλακιστέος ο 29χρονος για τα «τρομοδέματα»



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 29χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του «τρομοδέματος» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

Ο 29χρονος έδωσε πολύωρη απολογία στον εφέτη ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, , έλαβε νέα προθεσμία μέχρι την Παρασκευή από τον τακτικό ανακριτή, για να απολογηθεί σχετικά με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για κατηγορίες που αφορούν τον οπλισμό, τις πλαστές ταυτότητες και τα υπόλοιπα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την σύλληψη του.





Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς φτωχότερους



Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου ότι «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».

Μιλώντας στο 3ο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα για μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τόνισε πως ο αξιακός κώδικας και ο πυρήνας της πολιτικής του κόμματος του είναι η στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων.

«Η ατζέντα της στήριξης του αδύναμου, της κοινωνικής αλληλεγγύης, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως είναι ζήτημα της Αριστεράς. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, που έχει στο κέντρο της πολιτικής της πρώτη προτεραιότητα, την αλληλεγγύη και τη στήριξη των αδύναμων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η ΝΔ «σχεδιάζει προσεκτικά την επόμενη μέρα, επειδή πιστεύουμε ότι τώρα χρειάζεται συνεκτικό εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο πηγαίνει πάνω και πέρα από μνημόνια, το οποίο θα μπορεί να παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία, με όρους αλήθεια και αξιοπρέπειας και να εφαρμοστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».

Όπως διαμήνυσε, η ΝΔ έχει της δική της διαφορετική αντίληψη, που δεν θέλει να εξισώσει την ελληνική κοινωνία προς τα κάτω, ενώ ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται ένα γενναίο και τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στο 11ο Συνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, χρειάζονται εργαλεία υποστήριξης, και έκανε ειδική αναφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που στοχεύει, όπως επισήμανε, «στη σταδιακή επανένταξη στην αγορά εργασίας, που εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2014 και αρχικά πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβεβαίωσε πως αυτή την πολιτική η ΝΔ θα τη στηρίξει και θα την ενισχύσει με περισσότερους πόρους, σημειώνοντας πως «εμείς θα είμαστε αυτοί στην επόμενη κυβέρνηση που θα την αναπτύξουμε περισσότερο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού χαρακτήρισε «εκτρωματικό τον νόμο Κατρούγκαλου», εξήγγειλε μείωση εργοδοτικών εισφορών και βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης.

Στον τομέα της Υγείας στηλίτευσε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και είπε πως δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισμό. Μάλιστα, ανέφερε πως στο σχεδιασμό της ΝΔ οι υγειονομικές περιφέρειες θα γίνουν 13, όσες και οι διοικητικές, ενώ η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα περάσει στις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να υπάρχει ευελιξία στην κατανομή πόρων και στη στελέχωση με προσωπικό.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάρτιση ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς, που θα είναι προσβάσιμος σε όλους τους παρόχους υγείας, ενώ τόνισε πως στις διοικήσεις των νοσοκομείων δεν θα τοποθετούνται αποτυχημένοι βουλευτές η κομματικά στελέχη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως θα εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος και η κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται εθνικό διάλογο για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και εξήγγειλε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί και 2.000 ευρώ για το δεύτερο και τόνισε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού.



Πηγή : tovima.gr


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως διακριβώθηκε οι ηθικοί αυτουργοί παρήγγειλαν στους φυσικούς αυτουργούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν εκβιαστικά από τον 52χρονο δικηγόρο, στοιχεία, που σχετίζονται με την ποινική υπόθεση για την οποία κρατούνται στις φυλακές και στην οποία ο δολοφονηθείς είχε αναλάβει την εκπροσώπηση ενός από τους κατηγορούμενους.

Στο πλαίσιο των ερευνών είχε συγκροτηθεί ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον εντοπισμό των φυσικών αυτουργών και έτσι κατάφεραν να συλλάβουν τον 32χρονο, σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην Πάτρα, όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει την σύλληψη και να αναζητήσει τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για το άτομο που πυροβόλησε τον δικηγόρο, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του για να κλείσει το ραντεβού. Επιπλέον είχε παραλάβει ως προκαταβολή, για τη διεκπεραίωση της «παραγγελίας» που του είχε ανατεθεί, το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς δράστης είναι δραπέτης των Φυλακών Κασσάνδρας, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε παραβιάσει τακτική άδεια που είχε λάβει.

Η παρουσία του στο χώρο του δικηγορικού γραφείου πιστοποιείται και από τμήματα δακτυλικών του αποτυπωμάτων, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση του χώρου.

 Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πρωινές ώρες της 29ης Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμεναν οι δράστες, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν,

πιστόλι με γεμιστήρα και (10) φυσίγγια,
πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα και (30) φυσίγγια,
(118) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
(3) γεμιστήρες διαφόρων όπλων,
χειροβομβίδα,
(2) πλήρεις αστυνομικές στολές, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής κ.λπ. αντικείμενα.

Όπως προέκυψε, οι δράστες διέμεναν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέχρι και τη διάπραξη του εγκλήματος, οπότε αναγκάστηκαν να διαφύγουν, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Εντός του διαμερίσματος, εντοπίστηκε 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και πλαστογραφία και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκε και υπόθεση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος υπηκόων Αλβανίας, τον περασμένο Σεπτέμβρη στην περιοχή της Καλλιθέας, με δράστη τον 32χρονο συλληφθέντα φυσικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου.

Σε ό,τι αφορά το ποινικό παρελθόν των δραστών, προέκυψε ότι:

Ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, δεν επέστρεψε ύστερα από τακτική άδεια που του χορηγήθηκε. Κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τους αλλοδαπούς.

Ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, έχει κατηγορηθεί για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι τρεις (3) ηθικοί αυτουργοί, έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης, έχουν κατηγορηθεί από κοινού για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Συνολικά, έχουν κατηγορηθεί -κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση και συμμορία, κλοπές, παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς, παραχάραξη, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, συμπλοκή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς και παράβαση των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Τέλος, από την εργαστηριακή εξέταση της βολίδας, προέκυψε ότι προέρχεται από το ίδιο πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, που έλαβε χώρα την 19 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ο συλληφθείς δραπέτης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματα και ομολόγησε την πράξη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ανθρωποκτονία του δικηγόρου, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για Κύρια Ανάκριση».