Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Μείωση 40% στα πρόστιμα του ΚΟΚ – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο


Μείωση όλων των προστίμων κατά 40%, αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τους ποδηλάτες είναι μερικά από όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, προσδοκώντας έτσι να αλλάξει την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων.

Αναφορικά με τον νέο ΚΟΚ, όλα τα πρόστιμα, με εξαίρεση την κατανάλωση αλκοόλ, την παραβίαση κόκκινου ή στοπ και την παράνομη προσπέραση, μειώνονται κατά 40%. 

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, θα είναι ενιαία για όλους και θα προσαυξάνονται έως το τριπλάσιο ανάλογα με το εισόδημα. 


Για παράδειγμα, αν ένα πρόστιμο κοστίζει σήμερα 100 ευρώ, με τη μείωση θα πέσει στα 60 ευρώ – όμως με τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσει τελικώς και τα 180 ευρώ. 

Ωστόσο, αναμένονται διευκρινίσεις μέσω υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα εισοδηματικά κριτήρια και την προσαύξηση των προστίμων. Πάντως, όπως είπε ο κ. Σπίρτζης κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, σκοπός του είναι να καλλιεργηθεί οδική παιδεία, αναφέροντας μάλιστα πως στόχος είναι ο μηδενισμός των προστίμων.

Αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 60 μέρες προβλέπεται για τις περιπτώσεις όπου οι οδηγοί κάνουν χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, παρεμποδίζουν διαβάσεις για ΑμεΑ, κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, δεν φορούν ζώνη και κράνος, πετούν το τσιγάρο από το παράθυρο. Να σημειωθεί πως, αν οδηγός επαναλάβει κάποιο από τα παραπάνω, χάνει το δίπλωμα για 4 μήνες και ξαναδίνει εξετάσεις.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ προωθεί και ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των ποδηλατών. Ειδικότερα, μπαίνει σήμανση οδών με πινακίδες για τα ποδήλατα, οριζόντια σήμανση οδών, δηλαδή κατά μήκος και κατά πλάτος διαγραμμίσεις, ειδικές διαγραμμίσεις αλλά και φωτεινή σηματοδότηση για τους ποδηλάτες.

Ανάμεσα στις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπονται αυστηρότερα κριτήρια για όσους οδηγούς μεταφέρουν μαθητές, βάζοντας όριο ηλικίας τα 55 έτη (σ.σ.: μέχρι τα 65 μπορεί να ανανεώνεται κατόπιν εξετάσεων), μετά το 75ο έτος οι οδηγοί θα περνάνε επίσης εξετάσεις για ανανέωση διπλώματος, αυξάνονται τα όρια ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους από 130 σε 150 και σε κατοικημένες περιοχές από 50 σε 70 χλμ./ώρα, ενώ από εδώ και στο εξής απαγορεύεται να κυκλοφορούν «γουρούνες» σε οποιοδήποτε δημόσιο δρόμο.

Ο υπουργός Μεταφορών προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πύλης αλλά και τηλεφωνικής γραμμής, όπου το επιβατικό κοινό των ταξί θα μπορεί να υποβάλλει καταγγελίες και να καταθέτει παράπονα.

Επίσης, εισάγονται θεσμοί ελέγχου για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να παταχθεί το παράνομο εμπόριο εισαγωγής και πώλησης, καθώς και θεσμοί διαφάνειας στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας και χορήγησης κρατικών πινακίδων. Θεσμοθετείται, τέλος, παρατηρητήριο τιμών στις οδικές μεταφορές προϊόντων και θωρακίζεται η μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί ακόμη για τη βιωσιμότητα των δημόσιων ΚΤΕΟ.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Ο Παρασκευόπουλος προκαλεί την κοινωνία υπερασπιζόμενος το έγκλημα που υπέγραψε το 2015



Προκλητικός και αμετανόητος ο Νίκος Παρασκευόπουλος προκαλεί λέγοντας ότι το έγκλημα που υπέγραψε το 2015 έσωσε την χώρα.

Υποστηρίζει επίσης αφήνοντας άφωνη την κοινωνία ότι η πρόωρη απελευθέρωση κρατουμένων που προκάλεσε ο δικός του νόμος οδήγησε σε μείωση της βαριάς εγκληματικότητας.

Και αντί να ζητάει συγνώμη ζητώντας να αλλάξει το έγκλημα του από τον νέο υπουργό κ. Κοντονή σπεύδει υποστηρίξει πως «Ο ν. 4322/2015, όντως, προέβλεψε συγκριτικά ταχύτερη απόλυση για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων. Ωστόσο:

α) Έτσι κι αλλιώς, πλην ελαχίστων, οι κρατούμενοι θα απολύονταν με τις κοινές ρυθμίσεις περί απολύσεων (πλην ισοβιτών).

β) Η παρατήρηση έχει δείξει σε άλλες χώρες ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της φυλάκισης οδηγεί σε αύξηση του ποσοστών εγκληματικής υποτροπής.

γ) Η αποσυμφόρηση που επήλθε με το ν. 4322/2015, απέτρεψε τα ακραία φαινόμενα συνωστισμού. Αυτά, όπως είναι φανερό, όχι μόνο έπλητταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων (το ενδιαφέρον των συκοφαντών γι’ αυτά είναι μηδενικό), αλλά δημιουργούσαν συνθήκες εκβαρβαρισμού και αγριότητας, που μετά την αποφυλάκιση έσπρωχναν στο έγκλημα.

δ) Η αποσυμφόρηση επίσης έσωσε τη χώρα μας από το όνειδος και τις βαριές δαπάνες, λόγω καταδικών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, εξαιτίας των συνθηκών στις φυλακές

- Τέλος, κατά τις καταγραφές της Αστυνομίας η βαριά εγκληματικότητα στα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά πολύ»

«Είναι φανερό, με βάση τα παραπάνω, ότι όποιος επιλέγει να προβάλλει ορισμένα εγκλήματα από τα δυστυχώς πολλά που τελούνται μετά την αποφυλάκιση, σαν δήθεν έργα ενός νόμου, θέλει λίγους  ανθρώπους στιγματισμένους με ψεύδη και την καλλιέργεια του φόβου στους υπόλοιπους. Μεθοδεύει πολιτικές σκοπιμότητες και τον κοινωνικό εκφασισμό» αναφέρει αμετανόητος.

Τα πραγματικά στοιχεία όπως τον εκθέτουν περισσότερο στην κοινωνία και λένε ότι : 

1. Τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει περίπτωση να εξαρθρωθεί σπείρα ληστών και διαρρηκτών, μέλη της οποίας να να μην έχουν αποφυλακιστεί με τον διαβόητο πλέον νόμο Παρασκευόπουλου. Για παράδειγμα μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις κλεφτών, διαρρηκτών και πορτοφολάδων που συνελήφθησαν -φυλακίστηκαν- αποφυλακίστηκαν περισσότερες από δέκα φορές σ΄ ένα χρόνο. 

2. Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η εμφάνιση τους τελευταίους μήνες, μιας νέας μορφής εγκληματικότητας με σκληρούς κακοποιούς να αλλάζουν ακόμη και τον τρόπο δράσης του προκειμένου, σε περίπτωση που συλληφθούν, να εκμεταλλευτούν τον λεγόμενο νόμο Παρασκευόπουλου και να μείνουν στη φυλακή ελάχιστους μήνες. Με απλά λόγια όλο και περισσότερες άγριες συμμορίες αλλοδαπών προσαρμόζουν το modus operadi και δρουν με τέτοιο τρόπο που να μην ξεφεύγουν από τα όρια παραβατικότητας που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος και να πέφτουν στα μαλακά. Αντί δηλαδή να εισβάλουν σ΄ ένα σπίτι και να σκοτώσουν τους ενοίκους, επιλέγουν να χτυπήσουν περισσότερα διαμερίσματα με λιγότερη χρήση βίας.

3. Στα δυόμισι χρόνια που ισχύει ο νόμος Παρασκευόπουλου, έχουν αποφυλακιστεί περισσότεροι από 3.000 κακοποιοί και ουσιαστικά έχουν αδειάσει τα σωφρονιστικά καταστήματα. Για παράδειγμα ο Κορυδαλλός από περίπου 2.400 κρατούμενους που είχε το καλοκαίρι του 2015, δύο χρόνια αργότερα είχαν απομείνει περίπου 1.300 για να φθάσει τον Σεπτέμβριο του 2017 στους περίπου 1.480. 

Ο νομικός κόσμος είχε προειδοποιήσει για τις δυσμενείς επιπτώσεις όσο και της Ένωσης Εισαγγελέων που με ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι "Η ισχύς του νόμου(Παρασκευόπουλου) ξεκίνησε το Μάιο 2015, οι πρώτες μαζικές αποφυλακίσεις ήρθαν κιόλας τις πρώτες 45 ημέρες εφαρμογής του” και ότι “οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και εδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής…το νομοσχέδιο φέρνει γενική ελευθέρωση κρατουμένων», η Κυβέρνηση συνεχίζει μέχρι και σήμερα την ίδια καταστροφική πολιτική της. 

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης  επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2017 αποφυλακίστηκαν 12.590 κρατούμενοι εκ των οποίων οι περίπου 2.000  από αυτούς είχαν καταδικαστεί για κακούργημα . 

Ένα επίσης, κρίσιμο στοιχείο είναι ότι από τους ανωτέρω είχαμε πέντε περιπτώσεις ισοβιτών που αποφυλακίστηκαν με αναπηρία 80% και 163 ισοβιτών με αναπηρία 67%. 

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι σήμερα έχουν αποφυλακιστεί 4930 κρατούμενοι, δηλαδή κατά μέσο όρο 430-450 αποφυλακίσεις το μήνα λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου και των παρατάσεων του.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι πολλοί από τους ανωτέρω αποφυλακισθέντες υπέπεσαν σε νέες εγκληματικές πράξεις, και μάλιστα σοβαρότερες από αυτές που αρχικά είχαν καταδικαστεί.




Βάζουν ασθενείς με καρκίνο να πληρώσουν 5.500 ευρώ!



Τους φόβους τους να επιβεβαιώνονται βλέπουν οι καρκινοπαθείς σε σχέση με τα νέα και καινοτόμα φάρμακα για τα οποία τέθηκαν σοβαρά εμπόδια αποζημίωσης από τον τελευταίο νόμο για τη φαρμακευτική πολιτική του υπουργείου Υγείας.

Η απόφαση της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρίας Roche να αποσύρει από τη θετική λίστα (φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ) καινοτόμο σκεύασμα για το μεταστατικό μελάνωμα, φάρμακο που ήδη λαμβάνουν 40 ασθενείς, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κυρίως στους ασθενείς, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), με χθεσινή της ανακοίνωση, ζητά από το υπουργείο Υγείας και την εταιρία Roche να βρουν μια λύση ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η θεραπεία για την ομάδα ασθενών που λαμβάνουν ήδη το επίμαχο φάρμακο χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι το φάρμακο κοστίζει κοντά στα… 5.500 ευρώ.

Η ΕΛΛΟΚ επισημαίνει ότι έχει εκφράσει πολλάκις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ανησυχία της σε σχέση με τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν από το Ν. 4472/2017 «καθώς και μεταγενέστερες διατάξεις που επιχειρούν να περιορίσουν τη φαρμακευτική δαπάνη, θέτοντας φραγές στην εισαγωγή και αποζημίωση νέων φαρμάκων με καθαρά δημοσιονομικά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ιατρικά κριτήρια και τις ανάγκες ασθενών».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «θολές πρακτικές» και αιφνιδιαστικές κινήσεις «με σκοπό να οδηγήσουν σε ένα blame game, παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, στο οποίο κανείς δεν ενδιαφέρεται για το θύμα, που είναι οι ασθενείς με καρκίνο!», όπως τονίζει, και προσθέτει: «Η αποσπασματική λήψη μέτρων, χωρίς καμία πρότερη επικοινωνία και διαβούλευση με τους εταίρους στο χώρο της ογκολογίας, τις επιστημονικές ιατρικές εταιρίες και τους εκπροσώπους των ασθενών, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και αποτελεί σαφές βήμα οπισθοδρόμησης για την ογκολογική περίθαλψη στη χώρα μας».

Η ΕΛΛΟΚ μάλιστα αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό ασθενών με μεταστατικό μελάνωμα και συγκεκριμένη μετάλλαξη, οι οποίοι και θίγονται από την απόφαση της Roche, καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στερείται πληθυσμιακού Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) υπογραμμίζοντας ότι «έχει προτείνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με προτεραιότητα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στην απαραίτητη θεραπεία. Επιπλέον, οι προτάσεις του ΣΦΕΕ διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας όσο και των εταιριών-μελών του και των εργαζομένων τους. Καλούμε για ακόμη μία φορά το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει άμεσα τα μέτρα αυτά και να προχωρήσει στην υλοποίηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».

Δέσμευση Μητσοτάκη: Κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για χρόνιες παθήσεις

Για κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς και άτομα με αναπηρία δεσμεύεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό φέρεται πως θα ανακοινώσει σήμερα από το βήμα του 3ου προσυνεδρίου της Ν.Δ. στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δεσμευτεί ότι σε μια κυβέρνηση Ν.Δ. κανείς καρκινοπαθής δεν θα χρειαστεί να περιμένει σε ουρά για να λάβει τα φάρμακά του. Το ίδιο φέρεται ότι θα διατυπώσει και για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα -όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς- «ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως πρόκειται για κεντρική δέσμευση και αποτελεί αυτονόητη απάντηση της Ν.Δ. «στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».


Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Ελεύθερος Τύπος


Ελβετία: 7χρονη ξεγλίστρησε από τους ελέγχους και επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε αεροπλάνο



Ένα κορίτσι μόλις επτά ετών, το ο οποίο το έσκασε από τους γονείς του, μετέβη με το τρένο στο αεροδρόμιο της Γενεύης και επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο, αν και δεν διέθετε εισιτήριο.

Η 7χρονη, σύμφωνα με το Reuters, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών της κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γενεύης, την Κυριακή, και μπήκε στο τρένο για το αεροδρόμιο.

Οι γονείς ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία, χάρη στις κάμερες ασφαλείας, παρακολούθησε την πορεία του κοριτσιού μέχρι το αεροδρόμιο.

Το κορίτσι πέρασε από την πύλη ασφαλείας και συνέχισε, προσποιούμενη ότι είναι παιδί άλλων ενηλίκων που βρίσκονταν στο χώρο.

Κατόπιν, χάρη στο γεγονός ότι είναι μικρόσωμη, πέρασε και από την πύλη αναχωρήσεων, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Γενεύης, Μπερτράν Στεμπφλί, στην πρώτη της προσπάθεια να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, η 7χρονη ακολούθησε τα μέλη ενός πληρώματος αλλά κατόπιν γύρισε πίσω.

Αφού ανακατεύτηκε με το πλήθος κάνοντας ότι ψάχνει τους δικούς της, η μικρή κατάφερε να μπει στο αεροπλάνο.

Μόνο τότε την εντόπισε ένας υπάλληλος, την σταμάτησε και την παρέδωσε στην αστυνομία.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους κανονισμούς ασφαλείας και τις διαδικασίες επιβίβασης χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα λυπηρό» το συμβάν.


naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters


Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου



Ο 32χρονος αποπειράθηκε να βρει καταφύγιο στην Πάτρα αλλά δεν τα κατάφερε - Είχε εμπλοκή και στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα μεταξύ Αλβανών-Ρομά. Οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος.

Δραματικά ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, στις 12 Οκτωβρίου.

Από την αστυνομία είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προσαχθεί και συλληφθεί στη συνέχεια ως δραπέτης φυλακών ένας 32χρονος Αλβανός στην προσπάθειά του να κρυφτεί στην περιοχή και ενδεχομένως να διαφύγει από την χώρα, αφού είχε καταλάβει ίσως ότι η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Το συγκεκριμένο άτομο εξετάστηκε για συμμετοχή στην υπόθεση δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πλέον οι Αρχές γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος που έχουν υπό κράτηση είναι ο αυτός που πυροβόλησε, είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ενδεχομένως δεν εξελίχτηκε όπως ήθελε ο δράστης και οι συνεργοί του ο εκβιασμός και ο πυροβολισμός με πρόθεση τον τραυματισμό, για εκφοβισμό, με μοιραία αποτελέσματα για το θύμα. Η ταχύτητα στα αποτελέσματα των ερευνών είναι μεγάλη και ενδεχομένως μέχρι το μεσημέρι να είναι σε θέση οι Αρχές να ανακοινώσουν περισσότερα.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου.

Αναζητούν συνεργοί του

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και των συνεργών του, ενώ θεωρούν πως η ηθικοί αυτουργοί είναι οι ομοεθνείς του σκληροί κακοποιοί και γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού.

Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, την ίδια εποχή βρίσκονται πρωταγωνιστές και σε μία απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη ο οποίος τυγχάνει να ήταν ο δικηγόρος του αντίδικου του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa.

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί συνελήφθησαν τότε και είναι στην φυλακή για πολλά χρόνια και για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, ενώ έχουν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό και εντολέα τους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου.

Πρόσφατα, πληροφορίες από τις φυλακές ήθελαν να τον έχουν προσεγγίσει και να τον εκβιάζουν να πάρουν χρήματα για να πάρουν πίσω και την κατάθεσή τους αφού πλησιάζει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, όμως δεν το κατάφεραν.

Έτσι υπάρχει η εκτίμηση ότι στράφηκαν στη συμμορία των κακοποιών ομοεθνών τους στην Καλλιθέα, (όχι ιδιαίτερα έμπειρων και μάλλον «ατζαμήδων») για έναν νέο γύρο εκβιασμού, αυτή την φορά στον δικηγόρο του εκπροσώπου της Energa, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Τι είναι αυτό που «έκαψε» τον Αλβανό-Ρομά δραπέτη

Από νωρίς οι Αρχές φαίνεται πως είχαν μία εικόνα προς τα που να στραφούν από δύο βασικά στοιχεία.

Αυτά που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις σημειώσεις του θύματος και την κατάθεση του συνεργάτη του που ανέφερε τι ρωτούσαν οι δράστες και για ποια υπόθεση επέμειναν να δείχνουν ενδιαφέρον και το βαλλιστικό αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους, αφού η Ασφάλεια είχε στη διάθεσή της την βολίδα που στέρησε την ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία και παρέπεμπε βαλλιστικά στο περιστατικό της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Άρα οι Αρχές ήξεραν που να στραφούν. Στη συνέχεια και αφού πρώτα ακολούθησαν μια σειρά από σενάρια που δεν εδράζονταν παρά μόνο αυτό της υπόθεσης που είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου, κατάφεραν να εντοπίσουν κλήση του 32χρονου Αλβανού τον οποίο είχαν στοχοποιήσει οι Αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε από καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα που βρήκε καταφύγιο προς μία γυναίκα και αναφέρθηκε στην γλώσσα του στο όνομα του Ζαφειρόπουλου.
Πλέον, στην Ασφάλεια ήταν σίγουροι για τον βαθμό εμπλοκής του συγκεκριμένου ατόμου, και πραγματοποίησαν στις 28 Οκτωβρίου μία αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τον εντόπισαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του.



Πηγή : news247.gr


Δέσμευση Μητσοτάκη για κατ' οίκον διανομή φαρμάκων σε καρκινοπαθείς



Τη δέσμευση ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του, αλλά θα του παραδίδονται στο σπίτι του, πρόκειται να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ, στα Ιωάννινα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατυπώσει την ίδια δέσμευση και για όσους πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα -όπως τονίζουν στην οδό Πειραιώς- «ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως πρόκειται για κεντρική δέσμευση και αποτελεί αυτονόητη απάντηση της ΝΔ «στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Παράλληλα εξηγούν ότι η κατ΄ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α) έχει ασήμαντο κόστος -το οποίο ήδη υπολογιστεί από τη ΝΔ- ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.


Πηγή : ΑΠΕ ΜΠΕ


CIA: Ο Χίτλερ μπορεί να έζησε στην Κολομβία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο



Η δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων σχετικά με την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι περιλάμβανε και κάποια έγγραφα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (CIA) που αφορούσαν παράλληλες έρευνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με ένα εκ των οποίων να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. 

Βάσει λοιπόν ενός εσωτερικού σημειώματος της CIA από το 1954, ο ηγέτης του Τρίτου Ράιχ, Αδόλφος Χίτλερ, όχι μόνο δεν αυτοκτόνησε κατά τη σοβιετική πολιορκία του Βερολίνου τον Απρίλιο του 1945, αλλά μετά το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη διέφυγε στη Λατινική Αμερική και πέρασε αρκετούς μήνες στην Κολομβία, ξεγελώντας τις συμμαχικές δυνάμεις που πίστεψαν ότι ο Φύρερ είχε πεθάνει. 

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο πρώην στρατιωτικός των SS, Φίλιπ Σιτροέν, αποκάλυψε σε Αμερικανούς πράκτορες ότι είχε επαφές με τον πρώην Γερμανό δικτάτορα στην πόλη Τούνχα της Κολομβίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Residencies Coloniales , στην οποία είχαν καταφύγει πολλά στρατιωτικά και πολιτικά στελέχη της Ναζιστικής Γερμανίας. Τον «Αδόλφο Σάτλμαϊερ», όπως ονομαζόταν στη νέα του ζωή ο Χίτλερ, ακολουθούσε μία ομάδα Γερμανών που τον χαιρετούσε ναζιστικά και τον αποκαλούσε «der Führer». 


Στο συγκεκριμένο σημείωμα υπήρχε και μία φωτογραφία του ανθρώπου που κατονομάζεται ως ο Χίτλερ μαζί με τον Σιτροέν, ενώ κάτω από αυτή σημειώνεται ότι ο πρώην αξιωματικός των SS αποκάλυψε πως ο «Αδόλφος Σάτλμαϊερ» εγκατέλειψε την Κολομβία και μετέβη στην Αργεντινή τον Ιανουάριο του 1955. Το σενάριο αυτό έχει υπoστηριχθεί και από τον Αργεντίνο συγγραφέα, Αμπέλ Μπάστι, ο οποίος ανέφερε σε βιβλίο του πως ο Χίτλερ έζησε στη λατινοαμερικάνικη χώρα. 

Επιπροσθέτως, ένας ακόμα άντρας, ο οποίος αναφέρεται με την κωδική ονομασία Cimelody-3, προσέγγισε πράκτορες της CIA το 1955, διηγώντας τους την ίδια ιστορία. Ο τελευταίος προσέθεσε ότι ο Σιτροέν, ο οποίος την περίοδο εκείνη ζούσε στη Βενεζουέλα, επικοινωνούσε με τον φερόμενο ως Χίτλερ μηνιαίως, κατά την περίοδο που μετέβαινε στην Κολομβία για επαγγελματικούς λόγους, όντας εργαζόμενος για την ναυτιλιακή εταιρία KNSM. Επιπλέον, ο δεύτερος αυτός «μάρτυρας» έδωσε στους πράκτορες και μία δεύτερη φωτογραφία που απαθανάτιζε τον Σιτροέν με τον «Χίτλερ», όπου στο πίσω μέρος της αναγραφόταν τα ονόματα των δύο ανδρών (ο «Χίτλερ» ως Σάλτμαϊερ). 


Ακολούθως, μετά την επαφή τους με τον Cinemelody-3, οι πράκτορες της CIA αποφάσισαν να  συντάξουν μια επίσημη έκθεση για τις συγκεκριμένες μαρτυρίες. Το έγγραφο που προέκυψε εστάλη στους ανωτέρους τους με τον χαρακτηρισμό «πιθανώς ενδιαφέρον» και συνοδευόταν από μια επιστολή που ανέφερε: «Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν τεράστιες προσπάθειες για το συγκεκριμένο ζήτημα με μικρές πιθανότητες όμως να προκύψει κάτι σοβαρό. Έτσι, θεωρούμε ότι μάλλον δεν πρέπει να κυνηγήσουμε τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ωστόσο, τα έγγραφα αυτά αναμένεται να δημιουργήσουν νέο κύκλο συζητήσεων για το τέλος του Χίτλερ, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοριογραφία, αυτοκτόνησε μαζί με την ερωμένη του, Εύα Μπράουν, στο Βερολίνο στις 30 Απριλίου του 1945.




ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Εξηγήσεις έδωσε ο Μαυραγάνης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο "καρφώνοντας" την ανικανότητα του Σπίρτζη



Διευκρινίσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μετά το χάος που δημιούργησε με τις δηλώσεις του ο Σπίρτζης ταλαιπωρώντας  από ανικανότητα χιλιάδες πολίτες

Ο Μαυραγάνης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και στο κράτος που δεν επικοινώνησε σωστά το τι μέλλει γενέσθαι με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος ρίχνοντας μομφή στον υπουργό κ. Σπίρτζη.

«Δεν λήγει η προθεσμία για εισιτήριο και κάρτα στις 15 Νοεμβρίου λήγει η ισχύς της μηνιαίας κάρτας του Οκτώβριου. Οποτεδήποτε Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Φεβρουάριο όποτε θέλει μπορεί να βγάλει κανείς ηλεκτρονικό εισιτήριο» διευκρίνισε ο κ. Μαυραγάνης λέγοντας «Μπορεί να μην το είπε καλά ο υπουργός» καρφώνοντας τον Σπίρτζη.

«Ο κόσμος παρανόησε... Ο ΟΑΣΑ βγάζει ανακοινώσεις καθημερινά στο Μετρό για το θέμα. Ευθύνονται οπωσδήποτε και οι δυο πλευρές σε μια παρανόηση, άρα και εμείς» είπε ο υφυπουργός λέγοντας επίσης ότι, ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Μεταφορών ήταν η όλη διαδικασία να γίνεται διαδικτυακά, ωστόσο το απαγόρευσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, λέγοντας ότι από αυτή την πηγή τα προσωπικά δεδομένα είναι τρωτά.

Είπε επίσης ότι : «Τα χάρτινα εισιτήρια θα ακυρώνονται κανονικότατα στα ακυρωτικά μηχανήματα όσο υπάρχουν, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι πολίτες όσο υπάρχει ροή, σε όσους ξεμείνουν θα μπορούν τα συμβατικά εισιτήρια να ανταλλάσσονται με καινούρια στα γραφεία του ΟΑΣΑ» 

Τελειώνοντας ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι : «Όσοι έχουν παλαιά κάρτα θα μπαίνουν από ανοιχτό σημείο, μέχρι να ανταλλάξουν τις παλιές με τα νέες θα μπαίνουν με τις παλιές» 





Κατάντια 6 θέσεις κάτω η Ελλάδα στο επιχειρείν είμαστε πιο κάτω και από την Αλβανία!




Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, βγαίνουν και πλασάρουν την κατάντια μας σαν επιτυχία κάνοντας τους ευτυχισμένους, αποκαρδιωτικά είναι για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της φετινής έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία στο επιχειρείν σε σύνολο 190 χωρών.

Στην έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ελλάδα υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη 6 θέσεις, καταλαμβάνοντας την 67η θέση από την 61η θέση που ήταν στην περσινή έκθεση και είναι πίσω από χώρες, όπως η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρουμανία και τα Σκόπια.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια επιχείρηση στην Ελλάδα καταβάλλει το 51,7% των κερδών της σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που στην περσινή έκθεση ήταν στο 50,7%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στις ανεπτυγμένες χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,1%. 

Αναλυτικότερα :

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 67η θέση, η Αλβανία στην 65η θέση,  η Τουρκία στην 60η, η Κύπρος στην 53η, η Βουλγαρία στην 50η θέση, η Ιταλία στην 46η θέση, η Ρουμανία στην 45η, η Σερβία στην 43η, η Πορτογαλία στην 29η θέση και η Ισπανία στην 28η θέση. 

Στην έκθεση η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο και τη Χιλή αποτελούν τις τρεις χώρες  με τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. 


Τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, που αφορά την υπόθεση του 29χρονου κατηγορούμενου τρομοκράτη



Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων σχετικά με τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνεται ότι το σύνολο των αντικειμένων – πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

σε πειστήρια που βρέθηκαν - κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου,
τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν - κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Ο παραπάνω γενετικός τύπος ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο ατόμου, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ (8) συνολικά παγιδευμένους με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται:

στον γενετικό τύπο που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και
σε γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας την 11 Μαΐου 2011.

Οι έρευνες συνεχίζονται.



Πηγή : ΕΛ.ΑΣ.


Ερώτηση Κακλαμάνη σε Κοντονή: Πόσοι και ποιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν με τον Νόμο Παρασκευόπουλου;



Τον ακριβή αριθμό αποφυλακίσεων κρατουμένων σύμφωνα με τον νόμο-Παρασκευόπουλου τον οποίο συντηρεί προκλητικά ο κ. Κοντονής, ζητεί να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση:

ΠΡΟΣ: 

1. Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή.
2. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
-Υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

ΘΕΜΑ: Αριθμός αποφυλακίσεων κρατουμένων με το νόμο Παρασκευόπουλου -4322/2015 .

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έντονος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία σχετικά με την έξαρση φαινομένων βίας, ανομίας και εγκληματικότητας, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη τη χώρα. Μία σειρά από σοβαρά και ειδεχθή εγκλήματα, που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες εντείνουν την αίσθηση ανομίας στη χώρα και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

Τα παραπάνω φαινόμενα, είναι αναγκαίο να τεθούν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής διαβούλευσης, καθώς είναι σημαντικό άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να δημιουργηθούν αναχώματα στο έγκλημα και την κάθε είδους παρανομία. Ωστόσο, ένας από τους παράγοντες που έχουν συμβάλλει σε αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας, είναι οι πρόσφατοι νόμοι αποσυμφόρησης των φυλακών, γνωστοί ως νόμοι Παρασκευόπουλου και Κοντονή, με τους οποίους έχει αποφυλακισθεί ένας μεγάλος αριθμός καταδικασμένων ακόμη και για βαριά εγκλήματα. Είναι χαρακτηριστικό των συνεπειών των παραπάνω νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ότι υπάρχουν περιπτώσεις αποφυλακισθέντων, οι οποίοι έχουν ήδη υποτροπιάσει μετά την αποφυλάκισή τους τελώντας νέα εγκλήματα. Κατά συνέπεια, η κυβέρνησή οφείλει να επανεξετάσει τα άκριτά μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών που έχει υιοθετήσει και να εισάγει νέες σύγχρονές μεθόδους, όπως αυτές που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα Ευρωπαϊκά κράτη.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

-Πόσοι κρατούμενοι έχουν αποφυλακισθεί δυνάμει των διατάξεων των νόμων 4322/2015, 4411/2016 και 4489/2017 και για ποια αδικήματα είχαν καταδικασθεί;

– Παρακαλώ να κατατεθούν έγγραφα από τα οποία προκύπτει ο αριθμός των αποφυλακισθέντων και τα αδικήματα-εγκλήματα για τα οποία είχαν καταδικασθεί.

-Σε πόσους κρατούμενους έχουν δοθεί άδειες από 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα, πόσοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με το πέρας της άδειας τους και πόσοι από αυτούς παραβίασαν την άδεια τους και δεν επέστρεψαν; Για ποια αδικήματα είχαν καταδικασθεί οι κρατούμενοι που έλαβαν άδεια;

– Παρακαλώ να κατατεθούν έγγραφα από τα οποία προκύπτει ο αριθμός των κρατουμένων που έλαβαν άδεια, ο αριθμός αυτών που την παραβίασαν και τα αδικήματα-εγκλήματα για τα οποία είχαν καταδικασθεί.

– Πόσοι κρατούμενοι από αυτούς που έχουν αποφυλακισθεί με τους νόμους 4322/2015, 4411/2016 και 4489/2017 και πόσοι από αυτούς που παραβίασαν τις άδειες τους συνελήφθησαν εκ νέου γιατί διέπραξαν νέα αδικήματα;


Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος και τα ψέματα για τις σχέσεις Τραμπ - Ρωσίας



Ο ελληνοαμερικανός σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ συμφώνησε να συνεργαστεί με το FBIαφού παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα.

Επί μήνες ο Λευκός Οίκος του Τραμπ διέψευδε τη συμπαιγνία με τη Ρωσία. Αλλά στα δικαστικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα προέκυψαν νέα αποδεικτικά στοιχεία για τα φιλόδοξα σχέδια ενός πρώην βοηθού εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ να οργανώσει μια συνάντηση του μελλοντικού προέδρου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπήρξαν συναντήσεις με έναν μυστηριώδη καθηγητή στο Λονδίνο, με μια Ρωσίδα που παρουσιάστηκε ως «ανιψιά του Πούτιν» και υποσχέσεις ότι το Κρεμλίνο ήταν έτοιμο να αποκαλύψει «βρωμιές» για τη Χίλαρι Κλίντον.

Τα πιο σαφή αποδεικτικά στοιχεία για προσπάθειες ενός αξιωματούχου της εκστρατείας να συνεργαστεί με το Κρεμλίνο προέκυψαν στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο ειδικός ανακριτής που είναι επικεφαλής της έρευνας σχετικά με τις επαφές Τραμπ - Ρωσίας.

Δημοσιοποιήθηκε την ίδια μέρα που ο πρώην διευθυντής της καμπάνιας του Τραμπ Πολ Μάναφορτ και ο σύμβουλος Ρικ Γκέιτς κατηγορήθηκαν για συνωμοσία, ξέπλυμα χρημάτων και άλλα, και παραδόθηκαν στο FBI.

Μέχρι τώρα ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, Ελληνοαμερικανός ο οποίος υπήρξε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην εκστρατεία του Τραμπ, είχε παίξει μικρό ρόλο στο σκάνδαλο. Αλλά τη Δευτέρα εμφανίστηκε ως το πρώτο πρόσωπο που συμφώνησε να συνεργαστεί με τον Μιούλερ, αφού παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στους ερευνητές του FBI.

Σύμφωνα με το 14σέλιδο κατηγορητήριο, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2016 ο Παπαδόπουλος προσπάθησε ακούραστα να σφυρηλατήσει δεσμούς με αξιωματούχους του Κρεμλίνου και μετά παραπλάνησε το FBI και προσπάθησε να συγκαλύψει όσα είχε κάνει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το FBI ανέκρινε τον Παπαδόπουλο στις 27 Ιανουαρίου 2017, μία εβδομάδα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ. Σε αυτή τη συνέντευξη ο Παπαδόπουλος είπε ψέματα.

Συγκεκριμένα, προσπάθησε να εξαπατήσει τους ομοσπονδιακούς πράκτορες για την εκτεταμένη φύση των επαφών του με αξιωματούχους του Κρεμλίνου και για το πότε έμαθε για πρώτη φορά ότι ρώσοι χάκερ είχαν υποκλέψει μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στην καμπάνια του Τραμπ στις αρχές Μαρτίου 2016. Αργότερα μίλησε με έναν ανώνυμο «επόπτη» της εκστρατείας του Τραμπ, ο οποίος διατύπωσε τον κύριο στόχο της εξωτερικής πολιτικής του υποψηφίου: «μια βελτιωμένη σχέση με τη Ρωσία».

Μία εβδομάδα αργότερα ο Παπαδόπουλος πέταξε στη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με έναν «καθηγητή διπλωματίας» με έδρα το Λονδίνο. Ο καθηγητής (που σύμφωνα με την «Washington Post» λέγεται Τζόζεφ Μίφσουντ) ισχυριζόταν ότι έχει «ουσιαστικές σχέσεις με ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίφσουντ εργάζεται σε ινστιτούτο που ονομάζεται Ακαδημία Διπλωματίας του Λονδίνου. Είναι πρώην διπλωμάτης του υπουργείου Εξωτερικών της Μάλτας και σε συνέντευξη στην «Washington Post» τον Αύγουστο είπε ότι δεν είχε διασυνδέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση. Ο Παπαδόπουλος είδε την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους προϊστάμενους του στην καμπάνια. Σύμφωνα με το FBI, ο καθηγητής δήλωσε αρχικά ότι δεν ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη δεσμών, μέχρις ότου ο Παπαδόπουλος αποκάλυψε τη σύνδεσή του με τον Τραμπ. Μετά από αυτό, το ενδιαφέρον του καθηγητή έγινε πολύ έντονο.

Στις 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνάντηση στο Λονδίνο. Ο καθηγητής έφερε μαζί με του μια «ρωσίδα υπήκοο», την οποία ο Παπαδόπουλος περιέγραψε σε ένα e-mail ως «ανιψιά του Πούτιν». (Ο Πούτιν δεν έχει εν ζωή αδέλφια.)

Ο Παπαδόπουλος είπε στο FBI ότι οι συνομιλίες του με αυτή τη γυναίκα δεν εξελίχθηκαν σε τίποτε περισσότερο από ένα «Γεια, πώς είστε;». Αλλά αυτό ήταν άλλο ένα ψέμα: εν τω μεταξύ, είχε στείλει μήνυμα στον προϊστάμενο της καμπάνιας για να του πει ότι δούλευε για να κανονιστεί μια συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ «ημών» και της «ρωσικής ηγεσίας».

Ο «επόπτης» της καμπάνιας απάντησε: «Εξαιρετική δουλειά».

Στη συνέχεια, στις 31 Μαρτίου, ο Παπαδόπουλος συμμετείχε σε μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον με τον Τραμπ και την ομάδα εθνικής ασφαλείας του. Εικονίζεται σε φωτογραφίες καθισμένος τρεις καρέκλες μακριά από τον υποψήφιο. Ο Παπαδόπουλος έκανε εντύπωση όταν είπε, σύμφωνα με το FBI, ότι θα μπορούσε να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ.

Πίσω στο Λονδίνο, ο Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με τους νέους φίλους του για να συμβεί αυτό. Εστειλε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη Ρωσίδα, που απάντησε με ενθουσιασμό, και στον καθηγητή, ο οποίος του είπε ότι θα ταξίδευε αμέσως στη Μόσχα. Στις 18 Απριλίου ο καθηγητής έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη Μόσχα, συστήνοντας τον Παπαδόπουλο με ένα επιφανές «άτομο» με συνδέσμους με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Αυτό το άτομο φαίνεται πως είναι ο Ιβάν Τιμοφέεφ, ένας ρώσος αξιωματούχος ο οποίος κατονομάστηκε για πρώτη φορά από την «Washington Post» τον Αύγουστο. Ο Τιμοφέεφ εργάζεται για το ρωσικό Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων με έδρα τη Μόσχα. Ηγείται επίσης ενός προγράμματος στη λέσχη συζητήσεων Valdai, μια κυβερνητική οργάνωση που καλεί δυτικούς ακαδημαϊκούς για ετήσια ακρόαση με τον Πούτιν.

Ο καθηγητής γύρισε στο Λονδίνο με ενδιαφέροντα νέα. Στα τέλη Απριλίου είπε στον Παπαδόπουλο ότι οι Ρώσοι είχαν «βρωμιές» για την Κλίντον: «Οι Ρώσοι έχουν βρωμιές... έχουν χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Μετά από αυτή τη βόμβα, ο Παπαδόπουλος «συνέχισε να επικοινωνεί» με την εκστρατεία του Τραμπ και τους συνομιλητές του στη ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το FBI, ο Παπαδόπουλος ήταν αισιόδοξος στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είπε σε «ανώτερο σύμβουλο πολιτικής» του Tραμπ ότι είχε λάβει «μερικά ενδιαφέροντα μηνύματα που έρχονται από τη Μόσχα» και μετέφερε ότι η Ρωσία ενδιαφερόταν «να φιλοξενήσει τον κ. Tραμπ». Ευχαρίστησε τον καθηγητή για την «κρίσιμη βοήθειά του» για τη δημιουργία μιας πιθανής συνάντησης. Και πρόσθεσε: «Θα είναι ιστορικό, αν συμβεί».

Τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Αύγουστο υπήρξαν και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενημερώσεις, καθώς και μηνύματα προς την εκστρατεία σχετικά με το «Αίτημα από τη Ρωσία για συνάντηση με τον κ. Τραμπ». Ο Παπαδόπουλος προσφέρθηκε μάλιστα να πετάξει ο ίδιος στη Μόσχα αν δεν μπορούσε ο υποψήφιος. Αλλά παρά τις προσπάθειές του, το ταξίδι δεν έγινε ποτέ.

Ο Παπαδόπουλος συνελήφθη χωρίς δημοσιότητα ή αναστάτωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντάλες τον Ιούλιο. Αργότερα ομολόγησε ότι είχε πει ψέματα στο FBI και δέχθηκε να συνεργαστεί στις έρευνες.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέρριψε τις αποκαλύψεις του κατηγορητηρίου, περιγράφοντας τον Παπαδόπουλο ως «εθελοντή» στην εκστρατεία. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η ιστορία γίνεται όλο και πιο προβληματική για τον Ντόναλντ Τραμπ.



Μητροπούλου Ειρήνη
Πηγή : tovima.gr


Ερώτηση Αυγενάκη, Μπακογιάννη και 29 βουλευτών της Ν.Δ. : «Η Κυβέρνηση “αναγκάζει” χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα»


Στις χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εγκαταλείπουν την Ελλάδα, λόγω αυξημένης φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών, γραφειοκρατίας και έλλειψης ρευστότητας αναφέρονται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης – Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και 29 ακόμη βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Εφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη. 

Η Ερώτηση έχει ως εξής : 

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για την αντοχή και τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών και επαγγελματιών εγκαταλείπουν την Ελλάδα, μεταφέροντας την έδρα τους ή ιδρύοντας νέες εταιρείες σε άλλε χώρες (π.χ. Βουλγαρία, Κύπρος), ώστε να ευνοηθούν από τη χαμηλότερη φορολογία, τις πιο λογικές ασφαλιστικές εισφορές και γενικότερη τη λιγότερη “γραφειοκρατία” και τα εμπόδια. 

Εντυπωσιακά είναι, μάλιστα, τα ευρήματα μεγάλης έρευνας για τη φορολογία σε 155 χώρες που παρουσίασε η PwC. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση (Worldwide Tax Summaries – Corporate Taxeς 2015/16) η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση των χωρών με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος για επιχειρήσεις. 

Η έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (με τίτλο «Ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα;»), με βάση την επεξεργασία στοιχείων της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2016, είναι, επίσης, αποκαλυπτική. Στην Ελλάδα ο φόρος που επιβάλλεται στις εταιρείες είναι 29%, όταν στη Βουλγαρία είναι μόλις 10%, στην Κύπρο 12,5%, στη Ρουμανία 16% και στην Τουρκία 20%. Στην Ελλάδα οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές (24,6%) το 2016 ήταν σχεδόν δέκα ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερες από το μέσο όρο των γειτονικών χωρών (15,2%), ενώ και ο ΦΠΑ ήταν τρεις μονάδες υψηλότερος από τον μέσο όρο των βαλκανικών και γειτονικών χωρών. Στην Κύπρο οι επιχειρηματίες πληρώνουν μόλις 7,8% επί των ακαθάριστων μισθών, στη Βουλγαρία τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 17,8% μέχρι 18,5% και στην Τουρκία βρίσκονται στο 17,5%. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση για τις ελληνικές επιχειρήσεις ανέρχεται στο 51,9% των εσόδων τους, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 18 μονάδες από τον μέσο όρο των γειτονικών χωρών. Στην Κύπρο η αντίστοιχη φορολογική επιβάρυνση μετρήθηκε στο 24,4%, στη Βουλγαρία 27%, στη Ρουμανία 42% και στην Τουρκία 40,9%. 

Το συνολικό οικονομικό κλίμα είναι εξαιρετικά αρνητικό. Είναι ενδεικτική, άλλωστε, η έρευνα του GlobalEntrepreneurshipMonitorπου εκπόνησε στην Ελλάδα το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, σύμφωνα με την οποία, περίπου 200.000 άτομα διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα κατά το 2015 στη χώρα μας. Η Ελλάδα, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, δεν προσφέρει κανένα από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να πείσουν οποιαδήποτε εταιρεία, ημεδαπή ή αλλοδαπή, να επενδύσει στη χώρα μας. Σχετική είναι και η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάπτυξη υποδομών στην ΕΕ, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται 1η στην ΕΕ στην αποεπένδυση, με το ύψος των επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας να μην φτάνει ούτε το 10% του ΑΕΠ. Η αξία των επενδύσεων βρίσκεται κάτω από τα 20 δισ. ευρώ, έναντι 60 και πλέον δισ. την προηγούμενη δεκαετία. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που καθορίζουν ένα υγιές περιβάλλον επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης. 

Το περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας έχει οδηγήσει χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Ενδεικτικό είναι ότι οι εφορίες λαμβάνουν καθημερινά χιλιάδες αιτήσεις για αλλαγή φορολογικής έδρας. Επιπλέον, οι εταιρείες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναζητούν και άλλες λύσεις, ώστε να αποφύγουν την φορολογική και ασφαλιστική «καταιγίδα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μεταξύ άλλων, μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων των εταιρειών και επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες, μειώνοντας αντίστοιχα τα δηλωμένα εισοδήματα στην Ελλάδα, αναζητούν έμμεσους τρόπους αμοιβής και περιορίζουν στο ελάχιστο δυνατό τις επίσημες συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε οδηγήσει τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη και οι καταθέσεις σημείωναν βουτιά 23%, στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 10% και στη Ρουμανία κατά 8%. Στο διάστημα 2008 – 2016, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 41,6%, ενώ στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 74,2% και στη Ρουμανία κατά 50,5%. 

Το ελληνικό κράτος έχει δημιουργήσει ένα «εχθρικό» περιβάλλον για την εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι καινοτομίες, όπως και ένας ισχυρός εξωστρεφής προσανατολισμός, απουσιάζουν από την ελληνική πραγματικότητα. Σύμφωνα με το δείκτη καινοτομίας του Bloombergγια το 2016, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 33η θέση, σε σύνολο 50 χωρών, κάτω από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Επιπρόσθετα, η Ελλάδα είναι μόλις 49η στην προστιθέμενη αξία της μεταποίησης και 40η στις δαπάνες για έρευνα και εξέλιξη. Υψηλή βαθμολογία λαμβάνει μόνο ως προς το ποσοστό των πολιτών που έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (που όμως παραμένουν άνεργοι ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό), όπου κατατάσσεται μεταξύ των δέκα πρώτων χωρών».        

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα: 

«1.Ποιες οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ελληνικών επιχειρήσεων που εγκαθίστανται στο εξωτερικό; 

2. Πως θα αντιμετωπισθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η οικονομία, δεδομένου ότι οι αυξημένοι φόροι και εισφορές, η γραφειοκρατία και τα κάθε είδους εμπόδια, η έλλειψη ρευστότητας, η απουσία επενδύσεων και, συνακόλουθα, η στασιμότητα της αγοράς και η αβεβαιότητα του οικονομικού κλίματος μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε απροθυμία λειτουργίας ή/και ίδρυσης υγιών επιχειρήσεων στην Ελλάδα; 

3. Πως προτίθεται η Κυβέρνηση να βελτιώσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το φορολογικό καθεστώς, όπως εισηγούνται και οι εκπρόσωποι των Ελλήνων επιχειρηματιών και των αρμόδιων φορέων, ώστε να αποθαρρύνει τη μεταφορά έδρας ή την ίδρυση ελληνικών εταιρειών σε άλλες χώρες. Ειδικότερα, δε, προτίθεται η Κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές; 

4. Πως θα επιτευχθεί ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, ώστε οι πολίτες και γενικότερα οι εγχώριοι και αλλοδαποί επενδυτές να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε καινοτόμους, βιώσιμους και εξωστρεφείς κλάδους επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ανεργία και να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα στη χώρα μας; 

5. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τι ανταπόκριση έχουν μέχρι σήμερα τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, κα) που έχει χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση για την τόνωση της επιχειρηματικότητας; Πόσα χρήματα έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία και πόσα παραμένουν αναξιοποίητα σε ενδιάμεσα ταμεία, την ώρα που η αγορά έχει ανάγκη από τόνωση της ρευστότητας;».




Παράταση έως 15 Νοεμβρίου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έφερε η απίστευτη ανικανότητα του Χρήστου Σπίρτζη



Μετά το φιάσκο με τις ουρές, την ταλαιπωρία των πολιτών και την πλήρη ανικανότητα του Χρήστου Σπίρτζη, ήρθε νέα παράταση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Έως 15 Νοεμβρίου θα παραμείνουν τελικά σε ισχύ οι κάρτες Οκτωβρίου για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

«Όλα τα προβλήματα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λυθούν εντός του Νοεμβρίου», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε επίσης ότι από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης για την πλήρη αντικατάσταση των παλιών χάρτινων εισιτηρίων.

Εντός του Νοεμβρίου θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό.


Ο Τσακαλώτος τάζει να μοιράσει 1,1 δις από τα λεφτά που μας έχει ήδη πάρει από εξαντλητικούς φόρους και όχι από ανάπτυξη


Κοινωνικό μέρισμα τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ προανήγγειλε ότι θα μοιράσει ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ΕΡΤ, λεφτά που μας έχει πάρει από εξαντλητικούς φόρους, φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό.

Τα χρήματα αυτά για να διευκρινήσουμε δεν είναι από ανάπτυξη, είναι αυτά που πρώτον έχουν πάρει από την υπερφορολογία καταστρέφοντας οικογένειες και επιχειρήσεις και παρακρατούνται από το κράτος για να δηλώνει πλεόνασμα, χωρίς να πληρώνουν καμία σχεδόν υποχρέωση τους σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και φυσικά ιδιώτες.

Τα εξαντλητικά μέτρα που έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έρχονται το 2018 υποχρεώνει την κυβέρνηση να κάνει ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο για να μην καταποντιστεί εντελώς.

Ο κ. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία των θεσμών και τόνισε ότι πέρα από τα φτωχότερα στρώματα θα δοθεί και σε ένα τμήμα της μεσαίας τάξης, αφήνοντας ανοιχτό να επωφεληθούν οι άνεργοι και οι νέοι που δεν είχαν λάβει κανενός είδους στήριξη πέρσι το Δεκέμβριο. 

Βέβαιοι δικαιούχοι πρέπει του κοινωνικού μερίσματος που θα δοθεί τον Δεκέμβριο θα πρέπει να θεωρούνται οι περίπου 700.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. 

Πέραν αυτών, η κυβέρνηση προσπαθεί να διευρύνει το σύνολο στο οποίο θα μοιραστεί το ποσό 1,1 ως 1,2 δισ.  ευρώ και βρίσκεται σε διαδικασία συζήτησης με τους θεσμούς για τα επιμέρους κριτήρια όπως το πόσο θα παίρνει μια οικογένεια με παιδιά ή χωρίς παιδιά.

Οι αναφορές αυτές από τον υπουργό Οικονομικών ήρθαν σε μία μέρα κατά την οποία  αξιωματούχος της ευρωζώνης σημείωνε επίσης το κλίμα καλής συνεργασίας κατά την τελευταία κάθοδο των Θεσμών στην Αθήνα. Ο ίδιος όμως αξιωματούχος εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου όπως ήταν ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης. 

«Παρότι σε τεχνικό επίπεδο είναι δυνατό μα συμβεί, δεν επαρκούν τα χρονικά περιθώρια για να ολοκληρωθεί μέχρι τότε η αξιολόγηση» ανέφερε, για να προσθέσει: «Έχω την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, μπορεί να έχει επιτευχθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και η ολοκλήρωση ενός ουσιώδους μέρους των προαπαιτούμενων». 

Επί της ουσίας το σενάριο που ανέπτυξε ο κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης είναι ότι θεωρεί εφικτό να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από το τέλος του 2017 και στη συνέχεια η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions) ώστε  να κλείσει και τυπικά αξιολόγηση. 



Η επιστροφή του Άκη στη φυλακή μετά από έξι μήνες ελευθερίας


Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου αναμένεται να μείνουν ελάχιστα στη φυλακή, λόγω των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου - Οι ποινές των υπολοίπων κατηγορουμένων 

Σιωπηλός, χωρίς τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη και καθισμένος στην πρώτη σειρά των εδωλίων «υποδέχθηκε» την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που έκρινε την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ο άλλοτε κραταιός υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

Έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος άκουσε την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να εκφωνεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου, βάση των οποίων κρίνονταν ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καταδικάζονταν σε κάθειρξη 19 ετών και απορρίπτονταν το αίτημά του για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
«Για 26 χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό», είπε μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος προς τους δυο εισαγγελείς της έδρας, που είχαν ζητήσει στην προτελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου να απορριφθεί το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο με την απόφασή του αυτή άνοιξε ξανά τον δρόμο ώστε ο 78χρονος πρώην υπουργός να επιστρέψει στο κελί του, στο οποίο είχε βρεθεί για πρώτη φορά στις 11 Απριλίου του 2012 όταν είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε 19 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτοδίκως - η σχετική απόφαση είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2013- ήταν κάθειρξη 20 ετών. Ο πρώην υπουργός που μέχρι και σήμερα κάνει λόγο για καθαρά πολιτική δίωξη, κατάφερε τελικά να αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας, στις 4 Μαΐου του 2017. Βρέθηκε δηλαδή εκτός φυλακής για διάστημα μόλις έξι μηνών και πλέον επιστρέφει ξανά σε αυτή.


Ο νόμος Παρασκευόπουλου

Στη φυλακή όμως επιστρέφουν εκτός από τον πρώην υπουργό και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και πέντε ακόμη συγκατηγορούμενοί του. Πρόκειται για τους Αστέριο Οικονομίδη, Γεώργιο Σαχπατζίδη, Κωσταντίνο Αντωνιάδη, Γιώργο Κωνσταντάτο, Νίκο Γεωργουλάκη. Στη φυλακή θα συνεχίσει να παραμένει άλλωστε και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος.

Πάντως, οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους που επιστρέφουν στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα. 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν η Αρετή Τσοχατζοπούλου και η Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή και να παραμείνουν το πιθανότερο για μικρό χρονικό διάστημα έως ότου διευκρινιστεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, το δικαστήριο της επέβαλε μια από τις πιο βαριές ποινές - κάθειρξη 12 έτη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κατηγορουμένη δεν επιστρέφει στη φυλακή, καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και ήδη είναι ελεύθερη καθώς έχει υφ' όρων απόλυση.

Για τον Οράτιο Μελά τα μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισαν να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να του επιβληθεί κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Στη περίπτωση που ο κατηγορούμενος παραβιάσει κάποιον όρο θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Εκτός φυλακής είναι ακόμη με βάση την απόφαση του δικαστηρίου οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία - Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζάς (των βιβλιοπωλείων Ιανός) και Γκούντρουν Μουλντενάουερ στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή πλην όμως μετέτρεψε τις ποινές που τους επέβαλε  σε χρηματικές. Τα χρήματα για τις ποινές θα καταβληθούν από τους καταδικασθέντες σε 36 δόσεις.


Οι ποινές

Αναλυτικά, οι ποινές που επέβαλλε το δικαστήριο στους κατηγορουμένους για το μεγάλο σκάνδαλο διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων έχουν ως εξής: Άκης Τσοχατζόπουλος: κάθειρξη 19 ετών, Αστέριος Οικονομίδης: κάθειρξη 8 ετών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: κάθειρξη 12 ετών, Νικόλαος Ζήγρας: ποινή φυλάκισης 4 ετών, Γ. Σαχπατζίδης: κάθειρξη 9 ετών, Αρετή Τσοχατζοπούλου: κάθειρξη 8 ετών, Βίκυ Σταμάτη: κάθειρξη 8 ετών, Ι. Σμπώκος: κάθειρξη 8 ετών, Ταλιτά - Μαρία Τσεκούρα: φυλάκιση πέντε ετών, Ν. Γεωργουλάκης: κάθειρξη 6 ετών, Παν. Σταμάτης: ποινή φυλάκισης 4 ετών, Οράτιος Μελας: κάθειρξη 6 ετών, Κ. Αντωνιάδης: κάθειρξη 6 ετών, Γκούντρουν Μολντεάουερ: ποινή φυλάκισης 4 ετών, Ν. Καρατζάς: ποινή φυλάκισης 4 ετών, Γ. Κωνσταντάτος: κάθειρξη 6 ετών.


Βασιλική Κόκκαλη
Πηγή : protothema.gr


Το ίδιο όπλο που σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο σε συμπλοκή στην Καλλιθέα



Το όπλο που σκότωσε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο υπηκόους Αλβανίας σε πάρκο της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20/9ου.

Το όπλο που σκότωσε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δύο υπηκόους Αλβανίας σε πάρκο της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.. Το συγκεκριμένο όπλο είχε βρεθεί στο σπίτι 32χρονου δραπέτη φυλακών στην Καλλιθέα, το περασμένο Σάββατο.

Από τις πρώτες ημέρες μετά την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο τμήμα βαλλιστικής, είχε ταυτοποιηθεί η βολίδα που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο δικηγόρο με αυτές που είχαν εντοπιστεί στον τόπο της αιματηρής συμπλοκής, η οποία εξελίχθηκε για τα μάτια μιας γυναίκας και τις δοσοληψίες ναρκωτικών ουσιών.

Ουσιαστικά από τότε, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ήξεραν από πού προέρχονται οι δράστες της δολοφονίας και τους αναζητούσαν μέσω δεκάδων προσαγωγών. Οι δύο από τους τρεις δράστες της δολοφονίας, φαίνεται πως έχουν καταφέρει να διαφύγουν, ίσως και στο εξωτερικό, ενώ αυτός που φέρεται να έχει σκοτώσει τον δικηγόρο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, εντοπίστηκε από… σπόντα και την επικοινωνία του με γυναίκα, στην οποία αναφέρθηκε για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μιλώντας σε μια ιδιότυπη αλβανική αργκό διάλεκτο!

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας επιχειρούσε να διαφύγει στην Αλβανία ή Ιταλία, ωστόσο ήταν δραπέτης και δεν το είχε κατορθώσει. Διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Εγλυκάδα Πατρών. Από εκεί επικοινώνησε με το δικό του τηλέφωνο, που γνώριζαν οι διωκτικές αρχές, με γυναίκα, προκειμένου να του παραχωρήσει κρησφύγετο ή να τον βοηθήσει να διαφύγει. Μιλούσε όμως σε μια ιδιότυπη Αλβανο-τσιγγάνικη διάλεκτο, χωρίς να είναι εύκολη η μετάφραση της συνομιλίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν άτομο που μπορούσε να κάνει την μετάφραση από την οποία προέκυψαν αναφορές στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του δικηγόρου. Συνελήφθη αρχικά επειδή ήταν δραπέτης και για οπλοκατοχή, με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστώσουν αν το γενετικό του υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που έχει βρεθεί στο γραφείο του δικηγόρου.

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν μπει ο 32χρονος δραπέτης, ένας ακόμη συνεργός του, ενώ ο τρίτος βρισκόταν εξωτερικά του κτιρίου.

Η προσέγγιση του δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, και την «ενοικίαση» των δραστών για την υλοποίησή του. Ωστόσο ο εκφοβισμός κατέληξε από «ατύχημα» στο έγκλημα. Το Σαββατοκύριακο, στα γραφεία της Ασφάλειας μεταφέρθηκαν, τρεις Αλβανοί κρατούμενοι, ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, οι οποίοι φέρονταν ως ηθικοί αυτουργοί του εκφοβισμού ή μεσάζοντες των εντολέων. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο  Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη στο πλαίσιο μια «σκηνοθετημένης» ληστείας. Μάλιστα για αυτή αρχικά είχαν συλληφθεί από… λάθος, δύο αθώοι.

Το κίνητρο εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κρύβεται πίσω από τα χρήματα για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power. Οι εκτελεστές φαίνεται να επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσει πελάτη του, βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου Energa, για την καταβολή των χρημάτων του αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου και την εκβιαστική απαίτηση επιπλέον χρημάτων, προκειμένου να μην τον κατονομάσουν ως ηθικό αυτουργό της… σύναψής του.



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου
Πηγή : thetoc.gr


Τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ποδηλάτες στο Μανχάταν - 8 νεκροί και 12 τραυματίες




Όπως έγινε γνωστό, ένα όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς και ποδηλάτες, σε ποδηλατόδρομο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, κοντά στο μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου (World Trade Center).

Ο μακελάρης άφησε πίσω του 8 νεκρούς και 11 τραυματίες.

H αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του paintball. 



 Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Mirror,  στο φορτηγό του δράστη βρέθηκαν φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους» και φώναζε  «Αλλάχου Άκμπαρ». 

Ο Μακελάρης 



Ο ύποπτος μετά από ανθρωποκυνηγητό πυροβολήθηκε στο στομάχι από έναν ένστολο αστυνομικό και συνελήφθη. Πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.