Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Στα στενά της Τρούμπας η αιτία της μαφιόζικης εκτέλεσης


Στα στενά της Τρούμπας ίσως κρύβεται το μυστικό της μαφιόζικης εκτέλεσης του γνωστού “νονού της νύχτας”, Βασίλη Γρίβα. Μιας εκτέλεσης που μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του. Αυτό εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Το... μερτικό της Τρούμπας και το "αφεντικό" Γρίβας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, από ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους αλλά και “πληροφορίες” που έπιασαν τα “αυτιά” τους, διαπίστωσαν πως ο Βασίλης Γρίβας μαζί με την ομάδα συνεργάτη του, βαρυποινίτη στης φυλακές, είχε απλώσει τα “δίχτυα” του στο λεγόμενο “φιλέτο” του Πειραιά, που δεν είναι άλλο από τα σοκάκια της Τρούμπας.

Τα στενά, δηλαδή, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ξαναζωντανέψει, με κέντρα νυχτερινής διασκέδασης υψηλής αισθητικής και “design”, με αποτέλεσμα να αποτελούν πια το πλέον must κομμάτι του Πειραιά.

Άλλωστε ο Γρίβας ήταν παιδί του Πειραιά και τα πρώτα του βήματα στην νύχτα τα έκανε στiς γειτονιές του Πειραιά. Κατά συνέπεια, τόσο ο ίδιος, όσο και ο βαρυποινίτης συνεργός του, είχαν “απλωθεί” στην Τρούμπα τα τελευταία χρόνια, ίσως ο καθένας σε δικό του κομμάτι και αυτό έπειτα από “σφραγισμένη” συμφωνία.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί από τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει, διαπίστωσαν πως η Τρούμπα είχε μετατραπεί σε διαφιλονικούμενο έδαφος μεταξύ των ομάδων της νύχτας, πλην όμως την απόλυτη κυριαρχία διατηρούσε ο Γρίβας και μάλιστα μερικούς μήνες πριν την δολοφονία του, είχε χρειαστεί να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στην περιοχή.

Οι αντίπαλοι "νονοί" και οι δολοφονικές επιθέσεις

Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι των ερευνών, οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο αντίπαλος “νονός” της νύχτας να “έσπειρε” έριδες μεταξύ των αλλοδαπών που απαρτίζουν την ομάδα του Γρίβα αλλά και του βαρυποινίτη συνεργάτη του προκειμένου να αυτονομηθούν και να αναλάβουν οι ίδιοι την “διαχείριση” του “φιλέτου” της Τρούμπας.

Άλλωστε πριν από μερικούς μήνες ο συνεργάτης του Γρίβα δέχθηκε δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές όταν δυο Αλβανοί προσπάθησαν να του κόψουν το λαρύγγι, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι δυο Αλβανοί που πραγματοποίησαν την επίθεση εναντίον του βαρυποινίτη, έχουν κατηγορηθεί για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, το Νοέμβριο του 2014, αφήνοντας πίσω τους 15 τραυματίες, τους πέντε σε σοβαρή κατάσταση.

Όταν πια και έπειτα από επισταμένες έρευνες είχαν εντοπισθεί οι τρεις δράστες του μακελειού στο Μικρολίμανο και είχαν συλληφθεί, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη τριάδα των κακοποιών είχε ενταχθεί σε ομάδα “νονών” της νύχτας και με τις αιματηρές επιθέσεις που έκαναν ήθελαν να αποδείξουν πως έχουν θέση και μάλιστα ψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία βέβαια δραστηριοποιούνταν σε περιοχές του Πειραιά.

Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο η δολοφονία του Γρίβα να διεπράχθη από ανθρώπους που ο ίδιος γνώριζε και ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση προκειμένου να καρπωθούν το “φιλέτο” της Τρούμπας.



Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Πηγή : newsit.gr


Άναψε ξανά μετά από 20 χρόνια το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής



Φωτίστηκε ξανά μετά από 20 χρόνια το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται στην ανακαινισμένη πλατεία στη συμβολή της Λ.Βουλιαγμένης με τη Μαρίνου Γερουλάνου.

Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν της περιοχής εδώ και χρόνια. Από το 1973 που κατασκευάστηκε ήταν σημείο αναφοράς.

Είκοσι χρόνια μετά, έγιναν εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής με αποτέλεσμα το σήμα της Ολυμπιακής να ανάψει και πάλι.

Η φωταγώγηση του σήματος έγινε σε ειδική τελετή που διοργάνωσε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Το παρών στην τελετή έδωσαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι του Δήμου και της αεροπορικής εταιρείας καθώς και πιλότοι και αεροσυνοδοί ντυμένοι με τις ρετρό στολές της Ολυμπιακής.






Ξεσηκωμός επαγγελματιών για το νέο... χαράτσι



Ξεσηκωμό των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών φέρνει το νέο χαράτσι στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το υπουργείο Εργασίας σε ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης υποστηρίζει ότι μόνο ένας στους τρεις επαγγελματίες θα θιγούν από τις αλλαγές στη βάση του υπολογισμού των εισφορών!

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας καλούν όλους τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολουμένους να συμμετέχουν δυναμικά σε κινητοποίηση για τις 17 Μαΐου (ημέρα της πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ), κατά των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Χθες έγινε συνάντηση για τον συντονισμό των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων κατά των νέων ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό, οι οποίες επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των ασφαλισμένων και οδηγούν σε κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα. Συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, τους Δικαστικοί Επιμελητές Αττικής, την Ενωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας τόνισαν ότι η κυβέρνηση μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ έρχεται και αυξάνει έως 61% τις εισφορές, επιβαρύνοντας αυτούς που υποτίθεται ότι θα ευνοούσε το νέο Ασφαλιστικό, δηλαδή τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της χώρας, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στα έξοδα των επαγγελματιών μέσω της μη αναγνώρισης των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους, δηλαδή σε εισόδημα που δεν υπάρχει! Δυστυχώς πλέον «από το κίνημα Δεν Πληρώνω οδηγούμαστε στο κίνημα Δεν Εχω να Πληρώσω» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 61%. Εκ μέρους όλων των εκπροσώπων των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο ΤΕΕ για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων κατά των νέων ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Η κυβέρνηση έλεγε ότι με τις αυξήσεις των εισφορών ουσιαστικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες. Αυτή τη στιγμή με αύξηση των εισφορών που θα φτάσει στο επίπεδο του 61% πλήττονται τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Επιτέλους πρέπει όλοι να πάρουν την ευθύνη και να τοποθετηθούν. Να τοποθετηθούν όλοι οι έλληνες βουλευτές».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής επισήμανε ότι «το πολυδιαφημισμένο οικοδόμημα του ΕΦΚΑ, το οποίο αποτέλεσε για τη νέα ασφαλιστική πολιτική το κόσμημα, απεδείχθη ότι είναι μια καταστροφική πολιτική χωρίς διέξοδο και χωρίς λύσεις. Το γεγονός ότι επιβαρύνονται με νέες ασφαλιστικές εισφορές, με δημευτικά χαρακτηριστικά, οι χαμηλόμισθοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που έχουν περιορισμένα εισοδήματα και έχουν φτάσει και έχουν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας, αποδεικνύει ότι τα όρια της απαισιοδοξίας έχουν κατά πολύ ξεπεραστεί και οδηγούμεθα σε πλήρες αδιέξοδο. Νομίζω ότι χρειάζεται πλήρης αναθεώρηση του ΕΦΚΑ, μια νέα συζήτηση για το ασφαλιστικό σύστημα, που θα συμμετέχουν αυτοί που θίγονται και αυτοί που πλήττονται. Νικητές σε αυτό το σύστημα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο αποτυχίες».  

ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Κι ενώ οι αντιδράσεις φουντώνουν, το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι μόνο ένας στους τρεις επαγγελματίες θα θιγεί από τις αλλαγές τη βάσης υπολογισμού των εισφορών που προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα τώρα ισχύοντα, η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών είναι το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του προηγούμενου έτους. Δηλαδή, έσοδα μείον έξοδα, μείον ασφαλιστικές εισφορές προηγούμενου χρόνου. Η αλλαγή που συμφωνήθηκε προβλέπει την εναρμόνιση με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: από τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους.


Ηλίας Γεωργάκης  
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ


Τι «δείχνει» το σημειωματάριο του ληστή της Γεωπονικής Σχολής

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


Τις διαδρομές ανάμεσα σε ποινικούς και στις παρυφές της τρομοκρατίας φαίνεται να δείχνει το σημειωματάριο που βρέθηκε στο σπίτι του 25 χρόνου αντιεξουσιαστή που λήστεψε με έναν ακόμη συνεργό του το ΑΤΜ μέσα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο.

Ο 25 χρόνος, που είναι αδελφός φυλακισμένου που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη τρομοκρατική οργάνωση " πυρήνες της φωτιάς", είχε επίσης μέσα στο δωμάτιο την ταυτότητα του για την οποία όμως είχε δηλώσει σε αστυνομικό τμήμα ότι την έχασε.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece οτι "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα χρήματα από τη ληστεία να μην προορίζονταν για το επαναστατικό ταμείο"

Την ίδια ώρα και ενώ η αντιτρομοκρατική ενημερώνεται συνεχώς για τις έρευνες της ασφάλειας στο θέμα του εντοπισμού του συνεργού του 25χρόνου, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η καθαρίστρια της σχολής και όχι η αστυνομία, εντόπισε τα ξημερώματα μέσα στο καλάθι των σκουπιδιών στις τουαλέτες ενός κτιρίου μέσα στο πανεπιστήμιο, ένα πιστόλι.

Οι δεκάδες αστυνομικοί που ερευνούσαν το προαύλιο και τα κτίρια ψάχνοντας τον νεαρό ληστή που διέφευγε, δεν το είχαν εντοπίσει. Μετά από σχεδόν 20 ώρες βρήκαν επίσης 8 σφαίρες, ένα κινητό τηλέφωνο, μια βαριοπούλα αλλά και τη μπλούζα που φορούσε ο συνεργός. Την έβγαλε ώστε να μην μπορούν να τον εντοπίσουν οι αρχές αν αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει τα χαρακτηριστικά του.

Το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται ήδη για έρευνα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι αν και πρόκειται για επιχειρησιακό κινητό θα εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Πάντως ο 25 χρόνος που συνελήφθη είχε μαζί του μέσα στο σακίδιο του και ένα μπουκάλι διάφανο με χλωρίνη για να το χρησιμοποιήσει και να σβήσει τα αποτυπώματα του. Ενώ μαζί του είχε το δίπλωμα οδήγησης για τη μηχανή ώστε αν έπεφτε σε μπλόκο αστυνομικών να μην κινήσει υποψίες.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι βρίσκονται μπροστά σε στατολόγηση νέων ατόμων σε μια καινούργια σελίδα του αντάρτικου πόλης.

Στο μικροσκόπιο τους μπαίνουν και οι ληστείες σε ΑΤΜ που είχαν γίνει μέσα στην πανεπιστημιούπολη καθώς οι δράστες σε όλες τις περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιήσει βαριοπούλα, σαν και αυτή που βρέθηκε στο γεωπονικό πανεπιστήμιο, για να σπάσουν το κουτί στο αυτόματο μηχάνημα που έχει τα χρήματα.

Αυτές οι ληστείες είχαν σημειωθεί, στις 13 Απριλίου του 2016 , στις 21 Ιουνίου του 2016 και το Νοέμβριο του 2015. Αλλά και μια ληστεία σε ΑΤΜ στα Εξάρχεια.

Τέλος οι αρχές δεν αποκλείουν οι δυο ληστές της γεωπονικής σχολής να είχαν εσωτερική πληροφόρηση.



Μίνα Καραμήτρου 
Πηγή : Cnn.gr


Οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη



Η κυβέρνηση, που εξακολουθεί να εμπαίζει δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους τάζοντας τους μονιμοποιήσεις, ενώ γνωρίζει ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, βρήκε ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί της.

Πρώτον, επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη, γιατί διέρρευσε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των δήμων, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την παράταση των συμβάσεων και τους ίδιους να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν για το επιπλέον διάστημα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. καταφέρεται κατά της Δικαιοσύνης για αποφάσεις που δεν της είναι αρεστές. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του διαγωνισμού – παρωδία για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών μέχρι το Ελεγκτικό

Συνέδριο που έκρινε ότι είναι παράνομες οι μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 και τώρα η παράταση των συμβάσεων, είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης.

Ο δεύτερος εχθρός της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επιτέθηκε χθες στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τη δημοσίευση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους, όπως έχει κάνει επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν με τον Ελεύθερο Τύπο, με τις αποκαλύψεις για τη Βενεζουέλα, αλλά και τις συντάξεις και τις εισφορές.

Εφθασε όμως η ώρα της αλήθειας για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο σταματά τα παιχνίδια με τις μονιμοποιήσεις που πήγε να στήσει θυμίζοντας πρακτικές της δεκαετίας του ‘80, ενώ σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μνημονιακά μέτρα που θα πλήξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα επιφέρουν δραματικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και αυξήσεις φόρων.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλυφθεί με επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πλέον ποιοι ευθύνονται για την υποτροπή της κρίσης. Ακόμα και οι συμβασιούχοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να τους κάνει παιχνίδι στα χέρια της.



Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


Υπό κράτηση στην Τουρκία ο αρχισυντάκτης της Cumhuriyet

Πηγή: REUTERS/Murad Sezer/Files


Υπό κράτηση στην Τουρκία βρίσκεται ο αρχισυντάκτης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στον Τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η κράτηση οφείλεται σε δημοσίευμα αναφορικά με το θάνατο του αντιεισαγγελέα της νοτιοδυτικής επαρχίας Ντενιζλί, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι δώδεκα δημοσιογράφοι και διοικητικά στελέχη της Cumhuriyet κρατούνται σε τουρκικές φυλακές και θα δικαστούν για κατηγορίες περί τρομοκρατίας.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο της την εφημερίδα, έπειτα από ένα δημοσίευμα της το 2015 που ήθελε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να εξοπλίζουν κρυφά ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία.


Πηγή : Cnn.gr


Καταγγελία μεγατόνων: Χωρίς επαρκή αποστείρωση στο ΚΑΤ;



Όπως αναφέρει ο κ. Πάνος Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, από έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ προκύπτει ότι στις 24/3/17 ενημερώθηκε η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ για ενδεχόμενα επισφαλή λειτουργία των κλιβάνων αποστείρωσης χειρουργικών εργαλείων του νοσοκομείου. Από το ίδιο έγγραφο προκύπτει πως η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί από το Σωματείο για το ίδιο θέμα στις 8/3/17 και πάλι στις 14/3/17 χωρίς να ανταποκριθεί.

Η τυχόν επισφαλής λειτουργία των κλιβάνων αποστείρωσης νοσοκομείου δημιουργεί μείζον θέμα για την υγεία των ασθενών. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλουν άμεσα να απαντήσουν τι έχουν πράξει και τι προτίθενται να πράξουν για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

Διαβάστε παρακάτω το από 24/3/17 έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από τις 8 Μαρτίου 2017 ενημερώσαμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Υποδιευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας για την προβληματική λειτουργία των κλιβάνων του Νοσοκομείου. Τόσο εμείς όσο και οι υπηρεσιακά αρμόδιοι συνάδελφοι έγκαιρα ενημέρωσαν για την κακή αυτή κατάσταση η επιδεινώθηκε μετά το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε το Σάββατο 04/03/ 2017 και έθεσε εκτός λειτουργίας τον «νεώτερο» -2001- (!!!) κλίβανο.  Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι μόνο  οι χρόνοι της αποστείρωσης που αντικειμενικά μεγάλωσαν αφού ο συγκεκριμένος κλίβανος «έβγαζε» το 50% του όγκου των υπό αποστείρωση εργαλείων κλπ. Για αυτό βρέθηκε «λύση» πάλι στις πλάτες των εργαζομένων με την παράταση του ωραρίου τους.  Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι, ότι υπάρχει ερώτημα για το αν αποστειρώνονται εν τέλη τα αντικείμενα που κλιβανίζονται.

Το ερώτημα τίθεται εξαιτίας της κάκιστης κατάστασης των 3 υπόλοιπων κλιβάνων που τοποθετήθηκαν στο Νοσοκομείο το 1992.  Συγκεκριμένα στο τελικό στάδιο της διαδικασίας της αποστείρωσης, στο στάδιο δηλαδή της δημιουργίας κενών, εξαιτίας της αρνητικής πίεσης που εφαρμόζεται, εισάγεται από τα ανοίγματα που υπάρχουν στο εσωτερικό των κλιβάνων (τρύπες από οξείδωση) ατμοσφαιρικός αέρας και πιθανών επιμολύνουν τα αποστειρωμένα αντικείμενα.  Επειδή,  οι δείκτες  αποστείρωσης μετράμε στο δεύτερο στάδιο (αυτό του ατμού),  την τυχόν επιμόλυνση δεν μπορούν να την αποτυπώσουν .

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται το ερώτημα και της στατικότητας  (όπως προφορικά ανέφερε στην συνάντηση ο υποδιευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας) του κτηρίου, γιατί εδώ και τεράστιο χρονικό διάστημα εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης οι ατμοί των κλιβάνων υγροποιούνται και μετατρέπονται σε …τρεχούμενο νερό που διαπερνά το πάτωμα του 1ου ορόφου  και συλλέγεται  με κουβάδες στο χώρο του διαδρόμου του ακτινολογικού του ισογείου.

Στην συνάντηση που αναφέρθηκε παραπάνω,  αποσπάστηκε δέσμευση από τον Διοικητή, ότι άμεσα θα δοθεί απάντηση. Σε προφορική αναφορά στο θέμα, στις 14/03/2017 κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, ο Διοικητής  δεν είχε  απάντηση.

Τα «νοικοκυρέματα» της υγείας οι επανωτές δηλαδή οικονομικές περικοπές χρόνων που συνεχίζονται συνειδητά και στοχευμένα έχουν σαν αποτέλεσμα μόνο την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων. Οι μηδενικές προσλήψεις στην Τεχνική Υπηρεσία (καμία πρόβλεψη για τεχνικό προσωπικό στο ΚΑΤ στην 4Κ στην 5Κ και στην 7Κ προκήρυξη  για το ΚΑΤ ούτε και στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ)  οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα της παράδοσης στους ιδιώτες ενός ακόμα τμήματος του Νοσοκομείου. Ήδη ενημερωθήκαμε πως το Νοσοκομείο δεν θα καλύπτεται από υδραυλικούς στην απογευματινή βάρδια. Υδραυλικοί που έχουν στην ευθύνη τους και τον έλεγχο των Ιατρικών Αερίων.

Για  τους υγειονομικούς αποτελεί πρώτο καθήκον και υποχρέωση η περιφρούρηση της υγείας του λαού. Θεωρούμε ότι είναι εγκληματική η ανοχή - η αναμονή.  Είναι συνενοχή !

Το ΔΣ του Σωματείου με βάσει τα παραπάνω, απαιτεί την άμεση αντικατάσταση των κλιβάνων με νέων και αποφασίζει:

Άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων.

Κοινοποίηση της σχετικής αναφοράς στην ΥΠΕ και όπου κριθεί αναγκαίο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΚΟΥ ΒΟΥΛΑ                                                                       ΣΤΟΥΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Νέα Δημοκρατία: Συμπεριφορά χούλιγκαν από τον κ. Πάνο Καμμένο



O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Άμυνας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, κατά τη διάρκεια αγώνα υδατοσφαίρισης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός για μια ευρωπαϊκή χώρα εν ενεργεία Υπουργός και μάλιστα Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πρέπει να εκπέμπει με τη συμπεριφορά του το ήθος και την πειθαρχία, να συμπεριφέρεται ως χούλιγκαν και με χυδαίο τρόπο σε φιλάθλους, όπως έκανε χθες ο κ. Πάνος Καμμένος. 

Είναι το πρόσωπο της παρακμής και της ηθικής κατάπτωσης αυτής της Κυβέρνησης».


Πυροβολισμοί έξω από το Εφετείο Αθηνών 4 φορές συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου




Συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου, πυροβόλησε έξω από το Εφετείο  τέσσερις φορές στον αέρα και προσπάθησε να ρίξει και άλλες  αλλά δεν τα κατάφερε γιατί συνελήφθη από δύο άντρες.

Συγγενής του Μάριου Παπαγεωργίου λίγα λεπτά μετά την νέα αναβολή της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του φοιτητή, την ώρα που έκανε δηλώσεις μπροστά στην κάμερα διαμαρτυρόμενος γιατί δεν μπορούν ακόμη να βρουν το πτώμα του παιδιού, έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. 

Μετά την πράξη του δεν έκανε προσπάθεια να διαφύγει αλλά ψύχραιμος αγκάλιασε την μητέρα του και περίμενε να συλληφθεί.

Επικράτησε πανικός. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. 



Ο φοιτητής Μάριος Παπαγεωργίου είχε εξαφανιστεί τον Αύγουστο του 2012 και θεωρήθηκε θύμα απαγωγής και δολοφονίας και το δικαστήριο καταδίκασε τους ένοχους, όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί η σορός του.

Η απαγωγή του 26χρονου είχε γίνει στο Π. Φάληρο και το πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο καταδίκασε  τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής, Πέτρο Μιχαλεάκο, σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον σε κάθειρξη 23 ετών.

Σε ποινές από δύο χρόνια φυλάκιση μέχρι και 18 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν ακόμα πέντε άτομα της σπείρας, η μεγαλύτερη ποινή, πέραν των ισοβίων του 71χρονου, επιβλήθηκε στην Παρασκευή Σιουταλου που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη χωρίς βεβαίως η έφεση της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.




Εκρηκτικός μηχανισμός σε τροχόσπιτο τουριστών στην Ημαθία



Συνταξιούχοι Γερμανοί τουρίστες που ταξίδευαν με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, εντόπισαν εκρηκτικό

 μηχανισμό στο όχημά τους, μετά τη διανυκτέρευσή τους στον σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

Ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου διανυκτέρευσε μαζί με την 64χρονη σύζυγό του στον σταθμό και το πρωί διαπίστωσε ότι ήταν σκασμένο το λάστιχο του οχήματος. Εξερευνώντας το όχημα ανακάλυψε ένα ύποπτο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.

Κάλεσε την αστυνομία και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί μαζί με πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η γύρω περιοχή.

Μετά την επιχείρηση των πυροτεχνουργών για την απομάκρυνση του ύποπτου αντικειμένου, αυτό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.

Πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο από ποιον και γιατί τοποθετήθηκε στο τροχόσπιτο των συνταξιούχων Γερμανών, που πραγματοποιούν διακοπές στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών.

Ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία είπε ότι με την 64χρονη σύζυγό του έφτασαν στη χώρα μας προχθές από την ΠΓΔΜ, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ' οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την περασμένη νύχτα.



Πηγή : efsyn.gr 


Τα τέσσερα κανάλια που έγιναν... εννέα



Ειλικρινά δεν γνωρίζω πόσο στοίχισε στους φορολογουμένους το περιβόητο Ινστιτούτο Φλωρεντίας, το πόρισμα του οποίου το χρησιμοποιούσε ο Νίκος Παππάς (φωτογραφία) περίπου ως «Ιερό Ευαγγέλιο», προσπαθώντας με αυτό να πείσει ότι μόνο τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια χωρούν στην Ελλάδα, αλλά ήρθε το ΕΣΡ για να καταρρίψει μετά πολλών επαίνων τη θεωρία του. 

Μια θεωρία και μια εμμονή του κ. Παππά που ταλαιπώρησε χιλιάδες εργαζομένους και ανάγκασε υποψήφιους καναλάρχες σε εξευτελισμό κλείνοντάς τους επί ημέρες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για να πλειοδοτήσουν σε έναν διαγωνισμό που τελικά αποδείχθηκε... πέτσινος (τελευταίως το «πέτσινος» έγινε της μόδας, μέχρι και ο Πρωθυπουργός το χρησιμοποιεί). Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου κλήθηκαν σε ακρόαση τα μέλη του ΕΣΡ, ειπώθηκε ότι αν ήταν στο χέρι των μελών του ΕΣΡ (που διορίστηκαν, να σημειώσω, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) θα παραχωρούσαν άδειες για εννέα κανάλια και αν η ΕΡΤ «τακτοποιούσε» καλύτερα τις συχνότητές της ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί σε... 11.

Βεβαίως το κυριότερο ερώτημα που απηύθυναν οι συριζαίοι βουλευτές προς τα μέλη του ΕΣΡ ήταν γιατί αργούν να πάρουν απόφαση. Μα γιατί βιάζονται τόσο; ήταν η παρατήρηση που έκαναν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πλην βεβαίως του (πολύ) Κασιδιάρη που έδειχνε να αδιαφορεί για το τι γίνεται γύρω του και έκανε το σόου του επειδή δεν «παίζουν» τη Χρυσή Αυγή τα κανάλια. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι πάντες θυμήθηκαν τις παραινέσεις του Νίκου Παππά (στο περιστύλιο της Βουλής αλλά και στις ανά την Ελλάδα περιηγήσεις του) προς τα μέλη του ΕΣΡ να τελειώνουν γρήγορα με τις άδειες (εννοούσε πάντοτε τις τέσσερις άδειες). Να σκεφθείτε ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοφιλοπούλου ρώτησε τα μέλη του ΕΣΡ γιατί καθυστερούν να καθορίσουν τις τηλεοπτικές άδειες και χωρίς να περιμένει απάντηση απάντησε μόνη της στην ερώτηση που έκανε: «Μήπως καθυστερείτε για να γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση;».

Οι βουλευτές της ΝΔ Ι. Τραγάκης και του ΠαΣοΚ Α. Λοβέρδος έκαναν λόγο για πιέσεις που δέχονται τα μέλη του ΕΣΡ από τον Νίκο Παππά για να εκδώσουν πιο γρήγορα τις άδειες. Και ξέρετε ποιους λόγους προέβαλαν οι του ΕΣΡ για την καθυστέρηση; Πρώτον, γραφειοκρατικές διαδικασίες και, δεύτερον, τη νομολογία που υπάρχει στις χώρες της ΕΕ, που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.


ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ


Νέο “Χαστούκι” του ΣτΕ στην Κυβέρνηση για παράνομες απολύσεις διοικητών δημόσιων νοσοκομείων



Δικαιώθηκαν από το ΣΤΕ οι διοικητές των νοσοκομείων που αποπέμφθηκαν το 2015

Το σύνολο των χρημάτων που θα έπρεπε να τους καταβληθούν βάσει της τριετούς σύμβασης την οποία είχαν υπογράψει με τα νοσοκομεία, μπορούν να διεκδικήσουν πλεον οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων που αποπέμφθηκαν το 2015 καθώς με νέες αποφάσεις του το Γ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις των Αν. Ξανθού και Π. Πολάκη.

Οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων που δικαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την σειρά δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ είναι:

1) Γεώργιος Χρυσανθακόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο»,
2) Γεώργιος Γεωργιάδης, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιώς «Τζάνειο»,
3) Αντώνιος Αγγελάρας, αναπληρωτής διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αττικής και
4) Αναστάσιος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών- ΓΝΑ Πολυκλινική».


Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ.  Βασίλης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΣτΕ έκρινε σήμερα παράνομες τις απολύσεις τεσσάρων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών δημόσιων νοσοκομείων, που έγιναν το 2015.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας παύθηκαν από τα καθήκοντά τους η συντριπτική πλειοψηφία των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητικών των δημόσιων νοσοκομείων. 

Η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, τις παράνομες διώξεις που είχε εξαπολύσει η Κυβέρνηση.

Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έδωσε ένα νέο "χαστούκι" στην Κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να εγκαθιδρύσει ένα σκληρό κομματικό Κράτος».


Μητσοτάκης σε συνταξιούχους: Θα χάσετε δύο συντάξεις με το νέο Μνημόνιο



Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ενημερώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε καφενείο στην Καλλιθέα και συνομίλησε μαζί τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν υπόσχεται διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων ξεκαθαρίζοντας όμως πως στόχος του είναι να υπάρξουν δουλειές για όλους. «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα» είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες ακριβώς τι θα συμβεί μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου και ειδικά στους συνταξιούχους.

Όπως είπε «αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή. Ταυτόχρονα, έρχεται και λέει ότι θα υπάρχουν κάποια αντίμετρα, αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους υπερβολικά υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Διότι όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ήταν αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο παρελθόν και τι κάνει σήμερα. Γι' αυτό, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στους πολίτες, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, ακριβώς τι θα συμβεί με το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου».

Ειδικότερα για τα αντίμετρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «έτσι όπως είναι δομημένα, τα αντίμετρα αφορούν τους πιο προνομιούχους. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

«Ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν παρακολουθεί συχνά λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Καταλαβαίνει, όμως, τι γίνεται στην τσέπη του. Αυτό το καταλαβαίνει κάθε μήνα που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται. Θυμηθείτε ένα πράγμα μόνο: Ότι πριν από ένα χρόνο, αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς. Και, αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, όπως αυτές επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

«Αυτοί έρχονται», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «και τιμωρούν εσάς περισσότερο. Γιατί; Για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός. Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές -εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο- να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει. Και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τέλος ότι «υπάρχει άλλη πολιτική». «Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Αργά ή γρήγορα, αυτή η κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη κυβέρνηση -ελπίζω με μια ισχυρή λαϊκή εντολή- η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω "ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί όπου ήταν". Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή


Περιπολία Ρουβίκωνα στο Πεδίο του Άρεως με ξύλα και σημαίες



O Ρουβίκωνας δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «παρέμβαση» που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Πεδίο του Αρεως

Κρατώντας ξύλα και μαύρες σημαίες μέλη του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησαν περιπολία στο Πεδίον του Άρεως ψάχνοντας, όπως τονίζουν, για παιδεραστές, εμπόρους ναρκωτικών και μέλη της μαφίας.

Οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν ένα κείμενο, συνοδευόμενο από ένα βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Όπως αναφέρουν, η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα αλλά συνάμα αποτελεί και μία προειδοποίηση


Το κείμενο του Ρουβίκωνα στη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Το τι θεωρείται μέρος των Εξαρχείων είναι ένα ερώτημα. Ένα όμως είναι βέβαιο: το πεδίο του Άρεως συνορεύει αλλά δεν ανήκει στα Εξάρχεια. Και κατά συνέπεια δεν υπόκειται στο περίφημο "Άβατο". Το πεδίο του Άρεως είναι ελεύθερο για την αστυνομική παρουσία, το κράτος μπορεί να είναι παρόν χωρίς διαμαρτυρίες, ο κάθε Καμίνης μπορεί εκεί, χαλαρά, να κάνει πράξη τα σχέδια του για μια "πολιτισμένη Αθήνα", με δυο λόγια είναι μια εικόνα του κέντρου όπως το κράτος και οι κολαούζοι του θα την ήθελαν. Γιαυτό και αποτελεί την μεγαλύτερη ίσως και την μόνη ανοιχτή, ημιεπίσημη πιάτσα παιδικής πορνείας στην Δυτική Ευρώπη.

Όλοι θυμόμαστε τους αγώνες κατοίκων και αλληλέγγυων να εξασφαλιστεί η ανοιχτή πρόσβαση όλων σε αυτόν τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην άθλια μητρόπολη. Τον αγώνα να μην καταλήξει στα χέρια της "ανάπτυξης", να μην κοπεί φιλέτα όπως διεκδικούσε για παράδειγμα ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακου μέσω του Πανελλήνιου ΓΣ του οποίου προεδρεύει. Τον αγώνα να μην περικλειστεί το πάρκο με κάγκελα και λουκέτα.

Τελικά τα κάγκελα μπήκαν. Και πίσω από τα κάγκελα αποθηκεύτηκε η μητροπολιτική αθλιότητα. Από την πιάτσα διακίνησης ηρωίνης έως πλήθη εξαθλιωμένων προσφύγων που εκδίδονται για να επιβιώσουν με την μάταιη ελπίδα πως ίσως καταφέρουν και να μαζέψουν τα ποσά που ζητούν οι δουλέμποροι για να τους πάρουν μακριά από εδώ. Πίσω από τις εκθέσεις βιβλίου, λίγα μέτρα πίσω από τις παρακμιακές χριστουγεννιάτικες γκλαμουριές του Καμίνη 12χρονα παιδιά εκδίδονται για ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Στο μητροπολιτικό πεδίο πάντα διαμορφώνονται χώροι-χαλιά για να στοιβάζονται απο κάτω οι αποκλεισμένοι. Σημασία έχει να μη φαίνονται. Σημασία έχει να δουλεύει η καπιταλιστική μηχανή και να μπορεί να ξεφορτώνεται τα ελαττωματικά της γρανάζια εν ειρήνη και στο σκοτάδι. Το πεδίο του Άρεως προσφέρει, πίσω από τα κάγκελα, αυτό το σκοτάδι. Δίπλα στους τοξικομανείς και την "τακτική" πορνεία, που παραδοσιακά αποτελούσαν τη "σαβούρα" της πόλης ήρθαν να προστεθούν τα κύματα των προσφύγων που το κράτος, συνειδητά, πέταξε στην γωνία Κάθε βράδυ, κι ο καθένας μπορεί να κάνει μια βόλτα να το διαπιστώσει, ανάμεσα στους εξαθλιωμένους του πεδίου, μέσα στη βρώμα και τα σκουπίδια κυκλοφορούν τα όρνια/πελάτες: μεσήλικες, συνήθως Έλληνες που σπεύδουν για να ψωνίσουν παιδική σάρκα και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας. Μια νέα μαύρη αγορά για οτιδήποτε θελήσει όποιος έχει να πληρώσει. Μια αγορά που φρουρείται από κοινού (είτε πρόκειται για πρέζα είτε για εκδιδόμενα παιδιά) από μικτές ομάδες ελλήνων και αλλοδαπών, ένοπλων και με περίπλοκο σύστημα τσιλιαδόρων και ειδοποιήσεων ούτε 1 χιλιόμετρο μακριά από την ΓΑΔΑ.

Αποφασίσαμε να παρέμβουμε σε αυτή την τραγωδία που συμβαίνει μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στα Εξάρχεια. Δεν έχουμε αυταπάτες. Η παρέμβασή μας έχει αποκλειστικά συμβολικό χαρακτήρα. Ακόμα κι αν μπορούσαμε να είμαστε κάθε βράδυ εκεί, ακόμα κι αν επιλέγαμε να συγκρουστούμε και με αυτές τις μαφιες, δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Ούτε προσφέρουμε κάποια λύση στον κόσμο, και ιδίως σε αυτά τα παιδιά. Σκοπός μας είναι να ρίξουμε φως σ το σκοτάδι, να χαλάσουμε τη βολή αυτών που είναι υπεύθυνοι για το αίσχος. Τη βολή του κράτους, τη βολή των μπάτσων, των επιχειρηματιών, των δημάρχων..

Φυσικά και δεν υποκαθιστούμε την αστυνομία. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό μας να υπηρετήσουμε το καθεστώς, να χτυπήσουμε τους αγώνες των καταπιεσμένων ή να κάνουμε τα ψώνια στο σούπερμάρκετ για δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ που είναι  υπό 24ωρη φύλαξη.

Φυσικά και δεν δρούμε στο όνομα κάποιου συντηρητισμού. Ο κάθε ενήλικος έχει δικαίωμα να διαθέτει το σώμα του όπως γουστάρει. Καπιταλισμό έχουμε, τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται. Ακόμα και το παιδικό κρέας είτε πίσω από τους θάμνους του πεδίου είτε στα εργοστάσια της Apple στην Κίνα. Αυτό το τελευταίο όμως, η χρήση των παιδιών, ξεπερνάει τα εσκαμμένα του "τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κόσμος"...

Τέλος είναι και κάτι ακόμα. Οι μητροπολιτικές χωματερές έχουν και οικονομική σημασία. Από ότι φαίνεται το παλιό σχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας ξαναπαίρνει μπροστά. Η νέα μεγάλη μπίζνα, με αξία ίσως και μεγαλύτερη από αυτή των Ολυμπιακών αγώνων. Οι μάζες των αποκλεισμένων λειτουργούν και ως μέρος ενός κεντρικού σχεδιασμού για την ελεγχόμενη πτώση των τιμών των ακινήτων. Ξέρουμε ότι δειλά έχουν ξεκινήσει πάλι οι αγορές στο ιστορικό κέντρο. Θυμόμαστε πως την περίοδο 2006-2009 οι υποχρεωτικές από την αστυνομία μετακινήσεις στην πόλη της πιάτσας του πρεζεμπορίου, ακολουθούνταν από μαζικές αγορές σπιτιών και καταστημάτων. Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα στην πόλη που ζούμε. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους τα όρνια. Τόσο αυτά που τριγυρίζουν στο πεδίο του Άρεως όσο και τα όρνια του κράτους και του real estate.



Πηγή : protothema.gr


Ξανακτύπησε: Παιχνίδι με τη Μακεδονία, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο, κάνει η Κονιόρδου



Διαβάζουμε στο lideral.gr το ρεπορτάζ της Αντιγόνης Καρατάσους

Ίσως δεν είναι μακεδονικό το μνημείο της Αμφίπολης λέει τώρα η Κονιόρδου!

Παιχνίδι με τη Μακεδονία, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο, κάνει το υπουργείο Πολιτισμού. Ελάχιστες ώρες μετά την παραδοχή της υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου ότι το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά είναι μακεδονικό, με δελτίο Τύπου το υπουργείο Πολιτισμού το παίρνει πίσω! 

Επιμένει στο ανιστόρητο πόρισμα ομάδας τριών αρχαιολόγων, που είχε σταλεί αιφνιδιαστικά πρόπερσι στο μνημείο από την γενική γραμματέα κα Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη ως μη όφειλε και μετά από επίσκεψη μόλις μισής ώρας είχε γνωματεύσει, ότι το μνημείο μπορεί και να είναι… ρωμαϊκό.

Τα απαράδεκτα μικροπολιτικά παιχνίδια που κάνει ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα οποία το μνημείο δεν «πρέπει» να είναι μακεδονικό, κορυφώνονται με την παρέμβαση στη γνώμη που εξέφρασε η υπουργός. Το συριζαϊκό κατεστημένο παραγνωρίζει τα πορίσματα της ανασκαφέως και επιμένει να χαρακτηρίζει το μνημείο ρωμαϊκό. Και δεν σταματά εδώ. Υπαγορεύει διόρθωση στην υπουργό. Κι εκείνη, παρά τις δημόσιες προ ολίγου δηλώσεις της, το δέχεται.

«Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρονολόγηση του μνημείου στον λόφο Καστά.» αναφέρει το δελτίο που έστειλε το γραφείο Τύπου για την επίσκεψη. «Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών. H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού. Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, (σ.σ. πότε; Κατ’ ιδίαν στην κα Βλαζάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες; Πάντως όχι μπροστά σε όλους τους δημοσιογράφους) θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία.»

Η υπουργός δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει από χρονολόγηση. Απαραίτητο είναι να μη λέει και ξελέει. Ιδίως όταν όλο αυτό έχει να κάνει με μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Μακεδονία και με ένα επίσης ευαίσθητο μνημείο. Η κα Περιστέρη έχει τοποθετήσει τη χρονολόγηση στην μακεδονική περίοδο. Είναι εκ του πονηρού τα όσα αναφέρονται: «αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία» γράφει το υπουργείο. Και ας ξέρουν καλά πως δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί, αφού η ανασκαφέας αποφάνθηκε.

Για του λόγου το αληθές, αυτές είναι οι μαγνητοφωνημένες δηλώσεις της κας Κονιόρδου που απαντά σε ερώτηση αν το μνημείο είναι ρωμαϊκό ή μακεδονικό, τι είδε μέσα από την ξενάγηση:

«Όπως είπαν οι ανασκαφείς και οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι, η αίσθηση που είχαμε είναι μακεδονικό» είπε. Ούτε ευρύτερη, ούτε τίποτα. Πρόκειται για την αίσθηση που της δόθηκε από τους επιστήμονες. Όχι για την άλλη, που της δόθηκε μετά, κατ΄ ιδίαν. 

Προφανώς, η κυρία Περιστέρη, που αν και δεν κλήθηκε να ξεναγήσει πήγε αυτόβουλα, κατέστρεψε την στρεβλή εικόνα που θέλουν να βγάζουν κάποιοι ότι δήθεν το μνημείο είναι ρωμαϊκό. Αλλά μετά, η υπουργός… ανακλήθηκε στην τάξη. Και η αλήθεια πως το μνημείο είναι μακεδονικό; Τόσο το χειρότερο για την αλήθεια και τη Μακεδονία!



Απειλές Ν. Παππά στα μέλη του ΕΣΡ για να γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός για τις άδειες



Διαβάζουμε το ρεπορτάζ της Καθημερινής και του Γιώργου Μπουρδάρα

Θέμα ολίγων μηνών θεωρείται, σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες απόψεις, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από όσα ελέχθησαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, τα μέλη της οποίας κλήθηκαν να ενημερώσουν σχετικά ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ. Αθ. Κουτρομάνος και Ροδ. Μορώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες έκαναν λόγο για νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου το ΕΣΡ να φθάσει στο σημείο της προκήρυξης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Για εκκρεμότητες που πρέπει να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν, έκανε λόγο και ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης. «Το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει στην προκήρυξη και θα το κάνει μέσα από ενδελεχή μελέτη όλων των εκκρεμοτήτων» είπε ο κ. Βούτσης, ενώ σε άλλο σημείο της ενημέρωσης σημείωσε ότι έγινε συζήτηση «για τις υλικοτεχνικές υποδομές στο ΕΣΡ και άλλες λειτουργικές εκκρεμότητες». Βέβαια, ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνοντας ότι είναι θέμα λίγου χρόνου να γίνει αυτό, μίλησε για «λίγους μήνες και πάντως όχι χρόνια». Ο ίδιος προσδιόρισε, ως προσωπική του άποψη, την περίοδο αυτή σε 2-3 μήνες προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και όπως διευκρίνισε και για να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ενδιαφέρον έχει, πάντως, ότι λίγες ώρες νωρίτερα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς έδινε την αίσθηση ότι για την κυβέρνηση και για τον ίδιο δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση: «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα (Σ.σ. στα μέλη του ΕΣΡ) ότι υπάρχον τα πάντα στη θέση τους για να διεξαχθεί αυτός ο διαγωνισμός. Τα πάντα είναι έτοιμα. Ξεκινήστε». Μάλιστα, ο κ. Παππάς συμπλήρωσε: «Και τα μέλη του ΕΣΡ έχουν τις σχετικές πειθαρχικές, αστικές και ποινικές ευθύνες εάν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους, τους νόμους και το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι κ. Κουτρομάνος και Μορώνης ρωτήθηκαν (από τον κ. Ι.Τραγάκη) για το εάν αισθάνονται να απειλούνται από την αναφορά αυτή του κ. Παππά, φέρονται να απάντησαν πως ούτε πίεση ούτε απειλή αισθάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ως προς το ζήτημα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Μορώνης φέρεται να επαναδιατύπωσε την εκτίμησή του πως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα μπορούν να υπάρξουν εννέα άδειες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα συμπεριλαμβάνουν και τα θεματικά κανάλια. Σε αυτό τον αριθμό, όπως ειπώθηκε, θα μπορούσαν να προστεθούν άλλες δύο, στην περίπτωση που διευκρινιστούν τεχνικά ζητήματα αναφορικά με την ΕΡΤ.

Σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, τέλος, ο κ. Βούτσης επέμεινε πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν για ταχεία ολοκλήρωση της υπόθεσης: «Αφού έχουν καταγραφεί όλα και έχει αποσαφηνιστεί το πεδίο, το ταχύτερο δυνατό να υπάρξει η διαδικασία σε συνεργασία με την κυβέρνηση για το διαγωνισμό» είπε χαρακτηριστικά. «Δουλεύουν συστηματικά για το ταχύτερο δυνατόν», συμπλήρωσε.


Ο Ερντογάν σαν άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν δοκιμάζει πυραύλους για να κάνει επίδειξη δύναμης



Η Τουρκία πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα δοκιμή του πρώτου τουρκικής κατασκευής πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Στην Σινόπη πραγματοποιήθηκε εκτόξευση του πυραύλου μας Bora, με εμβέλεια 280 χιλιόμετρα. Θα χτυπήσει το στόχο του στη Μαύρη Θάλασσα από λεπτό σε λεπτό» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber και περιέγραψε την δοκιμή ως επιτυχής.

«Η Τουρκία πλέον κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Αποκτήσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για να φτιάξουμε έναν καλύτερο» πρόσθεσε ο Φ.Ισίκ.